PDA

Tüm Versiyonu Göster : oto yardım

osvaldo
21-02-09, 18:49
Geyik olsun veya artistlik olsun diye açmadık bu topiği baştan yazayım. Geyik yapanı dalga geçeni haşlarım :) Otomobil konusunda çok ciddi bir bilgim yok. Daha çok yüzeysel şeyler. Şimdi 43 bin TL bütçem var ve arabamı değiştirmek istiyorum. Bana marka model konusunda tavsiyede bulunabilecek birileri vardır mutlaka. Aslında kafamda 2 alternatif var Yeni Corolla veya Jetta. Henüz karar vermiş değilim farklı önerilere de açığım. Bagaj hacmi 400 lt üzeri olsun, hatchback olmasın, sağlam olsun en az 6-7 sene değiştirmeden kullanayım. 100 km ye 10sn de çıkması ile 13 sn de çıkması arasındaki fark ta benim için önemli değil. Bu arada sıfır km alacağım. Ona göre tavsiyede bulunun. Dizel mi alayım benzinli mi? O konuda da kafam karışık. Dizel araba kullanmadım performansını hiç bilmiyorum. Yakıt kalitesinden kaynaklanan motor problemleri yaşar mıyım?

Bir de bekleyeyim mi hemen alayım mı? 1-2 ay içinde ÖTV indirimi veya Hurda indirimi gibi şeyler olur ben de bunlardan yararlanamaz isem oturur ağlarım :)

ÖNDER RB
22-02-09, 02:59
ayda 6-7 bin km yapmıyorsan dizele ödeyeceğin fiyat farkı zararın olur.

yeni dizellerde çok fazla performans kaybı yok artık. bildik tanıdık istasyondan yakıt alırsan da yakıt kalitesinde sorun yaşamazsın

0 alacağına 1-2 aylık araba alman o fiyat aralığında sana 4-5 milyar para kazandırabilir. ben olsam 1-2 aylık araba araştırırdım

ben o parayı araba için gözden çıkardıysam 2001 clk mercedes alırdım ama bunun senin konunla alakası yok :)

duman
22-02-09, 04:33
Volkswagen araçların dizellerinde yıllık 65.000km ve üzeri mesafeler katedildiğinde kara geçiliyor. Bu hesaba yakıt harcaması, servis maliyetleri (işçilik, yedek parça vb.) dahil. Toyota'ları tam bilmiyorum ama Volkswagen motor problemi yaşamadan 10-15 yıl çok rahat kullanılabiliyor. Hatta 98 model Polo var bende. Allah nazardan saklasın çekişinde belirgin bir düşüş yaşamadım hala.

bgammon
22-02-09, 13:56
Yalnız 7-8 seneden sonra dizellerin satışı zor oluyor, benzinli modeline göre değeri daha çok düşüyor.

JackDaniels
22-02-09, 14:10
Opel insignia 50.000 tl den başlıyor olması lazım...

Güzel araba sanki..

Serkan1905
22-02-09, 14:52
Jetta mi Corolla mi dersen, Corolla derim. Dünyanin en cok satilan arabasi Corolla. Jetta ise, Türkiye haricinde dogru düzgün bir yerde yok. Bilhassa Almanyada. Ama Corolla hep var. Parca vs. lazim olur, internetten daha rahat bulursun (öyle tahmin ediyorum, yani Almanya icin bunu cok rahat bahsedebilirim).Ayrica da, Toyota. En saglam, en kaliteli arabalari üretiyorlar. Tavsiye ederim.

Ayrica, Toyotada ekstralari daha fazla olur. Otomatik hiz kontrol vs. vs. her türlü standart oluyor japonlarda. Almanlarda hep üstüne ödemen gerekiyor.

Ayrica da, eger sehir ici kullanicaksan agirlikli, illa ki otomatik vites derim. Ama her gün uzun mesafeler gidecem diyorsan gerek yok. Ben almadim, cok büyük hata yaptim. Otomatik vites gibisi yok. Bilhassa sehir ici, stop&go trafigi icin.

Toyota abi. Toyota Al.

Al iste :D

Ali
22-02-09, 16:35
Opel insignia 50.000 tl den başlıyor olması lazım...

Güzel araba sanki..

Opel Insignia cok güzel, ben cok begeniyorum....son yillarda Opelin en iyi Modelli bence...

Türkiyede yasamadigimdan ordaki araba Fiyatlarini ve piyasadaki Modellerini tam olarak bilmiyorum

yanliz VW Passat Dizel olarak tavsiye ederim, güzel araba.....Dizel olarak da fazla birsey yakmiyorlar

ÖNDER RB
22-02-09, 23:51
gerçi hatchback olmasın demişsin bir de senin bütçenin 10.00 tl üstünde ama yine de bir gözatmaya değmez mi be kardeşim :)

http://binekarac.vw.com.tr/#/binek/model/scirocco/detay

JackDaniels
22-02-09, 23:56
Önder abi Oto show 'da dikkatimi çeken 2 model vardı..

Biri scirocco diğeride ingisnia :)

http://www.galatasaray.to/forum/showthread.php?t=6290&page=2

forumdada uzunca bahsetmiştim...

güzel bir araba...

osvaldo
23-02-09, 00:22
Insignia bomba araç ama fiyatı 50 den fazladır diye düşünüyorum. 45 in üzerine çıkma durumum yok. Önder 1-2 aylık arabalar nedense kıllandıırıyor beni. İnsan çok önemli bir sıkıntısı olmadıkça 1-2 aylık araba satmaz. Öyle temiz araba düşürmek güç. Sıfır olsun kafam rahat olsun. 2001 CLK güzel olurdu ama onun da masrafı ve yaktığı benzin beni aşar. Hergün 50km yol yapıyorum işe git gel derken. Bu arada Jetta'dan acayip soğudum. Adamlar metalik boya için 1100 TL fark istiyor. Hassiktirin dedim kendilerine.

JackDaniels
23-02-09, 00:28
Özgür hocam ;

Acelen yoksa ve kesin "0" araba almayı düşünüyorsan , biraz daha bekle...

Şu kriz ortamında , araba satışları % 60 lara yakın düşmüşken, eldeki araçları satmak için süper kampanyalar yapacaklar, yapmak zorundalar...

osvaldo
23-02-09, 00:39
Doğru ben de biraz beklemeyi düşünüyorum. Otomotiv'deki krizi aşmak için mutlaka birtakım tedbirler alacaklar. Artık hurda indirimi mi olur ÖTV indirimi mi olur bilmem ama birşeyler yapacaklar. Seçim sonunu beklemek mantıklı bence de.

GSpoison
23-02-09, 18:17
Hyundai i30

GSpoison
23-02-09, 18:19
http://images.paultan.org/images/MS-Design_Hyundai_i30_Sport.jpg

ÖNDER RB
24-02-09, 10:23
http://www.tiklamayankaybeder.com/

özgür şurayı bir incele istersen

1 serisi 10.000 € gibi bir peşinat 36 ay 360 € en son yine 10 bin küsur € ödeme ile veriliyor. ben benzer bir sistemde mini için borusanla görüşmüştüm. 3 sene sonunda ödemeyi yapmayıp arabayı takaslarsan yine aylık cüzi bir ödemeyle sıfır arabaya binmeye devam ediyorsun. bir nevi araba kiralama sistemi gibi bir şey yani.

bütçene uyar mı bilmiyorum ama kötü bir sistem değil

osvaldo
24-02-09, 10:34
Önder bu verdiğin güzel birşeye benziyor. Düşünülebilir hakikaten. Gerçi hanıma izah etmekte güçlük çekebiliriz biraz. :)

frodo555
24-02-09, 12:11
senin bütçeni aşar biraz, ama dün eşime 116 için bir fiyat aldım; tikamayankaybeder deki örnek aracın xenon farlı 17" jantlı ve metalik renkli olanı 29300€... stock araç olduğu için fiyatı emsallerine göre çok iyi...

balon ödemeli satın alırsan ve arada bir dönemde iyi bir kur yakalayıp kapatırsan -ki ben şimdiye kadar hep öyle yaptım- çok ciddi kar da elde edebiliyorsun. mesela bana 2,05 kurla fatura edilen araç için aynı kurdan 22000€ kredi almıştım (üstünü eski aracı € 19 bine saymıştık o yüzden peşinat vermedim) 9 ay ayda 331€ taksidi değişik kurlardan ödeyip 10. ay sonunda kur 1,57 ye düştüğünde kapattım. TL bazında 44 bin lira kredi alıp, kalan €19500'ü 30600 liraya geri ödedim :)

Yok, ben 43 binden 1 lira yukarı çıkamam dersen şu anki fiyatlarla hiç bekleme git bir tane corolla 1,4 DiD otomatik al derim... pazarlık kabiliyetine göre 2-3 bin lira da para kalır cebine... Teşvik paketini hiç bekleme, çünkü hurda teşviği çıktığında fiyatlar şu anki dip ölü geberik bölgeden biraz yukarı kayar, e hurda araç için de bir para ödemen lazım, neticede aynı paraya malolur alacağın araç...

Diesel için söylenenlere katılmıyorum; amorti etmen için yılda 60 bin yapmana gerek yok. Küçük motorlu diesel araçlar yıllık 25 bin km kullanımda yaklaşık 2500 TL/yıl bir tasarruf söz konusu... 50 bin km kullanımla amorti etme olayı ancak benim eski a4 1,9 tdi gibi tüketimi de MTVsi de ÖTV si de yüksek araçlar için söz konusu, neticede benim araç 1.6 benzinlisine göre €10 bin daha pahalıydı ve diesel de olsa 7,7 lt yakıyordu...

Senin aracında ise (corolla'ya göre konuşuyorum) 1,6 benzinli otomatik var 39,500 TL, aynı donanımda 1,4 DiD otomatik var 41,100 TL... İkisinin de MTV si 630 TL.. 1,6 ortalama 6,9 lt/100 km yakar yani 20 krş/km... 1,4 DiD ise 5,1 lt/100 km yakar yani 12 krş/km... 25 bin km yaptığın zaman 2000 TL avantaj sağlarsın... Benzinli 25 binde bir defa bakıma girmiş olur 440 TL tutar, Diesel 2 defa girer bakıma (biri kontrol bakımı ve sadece yağ değişimi) 600 TL tutar.

Ama ben bir kuruş fazla para da vermeyeyim, araba değil otomobil alayım, 10 sene de bineyim diyorsan bence git honda civic 1,6 sedan premium otomatik al, 43 bin diyorlar ama peşin alacaksan 40 bine filan bırakırlar, tepe tepe binersin hiç sorun çıkarmaz, içi çok daha kalitelidir ve 125 Hp, öyle bayırda filan kasılmazsın, rahat rahat binersin.

osvaldo
24-02-09, 12:43
Frodo hocam Honda benim de kafamda var idi ancak Honda kullanan 1-2 arkadaş yedek parça konusunda sıkıntı yaşayabileceğimi söyledi.

frodo555
24-02-09, 14:51
Frodo hocam Honda benim de kafamda var idi ancak Honda kullanan 1-2 arkadaş yedek parça konusunda sıkıntı yaşayabileceğimi söyledi.

Arkadaşlarının araç modellerine bakmak lazım, civic hem burada üretiliyor, hem de ingiltere fabrikası da dahil pek çok yakın bölge tesisleri Türk tedarikçilerle çalışıyor; pek mantıklı gelmedi bana civic parçası bulunmuyor olması..

osvaldo
24-02-09, 16:23
Ya bu Japonlar stoksuz üretim yapıyor. Arkadaşın Hondası için bir parça gerekiyordu nasıl oluyorsa serviste hatta fabrikada bile yokmuş o parçanın stoğundan. 1 ay parça bekledi. Tabi aynı sorun Toyota için de geçerli olabilir. Sanırım Toyota'dan yana karar kılacağım sonuçta...

arat44
25-02-09, 01:02
opel'i tavsiye edenler ben karsi cikarim... =)
vectra'da girdi hatarimiza, astra gsi'da...
hep sorun yasatti...
birde opel ile ilgili bir haber cikmisti gecen gun, kriz cok kotu vurdu sirketin gelecegi belirsiz diye...
arkadaslar kadar bilgim yok ama jetta'ya sahip 2 arkadasim var...
yakin arkadaslarim ikiside mutlu ve mesut...
ve bence fiyatina gorede gayet guzel ve konforlu bir araba...
2. el dusunursen o fiyata guzel bir audi'de alabilirsin bence...
fiyatlar baya dusuk bu aralar 2. elde...
simdiden hayirli olsun, hayirlisi olsun... =)

Namelessonegs
25-02-09, 02:09
Valla babamda opel astra cd var, 2000 yılından beri hala Allah nazardan saklasın cok iyi calısıyor, bende Opel Corsa 2008 var, ondan da memnunum..Opel'le ilgili hic sıkıntı yasamadık cok sukur..

Selo
25-02-09, 08:25
Ben de Honda Civic diyorum.. Tam istedigin fiyatta ve istedigin ozelliklere sahip.. 6 yil, 150.000 km garantisi var.. Anadolu yakasinda Mutluhan en iyi fiyati verir..

Ici cok genis ve ferahtir, arka koltuga 3 kisi cok rahat biner, bagaji genistir, on paneli cok guzeldir, surerken cok rahat edersin.. Otomatik vitesli olanini tercih edenler cok rahat ediyorlar..

Benden tavsiyesi.. En azindan bir test surusu yap, bir de kendin gor derim..

frodo555
25-02-09, 13:49
En azindan bir test surusu yap, bir de kendin gor derim..

Ha, evet bunu söylemek lazım, test sürüşü en doğru kararı verdirir... Neticede her ne kadar mantıkla verilen karar gibi gözükse de her evlilik gibi bunda da biraz aşk olması lazım, sex olmadan aşk olmayacağına göre :D bir deneyip gör, vücut kimyasının tutması önemli.. ben mesela çok sevmeme rağmen asla bir c serisi alamam, çünkü o koltukların üzerinden vücudum dışarı taşıyor gibi geliyor resmen, aslında öyle olmadığı halde.... bunun gibi hatta daha da rasyonellikten uzak şeyler etkileyebilir kararını, çok güzel bir kokpit dizaynı, koltuk ve direksiyon senin sürüş pozisyonuna ayarlanınca senin göz seviyenden o kadar da güzel gözükmeyebilir... Kendine alıyorsun neticede, kendini nasıl hissediyorsun o arabanın içindeyken, çok önemli bu... :)

tyisik
25-02-09, 17:16
Bende Nissan Quest ile Chrysler Pasifica var(herkes yazmis ne oldugunu birde ben yazayim) o yuzden fazla yardimci olamiyacagim:) ama burada kim ile konustuysam Jetta dan nefret ediyorlar o yuzden alma derim en iyisi Japon arabalari bence.Hem ekonomik hem saglam. Ama Mirac in dedigi gibi biraz daha beklemeni tavsiye ederim, cogu sirket kapanma durumunda iyi bir kampanya yakalayabilirsin . Ne alirsan al umarim kazasiz sorunsuz bir sekilde keyfini cikarirsin.

arat44
25-02-09, 20:44
yazdigim hersey curutulmus, bana -ok yemek duser artik... =)

osvaldo
25-02-09, 20:50
Bende Nissan Quest ile Chrysler Pasifica var(herkes yazmis ne oldugunu birde ben yazayim) o yuzden fazla yardimci olamiyacagim:) ama burada kim ile konustuysam Jetta dan nefret ediyorlar o yuzden alma derim en iyisi Japon arabalari bence.Hem ekonomik hem saglam. Ama Mirac in dedigi gibi biraz daha beklemeni tavsiye ederim, cogu sirket kapanma durumunda iyi bir kampanya yakalayabilirsin . Ne alirsan al umarim kazasiz sorunsuz bir sekilde keyfini cikarirsin.

Ben Nissan kullandım çok ta memnun kaldım. Ne yazık ki benim verebileceğim miktara uygun Nissan modeli yok şu an. Note falan sevmiyorum. Primera'nın yerine de model çıkarmadılar. QASHQAI'nin en alt modeli olabilir belki. Zaten 1-2 aydan önce alma durumum olamayacak sanırım.

osvaldo
07-03-09, 17:14
Bugün Toyota Corolla ve Nissan QASHQAI için test sürüşü yaptım. Her ikisini de beğendim. QASHQAI cüssesine rağmen şaşırtıcı derecede kıvrak geldi bana. Vitesini pek beğenmedim biraz kemikli geldi. Açıkçası umduğumun üzerinde beğendin QASQAI'yi. Benzinli olan 1.6 modeli için liste fiyatı 43.900 idi. 41.000 e kadar indiler. 40.000 e ineceklerini düşünüyorum. QASQAI'nin pilot koltuğunda insan kendisini epey yüksekte hissediyor keza aracın yerden yüksekliği epey fazla. Çakma arazi aracı gibi birşey.

Oradan çıkıp Toyota Corolla için test sürüşü yaptım. Onu da beğendim. Test arabası dizel modeli idi. Motor sesi içeriye hiç gelmiyor gibi. OLdukça rahat kullanımı olan bir araba. Ona da 39.000 fiyat verdiler.

Ben Corolla'yı, hanım QASQAI'yi daha çok beğendi. Bakalım ikisi arasında tercih yapacağım sanırım. Bu iki seçenek arasındaki tercih konusunda fikir verebilecek tecrübeler varsa onu da dinlemek isterim.

tyisik
07-03-09, 17:44
Nissan al derim ama ileride bir sorun cikarsa mesuliyet kabul etmem:)

gian
07-03-09, 18:06
Hocam Toyota al, elinden cıkarana dek hic bir sorunla karsılasmazsın.. Orta sınıf arabada bence en güvenilir arabalardan biri..

Biraz daha fazla verecegim diyorsan da Audi derim..

osvaldo
07-03-09, 22:07
Aynen ben de öyle düşünüyorum. Toyota bana daha cazip geliyor. Dizel olması da cazibesini artırıyor. Ancak hanım Qasqai'ye aşık oldu resmen. Onu ikna etmek epey güç olacak :) Herneyse görüşleriyle bize yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Serkan1905
07-03-09, 22:51
abi ben de qashqai denemiştim. Radyo sesi acayip adi idi. Kapıları kapatınca da kola tenekesine vurar gibi ses çıkarıyordu. Toyotayı tavsiye ederim. Satarken de daha rahat olur.

Selo
07-03-09, 23:31
Bugün Toyota Corolla ve Nissan QASHQAI için test sürüşü yaptım. Her ikisini de beğendim. QASHQAI cüssesine rağmen şaşırtıcı derecede kıvrak geldi bana. Vitesini pek beğenmedim biraz kemikli geldi. Açıkçası umduğumun üzerinde beğendin QASQAI'yi. Benzinli olan 1.6 modeli için liste fiyatı 43.900 idi. 41.000 e kadar indiler. 40.000 e ineceklerini düşünüyorum. QASQAI'nin pilot koltuğunda insan kendisini epey yüksekte hissediyor keza aracın yerden yüksekliği epey fazla. Çakma arazi aracı gibi birşey.

Oradan çıkıp Toyota Corolla için test sürüşü yaptım. Onu da beğendim. Test arabası dizel modeli idi. Motor sesi içeriye hiç gelmiyor gibi. OLdukça rahat kullanımı olan bir araba. Ona da 39.000 fiyat verdiler.

Ben Corolla'yı, hanım QASQAI'yi daha çok beğendi. Bakalım ikisi arasında tercih yapacağım sanırım. Bu iki seçenek arasındaki tercih konusunda fikir verebilecek tecrübeler varsa onu da dinlemek isterim.

Bir de Honda Civic otomatik vites test surusu yap istersen, memnun kalacagini simdiden soyleyebilirim.. 6 sene, 150000 km garanti ve fiyati da uygun.. Toyota Corolla alacagina Honda Civic al veya VW Jetta al derim.. Nissan Qasqai'yi satmak istersen zor satarsin ikinci el alicisi azdir, benden soylemesi..

osvaldo
08-03-09, 15:43
Bir de Honda Civic otomatik vites test surusu yap istersen, memnun kalacagini simdiden soyleyebilirim.. 6 sene, 150000 km garanti ve fiyati da uygun.. Toyota Corolla alacagina Honda Civic al veya VW Jetta al derim.. Nissan Qasqai'yi satmak istersen zor satarsin ikinci el alicisi azdir, benden soylemesi..

Sevgili Selo az önce senin tavsiyene uyup evimin karşsındaki Honda bayiine gittim. Civic Elegance (otomatik vites + açılır tavan) modeli için test sürüşü yaptım. Hakikaten çok etkilendim. Bir otomatik şanzımandan böylesine performans beklemiyordum açıkçası. Vites geç,şleri harika. Hiç hissetmiyorsun. Ayrıca manuel olarak kullanma modu da var. Elegance modeli için 43.500 TL fiyat verdiler. Siyah rengi çok hoşuma gitti. Dün test ettiğim Qashqai ve Corolla'yı gözümde sildi süpürdü. Sanırım alacağım arabayı büyük oranda belirledim. Bundan sonra fikrimin değişmesi zor. O fiyata Honda Civic'in ötesinde konfor ve performans verecek başka model olacağını sanmıyorum. Benim eski araca takas fiyatı olarak Toyota ve Nissan bayilerinin önerdiği fiyatı verirlerse tercihim kesinlikle Honda Civic elegance olacak. Sunroof ta hoş olmuş bu model için.

Satış temsilcisinin ısrarı yüzünden Honda City'nin en üst versiyonunu da denedim ama Civic elegance'dan sonra bisiklet gibi geldi.

Selo
08-03-09, 23:36
Sevgili Selo az önce senin tavsiyene uyup evimin karşsındaki Honda bayiine gittim. Civic Elegance (otomatik vites + açılır tavan) modeli için test sürüşü yaptım. Hakikaten çok etkilendim. Bir otomatik şanzımandan böylesine performans beklemiyordum açıkçası. Vites geç,şleri harika. Hiç hissetmiyorsun. Ayrıca manuel olarak kullanma modu da var. Elegance modeli için 43.500 TL fiyat verdiler. Siyah rengi çok hoşuma gitti. Dün test ettiğim Qashqai ve Corolla'yı gözümde sildi süpürdü. Sanırım alacağım arabayı büyük oranda belirledim. Bundan sonra fikrimin değişmesi zor. O fiyata Honda Civic'in ötesinde konfor ve performans verecek başka model olacağını sanmıyorum. Benim eski araca takas fiyatı olarak Toyota ve Nissan bayilerinin önerdiği fiyatı verirlerse tercihim kesinlikle Honda Civic elegance olacak. Sunroof ta hoş olmuş bu model için.

Satış temsilcisinin ısrarı yüzünden Honda City'nin en üst versiyonunu da denedim ama Civic elegance'dan sonra bisiklet gibi geldi.

Sevgili Osvaldo,

Ben sana uzun zamandan beri yaziyorum, bugun denemen iyi olmus :) Honda Civic Elegance gercekten cok guzel bir araba.. Senin istedigin fiyata yakin, senin soyledigin gibi otomatik vites + manuel kullanim + sunroof var.. Cruise control var, park sensoru var.. On plani cok genis, arka koltukta 3 kisi cok rahat oturabiliyor.. Arti 6 sene ve 150.000 km garantisi var.. Toyota Corolla ile karsilastirilamaz bile, Toyota Avensis hadi belki..

Benim arkadasim VW Jetta, Toyota Corolla ve Honda Civic arasinda kalmisti, simdi Civic aldi cok memnun.. Eger elegance alacak olursan biraz daha fazla paraya kiy, deri doseme yaptir derim..

Bayiler arasinda mutlaka 4-5 tanesine git, hepsinden son fiyatlarini al.. Istanbul'da oldugunu varsayiyorum, Anadolu yakasinda Mutluhan en iyi bayiidir, Damla, Ayisigi ve Ciftkurtlar'a mutlaka ugra ve fiyat al derim..

Honda Civic icin bir de Japon "Mugen" aksesuarlar var, bunu Turkiye'ye sadece Mutluhan getiriyor,, celik jantlar, camurluklar, on panel, yan ve arka spoiler ve deri dosemeleri harika..
Mutluhan'a git ve bir Mugen tuning olmus Civic'i gor, Civic Elegance zaten cok guzel bir de Mugen olarak gor derim.. Bir araba ancak bu sekilde degisebilir..

Bizim arkadas Honda Elegance'si Mugen olarak yapti, simdi Audi A3 olan baska bir arkadas takas yapmak istiyor Honda'si olan kabul etmiyor, Mugen'in on panelinde DVD, Navigator ve TV bile mevcut, 17 inch celik jantlar, on panjur ve arka spoiler ile araba cok ustun durumda, Audi'si olanin dibi dustu resmen.. :)

frodo555
09-03-09, 00:10
Ama ben bir kuruş fazla para da vermeyeyim, araba değil otomobil alayım, 10 sene de bineyim diyorsan bence git honda civic 1,6 sedan premium otomatik al, 43 bin diyorlar ama peşin alacaksan 40 bine filan bırakırlar, tepe tepe binersin hiç sorun çıkarmaz, içi çok daha kalitelidir ve 125 Hp, öyle bayırda filan kasılmazsın, rahat rahat binersin.

Önce ben dedim civic al diye leyyn! :D Osvaldo tebrik ederim çok güzel bir seçim yapmışsın, satarken de hiç uğraştırmaz, millet 96-97 leri bile rahat rahat satıyor(dur herhalde):)

osvaldo
09-03-09, 00:28
Selo ben izmir'de yaşıyorum. Zaten 2 tane Honda bayii var topu topu. Diğerine de fiyat soracağım. Belki 43.500 ü 43 e falan çektirebilirim. Ama Honda bayileri diğer bayiler gibi fazlaca indirime yanaşmıyor anladığım kadarıyla. Aracıma Nissan ve Toyota bayileri 14 bin takas fiyatı vermişlerdi. Bakalım yarın Honda'dan nasıl bir fiyat önerisi gelecek?

Şu an araca başka bir ekleme yapmayı düşünmüyorum keza düşündüğüm miktarın üzerine çıkmış olacağım zaten.

Frodo ilk sen söylemiştin ama ben seni dinlememiştim. Neyse sonunda dediğine geldik sanırım :)

Galathian
09-03-09, 01:08
Seyahate vaktin var mıdır bilmem ama başka şehirlerdeki Honda bayiilerinden de mutlaka fiyat al. İzmir'de aldığın fiyata göre yakıt masrafını çıktıktan sonra 500 tl den fazla fark varsa, başka ilden almaya değer bence. Hem aracı uzun yolda denemiş ve motoru rodajlamış olursun.

ÖNDER RB
09-03-09, 11:27
ben de galathianın söylediği gibi düşünüyorum. en azından istanbul bayilerine telefon aç açık açık söyle bu araba burada bu fiyat eğer gelmeye değecek fark yaratırsanız sizden alayım de. aracının özelliklerini söyle takasa fiyat verirler.

liste fiyatından şu piyasada sadece 500 tl indirim yapacak bayinin alnını karışlarım ben. yok öyle bir şey

osvaldo
09-03-09, 12:30
ben de galathianın söylediği gibi düşünüyorum. en azından istanbul bayilerine telefon aç açık açık söyle bu araba burada bu fiyat eğer gelmeye değecek fark yaratırsanız sizden alayım de. aracının özelliklerini söyle takasa fiyat verirler.

liste fiyatından şu piyasada sadece 500 tl indirim yapacak bayinin alnını karışlarım ben. yok öyle bir şey

Yok Önder Liste fiyatı elegance için 45.900 idi. 43.500 e indi son olarak. Epey bastırdım ama daha inmedi. Biraz daha fiyat kıracaklarını düşünüyorum. O yüzden hemen atlamadım biraz ağırdan alıyorum. Bugün diğer bayiden fiyat alıp ona göre konuşacağım.

osvaldo
11-03-09, 16:26
Bugün Honda bayii daha doğrusu satış temsilcisi ile sinir bozucu bir olay yaşadım ve satış yapmak üzere işyerime gelen satış temsilcisini aynen geri gönderdim. 43 milyarlık araba alıyoruz adam takipçisinin 10 TL lik masrafını benden istiyor. Neymiş benzin yakacakmış. Sen de buraya kadar boşuna benzin yaktın çünkü bu zihniyetteki bir yerle ticaret yapmam. Senin yaktığın benzini de cebine koyayım istersen ama bu iş olmaz" deyip aynen geri yolladım. Ondan sonra 40 tane özür diledi, üzerine cila çekeyim, paspas vereyim vs vs. İstemez dedim gönderidm.

Diğer bayii de aynı fiyata kadar inmişti. Evime uzak olduğu için onları tercih etmemiştim ama onların yaklaşımı gayet iyiyidi. Satış temsilcisi geldi. Bütün trafik işlemlerimi masrafsız halledecekler. Gayet düzgün şekilde sözleşme yaptık. Kapora da verdim. Bakalım daha elime geçene kadar aldım diyemiyorum çünkü cins cins bayilere denk geliyorum. Ulan araç satamıyoruz diye zır zır ağlıyorsunuz ondan sonra 2 liranın peşinde koşayım derken satış kaçırıyorsunuz. Angutsunuz ne diyeyim? HAla sinirim geçmedi.

frodo555
11-03-09, 17:52
Yok Önder Liste fiyatı elegance için 45.900 idi. 43.500 e indi son olarak. Epey bastırdım ama daha inmedi. Biraz daha fiyat kıracaklarını düşünüyorum. O yüzden hemen atlamadım biraz ağırdan alıyorum. Bugün diğer bayiden fiyat alıp ona göre konuşacağım.

ya aklıma geldi, sen şu alacağın arabanın spec'lerini bir yaz bakayım, istersen PM at, benim audideki satışçım buradaki honda bayisine transfer oldu bir sorayım belki benim audideki devamlı müşteri hatırım da transfer olmuştur elemanla beraber :lol: bir buçuk lira indirim alsak sana net 1 lira kar yazar (komisyon istemiyorum 500 yol parası olarak şeyettim :D)

osvaldo
11-03-09, 18:23
Frodo sağol ben İstanbul'dan da fiyat aldırdım. Bir miktar düşük fiyatlar geldi ama ne İstanbul'a gelip gidecek vaktim var ne de oralarda uğraşacak motivasyonum var. İstanbul-İzmir yol masrafını düşsen taş çatlasın 600-700 lira girmiştir. O da girsin artık. Adamlara kapora verdim.
Daha önce Nissan ile Renault ile iş yaptım hiç böyle dallama adamlara denk gelmedim. sanki ben malımı satıyorum da onlar müşteri. Sanki millet kuyruğa girmiş otomobil almak için sıra bekliyor anasını satayım. Toyota ile de görüştüm başka firmalarla adamların satmak için takla atmadığı kaldı. Bunlar tok satıcı pozlarında. Adamlar utanmasa 1 TL lik sibop kapağını bile fatura edecek. Neyse diğer Honda BAyii2nin hal ve hareketleri daha makuldu. Yoksa toptan vazgeçecektim Honda işinden.

tyisik
11-03-09, 19:33
Frodo sağol ben İstanbul'dan da fiyat aldırdım. Bir miktar düşük fiyatlar geldi ama ne İstanbul'a gelip gidecek vaktim var ne de oralarda uğraşacak motivasyonum var. İstanbul-İzmir yol masrafını düşsen taş çatlasın 600-700 lira girmiştir. O da girsin artık. Adamlara kapora verdim.
Daha önce Nissan ile Renault ile iş yaptım hiç böyle dallama adamlara denk gelmedim. sanki ben malımı satıyorum da onlar müşteri. Sanki millet kuyruğa girmiş otomobil almak için sıra bekliyor anasını satayım. Toyota ile de görüştüm başka firmalarla adamların satmak için takla atmadığı kaldı. Bunlar tok satıcı pozlarında. Adamlar utanmasa 1 TL lik sibop kapağını bile fatura edecek. Neyse diğer Honda BAyii2nin hal ve hareketleri daha makuldu. Yoksa toptan vazgeçecektim Honda işinden.
Benim de en cok anlamadigim konu bu, herkes sizlayip agliyor is yok diye, gelen musteriyi 10 lira icin kaciriyorlar, aynisi buradada var adamlardan teklif istiyorsun is icin, sani kriz yokmus gibi kriz oncesi fiyatlari cekiyorlar disarida o isi yari fiyatina yapacak o kadar adam varken. Neyse en guzelini yapmissin belki adam olurlar bundan sonra. Allah kazasiz , belasiz kullanmayi nasip etsin.

Galathian
11-03-09, 19:56
Hocam, hayırlı olsun. Kazasız, belasız kullanırsınız umarım. Bir de servisini inceleseydin bayiinin. Satışçılar böyle dallama ise servisi daha beterdir. Gerçi biraz daha makuldu diyorsun aldığın yer için ama servis çok çok önemli. Zira senin otomobilin garantisi 6 yıl ve yetkili servis dışında bakım yaptırırsan otomobilin garantiden çıkar. Sicke sicke o adamlara gideceksin.

ÖNDER RB
11-03-09, 21:40
hayırlı olsun özgür

osvaldo
11-03-09, 22:15
Hocam, hayırlı olsun. Kazasız, belasız kullanırsınız umarım. Bir de servisini inceleseydin bayiinin. Satışçılar böyle dallama ise servisi daha beterdir. Gerçi biraz daha makuldu diyorsun aldığın yer için ama servis çok çok önemli. Zira senin otomobilin garantisi 6 yıl ve yetkili servis dışında bakım yaptırırsan otomobilin garantiden çıkar. Sicke sicke o adamlara gideceksin.

Hocam servis olayını araştırdım. Anlaştığım bayiinin servisinin de daha iyi olduğunu söylüyor herkes. Küçük bir yer ama servis konusunda oldukça iyi şeyler söylüyor orayı kullananlar. en azından sorununu çözme konusunda iyi niyetli davranıyorlarmış. İzmir'de yaşayanlar için söylüyorum. eğer ki Honda ile bir işiniz olursa Bornova'daki Terakki Otomotiv'den uzak durun. Adamlar paranızla dayak atacak neredeyse. Ben böyle meymenetsiz böyle ciddiyetsiz bir satış anlayışı görmedim. Satış sonrası hizmetlerini düşünemiyorum. Muhtemelen her türlü arıza için "bunlar servis dışı kardeş" diyecekler. Herif kapora almaya gelmişti, terbiyesizliğinden ötürü ağzıma geleni saydırdımkös kös eli boş gönderdim ibneyi. *** gibi çekti gitti.

Burada bana yardımcı olan herkese Teşekkür ediyorum. İnanın Terakki'nin dallama satış temsilcisinden daha yararlı oldu burada yazılıp çizilenler.

Serkan1905
12-03-09, 01:58
Hayirli ugurlu olsun abi. Allah kazasiz belasiz kullanmayi nasip etsin. Hatta, Türkiyede hep dedikleri gibi, iyi günlerde kullanin :)

Yalniz su anlattigin olay cok igrenc. 4-5 sene önce Antalyada babamin Fordunla (:D zuahha babamin Fordu) kaza yapmistim. Otobüse arkadan gecirmistim. Sonra epey bi parca vs. lazim olmustu da, orada Havaalanindaki Ford bayiisine gitmistik. Adamin elinde koca bir anahtarlik, elinde sallaya sallaya (o.c.) "Baba, sen Almanyadan buraya parca nasil gelir bilirmisin? Gümrük nasil isler bilir misin? Bindir arabani buradan gemiye, kendin de ucakla geri dön" tarzi, tam bir (her türlü küfürü koyuyorum buraya) gibi, dallama dallama laflar ediyordu.

Ki, bu ilk degildi böyle. TR'de (bilmiyorum herkeze böyle dek gelmis midir) esnaf cok kötü. Cok böyle dallama tarzi tipler var, esnaf diye dolasiyor.

Yine de, hayirli ugurlu olsun. Antalyadan dönüsümde, son gün senin arabadan görmüstüm, siyah. Cok hos bir araba secmissin. Arti, otomatik olmasi ayri bir güzellik. Bu devirde düz vites kullanmanin hic bir anlami yoktur (spor arabasi haric). Ben aptallik ettim, düz vites aldim.

Serkan1905
12-03-09, 02:08
Ha ayriyeten. Bu sene bunu iyicene uygulamaya basladim. Türkiyede dükkana girersin, sigara alacaksan "Bir Marlboro" diyeceksin, paraya masaya birakacan, varsa üstünü cebine indireceksin, cekip gidecen.

Almanyada, giriyorsun dükkana "iyi günler" veya iyi sabahlar veya iyi aksamlar diyeceksin, o sana iyi günler diyecek, "bir marlboro lütfen" diyeceksin, o da sana "buyurun" diyecek, fiyatini söylecek, sen de parayi verirken "buyurun" diyeceksin, o da tesekkür edecek, o paranin üstünü verirken buyurun diyecek, sen de tesekkür edeceksin, sonra da cikarken "iyi günler dilerim" diyeceksin, sonra da o sana "size de dilerim diyecek", sonunda da "güle güle" diyip cikacaksin. O da illa ki "hoscakalin" der.

Arada daglar kadar fark var. Insana belki biraz komplike gelebilir, ama cok zor degil. Tesekkür etmesini, iyi günler dilemesini hic ihmal etmeyeceksin Almanyada. Biz almancilarda Türkiyede dükkana girdigimizde "iyi günler" diyoruz, adam bön bön bakiyor. O anda cakiyor zaten Almanci oldugunu. Hasirtlama islerine de direk basliyor.

Türkiyede bir seyin fiyatini mi bilmek istiyorsun? Dükkana sadece bir ayaginla, sadece vücüdünün yarisini iceri sokmus bir vaziyette, bir elinde de kapiyi yarim acik tutar sekilde iceri dalip, "su falan filan kac para" diye soracaksin. Hic bir sekilde öyle iyi günler vs. demeyeceksin.

Anladigim kadariyla sistem böyle calisiyor. Bilmem derdimi anlatabildim mi?

JackDaniels
12-03-09, 14:51
Özgür Hocam acele etme demiştim...Biraz ağırdan alma imkanın varsa bence biraz bekle...

NTVMSNBC`DE BUGUN YAYINLANAN HABER SOYLE:
` KRIZE KARSI IC TALEBI CANLANDIRMAYI HEDEFLEYEN HUKUMET, BASTA OTOMOTIV, INSAAT
VE TEKSTIL OLMAK UZERE BAZI SEKTORLERE DESTEK SAGLANMASI AMACIYLA IKI YA DA UC
AY SUREYLE KATMA DEGER VERGISI (KDV) VE OZEL TUKETIM VERGISINDE (OTV) INDIRIM
YAPILMASI UZERINDE CALISIYOR.

osvaldo
12-03-09, 16:54
Yok bugün konuştum adamlarla satışı 10 gün kadar dondurdum. PAranın çoğunu ödemiştim o yüzden adamlar güle oynaya kabul etti. ÖTV indirimi olursa (ki pek sanmıyorum) zaten 10 güne kadar kokusu çıkar. 10 gün bekletmeyi kabul ettiler.Nasılsa bayiye giren çıkan bişey olmayacak ÖTV indirimi olursa. Bakalım inşallah olur da 1-2 milyar da olsa fiyat iner.

JackDaniels
12-03-09, 17:15
Hadi bakalım inşallah :)

frodo555
12-03-09, 18:23
Osvaldo, "Durun!! siz kardeşsiniz!!!" edasıyla forumja dalmıştım ama :D The-rock yazmış aynısını...
Ben biraz daha detaya gireyim. maliyeden bir arkadaşımla sabah konuştum, sadece %37 lik ÖTV dilimi için (<=1600 cc) ÖTV yasasında bakanlar kuruluna verilen indirim yetkisi kullanılarak Ötv oranı %20 ye çekilecek ve başkaca bir şart aranmayacakmış (hurda plakası bul, çekme belgesi çıkart filan yok yani)... >1600 araçlar için teşvik verilmeyecek çünkü TR de üretilen binek araçların tamamı zaten 1600 veya aşağı motor. böylece gümrük birliğine takılmadan yerli araçların %70 hakim olduğu piyasaya teşvik verilip yüksek motorlu araç ithalatı bir nevi engellenecek.

Kabaca bir hesaplama yaparsak; senin (100 araba x 1,37 Ötv) x1,18 KDV ile 161,5 birimi 43 bin lira olan aracın yeni ÖTV oranlarıyla 141,5 birim yani 37 bin 650 civarına gelecek...

Bu işten en büyük farkı mercedes c180k yaratıyor. o araç ortalama donanımla 43 bin € şu anda ve fiyatı 37 bin € ya düşecek yaklaşık 5500€ yani 12 bin lira ucuzlayacak..

osvaldo
12-03-09, 18:57
Ulan şansa bak 3 aydır indirim bekliyoruz tam umudu kestik ödemeyi yaptık 2 saat sonra ÖTV indirimi gündeme geldi. Ne yapacaklarsa 10-15 gün içinde yapsınlar. Parayı verdik arabayı almıyoruz indirim olacak diye:) Dediğin gibi 6.000 liralık indirim olacaksa 2 ay daha beklerim: O parayı faize yatırsam 2 ayda 700 kaat getirir en fazla :) 6.000 TL indirim ilaç olur hakikaten. Ancak ben en fazla 1-2 milyar civarı oynayacağını düşünüyorum. Umarım 10 gün içinde herşey belli olur.

UmBeRtO GS
12-03-09, 19:08
Hayirli ugurlu olsun Osvaldo. Gule gule kullanmak nasip olsun.

osvaldo
12-03-09, 19:20
Eyvallah Umberto... Bu arada bakanın söylediklerini baştan sona okudum adam vergiden indirim falan gibi birşey dememiş aslında.. Krediler için düzenleme yapacağız falan diyor. Kasım ayındaki gibi afaki bir beklenti değildir umarım. KAsım ayında gazetelerde her markanın ÖTV indirimli fiyatlarını bile hesapladılar sonra arkası gelmedi.

UmBeRtO GS
12-03-09, 19:24
Bu arada bakanın söylediklerini baştan sona okudum adam vergiden indirim falan gibi birşey dememiş aslında.. Krediler için düzenleme yapacağız falan diyor. Kasım ayındaki gibi afaki bir beklenti değildir umarım. KAsım ayında gazetelerde her markanın ÖTV indirimli fiyatlarını bile hesapladılar sonra arkası gelmedi.

Yetkililer, otomotiv sektöründe motorlu taşıtlar vergisinde bir indirimin gündemde olmadığını ancak sektöre yönelik ÖTV ve KDV indiriminin dışında bir kredilendirme üzerinde çalışıldığını da vurguladılar. Şu aşamada, ekonominin daraldığı ve gelirlerin azaldığı bir dönemde, olumlu etkisini daha uzun sürede gösterecek olan gelir ve kurumlar vergisinde indirimin gündemde olmadığının altını çizen bir başka ekonomi yetkilisi, "Yapılacak indirimler tamamen kısa dönemde iç tüketimin canlandırılmasına yönelik olacak" dedi
hurriyet

osvaldo
12-03-09, 19:41
Hani Allah var adamın ağzından indirim bindirim lafı çıkmadı. Gazeteler hemen indirime yormuşlar olayı. Keşke olsa.

tyisik
12-03-09, 21:01
Hani Allah var adamın ağzından indirim bindirim lafı çıkmadı. Gazeteler hemen indirime yormuşlar olayı. Keşke olsa.

Amanin Osvaldo Allah var dedi, Yasin bu mesaji forumun bir kosesine sabitle abi:)

osvaldo
12-03-09, 21:26
Yahu ben yaratıcıya inanırım. Adı Allah olur, tanrı olur başka birşey olur. Benim derdim din ile Allah ile değil :)

JackDaniels
13-03-09, 16:25
Başbakan şu an Eskişehirde açıklama yapıyor...

ÖTV 3 ay süreyle indi..

Gözün aydın Özgür Hocam :)

Ev alacaklar içinde kdv oranı %18 Den % 8 e indi...

frodo555
13-03-09, 16:56
Başbakan şu an Eskişehirde açıklama yapıyor...

ÖTV 3 ay süreyle indi..

Gözün aydın Özgür Hocam :)

Ev alacaklar içinde kdv oranı %18 Den % 8 e indi...

Biraz tossuruk tedbirler gibi geldi bana nedense..

Mesela konutta KDV %18 den %8 e indi diyorlar ama zaten %18 KDV net 150 m2 den büyük daireler için geçerliydi; yani "0" konut pazarının %90 dan fazlasında KDV zaten %1 idi ve onu "0" a da indirsen bişey fark etmezdi.

Otombil ÖTV indirimi benim duyduğum %37 olan %20 seviyesine çekilecek ve herhalde tek gerçek etkili indirm bu olacak. Yine bugün duyduğum bişey; otomotiv distribütörleri derneğinin diğer iki ötv kademesinin de 60 dan 45 ve 84 ten 70 e düşürülmesi konusunda ciddi baskısı varmış, herhalde o yüzden tam bir rakam açıklanmadı.

KKDF indirimi de yağmasa da gürlemiş denebilecek bir tedbir olmuş bugün yaklaşık 5 milyon kredi borçlusu ortalama 1,30 gibi faizlerle kredi ödüyor. Benim ev kredim var aylık faizi 650 TL, bunun üstüne 65 TL (faizin %10'u) KKDF ödüyorum her ay. işte o 65 yerine 32,5 ödeyeceğim artık... Daha fazla borcu olana mesela 200.000 konut kredisi almış olana aylık 300 TL daha az taksit gibi bir yansıması olacak...

Keşke en azından konut kredilerinde KKDF sıfırlansaydı kalıcı olarak. Diğer (konut dışı) kredilerde bir de BMSV var, KKDF'nin yarısı olarak ödeniyor. Şimdi o da yarı yarıya azalacak otomatikman, yani aylık 1500 TL faiz ödeyen bir borçlu bunun üzerine 225 TL de faizin vergisini fonunu ödüyordu, artık 112,5 TL ödeyecek...

osvaldo
13-03-09, 17:22
Hadi bakalım inşallah Frodo'nun dediği oranda indirim olur. 5-6 kaat yanımıza kar kalır. Biran önce açıklasınlar da alalım arabayı. Parasını verdik araba yatıyor bayii de:)

Ibrahim
14-03-09, 04:33
Hadi bakalım inşallah Frodo'nun dediği oranda indirim olur. 5-6 kaat yanımıza kar kalır. Biran önce açıklasınlar da alalım arabayı. Parasını verdik araba yatıyor bayii de:)

5-6 lira da iyi para yani...

Bak tayyeap kıyak yaptı sana :D :D

Şaka bi yana da hayırlı olsun inşallah..

Kazasız belasız kullanırsın :)

osvaldo
15-03-09, 10:17
Evet sonunda oranı açıkladılar. Önce %1 e düşmesini istemişler ( o zaman araba neredeyse bedavaya gelecekti) Ancak maliye %18 in altına sıcak bakmamış. Bu durumda Frodo'noın hesap doğru oluyor. 5-6 milyar arası yansıyacak. Tabi otomobil firmaları hemen 2 milyar zam yapacak. Ben fiyatı fixlediğim için bundan etkilenmeyeceğim ama zammı da düşünürsek reel indirim 2-3 milyar civarı olacak. Bence çok az hareketlenme getirir bu iş. Herneyse yeni oranlar en geç salı günü yürürlüğe giriyormuş. Yani önümüzdeki haftasonu arabayı teslim alırız büyük ihtimalle.

Selo
15-03-09, 11:16
Sevgili Osvaldo, hayirli olsun.. Iyi gunlerde kullan.. :)

Simdi dusunmedigini soylemistin, eger ileriye dogru aksesuar eklemek istersen Japonya'dan gelen orijinal Honda "Mugen" aksesuarlari tavsiye ederim, arabanin gorunusu inanilmaz degisiyor, satarken de aninda gidiyor.. Tuning meraklisi degilsen o zaman gerek yok tabii..

Mugen'den bir kac resim ekliyorum..

http://mutluhan.com.tr/images/mugen/urunler/civic/01_05.jpg

http://mutluhan.com.tr/images/mugen/urunler/civic/02-0201.jpg

http://mutluhan.com.tr/images/mugen/urunler/civic/01_03.jpg

Burada daha falza detay bulabilirsin:
http://mutluhan.com.tr/mgn.asp?categoryID=127

osvaldo
15-03-09, 11:43
Selo, Mugen aksesuarlar hakikaten müthiş değiştiriyor görüntüyü. Ancak şu an ona para ayırmam biraz güç. Daha sonra düşünülebilir. Şu an sadece iç dış koruma yaptırıp alacağım aracı. İleride düşünebilirim belki.

frodo555
15-03-09, 14:37
Osvaldo hayırlı olsun son dakikada %2 daha kapmış otomotivciler.. şimdi senin araba net 36K'ya gelmiş olması lazım....

Bi de bok atarsınız RTE'ye :lol:

Namelessonegs
15-03-09, 16:01
Hayırlı olsun Ozgur abi. İnsallah icine siner. Allah kazasız,belasız kullandırsın..

osvaldo
15-03-09, 19:10
Osvaldo hayırlı olsun son dakikada %2 daha kapmış otomotivciler.. şimdi senin araba net 36K'ya gelmiş olması lazım....

Bi de bok atarsınız RTE'ye :lol:

Baykal bunu 1 ay önce söylemişti RTE "Bana akıl öğretme" buyurmuştu :)

Herneyse sonuçta cebimize girecek bir miktar... Tabi bayii 2. ele verdiği parayı şimdi vermek istemeyebilir ama kafamı kızdırırlarsa takassız alırım arabayı daha sonra elden satarım :)

arat44
16-03-09, 00:48
burada jetta'dan bahsetmistim...
dun gayet suratli bir sekilde gelen bir arac, saglam sekilde yandan icinde bulundugum, hatta direk benim tarafimdan yandan girdi araca...
bizde biraz suratli ama kendi seridimizden gidiyorduk...
neyse, o surate ve darbeye ragmen arac kendini savurmadi...
saglam aracmis, (maalesef) test edildi, onaylandi... =)

osvaldo
16-03-09, 10:03
Geçmiş olsun Arat hocam... Avrupa arabalarının daha güvenli olduğu konusu hep konuşulur, tartışılır. BU konuda uzman değilim ama muhtemelen de doğrudur.

osvaldo
16-03-09, 18:10
Bugün işlemleri kaldığı yerden başlatmak için bayiye gittim. Bir kalabalık bir keşmekeş.. Millet bugünü bekliyormuş resmen. Benim işlemlerimi yürüten satış temsilcisi bayan ellerinde stok kalmadığını söyledi. Hemen hemen hepsi gitmiş. Benimkini ayırmışlar tabi. Fabrikanın elinde de fazla stok yokmuş. sanırım en çok Fiat ve Renault gibi elinde fazlaca stok bulunan firmalara yarayacak bu iş.

frodo555
16-03-09, 21:05
Bugün işlemleri kaldığı yerden başlatmak için bayiye gittim. Bir kalabalık bir keşmekeş.. Millet bugünü bekliyormuş resmen. Benim işlemlerimi yürüten satış temsilcisi bayan ellerinde stok kalmadığını söyledi. Hemen hemen hepsi gitmiş. Benimkini ayırmışlar tabi. Fabrikanın elinde de fazla stok yokmuş. sanırım en çok Fiat ve Renault gibi elinde fazlaca stok bulunan firmalara yarayacak bu iş.

Aynen, koskoca mercedes-benz türkiye'nin elinde akşam saat 4 te sadece bir tane c180k kalmıştı var mı böyle bişey... artık üretim programlarına yüklenecekler ama ötv indirimi uzatılmazsa eğer, sipariş bir araç zaten 10 haftada geliyor, ilk 4 haftada ne satarlarsa artık, gerisi risk olur alıcı için...
Bu arada eşimin nissan micrayı ötv indiriminden önce 19'a alan bayiler şimdi 16'yı bile nazlanarak veriyorlar, ikinci eli felaket vurdu bu iş..

osvaldo
16-03-09, 21:22
Benim eski arabaya da 1 gün önce takasta 13 vereceklerdi bugün 12 ye indi keçibaşlar... Yine de kabul ettim her halukarda 5 bin TL kardayım. Şu an eski aracı daha fazla satma imkanım da yok. Bin lira için 2-3 ay beklettiğime değmeyecek. 2. elde fiyatların %30 ineceğinden falan bahsediliyor.

Ibrahim
16-03-09, 22:52
koş vatandaş koşşş acelen eden alıyorrr :) :)

siz küreseli ısındırmaya devam edin bakalım :)

araba manyakları :D

M.Yasin Cakmak
16-03-09, 23:23
Geyik olsun veya artistlik olsun diye açmadık bu topiği baştan yazayım. Geyik yapanı dalga geçeni haşlarım.

koş vatandaş koşşş acelen eden alıyorrr

siz küreseli ısındırmaya devam edin bakalım

araba manyakları

Bekliyoruz... :D

Namelessonegs
16-03-09, 23:26
Haha admin ortalıgı karıstırıyor, bir ilk :D

Bu arada Toyotaya mı karar verdin Özgür abi?

Giga
16-03-09, 23:29
Honda cıvıc aldıydı sanki?

osvaldo
16-03-09, 23:34
Haha admin ortalıgı karıstırıyor, bir ilk :D

Bu arada Toyotaya mı karar verdin Özgür abi?

Honda ve Toyota arasında kalmıştım ama bir dizi test sürüşünden sonra Honda Civic'in otomatik fitesli Elegance modelinde karar kıldım.

Bu arada Uyussboy hatırlat bir ara haşlayacam seni :)

Namelessonegs
16-03-09, 23:38
Hayırlı,ugurlu olsun abicim :)..Bu arada yeni Passat icin ne dusunuyor forum ahalisi?:)

Ibrahim
16-03-09, 23:38
Amma meraklısınız beni haşlamaya yaaa

bu kadar mı gıcıksınız bana annamadım ki :(

kajganic
17-03-09, 00:09
Hayırlı uğurlu olsun ,Kazasız belasız kullanmak nasibetsin .Bencede iyi bir seçim yaptın.Otomatik vites olması büyük rahatlık..Umarım oturduğun yerde park sorunu yoktur..:)

osvaldo
17-03-09, 00:24
Yok oturduğum apartmanda herkesin ayrı park yeri var. O yönden sorun çekmem. Keza işyerinde de öyle. Yalnız 1990 dan beri düz vites kullanan biri olduğumdan başlangıçta biraz zorluk çekeceğim. Test sürüşlerinde sol ayağım ister istemez debriyaj aradı, refleks olarak elim vitesin topuzuna gitti:)

kajganic
17-03-09, 01:11
ilk başlarda o sorunu yaşarsın , o zaman sana tavsiyem sol ayağına pranga vur ,iki ayakla kullanmaya kalkma hep sağ ayağını kullan .senin elin topuza gidiyormuş .Bende Kıbrısta görevliyken sağdan direksiyonlu bir araç almıştım,ilk başlarda sağ elim refleks olarak cam indirme koluna gidiyordu:) alışırsın..

ÖNDER RB
18-03-09, 11:43
Yok oturduğum apartmanda herkesin ayrı park yeri var. O yönden sorun çekmem. Keza işyerinde de öyle. Yalnız 1990 dan beri düz vites kullanan biri olduğumdan başlangıçta biraz zorluk çekeceğim. Test sürüşlerinde sol ayağım ister istemez debriyaj aradı, refleks olarak elim vitesin topuzuna gitti

özgür eğer otomatik ilk kez kullanacaksan özellikle ani frenlerde dikkat et. hatta uzun süre sol ayağını sağ baldırının altına al bağdaş kurmuş pozisyonda kullan.

makara yapmıyorum benim eski şirket arabaları yenilediğinde otomatiğe dönmüştü salak bir kararla, arkadan darbe yemeyen araba kalmadı resmen. sol ayak debriyaj diye frene sağ ayakla beraber asılınca kazıklanıp duruyorlar ve arkadan geçiriyor millet

aman abicim kazasız belasız

osvaldo
20-03-09, 13:27
HUleyn işlemler Nevruz'a takıldı. Plaka seçmiştik. ÇIkması gelecek haftaya kaldı. Neymiş bütün emniyet Nevruz yüzünden alarmdaymış o yüzden tescil işlemleriyle uğraşamıyorlarmış. Neyse geç olsun da güç olmasın.

Selo
20-03-09, 14:01
özgür eğer otomatik ilk kez kullanacaksan özellikle ani frenlerde dikkat et. hatta uzun süre sol ayağını sağ baldırının altına al bağdaş kurmuş pozisyonda kullan.

makara yapmıyorum benim eski şirket arabaları yenilediğinde otomatiğe dönmüştü salak bir kararla, arkadan darbe yemeyen araba kalmadı resmen. sol ayak debriyaj diye frene sağ ayakla beraber asılınca kazıklanıp duruyorlar ve arkadan geçiriyor millet

aman abicim kazasız belasız

Bence bagdasi iki ayagi ile kursun, gaz ve fren pedallarina ayak ile basmadan kullansin.. Honda Civic bu abicim.. Isterse Cruise kontrole alir oyle de kullanir.. :) Elini vitese de goturmesine gerek yok, direksiyon uzerinden gear degistirebiliyor.. Saka degil valla..

Hayirli ugurlu olsun tekrar, kazasiz belasiz, iyi gunlerde kullanman dilegimle.. ;)

Ibrahim
21-03-09, 00:36
Bence bagdasi iki ayagi ile kursun, gaz ve fren pedallarina ayak ile basmadan kullansin.. Honda Civic bu abicim.. Isterse Cruise kontrole alir oyle de kullanir.. :) Elini vitese de goturmesine gerek yok, direksiyon uzerinden gear degistirebiliyor.. Saka degil valla..

Hayirli ugurlu olsun tekrar, kazasiz belasiz, iyi gunlerde kullanman dilegimle.. ;)

Abicim bu araba olayı yakında KITT olayına dönüşmesin...

Ne zevki kaldı o zaman 1 den 3 e geçmenin...Ara gazı atmanın ??

Bu teknoloji ilerledikçe insanlar tembelleşiyor..

alisamiyen
21-03-09, 12:40
Kazasız, belasız kullanman dileğiyle,
Hayırlı olsun osvaldo...

osvaldo
21-03-09, 18:40
Aracı teslim aldım. Eve getirdim. Seçim konusunda yardımcı olan ve iyi dileklerini sunan bütün arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. Hakikaten çok yardımcı oldunuz. SAğolun varolun.

GSoldier1905
21-03-09, 18:48
Bir kurban kestirirsen de iyi olur.İyi günlerde kullan.

tyisik
21-03-09, 18:51
Bende son 12 yildir duz vites kullanmadigim icin duz vites bayagi zorluyor, en iyisi otomatik vites, ne o ya ikide bir debriyaja bas vites indir, vites at , su andaki tiptronic denen cinsten ama onda bile hep otomatigi seciyorum:) Hayirli olsun Ozgur, kazasiz belasiz kullanirsin insallah.

Giga
21-03-09, 22:08
Kurban keseceğine bağış yap abi bir yere....
Hayırlı olsun...

Saunders
21-03-09, 22:13
Bende son 12 yildir duz vites kullanmadigim icin duz vites bayagi zorluyor, en iyisi otomatik vites, ne o ya ikide bir debriyaja bas vites indir, vites at , su andaki tiptronic denen cinsten ama onda bile hep otomatigi seciyorum

Banada otomatık vıtes oyuncak araba kullanıyomusum hıssı verıyor...

Düz vites gibisi yok bana kalırsa araba kullandıgımı hıssedıyorum...Kontrol her zaman bende...Araba senı kullanmıyo sen arabayı kullanıosun :)

İleriki yaşlarda araba zevk ten cok ıhtıyac halıne geldıgı donemlerde otomatık vitese geçerim...

zidane38
22-03-09, 01:43
Özgür abi öncelikle hayırlı olsun.
Kazasız-belasız kullanman dileğimle.

Ben biraz araba sürme konusunda cesaretsiz bir insanım.
düz vites araba kullanmayı da pek beceremiyorum.
o yüzden benim alacağım araba da yüzde 95 otomatik vites olacaktır.
zira amerika'da iken 3 ay kullandım otomatik vites :D

Bir de facebook'u olan ve benim arkadaş listemde olan arkadaşlar daha yeni, az önce bir video paylaştım.
Özellikle araba kullanan arkadaşlar lütfen izleyin diyorum.
Çok güzel bir video.

Namelessonegs
22-03-09, 03:02
Aslanım Alim benim..Aynen bende oyle :)..Zaten dünya yavastan manuel vites yerine, otomatik vites otesi joystick'lere dogru gidiyor, ucundan yakaladık sayılır :)

tyisik
22-03-09, 03:20
Banada otomatık vıtes oyuncak araba kullanıyomusum hıssı verıyor...

Düz vites gibisi yok bana kalırsa araba kullandıgımı hıssedıyorum...Kontrol her zaman bende...Araba senı kullanmıyo sen arabayı kullanıosun :)

İleriki yaşlarda araba zevk ten cok ıhtıyac halıne geldıgı donemlerde otomatık vitese geçerim...

Belki de ondan , ihtiyac olmasa hic kullanmiyacagim. Yaslaniyorum galiba:)

tyisik
22-03-09, 03:31
Özgür abi öncelikle hayırlı olsun.

Bir de facebook'u olan ve benim arkadaş listemde olan arkadaşlar daha yeni, az önce bir video paylaştım.
Özellikle araba kullanan arkadaşlar lütfen izleyin diyorum.
Çok güzel bir video.

Ali aksam aksam mahvetti beni, ozellikle cocuklarin oldugu kisim. Bundan sonra her araba kullanista bu aklima gelecek. Allah hepimizi boyle kazalardan korusun.

osvaldo
22-03-09, 08:12
Saunders aynen katılıyorum sana. Arabayı performanslı kullanmak isteyen düz vites araba alır. Ayrıca düz vites ile manevra yapmak çok daha kolay bana göre. Kullandığım aracın boyundan 30-40 cm fazla olan bir yere düz vitesle, debriyaj kullanarak arabayı sokabilrim ama aynısını otomatik vitesle zor yaparım gibi geliyor. Ya da alışmadığım için öyledir bilemem. Ancak Tayfun'un dediği gibi 35+ olduk artık trafikte biraz tembellik yapmak istiyor şu deli gönül :)

osvaldo
01-04-09, 22:37
Honda bugün itibarıyla benim ÖTV indirimi ile 10 gün önce 37.500 e aldığım aracın fiyatını ÖTV öncesi fiyata yani 43.500 e çıkarmış. Yani ÖTV indirimini cebine indirmiş. Fırsatçılığın daniskasını yapmış.

Bu arada ilk 10 gün epey alıştım otomatik vitese.

Ray52Lewis
01-04-09, 23:24
Kullandığım aracın boyundan 30-40 cm fazla olan bir yere düz vitesle, debriyaj kullanarak arabayı sokabilrim ama aynısını otomatik vitesle zor yaparım gibi geliyor.

Tam tersi bence, gaza bile basmadan sadece fren ile cok rahat sokabilirsin, zamanla göreceksin, hemen hemen 10 senedir otomatik kullaniyorum bir daha düz vitese degismem...:)

Hayirli ugurlu olsun bu arada, kazasiz belasiz kullanman dilegimle...

Ibrahim
02-04-09, 23:05
Honda bugün itibarıyla benim ÖTV indirimi ile 10 gün önce 37.500 e aldığım aracın fiyatını ÖTV öncesi fiyata yani 43.500 e çıkarmış. Yani ÖTV indirimini cebine indirmiş. Fırsatçılığın daniskasını yapmış.

Bu arada ilk 10 gün epey alıştım otomatik vitese.

Fırsatçılık değil de ellerindeki stoklar bi kaç ay önce alınan stoklarmış...O zamanki dolar kuruyla şimdiki dolar kuru arasındaki fark nedeniyle zamlanmış fiyatlar...

Adam elindeki stoğu bitirip yenilerini ithal etmek istediğinde 6 ay önceki dolar kurunun çok üstünde bir bedel ödeyeceği için yükseltmiş fiyatını...

Dün yada bugün okumuştum bu haberi..

frodo555
03-04-09, 12:22
Fırsatçılık değil de ellerindeki stoklar bi kaç ay önce alınan stoklarmış...O zamanki dolar kuruyla şimdiki dolar kuru arasındaki fark nedeniyle zamlanmış fiyatlar...

Adam elindeki stoğu bitirip yenilerini ithal etmek istediğinde 6 ay önceki dolar kurunun çok üstünde bir bedel ödeyeceği için yükseltmiş fiyatını...

Dün yada bugün okumuştum bu haberi..

Tamamen Tr' de neden bu tip teşvikler yapılmamalı sorusununu cevabıdır Honda'nın yaptığı...

Eski arabayı düşük kurdan çektin, TL olarak karını koydun ve sattın... Yenisini bu fiyata alamaman mevcut stoğun fiyatıyla tamamen ilgisiz.. Sanki cash parayla çekiyorsun arabayı anasını satayım... Finansmanını da içine katıyorsun zaten fiyatın..

Hem ayrıca civic zaten burada üretilmiyor mu? tedarik parçaların tamamına yakınını İngiltere fabrikasından getirmiyorlar mı? £ son 6 ayda € karşısında %35 değer kaybetmedi mi? Düpedüz yalan yani, babamın 1995 yılında %1354384 enflasyon varken filan giyim eşyası alan müşteriye söylediği yalanlardır bunlar (abla şu pardesü 5 aylık, maliyeti zaten şu kadardı şimdi oldu bu kadar, sen alsan bu fiyata ben tekrar mal alamam vs.vs. :D) ....

osvaldo
03-04-09, 14:03
Frodo yerden göğe haklısın... Otomotiv şöyle otomotiv böyle, firmalar kan ağlıyor derken ÖTV indirimi ile talep patlaması olduktan 2 gün sonra hepsinin kıçı kalktı birdenbire. Arkadaş dün sıfır araba aldı kriko bile vermediler adama. Dımdızlak arabayı liste fiyatından tek kuruş indirmeden satıyorlar. 15 gün önce takla atıyorlardı, vermedikleri promosyon da yoktu. Açıkçası son zamdan sonra ÖTV indirimi diye birşey kalmadı. Ben ÖTV indiriminden önce Civic için 43.500 e anlaşmıştım şu an son zamla (ÖTV indirimi dahil) aracın liste fiyatı 43.300 oldu. Yani Honda ÖTV indirimini cuk diye mideye indirmiş oldu. Devlet alacağı vergiyi almayıp vatandaşın parasını Honda'nın cebine bırakmış oldu. Bu öyle fahiş bir fiyattır ki 43.300 e hazirana kadar zam gelmediğini düşünürsek HAziran 15 te Civic'in liste fiyatı 50 bin TL olacak demektir. KIsaca "hassiktirinz" diyorum kendilerine. O fiyattan araba satsınlar gelsinler beni de Arab'a satsınlar... 50 bin tiko para saydıktan sonra Civic alacağıma INsignia alırım, Audi A3, S40 falan alırım.

Giga
08-06-09, 16:19
Bugün nişanlıma 22000 tlye Chevrolet Aveo ısmarladık ama içime pek sinmedi, ben 2-3 daha fazla verip Corsa alalım dedim dinletemedim, anlayan bilen tavsiye edeck varsa sevinirim...

Ibrahim
08-06-09, 16:37
Bugün nişanlıma 22000 tlye Chevrolet Aveo ısmarladık ama içime pek sinmedi, ben 2-3 daha fazla verip Corsa alalım dedim dinletemedim, anlayan bilen tavsiye edeck varsa sevinirim...

Abi elden çıkarabilicekmisin o da önemli...

Corsa ufak güzel tam bayan arabası...Dizel motorlusu beni deli etti dün biraz ama yinede alınabilir...

Bu konuda daha bilgili abilerim kesin yardımcı olur sana :)

osvaldo
08-06-09, 16:49
Chevrolet'lerin 2. eli pek yok ama araba zevk işi. Eğer kullanacak kişi Aveo beğendiyse, içine sindiyse bence sorun yok. Ha ben her şartta Chevrolet almaz Corsa'yı tercih ederim o ayrı :)

Bayan aracı olarak Clio HB, Corsa, Yaris hatta Micra falan olabilir.

Bu arada topic uplanmışken Civic ile 5500 km yaptım 2.5 ayda. Şu ana kadar çok memnunum genel performansından.

Giga
08-06-09, 16:53
Valla iptal ettirdim siparişi, güvenlik testlerinden kötü not almış, sesi içeri vermesi ve yakıt tüketiminin fazlalığı vazgeçirdi beni, Yaris veya Corsa istiyorum ben de şahsen ama hatun milleti konfora tav oldu hemen işte...

Ibrahim
09-06-09, 00:25
Valla iptal ettirdim siparişi, güvenlik testlerinden kötü not almış, sesi içeri vermesi ve yakıt tüketiminin fazlalığı vazgeçirdi beni, Yaris veya Corsa istiyorum ben de şahsen ama hatun milleti konfora tav oldu hemen işte...

Abi şöyle diyim ben sana...İstanbula abimlerin Corsa ile döndük...

Bildiğim kadarıyla 1.4 dizel motor vardı...

Ankara-istanbul arası yaktığı motorinin fiyatı 50 TL...Sadece 50 Tl ye Ankara' dan İstanbul' a geldik...

Çok az yakıyor gerçekten...Ve eğer sıfırda alacaksan gayet konforludur sanıyorum...

Giga
09-06-09, 00:29
Dizel istemiyoruz... :)

Namelessonegs
09-06-09, 00:37
Abi şöyle diyim ben sana...İstanbula abimlerin Corsa ile döndük...

Bildiğim kadarıyla 1.4 dizel motor vardı...

Ankara-istanbul arası yaktığı motorinin fiyatı 50 TL...Sadece 50 Tl ye Ankara' dan İstanbul' a geldik...

Çok az yakıyor gerçekten...Ve eğer sıfırda alacaksan gayet konforludur sanıyorum...

Heralde konforlu..Gayet guzel araba..1.senesini doldurdu bizim, Astramızdan daha rahat valla arkası :) Ayrıca gayette seri bir araba..Yeni Corsa, eskisinden cok ama cok daha iyi oldu..

frodo555
09-06-09, 01:03
Dizel istemiyoruz...
Corsa 1.2 easytronic mi ne, ciddi şanzıman ve servo pompa problemi çıkartan bir araç, hiç tavsiye etmem... eşime sipariş vermiştik araç gelmişti ama gelene kadar yaptığım inceleme-araştırma neticesinde almamıştık. 2007 ağustosta 2008 modeller yok sattığı için terbiyesizlik etmemişlerdi kaporo konusunda... diesel motorundaki şanzıman daha farklı, daha doğrusu aynı ama demekki yüksek torkla daha sağlıklı çalışıyor, ama onu da sen istemiyormuşsun.

Micra'ya bir bakın derim, biz 1,2 tam otomatik (tiptro'lara göre çok daha avantajlı) aldık o zaman eşime, tekna modelinde de yok yok... Motoru da 1,2 olmasına rağmen 85 hp, gidiyor da yani, daha bugün 265 TL yedi eşim 70 lik yolda 115 le radara girmiş (ulan cuma da ben bir 265 yedim bozüyük girişinde -Umutcan bela mı okudun lem :lol:- 155 le girip, 4 günde yarım milyar acaip girdi aile bütçesine :D)

Neyse, micra iyidir yani, metalik için fark yok, park sensörü filan stock.. sadece periyodik bakımı 285 TL biraz kazık (benim a4'ün 390 olduğunu düşünürsek epey kazık hatta), onu da 20.000 veya yılda bir yaptırıyorsun en geç...

Yine de illa corsa alacaksanız 1,4 tam otomatik şanzımanı tercih edin derim. İlginç ama tüketim gerçekleşmesinde 1,4 1,2 den daha az yakıyor (çünkü 1,2 nin fabrika verileri 1,4 e göre çok daha fazla sapıyor kullanımda)... Micra şu anda 2 yıllık 33 bin km de, tüm zamanlar tüketimi 6,1 olarak gerçekleşmiş, Corsa 1,2 neredeyse 1.5 lt fazla yakıyor. 1,4'ün ise 6.4 yaktığını bir arkadaşımdan biliyorum (ama bu sonuncusu erkek şöför, bayanla eşitlemek için sen onun da üzerine +1 lt koy :lol: )...

Giga
09-06-09, 19:42
Hyundai i20 aldık bakalım. :)

frodo555
09-06-09, 22:19
Hyundai i20 aldık bakalım.
Hayırlı olsun.. Hangi Modeli aldınız? Kaça?

osvaldo
09-06-09, 22:28
HAyırlı olsun.. KaZasız belasız kullanın.

Namelessonegs
09-06-09, 23:34
Hyundai i20 aldık bakalım. :)

Hayırlı olsun :)

bellrock
10-06-09, 10:54
paran varsa yıldızdan korkmayacan. basacan alacan Mercedes'i.

Giga
10-06-09, 12:11
Hayırlı olsun.. Hangi Modeli aldınız? Kaça?

Abi model i20 sadece, isim koymamış Hyundai nedense bu modele. :)

Mert Baydur
10-06-09, 15:40
paran varsa yıldızdan korkmayacan. basacan alacan Mercedes'i.

Ama İstanbul'da yaşıyorsan ister Renault'ya bin ister Mercedes'e, çektiğimiz trafik maalesef aynı... Ayağını yerden kessin ve kliması olsun yeter bence.

JackDaniels
10-06-09, 21:05
Kazasız belasız binmelere inşallah...

Serkan1905
10-06-09, 21:39
Ama İstanbul'da yaşıyorsan ister Renault'ya bin ister Mercedes'e, çektiğimiz trafik maalesef aynı... Ayağını yerden kessin ve kliması olsun yeter bence.

Bismillahirrahmanirrahim :)

Abi? Hani Bentley, Rolls Royce, Aston Martin :) Renault derken? :D

Saka yapiyorum. Sakin kizmayasin :)

Ibrahim
17-06-09, 00:01
İşte benim kola kapağından kazandığım arabam...

4 kontore baska ne isterim ki :D :D :D

http://img243.yukle.tc/images/7742Hummer.jpg (http://www.yukle.tc)

ÖNDER RB
17-06-09, 13:05
i 20 hoş araba. bayan için keyifli. kazasız belasız inşallah.

topici kaçırmışım, yeni fiesta da hem performans hem görünüş çok güzel. kesinlikle düşünülebilecek bir araba

JackDaniels
29-07-09, 22:41
Özgür Hocam Allah göstermesin diyerek, şöyle bir haber okudum, belki dikkatini çeker...

Honda aracı olanlar dikkat!

Japonya'nın ikinci büyük otomotiv şirketi Honda, ABD'de Şubat 2007 ve Mayıs 2007 arasında meydana gelen 7 kazada, sürücü tarafında bozuk hava yastıklarından metal parçalarının koptuğunu açıkladı.

Honda Mayıs ayındaki kazada sürücü ölmesine rağmen, bu ölümcül kazadan hava yastığının sorumlu olup olmadığının bilinmediğini bildirdi.

HAVA YASTIĞINDAN METAL PARÇASI FIRLIYOR

Japonya Ulaştırma Bakanlığı, bozuk hava yastığından fırlayan metal parçaların sürücünün boynunu deldiğini açıklarken, Honda, sürücünün hava yastığı kazasından mı ya da başka sebeplerden mi öldüğünün soruşturulduğunu belirtti.

Ulaştırma Bakanlığı Japonya'da bu tür kazalar olmadığını bildirdi. Ancak Honda, Honda'nın ''Civic'' ve ''Accord'' modellerinde kullanılan hava yastıkların aynısının ''Inspire'' ve ''Saber'' otomobillerde de kullanıldığı kaydedildi.

Honda ABD'de ''Civic'' ve ''Accord'' modellerinin de toplanacağını bildirdi, ancak kaç aracın toplanacağına ilişkin bilgi verilmedi.

osvaldo
29-07-09, 23:02
Eyvallah Giallo. Servise bir danışmam gerekecek. Ancak Amerika'daki Honda Civicler ile TR dekilerin üretimi birbirinden epey farklı. Umarım TR'de farklı hava yastıkları kullanılıyordur. BAkalım servis ne buyuracak b u konuda?

frodo555
30-07-09, 00:35
Ben de dün arabamı sattım :( Yarın sabah teslim ediyorum :( acaip koydu resmen :( Fiyat fena değil, 31bin250€...

Bir ay kadar yeğenim amerikada onun focus'unu kullanacağım, sonrası artık Allah kerim... Ulan bir de arabayı sattık gittik taa şehrin 10 km dışında ev aldık a...... Nasıl gidip geleceğim henüz belli değil.. Cepte de tapu masraflarını çıkınca resmen 3 bin lira mı 5 bin lira mı ne kalacak. Artık taşındıktan sonra şehirdeki evi bir an evvel kiraya verip oradan gelecek aylığı taksit yapıp 15-20 bin liraya dacia filan alacağız bir-iki sene için :( Veya benzer paralara 97-98 range rover satıyorlar, hiç olmazsa görüntüyü kurtarsın...

Ulan nasıl alışacağım ben bu işe ya, Kendimi bildim bileli hep premium sedan/coupé arabalar kullandım... Ah be Deniz! Aman be Deniz! Senin lafını bir daha dinleyeni.... Hem ev alıyormuşuz, hem şimdiki evimiz de duruyormuş... EMLAKÇI MIYIZ LAN BİZ??? :(

Allahım!!! Arabaaaaaaaammm!!!

Çok kötü hissediyorum kendimi, çıkıp içinde kalan yarım depo benzini harcayayım bari :D Zaten temmuz pulu bize girdi bari benzini vermeyelim elin Adanalısına... Hem son bir veda olur, artık gece de arabada yatarım :D Evet evet en iyisi öyle yapayım...

Allahım ne yaptım ben!!!

Serkan1905
30-07-09, 00:57
Ben de dün arabamı sattım :( Yarın sabah teslim ediyorum :( acaip koydu resmen :( Fiyat fena değil, 31bin250...

Bir ay kadar yeğenim amerikada onun focus'unu kullanacağım, sonrası artık Allah kerim... Ulan bir de arabayı sattık gittik taa şehrin 10 km dışında ev aldık a...... Nasıl gidip geleceğim henüz belli değil.. Cepte de tapu masraflarını çıkınca resmen 3 bin lira mı 5 bin lira mı ne kalacak. Artık taşındıktan sonra şehirdeki evi bir an evvel kiraya verip oradan gelecek aylığı taksit yapıp 15-20 bin liraya dacia filan alacağız bir-iki sene için :( Veya benzer paralara 97-98 range rover satıyorlar, hiç olmazsa görüntüyü kurtarsın...

Ulan nasıl alışacağım ben bu işe ya, Kendimi bildim bileli hep premium sedan/coupé arabalar kullandım... Ah be Deniz! Aman be Deniz! Senin lafını bir daha dinleyeni.... Hem ev alıyormuşuz, hem şimdiki evimiz de duruyormuş... EMLAKÇI MIYIZ LAN BİZ??? :(

Allahım!!! Arabaaaaaaaammm!!!

Çok kötü hissediyorum kendimi, çıkıp içinde kalan yarım depo benzini harcayayım bari :D Zaten temmuz pulu bize girdi bari benzini vermeyelim elin Adanalısına... Hem son bir veda olur, artık gece de arabada yatarım :D Evet evet en iyisi öyle yapayım...

Allahım ne yaptım ben!!!

Hocam ne yapıyon ya?

Araba alırsın her türlü. En büyük derdin bu olsun derim.

Ibrahim
30-07-09, 01:53
Hocam ne yapıyon ya?

Araba alırsın her türlü. En büyük derdin bu olsun derim.

Araba diyip geçme bence...Audi A4 den bahsediyoruz burada...ufacık bir seyahat yaptım arka koltukta aşık oldum arabaya resmen...

Sedat abi üzüldüm yeminle :( Bencede çık gez abicim..O araba bırakılırmıydı be :(

USAtaraftar
30-07-09, 03:19
Vay anasini, Turkiye'de kriz mriz yok demekki. Burada su an 2. el arabayi degil degerine, yari fiyatina bile satmak cok cok cok zor.

osvaldo
30-07-09, 08:39
Eheh Frodocuğum arabayı hayırlı bir iş için satmış ev almışsın. Güle güle otur. Araba nasıl olsa alınır. Ha ben senin Dacia'ya falan bineceğini sanmıyorum. Audi'den sonra eşşek gibi gelir. :) 2. el falan iyi birşeyler bulursun geçici bir süreliğine.

frodo555
30-07-09, 17:05
Ciddi ciddi akşam mesajı attıktan sonra dolaptaki iki adet miller birayı kaptım, gecenin bir yarısı camları açıp elde bira sd-playerde dream theater; birbuçuk iki saat filan dolaştım şehrimin caddelerinde... arabanın menzili 410 km idi çıktığımda, bıraktığımda 70 km kalmıştı, onu da sabah noterdi trafikti gezerken bitirip tamtakır teslim ettim depoyu :D ama sonradan utanıp 50 liralık benzin attım. ha bu arada tekel bayiinden 3 bira daha alıp epey bi çakır+ döndüm eve...

Sabah da enteresan bişey oldu, alıcıyı terminalden aldım audi-bursa'ya götürdüm, boyasına filan baktırdı, vergi dairesi trafik vs. birkaç yere gittik ve herşey bitip de bizim hanın önünde arabayı teslim ederken arabanın km'sine baktım, hayretler içinde kaldım.

Bakarmısınız fotoya arabayı kaç km'de teslim ettim:

http://img161.imageshack.us/img161/2378/fotoraf050.jpg

2, dualizm demek, yin-yang hesabı iyinin içinde kötü olduğu gibi kötü durumda da iyilik barındığını gösteren bir durum... Arabam da bana kötü durumun aslında iyi tarafı olduğunu söylemeye çalışıyordu herhalde (veya ben kıçmdan uyduruyorum bilmiyorum)...

Serkan1905
31-07-09, 01:12
Araba diyip geçme bence...Audi A4 den bahsediyoruz burada...ufacık bir seyahat yaptım arka koltukta aşık oldum arabaya resmen...

Sedat abi üzüldüm yeminle :( Bencede çık gez abicim..O araba bırakılırmıydı be :(

Arka koltukta arabaya asik mi olur be abicim. Isterse dünyanin en lüks arabasi olsun. Arka koltukta kusarim. Hatta ön sag koltugunu bile hic ama hic sevmem. Benim icin ön sol. Direksiyon bende olacak.:)

Ibrahim
31-07-09, 02:19
Arka koltukta arabaya asik mi olur be abicim. Isterse dünyanin en lüks arabasi olsun. Arka koltukta kusarim. Hatta ön sag koltugunu bile hic ama hic sevmem. Benim icin ön sol. Direksiyon bende olacak.:)

Arabayı kullanan Sedat abi ise inan arka koltukta sana direksiyon başındaki hissi yaşatıyor :)

Valla hayran kaldım arabaya yazık olmuş ne diyim abi :(

Yine alırsın canın saolsun...