PDA

Tüm Versiyonu Göster : Wimbledon 2007 (Federer vs Digerleri)

sigara69
24-06-07, 19:54
Evet geldik Wimbledon'imiza

Pazartesi basliyor ve Eurosport yayin haklarini alamadigi icin yine biz Turk tenisseverler CNN Turk'ten yarim yamalak hatta sadece yari final ve finalleri tam agiz tadiyla seyredebilecegiz sanirim.

Yayin problemini bir tarafa birakirsak

Federer ust ustte 5.kez kazanmak icin korta cikicak.Ki basarirsa Borg'un rekoruna ortak olucak.

Zaten kazanmamasi inanilmaz bir supriz olur.

Zorlayacak bir kisi var o da Andy Roddick.Ki onunda inanilmaz bir form dusuklugu ile yine Jimmy Connors oncesinde ki durumuna dondugu goze alinirsa Federer'in erkeklerde kazandigini soylemek pek guc degil.

Kendisinden her ne kadar nefret etsemde hic sevmesemde Federer'i cimde seyretmek cok buyuk bir zevk.

Hewitt'ime gelince; kendisi Queenss Cupta cidden ilk turda elenerek ne oluyor dedirtsede eski bir numara ve Wimbledon sampiyonu oldugu unutulmamali ve en az bir yari final yapmasi supriz sayilmamali.

Nadal'a gelirsek gecen sene Finale ciksada ve oyununu gelistirerek cimde de bir kademe atlasada daha cimin ustalari ile kapisacak duzeyde degil ve 2 numarali seribasi avantajina ragmen 3.tur veya 4.turda elenmesi sasirtmamali.

Blake,Nalbandian,Canas,Safin ve Davydenko gibi bir alt kademede ki teniscilerin maalesef hicbiri suan istenilen duzeyde degiller.Davydenko bunlarin icinde ayriliyor.Servis Returnleri Federerinkinden bile iyi olan ve bu sayede un yapan Davydenko'nun; cimde servislerin bir avantaj olmasi sebebiyle cok zorlanmasi mumkun

Bayanlara gecersek

Kariyerinde Wimbledon kazanamayan Bayan Federer Henin en buyuk favori

Ancak kendisini Williams kardeslerin yaninda Sharapova ve Jankovic cok zorlayacaktir.

Clijsters'in birakmasi ile bir turlu tekrar isinamadigim bayan tenisinde nereye baksaniz bir Rus tenisci ile karsilasmaniz cidden insanlari sogtuyor.

Cok kalitesiz -usov'larin turemesi ve ilk turlarin cok zayfi gecmesi kaliteyi cok dusuruyor.

Bayanlarda kisaca Henin favori ancak benim favorim Sharapova ve artik Grand Slam kazanma zamani gelen Jelena Jankovic

osmanhy
24-06-07, 23:48
federer kesin favori. Yari finalde roddick zorlayabilir, ama onun disinda yolu rahat. Belki Nadal bene onunla bir final oynar.
kizlarda da bu turnuvayi kazanmayan henin favori bence, ama sharapove ve serena williams patlama yapaiblir.

Giga
29-06-07, 00:26
CNN Turk madem doğru dürüst yayınlamayacak niye alır yayın hakkını nasıl iş bu...

sigara69
29-06-07, 00:48
CNN Turk madem doğru dürüst yayınlamayacak niye alır yayın hakkını nasıl iş bu...

essoglu essekler iste

ic ediyolar guzelim turnuvayi

asil ben trt'nin agzina s.ciyim

2934789 tane trt kanali var ve senin asil gorevin futbol disinda ki sporlari halkina gostermek yayimlamak

ama gelde bizim trt'ye bak ozel kanallarla sidik yaristirip dizi cektiritip gereksiz bir cok insanin milletin cebini dolduruyor

Giga
29-06-07, 00:52
Haklısın valla ne guzel yıllarca yayınlamıştı trt bütün grand slamleri hem de sürekli anlatan sunucusu ile özdeşleşmişti turnuvalar(adını çıkaramadım) ama hangi kafalar yönetiyor biliyoruz malum kafalar, sanatçının kıyafetine karışan kafalar tenis falan yayınlamaz abicim...

gian
29-06-07, 11:53
DSpor yayınlıyor yanılmıyorsam..

hedehodo
02-07-07, 15:53
Cnntürk'de şu an Sharapova - Sugiyama maçı başlıyacak. :)

osmanhy
02-07-07, 18:47
yarin bayan ceyrek final maclari var...iki bomba sayilacak mac var: Sharapova-Venus Williams ve Henin-Serena Williams

sigara69
03-07-07, 20:31
Ulan ne yagmurmus be yahu

Netten seyrediyorum maclari sizede tavsiye ederim eger net baglantiniz yuksekse

Ama kardesim 2 dakika cikiyorlar korta servis atiyor 2-3 puan donuyor hopppp -yagmur -tente -kos kos ve korttan uzaklasilmasi

Insani cidden cileden cikartiyor

Hewitt bugun aslinda 3 gundur :) suren mucadelede Canas'i 3-1 ile eleyerek 4.tura cikti ve rakibi Djokovic-Kiefer macinin galibi olacak

Sevincliyiz mutluyuz

Davydenko Monfils karsisinda adeta sov yapti 3-0 ile turu gecti.

Federer ulan tamam zaten iyisin de bide balli olma be kardesim.Mac yapmadan Tommy Haas'in sakatligi sebebiyle sahadan cekilmesi ile ceyrek finale cikti.

Nadal setlerde 2-0 one gecmesine ragmen isvecli Soderling karsisinda zor anlar yasiyor.2-2'ye geldi setler.Son set durum 3-3 ve yagmur izin verirse tamamlanicak insallah.

Nadal Go Home diyoruz :)

Roddick ise Federer'e tek rakip olucak gibi gozukuyordu ve bu durumunu surduruyor suana kadar pek zorlanmadan ilerliyor.

Bayanlarda Jankovic elenerek oehhh artik dedirtti.Ulan bir Grand Slam kazan be kadin.

Sharapova-Williams maci cidden guzel olucak

Henin daha zorlanmadi ama oynadigi rakipler cok zayifti.

Travesti Mauresmo elendi sevindirdi.Vadisova'ya 2-1 ile.

Giga
04-07-07, 16:54
Hay ben bu yağmurun...

sigara69
05-07-07, 04:11
Hay ben bu yağmurun...

Neyse bugun pek yagmadi tamamladik gunun programini

Seyredemedim hic bir maci ancak;

Henin Serena'yi eledi.Guzel mac olmus gibi.

Venus ise Sharapova'yi elemis.Boylece Sharapova'nin dususu devam ediyor ve kendisi yavas yavas Kournkiova duzeyine gelicek korkusu yasatmiyor degil

Erkekler de Hewitt-Djokovic ile eslesti cok guzel mac olucak keske seyredebilsek

Andy Roddick-Gasquet macida cok guzel olucak

Yagmur yagmasada bare yarin isim yok seyredebilsek tum maclari

Giga
05-07-07, 13:06
Venus-Sharapova maçını verirken CNN 40 yılda bir, yağmur yağdı eski maçları izledik maçın kalanını vermediler, bu yayıncılık anlayışından dolayı kutlarım, herkeste uydu yok ki d spor izlesin, madem yayınlayamıyorsun yayın akışından dolayı, kanal d yayınlasın ama olmaz abuk sabuk dizi tekrarları var orda da çok mühim...

Henin nihayet kazanacak burda gibi gözüküyor, seneye grand slam bekliyoruz kendisinden....

Giga
05-07-07, 16:07
Ivanovic-Vaidisova maçı yayınlanıyor...
Vaidisovanın psikolojisi bir servisi kırılınca bozuluyor, geçen sene Roland Garros yarı finalinde maç sayısını alamayınca da dağılıp gitmişti hiç mi destek almaz mental yönden?

Giga
05-07-07, 16:49
Vaidisova klasiği 5-3 önde final setinde 3 maç puanını alamadı, servisini kırdırdı 5-5 oldu ben de kapadım tvyi, eytere be ya... :kizgin:

hedehodo
05-07-07, 17:41
Dspor'da saat 1 de başlayan Hewitt-Djokovic maçı az önce bitti.İlk 2 seti Djakovic aldı ama 3.sette Hewitt galip gelince herkes tabi umutlandı :) ama 4.sette 5-4ken kendi oyununu verirse Hewitt tabi ki maçı kaybeder.Valla pek üzülmedim Hewitt'in adına zaten şampiyon da belli :)

Ayrıca İvanovic,Vaidisova'yı 7-5 yendi. :)

Ben tenisçilerin c mon çekmelerine anlam veremiyorum.İvanoviç bile sürekli c mon cmon diyip duruyor.İyi de ablacım sen Sırp değil misin?Niye İngilizce kendine gaz veriyorsun?Hepsi Hewitt özentisi :)

Giga
05-07-07, 18:11
Come on lar götürsün İvanovici, öyle sinir oldum ki o sevinmelerine ama Vaidisova öyle yerden maç verdi ki anlatılmaz ya, gene sinirlendim bak...

osmanhy
05-07-07, 18:25
vladisova kafa olarak hazir degil. ivanovicden da iyi bir oyuncu, ozellikle cok da kuvetli fakat ivanovic hem kafa olarak hemde hiz olarak cok da ustun. Bence venus her ikisini dagitir o yuzden bu macin sonucu pek bir onem tasimiyor bence.

zidane38
05-07-07, 18:52
http://img389.imageshack.us/img389/2664/mariacq7.jpg

Ya boşverin Venüs'ü, Vaidosiva'yı filan Sharapova elenmiş ötesi var mı :) Yazık oldu, nasıl kıyarlar şu kıza anlamıyorum. Tenis sporunu da lanetliyorum :)

Görevli gençlerin bakışlara dikkat :)

hedehodo
05-07-07, 19:29
Ya boşverin Venüs'ü, Vaidosiva'yı filan Sharapova elenmiş ötesi var mı :) Yazık oldu, nasıl kıyarlar şu kıza anlamıyorum. Tenis sporunu da lanetliyorum :)

Görevli gençlerin bakışlara dikkat :)

Herkesde de Shaparova hayranlığı var :) Ama öyle ahım şahım güzelliği yok bence.Bi Kournikova değil benim gözümde.Hatta Vaidisova bile daha güzel :)

muytti
05-07-07, 20:15
Kournikova,İspanyol bir şarkıcı vardı,o kapmıştı bu hatunu. :)

Hatta bir klipleri vardı,sırf oturup onu izlerdim. :D

Giga
05-07-07, 21:27
Vaidisova bileymiş öpüp başınıza koyun Vaidisovayı siz... :)

hedehodo
05-07-07, 22:00
http://img236.imageshack.us/img236/504/vaidisova1lgbh2.jpg

göz var nizam var kardeşim.Bi arkadaki resme bakın bi de bu resme.Harbi Vaidisova 1000 basar Sharapova'ya :)

Giga
05-07-07, 22:05
Tenis konuşalım topic amacından sapmasın...
Lütfen... :)

muytti
05-07-07, 22:39
Sharapova'nın bi resmini koyardım şimdi ama atarlar siteden. :D

hedehodo
06-07-07, 15:28
Baghdatis ilk sette tie break de yenildiği Djokovic'e karşı ikinci sette yine tie breakde kaybetti.Oysaki ikinci sette 6 kere set puanı şansını yakaladı ama nafile :) Bakalım bir sürpriz olacak mı yoksa Djokovic rahat rahat alacak mı maçı?

hedehodo
06-07-07, 16:34
3.sette Bagdhatis tie breakde rakibini 7-4 yenerek durumu 2-1e getirdi.

Maç hakikaten çok zevkli,zaten 3 sette oynanan toplam süre 3 saat 22 dakika :)

hedehodo
06-07-07, 17:20
4.sette Bagdhatis 4-2'den gelip seti 6-4 aldı ve durumu 2-2'ye getirdi.Eğer 5.sette 1 saate yakın sürerse Wimbledon tarihinin en uzun süren tek erkekler maçı olcakmış.

hedehodo
06-07-07, 18:14
Son sette tie break olmadığı için maç 10'lara falan gider diyordum ama Djokovic 7-5 aldı seti.Üzüldüm Bagdhatis'e.Maç da 5 saat sürdü,rekor 5 saat 12dk. imiş.Ucundan döndü rekorun maç.

Sheva
07-07-07, 10:28
beyler ayıptır sorması bugünkü maçları nereden seyredicez, ben bir yayın göremedim dehşet içindeyim ???

Giga
07-07-07, 14:26
Bugün bayanlar finali, erkekler yarı finali var....
Aynı zamanda f1 var İngilterede....
Muhtemelen önce f1 sıralama turları sonra bayanlar finali cnnde olur...
Bu arad Henin elenmiş yahu kimse yazmamış...

Sheva
07-07-07, 16:25
evet maç su an cnn turk'te, yayın prog'unda yoktu da vermeyecekler sandım..

bu arada erkekler finali yarın mı, f1'la çakışacak mı acaba..

Sheva
07-07-07, 16:36
federer-nadal finalde, müthiş bir maç olacak.. yalnız maç 16:00'daymış kesin çakışır f1'la ne olacak bakalım..

Giga
07-07-07, 16:43
İkisi de İngilterede değişir saati maçın muhtemelen...
Nadalın rakibi çekilmiş 3.sette...

Sheva
08-07-07, 14:42
hay allah kahretmesin, banttan veriyor galiba maçı değil mi? maç tsi 16:00'da başlıyor ama yayın saati olarak 18:00 gözüküyor..

gian
08-07-07, 15:40
Dspor veriyor canlı, ordan izlenebilir..

Giga
08-07-07, 16:37
Maçın ortasından dalacak CNN Turk maça...

gian
08-07-07, 16:39
Dspor canlı veriyor bastan beri..

Giga
08-07-07, 16:54
Uydu yok gian D spor da yok haliyle, CNN Turk 3-2 den başladı canlı yayına...

Giga
08-07-07, 17:07
7-6,4-6,7-6 Federer 2-1 önde...

gian
08-07-07, 19:22
Setlerde durum 2-2.. Hersey final setine kaldı..

gian
08-07-07, 19:48
Federer final setinde servis kırdı simdi.. 4-2 öne gecti ve servis atacak; macın dügümü cozulmus olabilir..

Onceki iki oyunda Nadal kıramadı servisi, servis kırma puanları oynasa da..

gian
08-07-07, 19:50
Federer o moralle direk süpürdü, 5-2 oldu simdi..

gian
08-07-07, 20:01
Federer şampiyon! Ben bu cocugu seviyorum, genelde dominant tipleri sevmem ama bu cocugun duygusal oyunu beni etkiliyor.. Nadal'a gıcıgım :)

Bu arada Björn Borg'un 5 yıl üst üste rekorunu egale etti deniyor, ancak soyle bir durum var baktıgım kadarıyla.. En cok ust uste kazanan William Renshaw adında bir eleman. Ancak 1922 öncesi bir sene kazanan, gelecek sene direk final oynuyormus.. 1922'de degistirilmis bu. 1922'den beri o manada rekor Björn Borg'da idi.. Simdi Federer de ortak oldu..

osmanhy
08-07-07, 20:06
yazik oldu nadala ama suc onun. Son sette 4 kere kirma sansi buldu ve bi kere kiramadi. Bence suc onun. Nadal ama bence da iyi oynadi ve onumuzdeki yillar kazanir gibime geliyor. Fakat bence federer bu nadali hic fransada yenemicek.

Giga
08-07-07, 20:19
Çirkef Nadala kapak olsun, elini kıçından çekmeyi öğrensin de öyle gelsin... :)

osmanhy
08-07-07, 20:24
iyi oynayan nadal, ama kazanan federer..sporda bu var

Giga
08-07-07, 20:27
Valla her topa vurması dışında Federer her yönden üstün, önce servis atmayı öğrensin paçoz Nadal...

osmanhy
08-07-07, 20:35
biz herhalde ayni maci seyretmedik...federer o kadar zorlaniyordu ki, bilgisayari bile hakeme sikayet ediyordu..bence maci tekrar gozden gecir, ayrica kazaninca goz yaslarida nadalin ustunlgunu ifade ediyor. Bide hafif sakatlik vardi nadalda. Unutma 4-0 one gecmisti 4uncu sette. Federer artik yavas yavas inise geciyor, ve nadal cikisa geciyor.

zidane38
08-07-07, 20:36
Niye lan ne güzel servis atıyor çocuk :)
Sonuçta 3-2 kaybetti ve onu da son setin final oyununda kaybetti, bu kadar yerin dibine sokmaya gerek yok Nadal'ı :)

edit:son set 6-2 bitmiş. izlemeden atıp tutunca böyle oluyor :)

Giga
08-07-07, 20:37
Valla 20 küsür ace yapan Federer vardı benim gördüğüm, ayrıca Nadalın sayı verildikten sonra kaç kez itiraz edip sinir bozduğunu da gördük, son sette Federerin nasıl puanlar aldığın, resmen ezdiğini de gördük, Nadalın daha öğrenecek çok şeyi var...

gian
08-07-07, 20:40
Bence de bu macta da Roland Garros finalde de Nadal üstündü. Ama soyle bir sey var; bu Nadal'in daha iyi tenisci oldugu anlamına gelmiyor. Benim gözlemledigim, Nadal tam kriptonit gibi Federer icin. Cunku Federer mac icindeki gelisimde psikolojik olarak etkilenebilen bir oyuncu gordugum kadarıyla.. İc konusmaları cok yapıyor sanırım; 40-0 öndeyken, 40-15 oldugunda bile bir duraklıyor.. Morali yerine geldigindeyse cok saglam oynuyor.. Nadal ise hic bir kosul altında pes etmeyen bir adam.. Yani direk karsı tarafın moralini bozacak bir oyuncu tipi.. Bu manada Federer ile her maclarında Federer acı ceker.. Burası kesin..

Ote yandan Federer 81'li, Nadal 86'lı.. Yani Nadal'in da önünde cok yol var..

osmanhy
08-07-07, 20:46
gianin yorumu cok guzel...bende da once yazdim, her sporda gibi her zaman ustun (da iyi) oynayan kazanmiyor. Bu isin icine tecrube ve acemiligi katacaksin. Bu defa federer tecrubeli ve nadal acemi davrandi son sete. Nadala cirkef deme yerine, bence kac yil sonra ilk kez guzel final izlettigi icin alkislanmali. Hatta, wimbeldonda ilk kez bu adami zorlayan isim oldu. Mac bitisinde federer bile ona sende bu maci hak ettin dedi, ki federer genelde bu tarz demeclerde bulunmuyor. Ikisi guzel ve savasarak oynadigi icin, ikisinide alkisliyorum.

Giga
08-07-07, 20:48
Son set 2-2 den sonra Federer gerçek tenisini oynayabildi, Nadal acayip sinir bozucu bir tenisçi, resmen duvar; zaten maç sonrası da Federer duvara karşı oynuyormuşum gibi hissettim diyor, Federerin tekniği, servisleri çok daha üstün Nadal daha güçlü ve psikolojik olarak daha baskın, sevmem falan ama geçen seneki finalden 2 kat daha iyi bir Nadal vardı...

osmanhy
08-07-07, 20:54
fransa acigini genelde teknik oyuncular kazniyor..agassi ve nadal gibi. Burda ne sampras nede federerin sampiyonlugu var. Hizli servis (yani ace atma yetenegi) pek gecerli olmuyor.

Giga
08-07-07, 20:57
Bence de fiziksel ve zihinsel daha güçlü olan kazanıyor Fransa açığı Agassi ve Nadal gibi, asıl teknik çimde oynamak Sampras ve Federer gibi, ayrıca Fransa açık nerden çıktı?

osmanhy
08-07-07, 21:01
Bence de fiziksel ve zihinsel daha güçlü olan kazanıyor Fransa açığı Agassi ve Nadal gibi, asıl teknik çimde oynamak Sampras ve Federer gibi, ayrıca Fransa açık nerden çıktı?

sen federer da teknik dedin ya...bence nadalin winnerleri harika, tenisda onun winnerlerini baska bir oyuncu atamiyor..ben buna teknik ve dogal yetenek derim. ama senin gorusunude anliyorum..oyuna bakis tarzimiz farkli

Giga
08-07-07, 21:06
Fundemental olarak Federer'den çok ama çok geride...Toprak kortta teknik değil güç ve dayanaklılık önemli olduğu için Nadal en iyi toprak kort oyuncusudur.. Çim kortta teknik önemli olduğu için Federer yenilmezdir...Tenis dünyası kabul etmiş çim kortta tekniği iyi olan kazanır diye bence sen bir daha düşün Federerden tekniği iyi derken...

osmanhy
08-07-07, 21:15
Fundemental olarak Federer'den çok ama çok geride...Toprak kortta teknik değil güç ve dayanaklılık önemli olduğu için Nadal en iyi toprak kort oyuncusudur.. Çim kortta teknik önemli olduğu için Federer yenilmezdir...Tenis dünyası kabul etmiş çim kortta tekniği iyi olan kazanır diye bence sen bir daha gözden geçir tenis anlayışını...

ben senin yorumlarina saygi gosterirken sende benimkilerine ayni saygiyi gostermeni rica ederim...ben senin goruslerine anlayis gosteriyorum derken sen benim gorusumu azarlamaya calisiyorsun. Ne sen bu isin icinde degilsin nede ben icindeyim. Ben en az senin kadar mac seyretmissim ve senin kadar yorumculari duymussum ve hic biri federer da teknikli demiyor.. En azinla burda nbc'de ne john mcenroe, ne chris everet, ne maria naratilova ve basakasi bunu demiyor. Ordakiler, da bir turnuvada oynamamisken bunu diyorsa, ve cim korttu daha teknik diyorlarsa (boyle bir turnuvada bi kere oynamamalarina ragmen) o zaman kesin burdaki otoritelerden da iyidir .

Giga
08-07-07, 21:18
Bu yorum değil tenisin yazılı olmayan kanunu, toprak kort güç ve dayanıklılık ister, çim kort teknik ister, Latin ve İspanyol tenisçiler tenislerini güç ve istikrar üzerine kurar, Federer gibi fundamentali sağlam tenisçiler tekniğe dayalı oynarlar, Nadal kendini çok geliştirdi ve ileride kzanacak Wimbledonu ama şu an teknik olarak Federer dünya üzerinde en iyi tenisçidir, bunun tenise bakış açısıyla ilgisi de yok...

osmanhy
08-07-07, 21:27
bencede ball placement, topu belli bi yere vurmak teknik sayilir..bu sadece benim gorusum. Bence bu isin bir kanunu yok. Toprak sadece conditioning ve kondisyon olsaydi, bjorn borg 6 kere sampiyon olamazdi fransa aciginda mcenroe ve connors gibi adamlar varken. Ayrica sence venus williams, justine heninden daha mi teknik? Bence aradaki fark guc, teknik deil.

Giga
08-07-07, 21:30
Nadal Federer'den daha mı güçsüz madem daha teknik o zaman niye çimde bir türlü kazanamıyor?
Ayrıca bayan ve erkek tenisi arasına dağlar kadar fark var, erkek tenisinden bahsediyorum...
Federer tartışmasız en iyi tenis fundemantaline ve tekniğine sahiptir...
Azarlamak haddime değil kimseyi özür dilerim öyle anlaşıldıysa...

osmanhy
08-07-07, 21:38
Ben federer da guclu demiyorum cunku bu buyuk bir yalan olur. Ama guclu servis oynuyla bu tarz kortlarda ustun. O da bir teknik. Benim demek istedigim return oyunda bir yetenek cunku topu inanilmaz yerlere attiyor. Bir cok oyuncu federerin toplarina karsilik verebiliyor ama hic biri topu nadalin attigi noktalara atamiyor. Bunu sadece guc ve kondisyona bagliyamasin. Sadece guc ve kondisyon bu yeteneye yardim ediyor.

Giga
08-07-07, 21:42
Eyvallah ama tekniği Federer'den çok ama çok geride, belki de tenis tarihinin en iyi tekniğine sahip Federer...

osmanhy
08-07-07, 21:46
:) tamam...anlastik o zaman ama demek ki nadalin oyunu belkide tarihin en iyi tenisciyi zorluyor

Parma Maniac
12-07-07, 20:06
fransa acigini genelde teknik oyuncular kazniyor..agassi ve nadal gibi. Burda ne sampras nede federerin sampiyonlugu var. Hizli servis (yani ace atma yetenegi) pek gecerli olmuyor.Bu tamamen yanlış bir bilgi Osman.. Fransa açığı her zaman güçlü, dayanıklı, dizleri özellikle sağlam olan oyuncular kazanır.. Çünkü Roland Garros teknik tenisin düşmanıdır.. Bu nedenle evet Sampras burda başarılı olamamıştır, Federer de finale kadar çıkma başarısını gösterse de komple olduğu için o da teknik bir oyuncu olduğu ve kendisinden çok daha dayanıklı ve güçlü bir toprak kort oyuncusu olduğu için önünde başarısız olmaktadır burada..

Çim kort ise teknik tenisin dostudur.. Sampras ve Federer'in burdaki başarıları da ortada.. Toprak kortun dayanıklı dizlere iltimas geçmesinin nedeni de yavaş kort olmasından kaynaklanıyor.. Burda atılan toplar toprağın yumuşaklığından dolayı kortta takılıyor, yavaşlıyor.. Ve Nadal gibi her yere koşturan adamların işini de kolaylaştırıyor..

osmanhy
12-07-07, 20:21
samprasda ne teknik vardi ya..adam cogu kazandigi puani hizli servisle kazanirdi. Toprakda bunu yapamadigi icin basarisizdi. Wimbeldonda basarili olan oyuncular cogu zaman hizli servisle basarili olmustur. Philapousus, Ivanisevic, Sampras....bunlar hep ya sampiyon yada final oynayan adamlardi. Eger bunlarin servisi nadalda olasaydi, sence federer sampiyon olabilirmiydi. Ayrica, Venus Williamsda hizli servisi olmasaydi, wimbeldonu 4 kere kazanbilirmiydi? Eger teknik=hizli servis o zaman ben hatali oldugumu kabul ederim. Federer bence ozel bir oyuncu ve bahs ettigim oyunculardan da iyidir ve sadece hizli servisle basarili olmuyor.

Not: ben artik bu topice cevap yazmaktan sikildim. Herkesin kendi gorusu vardir. Ben sizinkilerine katilmiyorum ama saygi duyuyorum. Bu tartisma 3-4 sayfa degisik orneklerle ve gorus acilarlarla uzayabilir. Zaten wimbeldon 10 gun once bitti..yani topicin modasi gecti artik :)

Giga
12-07-07, 21:27
Abi Sampras tekniğin, Agassi direncin ve gücün simgesidir her zaman, Sampras teknik değil deme bari...

Onur1905
12-07-07, 21:52
Sampras ne smaç atardı be...

Parma Maniac
12-07-07, 22:04
samprasda ne teknik vardi ya..Baba tamam eywallah herkesin kendi görüşü var da, böyle genelgeçer bilgilerde böyle iddialı cümleler kurarsan olmaz, karşı da çıkar insanlar.. Herkesin kendi görüşü var diye açıklayamazsın bunu.. Pete Sampras gelmiş geçmiş en teknik oynayan tenisçilerden biridir.. Çim kortun çok hızlı olduğu için "servis vole" oyununa yatkın olması, iyi servis atanların bu kortlarda başarılı olması onların teknik özelliklerinin olmadığı anlamına gelmiyor..

Hakikaten yani burda falan tamam da, başka yerde sakın deme Sampras teknik değil diye, pek iyi olmaz sonuç :)

Ki servis vole oyunu bile aslında teknik özellik gerektirir.. Servis istediği kadar sert olsun, onu doğru yere atıp doğru zamanda fileye gidip puanı bitirmek de teknik özellik ve taktiksel bilgi gerektiriyor..

Eğer gelmiş geçmiş en teknik 5 oyuncu say desen Sampras ve Federer'i bu 5 oyuncunun en üstlerine koyarım, herkes de koyar.. Bu rakam 3'e bile indirilebilir hatta..

sigara69
16-07-07, 01:01
Bunu yeni buldum

Bilmiyorum seyredeneniz oldu mu ama cok matrak cok eglenceli yahu

Turnuvadan sonra geleneksel olarak 4 senedir Fransiz televizyonu icin bir cok oyuncu karaoke yapiyorlar super olmus kesin seyredin

Ana Ivanovic bildiginiz tas bu kadar sirin bir hatun olamaz

http://www.youtube.com/watch?v=iYbrFav4pw4

Bu Nadal'in ki ( adama uyuz oluyorum yalniz burda cok sempatik geldi )

http://www.youtube.com/watch?v=tsUphUL_Ucw

Bu baska bir guzellik Dementieva :) hatta sharapova-vadisova tartismaniza yeni boyut katar o derece :)

http://www.youtube.com/watch?v=kqJorphc6pQ

Bu 1. secilmis ve bencede hakediyor Novak Djokovic

http://www.youtube.com/watch?v=5fmjcp5W1Jo

Federer salaginin karaokesi odun herif hic yapamamis ama ona uyan sarkiyi secmisler ''Simply the best''

http://www.youtube.com/watch?v=wJODJw5XLZk

Bu da gecen senekiler benimkilerden bir demet;

Hewitt'in karaokes' ve muthis bir sarki secmis kendisine tam uymus yani :)

http://www.youtube.com/watch?v=AvlvvK-bmq4

Kim Clijsters dunyanin en tatli kadini cok seviyorum yahu;

http://www.youtube.com/watch?v=PNrNOuwD0Rc

Bu da Barbie Girl Tatiana Golovin cok degisik cok sarkinin da etkisi olabilir tabii :)

http://www.youtube.com/watch?v=7D1Wxv985Dk

Ibrahim
24-07-07, 01:05
Özel tasarlanmış bir sahada oynadı nadal ve federer.

Bir tarafı toprak bir tarafı çim olan bu sahada tahmininiz üzere nadal toprak tarafında federer çim tarafında oynadı.maçın galibi nadal oldu.

Valla ben nedense federer'e pek ısınamıyorum.

inanın sebebini bilmiyorum ama gıcık oluyorum adama :)

sigara69
24-07-07, 02:21
Valla ben nedense federer'e pek ısınamıyorum.

inanın sebebini bilmiyorum ama gıcık oluyorum adama :)

Bende inanilmaz sekilde nefret ediyorum ama kardesim adam resmen ''Simply The Best'' yani diyecek birsey bulamiyoruz

Yaratik herif bu dunyanin insani degil :)

Ibrahim
17-08-07, 03:20
Eheheh Federer son turnuvada yenilmiş :)

Çocugun adını unuttum ama baya ecel terleri döktürdü...

Bide yarı finalde biri vardı Federer i maymun etti resmen :D