PDA

Tüm Versiyonu Göster : 100. yıl logosu

29-12-04, 13:27
http://www.galatasaray.org/images/home/back_100yillogo.gif

Aslandan çok ayıya benzeyen bir mahlukat ve son derece alakasız renklerle yazılan 100.. Yorumsuz..

Sovereign
29-12-04, 13:34
Roma'nın kurtu mu Galatasaray'ın aslanı mı belli değil?...

Halbuki açılan oylamada bundan çok daha güzel ve modern logolar vardı...

Yazık...

LuisFigo
29-12-04, 13:46
nhl logolarina benziyo bu yönetim en basit olayi bile beceremiyor...yaziklar olsun size ! tarihimizin 100 karalarisiniz !!! :kizgin:

tamam logonun icine etmissiniz bari renklerini sari kirmizi yapin be !

cozker
29-12-04, 13:54
Klasik formamiza bile sahip cikamayanlardan ne bekliyordunuz ki? Hic böyle işlerle ugrasmasalar baride alay konusu olmasak..

Sheva
29-12-04, 14:23
Benim şaşırdığım, bu işlerden bildiğim kadarıyla Galatasaray dergisi'ni hazırlayan takım mesul.. O takımın da tasarım bilgisinden, yeteneğinden hiç şüphem yok ama niye böyle bir hataya düşmüşler anlamak zor.. Yahu o renk ve ön/arka ayaklar nedir, hiç mi aslan görmediniz.. Kabul Avrupai bir havası var çok da kötü değil ama insan bari 100. yılda daha iyi şeyler bekliyor..

29-12-04, 14:27
Ön ve arka ayaklar daha çok atın toynaklarına benzemiş bence..

M.Yasin Cakmak
29-12-04, 14:27
Yok efendim gönderilen ve oylanan tasarımlar 100. yılın ağırlığını kaldıracak düzeyde değilmiş. Özel şirkete yaptırmışlar falan filan. Toys r us mı acaba bu özel şirket? Ben çok daha kaliteli youncak logoları biliyorum.

korcank
29-12-04, 14:39
Ee, cidden rezalet... Bek Ajans, bu çalışmasının (!) ardından, herhangi bir ticari iş alabilir mi, merak ettim.

Saçlarına kuaförde şekil yapmış, açık ve koyu kahverengi fistan giyen kurt - ayı kırması bu hayvanın, neden geleceğe değil de geçmişe baktığını anlayabiliyorum. 100 Yıllık tarihte bugünkünden daha kötü, daha zevksiz, daha beceriksiz bir yönetim olup olmadığını merak ediyor. Ayrıca; geleceğe bakmaya da utanıyor.

Bu skandalı ortaya çıkartmak için 15 kişilik Seçici Kurul 6 ay çalışmış, defahatle toplantı yapmış... Pazarlama A. Ş. ve Galatasaray Spor Kulübü de; yine aylarca uğraşıp bu faaliyete tüy dikmiş!..

Emeklerine yazık! Rica etselerdi Mahmut Uslu 2 günde bir şeyler hazırlatır, gönderirdi. Olmadı, herhangi bir anaokulunda öğleden sonra resim çalışmasında konu olarak Galatasaray'ın 100. Yılı logosu belirlenseydi, sonuç bu ucubeden daha iyi olurdu.

Ayıp! Gerçekten ayıp!

UmBeRtO GS
29-12-04, 15:07
Rezalet, seçe seçe bunu mu seçmişler.
Bi aralar Galatasaray.Org'da oylama vardı ve hatırladığım kadarıyla bu logo o oylamada yoktu. Madem ki taraftarın düşüncelerini ciddiye almayacaktınız neden o göz boyama anketini yaptınız.
Arkadaşların dediği gibi renklerin bizim rengimizle alakası yok, aslan aslana benzemiyor. Çok zevksiz ve özentisiz bir logo... Ayıp

osvaldo
29-12-04, 15:35
Yumoş reklamındaki kirpiye benziyo. Bunu logo diye çizeni de seçeni de canı gönülden tebrik ederim. Süper zevk sahibi insanlarmış gerçekten. Ayrıca sevimsiz mahlukatın kuyruğu da 100 yazısının ırzına geçiyor.

Sheva
29-12-04, 15:43
Neyseki yazıyı da aslanın yönü doğrultusunda yapıp 001 yazmamışlar.. Allahaşkına kendi kendinize bir yürüyen çöp adam çizin, 100 kişiden biri sola doğru yaparsa logoya bir laf daha etmiycem..

Onur1905
29-12-04, 16:08
Bu yönetim ve icraatları baştan aşağı üniveristelerde taz konusu falan olmalı.Ellerini attıkları her şey berbat hale geliyor.

Bir çok rezaletin arasına bir de bu eklendi.

Tark1905
29-12-04, 16:18
Tamam, sarimiz tam sari degil, ama turuncu da degil! Kirmizi da neredeyse bordo. Arkadasin dedigi gibi, roma'nin renkleri gibi olmus. Aslanin igrenc cizimine hic girmiyorum, sadece "kotu". Bir de gururlanarak 6 ayda yaptik demiyorlar mi.... Tam komedi.

ELVIS
29-12-04, 17:48
Ayi desem ayi degil, aslan desem aslan degil, kurt desem kurt degil, sarisi yok, kirmizisi yok, ömründe aslan görmeyen biri cizmis bunu.
Yaziklar olsun birde alti ay calsmislar güya.
Böyle logo 100 yilimiza hic ama HIC yakismiyor !

Tepki versek degistiremezmiyiz ??

Bengü Cakmak
29-12-04, 17:56
biraz cocukcu.. ama 100. yil cokda önemli degil bence logo yapilmasi bile sacma

Bengü Cakmak
29-12-04, 18:23
İşte 100. Yıl Logosu

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Turgay Kıran ve Galatasaray Spor Kulübü İletişim Koordinatörü Sara Koral Aykar, kulübümüzün 100. Yıl etkinlinklerinde kullanılacak olan 100. Yıl logosunu Galatasaray Sportif AŞ Binası'nda düzenledikleri bir basın toplantısıyla tanıttılar.

2005’in Modası!
Galatasaray’ımızın 100. Yılında kulanacağı özel logo nihayet belirlendi. 6 aylık süre boyunca binlerce Galatasaraylı birbirinden güzel ve farklı tasarımıyla, 100. yılımıza damgasını vuracak logoda pay sahibi olmak için yarıştı. Amaç, Galatasaray'ın bu özel yılına en uygun logoyu ortaya çıkarabilmekti. İşte 100. yıl logosu seçiminin merak edilen 6 aylık öyküsü...

Nisan ayının sonlarında, Hürriyet gazetesinde bir ilan yayınlandı. İlan, ‘Galatasaray’ımızın 100. yıl logosunu siz yapın’ başlığını taşıyordu. İlanın metni ülkemiz için pek de alışılmış olmayan bir çağrıda bulunuyordu. Galatasaraylılar’dan 2005 yılında başlayacak 100. yıl etkinliklerinde kullanılacak, Galatasaray’a yakışan, bu tarihi yıldönümünü temsil edebilecek yaratıcı çalışmalarını göndermeleri isteniyordu.

Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan ilan daha sonra Galatasaray’ın kendi mecralarında da (resmi sitede ve dergide) tekrarlandı.

Etki büyüktü. Sanki Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında yaşayan Galatasaraylılar böyle bir çağrıyı bekliyorlarmışcasına hazırlanmışlardı. Duyurularda belirtilen adreslere, kısa bir süre sonra birbirinden güzel ve farklı 100. yıl logo tasarımları ardı ardına gelmeye başladı.

Hedef, Katılımcılık
"Aslında amacımız 100. yıl öncesinde bir hareketlilik yaratmak ve Galatasaraylılar’ı katılıma davet etmekti" diyor 100. Yıl Komitesi Başkanı Turgay Kıran. İster amatör, ister profesyonel Galatasaray için düşünen zihinler, bu sefer Sarı-Kırmızı için çizebilir, tasarlayabilirdi: "Her Galatasaraylı’yı 100. yılımızda hep birlikte olmaya davet etmek istiyorduk. Yarışma, hedeflediğimiz katılımcılığı ortaya çıkarabilecek en iyi araç oldu".

Nitekim öyle oldu. Bir logo tasarımı yarışması için kaç tane katılım olabilir? 40? 70? 180? Belli bir uzmanlık gerektiren, en azından bir miktar çizim becerisi gerektiren bu yarışma, konu Galatasaray olunca sınırlarını genişletmekle kalmadı, adeta patlattı! Evet, herkes iyi çizemiyordu, belki de çoğu hayatlarında ilk kez kalem-kağıda sarılıp sanatsal bir faaliyet içine giriyorlardı. Ama ne farkeder, Galatasaraylılar’ın hayal gücü vardı!

Kulübe ulaşan logo önerilerinin sayısı binlerle ölçülüyordu. Yarışma fikrinin arkasında yatan ‘katılımcılığa çağrı’ hedefini bulmuştu. Adana’dan Urfa’ya, Nazilli’den Los Angeles’a, Trabzon’dan Silifke’ye, Kore’den Hollanda’ya ülkenin ve dünyanın dört bir yanından binlerce (tam olarak 3.427!) örnek masalarımızı, bilgisayarlarımızı doldurmuştu.

İlkokul Öğrencileri Bile....
"Biliyorum, bu kağıda çizdiklerim güzel olmadı. Eminim ki siz daha iyisini çizebilirsiniz. Benimkisi kafamda var esas ve çok güzel oldu bana göre!"

Bu satırları yazan 9 yaşındaki Nurullah, "kafalarındaki"ni okul defteri kağıtlarına özene bezene çizip gönderen ilkokul-ortaokul çağındaki genç Galatasaraylılar’a sadece bir örnekti. Sadece çocuklar mı? Elbette hayır. Adı reklam dünyasınca bilinen birçok ünlü grafiker ve art direktör, bağımsız tasarımcılar, eli yatkın, çizime yetenekli üniversite öğrencileri, genç-yaşlı yüzlerce Galatasaraylı hep birlikte 100. Yıl logomuz için çalışıyordu... İyi, kötü, mükemmel veya vasat… Gönderilen hiçbir esere böyle bir sıfat yakıştıramıyorduk, çünkü bizler için her çalışma, Galatasaray’ın 100. yılına Galatasaraylılar’ın daha o günden yaptığı en büyük katkıydı…

Ancak 3.000’i aşan 100. yıl logosunun, yarışma ilanlarında belirtildiği gibi, "halkoyu"na sunulması mümkün değildi. Özel gündemle toplanan 100. Yıl Komitesi’nin üyeleri ilk elemeyi yaptıklarında, ellerinde hala 100’e yakın logo vardı. Ancak 2. toplantıda eser sayısı 16’ya indirilebildi. Oysa ilanda halkoyuna sunulacak eser sayısının 10 olacağı bildirilmişti. Haziran ayının sonunda resmi sitemizde logo adayları açıklandı. 3 hafta süren oylama süresi boyunca logolar Galatasaraylılar’ın beğenisine sunuldu. Resmi sitede yapılan oylamaya, bazı gazeteler de kendi sayfalarında eşlik etmek istedi. 3 hafta sonra toplam 13.000 Galatasaraylı'nın oyu 16 değişik logo arasında dağılmıştı. İlk 3’e giren logolar ise ayrı bir tartışma yaratmıştı. Birinci seçilen logonun, İngiliz Premier Ligi’nin aslanıyla benzerliği gözden kaçmamıştı. İkinci gelen logo ise, Galatasaray’ın 1920’li yıllarda ilk kez kullandığı "gayın-sin" logosuyla bugünkü logoyu birleştiriyordu. Logoların Seçici Kurul’a gönderilme vakti gelmişti. Seçici Kurul üyelerini zor saatler bekliyordu…

Gönüllü Üyeler
Seçici Kurul üyeleri, gönüllü olarak biraraya gelen, alanında uzman Galatasaraylı profesyonellerden oluşuyordu. Okan Bayülgen, Faruk Bil, İzzeddin Çalışlar, Tuncay Çobanoğlu, Levent Erden, Mehmet Ali Erdoğan, Ateş Ünal Erzen, Fatoş İnhan, Turgay Kıran, Ebru Köksal, Yavuz Özçelik, Mehmet Şenol, Osman Uslu, Ahmet Ünüvar ve Ahmet Yolalan, 27 Temmuz tarihinde Mecidiyeköy’deki binamızın 1. katındaki büyük toplantı salonunda biraraya geldiler. Uzun saatler süren toplantının bitiminde alınan karar, tam anlamıyla "profesyonelce" idi. Uzmanlar, internet sitesinde yapılan oylamada dereceye giren eserleri tek tek incelemiş ve aralarından Galatasaray’ın 100. yılını taşıyacak güce sahip bir eser maalesef olmadığı kararını almıştı. Birinci olarak en büyük sorun, halen kullanılmakta olan Galatasaray logosunun birçok eserde doğrudan yeralmasıydı. "100" rakamı ile "Galatasaray logosu"nun kombinasyonuları güzeldi elbette ama Galatasaray, yeni bir logo istiyordu. 100. yılını bu yeni logo ile başlatmak ve 2005’de yeni logonun simgelediği yeni bir marka oluşturmak istiyordu: 100. Yıl Markası... Kurul üyelerine göre, Galatasaray 100. yılını simgeleyecek logo, Galatasaray’ın yeni vizyonunu, yenilikçiliğini içinde barındırmalı ve şanlı geçmişini geleceğe taşıyacak bir kılavuz olmasının yanı sıra yepyeni olmalıydı. Böyle bir logo da Türkiye’nin, hatta dünyanın logo tasarımında uzmanlaşmış, üstünlüğünü bugüne kadar yaptığı ve halkın belleğine kazınmış üstün logo tasarımlarıyla çoktan kabul ettirmiş isimler tarafından yapılmalıydı. Türkiye’de bu kelimelerle tanımlanabilen isimlerin sayısı ise bir elin parmaklarının yarısını bile geçmezdi.

Seçici kurul üyelerinin tümünün oybirliğiyle Galatasaray 100. Yıl logosunun tasarımını üstlenmesi için teklif götürülmesi kararlaştırılan firma, kurucuları arasında ünlü tasarımcıların da bulunduğu Bek Ajans oldu. Seçici Kurul üyelerinden, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Ahmet Yolalan’ın girişiminden olumlu yanıt almasıyla 100. yıl Logosunun seçimi macerası, yeni bir safhaya giriyordu.

Denemeler Yapıldı
Bek Ajans, yaklaşık 1 ay sonra yepyeni bir tasarım anlayışıyla, verilen ayrıntılı brief’e uygun olarak hazırladığı 100. Yıl Logosu önerisiyle Seçici Kurul’un karşısına çıktı. İkinci kez toplanan Kurul, yeni öneriyi büyük çoğunluk oylarıyla kabul etti. Teknik bir düzeltme sürecinin ardından yenilenen logo önerisi, Galatasaray Yönetim Kurulu’nun karşısına çıkmaya hazırdı.

Galatasaray Yönetim Kurulu, Pazarlama A.Ş.’nin de onayını alarak (çünkü yeni logonın birçok ürün üzerinde olacağı için, sadece güzel olması yetmiyordu; aynı zamanda uygulanabilir olması nakışa, baskı uygulamaya "gelmesi" gerekiyordu.) Bek Ajans’ın hazırladığı logoyu kabul etti. Bu süreçte, Galatasaray Pazarlama A.Ş., yeni logonun ilk uygulamalarını büyük bir gizlilik içerisinde değişik ürünler üzerinde gerçekleştirmişti bile.

Dergimiz çıktığında, bütün Galatasaraylılar yeni 100. Yıl logosuyla tanışmış olacak. Yıllardır Galatasaray denince Galatasaray logosunu görmeye alışık olan gözler, yeni logoyu ilk kez gördüğünde büyük olasılıkla başlangıçta yadırgayacak. Ama yenilikçiliğin simgesi olan Kulübümüzün 100. yıl için gerçekleştirdiği bu radikal adıma en çabuk uyumu da yine biz Galatasaraylılar göstereceğiz. Çok kısa bir süre sonra yeni logomuz tişörtlerin üzerinde, otomobil camlarında, bayraklarda, iş yerlerinde ve evlerde, kısacası her yerde olacak. Ona alışacağız ve eminiz ki gururla üzerimizde taşıyacağız.

Genco
29-12-04, 18:39
Yumoş reklamındaki kirpiye benziyo. Bunu logo diye çizeni de seçeni de canı gönülden tebrik ederim. Süper zevk sahibi insanlarmış gerçekten. Ayrıca sevimsiz mahlukatın kuyruğu da 100 yazısının ırzına geçiyor.

:koptum:

gian
29-12-04, 18:40
Gercekten rezalet; rezalet olması ötesinde basın toplantısında ortaya cıkan görüntü de komik ötesi..Belli ki bu reklamcılar tipik yöntemlerle iyi kakalamışlar loguyu..Turgay Karan anlatıyor, işte bu ayaklar azmi, gücü ve br sey daha vardı, dur diyip önüne bakıyor, kararlılıgı temsil ediyor diyor :) Tipik reklamcı cümlelerini bunlara sunmuslar onlar da iste hayran olmus..Sonra Kıran'ın yanında bir kadın var, O daha komik ve O kadın nasıl Galatasaray'la ilgili bir işte sorumlu oluyor anlayabilmis degilim..Diyor ki, işte bu yüz şunu şunu simgeliyor..Yani bize öyle anlattılar diyor sonra..Her cümlesinden sonra, öyle anlattılar diyor :)

Allahım aglayacak halimize gülüyoruz..

Bela okuyorum hepinize icimden Galatasaray'i boylesine vizyonsuz yonetenler!

gian
29-12-04, 18:48
Yine de reklamımızı yapalım..

100. Yıl Logolu ürünler GS Store'larda !

100. Yıl Logolu ilk ürünler Galatasaray Store'da. Bugün Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Turgay Kıran ve Galatasaray Spor Kulübü İletişim Koordinatörü Sara Koral Aykar tarafından medyaya prezantasyonu yapılan 100. Yıl logomuzun yer aldığı t-shirt ve atkıları tüm Galatasaray Store'larda bulabilirsiniz.

Kulübümüzün 100. yıl etkinliklerinde kullanılacak olan 100. yıl logosunun süslediği bu ürünler Galatasaraylılar için en güzel yılbaşı hediyesi!

http://www.galatasaray.org/images/haber/1189.jpg

http://www.galatasaray.org/images/haber3/gs100yillogolu_tshirt.jpg

http://www.galatasaray.org/images/haber3/gs100yillogolu_tshirt_zoom.jpg

http://www.galatasaray.org/images/haber3/gs100yillogolu_tshirt_zoom.jpg

İnsan manken kullanır en azından şu resimler icin..Ah Ah!

LuisFigo
29-12-04, 19:40
resimdeki bayan biraz kilolu :)

Bengü Cakmak
29-12-04, 21:00
figo biraz degil biraz cok kilolu :lol:

ne bayan bulmusuz dogru dürüst sunu tanitacak nede logo :lol:

yada gögüs kismi gerdirsin logo büyüsün diyemi kilolu bayan sectiler anlamadim gitti ben bunu bana biri aciklasin ltf :lol:

kara01
29-12-04, 21:33
bula bula bunumu buldular logo olarak hic de hos degil :kizgin:

chivu
29-12-04, 22:08
ALMAYIN ALDIRMAYIN...Bu adamlar ancak bu dilden anlarlar. Bu nasıl bir rezalettir yüzüncü yıl logomuzzdaki hayvanın ne olduğunu bile çözemiyoruz...Galatasaray renkleri bunlar mı?? TöbeTÖbe

Dikici
29-12-04, 22:38
Başlık çok yalnış olmuş..

sana göre rezaletse bana göre değil..

ayrıca logo çok sevimli ve esprili olmuş..

renkleri de sarı kırmızı..

ben LOGOYA SAHİP ÇIKIYORUM..

beğendim..

LuisFigo
29-12-04, 23:13
Başlık çok yalnış olmuş..

sana göre rezaletse bana göre değil..

ayrıca logo çok sevimli ve esprili olmuş..

renkleri de sarı kırmızı..

ben LOGOYA SAHİP ÇIKIYORUM..

beğendim..

:lol: evet logomuzdaki yaratik cok sevimli,ansiklopedileri arastiralim,tas devrinde yasamis bi hayvan olabilir :D

Sheva
29-12-04, 23:19
Olabilir, yıllar boyunca küçük çaplı değişimler geçirerek bugünkü bildiğimiz aslan haline gelmiştir :)

Fakat şu an için tanıtan manken bence logoyu da geçti, yuh be kardeşim sokaktan mı çevirdiniz diycem ama bu kadar göbeklisi öyle rastgele de bulunmaz, bilerek seçilmiş olabilir..

M.Yasin Cakmak
29-12-04, 23:34
Para yok abi :) Kızcağız TV'ye çıkıyorum diye üstüne para vermiştir :).

gian
29-12-04, 23:36
Manken degil o, muhtemelen bir calısan filan..

ÖNDER RB
29-12-04, 23:44
99. yil töreninde kullanilan sonsuzluk logosu çok daha guzel ve anlamliydi.

arastirin bu logo icin en az 100 bin dolar gitmistir.

olayin ciddiyetsizligi tanitimda fotograf verdirdikleri hatundan belli. hic utanma siikilma da yok bu heriflerde.

Leotheking
30-12-04, 00:31
Ben Logo yu bilmem de 100.yıl için siz benim resimleri kullanın logo diye... :lol: Hem Aslan'ı Aslan hem de kupası kupa... :D

http://www.leomarine.com/GS/gsaslan1.jpg

http://www.leomarine.com/GS/gsaslan2.jpg

tyisik
30-12-04, 03:50
bunlar sirf taraftara inat olsun diye bunlari yapmiyorsa ben baska bir demiyorum oturup 5 dakika karalasam bundan daha guzel bir sey ckardi hic mi bir Allahin kulu bu guzel olmamis demedi yonetimde

SuperCimBom
30-12-04, 11:41
bence cok güzel zevk meselesı...
bana göre secenlerın zevkı yoksa sızınde yok...
bılıpde kendınız yapıp kendınız secseydınız

30-12-04, 11:49
SüperCimbom öyle bir imkan var mıydı sence? Taraftarların oyladığı logolar zaten seçilmedi. Bunun dışında ben o komitede olsam bu logoyu hayatta seçtirmezdim. Senin dediğin bilip de transfere de karışsaydınız demeye benziyor..

gian
30-12-04, 13:01
Sabah'tan:

Bu ne biçim Aslan?

100. yıl logosuna tepki yağıyor. Taraftarın kimi logodaki aslanı ayıya, kimi de kirpiye benzetti....

Cimbom'da logo şoku... 100. Yıl Çalışma Komitesi'nin başında bulunan 2. Başkan Turgay Kıran dün, 100. yıl için hazırlanan logoyu tanıttı. 100 rakamı ve aslan figürüyle hazırlanan logo camiada tepkiyle karşılandı. Grafik dünyasında duayen kabul edilen Bülent Erkmen'in tasarladığı logoyu beğenen kimse çıkmadı. Özellikle eleştiriler, aslan figürünün ayıya ya da kirpiye benzediği ve renklerin kötülüğü üzerine yoğunlaştı. Logonun tanıtımdan sonra Turgay Kıran, "Yaşanan sıkıntının biz de farkındayız. Gerekirse değişiklik, oynama yapılır" dedi... Dolaylı yoldan başka bir savunma ise kulübün resmi sitesinde yapıldı.

Nakışa uygunmuş!..
Logonun baskıya, nakışa uygulanabilir olması gerektiği, seçim yapılırken bu unsura da dikkat edildiği anlatıldı. Ancak bu sözler taraftarı yatıştırmaya yetmedi. Herkes logonun çok kötü olduğu konusunda birleşti. Şimdi yönetimin ne yapacağı merakla bekleniyor.

reallion
30-12-04, 13:06
100.yıl faciasıdır bu

Bengü Cakmak
30-12-04, 13:11
birde basin toplantisinda logoyu nasil överim diye ugrasdik... yok ayaklari yere basiyormus vb. sacmaliklar... allahim dinleyemedim bile utancimdan

UmBeRtO GS
04-01-05, 04:11
Bu da benim naçizane 100. yıl logom, her erkek alacağı ürünün üstünde bu logoyu görmek ister :D

http://groups.msn.com/_Secure/0SAD3AjIV*QT8mdhGURukudWW6cmgxcpySyVQQx9aEzcobnwZQ n3dYfxHK0lD1lYHuqff7LxDcaRcQaFqkeScCamBEgAH!q0O*mO 6GVHu2lROAAAAynJnAg/Clipboard010.jpg

Şeref
06-01-05, 03:04
ultrAslan logo ile ilgili topicler kilitlenip, bazı postlar silinmiş..

alisamiyen.net de bu esinlenilen ve taraftarı adam yerine koymayan abuk logo başlığa yerleştirilmiştir.

endüstriyel futbol sevdalılarına burdan selamlar..

Ben alisamiyen.net ve ultrAslan'da yazmayı bu sebeple orada da duyurarak bıraktım..

Kalan sağlara duyurulur.

Merci!

Şeref
06-01-05, 03:11
Bu kadar açık bir benzerlik eğer hala neler olup bittiğini görmemize mani oluyorsa, biz niye bakıyoruz, neden gözlerimiz var, neden okuyoruz, yazıyoruz, konuşuyoruz yahu..

Resmi sitesinde yazıp ilan ettiğinin aksine hareket eden bir kulüp, ilan ettiğinin aksine ve saygısızca söz verdiği gibi katılımcılarla iletişime dahi geçmemiş bir kulüp, kurdukları komite tarfaından işin ihaleyle değil ricayla verildiği ve ücret ödenmediği söylenen, taraftara adam gibi bir lansman bile yapılamadan sunulan, haliyle beğenilmeyen, tepki alan bir logo ve aşağıdaki aşırı benzerlik... Ben bunu yaptım diye ortaya çıkacak biri olduğunu sanmam, Bek Ajansın profesyonelliğine güvenelim derim, günahını almayalım, bence bu işte onların adı hatır için falan kullanılmış olmalı. Yoksa adam Galatasaraylı değil, futbolla ilgisi yok, ne diye bu iş bilmezlere bedava logo tasarlasın. Hakikaten akıl almıyor. Kendi ağzından bunu ben-biz yaptık diyeni duymadıkça inanmam.

Ayıp denen bir şey var. Lütfen uydurmayalım derken bunu kast etmiştim. Bu benzerliğin ne anlama geldiğini bilmek için uzman olmaya gerek yok. Külahıma anlatmasınlar. Yok ayakların sağlam basışı, yok kuyruğun zorluğu, yok sağa değil de sola bakması, siyahın üzerinde iyi duruyormuş, nakışa da müsaitmiş vb..

Merci!

http://www.galatasaray.org/images/haber/gs100yillogo.gif
http://www.ultraslan.net//~fast4u/LionSmall.gif

http://www.lion-publishing.co.uk/features/LionSmall.gif
http://www.lion-publishing.co.uk/features/Aslan_Trust.htm

Merci!

gian
06-01-05, 03:19
Logo ile ilgili topiklerin kitlenmesi garip..Elbette onların tercihidir, saygı duyarız..

Lakin burda logoyla ilgili her türlü fikrini belirtmekte, tüm kullanıcılarımız serbesttir..

Parma Maniac
06-01-05, 03:41
walla resmen çalınmış bu.. işin kötüsü bunu yapan adam Türkiye'nin en iyi grafiklerinden biri.. çalan o olmuş yani.. ayıp..
ayrıca alttaki 3 kat daha aslan.. siyiah çizim olmasına rağmen..

Sheva
06-01-05, 11:56
Beşiktaş'ın sembolu aslan olsa demek birebir alacaklarmış, renklendirmeye de gerek kalmayacakmış.. Tabi bir de yönünün neden ters olduğu anlaşıldı, demek ufak da olsa bir fark yaratmak istemişler..

Topiclerin kilitlenmesi bence yanlış olmuş, sonuçta yakında tüm medyada çıkar bu haber.. O zaman insanların tartışmasını nasıl engelleyeceksiniz?