PDA

Tüm Versiyonu Göster : Avrupa Taraftar Kartı Programı Büyüyor!

LuisFigo
15-01-05, 15:41
http://www.galatasaray.de/images/k1.jpg
http://www.galatasaray.de/images/k2.jpg

http://www.galatasaray.de/images/gy1.gif

bASVURU FORMU....

http://www.galatasaray.de/form.asp

Telefon: 01805 -1905 00

avrupada olan her galatasarayli alsin,kulubumuze katkida bulunalim....

Sheva
15-01-05, 16:29
İlk üyeliği 10,000 Euro karşılığında Almanya'da yaşayan İsa Görgülü isimli Galatasaraylı almış :alkis:.. Nasıl başlarsa öyle gidermiş, işallah hem üye olanlara hem kulübümüze faydalı bir proje olur..

Saunders
16-01-05, 01:22
İlk üyeliği 10,000 Euro karşılığında Almanya'da yaşayan İsa Görgülü isimli Galatasaraylı almış :alkis:.. Nasıl başlarsa öyle gidermiş, işallah hem üye olanlara hem kulübümüze faydalı bir proje olur..

:okey:

M.Yasin Cakmak
16-01-05, 01:28
Hayirli olsun bakalim. Uzun suredir beklenen bi projeydi, umarim ise yarar.

Sheva
16-01-05, 01:40
Şu üyelik paketlerini biraz daha doldursalar para verip üye olanlar açısından daha çok içime sinecekti ama maksat kulübe destek olmaksa insanların buna çok da fazla takılacağını düşünmüyorum..

Parma Maniac
16-01-05, 01:54
yıllık 25 milyon euro diyorlar.. 6-7 milyon kazandırsınlar, sırtımda taşırım onları.. yine yalan söyleniyor göz göre göre..

SuperCimBom
16-01-05, 02:46
Özhan Canaydin Mikrofonu eline alip stada seslenince utandim resmen...Adam sanki pazarda patates satiyor reklam yapcam diye...bari baskan yapmasin... :(

seyko
16-01-05, 02:54
senede 115 EUR bu boktan karta verecegimese, giderim o parayi store'da maclarda harcarim daha iyi, zaten onuda yapiyoruz, bugün bi 150 eur rahat gitti cepten :/

LuisFigo
16-01-05, 03:04
senede 115 EUR bu boktan karta verecegimese, giderim o parayi store'da maclarda harcarim daha iyi, zaten onuda yapiyoruz, bugün bi 150 eur rahat gitti cepten :/

öyle deme olm ,görmedin m ireklami ? cocuk alaman polisine bu karti gösterdikten sonra adam yolunu aciyo ... :D

diskolarda,trafik polislerinde fln ise yarar belki...benim kim oldugumu biliyo musun lan deriz... sonrada kartimizi cikartiriz :)

Sheva
16-01-05, 04:30

GS ürünleri satılıyor muydu maç öncesi? (lisanslı tabi)

seyko
16-01-05, 04:40

GS ürünleri satılıyor muydu maç öncesi? (lisanslı tabi)

göremedim ben, schalke standlari vardi arenanin icinde, ama gsli 1sey gözüme carpmadi.... isportacilar sahte sahte mallar stada giden yollarda satiyorlardi, hemde ne fiyatlara => atki 15EUR, forma 25 EUR.... ha simdi aklima geldi, adamin tekinde su DVD boxmuydu neydi hani bizim uefa finali falan birde forma icinde varya, ondan elinde vardi, ama herhalde eurocard hediyesmiydi neydi tam bilemiecem yani...

Sheva
16-01-05, 04:44
Eğer vergi, gümrük vs bu açılardan kanuni bir engel yok da sırf organizasyon eksikliğinden store TIR'ını oraya gönderemediysek tebrikler yönetime..

Benim esas sormak istediğim, madem GS ürünü satılmıyordu sen nereye verdin 150 euro'yu :)

seyko
16-01-05, 04:46
Eğer vergi, gümrük vs bu açılardan kanuni bir engel yok da sırf organizasyon eksikliğinden store TIR'ını oraya gönderemediysek tebrikler yönetime..

Benim esas sormak istediğim, madem GS ürünü satılmıyordu sen nereye verdin 150 euro'yu :)

araba benzin yuttu 70 litre, 940 km yol gittik, mac biletleri 17 yuro, 5 tanesini aldim, gitti paralar zaten buraya, baska daha napsak?

Sheva
16-01-05, 04:49
Cyba 940 kilometre yol gidip takımı desteklediğin için helal olsun diyorum sana.. Diğer lafını ise yanlış anlamışım, ben 150 euro'yu GS ürünlerine harcadın sandım..

seyko
16-01-05, 04:52
Cyba 940 kilometre yol gidip takımı desteklediğin için helal olsun diyorum sana.. Diğer lafını ise yanlış anlamışım, ben 150 euro'yu GS ürünlerine harcadın sandım..

yok canim 150 euroluk ne alacamki bi günde :) bu sezon toplasan ama rahat o parayida gecer harcadigim formalara, cifter cifter aliyoz hep, kardesimizde bizden az degil :D

neyse hadi ben yatar, kafam catliyor ve kolum halen agriyo, ii geceler, yarin resimler gelir ;)

Sheva
16-01-05, 04:54
Bekliyoruz, işallah telefon kamerasıyla değildir ;)

seyko
16-01-05, 04:57
Bekliyoruz, işallah telefon kamerasıyla değildir ;)

degil ;)

Sheva
16-01-05, 05:03
yıllık 25 milyon euro diyorlar.. 6-7 milyon kazandırsınlar, sırtımda taşırım onları.. yine yalan söyleniyor göz göre göre..

Böyle bir rakam söylendiğini bilmiyordum ama 25 milyon euro'yu duyunca aynı tepkiyi verdim..

Yalnız düşününce 100 euroluk süper paketten senelik 250 bin adet satılsa 25 milyon ediyor.. Tabi ki çok yüksek bir rakam 250 bin ancak senede 3-4 defa bugünkü maç benzeri ciddi maçlar yapılırsa en azından ilk sene için ulaşılmayacak bir rakam değil (sonraki senelerde haliyle azalacaktır satışlar)

Hadi 25 milyon çok diyelim ama 10 milyon euro bile bizim için çok büyük bir para.. Kağıt üzerinde işe yarayacak bir proje gibi ama zaman içinde görücez nasıl ilerlediğini.. Bir de neden Türkiye'de benzeri bir uygulama yapılmıyor anlamadım..

gian
16-01-05, 12:51
Vatan'daki habere gore ilk gün 300 tane satılmıs sadece ve elde edilen gelir 30 bin euro imis bu satılanlardan..E bundan sonra da bir 300 tane daha satılır, o kadar..

ÖNDER RB
16-01-05, 12:59
benim bildiğim 100 kişilik organize edilen tanıtım yemeğinde satılmış 300 kart yani o taraftarın aldığı değil seçilmişlerin aldığı adettir.

parmanın dediği gibi 6-7 milyon inanılmaz bir başarı olur. paket çok zayıf albenisi olan hiç bir şey yok.

savatage
16-01-05, 13:18
geçen sene de Olimpiyat Stadı çevresinde oturan ve sayıları 800bin civarında olduğu iddia edilen yeni taraftarlardan bu şekilde destek beklemişti.

maymun gözünü açtı diyeceğim,
Eurocard konusunda kazıklanmayız,yalanlara inanmayız diyeceğim ama göz açılmış olsa Canaydın başkan olamazdı ki...

not:GS'a faydası dokunmazken dahi desteklediğim Canaydın'ın GS'a gerçekten zararının dokunduğuna karar verdiğim günden,
Aydan Siyavuş'un doğru dürüst anılmaması sonrası oynanan basketbol maçına hiç bir yöneticinin gitmediği günden sonra hiç bir yaptığını desteklemeyeceğim!
Muhalefet olmalı artık GS'da,başka şansımız yok!

Sheva
16-01-05, 14:40
parmanın dediği gibi 6-7 milyon inanılmaz bir başarı olur. paket çok zayıf albenisi olan hiç bir şey yok.

Ben de aynı şeyi yazdım ama aslında süper paketin içinde epey ürün var.. Bir ilginç yanı, içinde forma vs. gibi her sene değişen ürünler olduğı için, her sene bir kart alıp hem kulübe destek olmak hem de yeni ürünlere sahip olmak isteyen taraftarlar düşünülerek birden fazla sayıda EuroCard alanlara özel teklifler ve avantajlar sunulmalı..

Normal paket ise biraz göstermelik olmuş hakikaten, zaten genel olarak herkes süper pakete yönelsin diye böyle yapmışlar büyük ihtimalle.. Eğer forma vs. istemiyor sadece kart istiyorsan normal paket alınabilir ancak küçük bir fark ödenerek süper almak daha mantıklı tabi..

UmBeRtO GS
16-01-05, 15:40
İnşallah birkaç sene sonra bu EuroCard'ı da alanlar enayi yerine düşmezler. Bu kart bir işe yarar. Ayrıca kartta sunulan promosyonları da arttırmak gerek bunlar çok az

Aslan Suat
16-01-05, 15:51
simdiki kararimla karti almayacagim, ama yanima yinede üyelik basvurusu aldim. zamaninda Faruk Sürenin kazigindan sonra daha tedbirli olacagim.

Sheva
16-01-05, 17:24
zamaninda Faruk Sürenin kazigindan sonra daha tedbirli olacagim.

O hangi kazıktı :karisik: (o kadar çok var ki)

Aslan Suat
16-01-05, 17:57
zamaninda Faruk Sürenin kazigindan sonra daha tedbirli olacagim.

O hangi kazıktı :karisik: (o kadar çok var ki)

zamaninda Faruk Süren Yönetimi Avrupalilara Galatasaray Fan Külübü diye birsey cikarmisti, 200 DM (yada 300 DM, tam bilmiyorum babama sormam gerekir), karsiligi üye oluyordun, üye olduktan sonra bütün üyeler ortada birakildi, hicbirsey elde edemedi bu üyeler.

Sheva
16-01-05, 18:05
Allah allah ne yalan söyliyim hiç haberim yoktu böyle birşeyden, ilginç kulübüz hakikaten..

Aslan Suat
16-01-05, 18:08
Cesitli gazetelerde kocaman bir yazi ve basvuru formu vardi, kesip mektupla yollayacagin.

Sheva
17-01-05, 12:23
Para muslukları açıldı

Schalke maçından 250 bin dolar kâr eden Cim Bom'un EuroCard Projesi'ne de ilgi büyük. Ebru Köksal, "Şu ana kadar çok iyi gidiyoruz." dedi.

Çağrı merkezi yoğun
Eurocard Projesi için önceki gün Almanya’da düğmeye basan Galatasaray, hedefine ulaşacağı benziyor. Gurbetçi taraftarların ilk gün kampanyaya büyük destek verdiği ve Köln’de bulunan çağrı merkezinde yoğun bir trafik yaşadığı açıklandı. Projenin mimarlarından Sportif A.Ş. Genel Müdürü Ebru Köksal, “Çağrı merkezimiz çok hareketli. Şu an rakam veremiyorum ama katılım bir hayli yüksek” açıklamasını yaptı.

Rakamlar açıklanacak
Taraftarın projeye olan ilgisinin ilk gün itibariyle beklenen düzeyde olduğunu kaydeden Köksal, “Statta dağıttığımız formlara da ilgi büyüktü. Hafta içerisindeki çalışmalarımızın ardından önümüzdeki hafta katılımcılar konusunda net bir rakam vereceğiz” diye konuştu. Köksal, Schalke maçı ve öncesindeki organizasyonlardan da Sarı-Kırmızılı kulübün 250 bin dolarlık bir kâr elde ettiğini sözlerine ekledi.

------------------------------------------

Şu an iyi gidiyor gibi ama her zamanki gibi bir belirsizlik olmazsa olmaz tabi.. 'Şu an rakam veremiyorum ama bir hayli yüksek' ne demektir, bilgisayar denen birşey var elle mi tutuyorsunuz kayıtları..

Parma Maniac
17-01-05, 12:31
'Şu an rakam veremiyorum ama bir hayli yüksek' ne demektiraslında bi b.k olduğu yok, ama böyle deyip biraz ilgi yaratmamız lazım, mazur görün beni demektir..

17-01-05, 20:19
Turgay Kıran 6-7 bin kart satıldığını söylemiş sanırım.

Sheva
17-01-05, 20:32
Bu arada 6-7 bin kart deyip geçmemek lazım, 600 bin Euro yapıyor ki bence sıfırdan yaratılmış gerçekten önemli bir para.. Bu iş tutarsa (ki bence 20-25 milyon euro olmasa da tutacak)yönetimin ilk başarısı olarak tarihe geçecek ama bu başarıda esas aslan payı takımın havası bu kadar sönükken bu kartları alan Avrupa'lı Cimbomlularda, kesinlikle takdir edilecek bir davranış..(onları görüp gaza geliyor insan, en kısa zamanda yerli versiyonunu da bekliyoruz)

Genco
17-01-05, 23:37
Amerika'da gecer mi acaba :karisik: ?

korcank
18-01-05, 00:29
Sevgili Doğanay, bir de ekonomi - işletme her neyse, yüksek lisans için o kadar azap çekmiştin. Doğruysa bile, 600 bin euro için 0'dan yaratılmış bir para diyorsun... Bu iş için kurulan şirketin sermayesi, yayınlanan reklam filmlerinin ücreti, harcanan emeğin ve zamanın bedeli 0 mıdır sence?

1 Sene sonra parasal anlamda dahi zarar etmemek için kaç milyon euro'luk satış yapılması gerektiğini bir hesaplamaya çalış istersen. Kaldı ki, ellerinde bir plastik parçası ile kalakalmış ve kendilerini (çok haklı olarak) kaz gibi yolunmuş hissedecek Galatasaray taraftarlarının durumunu bir düşün. Onları o hale getiren kurumun yıkılan itibarını yeniden kazanması için gerekli olan parayı ve emeği bir düşün.

Eurocard mıdır, her ne ise; bu projenin büyük bir yanlış'tan öte, terbiyesizlik olduğunu düşünüyorum. Bu işin çıkış noktası şudur kanımca: "Hele Almanya - Avrupa'daki insanlar enayidir. Din kisvesi ile Yim-paş'ı, Jet-pa'sı, yıllardır bunların paralarını söğüşlemiyorlar mı! Biz de Galatasaray'ın adını kullanarak bunu yapalım." Bir de yıllık 25 milyon euro'luk gelir bekliyorlarmış!

Kafalarında hedef kitle olarak 70'lerin fötr şapkalı, transistör radyolu 'Alamacı' karikatürünü belirledikleri Nadide Sultan'lı şarkıcı seçimleri ile göstermiş bir Yönetim bu. Bu proje parasal olarak da zarar edecektir. Fakat Galatasaray kurumuna vereceği zarar kaybedilen bir kaç milyon euro'dan çok çok daha fazla olacaktır.

Sheva
18-01-05, 00:59
Korcan abi kanımca bu işin sermayesi sıfıra yakın, kar payı da oldukça yüksektir.. Bahsettiğin TV reklamlarını bana kalırsa Kanal D'den maç yayını karşılığı almıştık, bir daha göreceğimizi zannetmiyorum.. Sermaye sıfıra yakın dememin sebebi, yukarıda bir mesajda 'şu an için bir rakam veremiyorum' diyen kadının sözüne istinaden, nasıl kıt kanaat şartlarda çalıştığımızı da bildiğimden dolayı tahminen o call center dedikleri şey iki part-time eleman, iki de bilgisayardan muhteva birşeydir diye düşünüyorum.. Kar marjı konusunda ise kartların pek de birşey vaad etmediği düşünülürse 60-70 euro cukka oluyor..

Mesajın ilk paragrafını okuyunca tamam dedim, kora kor bir çatışmaya giricez eski günlerdeki gibi (gerçi pek de çatışmazdık, aklın yolu bir sonuçta).. Amma velakin 1. paragraf sonrasında yazdığın herşeye katılmak durumundayım ve şimdiye kadar insanların mağdur edilmesi uğruna para kazanmamıza sevinç nidaları atmaktan çok da gurur duymuyorum..

Ne yazık ki bu yönetimin idaresinde maddi sonuçları müsbet olsa da, işallah insanları fazla incitmeden, kırmadan ve daha kötüsü Galatasaray'dan soğutmadan bu işin altından kalkabiliriz.. 2-3 sene sonra insanların elinde hiçbir işe yaramayan bir kartla kalmaları gerçekten acı olur.. Tabi acı olur dediğim, Allaha şükür Almanya'da yaşayan ve iyi kazanan vatandaşlarımız için değil, son kozunu oynayıp para kopardığı insanlara karşı itibarını kaybeden Galatasaray açısından acı olur.. Yoksa evelallah 100 euro'dan kimseye birşey olmaz ama 3-5 sene sonra Almanya'ya gittiğimizde 50 bin kişilik stadı doldurur muyuz, işte asıl mesele o..

Kartın tanıtımı konusundaki eleştirilere de ne yazık ki katılıyorum.. Sevenlerine ayıp olmasın ama Galatasaray kulübünün 50 bin kişi önüne Nadide Sultan'ı çıkarması gerçekten dokunuyor bana, ciddi ciddi üzülüyorum böyle olaylara.. Şimdi o çok mu matah diyeceksiniz ama bari popçu olarak Gülşen'i ayarlamak çok mu zordu acaba? Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez derler, bizimkiler bırakın tavuğu, Nadide Sultan'ı koydular taraftarların önüne (Nadide Sultan'dan kötü bir yemek bulamadım kusura bakmayın, Nadide Sultan varken nimete laf etmek ağır geldi)

Velhasıl böyle son derece dandik ve artık alışageldiğimiz tanıtım, satım çalışmalarımız olduğu doğrudur ancak hem yurtdışındaki insanlarımızın vatan özlemi, hem bir kez daha Allaha şükür 100 euro'yu başının gözünün sadakası olarak verebilecek olmaları, bu projeyi en azından maddi açıdan başarılı kılabilir..

Ha eğer ki insanların bu fedakarlığına ve iyi niyetine kulübümüz karşılık veremezse, o zaman yazıklar olsun bize.. Aklıma ilk gelen hizmetler, örneğin her sene 2-3 sefer Schalke maçı gibi maçlar yapılır ve bu maçlara öyle %10 indirim değil, yarı fiyata bilet verilir.. Yurtdışına kurulacak megastore'larda hatrı sayılır indirim yapılır, belki çeşitli kurumlarla işbirliği yapılarak alışveriş karşılığı indirim almaları sağlanır (örneğin yurtdışındaki Türk şirketleri).. Yani kısacası bu kartı tek seferlik bir para kaynağı değil de uzun süreli bir kulüp-taraftar ilişkisinin başlangıcı olarak görür ve değerlendirirsek, hem kart sahiplerini mağdur etmemiş oluruz hem de uzun vadede kazançlı çıkarız..

korcank
18-01-05, 02:36
Sevgili Doğanay, esasta anlaştık iş teferruata kaldıysa, kolay. (Gerçi esasda da anlaşamamışız. Taraftarı, hele 'gurbetçi'leri enayi yerine koyma temelli bir proje için nasıl olur da, "inşallah başarılı olurlar" dersin; pek anlayamadım.)

Önce şu teferruatı kısaca bir geçelim:

.\ Almanya'da 100.000 euro sermayeli bir şirket kuruluyor. Bu şirketin yıllık personel giderinin dahi (yalnızca yöneticilerden oluşan bir şirket olacağını ve bütün işlerin outsourcing ile yaptırılacağını varsayarak...) 100.000 euro'dan -epey epey- fazla olacağını iddia ediyorum. Kira, ulaşım, iletişim, ofis giderlerini de senin kabaca tahmin etmeni rica ediyorum.

.\ "Proje ortakları" Deutsche Post ve DHL'in Galatasaray sevgisi ile bu projeye dahil olmadıklarını ve en azından (uluslararası şirketlerin maliyetlerinin, "iki part-time çalışan, iki de bilgisayar" hesabı ile belirlenmediğini bilerek) maliyetlerini talep edeceklerini düşünüyorum. Yok yalnızca gelir paylaşımı esası ile bu projeye ortak olmuşlarsa (hiç imkan vermiyorum ama...) gelirlerin önemli kısmının bu dev şirketlerce alınacağını hesaplamak gerekir.

.\ Reklam film(ler)i Türkiye televizyon kanallarında bile bir çok kez (Schalke maçından önce de) yayınlandı. Eğer yılda 25 milyon euro gelir hedefiyle bir işe başlıyorsanız, tanıtımını da bu gelir hedefiyle koşut seviyede yapmanız gerekir. Yetersiz tanıtım (dolayısıyla yetersiz reklam) zaten ticari başarısızlığı peşinen kabul etmek anlamına gelecektir. Avrupa'da yaşayan arkadaşlar yardımcı olabilirler: Avrupa'ya yönelik bu tv reklam(lar)ı kaç kere yayınlanmış, gazete ve dergilerde reklam amaçlı ne kadar yer alınmıştır? Eğer bu projenin içinde birazcık ticari akıl varsa; reklam bütçesinin hiç de 0'a yakın olmadığı ortaya çıkacaktır, diye düşünüyorum.

---o---

Daha da uzun laf edip, alternatif maliyetler çıkartılabilir; ürün seçimi hakkında konuşup, 100 küsur YTL'ye bir plastik - 2 kağıt verecek olan Sayın Canaydın'ın bütün müşterilerini en azından bir kere öpmesi gerektiği söylenebilir; hiç bir kampanya düzenlemeden % 20'ye yakın indirim verdiğin dergi aboneliği için % 10'luk indirim yapacağını ilan etmenin "dalga mı geçiyorsun, adam mı seçiyorsun!" halk deyişini akıla getirdiği belitilebilir; Avrupa'da ev sahibi sıfatı ile hangi maçı oynayacağın sorulabilir; vesaire...

İnsanları 'yolunacak kaz' görmenin yol açacağı yıkımı bir kez daha gündeme getirmeye ihtiyaç duymuyorum. Fakat başka bir mesele daha var, en az bu anlayış kadar tehlikeli, yanlış ve kötü: "Avrupa çapındaki "Taraftar Dernekleri"nin koordinasyonunu sağlamak, dernek açma lisans haklarını elinde bulundurmak ve dernek açmak isteyenlere önceden belirlenmiş olan koşulları gerçekleştirdikleri takdirde bu hakları devretmek..." diyor kurulan şirketin birinci maddesinde. (Bir üst paragrafta şirketin amacı açıklanırken ""Taraftar Dernekleri"nin faaliyetlerinin bu şirket tarafından koordine edilmesi" hedefi de açıklıkla belirtilmiş! Ayrıca, kurulan şirket "Galatasaray Spor Kulübü'nün kurumsal yapısının altında modern, çağdaş ve bilinçli bir örgütlenme oluşturma misyonunu üstlenmiştir"miş!)

Hangi aklı evvel bunları düşünüp yazmış bilmiyorum ama hiç tartışılmadığını da kuvvetle iddia ediyorum. Kulüp kulüptür, Yönetim Kurulu tarafından idare edilir; taraftar da taraftardır, kendilerini nasıl yöneteceklerini kendileri belirler, bir örgütlenme yaratacaklarsa kendileri yaratırlar! Kulüp yöneticilerine bu güne dek yaptıkları gibi tribün 'tayfa'sını illegal yollardan beslemek yetmemiş de bir de bunun için şirket mi kuracaklar!!! Sayın Canaydın'ın Fenerbahçe Başkanı'nı fersah geçtiği tek konu bu olsa gerektir.

Bu kadar faşizan bir anlayışın matah bir şeymiş gibi ala - vala ile ilan edilmesine -gerçekten- inanamıyorum! Avrupa'da kulübün organize ettiği 'taraftar'lar, sıradan taraftarlardan farklı bir üniforma mı giyeceklermiş?

Herhangi bir Yönetim Kurulu! Çekin elinizi taraftarların üzerinden; ne açık ne de gizli hiç bir ilişkiniz kalmasın! Gölge etmeyin, başka da ihsan istemiyorum.

Peki, hani olur da bir yurt dışı maçında Galatasaray seyircisi stadyumda taşkınlık yaparsa; bu şirket mi sorumlu olacakmış? Taraftarları örgütlemek, onlara 65 veya 115 euro'luk paketler kakalamakla mı sınırlı imiş yoksa maç organizasyonları da bu şirketin görev alanına giriyormuş?

Bir daha ki seçim döneminde, bu "modern, çağdaş ve bilinçli örgütlenme" Sayın Canaydın'a karşı çıkacak bir rakibin önünü 'organize' biçimde kesecek miymiş?

---o---

Nereden el atsan, orası elinde kalan bir garabet ve çirkinlik ve fesat dolu bir şey bu proje. Elde edeceğiniz gelire de, söylediğiniz yalanlara da, kendinizi inandırdığınız saçmalıklara da, size de, yönetiminize de...

chivu
18-01-05, 02:49
projeyi eleştiremeyecek kadar müteessirim...Aslında bir noktada sizlerden ayrılıyorum, düşünce doğrudur her klübün içeride- dışarıda bir adet "müşteri kitlesi" olmalıdır...Ama bu müşteri kitlesi bu denli angutça "taraftar kartı verelim size bilmemkaç paraya" şeklinde olamaz olmamalıdır...Bizim oraların bir deyimi vardır( bilmem başka yerlerde de var mı) " eşşek mi şaapıyosun" derler bizimki de o hesap, 65 euroya bir bilgisayar çıktısı bir de plastik parçası.

Mantık hep aynı mantık: " galatasaraylı değiller mi canım versinler işte". Vallahi hiç kibar olmak derdinde değilim, bizim klübün marka yönetimini yapan aklıevvlere(angut?) insanların neden hiçbir ritüelini kaydını kuydunu tarihini bilmediği halde San Antonio tişörtü alıp neden galatasaray tişörtünü elinin tersiyle ittiğini anlatmak gerektiği kanaatindeyim....

P.s: Evet acilen bir marka yönetim kuruluşuyla anlaşılmalıdır! Hem de acilen...

korcank
18-01-05, 14:24
(Yav, burada Yasin'in bir yazısı vardı, ne oldu o mesaja?)

Sheva
18-01-05, 14:26
Silmiş heralde kendisi.. Gayette kısa ve öz bir mesajdı neden bilmem..

Serkan1905
18-01-05, 14:49
ben acikcasi olaya bu kadar negatif bakmiyorum..

önümde bir firsat var. o da, galatasaraya karsiliksiz destek olabilme firsati.

ben degerlendirecegim bu firsati insaallah. ve mümkün oldugu kadar etrafimdaki galatasarayli arkadaslirimin da katilimi icin de caba sarf edecegim...

biraz da taraftar utansin. 65 € nedir ki? Avrupada yasayan türklerin ortalama yillik geliri nerden baksaniz 15.000 € civarindadir. bir 65 € eksik olsun. fakirlesecekmisin sanki? ac mi kalacaksin?

avruparli türklerin (bilhassa erkeklerin) cogu sigara iciyor. günde bir paket sigara icen adam senede 1.400-1.500€ sigaraya para veriyor.

Yönetimin sunmus oldugu bu EuroCard projesinin de elestirilmesini dogru bulmuyorum. Ayiptir...

M.Yasin Cakmak
18-01-05, 18:05
Ya ben sildim kendi mesajimi, sinirliydim o an biraz fazla arabesk olmus.

Bengü Cakmak
18-01-05, 18:38
elbette alacagim....

Sheva
18-01-05, 18:44
ben acikcasi olaya bu kadar negatif bakmiyorum..

önümde bir firsat var. o da, galatasaraya karsiliksiz destek olabilme firsati.

ben degerlendirecegim bu firsati insaallah. ve mümkün oldugu kadar etrafimdaki galatasarayli arkadaslirimin da katilimi icin de caba sarf edecegim...

biraz da taraftar utansin. 65 € nedir ki? Avrupada yasayan türklerin ortalama yillik geliri nerden baksaniz 15.000 € civarindadir. bir 65 € eksik olsun. fakirlesecekmisin sanki? ac mi kalacaksin?

avruparli türklerin (bilhassa erkeklerin) cogu sigara iciyor. günde bir paket sigara icen adam senede 1.400-1.500€ sigaraya para veriyor.

Yönetimin sunmus oldugu bu EuroCard projesinin de elestirilmesini dogru bulmuyorum. Ayiptir...

Şimdilik sadece alkışlıyorum :alkis: Sonrasında yukarıda bu projeyi yeren mesajlarla birlikte bir cevap vermek isterim..

Bengü Cakmak
18-01-05, 18:47
cok gec kalinmis bir proje bence cok.
Yurt disinda formamizi satan bir yer bile bulamiyoruz eger daha cok yurt disina yatarim yapasalardi böyle olmazdi halimiz

Bengü Cakmak
18-01-05, 20:45
roberto baggio,

biz avrupada yasayan insanlar icin verilenler cok fazla. cünkü biz bunlari burada dahi bulamiyoruz!!! o yüzden bize göre cok size göre paket zayif.

UmBeRtO GS
19-01-05, 02:28
Lütfen Avrupa'daki Galatasaraylılarımız buna kanmasınlar. Bu düpedüz rezalet. Koskoca Galatasaray kulübü dilenci hallerine düştü...

Serkan1905
19-01-05, 02:33
Lütfen Avrupa'daki Galatasaraylılarımız buna kanmasınlar. Bu düpedüz rezalet. Koskoca Galatasaray kulübü dilenci hallerine düştü...

Umbertocum. kanmasinlar demissin. Adamlar bizi kandirmiyor ki, kanalim (yani bu konuda kandirmiyorlar).

dilencilik dersin, o ayri.

ama dedikleri su; arkadas para yok. bize destek olun. paramiz olsun. takimi gidip abrahamovicin birine kaptiracagimiza kendi kendimize sahip cikip, tekrardan sahlanalim.

yani verdigin parayi alip cebe indirse, kandirmaca olur. ama sanmiyorum ki öyle olsun...

UmBeRtO GS
19-01-05, 02:43
Bak Serkancım dediğin gibi yapsalar haklılar diyeceğim yani ya herkes 10 euro koysun kulüp zor durumda, Bir milyon kişiden toplarsak kulup kurtulur deseler haklısın.
Ama yurtdışındaki gerçekten Galatasaraylı insanları, Galatasaray aşkıyla yanıp tutuşan insanları, Başkandan gelecek sözde "sizin Galatasaraylılığınızın belgesi olacak" bir yazı için, Ali Sami Yen'de oynanacak maçlarda %10 indirim için ( yurtdışındaki insanlar nasıl Ali Sami Yen'e gelebilir, daha açılmamış Storelarda %10 indirim için, Türkiye'den çok daha ucuza getirtilebilecek forma, bere, atkı için 110 euro'ya card satmak sahtekarlıktır. Buna keşke saf Galatasaray aşkıyla tutuşan Galatasaraylılarımız kanmasa. Çünkü bu tek atımlık bir proje, belki de bu kartın bir getirisi olmadığını anlayayınca o yurtdışındaki Galatasaraylıların Galatasaray sevgisi sarsılacak. O Galatasaraylıların sevgisini sarsmaya da kimsenin hakkı yok...

Sheva
19-01-05, 02:55
Umberto kart için başvuru yapacağına, söylediğin lafa hayret ettim (bu hayretim senden evvel benzer fikirler zikretmiş kişiler için de geçerlidir)

Bugün belki kimse farketmedi, belki de utancından buraya koyamadı ancak Hürriyet'teki habere göre fenerden ürün satışında gerideyiz ki bence orda verilen rakamlar bile yanlış.. Aranın daha da açık olduğunu düşünüyorum, yani bunca 100. yıl yaygarasına rağmen durum bu..

Taraftar 18 bin kişilik stadı doldurmaz, 5 milyona dergi almaz (veya daha ucuza abone olmaz), forma almaz, atkı almaz, eurocard'ı beğenmez, ondan sonra da 100 milyon dolara yakın borçla yönetime gelmiş adamları eleştirir de eleştirir.. Onların hataları elbetteki bizle mukayese kabul etmez ancak bizim de artık kendimize aynada iyice bir bakmamız gerek.. Hiçbirimizin çıkarıp da kulübün borcunu kapayacak hali yok ancak imkanlar dahilinde elimizden geleni yapmalıyız, buna imkanlarımız yetiyorsa Eurocard almak da dahil.. Bu fedakarlıklar bir işe yarayacak mı veya verilen paralar iyi değerlendirilecek mi bunlar ayrı konu ancak yönetimi eleştirmek için önce bizim üzerimize düşeni yapmamız gerekir..

Serkan1905
19-01-05, 03:00
Bak Serkancım dediğin gibi yapsalar haklılar diyeceğim yani ya herkes 10 euro koysun kulüp zor durumda, Bir milyon kişiden toplarsak kulup kurtulur deseler haklısın.
Ama yurtdışındaki gerçekten Galatasaraylı insanları, Galatasaray aşkıyla yanıp tutuşan insanları, Başkandan gelecek sözde "sizin Galatasaraylılığınızın belgesi olacak" bir yazı için, Ali Sami Yen'de oynanacak maçlarda %10 indirim için ( yurtdışındaki insanlar nasıl Ali Sami Yen'e gelebilir, daha açılmamış Storelarda %10 indirim için, Türkiye'den çok daha ucuza getirtilebilecek forma, bere, atkı için 110 euro'ya card satmak sahtekarlıktır. Buna keşke saf Galatasaray aşkıyla tutuşan Galatasaraylılarımız kanmasa. Çünkü bu tek atımlık bir proje, belki de bu kartın bir getirisi olmadığını anlayayınca o yurtdışındaki Galatasaraylıların Galatasaray sevgisi sarsılacak. O Galatasaraylıların sevgisini sarsmaya da kimsenin hakkı yok...

aslinda haksiz da degilsin.

ama napacan? gör iste. 100. yilimiz, ne hallerdeyiz. para yok. kaynak da yok.

kendimce diyorum, hic bir karsiligi yok. ama ver gitsin.

sonucta futbol bir eglence degil mi? yine istiyorum ki Avrupada kükreyen bir Galatasaray olsun.

65 € luk paketi baz alirsan. 100.000 galatasarayli sahip ciksa, eder 6,5 milyon € yillik. hic yoktan iyidir. borc dagini eritmeye yetmez, ama taraftarin sahiplenmesi acisindan da pozitif bir etkisi olabilir.

bence yönetim, bize (avrupali galatasaraylilara) bir jest yapsin, ve bir daha ki kupa macini veya lig macini avrupada oynatmaya calissin. gelsin Dortmund'da kupa maci oynatsin. ve bunu da böyle senede bir iki defa yapsin.
EuroCard projesi de hizlandirilmis olur belki.

ve sanirsam da, bu EuroCard olayi Galatasaray Abrupa projesinin ilk adimi. ufaktan ufaktan buralara da store vs. acilacaktir diye düsünüyorum.

Kaancim lafi uzatiyorum. her seyi negatif görmeyelim. Bazen de "Iyi" diyelim ki iyi olsun...

Hem sonra, cebimde Galatasaray Karti oldugu vakit fenerlilerin suratini da görmek istiyorum acikcasi. catlayacaklarrrrrr............. :lol:

UmBeRtO GS
19-01-05, 03:05
Belki de haklısın herşeyi negatif görmemek lazım ama artık bu yönetimin attığı her adıma karşı bir savunma mekanizması gibi birşey oluştu bende. Çünkü yaptıkları herşey yanlış :)

Bu arada reklamla ilgili birşey söylemek istiyorum. Reklamda bir çocuk (bildiğimiz çocuk) kartını gösterip polise dikleniyor ama reklamın sonunda 18 yaşından küçüklerin bu karta sahip olamayacağı belirtiliyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu???

Sheva
19-01-05, 03:08
bence yönetim, bize (avrupali galatasaraylilara) bir jest yapsin, ve bir daha ki kupa macini veya lig macini avrupada oynatmaya calissin. gelsin Dortmund'da kupa maci oynatsin. ve bunu da böyle senede bir iki defa yapsin.
EuroCard projesi de hizlandirilmis olur belki.

ve sanirsam da, bu EuroCard olayi Galatasaray Abrupa projesinin ilk adimi. ufaktan ufaktan buralara da store vs. acilacaktir diye düsünüyorum.

Yavaş yavaş bunların yapılacağına inancım tam (özellikle de bazı maçların Almanya'da oynanması).. Elimde hiçbir somut gösterge yok ancak bu yönetim 1 senelik zaman dilimi içerisinde çok kişiyi mahçup edecek işler yapacak iddia ediyorum.. Belki Eurocard gibi biraz da insanların iyi niyetlerini sömüren bir projeyle veya Seyrantepe gibi haybeden gelen bir araziyle yapacaklar bu işleri ama düzlüğe çıkmamızın şu anki mali yapı ve gelir-gider dengesi ile olmayacağı kesin.. Dolayısıyla beğeniriz veyahut beğenmeyiz ancak yeni fikirlere ihtiyacımız var, küçülerek bu borcun ödenmeyeceği belli oldu artık..

gian
19-01-05, 09:25
Turgay Kıran'ın acıklamasına gore 2. gun ogle saatleri itibariyle 1700 kart satılmıs..Yuzde 80'i 115 euroluklarmıs..Buna gore hesaplanırsa ortaya yaklasık 180 bin euroluk bir gelir cıkıyor..Bir bucuk gün icin hic de fena degil..

Sheva'ya tamamen katılıyorum..Ben bu yonetimin en azılı dusmanlarından biriyim; ama Galatasaray taraftarı olarak bizlerin de artık kocakarı gibi dır dır etmektense ne katkı yapabilirsek yapmamız gerektigi kanısındayım..Kocakarı dırdırı lafım bu topikte karsıt gorus belirtenler icin degildir; tüm Galatasaraylılar olarak hepimiz oyleyiz, ne yazıkki..

Biraz da katkı lutfen..

vicente
19-01-05, 14:22
böylesi klubün para kazanabilmek amacıyla baslattıgı bir proje niye bu kadar yerin dibine sokulur, aman almayın uzak durun denir anlamıyorum heleki o takım taraftarlıgıyla hiç bagdastıramıyorum.

begendiysen projeyi takıma faydası olcagını düşünürsen alırsın kartını, ama yok inanmıyorsan almazsın ama boylede almayın da denmezki..

boyle bir projenin ne zararı var aksine elimizi kolumuz baglıyan borc ortamında bir ekstra gelir saglama sansı var..

biraz daha iyimser olursak daha yararlı oluruz sanırım..

dua edelimde iyi bir gelir saglansın ve bu gelirler dogru düzgün kullanılsın...

korcank
19-01-05, 19:36
Mesele iyi niyet meselesi değil. Mesele, zaten "niyet" meselesi de değil. Benim, senin, hepimizin şöyle ya da böyle görüş belirtmesi, "Galatasaray'lıya Galatasaray propagandası" yapması EuroCard projesinin gidişatını veya sonuçlarını etkilemeyecektir. Ha, kendimizi kandırmaya gayret edeceğiz; o başka...

Bu sezon itibariyle; üçü çubuklu, üçü gri 6 forma; 1 yağmurluk; 1 polar; 1 çift yönlü mont; yayınlanan bütün dergiler; 1 kombine ve hatırlamadığım bir sürü ıncık - cıncık ile olmayan paramın tamamını Galatasaray ürünlerine vermiş birisi olarak söylüyorum: Bu proje yanlış kere yanlıştır.

Galatasaray EuroCard projesi ile para kaybedecektir: Bu projenin maliyetinin en azından 500 bin euro, mantıklı düşününce 1 milyon euro civarında olduğunu tahmin ediyorum. İsteyen arkadaşlar oturup hesap yaparak kendi tahminlerini üretebilirler.

Personel, iş ortağı olan şirketlere ödemeler, tanıtım, genel giderler ve vergilerin karşısına çok kabaca rakamlar yazarak, bir maliyet tahmininde bulunabilirsiniz. Veya (herhalde işkembe-i kübradan sallanmamıştır; gelir hedefi olarak açıklanan) yılda 25 milyon euro'yu baz alarak, projenin kar için gerekli minimum satış gelirini 'estimate' edebilirsiniz.

Proje sahipleri, en azından 250.000 'gurbetçi'nin bu kartı alacağını hesaplıyorlar. Ben ise bu rakamın % 10'una dahi erişemeyeceklerini düşündüğümü ifade ediyorum. Hedeflenen satışın % 10'una erişemeyen bir proje kar sağlayabilir mi?

Turgay Kıran'ın açıkladığı 1.700, bugün başka bir kaynaktan duyduğum 558 gibi rakamları paket ücretleri ile çarparak, Galatasaray'ın gelir hanesine mi yazıyorsunuz? Peki harcanan paralar ne oluyor? Avrupa ülkelerine ödenecek ve kardan değil satıştan kesilen vergiler?..

Zamanlaması yanlış, ürün seçimi yanlış, hepsinden öte felsefesi yanlış bu proje Galatasaray'ın çok kıymetli parasını kaybetmesine yol açacaktır. Zaman ve konsantrasyon kaybı da cabası... Sözünü ettiğiniz iyi niyet, cehenneme giden yolların taşlarının döşendiği iyi niyet olmasın?

Ben Galatasaray ürün satışı yapmasın, gelir elde etmesin, Türkiye dışındaki taraftarlarına erişmesin demiyorum. 3 Yıl önce start'ı verildi bu projenin. 3 Yıl boyunca Galatasaray ürünlerinin Avrupa ve hatta dünyaya (en klasik yöntemler ile) dağıtımını sağlamak üzere çalışılmaya başlansa; bu gün bu kart vesilesi ile elde edileceği söylenen gelirin (hatta çok daha fazlası) elde edilemez miydi? Eğer en standart, en basit fakat doğru bir dağıtım yapabilseydin, Avrupa'da 25.000 forma satamayacak mıydın?

Galatasaray EuroCard projesi ile itibar ve taraftarı için güvenilirliğini kaybedecektir: Galatasaray SK, bu kadar tartışmaya rağmen benim bile sırrını çözemediğim bileşenler ve lotarya ve vaatten oluşan bir ürün ortaya çıkartmıştır.

Galatasaray'ın ev sahibi sıfatı ile oynayacağı maçlarda % 10 indirim ne demektir? Neredeki ev sahipliği? Eğer Ali Sami Yen kastediliyorsa; gerek biletix gerek gişe satışlarında % 10 indirimin uygulanması -iddia ediyorum- teknik olarak mümkün değildir. Avrupa'da ise ev sahibi sıfatı ile resmi maç oynamak -neredeyse- mümkün değildir. (Uefa ceza verecek de, vesaire, vesaire...) Ee, Avrupa'da hazırlık turnuvası mı düzenlenecektir? Peki böyle bir turnuvanın karlı olacağının garantisi nedir? Veya böyle bir turnuva düzenlemek için kart dağıtmaya ne gerek vardır?

Galatasaray dergisi aboneliği, şu anda -hiç bir kampanya olmadan- % 20'ye yakın indirim sağlamaktadır. Kaldı ki; aboneliklerde zaten % 10'un çok üzerinde indirim verilir. Bayideki dergi için dağıtıma ödenen para % 40 ila % 60 arasındadır. Abonelikte, dağıtıcı karlarının karşılığında postalama (veya anlaştığınız DHL benzeri dağıtıcı şirketin) ücreti söz konusudur. Her halukarda, eğer Avrupa'da bayi ağı dışında bir dağıtıcı ile anlaşıyorsanız; zaten minimum % 10 abonelik indirimi yapacaksınız demektir. Peki bu kartın yararı nedir?

Ürünlerin diğerleri de, Avrupa'da -bildiğim kadarıyla- hiç bulunmadığı için işlevsiz olan Galatasaray Store'larda indirim hakkı ve lotaryalardır. (Bilgisayar çıktıları ve plastik kart'ı üründen saymayarak, en azından sinirlerime iyi davranmaya gayret ediyorum.) Üstelik bu lotaryalar Galatasaray'ın tahhüdüdür. Eğer maç bileti çekilişleri, İstanbul'daki maçları da kapsıyorsa senede minimum 25 çekiliş yapılması; bu insanlara ulaşılması ve çoğu iştirak etmeyecek kart sahipleri için gidiş - geliş, konaklama, takımla tanıştırma ve benzeri organizasyonların yapılması gerekecektir. Allah rızası için söyleyin, bir ticari işletme olarak Galatasaray'ın bu angaryayı kaç hafta sürdüre(bile)ceğini tahmin ediyorsunuz? Maç öncesi, basının dahi alınmadığı tesislerde, 2 - 3 kişilik bir grubun ne kadar memnun edileceğini, kendileri ile ne kadar ilgilenileceğini zannediyorsunuz? Veya iyi niyetle tersini düşünelim: Bir Fenerbahçe maçı öncesi, 10 'talihli'nin yapacağı turistik gezinin yol açacağı konsantrasyon kaybının hesabını kim verecektir ve zarar edeceği -bence- aşikar bir projenin bu tür yan etkileri hiç kimse tarafından düşünülmüş müdür? Taahhütlerini yerine getirmedğin zaman güvenilirliğin ve kıymetin ne hale gelecektir?

Endüstriyel futbol çağında, kulüpler taraftarlarını aynı zamanda müşteri haline getireceklerdir. Kabul... Ancak; müşteri aynı zamanda sürekli memnun edilmesi gereken bir canlı biçimidir. Taraftar bağış yapar; müşteri ise parasının karşılığını bekler. Madem Galatasaray "Türkiye'nin bütün dünyada tanınan tek markası" (bu tanımlamaya acaip gıcığım...); bu markanın kıymetini, güvenilirliğini (gıcık olduğum bir başka söz) "imaj"ını korumak ve hatta geliştirmek, bu yönetimin önde gelen görevi değil midir?

'Taraftardır', 'bizdendir', 'bu iş patlarsa da, 100 euro bağış yapmış olurlar, ne olacak ki' diyerek müşteri ilişkisi yaratılamaz. Denersen; yol açtığın zararın telafisi o kadar kolay olmayacaktır. Yalnızca müşterilerini değil taraftarlarını da kaybedersin.

Bu işin dayanağı (en kibar kelimeler ile) taraftardan bağış toplamaktır. O zaman bağış kampanyası düzenleyin. Üstelik Kurban Bayramı burnumuzun dibinde. THK gibi kurban derilerine talip olsaydınız.

Galatasaray SK Yönetimi "Reis"liğe soyunmaktadır: Taraftarı örgütlemek yönetimlerin görevi olmadığı gibi kesinlikle uzak durmaları gereken bir alandır. Sazak başkanlığında Fenerbahçe yönetimi İstanbul'daki bütün Ülkü Ocakları üyelerini tribünlere yığardı. Kulüp içindeki muhalefetin önünü kesmek için bu arkadaşları kullanırlardı. Zaten tribün 'reis'leri ile kulüp yönetimlerinin ilişkileri hepimizce bilinmektedir.

Bu münasebet karşılıklı bağımlılıklara yol açan, çift taraflı işleyen bir münasebettir. En kabaca; bir taraf diğer tarafı besler, diğer taraf da tribünleri yönlendirir. Galatasaray SK yönetimi EuroCard projesi ile resmen taraftarlar için "Galatasaray Spor Kulübü'nün kurumsal yapısının altında modern, çağdaş ve bilinçli bir örgütlenme oluşturma misyonunu üstlenmiştir". Daha önce bu vizyonun ne kadar yanlış, ne kadar tehlikeli olduğunu yazmaya çalışmıştım. Kısaca şunu söyleyeyim, uzatmayayım; bu anlayış faşist bir anlayıştır.

Diğer taraftan ise (belki de; iyi ki) bu anlayış aynı zamanda 'çit altında yatıp vezir rüyası görmek'tir. Bir yazar gaza gelip EuroCard çerçevesinde yurtdışında yaşayan bütün Türk'lerin örgütleneceğini belirtmiş!.. Hatta (ciddi ciddi) Türkiye'nin AB üyeliği yolunda EuroCard'ın ne kadar büyük yararlar sağlayacağına işaret etmiş!...

EuroCard ölü ve zarar üreten bir Nasreddin Hoca projesi olarak bir kaç gün daha bizim çenemizi yorar, ligin ikinci yarısı başladığında gündemden düşer, sezon sonunda 'hadi şuna bir daha el atalım' denerek yeniden konuşulmaya başlanır ve mutsuz müşteriler (yine belirteyim: bu kartı alan kişi sayısı 25.000'i geçmez), kaybedilen prestij, güven ve para, işinden olan bir iki çalışan ile Sayın Özhan Canaydın yönetiminin Zihni Sinir icatları arasında; Dream Card, rüzgar paneli, Sahip Som vesairenin yanındaki yerini alır.

Bu kartı almak isteyen arkadaşlar elbette ki alsınlar. Galatasaray bu projeden 50 milyon, diğer projelerinden 250 milyon euro kazansın; yüz binlerce mutlu müşterisi oluşsun. Cidden kimseye EuroCard almayın benzeri ya da bu anlama gelecek en küçük bir söz ya da ima yazmadım ve böyle anlaşıldıysam da özür dilerim fakat hakikatler benim dilek ve temennilerimle değişmiyor. Ne yazık ki...

Sheva
19-01-05, 20:48
Korcan abi hala kartların içeriği ve projenin genel karlılığı ile ilgili kötümser yaklaştığını düşünüyorum.. Öncelikle 65 Euro'luk paketi şöyle bir kalemde geçip (elle tutulur, savunulur bir yanı yok gerçekten) 115 Euro'luk pakete bakarsak, Avrupa'da bir spor dükkanına gitseniz örneğin aynı miktarda Man Utd ürününü alamayacağınız fiyata GS ürünleri bir paket halinde sunuluyor.. Tabi ki bu iki kulübün fiyatlandırmaları bir olamaz ancak bu paketteki ürünleri almak isteyen insanlar için fiyat biraz şişirilmişten öte değil.. Hadi diyelim, münferit olarak store'dan bu ürünler toplam 60-70 euro'ya alınabilsin, geri kalan 40 euro da kartın sunduğu avantajlar (kabul son derece palavra), birkaç ıvır zıvır kağıt ve hepsinden önemlisi öyle ya da böyle tuttuğun takımın kartına sahip olmak ve yardım etmiş olma hissiyatı ile karşılanabilir..

Ayrıca yönetim store açıp yüksek kira, çalışan vs. masraflari ödemek yerine çözüm ortağı dediği nanelerle depo ve dağıtım bağlamında anlaşıp hem ürünleri toptan satıp hem de maliyetleri en aza indirmeyi hedeflemiş olabilir.. Yani güzel bir dağıtım servisiyle Avrupa'nın her yanına bir günde ulaşabilirken, bu kadar büyük bir pazara kaç store açarak erişebilirdik ve bunun maliyeti ne olurdu? Neticede belki de kart gerçekten bu işin süsü olarak düşünüldü ve esas maksat insanları kartla daha hassas noktalarından yakalayıp beraberinde ürün satışı yapmaktır..

Olası bir başarısızlık halinde ise kira kontratları, işten çıkarmalarla uğraşmak yerine DHL ve Deutsche Post ile sözleşmeler feshedilir, stoklar Türkiye'ye döndürülür vs.. Ayrica daha önce de dediğim gibi, Avrupa'da şu an GS store olmadığı için, her sene forma, bere, atkı vs almak isteyen ve bir kez Eurocard almış insanlara yine bu card aracılığı ile cazip koşullar sunulursa insanlar belki de yıllık bir üyelik ücreti karşılığı hem karttan istifade edip yeni ürünlere kavuşacak, hem de kulübe sürekli olarak yardımda bulunmuş olacaklar.. Misal 100 bin card satıp, daha sonra bu müşteri portföyünü bir daha değerlendirilmemek üzere bir kenara atmak büyük bir ziyan olur..

Ayrıca Korcan abi'nin çizdiği olumsuz resimde, takımın şu anki durumunun, Plesan'ların, Douglas'ların da büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.. GS bir marka ise böyle isimlerle, sürekli olarak maddi sıkıntılarıyla gündeme gelmemeli ve hepsinden önemlisi Avrupa'da mücadelesine devam etmelidir.. Gelecek sene CL'ye döneceğimiz düşünülürse en ufak bir galibiyette dahi insanlar gurur duyacak, GS forması ile sokağa çıkıp turlamak isteyecektir.. Bütün bunlar Eurocard'ın potansiyelini artıran etkenlerdir.. O zamanlar böyle şeyler yoktu ama bu kartın UEFA kupası esnasında satışa sunulduğunu bir düşünün, senelik cirosu 25 milyon euro mu olurdu, 50 milyon mu?

Ben halen Eurocard'ın istikbali olabilecek bir proje olduğunu düşünüyorum.. Ancak 'kartı yaptık, ürünleri stokladık hadi alın' demekle olmaz tabi bu iş.. Sürekli olarak tanıtım ve ürünü hatırlatmak gerekli.. Alan insanları başkan bizzat demeçlerinde onore etmeli ve kulübe yaptıkları yardımın meblağını ve önemini açıklamalıdır.. Örneğin şu sıralar kayıplara karışan '100. yıl forması' Eurocard beraberinde dağıtılsa, ve hatta ilk olarak bu kart sahiplerine dağıtılsa güzel bir reklam ve teşekkür olur..

Son olarak, kartın Türkiye'de satışa sunulacağı söyleniyor, aynı ürünlerin ve formanın da 100. yıl forması olacağını bilseniz, üye olmaz mısınız (tabi makul bir fiyata)? Özellikle camiada bir türlü yaratılamayan olumlu hava 100. yıl kutlamaları vasıtası ile yaratılıp, Galatasaray'ın ve Galatasaraylı olmanın bir ayrıcalık ve marka olduğu vurgulanırsa insanlar böyle bir karta sahip olmaktan övünç duyarlar.. Şu an itibariyle kulübün genel gidişatı sebebiyle ölü doğan bir proje gibi gözükse bile, ilk olarak 100. yıl kutlamaları, gelecek sene de CL'de oynayarak büyük bir ivme kazanabilir Eurocard.. Bir de yan hizmetler eklenebilir ve gerçekten işe yarayan bir kart haline dönüştürebilirse, insanlar bir seferlik yardımlarının ötesinde, kendi işlerini de görmesi açısından kartı ileriki senelerde de sahiplenirler (bu yıllık üyelik aidatı şeklinde olabilir, her sene çıkan yeni ürünleri almak için olabilir).. Eurocard (ve sonrasında Türkiye'de çıkacak muadili) iyi değerlendirilirse kulüp için büyük bir fırsattır..

korcank
19-01-05, 22:12
Birincisi, bu ürünün ne olduğu, neleri kapsadığı hiç birimiz tarafından bilinmiyor. (Anlatılmadığı, belirtilmediği için bilinmiyor.) Benim açımdan bilinmezlerden bir tanesi, kartın süreli olup olmadığı. Başlangıçta yapılan her sene 25 milyon Euro gelir hedefi açıklamasından çıkarttığım kartın yıllık olacağı ve her yıl yenilenmesi gerekeceği idi. Eğer öyle değil de "ömür boyu" bir kart ise durum daha da vahim demektir. Bu iş Sahip Som macerasına benzemeyecektir. Fenerbahçeli olsam, hemen bu karttan bir tane alır ve (en geç 2 yıl içinde unutacaktır yönetim bu projeyi ve taahütlerini) söz verilen çekilişler, maç öncesi ağırlamalar yapılmadığında hemen dava açardım.

İkincisi, bu proje nedeniyle Almanya'da kurulan şirketin çalışanı da, kirası da, genel gideri de, tazminat yükümlülükleri de vardır; dahası, olması gerekir. 25 Milyon Euro'luk bir projeyi 'saldım çayıra mevlam kayıra' diyerek yönetemezsiniz. DHL ve Deutsche Post outsourcing şirketleridir ve bu projeyi onlar yönetmeyecek yalnızca tanımlı işlerini yapacaklardır. Ki, zaten de böyle olması gerekir.

Üçüncüsü, Avrupa pazarına açılmak için büyük yatırım yapmak gerekmemektedir. Frenchasing anlaşması yaparsınız, ülke distribütörü veya bayiler atarsınız, mağazalarda 'corner'lar oluşturursunuz veya oluşturulmasını sağlarsınız, interneti kullanırsınız vesaire. Üstelik bu durumda siz yükümlülükleri üstlenen değil yükümlülüklerin üstlenildiği taraf olursunuz. (Eğer hiç bir ticari akıl Galatasaray ürünlerini satmak / dağıtmak için sermayesini riske etmiyorsa; zaten bu 'pazar' tanımlaması palavradan, kendimizi kandırmaktan başka bir şey değildir.)

---o---

Son olarak; anlayışın, kalkış noktasının ne kadar hatalı, yanlış, riskli ve tehlikeli olduğunu bir an için bir tarafa bırakalım, Sevgili Doğanay. Bu proje için Galatasaray SK kaç para yatırım harcaması yapmış, kaç para tazminat yükümlülüğü altına girmiş, borçlanmıştır ve bu yatırım / yükümlülük / borçlanmanın geri dönüşü için kaç adet ürün satılması gerekmektedir... İşte bu hesabı aklımızın erdiğince yapalım ve başabaş noktasının yakalanıp yakalanamayacağını zaman içinde görelim.

Ben en az ticari düşünce ve en düşük harcamalar ile bu projenin minimum yarım milyon Euro harcama gerektirdiğini; bu parayı çıkartmak içinde bir yıl boyunca en az 20.000 kartın satılması gerektiğini kendi küçük aklım ile hesaplıyorum. Senin hesabın daha farklı rakamlar üretiyorsa, onu tartışalım. Ama yalnızca mali açıdan işin özeti şudur: Bir senede 20.000 kart satamazsan; Galatasaray SK'nün parasını (bir kez daha) batırmış olursun. Temennilerimizin bu hesapla bir ilgisi yok. Zarar etmemeyi sağlayacak satış adedi yakalanacak mı, yakalanamayacak mı? Buna bakalım...

savatage
19-01-05, 23:58
korcank,
çok güzel açıklamış bu projeye neden karşı olduğunu.
kesinlikle katılıyorum ve benzer endişeleri ben de taşıyorum.

ayrıca Özhan Canaydın'ın "günü kurtarmak" adına yaptığı projelere destek verilmemesi gerektiğini de düşünüyorum.
öyle söylendiği gibi borçlar varsa(ki var),
bu şekilde ödenmesi mümkün değildir.

GS'da olumlu icraat açısından bugüne kadar hiçbir şey yapamamış,
ve bundan sonra da bu proje de dahil GS'a hiçbir katkısı olmayacak Özhan Canaydın,
kendisine muhalif çıkmamasını bir süre daha sağlayacak bu projeyle.

en korktuğum da,
karşılıksız aşkın,
isimlerin yaptığı yüzünden zarar görmesi!
Canaydın seçildi diye üyelikten istifa eden H.Uluç'un GS'lı olmadığını düşünüyordum,
ama bir sonraki seçimlerde,
yiyeceği kazıkla birlikte gurbetçi gerçek GS'lıların da GS'lılıklarından bir ölçüde istifa etmelerinden korkuyorum.
Eurocard'ın başarıya ulaşması da,
yine korcank'nın açıkladığı gibi,
takımın performansını olumsuz etkileyebilecek sonuçlar da doğurabilir!

Aslan Suat
20-01-05, 00:48
eline saglik korcan abi,
hemen hemen bütün düsüncelerimi yazmissin.

Sheva
20-01-05, 01:02

Sunduğu veya ileride sunabileceği diğer bütün imkanları, avantajları geçiyorum ama kulübün hali ortadayken yukarıdaki pakette sunulan ürünlere 115 euro vermek bize bu kadar dokunuyor, ağır geliyorsa; ben de yönetimi bu proje için eleştiriyorum çünkü bu taraftara güvenip bir daha herhangi bir işe kalkışmasınlar (lafımın kartı almak için bütçesinden önemli bir bölüm ayırmak zorunda olan veya paket içindeki ürünlere önceden sahip olanları kapsamadığının altını çizmek isterim..)

Aslan Suat
20-01-05, 01:34

Sunduğu veya ileride sunabileceği diğer bütün imkanları, avantajları geçiyorum ama kulübün hali ortadayken yukarıdaki pakette sunulan ürünlere 115 euro vermek bize bu kadar dokunuyor, ağır geliyorsa; ben de yönetimi bu proje için eleştiriyorum çünkü bu taraftara güvenip bir daha herhangi bir işe kalkışmasınlar (lafımın kartı almak için bütçesinden önemli bir bölüm ayırmak zorunda olan veya paket içindeki ürünlere önceden sahip olanları kapsamadığının altını çizmek isterim..)

Sheva,

kardesim, o kadar forma aldim, kaskol v.s.
hepsinide ne zaman Türkiyeye gitdiysem aldim yada giden birisinden ismarladim. hicbirinizin begenmedigi o acik mavi formalari bile begenip Babamdan ismarlamistim, orjinalini bulamadi, almadi. yani Allah bilir hic kimseyin istemedigi formayi bile almaya kalktim. ama bu Eurocarda su anki aklimla bes kurus bile vermeye niyetim yok.
nedenine gelince resmen ama resmen gurbetciye enayi gözüyle bakilarak yapilmistir. bunlarda para var bunlari kandirsakta unuturlar bunlara islemez diye düsünerek yapilmistir.
Schalke macina Store Tirini getirseydiler degil 115- 215 € alis veris (yanimdaki adamlarda en az birer forma alarak yardim ederlerdi) yapardim. gelsinler burda mac organize etsinler hepsine gelirim.
ama su anki kafamla bes kurus vermem o karta.

UmBeRtO GS
20-01-05, 01:48
Aslan Suat'a katılıyorum, Sheva bana da yardım edeceğine böyle laflar etmişsin hayret ettim demişsin...

Eğer Galatasaray Klübü benden 100 euro-200 euro isterse eğer elimden geliyorsa vermekten çekinmem direk veririm. Ama böyle saçma sapan yalandan milleti enayi yerine koyan kartlara para vermem... Yani aynen Aslan Suat gibi düşünüyorum

korcank
20-01-05, 01:48
Sevgili Doğanay, yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. "Kimse bu kartı almasın" demek ne demek, herkes alsın... O kadar manasız ve yanlış bir iş olduğunu düşünüyorum (ve paramın olmadığını beni tanıyan herkes bilir); Türkiye'de bu işi yapmaya kalksınlar, ben 2 tane alayım...

Fakat mesele bu değil ki! Bırakalım bu forumu, internet üzerindeki bütün Galatasaray forumlarında EuroCard projesinin nasıl bir batak olduğunu defahatla yazsam, hedef kitlenin binde biri okuyacak, okuyanların binde biri etkilenecek ve satın alma kararını değiştirecek mi?Şaka değil, minimum 250.000 adet satıştan söz ediyor bu adamlar! Şu forumun Almanya'da ikamet eden ve potansiyel müşteri olan 250 üyesi var mı allahaşkına!

Ama ne oluyor? Galatasaray SK Yönetimi futbolcuların alacaklarının ödenmesi için bu kampanyanın ilk gününde yaşanacak 'satış patlaması'na güvenerek söz veriyor. Ve bu alacaklar ödenmiyor. Doğru bir iş midir bu?

Yılda 25 milyon Euro gelir hayaliyle bütçe yapmaya, önümüzdeki yıl(lar)ı planlamaya çalışıyorlar ve bu projenin saçmalık, yanlışlık, tehlike olduğunu söyleyen taraftarlar güvenilmez oluyor öyle mi? Yapma Sevgili Doğanay.

Sheva
20-01-05, 02:14
Öncelikle Suat'a uzun bir cevap yazmıştım fakat explorer mucizevi bir şekilde kapandı, şimdilik kısa kesiyor ve yaptığını anlattığı şeyler için kendisini bütün samimiyetimle nacizane takdir ve tebrik etmek istiyorum..

Sonrasında sırası ile birkaç yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim.. Yönetimin kendi kafasında büyük önem verdiği ve potansiyel hissettiği bir projeye başlarken 25 milyon euro ciro demesi bence son derece normal ve haklı, zira bu işler de bir nevi pazarlamanın parçası.. Ses getirecek, Galatasaray'ın büyüklüğünü hissettirecek ve taraftarla duyulan güveni ve inancı aktaracak bir açıklama yapılmalı ki herkesin böyle bir projeden haberi olsun, başarısı için sorumluluk hissetsin.. Bu beyanata rağmen yönetimin bu 25 milyon euro'yu hesaba katarak bütçe yaptığını zannetmiyorum..

Bir diğer konu taraftarın içi boş bir paketle kandırılması.. Yukarıda da açıkladım buna kesinlikle katılmıyorum zira süper paket'in içinde her taraftarın sahip olması gereken ürünler var ve bunlar Avrupa'daki taraftarlarımıza ilk defa bu vasıta ile sunuluyor, hem de evlerine kargo ile.. Elbette mağaza değerlerinin üzerinde bir fiyata geliyor ama kartın sunduğu diğer avantajların veya takıma verilen destekten duyulan manevi hazzın bu farkı karşılayıp karşılamayacağını bilemeyiz.. Dolayısıyla taraftardan bağış isteniyor veya içi boş bir ürünle taraftar kazıklanıyor demek bence ağır bir itham olur bu konuda..

Bence düştüğümüz ortak bir hata bu projeyi tek seferlik bir bağış veya yardım kampanyası olarak görmemiz.. Halbuki ortada bir şirket ve dolayısıyla bu kartla sunabileceği imkanlar var.. Üçüncü şahıs şirketlerle, otellerle, alışveriş merkezleri ile anlaşmalar yapılabileceği gibi (ki hatrı sayılır bir üye sayısına ulaşılırsa bunlar çok kolaylaşır), Galatasaray Europa şirketinin kuracağı web sitesinden online ürün satışı yapılabilir.. Haliyle bu satışlarda kart sahiplerine belli indirimler sunulacaktır ki, senede 250 euroluk ürün alan bir kimse için bu şu anki şartlarda en az 25 euro'ya tekabül etmektedir.. Bu da Eurocard'ın toplam maliyeti düşünüldüğünde küçümsenmeyecek bir meblağdır..

Şimdi burada şöyle bir konu var.. Bu projeleri yönetimin yapamayacağına inanırsınız veyahut yapsa dahi yeterli müşteriye ulaşamayacağını ve nihayetinde zarar edeceğini düşünürsünüz.. İkinci şık bizim açımızdan çok daha net bir sonuç verir zira demektir ki Galatasaray'ın Avrupa'da bahsedilen ölçüde bir pazarı yoktur.. Yönetime de bu acı gerçekle yüzleşip, şirketin kapısına kilit vurmak düşer..

Birinci şık, yani yönetimin Eurocard üzerinden çeşitli başka projelere başlaması şu ana kadar ki icraatları düşünüldüğünde zor gözükse de, kağıt üzerinde mümkün ve akla yatkındır.. Daha evvelki mesajlarımda da anlattığım pek çok ek hizmetle kartın kullanım alanı genişletilebilir ve ömrü uzatılabilir.. Bunları geröekleştirmek yönetime kalmış bir iş ancak Canaydın'ın vizyonunun 100,000 kişiden 100 euro'yu toplayıp projeyi rafa kaldıralım diyecek kadar dar olduğunu zannetmiyorum..

Aslan Suat
20-01-05, 02:41
sevgili Sheva,

paketin icinde ne oldugu mühüm degil, 10 kilo altin, Galatasaray maclari icin 10 sezon kombine karti koysalar bile almam. o paketin icindeki herseyi gidip alirim ama o karti almam. 115 € gelsinler istesinler, yada bir banka kontosu versinler yatiririm, ama o karta vermem.
nedenide dedigim gibi bize enayi gözüyle bakilmasi. belki böyle düsünmemdeki sebep o zamanindaki FanClub Üyeligi. ama yinede su an Eurocarda üye olmam.
10 sene gectimi "115€ bagisladim" diye düsünmek var, bide "115€ya neye yarayacagini bilmedigim su kartim var" diye düsünmek var.

Bunları geröekleştirmek yönetime kalmış bir iş ancak Canaydın'ın vizyonunun 100,000 kişiden 100 euro'yu toplayıp projeyi rafa kaldıralım diyecek kadar dar olduğunu zannetmiyorum..

aha ne zaman ben buna inanirsam, üyelik basvurumu verecegim. Basvuru formunu yanima aldim.

p.s.: Sheva vallah öyle yaziyorsunki nerdeyse senin hatirina yolayacagim basvuru formunu :D

Genco
20-01-05, 03:31
Ben konunun buyutulecek bir yerini goremedim herhalde anlayamadigim bir yerler oldu..

Burada bu kadar cok elestirilen Canaydin'in Eurocard'lari 115 Euro satmasi midir? Yoksa tasin altinda baska bit yenigi mi var?

bruno
20-01-05, 08:12
Klube butur maddi getirisi olacak olaylara kimsenin karsi ciktigini sanmiyorum. Ama burda daha onemli olan shu anda yonetimde olan aciz insanlari eline verdigimiz her kurus bir sezon bile dolmadan gonderilen aptal transferlere, komik hatalardan dogan FIFA cezalarina, Olimpiyat Satadi'ndaki ruzgarliklara yada Ali Sami Yen'in maketine gidecekmis gibi geliyor.

Taraftar nasil kart yada urun alirken duyarli olmaliysa, yonetimde elindeki kaynaklari harcarken duyarli olmali. Amabu aciz yonetimden artik degil finansal duzen yada stadyum ,eli yuzu duzgun bir logo bile beklemiyorum.

Galatasaray'in kurtulusu Ozaydin'dan kurtuldugu zaman olacaktir.

Carmelo
20-01-05, 10:38
Yahu 115 € ya pahalı diyenlere hayret ediyorum.
Zaten sırf orjinal urunleri toplasaniz yaklasik 120-130 milyon gibi bir para tekabul ediyor.
Ee birazda Galatasarayliyim diyorsaniz kulubunuze 60-70 € bagislayiverin bence cok buyuk bir para degil.
Ha bu arada benden onceki Bruno arkadasim can alici birsey soyledi ;
BU KULÜBÜN KURTULUSU OZHAN CANAYDIN'DAN KURTULDUGU ZAMAN OLACAKTIR !!

Parma Maniac
20-01-05, 18:24
benim anlamadığım neden bunun adı EuroCard.. neden Türkiye'de geçerli değil.. Türkiye'de de bunu alacak bir yığın insan var.. ha ama siz sadece Avrupa'daki vatandaşlar için düzenledik bunu derseniz insanlar bunlar bizi yolunacak kaz gibi görüyor der, hiçbir şey de diyemem.. neden EuroCard da TaraftarCard değil.. niye Türkiye'de de geçerli değil.. ben Avrupa'da yaşasam bu iş bilmez yönetimin bu icraatından sonra ben de aynen bunlar beni kaz sanıyor heralde diye düşünürdüm, gayet normal bu..
dışarda 3 milyon taraftar varsa Türkiye'de en az 15 milyon var..

chivu
21-01-05, 03:01
Sevgili Parma adı Euro-card çünkü yalnızca dış ülkelerdeki arkadaşlar indirimlerden faydalanamaz, bunu içeride satsalar ne o kadar adamın organizasyonunun becerebilirler,, ne de bu indirimlerden sonra kar edebilirler...Çünkü bunu alacak kesimin store alışverişi+stad indirimleri kişi başı 50-60 euro tutar zaten.E ürünleri de ekle...Ohoooo....Bunlar mı yapacak o işi? GÜldürmeyin beni...

Sheva
21-01-05, 03:22
Arkadaşlar öncelikle kart büyük ihtimalle benzer veya eş koşullarla Türkiye'de de satışa sunulacak.. Eurocard ismi konusunda parma'ya katılıyorum, bu yönetimin konuya yaklaşımı düşünüldüğünde Euro Avrupa'yı simgelemekten ziyade bir para birimini çağrıştırıyor.. Taraftarcard ismi çok daha güzel olurdu, hem Türkiye'de çıkacak karta değişik bir isim bulmak zorunda da kalmazlardı..

Yalnız anlaşılmadığını hissettiğim konu kartın içeriği, sunduğu imkanlar ve önümüzdeki seneler içinde kullanılıp kullanılamayacağı.. Farzedelim pek çoğumuzun inandığı gibi yönetim bu işi beceremeyecek ve bu kart beraberinde getirdiği avantajlarla birlikte bir sene içinde tarih olacak.. Geriye elimizde bir adet forma, bir adet bere, bir adet kaşkol, bir adet flama, bir adet poster, bir adet kart ve Canaydın imzalı bir kağıt kalacak.. Benim fikrimce 110 euro verip bu kadar ürüne sahip olan taraftar (tekrar ediyorum başka hiçbir avantajı olmayacağını varsayıyorum) bu alışveriş sonunda kendini kaz gibi hissediyorsa, onun taraftarlığından da para bilgisinden de şüphe ederim..

UmBeRtO GS
21-01-05, 03:45
Abi niye EuroCard'da EuroKart değil? Diyerek başka bir tartışma açmak da var ama :D

Aslan Suat
21-01-05, 11:49
Arkadaşlar öncelikle kart büyük ihtimalle benzer veya eş koşullarla Türkiye'de de satışa sunulacak.. Eurocard ismi konusunda parma'ya katılıyorum, bu yönetimin konuya yaklaşımı düşünüldüğünde Euro Avrupa'yı simgelemekten ziyade bir para birimini çağrıştırıyor.. Taraftarcard ismi çok daha güzel olurdu, hem Türkiye'de çıkacak karta değişik bir isim bulmak zorunda da kalmazlardı..

Yalnız anlaşılmadığını hissettiğim konu kartın içeriği, sunduğu imkanlar ve önümüzdeki seneler içinde kullanılıp kullanılamayacağı.. Farzedelim pek çoğumuzun inandığı gibi yönetim bu işi beceremeyecek ve bu kart beraberinde getirdiği avantajlarla birlikte bir sene içinde tarih olacak.. Geriye elimizde bir adet forma, bir adet bere, bir adet kaşkol, bir adet flama, bir adet poster, bir adet kart ve Canaydın imzalı bir kağıt kalacak.. Benim fikrimce 110 euro verip bu kadar ürüne sahip olan taraftar (tekrar ediyorum başka hiçbir avantajı olmayacağını varsayıyorum) bu alışveriş sonunda kendini kaz gibi hissediyorsa, onun taraftarlığından da para bilgisinden de şüphe ederim..

Sheva,
zanedersem sen beni anlamiyorsun.
gidip 115 € ya forma, bere, kaskol, flama, poster aldim demek var.
yada 115 € luk bagista bulundum demek var.
bide 115 € ya ne ise yaradigini bilmedigim su karti aldim demek var.

p.s.: o kadar israr ediyorsunki abi, vallah gidip senin hatirina alacagim neredeyse :lol:

gian
21-01-05, 15:01
Eurocard Reklamı Yayın Saatleri (21 Ocak Cuma)

Galatasaray EuroCard projesinin tanıtımına yönelik hazırlanan TV reklamlarının 21 Ocak 2005 Cuma gününe ilişkin yayın saatleri aşağıdaki gibidir. 20-31 Ocak 2005 tarihleri arasındaki yayın saatlerini her gün Galatasaray.org'da bulabileceksiniz.

21.01.2005 Cuma

Program Adı / Yayın Saati / Reklam Süresi

ATV
GUN ORTASI HABER (ONU) 13:00 / 28
GUN ORTASI HABER (ONU) 13:00 / 12
ANA HABER BULTENI (ONU) 19:00 / 28
ANA HEBR (ICI) 19:30 / 12
SPOR HABERLERI (ONU) 19:00 / 28
BUYUK YALAN (ONU) 20:00 / 60
BUYUK YALAN (ICI) 20:30 / 28
BUYUK YALAN (ICI) 20:30 / 12
BUYUK YALAN (ICI) 21:00 / 28
BUYUK YALAN (ICI) 21:00 / 12
SAYIN BAKANIM (ONU) 21:40 / 28
SAYIN BAKANIM (ICI) 22:00 / 28
SAYIN BAKANIM (ICI) 22:00 / 12
YABANCI SINEMA (ONU) 23:20 / 12
YABANCI SINEMA (ICI) 24:00:00 / 12
YABANCI SINEMA (ICI) 24:00:00 / 28

Kanal D
YABANCI DAMAT (ONU) 19:00 / 60
YABANCI DAMAT (ICI) 19:30 / 28
YABANCI DAMAT (ICI) 20:00 / 12
OLACAK OKADAR (ONU) 21:00 / 12
OLACAK OKADAR (ICI) 21:30 / 28
OLACAK OKADAR (ICI) 21:30 / 12
BEYAZ SHOW (ONU) 23:00 / 28
BEYAZ SHOW (ICI) 23:30 / 28
BEYAZ SHOW (ICI) 23:30 / 12

TGRT
BIZIM EV (ICI) 14:00 / 28
BIZIM EV (ICI) 14:00 / 12
SERAP EZGU (ICI) 15:30 / 28
SERAP EZGU (ICI) 15:30 / 12
ANA HABER ONCESI (ONU) 18:00 / 60
AVRUPA GUNDEMI (ONU) 18:30 / 28
CUCUGUN VAR DERDIN VAR (ICI) 19:30 / 28
COCUGUN VAR DERDIN VAR (ICI) 19:30 / 12
SAKA OLSUN OZEL (ONU) 20:00 / 60
SAKA OLSUN OZEL (ICI 20:30 / 28
SAKA OLSUN OZEL (ICI 20:30 / 12
ASKIN DAGLARDA GEZER (ONU) 22:00 / 28
ASKIN DAGLARDA GEZER (ICI) 22:30 / 12
ASKIN DAGLARDA GEZER (ICI) 22:00 / 28
KURT KAPANI (ONU) 23:00 / 28
KURT KAPANI (ICI) 23:30 / 12
KURT KAPANI (ICI) 23:30 / 28

21-01-05, 15:17
Doğanay sence bu reklamlar ne kadar patlıyordur?

21-01-05, 15:42
Reklamı izledim bu arada fena değil ama biraz kısa gibi herhalde masraftan dolayı :D

Sheva
21-01-05, 15:55
Ne kadara patlar bilmiyorum ama yönetimin bu işe böyle dört elle sarılmasından memnun oldum (ayrıca çok fazla olduğunu da sanmıyorum, baz şirketler her kuşakta bilmem kaç dakikalık reklam yayınlıyor) Kartın gidişatı açısından reklamlara ek olarak şu anda ihtiyacımız olan Bursa ve Konya maçlarında güzel oyun ve mümkünse bol gol atarak şu transfer sıkıntısından kurtulduğumuzu göstermek..

Sheva
23-01-05, 03:20
Hafta başı resmi rakamlar açıklanacak.. Ak koyun kara koyun çıkacak ortaya :)

gian
23-01-05, 03:26
Kim soyledi resmi rakamların acıklanacagını?

Ben bu yonetim zamanında resmi rakamlara, şeffaflıga pek rastlamadım..İnsallah bu sefer kıvırmadan acıklarlar..

Sheva
24-01-05, 21:11
Bu kavga gürültü içinde resmi rakamlar da yalan oldu haliyle.. Dışarıya karşı çizdiğimiz bu tablo eminim çok yardım ediyordur satışlara..

UmBeRtO GS
26-01-05, 02:47
Doğru o konuda haklısın :)

Serkan1905
26-01-05, 16:44
bu ara, arkadaslar bakin yönetim transfer yapti, daha da yapacak insaallah, adamlar haril haril calisiyor. alalim artik su kartlari. destek olalim yönetimimize... ;)

gian
31-01-05, 01:10
Avrupa Taraftar Kartı Avantajları Başladı

50 Avrupa Taraftar Kartı sahibi Galatasaraylı, önümüzdeki hafta oynanacak olan Galatasaray-G.Antepspor karşılaşmasını izlemek üzere İstanbul'a geliyor.

Galatasaray Avrupa Taraftar Kartı sahipleri arasında yapılan çekilişte kazanan 50 kişi, Ulaşım Sponsoru Onur Air ve Yayla'nın katkılarıyla 4 Şubat cuma günü Galatasaray-G.Antepspor maçında Türkiye'deki Aslan Yüreklilerle birarada olacak.

Çekilişi kazanan Avrupa Taraftar Kartı sahipleri, maçtan 1 gün önce İstanbul'a gelecekler. Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyelerinin bir kısmının katılımıyla Florya Tike Restorant'da yenilecek yemeğin ardından Florya Metin Oktay Tesisleri'ni rehber eşliğinde gezecekler. Daha sonra futbolcularımızla tanışıp birlikte resim çektirecek ve antremanı izleyecek olan talihli Avrupa Taraftar Kartı sahipleri, gece otelde konakladıktan sonra ertesi gün Ali Sami Yen Stadı'nda Numaralı Tribün'de ayrılan özel bölümde Galatasaray-G.Antepspor karşılaşmasını izleyecekler ve ertesi gün Onur Air ile Almanya'ya dönecekler.

Galatasaray Taraftar Kartı Avantajlarını Kullanacak ilk 50 talihlinin isimleri şöyle:

Erhan Aksoy
Mehmet Ali Keklik
Nihat Yilmaz
Hayrettin Altuntop
Hayati Celik
Oktay Bilen
Cem Türe
Cevat Yavuz
Ilyas Güler
Erkan Degirmenci
Eset Erverdi
Cengiz Catuk
Nihat Önal
Kürsat Soysaldi
Selahattin Kedik
Ugur Filiz
Sefik Karaman
Tacettin Demir
Mehmet Özölmez
Ali Özisli
Nurettin Atas
Zehra Juraschka
Ozan Uludogan
Taner Özdemir
Özgür Özbakan
Khairi Ibrahim
Orhan Kol
Seref Türkyilmaz
Ihsan Durna
Ersen Sahan
Ahmet Kilic
Ali Öztürk
Aydin Yuvaci
Salim Kekecoglu
Israil Demirci
Fevzi Mentes
Atif Eroglu
Bedri Han
Erdogan Celedir
Suat Karagöz
Ibraim Ormansahin
Ercüment Yildiz
Saadet Aras
Necati Kaya
Mehmet Duman
Koray Sahin
Güray Özkan
Bülent Kölgekaya
Faruk Tiras
Beytullah Korcan

korcank
31-01-05, 02:36
Beytullah Korcan ve Koray Şahin işlerinin yoğunluğu nedeniyle bu geziye katılamayacak olurlarsa, ben onları temsilen dahil olabilir miyim?

Şu promosyonlar da, bir çok diğer şey gibi muamma, esrarlı havalarını koruyorlar. Şimdi bu arkadaşların uçak biletleri, otel ücretleri ve diğer yolculuk, konaklama giderleri kulüp tarafından mı karşılanacak, bilen var mıdır?

ÖNDER RB
31-01-05, 04:23
korcan harbi bu gece çenen düşmüş :)

gian
31-01-05, 15:41
Bu arada karsı cıkan arkadaslarımızın argümanlarından biri biz ne zaman Avrupa'da ic saha macı oynayacagız ki, idi..Goruyoruz ki, Turkiye'de oynanacak ic saha maclarıymıs..

Her maca 50 kisi getirmek bence önemli bir olay ve kartın degerini de arttırıyor kanımca..

Sheva
31-01-05, 21:24
Almanya'da yaşayan Türk nüfusunun hatrı sayılır bir kısmını (eh abarttım biraz sanırım) listede görünce benim de aklıma Korcan abi'nin yazdıkları geldi.. Dün gazetelerde yazana göre şu ana kadar 900 bin euroluk kart satışı yapılmış, bu 50 kişinin konaklaması, uçak biletleri vesairesi eğer kulüp tarafından karşılanıyorsa o cironun yarısını bu işe yazın derim..

Eğer masraflar kazananlara aitse bu nasıl bir çekiliştir onu anlamak da mümkün değil.. İnsanlar bir hafta süre içinde planlarını programlarını ayarlayacaklar hepsinden önemlisi seyahat giderlerini bulacaklar da, kartın bu nimetlerinden faydalanabilecekler.. Diyelim ki 19 yaşında bir üniversite öğrencisi veya hafta sonu çalışmak zorunda olan bir insan (ki maç cuma günü!) bu tura nasıl katılacak? Benim tahminim o ki, eğer yedek üye gibi bir uygulama yoksa bu 50 kişiden toplam 10 kişi belki gelir..

Serkan1905
31-01-05, 23:16
Almanya'da yaşayan Türk nüfusunun hatrı sayılır bir kısmını (eh abarttım biraz sanırım) listede görünce benim de aklıma Korcan abi'nin yazdıkları geldi.. Dün gazetelerde yazana göre şu ana kadar 900 bin euroluk kart satışı yapılmış, bu 50 kişinin konaklaması, uçak biletleri vesairesi eğer kulüp tarafından karşılanıyorsa o cironun yarısını bu işe yazın derim..

Eğer masraflar kazananlara aitse bu nasıl bir çekiliştir onu anlamak da mümkün değil.. İnsanlar bir hafta süre içinde planlarını programlarını ayarlayacaklar hepsinden önemlisi seyahat giderlerini bulacaklar da, kartın bu nimetlerinden faydalanabilecekler.. Diyelim ki 19 yaşında bir üniversite öğrencisi veya hafta sonu çalışmak zorunda olan bir insan (ki maç cuma günü!) bu tura nasıl katılacak? Benim tahminim o ki, eğer yedek üye gibi bir uygulama yoksa bu 50 kişiden toplam 10 kişi belki gelir..

yahu maksat olayin biraz daha cekici olmasi degil mi?

bende bi alamadim daha su karti :kizgin:

gian
05-02-05, 12:33
Şanslı Galatasaraylılar Florya'daydı

Galatasaray Avrupa Taraftar Kartı sahibi 25 şanslı taraftarımız dün öğle saatlerinde İstanbul'daki gezilerine başladılar. Atatürk Havalimanı'nından Florya Metin Oktay Tesisleri'ne gelen şanslı Galatasaraylılar burada önce Tike Restaurant'da yemek yediler.

Yemekte Galatasaraylı taraftarlara Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve İkinci Başkanı Ergün Gürsoy, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Turgay Kıran, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gökşen, Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü Ebru Köksal, Galatasaray Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Selva Darnel ve Galatasaray Spor Kulübü İletişim Koordinatörü Sara Koral Aykar evsahipliği yaptılar. Yemek sırasında Ergün Gürsoy ve Turgay Kıran taraftarlarımıza Galatasaray Avrupa Taraftar Kartına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

Neşeli ve sıcak bir ortamda geçen yemeğe daha sonra Galatasaray Spor Kulübü Profesyonel Futbol Takımı futbolcuları da katıldılar. Taraftarların yoğun ilgi gösterdikleri futbolcularımız daha sonra taraftarlarla fotoğraf çektirip imza dağıttılar. Bu sıcak ortamdan sonra futbolcularımız akşam saatlerindeki antrenmanlarına katılmak üzere tesislere geri dönerken taraftarlarımızın Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki gezisi başladı. 25 şanslı taraftar Florya Metin Oktay tesislerini gezdikten sonra da bir süre futbol takımımızın antrenmanını izleme şansı buldular.

Şanslı taraftarlarımız İstanbul turuna yarın oynanacak Galatasaray - Gaziantepspor karşılaşmasını izleyerek devam edecekler.

gian
05-02-05, 12:33
Avrupa’lı Aslan Yürekliler Anlatıyor

Galatasaray Avrupa Taraftar Kartı sahibi şanslı taraftarlarımız dün İstanbul’a gelerek Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gezilerine başlamışlardı. Futbolcularımızla tanışan, fotoğraf çektiren ve bol bol imza alan taraftarlarımızın yanında galatasaray.org da vardı. Onlara, Galatasaray Avrupa Taraftar Kartını ve yaşadıkları güzel günün ayrıntılarını sorduk...

Hayrettin İbrahim: Almanya’da Nürnberg’de yaşıyorum. Ben Iraklıyım o yüzden Türkçem bozuk, duygularımı tam olarak anlatamıyorum. Ama çok fazla Galatasaray hayranıyım. Çok fazla Türk arkadaşım var, onlarla beraber Galatasaray’ı tanıdım ve sevdim. Galatasaray UEFA Kupası’nı aldığı zaman Galatasaray çok sevindim ve sevgim daha da arttı.

Kartın reklamını televizyonda gördüm. Galatasaray’a birazcık katkım olsun diye de hemen telefondan aradım ve kartı aldım. Galatasaray’dan beni aradıklarında, İstanbul’a davet ettiklerinde inanamadım. Şaka yapıyorlar sandım; o kadar çok sevindim. Çünkü hem benim ablam İstanbul’da yaşıyor ve onu 13 seneden beri görmüyorum onu ziyaret edeceğim hem de Galatasaraylı futbolcularla fotoğraf çektirdim, onlarla konuştum. Hakan Şükür’ün o güler yüzünü görmek beni çok mutlu etti. Cuma günü de ilk defa Ali Sami Yen’de maç izleyeceğim. Bu fırsatı bana verdikleri için Galatasaraylılara çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da başarılar bekliyorum.

Ercüment Yıldız: Gazetede taraftar kartının ilanını gördüm ve hemen telefon ederek kartımı aldım. Bu karta ilginin çığ gibi büyüyeceğini düşünüyorum çünkü bütün Avrupa Galatasaraylı. Avrupa’da herkes destek olmak ister Galatasaray’a, çünkü bizim başımızı dik tuttu Avrupa’da Galatasaray. Kazandığı maçlarla, kupalarla gururlandırdı bizi. Bundan sonra Galatasaray’ın bunun gibi organizasyonlarla ekonomik olarak düzelmesini ve daha da başarılı sonuçlar almasını bekliyorum. Beni İstanbul’dan arayıp şanslı kart sahiplerinden biri olduğumu söylediklerinde inanamadım, Fenerbahçeli arkadaşlarım bana şaka yapıyor sandım. Ama işte buradayım, Galatasaray tesislerinde futbolcularla beraber yemek yedim, fotoğraf çektirdim. Herkese teşekkür ederim.

Anıl Kalay: Almanya’da Stuttgart’da yaşıyorum. Ben bu kartın çıkmasını daha önce bekliyordum zaten. Schalke 04 maçını televizyonda izlerken reklamlarını gördüğüm gibi de internet üzerinden kartımı aldım. Taraftar kartını aldım çünkü Galatasaray’a destek olmak istiyorum. Galatasaray’ın bu kart satışından gelecek parayla daha fazla transfer yapmasını ve daha çok başarı kazanmasını bekliyorum. Bizim Almanya’da en büyük gururumuz Galatasaray; bize daha da fazla başarı yaşatacağına inanıyorum Galatasaray’ın. Galatasaray bundan 5 sene önce UEFA Kupasını kazanarak bir tarih yazdı şimdi de bu kart projesiyle bir ilki daha başarıyor, yurtdışındaki vatandaşlarını, taraftarlarını kucaklıyor. Bu projeninin Galatasaray’a çok şey katacağına inanıyorum.

Talat Önal: Schalke 04 maçı öncesi televizyonun altından geçen yazıyı gördüğümde gözlerime inanamadım. Hemen telefon numarasını aradım ve kart için başvuru yaptım. Hemen yaptım başvurumu çünkü ben Galatasaray aşığıyım. Sırf kulübüme destek olsun diye Galatasaray ne çıkartırsa çıkartsın alırım. Galatasaray Almanya’da bizim gururumuz, hatta tek gururumuz. Almanya’da çok sayıda insan bizi ikinci sınıf vatandaş olarak görüyordu, bizim bir başarı elde edebileceğimizi düşünmüyorlardı. Ama Galatasaray içeride dışarıda bütün takımları dize getirince bize saygı duydular, hayran oldular. Biz de Galatasaray’la, sahada top koşturan Galatasaraylılarla gurur duyduk.

Galatasaray Taraftar Kartı projesinin çok başarılı olacağına inanıyorum. Örneğin benim çevremde yaklaşık 10 tane Galatasaraylı arkadaşım vardı ve onlar almamıştı bu kartı ama bana kurayla böyle bir hediye çıkınca hemen kart almak için başvurdular.

Zehra Juraschka: Almanya’da Bremen’de yaşıyorum ve emekliyim. Kartın reklamlarını eşimle beraber Schalke 04 maçını izlerken gördük ve hemen telefon ederek başvurumuzu yaptık. Zaten uzun zamandır beklediğimiz bir şeydi üye olmak Galatasaray’a ama tüm aramalarımıza karşın Bremen’de başvuracak bir yer bulamamıştık. Galatasaray Taraftar Kartının çok ilgi göreceğini düşünüyorum Almanya’da; hemen olmasa bile kısa bir zaman sonra satışları çok yükselecektir. En azından ben burada yaşadıklarımı anlatarak reklamını yapacağım.

Ben en çok Mondragon ve Ergün’le tanışmak istiyordum, bunu da başardım. Mondragon’la Türkçe konuştuk, fotoğraf çektirdik. Ergün’de gerçekten sahadaki gibi çok beyefendi bir insan, onunla da konuşma fırsatı yakaladım, fotoğraf çektirdim ve imza aldım. Benim eşim Alman, ama benden daha fazla Galatasaraylı. İnanın, Galatasaray’la yatıyor Galatasaray’la kalkıyor. Türkiye’deki maçları izlemek için Lig TV aldı evimize. Zaten iki tane kart aldık, bir kendime bir eşime. Ona buradan Galatasaray Store’dan bol bol da hediyeler aldım.

gian
05-02-05, 12:34
Avrupalı Aslan Yürekliler, Başkan Özhan Canaydın’la Görüştü

Galatasaray Avrupa Taraftar Kartı sahibi 25 şanslı taraftarımız, Galatasaray-Gaziantepspor maçı öncesi Mecidiyeköy’deki Galatasaray Sportif A.Ş. binasında Başkan Özhan Canaydın’la görüştü.

Avrupalı Aslan Yürekliler, dün öğlen saatlerinde başlayan gezilerinin ikinci gününde Galatasaray-Gaziantepspor maçını izlemek üzere Ali Sami Yen Stadı’na geldiler. 25 şanslı taraftarımız, karşılaşma öncesi Sportif A.Ş. binasında Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın’la da tanışma fırsatı buldu. Bu buluşmadan dolayı son derece heyecanlı oldukları gözlenen şanslı taraftarlarımız, Başkan Özhan Canaydın’la hoş bir sohbet gerçekleştirdi. Bu tanışma toplantısında Başkan Canaydın’ın yanı sıra Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Raif Ünüvar da taraftarlarımıza Avrupa Taraftar Kartı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın’ı Avrupa Taraftar Kartı sahibi şanslı taraftarlarımızla buluşturan görüşmede 286 numaralı kart sahibi Salih Kekeçoğlu, Kulübümüz’e yaptığı katkılardan dolayı Başkan Canaydın’a teşekkürlerini iletti ve çiçek verdi.

gian
15-02-05, 11:30
Avrupa Taraftar Kartı sahipleri Sakarya maçında da Ali Sami Yen’de

Galatasaray-Gaziantepspor karşılaşmasında başlayan ve Avrupa Taraftar Kartı sahibi taraftarlarımızı takımımızla buluşturan organizasyon, Galatasaray-Sakaryaspor karşılaşmasında da sürecek. İsimleri geçtiğimiz hafta belirlenen şanslı taraftarlarımız 18 Şubat Cuma akşamı İstanbul’a gelecek ve 19 Şubat Cumartesi günü Sakaryaspor maçı öncesinde takımımızla Florya Metin Oktay Tesisleri’nde biraraya gelecek.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde Tike Restoran’da yenilecek olan öğlen yemeğinin ardından saat 15:00’de tesislerde “Eski Açık Sarı Desene” filmini seyredecek olan şanslı Galatasaraylılar ardından maç için Ali Sami Yen Stadı’na gelecekler. Mecidiyeköy’deki Galatasaray Spor Kulübü Binası’nda Başkan Özhan Canaydın ve Yönetim Kurulu üyeleri ile tanışacak olan Avrupa Taraftar Kartı sahipleri daha sonra kendilerine ayrılan özel tribünde Galatasaray-Sakaryaspor karşılaşmasını izleyecekler.

Sheva
15-02-05, 15:44
Verilen sözlerin tutulması kartla ilgili olumlu bir intiba bırakacaktır, ki bu yapılan da bence hiç boş birşey değil, gayet güzel bir promosyon.. Halen satışlarla ilgili resmi bir açıklama yapılmaması soru işaretleri yaratıyor ama belki de nazar değmesin diyedir :)

gian
20-02-05, 14:26
Avrupa Taraftar Kartı Sahipleri Takımımızla Buluştu

Galatasaray Avrupa Taraftar Kartı sahibi taraftarlarımız arasında yapılan çekilişte Galatasaray-Sakaryaspor maçı için düzenlenen organizasyonda yer almaya hak kazanan taraftarlarımız öğlen saatlerinde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde takımımızla biraraya geldi. Tesislerde bulunan Tike Restoran'da öğle yemeği yiyen Avrupa Taraftar Kartı sahibi taraftarlarımız yemekte Franck Ribery ve Flavio Conceiçao ile buluştular.

Şanslı taraftarlarımız Florya Metin Oktay Tesisleri'nde futbolcularmızla hatıra fotoğrafı çektirdiler ve imza aldılar. Tike Restoran'daki yemeğe Başkan Yardımcısı Turgay Kıran ve Yönetici Ahmet Raif Ünüvar katıldılar.

Programın ikinci bölümünde Mecidiyeköy'de Galatasaray Spor Kulübü Binası'nda Başkan Özhan Canaydın tarafından kabul edilen Galatasaray Avrupa Taraftar Kartı sahibi taraftarlarımız başkanımızla sohbet etme imkanı buldular. İkinci Başkan Ergun Gürsoy ve Yönetici Ahmet Raif Ünüvar'ın da katıldığı görüşme sonrasında taraftarlarımız stadımızda kendilerine ayrılan tribünde Galatasaray - Sakaryaspor karşılaşmasını izlediler.

gian
21-04-05, 10:01
Avrupa Taraftar Kartı Programı Büyüyor!

Almanya’da başlayan Avrupa Taraftar Kartı projesi, tüm Avrupa ülkelerini kapsayacak şekilde büyüyor. Altyapı hazırlıkları bir süredir devam etmekte olan Galatasaray Avrupa Taraftar Kartı programı yaygınlaştırma çalışmalarının ardından, 3 ülke daha programa dahil oldu. Artık Almanya dışında, Hollanda, Belçika ve Fransa’daki Galatasaraylılar da, bugünden itibaren Galatasaray Avrupa Taraftar Kartı sahibi olmak için başvurabilecek.

Hollanda, Belçika ve Fransa’da da devreye giren Galatasaray Avrupa Taraftar Kartı programına katılmak isteyen Avrupa ülkelerinde yaşayan Galatasaray Taraftarlarının, www.galatasaray.de adresindeki başvuru formunu doldurmaları veya 01805 1905 00 numaralı telefonu aramaları ve daha sonra aşağıdaki hesap numaralarına seçtikleri üyelik paketinin ücretini yatırmaları yeterli.

Galatasaray Avrupa Taraftar Kartı Hesap Numaraları

Galatasaray Europa GmbH
Postbank kto: 250 298 462
blz: 440 100 46

gian
21-04-05, 10:02
Galatasaray-Avrupa 3 standla Berlin'de

Galatasaray-Avrupa, 23- 24 Nisan 2005 tarihlerinde Berlin'de duzenlenecek olan ''Arbeitsgruppe 23 Nisan Internationales Kinderfest''e 3 standla katılacak. İki gün boyunca standlarda düzenlenecek olan etkinliklerde; Galatasaray Avrupa Taraftar Kartı sahipleri veya yeni üye olanlar arasında çeşitli aktiviteler yapılacak. Ayrıca yapılacak çekilişlerde taraftarlarımıza Galatasaray resmi ürünleri hediye edilecek. Ayrıca 2 talihli Galatasaraylı, maç bileti konaklama ve ucak biletinden oluşan seyahat paketi kazanacak. İki talihli taraftarımız Florya Metin Oktay Tesisleri'ni ziyaret ve yemeğin yanı sıra futbolcularımız, Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyeleriyle tanışma ve sohbet imkanı bulacak.

Ayrıca organizasyon çerçevesinde 23 Nisan Galatasaray Minikler Futbol Turnuvası duzenlenecek.Turnuva sonunda Galatasaray kupaları, madalyaları ve Galatasaray Onur Belgesi verilecek.

Son olarak Metropol FM- Galatasaray işbirliği ile yapılan Galatasaray yarışmasında; Galatasaray Avrupa Taraftar Paketi kazanan taraftarlarımız kart ve paketlerini organizasyon çerçevesinde alabilecekler.

gian
21-04-05, 10:04
Galatasaray-Avrupa 23-24 Nisan'da Stuttgart'da

Galatasaray-Avrupa, 23- 24 Nisan 2005 tarihlerinde Stuttgart'da Türk-Alman İşadamları Derneği tarafından düzenlenen Futbol Turnuvası'nda. Turnuva süresince taraftarlarımızın hizmetinde olacak olan Galatasaray-Avrupa standı, Galatasaray Avrupa Taraftar Kartı sahibi olmak isteyen taraftarlarımıza hizmet verecek.

Galatasaray-Avrupa, 23- 24 Nisan 2005 tarihlerinde Stuttgart Marktplatz'da düzenlenecek olan " 23 Nisan Internationales Kinderfest" (Cocuk Bayrami) etkinliklerine katılacak ve taraftarlarımız için çeşitli aktiviteler düzenleyecek. Taraftarlarımızın katılabileceği penaltı yarışması sonrasında kazanan 3 talihli sırasıyla Süper Taraftar Paketi, Taraftar Paketi ve orijinal Galatasaray forması kazanacak.

korcank
22-04-05, 03:19
Önceki sayfalarda bu proje tartışılmış, ben de epeyi laf etmişim...

Özet ile:

Proje Hedefi: Yılda 250.000 kart.

Ben demişim ki: % 10'unu yani 25.000 adet satsınlar, dişimi kırarım. (Bu adedin altı, zaten parasal olarak -da- zarardır.)

Bildiğim, son satış rakamı: Tek seferde 500 adet card satışı ile projeye giren Belçika dahil; 2.500 adet.

22-04-05, 10:04
Daha önce de söyledim gene söylüyorum paket oldukça güzel ve bu kartı almayan gurbetçilerin suçu bence, bırak Avrupa'yı burada yapılsa benzer bir paket ben alırım, her zaman gurbetçilerin potansiyelinden bahsederler, her hafta maça gelme var futbolcularla tanışma imkanı var, forma şapka var varoğlu var, eh bence yönetim burada suçlamayı hak etmiyor.

korcank
22-04-05, 13:14
Okullar olmasa Milli Eğitim ne kadar kolay yönetilirdi, değil mi?

Bir de, şu müşteriler olmasa, ticarette ne kadar başarılı olurduk!

gian
22-04-05, 13:19
Korcan abi bu 2500 rakamından emin misin?

Eger oyleyse fiyaskodan öte bir sey bu..Sadece bunun icin bile istifa edilebilecek bir hadise..

Neyse Pazara geliyorum, mac oncesi anlatırsın nerden aldıgını bu istihbaratı.. (Sarı formalar gibi olmasın da.. :) )

Serkan1905
22-04-05, 17:03
arti, bana gecen Mail gönderdiler. Onur Air ve GTI Travel ucuslarinda Galatasaray karti bulunanlara %10 indirim, Dijitürk Euro icin ise 50 Euro indirim uyguluyorlar.

Alin, tavsiye ederim ;)

Serkan1905
05-05-05, 18:43
http://www.galatasaray.org/images/haber3/100yil_forma_avrupa.jpg

http://www.galatasaray.org/taraftarkarti/detay.asp?PID=2277&HID=1&haberID=282631

korcank
25-10-05, 12:44
GALATASARAY BÜYÜK GELİR BEKLEDİĞİ AVRUPA TARAFTAR KARTI PROJESİNDE HÜSRANA UĞRADI
Kartzede Aslan

HEDEF: 100 bin kart, 15 milyon euro. SATIŞ: 5 bin kart, 500 bin euro. SONUÇ: 700 bin euro masraf, 200 bin euro zarar

ÖZEL HABER / HALİL ÖZER

Galatasaray'ın bir yıldır süren Avrupa taraftar kartı projesi, bu çalışmadan büyük gelir elde etmeyi bekleyen yönetimin umutlarını boşa çıkardı. Avrupa'da yaşayan taraftarlara yönelik olarak hazırlanan projeden 15 milyon euro (yaklaşık 24 trilyon lira) gelir elde etmeyi planlayan Sarı - kırmızılıların hesapları tutmadı. Bir yıllık süre içinde 100 bin adet kart satmayı hedefleyen Cim Bom sadece 5 bin adetlik satış yapabildi. Buradan elde edilen 500 bin euroluk (800 milyar lira) gelir, kampanya için harcanan 700 bin euroluk (1.1 trilyon lira) giderleri bile karşılamaya yetmedi.

Tromso darbe vurdu
UEFA Kupası'nda ikinci şampiyonluğu hedefleyen Galatasaray'ın, daha ilk turda Norveç'in isimsiz temsilcisi Tromso'ya elenmesi, taraftar kartı satışlarının iyice düşmesine neden oldu. Avrupa kart projesine, başlangıçta özellikle Başkan Özhan Canaydın büyük bir umut bağlamıştı. Canaydın ve yöneticiler sık sık yurt dışına giderek taraftar dernekleri ile düzenlenen toplantılarda bu projenin tanıtımını yapıyorlardı. Yönetim Avrupa'daki projeler için kurduğu Galatasaray Europa GMBH şirketi aracılığı ile büyük bir operasyon başlattı.
Kart satışında ilk hedef 200 bin civarındaydı ve her şey iyi başlamıştı. Ancak Almanya'da kurulan şirketin çalışmalarını sürekli aksatması bütün planları alt üst etti.
Kart satışları bıçak gibi kesilirken taraftarlar sadece kulübün internet sitesinden ve çağrı merkezlerinden bu kartı alabildi.

Beş binde kaldılar
Yönetim ilk planda biri 65, diğeri 115 euro olan iki adet kart hazırlattı. 65 euroluk kartlar, sadece kulüp mağazalarından indirim olanağı sağlarken, 115 euroluk kartlarla gönderilen paketlerin içinden forma, flama, bere, atkı, ve poster bulunuyordu. Fakat ilerleyen zamanlarda paketlerdeki malzemelerin eksik çıkmaya başladığı gözlendi.
Ayrıca projenin ilk günlerinde, Avrupa'daki taraftarlar kurayla İstanbul'daki maçlara davet ediliyor, uçak biletine kadar tüm masrafları karşılanıyordu. Ama bu uygulamadan da daha sonra vazgeçildi. Geçen yıl Schalke ile oynanan hazırlık maçında 50 bin kişilik stat tıklım tıklım dolmasına rağmen sadece 200 kart satılabildi.
Galatasaray, Avrupa kartının tanıtımı için 700 bin euro reklam masrafı yaparken, 5 bin adet kart satışı karşılığında sadece 500 bin euro gelir elde edildi. Sonuçta 15 milyon euro gelir beklenen projeden Galatasaray'a 200 bin euro zarar kaldı.

Çabalar yetmedi

Galatasaray'ın 15 Ocak'ta Schalke ile Auf Arena Stadı'nda oynadığı maç Avrupa taraftar kartı projesinin tanıtımı için büyük önem taşıyordu. Ancak 62 bin kişilik stadı tıklım tıklım dolduran çoğunluğu Türk taraftarlara sadece 200 kart satılabildi. Daha sonra, Almanya güzeli seçilen Türk kızı Aslı Bayram'ın İstanbul'a getirilmesi gibi çeşitli organizasyonlar yapıldı fakat bu çabalar kulübün zarar etmesini önlemeye yetmedi.

Milliyet