Tüm Versiyonu Göster : Ümit Karan Geri Döndü!!
Alman ekiplerinden B. Mönchengladbach’la anlaşmak üzere olan Ümit Karan, şimdilik Galatasaray’da kalmış görünüyor. Gün boyu süren pazarlıklarda kulüpler anlaşma sağlayamayınca forvet oyuncusunun Almanya’ya gitme planı suya düştü. Ümit’in anlaşma sağladığı Alman ekibi, dünkü görüşmelerde forvet oyuncusunu bonservisiyle birlikte almak isteyince, Galatasaray olumsuz yanıt verdi.
‘Bir çok teklif var’
Kıran kırana geçen pazarlıklarda uzlaşma sağlanamadı ve ipler koptu. Ümit, “Mönchengladbach beni Galatasaray’dan sezon sonunda satın alma opsiyonu ile almak istedi. Bu yüzden aramızda maddi sorunlar çıktı. Galiba onlar da ne istediklerine daha karar veremediler” dedi. Karan, bir çok transfer teklifi aldığını yineleyerek, “Teklifler var ama hepsi yurtdışından” diye konuştu.
iste benim aradigim ,istedigim;ozledigim haber bu !insallah umit karan takimda kalirr ve eski gunlerine geri donucek su hakandan kurtulursak(kendi adima)[/b]
UmBeRtO GS
12-01-05, 14:07
Artık bu andan sonra Ümit Karan takımda kalırsa yararından çok zararının dokunacağı ortada. Bu yüzden inşallah bu haber yalandır
dogru galiba,lig tv´de söylediler.......
güzel bi haber,ümitin yeri Hakan ´in yanidir....
Ü.Karan geri dödü ama sadece İstanbul'a...:)
Ne Hagi onu antremana çıkarır,ne de Ümit kadroya girebilir bu saatten sonra...
PAF takımla çalışmak istemiyorsa kendisine bir takım bulması gerekiyor...
insalah umitt doner onun yanii necatinin yani!!paf takima da gonderilsee calisir alir o formayi hakan olmadikcaa !yonetim biraz destek verse umit karanna hagi karsinsnda ama nerdeeee
UmBeRtO GS
12-01-05, 14:18
Bu sene Ümit Karan'ın formayı bulması, hatta Hagi'yle aynı antreman sahasına çıkması bile mümkün değil...
Bu yüzden Ümit Karan olay çıkarmadan yollanmalı...
Borussia Monchengladbach have confirmed the signing of Belgian striker Wesley Sonck from Ajax.
The 26-year-old has agreed a three-and-a-half year deal and moves for around 4m euros (£2.8m).
Sonck is likely to partner former Germany striker Oliver Neuville in a new-look attack designed to fire Monchengladbach away from the danger zone and towards an Intertoto spot.
He represents the fourth foray into the transfer market by Foals boss Dick Advocaat, who has already signed Jorg Bohme from Schalke, Belgian compatriot Bernd Thijs from Trabzonspor and Rangers' Craig Moore.
----------------------------------------------------
Bu saatten sonra Türk seyircileri çekmek için Ümit Karan'ı almak gibi bir planları yoksa bu transfer yattı demektir..
Bu sene Ümit Karan'ın formayı bulması, hatta Hagi'yle aynı antreman sahasına çıkması bile mümkün değil...
Bu yüzden Ümit Karan olay çıkarmadan yollanmalı...
senin de yazdigin gibi umit hagi yuzunden gidiyoo neden bi kapris yuzunden umit karan gibi bi futbolcuyu harciyalimki hagi kendi kaprisleri yerine takimi dusunsee hic bir sorun olmazz umit cikar aslanlar gibi oynar tabii hagi hakedene formayi versee
UmBeRtO GS
12-01-05, 14:40
Hagi'nin kaprisleri yüzünden gitmiyor, disiplinsiz olduğu ve profesyönel olmadığı için gidiyor. Galiba Hagi'nin açıklamalarını duymadın...
haginin aciklamasini duydumm da ona inanmiyorum!!umitin bu sene hangi disiplinsizligini gordun bi yazsana bana butn bir sene yedek olan bi futbolcu olmasina ragmen ben bu sene icin soyluyorum hic bi disipsizligini gormedim karanin sen gorduysen bana yazrsan sevinirm
UmBeRtO GS
12-01-05, 14:43
Ben Galatasaray'ın Teknik Direkörü değilim, Hagi Galatasaray'ın teknik direktörü. Demekki Hagi bir disiplinsizliğini gördü ki, önce kadro dışı bıraktı sonra da takımdan gönderdi...
Disiplinsizliği yüzünden yollanıyorsa neden kiralık verip gelecek sene için kadroda düşünüyoruz? Ümit döndüğünde karakteri mi düzelmiş olacak yoksa takımın başında Hagi mi olmayacak?
UmBeRtO GS
12-01-05, 14:48
Belki de bu sene 6 aylığına kiralık gönderilip sene sonunda başka bir takıma satılacak...
Böyle olmayacağını nerden biliyoruz?
varsayimlar uzerine degill suan olanlar icin konusalim kaan;bundan once disiplinsiz oldgunu bilioyduk umit karanin gece hayati var fln diye dimi?peki ozman galatasarayin teknikdirektorumuydun?daha once nerden biliyodun umitin disiplinsiz oldugunu?
Kiralık verilip,gelecek sezon için düşünüldüğüne dair bir kanıt yok elimizde.
Sonuçta Hagi açıkça kiralık değil,tamamen yollanmasını istedi.
Yönetime de satın almak için başvuran olmadı.Böyle bir başvuru olur da istenen ücreti veren takım da olursa bu parasızlık içinde anında satar Galatasaray Ümit'i...
Mühim olan Ümit'i bonservisiyle alacak bir enayi bulmak...
Kaan peki öyleyse yani satılacaksa sene sonunda neden monchengladbach ın opsiyon teklifini reddettiler...
p.s: Adamlar doğru yapmış.Sonck çok daha iyi bir adam bizmkinden...
UmBeRtO GS
12-01-05, 14:58
Bar kuşu bana denilmiyordu Ümit Karan'a deniliyordu...
Ümit Karan hep ona ihtiyaç olduğu zamanlarda sakatım bahanesiyle barlarda olmuştur...
Hatta geçen sene son maçlarda hatırlarsanız Olimpiyat Stadında hep Ümit Karan aleyhine tezahürat yapılıyordu...
ee tammam senin umitin bar kusu oldugunu ogrenmen icin galatasarayin taknikdirektoru olman gerek miyomus yani dimi?peki bu sene hic oyle bi olayini gordun,duydun,okudunmu?
Heyyyo Ümit dönmüş. 2. yarı Necoyla birlikte 55 gol atıp bizi şampiyon yapar artık.
Arkadaşlar boşuna bunları tartışmanın anlamı yok...
Zaten Hagi'nin bahsettiği de saha dışından çok antreman sahasındaki disiplin ve tavırlar...
UmBeRtO GS
12-01-05, 15:02
Bu sene bar kuşu oldu diye birşey söylemedim ben...
Demekki takım içinde sorunlar çıkarıyordu ki Hagi onu istemedi...
Bunu da sadece Galatasaray Teknik Direktörü olarak Hagi bilir başkaları değil...
ben hic okumadim gazetlerde karanin antremanlara gelmedigini veya disiplinsiz tavirlarda bulundugunu her antremana cikti ,antremana cikmamis veya disiplinsiz harektelerde bulunsa sevgili basinimiz yazrdi mutlaka ben okumadm ama
UmBeRtO GS
12-01-05, 15:07
Birşeyin doğru olması için illa basının yazması ya da basının her yazdğının doğru olması diye birşey yok...
Hagi disiplinsizlik yaptı, profesyönel değil diyorsa öyledir...
Bizim bunun üstüne söyleyebileceğimiz birşey yok. Bu Hagi'nin kendi kararıdır...
Ayrıca basın o sırada Hakan Şükür'ün üstüne gitmekle, ona çamur atmakla meşguldü ondan Ümit Karan olayını pas geçmiş olabilirler :D
Tövbe yarabbim...
Gazeteyle antreman takibi...
Bu da yeni icad olundu sanırım...:)
Hatta geçen sene son maçlarda hatırlarsanız Olimpiyat Stadında hep Ümit Karan aleyhine tezahürat yapılıyordu...
O tezahurati yapanlar amigolardi.. Ayni zamanda sahaya sirtlarini dönüp en buyuk taraftar futbolcular sahtekar diye de bagirmislardi.. Bu sene de E.Gursoy'un talimatiyla fakyel aleyhina yapilan tezahuratlari susturmuslardi!! O yuzden pek ciddiye almamak lazım o tezahuratları..
Gazeteyle antreman takibi olmayacağı gibi, gece hayatı takibi de olmaz haliyle.. Onun dışında artık bu transferi fazla tartışmanın anlamı kalmadı, adamlar Ümit'i yedekte tutup esas hedefleri Sonck'a yönelmişler, iyi de etmişler..
Hagi ve Ümit arasındaki konularda anlaşamayağımız da aşikar olduğuna göre (aynı Hagi'nin sene ortasında işte benim 10 numaram dediği Baljiç'i devre arasında yüzüne bakmadan gönderdiğini de unutmayalım) şu andan itibaren Ümit'i ne yaparız ne ederiz onu düşünmeliyiz.. 3 büyükler olmaz, Anadolu takımlarına kendi gitmek istemez.. Avrupa'dan bir takım da zor bence çünkü bütün ligler yenidenbaşlıyor.. Takımda kalma ihitmalinin üstünü de şöyle güzelce bir çizdikten sonra geriye elimizde fazla bir çözüm kalmıyor.. Bu konu önümüzdeki günlerde çok başımızı ağrıtabilir ne yazık ki, tabi ortada birşey yokken sorun yaratan camiamıza da bu müstehaktır..
Gazeteyle gece hayatı takibi çok kolay.Zira her gazetenin böyle bir eki olduğu gibi,hergün TV'lerde yayınlanan "televole" programlarından bu işler rahatlıkla yapılabilir...:)
Üstelik bu arkadaşlar zamanında bu tip neşriyata bayağı bir malzeme de olmuşlar,hatta spor programlarına çıkıp binbir özür dilemişlerdir.
GAsteden bar pavyon takibi yapılamaz ama aynı gazetelerden "Ümiti HAkan gönderdi" takibi yapılabilir. Di mi? :lol:
Ancak takımımızda gece hayatı ve disiplinsizlik konularında Ümit Karan'dan daha sabıkalı olarak bilinen 1 oyuncu daha var.. Volkan Aslan.. Eger Ümit Karan disiplinsizlik yüzünden gönderiliyorsa ondan daha fazla sabıkası bulunan Volkan niye oynatılmaya calısılıyor. Üstelik Volkan'da Ümit'teki hırsın yarısı bile yok.. Kim ne derse desin bu konu bana da biraz tuhaf geliyor.. Ayrıca Ümit Karan yüzüne bakılmayacak kadar disiplinsizse yönetim nicin bu oyuncuyu satmaya yanasmıyor? Bence Hagi'yle Ümit Karan arasında yasanmıs hicbirimizin bilmedigi kisisel bir problemde olabilir..
Yahu hala gece hayatı diyorsunuz...
Geçen akşam Hagi gayet açık ve net söyledi.Adam kendini örnek göstererek herkesin işini ciddiyetle yapması,çok çalışması ve az konuşması gerektiğini defalarca söyledi.
Bundan çıkarılacak bir sonuç vardır sanırım.
Osvaldo o benim Hakan-Ümit vakasını başından beri çeşitli kaynaklardan takibim sonucu ortaya koyduğum şahsi yorumum.. Daha evvel saydığım 4 isim aynı şeyleri söylememiş olsaydı dahi benim fikrim aynı olurdu..
Olayları münferit değil de, birbirlerine bağlayarak inceleyince böyle sonuçlara varılıyor, örneğin Hagi'nin katıldığı canlı yayını müteakiben Hakan'ın Hagi'nin laflarını kullanarak milli takım konusundaki fikirlerini 100. kez belirtmesi gibi (spartak maçı sonrası).. Sağolsun Hagi'miz canlı yayına çıktığında Galatasaray TD'si olduğunu unutup Hakan'ı savununca, Hakan da kadirşinas bir oyuncumuz olarak bu emekleri boşa çıkarmıyor ve 'milli takıma çağrılmadığıma çok üzüldüm, arkadaşlarım da bana destek olmadı' diye utanmadan sıkılmadan bir kez daha tekrarlıyor.. Her ne olursa olsun birşeye bu kadar kafayı takan bir adamın normal olduğunu sanmıyorum.. (Tam olarak konu ile ilgili bir olay olmadığının farkındayım, yalnız ne karakterde bir insandan bahsettiğimiz bir kez daha anlaşılsın diye yazdım bunları - aynı açıklamaları daha bir hafta önce TRT 1'de yapmış ve Cüneyt Tanman'ın bile sabrını taşırmıştı)
Geçen gün Abdürrahim ALbayrak çıktı açıklama yaptı, Ümit Karan kadar efendi bir futbolcu görmedim gece kız arkadaşıyla dışarı çıkmadan önce mutlaka aradı dedi.
Bu arada Ümit'in antrenmanlarda disiplinsiz olduğuna veya gelmediğine inanmıyorum, öyle bir durum olsaydı yönetimin ceza vermesi gerekirdi. Bu sene deplasmana götürüldüğü bir maç dışında Ümit Karan'ı gece hayatında da görmedik, gazetede de haber konusu da olmadı. Televoleler dahil Karan'ı bu sene TV'de dediğim zaman hariç hiç görmedim zaten kendisi de antrenmanlarda çok iyi çalıştığını neden gönderildiğini anlamadığını söyledi.
Benzer şeyleri hatırlarsanıza Baljiç ve İbrahim Yavuz da söyledi, Doğanay'ın verdiği örneğe bakacak olursak Hagi'nin söylediklerine açıkçası inanmıyorum. Baljiç'i göklere çıkarıp 10 numaram dedikten sonra hiç konuşmadan yollaması, sene içinde revizyon sinyali verdikten sonra Ergün, Hakan gibi dökülen isimleri sahada tutması. Gene berabere kaldığımız maçtan sonra forvet oyuncularımız çok gol kaçırıyor dikkat etmeleri lazım dedikten sonra Hakan'ın cevap olarak bu açıklamalara üzüldüm, biz elimizden geleni yapıyoruz demesi.. İbrahim Yavuz'un antrenmanlarda çok iyi çalıştım, bir kere bile şans bulamadım en azından kupa maçında oynamayı bekliyordum ama Hagi benimle hiç konuşmadı bile demesi (Yönetimin transferi olması nedeniyle) , haftalarca Saidou'yu oynatmaması daha sonra ilk kötü oynadığında ebediyen yedek klübesine hapsetmesi, bence hiçbir işe yaramayan Petre'yi ısrarla oynatmaya çalışması Hagi'nin sadece bazı vakaları.
Bu kadar olaydan sonra kimse kusura bakmasın Hagi'nin söylediklerini ciddiye almıyorum.
Parma Maniac
12-01-05, 16:42
Osvaldo o benim Hakan-Ümit vakasını başından beri çeşitli kaynaklardan takibim sonucu ortaya koyduğum şahsi yorumum.. Daha evvel saydığım 4 isim aynı şeyleri söylememiş olsaydı dahi benim fikrim aynı olurdu..
Olayları münferit değil de, birbirlerine bağlayarak inceleyince böyle sonuçlara varılıyor, örneğin Hagi'nin katıldığı canlı yayını müteakiben Hakan'ın Hagi'nin laflarını kullanarak milli takım konusundaki fikirlerini 100. kez belirtmesi gibi (spartak maçı sonrası).. Sağolsun Hagi'miz canlı yayına çıktığında Galatasaray TD'si olduğunu unutup Hakan'ı savununca, Hakan da kadirşinas bir oyuncumuz olarak bu emekleri boşa çıkarmıyor ve 'milli takıma çağrılmadığıma çok üzüldüm, arkadaşlarım da bana destek olmadı' diye utanmadan sıkılmadan bir kez daha tekrarlıyor.. Her ne olursa olsun birşeye bu kadar kafayı takan bir adamın normal olduğunu sanmıyorum.. (Tam olarak konu ile ilgili bir olay olmadığının farkındayım, yalnız ne karakterde bir insandan bahsettiğimiz bir kez daha anlaşılsın diye yazdım bunları - aynı açıklamaları daha bir hafta önce TRT 1'de yapmış ve Cüneyt Tanman'ın bile sabrını taşırmıştı)Sheva bence artık sen bu konuya objektif bakamıyorsun.. o röportajı da iyi dinlemedin heralde.. Sukur bir kez daha tekrarlamadı arkadaşlarım beni yalnız bıraktı diye, karşısındaki adam konuyu açtı, o da gülerek tabi benim onu demem de yanlış anlaşıldı, ben Galatasaray'daki arkadaşlarımı kastetmedim, Milli Takımdaki bütün arkadaşlarım dahildi dedi.. hatta sonra Rüştü'yle beraber milli takımı bırakma fakat sonra ricalarla devam etme olayını anlattı.. Rüştü olabilir gibi geldi bana ordan.. tekrarlama gibi bir olay sözkonusu değil.. Galatasaray'daki arkadaşların diye soru sorulunca benim kastettiğim onlar değil yanlış anlaşıldı diye açıklama yapıyor adam, sonra tekrar etme oluyor bu.. yapmayın, etmeyin abi..
Terim'i beğenmiyorsunuz Hagi tü kaka. Ümit KAran'ın HAkan'ı kesmesi için sizce hangi hoca gelmeli?
Bir kere söyledikleriniz birbiriyle çelişiyor. Madem Hagi Hakan'ın dümen suyunda gidiyor onun sözünden çıkmıyor o zaman Saidou'yu neden yollamaya çalışıyor? Geçen gün Hakan efendi çıkıp üzerine vaizfe olmadığı halde "Saidou çok iyi futbolcu kendisiyle çok iyi anlaşıyorum takımda kalmasını isterim" şeklinde konuştu kameralara. Ya da neden Ergün ve Hakan ünsala kesik attı? Bunlar HAkan'ın kadim dostları. Madem Hagi bu kadar kifayetsiz, HAkan'a dayamış sırtını HAkan'ın kurduğu kadro böyle mi olur? Bunlar benim nazırmda hiçbir dayanağı olmayan dedikodudan öte geçmeyecek laflar. Hagi dik başlı ve inatçı bir adamdır kimsenin dümen suyuna girdiğine, futbolcunun isteğine göre kadro kurduğuna inanmam mümkün değil.
Futbolcunun isteğiyle kadro kuran bir hoca biliyorum. Şu an Ukraynada bir takım çalıştırıyor.
Parma oynamadığı bir maç sonrası Hakan'la çok lazımmış gibi röportaj yapılıyor ve konu Hagi'nin canlı yayında söylediklerinden hemen milli takıma getiriliyor ne hikmetse.. Takım içi arkadaşlarım değil diye düzeltmesi çok da önemli değil, şu ana kadar yaptığı açıklamaları biraz yumuşatıp tepki görmemek için böyle söylemiş olabilir .. Ki isterse gitsin Anadolu takımından bir oyuncuyu kasdetsin, bunu bu kadar tekrar etmenin kime ne faydası vardır? Maç topicinde de yazdım, bunları konuşmanın sırası değil şu an sadece Galatasaray'ın başarısını düşünüyorum diyip bir kez olsun polemikten kaçmak, bir yerlere gereksiz mesajlar göndermemek bu kadar mı zor?
Bir dakika ben Hakan'ın Hagi'ye istediğini yaptırdığını söylemedim. O şekil iddialar var ama ben bunun doğruluğuna bir şey diyemem.
Yalnız Hakan'ın Terim varken kadrodışı kalan arkadaşlarıma çok üzüldüm dediğini de unutmamak gerekir yani orada dolaylı yolan Terim'e mesaj yollamıştı. Bu sene de benzer şekilde Orhan Ak'ın oynadığı maçtan sonra takımın kötü oynamamasının faturası Hakan'a kesilmemeli dedi bu da bir nevi mesajdı.
Benim derdim Ümit'in Hakan'ı kesmesi falan değil, doğrudürüst bir hocanın gelip GS'de artık gitmesi gereken ve bir işe yaramayan oyuncuları göndermesi. Buna Hakan da dahil, Ünsal da Ergün de Arif de .. Kusura bakmayın bende 2 9numara var 3. ne yapayım diyip AYhan'ı Arif'i alternatif olarak gösteren bir adamı ciddiye alamam.
Şu oyuncu isteğiyle kadro kurma hikayesini de devlet tarafından suçlu bulunan Sinan Engin'in sözlerini feyz alarak yazdın herhalde, çünkü gerek Ergün gerek Cansun gerek Albayrak Lucescu'nun son derece disiplinli bir hoca olduğunu defalarca belirtti. Ben kimsenin kimsenin isteğiyle kadro kurduğunu sanmıyorum yalnız saha içinde kasıtlı olarka Pinto'ya Bratu'ya pas atmayıp bir başkasına pas atan bir grup biliyourm.
Hocam o zaman o kadroyu kuran futbolcular her kimse onları getirip başa koyalım zira sağolsunlar son yıllardaki tek başarımız onlara ait..
O disiplinli hoca saha kenarında bütün oyuncuların gözü önünde Mondragon'dan fırça yedi,oyundan aldığı Hagi'ye elini uzattı hakaret yedi,antremanda West'in kramponlarının tadına baktı.İşin garibi tüm bunların karşısında sesi bile çıkmadı...
Ne displinmiş bu yahu?
UmBeRtO GS
12-01-05, 16:57
Sheva olayı bilerek ve isteyerek yine Hakan Şükür'ün tartışmasına çevirmek istiyorsun...
Burada ümit Karan'dan bahsedilirken durup dururken Hakan Şükür'ün açıklamalarını yazmaya ne gerek var???
Hocam o zaman o kadroyu kuran futbolcular her kimse onları getirip başa koyalım zira sağolsunlar son yıllardaki tek başarımız onlara ait..
Zaten o futbolculardan biri var şu an başımızda.
Valla bu saydığın disiplinsizlik değil oyuncuların terbiyesizliği sen herhalde Terim gibi ağzına 2 tane geçirmesini istiyorsun. Disiplin saha içinde görevini yapmayla ilgilidir, West gibi sorunlu kimsenin istemediği oyuncunun yaptığı bir marifet değildir.
UmBeRtO GS
12-01-05, 17:01
Zaten başımızda o kadronun en önemli oyuncularından biri var...
Hem ayrıca size göre de onun yardımcısı takımın tekrar en önemli oyuncularından biri....
Lucescu'nun disiplinli olduğuna dair yorumlara da gülüyorum...
Hagi'nin eline vurduğu, milletin üstüne yürüdüğü, bir yorum yapıp kovulmasına ramak kala laflarını yutan, Mondragon'un saha kenarına kadar gelip taktik öğrettiği fırça attığı bir hoca ne kadar disiplinli olabilir acaba...
Bratu ve Pinto'ya pas vermemek iddialarına gelince, valla bende olsam bende vermezdim. Çünkü o ikisine top geldiği an direk top rakibin eline geçiyordu...
Ata,
Disiplin o terbiyesizliği yapan futbolcuya cezasını verebilmektir,seyretmek değil...
Üstelik disiplinli hoca bu tür tepkilere maruz kalmamamayı sağlayan hocadır...
Sıkıyorsa bu futbolcular aynı şeyleri Terim ya da Hagi'ye yapsınlar da görelim.Yapmayı bırak düşünemezler bile.Önemli olan da düşündürmemek zaten...
Parma Maniac
12-01-05, 17:05
Parma oynamadığı bir maç sonrası Hakan'la çok lazımmış gibi röportaj yapılıyor ve konu Hagi'nin canlı yayında söylediklerinden hemen milli takıma getiriliyor ne hikmetse.. Takım içi arkadaşlarım değil diye düzeltmesi çok da önemli değil, şu ana kadar yaptığı açıklamaları biraz yumuşatıp tepki görmemek için böyle söylemiş olabilir .. Ki isterse gitsin Anadolu takımından bir oyuncuyu kasdetsin, bunu bu kadar tekrar etmenin kime ne faydası vardır? Maç topicinde de yazdım, bunları konuşmanın sırası değil şu an sadece Galatasaray'ın başarısını düşünüyorum diyip bir kez olsun polemikten kaçmak, bir yerlere gereksiz mesajlar göndermemek bu kadar mı zor?abi tamam da ben ordaki yazdığın şey için söyledim bunu.. diyorum ki orda yine arkadaşlarım beni yalnız bıraktı gibi bir tekrar sözkonusu değil.. adam lafı Galatasaray'daki arkadaşlarına getirerek soru soruyor takım arkadaşların hakkında böyle bi açıklama oldu diye, o da ben Galatasaray'daki arkadaşlarıma demedim yahu, bütün Milli Takım'daki arkadaşlarım dahildi buna diye cevap veriyor.. ha ilk söylediğinde amacı neydi, kimleri kastetti onu bilemem zaten onun için söylemiyorum bunu.. ama verdiği cevap bu.. tekrar bi ağlama, zırlama kesinlikle sözkonusu değildi orda..
M.Yasin Cakmak
12-01-05, 17:07
Hayirli olsun da bosuna sevinmeyin, Hagi hayatta takimla calistirmaz.
Dediğim gibi disiplin anlayışlarımız farklı misal Terim zamanıdna Hasan Şaş yan hakeme küfredip kırmızı kart görüyordu ama ben doğrudürüst ceza aldığını görmedim. Kezan H. Ünsal Sabri gibi oyuncular sürekli ona buna dayılanıyordu , Emre Okan gibi oyuncular topluca hakeme itiraz ediyorlardı anlamsız kartlar görüyorlardı. Bu kartlar yüzünden az başımız ağrımadı zamanında. Ayrıca West o dediğin olaydan sonra gönderildi onu iyi hatırlıyorum. Her neyse konumuz bu değil zaten ben başarıya bakarım, dediğim gibi önemli olan saha içi disiplin sıkıysa Terim'e yapsın demişsin yapsın Terim vuracaktı biz de çok iyi yaptın mı diyecektik? Süren'in açıklamaları çok doğru hot zotla yönetim kalmadı. Sizlere bizzat Bilgin Gökberk'ten duyduğum bir olayı anlatayım.
Terim'in 2. gelişindeki başarısızlığın nedenlerinden biri de birçok futbolcunun Lucescu ile çalıştıktan sonra daha demokratik bir ortam gördüğünü ve Terim zamanındaki baskıyı kaldıramadıklarını hatta bazı oyuncuların bir nevi gitmesi için kasıtlı olarak oynamadıklarını söyledi. Bilemiyorum ne kadar doğrudur ama bazı oyuncularda isteksizlik olduğu kesindi.
Yok Yasin sevinen yok zaten ben üzüldüm açıkçası şimdi iyice kaos ortamı yaşanacak çünkü.
Şunu da ekleyeyim Galatasaray'ın en çok kart gördüğü sezonlar Lucescu'lu 2 senedir...
Hesaplayalım hemen :
2002/2003 sezonunda :
5 kırmızı
57 sarı
2003/2004 sezonunda :
9 kırmızı
56 sarı
2001/2002 sezonunda :
8 kırmızı 71 sarı ( 4 ü FB maçında)
2000/2001 sezonunda
6 kırmızı 70 sarı
Sarı kart olarak haklıymısşın ama Lucescu zamanında gördüğümüz sarı kartların çoğu İtalyan futbolunda da sık görülen taktik faullerdir. Benim demek istediğim disiplinsizlik nedeniyle görülen kartlar idi.
Ata, ayrıca her gittiği takımda durum böyle.11 hafta kaldığı İnter dahil,BJK,Brescia ve şimdi Shaktar'da.(En azından CL maçlarında)
Bu iki sezon istatistiğine Avrupa maçları dahil mi?
Avrupa maçları dahil değil onları bulamadım açıkçası.
Her gittiği yerde böyle olduğuna pek inanmıyourm. Inter'e gittiği zamanı bilmiyorum hatırlıyor musun klüp tarihinin en sorunlu zamanlarından birini yaşıyorud o sene 4 TD değişti. Takımda disiplinsizlik had safhadaydı, zaten o sezon sonu kadronun yarısını yolladrılar neredeyse.
BJK'de de malum 5 kırmızı gördükleri maç var bunlar tabii istatistiksel olarak yanıltan konular. Shaktar'daki kartlar pozisyon gereği görülen kartlardı benim bahsettiğim itiraz, durup dururken tekme gibi kartlar.
hakan sükür gurbetci futbolculara kafayi takmis,sirayla tek tek gönderecek....
Oynatılmadıktan sonra kalsa ne olur kalmasa ne olur?
Arif'le oyarız artık.
Bengü Cakmak
12-01-05, 19:06
arif uyar tabi
şimdi diyorsunuz ki karan disiplinsizliğinden (idmanda) iyi çalışmamasından gönderildi. diyelim ki doğru.
peki iyi çalışmayan adamı idmanda huzursuzluk çıkartan adamı son 2 haftaya kadar neden kadrona aldın neden oyuna soktun demezler mi adama?
diyelim ki o zaman böyle bir sorun yoktu sorun çıkartmaya başladı kadro dışı bıraktı. peki o zaman hakan dökülürken takım berbat oynarken bu adama neden bir kez 11 de şans vermek aklının köşesinden geçmedi. mıçını yırtsa oynamayacağı belli olan adam neden çalışsın. bunun böyle olacağını biz aylar öncesinden yazmadık mı adil forma dağıtmazsan kim neden çalışsın demedik mi?
buyrun hangisi doğrudur siz karar verin. siz daha iyi bilirsiniz.
Abi hepsinden ötesi adam antremanlara çıkmıyor ilan edildi bir anda ben ona şaşıyorum.. Bir disiplinsizlik lafıdır gidiyor, hani biliyoruz yönetim pek kimseye sözünü geçiremiyor ama Ümit Karan'a ceza kesmeyi de becerirdi heralde öyle değil mi?
Bakınız Hagi'nin bir röportajında Ü.karan'ın haftanın en az 2 günü sakat olduğunu söyleyerek antremanlarda sadece düz koşu yaptığını;katıldığı antremanlarda laubali olduğunu,yeterince çalışmadığını ve istediklerini yapmadıklarını söyledi.Saha dışı olayları da cabası...
Sonuçta sorun antremana katılmamak değil.Antreman disiplinine uymamak ve çalışmamak...
PS:Bir de haber vereyim söylenenlere göre Ü.Karan FB maçı öncesi ASY kazan dairesinde sigara içerken yöneticilere yakalanmış.Doğru mu yanlış mı bilemem...
PS:Şunu da ekleyeyim sanırım son 6 hafta Ü.Karan ilk 18'e dahi girememiştir...
Sigara mevzusuna hiç girmeyelim şimdi saymaya başlarsak kimlerin sigara içtiğini duysanız :)
Ümit Karan sütten cıkmıs ak kasık degil..Hakan Şükür'ü yermek icin Karan'ı olmayan melaikelerle donatmak yanlıs..Ümit cok sevdigim bir oyuncudur, ama geldiginden beri Galatasaray'a bekleneni vermemistir belirli periyotlar haricinde..
Sonuc itibariyle simdi Karan kaldı mı gitti mi?
Zur Zeit auf Probe trainiert Ümit Karan, 6-facher Nationalspieler von Galatasaray Isatnbul, bei Mönchengladbach im Trainingslager in Malaga mit:«Es geht um eine halbes Jahr ausleihen, Gladbach aber möchte eine Kauf-Option.» Heute wirkte er das erste Mal, mit Gastspielgenehmigung, beim 2:0-Sieg gegen den FC Brügge mit.
www.transfermarkt.de
Türkçe'ye çevirirsek
Ümit Karan denenmek için çağrıldı, 6 kere milli olmuş Galatasaray oyuncusu , Malaga'da kampa katıldı : yarım sezon kiralama durumu var, ama Gladbach Satın alma opsiyonu da oacak. Bugün ilk defa hazırlık maçında Brügge'e karşı 2-0 lık galibiyette oynadı
Sigara olayına da gelirsek; zamanında bir belgeselde izlemistim..Cruyff takım arkadasları ormanda kros yaparken, arada agacların arkasına saklanır sigara icermis uzun uzun..Ama sonucta adam Cruyff..Performansına yansıtmıyor bunu..
Tıpkı bizdeki bazı isimler gibi..Eger Kaptan Bulent sigara iciyorsa, kimse bir sey demez, cunku adam hic bir zaman performansına yansıtmamıs bunu..Ama tutup da Karan gibi oynamayan bir adam icerse, göze batar..Bu kadar basit..
PS:Şunu da ekleyeyim sanırım son 6 hafta Ü.Karan ilk 18'e dahi girememiştir...
Umit Karan'in ilk 18'e girememe mevzusu ilk kez "oynatılmayacaksam gitmek istiyorum" demesinden sonraydı hatırlarsanız.. Bu demeci verene kadar yedek kulubesindeydi, hatta zaman zaman oyuna sonradan giriyordu. Ama ne zaman ki bu demeci verdi, bir daha ilk 18'e dahi giremedi..
şimdi diyorsunuz ki karan disiplinsizliğinden (idmanda) iyi çalışmamasından gönderildi. diyelim ki doğru.
peki iyi çalışmayan adamı idmanda huzursuzluk çıkartan adamı son 2 haftaya kadar neden kadrona aldın neden oyuna soktun demezler mi adama?
diyelim ki o zaman böyle bir sorun yoktu sorun çıkartmaya başladı kadro dışı bıraktı. peki o zaman hakan dökülürken takım berbat oynarken bu adama neden bir kez 11 de şans vermek aklının köşesinden geçmedi. mıçını yırtsa oynamayacağı belli olan adam neden çalışsın. bunun böyle olacağını biz aylar öncesinden yazmadık mı adil forma dağıtmazsan kim neden çalışsın demedik mi?
buyrun hangisi doğrudur siz karar verin. siz daha iyi bilirsiniz.
verilen yanit harika 2 degil 6 hafta
6 hafta kala kadroya girememiş.Ondan önce de kadroya girmekte zorlanmış.Sadece 2 maçta,o da yedek olarak girebilmiş.Yani ne kadroya doğru düzgün girebilmiş,ne de oynayabilmiş.
Kendin yanıtını vermişsin zaten.Antremanda çalışmayan,koşmayan adam,kendisinden 5 yaş büyük olmasına karşın 2 kat fazla çalışan bir adamın yerine forma giyemez.
Ha nasıl olsa ben oynayamam deyip iyice sererse o vakit de kıçına tekmeyi yer.
[
6 hafta kala kadroya girememiş.Ondan önce de kadroya girmekte zorlanmış.Sadece 2 maçta,o da yedek olarak girebilmiş.Yani ne kadroya doğru düzgün girebilmiş,ne de oynayabilmiş.
tam 6 maçta oynamis. (antep-ankara-kayseri-sebat-malatya-diyarbakir) son 6 haftagönderildiini söyledigine göre 11 macin 6 sinda yani %50 sinden fazlasinda oynamis.
soruyu tekrar soruyorum. calismiyor kaytariyorsa ne isi var 6 maçta sahada boyle bir sorun yoksa neden takim cok kotuyken necati ve hakan dokülürken neden 1 maçta bile 11 çikartilmadi. hakan ilk 11 basliyacak diye sözlesme mi var.
Oynamış da kaç dakika oynamış acaba?
İlk yarı boyunca bir şans verilmiştir Ümit'e.Çalışsın,kendine gelsin,Hagi'nin istediklerini yapsın.Demek ki yapamamış.Ondan sonra da zaten hiç kadroya girememiştir.
Ben de cevabı yeniden vereyim.Kendisinden çok çalışan ve disipline uyanlar ilk 11'de forma şansı bulmuştur.İnanmadığı,güvenmediği adamı niye oynatsın?
Ben de cevabı yeniden vereyim.Kendisinden çok çalışan ve disipline uyanlar ilk 11'de forma şansı bulmuştur.İnanmadığı,güvenmediği adamı niye oynatsın?
iyi de ben onu soruyorum iste madem inanmiyor guvenmiyorsun neden her basinin sikistigi macta oyuna aliyorsun alma kadroya tamam diyeyim
ama sen basin sikistiginda oyuna alacak kadar guveniyorsan ve o da girdiginde sahada iyi seyler yapiyorsa, takimin özellikle forvetinin döküldügü haftalarda neden bir kez bile 11 de denemiyorsun.
insallah bu sefer anlatabilmisimdir.
UmBeRtO GS
13-01-05, 19:52
Teknik direktörler formayı antremanlardaki performansa göre verir, bilmem biliyormusunuz? Hagi'nin yaptığı açıklamalardan da Ümit Karan'ın ilk 11'de oynayamacak kadar kötü bir antreman performansı ortaya koyduğu rahatlıkla anlaşılıyor..
Demekki Ümit Karan son haftalarda yani kadroya bile giremediği maçlar ile en son yedek olarak sahaya çıktığı maç arasındaki antremanlarda ve ondan sonraki antremanda gerekli performansı gösterememiş, ayrıca buna disiplinsizlik ve diğer sebepler eklenince kadro dışı kalmış...
USAtaraftar
13-01-05, 20:27
Teknik direktörler formayı antremanlardaki performansa göre verir, bilmem biliyormusunuz? Hagi'nin yaptığı açıklamalardan da Ümit Karan'ın ilk 11'de oynayamacak kadar kötü bir antreman performansı ortaya koyduğu rahatlıkla anlaşılıyor..
Demekki Ümit Karan son haftalarda yani kadroya bile giremediği maçlar ile en son yedek olarak sahaya çıktığı maç arasındaki antremanlarda ve ondan sonraki antremanda gerekli performansı gösterememiş, ayrıca buna disiplinsizlik ve diğer sebepler eklenince kadro dışı kalmış...
Demekki antremanlarimizin yildizi Berkant gidince onun boslugunu Hakan Sukur doldurmaya karar verdi.
iyi de ben onu soruyorum iste madem inanmiyor guvenmiyorsun neden her basinin sikistigi macta oyuna aliyorsun alma kadroya tamam diyeyim
ama sen basin sikistiginda oyuna alacak kadar guveniyorsan ve o da girdiginde sahada iyi seyler yapiyorsa, takimin özellikle forvetinin döküldügü haftalarda neden bir kez bile 11 de denemiyorsun.
insallah bu sefer anlatabilmisimdir.
Kalem kalem anlatmakta fayda görüyorum:
1)Hagi elbette bir antremanla Ümit veya başka bir futbolcu hakkında kanaat edinmeyecek.Dolayısıyla son 6 maça kadar bir süreç geçmiştir bu fikri edinene kadar.
2)Hagi 6 maçın sadece ikisinde 45 dk.diğerlerinde de 15-20 dk oynatmıştır Ümit'i.yani bayağı bir oynatmış ve güvenmiştir kendisine...:)
3)Son 6 maçta da ilk 18'e bile almayarak niyetini belli etmiştir.
4)Dolayısıyla da güvenmediği adamı ne diye oynatsın Hakan'ın yerine?
Umarım bu sefer ben anlatabilmişimdir...
O 6 haftalık dönemin antremanla, güvenle, performansla bir alakası olmadığını görmek için forumun en fazla mesaj gönderilen topicinden iyi bir arşiv olamaz heralde;
http://www.galatasarayi.com/forum/viewtopic.php?t=351
O mesajların veya topicin neyi kanıtladığını da bir anlatabilir misin Sheva?
O topic sonucunda "Ü.Karan şu sebeple 6 hafta oynamamıştır" gibi kesin bir sonuç mu çıkmıştır?
Böyle bir ortak kanıya mı varılmıştır tüm forum ahalisince?
Ya da o haftalarda kadroda olsaydı oynayacak mıydı kendisi?Yoksa her zaman olduğu gibi yedekte mi olacaktı?
PS:Bu arada son 6 hafta değil son 3 hafta kadroya alınmamış.Ama sezon içinde de çeşitli haftalarda 3 kez daha kadroya alınmamış.Yani 6 kez ilk 18'e girememiş.
Kalem kalem anlatmakta fayda görüyorum:
1)Hagi elbette bir antremanla Ümit veya başka bir futbolcu hakkında kanaat edinmeyecek.Dolayısıyla son 6 maça kadar bir süreç geçmiştir bu fikri edinene kadar.
2)Hagi 6 maçın sadece ikisinde 45 dk.diğerlerinde de 15-20 dk oynatmıştır Ümit'i.yani bayağı bir oynatmış ve güvenmiştir kendisine...:)
3)Son 6 maçta da ilk 18'e bile almayarak niyetini belli etmiştir.
4)Dolayısıyla da güvenmediği adamı ne diye oynatsın Hakan'ın yerine?
Umarım bu sefer ben anlatabilmişimdir...
o zaman ben de kalem kalem gideyim
1) haginin bir futbolcu hakkında fikir edinebilmesi için 1 sene geçmesi mi gerekiyor. neredeyse 1 sezondur karanla beraber.
2) evet oynattığı maçlara bak hepsi zorlandığımız kilit olduğumuz maçlar bu kadar disiplinsiz bir adam bu kritik maçlarda neden sahada yazık değil mi idmanda aslan gibi mücadele eden arife ayhana
3) 6 değilmiş zaten de ben de diyorum ki bu sahaya çıkardığın kritik maçlarda ümit kötü oynamamıştır madem sıkıştığında oyuna girebilecek bir topçu adamı forvetin dökülürken haftalarca gol atamazken neden bir maç bile 11 de oynatmadın. (2. maddeyle birlikte düşün lütfen)
4)güvenmediği adamı kritik maçlarda oyuna sokarak antep malatya ve diyarbakır maçlarında puan kaybetmemize hagi mi neden olmuştur.
O topic birşey kanıtlamıyor; o güne kadar öyle ya da böyle kadroda yer alan ve zaman zaman yedek olarak oyuna giren Ümit Karan'ın son 3 maçta neden kadroda yer almadığını göstermesi amacı ile koydum..
Ben diyim yedek kalmaya isyan etmesi sonucu, sen de disiplinsizliğinin bedeli, sonuçta Ümit bir sebeple GS'den ayrılacağını açıklıyor ve ipler koptuktan sonra da bir daha kadroya giremiyor.. Yani senin bir önceki postunda yazdığın gibi 'Hagi'nin Ümit Karan'ın nasıl bir futbolcu olduğunu en sonunda anlaması' gibi bir sebebi yok kadroya alınmamasının..
Ümit Karan'a süpriz talip!
Galatasaray'da teknik direktör Gheorghe Hagi'nin ikinci yarıda takımda görmek istemediği Ümit Karan krizi devam ederken, golcü futbolcuya sürpriz bir talip çıktı: Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor. Almanya'nın köklü kulüplerinden Borussia Mönchengladbach ile görüşen ve antrenmana da çıkan ama anlaşamayıp geri dönen Ümit Karan için menajeri Harun Arslan'ın Ankaraspor yetkilileriyle görüştüğü öğrenildi. Başkent ekibinin teknik direktörü Samet Aybaba'nın istediği bu transferin bayrama kadar tamamlanması bekleniyor. Anlaşma sağlanırsa, Ümit sezon sonuna kadar başkent kulübünde kiralık oynayacak.
UmBeRtO GS
16-01-05, 15:39
Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor :D hadi hayırlısı...
Parma Maniac
16-01-05, 21:13
Karan bugün Sabah'a röportaj vermiş.. bu son 2 haftada Sabah'a verdiği 3. röportaj oldu, diğer gazeteleri bilmiyorum.. işin kötüsü 2-3 ay sonra takımda neler olur bilinmez belki geri dönerim diyerek resmen Hagi'nin gidebileceğinden bahsetmiş ki dumur oldum.. demek ki isteği o yönde.. ama Karan'a neden habire röportaj veriyorsun diyen yok tabii ki, gayet de normal.. Sukur değil ki o..
Bugünkü (pazar) Sabah'ta öyle bir röportaja rastlamadım?
Ayrıca güzel bir kriter vermiş dönme sebebi olarak.. Bakalım eğer dönerse Hagi gidince mi dönecek, Hakan jübile yapınca mı..
Parma Maniac
16-01-05, 22:00
Bugünkü (pazar) Sabah'ta öyle bir röportaja rastlamadım?
Ayrıca güzel bir kriter vermiş dönme sebebi olarak.. Bakalım eğer dönerse Hagi gidince mi dönecek, Hakan jübile yapınca mı..oha bugünkü yazmışım.. dünkü olacak bu, yine başka düşünüp başka yazma hadisesi, kafam çok dolu bu aralar heralde..
aynı röportajda ayrıca Hagi'nin Terim'in eline su dökemeyeceğini söylemesi de mevcut..
Ümit Karan'ın gönderilmesine Canaydın'ın karşı çıktığını düşünür ve Hagi veya Hakan'dan birini bu işten mesul kabul edersek (ki ikisinin de sene sonu gitme ihtimali var) Ümit'in sene sonu dönme ihtimali olabilir, bu söylediği doğru.. Ancak dediğin gibi bunu 2 hafta içinde 3. kez açıklıyorsa çok doğru bir iş yapmamış, ayrıca birilerinin ayağı her an kayabilir anlamındaki mesajını da doğru bulmadım..
UmBeRtO GS
16-01-05, 22:52
Ümit Karan için Hakan Şükür ya da Hagi feda edilecekse yazık olur
Tehlikeli restleşme
Hagı'nin "Gönderilene kadar PAF takımla çalışsın" dediği Ümit Karan dün idmana çıkmadı. Golcü futbolcu, "Sakatlığım olduğu için salonda çalıştım" diye kendini savundu. Ancak Ümit'in, "Ben PAF takımla çalışmam" diye rest çektiği öğrenildi. Yönetim, "Kiraya verelim, kaybetmeyelim" dediği Ümit için iki arada bir derede kaldı.
Aslan'da restleşme
Karan, "Sakatlığım var. Bu nedenle salonda çalıştım. Bunu antrenörüm de biliyor" dedi. Hagi'nin, "Kendine kulüp bul" dediği Ümit PAF takımıyla idmana çıkmayı kabul etmedi.
Galatasaray ikinci yarı hazırlıklarına Florya Metin Oktay Tesisleri'nde devam ediyor ama Ümit Karan ve Saidou işini hala çözemedi. Teknik Direktör Hagi son kararını vererek, "Onları takımda istemiyorum. İdmanlara da almam. PAF takımla çalışsınlar" demişti. Ümit'in dün PAF takımla idmana çıkmayarak yönetime "Rest" çektiği öğrenildi.
APAR-TOPAR AÇIKLAMA
Golcü futbolcunun yönetime, "PAF takımla çalışmaya çıkmam" diye rest çektiği kulüpte konuşuluyor. Hagi'yi ikna edemeyen, ancak Ümit'i de kaybetmek istemeyen yönetim iki arada bir derede kaldı. Konunun basına sızması üzerine ise Ümit Karan, "Ayağımdan sakatlığım var. Bu nedenle idmana çıkmadım. Bunu antrenörüm de biliyor" açıklamasını yaptı.
HAGI'Yİ ŞİKAYET ETMİŞTİ
Ümit'le birlikte kadro dışı bırakılan Saidou ise PAF'la idmana çıktı. Ümit ve Saidou dün sabah idmanından önce PAF takıma gönderilecekleri haberini alında hemen telefona sarılıp bir yöneticiye Hagi'yi şikayet etti. "Hagi bizi idmana almayacakmış" diyen iki oyuncuya yönetici, "Size bir ay önce bunu tebliğ ettik. Niye şikayet ediyorsunuz" cevabını verdi.
AVRUPA'YA KİRALANACAK
Gelişmelerden rahatsız olan yönetim Ümit ve menajerine, "Bir an önce takım bulun. Lig başlamadan sorun bitmeli" talimatını verdi. Golcü futbolcunun menajeri Harun Aslan, "Ümit'i Türkiye'de 8 takım istiyor. Ama biz Ümit'i 6 aylığına Avrupa'da bir takıma kiralayacağız. Bazı gazetelerde S.Donetsk adı geçiyor ama bu mümkün değil. Ümit 6 ay sonra geri dönecek" dedi
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İşte size Ü.Karan'ın iş disiplini ve işine bağlılığı...
Kusura bakma ama bunun iş disipliniyle ilgisi yok. Geçen sene de benzer şekilde kadro dışı bırakılanlar olmuştu. Kıran açıklamasında Gladbach ile anlaşamadık dedi muhtemelen bonservis yüzünden, e Türkiye'de de bir klübe satmıyorlar kiralık vereceğiz diyorlar ondan sonra da PAF'la çalışmasını bekliyorlar. Ben olsam ben de çalışmam sat diyorsun satmıyorlar takımda kalsan PAF'larla çalışacaksın diyip küçük düşürüyorlar kusura bakma ben burada bir disiplinsizlik göremedim. Madem bu kadar sorunlu oyuncu ya serbest bıraksınlar ya satsınlar, sence neden bunlardan biri yapılmıyor? Biraz da bunu düşün derim.
Bu arada bugün :
19 Ocak 2005 14:12
Ümit Karan PAF takımla çalıştı!
Galatasaray'da, teknik direktör Gheorghe Hagi tarafından gözden çıkarılan ve Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımıyla yaptığı görüşmelerde sonuç alamayan Ümit Karan, PAF takımıla birlikte çalışmalara başladı..
Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımıyla yaptığı transfer görüşmesinin olumsuz sonuçlanmasının ardından yeniden sarı-kırmızılı takıma dönen, ancak (A) takımın çalışmalarına alınmayarak PAF takımıyla çalışabileceği belirtilen Ümit, bir gün gecikmeli olarak antrenmanlara başladı.
Yine (A) takıma alınmayan Alioum Saidou ve Faruk Gürsoy ile birlikte dün çıkması gereken antrenmana katılmadan tesislerden ayrılan Ümit Karan, PAF takımının bugünkü çalışmasına katıldı.
Teknik direktörlüğünü eski takım arkadaşı Suat Kaya'nın yaptığı PAF takımı antrenmanında yer alan ve düz koşuda Saidou ile birlikte en önde bulunan Ümit, daha sonra da çift kale maçta oynadı.
Diğer yandan, kulüp futbol şube sorumlusu Fatih Gökşen de Ümit Karan'ın idman yaptığı esnada arka sahaya geldi, ancak Gökşen'in basın mensuplarına görünmekten kaçınması dikkat çekti.
Ayrıca, kendisine takım aramayı sürdüren Saidou ise yaptığı açıklamada, henüz menajerinden herhangi bir kulüple anlaşıldığı şeklinde bir haber gelmediğini ve beklemede olduğunu söyledi.
USAtaraftar
19-01-05, 17:25
Bu yapilanlar ayiptir.
Artık ilgilenmiyorum açıkçası kim gitti, kim kaldı.. Bildiğim şey 1 ayı aşkın süredir Galatasaray'da ilk 11 oynayacak düzeyde 2 oyuncuya (Saidou, Ümit) kulüp bulamadık ve Türkiye liginde oynayabileceği şüpheli bir oyuncuyu alamadık (Plesan).. Bu kadar beceriksizlik, basiretsizlik olmaz diycem ama ya oluyor ya da hakikaten büyük bir şanssızlık var üzerimizde..
Bir de transfer döneminin başında ismi geçen oyuncular var ki onlara hiç girmeyelim zaten..
Bu arada bugün :
19 Ocak 2005 14:12
Ümit Karan PAF takımla çalıştı!
Galatasaray'da, teknik direktör Gheorghe Hagi tarafından gözden çıkarılan ve Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımıyla yaptığı görüşmelerde sonuç alamayan Ümit Karan, PAF takımıla birlikte çalışmalara başladı..
İşte size Ü.Karan'ın iş disiplini ve işine bağlılığı...
A takım kadrosuna alınmayacağı açıklanan bir oyuncunun PAF takımla çalışmasından doğal bir şey olamaz.Dolayısıyla eğer bu futbolcu kendine takım bulamazsa PAF takımla çalışır.Malzemesini de ordan alır.Geçen sene kadro dışı kalan ve PAF takımıyla çalışan,A Takımla aynı yerde yemek bile yiyemeyen futbolcuların hiçbirinden bu tür bir davranış gördünüz mü?Ya da aynı durumda olan Saidou antremana "kılım döndü" diye çıkmadı mı?Bir futbolcunun görevi daima kendini hazır durumda tutmak,ne olursa olsun çalışmaya devam etmektir.Buna da futbolda "iş disiplini" veya "iş ahlakı" denir.(Bkz.Bülent Korkmaz)
Tamamen Ümit'in terbiyesizliği.Bu durumda Hagi'nin "çok çalışan futbolcu istiyorum" lafının ne kadar isabetli olduğu görülmüştür sanırım.Sezon boyu antremanların çoğuna sakatım diye çıkmayan adam PAF takım antremanına da çıkmaz.
PAF takımda biraz iş disiplini ve kendine saygıyı öğrenir umarım...
Yöneticilerden azarı yiyip,ceza alacağı söylenince antremana paşa paşa da çıkar böyle...
Sezon boyu antremanların çoğuna sakatım diye çıkmayan adam PAF takım antremanına da çıkmaz.
Yazının diğer kısımları kendi görüşün ama bu lafla ilgili müdahil olmak durumundayım.. Böyle birşey yoktur..
Nasıl yoktur?
Ü.Karan'la beraber mi çıktınız tüm antremanlara acaba?
Tabi ki değildim tıpkı senin olmadığı gibi.. Lakin bir gün olsun Ümit'e bu konuda bir uyarı yapıldığını veya ceza kesildiğini de duymadım, ki bilirsiniz gazetede çıkan beş dakika geç kaldı 100 dolar ödedi şeklindeki antreman haberlerini..
Bazı şeyleri kafanızdaki şablona oturtmak için bu kadar gayret etmenize hayret ediyorum.. Baliç lig bitmeden 5 hafta evvel yeni 10 numaramızdı, sonra yüzüne bakılmadan yollandı.. Buna ne gibi bir açıklamanız var, Balic'te mi disiplinsizlikten yollandı? Keza Ümit son 3-4 haftaya kadar kadroya da alındı, Hakan'ın artık ayakta duramayacak hale geldiği maçlarda oyuna bile girdi.. O zamanlar böyle bir disiplinsizlik, antreman eksikliği vs. yoktu da ondan sonra mı oldu bir anda?
Bakınız dostum antremana katılmamak,şahsen orda bulunmamayı gerektirmez.Açınız ve itimat ettiğiniz o gazetelerin arşivlerine bakınız.Galatasaray'la ilgili günlük haberlerin kaç tanesinin en sonunda "Hafif sakatlığı bulunan Ümit Karan düz koşu yaptı." ibaresi yer alıyor.
Baliç yeterince kullandı şansını.1 maç dışında çok kötü oynadı.(Kayseri maçı).Diğer sorularının yanıtları da sanırım diğer topicte mevcut.Ü.Karan'ın sahaya çıktığı toplam dakika sayısı iki maç süresi etmiyor ne yazık ki...
neyi tartışıyorsun hala
ümit gitti şimdi seyredeceksin ümiti de ümitsiz alternatifsiz galatasaray forvetini de.
yok antremana çıkmadı hayır çıktı deyince çıktı ama çalışmadı kaç idmana gittin bu sene ben en az 7-8 idman seyrettim ümit sadece 1 tanesinde düz koşu yaptı kısmete ogün yanında koşan hakandı.
hayır 50 ayrı yer diyor ki karanın baliçin gidişinde başka şeyler var. başarısızlık olursa kabak sadece hagiye değil bazı futbolculara da patlar diye onlar yalancı siz doğruyu biliyorsunuz.
önce vermeniz gereken cevabı vereceksiniz bu adam disiplinsiz çalışmayan tembel bir herifse kritik maçlarda neden aslan gibi çalışan yırtınan arifin ayhanın hakkı yendi de bu adam oyuna alındı.
adam sakatım der vay disiplinsiz olur idmana çıkar vay korktu da çıktı olur karan gitti tamam şimdi hakanı izlemeye devam edelim ak koyun kara koyun göreceğiz.
Önce sakin olmakta ve konuşma adabına uymakta fayda var sanıyorum.Üstelik sorduğun sorulara cevap vermek zorundaymışız gibi tavrın da beni hayrete düşürmüş durumda.Sen otorite misin yoksa kanuni güç sahibi bir yetkili misin ki sana cevap vereyim ben?Mümkünse sen önce benim sorduğum sorulara cevap ver.Zira ben seninkilere yeterince cevap verdim,fakat görüyorum ki kurulu plak gibi aynı şeyleri tekrarlamaktan vazgeçmemişsin.Önce oraları bir oku sonra soru sor.Anlaştık mı?
Bu kadar sinirlenmene de gerek yok.Konusu geçen sen değil Ü.Karan'dır.Ha sen avukatıysan ona karışamam..
Hade iyi günler sana...
M.Yasin Cakmak
20-01-05, 20:05
Abiler, arkadaslar sakin olmakta fayda var. Rica ediyorum.
Kendi adıma gayet sakinim Yasin...
Bundan sonra da en azından bu topicte arkadaşla bir diyaloğum da olmayacaktır...
kafasına eseni fikirlerini desteklemek için veriymiş gibi yazan bunu doğruymuş gibi empoze etmeye çalışan herkes sinirlerimi oynatıyor.
karanın kaç idmanda düz koşu yaptığını kaç idmana çıkmadığını yazıp savunsan ağzımızı açamayacağız ama salla ya tutarsa olmadı değiştir.
aslan gibi savaşan çalışan ayhan ve arifin hakkı yenilerek disiplinsiz çalışmayan karan neden kritik maçlarda oyuna alınmıştır sorusuna cevap verebilen olmadı.
+ konuşma adabına aykırı hiç bir şey yazmadım
aslan gibi savaşan çalışan ayhan ve arifin hakkı yenilerek disiplinsiz çalışmayan karan neden kritik maçlarda oyuna alınmıştır sorusuna cevap verebilen olmadı.
Umit Karan'in gönderilme sebebi aşagı yukarı belli. Tribündeki büyük cogunluk bunun farkında zaten.. Karabük kupa macında tribünlerin 90 dakika Ümit Karan lehine tezahurat yapması boşu boşuna degildi.
Ayrıca Hagi'nin ısrarla istemedigi Ümit'in nicin satılmayıpta kiraya verildigini onun disiplinsiz oldugunu iddia edenler hic merak etmiyorlar mı?
Hagi yüzüne bakmak istemiyor Ümit'in. Ama yönetimde kesinlikle satmıyor Ümit'i, 6 aylık kiraya veriyor. E peki Hagi seneye bu takımın başında olmayacak mı? Yazın Ümit geri dönünce yine aynı sorunlar yaşanmayacak mı? O zaman nicin yönetim Ümit'i satmıyorda kısa bir süreligine kiralık veriyor? Bunu yorumlamaya kalktıgımız zaman akla tek bir mantıklı cevap geliyor. Galiba Hagi sezon sonu yolcu!
Ayrıca benim anlamadıgım bir başka konu daha var.. Gecen sene Milan'ın o zamanki başkanı Berlusconi adeta 1 fetva vermişti. demişti ki "Benim başkan oldugum dönemde hicbir antrenör Milan'ı tek forvetle sahaya sürmeyecek, aksi halde kovulur" şeklinde cok net ve açık bir demec vermişti. Antrenöründe çıtı çıkmamıstı..
Bu sene başında FB yönetimiyle inatlaşan C.Daum'a Aziz Yıldırım tüm basının önünde cok sert bir cevap vermişti ve kulübü yönetimin yönettigini, memnun olmayana kapının acık oldugunu söyledi. Daum'da ertesi gün yanlıs anlasıldıgını söyledi ve adeta tükürdügünü yalamak zorunda kaldı..
Pekii Galatasaray yönetiminin hic mi agırlıgı yoktur.. madem ki yönetim Ümit Karan'ın satılmasından yana degil, Hagi'yi karşılarına alıp diyemiyorlar mı "Bu kulübü biz yönetiyoruz, sende kendi üzerine düsen vazifeyi yap. Begenmiyorsan kapı orada" diyemiyor mu koskoca! Galatasaray yönetimi?
Gercekten anlayamıyorum bazı şeyleri.. Sene başından beri gazetelerde devamlı yazılıp cizilen şeyler Hagi'yle yönetimin inatlastıgı yolunda. Bu sadece Ümit Karan konusunda degil, Saidou, İbrahim Yavuz gibi transferleri yönetimin Hagi'ye danısmadan yaptıgı yolunda iddialar var, Hagi'de bu yüzden oynatmıyormus.. Bir teknik direktörün o kulübü yönetenlerle inatlasması gibi bir konunun dedikodu bile olsa gündeme gelmesi bile kabul edilebilir gibi degil.. Gercekten acınacak durumda bir yönetimimiz var. Canaydın daha 2-3 hafta evel Ümit'in asla takımdan gönderilmeyecegini söylüyor ama 3 hafta sonra Ümit yolcu.. Bu da Galatasaray başkanının sözünün ne kadar etkisiz oldugunun bir göstergesidir..
Saygılar,
M.Yasin Cakmak
20-01-05, 22:19
Bence olay sandiginizdan daha basit.
Umit Karan'i kaybetmek istemiyoruz o nedenle kiraliyoruz diyor Galatasaray yonetimi. Bu su demek. Adami alacak kimse yok, kimse 3 kurus para onermedi, biz de serbest birakmak yerine kiraliyoruz. Seneye belki talibi cikar da satariz.
Umit Karan'i kaybetmek istemiyoruz o nedenle kiraliyoruz diyor Galatasaray yonetimi. Bu su demek. Adami alacak kimse yok, kimse 3 kurus para onermedi, biz de serbest birakmak yerine kiraliyoruz. Seneye belki talibi cikar da satariz.
Yasin güldürme insanları :) Yahu bu olay çıktığından beri yönetimde hem Turgay Kıran hem Gökşen açıklama yaptı Ümit'i satmak değil kiralamak istiyoruz diye. Ayrıca ben başkanın da Karan'ın satılmasını istemediğini biliyorum. Merak ediyorsan söyleyeyim bizzat BJK bonservisini almak istedi ama yönetim satmak istemedi. Şimdi kaynak ne diyenler olur kesin, eh o da bize kalsın.
Gökşen: Ümit Karan kiraya verilecek
Galatasaray Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Fatih Gökşen, kiralık olarak başka bir kulübe gönderilmesi gündemde olan Ümit Karan lehine Kardemir Karabükspor maçında tezahürat yapan taraftarlara sitem etti.
İstanbul
AA
23 Aralık 2004— Fatih Gökşen, Ümit Karan’ın kiraya verileceğini ve bunun değişmeyeceğini ifade ederek, “Taraftarlarımız dikkat etsin, yönetim kurulu ve teknik direktörlerine ters düşmesinler, Galatasaraylılık bu değildir” dedi.
M.Yasin Cakmak
20-01-05, 22:43
Bende Besiktas yoneticilerinin cikip aciklama yaptiklarini hatirlar gibiyim Ata. "Umit Karan hic gundemimize gelmedi." tarzinda....
Hali hazirda gozuken bir tane resmi teklif yok iken ve gelen en iyi kiralama teklifi de Anakara'dan gelmisken bence "teklif geldi ama satmiyoruz iddiasi" sacma...
Revivo da bizim gündemimizde değildi :D Neyse Yasin seni bu konuda ikna etmek zor çünkü tarafsız bakamıyorsun olaylara çok açık. Ben gazeteleri referans göstermedim dikkat edersen bizzat klübün içinden birinden duydum dedim. Siz kendi kendinizi tatmin etmeye devam edin forvetlerimiz dökülünce göreceğim sizi.
M.Yasin Cakmak
20-01-05, 22:47
Ata biz klubun icinden neler duyduk be abi.
Bak Ozhan Canaydin klubun gayet icinden soyledigi 10 seyden en az 7 si gercek disi.
Yok Fatih Goksen'in aciklamalarini falan ornek gosteriyorsun sonra besiktasli yoneticilerin beyanlarini komik karsiliyorsun. Biraz tutarsizlik degil mi bu?
M.Yasin Cakmak
20-01-05, 22:49
Ha arada ben en bastan beri soyluyorum Karan'in (yerine yedek forvet alinmadan gonderilmesi) mantikli degil ama bu gercekle Karan'in talibi cikmayacak kadar vasat bir oyuncu oldugu gercegi de birbirine zit degil.
Kendi yöneticimin kiralık vermek istiyoruz söylemine inanmayacaksak hiçbir şeye inanmayalım o zaman sen de 1500 euro card satıldığına da inanma 15 tane satılmış diye kabul et.
Canaydın'ın söylediklerinin klüp içiyle ne ilgisi var anlamadım? Ben sana diyorum ki başkan, Gürsoy Karan'ın gitmesini istemiyor bizzat biliyorum. Ayrıca BJK teklif de yaptı onu da biliyorum gazetelere bu konuda kim ne açıklama yapmış beni ilgilendirmiyor, BJK tabii gündemimizde değil der kendi oyuncularını niye küçük duruma düşürsün ki.
İnatla yazıyorsun kim vasat kim alınmıyor? BJK'ye göndermiyorlar , bonservisiyle satılmıyor (veya 3 milyon dolar gibi uçuk bir rakam isteniyor ) bu durumda Ümit'in alacağı parayı veren kaç klüp olabilir? Üstelik sen bu oyuncuyu basının önüne atıp aşağılamışsın , disiplinsiz demişsin.
Ha bu arada senin yıldız dediğin futbolcu 3 ay floryada yattı bir tane klüp bile talip olmadı ( ha pardon BJK istemişti de o gitmemişti). Bunu yazarken bunu da düşünmen lazım.
M.Yasin Cakmak
20-01-05, 22:54
Yeni transfer yapmak ne zamandan beri kendi oyuncularini kucuk dusurmek oluyor?
Sakin Besiktas'in kafasina bir devre boyuncaki rezillikten sonra baskasinin eskisinden bir sey olmayacagi gercegi dank etmis olmasin?
Baskan ve Gursoy Karan'in kiralik verilmesini de istemiyorlardi ama sonunda gitti. Emin ol mantikli bir transfer ucretiyle teklif gelse gene bu fikirleri de kolayca degisirdi.
M.Yasin Cakmak
20-01-05, 22:55
Benim yildiz dedigim futbolcu Karan'in yasindayken dunyanin en buyuk takimina transfer oldu hem de Galatasaray'in kasasina bir oyuncudan giren en yuksek 2. bonsrvis ucretiyle. Ben de onu hatirlatirim.
Gitmedi Yasin senin dediğin gibi olsa bedava verirdik, bonservisini düşük tutardık hiçbiri olmadı ısrarla kiralık verildi. Hala daha neden kiralık verildiğine biriniz açıklama getiremiyorsunuz.
Başkasının eskisi :D O zaman Tomas da başkasının eskisi Song da başkasının eskisi. Ümit 34 yaşında değil henüz 28 yaşında kimsenin eskisi pozisyonunda değil, bunu bu şekilde gösteren onu yerin dibine batıran Hagi. Başkasının eskisi olsa olsa Arif olur H. Ünsal olur Şükür olur. Neyse dediğim gibi sen bu konuya tarafsız bakamadığın için çok da fazla uzatmaya gerek yok zira mantıklı fikirler yerine laf sokmaya uğraşıyorsun sürekli Karan'a.
Benim yildiz dedigim futbolcu Karan'in yasindayken dunyanin en buyuk takimina transfer oldu hem de Galatasaray'in kasasina bir oyuncudan giren en yuksek 2. bonsrvis ucretiyle. Ben de onu hatirlatirim.
Inter mi dünyanın en büyük takımı? Son 16 yıldır şampiyon olamayan yıllardır şampiyonlar liginde başarısız olan her sene başarısız transferler yapıp milyonlarca doları sokağa atan İtalyan'nın FBsi. Hakan da bu başarısız transferlerden sadece bir tanesi. Gidince neler yaptığını hepimiz gördük. GS'nin kasasına giren bonservisin nedeni Hakan'ın şahsi yeteneği değil GS'nin UEFA şampiyonu olmasından ve de o sene Bosman kanununun çıkmamasından dolayıdır. UEFA kupasını 2000 yerine 2001'de alsaydık "0" bonservisle gidecekti Hakan.
Yapılıp yapılmayacağı belli olmayan ve halihazırda mevkisinde oyuncu olan hiçbir oyuncunun transferi açıklanmaz (ümit karan-veysel-carew üçlüsü) Aksine fener Anelka'nın transferini rahatlıkla duyurabilir çünkü o bölgede oynayan oyuncusu yok.. Bu transfer yaparken, özellikle de ara transferin en basit kuralıdır, hatta oyuncunun üzerinde yarattığı etki CM-FM gibi oyunlara bile girmiştir.. Ve ayrıca bunun dışında Carew'in satılması gibi bir durum vardı ki, belki de bu transfer o şarta bağlıydı..
Hepsinden önemlisi, Ümit Karan'ı hangi takımın almasını beklerdiniz? O beklediğiniz takımlar acaba GS'da Ümit Karan'ın yerine oynayan oyuncuya transfer teklifi yapmaya tenezzül eder mi? Burada maksat Ümit Karan'ı bjk'nin fener'in forvetleriyle karşılaştırmak değil, elimizdeki diğer alternatiflerle karşılaştırmak.. Onların isteyeceği bir forvet olmayabilir ama Necati dışındaki diğer forvetlerimizi isteyeceklerini de hiç zannetmiyorum (forumun bjk'li-fb'li bu konuda kendi yorumlarını yaparsa çok memnun olurum)
Yasin her oyuncu her takıma gidebilir, Baljic'de Hakan'ın üç misli bir ücret karşılığında çok daha büyük bir takıma gitti.. Gitti de ne oldu 5 maç oynamadı.. Ki fener'den giderken ne UEFA şampiyonu takımın forvetiydi ne de başka birşey, sadece Toschak'ın kişisel beğenisiyle gitti..
Ayrıca İnter'in hatalı transferlerini takımı yakından takip eden biri olarak lütfen saydırma bana çok uzun sürer, zira hatalı transfer İnter kulübünün uzmanlık alanıdır..
fred frith
20-01-05, 23:12
bjk kesinlesmemis transferleri her zaman yalanliyo, yoksa kesinlikle ümit tipinde forveti yok ve en elzem ihtiyaci suanda
ümitle hakanin durumlarinin karsilastirilmasi mantikli diil bence, biri 1 seneden uzun süredir oynamiyo veya oynatilmiyo biri taze uefa kupasi sampiyonu takimin forveti
o takimdan arifler fatih akyeller de avrupaya transfer oldu neticede
ümit de 15 civari (salladim simdi tam sayiyi bilmiorum 2002-2003) gol attigi veya clde basarili oldugu luceli sezonun sonunda satisa ciksa talibi bundan bol olurdu herhalde
Parma Maniac
20-01-05, 23:29
yahu roberto baggio sorduğun soru Mısır'ın gizlerini ortaya çıkaracak çapta bir şey mi ki bu kadar takıldın anlamadım o soruya.. Sovereign Karan'ın oynadığı dakikaları yazmış.. 3-4 maçta 2 tane 90 dk etmemiş diyor adam.. öyle Karan'ın devamlı sokulması gibi bir durum sözkonusu olmadı ki.. Galatasaray'da 4 forvet var.. Sukur, Necati, Karan, Arif.. bunların ikisi as, Arif'le Karan da yedek.. eğer maç içinde takımda forvet girecekse bu elbette Karan olacak.. burda Arif Karan'dan iyi oyuncu diyen mi gördünüz ki niye Arif girmiyor diye ısrarla soru soruluyor anlamadım..
Parma eğer Karan Arif'ten iyiyse neden gönderiliyor? Disiplinsizliktense neden yarım sezon boyunca hiç böyle bir şikayet duymuyoruz, ceza verilmiyor ve son 3 haftaya kadar kadroya alınıyor?
Ayrıca halen birşeyi anlatamıyoruz.. Bu adam niye gönderildiyi geçin, yedekten girip iyi oynadığı maçlardan sonra neden oynatılmadı? Hakan'ın kötü oyununu açıklayabilmek adına Galatasaray Türkiye liglerinde orucun etkilediği tek takım ilan edilirken (diğer takımlarımız gayrimüslüm heralde) neden Ümit'e bir kere bile forma şansı verilmedi?
PS. İlk devre Arif 240, Ümit 160 dakika oynadı..
Ben de bu konuda nacizane fikirlerimi aciklamak isterim, en azindan Besiktasli olarak GSli forvetlerden hangilerini isteyebilecegim konusunda.
Necati tas gibi adam, Carew'in yanina gelse bomba gibi olur, o tartisilmaz. Acikcasi Hakan'i su haliyle istemem, ama Umit Karan'i da istemem. Karan'in kacirdigi golleri gordukce "iyi ki bu adam BJK'de degil" dedigim olmustur.
Ha hucum pres ve defansi rahatsiz etme konusunda Karan cok basarilidir, iyi bir bitirici forveti olan takima, o forvetin yanina cok iyi gidecektir. Mesela FB Karan'i alip Nobre ile oynatsa (veya Alex ile) bos alan yaratip cok ise yarayacagini dusunuyorum. Besiktas'ta lazim olan bitirici forvet ise (ki ben oyle oldugunu dusunuyorum) Karan, hele de yuksek paralarla alinacak oyuncu degildir.
Ama uygun fiyatla satisa ciksa acikta da kalmazdi, kucuk takim oyuncusu oldugunu sanmiyorum. En azindan kadro zenginligi icin takima alinmasi gereken bir oyuncu.
Abi eyvallah ya gece gece kopardin beni.
Parma Maniac
21-01-05, 00:55
Parma eğer Karan Arif'ten iyiyse neden gönderiliyor? Disiplinsizliktense neden yarım sezon boyunca hiç böyle bir şikayet duymuyoruz, ceza verilmiyor ve son 3 haftaya kadar kadroya alınıyor?
Ayrıca halen birşeyi anlatamıyoruz.. Bu adam niye gönderildiyi geçin, yedekten girip iyi oynadığı maçlardan sonra neden oynatılmadı? Hakan'ın kötü oyununu açıklayabilmek adına Galatasaray Türkiye liglerinde orucun etkilediği tek takım ilan edilirken (diğer takımlarımız gayrimüslüm heralde) neden Ümit'e bir kere bile forma şansı verilmedi?
PS. İlk devre Arif 240, Ümit 160 dakika oynadı..bak Arif 240 öbürü 160 dk yazmışsın.. birinizin dediği birinizin dediğini tutmuyor ki.. birinde ortak karara varın ona göre konuşalım biz de :)
Arif sanki bana hiç oynamadı gibi gelmişti ama eğer daha fazla oynadıysa roberto baggio'nun ısrarla sorduğu sorunun da hiçbir önemi kalmıyor.. neyse..
Karan'ın 160 dksıyla nasıl iyi oynadığını iddia edebiliyorsun Sheva aklım almıyor.. sonradan girip 1-2 gol attı diye bi adam iyi performans gösterdi oluyorsa boşuna konuşuyoruz biz burda.. benim başından beri söylediğim şey şu, Karan şu takımda hiçbir şekilde ilk 11de oynayamaz.. disiplin, misiplin tamamen bunların dışında benim söylediğim şey.. bunun üstüne Hagi'nin şikayetleri de eklenince hiç oynamaz.. ha sizin bunun üzerine o zaman neden sonradan oyuna giriyor demenizi de ısrarla zerre anlamıyorum kusura bakma.. sanki kadromuzda birbirinden kaliteli adamlar var da oyuna girmemesi gerek Karan'ın.. yedekler Arif ve Karan işte.. mutlaka girecekler bunda sorun ne anlamadım.. kaldı ki Karan da en az süre alan adam olmuş..
Emre kardeşim anlamadığını anlıyorum ama neden anlamadığını cidden anlamıyorum.. Öncelikle 160 dk'yla nasıl oynadığı gayet iyi anlaşılır çünkü bu 160 dakika 17 maçta değil 6 maçta alınmış.. Yani maç başına 25 dk'ya tekabül ediyor ki anlaşılır heralde bu kadar sürede değil mi? İkincisi Arif'in bile Ümit'ten daha çok dakika almasına beklemediğim bir tepki vermişsin, halbuki Arif bile Ümit'ten fazla oynamışsa bu işte bir iş var demeni beklerdim..
Disiplin konusuna gelirsek nedense bu argümanı sen üretmişsin gibi cevap veriyorsun.. Disiplin Hagi'nin Ümit'i yollarken kullandığı bahane, biz de buna karşılık madem bu adam bu kadar disiplinsizdi neden ilk devre boyunca sürekli olarak ilk 16'ya alındı, neden kendisine ceza verilmedi veya uyarılmadı, neden bu disiplinsizliği bir kez bile basına yansımadı diyoruz.. Durduk yerde böyle birşey çıkınca pek inandırıcı olmuyor haliyle.. Ayrıca senin argumanına göre disiplin yüzünden kadroya girmesinde bir problem yoksa, bıraksaydık bu kadro darlığında ikinci devrede kalsaydı..
Yalnız farkındayım esas problem 'Ümit'in bu takımda hiçbir şekilde ilk 11 oynamayacağını' düşünmende.. Şu tartışmadan kendini bir soyutlayıp, orucun Hakan'ı kötü etkilediği dönemde (!) Ümit'in Hakan'ı kesecek kapasitede bir oyuncu olduğunu kendi içinden düşünmüyorsan, hakikaten daha fazla uzatmayalım bu tartışmayı çünkü demek ki gerçekten çok farklı bakış açılarımız (emin olmak için sormak zorundayım, bjk maçı ile başlayan 6-7 haftalık dönemde maçları izledin değil mi?)
parma ısrarla söylenen ne? karanın disiplinsizliğinden idmanda çalışmamasından gönderilmesi öyle değil mi? ben de diyorum ki çalışmayan disiplinsiz adamı neden kadrona aldın ve en zorlandığın maçların kritik dakikalarında neden şans verdin. haginin deyimiyle karanın alternatifleri olan ayhan ve arif idmanda aslanlar gibi çalışıyorlar ya bu 6 maçta karan yerine neden onlara şans vermedin disiplinsiz adamın ne işi var galatasaray 18 inde. ne kadar oynadığını değil neden oynadığını soruyorum yoksa ariften çok oynadı diyen yok 15 dakika bile olsa haketmeyen adamın ne işi var galatasaray kadrosunda.
valla bu sorunun mantıklı cevabı mısırın sırlarını değil ama galatasarayınkileri ortaya çıkaracaktır.
hadi türkmenin fotomaç ya da fanatikte çarşamba günkü yazısını okuyabilirseniz bu sırların nerelere dayandığını az çok anlayabilirsiniz. ama tabi o da yalan söylemiştir.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to