PDA

Tüm Versiyonu Göster : Kim 'DUR' diyecek?

Bengü Cakmak
10-01-05, 18:49
Kac haftalardir aklima takilan birsey var, tartismak istedigim.

Bu ülkede Ibrahim Tatlises diye biri var (biri var diyorum, cünkü sanatci olduguna inanmak istemiyorum).

Ve gelin görünki bu adamin birde kaseti var. Son kasetinde (dinlemedim ama her magazin programlarinda-hele hele artik Ana haberlerde duyabilecegimiz), bir sarkisi varki benim aklim almiyor. Sarkinin ismi sanrim: Kiz ben seni vurmazmiyim ...?????

Biri bana bunu anlatsin. Simdi sarkinin sözlerini buraya gecmek istemiyorum gereksiz cünkü.

Bu ülkede Futbolda 'küfüre bile hayir' derken bu adamin böyle bir "ESER" yapmasi sizce nasil yorumlanmali?

Peki top 10 da 1 numara olmasi nasil yorumlanmali??? Ve hala kimsenin buna 'dur' dememesi nasil bir isdir ben analamadim biri bana anlati versin!!!!!!

UmBeRtO GS
10-01-05, 19:33
Bu adam bir de nasıl magazin dünyasının yıldızı, halkın sevgilisi oluyor onu da anlamış değilim. Şarkıları iğrenç, kendi iğrenç, yaşadıkları iğrenç ve halkımız bunu seviyor...

Baris
10-01-05, 19:34
Şarkı var şarkı var...
Kimisi içeriğiyle seneler geçse de hatır edilir, dile dökülür; kimbilir kaçımız Sezen Aksu'nun şarkılarında yaşadıklarımızı , aşklarımızı anlatabildik, kimbilir... Kimbilir kimilerimiz kimlerle kendilerini bulup kaybetmiştir, kimbilir...

Ibrahim Tatlıses'in sanatçı olup olmaması konusunda birşey söyleyemem, ama 25 senelik meslek hayatında yaptıklarıyla büyük iz bıraktığı kesin. Taklit etmeyen, kendine özgü tarzıyla bir renk olmuştur. Son yıllardaki popüler şarkılarını öncekilerden ayırmak lazım bence. İbrahim Tatlıses özgün olduğu dönem içersinde kimilerine birşeyler vermiştir, ve bence bugünde bunun meyvesini yemektedir diye düşünüyorum.

İş şarkının sözlerine gelirse, tüketim amaçlı yazılan ,popüler, şarkıların hep benzer manasız nakaratları yok mu sanki? Misal bir türkücü kardeşlimiz çıkmış "Kız ben seni ekmek arası yapar da yerim" benzeri birşeyler mırıldanıyor. Insan oha falan olunca da Türkçe kıymete biniyor...

LuisFigo
10-01-05, 19:35
valla ibrahim tatlises´i tartismak biraz tuhaf kacar..adam senelerini vermis bu meslege....mükemmel sesi var,halk onu seviyor..
türkü´de gayet güzel bence ama bundan etkilenip gidip karisini döven insan varsa ruh hastasidir :)
neden bu kadar tartisilir bu türkü bilmyiorum....feministlerin bir oyunudur yine....

haydi hep birlikte :)

kiz ben seni vurmazmiyam..saclarindan asmazmiyam?
senin gibi bir zalimi tarihlere yazmazmiyam?

denizlerin ortasinda,gecelerin yarisinda
birakip gittin beni yar zalimlerin arasinda..

bu gitmeler beni yorar,herseyimiz gördü zarar..
geleceksen gel demeden,dostlarimiz seni sorar..
bütün dostlar seni sorar..
geleceksin engel demeden,dostlarimiz seni sorar..
bütün dostlar seni sorar..

sevmek günah olsaydi önce mecnun sevmezdi..
kerem asli icin yanmazdi..
sevmek günah olsaydi,ferhat daglari delmezdi..
bülbül gül icin feryad etmezdi..
mecnun seviyorsa,kerem yaniyorsa,
ferhat daglari deliyorsa,bülbül gül icin feryad ediyorsa,kiz ben seni vurmazmiyam..saclarindan asmazmiyam? senin gibi bir zalimi tarihlere yazmazmiyam???

Sheva
10-01-05, 19:36
Bengue böyle gelmiş böyle gider bazı şeyler Türkiye'de, fazla kafa yormamak gerek.. Şahsen böyle olayları gördükçe aklıma hemen Turkcell reklamlarındaki haliyle Kadir Çöpdemir'i getiriyorum ve bu dünyayı ben mi kurtarıcam diyip yayıp oturuyorum :)

LuisFigo
10-01-05, 19:36
Bu adam bir de nasıl magazin dünyasının yıldızı, halkın sevgilisi oluyor onu da anlamış değilim. Şarkıları iğrenç, kendi iğrenç, yaşadıkları iğrenç ve halkımız bunu seviyor...

ayip oluyor umbertocum..sarkilarinin nesi igrenc ??? su yeni sarkicilardan 100000000000000000000 kat daha iyi ve kaliteli.... ;)

UmBeRtO GS
10-01-05, 19:38
figocum sen sevebilirsin ama ben sevmiyorum ibrahim tatlısesi ve şarkılarını :)

LuisFigo
10-01-05, 19:39
hayrani degilim ama türküleri güzel...

M.Yasin Cakmak
10-01-05, 19:40
Biz ne sarkilar gorduk bu ulkede, bunu da atlatiriz :)

Sheva
10-01-05, 19:48
Şimdi bir şarkıya takılıp hakkını da fazla yememek lazım İbo'nun.. Normal zamanında burun kıvıran çok kişinin, içtiğinde bütün şarkılarını ezbere şakıdığını çok iyi bilirim :) Klasikleri her zaman dinlenir ama her albümde yine birkaç tane ekliyor üstlerine.. Tabi burda esas ilginç olan son 2 yılda atlattığı vukuatlardan sonra bu şarkıyı yapması..

Baris
10-01-05, 19:49
Pardon yanlış oldu...

M.Yasin Cakmak
10-01-05, 20:04
Dayak yiyen kadın Tatlıses'i suçladı
Avrupa ve Türkiye’de aynı anda satışa sunulan İbrahim Tatlıses’in "Aramam" albümü Avrupa’da toplatılabilir.

Köln Emniyet Müdürlüğü’ne başvuran Türk kadını S.T, Tatlıses’in “Aramam” albümünün bir çok bölümünün kadınlara yönelik şiddeti çağrıştırdığını öne sürerek, kasetin Avrupa’da dağıtımının durdurulmasını ve toplatılmasını talep etti.

S.T özellikle B kısmında yer alan "Kız ben seni vurmaz mıyam saçlarından asmaz mıyam" şarkının sözlerinde açık açık tehdit ve şiddet içerdiğini iddia etti.

Mağdur kadın, Alman polisine verdiği ifadede kocasının İbrahim Tatlıses’in şarkılarını dinledikten sonra aile huzurunun bozulduğunu, eşinin kendisine düşman gözüyle baktığını ve şiddet uyguladığını belirtti. Türk kadın, Tatlıses hakkında suç duyurusunda bulundu. S.T. ifadesinde “Kasetinde asmak, kesmek gibi ithamlarla açık açık kadınlara şiddet çağrıştırıyor” dedi. İfadesi hakkında Köln savcılığı suç duyurusunun araştırma aşamasında olduğunu söyledi.

Köln Savcısı ise kasette bahsi geçen parçayı Türkçe'den Almanca'ya çevirtti. Sözler karşısında şaşıran Alman savcısı "Böyle bir parça nasıl dinlenebilir?" dedi.

Bilirkişi raporuna dayanarak Mahkeme’nin vereceği karar tüm AB ülkelerini bağlayacaktır. Rapor “Aramam’ albümü zararlıdır” yönünde olursa bu İbrahim Tatlıses’in albümünün tüm AB ülkelerinde yasaklanacağı anlamına geliyor.

AVRUPAHABER

reallion
10-01-05, 20:33
valla yabancı parçalardaki şiddetle (sadece şiddet) kıyaslandğında ahlak dersi gibi kalıyor bizim parçalar.
ibrahim tatlısesi sevmem sevenlede aynı ortamda bulunmam ayrı..
ama dediim gibay.

M.Yasin Cakmak
10-01-05, 20:35
Arada nuans farki var iste abi. Orda siddet cinsiyet ayrimi yapmiyor o nedenle kimsenin sesi cikmiyor ama burda sadece kadin olunca ses cikiyor iste.

Ibrahim Tatlises'i gunahim kadar sevmem fakat annem su ah askim aman askim sarkisini tutmus her sabah onla uyaniyorum alismaya basladim :)

Carmelo
10-01-05, 20:44
Kendisinden , kişiliğinden nefret ederim.Yaptıkları dunyanın en igrenc seyleri ama sarkilarina ve sesine laf soyletmem.

Saunders
10-01-05, 22:10
Mutlu ol yeter

24 saat aralıksız söylese bu şarkıyı aralıksız hiç sıkılmadan dinlerim...

Saunders
10-01-05, 22:13
Arada nuans farki var iste abi.

bu arada yasincim valla değinmeden geçemicem..Çünkü bir yerde nüans farkı yazısı gördümmü direk uyarasım geliyo...

Abi nüans zaten fark demektir...Böle kullanınca fark farkı gibi okunuyor...

Yani kesin biliyosundur bunuda gözünden kaçtı sanırım...

Hastalık bu bende kusura bakma :buyuksun:

arat44
11-01-05, 00:10
valla kendisinin ne yaptıgı ne dedi pek umruda degil...

ama sarkilarini severek dinlerim...

oturup basdan asagi tum kasetini dinlemem...

ama bazi sarkilarini ust uste 40 kere dinleyebilirim...

painy_boy
11-01-05, 03:33
Daha iki ay once Asena'yi tehdit edisi burada bile gazetede haber oldu.
Bu kadar rezil biri,yapmistir,beklenir ondan.

UmBeRtO GS
11-01-05, 03:46
İbrahim Tatlıses'e çok hayranımmmm...

Şşşş Figo çaktırma :lol: :lol: :lol: :lol:
Yanlış yere yazmışız

LuisFigo
11-01-05, 03:48
:lol: :lol: umberto ,yanlis topic :D :D ... :lol:

cozker
11-01-05, 09:34
Ruh hastasinin teki..
Ama benim anlamadigim konu kadinlar arasinda bu adama karsi daha cok hayran kitlesi olmasi.. Demek ki cogunlugun gözünde yaptiklari sempatik karsilaniyor!!!

Bengü Cakmak
11-01-05, 13:37
tip olarak-cok özür dilerim ama igrenc

LuisFigo
11-01-05, 13:48
tip olarak-cok özür dilerim ama igrenc

ama adam güzel kadinlarla cikti....
perihan savas.... derya tuna,asena vs....

valla kimse bana masal anlatmasin...türk kadinlari bu adama hasta oluyor :D

Bengü Cakmak
11-01-05, 14:26
saydigin bütün kadinlar cirkin-bunda gariplik görmedimki ben

halbuki
11-01-05, 14:51
simdi arkadaslar alinmaca gucenmece yok sanki bu ulkede senelerdir kadin haklari savunuluyor herkes kadinlari onemsiyormus gibi vay efendim ibo nasi yazarmis bole seyler demek absurd degildir de nedir? eger bi parca listelerde yukarilarda ise herkes soyleyen adami biliyor ve taniyor ise bu parcaýi yapan adam az cok milletini taniyor demektir. bence burada sorun ibonun bu sarki yapmasi degil bizim duzelmemiz. duzgun davransak adam da ona gore sarki yapar.

sarkinin siddet icermesine gelince o kadin bahane olarak gostermis sarkiyi belli kac senedir dayak yemekten kacmak icin care aramis. beni yak kendini yak dinleseydi yakacak miydi bu adam kendini?¨ herseyi de ibo mu yapiyo lan bu memlekette?!!!! oeeh

Bengü Cakmak
11-01-05, 15:00
özcan sana katilmam mümkün degil!

LuisFigo
11-01-05, 15:16

:D no comment......

Saunders
11-01-05, 15:36

katılıyorum...

bir tek periha savaş vasat olarak görülebilir...

Diğerlerini salla.

Sheva
11-01-05, 15:47
Derya Tuna her hali ile antipatik bir kadın olmasa güzel derdim, belki de ben esmer beğendiğimdendir :)

LuisFigo
11-01-05, 15:50
top model demedim...normal güzel türk kadinlari iste :)

Bengü Cakmak
11-01-05, 16:24
normalin alti onlar bence

Sovereign
11-01-05, 16:25
Para,şan,şöhret...

Bunlar varsa dünya yakışıklısı ya da dünya güzeli olmaya gerek yok...

Bir şekilde yanınızda normal şartlarda ulaşamayacağınız kimseler oluyor...

:kizlar: