PDA

Tüm Versiyonu Göster : Can Çobanoğlu 'sportif direktör' oluyor

Sheva
28-12-04, 03:52
Aslan'a Can simidi

Galatasaray futbolu, sportif direktörlüğe bağlayacak ve başına Milli Takımlar Menajeri Can Çobanoğlu'nu getirecek. Şube, takım ve ödemeler bu birim tarafından kontrol altında tutulacak

HALİL ÖZER

Başkan'ın projesi
SARI - Kırmızılı kulübün Başkanı Özhan Canaydın, futbolda devrim niteliğini taşıyan yeni bir projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı. Canaydın, futbol şubesi ile takımını bağlayacağı Sportif Direktörlük birimini kuracak ve başına da Milli Takımlar Menajeri Can Çobanoğlu'nu getirecek. Galatasaray Başkanı'nın, halen Ay - Yıldızlı ekipte görev yapan, ancak sıkıntılı olduğu bilinen Çobanoğlu ile önümüzdeki günlerde pazarlık masasına oturacak.

Köprü oluşturacak
CANAYDIN'IN düğmeye bastığı yeni projeye göre kurulacak Sportif Direktörlük, futbolun tamamından sorumlu olacak. Her türlü transfer çalışmaları, ödemeler, harcamalar bu birim tarafından gerçekleştirilecek. Ligde oynanacak maçlar sonrası bile medyaya, yönetici düzeyinde, sadece Sportif Direktör demeç verecek. Yönetim ile futbol takımı arasında köprüyü oluşturacak direktör, çalışmalarla ilgili sadece Başkan Özhan Canaydın'a bilgi verecek.

Yönetim beklemede
GALATASARAY'DA futbol şubesi kavramını tarihe gömecek bu proje ile ilgili olarak Başkan Özhan Canaydın henüz yönetimde bir tartışma başlatmadı. Sarı - Kırmızılı ekibin şimdiki şubesini oluşturan 2. Başkan Ergun Gürsoy ve Fatih Gökşen'in, yetkilerini sıfıra indirecek bu uygulama konusunda takınacakları davranış merakla bekleniyor. Ancak Canaydın'ın, Sportif Direktörlük konusunda taviz vermeyi düşünmediği de ileri sürülüyor.

Milliyet
----------------------------------

Vallahi de billahi de bir futbol takımını denetim altında tutmak, yönetmek ne zor işmiş ben bunu anlamadım.. Yukarıda okuduğunuz 'sportif direktör' tamamen kulübümüzün icadı bir kavram olup, 100. yılımıza özgüdür..

İşin şakası bir yana, Başkan'la Gürsoy arasındaki soğuk savaş ve çekişme daha ne kadar sürecek bakalım.. Bu tarz görevlerde denemediğimiz bir Can Çobanoğlu kalmıştı, onu da görmüş olucaz.. Kendisi uzun yıllardır Milli takımlar menajerliği görevini yerine getirmektedir ve her nedense kanımın bir türlü ısınmadığı bir kişidir..

LuisFigo
28-12-04, 05:26
batti balik yan gider :) bakalim daha neler görecegiz ...

28-12-04, 08:36
Yahu bu basketçi ne anlar? Daha önce de sorunlarda adı çıkmıştı bunun..

gian
28-12-04, 19:22
Eski Voleybolcu..Her devrin adamı bu sahsı hic sevmem..Galatasarayımda da gormek istemem..

28-12-04, 20:29
Doğru voleybolcuydu her neyse :D

tyisik
28-12-04, 20:46
Allah korusun

korcank
29-12-04, 02:10
Başka bir gazetede 2 gün önce Adnan Sezgin adı da geçmişti. Ki; (bence) hangi niteliği ile karşılaştırırsan karşılaştır, Çobanoğlu'ndan çok daha doğru, Galatasaray'a çok daha uygun bir isimdir Adnan Sezgin.

Fakat mesele kimin görev alacağı değil; söz konusu makamın ne kadar yararlı olup olamayacağı; esasında böyle bir makamın çalışıp çalışamayacağı meselesidir. Ve kişisel fikrime göre Galatasaray'da böyle bir mevkii işe yaramaz, oraya atanacak kişi de çalıştırılmaz.

gian
29-12-04, 02:13
Vay, Korcank'm gelmis :) Hosgeldin abicim..

Bana gore Adnan Sezgin, baskanlık doneminde gereginden fazla Aziz Yıldırım'la yakınlastı..Hatta İstanbulspor'u Yıldırım'ın alacagı bunun icin de gerekli cabayı Sezgin2in gosterdigi konusuluyordu..O acıdan ben Sezgin'i de istemem..

Sheva
29-12-04, 02:22
Adnan Sezgin'in fenere bedava verdiği oyuncunun haddi hesabı yok, otursun yerinde.. Zaten kişilerden ziyade Korcan abi'nin dediği gibi böyle bir mevkinin gerekliliği tartışılmalı.. 'Sportif direktör' ünvanı altında, Canaydın ajanı ve Ergun Gürsoy/Fatih Gökşen ikilisini futbol takımından uzaklaştırmak maksatlı bir görev.. Böyle sapmış niyetli bir göreve de kim gelse kurda kuşa yem olur, duramaz..

Bu arada atmıyım tam bilmiyorum ama Arrigo Sachhi geçen hafta Real Madrid'de benzer bir göreve geldi.. Beckham da bugün bir açıklama yaparak, Sachhi futbolun piri bir adam ama ne alaka burda ve ne yapacak anlamadım demiş :D Bizimki daha da beteri bir durum işte, gelicek biri ondan sonra başkanla futbolcular arasında haber taşıyacak, köprü olucak güya.. Köprüye, geçite gerek yok bu işler için, ben söyllyim mesela en başta 100. yılda 4 aylık alacakları ödeyerek başlasınlar işe..

Deliormanlı
29-12-04, 11:58
Olsun bakalım,herhalde şimdikilerden daha kötü olmaz.Örneğin Fatih Gökşen :karisik: