PDA

Tüm Versiyonu Göster : Romario futbolu birakti.

cozker
29-12-04, 08:17
İzledigim golcüler arasında bence en iyisi olan Romario'da sonunda futbolu birakmis. Özellikle Barcelona'daki ve ABD 94'teki futbolunu unutmak mümkün degil.. Şu yaşıyla bile bize gelse heyecanlanırdım herhalde. Güle güle Romario..

-----------------------------------------
Romario, son noktayı koydu
28 Aralık 2004 15:28

Dünya çapında ünlü Brezilyalı futbolcu Romario de Souza Faria, futbol kariyerine son noktayı koyduğunu açıkladı.

39 yaşındaki Romario, O Globo gazetesine verdiği demeçte, "Bıraktım. Oynamam mümkün değil. Artık futbol oynamak istemiyorum" dedi.

Brezilya milli formasıyla çıktığı 87 maçta 70 gol atan ünlü futbolcu, 114 maçta 95 gol atan efsanevi Pele'den sonra, Brezilya milli takımının en golcü futbolcusuydu.

http://www.internetspor.com/v3/futbol/haber.php?haberID=1935

Sheva
29-12-04, 10:50
En iyi döneminde bile göbekli denebilecek bir adamdı, geniş alanda çok hızlı olmasa da, dar alanda çok çabuk adam geçerdi.. Tabi en büyük özelliği son vuruşlarıydı ki golcülüğün esas şartı bitirici son vuruşlardır.. Romario da bu işin üstadıydı ama 8 sene evvel Barca'da oynarkan ağır diyebileceğim bu adam bu yaşa kadar nasıl oynamış hayret..

29-12-04, 11:09
Bu adam 500 gol mü ne atmış yahu kariyerinde daha fzla belki de.

cozker
29-12-04, 11:29
Tam olarak katilmiyorum Sheva.. Romario uzun alanda da oldukca suratliydi. 94 dunya kupasinda Hollanda'ya attigi golde topu orta alanin oralardan almisti ve ayaginda top varken arkasindaki savunma oyuncusu yakalayamamisti Romario'yu.. Yine PSV'de oynarken bir Ajax macini bilirim. Son dakikalarda tum Ajax'li futbolcular gol icin yuklenirken kendi ceza sahasi onunde topu alip 80 metre dripling yaparak gol atmisti ve hicbir Ajax'li yetisememisti.. Ama dedigin gibi Barca'daki son donemlerinde biraz gobek yapmisti. Gerci o haliyle bile rahatlikla gol krali olmustu Barca'da. Hemde 37 macta 34 gol atarak..

M.Yasin Cakmak
29-12-04, 14:15
Süper bir adamdı. 34'ünden bu yana bir gün GS'ye gelir diye bekledim durdum. Akıllı forvet oyuncularını her zaman sevmişimdir. Özlenecek adam.

UmBeRtO GS
29-12-04, 15:11
Romario çok büyük bir golcüydü. Hızlı, akıllı, son vuruşları harika bir oyuncuydu. Komple bir forvetti. Ama o büyük golcüyü Galatasaray-Barcelona maçında Bülent-Stumphf ikilisi durdurmuştu. :)
Romario gibisi gelmez...
İnşallah teknik adam olarak devam eder futbol yaşantısına...

Sovereign
29-12-04, 15:36
Çok büyük meziyetleri yanında çok da eziyetleri olan bir futbolcuydu...

Sahada yürüyerek top oynardı.Canı istemedikçe oynamazdı.Bencildi.Şımarıktı.Arkadaşlarıyla,TD ve basınla geçinemezdi.Antreman sevmezdi.Parayı severdi...

Renkli bir futbolcuydu.

gian
29-12-04, 22:14
Çok sevdigim bir oyuncudur Romario..Sheva'ya ben de katılmıyorum, istedigi zaman cok hızlı olabiliyordu Romario..PSV'de özellikle o ozelligi daha on plandaydı..Ama Barça'da oynadıgı zamanlar Barça o kadar kuvvetliydi ki, genellikle oyunu zaten yarı alana yıkıyorlardı ve Romario da hızını degil de cabuklugunu kullanıyordu sadece..

Coguna göre Pele'den sonra Brezilya futboluna gelen en buyuk golcü..

ErlikHan
01-01-05, 16:06
inşallah gene karar değiştirip Katar ligine falan gitmez
yahu bu kaçıncı jübilesi herifin :lol: ?

ErlikHan
09-01-05, 13:40
Romario bir yandan Vasco De Gama ile görüşüyormuş

dedim size bu herif dayanamaz döner diye :)