Tüm Versiyonu Göster : Aklımızda futbol, kalbimizde Türkiye!
Bu filmi nasıl buluyorsunuz arkadaşlar?
Yorumlarınızı bekliyorum...
http://www.youtube.com/watch?v=UAGnZJIiNpU
.
bir bisküvi markası için gereksiz ve kendini aşan mesajlar bunlar bence, türkiye'yi kucaklamak gibi ulvi emellerini geçtim ülker'i futbol ile yanyana dahi düşünemiyorum ki bu reklamın bir anlamı olsun..
bir bisküvi markası için gereksiz ve kendini aşan mesajlar bunlar bence, türkiye'yi kucaklamak gibi ulvi emellerini geçtim ülker'i futbol ile yanyana dahi düşünemiyorum ki bu reklamın bir anlamı olsun..
Bu değerlendirme için teşekkürler ancak küçük bir saptama yapmak isterim ki o da bu reklama anlam katan şeyin Ülker’in Türk Milli Futbol Takımı’nın sponsoru olmasıdır.
O bakımdan Ülker’i, yıllar önce herhangi bir sponsorluğu olmadığı halde milli takımla yaptığı bir reklamda “Türkiye bu tadı seviyor” diyen Tadelle’den çok daha rahatlıkla futbolla ilişkilendirebiliriz.
Çünkü burada Ülker ile Türk milli takımı arasındaki organik bir bağdan söz ediyoruz. Tıpkı bir bankanın basketbol milli takımının sponsoru olması ya da bir GSM şirketinin Süper Lig’e sponsor olması hatta yabancı bir otomobil markasının veyahut yine yabancı bir içecek markasının aynı şekilde Türk Milli Futbol Takımı’nın sponsoru olması gibi…
Bu arada hiçbir şekilde Ülker savunuculuğu yapmak peşinde olmadığımı da belirtmeliyim.
Benim ilgilendiğim şey filmin sinematografik yapısı ve mesajını hangi yoldan verdiğidir.
Cembom kusura bakma ben reklami izlemedim bile, sadece billboard, afis vs'lerde gordugum slogan uzerine yorum yapiyorum.. Verdigin ornekler guzel ancak ben sponsorluk anlasmalarinda iki kurum arasinda bahsettigin maddi organik bagin otesinde manevi ilintiler de olmasi gerektigini dusunuyorum keza butun dunyadaki uygulamalar da bu sekilde..
Dun mesela yukaridaki mesajimi yazdiktan sonra tv'de bir biskrem versem karpuz keser misin diye bir reklam cikti, bu reklami izledikten sonra ben bu ayni sirketi futbolla asla bagdastiramam, verilen mesaj havada kalir.. Dedigin gibi produksiyon acisindan basarili olabilir, sponsorluga para verdigi icin kendini bu sekilde bagdastirma hakkini da gorebilir ulker ama tuketicinin bilincaltinda ve uzun vadede etkili bir birliktelik olacagini dusunmuyorum, lakin ornegin bir cola-turka markasi cok daha uygun olabilirdi boyle bir calisma icin..
Ayrica gorsel acisindan degerlendirirsek ulker'in logosu da son derece sakil ve demode duruyor futbol gibi populer bir sporun yaninda, bu tabi daha genel ve kokten bir sorun.. Ulker grubu gelenekci yapilarini ifade ediyor sanirim bu logoyu israrla degistirmeyerek..
Cembom kusura bakma ben reklami izlemedim bile, sadece billboard, afis vs'lerde gordugum slogan uzerine yorum yapiyorum.. Verdigin ornekler guzel ancak ben sponsorluk anlasmalarinda iki kurum arasinda bahsettigin maddi organik bagin otesinde manevi ilintiler de olmasi gerektigini dusunuyorum keza butun dunyadaki uygulamalar da bu sekilde....
Bence reklamı izle bide öyle yorum yap.Dünyadaki uygulamalardan örnek verirmisin? Mesela SIEMENS ile Real Madrid'in , Liverpool ile Carlsberg in ne gibi manevi ilintileri var? Meraktan soruyorum yani.
Dun mesela yukaridaki mesajimi yazdiktan sonra tv'de bir biskrem versem karpuz keser misin diye bir reklam cikti, bu reklami izledikten sonra ben bu ayni sirketi futbolla asla bagdastiramam, verilen mesaj havada kalir.. Dedigin gibi produksiyon acisindan basarili olabilir, sponsorluga para verdigi icin kendini bu sekilde bagdastirma hakkini da gorebilir ulker ama tuketicinin bilincaltinda ve uzun vadede etkili bir birliktelik olacagini dusunmuyorum, lakin ornegin bir cola-turka markasi cok daha uygun olabilirdi boyle bir calisma icin....
Şirketlerin farklı ürünlerine farklı reklam çekiliyor.Bir reklam diğerini kesinlikle bağlamaz bence...Turkcell in isminde Turk yazması beni zerre ilgilendirmiyor ama unutmadık henüz Amerikan kültüründen gelen ragga oktaylı rap li reklamları...
Ayrica gorsel acisindan degerlendirirsek ulker'in logosu da son derece sakil ve demode duruyor futbol gibi populer bir sporun yaninda, bu tabi daha genel ve kokten bir sorun.. Ulker grubu gelenekci yapilarini ifade ediyor sanirim bu logoyu israrla degistirmeyerek..
Logo işi özeldir bence...Öyle değiştirmek kolay değil...Benim anımsadığım bilindik markalardan bir tek arçelik değiştirdi logosunu...
Yani sanıyorum ülker muhafazakar kesimden olduğu için bir önyargı var ondan dolayı böyle yorumlar yapılıyor.Maksadım ülkeri korumak değil tabi ama bence böyle bir yorum mantıklı değil.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to