Tüm Versiyonu Göster : Türkiye - Hırvatistan (MUCİZEEEEE!!!!!)
Oleeeeeyyyy oley oley oleyyyyy
ŞAMPİYOOONNN TÜRKİYE!!!
:) :) :)
yav necipppp frodo abimiz açacaktı başlığı :D
Hadi Türkiye,Cek ve Isvicreyi gecen Türkiye,Hirvatlari da gececek gücte,dogru Taktik ve Kadro ile aliriz bu maci..
Ali ne adamsın yaa...Çek maçında da Necip abimiz açacaktı:D
Neyse sicilim sağlam Allahtan...:)
Kötü koyucaz Hırvatlara bu arada...:D
M.Yasin Cakmak
16-06-08, 00:51
Haydi haydi haydi ALLAH askina!
Hırvatları Avusturya'ya karşı izlemiş ve beğenmemiştim. Almanya maçını ise izleyemedim. Yalnız şurdan bize ne olursa olsun, Almanya yerine Hırvatların gelmesi şansdır. Bu şansı geri çevirmememiz lazım kesinlikle. Modric modric, Arda dökmeli denize..
Rakip takım topu bıze verıp gerıye cekıldıklerınde tam anlamıyla katil bir takım oluyoruz...
Eğer hırvatlar bızı ıyı cozerlerse golu atıp gerıye yaslanmazlarsa ben şansımızın oldugunu dusunmuyorum...
Ama bu takımdan her şey beklenır...Her şeyı yapabılırler :)
almanlara karsi hirvatlar iyi oynadi,ama avusturya karsi avusturya sansiz bir sekilde kaybetti bence.
bencede almanlarin rakip olmayisi daha iyi
yanliz cezali ve sakat futbolcularin durumu düsündüriyor beni
Bogazicili
16-06-08, 00:58
Ben turnuvada gol attıktan sonra geri çekilmeyen bir Portekiz bir de Hollanda'yı gördüm geri kalan takımların hepsi geri çekiliyor bu da bizim şansımız olsa gerek.
Hırvatistan şampiyona öncesi grup elemelerinin en başarılı takımıydı.. İngiltere, Rusya'nın önünde grup lideri oldular.. Garantilemiş olmalarına ragmen Wembley'de İngilizleri yenip, bir devi henüz turnuva öncesi safdışı bırakmayı başardılar..
Avusturya'yı hafife aldıkları için zorlandılar bence.. Gerçek güclerini Almanya maçında gösterdiler.. Sahadan sildiler Almanya gibi bir takımı..
Normal şartlarda bizi rahat yenerler ama bizim maçlarda çok anormal şeyler olmaya başladıgı için herhangi bir tahminde bulunmak istemiyorum :).
Normal şartlarda bizi rahat yenerler ama bizim maçlarda çok anormal şeyler olmaya başladıgı için herhangi bir tahminde bulunmak istemiyorum :).
hahahaha herhalde bende ayni yorumu yapacam. Bizde Servet ve Arda oynasa yeter ama, diger 11de basliyan arkadaslar onlara ayak uydurur :)
Aslında Hırvatlar da bizim gibi ilginç takımlardan.
Kesinlikle ilginç bir maç olacaktır.
Su an Hırvatlar hasstırr naptık biz keşke 2.olduk da diyor olabilirler :)
Öne geçseler dert, geçmeseler ayrı dert :)
Ya şu maçtan sonra futbol öyle bir hale geldi ki, şimdi ne desek boş bir anlamda:)
Ancak Almanya karşısındaki Hırvatisyan'ı ben inanılmaz beğendim...Çok sağlam bir jenerasyon olmuşlar ve gerçekten çok tehlikeli bir takım...
Ayrıca gitarist TD'leri ile oyuncuları arasındaki ilişki de görülmeye değer...
Tam bir takım gibi takım olmuş Hırvatistan...
Ancak dediğim gibi, buna rağmen şu saatten sonra ne desek boş:D
1-2-3 tıp...:D
Hafif bir rövanş kokusu seziyordum zaten :D
EuroFantasy'de de bir puanla önüme geçmiş iyice kıllandım kendisine :):):) Ama yarın benim topçularım sahaya çıkıyo vuracam tekmeyi alacam intikamımı:D
Hafif bir rövanş kokusu seziyordum zaten :D
EuroFantasy'de de bir puanla önüme geçmiş iyice kıllandım kendisine :):):) Ama yarın benim topçularım sahaya çıkıyo vuracam tekmeyi alacam intikamımı:D
Yok frodo sağlı sollu ataklarla bu şekilde devam edelim biz :) böyle böyle alacaz bu kupayı inancım tam:D
Fantazide bugün ciddi bir çıkış bekliyodum ama Cech salağıyla Grygera bitirdi takımı:)
Neyse, tripotterda transfer bitmez:D
Ayrıca gitarist TD'leri ile oyuncuları arasındaki ilişki de görülmeye değer...
Tam bir takım gibi takım olmuş Hırvatistan...
aynen ben de bu yönlerinin bize basmasından korkuyorum. İsviçre zaten Birleşmiş milletler, Çeklerde baros hocayı dövüyodu neredeyse kameranın önünde.. İlk kez kulüp takımı havasını yakalmış bir takımla oynayacaz.
Bence ancak orta sahada döve döve yenebiliriz bunları.. onun için Cumanın yerine mutlaka Ayhan oynamalı. Sabri oynamalı.. Kendisi gergin ve rakibini de gerecek ne kadar adamımız varsa sahaya sürmeliyiz. Yoksa canım cicim oynatırsak seyircimizi bile tavlayacak kadar sevimli bir takım herifler..
Maç kadromu da yapayım , yatayım.Sabah iş var, kim kalkacak be offf.
Rüştü
Sabri Emre G(iyileşirse) Servet Hakan
Hamit Topal Ayhan Arda
Tuncay Nihat.
Maç kadromu da yapayım , yatayım.Sabah iş var, kim kalkacak be offf.
Rüştü
Sabri Emre G(iyileşirse) Servet Hakan
Hamit Topal Ayhan Arda
Tuncay Nihat.
Ben de Fatih terim'in çıkaracağı kadroyu yazıyım bari;
Rüştü
Hamit-Emre G(iyileşirse)-Servet-Hakan
Tuncay-Emre B.-Cuma-Arda
Genç Semih-Nihat
Emre B. koyabilir, bekliyorum.
Ama Sabri oynayacak bu sefer ve Semih yedek başlayacak yine.
Emre B. koyabilir, bekliyorum.
Ama Sabri oynayacak bu sefer ve Semih yedek başlayacak yine.
Keşke senin söylediğin gibi olsa...Ancak ben kadroyu yazarken Fatih Terim'in olması gerekeni 3 maç sonra yapması kontenjanından hareket ettim...
Belki söylediğin kadro 2010 elemelerinde olabilir ama...Umudu kesmemek lazım:)
M.Yasin Cakmak
16-06-08, 02:07
Cuma'yi oynatamaz, cezali.
Benim kadrom da Ali'yle aynı ama ben Ardayı sürekli kanat değiştirerek (ama tersteki adam Ardanın kanadına gelmeyecek) oynatırım. Bunun tek dezavantajı Arda tersteyken kontra çıkarsa (ki hırvatlar çok da güzel çıkar) yükün Hakan'a patlayacak olması. Bunu da Ayhanın sol kanat genleri tölare ederse problem olmaz gibi geliyor.
rybczynski
16-06-08, 14:57
Her maç yanlışlarımızı bir bir düzelttik ideal 11'e artık çok yaklaştık( tek eksik Ayhan bana göre). Aurelio ve E.Güngör'ün olmadığını düşünürsek Terim'in 11'i şu şekilde olacaktır yada olmalıdır diyim.
------------Nihat------------
Arda-------Tuncay-------Hamit
------Ayhan-------M.Topal
H.Balta--Servet--E.Aşık---Sabri
-------------Rüştü
Rüştü
Balta Tank Emre Güngör Sabri
Arda Ayhan Topal Hamit
Nihat Tayçun/Colin
bu maça gidecek olan var mı?
Türkiye ile Hırvatistan Milli Takımları arasında oynanacak 2008 Avrupa Şampiyonası çeyrek final maçının biletlerinin satışına 19 Haziran Perşembe günü başlanacak.
UEFA'dan gelen bilgiler doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu 20 Haziran 2008'deki Çeyrek Final maçı için bilet satış sistemini belirledi. Biletler 19 Haziran Perşembe günü saat 10.00'da Viyana'daki Messe Wien gişelerinde satışa sunulmaya başlanacak. Sadece bu gişelerde satılacak olan biletlerin fiyatları; 2. Kategori için 110, 3. Kategori için 60 euro. Daha önce açıklanan tüm Bilet Satış Kuralları bu maç için de aynen geçerli olacak. Bilet almak için aşağıdaki formun doldurulması, bilet alacak kişilerin pasaportlarındaki kimlik bilgilerinin yer aldığı sayfanın fotokopisinin de bilet satın almaya giderken bilet gişesine getirilmesi gerekiyor.
cesur_korkmaz
16-06-08, 19:29
Rustu
Sabri E.Asik Servet H.Balta
Hamit Ayhan M.Topal Arda
Nihat Tuncay
hmmm kura çekilişiyle değilmi yani bu sefer?
Namelessonegs
16-06-08, 19:35
Ulan yolda olunur mu o aksam be...vay bana vaylar bana..60 dakka izleyip nasıl binerim otobuse off off:)
u maça gidecek olan var mı?
Türkiye ile Hırvatistan Milli Takımları arasında oynanacak 2008 Avrupa Şampiyonası çeyrek final maçının biletlerinin satışına 19 Haziran Perşembe günü başlanacak.
UEFA'dan gelen bilgiler doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu 20 Haziran 2008'deki Çeyrek Final maçı için bilet satış sistemini belirledi. Biletler 19 Haziran Perşembe günü saat 10.00'da Viyana'daki Messe Wien gişelerinde satışa sunulmaya başlanacak. Sadece bu gişelerde satılacak olan biletlerin fiyatları; 2. Kategori için 110, 3. Kategori için 60 euro. Daha önce
Viyana'da olup bilet alabilecek olan var mı? Schengen'im de var; bilet bulabilsek gidilebilir sanki gibi geldi bir an..
savunmada ciddi sikintimiz var ama zaten her macta ayni sikinti var. Sabri-Emre Asik kanadi beni endiselendiriyor ozellikle Emre Asik oynadigi 2 macta iyi oyna. Insallah bir Mehmet Topal-Ayhan orta sahasi bunlarin yukkunu hafifletir, zaten biz kazanirsak, defansla degil ofansla olur :) Cesur Korkmazin kadrosu en dogrusu, insallah Terim ona yakin birsey cikartir.
rüştü
sabri-emre-servet-h.balta
hamit-m.topal-ayhan-arda
tuncay-nihat
benim 11 im olurdu
terim ayhanın yerine bacaksızı koyacaktır
Fatih Terim umarım geri adım atıp Hamit'i sağ açığa almaz diyorum ben de...
Aslan Suat
17-06-08, 23:57
terim ayhanın yerine bacaksızı koyacaktır
Abi, sunu anlamiyorum koysa ne olacak?
Arda oynamazsa kaybederiz :)
emre formda olsa, oynasin ve hatta oynamali ama bu emre cok formsuz ve milli maclar disinda hic yuksek seviye mac oynamadi. Boyle bir oyuncu zaten milli takima alinmaz. Ayrica sezonun son 5-6 haftasinda Ayhan cok iyi oynamisti ve finisde onemli bir rol oynadi. Sirf performansalara bakarsak bu durumda Ayhan kesin oynamali...bucur kenarda oturusun.
M.Yasin Cakmak
18-06-08, 00:45
Emre formda olsa, dokununca sakatlanmasa, kuvvetli olsa 2 Ayhan eder de su halde Emre'nin oynamasi resmen cinayet olur. Terim oynatir muhtemelen, Topal'a da esek gibi yuk biter.
Emre'nin oynayacak durumda olduğunu varsayarak;
Arda Mevlüt Nihat Tuncay
Emre Mehmet
Balta Servet Emre Hamit
Rüştü
kadrosunun mevcut oyunculardan çıkacak en iyi 11 olduğunu düşünüyorum.
I am waiting this match like it was an Italy match. I am so excited and curious to see Turkiye now. Now that all Turkiye nation is with them, that all turks of the whole world is them....now that Avrupa learnt how turk gurur is.
Turkiye must be Turkiye....not only for 45° but for 90°. And I know it can be. Croatia is not an easy match but this Turkiye can beat everyone if really believes.
And Arda....Arda must play like in second half, free to do damage on wings and scare all croatians.
FORZA TURKIYEEEEEEEEEEE
M.Yasin Cakmak
18-06-08, 01:08
Naaptin Atahan fark mi yedireceksin takima :).
GSoldier1905
18-06-08, 10:12
Rüştü
Sabri-Emre Aşık-Servet Çetin-H.Balta
Hamit-M.Topal-Emre(Ayhan)-Arda
Tuncay
Nihat
Bu kadroda sırıtanlar Emre Aşık ile bacaksız..
Yasin Abim onlar orta saha.. Bu turnuvada futbol bu hâle geldiği için öyle yazdım. :) Her zaman oynadığımız gibi oynayalım diyorum yani.
Zaten çıkacak kadro aşağı yukarı belli de, tek istediğim Semih'i ilk 11'de, Hamit'i de sağ açıkta görmemek. Yoksa ne bileyim Mevlüt yerine Sabri'yi oynatıp orta sahayı beşler, ona da tamam. Ki Mevlüt de sağ tarafta oynar aslında. Ben Sabri, Semih gibi oyuncuların oyunun ilerki bölümlerinde koz olarak kullanılması taraftarıyım.
Yapılacak en mantıklı iş 5'li orta saha ile maça başlamak; 3 göbeğin yanlara yardımından da yararlanarak hamit ve Balta'yı trailer olarak mutlaka göndermek olacak gibi duruyor. İlerideki tek adam da Mevlüt olacak mecburen.. Ki madem mecbren böyle olmalı, biz bunu FT maç Semihle başlar diye anamalıyız. Ayhan muhakkak oynamalı, demek ki satılmış oynayacak... Hamit bekte başlamalı, demek ki açık başlayacak ama bu defa mecburen Sabriyi koyacak arkasına..
Ama şunu bilmek lazım ki; Hırvatistan İtayla'dan sona skor dezavantajına düşmemek gereken ikinci takım. 0-0 gittiği sürece maç bize yaklaşır bence...
M.Yasin Cakmak
18-06-08, 17:31
Hamit'i neden acik gormek istemiyosun bi anlatsana? Yok bekte acaip batirdi acik oynadigi 15 dakika 3 asist yapti ondan mi? :)
Hamit'in üç asisti kadar, Sabri'nin sağ beke geçtikten sonra yaptığı golle sonuçlanması muhtemel hataları da gözönünde bulundurmak gerek çünkü. Gökhan Gönül sakatlanmasaydı Hamit önde oynayacaktı, ancak şimdi sağ beke koyabileceğimiz başka bir adam yok işte. Uğur Uçar olabilirdi, maalesef o da sakat. Abdurrahman olsun, İbrahim Kaş olsun, belki Hamit kadar (belki İbrahim daha bile) iyi savunabilir sağ kanadı, ancak kanat ikilisi olarak düşünüldüğünde böylesi daha efektif oluyor demek, ki Fatih Terim böylesini tercih ediyor.
Risk almaktan başka yapacak bir şey kalmadığında ön tarafa geçti Hamit, risk tuttu. Tutmayabilirdi de, Sabri'nin savunmadaki hatalarından biri gol olabilirdi mesela, ki ikinci golde pozisyon icabı orada bulunan Sabri'nin o kafayı vurdurmaması gerekirdi. (Yanlış hatırlamıyorsam, çift vuruş olması gereken pozisyon da Sabri - Emre Aşık anlaşmazlığından doğdu.) Bu risk ilk dakikadan, kaybedecek çok şeyimiz varken alınmaz diye düşünüyorum. Ne biz savunmayı ikinci planda düşünüp topyekün hücum edecek kadar güçlüyüz, ne de Hamit önde oynadığında maçı kesin kazandıracak dünyanın en iyi futbolcusu... Ne zamanki kaybedecek bir şeyimiz kalmaz, Hamit yine orta alana geçip gol bulmamıza yardımcı olur; ancak ben bu kadar zaafımız varken, önce savunma güvenliği istiyorum. Hamit'in de, her ne kadar sağ bek oynadığında hücumda çok etki gösterememişse de, geride bıraktığımız üç maçta sağ kanadımızdan pozisyon vermediğimizi düşünerek bu açıdan başarı sağladığını söyleyebiliriz.
Uzun lafın kısası, sağ bekteki bir Sabri'den çok korkuyorum ama Hamit - Sabri ikilisinin elemelerdeki gibi çift yönlü etkili olabileceğini düşünüyorum. Hamit sonuçta Schalke'de sağ bekteki performansıyla Bayern'e transfer olmuş bir oyuncu. Belki bizim onu sağ beke hapsetme lüksümüz yok, ama sağ beke defansif yönü güçsüz oyuncu koyma lüksümüz hiç yok.
İbrahim Kaş kadroda kalsaydı, Hamit'le önlü arkalı oynayabilirdi ama Kazım, Ayhan gibi oyuncuların daha çok işimize yarayabileceğini düşündü Fatih Terim. Bundan da tamamen savunmayı ön plana çıkarmayı asla düşünmeyeceğini anlıyorum ben. Kritik bir denge var yani, ne savunmayı ne hücumu ikinci plana atamıyoruz. Misal İbrahim'in savunması 8, hücumu 4 olsun; Hamit'in savunması 7 hücumu 9 olsun. Sabri'nin de savunması 5, hücumu 8 olsun diyelim. Burada en efektif ikili Hamit - Sabri (veya Kazım, Mevlüt, her kimse) oluyor derken bunu kastediyorum.
M.Yasin Cakmak
18-06-08, 19:35
Atahancim...
Arda'yi, Mevlut'u, Nihat'i ve Tuncay'i bir arada oynatmaktan bahsediyosun, hatta bunlara Emre Serefsizoglu'nu da ekliyorsun sonra bana Sabri'yi sag beke koymak risk almaktir diyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu?
Sen orta sahani Topal ve Ayhan ile bir saglam kur. Zaten Sabri-Hamit kanadi birbirine yardim edecektir. Kabul, Sabri kotu sagbek ama Hamit'te en az onun kadar kotu performans sergiledi sag bek mevkisinde. Ikisi arasinda Sabri'nin hizi haric cok bir fark yok defansif olarak.
Sabri bek Hamit acik oynarsa gol yersin ama cikartma ihtimalin cok daha fazla olur. Hamit'in bek oynadigi 3 macta da yedigimiz gol sayisi malum.
Viyana'da olup bilet alabilecek olan var mı? Schengen'im de var; bilet bulabilsek gidilebilir sanki gibi geldi bir an..
ben çok yakındayım viyanaya şuan, ama bilet bulmak epey zor... nette bir iki rastladım ama konuşulan rakamlar uçuk...
Yedik ama hepsini soldan yedik be abi. :)
Ben savunmaya çekilip 90 dakika gol yememeye oynayalım demiyorum, sadece güvenliği elden bırakmayalım diyorum. Dört tane hücum elemanı çok değil ki; Arda ve Tuncay deli gibi koşup pres yapıyorlar, savunmaya da yardım ediyorlar. Geride bıraktığımız maçlarda da böyle oynadık zaten. Yani Hırvatistan maçının farklı olmasını değil, bilhassa Fatih Terim'in bildiği yolda devam etmesini istiyorum. Mevlüt diyorum, çünkü Nihat her zaman Portekiz maçının son 4 dakikasında olduğu gibi tek başına etki gösteremiyor ileride, yardımlaşabileceği biri lazım. Ama işte yerine Ayhan veya Sabri gibi oyuncuları koyup kontratak golü de arayabiliriz, ki böyle olacak muhtemelen, Sabri oynayacak. Emre de iyileşmeyip Ayhan oynar gibi gözüküyor ama Emre de oynasa açık vereceğiz diye bir şey yok.
Neyse, kimin oynayacağını göreceğiz, en iyi alternatif neyse illa ki o çıkacak. Açıkçası Hamit açıkta oynarsa da yine "Vardır hocanın bir bildiği, almıştır önlemini." diyeceğim, ama en azından bugüne kadar Hamit'i bekte oynattığı için Fatih Terim'in linç edilmesini çok yanlış buluyorum. Asıl itirazım buna yani, her şeyi geçtim buna sinirleniyorum. Hani burada 1-2 seneliğine Türkiye'ye gelmiş Gerets'in saçmalıklarıyla delirebiliriz, futboldan uzun süre uzak kalmış Kalli'yi, gereksiz çılgınlıklar yapan Zico'yu, teknik direktörlük tecrübesi yetersiz Ertuğrul Sağlam'ı falan topa tutabiliriz de; şu ülkedeki oyuncuları en yakından tanıyan, kariyeri başarılarla dolu Fatih Terim sözkonusu olunca değişir işler. "Bence şöyle olsa daha iyi olurdu." diyebiliriz, bence de Arda Portekiz maçında oynamalıydı mesela ama diğer yandan Fatih Terim'in de bir hesaplar içinde olduğunu unutmamamız lazım. Genel konuşuyorum, A kişisi Fatih Terim'e şöyle söyledi demiyorum...
Konuyu biraz dağıtacağım, başka bir şey söyleyeceğim. İki maçta biri büyük biri çok büyük iki mucize gerçekleşmeseydi bugün "Hamit, Halil gittiği için bilerek oynamıyor.", "Nihat'ın Milli Takım'la kimyası uyuşmuyor.", "Fatih Terim ölmüş, bitmiş. Allah belasını versin.", "Tuncay Premier Lig'de anca top toplar." yorumlarını okumayacak mıydık burada ve medyada? İsviçre maçının son dakikasında defansa çarpan top kazara kaleye girmeyip de direğe vursaydı "70 milyonun gururu" diye manşet atılacak mıydı gazetede? Çek maçı topiğine bile neler yazılmış maç sırasında... Tamam maç heyecanıyla ağızdan çıkar tabii bunlar ama maalesef maçtan çok sonra da aynı şekilde doğru kabul ediyoruz söylediklerimizi. Cech topu elinden kaçırmasaydı Nihat'ın bu takımda yeri yoktu mesela. Aynı şekilde bu kadroda Hakan Şükür ve Ümit Karan olmalıydı, ama eğrisi doğrusuna denk gelir Hırvatistan'a da üstünlük sağlarsak bu sefer de bu unutulacak. Ortamız yok hiçbir konuda. Her şey siyah ya da beyaz bizim için.
İkinci yarının başıydı, içinde bulunduğum ortamda herkes Semih'i çıkaran Terim'e küfür ederken sinirlendim, "Ben de çok şaşırdım, ben de anlamadım ama vardır bir bildiği." dedim ama kimseye dinletemedim, yerine giren Sabri bence maçı getiren adam oldu. 46. dakikanın ilk saniyesinden itibaren, 10 kişi kaldığımız 3 dakika ve bununla gelen golün şokunun sürdüğü 5 dakika hariç, harika top oynadık. Ama eğer o mucize goller gelmeseydi, Semih'in çıkması bize maçı kaybettirmiş kabul edilecekti, oysa maçı kazandıran hamleydi. 70. dakikaydı, Fenerli arkadaşım Servet, Nihat, Tuncay, Arda ve Fatih Terim'e saydırıyordu, yine çok sinirlendim "Hepiniz böylesiniz işte, skora bağımlı her şeyiniz. Yenildik ya, hepsi tu-kaka." dedim, ama yok aslında çoğumuzun bir farkı. Aynı arkadaşım şimdi Arda mı Ribery mi diye soruyor ısrarla, ve Ribery cevabımı kabul etmiyor. Medya etkisi değil de ne?
Yapılabilecek en doğru şeyler de yapılsa, başarının geleceğinin garantisi yok asla. Çünkü her maç, içinde kendi çapında bir mucize barındırıyor. Edu'yla Volkan orada anlaşmazlığa düşmese, belki bugün şampiyondu Fenerbahçe. Onu geçtim, bir taç bir santimetre ileriden atılsa belki yine şampiyonlardı. Bu durumda, Cevat Güler'le yola devam eden Adnan Polat ve Adnan Sezgin topa tutulacak, istenmeyen adam ilan edileceklerdi, bugün kahramanlar. Fenerbahçe maçında sakatlığı yüzünden oynayamayan Lincoln ipe götürülecekti, bugün yeni sezonda onu izlemeyi bekliyoruz heyecanla. Sivas maçı sonrası Arda'yla ilgili yazılanlar hâlâ tek tek aklımda. Bütün bunlar yüzünden, eleştirilerin %99'unu dikkate almamak gerekiyor diye düşünüyorum, zira hiçbir şey bilmeden atıp tutuyoruz genellikle. Bazılarımız çok sevdiğimizden, bazılarımız kişisel komplekslerimizden, bazılarımız kendimizi önemli hissettiğimizden...
Medya kazandırıyor bize bu özelliği, çünkü para kazanmalarının tek yolu bu. Peki biz kendimiz düşünemiyor muyuz, bu kadar mı kaybediyoruz kendimizi? Bu adamların bu işleri bizden iyi bildiğini, bu yüzden orada olduklarını kabul etmek bu kadar zor mu?
(Kimseye söylemiyorum ha, genel havadan, medyadaki satılmışlardan, Ekşi Sözlük'teki yüzlerce gerizekalıdan, hiçbir şeyden anlamayan forumlarda cirit atanlardan bahsediyorum...)
ardaisfuture
19-06-08, 10:56
Rüştü
Sabri-Emre Aşık-Servet Çetin-H.Balta
Hamit-M.Topal-Emre-Arda
Tuncay
Nihat
Bence en ideali bu kadrodur.Başarılar Türkiyem.
Mert Baydur
19-06-08, 20:27
Kasıklarından sakatlanan Servet Çetin, çeyrek final ve çıkarsak yarı final maçında kesin yokmuş.
Kaynak: Bahri Havadır/Lig TV
Servet bu sefer kesin oynamıyormuş maalesef. Kasığındaki sakatlık sebebi ile.
Yarı final maçında bile oynaması zor demiş doktorlar Terim'e.
Kötü oldu.
Lig TV'ye göre Servet büyük ihtimalle oynamayacakmış maçta. Defans açısından hayli sıkıntı yaratcaktır.
Onun dışında muhtemel 11'i de şu şekilde saydılar.
Rüştü
Hamit Servet(?) Emre HAkan
Kaızm Sabri Topal Arda
Tuncay Nihat
Hamit'i bekte oynatma ısrarını sürdürmez umarım.
maalesef şu aurelio, emre güngör, servet ve hatta gökhan gönül'ün durumları kazanmak için çok iddialı olacağımız bir turnuvayı çok zora soktu, hatta bence sırf bu yüzden hırvatistan'a yenilicez.. servet oynamazsa kim oynayacak ki emre aşık'ın yanında, zaten emre aşık'ın durumu tartışılır bir de yanındaki boşluk, hakikaten çok zor işimiz bu açılardan.. Her takımda eksikler var ama bütün turnuvayı şu 11'le oynayabilsek ispanya ile finalimize kesin gözle bakardım;
volkan (rüştü)
gökhan servet e. güngör balta
hamit aurelio topal (emre) arda
tuncay
nihat
Aurelio olsa, hazırlık maçlarında denediği gibi Mehmet Topal'ı çekerdi stopere, o da yok. Hakan Balta'yı çekecek herhalde.
Ben yine Servet oynar diyorum... (Belki de umuyorum.)
Gökhan Zan'ı oraya götüren zihniyete de hiçbir şey söylemiyorum.
Aslan Suat
19-06-08, 21:15
Hakan Baltayi göbege, Ugur Borali beke cekmek lazim bu durumda.
servet haberi de düştü her yere, milli takım için çok kötü hatta bir felaket oldu ama bir yandan da adam bu maçtada ite kaka oynasa çok daha kötü boyuta gelebilirdi sakatlığı.. her işin bir limiti ve profesyonel seviyesi var, servet için de buraya kadar, ötesinin kimseye faydası olmaz..
GSoldier1905
19-06-08, 21:22
Şu milli takımı öyle kötü seçti ki Fatih hoca.Herkes kadrolarından maksimum verim alırken,biz defansımıza adam koyamıyoruz.Ne olurdu şu Gökhan Zan'ın yerine adam gibi defans adamı alsan.
Sabri oynuyor, Hamit doğal olarak forvet.
Arkasında da Kazım var.
Zan geri döndü.
Emre Aşık iyi oynar.
Mehmet Topal'ı bilmiyorum.
Ama inanıyorum.
Servet yarı finale yetişir umarım :)
Aslan Suat
19-06-08, 22:02
Şu milli takımı öyle kötü seçti ki Fatih hoca.Herkes kadrolarından maksimum verim alırken,biz defansımıza adam koyamıyoruz.Ne olurdu şu Gökhan Zan'ın yerine adam gibi defans adamı alsan.
O Zanin yerine (Ersunun bir zamanlar Milli Takimada sectigi!!) kazma Tolgayi bile alsan daha iyi olurdu.
Ama asil alinabilecek Kayseriden bir Aydin vardi.
not: ilk cümle sarkazm icinde bogulmaktadir.
maratona gore servetin hala oynama sansi varmis (az olsa bile) gecen mac icin ayni seyler soyleniyordu o yuzden bence oynar
M.Yasin Cakmak
19-06-08, 22:34
Servet oynar be!
Zan-Asik defansi aglatir bizi. Allah'tan hurvatlarin forvetleri zayif orta sahalari saglam.
Ulan gecin su turu!
geçen sefer ilk 11'in erken açıklanmasının tersine bir taktik yapıyoruz bence bu sefer, oynayacaktır servet.. yalnız bu adam gerekirse hazırlık kampına 2 hafta geç katılsın ama artık atsın şu sakatlığı üzerinden, abartmıyorum ligin 2. devresinin ortalarından beri her maç aynı muhabbet..
Abi son 6 aydır her maç öncesi Servet oynamaz ama bakarsın sahaya ilk Servet çıkar...
Ben kaputumuza güveniyorum, elinden geleni yapacaktır...
Aslan Suat
19-06-08, 22:40
Arkadaslar konu ile ilgili degilde bu, Türkcedeki kaput, Almancadaki kaputt ile aynisimi acaba?
Manasi ney?
Şimdi NTV de maçın kadrosunu verdiler;
Rüştü
Sabri-Gökhan Z.-Emre Aşık-Hakan B.
C.Kazım-Hamit A.-Mehmet T.-Arda
Nihat-Tuncay
-----------------------
Hamit'i ortada Kazma Kazımı kanatta başlatıyor...Yeni bir kumar daha Fatih Hoca'dan...Oysaki Hamit-Sabri kanadı çok verimliydi...Hamiti Kanada alıp Ortayı Ayhan _topal şeklinde yapsa çok daha iyi olurdu gibime geliyor.
Özellikle savunmanın göbeği haliyle çok zayıf kaldı...Saatli bomba gibi orası...Eğer bu maçı kazanırsak her Zamanki taktiğimiz olan yürüyüüünnn laaannn, kim tutar sizi taktiği ile kazanabiliriz...Başka türlü zor bence...
11in boyle olacagini tahmin etmiyorum, Terim bile bu kadar aptal bir taktikle oynamaz. Terim gobekte Ayhan-Topali oynatir. Ayrica Servet oynar...yoksa emre asik-gokhan zan defansini dusunmek istemiyorum
M.Yasin Cakmak
20-06-08, 00:27
Defansinda Zan ve Asik varken orta gobegi saglam tutmaz isen aglarsin. Topal-Ayhan olmaliydi, zor simdi.
Of be hocam be.
Defans çok kötü böyle çıkmayız inşallah...
Kazım kadar vurdumduymaz bi oyuncu görmedim ben...
Bu salak adamdan baska o formayı terleticek bir sürü futbolcumuz var...
rybczynski
20-06-08, 01:53
Şayet bu kadro doğruysa; yemin ediyorum gıcıklığına böyle kadro kuruyor bu adam. Çıkacak kadro konusunda Fatih Terim dışında hemen hemen herkes hemfikir. Aurelio yok, evladı Emre sakat, eee o zaman tek isim var Ayhan Akman, Ayhan Akman, Ayhan Akman. Bu zamanda oynatmayacaksın madem neden kadroya aldın?
Yarın çıkması gereken kadro aşağıdaki kadrodur kardeşim bunun tartışılacak bir tarafı yok
-------------Nihat
------------Tuncay
Arda---Ayhan---M.Topal---Hamit
H.Balta-EmreA.--...........---Sabri
-------------Rüştü
Yapar valla Egoman FaTİH Terim belli olmaz, camadam Zan ve topun nerde olduğunu pozisyon bitince farkeden Emre A. ile tandem, önlerine de tek ön libero Topal, vay anasını sayın seyirciler, ha tutar da kazanır gene de yanlış kadro seçimi...
GSoldier1905
20-06-08, 11:11
Aklın yolu bir Ayhan oynamalı.Hem bizdeyken de iyi performans sergiliyordu ön liberoda.Ah Fatih hoca ah.
türkiye'nin en iyi defansı servet ama sakatlığından dolayı hırvatistan maçında oynayamıcak bu sakatlık türkiye'yi olumsuz yönde etkileyecek.
hırvatistan maçında arda olmassa maçın zevki çıkmaz ve yeniliriz bide nihat
türkiye'nin kadrosu kesin böyle KALECİ=RÜŞTÜ DEFANS=EMRE AŞIK,HAKAN BALTA,GÖKHAN ZAN,SABRİ ORTA SAHA=ARDA TURAN,AYHAN AKMAN,MEHMET TOPAL,HAMİT ALTINTOP FORVET=TUNCAY,NİHAT
herhalde servet ve emre gungor sakat olmasaydi en ideal kadrola saha cikmis olacaktik ama olsun buda fena degil...sonucta en dogru 11le cikiyoruz ve nihayet terimi tebrik ediyorum
Eğer ArdaGS bizim 66 numara değilse, bu kadroyla çıkmayacağız sanırım. :)
Gökdenizli, Kazımlı bir kadro konuşuluyor...
GSoldier1905
20-06-08, 16:01
Medya'mızda Almanya'da çıkan bu haberi eleştirmiş ama bu haber şu an Hürriyet'te en çok okunan haberler arasında.
Her zaman söylüyoruz;bu medya dağdaki kansızlardan daha hain.
----------------------------------------------------
Almanya'nın başkenti Berlin'de yayınlanan “B.Z” gazetesi, Hakan Balta'nın (25) Berlin'de yaşayan eski Alman eşi ve 2 yaşındaki oğlu için aylardır nafaka ödemediğini yazdı.
“Balta'nın, Berlinli bebeği için hiç kalbi yok mu ? - Tatlı oğlu için aylardır nafaka ödemiyormuş” başlığıyla verilen haberde, Hakan'ın, Berlin'de 2005 yılının aralık ayından, 2008 yılının nisan ayına kadar evli kaldığı eski eşine, mahkeme kararıyla her ay 3 bin 700 Avro ödemesinin zorunlu kılınmasına rağmen, Hakan'ın bugüne kadar tek sent ödemediği belirtildi.
Hakan'ın eski Alman eşinin vefat eden babasının son hayat arkadaşı olan Lydia M. (40) adlı kişi, bu konuda gazeteye yaptığı açıklamada, “Evinin kirasını ödemesem çocuğuyla birlikte bugün dışarıda olurdu” dedi.
Hakan'ın anne ve babasının ise, kendi imkanlarıyla Berlin'deki torunlarına baktıklarını ifade eden Lydia M., “Bu nedenle kendilerine müteşekkiriz. Biz sadece Hakan'ın sorumluluklarını yerine getirmesini istiyoruz. Bunu anlamalı” diye konuştu.
Lydia M., Hakan ile hiç bir irtibatlarının olmadığını, cep telefonu numarasını bile bilmediklerini kaydetti.
Gazetenin haberinde, Hakan'ın İstanbul'da yeni eşiyle yaşadığı, geçen mayıs ayında bu eşinden bir çocuğu olduğu, Türkiye'de çok az kişinin Berlin'deki çocuğundan haberdar olduğu bildirildi.
Hürriyet
M.Yasin Cakmak
20-06-08, 17:35
Yukaridaki kadro kesinlesmis. Hoca gene kumarin alasini oynuyor Kazim ile. Umarim tutar.
Kardesimler, good luck for tonight. If Turkiye plays all 90° like last maci, you will win! Tamam, the great Servet is injured and we will miss him. But Turkiye is Turkiye and if they fight with heart, there is no Croatia which can resist.
You have all my support from Italy :-)
Kardesimler, good luck for tonight. If Turkiye plays all 90° like last maci, you will win! Tamam, the great Servet is injured and we will miss him. But Turkiye is Turkiye and if they fight with heart, there is no Croatia which can resist.
You have all my support from Italy :-)
çok teşekkürler hocam, samimi dileklerin için.. maçtan sonra hep birlikte kutluycaz galibiyeti inşallah, bizden de aynı dilekler italya için :)
Sagol Sheva, you are very kind. Evet, beraber sonra kutlacaz....but I will buy you efes or raki, tamam?
Goooo TURKIYEEEEEEEEEEEEEEEEE :-)
GSoldier1905
20-06-08, 19:56
Yalnız Hırvatlar kendilerinden çok eminler.Bizim Türk muhabir kaç kaç olur sorusuna;hırvatlar;bu akşam eve gideceksiniz diyorlar.Akşam şunlara bir koysak,öyle sevinecem ki...
Yalnız Hırvatlar kendilerinden çok eminler.Bizim Türk muhabir kaç kaç olur sorusuna;hırvatlar;bu akşam eve gideceksiniz diyorlar.Akşam şunlara bir koysak,öyle sevinecem ki...
aynen, aynen... ama çok korkuyorum, hele bu kadroyu gördükten sonra :(
Lig Tv'de simdi son dakika olarak soylediler
Kadro degismis
Rustu
Hamit
Gokhan Zan
Emre Asik
Hakan Balta
Sabri
Topal
Tuncay
Arda
Nihat
Semih
Kazim yok Semih ileri ucta
M.Yasin Cakmak
20-06-08, 20:40
O zaman Hamit'i Sabri ile degistirebilir mac icerisinde.
Valla Kazim'i gordukten sonra daha iyi bir kadro ama butun yuk Topal'in uzerine binecek.
Allah guc, kuvvet versin.
Ayrica Hamit'i one atmaz ise orta saha yaraticiligimiz sadece Arda'nin uzerine kalacak ki bu da kotu.
Ulan tam bomba, ne olur bilinmez, oyle bir mac.
Atv nın onbırınde halen coca cola kazım ılk on bırde....
Atv nın onbırınde halen coca cola kazım ılk on bırde....
Ben bu Bahri'yi kovarim Sansal'in yerinde olsam.
Forma numaralarini karistirmis salak :)
Kadro Saunders'in dedigi gibi ilk seferinde ki ile ayni.
Yani Kazim 11'de
haydi Haydi Haydi
Allah Aşkına!
Vurdum kafayı yattım valla :) Sabahtan beridir uyuyorum, hiç strese falan girmeden bu saate kadar geldim :) İyi de oldu sanki.
Kadroyu bile bilmiyorum henüz :)
Haydi Türkiyem, gün bugün....
Kadroyu bile bilmiyorum henüz
Kazım var :)
Mehmet Aurelio ve Servet büyük eksik.
Aurelio yokken Ayhan'ın oynamaması da çok yazık.
Hele ki böyle formda bitirmişken sezonu.
Kazım niye oynar?
Söyleyim; Kazım'ı da çık Fenerli oyuncu olmuyor ilk 11'de.
Onlar Almanya'ya karşı oynayan 11'i sürmüş sahaya. Bizde de Sabri ve Kazım 11 başlıyormuş :)
Kazım forvet mi oynayacak, yoksa kanat mı acaba? Yoksa Kazım Kazım olduğu için biri forvet biri kanat mı oynayacak eheu :)
Tamam biraz heyecandan saçmalanabilir gelmeyin üstüme :)
Yürü be Türkiyem, bir koysan ne muhabbetimiz olur şurada şu günlerde...
Haydi Türkiyem...
Edit şeysi; Aynı anda yazmışız Ali :)
ABi bu sarı kartlar kalkmıyor muydu, tur geçince? Bizim takımın hepsi sarı kartlı :)
Haydi Türkiyem, gün bugün....
insallah abi insallah
Birde ne olur istiklal marsimizi isliklayin dedim islikladi serefsiz Hirvatlar
Cakacaz ulan cakacaz
Aferin çocuklar aferin hep böyle hep böyle
Haydi Türkiyem...
4-1-4-1 başladık (ulan Sabri basit oyna biraz)
----------Rüştü
Sabri-Emre-Gökhan-Hakan
----------Topal
Kazım-Hamit-Tuncay-Arda
----------Nihat
İlk 5 dakikada savunmamızdan 2 ciddi hata...
hakan Balta ve Mehmet Topal çok iyi başladı...Aferin aslanlara...
Aman tanrım olur mu be.
Hamit mi Nihat mı.
Biri vursun da gol olsun yav.
Şu ana kadar tek eksiğimiz; Topu kanada getirdiğimizde, ceza sahası içinde çoğalamamız. Tuncay'ın falan özellikle hemen gol noktalarına koşular ile sızması gerikiyor. Hatta Sağ tarafta top Hamit'e geldi mi, Kazım bile içeri kat edip gol koşusu yapmalı.
Bunun dışında iyiyiz. Haydi Türkiyem...
Kötü harcadık frikiği...Ömer üründül doğru söylüyor...O mesafeden topla 3 kişi muhattap olunca adam bitiveriyor dibinde...
Of of yüreğimiz ağzımıza geldi valla offfff
Yok böyle bir şans.......Turnuvanın en ilginç kaçan golü oldu heralde...Yapmayın çocuklar...Ceza alanımızdaki her top tehlike oldu...Oyunu biz oynuyoruz gibi görünüyor ama pozisyonları onlar buluyor...
hadi bu kaçan gol bir işaret olsun...
Bizim kalecilerimiz hep çizgi kalecisi maalesef. Bu tip topları kaleci alacak artık, 6 pasta top, çıkıp alacan. Neyse...
Haydi Türkiyem....
Sabri ve Tuncay takımı baltalıyo...
Emre Aşık, tekmeye kafa sokmak denen şeyi uygulamalı olarak gösterdi...Adam umarım tek parça çıkar bu turnuvadan...
Valla Galatasaray taraftarı Sabri'ye en çok ne için kzıyor, bunun için kızıyor. Attığı toplar rakibe gittiği için. E ben burda Sabri'den çok diğerlerine kızıyorum. Vermeyin abi o tarafa. Adamın zaafı belli yani 40 yıldır. Zorunlu olarak top önüne gitmedikçe o tarafa pas vermeyin oyun kurarken, Hamit gelsin alsın veyahut. Biraz da akıllı olalım. Zaten Kazım'ın savunması zayıf. Orada çok yük binecek, vermeyin şu çocuğa top artık...
Sabri maça çok kötü başladı ve şuan en aksayan tarafımız onun kanadı...Ve böyle giderse sabri yüzünden bir gol yiyeceğiz...
Ama küfrederim ben bu hakemlere.
O nasıl bir kart yahu?
Hakikatten büyük terbiyesizlik bu kart. Pehh bir de İtalyan olacak. Pehhh!
Ray52Lewis
20-06-08, 22:15
Kazim hic geri gelmiyor maasallah, Sabri duman oldu...
Terim bunu ne zaman görüp degisiklik yapacak, Hamit´i Sabri´nin önüne alacak, illa gol mu yememiz lazim ya...
Terim bunu ne zaman görüp degisiklik yapacak, Hamit´i Sabri´nin önüne alacak, illa gol mu yememiz lazim ya...
Evet :)
gol yersek ve yağmur yağıp durursa herşey yoluna girer.
Herkesin maç öncesi bağıra bağıra söylediği Kazım'ın yerine Ayhanın başlaması ve Hamitin sağ açığa geçmesi fikri daha 20 dakikada ne kadar doğru bir tespit olduğunu gösterdi...
Sanırım 2. yarıda Terim bu sisteme dönecek...Her zamanki gibi önce kendi bildiğini okudu sonra herkesin bildiğine dönecek:)
Tuncay'ı da sağ tarafa atıp, Kazım'I forvete de çekebilir 10-15 dakika takım toparlanana kadar mesela. Böyle ufak tefek hamleler maalesef yapamıyoruz acil zamanlarda. Neyse biraz durulduk şimdi.
Haydi Türkiyem..
Bu Kazım napıyorda bu kadar övgü alıyor bi anlasam.
Savunmaya en ufak yardım etmez,hücuma katkı yapmaz.
Bi top çevirdin mi ayağında futbol ilahısın ama bizim medyaya göre...
Aferim Sabri böyle basit, en boştaki adama basit. Sen sağ beksin yahu, oyun kurmayacasksın. Aferin oğlum basit...
Haydi Türkiyem..
Ah abi ah ne yaptın Hamitim ne yaptım ah ah...
Ah Hamit ahhhhh..
Hadi be çocuklar olcak bu iş...
Yapma be Hamit yaaa...Bu pozisyonları zaten az buluyoruz...Bu kadar kolay harcamamalıyız...Ardarda 2 pas hatası ile 2 önemli atak başlamadan bitti...
Ray52Lewis
20-06-08, 22:22
Tuncay hangi mevkide oynuyor, cözebilen var mi?
Ray52Lewis
20-06-08, 22:23
Allah kahretsin bu hakemi, net penaltimizi vermedi, kahretsin!
Penaltı bu.
Engelliyo topla alakası yok...
Anam anam ne çaktı be
Aslan parçası..
Yürü be aslan parçası....İşte bu yaaa....Ulan hiçbir şey yapamıyorsanız şunu yapın bari sık sık...
Off Mehmet be aslanım, ne vurdu ya.
Su gol olmalıydı.
Vuruşdan ziyade SÜPER oynuyor Mehmet Topal.
(maşallah)
Ray52Lewis
20-06-08, 22:34
Ilk yari ne cabuk gecti, hic farkina varamadim...
Onlardan daha iyi oynadık ilk yarı genel itibari ile. Tartışmalı kararlarda hakem çok aleyhimize çalıştı ilk yarı, ikinci yarı tersi olur inşallah.
Bir tek bir beş dakika bocaladık, orada da ufak bir müdahale ile önlem alabilirdik bence.
Onun dışında tek eksiğimiz ceza sahası içinde çoğalamamak ki bu yüzden iyi oyun, pozisyon zenginliğine dönüşmüyor. Yukarıda yazdığım gibi top kanatlara geldiği anda orta saha oyuncuları Nihat'ın yanına gol koşuları yapacak hemen. Tuncay girecek Arda girecek Kazım girecek. Hele sağa tarafta top artık Sabri e Hamit'e geldiği anda orada beklemeyecek Kazım. Direkt içeri kat edece. Orada top alı orta yapsa ne olur. O ortayı Sabri de, Hamit de yapar.
Ceza sahası içinde çoğalmaya başladığımız an maç bize dönecek iyiden iyiye. Bir de dediği gibi adamların tempo yaptığı o kısa sürelerde uyanık olmak lazım. Artık kenardan laf beklemeden aksayan yerde çoğalmak lazım. Zorlanacak oyuncunun ayağına top atmamak lazım.
Haydi Türkiyem, haydi Türkiyem sevindir bizi...
tuncay'ın diz gitti, m. topal'ın da bileğinde bir sorun var gibi, ne çekiyorsak şu sakatlıklardan çekiyoruz kahretsin.. maç ortada ancak tandemimiz hiç güven vermiyor (emre aşık yine topladı ortalara doğru, gökhan birebirde kalırsa resmen izleyecek rakibi), yine de biz galibiyete daha yakınız diye düşünüyorum..
öte yandan biz eksik kadro ile böyle oynuyorsak, eduarda dışında tam kadro hırvatistan buysa, demek tam kadro ile çok daha rahat oynarız bunlarla..
Neyse ilk yarıyı bir şekilde atlattık...Özellikle kaçan golde şans yanımızdaydı...
2. yarıda fizik olarak onlar bizden üstün olacaklar...Bizden daha fazla dinlendiler çünkü...
Maç öncesinde yapılması gereken hamleyi Fatih Hoca umarım 2. yarı yapar...Kazım ne savunmada ne de hücumda hiçbir şey veremediği gibi Sabri'yi de tak başına bırakıyor...
Ayhan-Kazım değişikliği şart...Kazımın yerine Hamit geçecek ve o kanat Çek maçındaki gibi tıkır tıkır çalışacak...
Mehmet Topal ortada inanılmaz iyi maç çıkarıyor...Ayhanla birlikte orayı domine ederler...
İlerleyen dakikalarda da Tuncay-Semih değişikliği yaptı mı bence çok yerinde hamleler yapmış olur...
Serkan'ın da söylediği gibi kanatlardan bindiriyoruz ama içerde hiç kimse olmadığı için bu bindirmelerin hiçbir anlamı olmuyor...
Semih olursa en azından yapılan ortaları tutacak, indirecek, vuracak biri olmuş olur...
Bogazicili
20-06-08, 22:43
Tuncay bariz orta saha gibi oynuyor, ama çok mücadele edip açıkları kapatıyor hakkını yememek lazım. Takımda sırıtan 2 oyuncu var biri Kazım diğeri Sabri, tabii Sabri'nin sırıtmasının nedeni adamların o kanattan 3 kişi gelmesi. Kazım ise ne yaptığı belli değil bir ara topla dans eder gibi bir hareket yaptı herhalde halı sahada yapılmazdı o hareket.
Bunun dışında takım fena değil paslar iyi ama hücumda etkisiziz bunun da nedeni kimsenin içeriye girmemesi biraz kontrollü oynamamızdan dolayı.
Tandemimiz ise saatli bomba gibi Emre biraz daha aksıyor gibi ilk pozisyonu direğe vurdular ama ikinciyi affetmezler. Hakan Balta ise hayatının maçını oynuyor diyebilirim, tüm topları aldı resmen. Topal da bildiğiniz gibi faydalı oynuyor.
Semih bunlardan hava topu da alır diye düşünüyorum Necip. Çek maçına benzemez o bakımdan, o maçta alamayacağı ne kadar bariz ise bu sefer biz daha şanslıyız o bakımdan. Son dakikalarda Genç Semih bu bakımdan hayli yararlı olacak gibi geliyorda bana.
Haydi Türkiyem haydi......
Fatıh terım kazım'ı yaratmak ıstıyor resmen yanı bu adamı oynatmanın başka bır açıklaması yok...
Eğer ıyı oynasaydı bu adamı ben yarattım havalarını izlerdik şükür ki adam bariz kötü oynuyor...
Kazım-Ayhan değişikliği bu takımı uçurur...
İkinci devre colin mc rea'nin uerine muhakkak semih, olmadı mevlüt lazım... Bir de göbekte tuncay/ayhan değişikliği... Şu anda en zayıf halka elmayanak gibi gözüküyor.
ayhan-kazım değişikliği ve hamit'in sağa geçmesi gerçekten çok iyi olur gibi gözüküyor ama bu maç için o değişikliği yapacağını zannetmiyorum, resmen sorumluluğu takımlar arasında paylaştırmak istiyor çünkü terim..
dolayısıyla kazım'ı 2. yarının hemen başında çıkarmaz, en az 60-65'e kadar bekler diye düşünüyorum.. sonrasında da yerine semih'i alır, iyice dengesiz bir durum oluşur.. halbuki devrede ayhan'ı, gidişata göre de semih'i alsa çok iyi olacak ama dediğim gibi kafada kırk tilki döndüğü için yapamıyor bu işleri..
Tuncay bariz orta saha gibi oynuyor, ama çok mücadele edip açıkları kapatıyor hakkını yememek lazım.
Yani orada 5 bilemedin 6 lık oynuyor o bakımdan kendini aştı defansif açıdan ama elinde dozer var ve sen kenarda tutuyorsan bu doğru değildir bence... Ayhan - Topal oynasak mezbaha gibi keseriz heriflerin ataklarını hep önce oynarız.
Ulan ben senin gibi hakemin..............
Gerizekalı herif yaaa....Biçti resmen takımı....
Topal Topal aslan parçası, o şut neydi öyle, TUncaY iyi mücadele ediyor, hücumda çoğalamıyoruz derken manyak bir pozisyon verdik...
Ulan Rüştü napıyosun yaaaaaaaa.....Seyretti resmen topu.......
Allahım çıldırıcam...Kendi elimizle vericez maçı...
Ne var o çizgide anlamış değilim yahu. Kalecilerimiz yapışıyor çizgiye. Offff
Ray52Lewis
20-06-08, 23:00
Allah korudu...
Ama nereye kadar bu defans ile. Rüstü de ben sizden daha acemiyim diye bagiriyor resmen...
Manyak bu hakem manyak
Allah belanı versin şerefsiz hakem
Hakem b.kunu çıkardı artık...Resmen pozisyonlara bakmadan ezbere düdük çalıyor itoğlu it...
Ray52Lewis
20-06-08, 23:03
Off off isler iyi gitmiyor ikinci yarica, degisiklik lazim, Kazim disari alinmasi lazim, hadi Terim hadi Terim seyretme...
Hakem çok sapıtmaya başladı..
İyi değişiklik herhalde Arda diğer tarafa geçecek.
Haydi Türkiyem...
Uğur Boralı alıyor Kazmanın yerine...Ah Terim ahh...Ben sana ne diyim ki...60 dakika tahamül ettin şu adama...
Ray52Lewis
20-06-08, 23:07
Of be su Modric cok büyük futbolcu, cok...
Her topu alisi tehlike oluyor bizim icin...
Şu uzun topları acilen kesmemiz lazım. Semih girince atarız bunları. Yerden oynayalım, riskli biliyorum ama topu yere indirelim. Hamit sorumluluk alsın. Kaptırırsa ederiz küfür yapacak bir şey yok ama sorumluluk alaıp yerden oyunu yönlendirsin.
Haydi Türkiyem... Hayid Türkiyem...
Ray52Lewis
20-06-08, 23:14
Ofansi hic düsünmüyoruz, daha dogrusu düsünemiyoruz...
Çok düştük oyunda çok. Tehlike vermiyoruz ama oynayamıyoruz hiç. Pas yapaılm haydi çocuklar pas yapalım, top çevirelim.
Haydi Türkiyem haydi Türkiyem....
Ulan Rüştü 75 yaşına geldin hala şu geri pasları saha içinde bir yere atmayı öğrenemedin...
Bu arada bir gol daha kaçırdı Hırvatlar...
Şans meleklerimiz bugün ekstra efor sarfediyor...
Hah tehlike de verdik. Normal ama...
Haydi çocuklar pas yapın, top çevirin...
Haydi Türkiyem...
Yorulduk galiba... Yapacak bir şey yok... Takım olarak düştük çok kötü...
Haydi Allah'ım güç ver bize, haydi Allah'ım...
Off çok kötü oldum.
Allah'Im güç ver çocuklara...
Haydi Türkiyem...
Bu ne ya! Bu nasıl değişiklik!
Lan napıyor?
Ortayı açtık iyice.
Eyvah eyvah...
Abi Mehmeti alıyor inanmıyorum yaa....
Savunmayı tek başına derleyip toplayan adamı aldı...Kalan 10 dakşka kabuus gibi geçecek...
Yenildik hayırlı uğurlu olsun...
Ray52Lewis
20-06-08, 23:21
Terim yine yapti yapacagini, tavsani cikardi, diyecek söz bulamiyorum...
Bravo Terim, büyüksün Terim!
Biz yorulduk derken dahimiz orta sahanin yukunu ceken adami cikariyor semihi aliyor tavsan cikacakmi bakalim sapkadan yoksa o sapkayi ters mi giydirecekler bize
Aman Allah'ım şaka gibi. Nasıl bitireceğiz biz bu maçı. Offf offf
Allah'ım güç ver bize getirlerim şu maçın sonunu.
Haydi Allah'ım... Haydi Türkiyem....
Tuncay önlibero oynuyor.
Bu da şu oluyor, geçen maç sonu Fatih Hocam Tuncay'ı nereye koyarsam o oynar demişti.
Bu dakikadan sonra beim yapacağım tek iş dua etmek. Offff
Haydi Allah'ım....
Sabri bekte çakılı oynadığı zaman çok daha başarılı oluyor...Ne zaman hücuma çıkmaya çalışsa feci açık veriyor...Galatasaray'da da böyle bu...
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim...Şu maç, gerçek bir nokta santrafora (Fatih, Mehmet Yıldız, Ümit Karan) ne kadar büyük ihtiyacımızın olduğunun en iyi göstergesi oldu...
Off yandık şimdi....
Allah'ım ne olur...
umarim yemeyiz cok zor bir dakika ve cok tehlikeli nokta
Gökhan faulu yapmasaydı Petric ilk Portekiz maçındaki Pepe'nin attığı gole benzer bir gol atacaktı...
İşte bu kadar ders alabiliyoruz hatalarımızdan...
Ray52Lewis
20-06-08, 23:28
Offf offff offff....
Helal Rüştü....
Hadi Allahım en azından yemeden bitirelim şu maçı...
Ray52Lewis
20-06-08, 23:30
hadi be 5 dakika kaldi...
Uğur da çok kötü oynuyor girdiğinden beri iyi değişiklik dedim ama bu kadar etkisiz bu kadar silik kalacağını tahmin edemedim.
Sabri ise o beş dakikalık bölüm hariç hayli hayli iyi oynadı. Zaafları malum. Arkadaşlarının onu hesap ederk ona yardımcı olması ve oyun kurmak için top vermemesi lazım.
Of bitsin şu 90 dakika artık ne olur bitsin...
Bit arık be bit.............
Euro 96 gibi olmasın da maçın sonu.
Aman Allah korusun.
Hadi çocuklar yapmayın, dayanın 3 dakika kaldı...
Hadi Türkiye...
hadi ya 3 dakika kaldi yemeden bitsin
Ray52Lewis
20-06-08, 23:36
Ömrümüzden gitti be...
Ya şu savunmayla şu maçı 0-0 tamamlayabilirsek bir mucizeye imza atarız...
Ray52Lewis
20-06-08, 23:38
Bitti, mac da bitti biz de bittik bu arada burda...
uzatmalar simdi bir 30 dakika daha sikarsak penaltilarda ne olur belli olmaz gol atacak bir oyunumuz yok tek sansimiz bu
Oh be şükürler olsun Allah'ıma bitti.
Haydi Hoca, Ayhan sahaya, haydi hoca..
Haydi Türkiyem
hiç oynayamadık, maçtan önce hep söylediğim gibi servet, emre g. ve aurelio'nun yokluklarını feci şekilde hissettik, takımda hiçbir düzen kalmadı..
İyi bari uzatmalara götürdük.
Son bölümlerde çok baskı yedik, yorulunca pozisyon da vermeye başladık.
Bogazicili
20-06-08, 23:40
Corluka'nın karşısına kim geçtiyse duman oldu hakikaten çok iyi bir sağ bek, bir kere bile geçemedi ne Arda ne Uğur. Uzatmalarda golü yeriz gibime geliyor takım çok yoruldu çünkü.
Penaltılara kalırsa ben Rüştü'ye güveniyorum :)
İyi de maç çıkarıyor, alabilir maçı.
Fizik olarak inanılmaz düştük...İlk yarıda bal yapmayan arıydık ve 2. yarıya birşey kalmadı...Hırvatistan daha ekonomik kullandı ve 2. yarının son bölümünde ciddi baskı yaptı adamlar...
Uzatmalar normal şartlarda bizim aleyhimize ama futbol melekleri kontenjanından birşeyler yapabiliriz...
ayhan'ı alsa biraz toparlanırız ama şu anda çıkabilecek tek oyuncu nihat, onu da çıkarmaz.. aslında semih'te girdiğinden beri berbat oynuyor ama onu da çıkaramayacağına göre böyle devam edicez.. tuncay diyebilirsiniz ama forvetler bu kadar etkisizken, bütün maç bu kadar mücadele adamın oyundan çıkarılmasına benim gönlüm elvermiyor..
Şurda Ayhan-Topal yapıp oyunu elimize alacaktık son dakikalarda bırakın Ayhan-Topal'ı, bir de maçın Hakan ile açık ara en iyi oyuncusu Topal'dan da olduk.
Değişiklik hakkımız var değil mi?
Ayhan acilen sahaya.
Uğur'da ne kadar kötü oynadı be kardeşim, yemin ediyorum Kazım daha iyi be. İnsan bir koşar, yırtınır, paralar kendini. Offffffff
Haydi Allah'ım... Haydi Türkiyem.........
Acı çekiyoruz resmen... Hiç anlam veremedim bu borat değişikliğine.. Arda sağda bitti; soldan yaptığımız herşey de bitti.
Artık kas kasabildiğin kadar, BiliC yavaş bir takım olduğumuzu, hızlanınca pas yapamadığımızı farketmiş olmalı maçtan önce hücumda bile 1+ oynuyor adamlar.
Azıcık topla oynasak etkili oluyoruz.
Tuncay da ne koştu bugün be, aferin.
Klasnic'in girmesi çok zorluycak bizi,seviniyordum almıyor diye...
Yaa top bizdeyken doldurun şu içeriyi biraz yaaa.....
Semih de alışmış Alexle oynamaya bakmadan çıkarıyo içeriye...
Genç Semih, yanındaki Arda'ya bıraksa büyük ihtimal ile şimdi 1-0 öndeydik. Olsun...
Haydi Allah'ım... Haydi Türkiyem...
aaaaaaaaaaaaaaghkkğğğğğğğğğğğğğğ
nasıl kaçtı yaaa....
aferin tuncay...hadi böyle çocuklar...
biraz baskı kurmaya başladık...
AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH ulan ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...
Helal be Tuncay,çok iyi oynuyo bugün.
Bi sus işareti yakışır :)
Ah ah ah.
İyi de vurdu Tuncay.
Ben bugün baya beğendim Tuncay'ı.
son 5 dakikaddir guzel baski kurduk devamini getiririz insallah
Hazır baskı kurmaya başlamışken bir Uğur-Gökdeniz değişikliği nasıl olur acaba...
Şöyle süratli birine ihtiyacımız var sanki...
Geçen maç Sabrinin yaptıklarını yapacak birine...
Ray52Lewis
20-06-08, 23:59
Hirvatlar dagildi, biraz degerlendirebilsek bu hallerini...
Bu arada hakem Allah bildigi gibi yapsin seni, takimimizi oynatmamak icin herseyi yaptin...
15 dakika...
Allah'ım bize güç ver, ne olur güç ver...
Haydi Türkiyem...
Yalnız topla oynayınca etkili oluyoruz.
2. uzatma devresi de böyle geçer umarım.
Atarsak atarız, atamazsak penaltılara gider.
Semih atıcak 1-0 alıcaz.
İlhan Mansız geldi aklıma niyeyse...
Tuncay 12.16 km koşmuş şu ana kadar :)
Ray52Lewis
21-06-08, 00:01
2. yari basliyor, Allahim yardim et bize...
Hadi aslanlar bırakmayın şu işi penaltılara...
Şu baskı devam ederse bişeyler olacak gibi bir his var içimde...
Emre bugün saatli bombadan ziyade C3 gibi bişey...
yoruldukça parça tesirli bomba olmaya başladı...
emre de oynamayacak elersek stoprsiz kaldik anasini satayim
Allah nasip ederde çıkarsak Almanya'ya karşı 8 kişi falan çıkacağız herhalde :)
Hazır baskı kurmaya başlamışken bir Uğur-Gökdeniz değişikliği nasıl olur acaba...
Şöyle süratli birine ihtiyacımız var sanki...
Geçen maç Sabrinin yaptıklarını yapacak birine...
Fatih hoca duydu sesimi...Gerçi o baskıyı kaybettik ama yine de bişeyler olabilir...
Hakan Balta....
Allah nasip ederde çıkarsak Almanya'ya karşı 8 kişi falan çıkacağız herhalde :)
Serkan dedigin gibi yedek oyuncumuz kalmadi herhalde kaleci Tolgayi stoper gorursek samiyacagim, Tumer, Emre G, Emre B, Emre A, Servet, Arda, Mehmet Topal, Volkan yok kala kala 15 oyuncu kaldi
Top gökhan ve emrenin ayağına geldiğinde kanal değiştiriyorum...
Offf yemin ediyorum kalp dayanmaz. Ulan GÖkhan :)
Mehmet Topal kart görmedi oynuyacak geçersek...
Hadi aslanlar hadiiii........
Nihat sen son sansimizi boyle kullanirsan cemaat ne yapmaz
Bu kadar kötü olabilirdi bir orta...Yaa artık hamit kullansın şu serbest atışları yaa...
Ah ah gitti en iyi penaltı atan adamımız ah ah..
Haydi Allah'ım bize güç ver ne olur güç ver...
Haydi Türkiyem...
Geçmiş olsun.
Rüştü nereye çıkarsın be.
Offfffff var mı böyle bir şey.
Allah kahretsin...
gecmis olsun Rustu ne yaptin sen oyle
Ray52Lewis
21-06-08, 00:16
Ah be Rüstü ah be...
Gökhan Zan'dan bilet parası istemek lazım,en iyi yerden izledi euro 2008'i..
Sağlık olsun... Buraya kadarmış...
Teşekkürler çocuklar...
Canını sağolsun...
Çok dramatik bir son oldu...
En azından penaltılara gitmeyi hak etmişti şu takımın uzatmalardaki baskısı...
Allah'Im goooooooooooooooollllllllllllllllll
Gooooooooooooooooollllllllllllllllllllllllllllllll lllllllllllllllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
Ray52Lewis
21-06-08, 00:17
Alllaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
gollllllll
lan yine yenilmedik.
allah bizim cezamızı versin.
gooooolllllllllllllllll lan goooooolllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll lllllllllll aaa. qqqqq
Allahımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
alın şurdan bi efsane daha olsun...
gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooollllllllllllllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllll
Allah'ım sen ne büyüksün, sen ne yücesin...
Allah'ım sana binlerce kez şükürler olsun...
Abi neyiz biz böyle ya.
Ulan heyacan mı yapıyorsunuz anlamıyorum ki.
if there is time on the clock there is time for Turks lan ne buyuk takimiz be
Ray52Lewis
21-06-08, 00:19
Allahim sen büyüksün, sen büyüksün...
ulan yine geri dönmeyi başardık...
yürüüü beeeeeeeeeeeee
alışkanlık oldu resmen
gol yemeden atmıyoruz
Buraya yazıyorum ama hala şoktayım koltuktan bile kalkmadım ağzımdan bi gol sesi bile çıkmadı.
İlk penaltı atılana kadar inanamıcam galiba...
gooooooooolllllllllllllllll
ulan semih ulan semih
Ben kapıyorum televizyonu. Dayanamayacağım...
Allah'ım ne olur şu korna seselerini, sevinç çığlıklarını duyayım. Ne olur Allah'ım..
Sana binlerce kez şükürler olsun Allah'ım...
Ray52Lewis
21-06-08, 00:21
Ben de mi kapatsam...
Dayanamayacagim...
Abi böyle birşey olamaz ya.
Suradan bile cevirdik ya, çok ilginç bir takımız ha.
ORada semih vurmadan, ortalığı karıştıran kimdi?
Bir de moralli giriyoruz biz penaltılara.
Rustu hadi hatani kapat gozum Allahim sen cok buyuksun Allahim yardimcimiz ol ne olur
Ray52Lewis
21-06-08, 00:22
Psikolojik avantaj bizde, haydi aslanlarim, haydi Türkiyem...
Hadi Rüştü maçı satıyordun, buradan al be koçum.
Modric geliyor.
Dışarı attıııııı, allah allah
kaçırrrdıııııııııııııııııııııııı
kactiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Allllllllllllllllllahhhhh
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2010, galatasaray.to