PDA

Tüm Versiyonu Göster : Yılbaşı kutlamaları ve turizm ülkesi Türkiye (!)

Sheva
01-01-05, 21:05
Allah'ın bahşetmiş olduğu doğal güzellikleri talan edip, turistlere ülkelerinde bir yemek parasına eşit fiyata 'herşey dahil' oda satarak 'turizm ülkesi' olan Türkiyemiz, bu konularda dünyanın önde gelen ülkelerinden ne kadar geride olduğunu her yılbaşı bir kez daha kanıtlıyor..

Tayland'dan, Tokya'ya, Sidney'den Malezya'ya yılbaşı kutlama görüntülerini ağzımız açık izlerken (batıdakileri hiç saymıyorum bile), bir de bizim kutlamalarımıza bakıyorum.. Taksim de kapkaranlık bir meydanda %99.9'u erkek boş bir kalabalık, birbirlerine çatapat atarak yılbaşını kutluyorlar..

Hep şikayet ediyoruz, ülkemize ucuzcu turist geliyor diye ama bu ülkenin dünyadaki imajını yükseltmek için ne yapıyoruz acaba? Halbuki saatler tam 12 olduğunda bir yandan boğaz köprülerinde, bir yandan eski istanbul'da camilerin arasından dünyadaki benzerlerini aratmayan havai fişek gösterileri, ışık oyunları vs. yapılsa ve bu görüntüler dünya televizyonlarında yayınlansa ülkemiz için hatırı sayılır bir reklam olmaz mı? İnsanlar bir sonraki yılbaşı tatilleri için alternatif düşünürken en azından Türkiye de akıllarına gelmez mi? İstanbul'un isminin kutlama görüntülerinde Paris, Sydney, Londra, New York gibi dünya merkezleri ile birlikte gösterilmesi Türkiye'nin imajını yükseltip, daha kaliteli turist çekmesini sağlamaz mı?

Ama nerde biz de bunları düşünecek yönetimler? En fazlasından çağırırsın bir 2. sınıf şarkıcı, hem formaliteyi yerine getirmiş olursun, hem de halka şirin gözükürsün..Daha ötesini, daha iyisini düşünmek, yeni birşeyler yaratmak zaten bizim genlerimizde yok, böyle gelmiş böyle gider anlayışı benliğimizde hüküm sürüyor..

Ha bir de ucuzcu mucuzcu ama ülkemize kıymet verip gelmiş turistleri 30 kişi birden ortasına alıp, orasını burasını mıncıklayan ayılar var ki onlar durumumuzu herşeyden iyi anlatıyor zaten..

gian
01-01-05, 21:49
Yılbasını kutlamak günah ya abi, ondandır..

O turistleri kenara cekmeye calısırlarken hala arkadan dayamaya calısan onun bunun cocuklarını samimi soyluyorum kursuna dizeceksin..Bu adamlar potansiyel suclu, bu adamlar olmasa hic bir sey kaybetmez kimse..

ÖNDER RB
02-01-05, 02:03
o o.çocuklarinin hepsinin fotografi belli tek tek alip adam gibi 5-10 sene ceza vermezlerse eger ben boyle adaletin icine ederim

LuisFigo
02-01-05, 04:24
kendi analarina,bacilarina böyle yapilsa,hepsi aslan kesilir,katil olurlar !! o.c´lari :kizgin:

Bengü Cakmak
02-01-05, 13:23
cok igrenc gercektende... ama TR de eger güzel bir bayansaniz yada güzel olmaniza bile gerek yok.. bu tür seyler cok ### oluyor maalesef :(

UmBeRtO GS
02-01-05, 18:50
Rezalet, iğrenç. O ayılara büyük cezalar vereceksinki hem o mağdur turistlere ciddi bir ülke olduğumuzu göstermek, hem de suçlulara gereken cezayı vermek için...

Bengü Cakmak
02-01-05, 19:57
o turistler birdaha hayatta gelmezler.. haklilarda

02-01-05, 20:19
Ceza meza verilmez boşuna konuşuyouz burada yaptıkları da yanlarına kalır.. Sözde müslüman ülkeyiz bir de..

Carmelo
03-01-05, 00:40
Ordaki turiste ne yapıyorlarsa bende onların anasına bacısına karısına yapayım aynısını.
O.çocukları şerefsiz p... cahil .neler egitimsiz kopekler ulkemizi ne hale sokuyorlar.
Turkce konusmaktan aciz ayılar 2 paralık ettiler ulkemizi.
Bugun o saldıraya ugrayanlar ulkesine donup bunlari anlattiginda o vatandaslar ne diyecek turkler hakkında.
NOT:Koskoca Taksim'de 3 tane delikanlı cikmamis mi hoop siz ne yapıyorsunuz diye ?
Ahh boyleleri bizim gibilere denk gelmez ki.!!

JORDAN
03-01-05, 05:43
Sheva Yilbasi kutlamalari konusunda senin yazina benzer bir topic acmistim iki sene once To'da.
Dusuncelerimiz ayni bu konuda.Fakat cikip gercekten Turkiyeyi ve Turizmi bu konuda ayaga kaldiracak bir YONETICI yok maalesef.Belki bu konuda Turizm Bakanligina,Basbakanliga,Istanbul Belediyesine mail yagmuru baslatabiliriz.Bu oneriyi o zaman da yapmistim fakat her zamanki gibi herhangi bir konuda orgutlu,organize hareket edemeyen toplum oldugumuz icin tek bir caba olmamisti,yine olmayacagina eminim:(

Turistleri veya diger Genc Kizlarimizi taciz eden hayvanlar surusune gelince.Bunlardan Turkiye'nin her yerinde var.Inanirmisiniz her gecen yil Aziz Nesin'e hak vermeden duramiyorum.Oyle ki bu kadar tutarsiz,kultursuz,cahil toplum anca 3.Dunya ulkelerinde olur.AB falan bizim neyimize?Bunlar bir kac kendini bilmezin yaptigi diye gecistirilerek bu durumlara kadar geldi.Dunyanin neresinde kalabaligin icine maytap firlatarak eglenen insan(!) grubu hayvan musvettesi vardir?Bu gerizekali beyinsizlerin Tvlerde,gazetelerde fotograflari var.Hatta roportaj yapilmis.Her bakimdan kokusmus olan ulkede bir baska kokusmus sistem olan Polis Teskilati gorevini adam gibi yapsa bunlari topluma aykiri davranislardan hatta adam yaralamaya yonelik hareketlerden iceri atsa onumuzdeki senelerde ayni tavirlar olur mu?

LuisFigo
03-01-05, 06:02
edit

cozker
03-01-05, 09:19
Simdi olayin öyle boyutlari var ki insan neyi elestireceginide sasiriyor..
2 gundur show, atv, kanal d gibi 3. sinif kanallarin haber bultenlerinde nerdeyse deprem felaketinden cok bu goruntuler yayinlaniyor.. Yani "görmeyen gözler görsün, duymayan sagır sultan kalmasın" mantalitesi güdülüyor.. Ulkesini biraz olsun seven bir haber kanali saatlerce tekrar tekrar bu görüntüleri göstererek ülkemizi daha da rezil etmeye calısır mı hic?? Yabancı ülkelerdeki bazı maclarda bilmem dikkatinizi cekti mi; kendi tribünlerinde kavga oldugunda nerdeyse hicbir görüntüyü yayınlamıyorlar, bizde ise en ince detayına kadar tekrar tekrar yayınlıyorlar.. Hani milliyetcilik kavramı bu kadar üst boyuttadır güya bizde. Peki ratingi düsünen bizler mi yoksa kendi ülkelerinin rezil olmasını önlemeye calısan onlar mı daha milliyetci sizce?

2. olarak; ben nerden bileyim o görüntülerin dogru oldugunu? Gectigimiz yıllarda show tv'de hemen hemen her gün ya intihar girisiminde bulunan biri, ya gecim sıkıntısından dolayı kendini yakma tesebbüsünde bulunan biri, ya bir süpermarketi soymaya calısan birinin görüntüleri yayınlanır ve bu konu üzerine yarım saat haber yaparlardı. Daha sonra bu haberlere konu olan şahsın show tv'nin maaslı bir elemanı oldugu ortaya cıkmıstı. Bir gazetede aynı adamın köprüye cıktıgı, ertesi hafta kendini yaktıgı ve daha birsürü şey yaptıgını resimleriyle ispatlamıslardı.. Yani adamlar hergün rating ugruna haber yaratıyorlardı..

Şimdi tüm bunları gecmiste yaşamış olmamıza ragmen yılbası aksamı cekilen o görüntülerinde "yaratılmıs haber" olmadıgını nerden bilebiliriz? Show tv veya diger kanallardan biri 10-15 capulcu sürüsünün eline tutusturmus olamaz mı 3-5 kurus para? Cünkü o aksam Beyoglu'nda adım atılacak yer yokken kameramanlarınn ozellikle o bolgeye giderek olayları başından sonuna kadar cekebilmesi ya cok büyük bir tesadüf ya da tesadüf degil! (bu kisiler hakkında yasal işlem yapılamayacagını bu sabah kanal d sabah haberlerinde acıkladı).
Ayrıca o turist kız ertesi gün ATV ana haber bületinine cıkartıldı ve 20 dakikadan fazla süren bir röportaj yaptılar kızla.. Kız Türkiye'yi cok sevdigini ve yine gelecegini söyleyip durdu.. Ben bir ülkeye gidecegim, orada tacize ugrayacagım, ertesi gün o ülkenin tv kanallarından birine cıkacagım ve o ülkeyi ne kadar sevdigimi söyleyip duracagım!!! Bilmiyorum sizler yapar mısınız böyle birseyi?

Son olarak sakın kimse yanlıs anlamasın. Bu hanzolardan ülkemizde maalesef tonla var.. Hergün cevremizde bunlardan yüzlerce görmek mümkün. Ancak bunu rating ugruna 7 cihana ilan etmenin (ve belkide tamamen komployla yaratılmıs bir haberle) vatan hainligiyle eşdeger oldugunu düsünüyorum..

Saygilar,

Saunders
03-01-05, 10:09
http://www.showtvnet.com/haber/img/anahaber/0101taciz.jpg

Valla denicek hiç bir şey yok...

TÜRK ERKEKLERİNDEN KENDİ SOYUMDAN UTANIYORUM!

Çoğunluğu kro ,cinselliğe aç ve ayı...

Sheva
03-01-05, 10:22
Şimdi tüm bunları gecmiste yaşamış olmamıza ragmen yılbası aksamı cekilen o görüntülerinde "yaratılmıs haber" olmadıgını nerden bilebiliriz? Show tv veya diger kanallardan biri 10-15 capulcu sürüsünün eline tutusturmus olamaz mı 3-5 kurus para? Cünkü o aksam Beyoglu'nda adım atılacak yer yokken kameramanlarınn ozellikle o bolgeye giderek olayları başından sonuna kadar cekebilmesi ya cok büyük bir tesadüf ya da tesadüf degil! (bu kisiler hakkında yasal işlem yapılamayacagını bu sabah kanal d sabah haberlerinde acıkladı).
Ayrıca o turist kız ertesi gün ATV ana haber bületinine cıkartıldı ve 20 dakikadan fazla süren bir röportaj yaptılar kızla.. Kız Türkiye'yi cok sevdigini ve yine gelecegini söyleyip durdu.. Ben bir ülkeye gidecegim, orada tacize ugrayacagım, ertesi gün o ülkenin tv kanallarından birine cıkacagım ve o ülkeyi ne kadar sevdigimi söyleyip duracagım!!! Bilmiyorum sizler yapar mısınız böyle birseyi?

Kameramanların tam da o sırada o noktada olması ve olayı başından sonuna kadar gayet net kaydedebilmesi ilginç gerçekten :karisik:

Bengü Cakmak
03-01-05, 12:58
evet sheva buna gercekten bende hayret ettim

LuisFigo
03-01-05, 13:20
komplo falan dildir arkadaslar...adamlar sapik iste....irz düsmanlari,kiza tecavüz etmek istediler,basaramadilar

JORDAN
03-01-05, 14:35
Sonucta kim ne derse desin dedigim dogru oluyor hersey kokusmus Turkiye'de...

Su yilbasi kutlamalarinin New York,Tokyo,Londra,Paris vs ve Istanbulun konumu hakkinda da guzel fikirlerinizi belli etseydiniz keske ve neler yapmaya hazir oldugunuzu???

reallion
03-01-05, 16:15
taksim de 31 aralık 2005 gecesi magandaya dayak zirvesi yapmak gerekir. Sivil toplum kuruluşlarıda bu zirveye katkıda bulunursa doyum olmaz.

Bengü Cakmak
03-01-05, 17:49
Sonucta kim ne derse desin dedigim dogru oluyor hersey kokusmus Turkiye'de...

Su yilbasi kutlamalarinin New York,Tokyo,Londra,Paris vs ve Istanbulun konumu hakkinda da guzel fikirlerinizi belli etseydiniz keske ve neler yapmaya hazir oldugunuzu???

iste budur! :alkis:

Genco
04-01-05, 02:14
Yalniz sapiklarin turisti minciklarken surat ifadeleri cok komik :lol:

UmBeRtO GS
04-01-05, 03:06
Ben Paris'te 2 ay önce bir cumartesi günü Champs Elysees'de 16 yaşlarında bir kıza yoldan geçen erkeklerin böyle şeyler yaptığını görmüştüm, kızı elle taciz ediyorlardı vs vs... Kızda inanılmaz kısa bir etek vardı. Yapanlar sarhoştu ve kız onlar elledikçe gülüyordü...

LuisFigo
04-01-05, 04:35
Ben Paris'te 2 ay önce bir cumartesi günü Champs Elysees'de 16 yaşlarında bir kıza yoldan geçen erkeklerin böyle şeyler yaptığını görmüştüm, kızı elle taciz ediyorlardı vs vs... Kızda inanılmaz kısa bir etek vardı. Yapanlar sarhoştu ve kız onlar elledikçe gülüyordü...
:D avrupadaki kizlar öyledir,göstermekten zevk alirlar :)

UmBeRtO GS
04-01-05, 13:03
Emin ÇÖLAŞAN
Hep birlikte utanalım

SEVGİLİ okuyucularım, yılbaşı gecesinden bir gün sonra, 1 Ocak Cumartesi gecesi televizyon ekranlarından bütün Türkiye’ye -ve dünyaya- aktarılan utanç tablosunu herhalde izlediniz.

İstanbul’un göbeğinde, İstiklal Caddesi’nde ‘yılbaşı kutlaması’ yapılıyor! Ortalıkta kadın yok. Zaten bir kadının oraya tek başına veya yanında erkeklerle girmesi yürek işi. Başına gelecekleri Allah bilir!

İstiklal Caddesi binlerce sap-maganda ile dolu. Bazıları alkol duvarını aşmış.

Sonrasını yüzümüz kızararak ekranlardan izledik.

Bu aşamada Türkiye’nin yabancısı olan, bizi tanımayan bir grup turist kız, bilmeden o kalabalığın içine düşüyor. Ekranda gördüğümüz kadarıyla üç genç kız ve yanlarında sakallı genç bir erkek.

Bir anda kızların çevresini yüzlerce maganda sarıyor... Ve korkunç bir cinsel saldırı başlıyor. Kızların her tarafı dakikalar boyu açıktan mıncıklanıyor. Hatta biri yere düşüyor ve bu kez magandalar kızın üzerine atlıyor.

Kamera bu sahneleri çekiyor. Kızlar adeta bir çukurun içinde. Kızlar haykırıyor, feryat ediyor, Ağa Camii’nin tam önündeler ve kaçacak yerleri yok. Etrafları yüzlerce saldırgan erkekle dolu.

Ekranlarda, haber bültenlerinde dakikalarca izledik.

Kızları kurtarmaya çalışan, onların yardımına koşan bir tek Allah kulu yok. İğrenç sahneler belki yarım saat sürüyor. Yanlarına ne bir polis geliyor, ne de kurtaracak başkaları.

Sonra o badireden nasıl çıktılar, nasıl kurtuldular, onu göremedik.

Böyle bir toplu saldırı sahnesi değil Avrupa’da ve öteki uygar ülkelerde, Afrika’da, dünyanın en ilkel ülkelerinde bile yaşanmaz.

Ama burası Türkiye! Burada her şey olur.

Şimdi biraz da iğneyi kendimize batırıp gerçekleri ortaya koyalım.

Biz işte bu ilkelliğimiz, cinsel açlığımız, cahilliğimiz, yüzsüzlüğümüz, fakirliğimiz, görgüsüzlüğümüz, insanlık dışı yaratıklarımız ve her şeyimizle AB’ye girmeye kalkışıyoruz.

Hiç kuşkunuz olmasın. Batı dünyası, özellikle Avrupalı, bizi bizden çok daha iyi tanıyor ve ne olduğumuzu bizden daha iyi biliyor.

Şimdi siz kendinizi AB’nin yerine koyun. Böyle bir Türkiye’yi aranıza alır mısınız? Bu insan unsurunu barındıran bir ülkeyi içinize sindirir misiniz?

Şimdi belki diyeceksiniz ki ‘Ama o tipler azınlıkta, herkes onlar gibi değil ki!’

Hayır, onlar çoğunlukta. Ellerine bireysel veya topluca bir fırsat geçmesini bekliyorlar. İşte son yılbaşı gecesi o fırsatı yakalayınca, yapacaklarını yaptılar.

AB’nin bizi aşağılama, yokuşa sürme gerekçeleri aslında bunlar. Onlara zaman zaman kızıyoruz ama Avrupalı bizim gerçeklerimizi bizim suratımıza açıkça çarpamaz ki!..

Elbette dolambaçlı ve dolaylı yollardan gidiyorlar. Uluslararası ilişkilere ve diplomatik dile sığmayan acı gerçeklerimizi başka bahanelerin ardına sığınıp kullanıyorlar. Galiba kendileri açısından en doğrusunu yapıyorlar.

JORDAN
04-01-05, 14:14
Bayramlarda bu tip ozel gunlerde hatta cumartesi,pazar gunleri cikin dolasin Kadikoyu,Taksimi,Etileri,Bakirkoyu bu hayvanlar gibi binlerce serefsiz pisliklerle karsilasirsiniz.
Cogu tek basina sut dokmus kedi gibiyken bir kac arkadasini yanina aldi mi egleniyor zannedip etrafa satasarak,tukurerek,celme takmaya calisarak,laf atarak yurur.

Bu arada bana bi bayana laf atmaktan ne zevk aldigini anlatabilecek bi abaza cikacak mi?Hadi hosuna gitti bayan sen de laf attin o bayan senden hoslanacak mi saniyorsun?Hayir gerizekali.Aslinda amac yanindaki arkadasina o hayvan arkadasina hava atmak olay.Nasil laf attim ama der gibi.Sonra pe..venk gibi kikirdesir.Bunlari cikaracaksin meydana tum kizlar siradan gecip tokatlayacaklar ve kiclarina tekmeyi vuracaklar.o zaman ne erkeklikleri kalir ne de zaten hic olmayan gururlari...

Ugur1905
04-01-05, 21:46
Güzelim İstanbul'u ne hale getirdiler bu a.k çocukları!!
bu o.çocuklarının hepsini kurşuna dizeceksin!!
Allah hepsinin belasını versin!!

ÖNDER RB
05-01-05, 18:24
taksim de 31 aralık 2005 gecesi magandaya dayak zirvesi yapmak gerekir. Sivil toplum kuruluşlarıda bu zirveye katkıda bulunursa doyum olmaz.

işte yapılması gereken bu

bu it oğlu itlere devlet gerekeni yapmayacaksa anlayacakları dilden gereken yapılmalı.