Tüm Versiyonu Göster : EuroLeague 2004-05
İlk mesaj olması itibariyle nedir ne değildir şöyle tanıtıcı bir yazı koymak iyi olurdu ama bulamadım valla :) Neyse önemli olan kısmı, bu sene mücadele eden Türk takımları Efes ve Ülker çok iyi gidiyorlar.. Efes grup liderliğine oynuyor, Ülker'in de gruptan çıkması büyük olasılık..
Şu anda Efes Pilsen deplasmanda Cibona Zagreb ile oynuyor ve çok iyi başlamadı maça 29-19 yenik durumda.. Bu maçı olduğu gibi takımlarımızın bütün EuroLeague maçlarını SkyTurk'ten izleyebilirsiniz..
İlk yarı sonunda 34-28 mağlubuz, 3. periyot az sonra başlıyor..
ULEB isin icine girmeden ne de guzeldi baskette Avrupa macları..ULEB olayından sonra sogudum, bir kac yıldır istisnalar haric izlemiyorum bile macları..Oysa eskiden cogu maca giderdim..
Ülker'in gruptan çıkıp çıkmayacağı bu akşamki Tau Ceramica maçından sonra belli olacak.. 21.40'da SkyTurk'te..
SkyTurk normal antenle çekmiyor sanırım o yüzden izlemem zor :D
Ray52Lewis
09-02-05, 20:35
Ben senin yerine de bakarim Ata... :D
il periyot ülkerin 28-21 üstünlüğü ile geçildi.su anda 35-26 öndeler.eurolague den takip edebilirsiniz...
ülker dün gece 86-73 kazandı ve gruptan çıktı.bu akşamda efes deplasmanda partizanı 49-74 ile geçti.grubu 2 mağlubiyet ile averajla ikinci sırada tamamladı.efes pilsen kuraya seribaşı olarak girecek bence büyük bir şansı var final four için.kadroları diğer senelere nazaran bence daha güçsüz gibi görünsede bu sene bir final four yapabilir.keşke prkacin değil de kambala olsaydı...
ULEB isin icine girmeden ne de guzeldi baskette Avrupa macları..ULEB olayından sonra sogudum, bir kac yıldır istisnalar haric izlemiyorum bile macları..Oysa eskiden cogu maca giderdim..
Bence de çok kötü oldu bu durum. Nerede iki başlılık varsa orada sorun çıkar ya, bu da öyle oldu. ULEB ve FIBA, UEFA-FIFA gibi olur sonunda diye düşünüyordum ama olmadı, basketbol adına üzücü tabii. Allah'tan basketbolun kendisi hâlâ güzel. :)
euroleagu de heyecan devam ediyor.bugün oynanacak maçlarla 2.tur grup maçları başlayacak.bu arada gruplar su sekilde oluştu:
Group D
Maccabi
Cibona
Ulker
Montepaschi
Group E
CSKA Moscow
Winterthur FCB
Real Madrid
Scavolini
Group F
Climamio
Panathinaikos
Zalgiris
TAU
Group G
Efes Pilsen
Benetton
AEK
Prokom Trefl
gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar çapraz eşleşme ile çeyrek finalde birbirne rakip olacaklar.
bugün temsilcilerimizden efes pisen istanbulda polonya ekibi prokom ile oynayacak.efes pilsen kendi evindeki son 15 maçıda kazandı.yarın ise ülker deplasmanda grubun favori takımı maccabi ile oynayacak.
efes dün prokom'ı 86-62 yendi.bakalım bugün ülker ne yapacak.efese tebrikler ülker başarılar...
efes dün akşam abdi ipekçi'de aek'yi 69-62 yenerek grupta 2. oldu.çeyrek finalde ise ibrahim kutluay'ın takımı panathinaikos ile eşleşti.eğer elerler ise final foura gitmeye hak kazanacaklar.inşallah elerler benim ümidim var....
Bu aksam da saat 2140'da Cibona Zagrep-Ülker macı var..Ülker yenerse ceyrek finale cıkıyor ama CSKA Moskova ile eslesiyor..
Mac SkyTurk'te..
ve de ülker 68-64 yendi.ama maalesef cska ile eşleşti.işleri çok zor.şanları çok az hatta hiç yok.bu da ülker için bir başarıdır...
Parma Maniac
01-04-05, 00:26
olsun son 8e iki takım soktuk.. şu dandik ligimizle.. helal olsun müesseselere
bide o var.haklısın hakketten.bu ligle avrupanın en iyi organizasyonunun son 8e iki takım soktuk.
Ulan buraya yazdım, kendim unuttum iyi mi?
Kurtlar Vadisinden sonra bakardım son dakikalara..Tüh..
Yine de tebrikler..
Ayrıca cıkmadık candan ümit kesilmez..Tamam elenirler buyuk ihtimalle, ama yine de hic olmamaktan iyidir..
Parma Maniac
01-04-05, 15:57
Efes biraz akıllı olsaydı 1den girip F4 yapabilirdi ama zor gibi şimdi evet.. yine de iki takımda da gününde olunca durdurulamayacak adamlar var.. her türlü %25ini oluşturuyoruz EuroLeague'in..
Efes Pana'yı geçebilecek güçte bence aman Ülker impossible is nothing sloganını benimsemek zorunda :D
ben efesden ümitliyim.bu turu geçmemeleri için hiçbir sebep yok.yeter ki solomon ve domercant gününde olsun.bir tanesi istikrarlı atsa efes eleyebilir.ülker ise buraya kadar diyoruz.artık başka senelere.onlar lige baksınlar artık.zaten bu kadro ile bu bile büyük başarı bence...
CSKA nasilsa alicak kupayi bosu bosuna debelendiryolar diger takimlari...
Adamlar bu sene Abramovich saolsun 18 milyon dolar harcamis transfere..Yuh dedim basketbolda 18 milyon dolar...NBA takimlari mubarek..
Bu paraya kaptirmazlar sampiyonlugu...Bide kendi salonlarinda oynanacak final-four...
Eger dunya adil bir dunya olsaydi hakemler ve rus mafyasi etki etmeycek olsaydı umitlenirdim Ulker'den ama bu cok zor...
Birde iyice cilgi cikti Avrupa Ligi'nin kim Final-Four'u evinde duzenlerse o aliyor kupayi..Bu da seyir ve heycan birakmiyor...
Ulker dün CSKA'ya 88-74 yenildi ilk macta..
Efes de bugun oynayacak Pana ile..
Efes maçı çok çekişmeli, 3. periyod sonunda 64-63 yeniğiz.. Hep pisi pisine yeniliriz yunanlılara bu maç şansımız tutsun artık..
Kapasitesiz ibo çok seviniyor her baskete..
Yine dayanamadık baskıya.. Son 2:30'a girilirken 80-72 gerideyiz, iki atış kullanıcaz..
Son 20 saniye 83-81, iki atış kullanacaklar.. Biri bile kaçsa şansımız devam ediyor..
Maçı mucizevi bir şekilde uzatmalara bıraktık ama yine mucizevi bir şekilde uzatmalarda görüntüler nakledilmemeye başladı! SkyTurk spikeri cep telefonundan anlattı maçın gerisini ve söylediğine göre hakemler güzel kararlarına devam ederek maçı yunanlılara hediye ettiler.. Klasik bir bizans oyunu ile maçı kaybettik ama İstanbul'da kim kurtarıcak bakalım bunları, öyle yayın kesmeye falan gerek kalmadan biter iş..
UmBeRtO GS
07-04-05, 01:45
ibrahim kutluayın "profesyonelim türk takımlarına karşı kötü oynamam" diye düşünüp acayip hırs yaptığı,hücum faul yaptırmak için kendini yerden yere attığı,her basketten sonra ağzını olabildiğince açıp bağırdığı yumruğunu havaya kaldırdığı maç...
gelelim basketbol elçimiz! ibrahim kutluay'a.. tribünlerdeki bizans armalı kıbrıs bayrakları dalgalanırken eminiz ki zevkten dört köşe olmuştur. kimse profesyonellikti şuydu buydu demesin, attığı her sayıdan sonra yumruklarını sağa sola savurup anırması, yunan oyuncu ve taraftarları bile şaşırtmıştır herhalde. hele faul falan yokken sahtekarca kendini yere atıp zaten faul çalmaya meraklı hakemlere efes aleyhine hücum fauller verdirmeyi görev bilmiştir. bu nitelikte bir emek hırsızının milli takım'da yer almaması gerekir....
eksisozlukten...
Macı izleyemedim, ama bilmem nenin cocugu İbrahim Kutluay'ın bu soylenenleri yaptıgına eminim..
Nefret ediyorum bu heriften..
Efes yine de turu gecer diye umuyorum..
Çirkefleştiler!
Efes, Panathinaikos maçında Yunan taraftarının saldırısına uğradı... Sahaya tükürük, para ve şişe yağdı... Bu gerginlikte maçı kaybettik.
Efes Pilsen Avrupa Ligi çeyrek final serisin ilk maçında deplasmanda Yunan takımı Panathinaikos'a normal süresi 88-88 biten maçın ilk uzatma devresi sonunda 102-96 yenildi. Lacivert-beyazlılar yarın İstanbul'da yapılacak ikinci maçı kazanırsa, final-four şansını Atina'da yapılacak üçüncü maçta arayacak. Gergin geçen maçta Yunan taraftarı takımımızın konsantrasyonunu bozmak için ne gerekiyorsa yaptı. Öyle ki maçın 44. dakikasının son saniyelerinde Efes Pilsenli teknik heyet ve yedek oyuncuların oturduğu bölümün arkasındaki Panathinaikoslu taraftarlardan birisi sahaya atlayıpkulübeye doğru saldırmak istedi. Ardından tribünlerdeki taraftarlar, lacivert beyazlı ekibin üstüne çok sayıda yabancı madde attı.
Yunanistan'dan sansür!
Bir anda oluşan gerginliğin ardından Efes oyuncular hızlı bir şekilde sahayı terk ederek soyunma odalarına gitti. Tribündeki gerginliğin kontrol altına alınmasının ardından oyuncular tekrar sahaya çıktı ve kısa bir süre duran maç tekrar devam etti. Bu arada olaylar başlayınca karşılaşmayı canlı veren Sky Türk'ün yayını kesildi.
PANATHINAIKOS - EFES PİLSEN: 102-96
HAKEMLER: Colucci (İtalya), Bachar(İsrail), Jovcic (Sırbistan Karadağ)
PANATHINAIKOS: Lakovic 26, Scepanovic 19, Diamantidis 5, Tsartsaris 6, Batiste 17, Chatzivrettas 4,İbrahim 14, Alvertis 3, Kalaitzis 1, Baxter 7
EFES PİLSEN: Solomon 25, Mustafa 4, Domercant 29 , Prkacin 8, Kaya 1, Ender 10, Kecman 5, Ermal 2, Nikolic 12, Cenk
1. periyot: 21-21
İlk yarı: 46-46
3. periyot: 64-63
Normal süre: 88-88
5 faulle çıkanlar: 39.40 Ender, 40.17 Ermal, 43.37 Prkacin, 44.53 Mustafa (Efes Pilsen), 39.57 Kalaitzis, 43.48 Lakovic (Panathinaikos)
Doğanay burada yensen bile 3. maç var orada bir daha yenmen lazım.
Saha avantajı denilen şey(Biraz abartılmış olsa da) işte bu.
E.Pilsen grup maçlarında daha dikkatli olsa idi 2 maçı kendi evinde oynama avantajını alacaktı.Bu bakımdan kızmalılar kendilerine.
Eğer Efes deplasmanda maç kazanmak istiyorsa Panathinaikos'un oynadığı ikili oyunları bir şekilde savunması,pota altı oyuncularından en az ikisinin iyi oynaması gerekiyor.Ve çok sakin ve sabırlı olması.
http://www.galatasarayi.com/forum/viewtopic.php?t=1537
Abi dikkatli dedin de o AEK'nın basketine dikkat etsen olur inanılmaz bir şans yani.
İşi oraya getirirsen şans diyemezsin Ata...
Geçen sene de bir son saniye basketiyle Final-Four'u kaçırdı yine Efes...
Devamlı tekerrür eden şeye ben şans demem açıkçası...
Valla bence şanssızlık abi yıllardır Efes hep böyle kaçırıyor Final-Fourları tamam tabii daha dikkatli olunabilir de artık o basketin girmesi inanılmaz yani.
Hadi ona tamam diyelim,deplasmandaki Benetton maçını 9 sayı farkla kaybetse bile grup lideri olacaktı.Onu da beceremedi.
Yani şans bir kez değil,iki kez eline geldi ama Efes elinin tersiyle itti bence...
Neyse sağlık olsun...
çok üzüldüm ya.ne güzel de uzatmışlardı maçı.ama yunanlılar çirkefleşti hakemlerde onlara ayak uydurunca uzatmada gitti maç.ama ben umutluyum hala.bu sene efes final four oynayacak..
Ülker de elendi bu arada belliydi zaten.
Parma Maniac
08-04-05, 15:47
bi Maccabi, bi CSKA'ya bakınca zaten Efes de Ülker de çok çok zayıf kalıyorlar.. son 8e kalmaları gayet yeterli bence.. zira F4'da MAccabi ya da CSKA gelirse ikisi de madara olurdu, ki Ülker son 8de oldu gayet normal bi şekilde.. kapasiteleri bu bu takımların.. F4'da da sadece yarı final takımı olurdu Efes çıksa bile.. bence şansları yok zaten ama inşallah bi sürpriz olur..
Efes cok inancsız bir sekilde oynadıgı macta su anda 21 sayı ile maglup Panathinaikos'a..
Prkacin, Kutluay'a oyle guzel vurup oyle guzel indirdi ki, icimin yagları eridi; macla ilgili olumlu olarak gozume tek carpan bu oldu bu macta..
Macın ilk yarısında ###### git Türkiye diye pankart actılar..
Pislikler ama taraftarlık acısından bakıldıgında cok saglam seyircisi Panathinaikos'un..
Butun mac durup sonlarda yine canlandık; 25 sayılık fark 5e düstü..
Yıne kazanamayacgız da en azından fark yememsi olduk..
Bilmemnenin cocugu Kutluay kendiini oyle bir yere attıki hucum faul caldırdı pezo..fark 3 e dusecekken 7ye cıktı yine..
serefsizsin Kutluay..
UmBeRtO GS
14-04-05, 21:11
Şerefsiz Vatan Haini....
Hic tesekkurler Efes geyigi yapmayacagım;
Bir kez de cık su kupayı getir Efes..Senelerdir deli gibi para harcıyorsun, bir sürü yabancıyı zengin ediyorsun; acaip reklamını yapıyorsun; Turkiye basketbolunu Ulkerle tekele cevirip olduruyorsun,
ondan sonra da hala bir tane finalin bile yok su kupada..
Yok sanssızlıkmıs, yok bilmemneymis..
Senelerdir bu kadar istikrarlı bir sekilde kupalara katılan takımlar en az bir kez mutlaka kazandılar..
Efes ise her zaman onlarla aynı seviyede mücadele etme iddiasında ve ediyor; ama sonuc sıfır..
Adam gibi bir hoca getirin; adam gibi yere harcayın paranızı ve su takımı avrupa sampiyonu yapın..
Aksi taktirde cekilin su spordan da klup takımları yukseltsinler bu sporu..
Yeter yaptıgınız reklam artık!
Parma Maniac
14-04-05, 21:44
gian hangi takimlar katildi duzenli katilan.. sen Pao'nun, Barca'nin, CSKA'nin, Maccabi'nin ne paralar harcadigini biliyor musun basketbolda.. Efes'in butcesinin 2-3 katina sahipler istisnasiz.. bi tane bana dar butceli F4 kazanan takim goster, eywallah haklisin diyecegim.. Futboldaki gibi surprizler ne yazik ki olmuyor genelde basketbolda..oyle cikip kendinin 4-5 kati zengin kulüpleri eleyemiyorsun bu tip maclarda.. cunku basketbol biraz daha isi sansa birakmayan bir yapiya sahip.. parcayi harcayip iyi takim kuran takimlar her zaman basariyor..
Efes Pilsen diğer Avrupa takımları kadar para harcamadığı gibi onlara verilen desteğin %1'ine sahip değil maalesef.
Buna rağmen senelerdir Avrupa'da Koraç haricinde kupa alamamış olsalar da Türkiye'yi mükemmel temsil etmekteler.
Avrupa basketbolunda en korkulan takımdır Efes Pilsen.
Getirdikleri/yetiştirdikleri/buldukları oyuncularla Avrupa Basketbolunun bir numarası olarak görüyorum!
Senelerdir birinci kupa alamamış olmalarının,hatta final four oynayamamış olmalarının nedenini kadro eksikliğine bağlıyorum;
burada da belirleyici rol olarak Türkiye Ligleri ortaya çıkıyor!
Yanlış anlaşılmasın,
Türkiye ligi aslında oldukça kaliteli bir lig.
Orta sıralarda oynayan takımların yabancıları final four oynayabilecek düzeyde neredeyse(bizimkiler hariç)(Gerçi Jacopson'la Boddicker de çok kaliteliler aslında).
Ancak rekabet yok maalesef!
Keşke diyorum,
Efes Pilsen'le Galatasaray birleşse;
"Efes Galatasaray" olsa mesela ismi(buna benzer öneri zaten tartışılıp reddedilmişti Süren zamanında)!
Bu arada final four oynayan takımlarının tümünün,Ülkerspor'undaha önceki rakipleri olduğunu belirteyim!
CSKA-Pao finalinin olaylar yüzünden yarıda kalmasından korkuyorum ama bence CSKA rahat rahat kazanır kupayı!
Parma Maniac
14-04-05, 22:46
Placente Pao finale cikamaz ki.. yani CSKA-Maccabi yari finali olmazsa finalin adi simdiden bellidir..
CSKA-Maccabi finali oynar, kazanani da o anki form durumu belirler.. çok esit gucte iki takim da cunku.. ama bence seyirci avantajiyla Maccabi 1 adim ondedir yine de..
eşleşmeler zaten belli.maccabi-panathinakos
tau-cska.yani final maccabi-cska olur.büyük bir ihtimal cska kazanır.
efes'e de tebrikler.öyle denildiği gibi büyük paralar harcamıyorlar.zaten harcasalardı şimdi f4dalardı.zaten seyircileri de yok.yunanistandaki olaylar olmasa kimsenin haberi yoktu bu maçtan.
Efes'in bence yıllardır en zayıf kadrosuydu bu seneki kadrosu geçen seneki Granger'li kadrosu bile daha iyi denebilir. Düşünün geçen sene Efes'i sırtlayan Granger CSKA'da yedek kalıyor bütçe farkı daha iyi anlaşılıyor sanırım.
Ben Maccabi-Pao eşleşmesinde Panathinaikos'u şanslı görüyorum.
Kadro olarak Maccabi daha iyi olsa da,
hem camia olarak doymuşluk içindeler hem de Panathinaikos'un lobisinin etkili olacağını düşünüyorum.
CSKA rahat rahat finale çıkacaktır kendi evinde!
Ki şu yazıyı yazdığım sırada favorimi PAO olarak değiştiriyorum :)
Bu arada final four Moskova'da olacak diye biliyorum,
yanlış mı biliyorum ki seyirci avantajıyla Maccabi kazansın?
yanlış biliyorsun.final four moskova'da oynanacak.cska finale çıkar hatta kupayı da alır bir aksilik olmazsa.karşısında kim olursa olsun.
Efes'in bence yıllardır en zayıf kadrosuydu bu seneki kadrosu geçen seneki Granger'li kadrosu bile daha iyi denebilir. Düşünün geçen sene Efes'i sırtlayan Granger CSKA'da yedek kalıyor bütçe farkı daha iyi anlaşılıyor sanırım.
kesinlikle katılıyorum.bu kadro efesin en zayıf kadrosuydu.ve işin ilginci efes artık her sene daha küçük bütçeli kadrolar kuruyor.bu yüzden f4'e kalmak bile başarıydı ama olmadı.
Parma Maniac
15-04-05, 01:40
ben Moskova'da oldugunu bilmiyodum finalin ama her seyirciye yer ayrilir.. oyle baskin olamaz yani Moskova'da olsa bile CSKAlilar.. ki Maccabi taraftari her yere cok kisiyle giderler.. gecmis donemdeki F4'larda hep ustunduler seyirci acisindan.. ispanya'ya bile gidiyorlar yani hic dusunmeden.. sari sari giyinip bilincli seyircisiyle buyuk guc olusturuyolar..
bence Efes'in kadrosu dandik degil o kadar.. yani gecmis senelere gore.. ozellikle pota altlari gayet iyi.. Ermal-Nikolic-Kaya ve Prkacin bence cok onemli bi uzun rotasyonu.. yetenekleri sinirli ama genis.. Solomon onemli bi sutor.. Domercant siritiyor biraz.. Ender de idare ediyor.. fena degiller yani.. ama yetmez tabi F4 icin orasi kesin.. ama gecmisten kotu degiller bence.. zaten kotu olsalar PAO'yu bu kadar zorlayamazlardi, F4'un da bu kadar dibine gelemezlerdi..
2 maç istanbulda olsa elerlerlerdi pano yu
Tüm sorun Efes'in saha avantajını kendi elleriyel Benetton'a vermesinden kaynaklanıyor.(Benetton'u da TAU karşısında gördük)Bu tip maçlarda saha avantajının ne derece etkili olduğunu gördük.Yoksa Efes'in kadrosu ve antrenörü son derece kaliteli.Tek sorunları kadro derinliğinin olmaması.
Üstelik bu tip bir mücadele için illa ki çok büyük kadrolar kurmanıza gerek yok.Sonuçta bu sistem ve disiplin oyunu.istatistiklere bakılırsa Efes'in bu ligde neler yapabildiği daha iyi anlaşılır.Böyle olmasaydı zamanında Efes kendisinden maliyet olarak kat kat üstün Teamsystem Bologna'ları,Stephanel Milano'ları yenip Koraç Şampiyonu da olamazdı.
Bu arada parma dar bütçeyle bu kupayı kazanan takım sormuş.Zalgiris Kaunas,Joventut Badalona,Partizan bunlara örnek olabilir sanırım.
Hah Sovereign, agzını öpeyim (gercek anlamda degil tabii :) )
Ben de bunu kastediyorum; mutlaka en fazla parayı harcayan takım olmak gerekmiyor sampiyon olmak icin..
Efes de bence senelerdir en fazla harcayan olmasa da, sampiyonluk icin yeterli parayı harcıyor ama bir türlü burayı gecemiyor..
Kardesim hep aynı yere gelmek icin yatırım yapıyorsan ne anlamı var ki? Ya nerde hata yapıyorsun bunu iyi analiz et ve stratejini degistir, ya da cekil bu spordan..
Bir de ben kesinlikle Galatasaray gibi bir klubun basına herhangi bir markanın gelmesine karsı olanlardanım..Ne demek Efes Galatasaray? Galatasaray, Real Madrid, Barcelona ayarında bir kluptur; bu tarz camia klupleri de baslarına otturuk butturuk isimler koyamazlar, koymazlar..
Biz bir Bologna degiliz, her sene adı degissin..
Sponsorluk illa ki adını basına eklemekle olmuyor..Baska türlü de sponsordan alabileceginin en fazlasını alırsın..
Parma Maniac
15-04-05, 13:32
Sovereign Zalgiris yanilmiyorsam sampiyon oldugunda kadrosunda Tyus Edney vardi ve o yil en iyi kadroya sahip olmalarinin yaninda inanilmaz da para harcamislardi.. zaten genelde hep cok para harcamislardir, hatta o sene Amerikali bir guard almalari bile elestirilmisti, bunun yaninda Litvanya Milli Takiminin en iyi oyuncularini barindirmasi da cabasi.. Efes Zalgiris'in oyuncularina verdigi maasi hicbir zaman veremez..
Badalona 93-94 civari kazanmisti saniyorum ve o donem Ispanya'nin en iyi takimlarindandi.. su anki durumlari yaniltmasin sizi.. zaten baslarinda da Zeljko Obradovic vardi.. o bile etkendir ne kadar para harcadaklarina..zaten bi takim basketbola yatirim yapacaksa alir iyi oyunculari, sonra da bir de Obradovic ya da onun gibi iyi bir hocaya parayi bayilir ki genelde Obradovic olur bu, sonra da basari beklenir.. Partizan'iyse bilmiyorum onlar ne zaman kazandi, kadrolari neydi.. %100 13-14 sene öncedir o da.. hatta baslarinda yine Obradovic vardir %100 :) Badalona'dan önce Yugoslavya'da calismisti cunku, neyse o onemli degil de bulabilirsen getir o donemki kadrolarini, bakalim kimler varmis kimler yokmus..
o kadar gecmise gitmeye de gerek yok.. soyle ULEB kuruldugundan beri, o kurulmadan FIBA zamaninda bakin bakalim final oynayan takimlara.. kimler, kac para harciyorlar.. arada surpriz yapip F4 oynayan dar butceli takimlar cikiyor nadiren ama onlar da en fazla F4 oynamis oluyorlar iste o kadar..
Tyus Edney Avrupa'ya geldiğinde NBA'de kariyeri olamayacağını anlamış oyunculardan biri olarak geldi.Onun için amaç oynayabileceği,kendini gösterebileceği bir takımdı.Zaten böyle olmasa Zalgiris'in verdiği paranın çok daha fazlasını verecek takımlar mevcuttu.(Zaten bir sene sonra Benetton'a transfer oldu hatırlanırsa).Bu nedenle çok fazla para alması mümkün değil.Aynı şekilde yerel oyuncular da kaliteliydi fakat çok para aldıklarını söylemek zor.Efes de yeri gelince Kaunas'ın veriği paralara yakınını verebiliyor.(Stombergas'a ,M.Brown'a verdiği gibi.)
Elbette ki Zalgiris de bir miktar para harcamıştır.Ama ben karşısındaki rakiplerle karşılaştırıyorum onları.Karşınızda sizin 2-3 katı para harcamış takımlara karşı şampiyon olunabildiğini gösteriyor bu.Aynı şeyler Joventut ve Partizan için de geçerli.
Partizan'ın,Kaunas'ın yerel oyuncu kadrosu iyi idi diyorsun.Bak Efes'te de Türk Milli Takımı'nın neredeyse yarısı var.Aynı Partizan ve Kaunas'da olduğu gibi.
Parma Maniac
15-04-05, 15:23
yok hayir Partizan'in yerel kadrosu iyiydi demedim, Partizan'in o zamanki kadrosunu bilmiyorum dedim.. lakin soyle bir baktim, Partizan 92de kazanmis kupayi ve tahmin ettigim gibi Obradovic varmis baslarinda.. sonra da Badalona'ya gitmis Obradovic 1-2 yil sonra da orda gelmis sampiyonluk.. Obradovic bile sadece yeterli bir ornektir.. bak bakalim Efes Pilsen neden senelerdir bir Obradovic, bir Tanjevic getiremiyor takimin basina.. Bozidar Maljkovic'ten beri Avrupa'nin en iyi ve yillardir en cok kazanan coach'u olan adamin neden yanindan gecemiyor Efes ve diger Turk takimlari bir dusun.. Obradovic soyle bir bakinca gitmedigi unlu takim kalmadi.. hepsine de neredeyse sampiyonluk yasatiyor ama Efes'in onun kalibresinde bir coach'u alacak butcesi hic olmadi.. Tuncay Ozilhan gecen gun CNN Turk'e cikti Efes'le ilgili keske dinleseydiniz soylediklerini..
2. olarak Zalgiris ciddi anlamda Avrupa Sampiyonlugunu kazanana dek inanilmaz paralar harcadi.. Tyus Edney'ye NBAde basarili olamadi demissin de yahu burasi NBA degil ki.. yillardir Avrupa'nin en iyi oyuncusu NBA'de esamesinin okunmayacagini bildigi icin orada sansini denemeyen Dejan Bodiroga degil mi? Tyus Edney muazzam bir oyun kurucu Avrupa icin, onemli olan da o.. o sene de Zalgiris'in sampiyonlugunda cok buyuk etkendi.. keske aldiklari parayi duysak.. Tuncay Ozilhan'in eldeki Marcus Brown, Granger, Kambala gibi adamlari nasil kaybettigini anlatti.. iste Real Madrid gibi su anda EuroLeague'de hicbir ozelligi olmayan takim 2.5 milyon verip Kambala aliyor.. Ozilhan biz en fazla 1 milyon verebiliyorduk diyor.. gelmis bu ortamda neden F4 kazanamadin diyebilir misin bu takima.. bu suna benzer, Galatasaray neden CLyi alamadi gibi bir sey.. aman UEFA demeyin bana.. ki tekrar diyorum bence futboldan cok daha az surpriz gerceklesiyor basketbolda
gian demis ki eger alamiyorsan birak, cekil.. hadi yahu o kadar kolay mi bu isler.. yillardir basketbolun lokomotifligini yap Turkiye'de.. muesseselere kil olmama ragmen onlar olmasa Avrupa'Da bu basarilarin gelmeyecegini de iyi biliyorum.. F4 kazanamiyorsun diye bu ortamda cekilsinlermis.. aptal mi Ozilhan.. her sene 7-8 milyon dolar harciyor.. Turkiye'de ve dunyada 7-8 milyon dolarla omru boyunca yapamadigi reklami yapiyor.. Efes Pilsen bu takim sayesinde bu kadar onemli ve bilinen bir marka olmadi mi? altin yumurtlayan, bunun yaninda elinden geldigince devlerle kapismaya calisan bir takim niye biraksin bu isi.. Galatasaray CLyi alamadi diye, ya da UEFA gelmeseydi 2000de yillardir bu arenadayiz, her takimi yeniyoruz ama bir kupa alamadik, birakin lan bu isi diyecek miydik? Efes Pilsen bence muhtesem bir basketbol kulubudur.. ciddi anlamda mukemmel isler yapmistir son yillarda.. lakin adam gibi para harcayip Bodiroga'lar, Obradovic'ler getirmedikce sampiyon da olamayacaktir.. bu kadar basit.. uzatmanin hicbir anlami yok bu konuyu.. isimler onemli degil Bodiroga, Obradovic falan.. o kalibrede insanlar olsun yeter..
(bu arada Efes'te hangi Turk Milli Takimi'nin yarisi var?? Ender ve Kaya mi bizim milli takimin yarisi? :) )
Sanırım anlatmak istediğimi anlatamadım.Tek tek isimler üstünde durmanın çok yarar getirmeyeceği aşikar.
Misal Tyus Edney tek başına Zalgiris'i şampiyonluğa taşımış değildir.özel olarak bakılırsa kendisi Avrupa'ya geldiğinde(Böyle bir oyuncunun tercihi genelde Litvanya değil,diğer ligler olur) büyük bir transfer olarak gelmedi ki.Sonuçta oynadığı oyun ve performansıyla Benetton'a gitti.Yani bu kadar büyük patlama yapacağını kimse beklemiyordu.Dolayısıyla çok büyük paralar almadı o dönem.Daha sonra Benetton'a gittiğinde para kazanmış olabilir,ama öncesi meçhul.Litvanyalı oyuncular da buna dahil.Sabonis'in para almadan takımda oynadığını düşünürsek.Sonuçta bu araştırıp bulma,iyi etüd etme işi.
Buna benzer örnekler Efes için de geçerlidir.Geçmişten günümüze Efes'in yabancılarına bir bakın.Hepsi de Avrupa'nın en iyi oyuncuları kategorisine girecek isimler.Naumoski'sinden,Saviç'ine;Mulaömeroviç'ten Drobnjak'ına;Kambala'dan Brown'a kadar.Bu takım NBA'e en çok oyuncu veren takımlardan biri.
Burda geçerli olan kadroları ve bütçeleri karşılaştırmak,genel olarak.Zaman içinde F4'lara bakalım.Zalgiris'in oynadığı seneye;Partizan'ın,Limoges'un,Joventut'un karşısındaki rakiplere bakalım.Tartıya koyarsanız her alanda geride kalırlar.Ama bu başarılı olamamak anlamına gelmiyor.O vakit kapatsın herkes kepenkleri,sen sağ ben selamet...
Her şey para harcamakla olsaydı Ülker 8 defa Avrupa Şampiyonu olurdu...
(bu arada Efes'te hangi Turk Milli Takimi'nin yarisi var?? Ender ve Kaya mi bizim milli takimin yarisi? )
Kaya,Ender,Cenk Akyol,Alper,Barış Ermiş,Ermal,Mustafa Abi,Valentin Pastal...
Hepsi milli takım forması giymiş ve giyen oyunculardır...
Bence Nikolic de Prkacin de son derece yetersiz oyuncular pota altı için rotasyon olarak kullanılabilir ama pota altını domine eden bir yapısı yok ikisinin de .Nerede Kambala nerede bunlar yani , Domercant falan arada sırada oynayan oyuncular, bir Granger değil. Keza Ender de bir Naumoski değil o yüzden geçmiş yıllara göre zayıf dedim.
Parma Maniac
15-04-05, 16:40
walla bastan sona katilmiyorum.. bir tek Naumoski vardi gercekten Avrupa capinda.. onu da Bilgin Gokberk, Yigiter Ulug gibi fikirsiz, bilgisiz adamlar yazilariyla kacirdilar resmen.. Petar da zaten Efes'te pek bi sey yapamayacagi icin Benetton'a gitti ve Benetton'i o sene sampiyon yapti.. Benetton da kazandigi para da cok daha fazlaydi, hatta neden dondun dediler, ben Efes'e Turkiye'ye asigim, icimde kalan ukteyi gerceklestirdim dedi.. yani adam Efes'te o tip bir basari kazanamayacaigini biliyordu.. o da bir ornektir bence.. Marcus Brown Efes'e cok sorunlu olarak geldi.. burda yildizlasti.. ona da katiliyorum bence o da Avrupa capindaydi.. Kambala da Efes'e geldiginde mal diye elestirdiler.. herif fundamental ogretti.. ama onun disindakilere asla katilmiyorum.. Mulaomerovic'in bence Solomon'dan bi artisi yok.. Solomon da yeterli ama asla oyle F4'a cikartacak, onemli maclari tek basina alacak adam degil.. 2 mac alir o kadar.. ama o bile yeter insallah kalir seneye..
onun disindaki Zoran Savic falan dedigim gibi katilmiyorum.. Savic buraya geldiginde posasi cikmisti.. kullandi kullandi Bologna atti.. zaten geldi, bitmis dizleriyle yarim yamalak oynayip gitti..
Ulker'in 8 kere Avrupa Sampiyonu olmasi da anormal ilginc geldi bana.. Ulker 30-35 milyon dolar mi harciyor saniyorsun sen Barca gibi, Pao gibi, zamaninin Olympiakos'u gibi, Bologna'lar gibi.. hangi yildiza 4-5 milyon verdiler de ben bilmiyorum, hatirlatirsan sevinirim.. Ulker'in butce de Efes gibi 10dan fazla degil..
milli takim icin saydigin isimlere de kusura bakma bi sey diyemiyorum.. o adamlardan Kaya Ender disinda su anda Efes gibi bir takimda, EuroLeague gibi bi organizasyonda ilk 5 cikacak, hatta 7-8 kisilik rotasyonda olacak isim yok.. hah Alper var bi de.. hakkini yemeyeyim.. bu 3ü de ilk 5 degil milli takimda.. Ender gerci bazen oynuyor.. ve bence 3u de cok kalite adamlar degil.. gayet vasat EuroLeague oyunculari yani.. zamaninda Zalgiris'te oynayan Litvanyalilarla bir tutulmasi mumkun degil.. zaten Turkiye ve Litvanya'yi en basta bir tutamazsin ya, neyse..
Parma,çok kasmışsın bence... :)
Mulaömeroviç'e,Saviç'e bile bahane bulmuşsun.Bu adamlar değeri belli adamlar.Avrupa'nın üst düzey oyuncuları.Drobnjak,Kambala,M.Brown,Langdon,Grange r,Stombergas vs.Hepsi Avrupa'nın üst düzey takımlarında oynamış adamlar.(Efes öncesi veya sonrası)Kusura bakma ama bu adamlara üst düzey oyuncu değil demek biraz kendilerine ayıp olmuş.(daha da burda A.Mason,L.Richard,M.Jackson gibi adamları telaffuz bile etmediğim gibi zamanında kadosunda bulundurduğu Türk oyuncuları da göz ardı ediyorum.(M.Okur,Hidayet vs.)
Ülker'in zaman içindeki transferlerini gözden geçirmeni diliyorum.Shackleford'dan başlayarak kimlere ne paralar harcandığı,Türk oyunculara verilen inanılmaz paraları da etüd etmek gerekli sanırım.Ülker şu ana kadar Avrupa'nın en fazla para harcayan ekiplerinden biri ne yazık ki.(Geçen sene İbrahim'e yılda 3 milyon dolar verecek kadar)
Milli takım oyuncusu olmak sonuçta milli formaya kadar yükselebilen bir değere sahip olmak demektir.Burda ilk 5 çıkmanın veya yedek olmanın bir önemi de yok.Nasıl ki Partizan veya Zalgiris takımının bütün yerel oyuncuları ilk 5 çıkamıyorsa...
Parma,
Efes elbette reklamını yapmaya devam edecek;
o benim sadece kendi isyanım ve nefretimdir..
Nefret ediyorum Efes'ten ve madem Türk basketbolunu tekele cevirdiniz, bari bir Euroleague kupası kazanın; kazanamıyorsanız cekin gidin diyorum..
Parma Maniac
15-04-05, 17:41
dedigim gibi ayni dusunmuyoruz fazla uzatmanin anlami yok.. lakin bu adamlar icin Avrupa'nin en ust duzey takimlarinda oynadi demissin.. Trajan Langdon, Kaspars Kambala, Drobnjak hangi üst düzey takimlarda oynadi mesela.. Drobnjak Turkiye'ye geldiginde odundu resmen, Efes'te basketbol ogrettiler adama.. Stombergas da eskiden iyiydi, Zalgiris'i sampiyon yapan kadroda da cok onemli isler yapti ama artik bitti yahu bu adamlar.. Efes'e, Ulker'e geldiklerinden sonra oynadiklari duzgun bir mac yok.. iste Stombergas napti Efeste? su an napiyor Ulker'de, 4 sayi 5 sayi.. bittiler artik.. posasi cikmis adamlari buraya geldikten sonra ust duzey yapmanin bi alemi yok ki..
Langdon da Duke'teki basarisindan sonra basarisiz bi NBA deneyimiyle geldi.. tutarsa diye yaptilar, olmadi.. kendisine verilen para da en fazla 600-700 bin dolardi.. Kambala da oyle.. gelmeden once adini duymus muydun? hangi Avrupa takiminda oynamis.. NCAA'den sonra Efes'te vitrin yapti, hop baska takima sonra.. 1 sene kaldiktan sonra gidiyorlar iste tutamiyorsun ki.. iyi olan hemen sicrama yapiyor, 3-4 sene ayni yabancilarla oynayabiliyor mu Efes? istikrarli bir kadro kurabiliyor mu? hayir..
Granger-Brown geliyor.. 2si de cosuyor.. hop 3 milyon verip transfer ediyorlar.. Kambala oyle, gecmisteki isimler oyle.. Naumoski bile oyle..
Ulker'in de Avrupa'nin en cok para harcayan takimi olmasini soyledigine cidden inanamiyorum.. bu seneki yabancilar iste Zukauskas, Stombergas, Praskevicius.. Ibo'ya evet zamaninda bi gayret verdiler 2.5-3 milyon ama hicbir donem butceleri 30 milyon olmadi.. 10 milyonu gectigi bir takim soyle, yazalim kadrosunu, konusalim tek tek.. imkan, ihtimal dahilinde degil yani..
dedigim gibi keske ama keske Tuncay Ozilhan'i dinleseydiniz.. hem Efes hem Ulker icin cok cok onemli aciklamalar yapti o programda.. Efes'in ne ortamda yabanci aldigini, ne ortamda elinde tutamadigini cok daha iyi anlardiniz..
yine uzadi :) neyse ben yazmiyim baska kendimizi tekrarliyoruz artik..
Sevgili Parma,sondan başlayayım.Avrupa'da 30 milyon dolar bütçesi olan takım ya 1'dir ya da 2.Dolayısıyla Ülker'in de çok para harcayan klüp kıstasına girmesi için bu kadar para harcaması gerekmiyor.Geçmişten günümüze oluşturulan kadroları etüd edersen nasıl para harcandığını da görürsün.Shackleford'dan Glover'a kadar...
Atladığın nokta bu oyuncuların Efes'e geldikten sonra veya önce üst düzey takımlarda oynadıklarını söylemişim.Peki sen bana sayfalar dolusu Tyus Edney'i anlatırken kendileri hangi üst düzey takımda yer almışlardı Zalgiris'ten önce?Burdaki mantık oyuncuların "üst düzey" olup olmadıkları.Nerde,ne zaman oynadıkları değil.Dolayısıyla şu an NBA'de oynayan Drobnjak da,76ers'da oynayan Marc Jackson da,deli Anthony Mason da,Saviç de,Langdon da(Langdon,Efes'ten önce başarılı bir Benetton geçmişi vardır.Avrupa'ya gelmiş en iyi oyunculardan biridir.Üstelik Efes'te de başarılı olmuştur),Daha sonra Bologna'da oynayan Mulaömeroviç de bu kıtadaki en iyi oyuncular listesine girmiş oyunculardır.
Dolayısıyla oyuncunun nerde oynadığı değil,nasıl oynadığı önemli.Kambala'yı bulup getirmek önemli.Az parayla doğru işleri yapmak önemli.Efes'ten ayrılıp başka takıma gitmeleri(üstelik de çok iyi takımlara) bunların çok iyi oyuncular olduklarını göstermez mi sevgili dostum?
Malesef Avrupa'da istikrarlı takım kurmak pek mümkün değil.Bakarsan takımların hersene(Birkaç oyuncu dışında) kadrolarını yenilediğini görürüz.Sırf Efes'e özgü bir durum değil yani bu.
Parma Maniac
15-04-05, 18:49
haa evet kusura bakma yine bi cevap yazdim ondan sonra gordum tekrar etmene ragmen.. önce veya sonra demissin ama o da farketmiyor ki fazla.. benim senin verdigin isimlerden sectiklerim Trajan Langdon, Drobnjak ve Kambala.. Trajan Langdon hicbir Avrupa takiminda oynamadi Efes'ten once, sonra.. yaniliyorsam duzelt.. Drobnjak keza oyle.. basketbolu Efes'te ogrendi, sonra direk NBA'e gitti.. Kambala da yine ilk buraya geldi, sonra da Real Madrid'e gitti.. Real evet F4'luk bir takim olmasa da onemli takimlardan, iyi para harciyorlar.. ama Efes'ten guclu degiller bence.. neyse
kaldi ki ben sadece senin yazdigina cevap vermisim, bu adamlarin Avrupa'da herhangi iyi bir takimda oynamadigini soylememisim.. burdan bana Tyus Edney'ye yonlendirme yapmani anlayamiyorum kusura bakma.. benim iyi oyuncu ust duzey takimlarda forma giymis olmali onceden ya da sonradan gibi bir iddiam yok.. sadece senin verdigin isimlerde bunun boyle olmadigini yazdim, lutfen..
bu arada bu adamlarin ust duzey takimlara gitmesi onlarin iyi oldugunu gosterir evet, zaten ben de kabul ettim Brown'i, Granger'i.. Kambala'yi da Real Madrid acisindan yukarda degerlendirdim.. digerlerinin iyi oldugunu da daha once soyledim zaten.. ama son yillarda boyle 10-15 adam gelip gecmedi Efes'ten.. en fazla 2-3 ne yazik ki tek basina da Brown-Granger, ya da Naumoski bir yere kadar tasiyor.. bunlarin cogu da piyango.. aman getirelim, sampiyonluk kadrosu kuralim, bu sene basa oynayalim gibi bir mantikla degiller.. Marcus Brown mesela onceden Benetton'da guzel oynamasina ragmen cok sorunlu bir adamdi, Efes'in yapisi icinde cok guzel oynadi, eywallah.. Kambala oyle.. geldiginde bilen yoktu, tombaladan cikar gibi cikti adam.. ama onlarin bile cok bilincli transfer oldugunu dusunmuyorum ben.. bilincli, sampiyonluk icin kadro soyle olusturulur, daha once soyledim.. parayi basarsin yillik 4-5 milyon, Obradovic, Tanjevic gibi bir adam getirirsin.. Mahmuti gibi caylaklarla isin olmaz, sonra Avrupa'da var olan, sayisi 4-5i gecmeyen cok kalite adamlardan birini alirsin.. yine hemen hemen ayni paraya.. etrafini da yine donatirsin, zaten F4'u garantilemis gibi olursun.. bu kadar basit bu, son donemde F4 oynayan, kazanan takimlar hep boyle.. Efes gibi olursan arada bi F4 yaparsin kisitli kadroyla, 3. olursun, bi Korac kazanirsin.. yetinirsin onunla.. bence de gayet buyuk basari olur.. ve de F4 kazanamazsa asla suclanamazlar..
son olarak 30 milyon dolar butceye sahip dedigim takimlar zaten 2-3 tane.. F4'a ambargo koyanlar da onlar.. isimler degisiyor.. bazen Olympiakos bazen PAO, bazen Maccabi oluyor ama 2-3 takim mutlaka yapiyor bu harcamayi ve ambargoyu koyuyorlar iste kupaya.. onun da tersini soylemedim yani..
Kısacası benim anlatmaya çalıştığım iyi oyuncu paraya bakmadan bulunabilir.Efes de bunun kanıtı.Az ve öz paraya Avrupa'da üst düzey takımlarda oynayabilecek oyuncuları tutup kolundan bulabiliyor.Bence hepsi de bilinçli ve arştırılarak yapılmış transferler.(Zira Naumoskî'yi de POP 84'ün yedek sırasını aşındırırken bulan da aynı mantalitedir.)
Yerlisi ve yabancısı ile Efes'in de elinden şampiyon olabilecek kadrolar geçti.Ama beceremediler,olay bundan ibaret...
PS:Langdon Efes'e gelmeden önce Benetton'da oynamıştı.Sezon başında da Cleveland ile sözleşme yaptı.Yanılmıyorsam hala onların kadrosunda.
Parma Maniac
15-04-05, 19:21
Langdon benim bildiim Duke'te sampiyon kadrodaydi.. sonra Cleveland'da sansini denedi.. olmadi.. ordan direk Efes'e geldi.. Benetton'dan Efes'e gelen Marcus Brown'di.. sezon basinda da LA Clippers'la sozlesme yapti Langdon fakat 1 ay gecmeden serbest biraktilar.. simdi nerde bilmiyorum yani ama NBAde degil orasi kesin..
Parma Maniac
15-04-05, 19:48
bu arada simdi tekrar baktim.. takim kronolojisi yazdigim gibi oynadigi fakat evet bi ara oynamis Benetton'da, gorunuyor ama once mi sonra mi anlamadim.. oynamis yani haklisin..
arkadaşlar baya tartışmıssınız.güzel yazılar olmuş.ben genel anlamıyla parma'nın fikirlerine katılıyorum hatta bire bir katılıyorum.drobnjak,kambala,granger,langdon,nikol iç,solomon hatta marcus brown dahi efese geldikten sonra yıldızları parlamış oyuncular.özellikle drobnjak ve kambala.drobnjak ilk geldiğinde hakkatten odundu.zaten ilk senesinde çok az oynamıştı.ama ondan sonra süperstar oldu.kambala'ya gelince ilk kez bu adamı 2.olduğumuz avrupa şampiyonasında izlemiştim.hiç beğenmemiştim.ama sonra efes'de oynadığı oyunla onun sıkı bir hayranı oldum.çok iyi bir oyuncuydu.keşke tekrar alabilseler.prkacin'in yerine o olsaydı şimdi f4 yapmıştı efes.
neyse efes'in elinde çok kaliteli kadrolar muhakkak oldu.şampiyon olmaları pek sürpriz olmazdı.ama benim fikrim bu seneki kadro öyle süper bir kadro değildi geçmiş yıllarına nazaran.yine de iyi mücadele ettiler.domercant ve solomon yetenekli oyuncular fakat tecrübesizler.iyi bir uzun rotasyonu vardı ama çok kaliteli bir uzunları yoktu yine.bir kambala'ları yoktu.ha pao'da varmıydı yoktu.saha avantajını kaptırmanın sıkıntısını yaşadı efes.yoksa bu takımı çok rahat geçebilirdi.ben efes'de seneye jasikevicius veya majıuskas bunları görmek istiyorum.bunlar da parayla oluyor işte.keşke alabilseler şu adamları.
bide şampiyon olamazsa bıraksın gitsin fikri var.buna da kesinlikle katılmıyorum.ben basketbol'da her zaman efes'i desteklemişimdir.ülker'i hiç sevmem.o yüzden çok üzülürüm kapatırlarsa.zaten gerek de yok.ama gs yukarıya oynarsa tabiki de takımımı tutarım ;) kapatmaları büyük kayıp olur türk basketbolu için.tofaş kapatılınca da çok üzülmüştüm.ne kadroydu onlardakide.rivers,grifith,rimac,memo,serkan,alper .hey gidi günler hey.
Bence Avrupa şampiyonluğu için kadro kuran tek takım Tofaş'tı zidane'ın da yazdığı gibi Griffith, Rivers, Rimac gibi oyuncular sağlam paralara geldi. Keza Memo , Alper gibi çok yetenekli oyuncular vardı benim şahsi kanaatim odur ki TR'deki en iyi 3 takımdan biri olabilirdi o kadro.
bu arada simdi tekrar baktim.. takim kronolojisi yazdigim gibi oynadigi fakat evet bi ara oynamis Benetton'da, gorunuyor ama once mi sonra mi anlamadim.. oynamis yani haklisin..
Efes'e gelmeden önceki sezonunu Benetton'da geçirdi...
Bu sezon başı da LA Clippers'la anlaşma yapmıştı,Cleveland ile değil.Yanlış iletmişim...
Bu arada bakıyorum da, bu işler parayla pulla oluyor; CSKA kesin sampiyon diyen arkadaslarımdan Tau Ceramica, CSKA'yı yendiginden beri hic ses cıkmıyor? :)
Final macı bugun, Maccabi-Tau arasında..
Bir çok köşe yazarı ülkerin cska ya yenilmesinin normal olduğunu,bu sene kupanın cskaya verileceğini söylüyorlardı.oysa şahsi fikrim ülkerin bu kupayı kaldıracak kadroya sahip olduğu yönündeydi.böyle güçlü bir ülkeye bu kadar teslimiyetçi basın yakışmıyor.Sürekli takımlarımızı güçsüz olarak gösteriyorlar.yenildiğimizde ise normal diyorlar.yazık çok yazık!
Ülker'in grup maçlarında Tau'yu 2 kere yendiğini de hatırlatayım bu arada...:)
Parma Maniac
08-05-05, 14:19
walla ben Maccabi diyodum :)
lakin CSKA'nın finale çıkacağını düşünüyodum.. TAU da dandik takım değil bu arada.. Macijauskas yeter sadece ama Maccabi'ye karşı koyamaz büyük ihtimalle.. abisi var orda :lol:
Euroleauge ödülleri de sahiplerini buldu:
MVP:Anthony Parker(Maccabi Tel Aviv)
Alphonso Ford Top Scorer Trophy:Charles Smith(Scavolini Pesaro)
Euroleauge Risin Star Trophy:Erazem Larbek(Climamio Bologna)
Best Defender Trophy:Dimitris Diamantidis(Panathinaikos)
Euroleauge First Team:Sarunas Jasikevicius(Maccabi Tel Aviv),Arvydas Macijauskas(TAU Ceramica),Anthony Parker(Maccabi Tel Aviv),David Andersen(CSKA),Nikola Vujcic(Maccabi Tel Aviv)
Euroleauge Second Team:Jaka Lakovic(Panathinaikos),Charles Smith(Scavolini Pesaro),Marcus Brown(CSKA),Luis Scola(TAU Ceramica),Tanoka Beard(Zalgiris Kaunas)
Vay Tanoka Beard hala oynuyormus, bir de ikinci takıma seciliyormus ha? Helal vallahi..
Ucunculuk macı Panathinaikos-CSKA macı su an SkyTurkte baslıyor..
ULEB’de zafer Maccabi Tel-Aviv’in
ULEB Avrupa Ligi’nde 2004-2005 sezonu şampiyonluğunu, finalde İspanyol rakibi TAU Ceramica’yı 90-78 yenen İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımı, üst üste 2. kez kazandı.
Moskova
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
8 Mayıs 2005— Karşılaşmada İsrail takımını zafere taşıyan oyuncular olarak, 22 sayı, 6 ribaunt, 5 asist ve 2 top çalmayla Litvanyalı oyun kurucu Jasikevicius, 18 sayı, 7 ribaunt ve 3 top çalmayla ABD’li oyuncu Baston, 13 sayı, 7 ribaunt ve 4 asistle Hırvat pivot Vujciç, 13 sayıyla Kommatos ve 12 sayıyla da ABD’li oyun kurucu Parker dikkati çekti.
Rusya’nın başkenti Moskova’daki Olympiysky Arena’da düzenlenen ligin “Dörtlü Final” mücadelesinin son maçında, finalde karşı karşıya gelen 2 takımdan geçen sezonun şampiyonu Maccabi Elite Tel Aviv, 13 bin 607 biletli seyircinin izlediği maçı baştan sona önde götürdü.
Rakibi önünde ilk yarıyı 50-39 önde kapayan İsrail ekibi, bitime dek üstünlüğünü sürdürerek, şampiyonluk unvanını korumayı başardı.
ÜÇÜNCÜ PANATHİNAKİOS
Basketbolda ULEB Erkekler Avrupa Ligi”Dörtlü Final” mücadelesinin son günündeki ilk maçta, evsahibi ekip Rus USH CSKA Moskova’yı 94-91 yenen Yunan takımı Panathinaikos BSA Atina, üçüncülüğü kazandı.
Başkent Moskova’daki Universal Spor Salonu’ndaki maçta evsahibi ekip, ilk yarıyı 42-23 önde kapatıp ikinci yarının başında bir ara da skoru 50-28 yapmasına karşın, bu üstünlüğünü sürdüremedi ve normal süre 78-78 eşitlikle tamamlandı. Uzatmalarda üstünlüğü eline alan Yunan ekibi, maçtan 94-91 galip ayrılarak, organizasyonda üçüncülük elde etti.
Yunan ekibinde sahaya ilk 5’te çıkıp 39 dakika forma giyen İbrahim Kutluay, takımının en skorer ikinci ismi oldu ve maçı 19 sayı, 2 ribaunt ve 3 asistle tamamladı. Kutluay, serbest atışlarda 6’da 4, 2 sayılık atışlarda 7’de 3, 3 sayılık atışlarda da 5’de 3 isabet buldu.
Panathinaikos BSA Atina’da Batiste, 28 sayı, 10 ribaunt ve 4 top çalmayla galibiyete en büyük katkıyı yaparken, Diamantidis de 15 sayı,8 ribaunt, 4 asist ve 4 top çalmayla oynadı.
Ev sahibi ekipte ise Marcus Brown, 21 sayı, 4 ribaunt ve 4 top çalma, David Andersen, 14 sayı ve 15 ribaunt, Dikoudis, 17 sayı, 10 ribaunt ve 4 top çalma, Antonio Granger da 11 sayıyla oynamalarına karşın yenilgiye engel olamadılar.
CSKA'ya şaşırdım ben 4. bitirmeleri ilginç bir olay hakikaten, ben finali rahat kazanırlar diye düşünüyordum Pana'ya bile kaybettiler.
Bu isler parayla olmuyor..Simdi Efes Tau'dan daha mı kötü takım? Ve ya Maccabi'yi yenemez mi? Bunu soylemeye calısıyordum..
Parma Maniac
09-05-05, 15:14
taraftariyla, kadrosuyla hakeden takimdi, kazandilar..
helal Maccabi'ye..
Valla evet bence Efes Maccabi'yi yenemezdi diyorum. Öyle Prkacinle falan bir yere kadar.
Efes Pilsen Çeyrek Finalde.
Efes Pilsen yine Final-Four kapısında. Son maçta bu sene 3 kez yenildikleri Cibona'yı bu sefer hemde Zagreb'de 77-84 yendiler. Ve Panathinaikos'un Benetton'u yenmesiyle averajla 2. olup gruptan çıktılar. Grupta tüm takımların 3 galibiyet 3 maglubiyeti bulunuyordu. Ligin en çekişmeli grubu oldu. Efes kendi evinde Cibona yada Panathinaikos'u yenebilseydi gruptan lider olarakda çıkabilirdi. Panathiniakos'u Yunanistan'da yenmeyi başarmışlardı.
Efes Pilsen Çeyrek finalde diğer grubun birincisi CSKA Moskova ile eşleşti. Saha avantajı Ruslarda. Efes'de Popoviç iyileşti Ermal'in cezası sona erdi. Tam kadro olarak çıkacaklar maçlara. Başka sakatlık var mı bilemiyorum. Zor bir eşleşme muhakkak ama olmaz olmaz değil.
İlk maç 4 Nisan'da Rusya'da. İkinci maç 6 Nisan'da İstanbul'da. Gerekirse 3.maçda 12 Nisan'da Rusya'da.
Çeyrek Final karşılaşmalarında Efes Pilsene başarılar diliyorum. Bana basketbolu sevdiren bu takımın başarılı olmasını yürekten isterim.
Diğer Eşleşmeler
Barcelona - Real Madrid
Maccabi - Olympiakos
Panathinaikos - Tau Ceramica.
Efes Pilsen,Moskovada ilk yarıyı 37-31 geride kapadı.
Maç SKY Türk'ten canlı olarak yayınlanıyor...
İlk maçı kaybeden Efes Pilsen bu akşam kendi evinde mücadele edecek...
Seriyi uzatmak için mutlaka kazanmak gerekiyor...
Maç 20:15'te SKY Turk'te...
Efes Pilsen,Moskovada ilk yarıyı 37-31 geride kapadı.
Maç SKY Türk'ten canlı olarak yayınlanıyor...
Bu maçı netten takip ettim. Sky Türk kablolu yayın olmadığı için bizde yok. 3.periyotta daha da geriye düştüler ama geri geldiler.
4.periyodun sonunda skoru 55-53'e getirdiler. Skor böyleyken 3 kez üst üste boş döndüler ondan sonra da CSKA aldı maçı zaten.
Bugün kazanmak gerekiyor.
İlk yarı sonunda Efes Pilsen 37- 40 CSKA Moskova.
Maç bitti.Efes yine elendi. Maç skoru Efes Pilsen 71-75 CSKA Moskova.
Parma Maniac
07-04-06, 00:27
bu mantar coachlarla, oyuncularla daha çok elenirler.. her sene mantarlaya mantarlaya akılları başlarına da gelmiyor işin ilginci.. garip gerçekten..
Ben de anlayamıyorum; senelerdir aynı hikaye..İşlerine mi geliyor acaba? O kadar yatırım yap, eskiden asistanın asistanın asistanı olan adamlara koçluk yaptır. Adam gibi bir koç getiremiyor musun anasını satim?
Iyi oldu bu arada Moskova'ya hazırlanacaklar diye biz caktık bunlara onceden :lol:
Hakikaten tam mantarlık Popovic ile Domercantle olmaz bu işler. Bir tek Granger var adam gibi biraz da Prkacin. Hayır bir de Kerem, Kaya gibi adamlar da var ama yetmiyor işte.
Popoviç yaklaşık 2.5 aylık bir sakatlıktan sonra ilk maçlarını CSKA'ya karşı oynadı.
Keza Domercant ayakta duracak hali yokken maçlarda oynadı.
Prkaçin sakat olmasına karşın iğnelerle oynadı.
Bunları da es geçmeyelim.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to