Tüm Versiyonu Göster : TBL 2007-2008 Transfer Topiği
Geçen sene başına Efes Pilsen'in yaptığı transferleri eleştirmiş ve iki sayı kralını aynı anda transfer ederek alıştığımız Efes Pilsen sistemini bozduklarını ve özellikle Oktay Mahmudi co0ach'luğunda başarıya ulaşmalarının imkansız olduğunu söylemiştim.
Beklediğim kadar olmasa da başarısız bir sezon geçirdiler.
Yanlış anlaşılmasın,
Oktay Mahmudi teknik anlamda iyi bir coach ama oyuncularla,hele hele yıldız oyuncularla geçinmeyi hiç bilmiyor.
Neyse...En nihayetinde Oktay Mahmudi'nin görevine son verilmiş.
Yerine düşünülen Tab Baldwin ise, tek sene izlememe rağmen hayran kaldığım bir coach.
Zaten bu ismi duymam,heyecanlanmama sebep oldu ve o yüzden böyle bir başlık açılmalı dedim.
Dusan Ivkovic,Obradovic,hatta Tanjevic de iyi seçimler olabilir.
Ayrıyeten sanıyorum Granger'la da (sonunda) yollar ayrılmış.Hatta Drew Nicholas dışında yabancı kalmasa yeridir diyeceğim.
Geçen sene,bahsettiğim gibi alışılmış Efes Pilsen sistemi bozuldu ama bu sene Tab Baldwin'le daha iyisini gerçekleştirmeye başlarlar inşallah.
Can en büyük sorun yabancı seçimindeydi zaten. Nicholas çok iyi bir seçimdi ama Jenkins kötü bir seçimdi. Granger zaten bitmiş durumdaydı. Israrla FB'nin önünü açmak için sanki doğrudürüst yabancı almadılar nedenini ben de bilmiyorum. Ama bir tane 1 numara bir de 3 numara alsalardı şampiyon olurdu Efes.
Fener de bence Euroleague'de basarı icin cok saglam yabancılar alacaktır bu sene..
Kambala'yı gönderip iyi bir uzun alırlarsa bayağı iş yaparlar.
Kambala kendini postaladı zaten çoktan =) Geri almazlar heralde. Gerçi kokainmanlara karşı bi sempatisi var fenerlilerin, belli olmaz hani...
Bence kadroyu bozmazlarsa başarılı olurlar. İyi bi kadroları var kambala'nin ayrılmasına rağmen. Semih Erden - Oğuz Savaş ikilisi gayet dolduruyor içeriyi. Özellikle Oğuz Savaş.. =)
Bu final maçlarına bakıp Avrupa için yorum yapmak doğru değil.Geçen sene de ülker,Efes'i 4-0'la ezmişti ancak Avrupa'da her sezon alışık olduğu hüsrana devam etti.
Avrupa Ligi,şampiyonlar Ligi gibi birşey.Şu kadrosuna çok çok iyi isimler katmak durumunda eğer başarılı olmak istiyorsa Fenerbahçe.Yoksa Ömer Onan'la,İbrahim Kutluay'la,Oğuz'la,Clark'la üstüne üçlük bombardımanı halindeki oyun tarzıyla falan olmaz bu iş.
Bu arada Efes Pilsen Pini Gershon'un eski yardımcısı David Blatt ile anlaşmış büyük olasılıkla.Çok hayırlı bir iş yapmış olurlar...
Bu arada Efes Pilsen Pini Gershon'un eski yardımcısı David Blatt ile anlaşmış büyük olasılıkla.Çok hayırlı bir iş yapmış olurlar...
Dün ntv'nin sitesinde ya da başka bir yerde okumustum " David Blatt Paylaşılamıyor" başlıklı bir haber.
Nba ve Rus takımları istiyor yazıyordu haberde. Bu Blatt o Blatt'mı ? :)
Ama bunlar Aydın Örs-Ergin Ataman-Oktay Mahmudi- şeklindeki zinciri bozuyorlar o zaman.
Hayırlı olsun o zaman ne diyelim. Bu sene Efes'e olan büyük sempatimi yerle bir ettiler ama olsun Fener Ülker'e karşı durabilecek tek takım gibi gözüküyor hala.
Hoş Telekom'da feci geliyor. Dudley'i bırakmamışlar. Eski Bjk'lı Micheal Wright'i almışlar. Marcus Brown'u almayı istiyorlarmış. İyi kadro kuracaklar gibi.
Telekom Euroleague'e girebilmek icin basvuru da yapmıs..
Marikinas2
14-06-07, 16:13
Aydın Örs görevinden istifa etmiş..
Tanjeviç gelecek diyorlardı..
Demek ki bir varmış böyle bir düşünce.
Not:Efes Pilsen'in yeni koçu David Blatt oldu...
Fenerliler Aydın Örs için yürüyecekmiş, yürümekle yollar aşınmaz... :)
Tanjevic gelirse o kadrodan çok kişi gider. BAşta Mirsad olmak üzere.
Fener Preldzic'i alabilirmiş....
Bizimkiler de yerli bir 3 numara aldılar. isim sormayın söyleyemem, milli takımda olmayan dikkate değer 3 numaraları düşünün, Haluğu çıkarın blursunuz :) Yakında çıkar zaten ortaya... Beni tanımadınız , bilmiyosunuz, bu mesaj kendini bir ara iptal eder:D
Bekir Yarangüme ise iyi transfer... Soyadını değiştirmesi lazım yalnız bu elemanın :oyoy:
Bekir ve El Amin- Turk Telekom...
Abicim boş ver sen onu, Marcus Slaughter dan ne haber?
Nicedir hayalini kuruyoruz, olacak gibi midir?
Tanjevic hem Fener hem Milli takım hocası olmus. Bu demektir ki basket Milli takımıyla ilişkim askıya alınmıstır.
Turgay Demirel kadar Fenerli yok bu camiada, GSli diye bilinse de..
Tanjevic hem Fener hem Milli takım hocası olmus. Bu demektir ki basket Milli takımıyla ilişkim askıya alınmıstır.
Yazık. (sana degil Çağdaş :) )
Ben de büyük bir çoşkuyla destekleyebileceğimi sanmıyorum artık milli takımı.
El Amin
Muratcan
3 numara
Wright
Dudley
Telekom'un beşini kurdum bu arada, oldukça iddialı geliyorlar. Büyük ihtimal 3 numaraya da yabancı alacaklardır.
Bekir,Haluk,Jagla,Alper,Mutlu gibi de benchleri olacak.
Tutku Açık var bir de, Barış Özcanı da ldı Telekom...
Tutku Açık var bir de, Barış Özcanı da ldı Telekom...
Aaa bak onları unuttum. Harbi Tutku ve Barış Özcan da var.
Oha diyorum Telekom'a buradan.
An itibariyle El Amin ile henüz kontrat imzalanmamış...
Tanjevic Ersan İlyasova'nın peşindeymiş.
Bana göre çok yerinde bir hamle. Edward Basden gibi mevkiisinin ofansif anlamda yapması gerektirdiği şeyleri yapmayan bir adam yerine savunmada olduğu kadar hücumda da etkili olabilecek bir uzun oyuncu ihtiyacı vardı Fenerbahçe Ülker'in o bölgede.
Geçen seneki kadrodan ancak Rasim Başak kaydırılabilir demiştim ama o da fazla ebatlı geldi 3 numaraya :)
Hem 2 hem 4 numara oynayabilecek bir 3 numara (ne güzel anlattım :)) takımları diğer takımlardan ayıran faktörlerin en önemlilerinden biri bence.
Diğer olumlu transfer hamlesi ise Türk Telekom'dan gelmiş.
Fenerbahçe'nin de peşinde olduğu Kaya Peker'i almak istiyorlarmış.
Jan Jagla'yı takımda tutabilirlerse, Derrick Alston'ın yerine yapılabilecek en iyi seçim olur ve kadro yapısına da çok uygun bir transfer olur.
Ayrıyeten CSKA Moscow 3 oyuncusunu serbest bırakmak zorunda kalmış.
Banvit de eski Union Olimpija pivotu Pavic'i almış.
Engin Atsür ve Ender Arslan Efesle görüşüyormuş...
Ender için BJK de devredeymiş...
Milli takım kadrosu açıklanmış.
Ömer Aşık (Alpella), Cenk Akyol, Ermal Kurtoğlu, Kerem Gönlüm (Efes Pilsen), Hakan Demirel, İbrahim Kutluay, Oğuz Savaş, Ömer Onan, Semih Erden (Fenerbahçe Ülker), Fatih Solak (Galatasaray Cafe Crown), Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks), Engin Atsür (North Carolina State), Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic), Ender Arslan (Panionios), Kaya Peker, Serkan Erdoğan (TAU Ceramica), Tutku Açık (Türk Telekom), Mehmet Okur (Utah Jazz).
Ülker'in yeni koçu iş başında.
Bütün sezon benchde oturan Hakan Demirel kadroda, Real Madrid'de oynayan Kerem Tunçeri kadroda yok.
Semih yerine Hüseyin Beşok'u da tercih edebilirdi.
Ömer Onan'ı ise ben almazdım şahsen.
Kerem Tunçeri'yi niye almadığının açıklaması ise daha komikmiş.
Real Madrid'de forma giyen Kerem Tunçeri'nin kadroda yer almamasının nedeninin performansı olmadığını belirten Tanjevic, kadroyu 2010 Dünya Şampiyonası'nı düşünerek oluşturduğunu ifade ederek, ''Kerem geçen yıl da sakatlığı nedeniyle dünya şampiyonasına gelemedi. 2010'da 31 yaşında olacak. Dünya şampiyonasında onun jenerasyonundan 2-3 oyuncuya sahip olmak istiyorum. Bu programı düşünerek başka oyunculara yer açmak istedim'' diye konuştu.
Tanjevic, Barış Hersek'in A Milli Takım kadrosunda bulunmasını istediğini ancak bu oyuncunun Ümit Milli Takım'da yaptığı disiplinsizlik nedeniyle bundan vazgeçtiğini bildirdi.
Tanjevic, Ömer Onan ve Tutku Açık'ın iyi bir sezon geçirdiğini ve onları ödüllendirmek için kadroya aldığını kaydetti.
2010 yılında 31 yaşında olacakmış, o yüzden almamış.
İbrahim Kutluay, Ömer Onan,Ermal,Kaya,Serkan,Kerem Gönlüm kaç yaşında olacaklarmış,onları hesaplamış mı bari?
Ömer Onan da iyi bir sezon geçirdiği için alınmış.
Ömer Onan hakikaten çok iiyi bir sezon geçirdi. Her ne kadar nefret ettiğim bir adam da olsa Milli Takım'a alınması gayet doğal. Kerem'in alınmaması ise saçmalık.
Olsun abi ben gıcık oldum bir kere Tanjevic'e de :)
Hem dediğin gibi Ömer de nefret edilecek bir adam.
Efes Rashad Wrighti almış, Scott Padget ile görüşüyormuş...
Tanjevic bu ulkenin gorup gorebilecegi en pislik en cirkef en icten pazarlikli insanidir.
Geldigi gunden beri ki tavirlari ile Fenerbahce camiasina yakismis
Fenerbahce'yi de tebrik etmek lazim bu kadar guzel tencereye bu kadar guzel kapak bulunur cuk oturdu yani
Tanjevic ve mahmut uslu birbirlerine o kadar yakisiyorlarki keremin alinmamasi ise fener camiasindaki basketbolcular tarafindan pek sevilmemesinden kaynaklaniyor
Loren Woods ve Rashad Wright,Efes Pilsen ile anlaşmış..
Woods'un camdan dizleri sukoyvermezse çok değişik bir oyuncu izleyeceğiz seneye... :)
Parma Maniac
28-06-07, 00:35
Emir Preldzic fülkerde.. Süper transfer..
İyi tarnsfer olmuş. Muhtemelen Tanjevic sayesinde yapmışlardır. Loren Woods Efes'e ne kadar katkı yapar bilemiyorum. Fena sayılmayacak NCAA kariyerini son senelerinde ve NBA de bok eden, savunma dışında fazlaca katkısı olmayan bir adamdır. Litvanya kariyerini bilemiyorum ama daha iyi bir pivot bulabilirlerdi.
Beşiktaş,İtalya Ligi sayı kralı Rick Apodaca ile anlaşmış..
Fener Solomon ile 2 sene uzatmıs mukaveleyi.
Helal olsun; basketbolda yabancıların gelip boyle uzun sene oynamaları pek nadir. Solomon gibi bir oyuncuyu baglamaları kendi acılarından cok iyi olmus.
Adam Nba'e gidecekken öyle bir para teklif etmişler ki,vazgeçmiş Nba'e gitmekten.
Ülker'in bize ve Fülkerspor'a yaptığı desteğin farkının boyutu bu işte.
Ender Arslan Efese döndü...
Emir Preldzic fülkerde.. Süper transfer..
Gasper Vidmar'i da almislar ki bu da maalesef onlar acisindan cok iyi bir transfer oldu... hep tanjevic sayesinde olan transferler bunlar... slovenya umit milli bu adam da...
Efes Pilsen nihayet bombayı patlattı:
Serkan Erdoğan Efes Pilsen'de!
Bence takımını şampiyonluğa taşıyan bir İbrahim Kutluay'dan kat kat iyi bir oyuncu. Gerçi Efes Pilsen'e göre olup olmadığı tartışılır ama diğer oyuncuları bir kenara koyarsak yanılmıyorsam İbo Efes'teyken Euroleague'de final four'a kalmışlardı. Daha iyi olan Serkan Erdoğan'la neden olmasın.
Cok iyi transfer Serkan.. Oteden beri cok ama cok begendigim bir oyuncudur..
hüseyin beşok ve gainesi almışız.
Beşok artık bir Aslan
Polonya’nın Prokom Trefil takımda forma giyen milli basketbolcu Hüseyin Beşok, Galatasaray Cafe Crown’a transfer oldu. Sarı-Kırmızılılar ayrıca geçen sezon Badalona’da oynayan Charles Gaines’i de renklerine bağladı.
GALATASARAY basketbolda atağa kalkarak Hüseyin Beşok ve ABD'li Charles Gaines'i transfer etti. Sezona iddialı bir giriş yapmak isteyen Sarı-Kırmızılılar, William Avery, Cüneyt Erdem, Erdem Türetken'in ardından dün hareketli bir gün yaşayarak Hüseyin Beşok ile geçen sezon Badalona'da oynayan Gaines'i aldı.
GAINES'İN DE KARİYERİ İYİ
1994-2001 yılları arasında oynadığı Efes Pilsen'de bir çok başarıya imza atan 32 yaşındaki Hüseyin Beşok, İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımına transfer oldu. Beşok daha sonra kariyerine Fransa'nın Asvel Villeurbanne, Le Mans ve oradan da Prokom'da devam etti. Gaines ise geçen sezon İspanya'nın Badalona takımında 11.1 sayı ortalamasıyla oynadı.
Hüseyin Beşok çok iyi trasfer.Kaya Peker in de boşta olduğu söyleniyor. Kayayla da ilgilenilebilir.Pota altı çok sağlam olur. Gaines de etkili bir oyuncu. Skorer bir forvet almaya geldi şimdi sıra... umarım çok sağlam bir takım olucaz her dalda
Hüsey,in transferi kesin değil sanırım. Olursa iyi transfer elbet. >Ancak 1 milyon dolara oynayan adama biz kaç papel verip getirdik merak ediyorum.
Gaines sağlam adamdır. En azından savunma ve ribaundlarda çok katkısı olacaktır. Avrupa'nın en büyük liginde yarı final görmüş takımın 34 maçında oynamış DD sitatistik yapmış bir oyuncudur.
Parma Maniac
24-08-07, 01:06
Hüsey,in transferi kesin değil sanırım. Olursa iyi transfer elbet. >Ancak 1 milyon dolara oynayan adama biz kaç papel verip getirdik merak ediyorum.
750.000 euro..
Hüseyin bildiğim kadarıyla kesin değil. Ama olur da 750 ye bitirirsek , çok para o, Hüseyin iyi zamanlarında ancak o kadar ederdi, şimdi çok fazla o...
750 bin hüseyine verilmez. iyi zamanında da bana göre verilmezdi. NBA de oynayanlar hariç hiç bir türk basketbolcuya verilmez zaten. takım kurmuşluğumuz vardır bizim o paraya be :)
Bekleneni veremeyen Rashad Wright'ın sakatlanması sonrası Efes Pilsen Sconnie Penn'i almış!
2 şampiyonluk adayını neredeyse tek başına deviren Ömer Aşık Fenerbahçe Ülker'e geçmiş (zaten yedek takımında kiralıktı).
Şu anda Türkiye'nin en çok gelecek vaadeden ismi Ömer Aşık ve Vidmar'dan da çok daha iyi olduğu üzere Türk Basketbolu açısından sevindim açıkçası.
Ama şampiyonluk yolunda en önemli rakiplerimizden biri büyük güç kazanmış oldu böylece!
Karşıyaka'dan Quinton HOSLEY son anda büyük bi aksilik olmaz ise Galatasaray ' da :)
Parma Maniac
14-12-07, 02:36
Karşıyaka'dan Quinton HOSLEY son anda büyük bi aksilik olmaz ise Galatasaray ' da :)Büyük transfer.. Her ne kadar küçüklerin yabancılarına böyle üşüşmek bana doğru gelmiyosa da şu ligin en iyi 2-3 yabancısından biri bu adam.. Anormal güç katar.. Rotasyon sorunu tabi Murat hocanın işi..
gokhancoban
14-12-07, 09:37
Galatasaray Hosley'in peşinde
MUSTAFA BOZKURT
Pınar Karşıyaka'nın başarılı forveti Quinton Hosley'in Galatasaray Cafe Crown'a transfer olduğu iddia edildi..
Haberi Dinle
Bu haberin ses dosyası henüz hazır değil.
Sezon öncesi oynanan Türkiye Kupası Grup Eleme maçlarında ilk kez basketbolseverlerin karşısına çıkan ve o günden bu yana oynadığı basketbolla herkesi kendine hayran bırakan Pınar Karşıyaka'nın ABD'li forveti Quinton Hosley'in adı şimdi de Galatasaray Cafe Crown ile anılıyor. Başarılı forvet için menajerlerin sıkı pazarlık içinde olduğu öğrenilirken, Hosley'in Karşıyaka'nın kendi evinde oynayacağı Efes Pilsen maçı sonrası sarı kırmızılı ekibe transfer olacağı iddia edildi. Quinton Hosley ligde oynadığı 10 maçta 21.7 sayı 11.8 ribaund ortalaması tutturdu.
Bu haber doğru ise bu sezonun Dee Brown ile birlikte en önemli transferidir..
Başarırlarsa eğer Basketbol Takımı yöneticilerini kutluyorum buradan..
Karşıyaka'dan Quinton HOSLEY son anda büyük bi aksilik olmaz ise Galatasaray ' da :)
Süper transfer olur yahu, adam ligin tozunu atıyor.
Ligdeki en iyi yabancılardan biri.
Büyük güç katar.
Bu arada su an erkek basketbol takımı TTNET Beykoz ile oynuyor.
İlk yarıyı 45-41 geride kapattık. Ama hep 10-15 sayı gerideydik, o açıdan güzel bir skor oldu ilk yarı için.
Hosley dün Karşıyaka'nın Oyak Renault maçında oynamamış.
Adam gidici ama bize mi bilemiyorum.
Beşiktaş ULEBCup'taki rakibimiz olan Girona'dan Drobnjak'ı transfer etmiş.
Efes Pilsen David Blatt'i göndermiş.
Efes Pilsen'in klüp olarak basketbol yapısına uygun bir coach değildi açıkçası.
Bizim bildiğimiz Efes Pilsen az sayı yerdi ama Blatt daima hücumu ön planda tuttu.
Bence bu yönüyle Litvanya takımlarında başarılı olabilecek bir antrenör.
Efes Pilsen sezonun kalanında takımın başına yeni bir antrenör getirmeyecekmiş.
Ama önümüzdeki sezon için bu zamana kadar çok eleştirdiğim Oktay Mahmudi'nin geri dönüşü, şu aşamada doğru tercih olurmuş gibi geliyor bana.
Veya tabii ki Tab Baldwin'i isterim ama o ihtimal bile değil heralde.
Bu arada tekrar düşünüyorum da,
Ergin Ataman veya Murat Özyer'in de getirilmesi şaşırtmaz açıkçası beni.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to