PDA

Tüm Versiyonu Göster : Sadettin Saran, Borussia Dortmund'a ortak oldu

UmBeRtO GS
06-01-05, 20:42
Evet, hisseler bende

Sadettin Saran, Borussia Dortmund’un hisselerini satın aldığını doğruladı ve yakında basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı. Bundesliga’nın güçlü takımlarından Borussia Dortmund’un hisselerini satın alarak Türkiye’de büyük yankı uyandıran Fenerbahçe Kulübü eski Futbol Şubesi Sorumlusu Sadettin Saran, Hürriyet’te çıkan haberi doğruladı.

Hedefinin Alman kulübünün en büyük hissesini satın almak olduğuna işaret eden Saran, ‘Hürriyet gazetecilik yaptı. Biz bu haberi daha sonra kamuoyuna duyurmak istiyorduk. Yakında Dortmund Başkanı ve Teknik Direktörü ile basın toplantısı düzenleyerek, ayrıntıları açıklayacağız’ dedi.

Saran, rakamların kamuoyuna eksik yansıtıldığına da dikkat çekerek, ‘Bu konuda şimdilik konuşmak istemiyorum. Gerçekleri daha sonra duyuracağız’ yorumunu yaptı.

gian
06-01-05, 20:44
Yuzde 5'ini aldıgı konusuluyordu..Daha fazlasını mı almıs acaba?

gian
06-01-05, 20:52
Saadettin Saran: Borussia Dortmund’la 7 aydır görüşüyoruz

Fenerbahçe Kulübü’nün eski yöneticilerinden Sadettin Saran, Almanya’nın Borussia Dortmund Kulübü’nün hisselerinin alımı konusunda görüşme ve pazarlıklar yaptığını belirtti.

İstanbul
AA

6 Ocak 2005— Saran, konuyla ilgili alacakları neticeleri, düzenleyeceği bir basın toplantısında açıklayacağını söyledi.

Saadettin Saran, konuyla ilgili görüşmelerin yaklaşık 7 aylık bir süredir vekil avukatı ve bizzat kendisi tarafından yürütüldüğünü belirterek, şunları kaydetti:
“Bilindiği üzere Saran kurum kimliği altında uzun yıllar Türk sporuna ve sporcusuna yatırım yapıp katkıda bulunmaya gayret ettim. Diğer işlerimle birlikte sporcu kimliğim ve spora olan tutkum nedeniyle her zaman Türk sporunun gelişmesi adına girişimlerde bulundum. Artık bu yaklaşımımı uluslararası platforma taşıma kararı aldım. Dünya spor endüstrisiyle olan yakın bağlarım ve sıcak ilişkilerim nedeniyle uzun zamandır spor yönetiminin içerisinde yer alan önemli kurum ve kişiler çeşitli proje ve tekliflerini benimle paylaşıyordu.
Bu kez konu Türk futbolunun önemli bir kaynağı olduğunu düşündüğüm Almanya ve onun en değerli markalarından biri olan Bourussia Dortmund Kulübü olunca bu yatırımı gerçekleştirip katkıda bulunmayı arzu ettim. Almanya, Türk futbolunun uluslararası arenada elde etmiş olduğu başarılara önemli katkıları olan bir futbol ülkesidir. Bu nedenle konuya daha büyük bir hassasiyetle yaklaşmaktayım”

UmBeRtO GS
06-01-05, 21:01
Sadettin Saran Dortmund'a ortak oldu

Fenerbahçe Kulübü eski yöneticilerinden işadamı Sadettin Saran, Almanya'nın köklü futbol kulüplerinden Borussia Dortmund'a ortak oldu.

Mali açıdan zor günler geçiren Dortmund'un Başkanı Reinhard Rauball, spor sektöründe faaliyet gösteren işadamı Saran'ın kulübün yüzde 5'e yakın bir hissesini satın aldığını duyurdu. Bu sürpriz haber, Dortmund'un borsada işlem gören hisselerini 1.82 Euro'dan, 1.87 Euro'ya çıkardı.

UmBeRtO GS
06-01-05, 21:01
B.Dortmund'u sarsan operasyon

İsmail EREL / FRANKFURT

F.Bahçe’nin eski yöneticisi Sadettin Saran, Almanya’daki tüm borsalarda işlem gören dünyaca ünlü kulübün yüzde 5’e yakın hissesini satın aldı. Saran’ın yaklaşık 1.5 milyon Euro ödediği belirtildi.

FENERBAHÇE’nin eski yöneticilerinden Sadettin Saran, Alman Birinci Futbol Ligi’nde deprem etkisi yaptı!... Saran’ın, Almanlar’ın dünyaca ünlü takımı Borussia Dortmund’un yüzde 5’e yakın hissesini satın aldı.

Rauball açıkladı

Sadettin Saran’ın, borsada kayıtlı olan Borussia Dortmund’un sermaye artırımı sırasında hisse satın aldığını açıklayan Dortmund Başkanı Reinhard Rauball, ‘Gerçi Saran, borsaya bildirim zorunluluğu olan yüzde 5’lik sınırı aşmadı, ama Dortmund hisselerinin önemli bir bölümünü ele geçirdi’ dedi.

Saran’ın, Kemer’de kamp yapacak olan Dortmund Kulübü’nün yetkililerine, ‘Ben size ortak oldum’ dediği ve yöneticileri şaşkına çevirdiği öğrenilirken, hisse senetlerinin yüzde 5’i aşmadığı için bildirim zorunluluğu olmadığına dikkat çektiği kaydedildi.

Saran’ın bu açıklaması üzerine harekete geçen Alman kulüp yetkilileri, F.Bahçeli eski yöneticinin ne kadar hisse satın aldığını belirlemek istedi. Sadettin Saran’ın yüzde 5’in altında bir hisseye sahip olduğu ve sermaye artırımı sırasında bu hisseleri satın aldığı öğrenildi.

700 bin hisse

B.Dortmund Kulübü, bu ortaklığı doğrularken, Saran’ın yaklaşık 700 bin hisse senedi satın almış olabileceğinden hareket edildiği bildirildi. Buna göre Sadettin Saran’ın yaklaşık 1.5 milyon Euro ödeyerek ortak olduğu Borussia Dortmund’da en büyük 5. ortak haline geldiği bildirildi. Bu gelişmeler üzerine dün Borussia Dortmund Kulübü’nden yapılan resmi açıklamada, ‘Borussia Dortmund, Türk yatırımcı Sadettin Saran ile, büyük bir ortak kazandı’ denildi.

Tüm borsalarda

Dortmund, 2004’ün son aylarında sermaye artırımına gitmiş ve 9.75 milyon Euro’luk hisse senedi satışı gerçekleştirmişti. Bunun, yaklaşık 1.5 milyonluk bölümünü, Sadettin Saran’ın ödediği ileri sürülüyor. Dortmund’u sermayesi, artırımdan sonra, 29.75 milyon Euro’ya yükseldi.

Bu arada Frankfurt, Münih, Düsseldorf gibi önemli şehirler başta olmak üzere tüm Alman borsalarında 549309 numaralı kayıt altında işlem gören Dortmund hisselerinin en büyük payını, yüzde 25.97 ile milyoner Florian Hamm’a ait olan Fund Management Limited elinde tutuyor.

gian
06-01-05, 21:03
Bu arada bu adı gecen Borussia Dortmund baskanı Reinhard Rauball, Neuchatel macı sonrası UEFA'da bizi savunan ünlü avukat..Adam Dortmund'a baskan olmus..

UmBeRtO GS
06-01-05, 21:05
Evet Gian haklısın :)

Şampiyonlar Ligi’nde elendikten sonra tüm umutlarını UEFA Kupası’na bağlayan, ancak burada da aradığını bulamayan Dortmund, büyük bir borç altına girmiş ve bunun sonucunda da başkan koltuğunu bırakmak zorunda kalmıştı. Dortmund’u en büyük ortağı konumundaki Florian Hamm, başkanı azlederek yerine G.Saray’ın Neuchatel zaferini masada da kabul ettiren ünlü avukat Dr. Reinhard Rauball’ı getirmişti.

Sheva
06-01-05, 21:29
İş bilir bir adam bu Saadettin Saran ve şu an için Aziz Yıldırım'ı başkanlıkta zorlayabilecek tek aday..

gian
07-01-05, 00:12
Aziz Yıldırım'ı zorlamak mı? Ben bırakıyorum demedikce Aziz Yıldırım ömür boyu bile başkan kalabilir Fenerde bence..

Genco
07-01-05, 18:21
Bu adam ne iş yapiyor?

Sheva
07-01-05, 19:16
Futbol menajerlik şirketi var bildiğim kadarıyla (ve hatta yeri gelmişken sorayım, maçlarda saha kenarı reklamlarında çok tekno bir fontla Sar-an yazar, bu o adamın şirketinin reklamları mı?) ama sonradan bunla yetinmemiş, başla işlere girmiş ve almış yürümüş..

Gian adamı beğenmemiş ama fener içinde epey yandaşı var, zaten Aziz de bu potansiyel tehlikeyi görüp sanırım 2 senelik bir ceza verdirdi seçimlere girememesi yönünde.. Ama adam daha genç ve başkan olmak istediğini açık ve net açıkladı, bence sırası gelir eninde sonunda..

Parma Maniac
07-01-05, 22:18
bu arada 1.5 milyon euro ya sallama olmuş ya da hata yapılmış.. kulübün 1/20si 1.5 milyonsa tamamının değerinin 30 milyon euro olduğu ortaya çıkar ki tamamen sallama.. muhtemelen 15 milyon eurodur o..