PDA

Tüm Versiyonu Göster : GS'nın cezası merdivenler değil

kara01
03-01-05, 17:28
http://www.internethaber.com/mays/images/haber/27839.jpg

Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı, Galatasaray'ın ceza alma nedenini açıkladı. Bıçakçı'ya göre verilen cezanın nedeni merdivenler değil...

Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı, Galatasaray-Fenerbahçe maçını kendisinin başlattığını belirterek, ''Tribünlerde fazla seyirci yoktu ve merdivenlerde ise polisler vardı. Bu nedenle ben bu maçı başlattım. Galatasaray'ın ceza alma nedeni ise hakeme atılan yabancı cisimdi'' dedi.

Levent Bıçakçı, 1970 yılında mezun olduğu İstanbul Lisesi'ni ziyaret ederek, öğrencilerle biraraya geldi. İstanbul Lisesi ve İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı'nın davetlisi olarak gerçekleştirdiği ziyarette Levent Bıçakçı, Futbol Federasyonu'nun başında gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili bilgi verirken, özellikle öğrencilerin ilginç sorularını yanıtlamakta zorluk çekti.

Öğrencilerin, ''Tan Sağtürk, birçok gay futbolcu tanıdığını söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz'', Şampiyonlar Ligi finali için bize yer ayarlaya bilir misiniz'', ''Teşvik pirimi suç mudur'', ''Galatasaray-Fenerbahçe maçında merdivenler doluyken neden maç başlatıldı'' ve ''İstanbulspor'un durumu ne olacak'' gibi sorularıyla karşılaşan Bıçakçı, yöneltilen tüm soruları yanıtladı.

Balet Tan Sağtürk'ün açıklamasıyla ilgili, ''Ben hiç tanımıyorum. Kendisine sormak lazım'' diyen Bıçakçı, Şampiyonlar Ligi finalinin UEFA'nın ev sahipliğini yaptığı bir organizasyon olması nedeniyle öğrencilerin yer ayarlanması isteklerini yerine getiremeyeceğini kaydetti. Teşvik priminin de kesinlikle suç olduğunu ve şike ile aynı değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Levent Bıçakçı, İstanbulspor'un satışıyla ilgili ise ''İstanbulspor bir anonim şirket ve hisselerinin yüzde 10'u vakfın, yüzde 90'ı da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) elinde. TMSF, isterse yüzde 90'lık bu hisseyi satabilir. Eğer bunu yapamazsa da mevcut durumda devam eder'' diye konuştu.

GALATASARAY-FENERBAHÇE DERBİ

Bıçakçı, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, daha önce alınan güvenlik önlemleri kapsamında merdivenlerin boşaltılamamasına rağmen maçın başlatılmasıyla ilgili olarak, ''Tribünlerde fazla seyirci yoktu ve merdivenlerde ise polisler vardı. Bu nedenle ben bu maçı başlattım. Galatasaray'ın ceza alma nedeni ise hakeme atılan yapancı cisimdi'' dedi.

Türkiye'de istenilen seviyeye getirilemeyen bayan futbolu konusunda çalışmalar yürüttüklerini de kaydeden Bıçakçı, 'Futsal' olarak adlandırılan salon futbolunu da öncelikle üniversiteler düzeyinde olmak üzere başlatacaklarını anlattı.

2005 Avrupa Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğüne dikkat çeken Levent Bıçakçı, 8 Şubat'ta Tunus'la bu statta yapılacak özel maça kadar tüm hazırlıkların bitirilmesi gerektiğini söyledi.

ÖZEL HEDİYE

Ziyaret sonunda Levent Bıçakçı'ya, İstanbul Lisesi Müdürü Adnan Ersan ve İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahir Vardar tarafından, orta okul yıllarını içeren fotoğraflı okul kütük bilgisi özel bir çerçeve içinde hediye edildi.

Bıçakçı ayrıca, İstanbulspor Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen spor etkinliklerinde başarılı olan öğrencilere madalyalarını verdi.

Sheva
03-01-05, 22:09
Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı, Galatasaray'ın ceza alma nedenini açıkladı. Bıçakçı'ya göre verilen cezanın nedeni merdivenler değil...

Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı, Galatasaray-Fenerbahçe maçını kendisinin başlattığını belirterek, ''Tribünlerde fazla seyirci yoktu ve merdivenlerde ise polisler vardı. Bu nedenle ben bu maçı başlattım. Galatasaray'ın ceza alma nedeni ise hakeme atılan yabancı cisimdi'' dedi.

Madem ki bu gerçeğin farkındaydın, neden Aziz Yıldırım'ın ve basındaki uşaklarının haftalar boyu Galatasaray'ı suçlamasına ve Türk futbolunu birbirine katmasına izin verdin? Neden merdivenlerdeki polisleri taraftar olarak gören (görmek isteyen) kişilerin devletin otoritesini sorgulamasına ve terör ortamı yaratıldığını iddia etmelerine izin verdin, neden bunlara sessiz kaldın!!

Futbolun başındaki insan, bazı kişilere karşı bu kadar pısırık ve suskun kalıp, 1 ay sonra karşısında 3-5 kişiyi görünce dile gelip, terapi yapar gibi içindekileri döküyorsa, o federasyondan ve başkanından fazla birşey beklememeliyiz kanımca..

Şeref
04-01-05, 02:53
Bu açıklamanın LB'nin kendisini koruyan bir yanı daha var tabi o da aşağıda.. Yağmur başlayınca, hazırda tuttuğu şemsiyesini açmış avukat Başkan. Tedbirli adam.

TFF sanırım 22 Aralıkta aldığı bir kararla merdivenler konusunda düzeltme yapmış.

Yeni karara göre merdivenlerin boş olmaması halinde maç geciktirilmeden oynatılacak, kulübe ağır para cezası verilecek, tekrarında seyircisiz maç oynama cezası verilebilecek.

Gerekçe, özellikle Emniyet güçlerinin bu konuda maç başlarken sağlansa bile kontrolü ve merdivenlerin boş kalmasını maç oynanırken sağlamalarının güç olacağı, maçın kesintilere uğrayabileceği, özellikle geç başlamasını ya da maçın kesintiye uğramasını hedefleyecek kötü niyetlilerin eski düzenlemeyi kullanabilecekleri endişesi imiş.

Bence haklı bir gerekçe. Ama yap boz oldu ve talihisiz piyango da GS-FB derbisindeki spekülasyonlara açık basiretsiz tutum ile TFF'yi vurdu.

Öte yandan kulüplerin bedava bilet dağıttıkları amigo çeteleri ya da taraftar dernekleri artık her neyse var oldukça, kapıda polis vb. içeriye adam aldıkça, samimiyetle , mali ve idari disiplinle, aklı selim taraftarın otokontrolü ve baskısı ile kulüpler bu yönde gereken önlemi almadıkça bu merdivenler mühim maçlarda zor boşalır, herkes kendi koltuk numarasına zor oturur.

Medya ve TFF'nin, Maliye'nin ve Valiliklerin bu konuda ısrarlı ve ciddi ( tutarlı) olarak çalışması desteklenmeli..

Merci!

Genco
04-01-05, 02:57
Hoşgeldin Şeref :)

omuz'dansin sanirim :karisik:

Şeref
04-01-05, 03:02
Merhaba Genco
Dün de hoşgeldin yazmışsınız, teşekkürler.

Bu vesileyle herkese merhaba, diyeyim, hoşbulduk.

Merci!

UmBeRtO GS
04-01-05, 03:09
Hoşgeldin Şeref...

04-01-05, 09:25
Yazık bu adamla aynı okulda okuduğumdan utanıyorum böyle karaktersiz görmedim..

JORDAN
04-01-05, 11:31
Sevgili Bicakci Istanbul-Bjk macinda yapilan sike hakkinda ne gibi bir tutum izlenilecegine hic deginmemis,hatta guzide basinimiz hic uzerine gitmemis anlasilan.Normal bir ulkede olsa yer yerinden oynardi bu kadar kesin kanit varken bu sessizlik herseyin ortbas edileceginin kaniti.
Bu arada bi takima saha kapatma cezasi verilmesi icin bir pet sisenin yan hakeme gelmesi midir tek neden???BJK-FB maclarinda sahaya atilan bicak,sise,tas,sopa,kirik koltuklar,konfetiler vb yabanci maddeler konumuna girmiyor mu???Ayri bir olay da sizce saygidegeV FeneVbaace baskani Azize YildiVim sadece Istanbul-Bjk macinda mi konustuVmustuV degeVli pis $$$$ laVini????Daha kac mac satilmis ve kac hakem satin alinmistiV????

savatage
04-01-05, 14:07
bu arada cezanın gerekçesi olarak sanırım yan hakeme gelen pet şişe gösterilmiş.ki zaten ancak bu şekilde haklı bir ceza olabilirdi bence.
ama zamanlaması skandaldır,şikenin kralıdır.
diye yazmıştım ceza kararı ilk çıktığı zaman.
ama orda da dediğim gibi,
keşke cezanın verilme zamanının neden Karabük maçının sonrasına bırakıldığını sorsalarmış.

gian
04-01-05, 18:52
Bıçakcı'dan tarihi gaf

Federasyon Başkanı'na göre G.Saray saha kapama cezasını hakeme atılan şişe yüzünden aldı. Fakat talimat buna para cezası öngörüyor.

Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı, İstanbul Erkek Lisesi'nde ilginç açıklamalar yaptı. Bıçakcı, "G.Saray- F.Bahçe maçında tribünlerde fazla seyirci yoktu ve merdivenlerde ise polisler vardı. Bu nedenle ben maçı başlattım. G.Saray hakeme atılan yabancı cisim yüzünden ceza aldı" dedi. G.Saray'a verilen saha kapama ve para cezasının gerekçesi "Saha olayları ve kötü tezahürat" şeklinde açıklanmıştı.

Kafaları karıştırdı
Disiplin Kurulu'nun merdivenlerin maç başladıktan sonra da dolu olmasını saha olayları içinde değerlendirdiği öne sürülmüştü. Ancak Bıçakcı'nın bu açıklamaları kafa karıştırdı. Çünkü Disiplin Talimatnamesi'nin "Saha olayları" başlıklı maddesi yabancı maddeler için kulüplere sadece para cezası öngörüyor. Aynı maddede, yabancı maddelerin yoğun surette sahaya atılması nedeniyle müsabakanın başlamasına ve/veya devamına engel olunursa müsabakadan men cezası verileceği yazıyor.

Talimat ne diyor?

Madde 33 - SAHA OLAYLARI.

Futbol müsabakalarının yapıldığı saha ve tesislerde, disiplini veya düzeni veya güveni bozucu veya tehlikeye düşürücü biçimde olmamakla birlikte müsabaka öncesi veya devamında veya sonrasında seyircilerin sahaya veya görevlilere veya birbirlerine yanıcı ve patlayıcı veya yaralayıcı maddeleri atmaları halinde seyircilerin bu fiillerinden ötürü taraftarı oldukları kulüp/kulüpler (...) 250.000.000.000.- TL'na kadar para cezası ile cezalandırılır.

---------------

Sabah'ın şu haberinin ustune, akıllı bir yönetim bu cezayı kaldırttırır, ama nerde oyle yonetim bizde!

Sheva
04-01-05, 21:06
Sene başındaki Roma maçında hakemin kaşına yabancı madde geldiğinde 3 maç seyircisiz oynama cezası almışlardı, bizim kurallarımız da bir ilginç demek ki.. Yalnız madem kanunda böyle bir boşluk var, en azından federasyon başkanının bu açıklaması üzerine başvuruda bulunmalıyız.. Esasında önemli olan bizim cezamızı kaldırmaktan ziyade, bir daha ki benzer olayda rakip takımlara da aynı standardın uygulanmasının takipçisi olmak..

UmBeRtO GS
05-01-05, 00:01
Hakkımızı arayabilecek, cezayı kaldırtırabilecek yönetim bizde nerdeee?