PDA

Tüm Versiyonu Göster : Dünya'nın en yavaş ve en pahalı interneti

Nerval
05-08-08, 21:03
Bildiğiniz gene en iyisi biziz.

http://img372.imageshack.us/img372/7572/oecdbroadbandspeedcountiv1.png

Bunlar broadband hızları. En yavaşı tabiki bizde.

http://img372.imageshack.us/img372/6319/oecdbroadbandpricepermbgw6.png

Bu da megabit başına ödenen para. En pahalısı gene bizde.

Heyo.

zidane38
05-08-08, 21:08
Yanlış hatırlamıyorsam bu başlığın aynısı, bire bir benzeri vardı forumda.

Yani hala bir gelişme yok biz de :) Yazık.
Gerçekten çok yavaş internet

JackDaniels
05-08-08, 21:10
Hem yasak, hem pahalı, hemde yasaklı...

Sheva
05-08-08, 21:27
en pahalı gsm, en pahalı benzin, en pahalı motorlu araç, en pahalı teknolojik ürün ve tabi en düşük milli gelir olarak gider bunun devamı.. alışmış olmak lazım böyle şeylere, adam senin tofaş'a bindiğin paraya en kötü ihtimal VW'ya biniyor, iki videoyu geç indirmişsin dert mi?

Giga
05-08-08, 21:30
Bu telekom 1 yıllık karı karşılığı satıldı, durmak yok yola devam...

Nerval
05-08-08, 22:56
Şaka gibi ama.

Japonya'nın 90'da bir internet hızını verip, Japonya'nın 30 katı para istiyoruz.

Güzel sektör vesselam.

Soran yok, eden yok, rekabet kurulu yok, komünizm'de bu kadar ağır kurallar olmaz.

Helal olsun halletikleri için.

Fransa'nın niye İran'da şeriatı istediğini anlar oldum.

Destekliyorlar, lakin aynı kar marjlarında para kazanıyorlar.

tyisik
05-08-08, 23:26
valla 3 seneye kadar Turkiyeye donme planlari yapiyoruz hanim oralari pek bilmedigi icin biraz araba ve ev fiyatlarini kendisi arastirdi hatta beyaz esye ve cep telefonuna kadar, sonra dedi Turkiyede insanlar bunlari nasil alabiliyorlar tamamen dolandiricilik diye konusmaya basladi , galonu 10 dolar benzin , dandik bir amerikan arabasi 100,000 USD, ev fiyatlari 500,ooo Usd , cocuklarin okul parasi iyi bir kolejde cocuk basi 20,000 USD
internet 80 USD cep telefonlari ayri bir dert, yani hizmet olayimiz sifir ama para istemekte bir numarayiz hic sasirmadim yukaridaki tabloya

Serkan1905
05-08-08, 23:36
250 milyon $lik sponsorluk anlasmasini simdi anladim :D

Saka bi yana. Türkiye AB konusunda ilerledikce, Telekomunikasyon isleri de özellestirelecektir. O zaman da ucuzlayacaktir.

Almanya eskiden farkli miydi?? Eskiden Almanya TR görüsmesi dakikasi 1,99 Marka yapiliyordu. Bugünün 1 Eurosu!! Simdi ise ayda 45€ ver, istedigin kadar 6000 lik internet, istedigin kadar Almanya ici konus, istedigin kadar da Türkiyeyi ve hatta tüm Avrupayi ara. Özellestirme sagolsun.. :)

M.Yasin Cakmak
05-08-08, 23:37
Bende bunu diyecektim.

O cogunuzun ulkeyi satiyosunuz diye agladiginiz ozellestirmelerin, tekelden kurtulmanin yapilmasinin nedeni bu. Devlet eliyle hizmet saglamaya kalkarsan boyle olur. Duzelecek insallah.

Serkan1905
05-08-08, 23:39
Bu ara Türk Telekom Suudi Arabistanli birine mi ait??

zidane38
05-08-08, 23:39
Hakkatten ya.

Tabiki de en pahalı olacak, hak ediyor Türk Telekom :D

Giga
05-08-08, 23:41
Ürdünlü Hariri ailesine peşkeş çekildi 1 yıllık karı karşılığı...
Bu özelleştirme değil peşkeş çekme Yasin bari bunu kabul et...
Özelleştirme olmasın demiyoruz, olursa adam gibi olsun diyoruz...

M.Yasin Cakmak
05-08-08, 23:45
Ben genel prensipten bahsediyorum hocam telekon anlasmasi detayi hakkinda bir bilgim yok.

Devletin elinde sirket kalmasin istiyorum, hepsi gitsin.

sigara69
06-08-08, 00:53
Devletin elinde sirket kalmasin istiyorum, hepsi gitsin.

“Özelleştirilen devlet işletmelerinin önemli bir bölümü daha şimdiden kapatılmış durumdadır. İş Bankası’nın kontrolündeki Şişe Cam, Beykoz’daki fabrikasını kapatarak Rusya’da fabrika açmaktadır. Koç Grubu, Bozüyük’teki radyatör fabrikasını kapatarak konteynerlerle Çin’e taşımaktadır. Bugün Türkiye’de tek bir ampul fabrikası bile kalmamış durumdadır. ‘Devlet ayakkabı üretmesin’ diyenlerin derdi belli olmuştur: ‘Devlet hiçbir şey üretmesin ve biz de her şeyi yurtdışından ithal edelim!’

Kalmasin hepsi gitsin!!

Marikinas2
06-08-08, 09:52
Bu ara Türk Telekom Suudi Arabistanli birine mi ait??

Evet Suudi Arabistan' lı Saudi Oger(Oger telecom) isimli bir şirket..

Fighting Falcon
06-08-08, 18:58
“Özelleştirilen devlet işletmelerinin önemli bir bölümü daha şimdiden kapatılmış durumdadır. İş Bankası’nın kontrolündeki Şişe Cam, Beykoz’daki fabrikasını kapatarak Rusya’da fabrika açmaktadır. Koç Grubu, Bozüyük’teki radyatör fabrikasını kapatarak konteynerlerle Çin’e taşımaktadır. Bugün Türkiye’de tek bir ampul fabrikası bile kalmamış durumdadır. ‘Devlet ayakkabı üretmesin’ diyenlerin derdi belli olmuştur: ‘Devlet hiçbir şey üretmesin ve biz de her şeyi yurtdışından ithal edelim!’

Kalmasin hepsi gitsin!!

Peki bu firmalar, neden bu isletmeleri Turkiye disina cikartiyorlar? Neden devam etmiyorlar Turkiye'de? Muhtemelen maliyetler cok yuksektir, ve gelir gidere baktiklarinda Turkiye'de fazla kar etmiyorlardir. O yuzden maliyetlerin daha az oldugu ulkelere tasiyorlardir fabrikalarini.

Peki, bu fabrikalar devletin elindeyken maliyetler daha mi dusuk? Sanmam. Hatta devlete cok buyuk yuk bile oluyordur. Peki bu yuku kim karsiliyor? Sen, baban, amcan vergileriyle karsiliyorlar.

Devlet, bu yukten kurtulmak icin, bu isletmeleri sattiysa, ve bu isletmeler de fabrikalari baska ulkelere tasiyorsa, bu cok basit bir aciklamayla "devletin yapmis oldugu cok akillica bir istir!"

Isletmeler disariya gidiyor diye devlete degil, disariya goturen isletmelere kizmak lazim. Onlar da kar amaci guden firmalar olduguna gore, kendileri acisindan en uygun olani yapacaklar dogal olarak.

M.Yasin Cakmak
06-08-08, 19:03
Buradaki tek problem bu fabrikalarin yurtdisina cikmasiyla dogan issizlik. Bu sadece bizde degil tum dunyada boyle ne yazik ki. Nike vs. tum fabrikalarini yurtdisinda kuruyor artik ve Amerika'da issizlik rekor seviyelerde seyrediyor.

Giga
06-08-08, 20:41
Evet Suudi Arabistan' lı Saudi Oger(Oger telecom) isimli bir şirket..

Ürdünlü Hariri olması lazım...

yersiniapestis
08-08-08, 01:23
Buradaki tek problem bu fabrikalarin yurtdisina cikmasiyla dogan issizlik. Bu sadece bizde degil tum dunyada boyle ne yazik ki. Nike vs. tum fabrikalarini yurtdisinda kuruyor artik ve Amerika'da issizlik rekor seviyelerde seyrediyor.

E oyunun kurali bu. Misal X memleketinde (Cin olur Hindistan olur Vietnam olur) hammade, enerji, is gucu ve hatta kapital marketlere erisim (sen borclaniyorsun 30 senelik %12 faizle, X borclaniyor %3 faizle) ucuzsa bittabi rekabet edemezsin, imkan kabilinde degil ki...

O bakimdan (her hususta oldugu gibi) ayakta kalmanin tek metodu rekabet ustunlugun olan alanlari iyi belirleyip onlara odaklanmak, evrimlesmek. Misal (cidden misal) bilisim teknolojilerine, genetige, servis sektorune odaklanacaksin, piyasalarini belirleyeceksin, uzun vadeli planlar gelistirecek ve ozel tesebbuse bu alanlarda destek vereceksin.

E bunlari yapabilmek icin de dogru duzgun -maksada yonelik adam yetistireceksin. Devletin bir numarali odevi egitimi bir halta benzetmektir. Yoksa niye girip niye ciktigini, neyi niye ogrendigini bilmeyen, bir yigin universite mezunu adamin olur.

Nike'i Amerika'da, Ingiltere'de, Almanya'da uretemezsin. Uretirsen satamazsin. Satamazsan batarsin yine issizlik olur (Ya da Turkiye'de sittin sene yaptigin gibi devlet subvansiyonuyla uretirsin, arpalik olur Nike tesislerin)

Dolayisiyle mevzuu teknolojiyi, servisi, dusunceyi uretebilmek, yoksa Nike artik Cin'de.

E Amerika'da o dusunme isini ya Cinlisi, ya Hintlisi ya da sen ben yapiyoruz; Pozitif ilimlerden mezun Amerikali sayisi yabanci ogrenci sayisinin altida biri. Nike'in Mississippi'den Sangay'a gitmis, araba pazarini Japonlar kapmis, Microsoft Hintli, Cinli Turk istilasi altinda, genetige Yasin el atmis celige Noyan, e issizlik kacinilmaz ABD'de.

Ibrahim
08-08-08, 02:37
Bu dünyada eğer birşey satacaksanız hedef kitleniz sadece bayanlar olsun derim.

İnanın çok para kazanmanız garanti.

Yanlız biraz sabır taşı olmak zorundasınız.

M.Yasin Cakmak
08-08-08, 02:42
E oyunun kurali bu. Misal X memleketinde (Cin olur Hindistan olur Vietnam olur) hammade, enerji, is gucu ve hatta kapital marketlere erisim (sen borclaniyorsun 30 senelik %12 faizle, X borclaniyor %3 faizle) ucuzsa bittabi rekabet edemezsin, imkan kabilinde degil ki...

O bakimdan (her hususta oldugu gibi) ayakta kalmanin tek metodu rekabet ustunlugun olan alanlari iyi belirleyip onlara odaklanmak, evrimlesmek. Misal (cidden misal) bilisim teknolojilerine, genetige, servis sektorune odaklanacaksin, piyasalarini belirleyeceksin, uzun vadeli planlar gelistirecek ve ozel tesebbuse bu alanlarda destek vereceksin.

E bunlari yapabilmek icin de dogru duzgun -maksada yonelik adam yetistireceksin. Devletin bir numarali odevi egitimi bir halta benzetmektir. Yoksa niye girip niye ciktigini, neyi niye ogrendigini bilmeyen, bir yigin universite mezunu adamin olur.

Nike'i Amerika'da, Ingiltere'de, Almanya'da uretemezsin. Uretirsen satamazsin. Satamazsan batarsin yine issizlik olur (Ya da Turkiye'de sittin sene yaptigin gibi devlet subvansiyonuyla uretirsin, arpalik olur Nike tesislerin)

Dolayisiyle mevzuu teknolojiyi, servisi, dusunceyi uretebilmek, yoksa Nike artik Cin'de.

E Amerika'da o dusunme isini ya Cinlisi, ya Hintlisi ya da sen ben yapiyoruz; Pozitif ilimlerden mezun Amerikali sayisi yabanci ogrenci sayisinin altida biri. Nike'in Mississippi'den Sangay'a gitmis, araba pazarini Japonlar kapmis, Microsoft Hintli, Cinli Turk istilasi altinda, genetige Yasin el atmis celige Noyan, e issizlik kacinilmaz ABD'de.

Sen onu bunu birak bir ara beni, ulasamiyorum.

Ayrica attigin mesaj sayisina bak utan, forumu da mi Cin'e tasiyalim mesaj yazman icin?

yersiniapestis
08-08-08, 02:54
Hos bayanlar varmis burada, o yuzden geldim. Gecmiste iyi is ciktiydi

Neyse, limon ve kedi mamasi alip eve gitmem lazim, yoksa yengen gebertecek beni. Yoldan ararim