PDA

Tüm Versiyonu Göster : TBL 2007-2008

zidane38
13-10-07, 15:58
Bugün güzel bir maç ile başladı.

Türk Telekom Bjk'ı yendi.
Ama her iki takımda çok iyi oynadı.
İki takımı da beğendim ben.
Bizim takımı doğru düzgün izleyemedim daha ama bu ikisi artı Efes ve Ülker'in çok gerisinde olduğumuz açık.

Şimdi Bjk'ın harcadığı para ile bizim harcadığımız para arasında dağlar kadar fark var mı?
Bu aldıkları Apodaca,Dalmau,Niçeviç filan süper yabancılar.
Kaya Peker'i de aldılar.
Bunların maliyeti bizimkilerden çok mu fazla?

Hadi çok fazla diyelim bu sponsorluk olayından biz niye hala kazık yemeye devam ediyoruz?
Fener'e full Ülker takımı verilir, Bjk bizden daha fazla pay alır.
Anlamıyorum bu olayı.

Türk Telekom'a gelince onlar da çok iyi takım kurmuşlar.
Micheal Wright süper oynadı. Chriss Williams da iyi oynadı.
Hatta bu maç Dudley tutuktu. El Amin de iyi oynamadı. Ama maçı kazanmasını bildiler.

Ha Tutku Açık çok iyi oynadı.
Şu Milli takımda Tutku Açık yerine Hakan Demirel'i izlettiler ya bize valla helal olsun.
Kerem Tunçeri-Tutku Açık gibi iki tane guardı kullanmadık şu turnuvada. Ayıp gerçekten...

Neyse işin özü lig iyi bir maçla başladı.
Bu sene çok daha zevkli bir lig olacak kesin.
İnşallah bizim takımda iyi duruma gelir.
Ama görünen o ki bu sene ilk 4'de çok zor.

not: Geçen Minnesota maçından sonra Efes'i övdüm. Cumhurbaşkanlığı kupasında Ülker'e yenilmişler :)
İlk ve tek yenilgileri olur inşallah Ülker'e karşı.
Bjk ve Telekom'u da övdük, dikkatli olsunlar :)

zidane38
17-10-07, 19:56
not: Geçen Minnesota maçından sonra Efes'i övdüm. Cumhurbaşkanlığı kupasında Ülker'e yenilmişler :)
İlk ve tek yenilgileri olur inşallah Ülker'e karşı.
Bjk ve Telekom'u da övdük, dikkatli olsunlar :)
Al işte Efes ligde de yenildi Ülker'e.
10 sayıya kadar farkı çıkardıkları maçta 75-72 yenildiler. Çok sinirlendim. :kizgin:
Ülker yine şampiyon olur bu sene, ben Efes'e güveniyordum çünkü.
David Blatt yeni olduğundan mazur görelim umarım toplar takımını.
Önemli olan play-off'ta kazanmak.
Bir de bu Ermal Fenerli galiba dimi?
Her maç satış. Bir Fener maçında oynamaz. İlk yarı bir hücum bir de sportmenlik dışı faul yaptı.

Bjk'ı da övdük onlar da yenildi :)
Kendi evlerinde Karşıyaka'ya yenildiler. (73-77)
2 de 0 ile başlamış oldular.
Ama bize göre çok daha zor takımlarla oynadılar.
Muhtemelen biz de 2 de 0 yapabilirdik.

Türk Telekom kazandı. (85-102)

Volkanus
18-10-07, 00:26
Efes'in farkı açtıktan sonra yine son saniyelerde yenilmesi kendileri açısından bir hayli üzücü durum.Efes kadrosuyla,koçuyla bende dahil olmak üzere hemen hemen herkes tarafından ligin favorisi gösterilen bir takım. Ama fenere karşı bir dezavantajları var.O da seyirci faktörü.Ligde kendilerini ateşleyecek seyircisi olmadığından istedikleri takım ruhunu sahaya tam yansıtamıyorlar.Efes'in bir an önce bizimle veya beşiktaşla veya seyirci desteği olan başka bir ilin takımıyla birleşmesi gerekli.(Efes'in sahibi Beşiktaş'lı olduğundan dolayı beşiktaşla birleşmesi daha olası gözüküyor).Beşiktaş'ın iki yenilgiside normal gözüküyor.Telekom zaten Efes ve fenerden sonra ligin 3.favorisi olarak gösteriliyor.Karşıyaka'da ligin sabit takımı.Oyuncuları formda olunca kendilerinin biraz üstündeki takımları yenebiliyorlar ama hiç bir zaman favori takım olamıyorlar.

osvaldo
18-10-07, 11:16
Efes 2-3 hafta içinde ligi domine edecek hale gelir. Bence kadroları ve de hocaları Fener'den çok çok iyi. Mirsad herzamanki gibi 2 pislik yaparak hem takımını hem de taraftarı gaza getirerek maçı aldı götürdü. Hakemler de son sn de Ender'e yapılan faulu çalamadılar, yemedi.

zidane38
18-10-07, 13:55
Doğru Efes'in bu Ülker ile mücadelesinde sadece Ülker ile mücadele etmiyor.
Hem onları hem fedarasyonu yenmeleri gerekecek.
Fener camiası ile nasıl mücadele edeceklerini daha bilmiyorlar, hoş biz bile doğru düzgün öğrenemedik adamlar pislik :)

Benim de ümidim 2-3 hafta içinde daha iyi olacakları yönünde.
Ama bu R.Wright da oyun kurucu olarak balon çıktı galiba.
Naumoski hadi biraz da Mulaömeroviç'den sonra adam gibi oyun kurucu getiremediler.
Bir ara Marko Jaric ismi geçiyordu ama getirebiler mi bilmiyorum. Chivu aydınlat bizi :)

osvaldo
20-10-07, 15:45
Şu an Fb-Banvit maçı oynanıyor. 2 hafta önce yendiğimiz Banvit güle oynaya Fener'i ezdi geçti. Adeleke + Ümit Sonkol Fener'i hacamat ettiler resmen. Maçın bitimine 32 sn var ve Banvit 17 sayı fark yapmış durumda. ÖZellikle maçı sunan ve yorumlayan NTV çalışanlarına girsin bu galibiyet. Adamlar FB forması ile anlatıyorlar resmen.

zidane38
20-10-07, 15:57
Evet F.Ülker İstanbul'da Banvit'e yenildi. 72-89
F.Ülker'de Solomon ilk yarı hiç oynamadı. 3.çeyrekte oyuna girdi, son dakikada da 5 faul aldı çıktı.
İbrahim ve Mirsad hiç oynamadı. Sakatlar mı bilmiyorum.
Ama değillerse rakibini küçümseyen Tanjevic'e kapak olsun bu yenilgi.

Banvit'de Ümit Sonkol 24 sayı 9 ribaund 5 asist
Adeleke 18 sayı 11 ribaund 2 asist
Mokongo da 16 sayı 4 ribaund 5 asist ile oynayarak öne çıkan isimler olmuş.

Daha beter olsunlar diyoruz :)

gian
28-10-07, 21:00
Türk Telekom Efes'le dalga gecti bugun ve farklı kazandı..Efes'in yabancı tercihleri sene basındaki o büyük hedefleri icin uygun degilmis gibi..Fener dagilmazsa, Play-off sürecinde yine seyirciyle vs. şampiyon olur gibi..

scapula
25-11-07, 15:57
Banvit - Efes maçı mükemmel. Efes'e ilk 16 dakikada sadece 13 sayı attıran Banvit ilk 3 periyotta ezdi. Maçın ilk dakikasında açılan fark 20 sayıya kadar ulaştıktan sonra, Efes hakemlerin de ciddi anlamda ittirmesiyle maça ağırlığını koydu ve uzatmaya götürdü. Hatta maçı uzatmaya götüren son bir üçlükle Banvit oldu, Efes değil.

Şimdi uzatmalar başladı, kim kazanırsa kazansın güzel maç oldu. Düştüğümüz sezonki çirkefliklerinden dolayı feci kıldım Banvit'e ama hak ettiler bugün.Yabancıları çok iyi.

edit: Efes kazandı. Ama hakemler cidden kötüydü, 3. periyottaki saçma sapan teknik fauller maçı Efes'e getirdi diyebiliriz.

Volkanus
23-12-07, 16:06
Türkiye liginin kalitesinin arttığına iyi bir örnekte Mrsiç'in durumudur.Mrsiç artık 40'lı yaşlara yaklaşan Fenerli bir basketbolcu.Bu oyuncunun en önemli özelliği ligde attığı 3'lükler.Ligde leblebi gibi basket atan bu oyuncu avrupada sıfır etkiyle oynayan vasat bir basketbolcudur aslında.Ama geçtiğimiz yıllarda takımlarımız sıradan basketçilerle doluştuğu için ligde rahatlıkla at koşturabildi.Bu sene Telekom olsun,Efes olsun,Galatasaray olsun,Beşiktaş olsun,diğer takımlarımız üst düzey transferler yapınca bir anda etkinliğini yitirdi.Nitekim bugünkü Beşiktaş maçında 3 sayı atabildi,takımıda dağıldı.

gian
24-12-07, 14:43
Neredeyse yayınlanan tüm maçları izliyorum TBL'de.. Gerçekten iyi gidiyor bu sezon.. BJK dün parçaladı Fener'i ve bize göre daha bir komple takım görüntüsü veriyorlar aslında. Simdi de Drobnjak'i almıslar.. Son durumu nasıldır bilmiyorum ama katkı saglayabilir her türlü.. Oyun kurucu pozisyonunda biraz zorlanabilirler..

Ki bu da bizim kuvvetli oldugumuz yer.. Cüneyt Erden'e burun bükenler yaptıgı katkıyı görünce umarım özür diliyorlardır simdi.. Çok mutluyum Cüneyt gibi kaptanımız oldugu icin..

Fenerbahce muhtemelen takviye yapar, yoksa bu kadroyla o iki Sloven'le dagilirlar.. Gerci bazen muthis savunma yapıyorlar hala. Hafta ici Barcelona'ya karsı bir ara inanılmaz savastılar, ama yine de caktı Barca tabii :)

Sampiyonluk yolunda BJK'yi bize göre daha sanslı görüyorum, bunu da belirteyim..

zidane38
29-12-07, 13:35
Ki bu da bizim kuvvetli oldugumuz yer.. Cüneyt Erden'e burun bükenler yaptıgı katkıyı görünce umarım özür diliyorlardır simdi.. Çok mutluyum Cüneyt gibi kaptanımız oldugu icin..

Telekom maçından sonra yazdıklarım :)

Cüneyt müthiş katkı veriyor böyle zor maçlarda, sezon başı transferi gerçekleştiğinde çok olumlu bakamamıştım ama bana yedirdi laflarımı :)
Zaten Ülker şampiyon olurken Murat Özyer ile Cüneyt o sezon da müthiş bir sezon geçirmişti. Frekansları tutuyor demek ki :)

Kesinlikle çok iyi katkı veriyor Cüneyt.

Bir de tam şampiyonluk havasına girmişken şöyle iyi bir yabancı daha alsak.
Tercihim 4.5'tan 5 numaradır.

gian
04-05-08, 18:46
Play-off'a da burdan devam edelim bari..

Efes bugun Kafkaf'a yenildi kendi sahasında. Bu turu gecseler bile finale cıkamazlar.. Cok kötü, dagilmis takım..

Fener Solomon'suz Antalya'yı son dakikada gecti. Antalya serbest atısları atamadı son dakikada ve macı verdiler.. En fazla 3-1 veya 3-2 de olsa Fener gecer turu..

zidane38
04-05-08, 21:43
TBL 2007-2008 Play- Off olarak değiştireyim o zaman başlığı.

Valla Efes'den bir halt olmayacak artık anlaşıldı.
Ben o yüzden Karşıyaka geçsin turu istiyorum.
Kazanan F.Ülker ile oynayacak çünkü.
Karşıyaka Efes'e göre daha çok zorlar Feneri, belki geçer de.
Zaten Efes 1-0 geride başlıyor F.Ülker'e.

zidane38
10-05-08, 17:59
Bjk ilk yarı finalist oldu.
Banvit'i 3-1 ile geçtik.
Eğer olur da buradan turu geçersek rakibimiz beklenildiği gibi Bjk olacak.
Telekom geçerse 1-0 önde başlayacak Bjk'a karşı.

Fener de Antalya'ya kaybetti az önce.
2-1 önde F.Ülker seride.
Diğer maç yine Antalya'da.

Efes de İzmir'de Karşıyaka'yı yendi ve saha avantajını tekrar elde etti.
2-1 öne geçti onlarda.
Belki İstanbul'a gerek kalmadan bitirebilirler de.

zidane38
13-05-08, 00:10
F.Ülker Antalya'yı yenip 3-1 ile yarı finale kalmış.
Efes de Karşıyaka'yı yenip 3-1 ile yarı finale kalmış.

Yarı final eşleşmeleri

Efes - F.Ülker (F.ülker 1-0 önde başlıyor)
Bjk - Telekom (telekom 1-0 önde başlıyor)

zidane38
22-05-08, 13:16
Onun dışında F.Ülker çok önemli bir avantajı var final yolunda.
Şimdi Antalya ile oynayacaklar. 0-0 başlıyor ama geçerler bu seriyi.
Sonra da Efes-Karşıyaka galibi ile. Efes'e karşı 1-0 öndeler.
Ve Efes'i durmadan yeniyorlar. 1-0 önde olunca da onları da geçerler.
Karşıyaka gelsin desem onların da gücü yetmez gibi geliyor bana.
Şimdi sezon içinde kaybettiğimiz o dandik maçlara yanalım.
İlk 3'de bitirmek gerekiyordu ligi.
Evet beklenen oldu ve F.Ülker elini kolunu sallaya sallaya , Solomon'u Antalya maçlarında oynatmadan finale geldi.
F.Ülker'in yerinde biz olabilirdik 3.sırada.

Telekom da Bjk'ı 3-1 ile geçti.

Final F.Ülker - Türk Telekom.
telekom kazansa bari.

osvaldo
22-05-08, 14:54
BJK geçsin istiyordum keza Ülker'i yenebilecek en güçlü kadro BJK'da. Ülker'in fazla zorlanmadan Telekom'u geçebileceğini düşünüyorum. Hayır Ülker kadrosu Solomon dışında bizden kötü bir kadro. Bu adamalrın güle oynaya şampiyon olması bizim yarı final göremeden havlu atmamız kanıma dokunuyor.

gian
22-05-08, 16:01
Hoca farkı desen O da değil. Zira Tanjevic'i de beğenmiyorum. İşte normal sezonda aptal maçları kaybedip 5. olursan, sen ilk turda Telekom'la oynarsın, onlar Antalya ile oynar. Sonra ahı gitmiş vahı kalmış Efes'le oynar.. Yani tamamen bizim eşekliğimiz.

Öte yandan, ben Telekom kazanabilir diye düşünüyorum. Oyuncular çok istiyorlar şampiyonluğu bu görülüyor. Kolay lokma asla olmayacaktır. Gerek pota altında, gerek oyun kurucu pozisyonunda Telekom'un eksiği yok fazlası var. Bu sene 3 maçın da ikisini kazandılar Fener'e karşı.

zidane38
22-05-08, 18:18
Gerçekten çok aptal maçlar kaybettik sezon içinde, şu an F.Ülker'in izlediği yoldan biz geliyor olabilirdik. Çok acı verici bir durum bence.

Ben de güveniyorum Telekom'a. Çok istiyorlar gerçekten.

osvaldo
25-05-08, 18:32
Finalin ilk maçı beklediğim gibi geçti. 4. periyodun on 5 dakikasına FB30 sayı farkla önde girdi. O kadar rahat ynuyorlar ki ezip geçtiler resmen. Telekom kadrou kısıtlı, dış şutlarda isabet bulamayınca tıkanan bir takım. El Amin'i azıcık sert savunan her takım yenebilir Telekom'u.

Telekom Final serisinde n fazla 1 galibiyet falan alır.

Sheva
25-05-08, 19:06
şu telekom'a süpürülerek GS SK'ünde yılın hayal kırıklığı olmuştur erkek basket takımı benim gözümde, hiç yakışmadı..

Bogazicili
25-05-08, 21:26
Bugünkü maçı izledikten sonra ben de Özgür gibi en fazla 1 galibiyet veriyorum Telekom'a yazık finalde biz olsak alabilirdik şampiyonluğu. O dağılmış Efes'i elerdik kesin.

gian
26-05-08, 12:21
Kaçan şampiyonluğun tek sorumlusu Murat Özyer maalesef. Galatasaraylılık ve adam gibi adamlık kontenjanından bir kaç sene daha kalır başımızda. Umarım bu dönemde kendisini koç olarak da geliştirebilir..

Telekom 2. maçta galibiyet alamazsa 4-1 veya 4-0 biter. 2.maçı alırsa yine 4-2, 4-3'e kadar gidebilir.

Spree
27-05-08, 21:24
hakemler yine yaptılar yapacaklarını. önce tutku'ya yapılan net faulü vermediler. sonra basit bir itirazdan teknik faul uydurdular. ona kızan ercüment sunter'e teknik çaldılar sonra. en son olarak da tutku'yu atıp maçı bitirdiler. basketbolda da yapıyorlar şerefsizliklerini. telekom ne yaparsa yapsın fülker'i şampiyon yapcaklar belli oldu.

gian
27-05-08, 22:40
Telekom da biraz kendine baksın yalnız. İki maçta 199 sayı yediler. Böyle savunma olur mu? Yazık..

osvaldo
28-05-08, 00:05
Seri öncesi FB görünümlü Ülker'in Telekom'u ahat geçeceği kehanetinde bulunmuştum.Aslında bunu ögörmek pek matah birşey değil. Telekom kadrosu derinliği olmayan bir kadro. Bütün sezonu 6-7 kişiyle oynadılar. Ülker ise daha geniş kadrosunu rotasyona sokabildi. Tanjevic'in sacma salak rotasyonları sezon sonunda takımın dirikalmasını sağladı. Telekom oyuncuları bütün sezonun yorgunluğu yüzünden gerçek peformanslarına ulaşamadı.

Diğer bir etken de seyirci faktörü. Telekom syirci desteği olmayan bir kulüp. Ankara'daki maçlar da deplasman gibi olacak. Basketbolda seyircinin hakem üzerindeki etkisi önemlibir faktördür.

Bir diğer faktör de coach lar arasındaki fark. Her ne kadar Tanjevic'i beğenmesem, çoğu zaman saçmaladığını düşünsem de Ercüment Sunter'i suya gtürür susuz getirir. Ercüment Sunter lig tarihinin en tekdüze koçudur. Beden eğitimi hocası tarzı bir adamdır.

Bütün bunları üst üste koyduğumuz zaman Telekom'un FB'yi elemesi oldukça güç olacaktı. Keşke kadrosu çok daha kaliteli olan, seyirci desteği de bulunan bir BJK finale çıkaydı. Hatta biz bile daha çok zorlardık FB Ülker'i. Hoş Ülker'in zorladığı dnemlerde Aziz'in köpeği Turgay Demirel işi hallederdi ama bu kadar rahat olamazlardı.

tyisik
30-05-08, 22:45
Telekom bugun savunma yapmayi hatirladi ve maci 87-75 kazandi umarim gerisini getiriler

Bogazicili
31-05-08, 11:21
Özgür hepsine katıldım da Telekom'un seyirci desteği var sayılır, çin-çin desteklemeye gidiyor onları her maçta.

Bogazicili
01-06-08, 18:16
Telekom öne geçtiği maçta gene geriye düştü, tam maç kopar mı derken Ömer Onan peş peşe üçlüklerle FB'yi öne geçirdi. Bu arada El-Amin hiç yok oyunda.

zidane38
01-06-08, 18:38
Bu El-Amin çok farklı ve iyi bir oyuncu gerçekten.

Maç içerisinde gözükmemesine rağmen maçların son 3-4 dakikasını çok iyi oynuyor.
Winner bir adam kesinlikle.

osvaldo
06-06-08, 00:17
FB ülker elini kolunu sallayarak kazandı ve üst üste 2. kez şampiyon oldu. Takımların hemen hepsinin kötü olduüu şu ligde şu kadroyla yarıfinal ile göremedik ya söylenecek fazla birşey yok. Çok ciddi başarısızlık bence