Tüm Versiyonu Göster : Ümit Karan Borussia Monchengladbach'la anlaşmış
UmBeRtO GS
06-01-05, 01:41
FLAŞ!.. FLAŞ!.. GALATASARAY’IN GÖZDEN ÇIKARDIĞI ÜMİT KARAN SONUNDA KENDİNE TAKIM BULDU!.. ÜMİT HANGİ TAKIMLA ANLAŞMAYA VARDI?..
Ümit Karan hangi takıma gidiyor?..
Galatasaray’da Hagi’nin takımda görmek istemediği Ümit Karan Almanya Buundeslig takımlarından Borussia Mönchengladbach’la kesin olarak anlaşmaya vardı...
ucankus
Uçankuş futbolculara yakın bir site ve bu konularda genelde doğru haber verir, çünkü birinci ağızdan alır haberleri.. Ümit piyasa yaratmak için böyle bir haber çıkarmadıysa büyük ihtimalle doğrudur, zaten her iki tarafın şartları ve durumu da böyle bir transfere çok uygun..
Kiralık olarak gidiyorsa güzel bir transfer..
gladbach küme düsmemek icin oynuyor....bence kötü bi secim..hertha bsc berlin daha cok yakisirdi ümit´e
Neyse şimdilik yarım sezon orda oynasın,Ümit için iyi olur ama sonra ne olacak? Hagi zaten Ümit'i istemiyor.Nasıl bir çözüm bulacaklar merak ediyorum.
Hertha Berlin'de yatıp kalkıp Ümit diye yalvarıyor ya...:)
Bence gitmesi kendisi açısından faydalı.
Zira burda "zorlamayla" kaldığı sürece kadroya bile giremeyecek.Bunun sonuçlarının da ne olacağını herkes kestirebilir sanırım.Zaten sağlam pabuç değil...
Yok yok Beyefendi gitmek istemiyor.Niye gitsin ki?Baska nerde alacak milyonlari yatarak,gezip tozup o manken senin bu manken benim Istanbulun gece bekciligini yapacak Kral??? :bagir:
Yok yok Beyefendi gitmek istemiyor.Niye gitsin ki?Baska nerde alacak milyonlari yatarak,gezip tozup o manken senin bu manken benim Istanbulun gece bekciligini yapacak Kral??? :bagir:
özel hayati önemli degil bence,sahaya cikip futbolunu oynayip gollleirni atiyorsa is bitmistir...hangi mankenle düsüp kalktigi kimi ilgilendirir....
mesela almanyada kimse futbolcularin özel hayatini bizim basin kadar kurcalamiyo...
genctir,gezip eglenecek tabi..en dogal hakki
Kiralık gidiyor olması iyi.
UmBeRtO GS
06-01-05, 18:16
özel hayati önemli degil bence,sahaya cikip futbolunu oynayip gollleirni atiyorsa is bitmistir...
Bu forumda bir sürü kişi, bir futbolcumuzu özel hayatı nedeniyle eleştiriyor...
özel hayatin icine dgm tarafindan cumhuriyeti yikmaya tesebbüs gerekcesiyle tutuklama karari cikartilan birinin propagandasi katiliyorsa elestirilir
Teknik direktör Gheorghe Hagi'nin istememesi üzerine sarı-kırmızılı kulüpten ayrılmak zorunda kalan golcü futbolcu Ümit Karan, Almanya'nın Mönchengladbach kulübü ile transfer görüşmelerinde bulunmak üzere takımın kamp yaptığı İspanya'ya gitti.
Atatürk Havalimanı'nda yolculuk öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Ümit Karan,, Mönchengladbach ile yüzde 80 anlaşmaya vardığını belirterek, bazı ufak pürüzlerin giderilmesi için hoca ve kulüp başkanı ile yüz yüze görüşeceğini söyledi.
Gazetecilerin, ''Hagi'nin futbol oynadığı dönemde en beğendiği futbolcu sendin, şimdi neden seni düşünmüyor'' şeklindeki sorusu üzerine Karan, ''Onu bilemiyorum. Kendisiyle bir şey konuşmadık. Bunu ona sormalı'' diye konuştu.
Karan, bir başka soru üzerine de Galatasaray Kulübü yöneticileri ile görüşmediğini söyledi.
Hakan Şükür'ün açıklamaları ile ilgili olarak da Karan, ''Hakan o açıklamalarında isim vermedi. Benim Hakan Şükür ya da başka arkadaşımla hiçbir problemim olmadı. Hiçbir zaman da olamaz. Herkesle iyi geçinen bir insanım'' diye konuştu.
''Hakan Şükür'ün gitmen için Hagi'ye baskı yaptığına inanıyormusun'' şeklinde yöneltilen bir soruya Ümit, ''Zannetmiyorum. Futbolcu böyle bir karar veremez. Lider bir oyuncu da olsa hocaya karşı böyle bir baskı yapamaz. Öyle bir şey düşünmüyorum'' karşılığını verdi.
Hagi'nin, ''Ümit'i Fenerbahçe ya da Beşiktaş isterse satmayın'' şeklinde rapor verdiği iddialarının sorulması üzerine de tecrübeli futbolcu, ''Garip bir şeyler var, ama benim için önemli olan gideceğim takıma ne verebilirim. Onları göz önünde bulunduruyorum. Galatasaray'a başarılar diliyorum. İnşallah bu sezonu şampiyonlukla bitirirler ve ben de kutlamalara katılabilirim. Çok mutlu olurum. Bütün takım arkadaşlarımın Allah yardımcısı olsun. Oynamamaktansa oynamayı tercih ediyorum. O yüzden böyle bir karar aldım. En iyi şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum.''
Karan bile biliyor, kısa vadede hakan ile dalaşmanın hagi ile dalaşmaktan daha tehlikeli olduğunu...
UmBeRtO GS
06-01-05, 19:55
Büyük golcü gide gide oraya mı gitti? :lol: :lol: :lol:
Ben Real Madrid ya da Chelsea ister diye düşünüyordum :lol:
Kaan senin süper manyak golcün gitti de noldu 3 ayrı klüpten kovuldu 5 gol bile atamadan 3 sezonda..
UmBeRtO GS
06-01-05, 20:06
Allah aşkına bilmeden yazmayın, araştırmadan yazınca komik oluyorsunuz :D
Bir daha tartışılmaz sizinle bilmeden yazıyorsunuz çünkü
Parma 15 maçta 3 gol
Inter 24 maçta 5 gol
Blackburn 9 maçta 2 gol
Hadi son kez yazayım bari peki Nihat kaç gol atmış İspanya liginde onu da araştırıp yazsana.
UmBeRtO GS
06-01-05, 20:07
Off topic ;)
Umit'im biliyorum ki seni Hagi gondermedi ,
Hagi kendi koltugunu kaptirmamak icin seni secti ve gonderdi.
Hagi'de biliyor sana cok ihtiyacı var ancak bazı kisilerin onu gondermesine izin vermemek icin seni gonderdi daha dogrusu gondermek zorunda kaldı.
Biliyorum Umit sen Barcelona'ya Fener'e koyarken bu insanların içi içini yiyordu.
Ama olsun Umit ben uzulmuyorum.
Umarım seneye bu pisliklerden kurtuluruz sende aslanlar gibi cikar aslanlar gibi koyarsın gollerini.Tıpkı Fener'e koyup formanı taparcasına optugun gibi!!
Hep boyle kalman dilegiyle Umit.
UmBeRtO GS
06-01-05, 22:08
Vay be helal olsun, gözlerim yaşardı
Cok vızıldayanın dilini cabuk koparırlar haberin olsun umberto.
Kendi halimde bir iki birsey cizdim sana varmi giren cıkan ?
UmBeRtO GS
06-01-05, 23:37
Kessinler o zaman....
Öyle bir anlatmışsın ki sanki Homeros Destanı, gören de Ümit Karan'ı büyük golcü, büyük Galatasaraylı zannedecek...
Carmelo ve UmbertoGS; lutfen kisisel tartısmalara girmeyin..
Orhun sen de lutfen hitaplarında daha dikkatli ol..Tehdit vari ifadeleri bir daha kullanmamanı onemle rica ediyorum..
Kaan sen de lutfen baskalarını ne sekilde olursa olsun igneleme, sadece goruslerinize yer verin..
İkinizi de öpüyorum, konuyla ilgili yazmaya devam :)
Carmelo
istanbul'da Deplasman'da.!
Umit'im biliyorum ki seni Hagi gondermedi ,
Hagi kendi koltugunu kaptirmamak icin seni secti ve gonderdi.
Hagi'de biliyor sana cok ihtiyacı var ancak bazı kisilerin onu gondermesine izin vermemek icin seni gonderdi daha dogrusu gondermek zorunda kaldı.
Biliyorum Umit sen Barcelona'ya Fener'e koyarken bu insanların içi içini yiyordu.
Ama olsun Umit ben uzulmuyorum.
Umarım seneye bu pisliklerden kurtuluruz sende aslanlar gibi cikar aslanlar gibi koyarsın gollerini.Tıpkı Fener'e koyup formanı taparcasına optugun gibi!!
Hep boyle kalman dilegiyle Umit.
Cok duygulu yazmissin da Hagi gondermeseydi koltugu niye tehlikede olacakti?Zaten yonetim gondermek istemiyor ki.Hakan Sukur gondermek istiyor desek Hagi gondermezse Umit'i Hakan Hagi'yi mi kovacak :lol:
Ayrica seneye kurtulacak oldugumuz pislikler kim???
M.Yasin Cakmak
07-01-05, 04:51
Ümit Karan Borussia Monchengladbach'la anlaşmış
--------
Iyi yapmis..gec bile kalmis..
Umarim başarılı olur ve seneye yeniden geri döner..
Yalnız bugünkü gazetelerde yazılanlara göre Sn. Canaydın ara transferin takımlara fazla bir katkısı olmadıgını düsündügü icin Plesan'dan baska takviye yapılmayacagını söylemiş (Nobre, FB diyorum sadece!).
Yani takıma başka bir takviye yapılmayacak gibi görünüyor. En azından şu Dardanel'deki Hasan Kabze veya Denizli'li Ersen Martin, hatta Trabzon'dan bir ara gündeme gelen Mehmet Yılmaz gibi bir takviye mutlaka yapılmalıydı bence.. Cünkü forvette Necati veya Hakan'dan biri sakatlanır veya ceza alırsa yerine girecek Arif dışında oyuncu yok.. Eger forvette bir sorun yaşarsak bu Hagi'nin Galatasaray'daki teknik direktörlük kariyerinin bile sonu olabilir.. Çünkü Ümit'i göndermekle cok büyük bir risk altına giriyor. Umarim bu kumarı kazanır..
Saygilar,
Hakan bugün fanatik'e yaptığı açıklamada, Ümit'in kalması için Hagi'ye rica ettiğini ancak Hagi'nin daha çok çalışan ve formayı hakeden kendisine formayı verip Ümit'i yollamayı tercih ettiğini söylemiş..
Artık ne kadar doğrudur bilemiyorum ama Hagi ya da Ümit Karan aksi bir açıklama yapmadığı sürece bunu doğru kabul ediyorum.. Dolayısıyla Can'ın bahsettiği gibi bir durum oluştuğu takdirde, şu an için görünen tek sorumlu Hagi'dir..
Oldu ya Hakan Sukur veya Necati sakatlandi uzunca bir sure ve dogal olarak gol yollarında problem yasayip 100. yılımızda şampiyon olamadık. (Allah korusun)
Peki hersey iyi guzelde
Bunun vebalini kim odeyecek onu cok merak ediyoum.
Iyi de Orhun bu camia kenetlenmeden,birbirinin kuyusunu kazarak sampiyon olacagimizi mi saniyorsun???
Abi evet oda ayrı bir mevzu tabi.
Camiada 100. yılın hicbir etkisi yok.Ne heyecan var ne istek var ne de baska birsey.
Baskan desen kendi kafasina gore takılıyor , futbolcular bazısı barda pavyonda , kendi aralarında kavgalı , teknik direktor desen yonetime esip gurluyor..
100 senelik mazisinde bu kadar kavgalı bir donem gecirmisidir acaba Galatasaray cok merak ediyorum.
Ancak gelgelelim ki takım ilk yarıda iyi performans gosterdi bunca soruna ragmen.Lakin benim dusuncem ilk yaridaki performansimizi en onemliside derbilerdeki performansimizi devam ettirirsek sampiyonluk yolunda en azından Fenerbahce'yi zorlayabiliriz.
Fakat Hagi bize ikinci yarıda cok cok lazim olacak Balic , Umit Karan gibi oyuncuları yollamaya devam ederse hem kadro acisindan iyice kısıtlı hale gelmis oluruz hemde sampiyonluk yolunda Fenerbahce'nin ekmegine yag sureriz.
Oldu ya Hakan Sukur veya Necati sakatlandi uzunca bir sure ve dogal olarak gol yollarında problem yasayip 100. yılımızda şampiyon olamadık. (Allah korusun)
Peki hersey iyi guzelde
Bunun vebalini kim odeyecek onu cok merak ediyoum.
Bu durumda Hagi gidecek.. Bu kadar basit.. Kendi kuyusunu kaziyor haberi yok..
2. ligde basarilar diliyorum kendisine :lol:
UmBeRtO GS
07-01-05, 19:31
Bakınız bugün gazetelerde ne cevherler varmışta biz kaçırmışız, Reha Muhtar'ın Sabah'taki yazısından;
* Ümit Karan'ın Galatasaray'dan ayrılmasını nasıl yorumluyorsunuz?
- Bana gelen bilgilere göre Ümit Karan'ın Galatasaray'dan ayrılmasına Hakan Şükür neden oldu. Hakan Şükür, 90 dakika boyunca gerektiğinde bağırabileceği, nereden nereye gideceğini daha iyi bilecek, daha iyi anlaşacağı adam istiyor yanına. Necati'yi bir şekilde bulmuş. Ama Ümit Karan ile 90 dakika anlaşamıyor.
Sevgili Galatasaraylılar'a olayın perde arkasını anlatayım. Hakan Şükür futbola jübileyle veda ettikten sonra Ümit Karan yeniden Galatasaray'a gelecek. Önümüzdeki 5 aylık süreyi Mönchengladbach'ta kiralık geçirecek.
Başkan Özhan Canaydın Ümit Karan'ın satılıp da başka bir takımda iyi performans göstermesini istemiyor. "Böyle bir şey olursa birçok eleştiri gelir" diyor. Onun için bizzat bu formülü buldu Sayın Başkan. Ümit Karan da Hakan futbolu bırakınca Galatasaray'a dönecektir. Bence G.Saray açısından kiralamaya da gerek yoktu. Kalsaydı daha da faydalı olabilirdi. Ama bu da bir formüldür.
Bir ümit karan gibi, hiçbir işe yaramamış, attığı gol sayısı çok kısıtlı olan, Galatasaray'daki 4 senesinde en ihtiyaç olunduğu zamanlarda barlarda olan, ama sakatım numarasına yatan biri için Hagi ve Hakan Şükür gibi iki efsaneyi nasıl yerden yere vuruyoruz, onları kurban ediyoruz anlayamıyorum... Hadi gerçekten önemli birini yollamış olsaydık tamam diyecektim ama ümit karan için yazık....
Cyba öyle deme büyük golcü Almanya'nın en büyük takımına gitti :lol: (çok isteyen vardı onu, ne doktorlar ne müeeendisler istedi vermedik :lol:)
Umberto ne var en fazla başarısız olur 5 maç oynamadan geri döner, hiç mi görmediğimiz şey..
Umberto ne var en fazla başarısız olur 5 maç oynamadan geri döner, hiç mi görmediğimiz şey..
Kapak mı ne ? :lol:
Göğüsünde yumuşatıp, voleyle 90'a takmış.. Affetmemiş :dislek2:
Parma Maniac
07-01-05, 22:01
walla ne kapağı ben anlamadım bir şey.. Sheva heralde bir anlık sinirle 5 maç oynamadan geri döner gibi tabirler kullanmış.. biraz araştırılsa böyle bi şey söylenemez zira.. biri maç sayılarını koysun da Sukur'un Avrupa'daki en fazla 5 maç mıymış, değil miymiş görelim derim ben..
UmBeRtO GS
07-01-05, 22:03
Buyrun
Inter 24 maç 5 gol
Parma 15 maç 3 gol
Blackburn 9 maç 2 gol
ben hakan sukuru begenmiyorum son bi kaç senedir ama haginin yaptıgına saygı duyuyorum ve dogru olcagını düşünüyorum.. hiç birimiz takım içini onun kadar iyi bilmiyoruz, hangi olay kim takım ruhunu nasıl etkiliyo(ki bu kadar maddi yoklukta elimizdeki en buyuk silah) ondan iyi bilemez..sonucta istatistikte hersey deil.. ve ben haginin futbol camiası standartlarında cok zeki biri oldgunu düşünüyorum. inşallah haginin planladıgı gibi olur hersey de, basarılı oluruz.
umit karanında bundan sora gs ye faydalı olması biraz zor zira yası onunda biraz gecmeye basladı..
Onu buyurmayalım Umberto çünkü oynadığı maç sayısı dikkate alınmaz, oynadığı dakika alınır.. O mantıkla ilk devre Arif 8, Ümit Karan 6 maçta oynamıştır ki bu örnek verdiğin istatistiğin aydınlatıcılğı konusunda bir fikir verir sanırım..
Ayrıca o yazdıklarına ek olarak bir de Torino macerası var onu da koysaydın keşke, en az diğer sezonları kadar başarılıdır o da.. Gerçi o dönemde kebap ve sütlü nuriye özlemi gibi ağır saha dışı koşulları mevcuttu, o yüzden o çeyrek sezonu fazla da eleştirmek istemiyorum..
Hepsinden önemlisi, bütün bu istatistiklerle, 5 maç mı 10 maç mı oynamış tartışmaları ile Hakan'ın Avrupa'da başarılı olduğunu falan mı iddia etmeye çalışıyorsunuz? Hakan Şükür fanatikliğinizin boyutlarını iyice bir anlayalım ki, ona göre araştırma yapıp mantıklı cevap yazmaya boş yere vakit harcamayalım..
Parma Maniac
07-01-05, 23:32
walla Sheva başarısız oldu demek farklıdır, küçümsemeye çalışmak için 5 maç oynamadan demek farklıdır.. senin ikincisini yaptığın bariz ortada.. ha buna karşı da hayır öyle değil böyle, araştırıp yazalım dediğinde de başarılı mı sayıyorsunuz yani demeye çalışmak da biraz konuyu saptırmak gibi geldi bana.. öncelikle Parma ve Blackburn'de 2.devre başında geldi takıma Sukur.. Parma'da maçların hemen hemen tamamında ilk 11 başladı.. ilk 1-2 ve bir sakatlık dışında ilk 11in düzenli oyuncusuydu ki maç sayısı da bunu doğrulamakta.. Blackburn'de de 2.devre başı gider gitmez ayağı kırıldı.. 1 aydan biraz fazla bi süre oynayamadı.. bir de yılsonu parada anlaşamayınca gideceği belli olunca oynamadı.. onun dışında Cole ve Yorke gibi Premier League tarihinin golcü oyuncularından birini daima yedek bıraktı..
Inter'deyse oynadığı dönem birbirinden kaliteli forvetler vardı takımda.. Ronaldo, Recoba, Vieri, Kallon, Ventola gibi adamlar takımdaydı.. Sukur'le beraber 6 forvet eder.. bunların arasında o maçların yine yarısında ilk 11 çıktı yanlış hatırlamıyorsam.. kaldı ki bu adamların arasında kadroya girmek, oynamak bile fena değildir.. ha ama başarılı oldu demiyorum ben.. Blackburn ve Parma maceraları fena olmasa da Inter hadisesi kötü elbette.. ama 5 maç oynamadan geri dönmek gibi tabirler kullanırsan da tepkiyi alırsın, git bak derler adama kusura bakma..
2000/01 sezonunda Hakan Şükür'ün kadro mücadelesi yaptığını söylediğin oyuncuların istatistikleri (Hakan 2. sezon herhangi bir maçta oynamadığı için o seneyi vermiyorum)
Ronaldo - 0 maç 0 gol
Ventola - Atalanta'da oynuyordu o sene
Kallon - bu da vicenza'da
Recoba - 28 maç 9 gol (daha çok sol kanat oynayan bir futbolcu, santrfor değil dolayısıyla Hakan'ın direk rakibi değil)
Vieri - 27 maç 18 gol
ve
Robbie Keane - 6 maç 0 gol - devre arasında Leeds United'a satıldı
Bunları yazmamın sebebi sadece senin değil, birçok kişinin ve hatta medyanın Hakan'ın o seneki performansını takımdaki diğer forvetlere bağlaması.. Fakat görüldüğü üzere bırakın 6 forveti, ileri ikilide oynayabilecek klasik forvet olarak Vieri ve Hakan'dan başka bir tane bile oyuncu yok o sene.. Zaten Hakan'ın 24 maç forma bulmasının sebebi de bu..
Ayrıca 5 maç lafına niye bu kadar takıldın onu da anlamadım.. Peki hata etmişim 10 maç oynayıp dönsün Ümit..
Edit. Pardon bir de Zamorano varmış ama o sene 34 yaşında olması itibariyle 2 maç oynayıp 1 gol atabilmiş, sonra da futbolu bırakmış zaten..
Hakan avrupaya gitmeden önce daha veletken avrupada başarılı olamayacağını söylüyordum.Bu düşüncem hiç değişmedi.
Bunun bir çok etkeni var ama en önemli etken Hakanın duygusallığı. yapamazdı hakan ve yapamadıda.
ama Hakan gibi böyle bir ton oyuncu var. özellikle brezilyalı onca yetenek avrupaya geliyor ve resmen futbola küsmüş gibi oynayayıp dönüyolar analarının evine.
ancak bu hakanı kötü futbolcu yapmaz.
Umit bugun Galatasaray'ın ozel izniyle hazırlık macında oynamıs..
Özel izinlik bir durumdan ziyade deneme amaçlı oynatmışlardır bence.. Daha kesin anlaşma yok bildiğim kadarıyla, denemek istediler belki imzalamadan önce..
forumdaslarima bir renkdas ve bazilariniza bir abi nasihati...
nasil ki Hakanin alternatifi yoksa Umitinde alternatifi yoktur.
o Turkish Jardel,dir.insallah takimda kalir.
o Turkish Jardel,dir
abi naptin sen ya? <_<
Ümit Karan'a başarılar yeni takımında
inşallah geri döner Galatasaraya
iyi bir futbolcu kim ne derse desin
Cyba öyle deme büyük golcü Almanya'nın en büyük takımına gitti :lol: (çok isteyen vardı onu, ne doktorlar ne müeeendisler istedi vermedik :lol:)
bizim muhtesem golcümüzün bir sürü talibi varken o aylarca floryada yatip araya 88 tane araci sokup galatasaraya daha dogrusu futbola dönebildigini atlamis olman çok normal
tabi ümit de isterdi italyanin torino ve parma gibi dev takimlarinin talip olmasini o da eminim ingilterenin en büyük kulübü olan blackburn için hayatinin yarisini verirdi ama kismet degilmis
UmBeRtO GS
08-01-05, 20:44
Monchengladbach'ın Blackburn ya da Parma'dan büyük bir takım olduğunu iddia etmek için futbolu bilmemek gerek...
bu arif hala galatasaray formas1 ile sahaya ç1karken ümitin performansi yüzünden gönderildigine sizler inaniyorsan1z ben size hiç bir sey soylemiyorum. seyredin de ümitin sizin dediginiz kadar kotü olsa bile neden gitmemesi gerektigini görün
arifin galatasaray formasi ile sahaya çikmasindan artik utaniyorum elalem alexlerle top oynarken bizim forvetteki tek alternatifimiz arif. galatasarayi bu duruma düsürenleri allah nasil biliyorsa öyle yapsin
UmBeRtO GS
08-01-05, 21:05
Anlamıyorsunuz galiba büyük harflerle yazayım ki anlayın. HAGİ'NİN YAPTIĞI AÇIKLAMALARA GÖRE ÜMİT KARAN CİDDİYETSİZ, DİSİPLİNSİZ VE PROFESYÖNEL OLMADIĞI İÇİN YOLLANDI. HAGİ BEN ZAMANINDA ANTREMANLARA İLK ÖNCE GİRER EN SON ÇIKARDIM DEDİ. BENİM İÇİN YETENEKTEN ÖNCE PROFESYÖNELLİK ÖNEMLİDİR DEDİ. Acaba anlatabildim mi?
Kendilerini ispat eden çalışan oyuncular hakkında konuşursanız, daha iyi olur. Pozitif olmayan bazı şeylere teşvik vermeyin. Ben çok iyi profesyonelim, güçlü olan oyuncularla çalışmak isterim. Oyuncuların davranışı iyi olsun, antrenmanlarda iyi çalışsın isterim. Büyük bir 10 numara olduğumu söylüyorsunuz. Ben her zaman idmanlara en önce çıkıyordum. Disiplin çok önemlidir. Aynı şeyi şimdi teknik direktör olarak oyuncularımdan istiyorum. Az konuşan ve çok fazla veren bir oyuncuya daha fazla inanıyorum, güveniyorum. Çok yetenekli, ama çok az şey veren oyuncuya değil. Onun dışında başka şeyler de olmalı, karakterli olacak ve rekabeti kabul edeceksin. Allah'ın verdiği yetenek herşey demek değil. Rekabeti pozitif olarak anlayan her zaman öne çıkar, anlayamayan arkada kalır.''
mönchengladbach 2 uefa kupasi 5 lig sampiyonlugu 3 almanya kupasi
parma 2 uefa kupasi 1 kupa galipleri 3 italya kupasi lig sampiyonlugu yok
blackburn 1 lig sampiyonlugu
kaan 25 senedir futbolla içiçeyim hani cenabet gezmekle ilgili bir laf var ya bilirsin. iste tam burda senle bana uyuyor.
yukariya bak kim büyük takim kim degil anlarsin
Evet Ersun Yanal da sistemine uymadığı için Hakan'ı almamıştı.
Az konuşan ve çok fazla veren bir oyuncuya daha fazla inanıyorum, güveniyorum.
hagi bunu da mi söyledi allah allah. valla çok tutarli davranmis.
madem disiplinsizliginden gitti ne diye sayfalardir performansini elestiriyorsunuz iyi topcu olabilir ama disiplinsizdi gitti demek akliniza mi gelmedi
UmBeRtO GS
08-01-05, 21:35
25 sene futbolla iç içe olabilirsin ama verdiğin bilgiler de herhalde 25 sene öncenin bilgileri...
Monchengladbach'ın son 15 senede hiçbir başarısı yok!!! 1995'te almanya kupasını alması dışında
Blackburn son 10 sene içinde (bak 15'de değil) 1 İngiltere Ligi Şampiyonluğu, 1'de 1994-1995 sezonunda kılpayı ikinciliği var...
Parma son 15 yılda 1 Super Cup, 1 Kupa galipleri kupası, son 10 senede iki Uefa kupası şampiyonluğu var...
Ben anlamam ne gezmek cenabet mi başka mı ama bilgisiz gezmek en kötü şey....
UmBeRtO GS
08-01-05, 21:36
Ata abiye de cevap vermiyorum çünkü Hakan Şükür'ün tek tartışma konusu olmayan tek tük topiclerden biri olarak bu kaldı, bu topici de o hale getirmeye çalışıyor ama....
Son 15 yılı falan bilmem ben rakamlar konuşuyor.. Köklülük son yıllardaki başarıyla ölçülmez. Mesela Everton İngiltere'de çok büyük bir klüptür, çok taraftarı vardır ama uzun yıllardır başarısı yok. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.
25 sene futbolla iç içe olabilirsin ama verdiğin bilgiler de herhalde 25 sene öncenin bilgileri...
Monchengladbach'ın son 15 senede hiçbir başarısı yok!!! 1995'te almanya kupasını alması dışında
Blackburn son 10 sene içinde (bak 15'de değil) 1 İngiltere Ligi Şampiyonluğu, 1'de 1994-1995 sezonunda kılpayı ikinciliği var...
Parma son 15 yılda 1 Super Cup, 1 Kupa galipleri kupası, son 10 senede iki Uefa kupası şampiyonluğu var...
Ben anlamam ne gezmek cenabet mi başka mı ama bilgisiz gezmek en kötü şey....
basari döemseldir büyüklük arkandaki tarihe baglidir. sen daha basarili degil daha büyük demissin bilgili kardesim.
daha önce verdigim kararin dogrulugunu bir kere daha görüyorum. pardon hata yapmisim senle futbol tartismak bos.
sen tarihinde 1 kupas1 olan tak1m1 bile 5 lig 3 kupa 2 avrupa kupasi alan takimdan büyük yapt1n helal olsun. gerçi 8 adam1 geçip bos kaleye golü att1ran adam degil topu içeri atan adam maç1 ceviren adamdir yorumu sahibiyle tartistigimi yine unutup bosa çaba harcam1s1m.
Kaan senle anlaşmak epey zor ama en kolay hali ile açıklıyım, Parma, Blackburn ve Borussia kendi liglerinin eş düzey takımlarıdır.. Borussia'nın bu takımlara göre artısı aldığı kupalar ve sağlam taraftar temelidir, eksisi ise daha az tanınan bir ligden olmasıdır..
Bunun dışında 2004 senesinde bitirdikleri 54,000 kişilik mükemmel bir stadları vardır ve tekrar eski günlerini yakalamak üzere atılıma geçmişlerdir.. Seyirci potansiyeli olarak buna vakıf bir takımdır fakat başarırlar mı orasını zaman gösterir..
sen tarihinde 1 kupas1 olan tak1m1 bile 5 lig 3 kupa 2 avrupa kupasi alan takimdan büyük yapt1n helal olsun. gerçi 8 adam1 geçip bos kaleye golü att1ran adam degil topu içeri atan adam maç1 ceviren adamdir yorumu sahibiyle tartistigimi yine unutup bosa çaba harcam1s1m.
Soyle soyliyeyim Karan orta halli bir Avrupa takimina transfer olamayacak kadar kotu bir futbolcu degil.Ve ayriyetten Almanya kokenli bir futbolcu olmasi onun transferini biraz olsun kolaylastirmistir Almanyaya...Bunun yaninda son yillardaki populariteye bakarsaniz Parma
M.gladbachtan daha populer bir takimdir futbol dunyasinda.Sadece Italya liginden olmasi bile buna yeterli bir neden.Fi tarihinde alinmis basarilar artik o kadar populer degil.Mesela Macaristan,Polonya gibi takimlar dunyayi kasip kavururken son zamanlarda o eski namlari da kalmadi.
Yanlis hatirlamiyorsam su mac cevirme olayinda son noktayi koymustum.Evet 7,8 kisiyi gecip gol pasi veren adam maci cevirir,cevirmistir.Hic demogoji yok;)Yanliz boyle olaylar her sezon en fazla iki uc macta olabilir.Bana gecen yil olan boyle bir golu anlatabilirmisiniz?Ozellikle Tr liginde???
o Turkish Jardel,dir
abi naptin sen ya? <_<
hemide tartismasiz.
gittigi takimda performansini hep birlikte gorecegiz.
bonservisiyle giderse insallah yanilirim...
ama ona tek gereken yeni bir heyecan.,yani su anda bizlere verimli olamaz.ama insallah kiralik gider tekrar kendini kanitlayip yuvaya doner.ona cok guveniyorum...tabi ki bu benim sahsi fikrim.
UmBeRtO GS
09-01-05, 15:33
Alman ekibiyle anlaşmaya varan golcü futbolcu, Beşiktaş'ın resmi teklif yapması üzerine transfer görüşmelerini dondurdu
09/01/2005
G.Saray'da teknik direktör Hagi'nin takımda istemediği Ümit Karan, Alman ekibi Mönchengladbach ile anlaşmaya varırken, Türkiye'den gelen bir haber imzanın ertelenmesine neden oldu. Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay, G.Saray 2. Başkanı Ergun Gürsoy ve Fatih Gökşen'le temasa geçerek Ümit için resmi teklifte bulundu. Sarı-kırmızılılar da kulüple 3 yıllık daha sözleşmesi bulunan Ümit için Beşiktaş'tan 3 milyon dolar bonservis ücreti istedi
Gökşen: Beşiktaş çok ciddi
Bu gelişmeler üzerine G.Saray yönetimi, Ümit'i arayarak bir süre daha İspanya'da kalmasını ancak Mönchengladbach ile sözleşme imzalamamasını istedi. Futbol şube sorumlularından Fatih Gökşen bu gelişmeleri dün sabah antrenmanda açıklarken "Beşiktaş bu işte çok ciddi. Biz de fiyatımızı söyledik, parayı verirlerse Ümit'i alabilirler. Henüz kesinleşmiş bir şey yok. Ancak iki taraf da isterse neden olmasın?" diye konuştu. İspanya'da Mönchengladbach kampında bulunan Ümit Karan ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
'Kulübün isteğine uyarım'
"Gelişmeleri bana bildiriyorlar. Ben Mönchengladbach ile her konuda anlaştım. Hatta burada antrenmanlarımı yaparak kendimi hazır tutuyorum. Kulübüm ne derse ona uyacağım. Ancak bir an önce bu işlerin çözülüp kafamın dağılmasını istiyorum. Tek isteğim futbol oynamak. Detaylar ve para benim için çok önemli değil. Bazı şeyleri insanlara göstermem lazım. Tekrar formayı giyeceğim anı sabırsızlıkla bekliyorum."
Eğer böyle birşey varsa sakın uyandırmayın beşiktaşı 2 milyona satsak bile büyük iş başarmış oluruz.. Kiralık gidecek gelecek derken seneye de verim alamayız Ümit'ten (zaten Hakan'ın jübilesi de kesin değil), o yüzden böyle bir bonservisle satmak en iyi çözüm..
M.Yasin Cakmak
09-01-05, 19:32
Besiktas Umit'e bu parayi verirse super olur hakikaten.
Umit-Carew takasi mi yapsak :)
Mönchengladbach formasi ile ilk hazirlik macinda Brügge ye karsi 45 Dakika , 2. hazirlik macinda Mons´ a karsi 60 dakika misafir futbolcu olarak oynamis, ama kendini pek gösterememis.
Kaynak: http://www.borussia.de/CDA/borussia_news_details,581,0,newsid-107601,de.html (ALMANCA !)
http://www.borussia.de/MEDIA/107604,0.jpg
Baska bir Alman gazetesine göre Cumartesi günü Mönchengladbachli olup olmayacagi belli olackmis. Bu Gazeteye göre Mönchengladbachen futbol manaceri Hochstätter Karani Wesley Sonck (Ajax) un fiyatini (4Milyon €) düsürmek icin koz olarak kullaniyormus ve Karan Pazartesi Türkiye yolcusu olabilirmis.
Kaynak : http://www.aachener-zeitung.de/sixcms/detail.php?id=433563&template=detail_standard (ALMANCA !)
Yani simdiye kadar kesin bir anlasma yok, iki hazirlik macinda misafir futbolcu olarak özel izinle oynamis ! Mönchengladbachen resmi sitesinde de Karanla ilgili hic bir aciklama yok.
http://www.borussia.de/
Ben bir hazırlık maçı diye biliyordum, hele ki 2 hazırlık maçında oynayıp gördülerse hayatta almazlar artık.. Bir de işin içine başka transfer için entrika girmiş ki güzel taktik aslında.. İşe yararsa, bir yanda Sonck bir yanda Ümit varken, Ümit hafta içi döner İstanbul'a..
İşin kötüsü bugün bjk'de Veysel gol atmış.. Ordan da zora girmeyelim de hayırlısıyla alalım şu 2-3 milyon doları..
UmBeRtO GS
09-01-05, 23:56
Beşiktaş Futbol Şubesi Sorumlusu Kıvanç Oktay, Galatasaraylı Ümit Karan'ın transfer edileceği iddialarını yalanlayarak, “Karan, kesinlikle talep ettiğimiz bir futbolcu değil” dedi.
Mönchengladbach ile Parma,Blackburn vs. aynı kefede yorumuna bir ekleme yapmak isterim.Bu takımların oynadıkları lig,dünyadaki tanınma oranları(reputation),ekonomik güçleri,taraftar sayıları,başarıları gözönüne alınmalı öncelikle.Ama bunlardan daha önemlisi bunun istikrarlı olup olmadığı.Misal 50 sene önce kazanılmış bir lig ve Avrupa Kupası bu takımların şu anki durumlarını örtmez.Benim hatırladığım kadarıyla son senelerde G'ladbach en az 3-4 kere ikinci lige düşüp-çıkan bir takım aynı zamanda.
Bu durumda bir futbolcu transfer yaparken o takımı günün şartları içinde değerlendirmek gerekir.Zira belli başlı takımlar dışında hiçbir takım hem Avrupa2'a hem de kendi liginde hep üst sıralarda yeralabilme başarısını gösterememiştir.Böyle bakarsak Hakan Parma'ya transfer olduğunda Parma CL'ye katılma mücadelesi yapan bir takımdı.Aynı şekilde Blackburn'de üst sıralara yükselmek,en azından Avrupa Kupası'na katılma mücadelesi veriyordu.Şu anki G'ladbach ise küme düşme mücadelesi içinde.Böyle bakmak daha doğru sanırım..
Sovereign yanılmıyorsam Hakan Parma'ya gittiğinde Parma düşmemeye oynuyordu bir araştırayım bulunca buraya da geçerim
Final Table:
1. FC Juventus 34 20 11 3 64-23 71 Champions
2. AS Roma 34 19 13 2 58-24 70 Champions' League
3. FC Internazionale 34 20 9 5 62-35 69 CL Qualifying
4. Milan AC 34 14 13 7 47-33 55 CL Qualifying
5. AC Chievo Verona 34 14 12 8 57-52 54 UEFA Cup
6. SS Lazio 34 14 11 9 50-37 53 UEFA Cup
7. Bologna FC 34 15 7 12 40-40 52
8. AC Perugia 34 13 7 14 38-46 46
9. BC Atalanta 34 12 9 13 41-50 45
10. Parma AC 34 12 8 14 43-47 44 UEFA Cup (Cup Final)
11. Torino Calcio 34 10 13 11 37-39 43
12. Piacenza FC 34 11 9 14 49-43 42
13. Brescia Calcio 34 9 13 12 43-52 40
14. Udinese Calcio 34 11 7 16 41-52 40
--------------------------------------------
15. Hellas Verona 34 11 6 17 41-53 39 Relegated
16. US Lecce 34 6 10 18 36-56 28 Relegated
17. AC Fiorentina 34 5 7 22 29-63 22 Relegated
18. AC Venezia 34 3 9 22 30-61 18 Relegated
Parma son 2 maçını kazanıp düze çıkmış. Kupa finalisti olduğu için ertesi yıl UEFA'da oynamışlar.
Blackburn ise dediğin gibi UEFA Kupasına katılma hakkı kazanmış, ama orada Souness'ın hoca olduğunu unutmamak lazım, yani Souness olmasaydı bence oraya transfer olamazdı.
1.Manchester United 38 25 8 5 74-34 83 Champions
2.Arsenal 38 23 9 6 85-42 78 Champions League
3.Newcastle United 38 21 6 11 63-48 69 CL Qualifying
4.Chelsea 38 19 10 9 68-38 67 CL Qualifying
5.Liverpool 38 18 10 10 61-41 64 UEFA Cup
6.Blackburn Rovers 38 16 12 10 52-43 60 UEFA Cup
7.Everton 38 17 8 13 48-49 59
8.Southampton 38 13 13 12 43-46 52 UEFA Cup (FA Cup)
9.Manchester City 38 15 6 17 47-54 51 UEFA Cup (Fair Play)
10.Tottenham Hotspur 38 14 8 16 51-62 50
11.Middlesbrough 38 13 10 15 48-44 49
12.Charlton Athletic 38 14 7 17 45-56 49
13.Birmingham City 38 13 9 16 41-49 48
14.Fulham 38 13 9 16 41-50 48
15.Leeds United 38 14 5 19 58-57 47
16.Aston Villa 38 12 9 17 42-47 45
17.Bolton Wanderers 38 10 14 14 41-51 44
-------------------------------------------------
18.West Ham United 38 10 12 16 42-59 42 Relegated
19.West Bromwich Albion 38 6 8 24 29-65 26 Relegated
20.Sunderland 38 4 7 27 21-65 19 Relegated
Ata,
Benim anlatmaya çalıştığım o sezon Parma'nın hedefi olan durum.Zira bakarsan o sezon CL önelemesinde elenmiş ve UEFA'da 4 tur oynamış takım Parma.Aynı zamanda İtalya Kupası'nı da almış.Üstelik Hakan'ın,Parma'ya transfer olduğu ligin ilk yarısı sonunda takım 5.sırada,4.Lazio'nun 1 puan arkasındaymış.
Yanılmıyorsam seneler karışıyor ben iyi hatırlıyordum Hakan geldiğinde küme düşmemeye oynuyordu.
http://www.zaman.com.tr/2002/01/08/spor/h2.htm
Bu linkte de yazdığı gibi Parma sondan 2. idi Hakan geldiğinde.
UmBeRtO GS
10-01-05, 14:28
Doğru söylüyorsun Hakan geldiğinde Parma sondan ikinciydi ama Parma İtalya Liginde sondan 2.iken, Monchengladbach Almanya'da 2.ligdeydi...
Kaan konumuz o değil ki. Ümit o zaman mı transfer oldu? Biz transfer olunan zamanlardaki takımın konumlarını tartışıyoruz şu an zira o şekilde bir kıyasın daha iyi olacağı konuşulmuştu.
UmBeRtO GS
10-01-05, 14:32
Anladım ee buyrun o zaman
1 B. München 17 +13 34
2 Schalke 17 +5 34
3 Stuttgart 17 +13 31
4 Wolfsburg 17 +6 30
5 Bremen 17 +17 28
6 Hertha BSC 17 +13 28
7 Hannover 17 +8 28
8 Leverkusen 17 +3 26
9 Hamburg 17 +5 25
10 Bielefeld 17 -4 24
11 Mainz 17 -3 22
12 Nürnberg 17 +2 21
13 K'lautern 17 -4 21
14 Dortmund 17 -5 18
15 M'gladbach 17 -10 17
16 Bochum 17 -12 14
17 Rostock 17 -23 11
18 Freiburg 17 -24 11
Biri İtalya Liginde sondan ikinciydi diğeri Almanya Liginde sondan 4.
Geçen senelerde de 2.lige düşmüş bir takım
Hala geçen senelerde 2.ligte diyorsun.. Parma kaç yıldır 1.ligte onu biliyor musun?
UmBeRtO GS
10-01-05, 14:56
2. ligde olduğunu belirtmemin amacı geçen senelerde başarılı bir sene geçirip bu sene şanssız bir şekilde son sıralara düşmediğini göstermek için, zaten bu takım son senelerde hep bu hallerde bunu demek için öyle söyledim...
Bu saatte beni uğraştırdın son 10 sezonu inceledim üst sıralarda değil ama sadece 1 sezon 2 .ligte oynamışlar.
Ata, verdiğin puan tablosunun oluştuğu 01-02 sezonunda transfer oldu Hakan Parma'ya.(Zaten verdiğin Haberin tarihi de 8.01.2002.Yani Ocak ayının 8'i...)
Aynı sezonun ilk yarı puan tablosu:
1. Juventus 17 12 4 1 34 : 10 40
2. Roma AS 17 9 7 1 33 : 15 34
3. Inter Milan 17 10 4 3 31 : 19 34
4. Lazio Roma 17 8 4 5 29 : 24 28
5. Parma 17 8 3 6 22 : 20 27
6. Torino AC 17 6 8 3 19 : 16 26
7. Milan AC 17 6 7 4 21 : 15 25
8. Bologna 17 7 4 6 25 : 24 25
9. Piacenza 17 6 6 5 26 : 18 24
10. Atalanta Bergamo 17 6 6 5 19 : 21 24
11. Perugia 17 7 3 7 18 : 25 24
12. Brescia 17 5 7 5 23 : 22 22
13. Chievo Verona 17 4 9 4 25 : 30 21
14. Udinese 17 5 4 8 17 : 24 19
15. Verona 17 4 2 11 18 : 29 14
16. Lecce 17 2 5 10 18 : 31 11
17. Venezia AC 17 1 5 11 15 : 32 8
18. Fiorentina 17 1 5 11 11 : 28 8
Dilersen aynı sezona ait CL ve UEFA maçları listesini de verebilirim.
Yine aynı sezon Parma İtalya Kupası Finali'nde Juventus'u yenerek kupayı da almıştır.
Bence konuyu gereksiz yere uzatiyorsunuz.. Hakan'in gittigi donemlerde Blackburn ve Parma'da pek ic acici durumda degillerdi.. O yuzden kiyaslama yapmak yersiz, bence..
Haa konuyla alakasiz olarak bu 3 takim arasinda basarilari ve mazisiyle en basarili takim kim derseniz, Bundesliga'da Bayern'in ardindan en fazla sampiyon olan ve Avrupa'da hatiri sayilir basarilari olan B.Monchengladbach'tir derim.. Ama diger yandan Umberto'nun da dedigi gibi yillardir pek bir basarisi yok bu takimin.. Stadlarini falan yenilediler, belli ki atilim yapmaya hazirlaniyorlar. Atesli taraftariyla önümüzdeki yillar yeniden bir cikis yakalamalarini bekliyorum..
Yahu valla öyle :) Bu puan durumunu nereden buldun? Ben www.rsssf.com 'dan tek tek maçlara bakıp topladım 17 maçta 17 puanı var Parma'nın. Diğer dediklerin doğru onlara baktım zaten CL'de fransız takıma elenip uefa'da 4. turda elenmişler.
UmBeRtO GS
10-01-05, 15:09
Valla puan durumu ortada
Demekki o sezon Parma kötü durumda değilmiş...
Teşekkürler Souvereign :)
Daha önceki postumda yanlış bilmemden ötürü Parma'nın kötü durumda olduğunu yazdığım için Souvereign'den özür dilerim
Yahu valla öyle :) Bu puan durumunu nereden buldun? Ben www.rsssf.com 'dan tek tek maçlara bakıp topladım 17 maçta 17 puanı var Parma'nın. Diğer dediklerin doğru onlara baktım zaten CL'de fransız takıma elenip uefa'da 4. turda elenmişler.
Bir bahis sitesi olmasına karşın arşiv olarak çok faydalı:
http://www.betexplorer.com/soccer/italy/italian-league-2001-2002/
Sağ taraftaki "Tables Options" dan istediğin hafta sonu puan durumunu alabilirsin.
2000/01 sezonunda Hakan Şükür'ün kadro mücadelesi yaptığını söylediğin oyuncuların istatistikleri (Hakan 2. sezon herhangi bir maçta oynamadığı için o seneyi vermiyorum)
Ronaldo - 0 maç 0 gol
Ventola - Atalanta'da oynuyordu o sene
Kallon - bu da vicenza'da
Recoba - 28 maç 9 gol (daha çok sol kanat oynayan bir futbolcu, santrfor değil dolayısıyla Hakan'ın direk rakibi değil)
Vieri - 27 maç 18 gol
ve
Robbie Keane - 6 maç 0 gol - devre arasında Leeds United'a satıldı
Bunları yazmamın sebebi sadece senin değil, birçok kişinin ve hatta medyanın Hakan'ın o seneki performansını takımdaki diğer forvetlere bağlaması.. Fakat görüldüğü üzere bırakın 6 forveti, ileri ikilide oynayabilecek klasik forvet olarak Vieri ve Hakan'dan başka bir tane bile oyuncu yok o sene.. Zaten Hakan'ın 24 maç forma bulmasının sebebi de bu..
Ayrıca 5 maç lafına niye bu kadar takıldın onu da anlamadım.. Peki hata etmişim 10 maç oynayıp dönsün Ümit..
Edit. Pardon bir de Zamorano varmış ama o sene 34 yaşında olması itibariyle 2 maç oynayıp 1 gol atabilmiş, sonra da futbolu bırakmış zaten..
Takımların büyüklükleri gibi son derece muğlak bir konuyu tartışmak yerine, yukarıdaki gibi bir çalışma daha açıklayıcı bence..
O siteyi biliyorum arada kullanıyorum :D
Velakin o tablo yanlış bilemiyorum böyle bir hata oluşmuış?
http://www.betexplorer.com/soccer/italy/italian-league-2001-2002/results/
Aynı sitede sonuçlar kısmına bakarsan ilk 17 haftada Parma'nın 17 puan topladığını göreceksin ;)
Ben tablonun yalancısıyım vallaha...
Ne yazarsa o... :)
Tartıştığınız nedir tamolarak muttali olamadım. Eğer Hakan vs KAran karşılaştırması yapıyorsanız boş yere yormuşsunuz kendinizi. 5-6 yaşındaki bebe bile hangisinin daha büyük topçu olduğunu bilir.
Ata hakli gibi görünüyor.. Hakan Parma'ya transfer oldugunda Parma 3 galibiyet 5 beraberlik ve 9 yenilgiyle İtalya liginin diplerindeymiş..
-------------------------------------------------
Yarım elma gönül alma!
İTALYA’DAKİ tarihi buluşmada, Parma’ya transfer olan Hakan Şükür, eski takımı Inter’e ve Emre’ye karşı forma giydi. Inter’in, Sensini’nin kendi kalesine ve Vieri’nin golleriyle kazanarak, liderlik koltuğuna kurulduğu maçta 56. dakikada oyuna giren Hakan, tüm gayretine rağmen çifte markajdan kurtulamadı. Inter’de ise on 20 dakikada Recoba’nın yerine forma giyen Emre, bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Parma bu sonuçla 16. sırada kaldı.
http://www.milliyet.com.tr/2002/01/21/spor/spo09.html
Monchengladbach-Parma tartışmasını, bu iki takımın durumlarının tıpkı Hakan ve Ümit'i andırması açısından kayda değer buluyorum.. Biri geçmişi başarılarla dolu fakat şu an kötü durumda bir takım, öbürünün o kadar parlak bir kariyeri yok ancak şu an için daha çok dikkat çeken ve başarılı olan bir takım..
Özgür yok tartışma o değil :) Sadece transfer olunan takımların başarıları, durumları falan karşılaştırılıyor :D
Topicin esas mevzuna dönmek gerekirse;
Ümit Karan için geliyorlar!..
Galatasaray futbol şubesi sorumlularından Fatih Gökşen, Ümit Karan'ı isteyen Borussia Mönchengladbach yöneticilerinin görüşmek için İstanbul'a geleceğini söyledi..
Futbol şubesi sorumlularından Fatih Gökşen, Ümit için Alman kulübü ile görüşmelerin sürdüğünü ifade ederek, ''Birkaç ufak pürüzümüz var. Yarın Borussia Mönchengladbach yöneticileri İstanbul'a gelecek. Kendileriyle yapacağımız görüşmelerden sonra her şey kesinlik kazanacak'' dedi.
Alman ekibinin, Ümit Karan için sezon sonunda opsiyon istediğini anlatan Gökşen, ufak tefek pürüzleri gidermeye çalışacaklarını ifade etti.
-----------------------------------
Bu transfer fazla uzadı kanımca.. Bu saatten sonra Ümit'in kalması hiç hayrımıza olmaz, bir an önce müsbet biçimde sonuçlanması lazım..
Yeri ve zamanı mıdır bilmem ama bu Fatih Gökşen TRT mikrofonuna Plesan+2 kanat oyuncusu(yerli) alacağımızı söyledi...
Ne kadar doğrudur bilemiyorum...
Parma Maniac
10-01-05, 16:23
Monchengladbach-Parma tartışmasını, bu iki takımın durumlarının tıpkı Hakan ve Ümit'i andırması açısından kayda değer buluyorum.. Biri geçmişi başarılarla dolu fakat şu an kötü durumda bir takım, öbürünün o kadar parlak bir kariyeri yok ancak şu an için daha çok dikkat çeken ve başarılı olan bir takım..bence biraz ters olmuş Sheva.. yani parlak kariyer yok diyorsun da bu takım 2.ligden 1.lige çıktıktan çok kısa bir süre sonra inanılmaz başarılı oldu, 2 UEFA, 1 Kupa Galipleri Kupası ve 1 Super Kupa olmak üzere 4 tane Avrupa kupası kazandı çok kısa zamanda.. Parma daha çok dikkat çekiyor, daha başarılı evet ama son 2-3 yıldır onun da Monchengladbach'tan farkı kalmadı pek maalesef.. gerçi Parma geçen sene bu kadroyla 5. oldu, CLye katılma biletini son maçta Inter'e yenilerek kaptırdı bu da var.. kariyer olarak tamam belki lig şampiyonluğu vs. yok ama genelde Parma Monchengladbach'a karşı çok çok üstündür son 15 senelik performanslara bakıldığında.. aynı tip takım diyenler olmuş kınıyorum :) Parma dünyada tektir 2.ligden gelip kısa sürede Avrupa kupaları kazanmasıyla.. 30 sene önceki başarılar neden önemli değil diyorum fazla, Nott'm Forest gibi bir örnek var çünkü.. daha birçok örnek var gerçi.. adamlar İngiltere'yi kasıp kavurmuş zamanında, şimdi Premier'in bi alt liginde düşmemeye oynuyorlar..
Ata cidden Ümit KAran'ı bu kadar beğeniyor musunuz? Hakan Şükür'ün alternatifi olduğu için yada araları bozuk olduğu için mi sempatik geliyor? :)
Hakan GS'a döndüğünde kendi forumumda "9 numarayı nah alırsın HAkan" diye topic/mesajım vardı. Ümit Karan'ın o dönemki katkısını inkar edemem ama beklediğim şekilde kalıcı katkı veremedi. Temeli çok zayfı bir topçu. Hakan gibi bitiriciliği olmayan bunun yanı sıra nerede nasıl duracağını bilmeyen bir forvet. Ofsayt rekorları kırıyordu. Ayrıca profesyonellikten nasibini almaması da ayrı dezavantajı. Hagi'nin onu istemeyişini anlayabiliyorum. Kadıköyde topu boş kaleye vurmak yerine topukla atmaya çalışan Jardel için maç çıkışı "Ben oyuncunun laubalisinden nefret ederim" demişti. Hatırlayın sezon başı Karan'a bu kadar soğuk değildi Hagi.Tam kendisine şans vereceği hafta antrenmandaki disiplinsiz davranışları yüzünden önce antrenmandan kovmuş sonra da kadrodan çıkarmıştı. Ondan sonra da hiç düşünmedi Karan'ı. Bunun altında farklı şeyler aranmamalı bence. Karan ve Hagi birbirlerine çok zıt karakterler. Adam gibi bir forvet alsak ta Hakan+Karan defterlerini kapasak.
Parma Maniac
10-01-05, 16:25
bu arada eklemek isterim ki Almanya'da Monchengladbach taraftarıyımdır :)
Özgür açıkçası Karan süper bir forvet değil ama yerli forvetler içinde beğeniyorum. Neden dersen TR'de zaten doğrudürüst forvet yetişmiyor, bence formda bir Karan TR'deki en iyi 5 forvetten biri. Bitiriciliği çok üst düzeyde olmasa da fırsatçılığı ve rakip defansın dengesini bozması çok önemlidir.
Ofsayt rekoru duracağı yerden ziyade zamansız çıkışları ve biraz da ona zamanında pasları atacak bir oyuncunun olmamasından bence, bunun dışında Ronaldo, Vieri, Ruud gibi oyuncular da hemen her maç 6-7 kere ofsayta düşerler.
Bilmiyorum dün Güntekin'i izleyen oldu mu? Premier Lig özel programında artık uzun boylu hava toplarına hakim diye bir forvet tipinin kalmadığını ısrarla belirtti bunu Rıdvan da sık sık söylüyor. Uzun boylu adamı market etmek her zaman kolaydır, ama süratli oyuncular her zaman rakip savunmayı tehdit eder.
Bu sene oynadığımız 9 deplasman maçında 9 gol attık, deplasmanlarda hücumda çok etkisizdik , kontratakları doğru dürüst değerlendiremedik bu konuda temel sorunun oyunun Hakan üzerine kurulması, paslarda Hakan'ın aranması ve Hakan'ın ağır kalması olduğunu düşünüyorum.
Hagi'nin Karan'ı istememesi nedenine gelince açıkçası ben orada disiplinsizlik kelimesine pek inanmıyorum. Suat Usta da mı disiplinsizdi? Ümit Karan bir AEK maçı oynadı bence çok iyiydi ama sonraki maçta gene forma şansı bulamadı, takımda neler oluyor bilmiyorum ama Hagi'nin çelişkili açıklamaları bana başka şeyler var fikrini getiriyor.
Önce 2 tane 9 numara var ne yapayım 3. diyor. SOnra da yönetimden forvet istedim diyor. Neyse bu konu böyle uzar sene sonunda ne olacak ona bakarız hep beraber..
Bilmiyorum dün Güntekin'i izleyen oldu mu? Premier Lig özel programında artık uzun boylu hava toplarına hakim diye bir forvet tipinin kalmadığını ısrarla belirtti bunu Rıdvan da sık sık söylüyor.
Konudan bağımsız olarak Güntekin'i bende takdir ettim izlerken, doğru şeyler söyledi genel olarak.. Futbol kurallarının evrenselliği ve kale çizgilerine dünyanın her yerinde kamera koymanın zorlukları ile ilgili laflarına çok katılmadım ama 3'ü arasında en akla yatkın Güntekin'in söyledikleriydi..
Ümit'in gitmesi ile ilgili bence futbol içi neden bulmak için çok zorluyoruz kendimizi.. Sırf benim okuduğum, ki bunlar öyle haber sütunları içinde değildi, Levent Tüzemen, Kazım Kanat ve Reha Muhtar Ümit'in Hakan yüzünden gittiğini yazdılar, Tuzemen hatta tv'de bağıra çağıra söyledi bunları.. Yalnız birşeyin altını çizmek isterim Hakan istedi diye gönderildi demediler, Hakan'la anlaşamadığı ve bunun da takım içinde huzursuzluk yarattığı gerekçesiyle gönderildi dediler.. Belki biraz yumuşatmak için bu ifadeyi kullandılar bilemiyorum ama dediğim gibi Ümit'in gidişini futbol içi sebeplerde aramak çok doğru değil bence..
Edit. Pardon tv'de bağıra çağıra söyleyen Osman Şenher'di, 4 etti dolayısıyla..
UmBeRtO GS
10-01-05, 16:57
Bitiriciliği çok üst düzeyde olmasa da fırsatçılığı ve rakip defansın dengesini bozması çok önemlidir.
Uzun boylu adamı market etmek her zaman kolaydır, ama süratli oyuncular her zaman rakip savunmayı tehdit eder.
Önce 2 tane 9 numara var ne yapayım 3. diyor. SOnra da yönetimden forvet istedim diyor. Neyse bu konu böyle uzar sene sonunda ne olacak ona bakarız hep beraber..
1. Paragraf : Katılıyorum..
2. Paragraf : Uzun boylu adamları marke etmek her zaman kolaydır diye birşey yok. Hakan Şükür'ün iyi olduğu zamanlarda onu marke edebilecek adam yoktu. Bunu Avrupa'daki maçlarda da görebiliyorduk.
3. Paragraf : Belki de Hagi 9 numara sözüyle Necati ve Hakan Şükür'den tamamiyle farklı tip bir forvet istediğini söylemek istiyordur...
Sheva allahasen verdiğin kaynaklara bak. Levent Tüzemen, Kanatlı Kazım (Tescilli GS düşmanı), Osman Şenher (Lukesku osman) ve Reha Muhtar. Kusura bakma ama bunlar normal bir ülkede değil spor yazarı karpuzcuı bile olamayacak çapta insanlar. Bunların dediklerine inanacak olsak... Bu forumda yazılanlar çok daha değerlidir benim için. Bu adamların yaptığı yorumlarla gargara bile yapılmaz. Osman Şenher önce futbolu öğrensin.
Kaan Hakan Şükür'ü birçok Avrupa maçında izledim. UEFA kupasını aldığımız sene hariç CL maçlarında 3-4 golden fazla atmışlığı yoktur Hakan'ın(şu son sene attığı 5 gol dışında). Nitekim en formda zamanında Inter'e gitti ama İtalyan defansında 5 gol atabildi ki bunu sen de yazdın. Bu benim görüşüm uzun boylu adam tutmak daha kolaydır, nitekim TR liginde de Alpay olsun Emre olsun iyi tutarlardı Hakan'ı.
UmBeRtO GS
10-01-05, 17:12
Araştırdım ve bazı istatistiklere ulaştım
1992-1993----UEFA-Cup---------------2---------6
1993-1994----Champions Cup--------0---------9
1994-1995----Champions Cup--------5---------8
1996-1997----Cup Winners Cup------4---------4
1997-1998----Champions Cup--------0---------7
1998-1999----Champions Cup--------6---------7
1999-2000----Champions Cup--------4---------8
------------------UEFA-Cup----------------6--------9
2000-2001----Champions Cup--------0---------2
------------------UEFA-Cup---------------1---------7
2001-2002----UEFA-Cup---------------0---------1
2003-2004----Champions Cup--------6---------8
------------------UEFA.Cup---------------0---------1
Champions Cup--------21---------49
Cup Winners Cup-------4----------4
UEFA-Cup-----------------9---------24
Total----------------------34---------77
Ata,
Milli Takım'da ve Avrupa Kupası'nda en çok gol atan oyuncu olduğunu unutmayalım...
Bunların arasında her türden ekip var.Hepsine de istisnasız attı Hakan gol...
Ümit Karan'a gelince.Ben iyi futbolcu olduğunu düşünmüyorum açıkçası.Üstüne üstlük Hakan Şükür'ün kötü bir kopyası olarak bakıyorum.Özellikleri açısından çok benzerler bence.Tabi Hakan'ın yetenekleri daha fazla kanımca...
-Ü.Karan hiçbir zaman iyi bir golcü değildir.Net gol vuruşu denen şeyden uzaktır.hatta gol kaçırdığından dem vurulan Hakan'dan daha beceriksizdir.
-Süratli olduğu ve deplasmanlarda işe yarayacağı konusu da belirsizdir.Zira ben Hakan'ın Ü.Karan'ı sürat koşusunda geçeceği inancındayım.Diyelim ki Ü.Karan daha hızlıdır.Fakat unutulmaması gereken sadece koşmak değil,topla dripling yapmaktır.Bu konuda da pek yetenekli değildir kendisi.Üstelik yanlış hatırlamıyorsam Ü.Karan 1.5 sene kadar deplasman golü atamamıştı Galatasaray'da...
-Sürekli ofsayta düşme ve faul yapma hastalığı vardır.Bir maçta(Yine yanlış hatırlamıyorsam) 11 kez ofsayta düşerek CL rekorunu kırmıştı.Gereksiz yerlerda gereksiz fauller yapmakta ısrar etmektedir.Buna da hırs ve mücadele adını takmıştır.
-Düsensiz hayatı ve disiplinsizliği de cabasıdır.
-Sonuçta benim için gitse de olur,gitmese de.Ama öyle anlattığınız gibi TR'nin en iyi 5 golcüsü arasında derseniz biraz garip olur.O vakit ben de kaç kere milli olduğunu sorarım ki cevabı da çok açıktır...
UmBeRtO GS
10-01-05, 17:17
Ata,
Milli Takım'da ve Avrupa Kupası'nda en çok gol atan oyuncu olduğunu unutmayalım...
Bunların arasında her türden ekip var.Hepsine de istisnasız attı Hakan gol...
Ümit karan'a gelince.Ben iyi futbolcu olduğunu düşünmüyorum açıkçası.Üstüne üstlük Hakan Şükür'ün kötü bir kopyası olarak bakıyorum.Özellikleri açısından çok benzerler bence.Tabi Hakan'ın yetenekleri daha fazla kanımca...
-Ü.Karan hiçbir zaman iyi bir golcü değildir.Net gol vuruşu denen şeyden uzaktır.hatta gol kaçırdığından dem vurulan Hakan'dan daha beceriksizdir.
-Süratli olduğu ve deplasmanlarda işe yarayacağı konusu da belirsizdir.Zira ben hakan'ın Ü.Karan'ı sürat koşusunda geçeceği inancındayım.Diyelim ki Ü.Karan daha hızlıdır.Fakat unutulmaması gereken sadece koşmak değil,topla dripling yapmaktır.Bu konuda dapek yetenekli değildir kendisi.Üstelik yanlış hatırlamıyorsam Ü.karan 1.5 sene kadar deplasman golü atamamıştı Galatasaray'da...
-Sürekli ofsayta düşme ve faul yapma hastalığı vardır.Bir maçta(Yine yanlış hatırlamıyorsam) 11 kez ofsayta düşerek CL rekorunu kırmıştı.Gereksiz yarlarda gereksiz fauller yapmakta ısrar etmektedir.Buna da hırs ve mücadele adını takmıştır.
-Düsensiz hayatı ve disiplinsizliği de cabasıdır.
-Sonuçta benim için gitse de olur,gitmese de.Ama öyle anlattığın gibi TR'nin en iyi 5 golcüsü arasında derseniz biraz garip olur.O vakit ben de kaç kere milli olduğunu sorarım ki cevabı da çok açıktır...
Katılıyorum olayı çok güzel özetlemiş, ellerine sağlık :buyuksun:
Kaan verdiğin istatistikler ön eleme maçlarını da kapsıyor.O yüzden benim söylediklerimde bir yanlış yok.
Şimdi milli takımda ve avrupa kupalarında çok gol attığı doğrudur. Yalnız unutmamak lazım ki Hakan tarihin en iyi milli takımında ve en iyi takımında oynadı. Hakan'ın katkısı yoktur demiyorum ama orta kalitede Avrupalı bir forvet Hakan'dan daha fazla gol atardı.
Avrupa'da attığı gole bakacak olursak Tuncay da bu sene CL'de 5 gol attı. FB her yıl CL'ye kalsa Hakan kadar gol atabileceğine eminim.
UmBeRtO GS
10-01-05, 21:01
Kaan verdiğin istatistikler ön eleme maçlarını da kapsıyor.O yüzden benim söylediklerimde bir yanlış yok.
Şimdi milli takımda ve avrupa kupalarında çok gol attığı doğrudur. Yalnız unutmamak lazım ki Hakan tarihin en iyi milli takımında ve en iyi takımında oynadı. Hakan'ın katkısı yoktur demiyorum ama orta kalitede Avrupalı bir forvet Hakan'dan daha fazla gol atardı.
Avrupa'da attığı gole bakacak olursak Tuncay da bu sene CL'ide 5 gol attı. FB her yıl CL'ye kalsa Hakan kadar gol atabileceğine eminim.
Hiçbirine katılmıyorum ama konu uzamasın diye cevap yazmayacağım, çünkü dönüp dolaşıp aynı yere geleceğiz...
Bir atasözüyle bitirmek istiyorum : Bizde bu evlat acısı, sizde de bu kuyruk acısı olduğu sürece bu konu bir sonuca ulaşmaz....
Zaten ben seninle tartışmıyordum Sovereign ile konuşuyordum farkındaysan o yüzden senden bir cevap beklemiyorum :D
UmBeRtO GS
10-01-05, 21:14
[quote="Bogazicili"]Kaan verdiğin istatistikler ön eleme maçlarını da kapsıyor.quote]
Kaan benim adımdı unuttun galiba...
Kısa kısa cevaplar vereyim çünkü konu arapsaçına döndü artık;
Saydığım 4 ismi futboldan anladıkları için değil, futbolun magazininden, dedikodusundan çok iyi anladıkları ve bu işten ekmek yedikleri için referans olarak verdim (Levent Tuzemen'i ayrı tutmak isterim gerçi bu konuda) Onun dışında GS haberleri bölümünde pek çok gazetede Hagi'nin süregelen huzursuzluğu ortadan kaldırmak adına yine gazetelerin lafıyla 'birbirlerine selam vermeyen' Hakan ve Ümit'i ayırmak adına böyle bir karar aldığı yazıldı..
Ayrıca kendi adıma bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim.. Forumlarda yazdığım 2.5-3 senedir bir kere bile Ümit Karan'ın futbolundan hoşnut olduğumu yazmadım.. İyi futbolcudur kötü futbolcudur, yararlıdır yararsızdır bunlara girmeden sadece futbolunu beğenmediğimi söyleyebilirim.. Keza bu düşüncelerim Hakan'ın özellikle bize döndükten sonraki performansı için de fazlasıyla geçerlidir..
Benim burada itiraz ettiğim konu, sırf Hakan'ı aklamak adına bir 'oruç' lafıdır çıkarıldığı günlerde (ki siz düşünün artık o dönemki performansını) Ümit Karan yedek girip kısa süre oynadığı maçlarda faydalı işler yaptı.. Fakat buna karşılık bir sonraki hafta bırakın ilk 11 başlamayı, Hakan oruç tartışmalarını hararetlendirecek bir oyun sergilerken bu adam bu sefer yedek olarak bile oyuna giremedi.. Ha eğer illa ki girmesi gerektiyse belki şu an gol kralı olabilecek Necati'nin yerine girdi.. Dolayısıyla takım seçiminde şu veya bu sebepten adil davranılmadı.. Benim istediğim bu adaletsizlikte mutabık kalabilmemiz, yoksa siz disiplinsizlikten gitti demişsiniz, ben Hakan yollattı demişim bunlar o kadar da önemli değil.. Önemli olan baştaki kişinin her ne sebeple olursa olsun yaptığı yanlışı görebilmek ve kabullenmek bence..
Orada sadece senin verdiğin rakamlara yorum yaptım o kadar yani ilk satır,gerisi Sovereigne cevaptı.
Ayrıca bu istatistiklerin hakikaten hiçbir manası yok çünkü başarılı olan takımın golcüsü mutlaka şu ya da bu şekilde gol atar.. Bjk'li Oktay çok gol attı avrupa'da zamanında, keza Pancu'nun da 8 golü var bildiğim kadarıyla.. Tuncay yeni yeni başladı fener avrupa'da birşeyler yaptıkça, iyi bir takımsanız başarılı olursunuz, başarılı olurken de birileri mutlaka gol atacaktır bu çok da şaşılacak bir olay değil..
Parma Maniac
10-01-05, 21:43
Ayrıca bu istatistiklerin hakikaten hiçbir manası yok çünkü başarılı olan takımın golcüsü mutlaka şu ya da bu şekilde gol atar.. Bjk'li Oktay çok gol attı avrupa'da zamanında, keza Pancu'nun da 8 golü var bildiğim kadarıyla.. Tuncay yeni yeni başladı fener avrupa'da birşeyler yaptıkça, iyi bir takımsanız başarılı olursunuz, başarılı olurken de birileri mutlaka gol atacaktır bu çok da şaşılacak bir olay değil..Hakan Sukur'un futbolunu beğenenler, savunanlar hiçbir zaman Sukur'un gol sayılarıyla övünmedi ki, sadece gerektiği zamanlarda, laf edildiğinde ortaya kondu.. yoksa Sukur o zamanlarda attığı golden çok daha farklı yönleriyle takıma katkıda bulunuyordu.. attığı gollerden 5 kat önemli işler yapıyordu sahada, zaten hiçbir zaman Sukur'e büyük golcü, Gerd Müller gibi, yakaladı mı affetmez demedik..
haa ama bazı realiteler de var tabi.. şimdi Galatasaray o dönem çok güçlüymüş.. Galatasaray'ın o dönemki kadrosu Türkiye'de en iyi olabilirdi fakat Avrupa'daki büyük takımlara göre çok iyiydi diyemeyiz.. zaten sistem takımı olmamız da burdan ileri geliyor.. diğer liglerde birçok mükemmel kadrolu takımlar var.. bizim o dönemki kadromuzla karşılaştırılamayacak derecede iyi kadrosu olan takımlar var.. bunların forvetleri o zaman 40 gol mü atmalı her sezon? var mı öyle bir örnek? mesela çok gol atılan bir lig olan La Liga'dan Real Madrid'i alalım.. adamların kadrosu gelmiş geçmiş en iyi belki de.. hücumda çok rahatlar.. Ronaldo'nun bu durumda sezon başına 50 gol mü atması lazım? bunu mu söyleyelim yani.. Hakan Sukur 19 gol attı, 32 gol attı, 38 gol attı, 14 gol attı, arada bir 19luk performans daha var sanırım.. Avrupa'da da görüldüğü gibi 0.5in altına düşmemiş ortalama olarak.. Sukur olmasaydı da başkası olsaydı mesela 38 attığı sezon 60 gol mü atacaktı? 32 gol 54 gol mü olacaktı bunu merak ediyorum ben.. yani 38 gol atıyor, 32 gol atıyor, e arkasındaki kadro çok iyi herkes atar.. yani daha iyi bi golcümüz olsa demek ki ortalama 45 golle oynayacakmış.. bunu çıkartıyorum ben yazılanlardan..
bu arada Milli Takım da ayrı bi olgu.. Hakan Sukur Milli Takımda attığı gollerin yarısından çoğunu Avrupa'da esamemiz okunmazken attı bunu da eklemek gerek.. öyle biz yıllardır kafa tutmuyoruz Avrupa devlerine.. arenaya çıkışımız tam anlamıyla 99-2000 yılları civarında oldu.. Hakan Sukur Milli Takım gollerinin çoğunu sıradan bir takımken atmıştır..
Neden olmasin Parma, Hakan 18-19 atarken Tanju ne fenerde ne GS'de 30 golün altına düşmedi.. Larrson aynı şeyi senelerce Celtic'te yaptı, keza Ronaldo TR'ye gelip Barca'da ilk sene oynadığı gibi kendini kanıtlamak için oynarsa 40 da atar 50 de.. Nistelrooy bu sezonun ilk devresi bizde olsa yarıyı en az 20 golle bitireceğinden şüphem yok..
Ayrıca 38 gol attığı sene Tanju'yu geçmesi için bütün takımın her zamankinden de fazla Hakan'ın üzerine oynadığı gibi bir gerçek var (tıpkı Tanju'ya Metin Oktay'ı geçmesi için yapılan yardımlar gibi) Hadi o sene çok formdaydı, en iyi dönemini yaşıyordu diyelim ancak Hakan deyince 30 goller atan bir futbolcu olarak hatırlamama imkan yok ne yazık ki.. Tipik bir süper lig santrforu gibi 15-20 gol ortalaması ile oynar Hakan Şükür..
Sheva kaynak gösterdiğin Kazım Kanat şu an MTV de saçmalıyor. Türk futbolunda 2. Hakan yetişmeyişinin sorumlusu da Hakan Şükürmüş meğer. Altan TAnrıkulu güzel oturttu ama. Kazım Kanat gibi kendi gazından haber yapan adamların dediklerine inanıyorsanız eyvallah. Hakan Hagiye gidip "ben bu herifi istemiyorum" demiş Hagi de "hay hay" deyip Ümiti kovmuş. Siz buna inanıyorsanız eyvallah. 2. başkan ergun Gürsoyu hatta başkanı sallamayan Hagi Hakan'ın oyuncağı olmuş demek. Bu kadar karaktersiz biriymiş.
Parma Maniac
10-01-05, 23:13
Sheva o kadar kolay mı yahu 40-50 gol atmak, Ronaldo atar demişsin niye daha hiç yapamadı böyle bi şey peki.. zamanında Barca'da oynadı ki çok iyi bi Barca'ydı, Inter, Real Madrid.. kassa yapar diyorsun da hiçbiri mi kasmıyor bunların.. sayısız örnek var, sayısız.. kadro olarak bizim en iyi zamanımızın potansiyel olarak 10 kat güçlü takımlar var.. hepsinde de dünyaca ünlü forvetler.. kim öyle rahat rahat ulaşıyor ki 40lı gollere.. dünyanın her yerinde 30u geçmek bayağı büyük başarıdır.. hiç buna öyle arkadaki takım güçlü, herkes ona çalışıyor gibi açıklamalar getirmeyelim.. herkesin beğendiği her maç sayısız pozisyona giren Arsenal'de bile Thierry Henry gibi son dönemlerin en iyisi denen adam geçen sene 33 attı.. süper rakam, ama 50 değil.. senin mantığına göre en az 40-45 gol atmalı Thierry her sezon..
Tanju da hayatı beleşte gol beklemek olan bi adamdı, çok da severdim ama oyunun diğer taraflarında hiç görünmeyen, sadece golü düşünen, sahada bunun için varolan bi adamın 30 atması normaldir elbet.. e futbolun amacı o dersen de değil diyebilirim rahatlıkla.. amaç o olsaydı sadece Jardel dünyanın en değerli oyuncusu olurdu çünkü ama Jardel'in durumu da ortada..
Sukur deyince aklına 30 gol atan adam gelmemesi hiç önemli değil, benim de gelmiyor zira.. golcü demedik ki biz hiç Sukur için daha önce de belirttim.. benim için gol dışında yaptıkları çok daha önemli oldu 10 senelik kariyeri boyunca.. ha ama bu demek değil ki attığı 38 gole, 32 gole bile çeşitli bahaneler bulmaya çalışanlara cevap vermeyeceğim.., zaten şu anda da onu yapıyorum.. :)
Emre o gol sayılarını Türkiye ligi için verdim, verdiğim bir diğer örnek İskoçya'yı dağıtan Larsson'un İspanya'daki hali ortada işte.. Bir diğer yanda da İtalya'da kadroya giremeyen Alex'in lige biraz daha iyi başlasa devreye nerdeyse 15 golle gireceği gibi bir gerçek var.. Dolayısıyla ligler arasında büyük fark var, UEFA da zaten bu yüzden altın ayakkabı ödüllerinde katsayı farkı uyguluyor (arada böyle küçük bilgiler veriyorum ki yine birşeylere bahane bulduğumu sanma)
Bir de madem Hakan'ı gol değil de sahada yaptığı diğer işlerle hatırlıyorsun ve övüyorsun, bana bir tane daha asistleriyle/presiyle hatırlanan dünyaca ünlü santrfor söyler misin? (yaptığını kasdettiğin şeyler bunlar heralde)
Ayrıca en başından beri çözemediğimiz bir konu var.. Şahsen Hakan'ın ne 38 golü, ne de Leeds'e attığı gol beni zerre kadar ilgilendirmiyor.. Beni ilgilendiren, bu senenin ilk 17 haftası sahada gördüğüm ve sonraki 17 haftası da görmek zorunda kalacağım Hakan Şükür.. O günkü hallerini çok beğeniyor olabilirsin fakat ne yazık ki fennin sınırları henüz insanları gençliklerindeki dinamizme, enerjiye döndürebilecek kadar ilerlemedi..
Parma Maniac
11-01-05, 11:38
dün cevap veremedim, kaldığım yerden devam ediyorum..
abi öncelikle Larsson Barca'ya geldi ve sakatlandı.. sanıyorum 10 maça çıktı ve attığı gol de 3 ya da 4tü hatırladığım kadarıyla.. 34 yaşından sonra Barca gibi dünyanın en iyi kulüplerinden birine geldi bu adam ki hayatında oynamamış böyle bi kulüpte, bence sakatlanmasa devam etse bu sene en az 20-25 atacaktı yine.. o da sağlam beleşçilerden çünkü.. İtalya'da atabilir mi peki dersen zor ama La Liga'da rahat atar o adam.. ligler arasında fark var dediğin gibi, savunmalar aynı değil, ama benim de dediğim gibi o dönemki Galatasaray da bu ligdeki büyük takımların yanında çok güdük kalıyor.. bence ikisi birbirini dengeler.. yani öyle bir konuşuyoruz ki Galatasaray süperdi, harikaydı.. o süper top oynadığımız dönem zaten Terim'in son 2 senesi.. ilk 2 senesinde de sıradan bi takımdık.. Sukur Galatasaray'da 10 yıl oynadı.. hep o 2 seneki futbol kaldı akıllarda..
Sukur gibi adamlar sayabilirim tabi sana.. mesela Carew ilk parladığı yıllarda tamamen fiziğine dayalı oyunu, gücüyle çıktı ortaya.. son derece sıradandır vuruşları, çok gol kaçırır.. mesela Jurgen Klinsmann.. ohoo o çok golcü diyecektir herkes eminim ama Klinsmann çok uzun dönemler forma giymiştir.. çok gol atmıştır ama attıklarından fazlasını da kaçırmış bi adamdır.. hatta bu nedenle çok dalga geçilmiştir kendisiyle ama harika hava hakimiyeti, muhteşem fizik gücü her zaman bitiriciliğinden önde gelmiştir, Klinsmann'ı Klinsmann yapan o yıpratıcılığı, defansı dağıtan özelliğidir.. son dönemde Çek'lerden çıkan 2.02lik bi Jan Koller var mesela, yetenekleri çok sınırlı olmasına rağmen eşsiz yapısıyla milli takımına ve kulübüne ne kadar faydalı olabildiğini gördük geçmiş dönemlerde.. çok eskiden başka bir örnek vereyim Macarların Sandor Kocsis'i.. efsane bir oyuncu, kafayla attığı goller ayakla attıklarından fazla belki.. gerçi Kocsis de dünya kupasında anormal işler yapıp goller atmış bi forvet ama bu bitiriciliğinin mükemmelliğinden ziyade o dönem için muhteşem olan fizik yapısını harika kullanmasından kaynaklıydı..bu adamların hepsi bana golden önce target striker kavramını çağrıştırır.. aynı Sukur gibi..
en başından beri çözemediğimiz konu değil o Doğanay'cım.. benim ağzımdan bi gün Hakan Sukur'un şu anki durumu tartışılırken ama Sukur geçmiş yıllarda 38 gol attı cümlesinin çıktığını gördün mü? ben sadece bu topicte ya da başka topiclerde Sukur'un eski dönemleri konuşulmaya başlandığında insanlar bunlara bile çeşitli açıklamalar getirmeye çalıştıklarında söz alıyorum.. aynı bu topicteki gibi.. tekrar diyorum, zamanında 20,30,40 gol atmış bi adamın bu performanslarını küçümsemek için hiçbir neden yok.. Sukur'un attığı bu gollere çeşitli bahaneler bulmak bana daha önce dediğim gibi o dönem bizde Ronaldo ya da Henry oynasa onun en az 50-55 gol atacağı düşüncelerini aklıma getiriyor.. yani böyle düşünüyor olmalısın, başka türlü bir açıklama bulamıyorum..:)
Forvetin gol atanı makbuldür lafı günümüz futbolu için çok geçerli değil. Nice futbolcular var ki patır patır gol atmalarına rağmen büyük takımlar bunların yüzüne bile bakmıyor. Tanju-Papin-Müller tarzı topçular artık büyük kulüplerde fazlaca ekmek bulamıyorlar. Eğer forvetin sadece gol atanı makbul olaydı Inter Hakan'a 9 milyon mark ödemez bu parayla gider Jardeli alırdı. Ya da Milan'ın forvetinde Sheva yerine ondan daha golcü olan Jardel oynardı. Mesela Chelsea da izlandalı Gudjohnsen var. Takımda ondan çok daha golcü özellikte adamlar olmasına rağmen çoğu maçta ilk 11 oynuyor. Bu sezon attığı gol sayısı yanlış bilmiyorsam 10 un altında. FAzlaca gol atmamasına rağmen çok faydalı bir topçu. Eğer sadece gol meselesi olsa Eidur Gudjohnsen yerine kariyerinde TIR dolusu golü olam Kezman oynardı.
P.S. Baktım adam ilk yarı 7 gol atmış. Geçen sezonu da 13 golle bitirmiş. Demek ki büyük takımın forvetinin 13-15 gol atması çok ta ayıplanmıyor ingilterede.
UmBeRtO GS
11-01-05, 17:11
Necati: Hakan değil Hagi gönderdi
Galatasaray'ın gol ayaklarından Necati Ateş, takım arkadaşı Hakan Şükür’e destek vererek, Ümit Karan’ın gönderilmesini Hakan Şükür’ün istediği şeklindeki haberlerin doğru olmadığını söyledi. İnsanlara çok kolay leke atılıyor diyen genç golcü, "Ümit, forma şansı bulamadığı için hoca tarafından gönderildi" dedi. Necati, takıma takviye yapılmasının da şart olduğunu dile getirdi.
OLMAZ BÖYLE BİR ŞEY
Genç futbolcu, “Böyle bir şey olabilir mi? Bir futbolcunun gönderilmesini bir futbolcu nasıl sağlayabilir. Türkiye’de zaten bir futbolcu gönderildiğinde bir suçlu, bir günah keçisi aranıyor. Bu kez de Hakan ağabey günah keçisi seçildi. Türkiye’de insanlara çok kolay leke atılıyor. Biz bir aileyiz. Kimsenin kimseyle sorunu yok. Ümit Karan takımda oynama fırsatı bulamadığı için hoca tarafından gönderilmesine karar verildi. Bunlar bizim dışımızda gelişiyor. Ben bir futbolcunun başka bir futbolcuyu gönderebileceğine inanmıyorum” ifadelerini kullandı.
HAKANSIZ OYNAMAK ZOR
Milli futbolcu Necati, Hakan Şükür’ün oynamadığı maçlarda tek forvet oynadığı için zorlandığını belirterek, “Hakan ağabey olmadığı zaman oynamak zor oluyor. Onunla birlikte daha kolay oynuyorum. Hakan ağabeyin hem kafa hakimiyeti çok iyi, hem yerden çok iyi. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Bir yıldır yan yana oynuyoruz. Birimizden biri sakatladığında mecbur oynayacağız, buna alışmamız gerek” dedi.
TAKVİYE ŞART
Şampiyonluk için şimdiden konuşmanın mümkün olmadığını ifade eden Necati, “Daha çok süre var. Şimdiden bir şey söylemem mümkün değil. Ancak takıma takviye yapılması şart. Hocamız bu konuda yöneticilerimizle konuşuyor. Bizim işimiz sahada elimizden geleni yapmak. Yeni bir arkadaşımız aramıza katılırsa onu kucaklayıp Galatasaray’a faydalı olmasını sağlamak” diye konuştu.
Parma Maniac
11-01-05, 18:13
Umberto bu tip haberleri bence paste etmenin hiçbir anlamı yok.. Karan'ın gitmesini sağlayan Sukur deyip hem Sukur'e çamur atan hem de Hagi'nin insanlığını bitirenler elbette kabul etmez bu tip şeyleri.. Necati de Sukur'den korkmakta, kendisinin gönderilmesinden endişe duymaktadır.. alacağın cevap sadece bu olacaktır, o yüzden çabalamana gerek yok kanımca..
UmBeRtO GS
11-01-05, 18:16
Doğru haklısın Parmacım :)
Necati'de ipinin çekilmesinden korkuyor...
Vallahi beyler futbolun 5-6 yıl önceki sitatistiklerle oynanmadığını farketmedik mi? Size katılmamakla beraber tamam, diyelim ki Ümit Hakan'ın yarısı akdar verimli oynamıyor, peki size bana kalırsa Türkiye'deki en öenmli yedek oyuncuyu hadi onu da kabul etmiyorsanız elinizdeki skoru etkileyebilecek tek yeedeğinizi ve tek forvetiniz 100 bin dolar karşılığında elden çıkarmanın mantığını ama Hakan... bilmemne bilmemne diyerek açıklamak mümkün müdür?
Haberin kaynagi Milliyet degil dimi Kaan :kiskis: ?
UmBeRtO GS
11-01-05, 20:18
Yok dikkat ettim merak etme...
Haber Hürriyet'ten... :D
Bir işimiz de müsbet sonuçlansın dişimi kırıcam.. En kesin gözüken transferde bile sorun çıktı, ki yazılana göre baya büyük bir sorun;
Ümit Karan geri döndü!
Borussia Mönchenladbach Ümit Karan'ı bonservisiyle istedi, Galatasaray kiralık vermekte direnince, ipler tamamen koptu
Şimdilik takımda kaldı
Alman ekiplerinden B. Mönchengladbach’la anlaşmak üzere olan Ümit Karan, şimdilik Galatasaray’da kalmış görünüyor. Gün boyu süren pazarlıklarda kulüpler anlaşma sağlayamayınca forvet oyuncusunun Almanya’ya gitme planı suya düştü. Ümit’in anlaşma sağladığı Alman ekibi, dünkü görüşmelerde forvet oyuncusunu bonservisiyle birlikte almak isteyince, Galatasaray olumsuz yanıt verdi.
‘Bir çok teklif var’
Kıran kırana geçen pazarlıklarda uzlaşma sağlanamadı ve ipler koptu. Ümit, “Mönchengladbach beni Galatasaray’dan sezon sonunda satın alma opsiyonu ile almak istedi. Bu yüzden aramızda maddi sorunlar çıktı. Galiba onlar da ne istediklerine daha karar veremediler” dedi. Karan, bir çok transfer teklifi aldığını yineleyerek, “Teklifler var ama hepsi yurtdışından” diye konuştu.
Abi ben bu işi anlamıyorum madem oynatmayacağız niye satmıyoruz? Hagi sezon sonu kalırsa gene oynatmam derse ne olacak? YAzık vallahi yazık.
Ata diyorlar ya Ümit Karan disiplinsizlikten gönderildi diye, Almanya'da yarım sezon kalıp terbiye öğrendikten sonra gelip oynamaya başlayacakmış :lol: Buradan nacizane yönetime seslenmek istiyorum, bıraksınlar bu küçük hesapları, nasıl olsa Hakan Şükür'e sene sonu jübile yaptıramazlar o yüzden bari Ümit'i satıp 3-5 kuruş birşey kazanalım..
Ajax striker Sonck joins B.M'gladbach
AMSTERDAM, Jan 11 (Reuters) - Belgium striker Wesley Sonck has agreed to leave Ajax Amsterdam for Borussia Moenchengladbach.
Sonck is to sign a three-and-a-half year contract with the German Bundesliga club, reported the Dutch TV programme Studio Sport on Tuesday.
Media reports said Moenchengladbach would pay the Dutch champions a fee of around €4 million ($5.25 million) for the 26-year-old striker.
Sonck scored 10 goals in 34 league matches for Ajax after joining the club in 2003.
-------------------------------------------------------------------------
İşte size Ümit'in transferinin olmama nedeni.Yok kiralıkmış,yok Galatasaray istememişmiş falan palavra...
Advocaat akıllı adam.Çıkardı iki antremana,baktı ki iş yok,hemen Sonck'u alıverdi.
Ben bir hazırlık maçı diye biliyordum, hele ki 2 hazırlık maçında oynayıp gördülerse hayatta almazlar artık.. Bir de işin içine başka transfer için entrika girmiş ki güzel taktik aslında.. İşe yararsa, bir yanda Sonck bir yanda Ümit varken, Ümit hafta içi döner İstanbul'a..
İşin kötüsü bugün bjk'de Veysel gol atmış.. Ordan da zora girmeyelim de hayırlısıyla alalım şu 2-3 milyon doları..
09/01/2005
Şu anki duruma göre Ümit kaldı elimizde..
sonck'a destek verirlerse sene sonunda 10 mio ya bayern'e satarlar...Söylemedi demeyin.Ama psikolojisi birz bozuk bi adam...
Sovereign bence neden o değil, Sonck'un fiyatını düşürmek için yapılmış bir taktik olabilir, ayrıca Sonck zaten Ümit'ten çok daha iyi bir oyuncu bunu kimse inkar edemez. 2 antrenmanla pek karar vereceğini sanmıyorum, unutmadan Advocaat çok dandik bir hocadır. :)
Haklisin.
Helal olsun adamlara eger Sonkun fiyatini bu taktikle dusurup aldilarsa.
Bize gelince transfer doneminde transfer taktigi adi altinda basak gecilen takim olduk yaziklar olsun yonetim :kizgin:
Ata,bence fiyat düşürmek amaç değildi.Zira Charistheas'ın gelmesinden sonra Ajax,Sonck'u satacak takım arıyor zaten.
Amaç Ümit'in ne durumda olduğunu görmekti.Eğer Ümit iyi görüntü verseydi Sonck'tan çok daha ucuza alacaklardı.Ama eminim ki çıktığı 2 antremanla Advoocat'da Ümit hakkında benimle aynı görüşe sahip olmuş... :D
Bu arada Advocaat'ın hocalığını değil bu konudaki akılcı stratejisini takdir ettim yalnızca.
Sanmıyorum öyle olsa adamların yönetimi GS'ye başvurup bonservisini almak istemezdi, zira tüm haberlerde GS ile Gladbach'ın anlaşamadığı yazıyor, Ümit beğenilmedi gönderildi diye bir haber okumadım.
Zaten yönetim kendi de Ümit'i kiralayacağız dedi hatırlarsan, satma isteği olsa uygun bir teklif gelirse satacağız diyebilirlerdi.
Ata,
Yönetimden hiç böyle bir açıklama duymadım ben.M'gladbach takımından da bu yönde hiçbir açıklama yapılmadı.Dikkatli araştırırsan Alman basınında da hiç bu şekilde bir haber yok.Kabul edersin ki onlar bu konuda daha doğru haberler verebilirler.
Kanımca M'gladbach'ın Ümit için hiçbir teklifi olmamıştır.Sadece Ümit'i denemek için izin almışlar beğenmeyince de ilk uçağa koyup yollamışlardır.
Aksini gösteren hiçbir durum da mevzubahis değildir.
Sovereign Ajax Sonck'u satacak takım arıyor diyorsun (hani bizim Saiodu'yu, Petre'yi aradığımız gibi) ama maşallah adamlar 4 milyon Euro'ya satıyor Sonck'u.. Bu durumda Borussia'nın Ümit'i bu maksatla kullanmasından daha doğal ne olabilir? Senin dediğine göre bunlar Sonck'u aldıktan sonra Ümit'i beğenmiş olsalar onu da alacaklardı ama hiç öyle birşey yok bence..
Dostum,Sonck'un Ajax'a transferinde ödenen tutarı görürsen şu ödenen tutarın hiç de önemli olmadığını görürsün.Ajax'da adamı haraç mezat satmak derdinde değil zaten.Yabancı kontenjanı vs. gibi durumlar sözkonusu değil.
Üstelik Sonck ile Petre,Saidou veya Karan'ı bir tutmak da pek doğru değil.Avrupa'da herhangi bir futbolsevere "Bu futbolculardan hangisini tanıyorsunuz?" diye sorulsa,alınacak cevap da bellidir.
Dolayısıyla Sonck'un alıcısı M'gladbach olmasa başka bir takım olur.Çünkü hem alıcısı hem de piyasası olan bir futbolcu...
PS:Eğer Ümit'i beğenselerdi Sonck'u muhtemelen almaycaklardı.Zira arada bayağı bir maliyet farkı olacaktı.
UmBeRtO GS
12-01-05, 17:22
Souvereign'e katılmakla beraber birşey eklemek istiyorum, zaten Sonck gibi bir oyuncunun transferinde fiyat düşürebilecek bir oyuncu mu Ümit Karan? Hadi Ümit Karan Avrupa'da çok tanınmış bir oyuncu olsa taktik gereği herkesi yanılttılar derim ama öyle birşey yok..
Peki Sovereign sen bir oyuncu için 2 günde karar verildiğine inanıyor musun antrenmana çıkartarak sadece? Bu Afrika'nın ücra köşelerinden gelen bir oyuncu değil CL'de 2 yıl oynamışlığı var sonuçta.
UmBeRtO GS
12-01-05, 17:38
2 gün içinde bir oyuncu için karar vermek tabii ki doğru değil ama Ümit Karan sadece antremana çıkmadı ayrıca bir hazırlık maçında oynadı....
Hem Türkiye'de de bunun çok örnekleri görüldü, Brezilya'dan getirilen oyuncular antremanda izlenip beğenilmeyip gönderildiler...
Tabi ki inanıyorum.
Bir futbolcunun yeteneğini görmek için tek bir antreman bile yeterli olabilir bazen.
CL'de oynamışlığı var ama son 2 sezonda ligde oynamışlığı yok...
Bu özel durumda ise zaten yapılması gereken budur.Zira M'gladbach'ın elinde Sonck gibi bir koz var.Ümit oraya "ya tutarsa" modeliyle çağrılmış bir futbolcu.İyi performans verseydi,maliyeti de ucuz olduğu için tercih edilebilirdi.Ama yeterli olmadı ki zaten çok daha iyi futbolcu olan Sonck'tan yana kullanıldı tercih.
Hakikaten hayret ediyorum bazı argumanlara, bunları yazan kişilerin aklı başında insanlar olduğunu bilmesem üstünde durmayıp geçicem ama böyle olunca mutabık kalamamıza üzülüyorum.. Ne demekmiş yahu Ümit Karan Sonck'a karşı kullanılacak futbolcu mu, adı Ümit Karan olmasın da Ahmet Karmayan olsun ne fark eder? Borussia bir forvet oyuncusu alacak kontenjanı bu kadar ve eğer Ümit'i alıcam diyorsa Sonck'u almayacak.. İster iyi olsun ister kötü farketmez, bu tamamen Borussia yöneticilerinin keyfine kalmış bir konu.. İsterlerse Ümit'i böyle birşey için kullanırlar, isterlerse Afrika'dan bjk'nin getirdiği gibi genç bir çocuğu getirir, biz bunu alıcaz kardeşim istemiyoruz Sonck'u derler.. Ne demekmiş Sonck'un karşılığı oyuncu, böyle bir kumpas kurmak için illa eşdeğer oyuncular mı bulmak lazım, hakikaten böyle ilginç bir laf hayatımda duymadım..
Ayrıca çok derinine inmek gerekirse, Ajax'lı yöneticiler açar bakar bu adam zamanında CL'de şu kadar gol atmış, 4 senedir GS gibi bir takımın kadrosunda oynayan bir oyuncu, yani her halikarda Borussia'nın istediği etkiyi yaratır.. Fakat düşünüyorum da keşke Hakan'ı çağırsalardı o zaman çok daha inandırıcı olurdu, Ajax yarı yarıya daha kırardı fiyatı :lol:
Bir işimiz de müsbet sonuçlansın dişimi kırıcam.. En kesin gözüken transferde bile sorun çıktı, ki yazılana göre baya büyük bir sorun;
Ümit Karan geri döndü!
Borussia Mönchenladbach Ümit Karan'ı bonservisiyle istedi, Galatasaray kiralık vermekte direnince, ipler tamamen koptu
Şimdilik takımda kaldı
Alman ekiplerinden B. Mönchengladbach’la anlaşmak üzere olan Ümit Karan, şimdilik Galatasaray’da kalmış görünüyor. Gün boyu süren pazarlıklarda kulüpler anlaşma sağlayamayınca forvet oyuncusunun Almanya’ya gitme planı suya düştü. Ümit’in anlaşma sağladığı Alman ekibi, dünkü görüşmelerde forvet oyuncusunu bonservisiyle birlikte almak isteyince, Galatasaray olumsuz yanıt verdi.
‘Bir çok teklif var’
Kıran kırana geçen pazarlıklarda uzlaşma sağlanamadı ve ipler koptu. Ümit, “Mönchengladbach beni Galatasaray’dan sezon sonunda satın alma opsiyonu ile almak istedi. Bu yüzden aramızda maddi sorunlar çıktı. Galiba onlar da ne istediklerine daha karar veremediler” dedi. Karan, bir çok transfer teklifi aldığını yineleyerek, “Teklifler var ama hepsi yurtdışından” diye konuştu.
bu haber milliyetten herhalde.
galatasarayla anlaşamayıp sonck a yönelmiş olma ihtimalleri falan yok.
yönetimden kiralanacağına dair açıklama duymayan arkadaşlar pek tv seyretmiyor ya da kanal d de falansa montajdır diye düşünüyor herhalde. galatasaray yöneticilerinin tümü ümitin kiralanacağını satılmayacağını söylediler.
Mönchengladbach bugün Sonck la 2008 e kadar mukavele yapti !
Haber Mönchengladbachen resmi sitesinde yayinlandi.
Borussia Mönchengladbach hat Wesley Sonck von Ajax Amsterdam verpflichtet. Der 26 Jahre alte Stürmer erhält beim VfL einen Vertrag bis Juni 2008. Über die Ablösemodalitäten vereinbarten beide Klubs Stillschweigen. „Mit Wesley bekommen wir einen Klassestürmer“, so Borussias Sportdirektor Christian Hochstätter
http://www.borussia.de/
Ve böylece Ü. Karanin Almanya rüyasi bitti diye düsünüyorum.
Milliyet haberi transfer belgesi mi?
Bana lütfen Alman basınında çıkmış böyle bir haber iletin...
M'gladbach'ın Ümit'e teklif götürdüğüne dair...
Daha Ümit havaalanına indiğinde Sonck M'gladbach'a imza atmıştı...
Aha benden size,Ümit M'gladbach kampındayken bile çıkmış bir haber:
BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Wer kommt(Gelecek futbolcular )
Jörg Böhme (Schalke 04), Craig Moore (Glasgow Rangers), Bernd Thijs (Trabzonspor), Otto Fredrikson (noch ausgeliehen an FF Jaro), Daniel Felgenhauer (noch ausgeliehen an LR Ahlen), Marcell Jansen, Eugen Polanski (von eigenen Amateuren)
Wer kann kommen (Görüsülen ve gelme ihtimali olan futbolcular)
Wesley Sonck (Ajax Amsterdam), Vahid Hashemian (Bayern München)
Wer geht (Gidecek futbolcular)
Vladimir Ivic (AEK Athen), Jan Schlaudraff (Alemannia Aachen), Enrico Gaede (Rot-Weiß Essen)
Wer kann gehen(Serbest futbolcu)
Darius Kampa
Sovereign ben de diğer topicte bu konuyla ilgili bir haber yazdım.
Şimdi gördüm,sayfanın sonuna denk geldiği için kaçırmışım.
Yalnız orda da görüldüğü gibi Ümit'in deneneceği belirtiliyor.Transfer olabileceğinden bahsediliyor.Herhangi bir tekliften söz edilmiyor.
:kizgin: :kizgin:
Su anda icinde olunan ziyanligin tum sorumlusu Hakan dir.Hem igrenc futbolunu, beceriksizligini tum sezona yayiyor.Hemde takimda cirkefliklerle problem yaratiyor.Onun igrenc hareketleri ile Umit karan takimdan resmen kovuluyor. Hakandan 5 kat daha cok is yapar.SOnra seyici tabi tepki gosterir.
Hakan yeter artik, senden nefret edenler oldugunu bil, hemde bunlarin sayisi cok cok fazla.Kimse dusunmesinki GS tarftarlari hakan sevdalisi, anket yapilsa eminim yarisi nefret ettigini saklamaz.
M.Yasin Cakmak
25-01-05, 01:12
Ne alaka simdi bu ya?
150 tane hakan topigi var bir taneye daha gerek yok. Bir tanesine tasiyacagim bu mesaji birazdan.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to