PDA

Tüm Versiyonu Göster : Lucescu Kızdırdı

gian
03-01-05, 16:27
Sabah'tan:

Lucescu kızdırdı
Lucescu'nun ProTv'de, "Plesan G.Saray'a gitmesin, Steaua Bükreş'te oynasın. Çünkü Steaua G.Saray'dan iyi" sözlerine Plesan'ın menajeri Becali sert yanıt verdi: "Lucescu'nun kariyerini yaptığı, büyük para kazandığı G.Saray hakkında böyle konuşmasının tek sebebi art niyet."

Sallama bir haber degil sanırım, cunku televizyona yapmıs bu acıklamayı..

İşte Bay Lucescu diyorum!

Sheva
03-01-05, 16:36
Körler sağırlar birbirini ağırlar, savunan adam da dünyalığını Galatasaray'dan yapmış Becali.. Lucescu belki biraz daha pişmesi açısından söylemiştir böyle birşeyi, belki de yaramaz bir adamsa bizi kurtarmak için de olabilir.. Onun dışında külliyen saçma bir laf, ayrıca Hagi çağırmışken Lucescu'yu kim takar?

Galathian
03-01-05, 16:37
Elbetteki Lucescu'nun bu sözlerine sinirlensem de onu anlayabiliyorum Cihan. Şampiyonluk ve Avrupa'da başarının (görece) ardından görevden alınan nadir teknik adamlardandır. Futbol anlayışını benimsemem mümkün değil ama her ne kadar profesyonel bir dünya dahi olsa kağıt üstünde başarılı bir adamın biletini başka bir sevda uğruna kestikten sonra o adamın böyle hissetmesi ve bunu dışa vurmasını normal karşılıyorum.

gian
03-01-05, 16:47
Mutlaka, kisisel olarak öfkesinde ve yansıtış biciminde haklı olabilir; ama bu beni ilgilendirmiyor bir Galatasaray taraftarı olarak..Beni ilgilendiren öyle ve ya böyle sönmeye yüz tutan kariyerini yeniden canlandıran Galatasaray'a karşı laf etmesidir..Kendisini gönderen yöneticilerden nefret edebilir, ama kurum olarak Galatasaray'dan edemez, etmemeli..

Galathian
03-01-05, 16:51
Açıkcası ben olayı "terkedilen masum aşığın, kalbini yakan zalime, kendisi de inanmayarak arkasından bok atması" olarak değerlendiriyorum. Vay be ne benzetme yaptım ha:)

soprano79
03-01-05, 17:27
Lucescu bizimle uğraşmaktan vazgeçse iyi olur.Kendi takımına baksın.

Parma Maniac
03-01-05, 21:26
Luçesçu'nun ipliği pazara iyice çıkıyor, söylenecek pek bi şey kalmadı artık..

Genco
04-01-05, 02:11

Hakan hakkinda Sabah'ta haber cikti mi "sallama haber", ayni gazete de Lucescu aleyhine bir haber yapildiginda da "dogru haber" oluyor dimi Parma :) ?

UmBeRtO GS
04-01-05, 02:54
Eyvaah yine başladı inanılmaz koruma içgüdüsü, ilahi Balint.... :lol:
Evet arkadaşlar yavaş yavaş Lucescu'nun gerçek yüzü ortaya çıkıyor, herşey Mondragon'u Galatasaray'dan koparabilmek için Metz'in kapısında yattığı an başlamıştı, şu son olaya kadar geldi bakalım daha neler göreceğiz.
Yat kalk dua et bize Lucescu efendi, sen adam değilken bu kulüp sayesinde adam oldun. Bu yüzden bu takıma laf etmek seni aşar...

Şeref
04-01-05, 03:37
Plesan adına doğruları söylediğini düşünüyor olabilir. Lucescu Galatasaraydan takımı şampiyon yaptığında ve CL nde çeyrek final oynadığında gönderilmiş bir TD.

Siz olsanız Galatasaray çok iyi takım koş git der miydiniz.

Belki haber de biraz farklı yazılmış olabilir. Abartılmış olabilir. Ama şu anki Galatasarayda para yok, iddia yok, Avrupada vitrin olacak bir takım avantajlar da sunmuyor Galatasaray.

Plesan'ı mı Galatasaray'ı mı düşünecek derseniz, adam beklendiği gibi davranmış, üstelik haksız da değil.

Mesele Galatasaryın bir oyuncuyu transfer etme şeklinde, Romanyada Galatasaryın adı çıkmış bir kere, menajerler hem ismini kullanıyor hem de fiyatı iki taraf adına da arttırıyor.

Asıl bizim ilgilenmemiz gereken budur. Plesanı gerçekten istiyorsak çoktan almalıydık ve şe anda takıma katılmış adapte ediliyor olurdu. Ama adam sanki Ronaldinho imiş gibi uzadıkça uzadı. Neden : Çünkü para yok.

Merci!

Sheva
04-01-05, 03:52
Şeref Galatasaray'ın şu an yabancı oyuncular için çok da cazip bir tercih olmadığı fikrine katılıyorum ancak tarafsız gözle baktığımda dahi bu açılardan Galatasaray'ın ölüsü (yani bugünkü hali) Steaua'dan iyidir diye düşünüyorum..

Dolayısıyla Lucescu biraz halt etmiş bence eğer böyle bir laf söylediyse (bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası) ancak daha öncede yazdığım gibi biz parayı bulabildikten sonra Hagi'nin Romen oyuncular üzerindeki etkisi bu negatif propagandayı rahatlıkla kapar, iş parayı bulmakta.. Zaten Plesan'ın parasını bulamıyorsak Lucescu'ya da fazla kızmayalım bu laflarından ötürü, demek bir bildiği var..

Genco
04-01-05, 03:59
Eyvaah yine başladı inanılmaz koruma içgüdüsü, ilahi Balint.... :lol:
Evet arkadaşlar yavaş yavaş Lucescu'nun gerçek yüzü ortaya çıkıyor, herşey Mondragon'u Galatasaray'dan koparabilmek için Metz'in kapısında yattığı an başlamıştı, şu son olaya kadar geldi bakalım daha neler göreceğiz.
Yat kalk dua et bize Lucescu efendi, sen adam değilken bu kulüp sayesinde adam oldun. Bu yüzden bu takıma laf etmek seni aşar...

icgudu ile uzaktan yakindan alakasi yok.. Ben gazetelerden size kanit diye kupur gosterdigimde sen degil miydin zilliyet'e inanilir mi ? Sabah'a inanilir mi veya hurriyet'e inanilir mi diyen?

Allah askina soyle.. Dedin mi demedin mi ? Eger demediysen lafim yok ama dediysen simdi bu haberi niye kaale aliyosun?

Şeref
04-01-05, 04:02
Adımızı çıkaran yediğimiz kazıklar maalesef, yoksa negatif propoganda yok bilakis yağlı müşteri muamelesi var.

Yağlı müşteri bu aralar zayıf da düşmüş meteliğe kurşun vaziyette olunca, ismini kullanıp piyasa yapıyorlar, piyasa arttırıyorlar, ha bu parayı GS arttırırsa oh ne ala yoksa da Steaudan ne koparırılarsa veya Avrupadaki bir başka kulübe bakın bu adamı GS de istedi ama şu paradan aşağı vermedik muhabbeti, o menajerler her şeyi kyllanırlar..

Malzeme oluyoruz, buna kızıyorum. Bana ne Lucescudan yoksa, neyime lazım. Konuşana değil konuşturana kızıyorum.

Merci!

UmBeRtO GS
04-01-05, 04:09
icgudu ile uzaktan yakindan alakasi yok.. Ben gazetelerden size kanit diye kupur gosterdigimde sen degil miydin zilliyet'e inanilir mi ? Sabah'a inanilir mi veya hurriyet'e inanilir mi diyen?

Allah askina soyle.. Dedin mi demedin mi ? Eger demediysen lafim yok ama dediysen simdi bu haberi niye kaale aliyosun?

Dedim evet haklısın...
Bu habere inanıyorum çünkü Lucescu efendi televizyonda söylemiş.

Genco
04-01-05, 04:19
Dedim evet haklısın...
Bu habere inanıyorum çünkü Lucescu efendi televizyonda söylemiş.

Yaklasik bir ay evvel haberlerini inandirici bulmadigin gazete de, "Lucescu PRO Tv'ye Steaua G.Saray'dan iyi" diye haber yaptiklarinda inaniyosun cunku haberin muhteviyatinda Lucescu televizyona aciklama yapti deniliyor? Bu mudur?

04-01-05, 09:23
TV'ye çıktı dedi? Doğru olup olmadığı belli değil, ama fırsat bu ya geçirin bakalım :D

ÖNDER RB
04-01-05, 10:06
diyelim ki doğru diyelim ki lucescu bunları söyledi.

terimin gözlüklerini yediririm o kulübü ben adam ettim o takım bitti gibi laflarını -galatasaraydan kovulur gibi gönderildi haklı- diye yiyen sizler lucescuya tepki gösteren sizler.

bir karar verin istikrarlı olun.

Parma Maniac
04-01-05, 12:51

Hakan hakkinda Sabah'ta haber cikti mi "sallama haber", ayni gazete de Lucescu aleyhine bir haber yapildiginda da "dogru haber" oluyor dimi Parma :) ?öyle afaki konuşmayacaksın Genco.. Sukur hakkında hangi Sabah haberi olduğunu söyle, ona göre konuşayım.. öyle kafadan sallamayla olmaz çünkü Sabah Sukur hakkında haber yapınca yanlış, bunun hakkında yapınca doğru diye.. aynı tip örneğin 10larcasını veririm yerinden kalkamazsın zira..
ayrıca dediğim şey şu, ipliği pazara çoktan çıktı.. o kadar.. yani bu habere gerek bile yok anlamı var ama anlayana tabi.. daha kendi menajerinin onun hakkında neler dediğini biliyoruz.. insan olarak utandım ben Sinan Engin'le karşılıklı sözlerini okuduğumda.. çoktan ne olduğu belli olmuş zaten, bu habere gerek bile yok..

Genco
04-01-05, 22:24
Sabah'a inanip, Milliyet'e inanmiyoruz oyle mi?

soprano79
05-01-05, 12:50
Lucescu arkasında bıraktığı her takımda tahribat yaratmıştır bakınız : Galatasaray bakınız: Beşiktaş
Fazla söze gerek yok,günü kurtaran adamdan başkası değil Lucescu.

05-01-05, 21:50
Soprano ne tahribatı yapmış? Borca mı sokmuş takımı? Biraz mantık lütfen..
Tahribatın kralını Terim yaptı son 2 sene..

soprano79
06-01-05, 08:31

Genç yeteneklere önem vermedi takıma bir tane oyuncu kazandırmadı alt yapıdan.Terim döneminde en azından Emre gibi bir yetenek kazanmıştık ben bunu demek istedim.Borç olayı ise Faruk Süren dönemine kadar dayanıyor.

soprano79
06-01-05, 09:40
Tabi şunu da ekleyeyim Lucescu Türkiye'de çalışmış en iyi taktisyen hoca bunu kabul etmek lazım.Ben sadece kulüplerin geleceğe yönelik çalışmaları yönünden Lucescu'nun pasif kaldığını vurgulamak istedim.Terim alt yapı ile de yakından ilgilenirdi.

06-01-05, 09:59
Evet çok ilgilendi 2 senede muhteşem Sabri'yi kazandırdı takıma..(Sabri'yi yurtdışı kampına ilk götüren de Lucescu)
Soprano altyapı değişik bir olaydır iyi oyuncu varsa kendini elli kere gösterir Emre 14 yaşındayken rekor paraya transfer olmuştu Terim çıkarmadı yani onu.. Türkiye'de altyapıya önem veren hoca çok az o yüzden şu tahribat olayı mantıksız biraz kusura bakma..

soprano79
06-01-05, 22:23
Ok Boğaziçili,bu arada Vieri attı golünü bugün senin de onun fanatiği olduğunu biliyorum tebrikler.

Benim Romam ise şu an 1-0 yenik kapattı ilk yarıyı Lazio karşısında :(

Carmelo
06-01-05, 23:26
Hacı abi diyoruz , tanıyoruz diyoruz sesimizi çıkarmıyoruz.
Ama yeter artık be kardesim.
Her olayda bıkmadınmı Fatih Terim'i kötülemeyi ?
Ne alıp veremedigin var senin arkadasim Fatih Hocayla.
Birebir eger ki bi kuyruk acın varsa gel paylas derman olalım.
Allahını kıtabını seviyorsan ... herseyde Terim'i koyma bıktım artık gercekten bıktım.

UmBeRtO GS
06-01-05, 23:36
Terim tahribat yaptı diyorsun ama kimsenin hayal edemeyeceği Uefa Kupasını, 4 Sene Şampiyonlukları, Fatih Terim getirdi...
Eğer Fatih Terim tahribat yapmışsa onun 1000 katını da onarmış,inşa etmiştir Galatasaray'da

Sheva
07-01-05, 00:05
Orhun (carmelo) burda herkes fikrini yazıyor, sen nasıl Hakan'la ilgili görüşlerine haklı olarak saygı bekliyorsan, başkalarının da aynı hakka sahip olduğunu unutmamalısın..

Ata'nın söylediklerinde, fikirlerinde beğenmediğin bir nokta varsa cevabını verirsin, örneğin Emre'den başka x futbolcuyu da altyapıdan çıkardı dersin.. Bunun dışında gayet sıradan giden bir tartışmayı kişisel boyuta çekmenin kimseye bir faydası olmaz..

Carmelo
07-01-05, 00:11
Burada bir Allah'ın kulu Fatih Terim hakkında yorum yapmamisken , ben soylediklerimi nasıl genel olarak yazabilirim ki abi ? 1 kisi Fatih Terim'e laf atmis her zaman ki gibi bende direk ona soyledim.Hani bunu bir kac kisi yapsa bende genel olarak hitap edeyim.

gian
07-01-05, 00:20
Orhun az onceki topikte uyarımı yaparken bu topikteki yazını gormemistim...

Bir kez daha uyarıyorum uslubun konusunda, bu sekilde bir uslup takınarak hic bir yere varamazsın..Senle aynı dusunen insanlar bile senin safında yer almazlar..Düzgün yaz, kimseyle kisisel tartısmaya girme..

2. uyarım..

Carmelo
07-01-05, 00:34
Uslubumda problem yok.
Varsa uyarma.

gian
07-01-05, 00:35
Bir dahaki sefere uyarmayacagıma emin olabilirsin..

ÖNDER RB
07-01-05, 01:54
Terim tahribat yaptı diyorsun ama kimsenin hayal edemeyeceği Uefa Kupasını, 4 Sene Şampiyonlukları, Fatih Terim getirdi...
Eğer Fatih Terim tahribat yapmışsa onun 1000 katını da onarmış,inşa etmiştir Galatasaray'da

kaan faruk süren sence nasil bir baskandi

iyi mi kötü mü yorumsuz cevaplar misin?

UmBeRtO GS
07-01-05, 01:55
Faruk Süren kötü bir başkandı çünkü kulübü gerçek anlamda onun yönetimi soyup soğana çevirdi. Şu anki borcun tek sorumlusu Faruk Süren ve yönetimindekilerdir...

ÖNDER RB
07-01-05, 02:09
Faruk Süren kötü bir başkandı çünkü kulübü gerçek anlamda onun yönetimi soyup soğana çevirdi. Şu anki borcun tek sorumlusu Faruk Süren ve yönetimindekilerdir...

biri iyi biri kötü

yorum yapamiyorum

UmBeRtO GS
07-01-05, 02:11
Hemen anlatayım, Faruk Süren'in yaptığı tahribat öyle Terim'in yaptığı tahribat gibi 4-5 milyon dolar değil, 100 milyon dolar belki daha da fazla.
İkisinin arasında bu ufak fark var sadece

Sheva
07-01-05, 02:15
Tabi ama sorsan ikinci dönemdeki başarısızlığın tek müsebbibi Özhan Canaydın yönetimidir, Terim'e toz kondurmazlar.. Tamas'ı, Pinto'yu futbolcu sanan, 3.5 milyon dolara brezilya'dan adam getirip 3 ayda yollayan, Hagi'nin maliyeti düşük iki transferle kökünden hallettiği defans sorunu yüzünden Galatasaray'ı 2 sene kevgire çeviren Terim'in hiç kabahati yoktur..

Terim ve Şükür gibi iki all-star adam bir arada çalıştılar, hayret 20 puan farkla şampiyon olmamız lazımdı aslında..

Carmelo
07-01-05, 02:19
Fatih bos adamdir.
UEFA'nın eseri futbolculardır.

ÖNDER RB
07-01-05, 02:20
bak kaan ilk hatan terim 2. gelisiyle elestiriliyor ve burada hic bir basari yok ortada.

ikincisi 4-5 milyon $ degil 30 milyon $ gibi bir zarar var terimin 2 senesinde.

buna karsilik millet vadil vokrilerle nartallolarla walshlarla oynarken süren terimin eline hagiyi popescuyu taffareli verdi. yanlisi yok mu tonla var. ama faruk süren gelmis gecmis en basarili galatasaray baskanidir ve 100 degil 80 küsür milyon $ borcla galatasarayi devretmistir.

Sheva
07-01-05, 02:24
Orhun tepkine hak veriyorum ama gözden kaçırdığın nokta, burada eleştirilen Terim'in ikinci dönemi ve birinci dönemdeki UEFA kupası ve dört şampiyonluğun diğer emeği geçenlerin es geçilerek tamamen Terim'e mal edilmesi..

UmBeRtO GS
07-01-05, 02:25
Lucescu topici bir anda Fatih Terim tartışmasına nasıl döndü çok acayip :D
Burada Lucescu'nun yaptığı yorum eleştiriliyor :)

Carmelo
07-01-05, 02:42
Son geldiginde cok iyi oldugunu hicbir zaman soylemedim zaten.
Ancak verdigi zararın 30 milyon dolar oldugunada inanmıyorum.
Transferde basarısız oldugu asikar ancak bunun 30 milyon dolara tekabul ettigine inanmıyorum.
Bunun dışında koru korune elestirenler unutmasın ki ;
Fatih Terim'in artıları,eksilerinin kat be kat ustundedir.

JORDAN
07-01-05, 03:33
Fatih Terim'in artıları,eksilerinin kat be kat ustundedir.
==========================================
Cok dogru.Sadece Terim'in fikir devrimi ve inanclari Turkiyenin Dunya 3.lugune giden yolda buyuk payi olmustur ve Turk Futbolu cag atlamistir.
Ilginctir ki Galatasarayla paralel giden Milli takim basarisi ayni zamanda basarisizlikta da paralel.Kekse baskalari da bu kadar olumlu bir yansima yapabilse milli takimlara...

07-01-05, 09:09
Jordan milli takımın başarısının Galatasaray'a endeksli olduğu doğrudur yalnız o jenerasyonun özelliğiydi o bence. O kadar yetenejli ve takım oyunu oynayan bir başka takım gelmedi. Geldiği zaman onlar da benzer başarıyı yakalayabilir. Milli takımda gerçek anlamda devrimi yapan kişi de Fatih Terim'in hocası Piontek'tir.
Bu arada Orhun Terim'le ilgili istediğimi düşünürüm kimseye de hesap vermek zorunda değilim, yazdıklarımda da hiçbir yanlış yok.
Ayrıca şu 30 milyon dolar meselesi defalarca ispatlandı. Sadece bu sene CL'ye giremediğimiz için 10 milyon dolara yakın para kaybetmişizdir.

M.Yasin Cakmak
07-01-05, 09:16
Bak bak bak..Luce'nin ettigi laflari hasir alti yapmak icin mi acildi bu Terim muhabbeti acaba ?

Bence bu topigin bu kadar uzamasi sacma... her laf atan ivir zivir insani kale alirsak isimiz cok. Butun fenerlilere, besiktaslilara ayri topic acmak lazim. Birakin havlayan havlasin.

cozker
07-01-05, 09:58
Genelde dikkat ediyorumda Terim ve H.Sukur tartismalarinda sonuc her seferinde uefa kupasi ve 4 sene sampiyonluga geliyor. Bu basarilardan dolayi bircok arkadas belki birazda duygusal olarak bu 2'liye toz konduramiyorlar..
Mesela Lucescu bir laf soylemis. Haber dogru veya yanlistir bilemeyiz, ama dogru olarak farzetsek bile Lucescu'ya gosterilen tepki ortada ve haklıda bir tepki.. Halbuki Terim ve H.Sukur bunun 10 misli agir laflar ettiklerinde dahi onlara toz kondurmayan kisilerin sayısı hicte azınlık degildi. Ne yalan söyleyeyim bana elin yabancisinin laflari fazla koymaz. Cünkü sadece para icin gelmistir GS'ye, bir gönül bagı yoktur.. Ama Galatasarayla ozdeslesmis, hatta tarihimize gececek kişilerin laflari cok agir koyar..

Terim'in Galatasaray'dan ayrildiktan sonra yöneticilerimize gözlüklerini yedirmesi, başkana ettigi agır laflar, ASY'de 35 bin kişinin "kal bu sene" diye haykırıslarının ardından mecliste kalacagını ima etmesinden 2 gün sonra cekip gitmesi, gittikten sonra Cnn Turk'te "ben zaten artık Galatasaray'ı aşmıştım" demesi, yine Cnn Turk'te Galatasaray'dan her bahsedişinde "o takım" diye hitap etmesi, Ali Sen'le birlikte Galatasaray'la alay etmeleri gibi bircok hadisesi.. Yine Hakan Sükür'ün olaylı bir şekilde İnter'e gitmesinden sonra EyTV kanalinda Oguz Dizer'in sundugu sabah programinda "hayatımda ilk defa büyük bir takımda oynadıgımı hissediyorum, ilk defa gercek anlamda para kazanmaya basladım, ayın 1'i oldumu param anında hesaba yatıyor, GS'de haftalarca beklerdik.. Burası her yönden başkaymış, keske cok daha önce gelseydim buraya" gibi ve daha buna benzer bir sürü alaycı ve kücümseyici laflarından dolayı asla bu 2'linin Galatasaray'a geri dönmesini istememistim..

Tamam bu 2'linin Galatasaray'a yaşattıgı herşey icin tesekkürler ama futbolda gecmise bakanlar degil gelecege bakanlar kazanırlar. Bazen düsünüyorumda acaba Uefa kupasını finalde kaybetseydik daha mı iyi olurdu demekten kendimi alamıyorum. Cünkü UEFA kupasinin hatirina öylesine baglandık ki o kadroya daha hala vazgecemiyoruz.. Biz yarı final oynadıktan sonra Denizli döneminde 2 senede o takımı tamamen degistirdik yepyeni bir takım kuruldu, bu sürecte 2-3 yıl bekleme süreci yaşandı ama ardından yeniden büyük başarılar kazandık. O yarı final oynayan zamanın efsane takımıyla senelerce oynamaya calısmadık!! Hatta o takımın efsane futbolcusu Tanju Colak'ı bile Galatasaray'a yakısmayan tavırlarından dolayı 1-2 sene sonra Fener'e postaladık..

Uefa kupasından sonra o takımın iskeletinden cok önemli 2 isim ayrıldı (Terim ve H.Sukur). Ama kadroda fazla tahribat olmadıgı icin takım 1 sonraki sezonuda iyi idare etti, son anda kacırılan bir şampiyonluk ve cl'de ceyrek final. Ertesi yıl dagılma dönemiydi. Yeni bir iskelet yaratıldı, tüm yıldızlar takımı terketti ve yerlerine cok daha vasat oyuncular geldi. Ancak bu kadrodan bir takım yaratıldı. Galatasaray artık o Uefa ve Süper kupayı kazanan heybetli takım degildi. Cok daha vasat bir takımdı ama disiplinli, savunma güvenligini hic elden birakmayan, haddini bilerek oynayan bir takımdı. Bu ekiple o sene başında kimsenin ihtimal vermedigi lig şampiyonlugunu yakaladık, 3. yıldızı taktık ve cl'de bir hakem hatasıyla ceyrek finali kacırdık..

Kulübün icinde bulundugu agır ekonomik şartlara ragmen tamda geçiş dönemini mucizevi şekilde hasarsız atlattıgımızı düsünürken birileri Galatasaray'a yapılabilecek belkide en büyük kötülügü yaptılar ve sırf secimi kazanabilmek icin bu geçiş dönemini başarıyla atlatmamızı saglayan o zamanki teknik direktör M.Lucescu'nun görevine son vererek Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra form düsüklügü yaşayan, kariyeri inişe geçmiş ve daha da önemlisi bircok kalbi kırmış olan Fatih Terim'i getirdi.. Ve tabiri caizse geçiş döneminin içine ettiler..

Terim geldikten sonra büyük ekonomik sıkıntılara ragmen 30 küsür transfer yapıldı ve ilk yıl elde edilen 2.lik dışında en ufak bir başarı gelmedi.. Ve isabetsiz futbolcu secimleri yüzünden kulübün içinde bulundugu mali kriz daha da icinden cıkılmaz bir hal aldı..

Aslında Fatih Terim hakkında en ilginc analizi bircok arkadasımızın toz konduramadıgı Hakan Sükür yapmıstı bundan 2 sene evel.. Bilemiyorum belki de Terim'e karsı duydugu kin ve nefretle de olabilir, demişti ki "Terim bize hicbir zaman taktik falan vermezdi, biz cıkar kendimiz oynardık, ama tüm başarılarda Terim'e mal edilirdi" demişti.. Hakan Sükür bu konuda abartmıs olabilir ama hatırlarsanız uefa'yı kazandıktan sonra Terim'de bir röportajında demişti ki "Biz futbolcularla birbirimizi öylesine ezberlemiştik ki mac öncesi soyunma odasında konusmazdım bile, onlara sadece bakmamla ne demek istedigimi anlarlardı" demişti. Demek ki Hakan Sükür Terim'in bakışlarından pek birşey anlamıyormus ki böyle bir demec verdi daha sonra!

Birde işin Hakan Sükür boyutuna gelelim.. Terim geldikten sonra Galatasaray iyi kötü sezonu 2. sırada tamamlamıstı ve o yıl Hakan Sükür aylarca bonservisi elinde olmasına ragmen Terim tarafından istenmemisti. Günlerce Florya'da kaldı, Galatasaray o yıl ligin ilk yarısında Christian'dan verim alamadıgı icin gol sıkıntısıda cekiyordu ama yine de istemedi Terim H.Sükür'ü.. Hatta oglunu istemedigi icin Telegol programına katılan Sermet Şükür Terim için agzına geleni söylemişti..
Ertesi yıl ise bir şekilde buzlar eritildi ve H.Sükür geri geldi.. Hakan'ın olmadıgı 3 yıl boyunca 1 şampiyonluk 2 ikincilik yaşayan takım o sezonu 6. sırada tamamladı.. Ve efsane teknik direktör Fatih Terim sezonu tamamlayamadı..
Bu sene ise Hagi'nin toparladıgı ve savunmaya yapılan takviyelerle takım toparlandı ve şampiyonluga yeniden ortak oldu ama ilk yarı boyunca performansı devamlı tartısılan isim oldu H.Sükür. Spor otoriteleri ile gerek burada gerekse diger forumlardaki taraftarların büyük cogunlugunun ortak fikri H.Şükür'ün ilk yarıda 5-6 mac dısında takıma hicbirsey vermedigi ve artık yaşlandıgı icin yedek kulübesine cekilmesi gerektigi şeklindeydi. Belkide sırf bu yüzden tribünler son haftalarda Ümit Karan'a büyük destek vermeye başladı, çünkü kimse şu anki forvetimizin sezon sonuna kadar takımı sürükleyebilecegine inanmıyor..

Yazımın başında da dedigim gibi bircok arkadas belkide geçmişin hatırı oldugu icin Hakan'a toz konduramıyorlar ancak birde Hakan'a şu gözle bakmalarını tavsiye ediyorum. Diyelim ki sene basında Hakan'ın yerine Avrupa'dan bir yabancı forvet almıs olsaydık ve Hakan'ın ilk yarıda gösterdigi performans kadar oynayabilseydi onu da bu şekilde savunur muydunuz?

PS: Biliyorum topicin Hakan'la veya Terim'le uzaktan yakından alakası yok ama buradaki tartısma zaten Terim'e kaydıgı icin ve olayları genel olarak ele aldıgım icin diger "yorumsuz" topicinde yazılanlara da tek bir yazı altında cevap vermeye calıstım.. Ayrı bir topic acıp kirlilik yaratmakta istemedim. Mazur görün artık :).

Saygılar,

Sheva
07-01-05, 10:48
Can arşivlik bir yazı yazmışsın, keşke bundan sonra bu tartışmalara katılan herkese önce bu yazıyı okumayı şart koşabilsek..

Özellikle, Hakan Şükür ve Terim'e toz kondurmayan ve 4 senelik başarılarda en büyük pay sahibi olarak bu ikiliyi görenlerin, Hakan'ın Terim'in 4 sene boyuncaki taktiği ve sistemi için 'taktiğimiz, sistemimiz falan yoktu, biz futbolcular sahaya çıkıp elimizden geleni yapıyorduk' dediğinden haberleri var mı acaba?

JORDAN
07-01-05, 11:14
Yanlis yerlere odaklaniyorsunuz.Yanlis konu acilip tamamen 360 derece dondurup dolastirip Hakana,Terime getiriyorsunuz konuyu ve tekrar tekrar Hurriyetteki gibi,Milliyetteki gibi,Sabahtaki gibi Turk milletini gerizekali yerine koyanlar gibi ayni teraneleri durup dururken hic bir alakasi bile yokken koyuyorsunuz milletin onune.Sonra da Jordan komplexlisiniz deyince suclu oluyor.Ne guzel gidiyordu forum bu topicler olmadan yanliz su aralar konu sikintisindan,tatil olmasindan ve birtakim istenmeyen olaylarin gelismesinden tekrar hortlattiniz bu topicleri.Hee bir de YORUMSUZ yazmis arkadaslar.Komiksiniz......

Bu arada Bogazicili O Piontekle alakasi bile yok.Kac yil oldu Piontek gideli?Sirf Terim ismi o donemde basarili gozukmesin diye yazi yazmayin yahu...

osvaldo
07-01-05, 11:38
Terim_Lucescu karşılaştırmalarında konunun farklı yönlere çekişlmesi alışkanlık haline geldi(Bkz. H.Şükür topicleri)

BEnce hocaları oynattıkları futbol ve taktik anlayışları açısından karşılaştırmak + ve - leri ortaya dökmek daha faydalı olur. Bunlar kişiden kişiye değişebilir haliyle.

Terim'in en büyük + sı herzaman büyük düşünüp kazanmaya oynaması bence. Hem futbolcuda hem de teknik adamda bu tip bir özellik benim açımdan öncelikle bulunması gereken bir özelliktir. Hem futbolcunun hem hocanın hem de yöneticinin hırslısını severim.

Ayrıca takım üzerinde hakimiyet kurma, sözünü dinletme gibi konularda da Terim Lucescu'dan üstündür bence.

Terim'in hırsı onun en önemli (+) sı olduğu gibi en önemli (-) si de aynı zamanda. Hırsına yenik düşüp saçmaladığı çok maç hatırlarım. Elindeki kadroya bakmadan hep aynı sistemi uygulamaya çalışması da ayrı bir eksiklik bence.

Lucesu TErim'e nazaran daha soğukkanlı biri. TEcrübe olarak da daha görmüş geçirmiş diyebiliriz. Karakterini futbol anlayışına da yansıtıyor. "Önce gol yemeyeyim sonra atarsam maç benim olsun" taktiği her ne kadar beğenmediğim bir taktikse de bunu başarıyla uyguladığını söyleyebilirim. Bunun ötesinde kendi hatalarını görmezden gelip her puan kaybının ardından ota mokoa, hakeme, topçuya kabahat bulması da hoşuma gitmeyen diğer bir özelliği

KAdrom kötü ise ya da param azsa Lucescu gibi bir hocayı tercih ederim çünkü oyun sistemi 9 tane kazmayı bile değerlendirebilecek bir sistem. Eline 9 tane bülent akın, 1 kaleci bir de orta karar forvet ver yine o takımdan birşeyler çıkarır. Ancak iyi kadroları aynı şekilde idare edemediği de ortadadır. Bunun bilincinde olduğundan genellikle çok isim yapmış adam istemez. 15-16 kişilik orta karar kadrolar kurar.

HEdeflerim büyükse ve elimin altında harcayabileceğim para varsa tercihim Terim olur. Lucescu ile orta karar hedeflere koşabilirsiniz ama büyük hedefler koyduysanız onu kaldıracak bir hoca değil. Finale kadar gidersiniz belki ama finali kaybedersiniz. Faraziyeler üzerine konuşmayı pek sevmem ama 2000 de hocamız Lucescu olsaydı belki o sene Chelsea'dan 5 yemezdik CL de yarı final yaprdık ama UEFA yı alamazdık. Sürekli kaybetmemeye oynayarak kupa kazanmanız zor. Yunanistan mucizesi gibi mucize gerekir ki bu tip mucizeler 100 yılda 1-2 kere olur.Ben buna inanıyorum.

Öte yandan geçtiğimiz 2 dönem Terim yerine LUca hocamız olsa ben az 1 şampiyonluk alırdık diyorum. Transferde de bu derece hatalar olmazdı.

Sonuçta Lucescu ve Terim farklı karakterde hocalar. Yapılacak tercih kişilerin futbol anlayışına göre değişir. GEnel anlamda baktığımda Terim daha ağır basıyor benim için.

soprano79
07-01-05, 11:46
Osvaldo aynen katılıyorum bu dediklerine.

07-01-05, 11:46
Yahu konu neden Terim-Luce karşılaştırmasına döndü anlamadım. Konu benim bildiğim yapılan açıklamalar ve verilen tepkiler idi.. Jordan Terim teknik direktörlüğü Piontek'ten öğrendi bunu zaten her yerde kendisi de açıklar. Ayrıca düşünce devrimi GS'de nasıl Derwall ile başladıysa Milli Takımda'da Piontek ile başlamıştır. Bunun yılla pek bir ilgisi yok.

Carmelo
07-01-05, 12:29
Sen dondurdun konuyu oraya.
Herseyde Fatih Terim'i sokusturmaktan bıkmadın usanmadın cunku.
Burada Lucescu'nun soyledigi sey tartisilirken hic mi hic alakası olmayan Fatih Terim'i soktun olaya gene hersey Fatih Terim - Lucescu davasına dondu.
Bide hic bir sey yapmamis gibi hala olay buydu suydu diyorsun yahu :)

07-01-05, 13:01
Bak kardeşim tahribat lafı geçti orada ben de esas tahribatı yapan kişinin kim olduğunun belli olduğunu söyledim. Bu konuda zaten sen ve senin gibi 3-5 fanatik dışında herkes hemfikir. Ama ben bu topicte Lucescu ve Terim'in taktiksel karşılaştırmasını yapmadım eski söylediklerini falan da ortaya atmadım. Bunu yapanlar düşünsün, sen de o söylenenlere cevap ver savunmadan önce..

JORDAN
07-01-05, 13:03
Hayir demek istedigim o degil,Galatasaray buyuk basarilar gosterene kadr kac kisi milli takimin Dunya Kupasinda yari finalleri,finali hedefliyordu bunda en buyuk devrimi gerceklestiren Terim ve Galatasaraydi.Yillar oncesinden Piontekin Milli takimi calistirmasi ve Terimin ondan cok sey ogrendigi ayri bir konu...

07-01-05, 13:32
Güzel diyorsun da Terimle en büyük başarımız gruptan çıkmak.. Çeyrek finaller 3.lükler bundan 4 ve 6 sene sonra olmuş olaylar.. Terim'le gruptan çıkmadan önce en son Rıdvan -Tanju zamanında şikeyle kaçırmıştık gruptan çıkmayı.

Carmelo
07-01-05, 17:33
Hacı seninle bu konuda anlasmamiz imkansiz gibi.
Baksana utanmasan UEFA'yı aldigimizda bile Terim'in hic katkisi yok diyecen.
Neyse bosver uzamasin mevzu cunku sende bu Terim nefreti bitmedigi surece bu konuda anlasmamiz yada saglikli bir tartismaya girmemiz bile imkansiz.

JORDAN
08-01-05, 05:33
Güzel diyorsun da Terimle en büyük başarımız gruptan çıkmak

Bu laftan sonra bana yazacak bir sey birakmamissin :cene:

M.Yasin Cakmak
08-01-05, 05:51
Abi sanirim Ata milli takimla alakali seyetmis.

JORDAN
09-01-05, 04:04
Iyi de Yasincim ben Terimli GS'in basarili donemlerinin Milli takimda pozif devrim yarattigini soyluyorum.Milli takimin ondan once pek ahim sahim basarisi yok...Bizim UEFA'Super Cup olayindan sonra geldi buyuk hedefler koymak ve ilki Belcikadaki Avrupa Sampiyonasinda basladi...

Parma Maniac
09-01-05, 04:41
Iyi de Yasincim ben Terimli GS'in basarili donemlerinin Milli takimda pozif devrim yarattigini soyluyorum.Milli takimin ondan once pek ahim sahim basarisi yok...Bizim UEFA'Super Cup olayindan sonra geldi buyuk hedefler koymak ve ilki Belcikadaki Avrupa Sampiyonasinda basladi...Önder Ağabey hep söylediğim şeyi söylemişsin.. tamamen böyle evet.. ama ne oldu, Terim sonrası hedefler büyüyünce o sancılı dönemde Terim'in yaptığı dönemi için mükemmel olaylar vasat olarak görülüyor şimdi.. tabii bunu artniyetli olarak yapanlar da var, ciddi ciddi böyle düşünenler de..

ama o İsviçre'li grubumuzda bizim hiç unutmam İsviçre'yi yenmemiz bile büyük olay olmuştu, o zamanlar öyle bi takımdık.. her şeyi yeni yeni keşfeden, yeni yeni önüne hedefler koyan bir takım.. İsviçre gibi döneminde biraz iyi olsa da hiçbir şekilde Avrupa'nın vasat ülkelerinden olmayı geçememiş bir takımı yenmenin anormal zafer sayıldığı dönemde, Macaristan maçına çıkarken heyecandan yüreğimizin ağzına geldiği dönemde gruptan çıkmak başarı değil deniyorsa eywallah denir sadece.. fazla tartışmanın gereği yok bence..

soprano79
10-01-05, 09:28
Lucescu bizi şampiyon yaptıktan sonra gönderildiği için bize kin duyan ve aleyhimize çalışan biridir.Olayın özeti budur ve bu çalışmalarını devam ettireceğe benziyor.İyi bir taktisyen bize de hem ligde şampiyonluk kazandırdığı hem de cl de çeyrek final oynattığı için teşekkür ediyorum ve saygı duyuyorum ama aleyhimize sürekli demeçler verdiği ve bize kin beslediği için de ayıplıyorum.