PDA

Tüm Versiyonu Göster : Şükür dünyada en faal 7. golcü

LuisFigo
14-01-05, 13:53
Galatasaray'ın deneyimli futbolcusu Hakan Şükür, dünyanın faal golcüleri arasında 7. sırada bulunuyor. Şükür, toplam 436 lig maçında 227 kez fileleri havalandırdı.

Galatasaray'ın deneyimli futbolcusu Hakan Şükür, dünyanın faal golcüleri arasında 7. sırada bulunuyor.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS), halen aktif olarak futbol oynayan oyuncuların sadece ulusal birinci lig maçlarında attığı goller baz alınarak yaptığı değerlendirmede Hakan Şükür, kendisine ilk sıralarda yer buldu.

Hakan Şükür, Türkiye ve Avrupa macerası sırasında toplam 436 lig maçına çıkarken, bu karşılaşmalarda 227 kez fileleri havalandırdı.

1971 doğumlu Hakan Şükür, 1988 yılından itibaren Türkiye'de Sakaryaspor, Bursaspor ve Galatasaray formaları altında toplam 383 lig maçına çıkarken, 214 gol attı. Hakan, Avrupa macerası sırasında ise Torino, Inter, Parma ve Blackburn Rovers takımlarının formalarını giydi.

Brezilyalı Romario'nun 573 maçta 463 golle ilk sırada yer aldığı listede tanıdık isimler yer aldı.

Bir dönem Trabzonspor forması da giyen ve halen İskoçya Ligi takımlarından Glasgow Rangers'ta oynayan Gürcü Shota Arveladze, 359 maçta 224 golle 8. sırada yer buldu.

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Petrus Ferdinandus Johannes van Hooijdonk (Pierre van Hooijdonk) ise 310 maçta 213 golle 12. sırayı aldı.

Faal futbolcular içinde, sadece ulusal birinci lig maçlarında attıkları goller baz alınarak yapılan değerlendirmede, 31 Aralık 2004 tarihi itibariyle ilk 12 sırada yer alan oyuncular, şu anda oynadıkları takımlar ve gol sayıları şöyle:

Futbolcu Takımı Ülkesi Maç Gol
------------------------ ---------- -------- --- --

1-Romario de Souza Farias Fluminense Brezilya 573 463

2-Jose Saturnino Cardozo Toluca Paraguay 432 306

3-Alan Shearer Newcastle United İngiltere 513 270

4-Stephane Chapuisat Young Boys İsviçre 495 235

5-Gabriel Omar Batistuta Al-Arabi Arjantin 415 233

6-Ivan Rene Valenciano Deportivo Olmedo Kolombiya 417 233

7-HAKAN ŞÜKÜR GALATASARAY TÜRKİYE 436 227

8-Shota Arveladze Glasgow Rangers Gürcistan 359 224

9-Henrik Larsson Barcelona İsveç 357 219

10-Sonny Anderson da Silva Al-Rayyan Brezilya 437 216

11-J. Francisco Borgetti Dorados Sinaloa Meksika 362 214

12-Pierre van Hooijdonk Fenerbahçe Hollanda 310 213

UmBeRtO GS
14-01-05, 14:36
Çok güzel bir başarı, inşallah bu topic deHakan Şükür'ün golcülüğünü, futbolculuğunu tartışma topici haline gelmez. Lütfen Hakan Şükür'ü eleştirenler bu topice Hakan'ın aleyhinde yazılar yazmasınlar ki bu topic de tartışma topici haline gelmesin...

!!toTTI!!
14-01-05, 14:51
ne yapalim bu topicte peki?

UmBeRtO GS
14-01-05, 14:56
Yorum yapmayın kardeşim allah allaaah :)

LuisFigo
14-01-05, 14:56

alkislayin ;) sapka cikarin vs......

!!toTTI!!
14-01-05, 15:01

alkislayin ;) sapka cikarin vs......
onlar hic bi zamn olmazda!!ben ne yazaalim buraya diyorum??

UmBeRtO GS
14-01-05, 15:05
Yazmayın birşey yazacağın kadar yazdın zaten git başka topice orada Hakan Şükür aleyhine laf et, tabii hemen cevap gelir ama.. Bu topicte tartışma yapmak, polemik yapmak yok...

gian
14-01-05, 15:14
Arkadaslar topikler icerisinde lutfen karsılıklı konusmaya donmeyelim..Bunun icin Saray Cafe'de gerekli musamahayı gosteriyoruz, ancak forumun diger bolumlerinde bu tarz bir hataya dusmemek icin azami gayret sarfedelim..

reallion
14-01-05, 15:38
Hakan şukur'u eleştirdikçe ordan burdan fırlayan rekorlarını,başarlarını ispatlayan listeler,rakamlar çıkması oldukça rahatsız edicidir tabi.. ve fakat yiğitliğe bok surdurulmeyecek ve vık vık devam edecektir...

Carmelo
14-01-05, 16:54
Kilitleseniz ne iyi olur.

UmBeRtO GS
14-01-05, 18:03
Kilitlenmesine gerek yok Carmelo, sadece bu topicte Hakan aleyhine yorum yapılmasın...
Galatasaraylı bir oyuncu çok ciddi ve önemli bir kuruluş olan Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun yaptığı değerlendirmede ilk 10'a girmiş.Buna sevinelim, futbolcuzu tebrik edelim. Eleştirmeyelim...

Genco
14-01-05, 18:11
Milliyet'te bu haber var, yalandir..

LuisFigo
14-01-05, 18:59
haber yalan diyen herkese bu link kapak olsun !

http://www.iffhs.de/main/ranking/welttorschuetzeaktiv/?sprache=englisch

ÖNDER RB
14-01-05, 19:24
kapak milliyetin promasyonuymuş kabul etmiyoruz.

LuisFigo
14-01-05, 19:27
dagitilan kapak geri alinmaz :)

Genco
14-01-05, 19:41

Anlamadigin her seye atlamasan hersey cok daha guzel olacak.. :)

Biraz evvel dikkat ettim de, 2. sirada Paraguay'dan José Saturnino Cardozo var :kiskis:

UmBeRtO GS
14-01-05, 19:54
İlk sırada da Romario var eeeee?

LuisFigo
14-01-05, 19:59

Anlamadigin her seye atlamasan hersey cok daha guzel olacak.. :)

Biraz evvel dikkat ettim de, 2. sirada Paraguay'dan José Saturnino Cardozo var :kiskis:

neyi anlamamisim ?

Sheva
14-01-05, 20:08
Figo, Genco orada Hakan'la ilgili çıkan her habere yalan diyenlere gönderme yapmış..

Ayrıca bekleyiniz bir başka büyük golcünün istatistikleri geliyor.. Az sonra :)

ÖNDER RB
14-01-05, 20:08
bu arada eğer jardel jübile yapmadıysa bu istatistik de yalan olur.

jardel 239 lig maçında 218 gol atmıştı larssonun altında onun olması lazım.

LuisFigo
14-01-05, 20:11
Figo, Genco orada Hakan'la ilgili çıkan her habere yalan diyenlere gönderme yapmış..

Ayrıca bekleyiniz bir başka büyük golcünün istatistikleri geliyor.. Az sonra :)

bilemem ki gönderme yaptigini :) müneccim miyim :D

Sheva
14-01-05, 20:16
Polemik amaçlı olmamakla birlikte Jardel en son golünü 29 yaşında Sporting'de atmış yani listedeki diğer oyunculara göre çok daha gençken.. Sonra oynadığı 2.5 sezonu golsüz kapayarak heba etmiş, zaten doğru düzgün oynamamışta (15 maç civarı)

Sonuçta 239 maçta 218 gol atmış ve devam etse belki Romario'ya yaklaşan tek futbolcu olacaktı ancak futbol beceri kadar istikrar işi de.. Kafadaki sorunları çözemeyince silindi gitti..

savatage
14-01-05, 22:57
Jardel,Ortega'nın takımında oynuyor diye duymuştum...
hatta şampiyonlukta Ortega'nın Jardel'e yaptığı asistler ön plandaymış diye duydum.
bilmem doğru mu!

ayrıca şunu belirteyim,
Hakan Şükür'ün futbolculuğuna ne kadar gıcık olanlar varsa,
ben de Jardel'in futbolculuğuna gıcık oluyordum.
adam yakaladı mı atıyordu o ayrı!
ama ben de defansta oynadığım için sıklıkla,
öyle bir oyuncunun(fiziğini hava toplarında kullanması haricinde) karşımda birşey yapamayacağını düşünürdüm hep.
İtalya ligi macerası da bu yüzden fiyaskoydu bence.

ayrıca polemik yapmak istemem ama,
Hakan Şükür'e denmesinden daha öte,
Jardel attığı gollerin tamamını,tüm takımın ona çalışması sayesinde atıyordu.
ama bu özellik Hakan Şükür'e gelince olumsuz,
Jardel'e gelince olumlu bir özellik tabii...

Hakan Şükür'ü tebrik ediyorum bir kez daha.Türk futbol tarihinde 1 numaralı futbolcunun dünyadaki çeşitli sıralamalarda yer aldığını görmek de ayrı bir güzellik.
Umarım Emre Belözoğlu,Nihat gibileri de aynı başarıyı yakalar.
ama yurtdışında olacakları için ancak onların değerini biliriz o ayrı!