Tüm Versiyonu Göster : Sizce hangi şirket bu?
Fatih Altaylı'nın konu ile ilgili yazısı aşağıda, bana kalırsa olsa olsa türkiye'de (nedense) ofis kurmuş ancak türkiye'de iş yapmayan bir firma olabilir.. ilginç bir vaka..
Fatih Altaylı
Cumhurbaşkanı iş arar mı?
21.02.2008 09:37
Bugün yine Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’den söz edeceğim.
Yok yok merak etmeyin.
Konu Anayasa değişikliğini imzalayıp, imzalamaması değil.
Bir yasayı imzalamak da, imzalamamakta Cumhurbaşkanı’nın yetkileri arasında.
Benim bahsedeceğim konunun ise Cumhurbaşkanlığının yetkileri arasında olup olmadığını bilmiyorum ama son derece yakışıksız bir durum olduğundan hiç kuşkum yok.
Dünyanın en büyük çokuluslu şirketlerinden birinin Türkiye’deki genel müdürü ofisinde oturmaktadır.
Telefonu çalar ve sekreteri genel müdüre, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül sizinle görüşmek ister” der.
Genel müdür şaşırır.
Cumhurbaşkanı Gül ile hiç bir tanışıklığı yoktur.
Şirketinin de devletle, Çankaya ile bir işi de yoktur.
Aklına ilk gelen birilerinin dalga geçtiği olur.
“Bağla bakayım” der.
Sekreter telefonu bağlar.
Karşısında son derece resmi bir ses, “...’le mi görüşüyoruz” diye sorar.
“Evet” yanıtını alınca, “Sayın Cumhurbaşkanımızı bağlıyorum” der.
Genel müdür hala dalga geçildiğini zannetmektedir.
Fakat birdenbire telefonun diğer ucunda Abdullah Gül’ün sesini duyar.
Gül’le karşılaşmamıştır ama televizyonlardan sesini ve konuşma tarzını bilmektedir.
Şaşırır.
Nasıl hitap edeceğini bilemez.
“Buyrun Sayın Cumhurbaşkanım” der.
Gül hafif bir girizgahla hal hatır sorar ve ardından konuya girer.
“Biliyorsunuz gençler sizin şirkette çalışmak için can atıyorlar. Benim kızım da sizin şirkette çalımak istiyor. Mümkünse size yollayabilir miyim?” diye sorar.
Genel müdür şaşkındır.
Gençlerin bu şirkete girmek için can attığını bilmektedir.
Şirkette çalışan gençlerin kısa sürede yükseldiğini, şirketin yurt dışındaki ofislerinde çalışma şansı bulduklarını ve iyi para kazandıkları bilindiği için üniversiteli gençler arasında şirket çok popülerdir.
Genel Müdür bir Cumhurbaşkanı’nın kızına torpil yapmak için aramasına şaşırır.
Ne yanıt vereceğini bilemez. Çünkü şirketin çok sert işe alma prosedürleri vardır ve bunlar uluslararası kurallarla belirlenmiştir.
Yazılı bir başvuru yapılacak. Bu başvuru olumlu bulunursa yüzyüze bir görüşme sonrasında işe alıp almama kararı verilecektir.
Prosedür budur ama bunu Cumhurbaşkanı’na nasıl söyleyecektir.
Zordur ama söylemek zorundadır.
Genel müdür Abdullah Gül’e şu yanıtı verir:
“Efendim bizim şirketin çok katı kuralları var. İş başvuru formumuzu internet sitemizde bulabilir. Onu doldurup bize yollasın. Ben bir bakayım”
Abdullah Gül bu yanıtı beklememektedir ve beğenmez.
“Teşekkür ederim. O zaman biz başka yerlerle ilgilenelim” der.
Ben bu şirketin adını da, sanını da biliyorum.
Ama yazmıyorum.
Fakat olay aynen budur
Sheva abicim hoş güzel açmışsın topici ama sana şunu sormak istiyorum...
İşimize gelmeyen durumlarda bu gibi yazılarda isim isteriz kaynak isteriz değilmi?
Şirketin ismini ve bu Genel Müdürün ismini neden vermiyor Fatih Altaylı??
Cumhurbaşkanı'nın dürüst davranmadığını göstermeye çalışırken kendisi dürüst olup neden isim vermiyor?
İsim verilmediği sürece bu tarz yazılara kesinlikle inanmam...Bu yazı kimin aleyhine olursa olsun...
İşimize gelmediği zaman eleştirdiğimiz arkasından salladığımız insanların yazılarına, işimize geldiği zaman inanmak komik oluyor bana göre...
M.Yasin Cakmak
22-02-08, 23:20
Vay Gül vay çok acaip terbiyesizlik etmiş. Saol yüce insan Altaylı, aydınlattın bizi.
Bir baba kizinin gelecegi icin Cumhurbaskani oldugu halde bir kisiyi arayip ondan ricada bulunyorsa ben o babanin elini operim, belkide kizi cok istedigi icin kizini kirmayip aramistir bence yapilan hic bir terbiyesizlik yoktur, bir devlet dairesinin basina kizini atamamis, bir baba olarak bir ricada bulunmustur, ama bu bizim ulkede Cumhurbaskani AKP kokenli olunca terbiyesizlik oluyor
rybczynski
23-02-08, 00:26
Bir baba kizinin gelecegi icin Cumhurbaskani oldugu halde bir kisiyi arayip ondan ricada bulunyorsa ben o babanin elini operim, belkide kizi cok istedigi icin kizini kirmayip aramistir bence yapilan hic bir terbiyesizlik yoktur, bir devlet dairesinin basina kizini atamamis, bir baba olarak bir ricada bulunmustur, ama bu bizim ulkede Cumhurbaskani AKP kokenli olunca terbiyesizlik oluyor
Şaka yapıyorsun heralde..
Ne ricasından bahsediyorsun anlamadım. Eger haber dogruysa Adam Turkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı sıfatını kullanarak, o işe girebilecek başka bir insanın hakkının yenmesini ve Cumhurbaşkanının kızı olduğu için ona torpil geçilmesini istiyor.
Şimdi sen bu davranışa torpil istemek demiyorsunda kızını seven babanın masumane ricası diyorsun öylemi? Pes
M.Yasin Cakmak
23-02-08, 00:31
Arkadaşım siz ciddiye mi alıyosunuz şu adamı? Hayret birşey. Koskoca Cumhurbaşkanı iş dilenecek demek? Hemde hiç tanımadığı bir genel müdürden? Arkadaşım bu adam bu ülkede yaşamakta olan en önemli insan, kızına iş lazımsa 1001 tane arkadaşı vardır dünyanın her yerinde en üst seviyede. Biriyle bir muhabbet sırasında konuşuverir, olur biter. Artı o kız başvurduğu heryere zaten kendi de girer, çünkü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın kızı! Geçicek Altaylı bunları, doğru dürüst eleştirecek şey mi kalmadı acaba? Hayal kurmaya başlamış garip.
Yok Fatih Terim'in saftirik kızı bile Duke'e girmiş, Abdullah Gül'ün kızı iş bulamayacak...yok vallahi komik.
Belden aşşağı vurulmaya başlandı yine...
Çamur at izi kalsın...
Böyle saçma sapan konuları konuşmayalım artık...
Ayrıca siyasi konulu topicler yeterince uzamadan silinsin...
Şuan K.Irak ta operasyon yapılıyor ve simdiden 5 şehidimiz var biz nelerle uğraşıyoruz...
bir nevi katılıyorum, kendisinin mahdumları da londra merrill lynch'te çalışmaktadır zira, ki o girdiğinde daha dışişleri bakanı'ydı.. şimdi cumhurbaşkanı oldu ki, artık hiç sıkıntı çekmez zannediyorum.. tabi bu arada firmanın ismini de merak etmiyor değilim, bence hangi şirketse şu anda açığıa çıkmaması için dua ediyordur, malum boykot falan..
bir lafım da forumla ilgili, topiği inandığım veya inanmadığım için açmadım, ilginç olduğu için açtım.. buradan çeşitli sorgulamalara kalkışmayın, hakikaten yıldırdınız artık bu konularda insanları, bırakın konuşsun insanlar merak etmeyin birşey kaybetmezsiniz..
bu konuları konuştukça bir değil çok şey kaybediyoruz...
uzun zamandır tanıdığımız arkadaş bildiğimiz insanlar bu konular yüzünden küfür edip çekip gittiler...hemde bayan oldukları halde..
hiçbir zaman da yarar getirmedi bu forumda bunları konuşmak...
hepimiz yaşımızı başımızı almış insanlarız bu saatten sonra da fikirlerimizi değiştirecek değiliz ve at yarıştıracak değiliz...
en güzeli birbirimize zarar vermeden tadımızı tuzumuzu bozmadan bu konuları burda konusmamak...
M.Yasin Cakmak
23-02-08, 00:53
Doğanay...
Bence ciddiye alarak güzelce oku yazdıklarımı.
Önce yazıyla alakalı:
''Yeme beni arkadaşım'' diyerek başlamak istiyorum. Topik açıyosun, salak saçma uyduruk bir haber taşıyosun, sonra da habere ekleme yapıyorsun: 'Hangi firma acaba?' Ondan sonra ki mesajında gelmişsin ben doğru ya da yanlış demedim, ilginç geldi taşıdım diyosun. Abi, 'hangi firma' diye sormuşsun daha yazının başında, ne doğrusu ne yanlışından bahsediyosun? Baştan kabul etmişsin işte, Abdullah Gül'e çamur atan en saçma yazının bile Allah'ın emri gibi kesin olduğunu.
Şimdi ikinci paragrafına gelince:
Arkadaşım, kimsenin tartışmaktan kaçtığı falan yok. Şükür en haksız olduğum konuda dahi gayet mantık çerçevesinde ve kimseyi kırmadan sonuna kadar tartışabilirim, çok da yetenekliyimdir bu konuda. Lakin,aynen senin de olduğun gibi, ben bu forumun yöneticisiyim. Burada yazarken önceliğim(iz) forumun ve forumda yazanın iyiliğini düşünmek olmalı. Tartışmayı bilmeyen iki üç kişi, Fatih Altaylı'nın kabasından çıkan saçma bir haber için birbirini yer mi yemez mi, ortamın içine eder mi etmez mi diye düşünmek benim/bizim önceliğim(iz).
Ne kaybedecek mişiz Allah aşkına? Abdullah Gül benim babam mı? Yaptıysa bir şerefsizlik bulsun belasını, ama bu forum benim evim, asayişinden de ben sorumluyum, ilerisini düşünmekte benim görevim. Ben böyle saçma sapan şeyleri ve buna yapılan saçma sapan yorumları okumak için Haberturk çöplüğünü kullanıyorum. Orası ve binlerce türevi varken buranın da içine etmenin bir lüzumunu göremiyorum. Bilmem anlatabiliyor muyum?
bu konularda sizden başka rahatsız olan bir kişi tanımıyorum forumda, dolayısıyla rahatsız oluyorsanız lütfen girmeyin, okumayın bu konuları 2 ay sonra bakarsınız bakalım 'asayiş'te bir sorun var mı yok mu .. siyasi bile olmayan neredeyse magazinel bir konudan bu kadar alınmanız hakikaten baygınlık verdi artık bana, birşey yazarken yine gerecek misiniz diye düşünmekten sıkıldım..
kaldı ki forumun asayişi gibi kendince çıkardığın ve kaynağı son derece meçhul bir kavramla buradaki tartışma, konuşma özgürlüğünü kısıtlayabilecek bir durum yok, bunu burayı okuyanlar gelir değerlendirir, ortak akılla bir karar alırız ve onu uygularız.. ama dediğim gibi bu konuda sizden başka rahatsız olan olmadığı için bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum, her konuda olduğu gibi burada da aşırıya kaçan olursa gerekli uyarı yapılır vs ama bir kişi çıkıp aşırılık yapacak diye de bu kadar insanın özgürlüğünü kısıtlayamazsınız.. buradaki insanların seviyesine falan hiç girmiycem, zira zaten bu seviyedeki bir yerde şu an tartıştığımız 'yasak' bile trajikomik düzeyde bir durum..
ayrıca konuya dönecek olursak, yazıyı okursun saçma der geçersin, hakikaten bunu bu kadar uzatabilecek bir psikolojiyi anlayamıyorum ben.. ben burada her türlü konuyu fikirlerine değer verdiğim insanlarla konuşmak, tartışmak, yandaş veya karşıt fikirler almak istiyorum, bunu kaldıramayacak, tahammül gösteremeyecek kişiler lütfen girmesin bu topiclere..
M.Yasin Cakmak
23-02-08, 01:16
Doğanay, karşıt görüşte insanların olmadığı bir dünya ne güzel olurdu değil mi :)?
Bu foruma başlarken biz siyaset yasak dedik, uymadığımız her seferinde kavga çıktı. Çünkü bu dünyada tek siyasi görüş yok, birileri yazsın 'siz de bakmayın kardeşim' de olacak iş değil. O nedenle, özellikle Ata gibi bir adamın dahi bu nedenle forumu bırakmasından sonra, benzeri birşeye fırsat verilmeyecek.
Ben yazmam dert değil, ama ikili tartışma görürsem yazdırmam da. Burası Galatasaray forumu, Galatasaray tartışalım. Saray Cafe eğlence bölümü eğlenelim, mesela bu Fatih Altaylı sıkışı acaip eğlendirdi beni, çok saol. Ama menfi birşeye dönüştüğünü görürsem bu topikte kapanır abi.
Hadi kolay gelsin.
yasin, sen beni zerre tanımadığın için bu topici açarken buraya herkesin bak sen şu adamlara, en ufak şey için bile nelere kalkışıyorlar falan demelerini beklediğimi zannediyorsun heralde, oysa tam anlamıyla geyik sebeplerle açılmış bir topictir bu ve keşke bu kadar uzatmak yerine şu çok eğlendim lafını yazıp da geçebilseydiniz.. ama dediğim gibi abdullah gül'ün kızının işi ile ilgili bu son derece spekülatif yazıyı bile bu seviyelere getirebilen insanlar olarak sizin zihniyetinizi anlayabilmem tabi ki mümkün değil, şaşırıyor ve üzülüyorum bu hassasiyetinize sadece.. Ötesinde daha fazla mantık dahilinde açıklamalar getirebilmem veya polemiği sürdürebilmem mümkün değil, zira gün içinde işyerinde gırgırına iki dakika bahsettiğin ve muhabbet ettiğin konular burada forumun dibine dinamit koymuş gibi algılanıyor, hakikaten ilginç ve bir o kadar gerçek hayattan kopuk, yersiz bir reaksiyon..
forumda konuşulacak konulara gelince, genel ahlak ve türk ceza kanununa sığabilecek her tür konu bu forumda pekala konuşulabilir, bahsettiğin fazlaca ateşlenen 'ikili tartışma'lar olmadıkça da gayet keyifle tartışmaya katılınır ve okunur, kendini bu olgunlukta görmeyenler ise ya okumaz ya da kendini tutamayıp küfür eder ve forumdan atılır, yani sosyal hayatta ne geçerliyse burada da aynısı geçerlidir.. son olarak da şunun altını çizmek isterim, senin 'menfi' anlayışının sınırları gereğinden fazla geniş olduğu için, genel bir aksilik olmadığı sürece topiclere karışmamanı öneriyorum..
ben kesinlikle olayi siyasi boyuta tasimak istemedim ama simdi mesaji tekrar okuyunca tasidigimi anladim, o yuzden kusura bakmayin kimsenin siyasi gorusunu sorgulayacak birisi degilim, sadece efendiligine ve insanligina inandigim bir insanin siyasi gecmisinden dolayi devamli olarak bence haksiz yere medyada elestirmesine bir tepki idi, tepkim buradaki kimseye karsi degil, hepimiz birbirimizi tanimasakta cok seyler paylasiyoruz burada, o yuzden konunun buraya gelmesine belkide sebeb oldugum icin herkesden ozur dilerim, forumun bu tartsimalar yuzunden kaybedeci 1-2 kisi buranin tamamen bitmesine sebeb olabilir, to dan devam eden bu guzel olusum boyle tartismalar yuzunden bitmesin
Gemicikler damatların genel müdürlükleri likit yumurtalar hepsi yalan apak hepsi hiç yolsuzluk yok, yav bu adamlar bu kadar mı sütten çıkma ak kaşık niye bu kadar savunmak için kasıyorsunuz hart zurtla memleket yöneten adamları aslında sorumun cevabını biliyorum ya neyse kaflar kuma gömülmüş bi kere....
Namelessonegs
23-02-08, 03:26
KPSS sınavında ki duzenbazlıkları da cabası...hala Cemil Cicek denen adamın damadı ve gelinin ne duzenbazlılklarla kamu kurumlarına yerlesmelerini iceren tasarılar gundemde...Haberlerde cıkan milletvekillerinin elindeki kagıtlar da mı faso fiso...Allah hepimize sabır ve ihsan eyle yarabbi..Keske resurrection(yeniden canlandırma) olsa da Ataturk'u uyandırabilsek...İstikrar istikrar dedik,rusvette,yolsuzlukta,enflasyon da muthis bir istikrar var..
M.Yasin Cakmak
23-02-08, 06:56
E al hadi bakalım. Üsluba bak, cevap ver kavga çıksın, sevdiğin saydığın adamlarla papaz ol.
Kişisel laf sokma olmadan siyasi tartışma olmaz abicim, doğasında var bu işin. Bu topikte gider yakında.
Yok Fatih Terim'in saftirik kızı bile Duke'e girmiş, Abdullah Gül'ün kızı iş bulamayacak...yok vallahi komik.
Saftirik oldugunu nerden biliyorsun ki?.. Tanisikliginiz mi var?.. Doganay'a bu haberin kaynagi nedir, sirket hangisidir diye soruyosun da, sen neye dayanarak o kizin saftirik oldugunu ima ediyorsun?.. Bu yorumunu buraya yazmana neden olan kaynak, mesnet nedir?..
Saftirik oldugunu nerden biliyorsun ki?.. Tanisikliginiz mi var?.. Doganay'a bu haberin kaynagi nedir, sirket hangisidir diye soruyosun da, sen neye dayanarak o kizin saftirik oldugunu ima ediyorsun?.. Bu yorumunu buraya yazmana neden olan kaynak, mesnet nedir?..
Karışmayayım diyorum ama kelime oyununu çok güzel beceriyorsunuz...
ceyhun ancak bu kadar olur, dün akşam bu konuda yasin'le karşılıklı yazışırken, zamanında sizin yaptığınız Hz. Muhammed tartışmaları geldi aklıma ve yasin'e nerden nereye geldik gibisinden birşeyler yazacaktım eğer saat gecenin bir yarısı olmasa :) şimdi seni bu topicte görünce şaşırdım hakikaten, o zamanlar daha rahat konuşuluyordu bu konular, halen de konuşulabilir, yasin akp'nin medya üzerindeki baskıcı anlayışından az da olsa etkilendi demek ki :) ama yasin'in haklı olduğu bir konu var, bu konuları konuşurken kimsenin sizin fikrinizi kabul etmek zorunda olmadığını ve bunu tepesine vura vura (dolayısıyla bunun forum izdüşümü üslubu sertleştirmek oluyor) beceremeyeceğimizi bildikçe ve buna göre davrandıkça, buradan sadece güzel ve derin sohbetler çıkar diye düşünüyorum..
Buyrun, karisin.. Corba da bi tuzunuz olsun..
ceyhun ancak bu kadar olur, dün akşam bu konuda yasin'le karşılıklı yazışırken, zamanında sizin yaptığınız Hz. Muhammed tartışmaları geldi aklıma ve yasin'e nerden nereye geldik gibisinden birşeyler yazacaktım eğer saat gecenin bir yarısı olmasa :) şimdi seni bu topicte görünce şaşırdım hakikaten, o zamanlar daha rahat konuşuluyordu bu konular, halen de konuşulabilir, yasin akp'nin medya üzerindeki baskıcı anlayışından az da olsa etkilendi demek ki :) ama yasin'in haklı olduğu bir konu var, bu konuları konuşurken kimsenin sizin fikrinizi kabul etmek zorunda olmadığını ve bunu tepesine vura vura (dolayısıyla bunun forum izdüşümü üslubu sertleştirmek oluyor) beceremeyeceğimizi bildikçe ve buna göre davrandıkça, buradan sadece güzel ve derin sohbetler çıkar diye düşünüyorum..
şu mesajı şuraya da taşıyım da, birbirimizin gözünü oymadan hafif entellektüel, hafif komplo teorisyen, hafif ince mesajlı muhabbetler yapmak çok zor olmasa gerek..
M.Yasin Cakmak
24-02-08, 01:03
Ceyhun benim kaynağım var, bir arkadaşıyla Amerika dönüşü ve uçakta tanışmış, uzun uzun muhabbet etmiştik. Ayrıca o sadece konun ne kadar bariz olduğunu gösteren bir örnekti.
Doğanay, birbirimizin gözünü oymadan bu konuları tartışamıyoruz, daha önceden görüldü bu. Dediğim gibi sen, ben, bizim oğlan (Ceyhun :) ) olsak tartışırız, sıkıntı değil ama birisi ortaya bir laf atacak sonra o büyüyecek, herkes taraf olacak ve kavga çıkacak. Aynı şeyi 123123123 defa yaşadığım için bu konulara bu kadar sert yaklaşıyorum. Bunlar yazıyla tartışılacak şeyler değil, oturup konuşmak lazım. Aksi halde kötü oluyor sonu.
Seçim sonrası o topikte yazılanları unuttunuz galiba?
Bu konular genelde karsilikli konusulunca tartismasi zevkli oluyor ama net ortaminda malasef birbirimizi gormedigimiz icin bazilarimiz dozu kaciriyor, laf sokup kacmalar oluyor, ondan sonra okuyan bir laf sokuyor buyuyup gidiyor olay, Yasin bu konuda hakli sert yaklasmasinda
Buyrun, karisin.. Corba da bi tuzunuz olsun..
Abicim zamanında herkesin bi tuzu katıldı bu çorbalara sonra herkesin ağzının tadı bozuldu...
Burada herkesi çok seviyorum...Karşıt görüşlü insanlar olsakta ortak payede buluştuğumuz için herhangi bir önyargım yok...
Ama bu konular gerçekten burada konusulacak konular değil.Bende aynen Yasin abi gibi çekincelerim oldugu için bu konulara karşı çıkıyorum...Yoksa bu topicin konusu hakkında da tartısmayı devam ettirirdim...
3 günlük dünyada ne gerek var kalp kırmaya...
USAtaraftar
06-03-08, 02:31
Bu Kullanıcı Once Forumdan Uzaklastırılmıs Daha Sonra Kendı ıstegıyle Ayrılmıstır.
M.Yasin Cakmak
06-03-08, 22:19
Efe olayi isim vererek kisisellestirme lutfen.
Ufak tefek seylere takilip asil resmi gorememek bizim milletimize ozgu birsey herhalde. Neyse, onemsiz.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to