PDA

Tüm Versiyonu Göster : Yorumsuz

Sheva
05-01-05, 10:39
Kral'dan şok açıklamalar

Hakan Şükür, milli takıma seçilmediği dönemde yakın arkadaşlarının kendisine destek olmadığını açıkladı.
05.01.2005

‘Futbolu bırakıyordum’
Galatasaray’ın yıldızı Hakan Şükür yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı. TRT 1’de yayınlanan ‘Futbol Vizyon’ adlı programa katılan Cim Bom’un golcüsü, “Geçen yıl dört arkadaşımız (Bülent, Baliç, Arif, Hakan Ünsal) kadro dışı bırakıldığında ben de futbolu bırakma kararı aldım. Ama bir yöneticimiz araya girerek, bana engel oldu. Ben milli takıma seçilemediğim dönemde ise hiçbir arkadaşım bana destek olmadı!” diyerek takım arkadaşlarına gönderme yaptı.

Karan’ı hedef aldı!
Şükür, açıklamalarının devamında Ümit Karan’ı ima ederek, “Bazıları gazetecilerle iyi geçinerek, soyunma odasından haberler veriyor. Ben hiçbir gazeteci ile haber konuşmadım. Ümit’le ettiğimiz kavga da sürekli körüklendi. Ama üç yıllık sözleşme yaptı. Hep ‘Hakan’ın alternatifi yok’ denildi. Peki Ümit neredeydi!” ifadesini kullandı. Hakan’ın bu sözlerinin Galatasaraylı futbolculardan nasıl bir tepki alacağı merak ediliyor.

FANATİK
----------------------------------------------

Kulüp bu kadar sahipsiz kaldıysa, sen de her çıktığın yerde, her yaptığın açıklamada salla tabi arkadaşlarına, helal olsun sana Hakan Şükür.. Sen değil senin futbolu bırakmanı engelleyen o yönetici esas kabahatli aslında..

Saunders
05-01-05, 10:44
bi sus be bi sus

töbeeeeeeeee

gian
05-01-05, 14:12
Yönetim Hakan'in acıklamalarının deşifresini almış TRT'den ve ceza verilmesi gündemdeymis..

LuisFigo
05-01-05, 14:17
Hakan Şükür'den Ümit'e şok suçlamalar

G.Saray'da son dönemde kopan fırtınalar dinmek bilmiyor. Yapılan her açıklama, ardından bir söz düellosunu beraberinde getiriyor. Cimbom'dan gönderilmesi gündeme gelen Ümit Karan'ın kendisini hedef alan açıklamalarına Hakan Şükür de sert bir yanıt verdi. Hakan, "Geçen sene Ümit'le kavgam yazıldı çizildi. G.Saray ligi 5. bitirdi. Bir yılını kaybetti. Beni 1 yılını kaybetmekle suçlayan Ümit, madem o kadar kötüydüm, niye 3 yıllık sözleşme imzaladı? Yeterince çalışmayanlar Hakan Şükür isminin arkasına saklanıp, bahane aramasınlar" dedi.

Soyunma odasında konuşurum
Kendisinin sadece futbol oynamaya çalıştığını dile getiren Hakan şöyle devam etti: "Hiç kimseyle, hiçbir şekilde kişisel kavgaya girmedim, girmeyeceğim de. Ancak başarısızlığa benimle kılıf aramasınlar. Ben, bugüne kadar takım arkadaşlarımla ilgili her şeyi soyunma odasında söyledim. Çıkıp da medyaya konuşmam, malzeme olmam. Şuna da inanırım, bir takımın soyunma odasında kavga yoksa, o takım başarılı olamaz."

Kimse moralimi düzeltmedi
Geçen sene Bülent, Hakan Ünsal, Arif ve Baliç kadro dışı kaldığı dönemde onlara destek olmak için futbolu bırakma noktasına geldiğine değinen Hakan, "Yöneticiler son anda devreye girip, engelledi. Yöneticilerin baskısıyla devam etme kararı aldım" dedi ve şunları söyledi:

"Milli Takım'a alınmadığım zaman doğal olarak bir moral bozukluğu içine girdim. Ama o zor dönemlerimde arkamda kimse olmadı. Kimse gelip de benim moralimi düzeltmedi. Ben nasıl destek verdiysem, aynı desteği görmek isterdim."

Rahat bırakmıyorlar ki oynayalım
Giydiği formanın hakkını verdiğine inandığını dile getiren Hakan, "Çok çalışıyorum ve formayı giymeyi hakediyorum. Antrenmanda bile o gün en çok ben çalışmazsam, o gece gözüme uyku girmez. Hala içimde futbol oynayacak gücü hissediyorum. Ayaklarımın beni taşıdığı yere kadar oynayacağım. Ama rahat bırakmıyorlar ki. Sahaya sanki futbol oynamak için çıkamıyoruz" diye konuştu.

Ümit: Ben cevap vermem
G.Saray'da gönderilecek futbolcular arasında yer alan Ümit Karan, takım arkadaşı Hakan Şükür'ün kendisini hedef alan açıklamalarına karşılık vermekten kaçındı. Sarı kırmızılı futbolcu, Hakan'ın söylediklerine yanıt vermeyeceğini belirterek, "Herkes herşeyi söylemekte serbest. Herkesin kendine göre doğruları vardır. Ben artık bu tip konular hakkında konuşmak istemiyorum. Bu şekilde gündeme gelmek istemiyorum" dedi.

--------------------------------------------------------

Dedikoducu koca karılar gıbı oldu hakan ... bu aciklamalari baska bir futbolcu yapsa hemen ceza verilirdi ama hakan bey´in kredisi galiba sonsuz

LuisFigo
05-01-05, 14:20
"Milli Takım'a alınmadığım zaman doğal olarak bir moral bozukluğu içine girdim. Ama o zor dönemlerimde arkamda kimse olmadı. Kimse gelip de benim moralimi düzeltmedi. Ben nasıl destek verdiysem, aynı desteği görmek isterdim."

:lol: kücük cocuk sanki , utanmasa kimse sacimi oksamadi diyecek , büyük bir futbolcu hic böyle konusur mu ????? zidane,figo,vb.´larin´dan örnek al bari

ÖNDER RB
05-01-05, 17:56
karıştır hakan karıştır yavrum ne de olsa sen bir tanesin.

bu kulüpten galatasaraylılık gerçeği ile metin kurtlar tanjular koseckiler gönderildi sen galatasaraylılıktan da büyüksün hakan susma devam et. allah seni bu kadar konuşturanların cezasını versin o koltuk bu kadar ucuz mu be.

reallion
05-01-05, 18:52
bu yaptığı adamı çıldırtır.

bu takımdan efsane olarak ayrılmasına ramak kalmışken, ceza almasını gerektiren bu açıklamaları yapması inanılır gibi değil.
şimdi ceza alacak ve "haksız değilim" diyecek ki bencede ama bunu kesinlikle karısına kızına bile söylememesi gerekirken yedi cihana anlatması herkesi karşısına almasını sağlayacak.
aferin sana!

cozker
05-01-05, 19:10
Dün aksam trt'deki spor programını izleyenlerin dedigine göre Cüneyt Tanman Ümit'in takımda kalması gerektigini, Hakan'ın olası bir sakatlıgı durumunda alternatif olarak tutulması gerektigini söylemiş..
Programa telefonla katılan Hakan ise "Cüneyt Abi nasıl böyle birşey söyleyebilir. Yıllarca benim alternatifim olmadıgını söylüyordu basın. Bende böyle düşünüyorum" demiş.
Sonunda Cüneyt Tanman bile dayanamamıs ve Hakan'a artık biraz susması gerektigini söylemis..

Hakan Sükür'e degil, Hakan'ın böyle düsünmesine sebep olanlara kızıyorum bende.. Adam kendini gercekten alternatifsiz zannediyor. Halbuki Uefa kupasından sonra İnter'e gitti. Ve onsuz gecen 3 senelik sürecte Galatasaray 1 şampiyonluk ve son anda kacırılan 2 tane 2.lik yaşadı. Cl'de 3 defa gruplardan cıktı, süper kupayı kazandı..
Acıkcası ben bu sekilde konusan ve kendini GS'nin üzerinde gören bir oyuncuyu artık kabullenemiyorum. Hele bu oyuncu ligin ilk yarısında takıma 3-4 mac dısında hicbirsey verememis biri olunca hic cekilmez oluyor.. Keske yönetim ve teknik direktörümüz Hagi geregini yapsa ama hicbirsey yapacaklarını da zannetmiyorum..

Saygılar,

reallion
05-01-05, 19:23
iyide hakanın alternatifsiz olmasi ve Galatasarayda oynamaması, Galatasarayın başarlı olamayacağı anlamına gelmez.

cozker
05-01-05, 19:33
Hakan'in alternatifsiz oldugunu baskalari soylerse eyvallah derim, ama çıkıp bunu kendisi söylerse o zaman onun olmadıgı dönemlerde elde edilen başarıları sayarım. Cünkü burada asıl olan Galatasaray'dır.. Hagi'de benzer birşey söyleseydi "ben gelmeseydim GS hicbirsey yapamaz" gibilerinden aynı tepkiyi ona karsida gösterirdim..

Genco
05-01-05, 19:43
Bu da yalandir, gazete de yaziyor hatta Milliyet bile yazdi :D

Elestirmeyin lutfen duygusal kralimizi yoksa 3-4 ay daha gol atamaz mazallah :kiskis:

reallion
05-01-05, 19:43
sen anlamamamışsın ki sen beni.
neyse.

"ben gelmeseydim GS hicbirsey yapamaz"
---------------------------------------
hakan o kadar ileri gitmemiş zaten.

dedi dedin demiyorum,

dıdıdıdıdıdıdıdıd

cozker
05-01-05, 20:00
"Alternatifim yok" diyor daha ne desin :) ?
Herneyse.. Hakan'la ilgili acilan topiclere pek yazmama karari almistim. Cunku alip basini gidiyor. Sadece burada degil ultrAslan forumunda bile 10 sayfaya yaklasti 1 gunde.. O yuzden bu tartismalara fazla girmek istemiyorum artik, cunku bir sure sonra kisir döngü oluyor. Ancak her kim olursa olsun bir futbolcunun cikipta kendini kulubun üzerinde görmesi veya bu manayi cagiristiran ifadeler kullanmasinida hic dogru bulmuyorum..

Saygilar,

Sheva
05-01-05, 20:59
Ben programın sonuna yani Cüneyt Tanman'ın Hakan'a nasihat verdiği bölümlere yetiştim.. TRT'deki spiker de ilginç bir adamdı, Cüneyt Tanman futbolcunun konuşacağı yer sahadır diyor, adam gitmiş Hakan Şükür'ün Galatasaray'a verdikleri inkar edilemez diyor.. Cüneyt Kaptan ben o açıdan demedim ama Hakan gereksiz konuşuyor diyor, spiker bu sefer de zamanımız doldu Hakan gibi oyunculara sahip çıkmalıyız diyor.. Spikerinden taraftarına Hakan'ı savunurkenki argumanlar hep aynı dikkat ederseniz :)

05-01-05, 22:21
Doğanay'ın başlık çok güzel yorum yok...

chivu
05-01-05, 23:21
Bugün bir Hakan kolay yetişmiyor.hakanlar çiçektir çiçekler su ister. Çirkin hakan yoktur az votka vardır.Yeter yahu kafayı yedirttiniz bana.Bi sus be adam bi sus be!

gian
05-01-05, 23:22
Hakan çok büyük ihtimal ceza alacak bu acıklamaları icin..Yonetimin de sabrının tastıgını dusunuyorum..

chivu
05-01-05, 23:30
Sanmam çağdaş alternatifi yok adamın. (Şaka bir yana hakikaten yok yahu ,ümit de gidince. Allahım hakanın alternatifi ARİF! Bir de şampiyonluk düşünüyoruz.40 satır mı 40 katır mı...

Sheva
05-01-05, 23:33
Bu zamana kadarki her hareketi veya açıklaması için haklı-haksız bir gerekçe bulunabilirdi ancak bu seferki tamamen bir disiplinsizlik örneği.. Bari göstermelikte olsa bir ceza versinler de dışarıya karşı çok başıboş görünmeyelim..

chivu
05-01-05, 23:35
Uyarı da bir cezadır sheva,bizimkiler onu kullanır. Hakanla oturduk konuştuk, açıklamalarının yanlış anlaşıldığını söyled biz de olayı büyütmemeye karar verdik.Hakan bizim evladımızdır" Görürsün de bakarsın!

JORDAN
06-01-05, 02:48
G.Saray'da son dönemde kopan fırtınalar dinmek bilmiyor. Yapılan her açıklama, ardından bir söz düellosunu beraberinde getiriyor. Cimbom'dan gönderilmesi gündeme gelen Ümit Karan'ın kendisini hedef alan açıklamalarına Hakan Şükür de sert bir yanıt verdi

========================================
Yukarda yazana gore Umit ne demis ki?Bundan haberim yok benim bilen var mi???

Konuya gelince Imam osrursa cemaat sicar misali.Onune gelen elde avucta ne varsa dokuyor ortaya.Herkes basina,tvye bulbul gibi sakimaya basladi.Ne bitmez birlik beraberlikmis bu 100.yil!!!!

cozker
06-01-05, 09:51
Büyük restleşme

SORUNLARIN art arda patlak verdiği Galatasaray'da Ümit Karan krizi de dün doruk noktaya çıktı. Yöneticiler Hagi ile gün boyu Ümit Karan olayını görüştü, ancak bu konuda somut bir adım atılamadı. Yönetim, talip çıkmaması durumunda yıldız oyuncunun Antalya kampına götürüleceğini açıklarken, Rumen teknik adamdan da tam tersi yönde bir açıklama geldi. İkinci Başkan Turgay Kıran, 'Yönetimin almış olduğu kararlar kesindir' dedi. Hagi ise reste restle karşılık verdi: 'Ümit'i kampa götürmüyorum'.

'KARARIMIZ KESİN'

GALATASARAYLI yöneticiler Ümit konusundaki suskunluklarını dün bozdu. Turgay Kıran, 'Ümit'i kadromda görmek istemiyorum' diyen Hagi'ye cevap verirken, yönetimin bu konudaki görüşünü de ortaya koydu. Kıran açıklamasında 'Galatasaray'ı Galatasaray'ın yöneticileri yönetir. Yönetimin almış olduğu kararlar kesindir ve kulübün bünyesi içerisindeki herkes buna uymak zorundadır' ifadelerini kullandı.

'FUTBOLCUMUZ'

KIRAN, Ümit Karan konusunda beklemede olduklarını belirterek, 'Cuma gününe kadar kendisini kiralamayı ya da satmayı umuyoruz. Bugüne kadar talibi çıkar kiralanır ya da satılırsa sorun yok. Ancak kimse alıcı olmazsa yapacak da birşeyimiz yok. Ümit Karan bu takımın sözleşmeli futbolcusudur. Kendisi takımla birlikte Antalya kampına gidecektir' dedi. Kıran bu açıklamada bulunurken, Hagi'nin de yönetici Fatih Gökşen ile yaptığı toplantıda tavrını net ifadelerle ortaya koyduğu öğrenildi.

'GÖTÜRMÜYORUM'

RUMEN teknik direktör, 'Yönetim böyle düşünmüş olabilir ama takıma hiçbir katkı sağlamayacak bir oyuncuyu ben niye kampa götüreyim? Ümit oyun anlayışıma uymuyor. Antalya kampına götürmeyeceğim' diyerek görüşlerinden taviz vermedi. Olay büyük bir huzursuzluğa neden olurken zor durumda kalan yönetimin Hagi'nin kararına uymak zorunda kalacağı öğrenildi.

--------------------------------------------------------------------------------

Hakan Şükür ile Ümit ayrı çalıştı!

G.SARAY ikinci yarı hazırlıklarını Florya Tesisleri'nde yaptığı çalışma ile sürdürdü. Teknik Direktör Hagi dünkü çalışmada birbiriyle kırgın olan Ümit Karan'la, Hakan Şükür'ün biraraya gelmemesine özen gösterdi. Hakan takımla idman yaparken, Ümit başka sahada çalıştı. Bu arada Futbol Şube Sorumlusu Fatih Gökşen, Hakan'la özel bir görüşme yaparak, Ümit Karan hakkındaki açıklamalarını sordu. Golcü futbolcu sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Gökşen de Hakan'ın açıklamalarının kendileri açısından tatmin edici olduğunu belirtti.Bahadır ÇOKİŞLER

http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2005/01/06/spor/spor2.html
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ümit Karan'ın gönderilmesinin ardında yatan sebep aşagı yukarı belli oldu artık. Ümit'le Hakan idmanlarda bile yan yana gelmiyorlarmıs. Belli ki Hagi takım icindeki huzursuzlugun ortadan kalkması icin mecburen Ümit'i göndermeye calısıyor.

Bu arada 1 önceki sayfada Chivu'nun tahminide aynen tuttu. :)

Saygilar,

Sheva
06-01-05, 12:14
Kral Hakan’a jubile teklifi !..
Cim-Bom’un yıldızının TRT’deki son açıklamaları üzerine yönetimin daha önce düşündüğü ayrılık kararını kesinleştirdiği bildirildi.. 100. Yıl kutlamaları çerçevesinde hem Hakan Şükür’e hem Bülent’e veda maçı yapılacak..
KENDİNİ LİSTEYE YAZDI

‘Bülbülün çektiği dili belası’ demiş atalarımız. Hakan Şükür de TRT’de yaptığı açıklamalarla Galatasaray’daki kaderini belirlemiş oldu. Sarı-Kırmızılı yönetim, sezon sonu yaşı ilerlemiş bazı futbolcularla yollarını ayırmayı ve bazıları ile devam etmeyi planlıyordu. Hakan, konuşmaları ile ‘Gönderilecekler’ listesine adını kendisi eklemiş oldu.

‘SENEYE BİZE YETMEZ’

Galatasaray Yönetimi’nin son toplantısında Ümit Karan’ın durumu tartışılırken, sezon sonunda gönderilecek isimlerin de ele alındığı belirlendi. Pek çok yöneticinin, Kral’ın sözlerine de tepki vererek ‘Zaten yaşı da 34 oldu. Gelecek yıl takımın yükünü taşıyamaz. Sözleriyle de hem yönetimi hem arkadaşlarını rencide etti’ dedikleri bilgisi edinildi.

TOPÇULAR YAKINIYOR

Bu arada Hakan Şükür ile yıldızı bir türlü barışmayan Ümit Karan’ın yanı sıra, başka futbolcuların da golcünün davranışları hakkında yönetime şikayette bulunduğu ortaya çıktı. Tüm bu verileri biraraya getiren yönetim, Hakan Şükür’e sezon sonunda jübile yapması teklifinde bulunmayı kararlaştırdı. Öneri, Kral’a ligin bitimine yakın iletilecek.

İNTER DAVET EDİLECEK

Hakan’ın geçmiş yıllarda attığı golleri ve kazanılan şampiyonluklarda yaptığı hizmetleri de değerlendiren yönetim, ‘Gidişi şanına yakışır şekilde olsun’ görüşünde de birleşti. Buna göre Kral için yeni sezon öncesi Avrupa’nın ünlü bir takımı ile jübile maçı organize edilecek. Rakip olarak ise gündeme ilk olarak Hakan’ın daha önce formasını giydiği İnter geldi.

4 EMEKTAR SIRADA!

Yönetim, 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde Hakan’ın yanı sıra 37 yaşına gelen kaptan Bülent’e de jübile yaptırmayı planlıyor. Bu arada yaşları hayli ilerleyen Hakan Ünsal, Ergün Penbe ve Arif Erdem’e de sezon sonunda ‘İsterseniz başka takımlara gidin, isterseniz size de jübile yapalım’ önerisinde bulunulacak.

(Kaynak:Star)

-----------------------------------

100. yılımızda kulüp ve taraftarlar için değil, oyuncularımız için oynadık.. Bari 101. yılımızdan itibaren bu düzen değişsin, bunun tek yolu da belki de sallama olan bu haberde yazılanları uygulamak..

JORDAN
06-01-05, 13:27
Ümit Karan'ın gönderilmesinin ardında yatan sebep aşagı yukarı belli oldu artık. Ümit'le Hakan idmanlarda bile yan yana gelmiyorlarmıs. Belli ki Hagi takım icindeki huzursuzlugun ortadan kalkması icin mecburen Ümit'i göndermeye calısıyor.

:lol: :lol: :lol: :lol:

gian
06-01-05, 13:36
Bu da Vatan'dan..

Şimdilik Hakan

Romen hocanın planına göre Ümit Karan 6 aylığına kiralanacak. Sezon sonunda da Hakan Şükür gönderildikten sonra Ümit takıma geri çağrılacak

06/01/2005

Daha fazla dayanamadı
G.Saray'da Ümit Karan'la Hakan Şükür arasındaki gerginlik her geçen gün yeni bir boyut kazanırken teknik direktör Gheorghe Hagi çözüm için uzun vadeli bir plan hazırladı. Yaklaşık 1.5 yıldır konuşmayan, basın yoluyla yaptıkları açıklamalarla krizi tırmandıran ikili, barışmış gibi gözükse de yanyana gelmemeye ve konuşmamaya dikkat ediyordu. Hakan Şükür ve Ümit Karan arasındaki problemin takımı olumsuz etkilemesi üzerine Romen çalıştırıcı olaya el etti. Hagi'nin hazırladığı planının perde arkası ise şöyle:

Başkan kabul etti
Hagi, düzenlediği bir basın toplantısında Ümit ile ilgili bazı eleştirilerde bulunup kiralanmasını istemişti. Romen hoca yöneticilerle yaptığı görüşmelerde de Ümit'in bu durumuyla iyi performans veremeyeceğini anlatarak "Kiralanması halinde forma girecek ve önümüzdeki sezon G.Saray'a dönüp çok daha verimli olacak" dediği öğrenildi. Futbol şube sorumluları Fatih Gökşen ve Ergun Gürsoy ile başkan Özhan Canaydın Ümit'in ayrılmasını istemeseler de bu fikir akıllarına yattı

5 futbolcu gidecek
Buna göre Ümit Karan önümüzdeki günlerde yurtdışından bir kulübe 6 aylığına kiralanacak. Son günlerde yaptığı açıklamalarla şimşekleri iyice üstüne çeken Hakan Şükür ise sezon sonunda yapılacak revizyonla birlikte Hakan Ünsal, Arif, Ergün ve jübile yapacak Bülent ile birlikte takımdan ayrılacak. Ümit Karan da sezon başında tekrar geri dönerek yeniden forma giyecek. Yönetimin tek endişesi ise Ümit'in kiralık oynadığı süre içinde G.Saray'ın gol sıkıntısı çekmesi.
Haber :Harun MUSLU

Sheva
06-01-05, 13:54
Vatan'daki haberde, Hagi sorun olarak Hakan'la anlaşamamasını göstermiş ve bu 6 ay boyunca Almanya'da form tutup, gelecek sezon Galatasaray'a faydalı olacağını söylemiş.. Demek Hakan yok gelecek sene..

Sovereign
06-01-05, 13:58
Ben bu senaryoya çok gülerim...

Hagi "Benim için her zaman 1 numara" dediği Hakan'ı,arkasından demediğini bırakmadığı Ümit'e tercih mi edecek yani.

Madem öyle ne diye 6 ay bekliyor?Göndersin şimdi Hakan'ı o vakit...

Üstelik unutulmasın ki Hagi Ümit'in kiralanmasını değil satılmasını istedi.

korcank
06-01-05, 14:10
Hakan Şükür (benim gözümde) Türkiye Süper Ligi dahil, hiç bir Avrupa birinci liginin hiç bir takımında ilk 11 oynayamayacak, emekliliği en az 2 sene önce gelmiş bir futbolcudur. Bugün bedava bonservis ile takım arasa, kendisine Galatasaray'ın verdiği ücretin yarısını teklif edecek bir bir kulüp bulamayacaktır.

Kişilik zaafları, pr desteği ile birleşince; ister grupçuluk deyin ister mikserlik; Galatasaray'a büyük ve net zararlar vermektedir. Söz konusu televizyon yayını, bu zararların küçük ve sıradan bir örneğidir.

Hakan Şükür ve şürekası, Kaptan Bülent'in adını abdestsiz / duasız ağızlarına almamalıdır.

Medyaya her türlü demeç yasağını bağıra çağıra ilan eden ve özellikle bu yasağa dayanarak Ümit Karan'ı göndermeye karar veren Hagi; bu yayın sonrasında Hakan için ne gibi bir yaptırım ortaya koyacaktır? (Aynı yayında Hakan Şükür, Saidou'nun gönderilmesini 'hata' olarak değerlendirmiştir.)

Herkesin ısrarla skandal seviyesinde yanlış işler yaptığı Galatasaray'da, (şahsi fikrimce) en yanlış işleri yapmakta arkadaşları / rakipleri ile yarışan Ergün Gürsoy; 2 sene önce o kadar çaba göstermesine karşın Hakan Şükür'ü Beşiktaş'a satmayı beceremeyerek, Galatasaray'a büyük bir kötülük yapmıştır.

Her kriz aynı zamanda bir fırsattır... Tarihi bu olmamalıydı, normal koşullarda zamanlaması uygun değildir fakat fırsat kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Hakan Şükür ve takım içindeki arkadaşları (Hakan Ünsal, Arif Erdem), hemen bonservis bedeli talep edilmeden serbest bırakılmalıdır. Bu irade, Galatasaray'a yalnızca şampiyonluğu değil önümüzdeki yılları da kazandıracaktır.

Sheva
06-01-05, 14:52
Hakan Şükür (benim gözümde) Türkiye Süper Ligi dahil, hiç bir Avrupa birinci liginin hiç bir takımında ilk 11 oynayamayacak, emekliliği en az 2 sene önce gelmiş bir futbolcudur. Bugün bedava bonservis ile takım arasa, kendisine Galatasaray'ın verdiği ücretin yarısını teklif edecek bir bir kulüp bulamayacaktır.

Korcan abi yazının geri kalanına yani Hakan'ın karakteri ile ilgili eleştirilere kimsenin bir itirazı olacağını sanmıyorum.. Ancak forumca mutabık kalamadığımız konu Hakan'ın futboluyla ilgili.. Alıntı yaptığım bölümle ilgili tek söyleyebileceğim az bile yazmışsın ama pek çok kişi de tamamen zıttı bir düşüncede.. Hakan'ın bu kadar rahat davranmasının sebebi de camiada bu desteğin varlığını bilmesi zaten..

savatage
06-01-05, 16:20
Hakan'a,bu açıklamalardan dolayı ağır para cezası vermesi lazım yönetimin;
fakat Hakan da,bana kalırsa,böyle muhtemel bir cezanın bilincinde olarak,
ancak yönetimin ödemediği paralar yüzünden de otoritesinin olmadığının farkında olarak,
yani ödenmeyen paralarla birlite ceza da kesemeyeceğinin farkında olarak söylemiştir bunları.

ve ben yönetici olsam,
bırakın başkan olmayı,
sözlerinden öte yönetimin otoritesini sarstığı ve GS'lı bir sporcuya yakışmayan davranışlar sergilediği için gurur meselesi yapar;
ne yapıp eder futbolculara olan borcu kapatır;
daha sonra da Hakan'ı kadro dışı bırakırdım!

bunların yanında,
bu sözleri de kullanarak Hakan'ın futbolculuğuna laf edebilenlere gülmekteyim.
senede 15-20 gol atan ve 34 maçın 28'inden fazlasında forma giyen bir forvet oyuncusu benim için başarılıyken,
Hakan Şükür GS'da oynadığı dönem(geçen sezon dahil) daima bu istatistiklerin üzerine çıkmıştır.
ve halen,değil GS'ın,
Türkiye'nin en iyi futbolcusudur bence.
Buna rağmen bazı değerleri göz önüne alarak H.Şükür'ün kadro dışı bırakılmasını savunuyorum;
ama bunu fırsat bilerek yine bir H.Şükür'ün futbolculuğu tartışması yapmak komik geliyor.

not:Emre Belözoğlu,yılda 30 maçtan fazla oynadığı zaman Hakan Şükür'ün yerini alacaktır bence,Nihat'la beraber...

06-01-05, 16:28
Can şu senede 15-20 golü bir gösterir misin 34(veya 30) maçta oynadığı senelerde ne zaman 15-20 golün üzerine çıkmış?

savatage
06-01-05, 16:45
en çok eleştirilen geçen sezon itibarıyla,
28 maçta 12 gol(Süper ligde),
toplamda ise 38 maçta 18 gol ile oynamış.

ve bu aradaki gol farkını ise,
en önemli kulvar olduğuna senin de hak vereceğin şampiyonlar ligindeki attığı gollerle yapmış.
8 maçta 6 gol ile...

not:resmi site istatistikleridir ve son 3 sezonu kapsadığı için daha önceye yönelik araştırma yapamadım.
ama yapmaya da gerek yok sanırım.
lakin futbolculuğunu eleştirenlerden korcan ağabey bile,
son 2 sezonunu kastetmiştir daha çok!

06-01-05, 17:14
15-20 glü geçiyor demiştin galiba?
Süper ligte Galatasaray gibi bir takımda 12 gol atmak büyük başarı mı sence? Bu takıma Zafer Biryol'u da koysan 12 gol hatta daha fazlasını da atar. Şu CL istatistiği de sakız oldu iyice ( 8 maçta 6 gol değil bu arada 6 maçta 5 gol)., ondan önceki tüm CL istatistiklerini çıkarırsan CL'deki gerçek performansının ne olduğunu ve Hakan'ın futbol hayatı boyunca 20 golü sadece 2 kez geçtiğini daha iyi görürsün..

UmBeRtO GS
06-01-05, 18:23
Ümit Karan 12 gol atmadan başarılı, büyük golcü nasıl oluyor onu anlamadım?

Ayrıca ata abi lütfen araştırmadan yalan yanlış şeyler söylemeyelim... :D

Galatasaray Hakan Şükür ligde 4 sezon 19 gol atmıştır, Avrupa'da attığı golleri sayarsak, 20 golü 2'den çok fazla sayıda geçtiğini anlayabiliriz.

Sheva
06-01-05, 19:05
Burda aynı, başka forumda aynı, her forumda aynı, Hakan'ı savunların argümanları hep aynı.. Ne yapalım bir seneyi daha feda edelim Hakan ve yandaşları için ama işallah artık bu son olur..

ÖNDER RB
06-01-05, 19:07
hakan sükür tarihinde 20 golü sadece 1 kez geçebilmistir.

ama siz geçirmek için tsyd türkiye kupas1 uefa kupas1 sampiyonlar ligi efes cup gibi maçlar1 katarsan1z 30 u geçtigi seneleri bile 5 in üzerine ç1karabilirsiniz.

hakan gidecek umit geri gelecek tamamen bizim gibi ümitin degil hakanin gitmesi gerektigini düsünen ve azimsanmayacak sayida olan taraftarin agzina bir parmak bal calma hevesi. hagi asker arkadaslarindan vazgecemez. boylece kendisi de sene sonu onlarla beraber yol alir.

UmBeRtO GS
06-01-05, 19:09
Roberto Baggio yanlışın var, 1996-1997 senesi 32 maçta 38 gol , 1997-1998 senesi 34 maçta 32 gol. Onun dışında 4 sene de 19 gol atmış...
Bunlar sadece lig maçları ;)

Sheva
06-01-05, 19:18
Bravo valla Hakan'a.. Kaç sene daha idare eder bunlar Hakan'ı, bir de onu söyle Umberto.. Ona göre hazırlayalım kendimizi bu işkenceye..

savatage
06-01-05, 19:19
UmBeRtO GS,
matematik de nedir ki?
hem Hakan Şükür matematik biliyor mu,
okulda matematik dersi kaçtı?

matematik bilmeyen adamın attığı gol sayısından bahsediyorsun sen de...

ahh ahh,
lise 1 en düşük nottu.
Hakan Şükür'ün kariyerinde de;
UEFA-1
Super Kupa-1 şeklinde duracak.

aslında haklılarmış,
H.Şükür çok kötü bir golcüymüş de,
ona rağmen bu başarılar kazanılmış.
demek o olmasa şampiyonlar ligi finalini kazanmamız muhtemeldi.

birçok kez gol kralı olmuş birisinin futbolculuğunu geçtim,
golcülüğü tartışılıyor hala,yazık...

JORDAN
06-01-05, 19:26
Basliga aldanmayin aslinda super yorumlar var burada:))Havalar soguk herhalde ...

06-01-05, 19:42
Can hangi süper kupa bu Inter'le kazandığı mı?

ÖNDER RB
06-01-05, 19:48
ahh ahh,
lise 1 en düşük nottu.
Hakan Şükür'ün kariyerinde de;
UEFA-1
Super Kupa-1 şeklinde duracak.

aslında haklılarmış,
H.Şükür çok kötü bir golcüymüş de,
ona rağmen bu başarılar kazanılmış.
demek o olmasa şampiyonlar ligi finalini kazanmamız muhtemeldi.

birçok kez gol kralı olmuş birisinin futbolculuğunu geçtim,
golcülüğü tartışılıyor hala,yazık...

maalesef hakan1n kariyerinde süper kupa duramayacak.

tipki arifin marcionun oldugu gibi sadece uefa kupasi olacak kariyerinde.

ha o kadronun santraforu daha iyi biri olsa sampiyonlar ligi finali oynamamiz gercekten muhtemeldi. tek ceyek finalimizde hakan yoktu malum.

okanin zafer biryolun serkanin futbolculugu hakkinda ne dusunuyorsun acaba

UmBeRtO GS
06-01-05, 19:49
uefa kupası - sayısız lig kupası - tsyd - cumhurbaşkanlığı - türkiye kupası - türkiye milli takımı ile başarılar

06-01-05, 19:50
Umberto bu aynı başarıları Arif de yaşadı Ergün de, onlar da her maç 90 dk. oynasın mı 3 sene daha?

UmBeRtO GS
06-01-05, 19:52
Böyle birşey iddia edecek kadar komik olmayalım allah aşkına :D

Arif-Erhğn yaşadı, önemli olan yaşamak değil o başarılarda büyük pay sahibi olmak, o başarının en büyük mimarı olmaktır... Artık bunu söyletmeyin bana

06-01-05, 19:57
E tamam büyük pay sahibiydi ikisi de.. Ergün ilk penaltımızı atmadı mı? Arif Hakan'IN birçok golünün pasını vermedi mi? Mallorca'nın kilidini açan golü atmadı mı? O başarıların en büyük mimarı kesinlikle Hakan değildir Umberto. Hagi olmasaydı görürdüm ben o mimarı..

UmBeRtO GS
06-01-05, 19:59
O başarıda Hakan ve Hagi'nin ortak payı vardır...

06-01-05, 20:00
Tabii tabii.. Hakan 4-5 kişiyi geçip attı tüm gollerini ligte.. Niye şimdi atamıyor o zaman?
Yahu unutmuştum ben seninle niye tartışıyorum ki gene zaten sen şimdi başlarsın gene kıvırmaya...

UmBeRtO GS
06-01-05, 20:03
Valla sizle de tartışılmaz, komiksiniz çünkü...
Gerçekten komik :lol:

Birşey yazıyorsunuz sonra kıvırıyorsunuz...

Ayrıca Hagi olmadan Hakan olmazdı sözünü söylemeden
bkz. Hagi'den önce Hakan Şükür ve Milli Takım

ÖNDER RB
06-01-05, 20:07
bakal1m hagiden önce galatasaraya ve milli tak1ma kaan

düya 3.lügü diyeceksen tak1m1n en kötüsünün hakan oldugunda cümle alem hemfikir. galatasarayla da ekstra bir basari yok

UmBeRtO GS
06-01-05, 20:10
2002 ve öncesi milli takımın her golü neredeyse Hakan Şükür'ün...
Galatasarayla'da şampiyonluklar ve 4 sezonda attığı 3 tane 19 ve bir tane 16 gol var...

ÖNDER RB
06-01-05, 20:22
yani zaferin konyada okanin bursada attigi gol sayisi civari di mi kaan.

ne yapmistir hagisiz hakanli galatasaray kivirmadan yazarmisin kaan.

hakansiz hagili galatasaray tarihinde ilk ve son kez çeyrek final oynadi cl de.

UmBeRtO GS
06-01-05, 20:34
Yazdım zaten 3 sene boyunca 19 gol, 1 tane 16 gol...
Türkiye Ligi Şampiyonlukları, Türkiye Kupası - TSYD Kupası şampiyonlukları...
Milli Takımla Avrupa Şampiyonasına Katılma, Milli Takımla Dünya Kupasına katılma ve diğer Milli Takım Başarıları...

Parma Maniac
06-01-05, 21:53
işin garibi biz Hakan Sukur'un futbolculuğuna laf söylemiyoruz, sadece artık oynamaması gerektiğini düşünüyoruz diyen herkes bir şekilde Sukur'un geçmişine de laf sokmaya çalışıyor.. ha ne kadar başarılı gerçekler ortadayken orası bilinmez tabi..

100 defa söyledim, tekrar söylüyorum.. zira böyle büyük bir komedi varken başka bir şey söylemek zor.. Karan ligde 7 gol, CLde 12 maçta 4 golle çok başarılı bir sezon geçirirken, Sukur 12 gol, CLde 6da 5 attığı zaman bunu yapmak GS gibi bir takımda başarı mı? herkes yapar tarzı laflar söyleniyor.. 101. defa da söyledim.. ortada böyle büyük bir paradoks varken benim bu konuda başka şey söylemek içimden gelmiyor.. 7 golle Karan başarılı, çok iyi performans göstermiş o sene.. Sukur onun iki katını yapmış nerdeyse.. ligde de 2 kat, CLde de(daha fazla gol yarısı kadar maçta atılmış CLde) Sukur bunları yaptığında boktan oluyor.. Karan bunu yaparken yaş 26, Sukur yaparken 33.. doğrudur tabi, Sukur rezalet..

UmBeRtO GS
06-01-05, 21:57
Hakan Şükür 19 gol atıyor, bunu herkes yapar Serkan yapar, Okan yapar deniyor..
Ama büyük golcü denilen Ümit Karan hayatında hiç 19 gole ulaşamıyor...

Sheva
06-01-05, 22:23
Galatasaray taraftarının şanssızlığı da bu işte.. Senelerdir iyi bir forvetle oynamadığımız için hala Hakan-Arif ikilisi ile şampiyonluk mücadelesi yapabileceğimizi sanıyor ve sırf üzerlerindeki formanın büyüklüğüne kanıp olmadıkları yerlere koyuyoruz bu futbolcuları.. Necati'yi gördükten sonra bu sabit fikirler biraz değişir diye düşünüyordum, maalesef o da yaramamış..

Allah var bir gün olsun Ümit Karan'a iyi futbolcu demedim, diyemem de dilim dönmez çünkü aynen Hakan'ın beğenmediğim sayısız özelliği olduğu gibi Ümit Karan'da da bunlar fazlasıyla mevcut.. Büyük takımda oynayıp halen ofsayt taktiğini kavrayamaması, GS kariyeri boyunca heralde 100'e yakın röveşata deneyip hiçbir müsbet sonuç alamaması, çok da iyi olmayan son vuruşları/hava hakimiyeti ve birebirde adam geçemeyişi bunların başlıcaları.. Ancak, bütün bu eksi özelliklerine rağmen Ümit Karan ilk yarı boyunca 150 dakika forma şansı bulabilmişken, bugün gerçekten hiç mübalağasız 2. ligde oynayamayacak Arif'in 200 küsur dakika oynaması, hadi sizin hatrınıza ikinci lig demiyim ama süperligde orta sıra bir takımda kadroya girmekte zorlanacak Hakan'ın 17 maçta da oynaması bizleri esas kızdıran etkendi.. Böyle bir adaletsizliğin ne gibi futboldışı sebeplere dayandığını günler geçip öğrendikçe Hakan Şükür'e olan antipati de haliyle artış gösterdi..

Burada Hakan'ın Galatasaray'da ilk 11'de oynamasına kahroluyorum dedikçe onun yerine Ümit Karan oynamalıdır demek kesinlikle istemiyorum, çünkü bence her ikisi de Galatasaray için yetersiz futbolcular.. Ancak, normal bir takımda yani TD'nin tek yetkili olduğu bir takımda, bu iki oyuncunun istatistikleri 17 maça karşılık 150 dakika değil de, eşit sayıda maç ve süre olmalıydı.. Benim esas itirazım buna ve bunun arkasındaki futbol dışı etkenleredir.. Ve tabi bu etkenlerin hep aynı kişiden kaynaklanmasınadır..

Bir de Hakan'ı savunurken en sevdiğiniz şey Ümit'le karşılaştırmak.. Ben Ümit'i de beğenmiyorum dolayısıyla izninizle Hakan'ı süperlig'de oynayan diğer forvetlerle karşılaştırmak istiyorum.. Tuncay, Nobre, Necati, Serhat, PVH, Mehmet Yılmaz, Fatih Tekke, Ersen Martin, Carew, Pancu, Sinan Kaloğlu, Youla ve hatta Osterc, Atilla Birlik ve Zafer Biryol gibi isimlerden herhangi birini ben Galatasaray'da Hakan'ın yerine görmeyi tercih ederim.. Doğrudur, Hakan istatistik olarak bu oyuncuların hepsinden üstündür ancak bu seneki oyunları itibari ile bu oyuncuların hepsinin Hakan'a karşı büyük bir üstünlüğü olduğu da kesindir.. Bunu görebilmek, Hakan'ın geçmişte attığı golleri inkar etmek anlamına da gelmez..

UmBeRtO GS
06-01-05, 22:30
Valla biz o iyi forvet demediğin oyuncunun golleriyle Uefa Kupasını aldık... 6-7 Sene Şampiyon Olduk...

osvaldo
06-01-05, 23:39
Tuncay, Nobre, Necati, Serhat, PVH, Mehmet Yılmaz, Fatih Tekke, Ersen Martin, Carew, Pancu, Sinan Kaloğlu, Youla ve hatta Osterc, Atilla Birlik ve Zafer Biryol gibi isimlerden herhangi birini ben Galatasaray'da Hakan'ın yerine görmeyi tercih ederim..

HAkan Şükür'ün şu haliyle bizim forvette oynayıp oynayamayacağı tartışılır ama burada saydığın adamların 3-4 tanesi dışında geri kalanlar GS ın forvetinde sezonu 5-6 golün altında tamamlar.

Konya'nın Zafer'ini Göztepe zamanlarından bilirim. Getir onu koy bizim takıma. Anadolu takımı 2 tane bekçi diksin başına bak bakalım kaç gol atabilecek?

Fatihim Tekkemi gördük milli takımda eli belinde oynadı. Avrupa maçlarında saklambaç oynuyor. Youla ve Sinan kendi takımlarında bile performans veremiyor.

Büyük takımda gol atmak bir yandan kolay gibi gözükürken öte yandan da zordur. Rakipler genelikle markaj uygular, kalabalık defans yapar. Bu saydığın adamların birçoğu küçük takımlarda oynayabilecek adamlar.

Hakan'ın 20 lere az ulaştığı 30 ları 1-2 kere gördüğü vs söylenmiş. Yahu Tanju dışında kaç tane adam 30 u defalarca geçti yurdumda? Büyük takımlarda oynayan golcülerin kaçı 25 barajını defalarca geçti?

Parma Maniac
07-01-05, 00:24
Sheva walla birkaç şey yazacaktım ama verdiğin isimlerden sonra o isteğim de yok oldu.. Atilla Birlik, Zafer Biryol, Osterc, Ersen vs. bunları tercih ederim demen kusura bakma sadece tebessüm ettirdi beni.. bu sene bu saydığın 15 adamdan kaç tanesi Sukur'u geçmiş bu sene golde.. sahada tel tek dökülen Sukur'u.. ha küçük takımda gol atmak zor diyeceksen geçmiş yıllarda Samsun'da 30 gol atan Serkan Aykut ve daha nicesini Türkiye'nin kralları yapmalıyız o zaman.. osvaldo zaten açıklamış yeteri kadar.. Sukur dökülüyor, Sukur her maç 3-4 tane gol kaçırıyor.. değil mi? burda söylenen bunlar genel olarak.. her maç sonrası Sukur bugün de 3 tane kaçırdı.. bugün de 4 tane kaçırdı.. peki bu adam 8 gol atmış.. kaç tane atmalıydı ilk yarı boyunca 42 gol mü.. yani her maç sonrası bugün de şunları kaçırdı, bugün de bunları kaçırdı diye saydırmak kolay.. hepsini toplasan ilk yarıda 50 gol eder.. biz bu kadar mükemmel top mu oynuyoruz yahu.. bu kadar çok mu pozisyona giriyoruz.. yanlış Galatasaray mı izledim ben ilk yarı boyunca? benim de beğendiğim, herkesin yere göğe sığdıramadığı Necati.. kaç golde? 10.. şimdi eminim herkes Hakan Sukur'e çalışıyor, öyle etkiliyor takımı diye savunma da gelir.. lakin yok öyle bi şey.. sadece Hagi'nin oyun planı Sukur üzerine.. ama Sukur Necati'nin 3 katı pozisyona girdi kimse diyemez, diyene muhtelif organlarımla gülerim.. bu kadar bitik, bu kadar rezil adam o söylediğin adamların çoğundan fazla gol atmış Sheva.. Galatasaray bu kadar üstün top mu oynuyor hepsinden.. her maç 5-6 pozisyonumuz mu oluyor ki o atıyor da diğerleri atamıyor.. Sukur'un ilk yarı çok çok kötü oynadığı maçlar oldu.. özellikle puan kaybettiğimiz maçlarda.. ki onlarda da Sukur'den çok daha kötü oyuncularımız vardı sahada.. ama harika oynadığı bir sürü maç da oldu.. Hagi ilk yarı boyunca 4 maç sonrası sadece Sukur'un adını vererek kendisini övdü, iyi ki sahibim onun gibi bi forvete dedi.. Hagi'nin ilk yarı boyunca başka futbolcular için benzer açıklaması yok.. en fazla 2-3 kişi için 1 kere yapmıştır.. Hagi'yi de mi etkisi altına aldı? neymiş Hagi de korkmuş Sukur'den kesmiş Karan'ın biletini.. yahu sene başından beri her kaç maç sonrası övdü adamı.. Hagi profesyonel futbolcuydu.. herkesden önce gelir antrenmana, en son çıkardı.. defalarca konu olmuştur bu çeşitli yerlerde.. Sukur gibi hiçbir gece hayatı olmayan, antrenmanlardaki gayretiyle herkese örnek olan, her antrenman sonrası genç takımdaki forvetlere, defansları, kalecileri alıp çalıştıran bi oyuncu varken disiplinsiz, her hafta magazin haberlerine konu olan adamı tercih etmez Hagi.. bu bu kadar basit bir tercihtir.. ama 100.yılda maşallah bizim taraftar da o kadar etkili ki efendim Hagi Karan'ı istiyormul da Sukur'den korkmuş, mazallah Sukur biletini kestirirmiş gibi ağzımla gülemeyeceğim iddialar ortaya atılıyor.. halbuki tercih yukarda açıkladığım gibi basittir.. ama işte taraftarlar da yönetim gibi boş durmuyor bu sene.. ama nedir durum? genelde Hakan Sukur taraftarın çoğu tarafından hala çok sevilen, özel tezahüratlarla desteklenen adamdır.. o yüzden sinek vızıltılarıdır bunlar.. gelecekte hepsi unutulur.. neymiş Sukur eğer zamanında bıraksaymış sembol olacakmış da şimdi kendisini küçültüyormuş.. hadi yahu.. hayır efendim, onu da 10 sene sonra göreceğiz.. merak etmeyin hepimiz burdayız.. Hakan Sukur'u sinek vızıltıları yıkamaz, sadece forumlarda taraftar birbirine düşer.. stadyumda neler olduğundan hepimiz haberdarız, görüyoruz, duyuyoruz..

bu arada istek yok oldu dedim ama dayanamamışım yine.. şuna bak.. neyse :)

gian
07-01-05, 00:25
..

Sheva
07-01-05, 00:50
Rakamlara kıymet verdiğimden değil ancak siz böyle istatistikleri çok seviyorsunuz diye, 2 hafta önce sabah veya hürriyet'te yayınlanan ve Hakan'ın 4 büyük takım golcüleri içinde en fazla pozisyona giren ve gol yüzdesi en düşük olan oyuncu olduğunu gösteren kapsamlı bir araştırma vardı.. Siz hemen adam en azından pozisyona giriyor demeden önce, onların da büyük bölümünün devrenin ortalarında basının Hakan'ın üzerine geldiği 4-5 maçlık periyotta takım arkadaşlarının Hakan'a zorla gol attırmaya çalıştığı maçlarda oluşmuş pozisyonlar olduğunu söyliyim (sen böyle birşey de yok diyorsun ama aceleyle yazdın heralde)

İşin futbol yönünü tartışmanın fazla bir anlamı yok çünkü son maça kadar çok hava topu aldığını iddia ettiğin ve oyun içindeki katkısının büyük bölümünü buna bağladığın Hakan'ın karşısında gerçekten hava topu alan bir forvet görünce ben en azından o sayfayı kapadık diye düşünmüştüm ama sen hala Hakan Ersen Martin'den iyidir diyorsan bu konuda zaten bir sonuca varamayız (yanlış anlama bir tek hava topu diyorum çünkü bu senin Hakan'da çok övdüğün bir özellik, yoksa diğer açılardan Ersen Martin zaten daha üstün bir oyuncu)

Onun dışında Hakan-Hagi arasındaki ilişkiler ve Hakan'ın takım içindeki etkisi ile ilgili öyle bir yazmışsın ki, hakikaten başkası olsa Galatasaray'dan heralde hiç haberi yok diye düşünürdüm.. Hadi bu zamana kadar hep inkar ettiniz ama son 1 haftadır herşey gözler önünde oluyor.. Hala aynı şeyleri körü körüne savunmana anlam veremiyorum ve acaba sahada oynanan futbolu da bu kadar taraflı bir gözle mi izliyorsun diye de düşünmeden edemiyorum..

Parma Maniac
07-01-05, 01:06
Ersen Martin örneğini vereceğini adım gibi biliyordum, lakin tek maçla hiçbir şeyi ispatlayamazsın.. ha sen Ersen ezdi geçti dersen ben de derim ki ondan bi hafta önce Sami Yen'de Türkiye'de hava hakimiyeti en iyi defans oyuncularının olduğu Fenerbahçe defansını şaşkına çevirdi Sukur bütün maç.. nerdeydi o maç Nobre, Tuncay?? Ersen örneğini verirsen ben de bu örneği verme hakkına sahip olurum, çok daha etkili olur.. o yüzden öyle tek maçla Ersen Martin'i aman gelsin Sukur'e tercih ederim demen bence doğru değil, doğruluğu bırak mantık dahilinde değil.. yani senin gibi düşünen Fenerbahçeli biri de bizim maçı izleyince vay be Sukur'e bak, gelsin bizim takımdakilere tercih ederim ben demelidir bu mantığa göre.. eğer tek maçla değil diyorsan bu düşüncem Ersen Martin'in başka hangi maçlarını izlediğini, hangi maçlarda neler yaptığını da dinlemek isterim senden şahsen..

savatage
07-01-05, 01:09
çarşamba günkü gazeteden;
CİM - Bom, ikinci yarı hazırlıklarına Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı çift idmanla devam etti. Sabahki antrenmana sadece Hakan Şükür, Hasan, Suat, Ayhan, Aykut, Volkan, Orhan, Arif, Bülent, Saidou, Uğur, Cafercan ve Mülayim katıldı. Diğer oyuncular salonda fizik- kondisyon çalışması yaptılar.

Sheva gibi,
Hakan Şükür'ün geçmişini inkar etmeye çalışmak yerine H.Şükür'ün bu sezonki performansını eleştirip de oynamamasını isteyenlerle mantıklı tartışmak mümkündür ama Şükür'ün geçmişini inkar etmeye çalışanların olması gülünç geliyor bana.

gelelim bu sezonki H.Şükür'e...
ilk yarıda oynanan 17 maçın ilk 8-9'unda Hakan Şükür ekstra performans göstermişti;
hatta bugüne kadar gördüğüm en iyi Hakan Şükür'ü bu maçlarda izlediğimi söyleyebilirim.
diğer 8-9 maç için ise Hakan'ı eleştirenlere kısmen katılıyorum.
peki bu takımdaki 11 futbolcu arasında değiştirilmesi gereken ilk futbolcu Şükür mü?
Ümit Karan'a yeterince şans verilmedi deniyor.
Doğru olabilir ama idmanda çok çalışmasıyla meşhur Hagi'nin idman performansını beğenmeyip oynatmaması,haksız mı kılar Hagi'yi?
ve işin ilginci,
Karan'ı tercih etmediği için Hagi,Şükür nasıl suçlanabilir?
eğer formsuzsa yedek bekletirsin;
eğer burda da sorun çıkartırsa gönderirsin!
Ersun Yanal'ın kararını hiç eleştirmedim(futbol açısından hariç).
ama verdiği bu kararın açıklamasını yapmasını istedim.
istedim ki,
milli takımlar teknik direktörünün kadroya almakta bulduğu sakıncayı bilelim;
gerekiyorsa GS'da da kadroya almayalım!

ama Hakan'ın sözde takımı bölmesi varken,
bugüne kadar,disipliniyle de ünlü,bir çok teknik direkötr vazgeçemedi kendisinden.

eğer her istediğimiz mevkiiye kaliteli futbolcu alacak düzeyde olsaydık,
orta sahaya alınması gerektiğine inandığım 2-3 futbolcu sonrası Hakan Şükür'ün ismini verebilirdim.

ayrıca Ergün,Arif örnekleri verilmiş,
ki bu örneği verenler yanlış örnek vermişler,bizim dediğimizi desteklediklerinin farkında değiller.
nasıl aynı başarıları yaşayan Arif ve Ergün'ün,
yeri geldiğinde kötü oynadıklarında takımdan kesilmelerini istiyorsak,
Hakan Şükür kötü oynadığında da bu istekte bulunacağız!
eğer sade geçmişe bağlı olarak Şükür'ün oynamasını isteseydik,bu isimleri de istememiz gerekmez miydi?

Sheva'nın Ümit Karan'ın futbolu hakkındaki düşündüklerine katılıyorum.(idman meselesini ayrıca belirttim zaten).
bu bağlamda,Hakan Şükür'ün şu anki kadroda alternatifi olmadığını da düşünerek,
Hakan Şükür'ün oynamamasının gerektiğini iddia etmenin,
Şükür'e düşman olanların komplekslerinden başka birşey olmadığını düşünüyorum!

not:Hakan Şükür yerine Shevchenko'yu alsın yönetim;
tartışmaları bitirsin:)

Parma Maniac
07-01-05, 01:12
Hagi-Hakan Sukur olayına gelince benim verdiğim örnekler hep gerçeğe dayanan, tvlerde basın toplantılarında izlediğimiz gerçek şeyler.. Hagi bu sene maçlardan sonra Hakan Sukur'e iyi ki sahibim, onun gibi bir golcüm olmasında mutluluk duyuyorum demiş midir? demiştir.. yine 1-2 kere 9 numara olarak 1 numara Sukur'dur demiş midir? demiştir.. Karan'la ilgili devamlı profesyonel olmadığından, yeteri kadar çalışmadığından dem vurmuş mudur? evet.. bu gerçekler ortadayken Sukur Hagi'yi koltuğundan edebilir, Hagi korktu demek sadece ve sadece saçmasapan, hiçbir bilgiye, olaya dayanmayan gereksiz tahminler yapmaktır.. neye göre söylenir bu, delil nedir? Hagi bu kadar küçük bi insan mıdır.. futbolcudan korkan, onunla kötü olmayayım diye başka futbolcuların biletini kesen küçük hesapların adamı mıdır? sizin yazdıklarınızdan çıkan sonuç budur? Hagi'nin teknik direktörlüğüne istediğinizi söyleyebilirsiniz, ben de söylüyorum zaman zaman fakat adamlığına, haysiyetine laf söyletmem, hiçbir Galatasaraylı da söyletmez.. biz öyle bi şey demiyoruz ki deme durumunuz da yok, Hagi Hakan'dan korkuyor demek resmen Hagi'ye küçük adam demektir..

savatage
07-01-05, 01:16
Ersen Martin'in başka hangi maçlarını izlediğini, hangi maçlarda neler yaptığını da dinlemek isterim senden şahsen..
2 maçlık cezası vardı galiba,uygulandı mı uygulanacak mı,
veya bu saatte ben mi yanlış hatırlıyorum bilmiyorum.
Hakan Şükür'ün kariyeri boyunca cezalı olarak oynamadığı Atletic Bilbao ve geçen seneki Samsun maçı sonraki maçı hatırlıyorum sadece.

not:süperkupa sonrası ikinci bir gaf yapmış olmamak için,
aklımda kaldığı kadarını yazmış olduğumu ayrıyeten belirteyim!

korcank
07-01-05, 01:29
Sevgili Emre (Parma'lı olan); eğer mümkün olursa, fırsat bulursan; Denizli - Galatasaray maçını bir kez daha izle. Küçük takımın küçük golcüsü Ersen Martin ile Hakan Şükür'ü bir kıyasla...

(Kimse de yanlış anlamasın. Ersen Martin iyi futbolcudur demiyorum. Ersen Martin bile -bu günkü- Hakan Şükür'den çok daha iyi bir futbolcudur diyorum.)

Geçmişi - geleceği, başarısı - başarısızlığı bir tarafa. Yüz kere tartıştık, yüz kere daha tartışırız. Zaten gereksiz bir dolu atışmanın yaşandığı bir kulüpte, çok da izlenirmiş gibi bir televizyon programına telefonla katılmadı mı bu oyuncu? Kendisini hiç ilgilendirmeyecek bir sürü konuda, üstelik Teknik Direktörü, futbolcuların medyaya selam bile vermesini yasaklamışken ileri - geri bir dizi laf etmedi, takım arkadaşları hakkında üzerine vazife olmayan yorumlarda bulunmadı, karalamalar yapmadı mı? Galatasaray'ın unutulmaz Kaptanlarından birisi olan Cüneyt Tanman'ın uyarılarını hiçe saymadı mı? Galatasaray'ın gelmiş geçmiş en Büyük Kaptanı Bülent Korkmaz hakkında abuk - subuk sözler söylemedi mi?

Ne hata yaparsa yapsın, ne kadar batarsa batsın, Galatasaray'a ne kadar zarar verirse versin Hakan Şükür Spor'lu olmak zorunda mısın Sevgili Emre? Ne düşünüyorsun şu televizyon programında Hakan Şükür'ün söyledikleri hakkında?

Yarın fahri menajeri ve fahri babası Ergün Gürsoy (ki; Beşiktaş'ın Hakan Şükür'ü alması için ne kadar uğraşmıştı!) ile kavga ederse yine Hakan'ın yanında olacaksın, değil mi? Şu son bir buçuk yılda Fatih Terim'den Ersun Yanal'a, Bülent Korkmaz'dan Ümit Karan'a her türlü kapalı ve pis kavganın bir tarafı oldu Hakan Şükür. Her seferinde ve herkese karşı Hakan sonsuz haklıydı öyle değil mi? Bütün bu kişilik çatışmaları, saman altından sürdürülen kavgalar Galatasaray için son derece gerekliydi ve bize büyük yararlar sağladı; öyle değil mi?

Kubilay gitti, Saffet gitti, Saunders gitti, Ilie gitti, Ümit Karan gittii... Hepsinin gidişinde şöyle ya da böyle parmağı olan Hakan Şükür ise gittiği hiç bir yerde barınamadı. 2 Sene önce Beşiktaş bile kabul etmedi, geri çevirdi.

Artık Galatasaray'dan başka (Sakaryaspor dahil) hiç bir takımda ilk 11 oynayamayacak bir emekli oyuncunun 100. Yıl'ımızda çıkarttığı dertlere bir bakın! Sanki başka hiç bir sorunu yokmuş gibi Galatasaray'ın.

ÖNDER RB
07-01-05, 01:39
Hagi-Hakan Sukur olayına gelince benim verdiğim örnekler hep gerçeğe dayanan, tvlerde basın toplantılarında izlediğimiz gerçek şeyler.. Hagi bu sene maçlardan sonra Hakan Sukur'e iyi ki sahibim, onun gibi bir golcüm olmasında mutluluk duyuyorum demiş midir? demiştir.. yine 1-2 kere 9 numara olarak 1 numara Sukur'dur demiş midir? demiştir.. Karan'la ilgili devamlı profesyonel olmadığından, yeteri kadar çalışmadığından dem vurmuş mudur? evet.. bu gerçekler ortadayken Sukur Hagi'yi koltuğundan edebilir, Hagi korktu demek sadece ve sadece saçmasapan, hiçbir bilgiye, olaya dayanmayan gereksiz tahminler yapmaktır.. neye göre söylenir bu, delil nedir? Hagi bu kadar küçük bi insan mıdır.. futbolcudan korkan, onunla kötü olmayayım diye başka futbolcuların biletini kesen küçük hesapların adamı mıdır? sizin yazdıklarınızdan çıkan sonuç budur? Hagi'nin teknik direktörlüğüne istediğinizi söyleyebilirsiniz, ben de söylüyorum zaman zaman fakat adamlığına, haysiyetine laf söyletmem, hiçbir Galatasaraylı da söyletmez.. biz öyle bi şey demiyoruz ki deme durumunuz da yok, Hagi Hakan'dan korkuyor demek resmen Hagi'ye küçük adam demektir..

çok aç1k bir örnek haginin ruh halini kimlere nasil baktigini ortaya koyuyor. ilk yari boyunca ergunun veya hasan1n performans1 m1 daha iyiydi yoksa baliçin performansi mi.

hepsi kötüyse neden eskilerden giden yok.

hakanin size göre 8-9 maç kötü oldugu (bana gore ilk 4 hafta ve fener macindaki mücadelesi haric hep kotuydu) dönemde oyundan bile cikartilmama sebebi haginin futbolu bilmemesi mi yoksa daha ince hesaplar icinde olmasi mi sorusu da haginin ruh halini yansitan diger bir örnek.

ÖNDER RB
07-01-05, 01:48
korcan kardesim o önemli mi hakan konusunda ne desen o uefa yi aldi lafina gelene kadar dolastirilir laf ortada.

hakan kimseyi yememistir. kubilay yanlistir saffet yanlistir ilie yanlistir saunders yanlistir ümit yanlistir hatta ve hatta jardel yanlistir (bana göre hakanin burada da parmagi mevcuttur) ama hakan sütten çikma ak kasiktir.

o milli takimin bütün gollerini atti hagi kim hakan uefa yi aldirdi ne olmus yani galatasaray degerlerini ayaklar altina almissa.

bu nesil sampiyonluklarla galatasarayli oldu korcanim.

siki mi 14 sene bekleyip galatasarayli olmak.

JORDAN
07-01-05, 03:13
Kusura bakmayin ama 14 sene bekleyen yanliz siz degildiniz :D
O yuzden lafin nerelere gidecegini bilmeden yazmayalim.Sampiyonluga endexli taraftar olsaydik tum takimi dagitin,Hakan futbolu biraksin paflarla,genclerle oynayalim demezdim sahsen.

Korcank Hakan Bulent icin nerede ileri geri konustu?Bildigim kadariyla Bulent kadrodisi birakildiginda en buyuk destegi verenlerden biriydi Hakan.Aralarinda kucuk bir tatsizlik oldu babasinin gafi yuzunden sonrasi kendiliginden geldi onun haricinde Hakanin oyle ileri geri konustugunu bilmiyorum.

Gelelim Ersen Martin,Zafer,Okan gibi muthis golculere.Bu Ersen Martin Bjk'de oynamadi mi?Madem iyi golcu ne yapmis simdiye kadar en son Galatasaray macinda hava toplarini almaktan,biraz iyi oynamaktan baska?Zafer gol krali olmus Konyada baska?Ne gibi bir basari kazandirmis Konyaspora tarihinde?Madem o kadar buyuk golcu niye oynamiyor Bjk'de Fb'de Gs'da,Milan'da? Serkan da gol krli olmustu ama gorduk Onu da.Oyle kucuk takimlarda gol atmakla olmuyor bu isler.Milli takima bile giremeyen adamlarin ismini yaziyosunuz buralara ayip biraz.Pardon onlar da Hakan yuzunden giremiyor Milli Takima.Giren Fatih gibi adamlari da gorduk.Su takimda bu kadar lanet edilen Hakan 1 gol bile atabiliyosa bile basaridir.Umarim en kisa zamanda birakir da Lukunkulari ,Christianlari izleriz...

JORDAN
07-01-05, 03:20
hakan sükür tarihinde 20 golü sadece 1 kez geçebilmistir

Bu arada unutmadan Baggiocum bence sen bu istatigi bi arastir insanlara yanlis bilgi vermeyelim...

Parma Maniac
07-01-05, 03:58
Sevgili Emre (Parma'lı olan); eğer mümkün olursa, fırsat bulursan; Denizli - Galatasaray maçını bir kez daha izle. Küçük takımın küçük golcüsü Ersen Martin ile Hakan Şükür'ü bir kıyasla...

(Kimse de yanlış anlamasın. Ersen Martin iyi futbolcudur demiyorum. Ersen Martin bile -bu günkü- Hakan Şükür'den çok daha iyi bir futbolcudur diyorum.)

Geçmişi - geleceği, başarısı - başarısızlığı bir tarafa. Yüz kere tartıştık, yüz kere daha tartışırız. Zaten gereksiz bir dolu atışmanın yaşandığı bir kulüpte, çok da izlenirmiş gibi bir televizyon programına telefonla katılmadı mı bu oyuncu? Kendisini hiç ilgilendirmeyecek bir sürü konuda, üstelik Teknik Direktörü, futbolcuların medyaya selam bile vermesini yasaklamışken ileri - geri bir dizi laf etmedi, takım arkadaşları hakkında üzerine vazife olmayan yorumlarda bulunmadı, karalamalar yapmadı mı? Galatasaray'ın unutulmaz Kaptanlarından birisi olan Cüneyt Tanman'ın uyarılarını hiçe saymadı mı? Galatasaray'ın gelmiş geçmiş en Büyük Kaptanı Bülent Korkmaz hakkında abuk - subuk sözler söylemedi mi?

Ne hata yaparsa yapsın, ne kadar batarsa batsın, Galatasaray'a ne kadar zarar verirse versin Hakan Şükür Spor'lu olmak zorunda mısın Sevgili Emre? Ne düşünüyorsun şu televizyon programında Hakan Şükür'ün söyledikleri hakkında?

Yarın fahri menajeri ve fahri babası Ergün Gürsoy (ki; Beşiktaş'ın Hakan Şükür'ü alması için ne kadar uğraşmıştı!) ile kavga ederse yine Hakan'ın yanında olacaksın, değil mi? Şu son bir buçuk yılda Fatih Terim'den Ersun Yanal'a, Bülent Korkmaz'dan Ümit Karan'a her türlü kapalı ve pis kavganın bir tarafı oldu Hakan Şükür. Her seferinde ve herkese karşı Hakan sonsuz haklıydı öyle değil mi? Bütün bu kişilik çatışmaları, saman altından sürdürülen kavgalar Galatasaray için son derece gerekliydi ve bize büyük yararlar sağladı; öyle değil mi?

Kubilay gitti, Saffet gitti, Saunders gitti, Ilie gitti, Ümit Karan gittii... Hepsinin gidişinde şöyle ya da böyle parmağı olan Hakan Şükür ise gittiği hiç bir yerde barınamadı. 2 Sene önce Beşiktaş bile kabul etmedi, geri çevirdi.

Artık Galatasaray'dan başka (Sakaryaspor dahil) hiç bir takımda ilk 11 oynayamayacak bir emekli oyuncunun 100. Yıl'ımızda çıkarttığı dertlere bir bakın! Sanki başka hiç bir sorunu yokmuş gibi Galatasaray'ın.Korcan abi insanlar Hakan Sukur gibi Galatasaray efsanelerinden biri olmuş bir adamı ısrarla hep kötü lanse ettikleri, sadece yanlışlarını gördükleri sürece ben daima iyi taraflarını yazmaya devam edeceğim..

burda Hakan Sukur haklı konuşmuş demiş miyim ben bak bakalım bi.. bayılıyorsunuz insanların sonuna spor getirmeye.. yok Hakan Sukurspor, Terim İdman Yurdu, Lucescugücü.. yok yahu böyle bir şey.. ama insanlar ısrarla hatalarını görüp, iyi yanlarını bile kabul edemeyecek kadar nefretle dolmuşsa ben de daima iyi taraflarını, gerçekleri yazacağım..

öncelikle programda Bülent Korkmaz'ın adı bile geçmemiş.. eski arkadaşlarıma kırıldım demiş.. o eski arkadaşları içinde senin şürekası dediğin Arif ve Hakan Ünsal'da var.. ne yapacağız şimdi??

peki Hakan Sukur'un Karan hakkında söyledikleri hatalı.. ya Karan'ın 1-2 gün önce söyledikleri.. forumda gündeme bile gelmedi Korcan abi.. ama Karan'a Sukur konuştuktan sonra gazetecilerin uzattığı mikrofona söyledikleri hop aynı gün buraya konuyor.. Karan'a tek laf eden çıktı mı? bu ikisi arasındaki yaşananlarda tek suçlu Sukur muydu? en ufak örneği Sukur'u yine gaza getiren Karan'ın yaptığı açıklama.. ona yanlışsın sen diyen oldu mu? olmaz tabi.. ne de olsa Sukur kuyusunu kazıyor, Hagi'nin kanına giriyor değil mi?

vay anasını satıyım.. Ilie, Saunders, Saffet, Kubilay.. hepsi Sukur yuzunden gitmiş.. vay vay vay.. Ilie değildi çünkü geldiği günden itibaren Avrupa'ya gitmek hayalim diyen ve teklife balıklama atlayan.. yahu baksana şuraya Jardel'de bile kabak Sukur'un başına patlamış ben ne diyeyim.. İtalya'dan yetişti Sukur.. Emre ve Okan'ın aklını çelen de Sukur.. sırf Galatasaray biraz daha kazıklansın diye.. Ilie, Saunders.. baktı süper golcüler.. gönderilmeli diye alttan verdi emri.. yahu yapma be Korcan abi.. komplo teorileriyle kafayı yemek lazım bunlara inanmak için.. eğer bunların hepsini başardıysa Sukur, Terim'in, Hagi'nin kanına girdiyse, bu futbolcuları gönderdiyse, yönetime avucuna almışsa böyle ben bu adamın önünde saygıyla eğilirim.. Cumhurbaşkanı olsun o başımıza.. :lol:

soprano79
07-01-05, 11:52
Güzel yazmışsın Emre :) yazdıklarının altına imzamı atıyorum.

Sovereign
07-01-05, 13:22
İlie Galatasaray'ın borç batağına girdiği ilk dönemlerde yüksek bonservis alınarak Galatasaray yönetimi tarafından satılmıştır.

Saunders,kalmak istememiş Souness ile beraber geri dönmüştür.(Bkz.hala yanında yardımcı antrenördür)

Kubilay,Hakan'ın da bulunduğu tam 3 sezon oynamıştır Galatasaray'da.Bunların çoğunu da sakatlık ve başka problemlerle geçirmiştir.Buna karşın zannımca 3 sene az bir süre değildir.Demek Hakan 3 sene müsade etmiş oynamasına...:)

Saffet Sancaklı'yı konuşmak bile istemiyorum.

cozker
07-01-05, 13:31
Digerlerini bilmem ama İlie'de hepatit virusu teshis edildikten sonra yonetim tarafindan satildigini duymustum bende.. Hatta hastaliginin basina sizmamasi icin cok ugras verilmis. Aksi halde transfer yatardi.

Sheva
07-01-05, 13:38
Olayı ne kadar polemiğe çekiyoruz hayret ediyorum.. Hakan'ın ve aynı gruba mensup oyuncuların bu takım içinde bir güç olduğu ve dağıtılmaya çalışıldıkları yıllardır bilinen bir gerçek.. Bunu menfi yönde kullanmışlar mıdır bilemiyorum ancak Hakan'a bu bakımdan sıradan bir oyuncu muamelesi yapmak büyük hata olur..

Ayrıca bu tarz konular beni gerçekten alakadar etmiyor, esas olan Galatasaray'ın iyiliğidir.. Bu seneyi de heba ettik ama kısa ve net sormak istiyorum, gelecek sezon Hakan Şükür'ü Galatasaray'da ilk 11'de görmek ister misiniz? İlk 11'de değil yedekte dursun derseniz, Hakan'ın yedek bekleyeceğine inanıyor musunuz?

Sheva
07-01-05, 19:01
Bakınız bugün gazetelerde ne cevherler varmışta biz kaçırmışız, Reha Muhtar'ın Sabah'taki yazısından;

* Ümit Karan'ın Galatasaray'dan ayrılmasını nasıl yorumluyorsunuz?
- Bana gelen bilgilere göre Ümit Karan'ın Galatasaray'dan ayrılmasına Hakan Şükür neden oldu. Hakan Şükür, 90 dakika boyunca gerektiğinde bağırabileceği, nereden nereye gideceğini daha iyi bilecek, daha iyi anlaşacağı adam istiyor yanına. Necati'yi bir şekilde bulmuş. Ama Ümit Karan ile 90 dakika anlaşamıyor.
Sevgili Galatasaraylılar'a olayın perde arkasını anlatayım. Hakan Şükür futbola jübileyle veda ettikten sonra Ümit Karan yeniden Galatasaray'a gelecek. Önümüzdeki 5 aylık süreyi Mönchengladbach'ta kiralık geçirecek.
Başkan Özhan Canaydın Ümit Karan'ın satılıp da başka bir takımda iyi performans göstermesini istemiyor. "Böyle bir şey olursa birçok eleştiri gelir" diyor. Onun için bizzat bu formülü buldu Sayın Başkan. Ümit Karan da Hakan futbolu bırakınca Galatasaray'a dönecektir. Bence G.Saray açısından kiralamaya da gerek yoktu. Kalsaydı daha da faydalı olabilirdi. Ama bu da bir formüldür.

UmBeRtO GS
07-01-05, 19:25
Sheva sen de ben de yanlış topice yazmışız, ben yazımı olması gereken topice alıyorum :)

reallion
07-01-05, 21:43
Hakan şükür'ün futbolunun bu topicte tartışılmasına inanamıyorum derdim zihniyeti anlayamamış olsam.
Şükür'ün futboluna söz söyleyebilmek için iki neden var :
1- Hakan Şükür'ü insan olarak sevmemek.
2-Futbolu iyi bilmemek.

Hakan Şükür'ü bir insan sevmeyebilir.Buna kim ne diyebilir? '' Hakan'ı sevin! adam 2 cami 3 çeşme yaptırdı'' mı diycez? Hayır sevmeyen sevmesin ancak sırf bu yüzden futbolculuğuna laf eden insan(ki burada çok görüyorum bu türü) ''yazık,garibim,ne yapsın kafabu kadar'' gibi söylemleri hakedebilir sadece.
Bunu bildiğim için Hakan'ın ne kadar faydalı oyuncu olduğundan bahsetme zahmetine yuvarlanmıycam. Zaten konunun yine Hakan Şükür'ün futboluna gelmesi gerçektendehşet verici..

Burda konu Hakan şükür'ün yaptığı açıklamalardır.Dediğim gibi Hakan Şükür'ün bu açıklamaları cezasız kalmamalıdır.Haklı olduğu konuyu böyle ağlayarak anlatmaya çalışması insanların bunu kendiliğinden anlaması-farkına varmasından etkilimidir?Bu onu küçük düşürmüştür.Biraz zeki davranabilirdi ama Hakan'ın yapısını düşünürsek bunun duygusal tepki olduğu anlaşılabilir(yanlış).
Asıl gıcık olduğum 100.yılda ortalık cümbüş sokağa dönmüşken birde bu eksikmiş gibi o açıklamaları yapması!

Hakan'ı insan olarak sevmeyenlere saygım sonsuz..Ama sonuçta türk futbolunun en başarılı dönemine adını en belirgin şekilde işlemiş.
Bu bir başarıdır.
Bu başarı tesadüf değildir.
Bu başarıdaki bir çok rekor kırılamayacak; kırılabilenler ise uzun süre dayanacaktır.
Bunu başaran-başaracak olan isim Hakan Şükür..

Bütün bunlara futbolu iyi bilmediğinden laf edenler zaten allahından bulmuş tiplerdir.
Hakan'ı insan olarak sevmediği için başarılarına gölge düşürmeye çalışanlar bilmezlerki '' biz O'nu sevin diye değil alkışlamayı öğrenebilesiniz diye gönderdik''

Ha bu arada o saydığınız isimler varya ersen falan ; onlar Şükür'ün bokunu yesinler belki bişeyler geçer...