PDA

Tüm Versiyonu Göster : Youtube yasağı

continuum
20-01-08, 15:36
Yeni bir youtube yasağı ile karşı karşıyayız. Bakalım bu ne kadar sürecek? Bu durumun mantıksızlığı bir yana Youtube'un yaptığının da ahlaksızlık olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Tom Cruise'un scientology zırvalamaları hemen Youtube'a yaptığı başvuru üzerine kaldırılırken Türkiye'den gelen bir başvurunun bir taraflara sallanması beni üzüyor açıkçası. Youtube'un anladığım kadarıyla normalde politikası şu: "ilk önce videoyu kaldır, videonun kaldırılmasına itiraz edilirse durumu değerlendir". Bu durumun bize gelince "bana ne, kaldırmam" hale gelmesi, ülke olarak bize verilen değerin bir göstergesi midir acaba?

Sheva
20-01-08, 16:06
bir nevi doğru aslında, mesela ben bu akşam bursa maçının gollerini koysam, yarın lig tv'nin itirazıyla hemen kaldırıyorlar.. tabi orada telifli bir ürün sözkonusu ancak devlet veya telekom adına bu itirazları hangi organ yapıyorsa onlar da youtube'a sansür boyutunda bir video katliamı istemiyorlardır, büyük ihtimalle kaldırılmasını istedikleri 1 veya 2 videodur.. dolayısıyla youtube'un da burada biraz daha duyarlı davranması gerekiyor, bu tarz itirazların önünü açarak belki bunun gibi binlerce itirazla daha karşılaşmamak için yapmıyorlar ancak burada ayrımı iyi yapmaları gerekir (tam olarak nasıl bir video sebebiyle yasaklandığından haberdar değilim bu arada)..

scapula
20-01-08, 16:18
Firefox'a girip, 'watch' yazıp enter'a basın, ne oluyor bir söyler misiniz?

Bende çok garip, çok ilginç bir şey oluyor ama bir tek bende mi oluyor merak ediyorum.

Namelessonegs
20-01-08, 17:39
Dünyanın her yerinde sansür (abartı durum haricinde),insan haklarına ihanet,rezillik,rusvalık,kus beyinlilik ve gericiliktir...Bunun acıklaması da yoktur..Mac goruntusunu alıp veren youtube'den baska bi suru yer var,bunu yiyorsa Amerikada veya herangi bir medeni Avrupa ulkesinde yapsalardı bakalım,neler olurdu..Halkımız koyun tabi,nereye surersen me deriz..Saygısız videolar,ahlaksız icerikler varsa,yaparsın diplomasini,sildirirsin..Onu da beceremiyosan,orada bu is icin yerin yok zaten..
Yabancı kız arkadasım youtube'den muzik videosu linki atıyor ama ben giremiyorum cunku sansurlu...Utanc tabi..Aklı sırrı almadı kızın..Nasıl sansur olur diyor?olur cnm burası Turkiye,hersey olur..Sonra gelip hala bana masal anlatmasınlar,soyle boyle..Gunden gune 3.dunya ulkesi olma yolunda hızla yol katediyoruz..

continuum
20-01-08, 20:20
Tom Cruise'un scientology videosunu örnek vermemin nedeni bu olayın da daha dün gerçekleşmiş olması. Beyefendinin tarikatı-kilisesi gayet güzel videoyu Youtube'dan kaldırmayı başarmış. Youtube'a copyright infringement sebebiyle başvurmuşlar. Aynı şekilde kişilerden ve kurumlardan gelen her türlü talepleri de Youtube gayet güzel değerlendirmeyi biliyor, durumun haksızlığına bakmadan hakaret, marka ihlali vs. gibi konular söz konusu olduğunda hemen video hatta hesaplar siliniyor. (NBC-Universal'ın başvurusu nedeniyle videoları silinmiş olan biri olarak söylüyorum bunları ;) ) Bizi ilgilendiren videonun tam içeriğini bilmemekle birlikte Atatürk'ü maymunla özdeşleştiren bir video olduğunu okudum. Bu durumda bir ülkenin savcısından gelen bu başvuru nedeniyle derhal bu videonun kaldırılması gerekirdi, çünkü eften püften talepleri bile haklılığa bakmadan hemen yerine getiriyorlar. Size de gönderdikleri yazıda "eğer buna itirazınız varsa şuraya başvurun" diyorlar. İsyanım buna. Neyse, Türkiye'den gelen reklamlar kesilirse belki biraz etkilenirler. Bu arada, yine de Türkiye'den hala yotube'a girmek mümkün... ;)

arat44
22-01-08, 16:07
http://www.beatfiltering.com/

alin size youtube...

Mert Baydur
22-01-08, 22:07
kiev'de paso seyrediyorum youtube 2 gündür :)

USAtaraftar
23-01-08, 06:50
BU KULLANICI ONCE FORUMDAN UZAKLASTIRILMIS DAHA SONRA KENDI ISTEGIYLE AYRILMISTIR.

arat44
23-01-08, 14:41
iş?..

tatil?..

Namelessonegs
23-01-08, 17:50
kızlar? :kizlar:

Giga
23-01-08, 18:55
diziler, klipler???

Serkan1905
23-01-08, 21:53
-En büyük Fener!
-Sekter lan!

Zenci Cocuk :D

Serkan1905
23-01-08, 22:49
Hatta;

http://www.youtube.com/watch?v=OG25UvDUtTA

Recep Ivedik Fragmani

Saunders
24-01-08, 08:53
kiev'de paso seyrediyorum youtube 2 gündür :)

:lol: :lol:

Sheva
14-03-08, 00:22
youtube'a erişim yine Atatürk'e hakaret içerikli videolar sebebiyle durdurulmuş, yukarıda da yazdım bu videoları hiç izlemedim dolayısıyla hakaretin boyutunu bilemiyorum (ki çok da önemsemiyorum), ancak sürekli olarak bu mazeret gösterilerek getirilen yasaklarla ilgili başka pis kokular alıyorum açıkçası..

frodo555
14-03-08, 15:10
Bizim bürokrat tayfasının -ki buna hakim savcılar da dahil- youtube un ne olduğunu anlamalarını zaten beklemiyordum da; bu kadar gürültü koptuktan, 8-9 farklı yasaklamada bunun aslında bilgisyar cahilleri dışında hiç kimse için yasak olmadığı anlatıldıktan, internetin toptan kapatılması mümkün değilse herhangi bir sitenin erişiminin engellenmesinin mümkün olmadığı yazılıp çizildikten sonra hakim/savcıların hala ısrarla bu yolda yürümeleri bana bu adamların gazete okumadıkları tv seyretmediklerini düşündürtüyor ve açıkçası dünyadan bu kadar kopuk adamların elinde bir sürü yetki olmasından çok ama çok korkuyorum.

Allahtan yasaklamanın müknü olamayacağını anlamıyorlar, bir de anlasalar herhalde türkiyeden internete çıkışı da durdurma kararı verecekler.

frodo555
05-05-08, 22:43
Gene kapatmış gerizekalılar erişimi... Daha doğrusu gene kapatılabileceğini sanmışlar...

Artık 80lerdeki elektrik kesintilerine döndü bu iş ve acaip can sıkıcı... Fikir özgürlüğünün, ifade özgürlüğünün kesintiye uğraması da böyle birşeymiş işte..

Sheva
06-05-08, 00:14
içinde yaşaya yaşaya alışıyoruz ama dışarıdan bakıldığında o kadar komik gözüküyoruz ki, yazık türk halkı haketmiyor artık bu saçmalıkları.. ama tabi bunu youtube'la da sınırlayacak değilim, herşeyimiz baskıcı, fikre ve özgürlüğe karşı, youtube da bunun nacizane bir uzantısı..

Volkanus
09-05-08, 00:43
içinde yaşaya yaşaya alışıyoruz ama dışarıdan bakıldığında o kadar komik gözüküyoruz ki, yazık türk halkı haketmiyor artık bu saçmalıkları.. ama tabi bunu youtube'la da sınırlayacak değilim, herşeyimiz baskıcı, fikre ve özgürlüğe karşı, youtube da bunun nacizane bir uzantısı..Aynen,aynen.Youtube'a erişimi engelleyerek otorite kurduklarını sananlar aslında devlet otoritesini ne kadar zayıflattıklarını göremiyorlar(kimbilir gerçek amaçları belkide budur). Teknolojiden,internetten anlamadıkları için engelledik zannediyorlar ama ilgili bütün internet sitelerinde resimli,videolu Youtube'a girme yolları gösteriliyor,yasak koyanlarla dalga geçiyorlar.

GSpoison
28-05-08, 00:06
Bir yasak bir değil oyuncakmı bu ?

Sheva
28-05-08, 00:33
yok artık sağlama bağlamışlar, geçenlerde gazetede yazıyordu 3-5 mahkemeden daha ceza kararı çıkmış.. proxy vs de kullanmıyorum, bekliyorum bakalım ne zaman açılacak.. yazın bir de adli tatil geyiği vardır di mi, sonbahara kitlerler artık..

Saunders
28-05-08, 00:36
proxxye falan gerek yo www.vtunnel den girip cok rahat ulasabılırsınız...

Sheva
28-05-08, 00:40
hız düşüyor diyorlar, sonra videoyu kesik kesik izleyene kadar insanın sıtkı sıyrılıyor.. ama öyle alametleri yoksa bir girip deniyim bari, birkaç gol, klip vs'yi mobil cihaza atıyım, bir yerde mal gibi beklerken iyi oluyor..

Sheva
01-08-08, 17:49
dailymotion'a da erişim engellenmiş, güzel hareket, fazla palazlanmadan kesmek lazım bunların önünü..

bunun gerekçesi ne acaba, youtube gibi atatürk'e hakaret mi yoksa başka birşey mi, hayret ülkenin başbakan yardımcısı atatürk inkılapları için 'travma' diyor, gazetelerde her gün çarşaf çarşaf atatürk karşıtı yerli veya ısmarlama yabancı kaynaklı yazı yayınlanıyor ama youtube'da iki zibidinin işi olay oluyor nasıl oluyorsa..

fazla liberal arkadaşlar için de bir not; atatürk'e eleştiri-hakaret olmaz gibi bir derdim hiç yok, sadece eylemler aynıyken sonuçlar nasıl bu kadar farklı onu anlamıyorum..

M.Yasin Cakmak
01-08-08, 17:56
Birisi inceden hakaret oburu aleni hakaret herhalde Doganaycim :).

Youtube'de Ataturk'e soylenenleri TR'de birisi soylese oldururler adami.

GsMaNiA
01-08-08, 18:07
Hide Ip Platinium programını indiriniz youtube emrinizde. Mesela ben malezyadan baglanıyor gorundugum icin sorun yasamıyorum. Proxy sayfaları aracılıgıylaa girecem diyorsanız ktunnel.com cok basarılı.

Ota boka itiraz edip kapattıgımız icin artık youtube' un Türkiyeyi pek ciddiye aldıgını sanmıyorum . Bu tabi en populer sitlerden birioldugu icin cok goze batıyor ama yasaklı sitelerin sayıları bir hayli fazla. Geocities bile kapatılmıs artık zihniyet siz dusunun.

Nerval
01-08-08, 18:10
Di mi ? Sırf Atatürk için kapanıyor siteler.

Yalnız şöyle bir sorun var.

Atatürk diye dailymotion, youtube'de aratın; Atatürk'ü öven, o'nu yücelten, resimleri vs. videoları bulursunuz. İlk 100 video'da da bahsettiğiniz çeşit bir video çıkmaz.

Ama ...

Tayyip diye aratınca da .. İlk 100 video'da bir tane Tayyip'i destekleyen video bulamazsınız.

Atatürk için kapıyoruz ?

Oldu yedim ben de.

Ayrıca "kapanmıyor" ceza sana bana veriliyor, bizim bakmamız yasaklanıyor. Yoksa site açık.

M.Yasin Cakmak
01-08-08, 18:14
Hocam siteyi hukumet degil mahkeme kapatiyor, farkindasin degil mi? Mahkemenin kapatma nedeni de mahkemeye yapilan Ataturk'e hakaret basvurulari, onun farkinda misin?

Anca Turkiye'de olacak komediler iste bunlar ve salak sacma kanunlarimiza dayaniyor iste.

Sovereign
30-10-10, 23:03
Mahkeme kararıyla youtube tekrar serbest..

Bilginize..

:)

Cem Bom
01-11-10, 12:44
Çok sürmez bu özgürlük... Yakında kapanır yine..

frodo555
01-11-10, 13:52
Yemişim mahkemeyi, ister açsın ister kapatsın, böyle saçma denetim olmaz, zaten olamıyordu da...