PDA

Tüm Versiyonu Göster : Galatasaray-Neuchatel Xamax

Omur The Little Big
09-11-04, 16:11
Saat 19:00'da TRT 3'de!

Efsane maç bu akşam saat 19:00'da TRT 3'de. 9 Kasım 1988 yılında ilk maçta 3-0 mağlup olduğumuz İsviçre'nin Neuchatel takımını Ali Sami Yen Stadı'nda 5-0 mağlup ettiğimiz unutulmaz 90 dakikayı TRT 3 bugün saat 19:00'da ekranlara getiriyor...
331 kez okundu

Zoran Simoviç, Cüneyt Tanman, Semih Yuvakuran, İsmail Demiriz, Savaş Koç, Uğur Tüteneker, Cevad Prekazi, Metin Yıldız, Tanju Çolak, Mirsad Kovaçeviç, Bülent Korkmaz ve Arif Kocabıyık'ın Türk futbol tarihinin en büyük zaferlerinden birine imza attıkları efsane 90 dakikanın 16. yıldönümünde tüm taraftarlarımızı ekran başına davet ediyoruz...

kral1905
09-11-04, 16:15
olm super haber
Allah razi olsun senden be:)

Omur The Little Big
09-11-04, 16:19
Rüca ederim Kral'ım.
Tüm Galatasaraylıların tekrar tekrar izlemekten keyif alacağı bir maç olsa gerek Neuchatel maçı.

Genco
09-11-04, 18:02
Tanju'nun o attigi 4. gol gibi gol gormedim valla :wink:

SuperCimBom
09-11-04, 18:48
O zamanlar 1-2 yaslarindaydim ben bilmem ama babamin anlattigina göre mac masada bitmis...Neuchatelli yöneticiler dava acmislar taraftardan dolayi filan Galatasarayda alman bi avukat tutmus..Bu alman davayi kazanmis...Bütün türkiye Neuchatele Fax yagdirmis ve Faxlari kilitlenmis vs vs...
Bütün bunlar tamamiyle dogrumu bilmem belki bileniniz vardir...

Sheva
09-11-04, 19:02
SuperCimbom o mac ile ilgili bilmen gereken tek sey Galatasaray'in muhtesem goller atarak hakkiyla maci kazandigidir.. Otesi Isvicrelilerin kuyruk acisina bagli teferruatlardir.. Imkanin varsa aksam maci izle bana hak vereceksin ;)

kral1905
09-11-04, 19:08
yayin akisinda belirtmelerine ragmen yayinlamiyorlar halen.
meclisi gosteriyorlar.. heveslenmistik halbuki

gian
09-11-04, 19:16
Meclis devam ettikce, yasal zorunluluklardan yayınlamak zorundalar..Meclis oturumu kapandıgı anda yayın başlayacak..

kral1905
09-11-04, 19:18
insallah..futbol futbol programi varmis bizim mactan sonra;
umarim canli yayin degildir;yoksa yayin aksamasin diye mac yerine onu yayinlarlar

SuperCimBom
09-11-04, 19:43
SuperCimbom o mac ile ilgili bilmen gereken tek sey Galatasaray'in muhtesem goller atarak hakkiyla maci kazandigidir.. Otesi Isvicrelilerin kuyruk acisina bagli teferruatlardir.. Imkanin varsa aksam maci izle bana hak vereceksin ;)

golleri zaten cokdan görmüstümde bekliyorum hala TBMMni..

09-11-04, 19:54
Başlasa da izlesek 89 yılında bile canavar top oynuyormuş takım helal valla..

kral1905
09-11-04, 19:58
bu macta tarihimizde ilk kez kirmizi beyaz forma giymisiz..nedenini bilen varsa yazsin lutfen merak ettim

cozker
09-11-04, 20:36
O yillar kulup takimlarinin maclarinda milli duygular cok ust duzeydeydi.. Galatasaray'in Avrupa kupasi maclarinda tum Turkiye tek vucut olmustu. İlk turda da Avusturya'nin unlu takimi Rapid'i eledikten sonra 0-3 un rovansinda Neuchatel karsisina bayragimizin renkleriyle cikmaya karar vermisti bizim yoneticiler.. Daha sonra ugurlu geldigi gerekcesiyle baska kritik maclara da kirmizi beyaz formayla cikmistik..
Gercekten unutulmaz bir macti, o maci nicin naklen yayinlamadiklarini aklim bir turlu almiyor.. Bu arada trt halen meclisi gosteriyor. Bekliyoruz..

osvaldo
09-11-04, 21:28
Meclis yayını sürüyor. Koray Aydın meselesi tartışılıyor. Sabaha kadar sürer.. Şu an ara verildi devam edecek.

Omur The Little Big
09-11-04, 21:43
Meclis toplantısı sabaha kadar bitmez arkadaşlar. :(

victory
09-11-04, 22:59
Yayın saatinde dışarıda olacağımdan tv kartını ayarlamıştım maçı kaydetsin diye. hevesle geldim maç görüntüsü yerine koray aydının meclis başkanına posta koyduğu görüntülerle karşılaştım. şimdi bakıyorum da tartışma sahura kadar sürecek gibi duruyor.

SuperCimBom
09-11-04, 23:39
kac saat tartisirlar türkiyenin durumu bi ileri iki geri:( yazik

kral1905
09-11-04, 23:56
bari yarin yayinlasalar..
victory ; yahu tesadufe bak; ben de kaydetmek icin hazirlanmistim..
bu topice bir daha bakmayacagina hemen hemen emin olmama ragmen sorayim:)
abi kac cozunurlukte kaydediyorsun maclari sen?

ShowNoMercy
12-11-04, 23:57
ne macti be!!

trt biraz pislik olsun (o gunler de takimlara az telif hakki verildigi konusuluyordu yanlis hatirlamiyorsam) diye biraz da bu macta da yeniliriz ne de olsa diye maci naklen vermemisti..

maci o gun radyodan dinliyordum hatta elektirikler de kesik oldugu icin ufak bir el radyosundan. ( ozamanlar ufak el radyosu dedigim bir el telsizi boyutundaydi :) ) hi unutmuyorum 4 ncu golden sonra (ki spikerin sevincten aglayarak mac anlatmasi dolayisle biraz golu hangi takimin attigini biraz gec anlamistim :) ) sevincten kosarken omuzumu kapinin duvarina carpip yere dusmustum. yerde aci cekerken bir yandan da sevinc cigliklari atiyordum.

Sonuc zafer olunca TRT ne buyuk gaf yaptigini anlamis ve maci tekrar tekrar bantdan vermeye baslamisti. ama bizde elektrik yok! sinirden elektrik idarisini arayip agzima gelen kufurleri savurmustum :) sanirim o maci ayni gece yayinlanan 2. tekrarinda gormustum.

hey gidi gunler hey. Bir bu mac bir de UEFA kupasini kaldirdigimiz macin yeri gercekten ayri.

ÖNDER RB
13-11-04, 13:54
tribünde ağladığım ilk maçtır herhalde

ama ben alisamiyende böyle bir inancı bir de 6 mayıs sonrası fener maçında gördüm başka da görmedim. bir tek kişi ya elenirsek demiyordu hepimiz 5 olur diyorduk. öyle bir moddaydık ki 4-0 bitse neredeyse üzülecektik. ilk yarı 1-0 bittiğinde hala kimse ulan 2 tane daha nasıl atacağız demiyordu 4 gol daha hangi dakikalarda olur kim atar tartışılıyordu yemin ederim. 5 olduğunda sadece ben değil hemen herkes birbirine sarılmış ağlıyordu o maç harbiden futol litaratüründeki İNANCIN ZAFERİ deyiminin sözlük karşılığıdır benim için.

ama o maçtan 1 hafta sonra falandı galiba gelen haber harbiden beni homoseksüel olmaktan beter etmişti. bursada okuyorduk o zaman maç iptal oldu diye önce arkadaşlar söyledi inanmadık tabi herifler küçük radyo buldular haberlerde dinledik çöktüm kaldım bir de radyodaki herif hükmen mağlubiyetten bahsediyordu. ulan biz final oynayacağız maç tekrarı olsun bari diye popomu yırtıyordum. biz o havada xamaxla 5 maç oynasak hepsinde 5 lerdik emindim ama hükmen mağlubiyet dünya başıma yıkıldı harbiden ulan biz o gözyaşlarını boşuna mı akıttık be.

sonra davalar avukatlar ve maçın onaylanması sadece 1 maç saha kapatma cezası haberi geldi onu nasıl öğrendim hatırlamıyorum. ama maçtan sonra istanbul nasılsa bu haberin geldiğinde bursa aynen öyleydi. sanki avrupa kupası almıştık yeryerinden oynuyordu bursa sokaklarında harbi fener beşiktaş bursa bayrakları sokaklarda en az bizimkiler kadardı.

o sene bükreşte tanjunun golü verilse hala finali biz milanla oynardık da yenebilirmiydik acaba diye geçiririm aklımdan.

cozker
13-11-04, 14:17
o sene bükreşte tanjunun golü verilse hala finali biz milanla oynardık da yenebilirmiydik acaba diye geçiririm aklımdan.

Yıllar sonra o macin Portekiz'li hakemi Cavusesku'lardan rusvet aldigini itiraf etmisti hatirladigim kadariyla.. 2-0'ken saymadigi gol macin gidisatini allak bullak etmisti. Hala yanarim o maca.. Cunku oradaki mac 2-1 falan bitseydi rovansta İzmir'de 80 bin kisi onunde bogardik Steaua'yu..

gian
13-11-04, 15:07
Bir de o gole itiraz eden Tanju sarı kart görüp rövanş macında oynayamamıstı yanlıs hatırlamıyorsam..Cüneyt Kaptan forvet cıkmıstı İzmir'deki maça..

ÖNDER RB
13-11-04, 23:51
evet çağdaş haklısın izmirde tanju yoktu cüneyt oynamıştı santrafor olarak

Sheva
14-11-04, 00:16
Izmir'deki macta tribunler Hagi'yi bizdeyken de sikca yaptigi estetik bir hareket sonrasi epey alkislamisti (topun ustunden atlayip donerek pas attigi hareket, cok guzel tarif ettim ;) ).. Nereden nereye..

KUBILAY
23-11-04, 20:26
Forumun yeni üyesi niye bu topiği up yaptı demeyin sakın :dislek:

Çarşamba görünümlü Salı akşamı evde fener-sparta maçını beklerken okudum topiği. Ben küçüktüm de gidememiştim :) Abimin maç sonu evde maçı anlatışını hatırladım."Tellere yapışık seyrettim" demişti. Beyaz fonda ince sarı-kırmızı yünden bir şapkası vardı.Yaz kış onu giyerdi:)

İyi ki Galatasaraylıyım diye düşündüm bi kere daha !

Genco
23-11-04, 20:29
Sigma Olomouc - Fenerbahce maci var TRT 3'de yarin..Izlemek isteyenler :lol:

Sheva
23-11-04, 20:39
Madem bir kere yukari cikti bu 3 haftalik topic, ben de bari su resmi koyuyim ;)

http://www.futbolnet.com/avatars/9kasim1988gsneuchatel.jpg

Courtesy of Kral1905 :dislek:

reallion
24-11-04, 17:44
resmen tekme tokat yenmiştik bu arada
:)

Aslan Suat
24-11-04, 18:10
macin kaseti hala mevcut bizim evde, babam cekmisti zamaninda. benim uyuz oldugum ilk yari o Xamaxli futbolcular nerdeyse her dakika basi kaleciye geri pas verip kalecide eline alip zaman gecirmesiydi. buna ragmen bu takimi dagitik.

GaLaFaN
24-11-04, 22:16
aslansuat maç sende cd formatındaysa onu bi yere upload edebilir misin?
www.galatasaraymedia.com'a yollayabilirsin yada :)

Aslan Suat
24-11-04, 22:28
bende Video kaseti olarak var, ne yazikki cd olarak yok.

Aslan79
06-08-05, 16:31
bu mac icin cok tesekkürler

SuperMario
07-08-05, 05:51
Tam nostalji oldu bu simdi.. lisedeydim o zaman, cok iyi hatirliyorum turu gecersek siniftaki birkac kisiye birer kasa kola alacagimi soylemistim. Cok param gitmisti ama helal olsun. Mac iptal olduktan sonra da UEFA'ya yuze yakin, yagli boyayla siyaha boyanmis ici bos zarf yollamistim.

Volkanus
07-08-05, 12:11
İlkokula gittiğim yıllardı.Evde oyuncak arabamla oynuyordum.Televizyon açıktı. Birden TRT1'den altyazı geçiverdi."Galatasaray neuchatel'i5-0 yendi,birazdan maç banttan verilecektir".O güne kadar futbolla pek alakam yoktu.Fakat o maçı seyrettikten sonra futbol ve Galatasaray benim için bir tutku halini aldı.Galatasaray'ın avrupa şampiyonluğuna giden yoldaki en önemli maçıdır neuchatel.Türk futbolu içinde psikolojik kırılma noktasıdır.Başta Mustafa hocamı,futbolcularımı,Alp başkanımı ve bu zaferde emeği geçen bütün kişileri saygıyla anıyorum.