PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bu sefer ikisi birden konuştu :)

13-01-05, 11:34
Galatasaray’ın iki önemli gol silahı Hakan Şükür ve Necati Ateş, Antalya kampında sadece FANATİK’e konuştu. İkili, A’dan Z’ye tüm konularda dobra dobra açıklamalar yaptı

İlk yarıda attıkları gollerle Galatasaray’ın skor yükünü çeken ve Cim Bom’un zirve yarışında tutunmasını sağlayan Hakan Şükür ve Necati Ateş, gündem oluşturacak açıklamalar yaptı. A Milli Takım’dan Ümit Karan’la ilgili iddialara, Gheorghe Hagi’den basında çıkan haberlere kadar tüm konularda içten açıklamalar yapan iki golcü, taraftara da bir mesaj gönderdi; “Bir oyun oynanıyor. Bu oyuna gelmeyin!” Arkadaşımız Erhan Telli sordu, Hakan ve Necati yanıtladı...

* Hakan Galatasaray’da birlikte oynadığın partnerleri eskitmenle meşhursun. Senin yanında kimsenin barınamadığı konuşuluyor. Bu iddialar için neler söyleyeceksin?
- Bir çok oyuncu geldi gitti ama kimse benim yeteneklerimi konuşmuyor. Eğer burada kalmaya devam ediyor ve çalışıp oynuyorsam, bu benim futbol yeteneklerimin iyi oluşundandır. Bu tür yazılar art niyetli. Ayrıca ‘gitti’ denilen arkadaşlarla ben bir çok başarıya imza attım. Onlar çeşitli nedenlerle takımdan ayrıldılar. Ben oynuyorsam benim suçum ne! Benim jenerasyonumdan şu an takımda oynayan bir kaç futbolcu var. Bülent Korkmaz 20 senedir burada. Onun yanına da bir çok defans oyuncusu geldi gitti. Neden hep ben konuşuluyorum? Bu soruyu da ben size sorayım. Galatasaray camiasına emek vermiş, bir sevgi yakalamış, çalışan ve sadece işini yapan biriyim. Şimdi de yanımda Necati var, o da iyi çalışıyor. Elinden gelenin en iyisini yapmak için sahaya çıkıyor. İnşallah hep istikrarlı gider ve hep birlikte oynarız.

‘Kimse bindiği dalı kesmez’
* Necati sen neler söyleyeceksin? Bu durum seni korkutuyor mu?
- En güzel cevabı Hakan ağabey verdi. Çalışmadığın, işini iyi yapmadığın sürece büyük takımın golcüsü olamazsın. Hiç kimse, iyi oynayan, uyumlu olan, çalışan ve gol atan birini göndermez. Kimse bindiği dalı kesmez.

* O zaman her ikinize de sormak istiyorum. Hemen akla Ümit Karan geliyor. Onun durumuyla ilgili düşünceleriniz neler?
Hakan: Necati güzel bir şey söyledi. Kimse bindiği dalı kesmez. Buralarda kalıcı olabilmek için öncelikle uyumlu olmalısın. Performansını en yüksek seviyede tutmalısın. Çalışmalısın ve Galatasaray camiasına yakışır şekilde sosyal kimliğin oluşmalı. Ben 13 senedir bu camianın içindeyim. Avrupa’ya gittiğim zamanlar oldu, tekrar geri geldim. Layık görüldüğüm için buradayım.

‘Şüphe yaratılmak isteniyor’
* Peki Ümit Karan olayı neden sürekli gündeme geliyor?
Hakan: Bazıları sadece günü kurtarmak için haberler yapıyor. Bu olay hiç bitmeyecek. Her aldığımız kötü sonuçta bu gündeme getirilecek. Ümit oynamayan bir oyuncu olduğu halde en çok bu olaylar konuşuldu. Seyircinin uyanmasını istediğim bir şey var. Burada bir oyun var! Taraftar bu oyuna kanmasın! Bu Necati veya Hakan Şükür olayı değil. Bir bakarsınız Arif çıkar, Özgürcan çıkar oynar, bu takım yine şampiyonluk iddiasını sürdürür. İnsanların kafasında bir istiham yaratılmak isteniyor. (Bu esnada Necati gülerek ‘Ağabey istiham ne demek? diye soruyor. Hakan gülerek partnerine yanıt veriyor...)
- Sen bilmezsin kardeşim, bizim zamanımızdan, Osmanlı’dan kalma bir kelime, şüphe demek.

‘Evet Hagi bize güveniyor’
* Hocanızın size bu kadar güvenmesi ve her fırsatta ikinizle yola devam edeceğini açıklaması, size ayrı bir sorumluluk yüklüyor mu?
Hakan: Hocanın açıklamasına gerek yok. Zaten onun bize o formayı vermiş olması demek, zaten güvendiğinin ispatı. Tabii ki sorumluluğumuz büyük. Ama biz bu sorumluluğu bilen profesyonellikte futbolcularız.

* Hakan neden gönderilenlerden bir tek Ümit Karan konuşmuyor?
- Kimse Baliç’i, Saidou’yu konuşmuyor da ondan.
Necati: Demek ki bunun altında başka şeyler var da ondan.

* Hakan sen bu olay dışında milli takıma alınmamanla da çok konuşuldun... Bu konuda neler söyleyeceksin?
- Moral bozukluğu yaşadım. Bazı eleştirilere hak veriyorum. Profesyonel bir oyuncu bu kadar çok üzülmemeliydi. Bu benim hatam. İster istemez etkilendim. Ama düşünün bir kere. O kadro açıklanana kadar Türkiye Ligi’nin en çok gol atan iki futbolcusundan biriydim. Bir oyuncunun beş hafta gol atamaması demek, kötü futbolcu olduğunu göstermez. Ama üzüntü insanın fıtratında var. Emeğimin karşılığını alamadığım için üzüldüm.

‘Senaryolara cevap vermediler’
* Peki milli olan arkadaşlarına karşı bir kırgınlığın oldu mu? Özellikle de Bülent’e...
- Hayır, ben Bülent’e de söyledim. Ben milli takıma teknik tercihlerden ötürü alınmayışımı anlarım. Ayrıca yaptığım açıklamalar sadece milli takımda ve Galatasaray’da oynayan oyunculara yönelik değildi. Fenerbahçe’den de arkadaşlarım var. Onların o senaryolara cevap vermemelerine içerledim. Benim için sürekli yazıldı, çizildi. “Artık o aştı. Konsantre olamaz” dendi.
Necati: Biz o dönemler çok üzüldük. Çünkü Hakan ağabeyin dostu bildiğimiz insanlar da ona destek vermedi.

Necati: Cevabı verdim!
* Necati biraz da sana dönelim. İlk geldiğinde çok tartışıldın. “Düşen takımdan topçu alınır mı?” diyenler bile oldu...
- İsimleri lazım değil. Üç dört spor yazarı, “Bu futbolcu ne iş yapar? Galatasaray’da ne işi var?” diye yazı yazdılar. Ben buraya sonradan yetme bir çocuk gibi gelmedim. Adanaspor’da 15 asist yapıp, 24 gol atmıştım. Tercih hakkımı kullandım ve geldim. Hoca da bana hep destek verdi. Geldiğimden bu yana bir senede 22 tane gol atmışım. Heralde beni hor görenlere en güzel cevabı vermişimdir.

* Peki sizce Hagi nasıl bir hoca?
Hakan: Hagi’nin hep söylediği bir şey var; ‘Kafanız rahat değilse, bir tarafınız ağrıyorsa, idmana gelmeyin. Çünkü ben idmanlarda herşeyini verecek futbolcu istiyorum.’ Biz bu mantaliteyle yaşıyoruz.
Necati: Ve çok rahatız. Hoca bize ‘gezin, dolaşın, eğlenin ama sahada ve antrenmanlarda işinizi yapın’ diyor. Bize her türlü rahatlığı verdi.
Hakan: Ne yapmak istediğini bilen biri. Belki aşırı agresifliği ve hırsı bir dezavantaj olarak gözükebilir ama bizler hakkında her zaman gördüklerini söylüyor.

* Necati senin gibi oyuncular için, hep ‘Ne zaman şımaracak?’ diye bakılır. Yaşın genç, sence böyle bir şey olabilir mi?
- Asla olmaz. Zaten çevremiz bizi bunlara yönlendirecek bir çevre değil.

* Ya takım içindeki arkadaşlık nasıl?
Hakan: Son bir kaç aydır ben ve bir çok arkadaşımla aramızda sorunlar varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bence tam aksine çok büyük bir kenetlenme var. Kimse farkında değil ama yapılan tüm haksızlıklara rağmen ilk yarıda müthiş bir performans gösterdik.
Necati: Bunları kasıtlı yapan çevreler var. Zaten dikkat edin, aynı haberler hep bir iki gazetede çıkıyor.

‘Rakibimiz tabii ki Fenerbahçe’
* Şampiyonluk için en büyük rakip sizce kim olur?
Necati: Tabii ki Fenerbahçe. Ama Trabzonspor ve Beşiktaş’ı da unutmamak gerekir.
Hakan: Fenerbahçe. Çünkü bizim yaşadığımız sorunlar orada yaşatılmıyor! Adamlar idmanda yumruk yumruğa kavga ettiler, iki gün bile konuşulmadı. Bizde ise olmayan şeyler yazılıp çiziliyor.
Necati: Galatasaray’ın düşmanı, sevmeyeni çok. Bu yüzden hep bizimle uğraşıyorlar.
Hakan: Bakalım benden sonra ne olacak. Aslında benimle uğraşmaktan diğerlerine zaman ayıramıyorlar. Ben gidince benim gibi adamı zor bulacaklar!

* Hakan ayrılmaktan söz açılmışken, futbolu sezon sonunda bırakacağın konuşuluyor. Dedikodulara bakacak olursak, yönetimin yeniden sizinle anlaşmayacağı söyleniyor. Sana böyle bir şey geldi mi?
- İşte bunlar da o tür senaryolardan. Necati’nin dediği gibi bir iki gazetede yazılanlar. Ben inşallah hocamız ve yönetimimiz izin verirse, önümüzdeki yıl da oynamak istiyorum. Yurtdışından iyi teklifler gelirse, yurtdışı da olabilir.

‘Şampiyonlar Ligi’ne gitmeliyiz’
* Son olarak şampiyonluk için görüşleriniz nelerdir?
Hakan: Şampiyonluk çok zor gibi gözükse de, biz sonuna kadar çalışıp mücadelemezi vereceğiz. 100. yıl bizim için çok önemli. Hepimiz taraftara bu sevinci, mutluluğu ve gururu yaşatmak istiyoruz. Özellikle de Şampiyonlar Ligi’ne mutlaka gitmeliyiz.
Necati: Evet Şampiyonlar Ligi çok önemli. Seneye mutlaka orada oynamalıyız.

* Necati son olarak, Avrupa’yı hedefliyor musun?
- Bana şu anda da teklifler geliyor ama öncelikli hedefim Galatasaray’da kalmak. Galatasaray’da en az 2 yıl daha oynamak istiyorum. Yaşım daha genç. Tabii ki ben de bir gün Avrupa’ya gitmek isterim, tercihim büyük ihtimalle İtalya olur...

Şükür’den Yanal açıklaması
* Hakan, Ersun Yanal’la aranda ne var? Ona saygısızlık ettiğin, kampta ayaklarını uzattığın için kadroya alınmadığın yazıldı. Aranızda neler geçti anlatır mısın?
- Madem sordunuz, yaşadığımız olayı size anlatayım. 1-1 biten Gürcistan maçından sonra gece saat iki buçukta Sayın Ersun Yanal hocamız ile birlikte menacer Can Çobanoğlu odamıza geldi. Ben de buz torbasını, ayağıma bandajla sarmadığım için yorganın altına sıkıştırmıştım ve o şekilde ayağımı uzatmıştım. Hoca zaten bize her zaman söyler, “Kamplarda kapınız açık olsun, gençler odanıza rahatlıkla girsin, sizlerle konuşabilsin” diye. Kapımız da açıktı. Bir anda içeri girdiler. Rüştü ile ikimizdik. Önce “Geçmiş olsun” dedi, ama “Ayağını indir” filan demedi. Öyle birşeyden rahatsız olduysa, “İndir ayağını” demesi lazımdı. “Maç niye böyle oldu?” diye sordu. Biz de ona anlattık; “Saha çok kötüydü, seyircinin baskısı vardı. Gençler ayaklarına top alma konusunda biraz çekingen davrandılar” dedik. Konuştuk. Ondan sonra ben de ayak uzatma meselesini bir gazeteden okudum. Eğer sebep buysa, olay benim ayağımı uzatmamsa ve Ersun Yanal’a saygısızlık yaptığım gerekçesiyle milli takıma alınmıyorsam, söyleyeceğim tek bir şey var; “Yazıklar olsun!” Çünkü beni tanıyanlar benim ne kadar saygılı ve disiplinli bir oyuncu olduğumu bilirler.

13-01-05, 11:36
Söyleyecek bir şey yok aslında çok fazla, görüldüğü üzere milli takım Ümit Karan mevzuları hiçbir zaman bitmeyecek. Böyle bir yönetim olduğu sürece de bu tip röportajlar yapılmaya ve Hakan da sürekli konuşmaya devam edecek.

Sheva
13-01-05, 11:57
Futbolculara maç sonu dahi konuşma yasağı getiren ve sadece özel izinle röportaj yapmalarına izin veren fener yönetiminin gözlerinden öpüyorum, ne kazanırlarsa helal olsun onlara.. Böyle bir kural uygulamak çok mu zor Allahaşkına, giden konuşur kalan konuşur olan bize olur..

gian
13-01-05, 12:32
Vallahi bir insanın hakkında bu kadar yorum, haber, elestiri; dogru ve ya yanlıs yer alırsa medyada, o insanın da sık sık cıkıp kendisini ifade etmeye calısması kadar normal bir sey goremiyorum..Yani gercekten oyle bir yogun noktaya ulastı ki, Hakan Şükür nefreti ve hakkındaki haberler, Hakan nasıl dayanıyor sasıyorum ben de..

Bu kadarına da pes yani..

UmBeRtO GS
13-01-05, 12:50
Kızacak, laf edecek birşey göremiyorum. Hakan çok güzel konuşmuş, eleştirilere cevap vermiş.

Sheva
13-01-05, 12:54
Hakikaten özellikle şu aşağıdaki açıklamayı bir hafta içinde 3 kez yapmasında büyük fayda var diye düşünüyorum ben de.. Hani bütün Türkiye Hakan'ın milli takıma alınmamasını konuşuyor ya hala :lol:

----------------------------------------

* Peki milli olan arkadaşlarına karşı bir kırgınlığın oldu mu? Özellikle de Bülent’e...
- Hayır, ben Bülent’e de söyledim. Ben milli takıma teknik tercihlerden ötürü alınmayışımı anlarım. Ayrıca yaptığım açıklamalar sadece milli takımda ve Galatasaray’da oynayan oyunculara yönelik değildi. Fenerbahçe’den de arkadaşlarım var. Onların o senaryolara cevap vermemelerine içerledim. Benim için sürekli yazıldı, çizildi. “Artık o aştı. Konsantre olamaz” dendi.
Necati: Biz o dönemler çok üzüldük. Çünkü Hakan ağabeyin dostu bildiğimiz insanlar da ona destek vermedi.

korcank
13-01-05, 13:55
"istiham" gibi bir sözcük ne Türkçe'de ne Osmanlıca'da bulunmuyor. Doğrusu, "istifham"dır.

istifham: isim, eskimiş (istifha:m) Arapça istifh¥m: (zihinde beliren) Soru.

gian
13-01-05, 14:23
Hakan'in istifham demesine ragmen, sozcugu bilmeyen muhabirin bu sekilde kaleme almadıgı ne malum?

Sheva
13-01-05, 14:35
Ben takdir ettim şahsen, her sefer aynı demeci veriyor ama en azından araya birkaç yeni kelime serpiştirmeyi ihmal etmiyor..

Bir de mesela şu var;

Güzel bir koro çalışma olmuş, uzunca süre solo tatbik edilmişti bu açıklama.. Bütün bunlar bana çok trajikomik geliyor ama bilmiyorum belki de ben aşırı tepki veriyorumdur..

korcank
13-01-05, 15:12
Çağdaş! "Sigortadan emekli ..." havasına girmene ne gerek ver! (Zeki Alasya - Metin Akpınar oyunlarının birisinden, sıkça kullandığım bir lakırdı.) "Hakan bilip bilmeden, Şeyhine özenen mürit misali Arapça kelimeler kullanmaya heves edip, yüzüne gözüne bulaştırıyor" mu dedim, demeye mi çalıştım?

İster dizgi hatası, ister muharririn kifayetsizliği olsun; bana ne! Yanlış kullanılmış veya yazılmış bir kelimenin doğrusunu göstermeye çalıştım. Internette ukalalık yapma hevesini bile Hakan Şükür çekişmeleri bağlamında algılayacak bir asabiyete sahip olmuşsun!

Üstelik kaç uzuun gündür Sevgili Hakan Şükür hakkında tek kelam kalem oynatmışlığım da yoktur. 10 Kişi usanmadan aynı şeyleri yazıp duruyoruz. (Keşke Serkan da iştirak etse bu bitmeyen muhabbete!)

Ayrıca, (madem konu açıldı) Hakan ve Necati'nin bu röportajı, Hagi'nin izni dışında vermelerinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Çünkü Hagi, bütün futbolcularının medyaya selam vermesini bile kesin bir emirle yasaklamıştı. İki futbolcunun uzun uzun "özel röportaj" yapması, muhakkak Hagi'nin "özel izni" ile gerçekleşmiştir.

Sevgili Hakan Şükür'ün, daha bir hafta - 10 gün önce, bir televizyon programına telefonla katılması sonrası Yönetim Kurulu'nca cezalandırılacağı haberlerini hatırlarsak; Hagi ve / veya yönetimiin izni olmadan, adeta alay eder gibi yeni bir röportaj yapma disiplinsizliğine (/ densizliğine) bu iki futbolcumuzun tevessül edeceklerini aklıma getirmek bile istemiyorum. Neticede Galatasaray Teknik Direktörü ve Yönetimi'nin kararlarının toz kadar da olsa bir ağırlığı vardır ve bu camia "Öptü Baba Tekkesi" değildir; değil mi?

---o---

"Vallahi bir insanın hakkında bu kadar yorum, haber, elestiri; dogru ve ya yanlıs yer alırsa medyada, o insanın da sık sık cıkıp kendisini ifade etmeye calısması kadar normal bir sey goremiyorum.." demişsin ya... Hiç inceltmeden söyleyeyim: Bu kadar yanıldığına daha önce hiç tanık olmamıştım. Bütün o haber - eleştiri - yazı her neyse, hepsini yaratan kişi Hakan Şükür'ün bizzat kendisidir.

Bir de böyle bir insan tipi var, biliyorsunuz: Her yerde, özellikle medyada kendisinin konuşulmasını ve kendisinin konuşmasını şehvetle arzu eden... Pop yıldızcıkları, gazetelerde sütun santim, televizyonlarda dakika hesabıyla 'popülerlik'lerini ölçtürüyorlar profesyonel şirketlere. Biri Bizi Gözetliyor, Gelinler Kaynanalar gibi televizyon programlarını yaratan da bu -bence- psikolojik arıza, değil midir?

Yukarıdaki röportajda, eğer bu tip bir sütun - santim insanı olsa, Bülent Korkmaz'a 7 canlı yayına bağlanacak şiddette 'cevap hakkı' bulunuyor; bunu da mı fark edemiyorsunuz? Bakalım Kaptan bu kadar "yorum - haber - eleştiri" karşısında ne yapacak?

---o---

Son sözüm: Bana gına geldi Hakan Şükür'den de, onun merkezinde yer aldığı didişmelerden de. Moralinden de, hassaslığından da, şürekasından da, sülalesinden de...

Sovereign
13-01-05, 15:17
Futbolcularımıza basınla konuşma ya da röpörtaj yapma yasağı konmamıştır.

Bu kamp süresince Ergün,Orhan,Sabri,Arif,Song,Cihan ve Aykut bu tip röpörtajlar yapmış ve basının sorularını yanıtlamışlardır.

ÖNDER RB
13-01-05, 17:11
Bülent Korkmaz 20 senedir burada. Onun yanına da bir çok defans oyuncusu geldi gitti. Neden hep ben konuşuluyorum?.

bülent korkmaz kadar basina tas düssün. o soruya sen cevap ver

Çalışmalısın ve Galatasaray camiasına yakışır şekilde sosyal kimliğin oluşmalı.

bu sosyal kimlik cumhuriyeti y1kma hedefini aç1kça ifade eden birisinin tebasina girmek dgm de sorgulanmak m1 oluyor.

Sheva
13-01-05, 18:32
Vallahi bir insanın hakkında bu kadar yorum, haber, elestiri; dogru ve ya yanlıs yer alırsa medyada, o insanın da sık sık cıkıp kendisini ifade etmeye calısması kadar normal bir sey goremiyorum..Yani gercekten oyle bir yogun noktaya ulastı ki, Hakan Şükür nefreti ve hakkındaki haberler, Hakan nasıl dayanıyor sasıyorum ben de..

Gian sen bile böyle dersen bırakalım abi biz futbolu, balık falan tutalım.. Röportajın iki ana konusu var biri milli takım biri Ümit Karan'ın gönderilmesi.. Milli takımla ilgili aynı açıklamaları kaç kere yaptığına dair bir rakam veremiyorum ancak Ümit'le ilgili son 1 hafta içinde ikisi kendisinden biri de Hagi'den olmak üzere benim bildiğim üç açıklama geldi.. Ki Hagi olayları açıklayarak ve takımda tuttuğu oyuncusuna açık destek vererek bence Hakan'ın konuşmasına gerek bile bırakmadı ama demek Hakan bunları yeterli görmemiş ki bir 4. açıklamayı bu sefer yanına Necati'yi alarak ve bilindik scriptini bu sefer ikiye bölerek tekrarlamış..

Hal böyle iken samimiyetine inanarak soruyorum, Hakan bu açıklama ile daha evvel söylemediği neyi söylemiştir? Hangi habere ve eleştiriye cevap vermeye çalışmıştır? Daha geçen hafta aynı açıklamalar için kulüpten uyarı almışken aynı şeyleri tekrarlamasındaki amaç nedir? Ve hepsinden önemlisi bu açıklamaları bir beşinci sefer duyarsanız yine aynı hoşgörüyle mi yaklaşacaksınız? (milli takımla ilgili olanları söylemiyorum onlar yirmi oldu zaten)

UmBeRtO GS
13-01-05, 19:48
Adam normal açıklamalar yapmış hiçbir yanlışını takımı karıştıracak birtek sözcüğünü göremiyorum. Adam ne dese siz üstüne çullanıyorsunuz. Gian çok haklı adamın üstüne bu kadar gidilirse açıklama yapma hakkı. Aynı haberden elli tane çıktı. Hakan'da isterse 1000 kere cevap verir... Hergün aynı haber gazetelerde yazarken birşey yok, iyi aferin, Hakan cevap verince hergün cevap veriyor.

Hay Hakan kadar başınıza taş düşsün emi :D

USAtaraftar
13-01-05, 20:19
Seneye de gol umudumuz Hakan olursa, 100. yil falan dinlemem 1 mac dahi izlemem.

Bu adamin anlayamadigi birsey var. Pekcok insanin gozunde hicbir zaman Galatasaray'in efsane futbolcularindan olamadi, olamayacak.

korcank
14-01-05, 00:08
Aşağıdaki, 2 Ocak günü (benim okuduğum) bütün gazetelerde yayınlanan haber:

G.Saraylı futbolculara Hagi'den 10 emir

Romen teknik adam, yarın topbaşı yapacak olan sarı-kırmızılılara 10 maddelik bir liste tebliğ edecek

02/01/2005

G.Saray'da göreve geldiğinde futbolcularına bir dizi kurallar koyan teknik direktör Hagi, bazı uygulamaların ihlal edildiğini görünce ligin 2. yarısı için bir dizi yasaklar ve kurallar listesi hazırladı. Yarın Florya'da topbaşı yapacak olan sarı-kırmızılı oyunculara tebliğ edilecek olan ve ağır cezai yaptırımları bulunan 2. Hagi kanunları şöyle:

1. Asitli içeceklerin tüketimi kesinlikle yasak. Taze meyva suları ve çay gibi içecekler tüketilecek.

2. Maçlardan 48 saat öncesinden itibaren geceleri dışarı çıkılmayacak, alkol kullanılmayacak.

3. Özel hayata dikkat edilecek, magazin malzemesi olunmayacak.

4. Medyaya özel röportaj verilmeyecek, canlı programlara katılmak da yasak.

5. Florya'ya idmandan 1 saat önce gelinecek. Kamp ve maç günleri yemekler toplu yenilecek.

6. Maç günleri cep telefonları kesinlikle açılmayacak.

7. Hiçbir futbolcu birbiriyle kavga etmeyecek. Sorun ne olursa olsun teknik kadroya ya da yönetime anlatılıp, olay büyümeden tatlıya bağlanacak.

8. Gereksiz sakatlanmalar ve düzensiz yaşantıdan dolayı hastalananlara ceza uygulanacak.

9. Maddi durumu yetersiz olan futbolcuların üzülmemesi gerekçesiyle lüks arabalarla Florya'ya gelinmemesine özen gösterilecek.

10. Bu kurallara uymayanlar Hagi'nin belirleyeceği para cezalarına çarptırılacak, ödemeler yönetim tarafından kesilecek.

Bu da Hakan Şükür'ün telefonla katıldığı televizyon programı sonrası, yine bütün medyada yer alan haber:

Hakan Şükür'e ceza kapıda

Yönetimden izinsiz basına konuşan Kral, 50 bin dolar ödeyecek. Özhan Canaydın başkanlığındaki sarı-kırmızılı yönetim, tecrübeli futbolcunun izin almadan medyaya yaptığı açıklamalardan dolayı oldukça rahatsız. Başkan Canaydın'ın, Hakan Şükür'le özel bir görüşme yaparak ciddi uyarılarda bulunduğu öğrenildi. Yine yönetimin "İbret olsun" diye Hakan Şükür'e 50 bin dolara yakın para cezası vermeyi düşündüğü de gelen bilgiler arasında.
Başkana kendini savundu
Hakan Şükür'ün ise Canaydın'a "Başkanım, her olayı benim üzerime yıkmaya çalışıyorlar. Artık usandım. Dengemi bozmayı amaçlıyorlar. Bana yönelik kasıtlı suçlamalar var. Kendimi savunma gereği hissediyorum. Sustuğum zaman daha çok üzerime geliyorlar. Bu konuda bana destek olmalısınız. Destek verirseniz dedikodular bu kadar pirim yapmaz" diye dert yandığı öğrenildi.

07.01.2005

Sheva
14-01-05, 00:19
Korcan abi yukarıda yazdığın ilk mesajına gelen tepkiler ve yukarıda aktardığın habere gelecek 'şerefsiz basın, yalan haber' vs gibi sığ yorumlar beni bu işlerden fena halde soğutuyor ancak bütün bunlara rağmen uğraşıp bunları buraya koymana çok sevindim gerçekten.. Bizi bir yere vardıracağından değil ama bir fikri savunurken bunu doğru bilgilere dayandırarak yapmak en azından vicdan muhasebesini kolaylaştırıyor..

Edit. Ata'nın aşağıda yazdığı gibi ironi içeren mesajları kasdetmedim tabi :)

14-01-05, 00:19
Korcan bu haberler basının uydurması ne yapsın çocuk hep üzerine geliyorlar konuşmasın mı?

Tequila
14-01-05, 00:28
ben hayatımda bu kdr saçma bi 10 emir görmedim =)

9. Maddi durumu yetersiz olan futbolcuların üzülmemesi gerekçesiyle lüks arabalarla Florya'ya gelinmemesine özen gösterilecek

bu nedir ya
bu takımda maddi durumu yetersiz olan kimse yokki en kötüsü x5 e binio

UmBeRtO GS
14-01-05, 00:29
Korcan bu haberler basının uydurması ne yapsın çocuk hep üzerine geliyorlar konuşmasın mı?

Evet konuşmasın mı kendi hakkını savunmasın mı? Basının durmak bilmeyen yalan yanlış haberleri karşısında kendini korumasın mı? Bizim yönetime kızdığımız konulardan biri ne? Galatasaray'ın haklarını iyi koruyamamaları... Yönetim Galatasaray'ın haklarını koruyamazken yanlış yapıyor. Hakan kendi haklarını korurken o da yanlış yapıyor :karisik: . Insanların kendilerini savunmaları en doğal hakları ki onları koruyacak bir yönetim yoksa daha da doğal hakları...

Sheva
14-01-05, 00:55
Evet konuşmasın mı kendi hakkını savunmasın mı? Basının durmak bilmeyen yalan yanlış haberleri karşısında kendini korumasın mı? Bizim yönetime kızdığımız konulardan biri ne? Galatasaray'ın haklarını iyi koruyamamaları... Yönetim Galatasaray'ın haklarını koruyamazken yanlış yapıyor. Hakan kendi haklarını korurken o da yanlış yapıyor . Insanların kendilerini savunmaları en doğal hakları ki onları koruyacak bir yönetim yoksa daha da doğal hakları...

Kaan bence sen bizle ya kafa buluyorsun ya da yazılanları hiç okumayıp kendi kafanda kurduğun şeyleri tekrarlayıp duruyorsun.. Yönetim Ümit Karan'ın disiplinsizlikten gönderildiğini açıkladı, Hagi çıktı canlı yayına 45 dakika Hakan'ı övdü ve eleştirilere karşı savundu, daha ne yapacaklar?

O günden sonra Hakan önce Star'da maç sonrası uzunca bir mülakat verdi, ertesi günü de Hürriyet'e bu topicte yazılan açıklamaları yapmış.. Ki bunları TRT'de katıldığı canlı yayından sonra Hagi'nin bu konuda yasaklar koymasına ve yönetimden uyarı almasına rağmen yaptı.. Sen burada hala gelip Hakan'ı mazlum ve mağdur rollerine koyarsan, bundan sonra ne olaya tarafsız baktığına ne de bizi kaale aldığına inanmıycam.. Daha da kötüsü takıntı yaptığın bir konuyu bilinçsizce savunduğunu düşünücem çünkü dikkat ediyorum olaylar ve şartlar ne olursa olsun söylediklerin hep aynı..

PS. Ata'nın ironisini anlamaman aramızda bir iletişim kopukluğu olduğu izlenimini yarattı bende..

UmBeRtO GS
14-01-05, 01:01
İşte birlikte ne güzel kendi kafamızda kurduğumuz şeyleri tekrarlayıp duruyoruz...
Siz aleyhine tekrarlıyorsunuz, biz lehine tekrarlıyoruz... Siz takıntı yaptığınız bir konuyu bilinçlice (!) eleştiriyorsunuz, biz takıntı yaptığımız bir konuyu bilnçsizce(!) savunuyoruz...
Ne güzel işte...

Carmelo
14-01-05, 01:16
Off bıktım daraldım be yeter be
Galatasaray bolumunde 30 tane Hakan Sukur - Umit Karan topici var.
Yeter bıktım ikisinden de nefret ettim yeter !!

LuisFigo
14-01-05, 01:32
evet ya,hergün yeni bir hakan haberi cikiyor.....nedir ya..adam tek basina takim sanki... emekli olsada kurtulsak..ama bu adam emekli oluncada rahat birakmaz bizi altyapi hocasi falan olur a takima laf atar

Sheva
14-01-05, 03:34
İstek üzerine

Florya'nın ilahı yine kurban istiyor. Gheorahe Hagi futbolun tam bi bilmemnesi (ıcığını - cıcığını biliyor anlamında).
Florya'daki eski dostlarını hepimizden iyi o tanıyor.
Ümit Karan'ı kurban vermezse...
Kendi kurban olacak.
Bunu en iyi bilen de o...
Evet o bir I love you Hagi ama...
Galatasaray tribünlerinin en I love you'su İmparator u Hocam kurban oluruz sana noolur gel diye Florya'ya getirenlerin, Florya'da İlah ve his friends'e nasıl kurban ettiklerini en iyi bilen de o...
Yani, Auf Wiedersehen Alamancı.

------------------------------------------

Bu yazı da Bilgin Gökberk'in bugünkü köşesinden.. Herkes şuursuzlaşmış ne gareziniz var yahu adama? Bence Hakan çıkıp bir açıklama da bu yazı için yapsın, ileri geri konuşmasınlar bundan sonra..

UmBeRtO GS
14-01-05, 04:19
Yabancı dil biliyorum havalarına giren Bilgin Gökberk ilk önce Galatasaray Teknik Direktörünün ismini doğru yazmayı öğrensin "Gheorahe Hagi". Ayrıca bilmediği konulara da dil uzatmasın o basketbol yorumları ya da geyik yapmaya devam etsin...

Sheva aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsun bundan sonra ne olaya tarafsız baktığına ne de bizi kaale aldığına inanmıycam.. Daha da kötüsü takıntı yaptığın bir konuyu bilinçsizce eleştirdiğini düşünücem çünkü dikkat ediyorum olaylar ve şartlar ne olursa olsun söylediklerin hep aynı..

gian
14-01-05, 08:50
Korcan; en az 8 tane farklı futbolcumuzla yapılan röportaj okudum bu hazırlık döneminde, farklı gazetelerde..Dün de Orhan Ak'in röportajı vardı mesela Sabah'ta..Sizinki resmen algıda seçicilik haline dönüşmüş..Hakan konusursa farkediliyor, digerlerinin röportajları görmezden geliniyor..Hayır gazeteleri takip etmedigini bilen bir adam olsam görmemis kacırmıstır diyecegim, ama oyle de degilsin..

Ayrıca Orhun'a katılıyorum, bana da illallah geldi Hakan-Karan tartısmalarından..O yuzdendir belki de senin tarafından asabiyet olarak degerlendirilen ruh halim.. :)

Sevgiler..

Shevacım; bu sene basarılı olmak icin tek sansımız Hakan kalmıssa, kusura bakmayın ben Hakan Şükür'ü seciyorum, Karan'dansa..Sen de Hakan'in hayalimdeki insan/futbolcu/forvet tipi olmadıgını biliyorsun..Ama bu kadar yanlı bakmanın da artık haksızlık oldugu dusuncesindeyim..O kadar..

Libraleon
14-01-05, 09:22
Konuşsun tabi , ne de olsa ülkenin en mağdur insanı.

Konuşup kendini bir güzel aklasın , başkasını karalasın , esasında niye hep ona saldırdıklarını açıklasın , saldıranların içyüzlerini gerçek kimliklerini art niyetlerini bir bir ortaya döksün , okuyan "vay be" desin "Şükür ne adammış ne yanlış tanımışız oğlanı , ne mükemmel şahsiyetmiş , kafamızda artık istiham! kalmadı " desin , neo osmanlı akımını yaratsın , ülke aydınlansın vs.vs.vs.

GS yandaşı olarak insan düşünüyor : 10 küsur gol için değer mi bu adama katlanmaya?

gian
14-01-05, 11:03
Bakın bugun de mesela Aykut konusmus:

Kulübe kabus!

G.Saray'ın ikinci kalecisi Aykut, yedek kalmaktan sıkıldığını belirterek, "Amaçsız, hedefsiz beklenir mi? Yedek kalmak kabus gibi" dedi.

G.Saray'da Mondragon'un arkasında kulübede oturmaktan sıkılan Aykut, artık sıranın kendisine geldiğini iddia etti. SABAH'a konuşan genç file bekçisi, sorularımızı şöyle yanıtladı:

Dortmund maçında iyi oynadın iki penaltı kurtardın. Artık formayı giymeliyim' diyor musun?
Takdir hakkı hocaya aittir. Tabii ki oynamak istiyorum. İki yıldır aynı seviyede duruyorum. Artık bir adım ileri gitme zamanının geldiğine inanıyorum. Belki Galatasaray olur, belki başka kulüp de olur bilemiyorum. Hedefim Galatasaray kalesi. Daha kaç sene yedek beklenir ki. Amaçsız hedefsiz beklenti olur mu! Sabırla benim için yanacak sinyali bekliyorum. Oynamamak bir kaleci için kabus gibi.

Para ikinci planda
Sezon sonu sözleşmen bitiyor. Yönetimden ne gibi taleplerin olacak?
12-13 sene daha kalecilik yapmayı düşünüyorum. Para benim için ikinci planda. Formaya karşı büyük açlığım var. Galatasaray'da ne kadar çabuk kaleye geçer ve kendimi gösterirsem para da zaten kendiliğinden gelir.

Oynama garantisini alamazsan, ayrılır mısın?
Bu garantiyi kimsenin vereceğini zannetmiyorum. Eğer yönetim 'Gitme iki üç yıl sonra kale senin' derse hemen anlaşmayı imzalarım. Ben de yönetime 'O zaman beni kiraya verin, nasıl oynayacağıma bakın; ışık verirsem kaleyi teslim edin' diyeceğim. 2.5 yıldır yedek bekliyorum, bunun üzerineiki yıl daha eklersem 4.5 yıla çıkacak. Bu yedeklik zamanında kazanmaktan çok kaybedebilirim. Eğer anlaşırsam ve kiraya verilirsem yurt içinde bir takıma gitmem. Hedefim Galatasaray'da uzun yıllar kalmak.

Potansiyelimiz var
Şampiyon olacak gücünüz var mı?
Takımın kafa yapısına bağlı. Şimdilik iyi gidiyoruz çünkü iyi çalışıyoruz. Dışarıdan bizi sürekli yıpratmak istiyorlar. Futbol da tıpkı politikaya benziyor. Takımın şampiyon olacak potansiyeli var. Kaliteli oyunculara sahibiz. İpi göğüsleyeceğimize inanıyorum. Takımın hepsi yetenekli. Ama futbolda başarılı olmak fizik güçten çok kafa yapısıyla orantılı. Rahat olur kendimize güvenirsek, dedikodulara kulak tıkarsak şampiyon oluruz.

Korcan abi en az bir paragraf da Aykut icin istiyorum elestiri, haberin olsun :)

Sheva
14-01-05, 11:30
Gian bu konuda bu kadar topic açılması ve uzun süredir tartışılmasının tek sebebi Hakan tarafından sürekli aynı açıklamaların yapılıp konunun gündemde tutulması.. Yoksa bir gün olsun karşıt görüşten bir insanın demecini tartışmış değiliz burda.. Biz de seninle aynı şeyi söylüyoruz, yeter artık bu konular biraz sus Hakan diyoruz ama sen açıklamaları yapanı değil bizi suçluyorsun, ilginç..

Sheva aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsun bundan sonra ne olaya tarafsız baktığına ne de bizi kaale aldığına inanmıycam.. Daha da kötüsü takıntı yaptığın bir konuyu bilinçsizce eleştirdiğini düşünücem çünkü dikkat ediyorum olaylar ve şartlar ne olursa olsun söylediklerin hep aynı..

Umberto bakıyorum sadece kendini değil başkalarını da tekrar edip duruyorsun..

Parma Maniac
14-01-05, 11:38
Korcan; en az 8 tane farklı futbolcumuzla yapılan röportaj okudum bu hazırlık döneminde, farklı gazetelerde..Dün de Orhan Ak'in röportajı vardı mesela Sabah'ta..Sizinki resmen algıda seçicilik haline dönüşmüş..Hakan konusursa farkediliyor, digerlerinin röportajları görmezden geliniyor..Hayır gazeteleri takip etmedigini bilen bir adam olsam görmemis kacırmıstır diyecegim, ama oyle de degilsin..

tam bunu yazmak için giriyordum topice ki yazılmış.. söylenecek başka bir şey yok zaten bunun üstüne..

cozker
14-01-05, 11:44
Şu halimize bak. Her kafadan ayrı bir ses..
Resmen sirke döndük..

cozker
14-01-05, 12:01
Ayrica bazı arkadaslar birazda gecmiste yaptıklarının hatırına Hakan'a toz kondurmamaya calısıyorlar ama bu konu gercekten artık kabak tadı vermeye basladı.. Herkes sikayetci..

Az önce Cumhuriyet gazetesini okurken bu haber carptı gözüme.. Her gazetede cıkan habere yalan haber damgası vurabilirim ama Cumhuriyet gazetesi bu konuda diger bircok gazeteden cok daha fazla güvenilir.. Öyle sallama haber falan pek cıkmaz. İşte haberin metni;

-----------------------------------------------------------
100. yılda Galatasaray'ın başını ağrıtan en önemli kilometre taşı da Hakan Şükür. Bazı yöneticilerle görüşmeyen Hakan'ın Florya'da 'kaptan benim' havası estirmesi, birçok oyuncu ile ters düşmesi üyelerin tepkisini çekti.
ARİF KIZILYALIN

100. yılda şampiyonluk hedefleyen Galatasaray'da yaşanan kaos, hem yönetim, hem divan kurulu, hem de üyeler arasında sert tartışmalara neden oldu. Sarı-Kırmızılı kulüp üyelerinin mesajlaştığı forumlarda, 100. yılda şampiyonluğa oynayacak takım kuramadığı için Özhan Canaydın sert biçimde eleştirilirken, yönetimde 2. Başkan Turgay Kıran 'la Asbaşkan Ergun Gürsoy arasındaki görüş ayrılığı da dile getirildi. Yönetimin hiçbir zaman bir bütünlük içinde hareket edemediğine de dikkat çeken üyeler, Florya'da yaşanan Hakan Şükür sendromunun hem genç oyuncuları hem de yöneticileri tedirgin ettiğini dile getirdiler.

'Sözde yönetim''

Galatasaraylı üyeler, 100.yıldaki en büyük sorunun 'zayıflayan' yönetim olduğu görüşünde birleşirlerken, 12 kişilik yönetimin görev paylaşımının yapıldığı toplantı dahil hiçbir birleşimde 'tam kadro' biraraya gelemediği öğrenildi. Başkan Özhan Canaydın'ın tek başına hareket etme isteği birçok yöneticiyi ilk 2 ayda küstürürken, dönem dönem Ergun Gürsoy-Turgay Kıran, Refik Arkan-Ergun Gürsoy, arasında sert tartışmalar geçti. Liseli üyelerin büyük desteğini alan 2. Başkan Turgay Kıran, bazı yöneticilerin kendi başına transfer yapma girişimi karşısında 'istifa' kozunu kullandı. Ancak Canaydın, doğabilecek tepkiyi göze alamayıp geri adım attı. Yönetimdeki bu kriz, üzerine gruplaşmalar oldu. Yönetimde büyük huzursuzluk yaşayan Galatasaray, doğal olarak transferde de istediği adımları atamadı. Galatasaray taraftarı olan ve Hollanda'nın Herenven takımında yıldızı parlayan 21 yaşındaki Uğur Yıldırım 'ın, ''300-400 bin Euro verin geleyim'' açıklamasına karşın nakit bulunamadı. Prensip anlaşmasına varılan Rumen Plesan 'ın ön ödemesi ise yerli oyuncular için ayrılan transfer ödemesinden yapıldı.

Para yine yok

Galatasaray'daki en büyük sorunlardan biri yine ödeme dengesizliği olarak ön plana çıkarken, kadrodaki futbolculara olan borç da her geçen gün artıyor. 3 aydır maaş ve 12 bin dolarlık F.Bahçe maçı galibiyet primi hariç hiçbir ödeme yapılmayan futbolcular 'birliği bozmama ' adına sessiz kalırken, yöneticilerin ilgisiz tavrı da takımda gerginliğe neden oldu.

Hakan sendromu

100. yılda Galatasaray'ın başını ağrıtan en önemli kilometre taşı da Hakan Şükür . Bazı yöneticilerle görüşmeyen Hakan'ın Florya'da 'kaptan benim' havası estirmesi, Bülent Korkmaz başta olmak üzere birçok oyuncu ile ters düşmesi üyelerin tepkisini çekti. Hakan'ın Hagi dahil tüm futbol şubesinde 'tek adam' olarak gösterilmesinin de takımı olumsuz etkilediği belirtilirken, ''Florya'nın anahtarını Hakan'a verdiler'' yakıştırması da huzursuzluğu doruğa taşıdı.

Üyelerin bu eleştirilerine adının açıklanmasını istemeyen bir yönetici de katılırken, ''Ne yazık ki 100. yıl istediğimiz gibi gitmiyor. Diğer branşları unuttuk,taraftarın yüzüne bakamıyoruz, para konusunu çözemedik, Seyrantepe projesi durdu.. Tek umut futbolda. Onda da başarımız rakiplerimizin başarısızlığına bağlı'' ifadesini kullandı ve büyük olasılıkla haziran ayında olağanüstü kongreye gidileceğini ifade etti.

-Cumhuriyet

Sheva
14-01-05, 12:18
Hepsi yalan haberler abi, en doğru bilgiler burda oturduğu yerden yazan insanlardan geliyor.. Ben artık günlük florya raporu falan da istiycem, bir zahmet bilgilendirsinler bizi neler oluyor antremanda..

UmBeRtO GS
14-01-05, 14:41
Umberto bakıyorum sadece kendini değil başkalarını da tekrar edip duruyorsun..

O yazıyı dinime küfreden müslüman olsa atasözünün doğruluğunu göstermek için yazdım. Ama anlamadın herhalde sen...

Sheva
14-01-05, 15:33
Umberto madem öyle bundan sonra çeşitli iddialarda bulunurken bizim yaptığımız gibi kaynaklarla desteklemeni rica ediyorum senden.. Örneğin Hagi Ümit'i disiplinsizlikten gönderdim mi dedi.. Bak biz bu açıklamaya ters düşen kaç tane haber, yorum, yazı taşıdık buraya.. Sen resmi açıklamalar dışında kendi fikrini destekleyen köşe yazısı, özel haber falan demiyorum bir küçük habercik bul ben bu konuyu kapıycam.. Ama bilmeden, anlamadan, başkalarını dinlemeden lütfen aynı şeyleri her topice yazıp durma, biz bir seferde anlıyoruz merak etme..