Tüm Versiyonu Göster : Basın Toplantısı:Hagi-07/01/2005
Hagi'den bombalar!
Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, çarpıcı açıklamalarda bulundu.. "Hemen hemen her mevkiye bir oyuncu istedim, neler olacağını göreceğiz" diyen Rumen hoca, şampiyonluk garantisi veremeyeceğini söyledi..
Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, devrearası tatili öncesi yönetime verdiği raporda gitmesini ve alınmasını istediği oyuncuları belirttiğini ifade ederek, ''Hemen hemen her mevkiye bir oyuncu istedim, neler olacağını göreceğiz'' dedi.
Gheorghe Hagi, Antalya'daki katılacakları Efes Cup-4 Turnuvası için bu kente gitmeden önce Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi. Rumen çalıştırıcı, 6-7 aydır takımın başında olduğunu ve yönetime verdiği raporda bir strateji izlediğini kaydederek, ''Futbol hayatında böyle şeyler olur. Bazıları gider, bazıları da gelir. Ben gitmesini ve gelmesini istediklerimi yönetime ilettim. Şimdiye kadar sadece kalecimiz Fevzi geldi. Yeni oyuncular genç olabilir, ama mutlaka kaliteli olmak zorunda'' diye konuştu.
İstediği oyuncuların takım içinde alternatif oluşturacağını dile getiren Hagi, şöyle konuştu:
''Şimdi sezon başına göre daha rahatım. Genel hatlarıyla kadromu kurdum. Mevcut kadronun da ilk yarıda neler yaptığını gördük. Ben kendi işime konsantre olacağım, kimseyle de polemiğe girmeyeceğim. Bu mesajı oyuncularıma da ileteceğim. Yapacağımız bir iş var ve ona yoğunlaşmalıyız. İlk yarıda neler yaptığımız görülmesine rağmen, şimdi bunlar konuşulmuyor, başka yönlere çekilmek isteniliyor.''
-''FUTBOLCULARIN ALACAKLARININ ÖDENMESİNİ İSTEDİM''-
Hagi, ilk yarı sonunda yönetime verdiği raporda performansından memnun olduğu oyuncuları belirttiğini ve futbolcularının ödemelerinin yapılmasını istediğini kaydetti.
Raporda birkaç konuya dikkat çektiğini ifade eden Rumen çalıştırıcı, ''Bazı oyuncularımız ilk yarıda iyi performans gösterdiler, görevlerini yerine getirdiler, hoca olarak onlardan memnunum. Ama oyuncuların bazı alacakları var, bunların da ödenmesi gerekiyor. Yönetime bunu söyledim. Oyuncular memnun edilmeli. İlk yarıda güzel şeyler yaptılar ve onlara saygı gösterip, memnuniyetlerini sağlamalıyız'' dedi.
-''YENİ OYUNCULAR ERKEN GELİRSE İYİ OLUR''-
Hagi, yönetime verdiği liste doğrultusunda yeni gelecek oyuncuların kadroya erken katılmalarının önemli olduğunu bildirdi.
Yeni transferlerin kendilerine kısa sürede katılmalarının hem kendisi, hem de takım için yararlı olacağını anlatarak, ''Takıma alışmaları gerekir. Ben sabırlıyım ve bekliyorum. Benim kadrom kurulu, elimde oyuncularım var, onlarla ikinci yarıya başlayacağım. Gelecek oyuncular ise takviye amaçlı olacak. Ayrıca PAF takımdan da 5 oyuncuyu kadroya aldım. Onlar zaten bizimle çalışıyorlardı. Şimdi ise yavaş yavaş (A) takımın kapısını çalmaya başladılar. Gelecekte Galatasaray için önemli oyuncu statüsüne gelebilirler, sabırlı olmamız gerekir'' diye konuştu.
-''ŞANSSIZLIKTAN DOLAYI 2. SIRADAYIZ''-
Sarı-kırmızılı teknik adam, ligin ilk yarısını 2. sırada bitirmelerinin nedeni olarak şanssızlıklarını gösterdi.
Galatasaray'ın hedefinin her zaman kazanmak olduğunu ve şampiyonluğa bu yolla gidildiğini belirten Hagi, ''Biz yolumuza devam ediyoruz. Şanssızlıklardan dolayı ilk yarıda 2. sıradaydık. İkinci yarıda daha şanslı olmayı ve lider olmayı umuyoruz. Bizim oyunumuz hiçbir takımdan daha kötü değildi. Ben kadroma inanıyorum ve ikinci yarıya olumlu bakıyorum'' ifadelerini kullandı.
-''KİMSEYE ŞAMPİYONLUK GARANTİSİ VEREMEM''-
Hagi, ikinci yarıdaki hedeflerinin sorulması üzerine, şunları söyledi:
''Bu kadroyla ilk yarıda başarılıydık. Enerjimizin son noktasına dek mücadele edeceğiz. Şampiyonluğun güvencesini ise kimse veremez. Avrupa'da büyük paralar harcayan ancak başarılı olamayan birçok kulüp var. Futbolun içinde birçok faktör mevcut. Ben kimseye güvence veremem. Yalnızca en iyi olmak için mücadele edeceğimizi söyleyebilirim. İkinci yarıda gerçek bir sportif savaş olacak.''
Diğer yandan, takımdan gönderilecek oyuncular konusunda yönetimle arasında anlaşmazlık olup olmadığının sorulması üzerine de Hagi, teknik direktörlerin sorumluluklarının belli olduğunu ve yönetimle yaptığı hiçbir görüşmede kendisine olumsuz bir yaklaşım gösterilmediğini, tersine destek gördüğünü dile getirdi.
Hagi, ''Ümit Karan'ın gönderilmesinde gösterdiğin çabayı, alınmasını istediğin oyuncularda da gösterecek misin?'' biçimindeki bir soruya da esprili bir biçimde, ''Gitmesi gerekenler gitti, şimdi sıra gelmesi gerekenlerde. Para bende değil'' yanıtını verdi.
Gelecek oyuncularla ilgili konuşmak istemediğini de kaydeden Hagi, şu anda yabancı oyuncu kontenjanlarının dolu olduğunu söyledi.
-''OYUNCULARIMIZI İSTEKLİ GÖRDÜM''-
İkinci yarı hazırlıklarına başlayalı 5 gün geçtiğini ve oyuncularını oldukça istekli gördüğünü anlatan Gheorghe Hagi, ''Bu beni memnun ediyor, ikinci yarının çok zor olacağını biliyorum.
Oyuncularım da biliyor. Kamp döneminde performanslarını en üst düzeye çıkarmaya çalışacağız. Özel maçlarda alacağımız sonuçlar o kadar önemli değil. Ama yine de kazanmak istiyoruz'' dedi.
Hagi yönetimle olan anlaşmazlığınıı sürekli basına anlatıyor ben bu tutumunu doğru bulmuyorum. Kendisi Karan'ı eleştirip duruyor bu yüzden ama o da pek aşağı kalmıyor. Lucescu hakemlerden şikayet ederdi Hagi de sürekli yönetimi eleştiriyor her ne kadar haklı bile olsa kol kırılır yen içinde kalır felsefesinden oldukça uzak.
Hagi'nin açıklamalarından satırbaşları;
- Hemen hemen her mevkiye bir oyuncu istedim, neler olacağını göreceğiz..
- Oyuncuların bazı alacakları var, bunların da ödenmesi gerekiyor. Yönetime bunu söyledim. Oyuncular memnun edilmeli. İlk yarıda güzel şeyler yaptılar ve onlara saygı gösterip, memnuniyetlerini sağlamalıyız..
- Yeni oyuncular erken gelirse iyi olur..
- Şanssızlıktan dolayı 2. sıradayız..
- Kimseye şampiyonluk garantisi veremem..
Bir hocanın mesuliyeti üzerinden bu kadar atması, takım içinde kalması gereken şeyleri basınla paylaşması, Diyarbakır ve Malatya maçlarındaki taktik hataları yüzünden kaçan liderliği şanssızlığa bağlaması açıkçası benim hoşuma gitmedi ama son günlerde camiada genel bir davranış biçimi oldu bu..
Nasıl ki Ergun Gürsoy kendi başarısızlığını başkalarına ve rahat olamamasına bağlıyorsa, Hagi de en başından çeşitli etkenleri sayarak olası bir başarısızlık için önlemini alıyor.. Söyledikleri belki de haklı gerekçeler ancak bunları basının önünde konuşmak ve idari işlerle ilgili yorum yapmak bir teknik direktörün görev sınırları dahilinde değil..
haklı adam.. hangi td böylesi zor şartlar ve yönetimle çalışmış? kaç?? sayı verin bana! su veghin banaa
Hagi Pazar günü Telegol'e canlı yayında cıkacak..Bayagı bir sıkıstırırlar herhalde..
Şimdi Baliç'in açıklamalarını dinledim. Gönderiliyor olabilirim ama tek kırıldığım Hagi'nin benimle hiç konuşmaması oldu dedi. En azından bana 2. yarıda seni düşünmüyorum diyebilirdi dedi.
Ben de bunu anlamıyorum maalesef Hagi insan ilişkilerinde oldukça zayıf, bu kafayla başarılı olması çok zor..
-Hemen hemen her mevkiye bir oyuncu istedim, neler olacağını göreceğiz..
Hemen hemen her mevki icin bir oyuncu alınsın manasında degil de, her mevkii icin alınabilecek oyuncular listesini sundum manasında soyledi..Yani her mevkiiye bir tane oyuncu alınmasını istiyorum manası cıkarılmamalı bunda..
- Oyuncuların bazı alacakları var, bunların da ödenmesi gerekiyor. Yönetime bunu söyledim. Oyuncular memnun edilmeli. İlk yarıda güzel şeyler yaptılar ve onlara saygı gösterip, memnuniyetlerini sağlamalıyız..
Hagi tamamen haklı..Baska ne demesini bekliyorsunuz?
- Yeni oyuncular erken gelirse iyi olur..
Hagi yine tamamen haklı..Bunu demesinde de hic bir sakınca yok..
- Şanssızlıktan dolayı 2. sıradayız..
Şanssızlık derken neden sadece bizim maclarımızı degerlendiriyorsunuz? Fenerbahce'nin ultra sansıyla kazandıgı Sebat ve Gencler macları en azından berabere bitmis olsa su an pu an puana olurduk Fenerle..Bu acıdan Hagi yine haklı bence..
- Kimseye şampiyonluk garantisi veremem
Hagi boyle demedi..Basın toplantısını izledim, hic kimse sampiyonluk konusunda garanti veremez dedi..Yani tüm takımlar ve tüm teknik adamlar, herkesi kapsayarak soyledi..Sampiyonluk garanti verebileceginiz bir sey degildir manasında..Hagi yine haklı..
Baliç konusuna gelince de, ayrılır ayrılmaz ilk demeci Fener sampiyon olur olan adamla ne iyi yapmıs da iletisim kurmamıs Hagi..Tebrik ediyorum kendisini..
Şu Ümit Karan hadisesi yuzunden Hagi'ye donen sırtları da anlamıyorum..Ben hala Hagi'nin cok buyuk bir hoca olacagına sonsuz güven duyuyorum..
Çağdaş beni kastediyorsan sadece Karan meselesi değil benimkisi birçok maçta uyguladığı anlamsız taktikler, yanlış oyuncu değişiklikleri bazı oyuncular üzerindeki gereksiz ısrarı ve inatları benim söylediklerim. Hagi takım ruhunu geri getirdi, kondisyoner sayesinde takımın fizik gücü de yükseldi ama ben köklü bir değişiklik göremedim takımda yenilen gol 2 transfer sayesinde azaldı, ama gol sorununa çözüm bulamadı.
Bunun dışında Hagi yukarıda denilenlerde haklı olsa bile bunların birçoğunu söyleyeceği yer basın değil benim görüşüme göre.
Baliç konusuna gelince takımda bulunduğu sırada FB ile ilgili bir şey söylediğini sanmıyorum, ayrıca FB şampiyon olur demesi normal çünkü bence de FB şampiyon olacak büyük ihtimalle. Baliç'in ayrıldıktan sonra bu şekilde konuşması, Hagin'nin onunla iletişim kurmaması için yeterli bir sebep değil.
Parma Maniac
08-01-05, 22:56
gian Baliç öyle mi dedi gerçekten.. birinden daha duymuştum ama inanmamıştım.. ben görmedim çünkü..
Hagi ile ilgili fikirlerimi şöyle açıklayayım, bu sene şampiyon olacağımıza dair ne kadar inancım varsa bunun en az %75'i Hagi'nin varlığından kaynaklanıyor.. Başka bir hoca ile şu an ne 2. durumda olacağımıza ne de 2. devre şampiyonluk şansımız olacağına inanırdım ama taraftarın desteğiyle Hagi'nin şu an için bunları başarabilecek tek kişi olduğunu düşünüyorum..
Ancak bütün bu düşüncelerim ve inancım Hagi'nin özellikle Diyarbakır ve Malatya maçında yaptığı çok bariz taktik ve oyuncu seçimi hatalarını görmezden geldiğim anlamına gelmiyor.. Ne yazık ki liderliği en az şanssızlık kadar, bu maçtaki TD hatalarından kaybettik..
Ayrıca gerekçesi ne olursa olsun bir TD basına karşı oyuncularımın parası ödesin diyemez, haklı veya haksız olması bunu değiştirmez..
Şampiyonluk mücadelesinde F.Bahçe'yi daha şanslı gördüğünü belirten Baliç, şöyle devam etti: F.Bahçe şu anda G.Saray'dan 4 puan önde. Ayrıca daha büyük mali imkanlara sahip. Transfer yapmaları kolay. Bu nedenle şansları daha fazla. G.Saray'ın kadrosu da gerçekten çok kaliteli oyunculardan kurulu. Favorim F.Bahçe. G.Saray'ın şampiyonluğu sürpriz olur. G.Saray ile F.Bahçe Türkiye'nin en büyük 2 kulübü. Türkiye'de herhalde eşit durumdalar. Avrupa'da ise G.Saray daha popüler. F.Bahçe bu yıl UEFA Kupası'nda başarıyı yakalayabilirse, Avrupa'da dengeyi sağlayabilir.’
Açıklamalar bunlar bence gayet normal ve abartılacak hiçbir şey yok.
Ata seni kastetmedim bire bir olarak, ama elbette sen de camiada bu sekilde olusmaya baslayan anti-Hagi goruslere sahipsin..
Hagi'nin Terim'in bıraktıgı enkazı, bu yonetim beceriksizliklerine, 5 aydır maaş alamayan oyuncularına ragmen nerelere getirdigi aşikar..Hıncal'ın soyledigi yok bu ligde 2. olmak da basarımıymıs perspektifinden gidersek bu ligde sampiyon olmak da basarı degil o zaman... O zaman sene sonunda kimsenin basarılı olarak addedilmeyecegi bir lig izliyoruz..Niye izliyoruz ki? Neden yorum yapıyoruz ki?
Hagi'yi her anlamda cok begeniyorum..
Hataları olmadı mı? Bana göre ilk yarıda hataları:
- Antep macında sürekli orta sahadan oyuncu cıkarıp hucuma sokması..Neticesinde pozisyonu dahi olmayan Antep'in sansıyla 1-0 galip gelisi..Daum da sık sık bunu yapıyor, bir anda 3 orta sahadan alıp forvet koyuyor bol bol, ama o sansıyla kazandıgında buyuk hoca oluyor, Hagi ise bu da hoca mı? İkisi de hatalıdır, ama benim soylemek istedigim Daum gibi tecrübeli bir antrenörün bile sık sık dustugu yanlıs Hagi icin de buyuk bir eksi olarak hanesine yazılamaz..
- D.Bakır macında Necati'yi orta alana cekip, tek forvet oynaması..Bunu Lucescu yaptıgında deplasman maclarında, bir tane de bala sansa gol atıp galip geldik mi, Lucescu'nun dehası oluyordu, ama Hagi yapınca ve o gün de Tomas Song gibi takımın en iyileri dahi kötü bir gün gecirip de takım yenilince tu kaka Hagi oluyor..Hagi yine hatalıdır kanımca, ama bu da oyle aman aman buyuk bir eksi degildir..
- Son hatası da Umit Karan'i göndermesidir kanımca..Ama bunu da bilemeyiz, bir teknik adam kendi bindigi dalı bu kadar ısrarla kesmek istemez..Demekki Karan'in takımdan gitmesinin, var olmasından daha pozitif sonuc doguracagını dusundu ve uygulamaya soktu..İkinci yarı sonunda bu kararın dogrulugunu/yanlıslıgını degerlendirebiliriz ancak..Ama benim su anki öngörüm yanlıs oldugudur..
Hagi ile olusan takım ruhunu, Hagi ile seneler sonra ilk kez derbi kralı olarak bir devreyi bitirdigimizi de unutmayalım..
Köklü degisiklik demissin..Bu kadroyla ne bekliyorsun ki? Yani oyle sagdan soldan bindirmelerin olacagı, ortadan verkaclarla bol pozisyona giren, inanılmaz bir futbol oynayan bir takım yaratılamaz bence bu vasat kadrodan..Bence Hagi bu kadrodan elde edilebilecegin maksimumlarında dolasmaktadır..Topladıgımız puan ortalaması; 2.29..Sezon sonu itibariyle 78 puan eder yaklasık..Bu da cogu takımın sampiyonlugu yakaladıgı puan toplamı..Biraz daha iyi olsak 80 ustu puana ulasırsak sampiyon olabilecegimizi dusunuyorum..Unutmayalım bu ligde rekor puan 85..100. yılında Bjk'nin topladıgı puan sayısı..
Öncelikle şunda hemfikir olalım benim hedefim kesinlikle TR ligi değil. Bu sene şampiyon olabiliriz ama bu oyunla Avrupa'da en fazla 4-5 puan toplarız. O yüzden ligte kaç puan aldığımız hiç önemli değil FB de geçen sene şampiyon oldu ilk ciddi maçta 6yı yedi oturdu.
Ondan sonra bence Daum 5 para etmez dandik bir hoca. Aldığı onca parayı haketmiyor.. FB'nin orta sahasız oynadığını 15 maç sonunda ve FB CL'den elendikten sonra ancak gördü senin de belirttiğin gibi çok maçı da şansa çevirdi.
Yaptığı hatalar dışında ilk yarıda hattrick yapan NEcati'yi çıkarması oyuncuları kolay harcaması ve herkesin gördüğü Hakan'ın düşüşüne rağmen hala Hakan 1 numaradır gibi konuşması , bunun dışında bir hafta revizyondan bahsedip haftaya aynı oyuncuları gene koyması eksilerinden bazıları.
Lucescu tartışmasına hiç girmeyelim ama ben Lucescu'nun TR ligi deplasman taktiklerini kimsenin dahi olarak değerlendirdiğini sanmıyorum, Luce'nin özelliği kendi sahasında oynadığı tüm maçları kazanması zaten.
Köklü değişiklik derken kastım bir oyun planı bekleyişimdir. Bunun için çok üst düzey bir kadroya ihtiyaç yok bence tüm maç Şükür'e top şişirmek bir plan değildir. Ben şu an GS'nin karakteristik oyun yapısını göremiyorum zaten Hagi de bu konuda bir arayışta. Bunu oturtmayı başarırsa belki bir şeyler diyebiliriz o zaman ama şu an bu olmadığı için her hafta bir endişedeyiz bu hafta nasıl oyanayacağız diye. Bakalım 2. devre daha iyi belli olur bazı şeyler..
Hagi'nin simdiye dek gördügüm tüm röportajlarından aynen soyle diyor: Bu sene bir gecis yılı, herkes gelecek sene nasıl bir takım yaratacagımızı ve nasıl oynayacagımızı gorecek..Ve de (Terimli dort sene sonrası Avrupada gelen basarıya atıfta bulunarak) bu sefer o kadar beklemeyecegiz, ben ilk geldigimde de Avrupada kupa alırsak, prim maddesi koydurdugumda gülmüslerdi, belki yine güleceksiniz, ama ben Avrupada basarılı olacagımıza eminim diyor..
Ben de Hagi'nin gelecek sene tamamen farklı bir kadro ve oyun anlayısı oturtacagına eminim..Bu sene 100. yıl ve uzerinde mutlaka basarılı olmasına yonelik bir baskı var..Bu baskıyla yeniden yapılanmaya kökten giremezdi..Her sey yavas yavas olacak..Tüm acıklamalarına ragmen Hakan Şükür'ü gelecek sene kadroda bile tutacagını sanmıyorum..Ha tabi adama golcü almazsan transferde, O da bari Hakan kalsın der seneye, o ayrı..
Ama ben Hagi kadar zeki, Hagi kadar futbolu bilen, Hagi kadar tutkulu ve Hagi kadar Galatasaraylılarca sevilebilecek bir baska mükemmel teknik direktör prototipi göremiyorum..
Hagi'ye bu sansı tanırsak, gelecek sene Avrupa'da da cok basarılı bir takım yaratacagına eminim..
Ayrıca bu sene dahi, Avrupada olsaydık, adımızla bile Fenerin su anda bulundugu durum gibi UEFA'ya kalmayı basarırdık diye dusunuyorum..Unutmayalım bu sene butun büyük maclarda iyi oynadık ve hemen hepsini kazandık..Ayrıca Avrupada Galatasaray adına yonelik olan cekince de hala sürüyor..Gectigimiz sene tarihimizin en kötü sezonunda dahi oyle ve ya boyle gruptan 3. cıktık..Bu seneki halimizle, daha iyi bir grupta olsaydık dahi, yine ucuncu cıkabilirdik diye dusunuyorum..
Hagi tamamen haklı..Baska ne demesini bekliyorsunuz?
Bence bunlarin böyle uluorta konusulmasi cok yanlis..
Medyada "futbolcularin paralari verilmiyor, GS parasiz, pulsuz, çulsuz" gibi yazilar yazinca Fenerli medya, önümüzü kesmeye calisiyorlar diyoruz hemen. Ama Hagi bile böyle bir demec verirse medyanin ne yazmasini beklersiniz? Bunlar Galatasaray'in iç meseleleridir.
Balic konusuna gelince;
GS'de oynayan bir futbolcunun şampiyonluga kalpten inanması gerekir.. Şampiyonluga inanmayan futbolcularla nasıl şampiyon olabiliriz? Eger Balic Fener'i favori olarak görüyorsa demek ki satılması dogru bir kararmış, bence..
Saygilar,
Orası kesin tek şansımız GS'nin adının hala bir marka olması. Geçen sene bu sayede çıktık diyebiliriz.
Hagi'nin gelecek sene takımı baştan aşağı değiştirebileceğini pek sanmıyorum, zira gelecek sene de maddi durumumuz pek farklı olmayacak.
Bunun dışında maalesef her futbolu bilen iyi TD olamıyor. Hagi olur mu bilemem ama bu bir gösterge değil kanımca, taraftarca sevilmesi ve hırslı olduğu doğru ama bunlar da yeterli değil önümüzde Terim örneği var sonuçta. Bakalım ben Hagi'de inanılmaz bir yetenek görmedim şimdiye kadar bu sene sonunda kalıp kalmaycağı da belli olur zaten.
Cozkercim, bugun NTVde canlı yayında Fatih Goksen soyledi, oyunculara borcumuz var insallah kapatacagız hafta ici diye..Yani bu basının spekülasyonundan coktan cıktı, bir realite haline dondu..Hagi hic bir sey demesin mi bu konuda? Lucescu'nun bu tarz yorumları da cok olmustu..Hatta klubun ekonomik yapısıyla ilgili bir demecinden sonra Terim'e gidilmisti Altaylılarca filan hatırlarsan..Yani en deneyimli antrenörler dahi zaman zaman basına bu tarz demecler verirler..Bazen yonetimler bile sen cık basına boyle konus, futbolcular sana daha sıkı sarılsın bile diyip yol verebilirler bu tarz konusmalara..
Artık sunu anlayalım, Galatasaray'da kol kırılır yen icinde kalır olayı bitti..ve ne yazıkki bunu bitiren de kesinlikle Hagi degil..
Ata, Terim'in tek özelliginin taraftarca sevilmesi ve hırslı olusu oldugunu dusunmuyorum..Oyle olsa dahi Terim'in o ozelliklerinin 4 sampiyonluk ve UEFA kupası getirdiginden yola cıkarsak, Hagi de o ozellikleriyle o kadar kupa getirsin, sonra gitsin, gelsin bir kez daha ve basarısız olsun bu sefer, kabulumdur.. :)
Çağdaş UEFA kupasını alan kadro zaten çok iyi bir kadroydu şu an elimizde böyle bir kadro yok, oradaki örnek perk doğru olmamış Terim geri döndüğünde aynı özelliklere sahipti ama aynı kadro yok riske girdi fantazi yaptı başarılı olamadı. Hagi'nin üstün başarılar elde edeceğini pek sanmıyorum bize hırstan daha çok mantık lazım çünkü klübün genel politikası mütevazi kadrolarda.
Bu mütevazi kadroyla da Hagi'nin basarılı oldugunu soyluyorum, Onu da kabul etmiyorsunuz..Şu ligin haliyle diyelim, Lucescu olsaydı, bu kadroyla 45 puanda mı bitirirdik ligi?
Yalnız birşeyin altını çizmem gerek, oyuncuların paralarının ödenmediği konusu son 1 aydır basında sıklıkla yer almasına rağmen, resmi bir ağızdan ilk kez Hagi'nin basın toplantısında duyuldu.. Bu açıklamadan sonra, Gökşen'in durumu toparlamak ve oyuncuları teskin etmek amaçlı böyle konuşması son derece normal ve hatta doğru..
Abi bazı seylerin dedikodusu gercege donusmesinden daha kötüdür..Biz sikayetci degil miyiz Galatasaray'in tüm sorunlarına ragmen hala resmi agızlarca sorunsuz gibi lanse edilmesine kızan? Komik oluyor artık bazı seyler..Paraları odeyemedigimizi resmen acıklamaktansa, bu dedikodulara maruz kalmak bence daha acı..
Artık sunu anlayalım, Galatasaray'da kol kırılır yen icinde kalır olayı bitti..ve ne yazıkki bunu bitiren de kesinlikle Hagi degil..
Ehh bu lafa karsılık verebilecegim hicbir cevap yok. Maalesef dogru..
Fatih Göksen'in demeci Sheva'nın da dedigi gibi vaziyeti toparlamak icin söylemis olabilir.. Hagi'nin basın toplantısından sonra bugün çıkıp "herkesin ödemesini eksiksiz yapıyoruz" deseydi komik olurdu.. Ama düne kadar Özhan Canaydın ve diger yöneticiler ne zaman bu konu acılsa ödemelerin eksiksiz yapıldıgını söylerdi.. Keske sorunlar dışarıya yansıtılmadan halledilebilse..
100. yılımızda birlik beraberlik derken yönetimin içinde, yönetimle Hagi arasında hatta bazı futbolcular arasında bu tür atışmaların olması pekte hayra alamet degil..
Abicim Lucescu nereden çıktı şimdi? Ben Hagi'nin aldığı puana bakmıyorum oyuna bakıyorum. GS çok istikrarsız bir oyun sergiliyor, o yüzden kesin olarak şu maçı alır diyemiyorum her maça. Bu düzelirse ondan sonra yorum yapabiliriz.
Abi her topikte birileri bir yerden cıkıyor, ben de burda Lucescu'yu cıkarmısım torbamdan cok mu? :)
Ayrıca Lucescu'nun ic saha basarılarından bahsetmissin..İlk senesinde sampiyonlugu Ali Sami Yen'de kaybettigimiz puanlarla verdik..İkinci senesinde 17 macı da aldık..Hagi ile ise ilk olarak nitelenebilecek bu senesinde, ilk yarıda ic saha maclarında bir beraberligimiz var sadece..Yani ic saha maclarındaki basarıda Lucescu'dan hic de geri degil..
Bir de Terim'in elindeki kadronun bastan itibaren iyi oldugu konusuna asla katılmam..100 kisi de gelse tartısırım, 96-97 senesindeki kadromuzla sene basında insanlar alay ediyordu..TSYD'de Fener'le Besiktas dalga gecmisti..Sonra Hagi geldi..Diger oyuncuların performansları da Terim'le birlikte giderek yükseldi..Bir kadroyu degerlendirirken sezon sonunda oyuncuların performanslarını degil de, sezon basında hangi oyuncudan ne bekleniyoru tespit etmek lazım kanımca..Galatasaray'in o sene basındaki kadrosunda, ayagı kırıldıktan sonra senelerdir bir sey verememis gonderilmesi gündemde Okanlar, Genclerden geldiginden beri hic bir sey oynamayan Ergünler,Hollmann doneminden beri performansı hep dusen Suatlar, Fetiler, gonderilmesi gündemde olan Kücük Hakanlar, Torino macerasından sonra bir türlü kendine gelememis Şükürler filanla hic de guclu bir kadro izlenimi vermiyordu o kadro..Ha simdi o oyuncuların sonraki performanslarına bakıp süper kadroymus demek kolay, ama bence dogru degil..
Sonra Hagi geldi..
Kolaya kaçan bir yorum olarak gözükse de, bence bu çok şeyi açıklıyor o dönem hakkında..
UmBeRtO GS
09-01-05, 00:19
Bir de Terim'in elindeki kadronun bastan itibaren iyi oldugu konusuna asla katılmam..100 kisi de gelse tartısırım, 96-97 senesindeki kadromuzla sene basında insanlar alay ediyordu..TSYD'de Fener'le Besiktas dalga gecmisti..Sonra Hagi geldi..Diger oyuncuların performansları da Terim'le birlikte giderek yükseldi..Bir kadroyu degerlendirirken sezon sonunda oyuncuların performanslarını degil de, sezon basında hangi oyuncudan ne bekleniyoru tespit etmek lazım kanımca..Galatasaray'in o sene basındaki kadrosunda, ayagı kırıldıktan sonra senelerdir bir sey verememis gonderilmesi gündemde Okanlar, Genclerden geldiginden beri hic bir sey oynamayan Ergünler,Hollmann doneminden beri performansı hep dusen Suatlar, Fetiler, gonderilmesi gündemde olan Kücük Hakanlar, Torino macerasından sonra bir türlü kendine gelememis Şükürler filanla hic de guclu bir kadro izlenimi vermiyordu o kadro..Ha simdi o oyuncuların sonraki performanslarına bakıp süper kadroymus demek kolay, ama bence dogru degil..
Kesinlikle katılıyorum :okey: ama maalesef şimdi bu topic Fatih Terim-Lucescu tartışmasına dönecek :agla:
Zaten Hagi gelene kadar iyi oynamıyorduk ki geçiş döneminde birçok maçı Hagi'nin frikikleriyle kurtardık. Ben 4 senenin başından bahsetmiyorum son seneden bahsediyorum zaten. Ama şunu söyleyebilirim ki Hagi olmasaydı Terim o sene sonunda gönderilirdi muhtemelen.. Performansların yükselmelerinin nedeni bir arada çok oynamaları, takımın özgüvenin artması ve takıma iyi oyuncuların katılmasıdır. Ama öyle veya böyle bu oyuncular yetenekli oyunculardı. Okan olsun Ergün olsun H. Ünsal olsun iyi oyunculardı. Şu andaki oyuncularla bunları yapmak pek mümkün görünmüyor ama en azından istikrarlı bir futbol bekliyorum.
Yanlıs anlasılmasın, benim tanımım anlasıldı degil mi? Bana gore 96-97 kadrosu super degildir..Ama mesela 98-99 ve ya 99-00 kadrosu mukemmeldir..Aynı oyuncular olsa bile o oyuncular artık rüştlerini ispat etmis, sene basında kendisinden beklenenleri sıraladıgınızda yüksek degerler cıkabilecek oyuncular olmuslardır..Ama 96-97 basında durum boyle degildi..Hagi dahil, tüm oyuncular hakkında süphe vardı sezon basında..Kimse de sampiyonluktan bahsetmiyordu..Terim'in kacıncı hafta kovulacagı konusuluyordu..Ama o kadrodan, süper bir takım yaratıldı..
Yaratıldı da kesenin ağzı açıldı ve istenilen her oyuncu parası verilerek getirildi. Şimdi böyle bir imkan yok maalesef..
Ahh birde Terim'in ilk geldigi zamanlarla son zamanlardaki halinin 2 ayrı insan kadar farklı oldugunu bir anlayabilsek!
Terim ilk geldiginde cok açtı.. Cok arzulu ve hırslıydı.. Ayrıca burnuda göge erişmemişti.. Yani mütevaziydi.. Terim'in ilk geldigi yıllarda futbolculara davranıslarıyla son 2 yıl futbolculara davranısları arasındaki farkı futbolcuların ve Florya'yı takip eden muhabirlerin demeclerinden rahatlıkla anlayabilmek mümkün.. Hatta basına verdigi demeclerden bile anlamak mümkün..
Cihan'ın da dedigi gibi 96-97 de gercekten pek umut vermeyen bir takım vardı.. Sene başında Hagi'nin kilit macları tek basına kazandırması, kazandıkca takımın gitgide oturması ve özgüven kazanması, Terim'in kazandırdıgı takım ruhu ve kendi hırsını takıma yansıtması, o dönemki yönetimin futbol vizyonunun cok genis olması ve başarıya yıldız oyuncularla gidilebileceginin bilincinde olması, Popescu, Taffarel, İlie gibi yıldızların alınması.. Tüm bunların birlesmesiyle geldi o başarılar.. Ve tabiri caizse göstere göstere geldi..
Bugüne gelirsek bu yönetimle, bu kadroyla Hagi'nin takımı buralara getirmesi gercekten büyük basarı.. Ancak gerek Saidou, gerekse Ümit Karan konusunda fevri davrandıgını düsünüyorum.. Saidou oynadıgı maclarda takıma katkı yapmıstı, Ümit Karan'da hırsı ve yıpratıcı yönüyle maca ne zaman girse ortalıgı karıstıran bir adamdı. Ligin 2. yarısında cok arayabiliriz bu oyuncuları..
Can, ben Terim'in ikinci dönemini bir kez olsun savunmadım..Ama ilk Terim döneminde Terim'in katkısını da tartısmam..
Hagi'nin neredeyse herşeyin kötü gittiği bir ortamda bu kadar puan toplayabilmesi mucizedir zannımca.
sezon başında işlerin bu kadar sarpa saracağını bilmeyen ben, hagi 39 puan alacak deselerdi gülerdim cidden ama sarmasına rağmen bunu görmek dediğim gibi mucize.
ayrıca Hagi'nin bilerek taktiksel arayışlara girmediğini düşünüyorum.Eldeki mevcut kadroyla bunun imkansız olduğunu ve medyanın,yöneticilerin,taraftarın ''en azından gelecek vaad eden bir takım yaratma çabası içerisinde'' demeyeceğini (özellikle 100.yılda şampiyonluk parolasıyla yola çıkılmış bir ortamda) bildiğinden uğraşmıyor.
hay allah daha çok yazacaktım çıkıyorum. bunu niye yazıyorum tabi
tabi
Yok ben genel bir yorum yaptım.. Hazır konusu acılmısken :).
Faruk Süren'i bircok konuda elestirebiliriz ama futbolu gercekten cok iyi bilen bir başkandı.. O yıllar için yıldızı hızla yükselen ve camianın içinden olan Fatih Terim'i getirmesi son derece isabetli bir karardı..
Ben de tartismaya degisik bi acidan bakiyorum.Hagi her ne kadar hatali olsa da bazen bunlari telafi edebilecek Tek Kisidir!Dusundugunuz zaman surekli elestiri vs bize fazla bir sey kazandirmaz.Anti Hagi kamuoyu yaratmak veya oyle bir izlenim birakmak GS adina ve Hagi adina hos olmaz.Cunku Hagi su anda Galatasarayin yararlanabilecegi tek TD.Hic bir TD nin su durumda GS'ya gelecegini sanmiyorum.
Ozellikle sadecilk yarinin 35. dakikasindan itibaren izledigim GS-Dortmund macinda genclere de yer vermis olmasi guzel bence.Her ne kadar o gencler bizim istedigimiz seviyede gozukmemis olsa bile bunu normal karsiliyorum.Ne de olsa surekli oynayan oyuncular degiller.Ve ben bu durumun surekli oynayarak takima artik yavas yavas degil daha hizli bir sekilde kazandirilmalariyla asilacagina inaniyorum.Soyle ki gercekten bu oyuncular herkesin dedigi gibi yetenekliyse.Yoksa biz de biliyoruz ki yetenekli dedigimiz oyuncular da yari yolda birakabiliyor takimi,Hasan gibi,Ergun gibi,Hakan gibi,Balic gibi...
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to