Tüm Versiyonu Göster : Kene dehşeti
Şimdilik 2 günde 1 ortalama ile gidiyoruz ve gidişat hiç iyi değil.. bu başımıza nereden musallat oldu bilmiyorum ama çok acil şekilde herkesin 1. önceliklerinden biri olması gerekiyor, devlet ve millet olarak bu işle nasıl gerekiyorsa öyle mücadele etmeliyiz.. Aksi takdirde üreme sıklığı, çokluğu veya yayılabilme süresi nedir bilmiyorum ama çok yakında türkiye'nin dört bir yanında istila başlayacak, yaz günü vatandaş sokağa çıkamaz hale gelecek.. Öte yandan böyle bir illetin bırakın 3. dünyayı, 5. dünya ülkelerinde bile yokken bizi bulması da yine yazık milletim dedirten olaylarından biri, uzaylı mıyız acaba diye düşündürüyor beni..
M.Yasin Cakmak
03-07-08, 20:59
Bu kene konusunda anadoludan bir doktor arkadas ile konusmustum. Demisti ki: "Bu kene olayi yillardir vardir, hersene hastaneye yuzlerce insan gelir, ic kanamadan olur, daha bir tanesini kurtarabildigimizi ben hatirlamiyorum. Ama duyulunca meshur oldu bu sekilde, herkes keneden korkmaya basladi, yoksa bayadir var."
Onlem alinmasi ise cok zor. Kene her turlu hayvana gelir. Kopeklerinin kulaklarinin icinden kaplumbagalarin bacaklarinin arasina kadar. Elle dokunmamak lazim.
biyoterör abi başka birşey değil...
milyarlarca dolar silaha para vereceğine basıyosun keneye virüsü yolluyosun Türkiye'ye...
x-ray cihazlarına da takılmıyo işte...:)
Ancak hala olay yeterince ciddiye alınmıyor...Ancak bıçak kemiğe dayanınca yaparlar bişeyler...
Benzer bir durum için bkn:
olası İstanbul depremi
bu gibi olaylarda bıçağın kemiğe dayanması genelde istanbul'da bir vakanın ortaya çıkmasıyla olabilir, o zaman yer gök inlemeye başlar..
Benim anlamadığım sars da bir ara asyada kırmıştı herkesi, who ortalığı ayağa kaldırmıştı ve yamulmuyorsam çaresi bulunmuştu, yani bu kırım kongo ne merem bir şey de çaresi yok anlamadım gitti...
Cahilliğimi bağışlayın ama keneye acil serviste müdahele edilince mi kurtuluyoruz nedir bilinçli olalım bari?
Cahilliğimi bağışlayın ama keneye acil serviste müdahele edilince mi kurtuluyoruz nedir bilinçli olalım bari?
Evet can kesınlıkle bir doktor tarafından mudahele edılmelı...Elınle falan koparırsan zehırını vucuduna akıtıp direk olduruyor...
Hemen açıklayım sana...Geçen hafta en yakın arkadaşımı Polonezköy'de kene ısırdı çünkü...1 hafta bekledik ölüp ölmeyecek mi diye, hala yaşıyor:)
Şaka bir yana, süreç şöyle ilerliyor...Şimdi diyelimki kenenin ısırdığını farkettin...Kesinlikle ve kesinlikle elinle,tırnağınla, sopayla,çubukla,cımbızla falan o keneye dokunmayacaksın...En yakın sağlık merkezine gideceksin...Orada acilde çok hassas bir şekilde keneye zarar vermeden alıyorlar...Sonra kan örneği alıp Ankara'ya gönderiyorlar...Sen Ankara'da olduğun için sorun yok kanka:)
Kan burada testlere tabi tutuluyor ve 1 hafta içerisinde neticeyi alıyorsun...Zaten eğer kenede virüs varsa etkisini en erken 1 hafta içinde göstermeye başlıyor...
Yasin kene olayı Anadolu'da yüzyıllardır vardır; hala da var. Olay o değil ki.. Nispeten yeni olan bunların Kırım-Kongo virüsünü taşıması. Yani yoksa hayvancılıkla vs. uğraşan insanların hepsinde yüzlerce kene ısırığı vs. olur.
ANKARA- Ankara ‘Ajan Kene’ esprileriyle çalkalanıyor. MİT’in Yenimahalle’deki yerleşkesinde rastlanan keneler üzerine bazı MİT personelinin , ısırılma şüphesiyle hastanelik olduğu ileri sürüldü.
Hastane ve MİT Müsteşarlığı tarafından gizlenmeye çalışılan olayın ayrıntıları ortaya çıkartılamadı. Yalnızca bazı MİT mensubunun kene ısırığı nedeniyle hastaneye gizlice gelip gittiği bilgisi edinilebildi.
Haberin duyulması ile birlikte Ankara'da, MİT ve keneler üzerine espriler üretilmeye başladı. Bu geyikler içinde en popülerleri şöyle;
- ‘MİT kadrolu ajan kene almış..."
- ‘İsrail Keneleri MİT’e sızdı’
- Kod adı; Kene
- MİT operasyonları artık kenelere yaptıracakmış
- MİT personeli silah yerine kene taşıyacak
- MİT'e keneleri ajan olarak eğitecek uzman aranıyor!
- MİT sözleşmeli kenelerini de kadroya alacakmış
- MİT'de iç çatışma; kene ajanlar kıdemlileri ısırmış
Hemen belirtelim; MİT’te keneye rastlandığı söylentisi; yetkili bir kaynak tarafından doğrulanmadı.
Ancak, MİT Müsteşarlığının bulunduğu mıntıkanın kırsal bir alan olması, hemen bitişiğinde İl Tarım Müdürlüğü’nün çeşitli birimlerinin bulunması; kene rastlanma olasılığını arttırıyor. Hastanelerdeki görgü tanıklarının; fısıltıları da iddianın doğru olduğunu gösteriyor. MİT’in, kenelerle ilgili açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.
keneleri de goz altina alirlar artik teror orgutu ergenokon mensuplari diye iddaname yazmaya baslamislardir bile kac milyon sayfa olacagi merakla beklenyor
yarinki dinci basin basliklari: keneler darbe hazirligi yaparken yakalandi
yuvalarinda yapilan aramada elbombasi yapiminda kullanilmak uzere 1 paket kurufasulye bombanin tahrip gucunu kuvvetlendirmek icin 2 litre gaz yagi ayrica acilan kasalarda cumhurbaskani ve basbakana yonelik gizli suikast planlari bulunmustur
rybczynski
04-07-08, 17:17
Bendende nacizane 1-2 tavsiye size :)
1.Her kene bu virüsü taşımaz. Özellikle yeşil renkli kenelerde bu virus bulunmuyor.
2.Bahçeli eviniz varsa. Bahçenizi, tarım marketlerde satılan, yoğun konsantreli insektisit ilaçlarla ayda 1 ilaçlayın. Böceğin b'si gelmez.
3.Eğer beslediğiniz evcil hayvanınızın üzerinde görürseniz, panik yapmayın. Bir pamuğu alkole iyice banıp, keneyi kavrayacak şekilde, pamukla kapatıp, 1 dakika kadar bekleyin. Kenemiz 70'liği 1saatte devirmiş gibi kafayı bulacaktır daha sonra pamukla sivilce sıkar gibi deriden kenenin bulunduğu yöne doğru sıkarak baskı yapın kene, kendi kendine deriden kurtulacaktır (Bizzat tecrübe etmişliğim vardır).
4.Kene öyle atletik, hoplayan zıplayan, hızlı bir mahlukat değildir. Kendisi kaplumağa kategorsinde yavaş ve hantal bir böcektir. Yürürken, koşarken falan gelip yapışmaz. Anca bir yerde sürekli sabit kalır, yada oturursanız ve toprakla temas halinde çıplakta bir yeriniz kalmışsa o halde yapışabilir.
5.O kadar çok korkuyorsanız, yeni spreyler çıktı.Alın sıkın kolunuza, bacağınıza, düşünmeyin bunları.
keneler de darbeci sifatina girdi savci goz altina alir artik
Bakan Akdağ, keneden ölümler için sansür istedi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, birçok ülkede keneyle bulaşan çeşitli hastalıklar nedeniyle insanların öldüğünü savunarak, "Hiçbir ülkede bizdeki gibi ’Bugün bir tane daha, falanca gün bir tane daha’ diye yayın yapılmıyor. Çünkü bunun halk sağlığı açısından bir faydası yok" dedi.
Akdağ, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında şunları söyledi:
"Bu yayınlardan çok rahatsız olduğumu söylemiyorum. Sonuçta duyarlılığa katkısı oluyor. Ama bunu yazıp çizerken dikkat edilmesi gerekir. Duyarlılığı artması gereken bir grup var ortada. Bunlar çiftçiler, tarlalara giden insanlar, hayvanlarla çalışan kişiler. Buralarda çalışıyorsanız, siz risk altındasınız. Bizim bu insanları bilgilendirmemiz gerekiyor ki, kendilerini keneden korusunlar. Yapılan yayınlar daha çok şehirli insanı paniğe sevk ediyor."
M.Yasin Cakmak
06-07-08, 19:03
Yasin kene olayı Anadolu'da yüzyıllardır vardır; hala da var. Olay o değil ki.. Nispeten yeni olan bunların Kırım-Kongo virüsünü taşıması. Yani yoksa hayvancılıkla vs. uğraşan insanların hepsinde yüzlerce kene ısırığı vs. olur.
Yok kene isirigi nedeniyle ic kanamadan olen insanlardan bahsediyorum Cagdas.
korkunç korkunç;
http://www.hurriyet.com.tr/saglik/9377314.asp?gid=229&sz=24185
Hadi bizim sağlık veya ilgililerse tarım, orman bakanlıklarından ses yok, aman olayı büyütmeyelim tepki olmasın diye yaz mevsiminin geçmesini bekliyorlar da, SARS'ta ve kuş gribinde ortalığı ayağa kaldıran dünya sağlık organizasyonundan da ses yok, ben ona şaşıyorum.. yaz sonuna kadar bir 40-50 kişiyi daha telef ederiz, tam piyango misali b.k yoluna gitti niyazi deriz ardından da..
M.Yasin Cakmak
07-07-08, 20:23
Bazi yilanlarin zehri aynen su kenedeki virus gibi kan pihtilasmasini engelliyor ama bazilari da kani fazla pihtilastiriyor. Acaba bu ikinci tur zehir ilac olarak kullanilabilir mi KKKA hastalarina? Arastirmak lazim...
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to