PDA

Tüm Versiyonu Göster : Ispanya-Almanya (Euro 2008 Finali)

cozker
26-06-08, 23:39
Ve dev finalin adı belli oldu..

Her turnuvanın dogal favorisi Almanya ile yılların şanssızlıgını bu turnuvayla kıran İspanya..
Bence maçın sonucu şimdiden belli.. Rusya 1 devre dayanabildi.. Ancak Almanya 1 devre bile dayanamaz yedek kulübesinde Fabregas, Xabi Alonso gibi oyunculara sahip İspanya karşısında..
Güzel bir final bizleri bekliyor..

Lioney
26-06-08, 23:40
Almanya çakacak :)

M.Yasin Cakmak
26-06-08, 23:40
Gram umrumda degil. Isteyen cakabilir.

zidane38
26-06-08, 23:42
Çok büyük konuşuyorsun Cozker.

Karşıdaki takım Almanya, bir çakıverirler kendine gelemezsin :)
bknz: dün gece hepimiz :) - kendi silahımızla vurdu adi herifler.

Valla açıkcası kim kazanırsa mutlu olurum.

Aslan Suat
26-06-08, 23:42
Gram umrumda degil. Isteyen cakabilir.

Yasin sen yinede bak maca, fmde... eeeh pardon Adnan Polatin transfer edebilecek adam bulursun belki :D

Giga
26-06-08, 23:44
Çirkef Almanlar kazanmasın hatta son saniyede yenilsinler...

cozker
26-06-08, 23:45
Çok büyük konuşuyorsun Cozker.

Karşıdaki takım Almanya, bir çakıverirler kendine gelemezsin :)

Konuşurum tabii.. Bırakında bu gecenin keyfini çıkartayım :). Yıllardır bekledigim gün.. Kaldı ki hakikaten İspanya'nın oynadıgı futbol çok üst seviyede.. Özellikle orta sahasıyla her takıma üstünlük kurabiliyorlar.. Dünkü Almanya maçında biz bile iyi top çevirdigimizde Almanların ne hallere düştügünü gördük.. İspanya bu işi turnuvada en iyi yapan takım oldugu için Almanların çok zor durumlara düşecegini düşünüyorum.. Yani objektif olarak baktıgımda da İspanya'yı kesin favori görüyorum :)

zidane38
26-06-08, 23:48
Ehehe yok yok konuş tabiki de :)

Su an dediğin gibi dünkü Almanya ve bugünkü ikinci yarıdaki İspanya'ya bakınca İspanya favori diyebiliriz.
Ama bu Almanlar işte belli olmuyor.

MarMara
27-06-08, 00:01
gel de yanma yine...

biz bu ispanyayı yenerdik. valla yenerdik billa da yenerdik. hala çok üzgünüm onun için pek bişey yazamıyorum. içimden de gelmiyo. hayırlı olsun diyeyim ben inşallah ispanya alır. Alamanlarda çok var o kupadan zaten...

Serkan1905
27-06-08, 00:08
Deutschland Über Alles!!!

Yemisim Ispanyasini. Kodumun Fenerlileri Aragones Guiza falan diye sevinecegine, Almanlarim mis gibi caki cakiversin sunlara. Hem FBliler biraz daha karisir bakarsin. Kupa falan alicak olursa Ispanya, FBdeki tartismalar da bitmis olucak.

Yürü bre Almanya. Hem Avrupa Sampiyonuna karsi son dakikada kil payi elenmis oluruz.

Ray52Lewis
27-06-08, 01:19
Sonuna kadar Ispanya!

Bu Almanlar simdi kupayi alirlarsa hic cekilmezler, havalarindan yanlarina varilmaz, dün mactan sonra dagittilar zaten ortaligi...

Gerci olasi Avrupa Sampiyonu Aragones´in etkisini de düsünmedim degil FB de, ama 2-3 kötü sonuc sonrasi yine yaparlar bunlar yapacaklarini, takima gelmesi de iyice gecikti zaten...

Haydi Ispanya!

MarMara
27-06-08, 01:52
Gerci olasi Avrupa Sampiyonu Aragones´in etkisini de düsünmedim degil FB de

bi soyunma odası girdisi çıksına bakar aragonesi "gone"lamaları...

osvaldo
27-06-08, 09:12
Almanya 2-0 alır. İspanya'da bir numara yok. Yalnız Almanya'yı eleseydik ciddi ciddi kupayıl alacakmışız dünkü Rusya-İspanya maçını izledikten sonra bu kanıya varmak pek güç olmadı.

ÖNDER RB
27-06-08, 09:20
almanya çok rahat alır maçı strese gerek yok.

kazanmasını asla istemem, hiç sevmem herifleri ama kazanacaklar.

ardaisfuture
27-06-08, 10:40
İspanya kupayı alır.

alisamiyen
27-06-08, 14:27
İspanyanın oyun anlayışı önemli bir maçta mağlup duruma düştüklerinde çok çabuk kırılabilecek ciddi organizasyon bozukluklarının yanısıra konsantrasyon kaybını da maksimum seviyeye çıkarabilecek bir oyun tarzı gibi görünüyor... İyi, akıcı, sağlam gibi görünen ama bu mayanın içinde bir perde misali örtünmüş tutucu bir tavır ve anlayış...

Almanlar beni yanıltmadı (bizim maçta yanıltmaları için etmediğim dua kalmadı) Çok ama çok iyi oynayacak bir Almanya bekliyorum... ''Almanya bu yaa'' dedirten bir oyun... 3-4 fark olursa normal karşılarım ve açıkçası bekliyorum... İspanyanın kupayı kazanması bence sürpriz olur..

Bastian Schweinsteiger maçın yıldızı olur... Puyol bile aciz durumlara düşebilir... 2004 ve 2006'yı boş geçen Almanya için kazanma vakti çoktan geldi...

Almanya eğer Marcos Senna'nın pas trafiği başlatmasına izin vermez ve onu daha fazla defansına gömülü oynatmaya mecbur bırakabilirse, bahsettiğim farklı galibiyetin ortaya çıkması uzun bir zaman almayabilir...

GSoldier1905
27-06-08, 16:38
Almanları tutuyorum ama kupayı İspanyollar alacak bence.

ua.Pamuk
27-06-08, 19:33
Alman'lar kötü futbol oynasalarda ne yapıcakları belli olmaz almanları tutuyorum..

cozker
29-06-08, 12:03
Az önce gazetede, bugün tüm Galatasaraylıların İspanya'yı tutması için güzel bir neden gördüm :).

Aragones’in büyük yemini
MEHMET ÇİFTÇİ
Fenerbahçe’nin yeni hocası, Avrupa Şampiyonası öncesinde katıldığı bir TV programında, “Şampiyon olursak, Madrid-Santiago de Compestela yolunu yürüyerek gidip, hacı olacağım” demişti. İspanya bugün kupayı alır, “Dede” sözünü tutarsa, sarı-lacivertliler 20 gün Aragones’i beklemek zorunda kalacak

Fenerbahçe’nin çiçeği burnundaki teknik direktörü Luis Aragones’in, Euro 2008 öncesinde verdiği söz, sarı-lacivertlilerin canını sıkacak.
İspanya Milli Takımı’nın başında, bugün Almanya ile oynanacak final maçına çıkacak olan tecrübeli çalıştırıcı, şampiyona öncesinde televizyondan ilginç bir söz verdi. İspanyol resmi televizyonu TVE1’in popüler programı “Sana bir sorum var” programına katılan Aragones, “Eğer İspanya şampiyon olursa, Madrid-Santiago de Compestela (Corunia) yolunu yürüyerek gidip, hacı olacağım” dedi. Spikerin, “Bu gerçek mi?” sorusuna, İspanyol hoca, “Buradan, 40 milyon İspanyol önünde söz veriyorum, şampiyon olur olmaz bunu gerçekleştireceğim” yanıtını verdi.
Yaklaşık 600 kilometrelik yolu yürüyerek gideceğini belirten Luis Aragones’in, bunu gerçekleştirmesi halinde, Fenerbahçe’nin çalışmasına en az 15-20 gün geç katılacağı, bunun da Fenerbahçe’yi güç durumda bırakacağı belirtildi.
Hıristiyan dünyasının en kutsal yerlerinden biri olarak olarak kabul edilen Santiago de Compestela Katedrali’ne her yıl yüz binlerce kişinin yürüyerek gittiği, bu şekilde hacı oldukları ifade edildi.

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=spor&ArticleID=887617&Date=29.06.2008

Bakalım 40 milyon kişi önünde verdigi sözü tutacak mı Aragones??

Sheva
29-06-08, 13:40
O kadar yolu yürüdükten sonrası da meçhul zaten :)

Lioney
29-06-08, 21:22
--------------Lehmann
Friedrich-Metzelder-Mertesacker-Lahm
-------Hitzlsperger--Frings
Bastian-------Ballack-------Podolski
---------------Klose

------------Casillas
Ramos-Puyol-Marchena-Capdevilla
-------------Senna
İniesta--Fabregas--Xavi--Silva
-------------Torres

İki takım da beşer orta sahayı dayamış :)

Futbolseverler arasında genel kanı, daha istikrarlı ve iyi futbol oynayan İspanya'nın kazanması yönünde ki bizim forumda da bu hava görülüyor. Tabii Almanya'nın bizi, bizim hayli iyi oynadığımız bir maçta elemiş olması da bu düşünceyi doğuran etkenlerden. Ben kendi bencilce isteklerim dışında, gurbetçilerimizi de hesaba katarak işi çok zor olsa da Almanya'dan yana tavır koyar gibiyim sanki. Gerçi orada yaşayan dostlar için bunun bir önemi yok görünüyor. Haliyle o zaman futbol oynayan kazansın diyebiliriz.

Gerçi bir yandan da, dün Şansal Paşamızın belirttiği gibi 'İspanya kazansa fena mı olur, Avrupa şampiyonu olmuş teknik direktör Türkiye'ye gelmiş olacak' gibi bir zümrenin ruhunu dışa vuran açıklamalar can sıkmıyor değil ama...

Bütün bunları geride bırakıp, bu tür maçlardan en büyük beklentimiz olan 'erken gol' için tememnimiz belirtelim ki neticede güzel bir futbol ziyafeti olsun. Final maçları zaman zaman süpriz kahramanlar çıkarır, böyle süpriz isimler de görürsek güzel olur(belli mi olur Hitzlsperger çakıverir uzaktan mesela).

Duran top hadisesi de çok konuşuldu basında, burada tekrar etmeye gerek yok işte kısaca, kısa İspanyollar'a karşı Almanlar'ın bir üstünlüğü gözüküyor. Belki futbol üzerine bu maçta yapacağımız tek üstünlük Almanya kanadında bu. Diğer tüm ibreler İspanya'yı işaret ediyor. Umuyoruz Almanlar, sırf buna güvenerek oyunu çirkinleştirmez ve iyi bir futbol ortaya koyarlar.

Turnuvanın yıldızı olan Türkiye'nin bir vatandaşı olarak her iki ülkeye de başarılar dilerim :)

Sheva
29-06-08, 22:00
villa olacaktı bu maçta ya, bu şekliyle almanlar yine bize yaptıkları gibi ağır ağır oynayıp alacaklar gibi..

Lioney
29-06-08, 22:03
Almanlar hayli etkili bir 15 dakika oynadılar. Tabii bunda İspanyollar'ın -Şöyle maçın başında bir oyunu tutalım, sonra oynamaya başlarız- tarzı bir düşüncesi mi etkili oluyor yoksa Almanlar mı gerçekten başarılı bunu ilerleyen dakikalarda göreceğiz.

Lioney
29-06-08, 22:07
Taktir ettim Rıdvan kardeşimizi. 3 maçtır çözememiş Torres'i - iyi oyuncu mu, kötü oyuncu mu- karar verememiş. Bu arada Semih 'en az' bakın bir daha yazayım en az O'nun kadar iyi topçuymuş :)

Bu Rıdvan ki tüm bunlar dışında, bütün sene Semih, Fenerbahçe'nin forveti değil dedi.

Lioney
29-06-08, 22:10
Maçın en etkili atağı İspanyollar'dan az önce geldi. Ramos'un harika ortasına Torres'in nefis kafası direkten döndü. Şansızlık sadece direkten dönmekle kalmayıp, İspanyollar'ın olmadı bir bölgeden geçti ceza sahası içinde.

Ha bunları niye yazdım, olan bizim puanlara oldu. Hoş bu ikiliyi herkes almıştır zaten :)

Lioney
29-06-08, 22:14
Bu Silva'ya niye habire Silla derler anlamıyorum, bizim bilmediğimiz ikinci bir ismi mi var...

Lioney
29-06-08, 22:18
Bu çeyrek dilim de dengede geçti. Bir gol olsa çok güzel olacak, tadından yenmeyecek :)

Lioney
29-06-08, 22:19
Torressssssssssss :)

İnanızmaz hatalar silsilesi sonucu İspanya 1-0 öne geçti. Tam gol istiyorduk, Allah gönlümüze göre verdi. Yuh yazar yazmaz gol oldu eheuueh :)

Nerval
29-06-08, 22:21
Fernando Torres!

Ne goldü be.

Lioney
29-06-08, 22:22
Gol sonrası, İspanya'nın ilk kontrası da hayli etkili idi. Silva çok kötü vurdu sonuç çıkmadı ama maç açısından, tempo açısından, hız açıdından, pozisyon zenginliği açısından umut vadeden gelişmeler tabii bunlar :)

Sheva
29-06-08, 22:22
rıdvan'ın yorum süper olmuş yalnız :) bu silva da süper yetenekse veya en azından süper solaksa o topa düzgün vuracak kardeşim, taktım şimdi bu adama :)

GSoldier1905
29-06-08, 22:28
Yalnız Almanlar açısından son derece ilginç bir maç oluyor.
Turnuva boyunca,gizli fauller yapan Ballack'ın kaşının yarılması ve bize son dakika golü atan Lahm'ın büyük hatası sonucunda,Almanların yedikleri gol Tanrısal bir işaret bence.

Lioney
29-06-08, 22:32
3. çeyrek dilim de gelen gol ile birlikte, Almanya'nın baskısı, İspanya'nın iki etkili kontrası ile geçti. İkinci yarı da bu şekilde devam edecektir haliyle :)

Lioney
29-06-08, 22:37
Maçı izlerken aklımdan şöyle bir şey geçti :)

Bunu ne eleştri maksatlı, ne kulüpçülük maksatlı, ne başka bir şey olarak söylüyorum. Tamamen futbol gözlemi olarak; Bizim Ayhan, şayet Almanya'da futbol hayatını sürdürüyor olsa idi gençliğinden bu yana, sanıyorum şu an Alman Milli Takımının en çok milli olan oyuncusu olarak sahada olurdu :)

Ali
29-06-08, 22:39
Yalnız Almanlar açısından son derece ilginç bir maç oluyor.
Turnuva boyunca,gizli fauller yapan Ballack'ın kaşının yarılması ve bize son dakika golü atan Lahm'ın büyük hatası sonucunda,Almanların yedikleri gol Tanrısal bir işaret bence.

bence lahm bize karsi o golü atmasaydi bizim mactada kötü idi,Sabri baya bir ezdiydi kendini...Lahm almanlar tarafindan cok abartiliyor...

bence ispanyolar kazansin bu maci,bu macta Ispanyolari destekliyorum...Almanlar tüm sampiona boyunca burda türklerin basarisizligini istiyordu !

almanlar bu turnuvada sampionlugu hic ama hic haketmediler,bir kere bana göre en kolay gruba düstüler,o grubdan siyrildilar,kötü portekizlere karsi zar zor galib geldiler,bize karsi o kadar sakat ve cezaliya ragmen bizi sans eseri 90nci dakikada yenebildiler....

Umarim Sampion Ispanya olur

cozker
29-06-08, 22:43
İspanya maça temkinli başlamasına ragmen Torres'in kişisel becerisiyle devreyi 1-0 önde kapamayı başardı.. Golden sonra daha rahat oynamaya başladılar. Her an 2. golüde bulup farka gidebilirler.. Büyük bir aksilik olmazsa 45 dakika sonra İspanya Avrupa şampiyonu olacak.. :).

Ali
29-06-08, 22:48
umarim dedigin fark olur :-)

bu arada süper star lahm cikti oyundan,güya sakatlanmis alman spiker öyle dedi

Lioney
Lahm çıktı Jansen girdi. Sakatlık diye tahmin ediyorum. Jansen de hayli iyi bir oyuncu ama turnuva da hayli kötü gözükmüş ve yedeğe yol tutmuştu. Bakalım nasıl oynayacak...

Ray52Lewis
Haydi Ispanya, böyle devam!

Rahatlikla 2 ya da 3-0 olabilirdi mac, 2.yarida isi bitirirler umarim...

Serkan1905
29-06-08, 22:50
Acayip uykusuzum, Zorluyorum kendimi. 20 saatlik yol cekmisim. Lakin zhevkli mac. Izlenilmesi gereken maclardan biri gibi oluyor su ana kadar.

Yalniz Almanlarin defans zaafiyeti, Ispanyollarin da duran top/uzaktan sut zaafiyeti var gibi.

Ali
29-06-08, 22:53
bu hakeme nasil final maci verilir anlamiyorum,hic iyi bir hakem degil

Lioney
29-06-08, 22:56
Maç bu şekilde devam ederse, sanırım ön liberolardan birini kenara alacaktır Almanya (muhtemelen Hitzlsperger, zira Frings defansı daha iyi bir futbolcu). O vakit sanıyorum daha etkili kontralar izleyeceğiz İspanya'dan. Tabii Almanlar'da daha etkili ataklar yapacak haliyle.

2 gol gelirse bu değişiklik hemen olur tabii :)

Lioney
29-06-08, 23:00
Beklenen değişiklik geldi, Kuranyi girdi...

Ali
29-06-08, 23:02
almanlar bir gol atarsa bu maci alirlar :(

Sheva
29-06-08, 23:06
çok beğendim almanya'nın bu değişikliğini, başka türlü birşey olacağı yoktu..

Lioney
29-06-08, 23:06
Alonso girdi Fabregas çıktı...

Lioney
29-06-08, 23:08
Kırmızı kart hikaye de, faul kafadan sarı kart demek, onu niye vermedi anlamadım. Bize zırt pırt kart çıkartıyordu şerefsiz oğlu şerefsiz....

Lioney
30-06-08, 03:48
Hala bilmeyen varsa İspanya maçı 1-0 aldı ve şampiyon oldu :) (Can'a üzüldüm, doya doya yazamadı tam da şampiyonluğu yaşarken, sonraya kısmetmiş artık).

Çok güzel bir turnuva, hakedenin kazanması ile sona erdi böylece...

Teşekkürler Türkiyem, teşekkürler çocuklar....

gian
30-06-08, 11:23
Muhteşem bir turnuvaydı cidden.. Hemen hemen izlediklerim arasında sıkıcı maç yoktu.

Tebrik ediyorum İspanya'yı.. Muhteşem oynadılar ve sonuna dek hakettiler.

Aragones yüzünden yıllar sonra ilk kez bir turnuvada gönülden İspanya'yı desteklemedim. Onda da şampiyon oldular; demek sorun bendeymiş :)

Volkanus
30-06-08, 16:29
Türkiye'nin içinde bulunduğu her turnuva beni heyecanlandırır.Bu turnuvada öyleydi.İspanya hak ettiğini aldı.Defans ve hücum hattı diğer takımlara göre daha dengeliydi ve defoları biraz daha azdı.Sonundada kupayı aldılar.Yalnız bu turnuvada her ne kadar avrupa futbolunu takip etmesede Hıncal'ın dediği şeyin doğru olduğunun farkına vardım.Alt ve üst takımlar arasındaki makas birbirine bayağı yaklaşmış,gerçek manada yıldız futbolcular olmadığı için gününde olan takım işi bitiriyor.İnşallah Türkiye'de bundan sonraki turnuvalarda oynayacağı 6,7 maçta gününde olur ve kupayı alır.

alisamiyen
30-06-08, 17:13
Almanya oyuncu değişikliklerinden sonra doldur-boşalt'a dönmeliydi... Onlarda İspanya gibi pas trafiği ile pozisyon bulma sevdasına düşünce son yarım saati resmen çöpe attı... Kuranyi, Gomez oyuna giriyor ama topun onlara gelebilmesi için orta alanda üretken bir yapı yok... Pas alışverişi ve derinlemesine atılan toplarla birşeyler üretmeye çalışırken kaptırdığın toplar rakip için büyük nimet... Çünkü rakibin tek yapabildiği ve en iyi yaptığı şey topu koşturmak hızlı bir pas alışverişi sağlamak... Halbuki son yarım saati futbolun bilimselliği çağdaşlığı ilkelliği gibi temalardan arındırıp doldur boşalt oynansa dönen topları İspanyollar toplasa bile gerek top kontrolü, gerek oyun yönünü değiştirme, gerekse ikili mücadelelere daha kontrolsüz bir şekilde girme gibi işlerle başbaşa bırakabilirsin, bulabileceğin pozisyonlar da cabası... Hiç iyi değildi Almanya... Karşısındaki takım da ahım şahım bir takım değil...Olay gayet basit... Teknik becerisi üst düzeyde olan bu takımın pas trafiğini başlatan ismi Senna'ya baskı yapacaksın, onu iyice defansa gömeceksin, doldur boşalt oynayıp maçı çağdaş bir anlayıştan arındırıp ikincil topları kazanmaya çalışacaksın... Kazanamasanda bilmelisin ki, yerden pas yaparken kaptırdığın toplardan daha az tehlikedesin...

En kötü ihtimalle final oynamaları gerekiyordu, ve final oynadılar... Kazanabileceklerini düşünüyordum, hatta final maçını rahat kazanacaklarını düşünüyordum, finalde hiç iyi değildi Almanya... Yine de Löw biraz daha uyanık olabilse, oyucu değişikliğinde gösterdiği cesareti oyun anlayışına da yansıtabilseydi Almanya kazanabilirdi... İspanyayı tebrik etmek gerekiyor...

İspanyanın şampiyon olmasında Senna'nın büyük rolü var... Ballack ise 1/4 Hassler bile etmez...

cozker
30-06-08, 18:09
Hala bilmeyen varsa İspanya maçı 1-0 aldı ve şampiyon oldu :) (Can'a üzüldüm, doya doya yazamadı tam da şampiyonluğu yaşarken, sonraya kısmetmiş artık).

Maç esnasındaki kesintinin, forumun Alman sempatizanları tarafından bilinçli olarak yapıldıgını düşünüyorum.. Bir an için aklıma Kadıköy'de ki elektrik kesintileri hadisesi geldi :).

86'dan bu yana tüm dünya ve Avrupa şampiyonalarını sıkı sıkıya takip ederim.. Bu kadar hakedilerek elde edilmiş başka bir şampiyonluk pek hatırlamıyorum.. Belki 2002 dünya kupasındaki Brezilya söylenebilir.. Onlarda tüm maçlarını fazla zorlanmadan kazanmışlardı..
Gerçektende İspanyollar, turnuva başından bu yana oynadıkları tüm maçlarda futbol olarak rakiplerine karşı büyük üstünlük kurdular.. Zorlandıkları İtalya maçında rakibin katı savunmasına takıldılar ama o maçta da İtalya'dan çok daha iyi oynamışlardı.. Dünkü final maçında da girilen pozisyonlar itibariyle maçın hakkı en az 2-3 farklı bir galibiyet olmalıydı ama 1-0'da yetti sonuç itibariyle.. Belki Villa olsaydı çok daha farklı bir skor olabilirdi..

24 yılın acısı o kadar güzel çıktı ki şu turnuvada :). İçimin yağları eridi adeta.. İspanya ümit ve genç milli takımlarınında son yıllarda devamlı katıldıkları turnuvalarda şampiyon olduklarını göz önüne alırsak önümüzdeki kupalarda da İspanya'nın başarıları devam edecek gibi gözüküyor.. Yakışıyorda sarı-kırmızı renklere bu zaferler :).

http://www.kwintessential.co.uk/images/country/spain-flag.jpg

Giga
30-06-08, 22:37
Ben de Turkiye olmadi mi mi Ispanya destekleyen biri olarak cok sevindim de bu Ballack artik ders alsa da cirkeflik yapmasinin bedelini odedigini anlasa...2 cl finali 1 son hafta bundesliga bir de premier lig 1 dunya kupasi 1 avrupa sampiyonasi finali kaybetmesi adaletin oldugunu gosteriyor bence...Bu kadar kasitli rakibin ayagina basan her pozisyonda el kaldiran rakibini tahrik eden bir adam kaybetmeye mahkumdur...
Bir de hangi finalde bir takim rakibini bu kadar ezdi merak ediyorum finalde biz olsaydik keske dedim kac kere icimden...

Taganka
01-07-08, 01:26
Kuranyi'nin girisinden sonra bende Almanya hareketlenir demistim ama insiyatifi ele geciremediler. Ilk 15 dakika disinda Lahm ve Podolski'yi goren oldu mu macta? Macin ozellikle son bolumunde Schweinsteiger disinda yenilgiyi kabul etmeyip mucadele eden Alman oyuncu yoktu .