Tüm Versiyonu Göster : The Dark Knight
Parma Maniac
13-07-08, 17:33
Baktım göremedim bi sinema topici.. 2008'in en büyük sinema olayı geliyor, tartışan yok.. Çok fena geliyor Heath Ledger uyarayım.. Filmi izleyip de vasat diyen bir eleştirmen görmedim daha.. Sadece en aşmış çizgi roman uyarlaması değil, son yılların en sağlam filmlerinden biri geliyor.. Anladığım o benim.. Heath Ledger da Yardımcı Erkek Oscar'ını alır seneye, eğer ağır makyaj yüzünden bi dallamalık yapmazsa akademi üyeleri.. Fragmandan bağırıyor herif şova geliyorum diye..
Misafir beklemedeyim, işim gücüm var, yazamayacağım :)
Lakin temiz iki haftadır bu başlığı açmanı bekeldim, ısrarla da açmadım, heleşükür yani :)
Arat'ta görünmüyor zaten bu aralar fazla. Dur bakalım çok da sinama yapacak film var, bütçeyi nasıl ayarlayacağız bilmiyorum ama bu öncelikli tabii :)
Parma Maniac
13-07-08, 18:11
Eheh bu filme yatır bütün parayı, diğerlerini salla..
Ben ki Spider-Man manyağıyım, filmlerinin ayrıca hastasıyım.. Batman da oldum olası hazzetmediğim bir kahraman olmuştur.. Ama o Batman Begins var ya, çok acayipti çok.. Spider-Man 2 gördüğüm en iyi uyarlamaydı benim, biraz subjektif bir şekilde.. Batman Begins çizdi attı onu, üzerine çarpıyı çaktı.. Bu filmin çok çok daha iyi olduğunu söylüyor izleyen herkes, Begins'ten yani..
Kevin Smith uyarlamaların Godfather II'si demiş ki sadece bu cümle adamı kalpten götürür.. Joker'in altında ezilecek mi Batman tek merakım o, yoksa en ağır çr uyarlaması geliyor 2 hafta sonra ondan en ufak bir şüphem yok..
Cristopher Nolan. (nokta)
Christian Bale. nokta. Batman Begins. nokta. Bunu da bekliyoruz heyecanla. nokta.
hemen hemeh hergun fragmanini acip acip izliyorum...
beklemedeyiz... :)
Filmin ilk 6 dakikası...
http://www.traileraddict.com/clip/the-dark-knight/first-6-minutes
Filmin ilk 6 dakikası...
httpc//www.traileraddict.com/clip/the-dark-knight/first-6-minutes
istiyoooruuummmm....abi hemen istiyorum...sabaha kadar sürsün istiyorum...hiç bitmesin istiyorum....şu sıralarda tam ihtiyacım olan film.
Necip son kelimeye kadar aklıma hinlikler gelmedi değil eheuheu... :)
Necip son kelimeye kadar aklıma hinlikler gelmedi değil eheuheu... :)
ehehehe....hinsin abi ben napıyım...:D
bu arada gaza geldim bugün beginsi 38746.defa yeniden seyredicem...
http://www.imdb.com/title/tt0468569/
o nasıl bir rating'dir öyle ya :) yalnız neden top 250'de 9.0 olarak gözüküyor onu anlamadım..
bu arada gerek askerliğe denk gelmesi, gerek önceki batman filmlerinin fazlaca karikatürize villain'leri, gerek gayet beğenmeme rağmen katie holmes'ın içinde olduğu filmin sıkı bir action olabileceğine inanmamam ve son olarak gerek eski bilgisayarımın pespayeliği sebebiyle divx-mivx hak getire olduğu için izleyememiştim batman begins'i ama nihayet bu hafta izledim ve helal olsun diyorum sadece, süper kahraman filmi böyle yapılır işte..
M.Yasin Cakmak
18-07-08, 19:44
Ben boyle sacma salak bir rating gormedim!
Direk gidiyorum cuma gunu.
M.Yasin Cakmak
18-07-08, 19:45
http://www.imdb.com/title/tt0468569/
o nasıl bir rating'dir öyle ya :) yalnız neden top 250'de 9.0 olarak gözüküyor onu anlamadım..
bu arada gerek askerliğe denk gelmesi, gerek önceki batman filmlerinin fazlaca karikatürize villain'leri, gerek gayet beğenmeme rağmen katie holmes'ın içinde olduğu filmin sıkı bir action olabileceğine inanmamam ve son olarak gerek eski bilgisayarımın pespayeliği sebebiyle divx-mivx hak getire olduğu için izleyememiştim batman begins'i ama nihayet bu hafta izledim ve helal olsun diyorum sadece, süper kahraman filmi böyle yapılır işte..
For this top 250, only votes from regular voters are considered.
http://www.rotheblog.com/images/movies/d_movies/joker_wizardfull.jpg
Jack Nicholson kadar karizmatik bir Joker olmaz sanırdım, ama düpedüz çizgi film kılığında biriydi.
Al buyur böyle psikopat, böyle kendine hasta eden, düpedüz muhteşem bir Joker olabilir mi?
M.Yasin Cakmak
20-07-08, 11:44
Yok boyle birsey...yok...sacmalik bu...
Bir filmde bir bilemedin en fazla iki "twist" olur. Oda iyi filmde yani. Kardesim bu ne? Her sahne twist, her an heyecan dolu. Tam bitti diyorsun, bakiyorsun film yeniden baslamis. Sapikca birsey bu!
IMDB ratinglerine guvenirim. Shawshank Redemption gibi Godfather gibi filmlerin .4 puan uzerine cikip (genele bakarsan .6) 1. olan bir film cok onemli bir filmdir. Izleyince anladim ki hakikaten oyleymis. Ben ilk defa sinemadan paramin kat kat kat fazlasiyla karsiligini alarak ciktigima inandim. Hem de onden 3. sirada boynum kirilirmiscasina oturmama ragmen. Gozumu kirp(a)madim yahu!
Tartismasiz izledigim en iyi aksiyon filmi, otesi yok!
Not: Joker'i oynayan ve daha sadece 29! yasinda olan Heath Ledger abimin onunde saygiyla egiliyorum...Jack Nicholson gitsin 80 yasinda kiz pesinden kosan amcalari oynasin. O neydi ya oyle, hala etkisindeyim. Ne bicim bir performans o.
dun hanimla gittik 18 gosterimin hepsi sold out, neyse yerimizi aldik tiklim tiklim inanilmaz bir bekleyis herkeste, sonuna kadar gozumu kirpmadan seyrettim, zaten Batma Begins en favori filmim olmustu ayda bir seyrederim evde, bu tam manyak olmus Jokey olayi asmis bitirmis Heat Ledger manyak rol yapmis oscar almasi lazim yardimci aktor rolunde, boyle bir filmden sonra vefat etmesi onu efsanelerin arasina sokacaktir boyle bir karakter oynanmaz diyorum, C. Bale zaten batmani yeniden sevdiren isim olmustur o arabadan ve motordan bende istiyorum sesi bile heyecan yapiyor aletin bundan iyi film yapilmaz diyorum tekrar seyretmek lazim
M.Yasin Cakmak
21-07-08, 01:55
Sok oldum resmen! Bilmiyordum oldugunu...adam overdose yapmis antidepresanlarla....
Rolu mahfetmis olabilir adami, Joker'i oynamak icin 1 ay bir otel odasina kapatmis kendisini.
Cok yazik cok...olmus birisi oscar aldi mi hic?
Sok oldum resmen! Bilmiyordum oldugunu...adam overdose yapmis antidepresanlarla....
Rolu mahfetmis olabilir adami, Joker'i oynamak icin 1 ay bir otel odasina kapatmis kendisini.
Cok yazik cok...olmus birisi oscar aldi mi hic?
Valla aldimi almadimi bilmiyorum ama bu oyunlada vermezlerse ayip ederler, sevgilisi ve ayni zamanda cocugunun annesi terkettikten sonra cok bunalima girmis diye soyluyorlardi oldugunde
Anlamadığım.
Ben niye Hancock denilen dallama filmi ya da Wanted saçmalamasını aynı hafta Türkiye'de izliyorum da; Wall-E, The Dark Knight gibileri aynı hafta gelmiyor buraya.
Böyle hıyarlık mı olur ?
Bu memlekete film getirip yayımlattıran öküz kim ?
M.Yasin Cakmak
21-07-08, 08:55
Onurcum Mert'e sormak lazim bunu da o film sirketlerinin stratejisi. TR deki sirketlerin yapabilecegi birsey yok. Release dateleri farkli yapiyorlar.
Bu arada Hancock cok dandik bir film olsa da Will Smith acaip komikti.
Mert Baydur
21-07-08, 09:51
Şimdiden haftasonuna IMAX bilet aldım İstinye Park'a.
Hayatımda ilk kez IMAX film seyredeceğim, hemde Batman 2'yi!
Mert Baydur
21-07-08, 09:53
Warner Bros, Batman 2'nin dağıtıcısı.
ABD'deki bildiğin WB'nin Avrupa'daki headquarters'ının birfiil ofisi.
Temsilcilik değil, bildiğin şube.
Hatta şu an başında ABD'li bir genel müdür var.
Kopya dediğimiz sinemalarda gördüğünüz film bobinleri var ya, böyle büyük filmler için worldwide release'de bulmak her zaman çok kolay olmuyor. Filmlerin bu bobinlerini üreten laboratuvarlar öncelik ve sipariş sırasına göre üretim yapıyorlar.
WB Türkiye, siparişte geç mi kaldı yoksa başka bir WB şubesinin nazı daha mı çok geçti bilemiyorum.
Peki Wall-E niye 3 ay sonra geliyor abi ?
Arada senin bağlı olduğun yer neresi ?
Mert Baydur
21-07-08, 11:21
Ortağı olduğum şirketlerden Sinemaj Dijital (www.sinemajdijital.com) 10 yılı aşkındır Türkiye'de ofisleri olan UIP ve WB'nin depolama, lojistik, çeviri, altyazı hizmetlerini sağlıyor.
Wall-E'yi muhtemelen "back to school" dönemine saklamışlardır Türkiye'de.
Yazın pek sinema salonları canlı olmuyor maalesef bizde.
ABD'de ise full doluyor. Bende yazın mesela çok giderim, mis gibi klimalı ortamda blockbuster seyretmek gibisi var mı yaz rehavetinde?
Wall-E 'yi getirmeyen zihniyetin içine edim abi.
Patron kim göstersene, bir buluşma ayarla benle bir zahmet :)
hakikaten Batmanin hala Turkiyede gosterime girmemesi ayip , Mert gerekli aciklamayi yapmis ama bu batman ya nasil gelmez:)
Yok boyle birsey...yok...sacmalik bu...
Bir filmde bir bilemedin en fazla iki "twist" olur. Oda iyi filmde yani. Kardesim bu ne? Her sahne twist, her an heyecan dolu. Tam bitti diyorsun, bakiyorsun film yeniden baslamis. Sapikca birsey bu!
IMDB ratinglerine guvenirim. Shawshank Redemption gibi Godfather gibi filmlerin .4 puan uzerine cikip (genele bakarsan .6) 1. olan bir film cok onemli bir filmdir. Izleyince anladim ki hakikaten oyleymis. Ben ilk defa sinemadan paramin kat kat kat fazlasiyla karsiligini alarak ciktigima inandim. Hem de onden 3. sirada boynum kirilirmiscasina oturmama ragmen. Gozumu kirp(a)madim yahu!
Tartismasiz izledigim en iyi aksiyon filmi, otesi yok!
Not: Joker'i oynayan ve daha sadece 29! yasinda olan Heath Ledger abimin onunde saygiyla egiliyorum...Jack Nicholson gitsin 80 yasinda kiz pesinden kosan amcalari oynasin. O neydi ya oyle, hala etkisindeyim. Ne bicim bir performans o.
Ya yazmayın böyle şeyler, halla halla :)
Biz de insanız yani, etten kemikten, duygularımız hislerimiz var :)
Haksız rekabete karşıyız kardeşim, işin gücün yoksa bekle şimdi :)
Serkan1905
21-07-08, 23:38
Hakkaten, buraya da taaa 21 Agustosda mi ne geliyormus.
Hakkaten, buraya da taaa 21 Agustosda mi ne geliyormus.
wie immer halt
O neydi be ...
Ben bunu IMAX'de izlemek istiorum ...
Kingdom release'ini çıkarmış : http://www.mininova.org/tor/1612592
Joker sanırım sinema tarihinin gelmiş geçmiş en kötü adamını oynadı. Psikopat, sadist, manyak ve o nasıl bir oyunculuktur öyle ?
Yok böyle bir aksiyon filmi. En başından en son sahnesine kadar o kadar dolu ki.
Yani bu film nasıl tüm dünyada aynı anda başlamaz anlayamıyorum.
- spoiler - - spoiler - - spoiler - - spoiler - - spoiler - - spoiler - - spoiler - - spoiler - - spoiler - - spoiler -
- spoiler - - spoiler - - spoiler - - spoiler - - spoiler - - spoiler - - spoiler - - spoiler - - spoiler - - spoiler -
Batman'in "The Dark Knight" oluşu, hatunun ölüşü, çift suratın çift suratlığında suratına bakamayacak kadar psikopat görünmesi, tozutması, joker, hong kong sahneleri, hastane sahnesi, sokak sahnesi ..
Ne lan bu ? Joker'in sözleri kutsal gibi anasını satim, ders veriyor adam.
"I believe whatever doesn't kill you simply makes you... stranger."
"If you're good at something, never do it for free."
"Why... so... serious?"
"Y'see, madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little...push."
"Blown away" lafı vardır ya ? Doğrudur bu film için.
Bir daha izlemeye koyuluyorum :)
Onur filmin ozetini yazmissin iyiki seyretmisim yoksa cok kizardim:)
Birşey sormak istiyorum...Bu film Batman filmi değil mi ??
Kara Şovalye nerden çıktı abicim???
Film içinde Batman ismi geçiyor mu bari merak ettim ben..
M.Yasin Cakmak
26-07-08, 00:15
Icinde Batman ismi gecmeyen ilk Batman filmi.
Parma'ya havale ediyorum seni... :)
Ne anladım ben o zaman o filmden ya??
Bir çizgi kahramanın ismini değiştirmek o kadar kolay mı ???
Yokmu buna itiraz edecek fun clup usa da??? :)
Tamam film çok güzel ; çok beğendim; çok iyi vakit geçirdim ; Joker iyi olmuş; Wayne de iyi; Eeckhart fena değil tamam da : İMDB'de tarihin en iyi filmi olacak film mi yani?
M.Yasin Cakmak
26-07-08, 00:22
Ya filmdeki ismi Batman adamin gene :). Filmin isminde yok sadece...
Sanırsam Batman'in lakabı ya da bir serisinin adı Kara Şövalye ama dediğim gibi Emre daha iyi bilir...
Tamam film çok güzel ; çok beğendim; çok iyi vakit geçirdim ; Joker iyi olmuş; Wayne de iyi; Eeckhart fena değil tamam da : İMDB'de tarihin en iyi filmi olacak film mi yani?
imdb de kimi filmlerden sonra sıcağı sıcağına böyle bir patlama yaşanabiliyor bazen...bir de imdb nin şöhreti ve buna bağlı olarak kullanıcı sayısı arttıkça bu tarz şeyler daha sık olmaya başladı...eskiden filmin bir basamak yukarı ya da aşağı oynaması için aylar geçerdi...şimdi İMKB gibi anasını satıyım, filmler liste içinde zıplayıp duruyor...ancak ilk defa böyle çok çok ekstra bir patlama yaşandı bu da ayrı bir konu...
şahsen dark knight ı seyredemedim henüz ama feci beğeneceğimden hatta ohaaa, çüşşşş falan olarak salondan çıkacağıma eminim...ancak her ne kadar hem tarz olarak hem de dönem olarak birbirleriyle alakası olmasa da imdb diliyle gönüllerin birincisi tabiki her daim godfather olarak yer edecektir o ayrı konu...
M.Yasin Cakmak
26-07-08, 00:28
En iyi film olup olmamasi hakkinda bir yorum yapmak cok zor cunku film cesitliligi cok fazla fakat benim izledigim en iki aksiyon filmi. Uzak ara en iyisi...
Abi Matrix gibi bize sinema tarihinin çağ atladığını gösteren sahneleri var mı ???
Matrix çekim teknikleri olarak bir devrin başlamasıydı sanırım...Ve konu itibariyle bir devrimdi...
Dark Knight filminde böyle sahneler var mı ?
Yoksa içerik bakımından mı en iyisi ?
M.Yasin Cakmak
26-07-08, 00:34
Abi Matrix gibi bize sinema tarihinin çağ atladığını gösteren sahneleri var mı ???
Matrix çekim teknikleri olarak bir devrin başlamasıydı sanırım...Ve konu itibariyle bir devrimdi...
Dark Knight filminde böyle sahneler var mı ?
Yoksa içerik bakımından mı en iyisi ?
Benim icin iyi aksiyon filmi sasirtan aksiyon filmidir. Surat ile basini dondurecek, kafani karistiracak fakat seni kaybetmeyecek ve bitmesini istemeyeceksin.
Yoksa Matrix'teki kung-fu sahnelerinin benim icin cok onemi yok hocam.
Ayrica ben Joker gibi bir "Villain" gormedim sinema dunyasinda. O kadar cok uzuldum ki adamin oldugune, anlatamam.
"Why so serious?"
Joker gelmiş geçmiş en Villain oldu. Hatta Darth Vader'dan daha psikopat bir villain.
Olması gerektiği gibi bir Villain.
Benim icin iyi aksiyon filmi sasirtan aksiyon filmidir. Surat ile basini dondurecek, kafani karistiracak fakat seni kaybetmeyeceksin ve bitmesini istemeyeceksin.
Yoksa Matrix'teki kung-fu sahnelerinin benim icin cok onemi yok hocam.
Ayrica ben Joker gibi bir "Villain" gormedim sinema dunyasinda. O kadar cok uzuldum ki adamin oldugune, anlatamam.
"Why so serious?"
Abi Matrix' i kung-fu sahnelerine indirgedin ya baska bişi demiyorum :)
Gelsin bakalım nasılmış Kara Şovalye...Ha bu arada ingilizcem yok o yüzden alt yazı çevrimleri inşallah başarılı olur :)
Çekimleri Chicagoda yapmışlar ve stüdyo çekimi yok, o tıra harbiden takla attırmışlar vay anasını... :)
Çekimleri Chicagoda yapmışlar ve stüdyo çekimi yok, o tıra harbiden takla attırmışlar vay anasını... :)
Ver ver spoiler ver sen :)
Fİlmi izlemedim kamera arkası ve trailerda var zaten o sahne... :)
Fİlmi izlemedim kamera arkası ve trailerda var zaten o sahne... :)
Valla bakmadım neyse artıkın film gelince görecez :D
Çekimler Londra, Chicago ve Hong Kong'da.
CGI var ama normaldenin %25'i kadar.
Genelde herşey Visual Effect; yani maket dünya kurulur, maketler gene büyüktür, ama patlamaları izleyince fark anlamazsın.
Parma Maniac
26-07-08, 06:01
Evet Batman'in lakaplarından biridir The Dark Knight.. Frank Miller'ın yazdığı çok sağlam bir hikayesinin adı da The Dark Knight Returns'dür.. Ki muhtemelen 3. filme kaynaklık edecek..
İzledim bu gece filmi.. Ben böyle bi şey izlemedim bilader daha önce.. Christopher Nolan dünyanın en iyi yönetmenidir.. Heath Jack Nicholson'ı asfalta kazımıştır.. Bu film bir çizgi roman uyarlamasının çok ötesindedir.. The Godfather'ın da götünden kan alır Kamil, kan :D
İnanılmaz bir şey.. Begins'ten çok daha mı iyi karar veremedim, bi daha izlemem lazım.. Ama böyle bir Joker olamaz ya.. Ledger bitirmiş olayı.. Çıta falan bırakmamış.. Hayatımda izlediğim en mükemmel 3-4 performanstan biriydi.. Adam abartmadan canına okumuş ortalığı.. Batman falan bırakmıyor bazı sahnelerde.. Resmen ezilmiş Bale falan..
Çok şey yazabilirim bu film hakkında ama ne yazsam bi eksik kalır sanırım.. Resmen bir suç filmi klasiği bu.. Kara filmin babası.. Gelmiş geçmiş en iyi uyarlama.. Yeter lan, gidin izleyin işte..
Tek bir uyarı yapayım izleyeceklere.. Şu filmin ana temasına ve bunu inşa eden repliklerine dikkat etsinler.. İyice özümseyerek izlesinler.. Sonra mükemmel senaryo nedir, bir filmin harika senaryoya sahip olması ne demektir anlasınlar.. Senaryo da Nolan'dan çıkma.. Nasıl bir beyinden çıkar lan bu replikler.. Nolan çok büyük bi adam.. Ötesi yok..
Evet Batman'in lakaplarından biridir The Dark Knight.. Frank Miller'ın yazdığı çok sağlam bir hikayesinin adı da The Dark Knight Returns'dür.. Ki muhtemelen 3. filme kaynaklık edecek..
İzledim bu gece filmi.. Ben böyle bi şey izlemedim bilader daha önce.. Christopher Nolan dünyanın en iyi yönetmenidir.. Heath Jack Nicholson'ı asfalta kazımıştır.. Bu film bir çizgi roman uyarlamasının çok ötesindedir.. The Godfather'ın da götünden kan alır Kamil, kan :D
İnanılmaz bir şey.. Begins'ten çok daha mı iyi karar veremedim, bi daha izlemem lazım.. Ama böyle bir Joker olamaz ya.. Ledger bitirmiş olayı.. Çıta falan bırakmamış.. Hayatımda izlediğim en mükemmel 3-4 performanstan biriydi.. Adam abartmadan canına okumuş ortalığı.. Batman falan bırakmıyor bazı sahnelerde.. Resmen ezilmiş Bale falan..
Çok şey yazabilirim bu film hakkında ama ne yazsam bi eksik kalır sanırım.. Resmen bir suç filmi klasiği bu.. Kara filmin babası.. Gelmiş geçmiş en iyi uyarlama.. Yeter lan, gidin izleyin işte..
Tek bir uyarı yapayım izleyeceklere.. Şu filmin ana temasına ve bunu inşa eden repliklerine dikkat etsinler.. İyice özümseyerek izlesinler.. Sonra mükemmel senaryo nedir, bir filmin harika senaryoya sahip olması ne demektir anlasınlar.. Senaryo da Nolan'dan çıkma.. Nasıl bir beyinden çıkar lan bu replikler.. Nolan çok büyük bi adam.. Ötesi yok..
valla ekleyecek birsey birakmamissin Emre, ben Joker manyagi oldum bu filmden sonra doyamadim gittim bir daha izledim, zaten bu filmi en iyi yapan orijinaline bagli kalmadiklarindan kaynaklaniyor, ben buyuyunce Joker olmak istiyorum:) bu arada 3.sude hemen hemen hazirmis, Balein yeni filmelinden biride Terminator ve yonetmenide Nolan bence oda manyak otesi bir film olacak
spoiler-----------------------------------------------------------------------------
beni bitiren sahnelerden biride kalem kaybetme olayi idi, ayrica Jokerin taksi kullanirken ki yuz ifadesi manyak otesi bir ifade yok ya dedigim gibi en guzel aksiyon filmi gelmedi boylesi
M.Yasin Cakmak
26-07-08, 09:28
Cakma spoiler icerebilir:
O kalem olayi benim aksiyon filmlerinde gordugum en iyi sahneydi abicim.
Butun sinema ayni anda ic cekti resmen.
Maalesef ki Joker çok daha fazla ön plana çıkmış bence.
Gerçekten Heath Ledger unutulmaz bir performans sergilemiş, hakkını vermek lazım ama Batman'in daha karizmatik olması gerekirdi.
Mesela afişlerde yer alan, filme koşarak gitmemi sağlayan bu sahnenin olmaması kötü olmuş:
http://farm3.static.flickr.com/2394/2520594275_f76077c49c_b.jpg
Ben bu filmi bu sahne ile hatırlamak, ardından hastane sahnesindeki Joker'i hatırlamak isterdim!
Batman Begins'de Batman açısından aradığımı daha çok bulmuştum açıkçası.
Bir de Joker'in her dediğinin mutlak doğru kabul edilmesi durumu var ki, senaryodaki boşluk bu kısımdı aslında. İyilik,güzelliklik,vs uğruna "sosyal sınav" da belirtilen şartların aslında tam tersi olma ihtimalini kimsenin dile getirmemiş olması, Joker'in dediğinin sorgulanmaması senaryodaki en büyük saçmalıktı aslında.
Yine de olumsuz gibi gözüken (spoiler'dan kaçınmaya çalıştığım) bu yorumlarıma karşın mutlaka görülmesi gereken, son yılların en başarılı filmlerinden birisi diyeyim.
Ben çok keyif aldım, en kısa zamanda tekrar izlemek isterim.
Ama Batman Begins'le kıyaslama yapmak gerekirse, o filme hakettiği değer verilmedi diyebilirim.
Bir de unutmadan, garip gelcek ama,
Katie Holmes'ü aradı gözlerim...
not: The Unit - 2x01 bölümünü önceki gün izledim ve karizmatik olması gereken uçakla alınma sahnesinin aynısı vardı :)
Terminator Salvation'u Nolan yönetmeyecek MCG yönetecek, çekimler de başladı zaten çoktan.
3'üncüsü muamma tamamiyle. Ne olur ne zaman olur tahmin bile edilemez.
The Dark Knight returns olabilir mi desem, Joker'in ve Batman'in yaşlılğını kim oynar acaba derim ?
Yeni sevgili olarak Talia Al Ghul mu girer ? Dick Grayson Robin dallaması olarak mı yoksa karizma Nightwing olarak mı girer ?
Ancak şöylesi bir değişiklik de var, her çizerin, her yazarın tüm hikayelerinde Batman önceki hikayelerden esinlenip yeni bir hikaye çıkar ortaya.
Mutantlar da girer devreye, Superman de girer, girer de girer.
Ama Nolan'ın tarzı gerçekçilik, ne olucak merakla bekliyorum.
Bale 2010'a kadar dolu, o ara çekimlere başlasalar en iyi ihtimal 2012'de izleriz bir sonrakini.
Ama izleriz.
Hollywood tarihinin en fazla kazanan "franchise" filmini bırakmaz, Nolan'ı milyonlarca dolar ile dövüp bir tane daha çektirir.
O da zevk alır gerçi :)
Onur dogru soylemissin McG imis yonetmen ama 3. sunun yapildigini radyodan dinlemistim uzunca bir suredir 3. nun cekimlerinin surdugunden bahsediyorlardi tabi ne zaman tam olarak biter ne zaman vizyona girer belli olmaz 2010 un yazinda gorebiliriz bence
hayatimda bir kac film vardir...
keske hic izlememis olsamda, ilk defa izlemenin keyfini tekrar yasayabilsem dedigim...
örn: usual suspects, donnie darko vs...
The Dark Knight'da artik o filmlerden birtanesi...
gecen persembe IMAX'de izledim filmi bunu souluyorum cunku gosterime girmeden film istinye park'da bir gece evvel gece 12 seansi koydular niye bilmiyorum ama ara vermediler hic...
iki bucuk saat sıkılmadan, doyamadan izledim...
bitince hakkatende cok uzuldum...
1. olabilir 5. olabilir listede farketmez...
hayatimda izledigim en iyi filmlerden biri oldu kuskusuz...
ve cikarken ilk aklimdan gecen acaba tekrar hangi gun gelsem oldu...
ki carsamba gunu bir daha gidicem kismetse... :)
joker'e deginmeden gecicem cunku ancak izlenince ne kadar iyi bir performans oldugu tam olarak anlasilabilir...
Bogazicili
28-07-08, 10:01
Onur IMAX filmlerinde ara olmuyor çünkü diğer filmler gibi iki makaradan oluşmuyor :)
Mert Baydur
28-07-08, 12:36
Genelde herşey Visual Effect; yani maket dünya kurulur, maketler gene büyüktür, ama patlamaları izleyince fark anlamazsın.
Onur'cum senin dediğin special effect: özel efekt. Visual effect ise görsel efekt yani bilgisayar donanımlarına bağlı grafik sistemleriyle yapılan işlerdir.
Mert Baydur
28-07-08, 12:37
Onur IMAX filmlerinde ara olmuyor çünkü diğer filmler gibi iki makaradan oluşmuyor :)
Evet IMAX bir dijital data.
Normal filmler ise 35mm makaralardan oluşuyor.
Bizde 2'ye bölünüyor bu makaralar, pop corn satma + sigara molası durumundan sanıyorum.
İngiltere'de ve ABD'de pek çok film seyrettim 35mm, hiç birinde ara yoktu.
Evet IMAX bir dijital data.
Normal filmler ise 35mm makaralardan oluşuyor.
Bizde 2'ye bölünüyor bu makaralar, pop corn satma + sigara molası durumundan sanıyorum.
İngiltere'de ve ABD'de pek çok film seyrettim 35mm, hiç birinde ara yoktu.
yok mola olayi bize ait bir olay galiba 10 yildir mola olayina rastlamadim, Mert sen bilirsin 3. su ne zaman cikacak bu meretin
heath ledger ölmeseydi bu film'e bu kadar hype olacakmıydı orası başka olay tabiiki...
http://i35.tinypic.com/qqv0oj.gif
Joker asmis artik.. cok yazik oldu bu tipin kaybolmasi. Yanliz Jokere, Batman filminde degilde basli basina bir gerilim filmi cekilse ortaya cok psikopat bir film cikarmis.
Filmin eksin sahneleri super gercekten.. yanliz bu i-maxta sesini cokmu aciyolar napiyolar tamam guzel ses hos ses ama beynim utulendi resmen hani filmde 2.5 saat suruyo nerdeyse.. bir tek o feribottaki oylamaya takildim. 00:00'a 15 dakka var, 10 dakka icinde 500 kisi oyunu yaziyor veriyor ve sayiliyor bana pek mumkun gelmedi :D ... cok gercek disi olmus
Film süperdi özellikle batmotor :) Batman ile Burce Wayne'in seslerinin farklı olması ve illa ki Joker muhteşemdi...Bir kahraman filminden çok bir suç filmiydi bence...
Joker Joker Joker abi...
Başka yok yani...Çok üzüldüm adamın ölmesine...
Filmin devamı gelicek sanırım ama Joker i bir başkası bu kadar oynayabilirmi????
heath ledger'ın üstüne jokerli batman filmi yapmayı düşünen fenerli olup nonda'yla bi gece geçirsin daha hayırlı olur kendisi için.
Bülent in lafı üstüne birşey söylemek istiyorum...
Filmi izlerken dedim ki acaba bu Joker gerçek hayatta öldü yerine bu kafayı yiyen savcıyı koyarlar mı ?
Tabi filmi izlerken film çekimleri esnasında böyle bir şeyin olduğu varsayılmadığı için bu imkansız....
Ancak Jokere ne oldu bilmiyoruz...
En son SWAT lar ın eline düştü ama ondan sonrası muamma...
Gerçekten bir dahaki filmin konusunu şimdiden merak etmeye başladım ben.
parma'nın dediğine göre bi sonraki filmde de olcakmış normalde ama artık mümkün değil tabi.
parma'nın dediğine göre bi sonraki filmde de olcakmış normalde ama artık mümkün değil tabi.
Abi birşey diyeceğim...Senin işten güçten zamanın mı yok ?? :)
Bütün bilgiler parma tarafından geliyor sana :) :) :)
Yalnız çok kötü olmuş be...Cidden oscarlık bir performanstı...
sinemayla daha çok ilgilenir benden, bi de boro-spurs maçını izlemedim o kadar =)
sinemayla daha çok ilgilenir benden, bi de boro-spurs maçını izlemedim o kadar =)
:)
Özet felan bul bir yerden :)
Vali değil de savcı Harvey Dent olmasın o kastettiğin...
Vali değil de savcı Harvey Dent olmasın o kastettiğin...
Abi kusura bakma artık beyin meyin kalmadı bende...
9 gün boyunca sabah 9 gece 12 izinsiz çalışınca böyle dengesizleşiyorum... :)
Savcı Harvey Dent olarak düzeltelim :)
Mid-life Crisis
22-08-08, 13:00
ve bugun resmen aciklandi
Dark Knight buraya gelmeyecek, HongKong ve Taiwanda gosterime gireli haftalar oldu, ama buraya gelmeyecek, sinemalarda oynamayacak, nedeni ise, bir sahnede batman villianlardan birini, Cinli olanini feci halde dovuyormus, o sahne yuzunden Cinliler alinmislar ve sinemalarinda gosterime izin vermiyorlar. O sahne nasil? gercektende oyle evire cevire adami rezil edercesine dovuyormu?
hayır tek bir yumruk vuruşunu bile göstermiyor. jack bauer lazım onlara, o getirir anca akıllarını başlarına.
Parma Maniac
22-08-08, 14:12
ve bugun resmen aciklandi
Dark Knight buraya gelmeyecek, HongKong ve Taiwanda gosterime gireli haftalar oldu, ama buraya gelmeyecek, sinemalarda oynamayacak, nedeni ise, bir sahnede batman villianlardan birini, Cinli olanini feci halde dovuyormus, o sahne yuzunden Cinliler alinmislar ve sinemalarinda gosterime izin vermiyorlar. O sahne nasil? gercektende oyle evire cevire adami rezil edercesine dovuyormu?Allah akıl fikir ihsan eylesin oradakilere.. Yazıktır ya..
Mid-life Crisis
22-08-08, 15:34
ciddimisiniz? yok mu oyle bir sahne?
oyle bir sahne var diye burada gosterilmeyecek diye aciklandi, cidden yazik, bizde insaniz, bizde sinemada film seyretmek istiyoruz.
7 senede ilk defa cakma DVD almayip, gidip sinemada izleyelim dedik, oda olmadi, hevesimiz kursagimizda kaldi
Serkan1905
23-08-08, 20:03
Zuahahaa. Ben de izledim. Almanyaya geldi (nihayet). Resmen 4232342. Dünya ülkesi muamelesi yapiliyor.
Yavrum Joker. Bastir Joker. SAM-PI-YON-SUN JO-KER :D
Serkan1905
23-08-08, 20:06
yok mola olayi bize ait bir olay galiba 10 yildir mola olayina rastlamadim, Mert sen bilirsin 3. su ne zaman cikacak bu meretin
Bu ara ben de ilk defa ömrümde film esnasinda mola yasamis oldum. Batman filminin arasinda resmen mola vardi. Cok ama cok güzel bir duygu :D
Harbiden güzel ama. Cikip bir sigara vs. icebiliyorsun. Hos.
ciddimisiniz? yok mu oyle bir sahne?
oyle bir sahne var diye burada gosterilmeyecek diye aciklandi, cidden yazik, bizde insaniz, bizde sinemada film seyretmek istiyoruz.
7 senede ilk defa cakma DVD almayip, gidip sinemada izleyelim dedik, oda olmadi, hevesimiz kursagimizda kaldi
bunun orjinal dvd'si alınır zaten öyle şahane bir şey.
Bu ara ben de ilk defa ömrümde film esnasinda mola yasamis oldum. Batman filminin arasinda resmen mola vardi. Cok ama cok güzel bir duygu :D
Harbiden güzel ama. Cikip bir sigara vs. icebiliyorsun. Hos.
Alla Alla :)
Şimdi sadece bu konuya değinirsek...Sinemada film izleme aktivitesini dünyada zevk haline getiren ülkelerin başında mı geliyoruz?
Yoksa çok gereksiz birşeymi yapıyoruz senelerdir ? :) :)
M.Yasin Cakmak
27-08-08, 02:33
Mola kadar filmi olduren rezil birsey olamaz, ortada 4 tane cep telefonu calmasina raziyim o kadar yani.
dvd sreener i nete dustu...
ses ve goruntude gayet iyi...
dvd sreener i nete dustu...
ses ve goruntude gayet iyi...
Onur cum ser verip sır nie vermiyosun ?
Yoksa iki kişinin bildiği hesabı mı? :) :)
Serkan1905
08-09-08, 23:32
Alla Alla :)
Şimdi sadece bu konuya değinirsek...Sinemada film izleme aktivitesini dünyada zevk haline getiren ülkelerin başında mı geliyoruz?
Yoksa çok gereksiz birşeymi yapıyoruz senelerdir ? :) :)
Abi bence direk hostu. Filme de son anda yetisebilmistik. Hatta arkadas kartlari da kaybetmisti. Bir sekil halledip girebilmistik. Derken film esnasinda iyice de ihtiyac molasi ihtiyacim vardi :) derken imdadimiza yetisti.
Her seyi gectim, sigara icebiliyorsun. Mükemmel bir sey.
İşte burada alışkanlıklar devreye giriyor...
Şahsen 2,5 saat boyunca bir koltukta tıkalı kalıp film izlemek aralıksız beni rahatsız ediyor...
Arada oturmaktan kaskatı kesilen vücudun eklem yerlerini esnetmek rahatlatıyor insanı :)
Sigara ve wc ihtiyacı da cabası :)
nereye dustugu ile ilgili soruyorsan ben download'larimi artik www.newzbin.com adresinden yapiyorum...
4 aylik toplam 6 poundluk bir ucreti var ama aradigin hersey var ve cok hizli...
nereye dustugu ile ilgili soruyorsan ben download'larimi artik www.newzbin.com adresinden yapiyorum...
4 aylik toplam 6 poundluk bir ucreti var ama aradigin hersey var ve cok hizli...
Şİmdi oldu teşekkürler :)
Kendim için istemedim ihtiyacı olan için istedim...Zaten free paylaşımları da çıkar yakında :D
http://img125.imageshack.us/img125/4572/n70766565440658547034tq0.jpg
Serkan1905
22-09-08, 23:52
Gözüüüüm. Trübüne bak..
lech poznanlılar yapmışlar grasshopers maçında.
Hassssss secter :D :D :D
Kim düşünmüşse aklına sağlık be süper ötesi ... :D
Bunun maçla ilgisi nedir veya verilmek istenen özel bir mesaj var mı?
Parma Maniac
30-09-08, 15:32
Bunun maçla ilgisi nedir veya verilmek istenen özel bir mesaj var mı?O değil de sen filmi izlemedin mi yahu? Yazmadın hiçbi şey?
şimdi tesadüfen beyazperde'de rastladım da toplam 425,000 kişi izlemiş dark knight'ı türkiye'de, iyice bıraktık yabancı filmleri herhalde..
GSoldier1905
30-09-08, 23:59
Filmi izlerken sizi bilmem ama ben müthiş sıkıldım.Bir an önce bitmesini diledim.Aksiyon var ama senaryo yok.Bir dolu karakter var.Ne olup bittiği belli değil.
20 senelik Michael Keaton'ın Batman'ı on basar buna,o kadar yani.
Dişe dokunur tek şey Heath Ledger'ın(joker) müthiş performansı...
Yazılacak çok şeyi yazmışsınız zaten :)
Bir de, bir kere izleme şamsım oldu henüz. Bir kere daha evden izledikten sonra belki bir kaç kelime karalardım, daha sağlıklı olur diye düşünüyordum :)
Kısa, kısa iki kelam edeyim. Öncelikle, Burton'un yorumu ile Nolan'ın yorumunu karşılaştırmayı doğru bulmuyorum. Her iki yönetmen de kendi tarzlarında ve çok farklı şekilde çektikleri için doğru bulmuyorum. Bunu daha önce Can ve Necip'e de söylemiştim. Burton, Batman'i kendi müthiş hayal dünyasında yorumlayıp, renk cümbüşü içinde, fantastik öğeler ile yoğurup, mistik bir Gotham içinde sunuyor. Türün meraklıları için, dönemim şartlarına göre gayet başarılı ve benim hayli zevk aldığım bir popcorn ama bambaşka bir bir yaklaşım nihayetinde.
Nolan ise, Gotham'ın mistik atmosferini ortadan kaldırıp(en azından ilk iki film) kendi yarattığı gerçeğe yakın dünyada(maddi anlamda), eğlence ve komediyi veya renk cümbüşü bir tarafa atıp, işin içine acı, nefret ve insana dair karanlık tarafı da katarak(manevi gerçekçilik diyeyim buna da) fantastik öğeri azaltıp kendi yorumunu sonuyor.
Sözün özü, bambaşka iki yorum olmaları dışında bambaşka iki tür çıkıyor ortaya. Dolayısı ile her iksinden de zevk alabileceğiniz gibi, birinden veya ikisinden de hoşlanmayabilirsiniz ama karşılaştırma yapılması hiç doğru değil bence.
Bu film için aklıma takılan ufak kurgu problemleri oldu. Zaten bir kez daha izlemek isteyip, yorum yapmayı bu yüzden doğru buluyorum. Lee Smith nihayetinde 'The Truman Show'un yaratıcı ekibinde ve bu bile önümüze önemli bir kalite çıkarıyor ama yine de benim kurgu da sıkıntılı bulduğum yerler oldu.
Nolan'ın eski Batman geleneğinden aldığı tek şey kuvvetli kast olmuştu ilk filmde ve bu filmde de öyle. Bunu doğru buluyorum. Zaten artık hemen tüm popconlar bu şekilde çekiliyor ve açıkçası kalitelerinin artmasında bunun da faydası olduğunu düşünüyorum. Ayrıca set ekibide hayli ödüllü ve başarılı insanlardan kurulu olunca, eh bir de Nolan ile beklentiyi karşılayan ve sınıf atlayan bir film çıkması kaçınılmaz :)
Filme popcorn türüne sınıf atlatan, sınırları zorlayan ve bu tip filmlere bambaşka bir bakış açısı getirecek gözü ile bakıyorum nihayetinde. Bu sene benzer diğer pek çok popconu da beğeni ile zevk alarak izledim, işte Iron Man olsun, Hulk olsun hatta Hellboy olsun lakin bu filmi izleyince, sadece başarılı bir popcorn görmüyorsunuz orta da. Anlatmak istediğim bu. Bu film yüzünden, bunda sonra daha bir zorlama, daha bir değişik popcornlar izleyeceğiz diye düşünüyorum işte çekim teknikleri olsun, kamera tekniği olsun, maddi ve manevi tüm bakış açıları ile olsun.
Bunun benzerini, geçmişte Matrix için de söyleyebiliriz ama Matrix popcorn sınıfına girmeyecek bir şaheser olduğu için onu saymıyorum. Belki Blade Runner olabilir doğru örnek. Onun yarattığı gibi bir etki yaratacağını düşünüyorum ama bunun için biraz bekleyeceğiz tabii :)
Aslında kurgusal problemler için bir de yönetmen yorumunu izlemek isterdim bu filmin ama bu şekilde bir ekiple çalıştıktan sonra, onları gücendirme olur diye böyle bir sürüm dvd çıkacağını sanmıyorum belki uzatılmış farklı bir montaj olabilr ama :)
En büyük üzüntüm ise, Titanic'i toplam hasılatta geçememesi oldu ki bu filmde geçemez ise bir daha uzun süre kimse geçemez o salak filmi :D
Yani nerden baksanız, genç neslin hayran olduğu bir yönetmen olan Nolan var. Kızların hayranlıkta bokunu çıkardıkları ve en abudik gubidik filminin bile imdb'de puan patlaması yaptığı Christian Bale var. Üstünde Heath Ledger'in vefatı ile oluşan sempati veya gaz veya her ne ise işte ondan var. E süper bir popcorn da var nihayetinde paranızın karşılığını alacağını kesin. Filmin puanı gaz olmuş, aşmış, uçmuç imdb'de yukarda saydığım etkenler yüzünden. İngilizler zaten, bizden beterdir bu gaz ve puan işlerinde. Buna rağmen şu Titanic hala geçilemedi ise yanmışız valla :)
Abi Joel Schucmacher'in Batman yorumuna değinmemişsin.... :)
ben heralde haftada bir kac kez sevdigim sahneleri acip izliyorum kisa kisa...
acikcasi bundan sonra ki batman filminin isinin cok zor oldugunu dusunuyorum, dogmamis bebege don biciyorum kendimce... :)
Heath Ledger'in ölümü illa ki gise acisindan bir + olmustur... (su cumleyi kurmak bile rahatsiz edici aslinda)
ama gercekden beklentilerimin cok cok ustunde bir film cikartmislar...
don bicme kismina donmek gerekirse, yeni batman filminin bunun kadar iyi olup olamayacagi...
bir kere konu bambaska olucak olsa bile insanlarin gozleri Heath Ledger'i & Joker'i arayacak...
bence hic yeni joker arayisinada girilmemeli...
gerci yapimcilarda ceplerini dusunecektir...
oyle bir karakter ve performans ortaya sunuldu ki insanlar cekilecek olan yeni filme (yine joker olursa) acaba yeni joker nasil bir performans ortaya koymus merakiyla bile gidebilir...
ama en azindan bu performansa ve Heath Ledger'a saygi acisindan joker olmamali...
nacizane fikrim...
ve Lioney'nin yorumlariyla ilgili sunu soylemek istiyorum...
ilk 2 batman filminide sevmistim ama bu gotham ve batman daha hosuma gitti...
gerceklik ogeleri acisindan oda...
Aslan Suat
10-01-09, 02:25
!!!!!!!!! Aman Allahim nedir bu böyle!
Kelimeler bulamiyorum, yaziyorum siliyorum cünkü ne desem duygularima anlatamaz!
Bu kadar gec ve sinamada izleyemedim icin kafayi yiyorum resmen!
!!!!!!!!! Aman Allahim nedir bu böyle!
Kelimeler bulamiyorum, yaziyorum siliyorum cünkü ne desem duygularima anlatamaz!
Bu kadar gec ve sinamada izleyemedim icin kafayi yiyorum resmen!
Kicimizi bosuna yirtmadik Suat, avatarimizi bosuna joker yapmadik, inanilmaz bir film.
Ben de bayram tatilinde izledim.
Tek üzüntüm bu filmi sinemada izleyememek oldu benim de.
Çok güzel film gerçekten.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to