PDA

Tüm Versiyonu Göster : Sri Lanka bu fotoğrafı konuşuyor

LuisFigo
10-01-05, 13:14
http://www.internethaber.com/mays/images/haber/32816.jpg

Sri Lanka'daki Müslüman toplumunun yöneticileri, 26 Aralıkta Güney Asya'yı vuran dev tsunamiyi, emirlerine uymayan insanları cezalandırmak için Allah'ın gönderdiğine inanıyor.

Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'daki İslami Araştırmalar Merkezi yetkilisi Muhammed Faizeen'e göre bunun kanıtı, Sri Lanka'nın batısındaki Kalutara kıyılarını yerle bir eden dev deniz dalgalarından hemen sonra çekilen uydu fotoğraflarında bulunuyor.

Bir fotoğrafta kıvrımlarla çevreli dev bir ''E'' harfini işaret eden Faizeen, bir fotoğrafta ''Arapça Allah yazısının açıkça görüldüğünü'' savunuyor.

DigitalGlobe Quickbird uydusu tarafından 26 Aralıkta yerel saatle 10.20'de çekilen fotoğrafta Allah'ın ismiyle imza attığını söyleyen Faizeen, ''Bu bir cezalandırma, çünkü emirlerine uyulmadı'' dedi.

Allah yazısının bulunduğu ileri sürülen fotoğrafın, ''http://globalsecurity.org/eye/andaman-sri-lanka.htm.'' internet adresinde görülebileceği belirtildi.

10-01-05, 13:16
Burada 7.2 yetmedi mi diyip yürüyenlerle aynı zihniyet.

Saunders
10-01-05, 13:32
ben bir E harfi göremiyorum ortada...

UmBeRtO GS
10-01-05, 13:35
Abi Arapça E yazısı var orda ondandır :lol:

Millet ne işlerle uğraşıyor yahu anlamak mümkün değil, bunun gibi saçmalıklarla uğraşacağınıza gidin deprem yaralarını sarın...

Saunders
10-01-05, 13:37
arapçada göremiyorum :lol:

LuisFigo
10-01-05, 13:44
edit..sakaydi zaten :)

10-01-05, 14:29
Metin lütfen provokatif yazılar yazmayalım

Sheva
10-01-05, 14:30
Haberin yanına bir de Arapça E harfi iliştirselerdi ya, anlardık benziyor mu benzemiyor mu..

UmBeRtO GS
10-01-05, 14:50
http://groups.msn.com/_Secure/0PwARA3QSukOdwNuTsNc*BEerSHykGjeDT2TElPfvpAv94kSOR cd5scMSUV2gk*XX4KWlhAiyXRexJlk0TosFKTQPbbm5MflW/sri.bmp
bu kadar benzerlik olamaz demekki doğruymuşşşş :sasirdim:

Saunders
10-01-05, 14:59
gözükmüyo umberto sayfa açılmıyo....

UmBeRtO GS
10-01-05, 15:02
hımmm.... :karisik:
demekki birileri gerçeklerin ortaya çıkmasını istemiyor :sasirdim:

Saunders
10-01-05, 15:04
sen link yerine resmi buraya as istersen.

UmBeRtO GS
10-01-05, 15:13
hocam resmi asınca da gözükmüyor..
anlamadım gitti :)

UmBeRtO GS
10-01-05, 15:15
Yukardaki resmi ben çizdim, dalgaya bakıp... :D
Aynısı olsun diye çizdim ama çıkmadı... :lol:
Bende bari gerçeğini koyayım...

http://www.webislam.com/multimedia/nombres_allah/allah.jpg

LuisFigo
10-01-05, 15:34
aynisiymis be :sasirdim: ...

UmBeRtO GS
10-01-05, 15:42
JUUI
buna benziyo ya yazı

dalgada son iki U ve I yok
dalga şuna benziyor yani
JUL

araştırmacı gazeteci, arapça dil bilimcisi ve dalga inceleme uzmanı ;)

Bengü Cakmak
10-01-05, 18:44
dalga gecemyelim

UmBeRtO GS
10-01-05, 19:31
Böyle saçma bir düşünce olabilir mi valla bu adamları hapise atacaksın...
Yok emrine uymayanları cezalandırmak için Allah yapmış depremi, o depremde küçücük çocuklar öldü. Acaba onların ne günahı vardı? Onlar mı Allah'ın emirlerine uymamıştı...
Saçmalık!!!

M.Yasin Cakmak
10-01-05, 20:30
Ben inancli bir insanim ve az cok Arapca'dan da anlarim, lakin daha onceden defalarca hurma cekirdeklerinde ve bir kere de buyuk bir baligin sirtinda rastladigim tarzda bir Allah yazisi goremedim bu resimde. Bu daha cok gordugun bir sekli hayal gucunde benzetmek istedigin sekle benzetmek olabilir.

Ayrica bu dalgada acikca Allah yazisi gozukuyor dahi olsaydi bile bunu Allah'in gazabi geliyor diye yorumlamak sacma. Olsa olsa Allah varligini ,onu arayanlara, gostermek icin bir isaret daha gostermis denebilir.

painy_boy
11-01-05, 03:32
lakin daha onceden defalarca hurma cekirdeklerinde ve bir kere de buyuk bir baligin sirtinda rastladigim tarzda bir Allah yazisi goremedim bu resimde.

bu yazdiklarinin resmi var mi abi sende ?
varsa gondermeni cok isterim,cok merak ettim cunku.
:)

Libraleon
11-01-05, 10:35
Tsunami sırasında okyanusun büyük kısmı uydudan taranmış olsa daha başka dillerde yazılmış değişik manzumelere de rastlanabilir...
Hatta değişik yerler taranarak eminim Atatürk'ün gençliğe hitabına bile ulaşılabilir...

UmBeRtO GS
11-01-05, 16:37
Böyle şeylere inanmamama rağmen Painy_boy istedi diye birkaç resim koyuyorum...

http://coolyaar.com/holyquran/images_1/miracle_of_allah/man_.jpg

http://web.fkm.utm.my/islam/Allah.jpg

http://www.beekingdom.net/arabic/allah.JPG

Sheva
11-01-05, 16:40
Haha bende arı kovanı resmini kim ne zaman koyacak diye bekliyordum :)

Sheva
11-01-05, 16:42
En üstteki resme ise yorum yapamıyorum, photoshop falan ama içim bir fena oldu yine de :topuk:

UmBeRtO GS
11-01-05, 16:46
Rahatsız olduysan kaldırırım... :)

M.Yasin Cakmak
11-01-05, 18:27
lakin daha onceden defalarca hurma cekirdeklerinde ve bir kere de buyuk bir baligin sirtinda rastladigim tarzda bir Allah yazisi goremedim bu resimde.

bu yazdiklarinin resmi var mi abi sende ?
varsa gondermeni cok isterim,cok merak ettim cunku.

Hurma cekirdeklerinin bir tanesi hala babamin cuzdaninda sanirim ama resim yok elimde. Balikta Istanbul'da bir hayvan dukkaninda gordugum piranhaydi. Yazi Umberto'nun koydugu resim kadar belirgin olmasada rahatlikla seciliyordu.

Genco
11-01-05, 20:33
Ciddi ciddi inaniyosunuz yani :) ?

Pardon ama siz Isa'nin annesinin iliskiye girmeden de Isa'ya hamile kaldigina falan inaniyo musunuz?

Aslan Suat
11-01-05, 20:42

Pardon ama siz Isa'nin annesinin iliskiye girmeden de Isa'ya hamile kaldigina falan inaniyo musunuz?

evet inaniyorum Genco. ben Allaha inaniyorum, Allahinda benim kafamin alamayacagi seyleri var edebilecegine inaniyorum.

konuya dönersek, ben o tsunami resimlerinde Allah yazisini göremedim (veya süzemedim).

lakin her yaz Kayseriye gittigimde Erciyes Daginin Karla Kapli olarak Allah yazdigini gördüm.

LuisFigo
11-01-05, 20:50

seni yaradanin,böyle kücük bi seyi yapamiyacagini mi saniyosun ?

Sheva
11-01-05, 21:48
Seni yaradanın böyle küçük şeylerle uğraşacağını mı sanıyorsun?

LuisFigo
11-01-05, 22:02
Seni yaradanın böyle küçük şeylerle uğraşacağını mı sanıyorsun?

abicim ne alaka simdi...bana laf sokuyosun...... genco kuran´da yazan bir olayi inkar ediyo...
tsunami ve söyledigi sey ayni mi ?

Sheva
11-01-05, 22:09
Öncelikle laf sokmuyorum Figo, soru soruyorum.. Fakat şöyle bir hata olmuş, ben senin sorunu tsunami'deki işaret, arı kovanındaki yazı vs. gibi şeyler üzerine sorulmuş bir soru sandım.. O yüzden böyle bir soruyla karşılık verdim ancak Hz. İsa ile ilgili sorduğunu tekrar okuyunca farkettim..

Bahsettiğim tsunami'deki, arı kovanındaki, buluttaki, ordaki burdaki yazılar, şekiller hakkındaki fikrim yukarıda sorduğum soru dahilinde belli olmuştur sanırım.. Hz. İsa ile ilgili ise bu kadar net bir yorum yapmam mümkün değil, çünkü bu konuda yeterli bilgi-fikir sahibi değilim..

Senin sorduğun soru ile ilgili, baştan sona hatalar ve hurafelerle dolu olduğu kanıtlanmış olsa bile 'Da Vinci Şifresi'ni okumanı tavsiye ederim, konuya en azından değişik bir perspektiften bakabilmek adına faydalı bir eser..

M.Yasin Cakmak
11-01-05, 22:28
Kendini musluman olarak tanimlayan biri Kuran-i Kerimin her soyledigine inanmak ile mukelleftir. Kuran'in en ufak bir yerine inkar etmek islamiyeti kulliyen inkar etmektir. Bunu belirttikten sonra Ceyhun'un sordugu soruya her muslumanin verecegi cevap evettir.

Ayrica Kuran-i kerimin bir hakikatini boyle kucumsercesine soru cumlesinde kullanmak beni rahatsiz etti bence yeri burasi degil boyle soylemlerin.

LuisFigo
11-01-05, 22:35
@sheva

özür dilerimabi,yanlis anlasilma olmus...

Sheva
11-01-05, 22:42
Özür ne kelime Figo rica ederim..

painy_boy
12-01-05, 03:32

Sizler hani Allaha inanmiyorsunuz ya.

klonlamadan,hic bir yerden yardim almadan ufacik bi sinek yaratsaniza hadi ? Yapamazsiniz dimi ? O zaman inanci olan insanlara da sacma sapan seyler sormayin.

Ayrica Isa senin askerlik arkadasin filan da degil,kendin inanmiyorsan inananlara saygin olsun ve Hz Isa de,Isa degil.

M.Yasin Cakmak
12-01-05, 03:56
Arkadaslar sakin lutfen. Bir daha tekrarliyorum burasi boyle seylerin tartisilacagi bir ortam degil.
Olay iyicene dini icerikli tartismaya donerse topigi kilitlerim.

cozker
12-01-05, 09:08
klonlamadan,hic bir yerden yardim almadan ufacik bi sinek yaratsaniza hadi ? Yapamazsiniz dimi ? O zaman inanci olan insanlara da sacma sapan seyler sormayin.

Herkesin inancina saygiliyim ama bilim öyle noktalara dogru gidiyor ki, genetik ve kök hücre konusunda gelinen noktalardan sanırım herkesin az cok haberi vardır.. Bırakın sinegi, insan kopyalanıyor artık.. Kimbilir, belkide 100-200 yıl sonra hasta hücrelerin iyilestirilmesiyle insanlar yaşlılıktan degil sadece dogal kazalardan ve savaslardan dolayı ölecek..

http://www.tempodergisi.com.tr/saglik_cinsellik/06976/

M.Yasin Cakmak
12-01-05, 09:39
Can,

Bu islerden az cok anlayan biri olarak birseyler eklemek istedim.

Insan omrunu uzaltmak icin ilginc calismalar yapiliyor ama su ana kadar sonucsuz kaldi cogu.
Mesela telomerase denen bir enzim var(ismini yanlis hatirlamiyorsam), bu enzim kullanilarak omur uzatilmaya calisiliyor. Soyle ki eukaryot canli kromozomlarinin uclarinda telomer denen DNA uzantilari bulunur. Bu uzantilar fenotipte hicbir etki yapmasalar da cok onemlilerdir. Soyle ki, hucre her bolundugunde DNA'sindan bir bolumunu kaybeder, eger bu telomerler olamsalardi ise yarayan DNA kaybolacak ve sonunda hucreler hemen olecekti. Fakat her hucre bolunmesinde telomerlerden bir parca eksiliyor ve hucre yasamini surdurebiliyor. Ta ki telomer bitene kadar. Sonunda hucre yararli genetik meteryalini yitirmeye basliyor ve olum gerceklesiyor.

Telomerase enzimi embriyolarda bulunan bir enzim ve hucre bolunmesi sirasinda kaybedilen telomeri yerine koyuyor. Boylece embriyo hucreleri olmuyor. Fakat nedense bu enzim embriyo olgunlasinca kayboluyor. Genetikciler uzun sure yetiskinlerde bu enzimi tekrar calisir hale getirmeye ugrastilar, teorik olarak bu hucre olumunu durduracakti. Fakat sonuc hucreler olmediler ama kanser hucresi halini aldilar. Bir buyuk umut daha suya dustu.

Tabi daha alternatifler dusunulecek fakat omur uzatma isi hakikaten cok zor.

Simdi konumuza donersek, painy sinek klonlayin sikiyosa dememis. Sinek yaratin sikiyosa demis. Yani semavi dinlere inananlarin iddia ettikleri gibi yoktan varetme. Bunun positif bilimle zaten alakasi yok. Tamamen metafizik bir olgu. O nedenle bu tur orneklerin buna etki edecek bir karsiligi yok.

Ikinci olarak bilimdeki hicbir gelisme (evrim teorisi (bi gelisme midir, tartisilir) haric) islam dinine aykiri degil. Ki zaten islam dini bilimin gelismesini "ozde" tesvik eden bir din olmustur. ( bknz: ''Ilim Cin'de de olsa gidip aliniz.'' hadis-i serifi.) Fakat sonradan Islam inancini yozlastiran kulturler bunun onune gecmistir. (Bir cok Musluman kultur gibi Osmanli Turkleri olarak bizim bu yozlasmadaki payimiz buyuk). Yani suraya geliyorum, insan omru eger uzarsa bu islama aykiri bir sey degildir. O zaman da Islam alimleri tarafindan denilecektir ki "Allah su devirde yasayan insanlara daha uzun omur bahsetti, buna da araci olarak bilimikildi". (Ki zaten Nuh ve Adem peygamberlerin ve onlarin zamanlarindaki insanlarin 1000 kusur yil yasadiklari rivayet edilir)

Neyse gecenin bu vakti bu kadar yazabildim fakat Islam dini ve biyoloji biliminin alakasi her zaman ciddi sekilde ilgimi cekmistir. Hem teoloji hem de biyoloji bilen bir insan olarak tartismaktan zevk alirim.

Saglicakla,
Yasin

painy_boy
13-01-05, 01:55

Herkesin inancina saygiliyim ama bilim öyle noktalara dogru gidiyor ki, genetik ve kök hücre konusunda gelinen noktalardan sanırım herkesin az cok haberi vardır.. Bırakın sinegi, insan kopyalanıyor artık.. Kimbilir, belkide 100-200 yıl sonra hasta hücrelerin iyilestirilmesiyle insanlar yaşlılıktan degil sadece dogal kazalardan ve savaslardan dolayı ölecek..

http://www.tempodergisi.com.tr/saglik_cinsellik/06976/

hic bir yerden hic bir yardim almadan demistm,yoksa az cok bilgim var insanoglunun bilim dalinda ilerlediginden :)

ama olay Allah'a inanmamaksa Allah'in yarattiklarini Allah'in yarattigi hayvanlardan bisey kullanmandan yapabilmek lazim dimi ?

Sheva
13-01-05, 02:11
Bu konuda işallah lafı fazla karıştırmadan tamamen tarafsız bir yazı yazmak isterim.. Geçen hafta NTV'de Okan Bayülgen'in konukları çeşitli dallardan bilim adamlarıydı.. Bu bilim adamlarından birinin ettiği laf beni çok şaşırttı açıkcası.. Dediğine göre Allah'a inananlar atı, eşeği, insanı Allah'ın yaratıp dünya üzerine koyuverdiğini düşünür, bilim ise bunların derinlerine inerek gerçek sebepleri ararmış.. Burada bana ters gelen, bence Allah'a inanan bir kişi Allah'ın dünyaya bir çiftlik kurduğunu değil de, bu çiftliğin kendiliğinden milyonlarca yıl sonunda oluşmasına imkan verecek bir bio-environment kurduğunu düşünmelidir.. Yani ordaki bilim adamı Allah'a inananların evrenin oluşumu ile ilgili düşüncelerini son derece basite indirgeyerek küçümsemeye çalıştı ancak, belki de bütün evrenin oluşmasını sağlayacak tek bir toz parçasını Allah yarattı ve herşey tek bir toz parçasından milyarlarca yıl içinde oluştu.. Görüldüğü gibi burada bilimin tek bir toz parçasından nasıl sonsuz bir uzay oluştuğu konusunda incelemesi gereken sayısız soru var ancak belki de bütün soruların cevabı bilimin kabul etmediği Allah'ın yarattığı o toz parçasına çıkacak..

Tabi bütün bunları yazdıktan sonra Adem-Havva gibi bir gerçeği hatırladım.. Dolayısıyla Allah'a inanan kişilerin söylediğim düşünce biçimine sahip olması en azından kağıt üzerinde inkar oluyor ancak keşke böyle bir düşünce geliştirilebilse, hem de bilim adamlarını din ve bilimin aynı anda varolabileceği konusunda düşünmeye zorlar..

Genco
13-01-05, 02:27
Sizler hani Allaha inanmiyorsunuz ya.

Ayrica Isa senin askerlik arkadasin filan da degil,kendin inanmiyorsan inananlara saygin olsun ve Hz Isa de,Isa degil.

Sinirlerine hakim olmaktan aciz oldugundan dolayi anlam teskil etmeyen seyler yazmissin.. Insanoglu hic bir yerden yardim almadan sinek yapsa ne olur ki ? Amac nedir onu anlayamadim..

Ayrica, Isa'nin avukati misin? Istedigim sekilde hitap ederim. Gunahi bana yazilmiyor mu kardesim?

Neyse, bu konuda hakkinda dusunduklerimi yazarsam burda infial yaratabiliriz o yuzden hic karismayalim bu ise..

Sheva
13-01-05, 02:33
Genco herkesin fikri tabi ki kendine böyle bir konuda ancak tartışılan konu yoktan varetmek olduğuna göre sinek yaratmaktaki amaçta bu.. Yoksa çok matah birşey olduğundan değil..

Genco
13-01-05, 04:26
Genco herkesin fikri tabi ki kendine böyle bir konuda ancak tartışılan konu yoktan varetmek olduğuna göre sinek yaratmaktaki amaçta bu.. Yoksa çok matah birşey olduğundan değil..

Iyi guzel de sinegi Allah'in yarattigini kim ispatlayabilir ki..? Turkiye'de yagmur yaginca, deprem olunca bile Allah'in isine karisma diyenler var, ben size ayrintili bir bicimde yagmurun nasil yagdigini, depremin nasil oldugunu veya kadinin nasil hamile kalip dogurdugunu aciklayabilirim..

M.Yasin Cakmak
13-01-05, 04:49
Ben de sana o aciklayacagin kanunlarin Allah'in kanunlari oldugunu ve o kanunlari kesfetmeni saglayan beyni de sana Allah'in verdigini aciklayabilirim.

Ama bu tartisma burda bitsin artik rica ediyorum.

M.Yasin Cakmak
13-01-05, 05:09
Doganay dedigin seyler su an ki dunya gorusunde insana dogru gozukuyor olabilir fakat bu yorumlarin hepsi bilimin tek bir yaraticiyi kabul etmemesinden dolayi kaynaklanmistir. Bilim yaraticiyi kabul etmeyince ayri teoriler arayip onlara yonelmistir.

Allah gaz ve toz kutlesini yaratip big-bang ile evrenin olusmasina netice vermis olabilir fakat semavi dinlerin inanclarina gore canlilar suan ki gordugun hallerinde ya da onlara benzer sekilde yaratilmislardir. Evrim teorisi bir TEORI'dir asla ve asla bunca zaman sonra dahi ier GERCEK olamamistir cunku evrim teorisi KANITLANAMAZ. Bir balinaya bakip sonra da soyu tukenmis bir baska deniz canlisinin iskeletine bakip bu bundan gelmistir demekten ileri gidemez ve molekuler duzeyde asla aciklanamaz. Yillar yili evrimciler gozun ve beynin evrimlesmesini aciklayamamislardir. Ilkel dunya sartlarinda amino asitlerin olusumunu aciklayamamislardir. Sadece Miller deneyiyle amino asitler uretilebilmistir fakat bu amino asitlerin uretildigi sartlarda dunya sartlarindan cok cok cok uzaktir. Buna ek olarak uretilen amino asitler de canlilar tarafindan kullanamayan ''sol elli'' amino asitlerdir.

Tarafsiz dusunen ve bir yaratici oldugu varsayimini kabul eden her bilim adami evrim teorisinin sacmaligini kabul eder. Benim evrimci profosorlerim dahi benim gibi basit bir 4. sinif genetikcinin evrimle alakali sorularini cevaplayamazken bu teori nasil bir gercek haline donusebilir?

Biyolojide birazcik derinlesirseniz goreceksiniz ki canli organizmalar tahmin edebileceginizden COK COK COK komplekstir. Benim su an bu yaziyi yazarken gonderdigim kimyasal ve elektirik impulslarin sayisi milyonlari geciyor. Dunyanin yaratilisindan/olusumundan bu gune gecen surede bu derece bir komplekslik evrim teorisi gercek dahi olsaydi olusamazdi. Rasyonel acidan bakildiginda evrim kurallarina gore hala bakteri duzeyinde yasam devam ediyor olmaliydi.

Evrim teorisinde gercek olan tek nokta micro evrimdir. Micro evrim de canlilarin genlerindeki esneklik sayesinde bulunduklari ortama adapte olabilmeleri gerceginden baska birsey degildir ki semavi dinlerde zaten asla buna karsi cikmazlar.

Isterseniz bu hafta sonu size insanin sistemlerinden sadece biri olan bagisiklik sisteminin nasil calistigini detayiyla acikliyayim sizde bana bunun evrimlesip evrimlesemeyecegini soyleyin.

Bilim adamlari insan ustu varliklar degillerdir ve hata yaparlar. Bu tur bir hata yapmalarinin nedeni de bir yaratici oldugu gerceginin kabul etmemeleridir.

Bakin en basit ornek, benim evimdeki yilanin zehri. Bir metalin etrafinda dolanmis bir suru kompleks proteinlerden olusmus. Bu protein yilanin DNA sinda kodlanmis. ADETA YAZILMIS. Bu nasil evrimlesebilir? Hangi mutasyonlar ZINCIRI ki mutasyonlar %99.9 zararlidir boyle bir seye sebebiyet verebilir? Bu soru bir evrimciye soruldugunda yilan icin avantajli olan zehir bir sekilde evrimlesmistir cevabini alirsin. Bu bilim degildir bu bir gercege bakip yorum yapmaktir. Evrim teorisi de zaten bu nedenle TEORI olarak kalmistir. ''Peki madem avantajliydi ,size gore, ortak ataya sahip olan yilanlarin hepsi nasil zehir uretemediler/zehir keselerini evrimlestiremediler?'' dedigin zaman evrimciler zor duruma duserler.

O nedenle canlilar su an gordugun halleriyle ya da genetik yapilarinin adaptasyona el verdigi kadar su anki hallerine yakin yaratilmislardir. Ve bunu yapabilecek tek varlik bir cesit doga ustu guctur. Ben ona Allah derim, Yahudiler Yahova der, Hristiyanlar god der ya da kendi dillerinde herneyse...

Bilmem anlatabiliyor muyum?

Saglicakla,
Yasin

UmBeRtO GS
13-01-05, 05:17
edit

Genco
13-01-05, 19:13
Ben de sana o aciklayacagin kanunlarin Allah'in kanunlari oldugunu ve o kanunlari kesfetmeni saglayan beyni de sana Allah'in verdigini aciklayabilirim.

Bekliyorum..

M.Yasin Cakmak
14-01-05, 04:33
En basiti Ceyhun.

Evren nassil olustu?

Big-bang en gecerli teori.

E peki big-bang de patlayan nedir? Nasil olusmustur?

gian
14-01-05, 09:05
Arkadaslarım araya kucuk bir notla girerek güzel tartısmanızı izlemeye devam edeyim:

Lütfen kimse ne inananları ne de inanmayanları rencide edecek herhangi bir ifade/yorum/hakaret düzeyine indirmeden sürdürsün tartısmayı..Oyle bir sey olursa topik kitlenir; boyle guzel bir tartısma acısından da yazık olur..

gian
14-01-05, 15:42
Konuyla birebir ilgisi yok; ama guncel olarak ajanslara düsen bir haber:

Memelinin karnından dinozor çıktı
Çin’de bilim adamları memeli hayvan fosilinin midesinde bir yavru dinazor fosiline rastladı. Bulgu, memelilerin 130 milyon yıl önce küçük dinazorları yediklerine işaret ediyor.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR

13 Ocak 2005 — Memelinin bir dinozoru yemesi aynı zamanda evrim teorisi içinde bir önermeyi de değiştiriyor. Memelilerin dinozorlara yaklaşmaya korktukları için dinozor yiyemedikleri tezi de böylece geçerliliğini yitirmiş oldu. Artık memeliler dinozorların dev gölgelerinden kaçan yaratıklar yerine, ufak ve korumasız dinozor yavrularını yiyebilen bir tür olarak tasvir edilebilecek. Bulunan memeli hayvanın boyu bugünkü şartlarda büyük bir kediye benzerken, dinozor yavrusu ise 12 cm büyüklüğünde.

DİNOZORLAR DA YEM OLUR
Karnında bir dinozor fosili bulunan memeli hayvan, dinozorlar çağı ile ilgili mevcut önyargıları zorluyor. Metrelerce büyüklükte tırpan gibi dişleriyle etrafa saldıran dinozor imajının yanı sıra, kedi büyüklüğünde bir hayvana yem olan küçücük dinozorlar da o çağın gerçeği olabilir. Nature dergisinde yayımlanan araştırmayı kaleme alan bilim adamlarından American Museum of Natural History uzmanı Dr. Meng Jin, bulguyu “tezleri tersine çevirdi” şeklinde değerlendirdi.

MİNİK DİNOZOR PSİTTACOSAURUS
Dinozor yiyen memeli hayvan Repenomamus robustus adlı bir türe ait olup, modern canlılar arasında hiç bir akrabası yok.

Yırtıcı memelinin 60 cm boyunda ve 7 kg ağırlığında olduğu saptandı. Memeliye yem olan dinozorun ise, Psittacosaurus türüne ait olduğu belirlendi. Dinozorun küçük bir kafası ve kıvrık bir gagası bulunuyor; bilim adamları bu türü gagasından ötürü ‘papağan’a benzetiyor. Psittacosaurus’un kolları kısa, bacakları koşmaya müsait şekilde uzun. Türün yetişkinleri 2 metreye kadar büyüyordu.

DİNOZORLAR SİLİNDİ, MEMELİLER ÜREDİ
Dinozoru memelinin midesinden büyük parçalar halinde çıkaran bilim adamları, Repenomamus robustus’un minik dinozoru çok çiğnemeden yuttuğu sonucuna vardı. Bilim adamları, dinozorlar yeryüzünden silinene dek erken memelilerin ancak küçük olanlarının hayatta kaldığını düşünüyor. Bunun nedeni de memelilerin büyüdüğünde dinozorlarca kolaylıkla farkedilerek yem olması. Dinozorlar 65 milyon yıl önce bütünüyle öldükten sonra, memeliler daha rahat üreme şansı buldu ve büyüdüler.
Fosiller iki yıl önce fosil zengini olarak bilinen ülkenin kuzeydoğusundaki Liaoning bölgesinde köylüler tarafından bulunmuş ve Çinli yetkililere teslim edilmişti. Pekin’e götürülen fosiller Çinli ve ABD’li bilim adamları tarafından iki yıldır inceleniyordu. Liaoning bölgesi küçük dinozorlar ve ilk kuş fosilleri açısından oldukça zengin bir bölge.

reallion
14-01-05, 16:03
bende diyorum sayfalarca ne tartışılıyor diye..
arkadaşlar, benimde kafayı yediğim bir dönem oldu.Yani soruyordun kendime.. Allah varmı? neden müslümanım diyorum? hak din-kitap hangisi? diye. O kadar şiddetli geçti ki bu dönem; beni ailem atesit olmakla suçlamaya başlamıştı.
Ama kendimce araştırmalarım sonucu Allah'ın varlığını bize mucizelerle ve kuran-ı kerim'de ki belgelerle ispatladığını anlamış bulunuyorum.
Örneklerden biri Firavun'un kızıldenizde boğulması ve 3000 yıl sonra tıpkı Kuran'da yazıldığı gibi bulunması.

buyrun

http://www.enfal.de/3000-yil.htm

LuisFigo
14-01-05, 16:13
evet bazilari bunlardan bile ibret almiyor...

anlayana sivri sinek saz,anlamayana davul zurna az ;)

reallion
14-01-05, 16:22
bir de Kaptan Kusto ve atlas okyanusu gerçeği:

Kur'an'ı tasdik etmesine sebep olan olayı şöyle anlatıyor:

"1962 yılında Alman bilim adamları Aden körfezi île Kızıldeniz'in birleştiği Mendep Boğazı'nda Kızıldeniz'in suyu île Hint Okyanusu'nun suyunun birbirine karışmadığını belirlemişlerdi.

"Bu konuda biz de Atlas Okyanusu ile Akdeniz'in "sularının birbirine karışıp, karışmadığını araştırmaya başladık. Önce, Akdeniz'in kendine has sıcaklığı, tuzluluğu ve yoğunluğu ile barındırdığı canlıları tesbit ettik. Aynı araştırmayı Atlas Okyanusu'nda da tekrarladık.

"îki su kütlesi binlerce yıldır Cebelitarık Boğazında birleşiyordu. Bu durumda, iki su kütlesinin karışımı sonucu tuzluluk, yoğunluk gibi unsurların eşit. ya da eşite yakın olması gerekiyordu.

"Oysa, her iki denizin en yakın bölgesinde bile, deniz suyu kendi özelliğini koruyordu. Yani, iki denizin

birleşme noktasında bir su engeli iki deniz suyunun birbirine karışmasını engelliyordu.

"Bu durumu açtığım Profesör Maurice Bucaille, bunda şaşılacak bir şey olmadığını, İslamın kutsal kitabı Kur'an-ı Kerîmin bunu açık bir şekilde yazdığını söyledi. Gerçekten de bu durum, Kur'an-ı Kerîmde dos doğru açıklanıyordu."

Bu konudan bahseden ayetlerin mealleri şöyleydi:

Rahman süresinin 19. ve 20. ayetleri: "İki denizi salıvermiş, birbirine kavuşuyorlar. Fakat birbirine karışmaya engel (Allah tarafından) bir perde var."

Furkan süresinin 53. ayeti: "O Allah'tır ki, iki denizi (veya iki nehri birbirine komşu ve yakın olarak) salıverdi. Şu birisi tatlı, susuzluğu giderir; diğeri tuzlu ve acıdır. Aralarında da kudretinden bir engel (set) ve birbirlerine karışmayı önleyici bir perde koymuştur."

Prof. Bucaille'nin bu sözleri Kaptan Kusto'yu büyük bir şaşkınlık içinde bırakmış ve Kur'an'da gösterilen ayetleri büyük bir hayranlıkla dinledikten sonra şunları söylemiştir:

"Modern ilmin 14 asır geriden takip ettiği Kur'an, ben şehadet ederim ki, Allah kelamıdır."

Kur'an-ı Kerîm, Kaptan Kusto'nun tasdikini sağlayan çeşitten sayısız mucizeler taşımaktadır. Bunların ortaya çıkarılması, daha nice Kaptan Kusto'ların tasdik-i imanı demektir. Bu açıdan. Hayat mecmuasında, konuyla ilgili olarak yazılanlara hak vermemek elde değildir:

"Geceyle gündüzün oluşundan, gezegenlerin seyrine ve daha günlük hayatta rastladığımız pek çok tabiat olaylarına kadar, kainatta meydana gelen her hadisenin Kur'an-ı Kerîmde açıklamasının olduğu, ne gariptir ki, daha çok Batılı ilim adamlarınca ortaya konuyor. Zaman zaman gazetelerde Müslümanlığı din olarak seçen yabancı bilim adamlarının haberine rastlamamızın asıl sebebi bu... Ancak, bu tür haberlerin bizde bıraktığı etki öylesine değişik ki...

"... Ancak bir gerçek var ki... Kaptan Cousteau'yu hayrette bırakan gerçekleri önce neden bizim öğrenmediğimiz konusu üzerinde önemle durulmaya değmez mi? Gerçekten de Kaptan Cousteau'nun Müslüman oluşu kadar, ona bu gerçeği kabul ettiren ayetlerin 1400 sene öncesinden inmiş olan Kur'an-ı Kerîmde yer almış olması da ilgi çekicidir. Bu, sahip olduğumuz değerlerin kıymetini bilemeyişimizin de garip bir örneğidir."

Genco
14-01-05, 18:34
En basiti Ceyhun.

Evren nassil olustu?

Big-bang en gecerli teori.

E peki big-bang de patlayan nedir? Nasil olusmustur?

En cok karsilastigim sorulardan biri.. Gecen gun bir baska forumda da okuyordum, orada da bir arkadas benim dusunduklerimi ifade eden bir yazi yazmisti.. O yaziya fikrimce bir kac seyler ekleyerek cevap vereyim..

Sakat bir topic, duyarli olmazsaniz hadise cikabilir ama ben konusmazsam olmaz :D

Benim gibi olanlara direk sorulan sorudur bu: "Dunyayi kim yaratti?"

Benimde genellikle verdigim cevap su: iyi, tamam kardesim Allah yaratti da peki o nereden geldi? Tepeden mi indi? Eger kendiliginden ciktiysa ortaya, o zaman kendiliginden ortaya cikan bir seylerin varliginin kabuludur bu ama genelde hep soyle derler..

"Islamda bazi seylerin cevabi yoktur.." Benim de bu kadar basit bir soruya cevap vermeyen ogretiyle isim yoktur.. Fen Bilgisi ogretmeni gayet ayrintili bir sekilde fasulyenin nasil buyudugunu acikliyor..

Ayrica, boyle tartismalarda sunu da cok soylerler: "Sen de hic Allah korkusu veya siginma gudusu yok mu ?" Bende ne korku var, ne bir yuce varliga siginma duygusu nede Allah'in varligini manevi olarak hissetme duygusu.. Hicbiri yok..

Peygamberle icin de sunu soyleyeyim.. Dikkat edin cogul konusuyorum yani sadece Muhammed'i icin degil bu soylediklerim, tum peygamberler icin ancak su anda konumuz Islam oldugu icin Muhammed'den ornek verecegim.. Bence Muhammed dagdan inip "Bana melek gorundu" diyerek insanlari kandiran bir adamdan baska biri degildir.. Kim gormus kardesim bu adama melek gorundugunu, bu adam nasil bir "Oku" lafiyla okumayi ogrendi.. Bunlarin hepsini mucize deyip kabul etmek cok kolay ama bir de isi zihinsel yonden aciklamaya gelince..

LuisFigo
14-01-05, 18:48
ALLAH

1- "Allaha ibadet etmenin ilk adimi onu tanImaktIr. O'nu tanImanIn temeli
O'nun birliGini kabul etmektir. O'nun birliGini kabul etmek O'na eSit
koSulanlarI -insanlara ait nitelikleri- kabul etmektir. Bunun sebebi
insana ait nitelikleri bulunan herSeyin yaratIlmIS olmasIndan ileri gelir.
DiGer taraftan O -yaratIcIdIr- yaratIlmamIStIr. Allah'In yaratIlISI
kendindendir, O'nun varlIGIna inanma, O'nun yansImalarI, varlIGInIn
kanItIdIr, Allah'In kendi yaratIlISI kendi varlIGInIn kanItIdIr. Bu sayede
kendi bUyUklUGUnU aCIGa CIkartmIStIr. O birdir, sonsuzluGu ile tekdir,
TanrI olmasIyla eSi yoktur, TanrIlIGIna eS yoktur. Birbiriyle CeliSen
Seylerin bulunmasI doGasIna raGmen, O'nunla CeliSen hiC bir bilgi yoktur.
Birbiriyle karSIlaStIrIlabilir Seylerin bulunmasIna raGmen, O'nunla
karSIlaStIrIlabilecek hiC bir Sey yoktur."
2- "insan gOzleri O'nu gOremez. Ancak kalpler O'nu gercek inanC yolu ile
gOrebilir. O Sahitlik sayesinde ve iSaretlerle bilinebilir ki bu ne
insanlarla karSIlaStIrIlabilir ne de algIlama yolu ile yapIlabilir."
3- "HiC bir Sey O'ndan saklanamaz ve hic bir Sey O'nu saklayamaz. O hiC
bir yerde deGildir ancak ne dUnya Uzerinde ne de cennet de hiC bir Sey
ondan saklanamaz."

-------------------------

inkar edenlerin cezasii:

1- Zarûratı diniyyeyi inkar, İslam dininin temel prensiblerini inkar, kişiyi Cehenneme sevk eder. Bir insan kafir olarak ölürse, ebedi cehennemde kalacaktır. Bu konudaki ayetlerden birinde şöyle buyurulmuştur:

“Ayetlerimizi inkar etmiş ve kafir olarak ölmüş olanlara gelince; işte Allah’ın, meleklerin ve bütün insanların lâneti onların üstündedir. Onlar ebediyyen o lanet içinde kalırlar. Artık ne azabları hafifletilir, ne de onların yüzüne bakılır.” (Bakara, 161/162)

“Şüphesiz ayetlerimizi inkar edenleri, gün gelecek bir ateşe sokacağız. Onların derileri pişip acı duymaz hale geldikçe, derilerini başka derilerle değiştiririz ki, acıyı duysunlar. Allah daima üstün ve hakîmdir.” (Nisa, 56)

-------

yanlis yoldasin genco kardes...bence iyice bir düsün,gercekleri göreceksin

Genco
14-01-05, 19:38
Figo, Sence bir insanin inanmadigi kitaptan sureler kopyalayip, buraya yapistirdiktan sonra yanlis yoldasin demek dogru bir tercih mi ? Simdi ben buraya Tevrat'tan veya Incil'in icinde olan bazi kesitleri yazsam ve orada "Bizden olmayan cayir cayir yanacak, Bu dinden baska din yoktur" diye soylemler olsa inanacak misin?

UmBeRtO GS
14-01-05, 19:52
Sadece bir soru sormak istiyorum...
Kafama çok takılan bir soru...
İslamiyet'te şarap yasak olup hem de haram olup, Hıristiyanlık'ta nasıl esas içki oluyor?

LuisFigo
14-01-05, 19:55
haklisin.... hic bir faydasi yok :) Deveye Hendek Atlatmak gibi birsey oldu benimki ..

LuisFigo
14-01-05, 19:56
İslamiyet'te şarap yasak olup hem de haram olup, Hıristiyanlık'ta nasıl esas içki oluyor?

bize muhalefet olduklari icin olabilir :) domuzuda yiyorlar ama bizde haram...

Sheva
14-01-05, 20:25
Onun da açıklaması var Genco.. İncil yıllar içinde çok fazla değişikliğe uğradığı için özünde var olmayan şeyler eklenmiş derler.. Yersen..

Edit. Pardon yahu Umberto'ymuş :)

UmBeRtO GS
14-01-05, 20:27
Onun da açıklaması var Genco.. İncil yıllar içinde çok fazla değişikliğe uğradığı için özünde var olmayan şeyler eklenmiş derler.. Yersen..

Edit. Pardon yahu Umberto'ymuş :)

;)

M.Yasin Cakmak
14-01-05, 20:35
Ceyhun oncelikle sen benim soruma cevap vermedin ki birader. Ben sana dunyayi kim yaratti demedim, evrenin su an ki tek gecerli olusum teorisinde big-bang den onceki varlik nasil olustu dedim?

Bunu bana ortada bir dua ustu varlik olmadan aciklayabilecek misin? Sen soruya soruyla cevap veriyorsun.

Simdi senin soruya gelelim, "(Hasa), Allah nasil ortaya cikti ya da Allah'i kim yaratti"? Allah'i kimse yaratmadi, Allah daha onceden vardi, ezeliydi ve ebediydi.

Bunu bana bilimsel olarak nasil aciklarsin diyeceksin? Bende sana en bilimsel su aciklamayi verebilirim. Maymunlarin beyni nasil insanlar kadar kompleks seyleri anlayamiyorsa, kuslar da nasil maymunlar kadar kompleks seyleri anlayamiyorsa, insanlar da bir varligin ebedi ve ezeli olmasini anlayamiyor. Bu bu kadar basit. Yani sana verilen beynin 100'de 3'unu kullanarak kafanda bu soruya cevap veremezsin.

Bu durumda devreye Allah tarafindan gonderilmis peygamberler, onlarin mucizeleri girer. Ya da Kuran-i kerim ve onun mucizeleri devreye girer. Yukarda yazildigi gibi bilmem kac sene once suveys kanalindaki olay bilinemeyeceginden bunun tek aciklamasi herseye hakim bir varligin bunu bize bilim ve teknolojiden cok once bildirmis oldugudur. Anlatabildim mi?

Ayrica lutfen baskalarinin argumanlarini benim argumanlarimmis gibi yargilayip cevap verme.

Kaan senin soruna gelince, dinler Allah'in insanlari test etme aracidir. Birine sonsuz mutluluk, zevk ve sefa vaad edip ama sunlari sunlari yapmazsan deme olayidir. Bir zaman kutsal icki kildigi bagimlilik yapan seyi insanlarin bir zaman sonra birakmasinin zor oldugu gercegi ap acik ortada iken bundan buyuk test sorusu olur mu?

Genco
14-01-05, 20:40

O daha muallakta kalan bir konu..

"Icki neden gunah?" diye sorduguzda istisnasiz hep su hikaye anlatilir..

Bir gun Muhammed ile arkadasi geziyolarmis, bir kahvenin onunden gecerken kahveden kahkahalar yukselmeye baslamis, Muhammed arkadasina donup "Bunlar napiyolar?" demis.. Arkadasi da "Sarap iciyolar" diye cevap vermis.. Muhammed'de madem bu kadar egleniyolarsa icsinler bakalim diye devam etmis.. Aradan bir kac saat sonra ikisi gene ayni kahvenin onunden gecerlerken kahvenin onu kan golune donmus bir sekildeymis.. Muhammed kahveye girip noldugu sormus ve oradakiler "Burada sabahtan beri sarap iciyolardi, sarhos oldular ve kavga basladilar.. Butun olay budur" demisler ve Muhammed ondan sonra madem bu meret insanlarin zararinaysa bu Islam yandaslari icin haramdir diye buyurmus..

Bu hikayenin bir de baska versiyonu var.. Bir adam alkolik bagimlisi oluyor ve arkadaslar vasitasiyla adamin karisi Muhammed'i buluyor ve durumu anlatiyor.. Adam aldigini paranin tamamini ickiye yatirip, ailesine ne maddi nede manevi yonden hic bir sekilde tatmin etmiyor.. Ve Muhammed gene ickinin Muslumanlar icin gunah olduguna dem vuruyor..

Simdi, bugunumuze gelelim.. Ben bu konu hakkinda babamdan ornek verecegim.. Benim babam Musluman olmasinin yani sira her Cuma'lari (Mubarek gun ya ondan :D ) arkadaslariyla aksamlari daima balik veya etle raki icerler.. Bu adam ailenin butun eksiklerini -maddi yada manevi yerine- getiriyor.. Icki ictikten sonra oraya buraya satasip kavga cikarmiyor, eve geldiginde huzursuzluk yapmiyor, ickiye gittigi zaman eve mutlaka taksi ile donuyor ama bu adamin tek hatasi ve hobisi icki icmeyi sevmek.. Simdi bu adamin ne gunahi var bana soyler misiniz? Neden icki bu adam icin gunah ? Icki icmeyi bilmeyen bir kac gerizekali yuzunden kurunun yaninda yasinda mi yanmasi gerekiyor? Allahi severseniz birisi mantikli aciklama yapsin..

Ikinci konu ise domuz.. Bu konu ise tamamen komedi :) Neden gunah oldugunu kime sorduysam cevaplayamadi.. Bazilari 'Canlilarin arasinda esini kiskanmayan tek hayvan' diyenler oldu, 'Kendi pisligini yiyen hayvan' oldugunu soyleyenlerde oldu.. Eger domuz yersekmis, bizde esimizi kiskanmayacakmisiz :lol: Boga yedigimizde kirmiziya karsi alerjimiz olmakla beraber inek yedigimizde de sut veriyoruz ya o hesap :) Obur sacma sebep ise kendi pisligini yemesi.. Pardon ama tavuk kendi pisligini yemiyor mu ? Yiyor.. E biz bu tavugun hem kendisini hemde yumurtalarini yemiyor muyuz?

Bana gore en mantikli sebep ise Kur'an'in yazildigi zamanlarda saglik konusunda insanlarin fazla bilgiye sahip olmadiklarindan ve domuzda daima pis yerlerde yasadigindan vucudunda bir suru mikrop tasimaktadir.. Insanlar da yeterli derecede domuzu temizlemeyip, yediklerinden bu mikroplari kendi vucuduna kolayca gecirmekte ve ozellikle basta tifo olmak uzere cesitli hastaliklara yakalaniyorlardi.. Tip'da o zaman olmadigindan dolayi bu hastaliklarin cogu insanlari ölduruyordu. Ancak su an 2005 yilindayiz ve yiyecegimiz gidalara cok dikkat edilmekte, en azindan ben Amerika'da veya Avrupa'nin cesitli ulkelerinde domuz yedigi icin ölen bir insana rastlamadim, ölsem ben ölurdum :)

M.Yasin Cakmak
14-01-05, 21:00

O daha muallakta kalan bir konu..

"Icki neden gunah?" diye sorduguzda istisnasiz hem su hikaye anlatilir..

Bir gun Muhammed ile arkadasi geziyolarmis, bir kahvenin onunden gecerken kahveden kahkahalar yukselmeye baslamis, Muhammed arkadasina donup "Bunlar napiyolar?" demis.. Arkadasi da "Sarap iciyolar" diye cevap vermis.. Muhammed'de madem bu kadar egleniyolarsa icsinler bakalim diye devam etmis.. Aradan bir kac saat sonra ikisi gene ayni kahvenin onunden gecerlerken kahvenin onu kan golune donmus bir sekildeymis.. Muhammed kahveye girip noldugu sormus ve oradakiler "Burada sabahtan beri sarap iciyolardi, sarhos oldular ve kavga basladilar.. Butun olay budur" demisler ve Muhammed ondan sonra madem bu meret insanlarin zararinaysa bu Islam yandaslari icin haramdir diye buyurmus..

Bu hikayenin bir de baska versiyonu var.. Bir adam alkolik bagimlisi oluyor ve arkadaslar vasitasiyla adamin karisi Muhammed'i buluyor ve durumu anlatiyor.. Adam aldigini paranin tamamini ickiye yatirip, ailesine ne maddi nede manevi yonden hic bir sekilde tatmin etmiyor.. Ve Muhammed gene ickinin Muslumanlar icin gunah olduguna dem vuruyor..

Simdi, bugunumuze gelelim.. Ben bu konu hakkinda babamdan ornek verecegim.. Benim babam Musluman olmasinin yani sira her Cuma'lari (Mubarek gun ya ondan :D ) arkadaslariyla aksamlari daima balik veya etle raki icerler.. Bu adam ailenin butun eksiklerini -maddi yada manevi yerine- getiriyor.. Icki ictikten sonra oraya buraya satasip kavga cikarmiyor, eve geldiginde huzursuzluk yapmiyor, ickiye gittigi zaman eve mutlaka taksi ile donuyor ama bu adamin tek hatasi ve hobisi icki icmeyi sevmek.. Simdi bu adamin ne gunahi var bana soyler misiniz? Neden icki bu adam icin gunah ? Icki icmeyi bilmeyen bir kac gerizekali yuzunden kurunun yaninda yasinda mi yanmasi gerekiyor? Allahi severseniz birisi mantikli aciklama yapsin..

Ikinci konu ise domuz.. Bu konu ise tamamen komedi :) Neden gunah oldugunu kime sorduysam cevaplayamadi.. Bazilari 'Canlilarin arasinda esini kiskanmayan tek hayvan' diyenler oldu, 'Kendi pisligini yiyen hayvan' oldugunu soyleyenlerde oldu.. Eger domuz yersekmis, bizde esimizi kiskanmayacakmisiz :lol: Boga yedigimizde kirmiziya karsi alerjimiz olmakla beraber inek yedigimizde de sut veriyoruz ya o hesap :) Obur sacma sebep ise kendi pisligini yemesi.. Pardon ama tavuk kendi pisligini yemiyor mu ? Yiyor.. E biz bu tavugun hem kendisini hemde yumurtalarini yemiyor muyuz?

Bana gore en mantikli sebep ise Kur'an'in yazildigi zamanlarda saglik konusunda insanlarin fazla bilgiye sahip olmadiklarindan ve domuzda daima pis yerlerde yasadigindan vucudunda bir suru mikrop tasimaktadir.. Insanlar da yeterli derecede domuzu temizlemeyip, yediklerinden bu mikroplari kendi vucuduna kolayca gecirmekte ve ozellikle basta tifo olmak uzere cesitli hastaliklara yakalaniyorlardi.. Tip'da o zaman olmadigindan dolayi bu hastaliklarin cogu insanlari ölduruyordu. Ancak su an 2005 yilindayiz ve yiyecegimiz gidalara cok dikkat edilmekte, en azindan ben Amerika'da veya Avrupa'nin cesitli ulkelerinde domuz yedigi icin ölen bir insana rastlamadim, ölsem ben ölurdum :)

Of of of of bana maden cikti :) Senin istisnasiz dedigin hikayeleri ben ilk defa duyuyorum be Ceyhunum :) Senin ogrendigin islamiyeti bana anlatsalardi ben ateistin krali olurdum herhalde. Komediye bak ya... (ayrica bunlarin ciddi islamiyeti yaralamak isteyen ateist shikayeleri oldugunu dusunuyorum)

Simdi sana birazcik ders veriyim bu konuda. Ickinin yasaklanmasinin mantikli dusunuldugunde iki nedeni vardir. 1- Icki zararlidir. Alkol insanin vucuduna ciddi zararlar verir ve asiri kullanimi tibbi olum nedenidir. Bunun azi da cogu da zarardir. Islam inancinda bizim kullandigimiz vucud emanettir yani Allah'indir ve bizim bu vucudu hor kullanmamiz, ona zarar vermemiz ciddi bir haramdir. Iste icki bir bu yuzden haramdir. (Ki bazi islam alimlerine gore sigara dahi bu nedenle haram konumuna girer). 2. Olarak yukarida bahsettigim mevzu var. Yani sevdigin seylerden vazgecme mevzusu. Bu dunyanin bir test salonu olma mevzusu. Soyle ki nasil sen bir arkadasin icin sevdigin birseyden tolerans gosterirsen ona ne kadar deger verdigini gosterirsin. Ayni sekilde Allah'ta kullarindan sevdikleri seylerden tolerans gostermelerini istemis. Ve bunun sonunda da bir odul vaadetmis.

Simdi yazacagim analoji belki size agir gelicek fakat su an aklima bu geliyor. Mesela sahibi kopegine bazi seyleri yapmasini istemez orn: olarak sagi solu pisletmek ya da tuvaletten su icmek gibi. Onun zararini ya da mantiksizligini bilir ve kopegini cezalandirir. Yapmadigi zamanda odullendirir. Bu biraz da ona benziyor. Yani Allah ve kul iliskisi.

Islamiyette hicbirsey senin anlattigin gibi 4. sinif komedisi seklinde gelismemistir. Kusura bakma, nerden duyuyorsan bunlari orayi dinleme. Islamiyette esas olan kuran ve hadistir. Araya karisan bircok sey sacmaliktir.

Simdi gelelim domuz mevzuuna. Domuz sagliksiz bir hayvandir kim ne derse desin. Pistir ve hakikaten kendi diskisini yer. (Defalarca sahit oldum) Bu hayvanin pisligi nedeniyle de yenmesi haram kilinmistir. Islamiyette bazi seyler bis kabul edilir ve diski da bunlardan biridir. Ayni sekilde kan da boyledir. Kanli et yiyen ya da kan icen hayvanlarin etleri de haramdir. Ayni sekilde kesilen hayvanin damarlari icerisinde fazla kan kalirsa bu hayvan da haramdir. Bunlarin kimilerinin vucuda zarari vardir kimilerinin ki minimaldir fakat pislikle nimet ayni konumda yan yana geldikleri ve temas ettikleri icin haram kilinmistir.

Anladiniz mi?

Genco
14-01-05, 21:07
Cevaplar beni pek tatmin etmedi Yasin'cim.. Cunku bu senin verdigin cevaplari 29048903849038590 kere duydum.

1) Kur'an'da icki israrla gunah denmesine ragmen sigaraya denmiyor.. Ben hic kimseden "Sigara icme, Gunah.." diye bir soylem isitmedim.. Burada simdi insan sagligina zararli olan ama Islam'da hic deginilmeyen seyleri saydirma bana.. Ozellikle icki denilmis Kur'an'da niyeyse..

2) Yahu ne testi ? Allah oyle egoist bir yaratik mi ki durup dururken cok acikca durup dururken insan denen varligi yaratip bir de uzerine "Sinavdan geciriliyorsunuz" lafini koyarak kendi kendine olan sadakatini sinama ihtiyacini hissedecek kadar ve sonra da onlari buna uymadiklarini ileri surerek cezalandiracak kadar tiran ruhlu bencil bir yaratiktir.. Bu mu yuce Tanri ?

3) Domuz konusu.. Domuz'dan daha pis olan hayvanlar da var dunyada ama niyeyse sadece domuz haramdir denmis.. Sayet konu diskisini yemesiyle, tavuk da diskini yiyor mu yemiyor mu? Peki, biz tavugu yiyor muyuz?

(Bir onceki postuna aksam daha fazla zamanim oldugumda cevap verecegim.)

M.Yasin Cakmak
14-01-05, 21:16
Cevaplar beni pek tatmin etmedi Yasin'cim.. Cunku bu senin verdigin cevaplari 29048903849038590 kere duydum.

1) Kur'an'da icki israrla gunah denmesine ragmen sigaraya denmiyor.. Ben hic kimseden "Sigara icme, Gunah.." diye bir soylem isitmedim.. Burada simdi insan sagligina zararli olan ama Islam'da hic deginilmeyen seyleri saydirma bana.. Ozellikle icki denilmis Kur'an'da niyeyse..

2) Yahu ne testi ? Allah oyle egoist bir yaratik mi ki durup dururken cok acikca durup dururken insan denen varligi yaratip bir de uzerine "Sinavdan geciriliyorsunuz" lafini koyarak kendi kendine olan sadakatini sinama ihtiyacini hissedecek kadar ve sonra da onlari buna uymadiklarini ileri surerek cezalandiracak kadar tiran ruhlu bencil bir yaratiktir.. Bu mu yuce Tanri ?

3) Domuz konusu.. Domuz'dan daha pis olan hayvanlar da var dunyada ama niyeyse sadece domuz haramdir denmis.. Sayet konu diskisini yemesiyle, tavuk da diskini yiyor mu yemiyor mu? Peki, biz tavugu yiyor muyuz?

(Bir onceki postuna aksam zamanim oldugumda cevap verecegim.)

1- Ceyhun kuranda yapilmasi istenilen ve istenilmeyen hersey teker teker yazilsaydi kuran 231823616523 sayfa olurdu bu mantikli geliyor mu sana? Insanlarin sosyal yapilari, yaradilis ve tanri konusu ve daha onemli bir suru mevzu varken sen ,hani o dusunen varlik, haram olan bir seyin nedenini ve benzer seylerin de haram olacagi gercegini anlamalisin. Anlamiyosan anlayacak kapasiteye sahip oldugundan dolayi bu konuda da sorumlu tutulacaksin.

2- Allah taninmak bilinmek istedi ve insani yaratti. Fakat insani melekten farkli yaratti. Yani ona secim yapabilme opsiyonunu verdi. Yapacagi secimler sonucu da inanilmaz buyuk bir odul vaadetti. Ama aksini yaparsada ceza vaadetti. Sen bardagin bos tarafina bakar ve cezayi gorur egoistlik dersin, ben dolu tarafina bakar odulu gorur ve inanilmaz bir bonkorluk derim. Evet Allah aynen boyle bir varlik iste.
Ayrica ben hic varolmamaktan sa var olup teste tabi tutulmayi yegliyorum, Allah'a beni varettigi, ruhumu yarattigi icin de sukrediyorum. (Unutmadan Allah yaratik degil yaraticidir)

3- Tavuk ve domuzun fizyolojik yapilari cok cok cok farkli. Diskilari da cok farkli, onu nasil yedikleri de cok farkli. Bu durumda tavuk tolere edilmis bu farkliliktan dolayi ama domuz edilmemis. (Ayrica TR de gorursunuz islami sartlara uygun tavuk diye, tavugun sirf genede domuza gore minimal de olsa yedigi pislikten dolayi cok ciddi temizlenme sartlari vardir Islamiyete gore)

Bir onceki konudaki cevaplarini sabirsizlikla bekliyorum.

Sheva
14-01-05, 22:23
Yasin peki Hıristiyan insanların durumu nedir içki konusunda? Kendilerine içki haram olmadığı gibi çoğu zaman zurna olana kadar içmektedirler.. Bu insanlara sadece Hıristiyan oldukları için içki içmek mübah mıdır yoksa son gönderilen dini kabul edip içkiden uzak durmadıkları için günah mı işlemektedirler?

UmBeRtO GS
14-01-05, 22:38
Bence Kuran-ı Kerim'i günümüz şartlarına uyarlamak gerek çünkü Kuran-i Kerim 600lü yıllara göre o günün Arabistan'ına göre yazılmış bir kitap. Domuz o zamanlar pis bir hayvan olduğu için yasaklanmış, Araplar pis bir millet olduğu için abdest zorunlu kılınmış, vs. vs....
Artık Kuran-ı Kerim'i günümüz şartlarına uyarlamanın zamanı geldi. Artık domuz pis bir hayvan değil, şaraptan başka bir sürü zararlı madde türedi. Arapları bilmem ama artık diğer Müslüman toplumlar (Türkler) temizliğe önem verdikleri için abdest saçma kaçıyor. vs. vs...

LuisFigo
14-01-05, 22:41
iyide umberto...kuran degistirilmez ki......

UmBeRtO GS
14-01-05, 22:47

Figo Kuran'ı Kerim'i yazanlar (Hz.Muhammed'den sonra) insanlar olduğu için değişip değişmediğini şu andaki Kuran-ı Kerim'in o zamandaki Kuran-ı Kerim olduğunu nasıl bilebiliriz. Her kitap onu yazan kişi tarafından belki az belki çok değiştirilmiştir.

Kuran'ı Kerim günümüz koşullarına göre modernize edilmelidir...

Parma Maniac
14-01-05, 22:49
Yasin peki Hıristiyan insanların durumu nedir içki konusunda? Kendilerine içki haram olmadığı gibi çoğu zaman zurna olana kadar içmektedirler.. Bu insanlara sadece Hıristiyan oldukları için içki içmek mübah mıdır yoksa son gönderilen dini kabul edip içkiden uzak durmadıkları için günah mı işlemektedirler?Sheva Yasin'e sormuşsun ama anlamadım ben bu soruyu :)

LuisFigo
14-01-05, 23:02

Figo Kuran'ı Kerim'i yazanlar (Hz.Muhammed'den sonra) insanlar olduğu için değişip değişmediğini şu andaki Kuran-ı Kerim'in o zamandaki Kuran-ı Kerim olduğunu nasıl bilebiliriz. Her kitap onu yazan kişi tarafından belki az belki çok değiştirilmiştir.

Kuran'ı Kerim günümüz koşullarına göre modernize edilmelidir...

sanmiyorum ,böyle bi seye kimse cesaret edemez...

Sheva
14-01-05, 23:30
Yasin peki Hıristiyan insanların durumu nedir içki konusunda? Kendilerine içki haram olmadığı gibi çoğu zaman zurna olana kadar içmektedirler.. Bu insanlara sadece Hıristiyan oldukları için içki içmek mübah mıdır yoksa son gönderilen dini kabul edip içkiden uzak durmadıkları için günah mı işlemektedirler?Sheva Yasin'e sormuşsun ama anlamadım ben bu soruyu :)

İçki Müslümanlara kesin olarak yasaklanmış birşey ve kullanımı halinde kişi günah işlemiş oluyor.. Lakin aynı şey bir Hıristiyan için günah teşkil etmiyor dolayısıyla gönül rahatlığıyla içebiliyor..

İslam'da böyle kesin çizgilerle yasaklanan birşeyin Hıristiyanlıkta nasıl mübah olabildiği sorusunu es geçip, İslam'ın son gönderilen din olması sebebiyle alkol konusundaki uygulamasını geçerli kabul edersek, alkol kullanan bir hıristiyan günah işlemiş kabul edilir mi?

Neticede her iki kitabı gönderen Allah'ta birdir dolayısıyla göndermiş olduğu son kitapta yazılanlar kabul görmelidir.. Bu açıdan bakıldığında Hıristiyanlar içki içtiklerinde Allah'ın emirlerine karşı gelmekte ancak bir yandan da kitaplarında yazana uymaktadırlar..

Benim sormak istediğim, şartlar böyleyken bu insanlara alkol kullandıkları için günah yazılır mı, eğer yazılmazsa bu bir çifte standart değil midir? Yazılıyor ise sadece alkol konusunda değil, genel olarak Hıristiyanlk ve İslamiyetin pek çok ters düşen kaidesi olduğu düşünülürse, bu insanların günahtan kurtulmasının tek yolu Müslüman olmak mıdır? Eğer öyleyse Hıristiyan doğmaları ve günümüz dünyasında böyle bir seçimi kendi iradeleri ile yapmalarını beklemek, doğuştan Müslüman olanlar düşünüldüğünde bir haksızlık değil midir?

gian
14-01-05, 23:39
Sheva tam Ahmet Cakar gibi konusmussun vallahi :)

Sheva
14-01-05, 23:45
Sorma gian kafayı çizme yönünde hızla ilerliyoruz bu topicte :)

Aslan Suat
14-01-05, 23:57
Yasin peki Hıristiyan insanların durumu nedir içki konusunda? Kendilerine içki haram olmadığı gibi çoğu zaman zurna olana kadar içmektedirler.. Bu insanlara sadece Hıristiyan oldukları için içki içmek mübah mıdır yoksa son gönderilen dini kabul edip içkiden uzak durmadıkları için günah mı işlemektedirler?

1.Hiristiyanlik, hak din olmaktan cikmistir, dolayisiyla Allahin dini islamdir, Islamin kurallari Kuranda yazar. Hiristiyan oldukcada bu adam hak dini almamistir.

2. bugünkü hiristiyanligi, gercek hiristiyanlikla karsilastirmakta yanlis, nitekim Incili kendi aventajlarina göre degistircikte degistirdiler. ben buna "Neu-Christentum" (yani yeni hiristiyanizm) dedim arkadasima. ben Almanyada Hiristiyan aileleri biliyorum, ne domuz eti yerler, ne iski icerler, üstelik kendi oruc zamanlarindada oruc tutarlar (oruclari bizden farklidir, hayvancil gidalari yemezler, örnek: et, yumurta, peynir, süt v.s.).

3. Kuranin gelmesi ile Incilin hükmü ve diger din kitaplarin kalkmistir, zaten Incil insanlarin karisimi ile degismistir, ilahi özeligini kayip etmistir.

4. Sevgili Umberto,
Kuranin yazari Hz. Peygamberimizi degildir, bizzat Allahtan öyle gelmistir, dünyadaki bütün Kuranlar tamamen tipa tip kopyadir.

benim cok hosuma giden bir fikra:

birgün dünyadaki bütün bilim adamlari Allahin karsisina cikar: "artik sana ihtiyacimiz kalmadi, her istedigimizi kendimiz yapabiliyoruz, kendimiz yaratabiliyoruz!"
Allah:"O zaman bana bir Örümcek yap."
Bilim adami bir avuc toprak alir.
Allah: "kendi topragindan, kendi topragindan..."

bu arada Genco senden biraz ciddi olmani, öyle alayci (bana öyle geldi) uslupla bu konuda yazmamani rica ediyorum.

Parma Maniac
14-01-05, 23:59
abi olur mu yazılır tabii ki.. yani ben çok bilgili bi adam değilim bu konularda ama, şöyle açıklayayım.. Hristiyanların yaptığı İslam dinine uymayan her hareket onlara günah yazar.. onların dini de Allah tarafından gönderilmiş fakat çok değişikliğe uğradığı için son din sayılan Müslümanlık için geçerli olanlar tek doğru kabul ediliyor.. ama bildiğim kadarıyla onlar da günahkar olmasına rağmen İslam'a göre ateist olan kişilere göre daha üst bir konumdalar çünkü sonuçta Allah'ın varlığına inanıyorlar.. yani öyle çifte standart sözkonusu değil, onların dini de zamanında Allah tarafından gönderildi diye kitaplarında yazanlar geçerli değil, zaten geçerli olsaydı son din olarak Müslümanlık gelmezdi.. Yasin daha bilgili gibi o da aydınlatır belki ama benim bildiklerim bu kadar..:)

Sheva
15-01-05, 00:07
Suat ve Parma söylediklerinizi not ettim, şimdi bir de Yasin'i bekliyorum :) (Bu arada sorduğum soruyu domuz eti vs gibi başka farklılık gösteren konular için de genişletebiliriz)

Bir de belirtmem lazım, burada hiçbirşeyi kanıtlamaya veya savunmaya çalışmıyorum.. Sadece ciddi anlamda anlamadığım bir konu var, onu çözmeye çalışıyorum (bir önceki mesajımın sonunda da kısaca değindim ancak yasin'in cevabından sonra daha çok açıklayabilirim sanırım)

M.Yasin Cakmak
15-01-05, 01:44
Selamlar Doganay,

Sordugun soru bastan yaptigin varsayimlar duzeyinde hatali.Birincisi Hristiyan dedigin insanlar:

a- Hz. Muhammed'i kabul etmezler, dolayisiyla Islam'in besinci ve en buyuk sarti olan Kelime-i sehadet-i (eshedu en la ilahe ilallah ve eshedu enne Muhammeden abduhu ve resuluhu) (sahidlik ederim ki Allah'tan baska ilah yoktur ve gene sahidlik ederim ki Hz. Muhammed onun kulu ve elcisidir) kabul etmemis olurlar. Su durumda bu insanlarin Muslumanligi soz konusu olmadigi icin ne ictikleri icki ne de yedikleri domuz onemlidir. Cunku gidecekleri yer kesinlikle ve kesinlikle cehennemdir.

b- Hristiyanlarin cok buyuk cogunlugu 'trinity' yani ucleme esasini kabul ettikleri icin Allah'in en buyuk affedilemez gunah olarak nitelendirdigi 'Shirk' gunahini yani Allah'a ortak kosma gunahini islemektedirler ki zaten bu da kelime-i sehadete aykiridir.Bu gunah da insani direk olarak cehenneme sokacagi icin diger gunahlar 'icki, domuz vs' bunun yaninda onemsiz kalir.

c- Olaki bir Hristiyan , trinity inancini reddediyor ve Hz. Muhammed'i tasdik ediyorsa artik o kendisine ne derse desin onun sifati Muslumandir. (yukarida da dendigi gibi efendimize peygamberlik gelmesiyle beraber Hristiyanlik hak din olmaktan cikmis ve ona inanan Hristiyanlar 'by default' Musluman olmuslardir.) Ictigi icki, yedigi domuz normal gunahlar olarak hesabina islenir ve ahiret gununda hesabi sorulur.

Yani kisacasi sifati Musluman olan herkese bu soyledigin seylerden gunah islenir fakat Musluman olmayanlarin zaten sonu cehennem olacagi icin bu tur gunahlarin onemi yoktur.

Doganay sordugun buydu sanirim. (Ayrica Incil ve Tevrat kesinlikle degistirilmis olduklari icin belki icki hristiyanlara da gunahti, bunu bilemeyiz. Kuran'in ise degistirilmedigi kanitlanmistir. Bknz: Hz. Osman'in Topkapida saklanan Kuran-i Kerim-i ve uzerinde yapilan C-14 testi)

Simdi Kaan'in istegine gelelim. Oncelikle Kuran-i Kerim'deki bazi ayetlerin o zaman ki Arap insanlarin haraketleri dolayisiyla indigi dogrudur. Mesela Tebbet suresinde "Tebbet yeda ebu Leheb'in ve tebb" ayetinde Ebu Lehebin elleri kurusun ve kurudu da" denmektedir. Bu peygamberimizin amcasinin ona yaptigi eziyetler uzerine inmis bir ayettir ve o konuya spesifiktir. Fakat Kuran-i kerimin buyuk cogunlugu, ozellikle emir ve yasaklar kiyamet gunune kadar gecerlidir, degistirilemez. Icki yasagi defalarca gecer Kuran'da ve hem yukarida bahsettigim kaidelerden (bknz: Genco'ya verdigim cevaplar) hem de Allah'in emri oldugu icin sonsuza kadar yasaktir. Icen gunaha girer, Allah affeder ya da affetmez onu ben bilemem. Domuz mevzusu Kuran'da geciyor mu emin degilim. Hatirlamiyorum. Belki de bir kudsi hadisle yasaklandi (efendimize Allah tarafindan bildirilen fakat Kuran-i Kerim de olmayan sozler). Fakat bu bir yasaktir. Bunun zamani doldu artik yiyelimi biz belirleyemeyiz. Ayrica belki tibbin su anki seviyesinde belirlenemeyen baska zararlarida vardir domuz etinin, emin olamayiz. Tamamen yararli birsey dahi olsa, Allah belki de imtihan sirriyla yasaklamistir, bilemeyiz.

Simdilik bunlar geldi aklima, cevaplanmayan birseyler varsa buyrun tekrar sorun.

UmBeRtO GS
15-01-05, 02:03
edit

M.Yasin Cakmak
15-01-05, 02:05
edit uzerine edit

Sheva
15-01-05, 02:15
Şimdi Kaan yazınca aklıma geldi, genelde Ramazan ayında çıkıyor bu tarz sorular.. Yok efendim kulağımdan yağmur damlası girdi orucum bozulur mu (ki bu kısa oldu, genelde 3-4 şarta bağlı soru cümleleri kullanılıyor) gibi birçok teferruatlı soru bence biraz da artniyetle soruluyor (Kaan'ın sorusu için demiyorum tabi bunu).. Yani bazı kişilerde dikkat ediyorum maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek, öğrenmek için sormuyor da bir açık yakalar mıyım amacında.. Yorum bazlı bir cevap gelince de Kitapta yazmıyor mu bunlar diye sesler yükseliyor, yahu kitap dünyadaki her alternatife bir cevap üretme amacı gütse şu an halen yazılıyor olurdu.. Sonuçta bazı konular muallakta olabilir ancak maksat her soruya cevap vermek değil, rehberlik yapmak..

Yasin yazını keyifle ve merakla okudum, bunda en büyük etken de yazdıklarının doğruluğundan zerre kadar şüphe etmememdi.. Yazından sonra benim de daha evvel belirttiğim gibi gayrimüslim kimselerle ilgili merak ettiğim birkaç nokta var, derleyip toparlayıp yazıcam onları da tartışırız zaman içinde..

Edit. Yazımın ilk bölümünde kesinlikle Kaan'ın mesajını kasdetmediğimin altını bir kez daha çiziyorum..

UmBeRtO GS
15-01-05, 02:17
Evet teşekkürler Yasin abi yazından ve verdiğin bilgilerden ötürü. Kafamdaki soruların çoğundan kurtuldum. Ellerine sağlık :)

M.Yasin Cakmak
15-01-05, 02:17
Saolasin hocam, elimden geldigi kadar cevaplarim.

Kaan'in espirisine gelince, her zaman soylerim, islamiyete en buyuk zarari bilincsiz muslumanlar vermislerdir.

Ellerine gelen en degerli seyi yozlastirarak ve bilimi inkar ederek.

edit: ps: Kaan sonradan beni uzmemek icin editledi o espiriyi, saolsun.

LuisFigo
15-01-05, 02:19
yasin abi yazilarini okumak keyif veriyor gercekten...devamini sabirsizlikla bekliyoruz...

Aslan Suat
15-01-05, 02:24
Şimdi Kaan yazınca aklıma geldi, genelde Ramazan ayında çıkıyor bu tarz sorular.. Yok efendim kulağımdan yağmur damlası girdi orucum bozulur mu (ki bu kısa oldu, genelde 3-4 şarta bağlı soru cümleleri kullanılıyor) gibi birçok teferruatlı soru bence biraz da artniyetle soruluyor (Kaan'ın sorusu için demiyorum tabi bunu).. Yani bazı kişilerde dikkat ediyorum maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek, öğrenmek için sormuyor da bir açık yakalar mıyım amacında.. Yorum bazlı bir cevap gelince de Kitapta yazmıyor mu bunlar diye sesler yükseliyor, yahu kitap dünyadaki her alternatife bir cevap üretme amacı gütse şu an halen yazılıyor olurdu.. Sonuçta bazı konular muallakta olabilir ancak maksat her soruya cevap vermek değil, rehberlik yapmak..

Yasin yazını keyifle ve merakla okudum, bunda en büyük etken de yazdıklarının doğruluğundan zerre kadar şüphe etmememdi.. Yazından sonra benim de daha evvel belirttiğim gibi gayrimüslim kimselerle ilgili merak ettiğim birkaç nokta var, derleyip toparlayıp yazıcam onları da tartışırız zaman içinde..

Sheva,

dedigin gibi cogu soru artniyetli soruyor, kendini bilen zaten böyle ufak hesaplarin pesinde olmaz. örnegin bir insan yemek pisirirken zaman gelmeden unutkanlik sonucu bir dener, yada parmagini keser ve refleks olarak agzina alir unutkanlik sonucu. bunlar orucu bozmaz. herseyden önce mühüm olan niyet.

yazinin ikinci bölümüne gelince, benimde Yasin kadar sözcük kapasitem olsa bende o kadar iyi yazardim :D
Yasinin sözcük kapasitesi 1.000.000 benimki 20.000, tabi Allahin ressamini Türkce Ögretmeni olarak karsina koyarlarsa böyle olur :kizgin:

p.s.1: Yasin eline saglik
p.s.2: birgün siznen gurbetciler hakkinda görüsünüzü tartismak istiyorum, ama iki gün bekleyin, mac gecsin ondan sonra.

Sheva
15-01-05, 02:47
Suat hocam hayret ettim Türkçe konusundaki tevazuna, Türkiye'de herkesi Yasin gibi sanıyorsan emin ol büyük bir yanılgı içindesin :) Şimdilik uzatmıyorum ama bahsettiğin topici açarsan uzun uzadıya konuşuruz bu konuları..

UmBeRtO GS
15-01-05, 03:52
Ben hala o günkü Kuran-ı Kerim ile bugünkü arasında farklılıklar olabileceğini düşünüyorum. Bir örnek vermek gerekirse Kuran-ı Kerim'in Türkçe Mealini ele alalım, bu çeviriyi kim yapıyor, bir türk yani bir insan. Arapça'da bir sürü kelime var (Arapça bilmiyorum ama) ve her kelimenin bir sürü anlamı var, bu yüzden tam tamına bir tercüme söz konusu olamaz. Dolayısıyla Kuran-ı Kerim'de değiştirmiştir. Tabii ki ben hepsi değişmiştir demiyorum ama değişmiş olanları da vardır kesinlikle belki de çoğunluktadır. Çünkü bunu bir insan çeviriyor, ve çevirirken 100% doğru çevirdiğini nasıl bilebiliriz. Kendi yorumunu katmadığını nerden bilebiliriz.... Bu çevirenin insiyatifine kalmış birşey...

Ayrıca Adem ile Havva hakkında da bazı şüphelerim var, Birincisi Havva'nın Adem'in belkemiğinden yaratılmış olması, bana acayip geliyor, neden Havva Adem'den yaratılmış? Yasin Abi bu konuda Kuran-ı Kerim ne diyor? Yoksa bu Arapların uydurması da ikisi de aynı anda mı yaratıldı? Ayrıca Adem ile Havva'nın çocukları doğal olarak kardeş oluyor ve o kardeşlerin çocukları da akraba evliliğine giriyor, biz demekki akraba evliliğiyiz, e o zaman bizim özürlü ve engelli olmamız gerekmezmiydi? Neden düzgünüz?

Genco
15-01-05, 04:12
Yasin, Bu evreni Allah'in yarattigina kanit olmadigi icin inanmiyorum. Benim universitedeki science hocam dunya'nin nasil olustugunu gayet ayrintili bir sekilde aciklayabiliyor.. Bu benim uzmanlik alanim olmadigi icin su anda sana ayrintili sekilde aciklayamayabilirim ama eger cok istersen okula gittigimde hocadan ogrenip, buraya yazabilirim.. (Buna benzer bir tartisma oldu.. Arkadaslardan biri dunya'yi Tanri'nin yarattigindan bahsetti ve adam ayrintili bir sekilde dunya'nin nasil olustugunu aciklayinca arkadas ### oldu. Ordan biliyorum yani)

Genellikle atesitlere ilk soru budur: "Peki, dunya'yi kim yaratti?" Benim de verdigim cevap sudur: "Iyi, tamam kardesim Allah yaratti da peki o nereden geldi? Tepeden mi indi? Eger kendiliginden ciktiysa ortaya, o zaman kendiliginden ortaya cikan bir seylerin varliginin kabuludur.." O yuzden evrenin sahibi kim, dunyayi kim yaratti gibi kliselesmis sorularda karsinizdaki insani birakin din'e yaklastirmayi aksine sogutup, uzaklastirirsiniz..

Kusura bakma eger bu din insanlar icin gelmisse ve insanlar bunu anlamaktan acizse, bu nasil bir dindir? Kusura bakma, ben beynimim basmadigi konulara basma tulumba gibi evet deyip gecemem zaten ayrildigimiz konu da bu.. Sen aklinin almadigi seylere "mucize" deyip gecebiliyorsun ama benim aklimin, mantigimin almadigi seylere "mucize" deyip gec(e)miyorum..

Ikinci postuna gelirsek.. Numaralandirip cevap verirsem daha kolay anlasilir bir sekilde olacak sanirim..

1) Bu da bir baska bakis acisi.. Kur'an 231823616523 sayfa olur diye "Ben ickinin haram oldugunu burada yaziyorum." siz insan sagligina zararli olan maddeleri ekleyin mi demistir? Eger boyle buyurmussa dinin insanlari aydinlatmaktan cok karanliga surukledigi de su goturmez bir gercektir.. Burada herhangi bir alet aldigin zaman bile paketin icinden kullanim klavuzu cikarken din gibi hayatimizi one gore hukum surdurecegimiz bir kitap nicin bilgilerde boylesine ilginc bir bicimde kisitlama getirsin ki ? Bu da ilginc, daha onceden kimseden duymamistim.. Peki, mesela bir kadeh sarabin insan kalbine yararli oldugu doktorlarca aciklanmis bir gercektir (Enistem de damar tikanikligi var. Doktorlar her aksam yemeginde bir kadeh kirmizi sarap icmesini salik verdiler.), buna da deginmis mi Kur'an ? Eger Kur'an boyle buyurmussa insanlik adina daha karmasik fikirleler dogurmaktan bir sey degildir bu zira bir doktor bir kadeh sarabin yararli oldugunu soylerken obur doktor 2 kadeh sarap diyebiliyor..

2) Bu paragraf hakkinda bir sey yazmak istemiyorum.. Cunku tamamen kutup noktalardayiz.. Bu bir babanin cocuguna "Bugun uslu durursan, yarin seni lunapark'a goturecegim." demesi gibi bir sey.. Bana tamamen komik gelen bir kesit olmus bu.. O yuzden bu konu hakkinda fazla yorum yapmayalim yoksa sizin inanclariniza tamamen ters dusecek sekilde fikir yurutebilirim..

3) Simdi domuz tavukdan daha kalin siciyo diye mi domuz haram edilmis demeye getiriyosun abi :D ? Fikrim yok desen anlayacagim ama yok fizyolojik yapilari, yok diskilari farkliymis diyerek daha kotu bir hal aliyor durum.. Kur'an'in kabul etmedigi ancak domuzda olan, tavuk'ta olmayan fizyolojik farklilik nedir? Ayrica, temizleme olaylarina hic girmeyelim istersen Yasin.. 2005 yilindayiz, millet uzaya gidiyor da hayvanin icini mi temizleyecek? Domuzun ic yapisi fare ile beraber insan ic yapisina en yakin hayvanlardan biri diye biliyorum zira insanda gorulen kalp kapakciginin hafif derecede veya hic calismamasi durumunda domuzdan alinan kalp kapakcilarini insana monte ediyorlar ve hayvanlar aleminde kalp kapakcigi insana uyan tek hayvan da domuzdur..

Genco
15-01-05, 04:36
Insanoglu ilk gunden beri buyuk, kontrol edemedigi ve kendine zarar veren seylerden korkmus, korktuklarinin en korkunclarini da tanrilastirmistir.. Cogunlukla bir kacini birden.. Deniz, ates, ruzgar vs.. Hatta kurbanlar vermistir; elindekilerini korktuklarinla paylasirsa daha az zarar verecekleri sanisi ile.. Bugun bile bu rituellerin cogu cagdas dinlerde mevcuttur.. Insanin evrimi ve zekanin gelismesi ile, insanoglu eskiden korktugu bir cok seyi kontrol edebilir, edemediklerinden kendini sakinir hale gelmis, sonuc olarak korkacak pek bir sey kalmamistir yeryuzunde.. Korkacak pek fazla birseyin kalmamasi tanri kavramini gittikce insandan ve insanin gunluk hayatindan uzaklastirmis, ve gun be gun, daha soyut, daha bilinmez, daha gorunmez bir yaradan'a donusmustur tanri..

Bir surecin bir yerinde, tanrilar soyutlasmaya basladiginda, insan ile tanrilarin arasina ruhban sinifi girmis, bir takim daha zeki insan, once insanlari tanrilarin gazabindan koruma, sonra insanlarin tanriya ulasmasina araci olmak uzere insanlarin emeginden, malindan ve mulkunden pay alarak nemalanmaya baslamislardir.. Babil'deki tapinaklarin cogu aslinda halktan toplanan urunun depolandigi tahil ambarlaridir.. Zenginlesen ruhban sinifi halk uzeri etkisini kullanarak, gucunu askerlerinden alan krallarin, impartorlarin iktidarina alternatif bir iktidar olusturmustur.. Bu alternatif tahtlari tehdit eder hale geldiginde krallar ve imparatorlar bizzat halkin onunde ruhban sinifinin takipcisi ve destekcisi olmus, ruhban sinifina resmi bir kimlik kazandirarak rahu islerin icine hapsetmeye calismislardir.. Ruhban sinifi bazen o kadar guclenmistir ki; tum imparatorluklardan daha etkili guc merkezleri haline gelmislerdir.. Bakiniz Vatikan kilisesi.. Vatikan elinin uzanabildigi hristiyan devletleri o kadar soguslemistir ki, uyanan bazilar Vatikan'a alternatif Protestanligi ortaya atmis, ruhban sinifinin iktidar uzerindeki etkisini ancak Reformlar ile kirarak dini kendi cercevesine hapsetmistir..

3 buyuk dinin 3'u de iktidara talip olarak ortaya cikmislardir.. Musa Misir'da Firavun'a alternatif, Isa Filistin'de Roma yonetimine alternatif, Muhammed Mekke'de Kureys kabilesine alternatif olmaya calismislardir.. Aslinda hepsi temel olarak siyasi baskaldiridir.. Rakipleri silaha ve askere sahiptir, dogal olarak farkli bir kulvarda mucadeleyi secmisler, insanlari gormedikleri bilmedikleri tanri ve ölumden sonra ceza ile korkutup veya odul ile etkileme yoluna gitmislerdir.. Basarili da olmuslardir.. 3 dinin en buyuk ortak paydasi sorgulanmayi fazla sevmemeleridir.. "Sen dusunme boku cikar en iyisi sadece ve sadece inan ve sorgulama" demislerdir insanlara..

Genc adamin yasli esi tacirdir.. Mekke'de ticaret Kureys kabilesinin elindedir, Kabe'nin kutsalligi kullanilarak Mekke'de bir ticaret merkezi haline getirilmistir.. Onemli olan insanlarin bir sekilde Mekke'ye gelmesidir.. Kabe bunun araci olmustur.. Bugun de boyledir.. Hanimefendi ticaretten istedigi payi alamadigindan genc bir adami bu ise soyundurmus, gencimiz ise iktidar hirsiyla yanmaktadir.. Top yok, tufek yok, asker yok ama potensiyel murit coktur.. O da alternatif yolu secmistir, etrafta ornekleri de vardir, bir de kitap lazimdir.. Biraz copy paste, biraz yerel motifler, biraz isimize gelenler ile en acemicesi de olsa ortaya bir eser cikar.. "Bundan sonra bir daha kimse gelmeyecek" yamayi da unutmazlar bu sefer.. Bir de seneryo lazimdir, kopya cektim denemez tabii.. Onceleri tutunamaz Mekke'de ve Medine'ye kacar, Yahudiler agirliktadir orada.. Gencimizdeki potensiyeli farkedip Mekke'de kaptirilan ticaret hacminin bir kismini ele gecirmek derdindedir onlar da.. Gencimiz serpilir, ciddi bir tehdit olmaya baslar.. O'nun gozu Mekke ve Kabe'nin turizm ve ticaret potansiyelindedir.. Kureysliler ise Mekke'de putlarin popularitesini kaybedip Kabe'nin cazibe merkezi vasfini kaybetmesinden korkar.. 300-500 kisilik dalasmalar olur ve sonunda pazarliklar yapilir.. Kabe'nin durmasi kaydi ile gencimizin Mekke ticaretinden nemalandirilmasi konusunda anlasilir.. Suud Krali hala yilda bir put temizlemektedir, hac mevsimi oncesinde.. Ortalama 3 milyon ziyaret olur hac zamani, 3 milyon kurban kesilir.. Alisverisi de ekleyin uzerine muthis ticaret degil mi ? ;) Din iyi bir ticarettir, hala cok talibi olmasi da bu nedendendir.. Islam dunyasinin bir reform sureci gecirememis olmasi da hala bazi uyaniklarin bu yolla iktidara gelebilecekleri fikrine kapilmalarina neden olmaktadir.. Yakin gecmiste ornekleri de olmustur komsularimizda.. Bizim bazi uyaniklarimiz ise uygun ortam olustugunda benzer bir acilim icin surgune gitmislerdir ama prostatlari izin vermeyecek gibidir..

Dunyanin onde gelen Din Sosyolojislerinden biri olan Gustav Mensching'in Din Sosyoloji kitaplarindan birinin ozeti de boyledir.. Bu aralar baska bir kitap daha okuyorum, bitirmeme az kaldi, onu da bitirdiginde buraya ozetini gecerim..

M.Yasin Cakmak
15-01-05, 07:59
Ceyhun demis ki:

Yasin, Bu evreni Allah'in yarattigina kanit olmadigi icin inanmiyorum. Benim universitedeki science hocam dunya'nin nasil olustugunu gayet ayrintili bir sekilde aciklayabiliyor.. Bu benim uzmanlik alanim olmadigi icin su anda sana ayrintili sekilde aciklayamayabilirim ama eger cok istersen okula gittigimde hocadan ogrenip, buraya yazabilirim.. (Buna benzer bir tartisma oldu.. Arkadaslardan biri dunya'yi Tanri'nin yarattigindan bahsetti ve adam ayrintili bir sekilde dunya'nin nasil olustugunu aciklayinca arkadas ### oldu. Ordan biliyorum yani)
-----------------------------------------------------------------------

Ben de sana dunyanin nasil olustugunu gayet ayrintili bir sekilde anlatabilirim Ceyhun. Bunda inkar ettigim birsey yok. Dunya devasa bir gaz bulutundan kopmus ve sonradan soguyarak gezegen halini almis bir madde toplulugudur. Aynen dunya benzeri sonsuz sayida gezegen gibi. Ben sana big-bang teorisinden bahsettim, anlarmisin bilmiyorum. Hani su evrenin olusumu hakkindaki en gecerli teori, hani su senin o cok guvendigin bilimsel datanin direk olarak isaret ettigi teori. Bu teoriye gore herseyden once yogun bir madde vardi ve bu madde patladi. Patlamanin hemen ardindan ilk elementler ve elementlerin reaktif olmasi nedeniyle bilesikler olustu. Peki hocana sor bakalim bu patlayan sey neymis, nasil olusmus? Nasil VAROLMUS?
Big bang teorisi yoktan varolusun kanitidir. Ve birseyi yoktan varedecek tek guc bilim otesi bir varliktir. Bunun da tek mantikli aciklamasi yaraticidir. (Dot olan arkadasin boyle dalasmalara girmeden once biraz arastirma yapip hangi soruyu soracagini ogrensin, hocalarin dot olmasi arkadaslarin dot olmasindan cok daha zevkli cunku)
------------------------------------------------------------
Ceyhun demis ki:

1) Bu da bir baska bakis acisi.. Kur'an 231823616523 sayfa olur diye "Ben ickinin haram oldugunu burada yaziyorum." siz insan sagligina zararli olan maddeleri ekleyin mi demistir? Eger boyle buyurmussa dinin insanlari aydinlatmaktan cok karanliga surukledigi de su goturmez bir gercektir.. Burada herhangi bir alet aldigin zaman bile paketin icinden kullanim klavuzu cikarken din gibi hayatimizi one gore hukum surdurecegimiz bir kitap nicin bilgilerde boylesine ilginc bir bicimde kisitlama getirsin ki ? Bu da ilginc, daha onceden kimseden duymamistim.. Peki, mesela bir kadeh sarabin insan kalbine yararli oldugu doktorlarca aciklanmis bir gercektir (Enistem de damar tikanikligi var. Doktorlar her aksam yemeginde bir kadeh kirmizi sarap icmesini salik verdiler.), buna da deginmis mi Kur'an ? Eger Kur'an boyle buyurmussa insanlik adina daha karmasik fikirleler dogurmaktan bir sey degildir bu zira bir doktor bir kadeh sarabin yararli oldugunu soylerken obur doktor 2 kadeh sarap diyebiliyor..
----------------------------------------------------------------------------
Cok ciddi sacmalamissin burda Ceyhun. Hicbir kitap insanlara yararli olacak ve zararli olacak herseyi yazamaz, hele ki sosyal ve inanc hayatinda duzeltilmesi gereken bir suru sey varken ve insanlara acele bu yolda yardimci oalcak bir yol gosterici kitap lazim iken yani zaman kisitliyken. Allah sana kafa vermis, vucuduna zarar veren seyleri yasakliyorum demis. Icki de bunlardan ciddi bir ornek. Telafuz edilmis. Kafani kullan.

Sarap mevzuuna gelince. O bir kadehler hicbir zaman bir kadehte kalmaz. Sen bana sunu soyle, dunyada hic icki icilmese mi daha az olum olur yoksa icki icilse ve her gece de birer kadeh sarap icilse mi? Alkol sagliga zararlidir, sarapin senin kalbine yapacagi seyi pekala uzum suyu da yapar. Al bir mikroskop, bir hucre koy icine, bir damla sarap damlat ustune, gor bakalim ne oluyor.

--------------------------------------------------
Ceyhun demis ki:
Genellikle atesitlere ilk soru budur: "Peki, dunya'yi kim yaratti?" Benim de verdigim cevap sudur: "Iyi, tamam kardesim Allah yaratti da peki o nereden geldi? Tepeden mi indi? Eger kendiliginden ciktiysa ortaya, o zaman kendiliginden ortaya cikan bir seylerin varliginin kabuludur.." O yuzden evrenin sahibi kim, dunyayi kim yaratti gibi kliselesmis sorularda karsinizdaki insani birakin din'e yaklastirmayi aksine sogutup, uzaklastirirsiniz..

Kusura bakma eger bu din insanlar icin gelmisse ve insanlar bunu anlamaktan acizse, bu nasil bir dindir? Kusura bakma, ben beynimim basmadigi konulara basma tulumba gibi evet deyip gecemem zaten ayrildigimiz konu da bu.. Sen aklinin almadigi seylere "mucize" deyip gecebiliyorsun ama benim aklimin, mantigimin almadigi seylere "mucize" deyip gec(e)miyorum..

-------------------------------------------------------
Ben sana Allah yoktan varolmustur demiyorum ki Allah hep vardi ve hep olacaktir diyorum. (Ebedi ve Ezeli'nin manasi bu). Eger bu kavrami insan akli alabilseydi zaten tum dunya aninda musluman olurdu, o zaman bu imtihanin sirri nerde olurdu peki? Yasaklarin, gunahlarin,sevaplarin espirisi nerde kalirdi?

Ateistleri uzaklastirma geyigine gelince, biz hicbirseyin kendi kendine varoldugunu iddia etmiyoruz. Hicbirsey kendi kendine varolamaz, varken yok da olamaz. Biz Evrenin olustugu maddenin bir super guc tarafindan yaratildigini iddia ediyoruz. Ve buna hicbir ateistin sunabildigi bir alternatif YOK. Sen bana anlat big-bang oncesi varlik nasil olustu?

Birseyi yokdan varedecek guce sahip olan tek varlik Allahtir, aksi halde hicbirsey yoktan varolamaz.

Aklinin almadigi seylere gelince. 200 sene oncesinin insanina anti biotik hapini icirsen "Bu bir mucize" diye bagirirlardi. 150 sene oncesinin insanina da televizyonu gostersen ayni seyi diyeceklerdi eminim. Belki senin o mucize diye inanamadigin seyler daha kesfedilmemis bilimlerdir.Allah'in bize bildirdigi sifatlardan biri de "Ilim" sifatidir. Bu sifata gore Allah'in ilimi sinirsizdir ve insanlara gosterdigi sadece okyanusta bir damla kadardir. Belki 100 sene sonra peygamberimizin mucizelerini de bilimsel olarak aciklayabilecegiz. Kim bilir? Ben bilim adami olma yolunda ilerliyorum Ceyhun, benim hayata bakis acimi bu sekilde siniflandirman yanlis. Ben bitki yapragina baktigim zaman klorofillerini hayal edecek kadar manyak bir adamim fakat benim beynimin kavrayamayacagi gercekler oldugunu kabullebilecek kadar mutevaziyim. Bilmem anlatabildim mi?
--------------------------------------------
Ceyhun demis ki:
2) Bu paragraf hakkinda bir sey yazmak istemiyorum.. Cunku tamamen kutup noktalardayiz.. Bu bir babanin cocuguna "Bugun uslu durursan, yarin seni lunapark'a goturecegim." demesi gibi bir sey.. Bana tamamen komik gelen bir kesit olmus bu.. O yuzden bu konu hakkinda fazla yorum yapmayalim yoksa sizin inanclariniza tamamen ters dusecek sekilde fikir yurutebilirim
-----------------------------------------
Aynen oyle Ceyhun. Bir super guce bir yaraticiyla seni ya da beni karsilastirdigimda anca babasinin ogluna duydugu sefkati, anca babasinin ogluna yaptigi vaadleri gorebiliyorum. Evet bugun uslu durursak yarin lunaparka gidicez. Ama ne yazik ki uslu durmaz isek kicimiza iki saplak ile kurtaramayacagiz.
-----------------------------------------------------

Ceyhun demis ki:
3) Simdi domuz tavukdan daha kalin siciyo diye mi domuz haram edilmis demeye getiriyosun abi ? Fikrim yok desen anlayacagim ama yok fizyolojik yapilari, yok diskilari farkliymis diyerek daha kotu bir hal aliyor durum.. Kur'an'in kabul etmedigi ancak domuzda olan, tavuk'ta olmayan fizyolojik farklilik nedir? Ayrica, temizleme olaylarina hic girmeyelim istersen Yasin.. 2005 yilindayiz, millet uzaya gidiyor da hayvanin icini mi temizleyecek? Domuzun ic yapisi fare ile beraber insan ic yapisina en yakin hayvanlardan biri diye biliyorum zira insanda gorulen kalp kapakciginin hafif derecede veya hic calismamasi durumunda domuzdan alinan kalp kapakcilarini insana monte ediyorlar ve hayvanlar aleminde kalp kapakcigi insana uyan tek hayvan da domuzdur..
---------------------------------------------------------------Ceyhun ben Allah'in ilimini tasimiyorum domuz neden haram sadece yorum yapiyorum. Belki bizim 123123123 yil sonra anlayacagimiz bir hastaligi tasiyorlar, bilmiyorum. Ama bugun tekrar kontrol ettim ve Bakara suresinde domuzun haram kilindigi gayet aleni bir sekilde yazilmis. Ben bir yaraticiyi, bir super gucu kabul ettikten sonra vardir bir hikmeti diyebiliyorum boyle birsey icin. Ayrica burda oyle bir duruma dusuyorsun ki evrenin yaratilisi, Islamiyet'in 1000lerce onemli kanunu kurali varken geldik domuza kitlendik.

"Uzaya cikiyomusuz da domuzu mu temizleyemiyecekmisiz?" Abi Allah askina soyle yorumlari okumadan once ac bir biyoloji kitabi oku. Ole bakteriler var ki inanilmaz kosullarda cok rahat kapsul olarak yasayabiliyorlar. Senin onlari temizleyebilmen icin domuzu camasir suyuna batirman lazim. Uzaya cikilan su dunyada kac kisi koli basili zehirlenmesinden hastaneye kaldiriliyor biliyor musun? Bir gida muhendisi arkadasin varsa ara sor bakalim et sterilize edilebilir mi?

Kalp kapakcigi mevzusuna gelince ben sana domuzun kalp kapacigini insana takmak haram dedim mi? Biz domuz genleri de kullaniyoruz deneylerimizde. Cooooooook farkli mevzular, demogoji olmus bu.
-------------------------------------------------

Son olarak asagida ozetledigin yazilara gelince, bunlar yazilacak tabi ki. Her insan bir yaraticinin varligini kabul edemez ve kabul etmeyen de icinedki boslugu doldurma amaciyla bunu inkar etmek icin elinden geleni yapar. Fakat bunu yaparken 1 dogru sey yazarsa 100 tane de sacma sapan seyi ekler ne yazik ki.

Mesela:

Hz. Musa'dan baslayayim. Misir iktidarini elde etme istegi olsa bunun icin calisirdi. O kendi kavmini Misir'dan cikarmaya calisti. Ki o kavim hz. Musa'dan once bir suru yahudi peygamber gormus bir kavimdi. Hz. Musa onlara cok yeni seyler getirmedi. Sonunda da Misir iktidarini ele gecirmek bir yana (ki zaten hic bole amaclari yoktu), Misir'dan kactilar ve uzun sure collerde heba oldular.

Hz. Isa'ya gelelim. Burda cahillik iyicene on plana cikmis. O hicbir zaman yonetime alternatif olmadi. Hicbir zaman yonetim iddiasi gutmedi. Hicbir zaman bas kaldirmadi. O sadece Tanri'ya inanin dedi. Romalilar ile de bir problemi olmadi hatta Romali Vali onu uzun sure korumaya calisti. Taki yahudiler onu Romali'lara sikayet edene kadar. Yahudilerin Roma tarafindan da resmiyeti kabul edilmis dinine isyandan idam edilmeye kalkildi. Roma onu uzun sure tolere etti. Nerde iktidar mucadelesi? Nerde siyasi mucadele?

Ve son olarak Hz. Muhammed. Gene muthis bir cahillik ornegi. Hanimefendi ticaretten istedigi payi alamiyormus Hz. Hatice donemin en unlu tuccarlarindan biriydi. Tum mulkunu Islamiyet yolunda harcadi ve bes parasiz oldu. Bu mu ticaret hirsi? Kureysli'ler bu isi birak seni basimiza gecirelim dediler Hz. Muhammed'e. O olmaz dedi, "Gunes'i bir elime, ayi oteki elime koysaniz bu davadan vazgecmem." Bu mu iktidar hirsi? Ya hadi tamam, anliyorum. Akliniz boyle seyleri almadigi icin cildiriyorsunuz fakat bare tarihi gercekleri es gecmeyin.

Kusura bakma Ceyhun bu argumanlar cok bayat ve cahilce yazilmis.

Ayrica inanan insanlarin degerlerine de cok ciddi saygisizlik yapilmis, ben alindim, ayip oldu.

Neyse boyle yani, amac camur atmak oldugunda Aziz Yildirim misali, merdivendeki polisi taraftarda yaparsin. Sefalet icinde olmus insanlari para pesinde kosan tuccarda, iktidarla alakasi olmamis insanlari iktidar meraklisi da....

Ama "Gunes balcikla sivanmaz."

Saglicakla,
M.Yasin Cakmak

M.Yasin Cakmak
15-01-05, 08:21
Ben hala o günkü Kuran-ı Kerim ile bugünkü arasında farklılıklar olabileceğini düşünüyorum. Bir örnek vermek gerekirse Kuran-ı Kerim'in Türkçe Mealini ele alalım, bu çeviriyi kim yapıyor, bir türk yani bir insan. Arapça'da bir sürü kelime var (Arapça bilmiyorum ama) ve her kelimenin bir sürü anlamı var, bu yüzden tam tamına bir tercüme söz konusu olamaz. Dolayısıyla Kuran-ı Kerim'de değiştirmiştir. Tabii ki ben hepsi değişmiştir demiyorum ama değişmiş olanları da vardır kesinlikle belki de çoğunluktadır. Çünkü bunu bir insan çeviriyor, ve çevirirken 100% doğru çevirdiğini nasıl bilebiliriz. Kendi yorumunu katmadığını nerden bilebiliriz.... Bu çevirenin insiyatifine kalmış birşey...

Ayrıca Adem ile Havva hakkında da bazı şüphelerim var, Birincisi Havva'nın Adem'in belkemiğinden yaratılmış olması, bana acayip geliyor, neden Havva Adem'den yaratılmış? Yasin Abi bu konuda Kuran-ı Kerim ne diyor? Yoksa bu Arapların uydurması da ikisi de aynı anda mı yaratıldı? Ayrıca Adem ile Havva'nın çocukları doğal olarak kardeş oluyor ve o kardeşlerin çocukları da akraba evliliğine giriyor, biz demekki akraba evliliğiyiz, e o zaman bizim özürlü ve engelli olmamız gerekmezmiydi? Neden düzgünüz?

Abicim ilk senin yazdiklarina cevap yazmam lazimdi ama goremedim kusura bakma. Simdi elimden geldigince yazayim.

bu arada asagida cok gececek, meal =(ayetlerin aciklamalari)

Simdi herkes hadi ben 'Kuran-i Kerim cevireyim laylaylom' diyerek ceviri yapamaz. Turkiye'de satilan Kuran-i Kerim mealleri diyanet tarafindan denetlenir. Meallerin onceki buyuk islam alimlerinin mealleriyle ne kadar uyustugu incelenirve sonradan basimina izin verilir. Ceviriler zaten aynidir yani ceviri her cevirenin insiyatifine kalmaz , mealler de insanlarin yorumlari olaya girer ki zaten bunlar da kisiden kisiye degisir.

Zaten Kuran birebir cevirilip anlasilacak kadar basit bir kitap degildir, her okuyan farkli farkli konularda kendine gore farkli dersler cikarabilir. Muhtemelen su an anladigimizdan cok daha buyuk gizemler sakliyordur icinde. Mesela Kaptan Kusto'ya kadar Rahman süresinin 19. ve 20. ayetleri: "İki denizi salıvermiş, birbirine kavuşuyorlar. Fakat birbirine karışmaya engel (Allah tarafından) bir perde var."
Furkan süresinin 53. ayeti: "O Allah'tır ki, iki denizi (veya iki nehri birbirine komşu ve yakın olarak) salıverdi. Şu birisi tatlı, susuzluğu giderir; diğeri tuzlu ve acıdır. Aralarında da kudretinden bir engel (set) ve birbirlerine karışmayı önleyici bir perde koymuştur."
ayetlerinin ne demek istedigi anlasilamamistir. Fakat bilim ilerleyince ayetlerin bahsettigi seyin Cebelitarik bogazinda olan inanilmaz olay oldugu anlasilmistir. Yani insanligin suan ki ilmi seviyesi dahi Kuran-i Kerim'i tamamen anlamaya yetmez.

Baska bir ornek olarak su matematik kullanarak Kuran'dan birseyler cikaran adam var ortalarda. O da kendi sistemiyle birseyler cikariyor ve belkide onun bulduklarinin bir bolumu de gercegi yansitiyor.

O nedenle Kuran-i Kerim-i iyi anlayabilmek icin. Farkli farkli mealler okumak ve ayrica tercumesini okuyup kendi kafamizdan da yorum yapmak gerekir.

Adem ve Havva olayina gelince. Oncelikle bu Arap uydurmasi degil. Kuran-i Kerim de aynen yaziyor su kaburga olayi. Neden biri digerinin kaburgasindan yaratildi ben bilemiyecegim, bu konuda bir aciklama bilmiyorum. "Fakat burda Allah belki de kadinlarin narinligini vurgulamak istedi ve onlara davranislarimiza dikkat etmemiz gerektigini belirtti." diye bir yorum yapabilirim. Olurda birgun cennete gidersem soracagim sorulardan biridir bu kaburga olayi :) Ayni zamanda Hz. Adem beyaz miydi yoksa zenci miydi sorusu :)

Akraba evliligi mevzusuna gelince...evet dini literature gore tum insanlik akrabadir. Fakat akraba evliliginin sakat cocuklar dunyaya getirmesi olayi yaratilisin ilk gununden itibaren olmak zorunda diye bir kaide yok. Mesela Ebola virusu bir zaman ortaya cikar, sonra kaybolur. Aids'in de insanlarda daha onceden bulunduguna dair hicbir genetik kanita erisilemedi. Bazi hastaliklar ya da genetik bozukluklar sonradan ortaya cikmis olabilir pekala. Akraba evliligi sonucunda sakat cocuklar da buna dahildir. Belki de belli bir sayiya ulasildiktan sonra Allah bu tur bir konunu yaratmis olabilir ensest iliskilerin toplum hayatini kirletmesini onlemek icin.

Ayrica uzak akraba evliliklerinde sakatlik olmaz. Kuzenlerin cocuklari evlenirse pekala problemsiz cocuk dunyaya getirebilirler. Sen ve evlenecegin insan akraba olsaniz dahi aranizdaki akrabalik kuzenlikten cok cok cok cok cok daha uzak bunu kesin olarak soyleyebilirim :) O nedenle aranizdaki bir iliskinin sakat cocuk dunyaya getirmesi cok ufak ihtimal. Genede bazi genetik hastaliklarin nedeni hala bilinmiyor. Belki de bunlarin nedeni bu uzak akrabalik, kimbilir?

erhancan
15-01-05, 11:32
:kizgin:

İLİM ÇİNDEDE OLSA ONU GİDİP ALIN

UmBeRtO GS
15-01-05, 13:17
Cevap verdiğin için teşekkürler Yasin abi :)

Genc adamin yasli esi tacirdir.. Mekke'de ticaret Kureys kabilesinin elindedir, Kabe'nin kutsalligi kullanilarak Mekke'de bir ticaret merkezi haline getirilmistir.. Onemli olan insanlarin bir sekilde Mekke'ye gelmesidir.. Kabe bunun araci olmustur.. Bugun de boyledir.. Hanimefendi ticaretten istedigi payi alamadigindan genc bir adami bu ise soyundurmus, gencimiz ise iktidar hirsiyla yanmaktadir.. Top yok, tufek yok, asker yok ama potensiyel murit coktur.. O da alternatif yolu secmistir, etrafta ornekleri de vardir, bir de kitap lazimdir.. Biraz copy paste, biraz yerel motifler, biraz isimize gelenler ile en acemicesi de olsa ortaya bir eser cikar.. "Bundan sonra bir daha kimse gelmeyecek" yamayi da unutmazlar bu sefer.. Bir de seneryo lazimdir, kopya cektim denemez tabii..

Genco bu senaryoya katılmak mümkün değil madem, Hz. Muhammed sade bir insandı, copy pastelerle ve yerel motiflerle sallama bir kitap yarattı. "İki denizi salıvermiş, birbirine kavuşuyorlar. Fakat birbirine karışmaya engel (Allah tarafından) bir perde var." Öylesine bir insan olan Hz. Muhammed bu sırrı nasıl biliyordu, o dönemin teknolojisiyle böyle birşeyi bilmek mümkün değildi. Hz. Muhammed bunu da mı kafadan attı? Lütfen bu soruma cevap ver...

Genco
15-01-05, 20:15
Valla Yasin uzun uzun cevap yazmaya hic gerek yok.. Butun verdigin cevaplar bana sacma geldi.. Siz okumayi bilmeyen Muhammed'e dagda bir "Oku" lafiyla okumayi soktugune inaniyorsunuz ben inanmiyorum, Isa'nin annesinin hic iliskiye girmeden hamile kaldigina inaniyorsunuz ben inanmiyorum, Siz hic bir kanit olmamasina karsin dunya'nin Allah tarafindan yapildigina inaniyorsunuz ben ona da inanmiyorum (Allah'in kendi kendine olustuguna inaniyorsunuz ama is dunyanin kendiliginden olusmasina gelince orda karsiniz, isinize gelince inanip isinize gelmeyince inanmiyorsunuz), siz durup dururken hic abartmiyorum durup dururken insan denilen varligi yaratip biri de "Yaziliya gonderiyorum sizi" dercesine kendi kendine olan sadakatini sinama ihtiyaci hissedecek kadar ve sonra da onlari bunlara uymadigina ileri surecek kadar bencil bir Allah'a inaniyorsunuz ben ise bunu tamamen komedi buluyorum, siz domuzun gunah oldugunu kendi pisligini yemesinden dolayisir diyorsunuz ben de tavukda yiyor dedigimde sacma sapan bir sekilde fizyolojileri farkli diyosunuz (sonra domuzda mikroplar var demenize ragmen tum dunya'nin hepsi yemesine ragmen domuz'dan aldigi mikrop sonucu ölen birisine rastalamadim.) ve en onemlisi de gormediginiz, duymadiginiz ve hic bir sekilde mantiginizin almadigi olaylara "mucize" deyip gecebiliyorsunuz ben ise mantigimin kabul etmedigi bir seyi kabul etmiyorum.. Olay bundan ibaret.. Verdigin cevaplara cevap vererek bu topici 50. sayfaya kadar goturebiliriz fakat bir yerden sonra olay kisir donguye donusecek ve ayni seyler tekrarlanacak, o yuzden hazir kimse kimseye kirilmamisken bitirmek en iyisi diye dusunuyorum..

Umberto sana gelince, sorunu anlayamadim ki olum :)

UmBeRtO GS
15-01-05, 20:21
Genco, mademki Hz. Muhammed normal bir insandı peygamber değildi, kafadan sallamayla, etraftan duyduklarıyla oluşturduğu kitapta nasıl iki denizin birbirine karışmadığını belirten bir ayet yazdı? Normal bir insan o zamanın teknolojisiyle bunu nasıl öğrenebilir nasıl bilebilir? Bunu nasıl öğrendi?

<Mesla Kaptan Kusto'ya kadar Rahman süresinin 19. ve 20. ayetleri: "İki denizi salıvermiş, birbirine kavuşuyorlar. Fakat birbirine karışmaya engel (Allah tarafından) bir perde var."
ayetlerinin ne demek istedigi anlasilamamistir. Fakat bilim ilerleyince ayetlerin bahsettigi seyin Cebelitarik bogazinda olan inanilmaz olay oldugu anlasilmistir>

M.Yasin Cakmak
15-01-05, 20:37
Ceyhun cevap verdigim seyleri teker teker soru olarak karsima getiriyorsun hem de gene ayni cizgilerde. Ben sana evrenden falan bashediyorum sen bana domuz diyosun. Zaten su son verdigin cevap belli bariz ki yazdiklarimin cogunu okumaya bile tenezzul etmemissin.Hic tartismaya gerek yok. Tek ricam beni kategorize etme.

Tesekkurler,
Yasin

cozker
15-01-05, 22:02
Adem ve Havva olayina gelince. Oncelikle bu Arap uydurmasi degil. Kuran-i Kerim de aynen yaziyor su kaburga olayi. Neden biri digerinin kaburgasindan yaratildi ben bilemiyecegim, bu konuda bir aciklama bilmiyorum. "Fakat burda Allah belki de kadinlarin narinligini vurgulamak istedi ve onlara davranislarimiza dikkat etmemiz gerektigini belirtti." diye bir yorum yapabilirim.

Eger kadınlarin narinligini vurgulayıp onlara karsı dikkat etmemizi isteseydi Nisâ suresinde "kadınları dövün" der miydi hic ?

Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün.

Bengü Cakmak
15-01-05, 22:13
Adem ve Havva olayina gelince. Oncelikle bu Arap uydurmasi degil. Kuran-i Kerim de aynen yaziyor su kaburga olayi. Neden biri digerinin kaburgasindan yaratildi ben bilemiyecegim, bu konuda bir aciklama bilmiyorum. "Fakat burda Allah belki de kadinlarin narinligini vurgulamak istedi ve onlara davranislarimiza dikkat etmemiz gerektigini belirtti." diye bir yorum yapabilirim.

Eger kadınlarin narinligini vurgulayıp onlara karsı dikkat etmemizi isteseydi Nisâ suresinde "kadınları dövün" der miydi hic ?

Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün.

:lol:

UmBeRtO GS
15-01-05, 22:29
Valla Kuran'da gerçekten böyle birşey yazıyorsa Kuran-ı Kerim hakkındaki düşüncelerim sarsılır...

LuisFigo
15-01-05, 22:30
ya birazcik oksayin yaziyo...tekme tokat girisin demiyorki...hem dayak cennetten cikmis ;)

UmBeRtO GS
15-01-05, 22:32
-edit

LuisFigo
15-01-05, 22:37
tövbe de...kuran allahin sözüdür.... bosuna yazmyiodur herhalde...

Sheva
15-01-05, 22:39
ya birazcik oksayin yaziyo...tekme tokat girisin demiyorki..

:dislek2:

Kaan (umberto) benim bu konuda daha radikal fikirlerim var.. Eğer ki içinde inanma ihtiyacını, duygusunu hissediyorsan çok fazla sorgulamayacaksın.. Sorgulamaya kalkarsan eminim pek çok şey daha bulursun.. Örneğin bir küçük sureden bakış açım değişti diyorsun.. Halbuki gözünün önündeki Arabistan'da, İran'da kadınların toplumdaki yeri ve konumları ortada ve sen bu sureyi görmesen de onlar orda o koşullarda yaşamaya devam edecekti.. Dolayısıyla bu işleri fazla kurcalamadan içinden geleni yapmak en doğrusu bence.. (seni tenkit için söylemiyorum bunları farkındasın heralde)

UmBeRtO GS
15-01-05, 22:40

Dur bakalım Yasin abi gelsin öğreniriz :)

LuisFigo
15-01-05, 22:41

Dur bakalım Yasin abi gelsin öğreniriz :)

evet en dogrusu bu :)

Sheva
15-01-05, 22:43
Arkadaşlar kullandığımız laflara çok dikkat edelim, serbest tartışma ortamı diye insanların en hassas gördüğü kavramlara hoş karşılanmayacak laflar etmekten kaçınalım (ve hatta ettiysek de topicin kilitlenmesini önlemek için editleyelim)

UmBeRtO GS
15-01-05, 22:45
Haklısın Sheva hocam kusura bakma :)

Genco
15-01-05, 23:12
Genco, mademki Hz. Muhammed normal bir insandı peygamber değildi, kafadan sallamayla, etraftan duyduklarıyla oluşturduğu kitapta nasıl iki denizin birbirine karışmadığını belirten bir ayet yazdı? Normal bir insan o zamanın teknolojisiyle bunu nasıl öğrenebilir nasıl bilebilir? Bunu nasıl öğrendi?

<Mesla Kaptan Kusto'ya kadar Rahman süresinin 19. ve 20. ayetleri: "İki denizi salıvermiş, birbirine kavuşuyorlar. Fakat birbirine karışmaya engel (Allah tarafından) bir perde var."
ayetlerinin ne demek istedigi anlasilamamistir. Fakat bilim ilerleyince ayetlerin bahsettigi seyin Cebelitarik bogazinda olan inanilmaz olay oldugu anlasilmistir>

Evde Kur'an'in bir kac tane meali var.. Bu dedigin ayetleri okuyup, fikrimi yazarim daha sonra.. Su anda orada tam yazanin ne oldugunu bilmedigimden dolayi bir sey soyleyemeyecegim..

Cozker bir ornek vermis mesela.. Daha bunun gibi yuzlerce sacma sapan seyler var Kur'an'da.. Mesela 2004 yilinin takvimi vardi evimde, hani su yaprakli olanlarindan.. Eger dikkat ettiyseniz, arkalarinda daima hep dinle ilgili hikayelere yer verirler.. Ben her gun okumayi alisganlik haline getirmistim, su an hangi sure oldugunu hatirlamiyorum ama "Cocuklarini namaz kilmaya tesvik edin, eger kilmazlarsa cezalandirin.. Hala kilmamakta diretiyorlarsa dovun.." diye bir sure de vardi.. Hep en guzel din Kur'an diye bahsedilir ama bu yonlerinden nedense kimse bahsetmez..

Kur'an'da ayrica Musluman olmayanlarin cehenneme gidecegi de vurgulanmistir.. Simdi saglikli bir sekilde dusunun.. Amerika'da veya Arjantin'de dunyaya geldiniz, haliyle hristiyan olacaksiniz ve hayatinizda kimseye zarar vermeyip, insanlarin yardimlarina hep kossaniz bile sadece ve sadece Musluman bir ulkede dogmadiginiz icin cehenneme gideceksiniz.. Boyle bir sacmalik var mi yahu?

Neyse, daha evvelden de dedigim gibi.. 3 dinin ortak paydasi sorgulanmayi fazla sevmemeleridir.. "Sen fazla dusunme boku cikar, en iyisi sadece inan ve sorgulama" demislerdir insanlara ve bunlara inanan insanlar vardir ve benim gibi inanmayanlar.. Kimse kusura bakmasin, ben mantigimin almadigi hic bir dusunceyi benimseyemem..

Carmelo
16-01-05, 00:52
Bu konuya cevap yazmayip iki karsilikli gorusun bu kadar medenice tartismasini dikkatle ve merakla takip edenlerin oldugunu unutmayın.

Sheva
16-01-05, 00:57
Bu konuya cevap yazmayip iki karsilikli gorusun bu kadar medenice tartismasini dikkatle ve merakla takip edenlerin oldugunu unutmayın.

Bu topice cevap yazarken herkesin aklında olması gereken kilit cümle bu..

Carmelo
16-01-05, 01:06
Cok can alici konusurum :)

Sheva
16-01-05, 01:12
Tartışmanın sonuna yetişti ama olsun :)

M.Yasin Cakmak
16-01-05, 01:18
Gene birseyler yazdim ama vazgectim. Akintiya karsi kurek cekiyorum. Benim ve 1 milyar Musluman'in en kutsal gordugu degerlerine aleni sekilde, hic utanmadan "Sacmalik" denilen bir tartismada daha fazla taraf olmama gerek yok.

e-mailimi ozel mesajimi biliyorsunuz hepiniz, biseyler sormak isteyen olursa buyursun.

Saglicakla,
Yasin

Genco
16-01-05, 03:31
Gene birseyler yazdim ama vazgectim. Akintiya karsi kurek cekiyorum. Benim ve 1 milyar Musluman'in en kutsal gordugu degerlerine aleni sekilde, hic utanmadan "Sacmalik" denilen bir tartismada daha fazla taraf olmama gerek yok.

Bu laf bana galiba Yasin..

Hindistan'daki 1 milyar 200 milyon kisi de Hindu dininin gerekliliklerine yani ineklere inaniyor.. Bu da bana gore fazlasiyla sacma.. Sayinin fazla olmasi o fikrin veya dusuncenin dogru olmasi anlamina gelmez.. Eger oyle olacak olsa dunya'da en populer din Hristiyanlik hemde dunyanin en onde gelen devletlerinin insanlari Hirstiyan.. Bu kadar millet bosuna mi Hristiyanliga inaniyor? Hadi biz de Hristiyan olalim..

M.Yasin Cakmak
16-01-05, 03:55
Bir seyi de yazildigi manasiyla anla Ceyhun.Ben sana Musluman ol demedim . 1 milyar kisi inaniyor sende inan da demedim. Muslumanlarin arasinda onlarin degerlerine saygisizlik yapiyorsun, ayip ediyorsun dedim. Kimsenin davranislarini kontrol edemem ama bu saygisizliga da daha fazla dayanamam dedim. O yuzden de tartismadan cekiliyorum dedim. Yeterince acik oldu mu?

LuisFigo
16-01-05, 04:00
bu arada,bazi arkadaslar peygamberimize "muhammed" diye hitap ediyor... mümkünse "hz.muhammed " yazin.... müslüman degilseniz bile

sigara69
16-01-05, 10:15
Selamlar Doganay,

Sordugun soru bastan yaptigin varsayimlar duzeyinde hatali.Birincisi Hristiyan dedigin insanlar:

a- Hz. Muhammed'i kabul etmezler, dolayisiyla Islam'in besinci ve en buyuk sarti olan Kelime-i sehadet-i (eshedu en la ilahe ilallah ve eshedu enne Muhammeden abduhu ve resuluhu) (sahidlik ederim ki Allah'tan baska ilah yoktur ve gene sahidlik ederim ki Hz. Muhammed onun kulu ve elcisidir) kabul etmemis olurlar. Su durumda bu insanlarin Muslumanligi soz konusu olmadigi icin ne ictikleri icki ne de yedikleri domuz onemlidir. Cunku gidecekleri yer kesinlikle ve kesinlikle cehennemdir.

b- Hristiyanlarin cok buyuk cogunlugu 'trinity' yani ucleme esasini kabul ettikleri icin Allah'in en buyuk affedilemez gunah olarak nitelendirdigi 'Shirk' gunahini yani Allah'a ortak kosma gunahini islemektedirler ki zaten bu da kelime-i sehadete aykiridir.Bu gunah da insani direk olarak cehenneme sokacagi icin diger gunahlar 'icki, domuz vs' bunun yaninda onemsiz kalir.

Guzel seviyeli bir tartisma olmus tum yazilanlari okudum...Ama iclerinde bir yazi var ki cok sasirdim..Dona kaldim..

Yasin'im bunu gercekten senden duyduguma inanamadim..Gercekten tuyler urpertici...

Hristiyanlar ne yaparlarsa yapsinlar cehenneme gitcek öle mi Yasin'im??

Yani onlarin insan olmasi, onlarida yaratanin seni yaratanla ayni yaratici olmasina ragmen, onlarin belki bir cok muslumandan daha cok dunyaya ve insanliga faydasi , cok bariscil iyi bir varlik olmalari. hayvanlari korumalari namuslu olmalari hic bir sey ifade etmiyor yani..!!!

İstedigin kadar iyi insan ol hristiyansan cehenneme gitceksin öle mi Yasin'im??

Cennet-Cehennem'e gitcegine ne sen ne ben karar verebilirim..Kesinlikle gibi bir cunle kurman o kadar yanlis ki.....Sen kimsinde insanlarin cennet-cehennem'e nasil girceklerini soyluyorsun??

Ben bir cok musluman taniyorum hirsiz namussuz gunahkar.. Ben bir cok hristiyan taniyorum adam gibi adam dunaya cok daha yarari dokunmus..

Burasi futbol forumu hadi burdan soliyim Gheorghe Hagi simdi cehenneme'mi gitcek??..Her golden sonra hac cikaran Mondragon cehenneme mi gitcek??

Telefonu bulan Graham Bell, yer cekimini bulan Newton , radyoyu bulan Marconi simdi cehennemi mi gitcekler??

Ya onlarca masum cocuga yardim eden elini uzatan yardimlari bir cigir acan ''Rahibe Terrasa'' cehennemi mi gitcek??

Bu insanlar bir cok muslumandan daha cok cennette gitmeyi hak ediyor..

Kimse hic bir insanin cennet-cehennemde hangi yer icinde yer alicagini bilemez..Ona Allah karar verir...Kimsenin haddine dusmez....

Saglicakla kal Yasin'im...İnsallah bu dusuncelerin gercekci degildir bir anlik sinirle veya dalginlikla yazilmistir...

Son olarak,

''Her insanin Tanrisi kendi beyninde gizlidir''

''İster ateist ol ister budist ister musluman yeter ki insan ol''

cozker
16-01-05, 12:38
Hristiyanlar ne yaparlarsa yapsinlar cehenneme gitcek öle mi Yasin'im??

Yani onlarin insan olmasi, onlarida yaratanin seni yaratanla ayni yaratici olmasina ragmen, onlarin belki bir cok muslumandan daha cok dunyaya ve insanliga faydasi , cok bariscil iyi bir varlik olmalari. hayvanlari korumalari namuslu olmalari hic bir sey ifade etmiyor yani..!!!

İstedigin kadar iyi insan ol hristiyansan cehenneme gitceksin öle mi Yasin'im??

Cennet-Cehennem'e gitcegine ne sen ne ben karar verebilirim..Kesinlikle gibi bir cunle kurman o kadar yanlis ki.....Sen kimsinde insanlarin cennet-cehennem'e nasil girceklerini soyluyorsun??

Ben bir cok musluman taniyorum hirsiz namussuz gunahkar.. Ben bir cok hristiyan taniyorum adam gibi adam dunaya cok daha yarari dokunmus..

Burasi futbol forumu hadi burdan soliyim Gheorghe Hagi simdi cehenneme'mi gitcek??..Her golden sonra hac cikaran Mondragon cehenneme mi gitcek??

Maalesef Kuran-i Kerim'e göre öyle gözüküyor.. Yukarda yazanlar Yasin'in kendi fikirlerinden ziyade Kuran'da yazılanlardır.. O yüzden inananlara göre hıristiyan, yahudi ve ateistler (daha dogrusu müslümanlıga inanmayanlar) ne kadar iyi insan olurlarsa olsunlar sonsuza kadar cehennem atesinde yanacaklardır.. Hatta onlarla dost olan müslümanların bile cezalandırılacagı yazıyor.. Bununla ilgili bircok ayet var.. Bazılarını örnek verecek olursak;

Maide suresinde;

Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez.

Nisa suresinde;

Şüphesiz âyetlerimizi inkar edenleri biz ateşe atacağız. Derileri yanıp döküldükçe, azabı tatmaları için onların derilerini yenileyeceğiz. Şüphesiz, Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Hadid suresinde;

Allah’a ve Peygamberlerine iman edenler var ya, işte onlar sıddîklar (sözü özü doğru kimseler) ve Allah katında şahitlerdir. Onların mükafatları ve nurları vardır. İnkar edip âyetlerimizi yalanlayanlara gelince; işte onlar cehennemliklerdir

Teğabun suresinde;

İnkar eden ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte onlar, içinde ebedi kalmak üzere cehennemliklerdir. Ne kötü varılacak yerdir orası!

Tahrim suresinde;

Ey Peygamber! Kafirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacağı yer cehennemdir. Ne kötü varılacak yerdir orası!

Saff suresi;

Allah’a ve peygamberine inanır, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihat edersiniz. Eğer bilirseniz, bu sizin için çok hayırlıdır.

Bu bilgiler diyanet'in kendi web sitesinde yazıyor. Kuran-i Kerim'in Türkce acıklaması var. O yüzden yanlıs olacagını zannetmiyorum..

Bu arada Genco, senin icinde birkac ayet yazacagım. Bence iyi düşün taşın ona göre karar ver. Bak Hurilerle ilgili neler yaziyor;

Vakia suresi;

Onlar için saklı inciler gibi, iri gözlü huriler de vardır.
Biz onları (hurileri) yepyeni bir yaratılışta yarattık.
Onları ahiret mutluluğuna erenler için, hep bir yaşta eşlerini çok seven gösterişli bakireler yaptık.

Tur suresinde,

Onlara, “Dünya’da yapmakta olduklarınızın karşılığında, sıra sıra dizilmiş koltuklara dayanarak afiyetle yiyin için” denir. Biz, onlara, iri gözlü güzel hurileri eş olarak vermişizdir.

LuisFigo
16-01-05, 14:10
bu huriler konusunu´da aydinlatan olursa cok sevinirim....

dünya´da evli oldugmuz karilarimiz nolucak ? bize huriler onlara nuriler olayi mi yani???

valla ben kiskanirim.....öyle güzel bir ortamda kavga ciksin istemem.... :)

Genco
16-01-05, 14:47
Bir seyi de yazildigi manasiyla anla Ceyhun.Ben sana Musluman ol demedim . 1 milyar kisi inaniyor sende inan da demedim. Muslumanlarin arasinda onlarin degerlerine saygisizlik yapiyorsun, ayip ediyorsun dedim. Kimsenin davranislarini kontrol edemem ama bu saygisizliga da daha fazla dayanamam dedim. O yuzden de tartismadan cekiliyorum dedim. Yeterince acik oldu mu?

Demedin tabii ki ama soylediklerinde o imayi vermek istemissin gibi geldi.. Valla saygisizlik yaptigimi zannetmiyorum.. Dusuncelerim seninkiler ile uyusmayip, baglasmadigi gerekcesiyle bir baskasini saygisiz ilan edemeyiz.. Ayrica LuisFigo, benim icin o sifati haketmemis birine hangi sebepten mutevellit o sekilde hitap edeyim ki ? Mesela Hristiyanlar Hristiyanlar Isa'ya Allah'in oglu derler, sende der misin ?

Bir baska muammada olan konuyu da sigara yakalamis.. Evet, sigara istedigin kadar iyi bir insan ol, istedigin kadar insanlik yararina yardimin dokunsun hatta butun servetini din, dil, irk gozetmeksizin insanlik yararina harca ama sadece elinden olmayan ve senin secmene imkan olmadigindan Hristiyan bir ulkede dogdugun icin cehenneme gideceksin fakat eger bir Musluman bir ulkede dogmussan elinden geleni ardina koymayip, gunahsiz insanlari oldursen dahi, beyaz kadin ticaretinden tut da eroin kacakciligina kadar eroin kacakciligindan terroristine kadar hangi sucu ve gunahi islersen isle öldukten sonra cehenneme gidip, cezani cekip sonra cennete gideceksin.. Bu mu esitligin, guzelligin ve iyiligin dini ?

UmBeRtO GS
16-01-05, 16:23
Yahu kafam gene iyice karıştı :karisik:

Bi de Figo'nun dediği gibi şu huriler konusunda aydınlanmak istiyorum :D

Genco
16-01-05, 17:04
Yahu kafam gene iyice karıştı :karisik:

Bi de Figo'nun dediği gibi şu huriler konusunda aydınlanmak istiyorum :D

Hani Cem Yilmaz'in unli bir repligi vardir ya "Kadinlara orda ne var? Nuri mi?" diye.. Ayni oyle birsey iste :D

UmBeRtO GS
16-01-05, 18:10
Konuyla pek alakalı değil ama çok güzel bir yazı olduğu için yazıyorum. Bekir Coşkun'un ellerine sağlık

Bekir COŞKUN
Bir can bağışlayın...

BU bayram bir can bağışlayın.

Bir can...

Yaratılması için káinatın kaç trilyon yıl hazırlandığını bilmediğimiz, bir sevdanın ürünü, uğruna annesinin sancılar çektiği, yaşaması için yaradanın özenle tasarladığı, yüreği olan bir can...

Bağışlayın bu bayram...

Öldürmek ile yaşatmak aynı olabilir mi?

Gözlerinin içine bakın, başını okşayın...

Onun bir annenin peşinden koşacak kadar özlem, yavrusunu arayıp bulacak kadar sevgi, ölüm karşısında çırpınıp kaçmak isteyecek kadar duygu taşıdığını düşünün.

Bağışlayın...

*

Yok eğer kesmek bir ibadetse ve tüm din adamlarının ‘Çocuklar görmesin’ önerisine inanıyorsanız, kendinize sormalısınız:

Çocuklardan gizli bir ibadet olabilir mi?

Hocamız Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, ‘Mutlaka hayvan kesilsin diye bir emir yok. Amaç yoksullara yardımdır. Kesmek yerine para verin’ diyor.

Güney Asya’da yetim-öksüz kalmış 45 bin çocuk yardım bekliyor.

Geçen gün LÖSEV’in (0 312 447 06 60) lösemili yoksul çocuklarını gördüm. Kaderin kurbanlarıdır onlar.

Onlar büyüsünler, mutlu yaşasınlar, acısız nefes alsınlar diye neler vermezdim.

Kuzuları kesip-boğazlayıp öldürmek yerine parasını LÖSEV’e verin, çocuklar yaşasın.

*

Bizler insanız.

Allah’ın bizlere verdiği akılla övünürüz.

O akıl bize; binlerce yıl önce belki de zorunlu nedenlerle konulmuş ‘kesme bayramının’ bu çağda ‘yaşatma bayramına’ dönüşmesi gerektiğini söylemiyorsa...

Çocuklardan gizli gizli ‘kesme ibadeti’ aklınıza yatıyorsa...

Bari elinizi vicdanınıza koyun.

Merhamet edin.

*

Yaşatmak ile öldürmek aynı olabilir mi?

Bir kurbanlığın başını okşayın.

Gözlerine bakın.

Onun da yaşamak istediğini, korktuğunu, biraz daha nefes alabilmek için çırpındığını görün.

Biz insanız.

Bağışlayın...

Bengü Cakmak
16-01-05, 18:34
huri falan yok hem varsada biz bayanlarda yasadik cünkü bunlarin erkek olanlari da var :lol:

LuisFigo
16-01-05, 18:57
huri falan yok hem varsada biz bayanlarda yasadik cünkü bunlarin erkek olanlari da var :lol:

iste merak ettigimiz konu o...kadinlar icin kuran´da öyle bir ayet yok...belkdie sizleri hurilere dönüstürüp kocalarina sunacaklar :)