PDA

Tüm Versiyonu Göster : Necatiiiiii nin muhteşem golü.......

Saunders
16-01-05, 02:03
Bence adına topic açılmaya değicek bir gol...

Uzun zaman olmuştu bir türk takımından bir türk oyuncunun rövaşata ile gol attığını görmeyeli...

Aslında rövaşata diyince aklıma hep oktay geliyo...Beşiktaşa geldiği ilk zamanlarda bir röveşata atma isteği vardı hep içinde her pozisyonda roveşataya kalkardı...Ama hiç golü olmadı sanırım rovesatayla...

Neyse necatinin golüne dönersek bence futboldaki en akrobatik ve zor bir harekettir rovesata...

Hele hele yarım volelere,yerde oturarak tek ayağını kaldırıp topa vuranlara (bkz:geçen sene sergenin inönüde attığı gol) röveşata attı denilen günümüzde necati bize gerçek röveşatının ne olduğunu gösterdi sanırım...

Ben böle bir roveşatayı bir rivaldoda görmüştüm hele onunki daha bir manyakçaydı...Sanırım barca valencia ile oynuyo du kazanırsada barca cl ye gidiyoda yanılmıyosam adam ceza sahası çizgisinin üstünden röveşatayla doksana çakmıştı...Ve bu golün 90. dakida gelmeside ayrı bir manyaklıktı....

Ha birde mccharty nin öle bir golü vardı...

Yani sonuç olarak olağanüstü bir gol oldu.Göğsüyle yumuşatma vuruş gerçekten olağanüstü...

Bence necati'nin tek şanssızlığı böle bir golü bir hazırlık maçında atması oldu...Cl de yada uefada böle bir gol atsa heralde yıllarca atılan en güzel goller listesinde ilk sıralarda olurdu...

vicente
16-01-05, 02:06
al benden de o kadar...

DoUrden
16-01-05, 02:06
tanju atmisti boyle bi gol diye hatiliyorum.

Saunders
16-01-05, 02:09
Sanki bende hatırlıyorum tanjunun o golünü ama istanbulspordaykenmi atmıştı hangi takım olduğunu hatırlıyamadım şimdi

ama attıktan sonra kolunu falan incitmişti sanırım...

DoUrden
16-01-05, 02:11
gs'dayken atmisti gibi.

acikcasi gol attigindan bile emin degilim (vurusu gol olmamis olabilir), takimini hic hatirlayamam.

Sheva
16-01-05, 02:18
Rivaldo'nun golünün anlamı, dakikası ve vuruş olarak güzelliği gerçekten istisnai bir durum, kolay kolay tekrarlanmaz.. Durum aynen Cotchito'nun yazdığı gibiydi, Barca galip gelirse CL'ye gidiyordu ve 90. dakikada gelen golle 3-2 kazanmışlardı..

Necati'nin golünün bu kadar güzel olmasının sebebi bence röveşata vuracağını bilerek ve düşünürek harekete başlamasından kaynaklanıyor.. Yani top arkama düşüyor, bari röveşataya kalkıp şansımı deniyim (Ümit Karan yapar sıklıkla) şeklinde değil de, röveşata yapmaya niyetli olarak pozisyon alıp güzel bir vuruşla bitirdi işi (tabi niyetten öte beceri meselesi)

Avrupa kupalarında bir maçta gelse gerçekten çok daha fazla ses getirirdi ama dünyanın en güzel stadlarından birinde 45-50 bin kişi önünde atılması yine de güzel oldu.. Acaba Eurosport verdi mi maçın görüntülerini??

PS. Golü izlemeyenler veya kaydetmek isteyenler için;
http://www.galatasaray.org/superlig/kamp_gunlugu/detay.asp?PID=1353&HID=1&haberID=254384

Sheva
16-01-05, 02:20
Ne yalan söyliyim Tanju'nun röveşata golleri de en az bugünkü gol kadar güzeldi.. Hele yanlış hatırlamıyorsam Samsun'a attığı bir gol var ki gerçekten harikaydı..

ÖNDER RB
16-01-05, 03:45
bu tip röveşata gollerinden oldukça fazla var. ben tanjunun 2-3 tanesini hatırlıyorum.

bana göre göğüsle düzeltilip yapılan değil direkt gelen topa yapılan röveşata golleri asıl güzel olanlar işte onlar parmakla sayılacak kadar az.

tabi yine de sezonun en güzel gollerinden biri olduğu kesin.

JORDAN
16-01-05, 03:55
Tanjunun en guzel golu sanirim samsuna attigi domivole goldu.Rovasataya benzer ve bence daha zordur.
Necatinin golu hazirlanis ve bitiris acisindan 4 4luk...

painy_boy
16-01-05, 06:38
Harika goldu gercekten,Rivaldo'nun yillar once Nou Camp'ta macin son dakikasinda Valencia'ya attigi golu andiriyor...

UmBeRtO GS
16-01-05, 07:09
Ben ya Hakan Şükür'ün ya da Saffet'in attığın bir röveşata gol hatırlıyorum

gian
16-01-05, 12:53
Bir de Recep'in Malmö macında kendi kalesine attıgı röveşata gol vardır ki, hic oraya girmemek lazım :)

Tebrikler Necati..

reallion
16-01-05, 14:23
saffet avenir begen'e izmir'de oynan maçta atmıştı röveşatayla. ama rakibinin formasını çekmesinin payı büyüktü zira o boyla o hareketi yapması zordu. adam çekince iyice yere yatıp uygun pozisyonu almıştı saffet.

Sovereign
16-01-05, 14:27
Gol çok güzeldi ama Necati'nin oynadığı futbol berbat ötesiydi...

vicente
16-01-05, 14:38
rövaşata diyince direk van basten derim. heleki baya meshur bi tanesi vardı, gelen ortaya gelişine ceza sahasının kosesinden bir rövasatası var diger doksana direge carparak gitmişti. nasıl bir goldür o öyle...

Genco
16-01-05, 14:52
Tanju'nun Sariyer'e karsi da bir rovasata golu vardi..

Umberto, Ben Saffet'in attigi o rovasata golunu hatirliyorum da Hakan'in da mi rovasata golu vardi :karisik: ? Kafasina carpip giren bir golu ve ensesiyle attigi goller var da rovasata ile attigi golu hatirlamiyorum :D

UmBeRtO GS
16-01-05, 15:22
Ben de zaten Hakan Şükür ya da Saffet'in attığı bir gol vardı dedim. Emin olmadığım için ikisinin de ismini yazdım... Demekki Saffet atmış...

UmBeRtO GS
16-01-05, 15:38
Necati'nin golüne gelince son yıllarda seyrettiğim en güzel gollerdendi.
Gerek hazırlanış, gerek röveşata olması, gerek de tam köşeye gitmesi açısından

Parma Maniac
16-01-05, 18:47
Umberto Sukur'un geçen sene Samsun'a attığı gol de röveşata sayılır.. gerçi makas şeklinde 2 ayağını sallamadı ama topa çok yüksekten ve tam tersten vurmuştu, zaten taraftarlar arasından geçen senenin golü seçilmişti o..

16-01-05, 22:19
Gol çok güzel ama sonrasında kaçırdıkları kötü şu gol kaçırma problemine bir çözüm bulmak lazım..

Sheva
16-01-05, 22:25
Burada da aynı polemiklere girmeyelim ancak ilk 11'de oynayan oyuncuları formda kalmaya ve iyi performans göstermeye zorlayacak oyuncular her zaman olmalı kadroda.. İkinci devre forvetlerimiz kendilerini ne kadar serse yeridir bu kadroyla.. Necati'yi iki maçta iki golüne rağmen hazır görmedim (en azından bizi şampiyon yapmaya yetecek kadar değil) özellikle fizik kondisyon olarak kendini toplaması gerekir..

UmBeRtO GS
16-01-05, 23:00
Burada da aynı polemiklere girmeyelim ancak ilk 11'de oynayan oyuncuları formda kalmaya ve iyi performans göstermeye zorlayacak oyuncular her zaman olmalı kadroda.. İkinci devre forvetlerimiz kendilerini ne kadar serse yeridir bu kadroyla.. Necati'yi iki maçta iki golüne rağmen hazır görmedim (en azından bizi şampiyon yapmaya yetecek kadar değil) özellikle fizik kondisyon olarak kendini toplaması gerekir..

Tamam haklısın ama bu topicte Necati'nin golü konuşuluyor, hazır olup olmadığı ya da onun boşluğunun dolup dolmayacağı değil...

16-01-05, 23:03
Kaan artık nerede ne konuşulacağına da mı karar vermeye başladın? Her topicte aynı şeyi yapıyorsun, kimseye ne yazacağını söylemek sana düşmez unutma

UmBeRtO GS
16-01-05, 23:11
Haklısın bunu demek bana düşmez ama...
Boşu boşuna tartışma çıkmasın diye söyledim sadece tabii her topicte tartışma çıksın istiyorsanız, yazın tabii...
Her topicte değil 2 topicte yaptım bunu, biri Hakan Şükür'ün başarısı hakkındaki topicti eğer öyle yazmasan kesin Hakan'ın golcülüğü, futbolculuğu, Ümit Karanla kıyaslanması, Jardelle kıyaslanması tartışılacaktı, diğeri de bu topic zaten...

16-01-05, 23:12
İsteyen istediğini tartışır Kaan tartışma çıkacaksa da çıkar. Topicin başlığı gol diye herkes süper gol manyak gol diyip susacak değil her şey içn ayrı topic açılamaz.

Saunders
16-01-05, 23:13
Abi necatinin golü için topic açıyoruz gene dönüyo dolaşıyo hakan'a geliyor konu...

Bence sırf hakan şükür için ayrı forum açılsın.

16-01-05, 23:15
Gökhan hani nerede Hakan burada ?

Saunders
16-01-05, 23:16
ne bilim abi yukarda bir yerde gene hakan şükür bilmem ne gördüm beynim döndü...

16-01-05, 23:22
Atılan röveşata goller de konuşulmasın mı Gökhan?

Saunders
17-01-05, 14:14
budur

http://www.galatasaray.org/images/home/back_354.jpg

17-01-05, 17:04
Bu arada bir güzel gol de Montella atmış bu hafta o gelişine röveşata yapmış onu da izlemenizi tavsiye ederim.

Serkan1905
17-01-05, 17:45
kocum necati...