PDA

Tüm Versiyonu Göster : It´s Game Time! NFL 2008/09

Ray52Lewis
04-09-08, 00:01
Cok uzun bir bekleyis sonrasi Amerika´nin en popüler sporu yeni sezonuna nihayet basliyor.
Bilen bilir, cok uzun zamandir baska hicbir spora degismeyecek kadar takip ederim NFL´i, her sene Eylül´ün ilk haftasi futboldan amerikan futboluna gecis vaktimdir, o acidan dört gözle bekliyorum sezonu...

Ilk macta gecen sezon sürpriz sekilde Superbowl´u tarihin gelmis gecmis en güclü takimi, tüm rekorlari alt üst ederek oraya gelen New England Patriots´i yenerek alan Eli Manning´li NY Giants kendi evinde Washington Redskins´i agirliyor, mac persembe´yi cuma´ya baglayan gece TSI 2.00 de...

AFC de favorilere bakarsak tabii ki yine New England Patriots´den bahsetmek gerekiyor, QB Tom Brady Superbowl´den beri sakatlik yasayip preseason´de hic mac oynayamadi, ayrica secondary´leri Asante Samuel´in gidisi ile cökmüs durumda, ancak yine de o inanilmaz ofansif güc ile (Brady & Moss & Welker & Maroney) durdurulmalari zor olacak...

Gecen sezon Patriots´a Conference Final´de yenilen San Diego Chargers Patriots´i zorlayacak takimlarin arasinda yine, LaDainian Tomlinson ve QB Philip Rivers sakatliklari üzerinden attilar, aynisi TE Antonio Gates icin de gecerli, tek soru isareti defansin bel kemigi LB S. Merriman´in sakat dizi ile sezonu gecirecek olmasi. Cok fazla sakatliklar yasamazlarsa bu sene onlari AFC´nin basinda bile görebiliriz.

2 sene öncesinin Superbowl galibi Indianapolis Colts ise su anda kapali kutu durumunda. Ligin en önemli oyuncularindan QB Peyton Manning daha yeni ameliyatdan döndü, takimin diger önemli ismi WR Marvin Harrison ise bir türlü sakatligini tamamen atlatamadi.
Ben cok fazla birsey beklemiyorum ancak has Colts´lu olan Tayfun (tyisik) belki ek birseyler yazabilir...:)

NFC´de ise Dallas Cowboys, Minnesota Vikings ve belki New Orleans Saints iki sene öncesi oldugu gibi cok fazla ilerleyebilirler, Superbowl sampiyonu NY Giants defansinda önemli kayiplar yasadi o yüzden bu sene favori takimlari gecebilecek kapasitede görmüyorum acikcasi...

"Living Legend" Brett Favre´i bu sene Jets´de görecek olmamiz ayri bir duygu olacak, dogal olarak Jets´i de destekliyecegiz...

Neyse, ufak bir giris yazayim derken bu yazi cikti ortaya, bilmiyorum var mi bizim forumda NFL´i benim gibi bu denli takip eden? :)
Sigara, Lioney gibi Amerikan sporlarini kacirmayan isimlerden umutluyum, Tayfun zaten kacirmaz, ama yillar sonra NFL´e ilgi saran vardir mutlaka diyip topic´in canli kalmasini umuyorum...:)

Bu arada takip etmek isteyenler icin Buffalo Bills - Seattle Seahawks maci pazar TSI 20 de Fox Sports da yayinlanacak naklen...

tyisik
04-09-08, 05:18
Sukru valla cok guzel ozetlemissin, Amerika futboluna ilgim bu topraklara ayak bastigim gun olustu ikinci haftamda Buffalo-Ny Jets macina gitmistin tam ortada 14. sirada guzel bir havada mac seyretmistim, bana futboldan daha cekici geliyor su spor bizde olsa oynanacak Fenerbahce-Galatasaray maclarinin zevkini hayal bile edemem herhalde, her atakta her saniyesinde buyuk bir heyecan, Indianapolis yasadigim yillarda ise tam bir Colts manyagi oldum , elimden geldigince maaclarina gittim RCA Dome da , bu sene yeni biten stadlari Lucas Oil ise inanilmaz guzellikte hala emaillerime elde kalan biletlerin listesi gelir gecen hafta satdin acilis macina gitmek icin cok ugrastim ama hanimdan veto yedik, bu sene sampiyonlu icin yine Patriots, Colts, Cowboys arasinda gecer gibime geliyor belki bir supriz olarak Jet cikabilir Bratt Favre ile, su anda Cincinnati de yasiyorum ama bengals gibi ligin en dandik takimina sahip oldugumuz icin maclara pek gitmiyorum belki bu sene bir -iki maca gidebilirim yada bir Indiana ya kacmak lazim yeni stadda mac seyretmek icin coltsun bu sene beni en heyecanladiran hamlesi Courtner Roby i oldu , yillardir kick retunu beceremedigimiz icin bu cocuk ilac gibi gelecektir o bolgeye, neye daha sonra daha ayrintili bir Colts raporu yazabilrim su anda cok vaktim yok, Sukru line saglik insallah buradan iyi bir NFL sezonun muhabbetini yapariz, Amerikan Futbolu da nedir diyenler cikacaktir onlara tavsiyem once kurallarini ogrenin sonra bir iki mac izleyin sonucunu goreceksiniz

Aslan Suat
04-09-08, 14:09
Eskiden feci takip ederdim bu sporu, iki üc senedir tamamen kptum diyebilirim, sadece Super Bowl bakar oldum (oda alman tvsi gösterdimi).
St. Louis Rams favori takimimdi, yaninda Corolina Panthers da biraz.

Marikinas2
04-09-08, 20:46
Giants-Redskins maçı ile başlıyor bir sezon daha :) İçimden Redskins geçiyor. Eli Manning' in performansı çok önemli tabi ki. Geçen sezon ilk maçta Cowboys karşısında mükemmel oynamıştı. Bu sezon Superbowl sonrası ne yapacak, bunu da bu maçla beraber anlayabiliriz sanırım. Toparlarsak, Redskins' in kazanma şansını daha fazla görüyorum ben. Ama tabii Eli Manning' in oynadığı bir takım için maç öncesi yenerler ya da yenilirler diye yorum yapmak zor. Bkz. Superbowl 2008 :)

tyisik
05-09-08, 03:26
Giants-Redskins maçı ile başlıyor bir sezon daha :) İçimden Redskins geçiyor. Eli Manning' in performansı çok önemli tabi ki. Geçen sezon ilk maçta Cowboys karşısında mükemmel oynamıştı. Bu sezon Superbowl sonrası ne yapacak, bunu da bu maçla beraber anlayabiliriz sanırım. Toparlarsak, Redskins' in kazanma şansını daha fazla görüyorum ben. Ama tabii Eli Manning' in oynadığı bir takım için maç öncesi yenerler ya da yenilirler diye yorum yapmak zor. Bkz. Superbowl 2008 :)

Ben yillardir red skinse isinamadim renklerini sevmeme ragmen takimi soguk buluyorum, NY karsisinda pek sans vermiyorum buyuk ihtimal NY alir maci

Marikinas2
09-09-08, 15:24
İlk hafta sonuçlarını da koyalım..

Broncos (1-0-0) 7 10 10 14 41
Raiders (0-1-0) 0 0 0 14 14

Vikings (0-1-0) 0 3 3 13 19
Packers (1-0-0) 0 10 7 7 24

Bears (1-0-0) 7 8 7 7 29
Colts (0-1-0) 3 3 7 0 13

Panthers (1-0-0) 0 9 7 10 26
Chargers (0-1-0) 0 7 3 14 24

Cardinals (1-0-0) 3 7 10 3 23
49ers (0-1-0) 7 3 0 3 13

Cowboys (1-0-0) 7 14 7 0 28
Browns (0-1-0) 0 7 0 3 10

Jets (1-0-0) 7 6 7 0 20
Dolphins (0-1-0) 0 7 0 7 14

Buccaneers (0-1-0) 7 3 3 7 20
Saints (1-0-0) 7 0 10 7 24

Texans (0-1-0) 0 3 0 14 17
Steelers (1-0-0) 7 14 14 3 38

Jaguars (0-1-0) 0 7 0 3 10
Titans (1-0-0) 3 7 0 7 17

Rams (0-1-0) 0 0 0 3 3
Eagles (1-0-0) 14 7 10 7 38

Chiefs (0-1-0) 0 3 0 7 10
Patriots (1-0-0) 0 7 7 3 17

Seahawks (0-1-0) 0 7 3 0 10
Bills (1-0-0) 7 13 14 0 34

Bengals (0-1-0) 0 3 0 7 10
Ravens (1-0-0) 7 3 7 0 17

Lions (0-1-0) 0 14 7 0 21
Falcons (1-0-0) 21 0 10 3 34

Redskins (0-1-0) 0 7 0 0 7
Giants (1-0-0) 10 6 0 0 16

tyisik
10-09-08, 03:37
Colts evinde yeni stadinda ilk resmi macinda kaybetti, sinirden don ceyregi seyretmedim bile, gunun en guzel haberi ise Tom Brady nin sezonu kapamasi oldu , bir oyuncunun normalde sakatligina uzulmem ama mac kazanmak icin her turlu hileyi yapan Patriotsun en onemli oyuncusunu kaybetmesi beni sevindirdi, bir nevi Alexin sezonu kapamasi gibi oldu, Rogers, Favre dan sonra Green Bayin QB pzisyonun iyi ellerde oldugunu ispatladi, Favre ise 39 yasina ragmen en iyilerden biri oldugunu gosterdi, en guzel mac ise Charges ile Panthers arasinda gecti mac bittikten sonra Panthers maci kazandi

http://www.youtube.com/watch?v=ooo1jVg_o_w&feature=related seyretmek isteyenler icin

tyisik
10-09-08, 03:44
Sun‚ Sep 14

GB @ Det
NYG @ Stl
NO @ Was
BUF @ Jac
TEN @ Cin
Oak @ KC
IND @ Min
Chi @ CAR
Atl @ TB
SF @ Sea
Sd @ DEN
Ne @ NYJ
Mia @ ARI
BAL @ Hou
Pit @ CLE

Mon‚ Sep 15

Phi @ DAL

2. hafta tahminlerim ( buyuk harfle yazilan takimlar favorilerim)

Ray52Lewis
12-09-08, 14:47
Yogunluktan dolayi ne bu topige bakabildim, ne de 2.Monday Night Game´e (skoru da bilmiyorum henüz, kayit ettigim icin sonra bakacagim, yazilari da okuyamiyorum o yüzden)...:)

O mac haric yorumlarsak; Tom Brady´nin ilk macta sezonu kapatmasi üzücü tabii ki o muhtesem offense´i göremiyecek olmamizdan, Patriots onun yoklugu ile Super Bowl takimindan "playoff´lara kalabilir" bir takima büründü resmen. Su anda takimda bulunan diger önemli isimleri ön plana cikarmaya calissalar da en önemli silahlari olan passing game´i yedek QB Cassel ile istedikleri gibi yürütemeyecekler, dolayisiyla yerden daha cok oynamalari gerekecek. Burda da Running Back Maroney´e büyük görev düsüyor.
Brady´siz bir Patriots nasil olacak, merak ediyorum dogrusu...

Diger taraftan su sakatlik sonrasi Bill Belichick´in gecen sezon tamamen ortaya cikan takimlari ispiyonlama skandalinin ardindan ilahi adalet diye düsünmedim de degil yani.

Colts´un kendi evinde Bears´e yenilmesi sürpriz oldu benim icin, Bears´in o iki sene önce onlari Superbowl´e tasiyan defansi anlasilan yine can yakacak bu sezon eger sakatliklardan fazla zarar görmezlerse.
Manning´i zaman zaman caresiz bakislarla görmek keyifliydi yani, bunu söyleyebilirim...:)
Harrison´de döndü, ama önemli bir fumble ile takiminin kaderini cizmis oldu, daha zamana ihtiyaci var ama yasina da bakarak eski formuna dönebileceginden süpheliyim...

En önemlisi ise biz de güzel bir galibiyet ile basladik sezona, Rookie QB Flacco fena gözükmedi acikcasi, offensive line´de iyiydi beklenenin aksine, haftaya Tackle Anderson´da katiliyor o bölgeye, defansimiz zaten her zaman ki gibi canavar, Allah nazardan saklasin...:)
Ben umutluyum acikcasi...

Neyse bir ara Raiders-Broncos macina bakayim, sonra önümüzdeki maclar yaklasti zaten...

Ray52Lewis
12-09-08, 15:12
Eskiden feci takip ederdim bu sporu, iki üc senedir tamamen kptum diyebilirim, sadece Super Bowl bakar oldum (oda alman tvsi gösterdimi).
St. Louis Rams favori takimimdi, yaninda Corolina Panthers da biraz.

Fazla kaybin yok sayilir o zaman, Rams yerlerde sürünüyor senelerdir, Panthers´de hep beklentilerin altinda kaldi, yalniz bu sene Chargers deplasmaninda galibiyet ile basladilar ki haftanin sürprizlerinden diyebiliriz...:)

2 senedir NASN kanali veriyor artik maclari haftada 6 mac ile, oh daha ne istiyoruz...:)
(Arena ve Prem. platformlarinda mevcut kanal)

Ed20Reed
12-09-08, 15:22
İnternet üzerinden NFL maçlarını seyretme prosedürü

Madde 1. Gerekli Programlar :

SopCast : http://www.sopcast.org/download/
TVU Player : http://www.tvunetworks.com/

Önemli Not: Siteler açılmıyorsa yada engelliyse Madde 3 ü okuyunuz.

Bu programları indirip kurun. Herhangi bir ayarlama yapmanıza gerek yoktur.

------------------------------------------

Madde 2. NFL yayınlarının, hangi kanalda saat kaçta başlayacağı bilgisi:

http://www.myp2p.eu/competition.php?competitionid=&part=sports&discipline=americanfootball

Önemli Not: Siteler açılmıyorsa yada engelliyse Madde 3 ü okuyunuz.

adresine giriniz.

Sağüst köşedeki "timezone" alanından kendinize ait saat dilimini seçiniz. Türkiye için bu değer +02:00(EET) dir. Kendi bulunduğunuz ülkenin greenwich e konumuna gore gerekli ayarlamayı yapınız.

Haftalık maç programı burada karşınıza çıkacaktır. Maçtan bir kaç saat önce yayınlanacak kanal ve kanal bilgisine de yine aynı adresteb ulaşacaksınız.

İzlemek istediğiniz maçın hemen sağ tarafındaki [televizyon simgesi] 'ne tıkladığınızda yayının birden fazla kanaldan yayınlanan alternatiflerine ulaşabileceksiniz. Burada internet bağlantınıza ve kullandığınız programa göre seçim yapmanız gerekecektir.

Önemli Not: İnternet bağlantısı seçimi konusunda kararsızlar ve kotalı internet kullanıcıları Madde 4 ü okumalıdırlar.

Seçtiğiniz kanalda "Play" linkine tıkladığınızda otomatik olarak programınızda kanal açılacaktır. Nadiren de olsa kanallar kapalı (offline) olabilmekteler. Bu durumda diğer alternatif kanalları deneyiniz.

Madde 3. Sitelere ulaşım sorunu

Eğer internet bağlantınızda bir sıkıntı yoksa ve sitelere ulaşım sıkıntısı çekiyorsanız, çeşitli engelemelerle karşılaşıyorsanız, sorun DNS lerinizin engellenmesi veya sağlıklı çalışmamasıdır.

Bu sorunu şu şekilde aşabiliriz;

[ Bu çözüm Windows XP içindir, diğer işletim sistemleri çözümleri için; https://www.opendns.com/start adresine girerek, Computer şeçeneğinine tıklayıp kontrol ediniz. ]

1. Start Menüsünden Control Panele tıklıyoruz ( Klasik Görünümde Settings in Altında )

2. Control Panel de Network Connections a tıklıyoruz
http://www.reddeers.com/nfl/start_win2.gif

3. Network Connections da bağlantımıza çift tıklıyoruz
http://www.reddeers.com/nfl/start_win3.gif

4. Aşağıdaki Properties butonuna tıklıyoruz.
http://www.reddeers.com/nfl/start_win4.gif

5. Internet Protocol(TCP/IP) yi seçip aşağıdan Properties e tıklıyoruz.
http://www.reddeers.com/nfl/start_win5.gif

6. Use the following DNS server addresses seçeneğine tıklayıp; aşağıdaki DNS adreslerini giriniz;
208.67.222.222
208.67.220.220
http://www.reddeers.com/nfl/start_win6.gif

Bağlantınızı açıp, kapayıp ve kullandiginiz tarayıcı (explorer, firefox, opera vs..) ları kapatıp tekrar açarsanız, engellemelerin kalktığını göreceksiniz. İlerleyen zamanlarda bu işlem sırasını son basamağa kadar getirip, Otomatik seç DNS imi derseniz.. ayarınız eski haline dönecektir.

Madde 4. Kotalı Internet Kullanıcıları

En kötü kota aşma faturasını öğrenmekte yarar var ilk önce. Bu konuda Türk Telekom'un bir açıklaması var şu şekilde;
"Limitli paketlere abone olan müşterilerimize faturalanacak aylık toplam ücret (aylık ücret + kota aşım ücreti), aynı hızdaki limitsiz paketin aylık ücretinin % 25 fazlasını aşamaz. Yani 1024 Kbps 4 GB ve 6 GB kotalı paketler için aylık ücret ve kota aşım ücreti toplamı 61,25 YTL'yi ve 2048 Kbps 6GB kotalı paket için aylık ücret ve kota aşım ücreti toplamı ise 86,25 YTL'yi geçemez."

Türk Telekom a göre artı kullandiginiz her megabyte 0.010 ytl..

Maç yayını böyle bir duruma yol açmaz elbette ama ne olduğunu bilelim.

Madde 2 de açıklanan kanal ve yayın saatleri sayfasında "Play" linkinin yanında.. "Bitrate" değeri göreceksiniz. Bu değer, yayınların, ortalama 1 saniyede kotanızdan ne kadar yiyecegi konusunda bize tam olmasa da bir fikir verebilir.

180 kbps, 288 kbps, 352 kbps vs vs vs..

buradaki birim kilobittir.. 1 byte 8 bit olduguna gore, bunu 8 e bolerek 1 saniyedeki kilobyte i buluruz...

diyelim 352 kbps bitrate.. bolelim 8 e 44 kilobyte / saniye.. bitrate degeri arttikca kalite, dolayısıyla saniyedeki kullandiginiz miktarda artmakta..

saniyede 0.044 megabyte eder kaba bir hesapla..
0.044 x 60 = 2.64 megabyte dakikada yedigi kota..
bir mac 3 saat surdu diyelim.. 180 x 2.64 = 475.2 megabyte.. bizim kotamız minimum 4 gigabyte yani 4.000 megabyte yine kabaca.. 352 kbps lik yayinda 3 saatlik mac 475 megabyte kota yer.. bitrate arttikca kalite dolayısıyla download miktarı ve sonuc olarak toplam kullanım da artacaktır. Sonuç olarak bir maç yayını hiç kesintisiz 600MB civari bir kota kaybına neden olmaktadır.

Bu hesaplamalar tamamen fikir vermesi açısından yapılmıştır.

Harcanan kota kota konusunda en iyi testi kendiniz yapabilirsiniz. Bunun bir kaç yolu var;

1. Kullandiginiz miktari netten bulacaginiz net limiter programı ile hesap edebilirsiniz..

2. Maçtan 12 saat sonra http://adslkota.ttnet.net.tr/adslkota/login.jsp adresinden kullanıcı adı ve sifrenizle kotanızı gorebilirsiniz. KabloNet kullanıcıları http://online.turksat.com.tr adresinden kota kontrolü yapabilirler.

Önemli Not: Özellikle tvu kullanicilari.. programi kapattim sanarak asagida devam ettigini gozden kacirabilirler.. saatin oldugu koseden programın tam kapandigina emin olun.. yoksa calistigi her saniye kotadan yemeye devam etmektedir.

Marikinas2
12-09-08, 15:45
Maçları http://www.justin.tv/gttv1 adresinden izleyebilirsiniz..

Lioney
23-09-08, 03:22
Bunu görmemeşim :)

Abi ben hiç anlamam bu oyundan, Eurosport'da bunun salon versiyonunu izlediğim birkaç kere fena değildi (daha az oyuncu, daha küçük alan, daha hızlı oyun) :) Biraz yavaşlığı problem aslında(ki bunun bir çözümü yok zira her ara reklem demek ehehe), ön yargılı sayılmam. Fox var Diji'de onlar veriyorlar galiba ama fırsat bulup izleyebilir miyim emin değilim. Ama siz yazdıkça yavaş yavaş başlarız öğrenmeye :)

tyisik
13-10-08, 06:30
Sukru ne oldu Baltimore a 31-3 de yapilmaz ayip etmisiz :) neyse biraz toparlandik gibi bu hafta playoff lara kadar duzeliriz umarim Charges nefret Patriotsa en son biraktigimda 30 -3 e getirmisti skoru Tom Bray olmadan bir halt yiyemiyorar bu gidisle playoff lara bile kalamiyacaklar cok guzel bir hafta sonu oldu benim icin

Ray52Lewis
14-10-08, 20:40
Sorma Tayfun, maci izleyemedim zaten, önceden maglubiyet bekliyordum da bu kadarini degil tabii...:)

Peyton eski formunu yakalamis gözüküyor, bizim maca denk gelmesi kötü oldu, eksik secondary mizi de karsisinda bulunca affetmemis...

Bizde düsüs, sizde cikis var, bakalim nereye gidecek yolumuz...

tyisik
23-11-08, 06:22
Ohio State taraftari olarak fenerbahcemiz olan Michigani bugun 42-7 gibi bir skorla gecerek muthis bir keyif yasadim, Midwest te yasayanlar bilir bu rekabeti biletlerin $1000 dan gittigi bir mac Osman okuyorsan gecmis olsun dileklerimi yolluyorum:)

Ray52Lewis
08-12-08, 19:30
Bu ne güzel bir spordur Allahim...:)
Dün gece Redskins´e de caktiktan sonra 9-4 lük duruma geldik, 3 hafta sonra baslayacak playoff´lar icin son sürat ilerliyoruz...

Haftaya Pisssburgh Squeelers´e karsi yilin macini oynayacagiz, cok cok zor olacak ama yenebiliriz kendi evimizde, iple cekiyorum o maci, off be heyecan basti...

Dünkü müthis geceden birkac enstantane:

RayRay deki karizmaya bak be, bosuna "the most dominant player to ever play the game" demiyorlar adama...:)

http://www.baltimoresun.com/media/photo/2008-12/43773868.jpg

Ravens' defense in its prime

Ravens defensive standouts (from left) Ed Reed, Terrell Suggs and Ray Lewis celebrate last night's win against the Redskins at M&T Bank Stadium. Reed intercepted two passes and returned a fumble for a TD as the Ravens (9-4) won for the seventh time in eight games and picked up their first prime-time victory since 2005.

Ravens 24, Redskins 10

Without much fanfare, the Baltimore Ravens keep on winning.

The Ravens won Sunday for the seventh time in eight games Sunday with a 24-10 victory over the Washington Redskins. Baltimore jumped out to a 17-0 lead and staved off a brief fourth-quarter rally by Washington (7-6).

Baltimore's defense controlled the pace of the game with three forced turnovers, including two interceptions of Redskins quarterback Jason Campbell.

The win for the Ravens sets up a huge matchup next week when the Pittsburgh Steelers (10-3) travel to M&T Bank Stadium to face Baltimore (9-4). Pittsburgh won a 23-20 overtime decision in Week 4, but you had the sense all along that the December meeting would have a lot on the line.

Next week the AFC North division and possibly the No. 2 seed in the conference will be at stake between two of the league's hottest teams.

http://www.baltimoresun.com/media/photo/2008-12/43772579.jpg

Tanidiniz mi?
Micheal Phelps koyu bir Ravens taraftari...

tyisik
09-12-08, 03:10
Pisssburgh Squeelers:)

Ravens bayagi toparladi son haftalarda buyuk bir ihtimal kaybederler nefre Steelers a karsi, Colts ta son haftalardaki fixtur avantaji ile iyi gidiyor ama bu sene sampiyonluk bizim icin zor biraz hakikaten guzel bir play off sezonu olacak

Ray52Lewis
21-12-08, 18:16
Hell of a win baby, hell of a win...:D

Dün gece Texas-Stadium´un kapanis macinda Cowboys´u güzel gömdük o cimlere, müthis bir galibiyet oldu, öldüm öldüm dirildim ama mac sonunda, bir spor ancak bu kadar heyecanli olabilir...:)

En güzelini Ray söyledi yine mac sonunda, "Close this place down!", ehehe...:)
Playoff´lar geliyoruz...

http://www.baltimoresun.com/media/photo/2008-12/44110338.jpg
Ed Reed

Ray52Lewis
02-01-09, 23:37
Gecen hafta Jacksonville Jaguars´i da gectikten sonra playoff´lardayiz bekledigim gibi, rookie Head Coach ve rookie Quarterback ile buralara kadar gelmemizi tabii ki hic kimse beklemiyordu, ben dahil...:)

Geldi catti herkesin bekledigi playoff maclari, heyecan iyice dorukta su anda, bu hafta sonu Wildcard-Weekend var, AFC konferansini ilk iki sirada bitiren

(1) Tennessee Titans ve
(2) Pissburgh Steelers

bu haftayi bay gectiler.

Wildcard karsilasmalari ise
(3) Miami Dolphins
(6) Baltimore Ravens´e karsi,

ve

(4) Indianapolis Colts
(5) San Diego Chargers´e karsi olacak.

NFC konferansinda ise ilk iki

(1) New York Giants
(2) Carolina Panthers

bay gecti.

Wildcard playoff´lari ise

(3) Minnesota Vikings
(6) Philadelphia Eagles,

(4) Arizona Cardinals
(5) Atlanta Falcons

seklinde oynanacak.

Off off müthis maclar bizi bekliyor, hicbir futbol macina degismem...:)

osmanhy
02-01-09, 23:42
bu seviyede heyecan dolu bir playoff hatirlamiyorum...hep acik favoriler olurdu ama bu sene bence hic bir takimda bu hava yok. Hele ilk turda olan butun karsilasmalar muthis. ozellikle seni ilgilendiren baltimore-miami karsilasmasi...ray lewisi bende severim ama gonlum miamiden yana :)

Ray52Lewis
02-01-09, 23:52
Yapma Osman, Miami´nin nesini destekliyorsun? :)

Fikstür avantajlari sayesinde geldiler buraya, insallah pazar aksami duman edip gönderecegiz onlari hak ettikleri yere...
Anormal gelismeler olmazsa her kategoride üstünüz Dolphins´e karsi...

2000 senesinde oldugu gibi Miami deplasmani ile basliyoruz, hadi bakalim...

osmanhy
03-01-09, 00:15
yanlis anlama, baltimoreu cok severim ozellikle lewis ve flaccoyu ama universitede komsum/arkadasim jake longdu yoksa normal sartlarda ravenleri desteklerdim. Ayrica lionlari destekliyemiyorum :)

Ray52Lewis
04-01-09, 23:56
HUUUUGE WIN !!!

27-9, bekledigim gibi!

Ed Reed artik yine Defensive Player of the Year secilmezse hic birsey bilmiyorum, inanilmazdi yine...

Bir ara Dolphins iyi bir momentum yakaladi 3.ceyrek de, ama muhtesem defansimiz tekrar geri dönmeyi bildi...

Inanilmaz bir sezon böylece devam ediyor bizim icin, haftaya Tennessee´ye gidiyoruz ve kaybedecek hic birseyimiz yok, normal sezonu 1. bitiren onlar, ama hersey olabilir bu saatden sonra...:)

Inanamiyorum Divisional Playoff´dayiz, sezon basinda kim beklerdi...

Bu arada Osman, T-Sizzles Jake Long´u ne yapti gördün mü...:D

Dünden bir güzel gelisme de COLTS ARE OUT!
Indiana Star yazmis, "one and dungy", ehehe...:D
Tayfun kusura bakma ama ben sevindim Colts´un elenmesine, mac kesinlikle Chargers´in hakkiydi...

Playoff´lar muhtesem geciyor, Eagles-Vikings macina dönüyorum simdi...

Unutmadan

BRING ON THE TITANS !!!

osmanhy
05-01-09, 00:29
Bu arada Osman, T-Sizzles Jake Long´u ne yapti gördün mü...:D

Dünden bir güzel gelisme de COLTS ARE OUT!

BRING ON THE TITANS !!!

1. Gordum ve guldum :) Zaten normal sartlarda baltimoreu isterdim :)
2. Titanlar karsinda sansimiz var bence cunku onlar sezon sonunda bir dusus yasadilar.
3. Tuttugum diger takim San Diego. Dun gece cok sevindim cunku coltlardan nefret ediyorum. O adami niye her sene MVP yapiyorlar, anlamis degilim. Playofflarda cok basarisiz ve sezonun ilk yarisada cok sanslidilar ve cok kotu oynadilar. Neyse ki gene chargerlere kaybettiler.

Ray52Lewis
05-01-09, 01:21
Tayfun duymasin ben de nefret ediyorum Colts´dan, hic haketmedikleri sekilde alacaklardi yine maci, hele Chargers degisiklik yaparken quick snap ile TD yapmalari yok mu, tipik "golden boy" Manning iste...

Eski güclerinde olmadiklarini da fazlasi ile gösterdiler bu sene, one and done olmalari ayri bir güzellik tabii...:)

Surda cok keyifli bir yazi var Colts hakkinda, okumani tavsiye ederim:
http://www.indystar.com/article/20090104/SPORTS15/901040401/1034/SPORTS15

"One and done.

Or, should we say, one and Dungy." :D

Titans konusuna gelince, favori onlar ama bu defans ile ne yapacagimiz da belli olmaz, run offense´i her zaman ki gibi durdurabilirsek Collins´e yine bir kac güzellik yapabiliriz...:)

osmanhy
05-01-09, 05:14
Turu atlayanlar: Baltimore, San Diego, Arizona, ve Philadelphia
Acickasi istedigim takimlar turladi ve onumuzde muthis maclar var.

Coltlara gelince, yaziyi okudum ve adam yuzde yuz hakli. Hatta superbowlu kazandiklari yilda dahil...genede az az new englanda yeniliyordular. Ayni sezonda hem san diego, hemde new englanda yenemediler. Sonucta detroit ve kansas city gibi bir takimlari hep yene yene iyi istatikleri oluyor.
Manning nasil MVP oldu, hayret ediyorum. Kardesi bile bu odullu daha cok hak ediyor. Tom Brady 1 kere mvp oluyor, peyton manning 3 kez...biri bana bunu anlatsin. Ayrica sif istatiklere bakarsak, drew brees manningden cok daha basarili bir sezon gecirdi. Bi nedense herkes bu adami cok basarili goruyor ama bende 'golden boy' manning yorumuna katiliyorum.

tyisik
06-01-09, 18:33
yapmayin gozunuzu seveyim Payton nasil MVP olmusmus:) Colts un defansi belkide ligin en boktan defanslarindan, ona ragmen bu takim 13 mac kazaniyorsa tamamen Manning, Gonzalez, Clark gibi adamlarin sayesindedir. Addai bile en boktan sezonunu cikardi bu sene, takimi ayakta tutan manning dir, alin Manning i baska bir QB koyun 8 galibiyetin ustune cikamazlar bu defansla. Chargers macinda ise kumandayi firlattim bitiminde defansin okuzlugunden. Neyse Ravens bu defansla superbowla kadar gidebilir, cok ilginc bir sezon Panthers bile kazanabilir bu sene.

sigara69
07-01-09, 00:05
Nasil kiskandiriyorsunuz belli degil :)

Neden Turkiye'ye gelmez bu spor anlamiyorum

Almanya'da var ise Turkiye'de de hayli hayli olmasi lazim diye de dusunuyorum

Giga
07-01-09, 00:07
Lam bir şeyden de anlama kardeşim... :)
Yoksa Hıncal Uluç musun sen? :)
Ama dur fantasy nbaden anlamıyorsun sahi... :)

sigara69
07-01-09, 00:19
Lam bir şeyden de anlama kardeşim... :)
Yoksa Hıncal Uluç musun sen? :)
Ama dur fantasy nbaden anlamıyorsun sahi... :)

Aahahahhahhahaha

Terbiyesiz herif :D

Onundeyim olm halen bidi bidi konusuyon :D

Valla anlardim NFL'den de iki senedir is guc burda olmadigindan takip etmek imkansiz oluyo hali ile

Ray'in bayag ovdugu donemlerde NFL'i soyle bi internet uzerinden takipe baslamistim.

Cidden degisik sekilde insani icine cekiyor.Kimse sevmem der basta ama baslayanin birakacagini sanmiyorum NFL'i

Ray52Lewis
08-01-09, 00:01
Cidden degisik sekilde insani icine cekiyor.Kimse sevmem der basta ama baslayanin birakacagini sanmiyorum NFL'i

Aynen olay budur Cigaracim...

7-8 sene önce ilk baktigimda bu nasil karisik bir spor diyordum, ama kurallari da zamanla ögrendikce inanilmaz etki altina alip bir daha kolay kolay birakmiyor insani...
Olay bu spora karsi biraz sabirli olup, bir sans vermekte bitiyor gercekten, sonrasi da senin dedigin gibi bagimlilik...:)

Su ana kadar bu sporu hic yada cok az izlemis kisiler beni anlayamaz tabii...:)

Bu arada Almanya´da kücümsenmeyecek büyüklükte kitlesi vardir bu sporun (NFL Europe´un da etkisiyle), 2 sene öncesine kadar Almanya´nin pay-tv kurulusu haftada 2 naklen mac veriyordu her pazar, 2 seneden beri ise piyasaya da yeni cikan NASN (North American Sports Network) kanali kapti yayin haklarini (ESPN´e bagli su anda bu kanal).

Bu muhtesem kanal sayesinde her pazar TSI 20.00 & TSI 23.15 de iki naklen mac, sonrasi Sunday Night Game ve ertesi gün Monday Night Game´i izleyebilir olduk...
Bazen hafta arasi oynanan maclar da tabii ki naklen yayinlaniyor, ne kadar mükemmel bir olay anlatamam...:)

Simdi Türkiye´de de Fox Sports verdi her pazar TSI 20 de bir mac, ama tabii futbol maclarina denk geldigi icin benden baska kimse de izlememistir herhalde...:)

Bu hafta sonu oynanacak maclari ise iple cekiyorum...

Titans - Ravens arasinda müthis bir defansif savas gececek, belki 1 yada 2 play sonunda galip tarafi belirleyecek, umarim bu biz oluruz...

Steelers - Chargers macinda ise güclü defansi sayesinde maalesef Steelers´in yenecegini tahmin ediyorum, Chargers de LT muhtemelen yine yok, tüm yük yine Sproles´e binecek ama bu sefer ligin en iyi run defense´i karsisinda, isleri cok zor...
Steelers QB Toothlessburger dönüyor muhtemelen sakatliktan, bol turnover yapmasini bekliyorum, Chargers´de QB Rivers takimini mucizevi sekilde playoff´lara tasiyan isimdi, belki bu macta da galibiyetin en büyük mimari olur...

NY Giants - Philly Eagles ilginc bir eslesme oldu; normal ligde iki takim da bir kez yendi rakibini. Giants´in kozu tabii ki QB Eli Manning ve rush offenseleri Jacobs ve Ward ile birlikte, O-Line üstünlüklerini ortaya koyabilirlerse bu iki isim ezip gecer muhtemelen Eagles defansini.
Giants alir bu maci diyorum...

Son karsilasma ise Panthers - Cardinals maci.
Ligin belki de gercek MVP´si Kurt Warner´in Cardinals´i lige noktayi koyacaktir bu mac ile birlikte, pek fazla sanslarinin oldugunu sanmiyorum acikcasi, Warner´in receiverlerinden Boldin sakat maalesef, E.James de Panthers defansina karsi etkili olamayacaktir bence, rahat bir Panthers galibiyeti olur.
Ancak Warner´in bu sene yaptiklarina da sapka cikartmamak mümkün degil, "Golden Boy" dan daha cok haketti bence MVP ödülünü.

Warner´i gectim, az kalsin Dan Marino´nun single season pass yards rekorunu kiran Drew Brees de daha cok hak ediyordu MVP ödülünü; en fazla TD pasi, en fazla throws for 20+, throws for 40+ vs vs, bunu da ligin en iyi receiverleri ile yapmadi, running gameleri zaten beklentilerin altinda kaldi.
Brees´in bu ödülü alamamasi Saints´in playoff´lara kalamamasindan dolayi, cünkü defanslari gercekten rezaletdi ve tabii ki Manning kadar büyük bir ismi olmamasindan, baska hicbir neden olamaz...

Neyse cok uzun bir yazi oldu, umarim ilgilenip de okuyan olur...:)

osmanhy
08-01-09, 00:07
Neyse cok uzun bir yazi oldu, umarim ilgilenip de okuyan olur...:)

+1
Bu arada amerikada NFL cok basarili cunku alt yapilari inanilmaz. NBAde ayni yuzden cok basarili. Zaten cogu insanlar universite karsilasmalardan da fazla zevk aliyor. Superbowlden sonra herhalde Amerikanin en buyuk spor olayi March Madnessdir.
Tahminlere gelince bence Chargers, Baltimore, Philadelphia, ve Carolina turlar (gonlum arizonadan yana ama bu cok az bir ihtimal).

Ray52Lewis
11-01-09, 16:03
YEEEEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH HHH

Nasil bir galibiyetdir bu, nasil bir heyecandir, inanamiyorum, anlatilmaz sadece yasanir...

Muhtesem, muhtesem...

60 dakika "hard-hitting football", inanilmaz seviyede bir fiziki mücadele, yasanan önemli sakatliklar ve macin sonunda turnover yapmadigi icin kazanan Baltimore Ravens!

Sezonun en iyi takimini kendi evinde yendik, seviyorum bu takimi...
Umarim sakat oyuncularimizin durumu iyidir...

We´re going to the AFC Championship Game man...:)

Ha unutmadan, Ray Lewis yapti yine yapacagini...:D
http://www.youtube.com/watch?v=c2IzFGTgyZg

osmanhy
11-01-09, 16:52
Baltimore gercekten iyi oynadi, ozellikle bu kalitede bir defansi uzun yillardir seyetmedim. Son 3 dakikada flacco inanilmazdi. Cok kritik paslar atti. Maca gelince tam bir 'old school' nfl maci oldu ve ben cok zevk aldim.
Obur maca gelince arizona beni sok etti ve carolinayi deplasmanda eze eze yendi. Bence ligin gercek MVPsi Warner, tecrubesiyle, sahada tam bir liderdi ve takimini cok rahat bir galibiyete tasidi. Artik herkes bu takima dikkat etsin.
Simdi bugunu iple cekiyorum, iki karsilasmada cok heyecanli olacak gibi.

tyisik
12-01-09, 01:24
Baltimore maci cok guzel gecti, kazanmalari iyi oldu Tenesse en sevmedigim takimlardan biridir, bu defansla kupayi alirlar diye bekliyorum artik, underdog of underdogs Arizona favori gordugum Panthers i hem de Charlotte a ezerek gecti, Delhomme dogum gununde 1 fumble 5 interception ile tarihe gecti herhalde, bugun bir suprizde Giants yapti ve Eagles a yenildi Giants stadinda, McNabb daha bir kasinti hale gelir bu sezon sonunda, aksam Chargers , Steelers la oynuyor bizi yenmelerine ragmen Chargers in kazanmasini istiyorum, ama saha sartlari tam Pittsburg icin musait ve kendi evlerinde oynuyorlar, zor bir mac Chargers icin. Valla bu saatten sonra kim sampiyon olur, bence hepsinin sansi esit, sadece defans faktoru ile Ravens bir adim onde benim icin. Ayrica Colts yonetimi Cardinals in maclarini seyrettikce neden Edgarin James i yolladiklarini dusunuyordur, Kurt Warner 2000 lerin basinda ki gibi ligin en iyi QB lerinden.I love this game:)

osmanhy
15-01-09, 02:00
Steelers-Ravens
Cardinals-Eagles

Turun favorileri Steelers ve Eagles ama icimdeki bir ses Ravens ve Cardinals turlar diyor. Insallah yanilmam.

Ray52Lewis
15-01-09, 02:37
Kalp nasil dayanacak bu haftaki maca, bilemiyorum...

tyisik
20-01-09, 03:46
Sukru yazmamissin mactan sonra .Cardinals a nasil sevindiysem Ravensa o kadar uzuldum , Playofflar basladigindan beri aklimdan geciyordu bu serefsiz Steelers ama agzima almayayim dedim, umarim Superbowl da underdog Cardinals a kaybederler.

osmanhy
20-01-09, 03:50
fitzgeraldi kimse durduramaz. Eger warner onla oynamayi devam ederse, ki zaten boyle olacak, bence cardinals steelersi gecebilir. Bende arizonanin kazanmasini istiyorum ve umarim oyle olur ama kesin favori pittsburgh.

Ray52Lewis
21-01-09, 21:18
Üzüntüyü yeni atlattik...:)

Acik olmak gerekirse Shittsburgh daha cok haketmisti maci...

Bazi play´ler biraz lehimize gitseydi yine de kazanabilirdik, bilemedim herhalde 15 haftadir bye-week olmadan oynuyoruz, ilk senesini yasayan Rookie QB, aynen ilk senesi olan muhtesem hocamiz Harbaugh, son ana kadar savasan takimin tüm oyunculari, hepsi ile müthis gurur duyuyorum...

Buraya kadarmis, hic beklemedigim, muhtesem bir sezonu geride biraktik, simdi önemli oyuncularimizin kontrat durumlari var, Ray ve Suggs´i tutabilirsek, draft ya da FA´den physical bir cornerback ve playmaking ability´si olan bir wide receiver bulabilirsek seneye yine yarisin icinde olabiliriz...
Tabii defensive coordinator Rex Ryan´in yerini de doldurmak zor olacak...

Superbowl hakkinda ise, hadi aslanim Warner göster kendini, Shittsburg´un kazanmasini bu beden kaldirmaz...

Lioney
22-01-09, 00:01
Bu konu ve bu spor hakkında ilk yorumlarımı yapmak istiyorum müsadenizle, lakin gülmek, dalga geçmek yok :)

Öncelikle Şükrü'nün takım yenilmiş sanıyorum. O maçı izlemedim. Lakin azm ettim diğer maçı izledim.

Bu Fitzgerald sanıyorum bu sporun Baros'u :D Bir ara Eagles 6 : Fitzgerald 21 idi skor :D

Ayakla atılanları saymadım ehehe. Taktir ettim, çok para kazandığını tahmin ediyorum bu arkadaşın. Bu arada Eagles'in topa ayakla vuracak adam transfer etmesi lazım ilk etapta, bu da bu maç sonucu çıkarımlarıdan biridir. Vuran çocuk bir türlü iki direğin arasını tutturamadı. O'na da Güiza diyelim hadi :D

Spiker son 8 maçta 9. TD'si dedi Fitz'in ilk TD'sinden sonra. Kariyer hay tadından bir şey yapmış olabilir bu maçta, o yüzden fazla da uçmayayım ama bana hayli sağlam bir adam gibi gözüktü. Şükrü'nün takım olsam bu adam talip olurum :)

Bunun dışında yine Eagles'de hemen tüm takımın eldivenleri yağlı gibi geldi bana :D Bu kadar elinde top kaçıran takım nasıl buralara gelmiş diye hayli düşündüm. Hele Levis miydi neydi o çocuk, hayli kötü bir gününde idi.

Bu McNabb'ı sevmiyorsunuz herhalde(ya da ben öyle anladım) lakin bu abi bana çok iyişmiş gibi geldi. Hem pasları hem kendi koşuları ile hayli beğenimi kazandı. Zannediyorum takımın başarısında epey payı var. Öte yandan hafiften bir Baron Davis havasıda sezmedim değil kendisinde. Sanki ben eğlenceme bakarım tavrı vardı ama maçın sonunda hayli ağlamaklı oldu. Yalnız cüsse falan korkutucu, bu cüsse ile bu adamın defans adamı olması gerekmez mi diye düşünmeden edemiyor insan ama artık nasıl bir yeten ise oyun kuruyor herif :)

Eagles'de top tutmayı beceren bir abi vardı Celek diye zaten O da iki TD yaptı.

Maçın ilk devresinden sonra bir anda 3. devrede herşeyin değişmesi hoş oldu. Son TD'de ise Hightower isimli abini azmi beni pes ettirdi. Israrla topu alıp ortadan her daldığında 'ulen ne mal adammışın, olmuyor işte başka bir şey denesene' dememe sebep olduktan sonra çocuk inadının karşılığını aldı :) Yine de bu kadar kasacaklarına topu Ftz'e vereylerdi diye geçirmedim değil hani içimden. Lakin karşı tarafta mal değil tabii o dakika da artık önlem almışlardır buna.

Son TD'den sonra 2 puanlık oyun yapmalarını sebebi farkı 7'ye çıkarma isteğiydi sanıyorum her ihtimale karşın, zira ayakla 1 puanı alıyorlardı hep. Kalan sürede ters birşey olma ihtimaline karşın 2 puan alıp 7 fark yapmak istediler diye bu kör cahil halimle sonuç çıkardım.

Sondan bir önceki notum, son TD'den sonra top Eagles'de iken kullandıkları son hücumda sol çizgi kenarında şuan da ismini hatılrmadığım çocuğa faul yaptılar gibi geldi bana. Tam olarak anlamam bu işlerden tabii ama yere kaydım ayağına vücudu ile çelme takmış gibi oldu. Maçı anlatan FOX spikeri Amerikalı abi de muallakta kaldı zaten, sözlerinden anladığım kadarı ile. Bence orada ciddi bir hak yenmesi söz konusu. Ama dediğim gibi iddaalı değil bu görüşümde.

Son notum ise, diğer takımı hiç izlemememe ve bu spor konusunda kör cahil olmama rağmen sanki bu iki takımdan kim finale çıkarsa çıksın kaybedermiş hissi uyandı bende. Hala aynı hissim devam ediyor :)

Ulen ne yazdım be eheheh :)

tyisik
22-01-09, 00:11
Serkan ilk yazin olmus ama mukemmel olmus, su spor Turkiyede olsun isterdim bir Galatasaray-febe macini dusunemiyorum inanilmaz olurdu:)

Lioney
22-01-09, 00:22
Abi taraftar için farketmez, sonuçta misket takımları olsa, taraftar çıldırıyor bizim rekabette de hem bu sporun hem buz hokeyinin bizim ülkede olmaması(olmaması derken geri planda kalmasını kastediyorum tabii) yapan oyuncular için iyi birşey. Bizim rekabet, sporcular açısından bu iki türü kaldırmaz bence :)

Gerçi bu sporlara gönül verenler bunu göze alıp giriyorlar, o da işin başka yönü :)

Marikinas2
23-01-09, 20:39
Ben Steleers diyorum malesef. Steelers defansı maç başına ortalama 156.9 yard pas oyunu ile birinci sırada, koşu oyunlarında maç başına 80.2 yard ortalama ile ikinci ve 2008 sezonunun en iyi savunma takımı listesinde ise toplam 237.2 yard ile birinci sırada..

Arizona ise pas oyunlarında 221.2 yard ile 22. ve koşu oyunlarında 110.2 yard ile 16. sırada ve toplamda da sezonun en iyi 19. defansına sahip..
En büyük kozları yaşlı kurt Warner, Larry Fitzgerald gibi bir wide receiver ve buraya kadar gelebilmenin verdiği müthiş hırs..

Maçı savunma kazanır diyorum ve Steelers alır diye düşünüyorum. Ama yinede geçen yıl Giants' ın yaptığı gibi bir sürpriz beklenebilir..

tyisik
24-01-09, 07:05
Valla bencede Steelers ama Arizona butun istatistikleri degistirerek, inanilmaz bir basariya imza atti, bu saatten sonra bizim Kopenhag ta yaptigimiz gibi madem finaldeyiz o zaman kazanalim diyebilirler.

sigara69
01-02-09, 01:18
Bu pazar saat gece 1.30'ta Digiturk Spormax ( 78.kanal ) SuperBowl'u naklen yayinliyor

Haberiniz olsun bizim topraktakiler

Ray,Tyisik ve Markinas'tan uzun kisa hic farketmez yorumlar bekliyoruz ki;

Oyle bon bon bakmayalim ekrana :)

Lioney
01-02-09, 01:27
Benden yorum beklemiyor musun :D

Zaten hevesimize bir Tayfun sahip çıktı, Ray falan yalan olmuş hiç iplemedi bizi :D

sigara69
01-02-09, 01:31
Benden yorum beklemiyor musun :D

Zaten hevesimize bir Tayfun sahip çıktı, Ray falan yalan olmuş hiç iplemedi bizi :D

Yok abi beklemiyorum :D

Cok acik sozluluk oldu ama :D

Saka bi yana seneye senle gel buna sararim :D

Bununda fantasy'si var orda da kapisiriz

Gerci senle bunyemiz tenis nba futbol falan derken nfl'i pek kaldirmaz :D

Ray'in iplememesi konusuna gelince;

Sanirim cok sacmaladin :D

Kalbini kirmak istemedi heralde :D

Lioney
01-02-09, 01:32
Sanirim cok sacmaladin :D

Kalbini kirmak istemedi heralde :D

aagsfdafsdakjsdhkaj :D

Saralım oğlum, biz neye sarsak bir eğlence çıkarırız oradan kesin :)

tyisik
01-02-09, 06:20
Valla yarin aksami iple cekiyorum, bu sene kimseyi cagirmadik biraz sakin gececek, Colts final oynasa idi elli kisi cagirirdim. uzun yazi yazmayi pek sevmiyorum , uzattikca sacmaliyorum ama kisa bir ozet gecerim size:)

Ray52Lewis
01-02-09, 16:46
Hadi bakalim, büyük gün geldi catti, "the greatest show on earth" aksama sahne aliyor...:)

Acikcasi bizim maglubiyetden sonra fazla bakamadim yorumlara, ama Serkan farkli bakis acilardan ve enteresan yorumlar yapmis (ciddiyim :) ), söyle biraz daha takip etse eminim ki diger sporlara degismeyecek NFL´i, yoksa en ince detaylarin, analizlerin, rakiplere göre mac haftasinda kurulan oyun stratejilerin (game plan) baska hangi sporda bu kadar önemi var bilemiyorum...
Tabii Cigara arkadasimizi da dahil ediyorum Serkan´a, bastan söyleyeyim, takip edip kurallari ögrendikce bagimlisi olursunuz NFL´in, ona göre...:)

Bu aksama dönersek enteresan bir matchup bizi bekliyor; bu senenin en iyi defansina sahip Steelers müthis ofansi ile buralara kadar gelen Cardinals´e karsi olacak.

Öncelikle Cardinals´in maca nasil baslayacagi cok önemli, hatirlarsak diger playoff karsilasmalarinda hep müthis baslayip touchdown driver´lari sergilemislerdi; bu aksam da Steelers´e karsi sanslari olmasi icin böyle bir baslangica ihtiyaci olduklarini düsünüyorum.
Pass oyunlari ile iyi bir baslangic yapabilirlerse geriye cekilecek bir Steelers defansina karsi Running Back Edgerrin James´de birseyler yapabilir, yoksa bilindigi gibi Steelers defansi rakip top tasiyicilarina pek fazla yards vermiyor ( #98 Casey Hampton sayesinde)...

Playoff´larin en flas ismi, Serkan da deginmis, Wide Receiver Fitzgerald su ana kadar, ancak isi bu aksam cok zor olacak, cünkü karsisinda Troy Polamalu (#43)´nun liderligini yaptigi defensive back´ler olacak.
Bu arkadas (Troy) genelde top tasiyicilarini durdurmak icin defensive line´a da (ilerdeki üclü) yardima geliyor cogu zaman, ancak Cardinals´in Fitzgerald´in yaninda A.Boldin gibi diger bir müthis big-play receiverine sahip olmasi onu daha cok arkada tutacak gibi, bu iki receiveri tutacak oyunculara yardim etmek amaciyla; oyunun gidisati onun görevini daha iyi belirleyecektir...
Tabii her zaman ki "blitz" lerini (rakip Quarterback´i baski altina alma) yapacaktir yine, Kurt Warner´e burda bos olan receiveri bulma görevi düsüyor ki bu konuda zaten cok iyi kendisi...

Boldin konusuna gelirsek tekrar, iki hafta önceki macta onu son puanlari getiren hücumda oyuna almayan Offensive Coordinator ile saha kenarinda tartismisti bayagi, yazilanlara göre o olayi geride birakmis Boldin, bugün cok iyi bir performans sergilemesi gerekiyor galibiyet icin, yoksa oyunda olmayan bir Boldin Steelers´in Fitzgerald´i double team yapmasini saglayacak...

Kisaca Steelers´e de deginirsek, karsilarinda Ravens defansi olmadigi icin tekrar yerden oyunlarina dönecekler RB Parker ile, pas oyunlarindaki en büyük kozlari WR Ward´in sakatligi ne ölcüde gecmis durumda pek bilinmiyor, eger eski gücünde degilse, ki pek sanmiyorum oldugunu, pass oyunlarinda problem yasamalari muhtemel.
Bu yüzden geriye düserlerse zorlanacaklarini düsünüyorum...

Sonucta normal lig karsilasmasi olsa yüzde yüz Steelers derdim, ama Tayfun´un da bahsettigi havayi yakaladiklari icin az da olsa sanslari var diyorum. Ancak yine de "offense wins games, defense wins championships" olayi bas gösterecek sanirim...

Bu arada Spormax´in da maci gösterecek olmasi cok iyi olmus, bilmiyorum orijinal spiker secenegini de sunuyorlar mi, yoksa türk spikeri ile hic cekilmez superbowl herhalde...:)

Neyse mac saati burda olursa arkadaslar devam ederiz, güzel olur...:)

Ray52Lewis
02-02-09, 00:06
Kaldi kickoff´a bir saat...:)

Lioney
02-02-09, 00:11
Abi kesin söz vermeyim ama 01:00, 01:30 gibi burada olmaya çalışacağım :)

Bu arada özellikle parantez içindeki açıklamalar çok iyi olmuş ayrıca teşekkür ederim; henüz hepsini anladığım söylenemez; bu seneyi kaçırdık ama özellikle seneye de bu şekilde bir süre bize yardımcı olursanız iyi olur :)

osmanhy
02-02-09, 00:14
arizona 30-17 alir, fitzgerald 155 yd. yapar

Ray52Lewis
02-02-09, 00:19

Bu arada özellikle parantez içindeki açıklamalar çok iyi olmuş ayrıca teşekkür ederim; henüz hepsini anladığım söylenemez; bu seneyi kaçırdık ama özellikle seneye de bu şekilde bir süre bize yardımcı olursanız iyi olur :)

Rica ederim Serkanim, seni NFL´e kazandiracagim kararliyim, Allah´in izni ile her zaman yardimci olurum...:)

Bekliyorum maca...:)

zidane38
02-02-09, 00:19

Abi aklını başına al, yapma :)
Sana ne lazım Amerikan futbolu :)
Ne güzel basketbol,tenis,futbol yeter işte yav.

Ray52Lewis
02-02-09, 00:31
Ehehe, Amerikan futboluna daldiktan sonra futboldan kopmasindan korkuyorsun degil mi Ali? :D

Bir kac bilgiler:

- Jennifer Hudson Amerikan milli marsini söyleyecekmis mac öncesi, Superbowl´u Amerika´da 150 milyon, dünyada ise 600 milyon kisinin takip etmesi bekleniyor...

- Devre arasindaki halftime show´da bu kez Bruce Springsteen olacak...

zidane38
02-02-09, 00:33
Ehehe, Amerikan futboluna daldiktan sonra futboldan kopmasindan korkuyorsun degil mi Ali? :D

Tabi abi :)
Sonra senin gibi tanımadığımız adamları avatar , nick yapacak işin yoksa uğraş dur :D

Ray52Lewis
02-02-09, 00:39
Ehehe, zaten nickini de degistirdik mi, islem tamam demektir...:D

Allaaah, bir de Ravens´li oluyor mu, bakarsiniz birden forumda bilmem kac bin mesajli "Haloti Ngata" diye bir üyemiz cikar ortaya...:D

Cok güzel bir fikir oldu bu arada...:D

Ray52Lewis
02-02-09, 01:20
Bu arada Ray Lewis´i tanimayanlar icin, mac öncesi havaya girmek icin...:)

http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=8144044858949341&hl=en

Watch out for #52...

zidane38
02-02-09, 01:29
Abi izledim, birşey anlamadım.
Bir koşuşturmaca, bir curcuna var ama çözemedim :)
Yalnız müzikle filan baya gaza getirici gibi duruyor, azıcık anlasam çok etkilenirdim gibime geliyor :)

Ray52Lewis
02-02-09, 01:31
Hadi bakalim, yazi tura atisini Cardinals kazandi, ilk olarak defanslarini oyuna sokmayi sectiler...

Lioney
02-02-09, 01:32
Geldim, yettim :)

Şimdi özel takıımlar sahadaymış, ahanda başaldı, haydi hayırlısı :)

Biz shit olmayan takımı tutyoruz sanıyorum değil mi Şükrü :D

Ray52Lewis
02-02-09, 01:33
Abi izledim, birşey anlamadım.
Bir koşuşturmaca, bir curcuna var ama çözemedim :)
Yalnız müzikle filan baya gaza getirici gibi duruyor, azıcık anlasam çok etkilenirdim gibime geliyor :)

Nasil etkiliyor insani anlatamam...:)

Lioney
02-02-09, 01:34
Oha iyi gittiler (ulan öğrenen kadar çok komik laflar edeceğim herhalde, iyi gittiler ne demek yahu eheh :))

Lioney
02-02-09, 01:34
Abi TD yakındır :)

Ray52Lewis
02-02-09, 01:35
Geldim, yettim :)

Şimdi özel takıımlar sahadaymış, ahanda başaldı, haydi hayırlısı :)

Biz shit olmayan takımı tutyoruz sanıyorum değil mi Şükrü :D

Aynen...:D

Ancak shittsburgh iyi basladi, önce önemli bir pas oyunu, ardindan da Parker ile yerden önemli mesafe kat ettiler...

#86 Ward sakatligini atlatmis gözüküyor, kötü oldu...

Lioney
02-02-09, 01:36
Valla iyi başlamanın mokunu çıkardılar abi :) Dediğim gibi TD yakın :)

Ray52Lewis
02-02-09, 01:38
1 yard cizgisine kadar geldiler, Cardinals´den bekledigimi Steelers yapiyor...

Ilk play de yards kaybetti Parker, ikincisinde ise simdi de goal line´i gecemedi...

Lioney
02-02-09, 01:39
Abi arkadaşı tutup çekti onu yanlış görmedi isem böyle birşeye izin var mı? Çünkü bu şekilde çizgiyi geçecek gücü sağladı :)

Ray52Lewis
02-02-09, 01:41
Ah ulan Roethlessburger tüm gücünü kullanip iceri girdi, TD...

Center oynayan #62 Hartwig de iyi cekti ama onu iceri...

Ancak simdi Cardinal hocasi hakem kararini begenmedi, kirmizi bayragi atip hakemlerin kameradan pozisyonu tekrar izlemelerini istiyor, Roethlisberger´in TD bölgesine girmeden bacaginin yere deydigi görüsünde, bu durumda play o anda bitmis oluyor...

Ama bence girdi gibi...

Lioney
02-02-09, 01:43
Hah iyi yazdın o 62 numaralı abi nasıl çekti içeri yahu, çok güzelmiş, hoşuma gitti ama TD yalan oldu :D

Biz sevindik Shit karşıtları olarak :D

Ray52Lewis
02-02-09, 01:43
Evet hakki var, dedigim gibi bacaginin yere deyip degmemesi önemli...

Ahaha, hakem goal line cizgisinden önce oyuncunun "down" olduguna karar verdi, tekrari gördüm simdi, cok dogru bir karar, tabii Cardinals coach´u Whisenhunt´i da kutlamak lazim kirmizi bayragi oyuna soktugu icin...

Field Goal attilar, durum sadece 3-0...:)

Lioney
02-02-09, 01:45
Muhtemel bunların video ekipleri falan vardır değil mi? Yoksa koç bunu nasıl anladı yahu :)

Valla helal olsun.

Ray52Lewis
02-02-09, 01:46
Olayin güzelligine bakin, Coach hakem kararini "challenge" ederek yanlistan dönmelerini sagladi, simdi futbolda olsa idi yanlis karar diye bas bas bagirirdik...:)

Cardinals´in ofansi geliyor simdi, hadi bakalim...

Ray52Lewis
02-02-09, 01:49
Muhtemel bunların video ekipleri falan vardır değil mi? Yoksa koç bunu nasıl anladı yahu :)

Valla helal olsun.

Evet, stadin en tepelerinde oturan ve video´dan oyunu takip eden ekip var, yeni bir play oynanmadan kirmizi bayrak atilmasi gerektigi icin cok cabuk davranmalari gerekiyor...

Cardinals ilk 10 yardi gecip first down almis olacakti ki, oyunda faul varmis, 10 yard geriye gittiler...

Simdi de topu elinden kacirdi RB James (fumble diyorlar), neyseki kaybetmediler topu...

Ray52Lewis
02-02-09, 01:51
3 and 17 de gelen "blitz" i gördün mü Serkan, Warner´i cok cabuk bir pas´a zorladilar, o da iyi kullanamadi...

Punt sonrasi top tekrar Steelers´de...

Lioney
02-02-09, 01:51
Mantarladı ofans abi :)

Çok acemice şeyler yaptılar yahu :)

Lioney
02-02-09, 01:55
3 and 17 de gelen "blitz" i gördün mü Serkan, Warner´i cok cabuk bir pas´a zorladilar, o da iyi kullanamadi...

Punt sonrasi top tekrar Steelers´de...

Onları çözmeye çalışıyorum Şükrü :)

Şimdi bizim tv dekinler Shit'in genel olanın aksine 3-4 defans yaptığından bahsetti ve burada blitzlerin öneminden dem vurdular. Gerçi önde 4 arkada 3 olunca ne fark ediyor o tam idrak edemediğim için tam da çözdüm sayılmaz :) Yavaş yavaş.

Lakin defans çok iyi olsada yine de acemice hatalarda oldu. Sanıyorum psikolojik havada maçı etkiliyor yani biz bu adamların savunmasını nasıl aşarız korkusu da bu hataları tetikliyor.

Oh yakalayamadı yoksa mantarlıyorduk eheheh :)

Ray52Lewis
02-02-09, 01:56
Steelers yine bir big play ile basladi, 25 yard pas oyunu ile...

Of simdi de az kalsin Cardinals topu kapiyordu (interception), neyse ki en azindan TD´yi önlediler...

Lioney
02-02-09, 01:57
Abi herifler iyi be :)

Ray52Lewis
02-02-09, 02:00
O 3-4 defansini fln daha sonra detaylica anlatirim sana...:)

Su Roethlisberger´i bir türlü indiremiyorlar yere, en tehlikeli oldugu anlar da bu anlar zaten...

Cardinals´in 14.yardina kadar geldiler, pas yada kosu oyunu hic fark etmiyor...

Ray52Lewis
02-02-09, 02:02
Ilk ceyrek bitti, Steelers´in ofansi domine etti oyunu, defanslarina pek fazla ihtiyac bile olmadi su ana kadar...
Problem topun cok fazla Steelers´de olmasi, böylece defanslari da dinleniyor kenarda...

Ray52Lewis
02-02-09, 02:06
Simdi gösteriyorlar, 11.30 dakika top Steelers da kalmis, yok böyle birsey...

#83 Miller´i iyi durdurdu simdi ama Cardinals defansi, simdi son sanslari "3 and goal", bu play ile de goal line´i gecip TD yapamazlarsa mecburen yine Field Goal denemesi yapacaklar, haydi Cardinals...

Ray52Lewis
02-02-09, 02:09
Olmadi, Parker topu iceri tasidi yakin mesafeden, durum 10-0...

Böyle giderse mac erken bitecek...

Ray52Lewis
02-02-09, 02:13
Hic birsey iyi gitmiyor Cardinals adina, kick-off return´ü de cok kötü yaptilar, simdi Warner 17.yard dan ofansi ileri tasimaya calisacak...

Lioney
02-02-09, 02:18
Toparlanıyorlar :)

osmanhy
02-02-09, 02:18
pittsburgh cok iyi hazirlanmis maca, zor yenilirler

Lioney
02-02-09, 02:20
Yeeeahhh baby :)

Ray52Lewis
02-02-09, 02:21
Iste Boldin be.....:)

Warner´e baski yapamadilar, o da cok iyi degerlendirdi...

Lioney
02-02-09, 02:21
İşte budur :)

Ray52Lewis
02-02-09, 02:22
Touchdowwwwwwwnnnnnnnnnnnnn....

Inanilmaz tuttu topu B.Patrick havada...

7-10 durum, inanamiyorum 83 yard lik bir drive yaptilar bu defansa karsi, sadece pas oyunlari ile...

Lioney
02-02-09, 02:23
Takitk güzel, orta mesafe oyunlar ile kontrolü ele alıp karşı tarafı uyutup peşi sıra son raddede Baroslar'ı bulup işi bitir :)

Ray52Lewis
02-02-09, 02:24
Momentum adina cok önemli bir drive´di bu, daha Fitzgerald´i da göremedik henüz...:)

Lioney
02-02-09, 02:27
Ah ah tutamadı topu :)

Ray52Lewis
02-02-09, 02:27
Ah be bir interception daha kacti Cardinals adina...

Ray52Lewis
02-02-09, 02:29
Ahaha, "holding" faulü Steelers´den, 10 yards geriye...:)

Ray52Lewis
02-02-09, 02:30
Simdi de cardinals defansiv line erken hareketlendi, 5 yards geri hediye ettiler...

Lioney
02-02-09, 02:31
Oha oha oha :)

Ray52Lewis
02-02-09, 02:31
Breaston´dan müthissssss bir punt dönüsümü (punt return), TD´a bile gidebilirdi, ama Steelers yarisinda basliyor Cardinals...

Lioney
02-02-09, 02:33
Ulen gerisin geriye gittiler be...

Ray52Lewis
02-02-09, 02:36
3 ve 22 yard, imkansiz gibi birsey, bakalim ne yapacaklar timeout sonrasi, güzelim pozisyonlari kötü kullandilar...

Ray52Lewis
02-02-09, 02:39
Cok kötü bir play secimi Cardinals ofansiv kordinatörü tarafindan, James´de pasi tutamadi zaten, yazik oldu o müthis punt return´a...

Simdi special teams´leri bari iyi durdurdu punt return´ü, Steelers kendi 16.yardinda baslayacak...

Lioney
02-02-09, 02:41
hahahahahhahahahahhahahah :)

Ray52Lewis
02-02-09, 02:41
Aha interception....:D

Lioney
02-02-09, 02:42
Ne blok koymuş be kardeşim benim :)

Ray52Lewis
02-02-09, 02:45
Hakikaten müthis...:)

Simdi en az bir field goal (3 puanlik) yapmalari lazim bu turnover´den...

Lioney
02-02-09, 02:46
Yavrum benim :)

Ray52Lewis
02-02-09, 02:46
YEAAHHHHH Hightower first down!!!!!!

Ray52Lewis
02-02-09, 02:47
Field Goal mesafesine geldiler en azindan böylece...

Ama bir TD´ye hayir demeyiz tabii...:)

Lioney
02-02-09, 02:48
Fitz Fitz Fitz!

Hadi lan çabuk :)

Ray52Lewis
02-02-09, 02:49
Fitz de cikti ortaya nihayet, yine bir first down...

Yalniz saniyeler ilerliyor, derken Steelers timeout aldi, ahaha...:)

Ray52Lewis
02-02-09, 02:49
Hadi hadi hadi...

Ray52Lewis
02-02-09, 02:50
Of be Boldin yeni bir first down aldi, ama son timeout larini kullandilar, iki pas oyunu sigdirabiliriz son 18 saniyeye gerekirse...

Lioney
02-02-09, 02:51
Abi oha diyorum başka birşey demiyorum.......

Ray52Lewis
02-02-09, 02:51
Ne oldu ya??????????????

Ray52Lewis
02-02-09, 02:53
Yok yahu böyle bir sacmalik, süre de bitmisti, ama yine de yere indirmisler gibi iceri girmeden önce...

Ray52Lewis
02-02-09, 02:54
Yukardaki hakemler kontrol edecek simdi pozisyonu, TD vermezlerse inanilmaz olacak, inanilmaz...

Olamaz ya...

Lioney
02-02-09, 02:55
Aslında arka açıdan dışarı düşüyor gibi ama çok zor pozisyon yahu...

YanlızTD olursa maçın hikayesi, yıllar sonra anlatılacak anı burası olacak sanıyorum Şükrü :)

Ray52Lewis
02-02-09, 02:56
Inanamiyorum ya, dizi yere degil Fitz´in bacagina degmis, böylece "down" degil, iceri girmis...

Yuh be!!

Ray52Lewis
02-02-09, 03:00
YanlızTD olursa maçın hikayesi, yıllar sonra anlatılacak anı burası olacak sanıyorum Şükrü :)

Aynen öyle, zaten Superbowl tarihinde böyle 100 yard´lik interception tasimasi yokmus sanirim...

Bu maci alirlarsa aynen bu ani jeneriklik ederler, hersey macin sonucuna bakar gerci ama bu play ile bir daha vermezler artik, sanmiyorum...

Inanamiyorum ya, adami indiriyorlar ama dizi yere degil Fitz´in bacagina degip iceri kayiyor, ne bicimdir sanstir bu...

Momentum´da el degistirdi böylece, cok kötü oldu, yani Cardinal fanatigi olmak istemezdim bu pozisyon sonrasi, delirirdim herhalde sinirden...:)

Ray52Lewis
02-02-09, 03:04
Ah be Warner, Fitz´e TD pasi atacagim diye gereksiz yere zorladi...

Bu arada bu interception´i 100 yard TD icin geri tasiyan Harrison bu senenin "Defensive Player of the Year" secilen oyuncu, nedeni simdi anlasildi iyice, eski bir Ravens´li kendisi...:)

Lioney
02-02-09, 03:06
:)

Ayrıca -pirince giderken eldeki bulgurdan olma- hatta dağa doğrusu - akım derken bokum yapmanın- NFL cesini de görmüş olduk böylece :)

Bir yarım ekmek bir şeyler hazırlayayım, karnım acıktı.

Bu arada benden şişman adamların yaptığı tek takım sporu bu, onu da belirtmeden geçemeyeceğim :)

tyisik
02-02-09, 03:08
a.q boyle sansin sen 14-10 one gececekken 17-7 geriye dusuyorsun 14 puanlik bir hata yaptilar son saniyede, bu saatten sonra ceviremezler zaten maci su moral hali ile, zaten kagitta Steelers ustun birde boyle salaklik yap ondan sonra super bowl kazanacaksin. nah kazanirsin , sinir kat sayim yukseldi, devre arasi sovunu bile izlemedim geldim buraya stres atayim diye.

Ray52Lewis
02-02-09, 03:08
Cok cabuk gecti ilk yari ya, ben kendime gelemedim henüz su son play´den ama...:)

Roethlisberger kenarda aglamakli seyrediyordu Cardinals hücumunu gördün mü Serkan, yaptigi hatadan Cardinals puan yapsaydi kesin elleri yine titrerdi ikinci yari, ama simdi durum cok farkli...

M.Yasin Cakmak
02-02-09, 03:11
Sabah yari Amerikali yari Turk bir abimle yasadigim bir diyalog:

y=yasin a=abi

Y-Abi futbol maci kacta?
A-12.30 da basliyor iste.
Y-Gidecek miyiz?
A-Ben evdeyim gel sen.
Y-Sizden mi gidecez?
A-Nereye gidecez olm, TV'de iste?
Y-Abi sen hangi mactan bahsediyon.
A-Superbowl var ya, onu sormadin mi?
Y-Yok abi hali sahayi sorduydum mac var ya pazarlari.
A-Olm superbowl var lan ne maci?
Y-Who cares about superbowl?
A-Dumur :)

Harbiden ama amerikan futbolu kimin umrunda :)

Ray52Lewis
02-02-09, 03:11
Hakikaten yok böyle bir sans ya Tayfun, süre de bitmis ne güzel, secondary´den bir oyuncu yapsa bu return´ü anlarim ama tonluk adami bir yere indiremediler ya salakliklarina yansinlar...

100 yard ya, 100...

Tek iyi tarafi Harrison mac bitene kadar kendine gelemez bu kosudan sonra, belki ordan birseyler cikarabilir Cardinals...:)

Ray52Lewis
02-02-09, 03:14
Yasin, sen Super Sunday´de hali saha takimi kurabilecek sayida oyunculari bulabilecegini mi saniyordun? :)

Bizden iyi bilmen lazim bunlari...:D

M.Yasin Cakmak
02-02-09, 03:16
Yasin, sen Super Sunday´de hali saha takimi kurabilecek sayida oyunculari bulabilecegini mi saniyordun? :)

Bizden iyi bilmen lazim bunlari...:D

Ben super sunday'i bile unutmusum abi :)

Super hafta sonu oldu bana. 5 TSL maci izledim ve cogu iyi maclardi.

Lioney
02-02-09, 03:29
Şimdi bir TD, sonra maç ortada :)

Hemen umutsuzluğa kapılmamak lazım...

Lioney
02-02-09, 03:36
Umutsuzluğa kapılsak mı :)

Ray52Lewis
02-02-09, 03:38
Warner maci bitirmekte kararli, topu elinden kacirdi, ancak simdi tekrarda gözüküyor ki ileri dogru göndermis topu, bu durumda "incomplete pass" olarak sayilmasi lazim, ancak hakemler top kaybi (fumble) karari verdiler...

Yine bir challenge...

Ray52Lewis
02-02-09, 03:40
Hah, "arm was going forward" dedi hakem, top kaybi olmadi böylece, karari düzelttiler...

Ama yine de punt yapacaklar...

Ray52Lewis
02-02-09, 03:41
5 TSL maci izledim

TSL maci mi? Who cares...:D

Lioney
02-02-09, 03:44
Buradaki yorumcular, Shitin, süreye oynayacağını düşünüyorlar. Haklılar sanki.

Dolayısı ile Cardinal defansı bir şekilde topu ele geçirmek zorunda erkenden, yoksa adamlar 10 10 giderler ve süreyi yerler :)

Ray52Lewis
02-02-09, 03:49
Bu ne ya?

Cok rezil bir karar geldi hakemlerden, "roughing the passer" 15 yards(!), hic öyle sert girmemis ve gec de degil, cok kötü bir karar...

Ray52Lewis
02-02-09, 03:56
Iki tane sacma faule ragmen Steelers´i 3 puana tutmak iyidir diye düsünürken 3. sacma faulünü yapti AZ, inanilmaz...

Ahhhh interception kacti, ah ah...

Lioney
02-02-09, 03:56
Gene blok geldi ama topu alamadılar, alsaylardı işler değişebilirdi belki...

Süreyide yediler iyice...

Lioney
02-02-09, 04:00
İyice koptular oyundan yahu, acemice hatalar yapıp duruyor Cardinals :)

Ray52Lewis
02-02-09, 04:02
3 tane 15 yard´lik "personal foul" yapmasalar ne süre gidecekti, ne de puan yazilacakti Steelers´e...

Bir karar tartisilir ama diger ikisi Cardinals´in cok gereksiz hareketleri sayesinde oldu...

Simdi bir TD gerekli, pas oyunu agirlikli olacak yine bu drive, bu da Steelers´in defansi geride tutacagi anlamina geliyor, belki bundan yararlanip araya bir tasima oyunlarindan önemli mesafe yapabilir cardinals...

Lioney
02-02-09, 04:12
Burdan dönmez artık herhalde...

Bence maça çıkmadan önce kafada kaybetmişler zaten. Yoksa bu kadar hata normal değil...

Ray52Lewis
02-02-09, 04:12
Ne yapiyor bunlar ya, 13 yard gitmeleri gerekiyor, Warner 5 yard lik pas denemesi yapiyor, iyice serdiler, simdi de 27 yard lik rezil bir punt...

Mental olarak bitirmisler adamlar maci o top kaybindan sonra aynen bekledigim gibi...

Lioney
02-02-09, 04:23
Fitz'i devreye iyiden iyiye soktular. Gerçi biraz geç oldu ama dur bakalım :)

Lioney
02-02-09, 04:26
İnsan Fitz'i değil bu Fitz yahu :)

Lioney
02-02-09, 04:26
21-20 biter :)

Ray52Lewis
02-02-09, 04:27
Al iste be, budur...

Ilk yarinin sonunda da bu "jump ball" u yapacaklardi, hic riske gerek yoktu...

Acaba? :)

Ray52Lewis
02-02-09, 04:29
Steelers yerden oyuna dönecek simdi...

Ray52Lewis
02-02-09, 04:30
Hadi be, durdurun sunlari...

Ray52Lewis
02-02-09, 04:31
Sackkkkkkkk !!!!

Lioney
02-02-09, 04:31
90 numara da şov yaptı hakikatten be abi :)

Ray52Lewis
02-02-09, 04:32
3 and OUT !

Top tekrar Cards´da...:)

Lioney
Hadi bakam :)

Ray52Lewis
Yahu topu niye yere düsürdü bu?

Cok önemli bir hata daha...

Ray52Lewis
02-02-09, 04:35
Ahaaha, personal foul Shittsburgh, 15 yards! :)

Lioney
02-02-09, 04:36
Yeahhhhhh :)

Ray52Lewis
02-02-09, 04:37
Amanin amanin amanin...:)

Ray52Lewis
02-02-09, 04:37
Holding...:(

Ray52Lewis
02-02-09, 04:38
Simdi cok kötü oldu iste, Fitz´i niye unuttu bunlar...

Lioney
02-02-09, 04:38
Ulan Warner, bul artık birini!

Lioney
02-02-09, 04:40
Ulan Warner yedin bitirdin beni be!

Ray52Lewis
02-02-09, 04:41
Yahu ne yapiyor bu Warner ya, gelen baski tamamen kötü atislara zorladi, cok iyi sansi teptiler...

Ray52Lewis
02-02-09, 04:42
Of of of, 1 yard cizgisinden basliyorlar, hadi Cards...

Ray52Lewis
02-02-09, 04:43
Safety abicim ya safety!!!!

Vermediler...

Ray52Lewis
02-02-09, 04:44
Her mac su adileri bir de hakemler desteklemez mi....

Lioney
Hadi lan!

Lioney
Ulan Allah cezanızı versin...

Ray52Lewis
Aha SAFETYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY

Lioney
02-02-09, 04:45
Aha ne oldu :)

Ray52Lewis
02-02-09, 04:46
Faul yaptilar icerde, ilk defa serefsiz hakemler gördü, en az 3 oyuncu tutuyordu Cards´li oyunculari, 3 tane holding anasini satayim...

Lioney
02-02-09, 04:46
23-20 biter :D

Lioney
02-02-09, 04:48
ahahahahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Ray52Lewis
02-02-09, 04:48
Hadi Warner, game winning drive ve adini yazdir Hall of Fame´e...

FITZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Ray52Lewis
02-02-09, 04:49
Polamalu´ya bak ya, Polamalu´ya bak, ahahahaha.....

Lioney
02-02-09, 04:49
Fitz Fitz Fitz Fitz Fitz Fitz Fitz Fitz Fitz Fitz

Lioney
02-02-09, 04:50
Baros yahu Baros

Fitz Fitz Fitz!

:)

Ray52Lewis
02-02-09, 04:51
Of ya heyecandan tir tir titriyorum, cok zaman var daha Shittsburgh icin...

Lioney
Sıkın lan dişiniz :)

Ray52Lewis
Holding, ahaha, devam böyle devam...:)

Lioney
Ohhhhhhhhh 10 yard ceza :)

Ray52Lewis
02-02-09, 04:52
Yahu indiremediler sunu yine...

Lioney
02-02-09, 04:52
Ulan var ya ah ah ah!

Ray52Lewis
02-02-09, 04:54
Bu nasil heyecandir...

3 and 6...

Zamani durdurmak icin 2 timeout´u var Steelers´in...

Lioney
02-02-09, 04:56
Ya ne biçim defans yahu!

Ray52Lewis
02-02-09, 04:56
Durduramiyacaklar...

Ray52Lewis
02-02-09, 04:57
Defansi rezil bunlarin, bakma yine iyiler su ana kadar genel rakamlara bakarsak...

Lioney
02-02-09, 04:57
Eyvah eyvah!

Ray52Lewis
02-02-09, 04:58
Kahretsin ya....

3 puan olmasin derken TD yapacak adamlar...

Lioney
02-02-09, 04:59
Aman aman :)

Lioney
02-02-09, 04:59
Şaka gibi tam aradan geçmiş :)

Lioney
02-02-09, 05:00
İçerde mi tuttu ya?

Lioney
02-02-09, 05:00
TD maç biter...

Ray52Lewis
02-02-09, 05:02
Of yaaaa, nasil yakaladi topu...

Gercekten de ayaklari yerde gözüküyor, TD...

Yukardan bakacaklar ama degismez, ayaklari topu yakaladiktan sonra ikisi de yerde...

Kahretsin...

Ray52Lewis
02-02-09, 05:03
Su son drive´da Holmes bitirdi Arizona´yi, helal...

Ray52Lewis
02-02-09, 05:04
Tüm dünyanin zamanini verdiler Toothlessburger´e ama, adam geride bekleyip pas opsiyonlari arasinda secim yapti resmen, cok fazla zaman...

Baski denen birsey var...

Lioney
02-02-09, 05:06
Hadi be Warner, hadi be Fitz!

Mucize arıyoruz :)

Ray52Lewis
02-02-09, 05:07
Timeout´lar da bitti, "hail mary" pasi atacak Warner, baska caresi yok, salla öne gitsin...:)

Ray52Lewis
02-02-09, 05:09
Görüyor musun baskiyi, 3 kisi ile baski yapiyorlar anasini satayim...

Lioney
02-02-09, 05:09
Daha kızmıyorum bu dakikada yapacak birşey yok :)

Shit şampiyon :)

Ray52Lewis
02-02-09, 05:10
Ama hakemlerden yine bir kötü karar, yukardan bakmaya gerek bile görmediler, ne de olsa Steelers kazanan...

Lioney
02-02-09, 05:11
Görüyor musun baskiyi, 3 kisi ile baski yapiyorlar anasini satayim...

Evet evet, 1 dakika önce de o baskıyı aradık Cardinals de ama dediğin gibi hikaye. Herif bekledi bekledi bekledi de bekledi(gerçi yakalayış da çok güzeldi lafım yok) ve attı pası.

tyisik
02-02-09, 05:14
Ben bu Pittsburg un sansinin icine edeyim, neyse cok guzel mac oldu keyfine bakmak lazim.

Lioney
02-02-09, 05:14
Neyse sağlık olsun, yine de güzel maç oldu; burada karşılıklı muhabbet de 10 numara güzel oldu, ben eğlendim, sağolasın :)

Seneye bizim takımı finalde görmek dileği ile; yürü be Ravens :)

Ray52Lewis
02-02-09, 05:15
Son top kaybi da top kaybi degildi, bakmaya bile gerek görmediler, gerci ne kazandiracakti ama Steelers´e hep yapiyorlar bunu...

Neyse, inanilmaz bir son ceyrek oldu, müthis bir mac ve sonunda ufacik detaylar sampiyonu belirledi, bu sporda her zaman oldugu gibi...:)

I love this game...:)

Bu arada Steelers´e de hayirsiz olsun...

Lioney
02-02-09, 05:19
Ben kaçar; yarın akşam kalkarız artık :D

Ray52Lewis
02-02-09, 05:21
Sen de sagol, cok güzel oldu hakikaten (skor haric)...:)

Inanilmaz bir spor bu amerikan futbolu, her ani heyecan dolu, ne yazik ki uzun bir ara giriyor simdi, oyuncular da hak etti ama dinlenmeyi bu kadar fiziksel mücadele sonrasi...

Neyse; let´s go Ravens diyerek ben de bitiriyorum...:)

M.Yasin Cakmak
02-02-09, 06:36
Amerikan futbolu sezonunun en guzel zamani basliyor benim icin :).

Ed20Reed
02-02-09, 11:46
Zevkli bir maç oldu. Arizona son çeyrekte kendine gelip maça ortak olsada yaptığı hatalarla maçı kaybetti. Yine de Cardinals'i tebrik etmek gerek pes etmeden SB adına yaraşır ve oraya ait olduklarını kanıtlayan bir mücadele ortaya koydular. Ama işte büyük takim farki bu maçta yine ortaya çıktı. Big Ben'i içine bir türlü sinderemeyen Pittsburgh şehri artik ikna olmuştur sanirim. Big Ben'in Holmes'in tip toe TD'si noktalanan drive'daki kendine güveni ve başarisi inanılmazdı.

Warner'in son saniyelerdeki pozisyonu tartısmaya çok açık.Top önce eli terk etmeye başliyor ondan sonra kol ileri gidiyor.Yani kol throwing motion'a geçmek üzereyken fumble oldu gibi. Ama iyi incelenmesi gereken bir pozisyon çünkü baya zor karar vermesi.

Sonuç olarak maçın genelinde Steelers daha iyi olan tarafti ve mac öncesi favori olan ve daha iyi olan takim kazanmis oldu. 6 kez Lombardi kazanmak büyük bir başari..

Gerçekten, let´s go Ravens :)

Aslan Suat
02-02-09, 12:03
Bakmayi düsünüyordum, ama sabah erkenden terminim vardi. Onun icin bakamadim, ama Sükrü ile Serkan abi sayesinde bakmis kadar oldum. Insallah seneye Ravens ile (benim :) ) Rams karsilasir.

Bring it Rams

osmanhy
02-02-09, 13:04
Bakmayi düsünüyordum, ama sabah erkenden terminim vardi. Onun icin bakamadim, ama Sükrü ile Serkan abi sayesinde bakmis kadar oldum. Insallah seneye Ravens ile (benim :) ) Rams karsilasir.

Bring it Rams

benim lionlar nasil olsa hesabin icinde olmaz o yuzden umarim dilegin olur :)

Ray52Lewis
03-02-09, 01:30
Simdi Spormax´ta tekrar yayinin sonuna denk geldim, acayip sacmalamislar spikerler...:D

- Big Ben NBA´in 2004´den beri en fazla geri dönüs vs...:D

- Steelers´in son TD´si sonrasi, "Challenge yapacak mi acaba?", oysa ki macin son iki dakikasinda coach´larin challenge yapma haklari yok, yukardaki "Booth Review" olayi kendiliginden karar veriyor bakilip bakilmayacagina...:)

- Kicker´e "vurucu" deniliyormus...

- "Son 15 saniye, cok iyi bir kosuya ihtiyaclari var", oysa timeout´lari kalmadigi icin kosu yapip saha icinde yere indirildigi an süre dolacak...:D

Ama haklarini yemeyelim, yayin kalitesi gercekten iyi gözüküyor...:)

UmBeRtO GS
04-02-09, 23:10
Futbol yerine porno izlediler!
Dünyanın en çok izlenen maçında çok büyük bir skandal yaşandı.

Amerika'nın en çok takip edilen ve Dünyada aynı anda en çok izlenme oranına sahip olan spor organizasyonu NFL'in final maçı olan Super Bowl'da futbol yerine porno yayını yapıldı.

Televizyonlarında Amerikan Futbolu yerine bir anda porno görenler şoke olurken, yaklaşık 1 dakika süren yayında Arizona, Tuscon'daki 80 bin evde porno izlenmek zorunda kaldı.

Super Bowl'da şampiyonluğa ulaşan Pittsburgh Steelers ile Arizona Cardinals arasındaki maçın sonlarına doğru KVOA kanalının yayınında bir anda porno bir film ekrana gelmeye başlarken, bölgede oturan ve görüntülere şahit olan 32 yaşındaki anne Sheree Clench, "Maçı büyük bir heyecanla izliyorduk ve bir anda yayına bu porno geldi. Ellerimle çocukların gözünü kapatmaya çalıştım" dedi.

Televizyon firmasından yapılan ilk açıklamada, "Bu nasıl oldu hiç bir fikrimiz yok" denildi. KVOA Başkanı Gary Nielson da kendi ifadesinde, "Ne yazık ki bu tamamen uygunsuz yayın, yaşanan bir aksilikle bazı müşterilerimiz tarafından görüldü. Çok üzgünüz" dedi.

2004 Super Bowl maçında da bir skandal yaşanmış ve devre arası gösterisinde, Justin Timberlake Janet Jackson'ın kıyafetini yırtınca şarkıcının göğüsleri açılmıştı.

Bu arada otuz saniyeden uzun süren yayında ünlü porno film yıldızı Jenna Jameson'ın yer aldığı ifade edildi.

sigara69
05-02-09, 18:34
Ray'den ozur diliyorum mac gecesi burada olamadigimdan :(

Isten aksam 11'de geldim

Ki Serkan abi ile de konustuk 11 bucuk gibi ona da soyledim "yeni geldim yorgunum maca kalamayacagim sanirim" diye

Muthis eglenmissiniz ama saniyorum mac o kadar zevkli olmadi

Hatta Ray yaniliyorsam duzeltir son 5 yilin en kotu Super Bowl'u oldu

Nasilsa burda yoktum bide salliyim;

Zaten Steelers alir diyordum aldi aslanlar :D

zidane38
05-02-09, 19:17
Zaten Steelers alir diyordum aldi aslanlar
Ben başını izledim sadece, 3-0 oldu field goal ile (bak bak nasıl biliyorum)
Ondan sonra dedim ki ben bu maçı izlemem, bariz Steelers kazanır.
O yüzden izlemeye gerek görmedim ama yıllardır bu sporu takip eden abilerimiz bunu göremeyip nasıl maç için umutlanmışlar anlamadım.
İşte taraf olunca insanlar bazı şeyleri göremiyor.
Ehehehe.

Giga
05-02-09, 20:17
Olm 11e kadar nerde çalıştıyorlar seni? :)
7de çıkıyorum diye söyleniyorum bankadan, beteri beteri var... :)

Ray52Lewis
05-02-09, 20:53
Cigaram gelseydin tabii ki mükemmel olacakti, surdaki NFL muhabbetimize ayri bir renk katacaktin, maca daldiktan sonra da eminim ne uykun ne de yorgunluk kalacakti...:)
Artik Allah izin verirse önümüzdeki sezona Serkan´dan da senden NFL konusunda ekstra bir katki, bir ilgi bekliyorum...:)

Zevk konusuna gelince, gecen sene ile her haliyle yarisamaz, o ayri bir geceydi, ama momentum dönüsleri ile, Superbowl tarihinde en uzun play´i ile (100 yard interception return for TD), nefret ediyorum ama Superbowl´u getiren o son drive ile müthis heyecanli ve eglenceli bir mac oldu benim icin.
Her zaman yaziyorum skor haric...:)

Eminim Serkan´da ayni düsünüyordur...

Ben başını izledim sadece, 3-0 oldu field goal ile (bak bak nasıl biliyorum)
Ondan sonra dedim ki ben bu maçı izlemem, bariz Steelers kazanır.
O yüzden izlemeye gerek görmedim ama yıllardır bu sporu takip eden abilerimiz bunu göremeyip nasıl maç için umutlanmışlar anlamadım.
İşte taraf olunca insanlar bazı şeyleri göremiyor.
Ehehehe.

Su ise bak, aramizda NFL mücevherleri varmis da haberimiz yokmus...:)

3-0 ken böyle düsündüysen, mac 20-7 Steelers lehine olunca ne düsünürdün acaba merak ediyorum...:)

Ancak bir kac dakika sonra mac birden 20-23 olunca ne yapardin onu biliyorum, agzin acik bir sekilde "vay bu NFL ne muhtesemmis, ne mükemmelmis, bayagi kücümsemisim" derdin herhalde...:D

zidane38
05-02-09, 21:05
Abi diyorum ya maç 3-0 iken ben anladım ve uyudum :)
Maç 7 - 20'den 23-20 ye gelince de panik yapmazdım :D

Ray52Lewis
05-02-09, 21:12
Bosuna kalpten gidiyorduk burda diyorsun yani...:)

Bir futbol macinda görüsürüz elbet bir gün...:D

zidane38
05-02-09, 21:20
Yok abi estağfurullah, takılıyorum sadece :)
Maçın başını izlediğimi belirtmek için yazıyordum zaten :)

Ray52Lewis
05-02-09, 22:24
Biliyorum Alicigim, bizimki de saka...:)

sigara69
05-02-09, 22:25
Olm 11e kadar nerde çalıştıyorlar seni? :)
7de çıkıyorum diye söyleniyorum bankadan, beteri beteri var... :)

Ganyan bayii ve iddaa bayii

Kafam karisiyor ara sira ama olsun :D

Aslan Suat
19-02-09, 01:56
Aslanim Kurt Warner Cardinalse gecmis yeni haberim oldu, keske kayit etseydim maci. Sirf bu adam icin bu maci izlemem gerekirdi :(