Tüm Versiyonu Göster : Galatasaray 2007-2008
şu anda mevcut dedikoduları toparlayarak sezon topicini açalım
sponsorluk için vestel-galatasaray dedikodusu ortalıkta dolaşıyor.
murat kaya büyük ihtimal beşiktaşta
tufan efesle görüşüyor
fitch amerikaya döndü
marcus slaughter ve mehmet yağmur alınmak isteniyor
murat kaya çok önemli bir kayıp. özyerin bence bu sezon yaptığı en büyük hata bu çocuğu verimli kullanamaması ki murat da özyerle anlaşamadığından ayrılmak istiyor. tufan bana göre gitmez. fitchin gönderileceği zaten belliydi.
marcus slaughter ve mehmet yağmur önemli transferler olur.
Yine hüsranları oynayacağız desenize Öshan abi sayesinde...
Fitch gereksiz bir oyuncuydu bence.. O tip amerikalılarla sadece maç kazanırsınız kupa falan kazanamazsınız..
Murat Kaya'yı iyi bi şutör olarak biliyodum ben ankara'da oynarken. Büyük Kolej'di yanılmıyorsam. Yani en büyük özelliği şut atmak olan bi oyuncu, kendini gösteremiyorsa tutmakta fayda yok bence hem oyuncu hem takım açısından..
marcus slaughter çok iyi bi transfer olur bence. en azından seyir zevki açısından =) graves de kalır mı bilmiyorum ama bence 2 tane amerikali uzun şart. ama tabi fatih solak'ın bu takımda ilk 5 başladığını düşünürsek ona uygun şöyle şut atabilen bi pf de fena olmaz hani..
ilgimizden uzak kalmis orda da febenin alisilmis cirkefligi bas gostermis
Fenerbahçe ile Galatasaray, yüzme branşının ardından suda da birbirine girdi. Ağır suçlamaların yapıldığı açıklamalar sadece hurriyet.com.tr’de.
Kürek Federasyonu Başkanı Çetin Öztürk sorularımızı içtenlikle yanıtladı
Kürek Federasyonu Başkanı Çetin Öztürk, Fenerbahçe Kulübü Kürek Şubesi Kaptanı Ozan Bayülken'in kendilerini çifte standartla suçlayan açıklamasına hurriyet.com.tr aracılığıyla cevap verdi.
Bayülken'in açıklamalarının yüzde 90'ı yanlış ve haddini aşan sözler olduğunu kaydeden Öztürk, “Herhalde Fenerbahçe Kulübü’nde federasyonlarla uğraşmak gibi bir misyon üstlenilmiş. Yaz ayları gelince ‘hadi gelin biraz da suya inelim, Kürek Fedarasyonu ile uğraşalım’ diye düşündüler galiba” dedi.
Kanunların açık olduğunu ve Fenerbahçe'nin istediği takdirde Tahkim Kurulu'na başvuruda bulunabileceğini vurgulayan Öztürk, Kürek Federasyonu hakkında yapılan çifte standartlık suçlamalarına maddeler halinde cevap verdi.
Öztürk’ün açıklaması şöyle:
1- Kürek sporu futbol ya da basketbol gibi değildir. Kürek sporunda milli takım kamplarına her takımın antrenörleri çağrılır. Ozan bey, Galatasaray'ın antrenörü Recep Yazıcı için “Aynı zamanda Milli Takımın antrenörlüğünü yapıyor” demiş. Aynı kampta Recep Yazıcı'nın dışında F.Bahçe'den de 2 tane antrenör vardı. Yani Fenerbahçe’nin 1 antrenör fazlalığı vardı.
2-Galatasaray'ın maddi imkansızlıklarından dolayı federasyon tarafından kamp yaptırıldığı ileri sürülmüş. 2 hafta önce Avusturya'daki Dünya Kupası'na gitmeden 15 günlük bir kamp süremiz olmuştur. Bu kampımıza Fenerbahçeli sporcularımız da katılmıştır. Ve bu hareket planımızda gözüktüğü için bu kampın masraflarını GSGM'den ödemesini istedik. Kendilerine gerekli ödemeyi daha sonra yapacağız.
3-Yabancı sporcuların Türk statüsünde kürek çektirilmediğinden yakınmışlar ve federasyonu bu kararı almakla suçlamışlar. Bir de haklarının yendiğini savunmuşlar Yabancı sporcuların kürek çekemeyeceği kararı 2006 Aralık ayında resmi gazetede yayınlandı. 7 ay önce çıkan bu kural şimdi mi akıllarına geldi? Biz Kürek Federasyonu olarak sporumuzu geliştirmeye çalışıyoruz. Bizim için kulüpler arasındaki rekabet hiç önemli değil. Biz sadece herkese adaletli davranarak, bu sporu geliştirmeye ve gençleri teşvik etmeye çalışıyoruz. Fenerbahçe Kulübü Kürek Şubesi kaptanını yaptığı açıklamalardan dolayı kınıyorum.”
Galatasaray Kulübü Kürek Şubesi Kaptanı Barbaros Mumcuoğlu, iddiaların hoş olmadığını belirtti.
"BU, ŞAMPİYONLUĞUNU KAÇIRACAK OLMANIN RAHATSIZLIĞI"
Ozan Bayülken'in açıklamalrına bir tepki de Galatasaray Kulübü Kürek Şubesi Kaptanı Barbaros Mumcuoğlu’ndan geldi. Hurriyet.com.tr’ye konuşan Mumcuoğlu, Fenerbahçe'den gelen açıklamaları hayretle okuduğunu söyledi.
Fenerbahçe’nin şampiyon olmak için böyle organizasyonlar yaptığını savunan Mumcuoğlu, “Bizim sporcularımıza, antrenörlerimize ve kulübümüze yönelik ağır suçlamalar var. Eylül ayından beri tüm kamplarımızı kendi imkanlarımızla yaptık. Ve sadece Dünya Kupası için diğer takımlarla birlikte Milli Takım kampına katıldık. Antrenörümüz Recep Yazıcı kesinlikle federasyona bağlı çalışan birisi değil. Sadece kulübümüzün antrenördür. Kendileri yüzme branşında olduğu gibi, kürek branşında da bir kaç Dünya Şampiyonunu getirip, para karşılığında Türk yapmak ve böylece şampiyon olmak istiyorlar. Bu tip açıklamalarla şampiyonluk yarışını kovalayacaklarına, çalışmalarını sürdürüp, mücadelelerini verseler, bu sporun centilmenliği çerçevesinde sezonu tamamlasalar çok daha güzel olacak. Herhalde 100. yılında şampiyonluğu kaçırabilecek olmanın rahatsızlığıyla böyle organizasyonlar yapıyorlar. Ancak bu iddialar hiç hoş değil” diye konuştu.
Galatasaray ULEB Cup'ta
Bu sezon Beko Basketbol Ligi'ni 4. sırada tamamlayan Galatasaray Café Crown, elde ettiği sonuçla 2007-2008 sezonunda ULEB Cup'a davet edildi.
ULEB Cup CEO'su Jordi Bertomeu, bugün Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'a gönderdiği mektupta, Kulübümüz'ü 30 Haziran Cumartesi günü, İtalya'nın Jesolo şehrinde yapılacak olan 2007-2008 sezonu kura çekimine davet etti.
Jordi Bertomeu'nun Başkan Özhan Canaydın'a gönderdiği davet mektubunun orijinal metni:
http://www.galatasaray.org/images/basketbol/ulebcup_00.jpg
http://www.galatasaray.org/basketbol/detay.asp?PID=1053&HID=1&haberID=299985
Hayırlı olsun.
Hayırlı olsun tabii de; güzel olan EuroLeague'e girmek olurdu.. Bir gün O da olur insallah..
Yalnız bunu da kucumsemeyip, ona gore transfer yapmak lazım. Uleb Kupasını alsan, direk Avrupa Kupası getirmis olursun iste; yine Fenerlileri susturursun :)
Ciddi adamlarla ilgileniyorlar, hedefler yüksek... Ne olur vaziyet bilemem.
Erdem Türetken, Galatasaray Cafe Crown’da
Galatasaray Cafe Crown, geçen sezon Darüşşafaka’da forma giyen Erdem Türetken’i transfer etti.
Takımımız ile 1 yıllık mukavele imzalayan Türetken, kısa ve uzun forvet pozisyonunda görev yapıyor.
28 yaşındaki Erdem Türetken, geçen sezon 30 maçta 9 sayı – 5 ribaund ortalaması ile oynadı.
Yeni transferimiz, playoff çeyrek final serisinde ise Fenerbahçe Ülker’e karşı 14 sayı ortalaması tutturdu.
Erdem Türetken
Boy: 1.98
Kilo: 103
Doğum Tarihi: 5 Nisan 1979
Mevki: Kısa Forvet / Uzun Forvet (3 / 4)
Geldiği Takım: Darüşşafaka
TBL kariyeri:
06-07 Darüşşafaka
05-06 Beşiktaş Cola Turka
02-05 Darüşşafaka
http://www.galatasaray.org/basketbol/detay.asp?PID=1053&HID=1&haberID=300005
Sırf Ülker'e 14 sayı ortalama tutturdu diye aldık galiba :)
Erdem ile ne uzarız ne kısalırız. Faydalı bir adam olabilir ama iddialı bir takımın ilk 5 oyuncusu olamaz.
Cüneyt Erden Galatasaray'da
Önümüzdeki sezon BEKO Basketbol Ligi'nde ve ULEB Kupası'nda başarı hedefleyen Galatasaray Cafe Crown, Efes Pilsen'in oyun kurucusu Cüneyt Erden'i 1 yıllığına kadrosuna kattı.
BEKO Basketbol Ligi'ni geçtiğimiz sezon 4.sırada tamamlayan ve play-off'larda yarı final oynayan Galatasaray Cafe Crown, daha iddialı bir kadro kurma çalışmalarını sürdürüyor.
Oyuncu bakmak üzere "NBA yaz ligi"nde bulunan antrenör Murat Özyer'in ekibi ilk transferini yurtiçinden gerçekleştirdi.
Sarı-kırmızılı takım, Efes Pilsen'in deneyimli oyun kurucusu Cüneyt Erden'i renklerine bağladı.
2005-06 sezonunda top koşturduğu ve şampiyonluk yaşadığı Ülkerspor'un ardından, 2006-2007 sezonunda da Efes Pilsen forması giyen Cüneyt, 1 yıl sarı-kırmızılı formayla ter dökecek.
Cüneyt, Efes pilsen formasıyla geçtiğimiz sezon 37 maçta görev almış ve 5.3 sayı ortalamasıyla oynamıştı.
Ulan ligde kıl olduğum ne kadar adam varsa topluyorz. Cüneyt Erden'den cacık olmaz. Her ne kadar son 2-3 ezon büyük takımlarda oynaa da basketbolu çöküşe girmiş bir herif. Ben GS'a çok büyük katkısı olacağını düşünmüyorum. O pozisyona yabancı takviyesi şart.
Cüneyt Erden ile oynayan Efes ne oldu ki biz ne olacağız?
Demek ki hedef yine 4. olmak.
Bu sene o da zor. Bjk ve Banvit iyi geliyor.
Hocam tam karşındayım. Efes sisteminde iyi oynayan kim var ki. Son 2 yılda Cüneyt büyük takımda oynama baskısıyla, kendisini Cüneyt yapan hiç bir özelliği bilinçli olarak ortaya koymadı , gereksinim duyulmadığı için. Bir uleb takımı için, çok doğru bir parçadır, eğlenir eğlendirir, takımı daha iyi yapar. 12-5 i zorlanamdan bulur. Ha yabancı alacaklarsa alsınlar, ama bence hiç gerek yok. Çatır çatır oynar
Ulan ligde kıl olduğum ne kadar adam varsa topluyorz. Cüneyt Erden'den cacık olmaz. Her ne kadar son 2-3 ezon büyük takımlarda oynaa da basketbolu çöküşe girmiş bir herif. Ben GS'a çok büyük katkısı olacağını düşünmüyorum. O pozisyona yabancı takviyesi şart.
Hocam tam karşındayım. Efes sisteminde iyi oynayan kim var ki. Son 2 yılda Cüneyt büyük takımda oynama baskısıyla, kendisini Cüneyt yapan hiç bir özelliği bilinçli olarak ortaya koymadı , gereksinim duyulmadığı için. Bir uleb takımı için, çok doğru bir parçadır, eğlenir eğlendirir, takımı daha iyi yapar. 12-5 i zorlanamdan bulur. Ha yabancı alacaklarsa alsınlar, ama bence hiç gerek yok. Çatır çatır oynar
Ama şampiyonluk hedefimiz yok demek ki, onu diyorum işte.
Ligde 4-6 arası için oynayacaksak tabiki de yeter.
Sanmıyorum ki yedek guard olarak alsınlar Cüneyt'i.
Abicim Türkiye öyle bir pazar değil, insanların kontratları devam ederken 4 takım şampiyonluğa oynayamaz... Bu işler plan işi. Bakın Telekom, bu sezonu 3 yıldır planlıyor. Fener 33 yılda şampiyon oldu. Öyle 5 milyob dolarım var, çekilin lan şampiyon benim olmaz. Yahu , lig finalistinin ilk 5 pg sini alıyoruz, kimse beğenmiyor ben anlamadım nası iş.
O dediğin de haklısın, doğru plan işi.
Ama biz T.Telekom değiliz ki.
Sen daha iyi bilirsin,bu işin içindesin. Belli bir miktar yatırımla Galatasaray gibi seyirci ve basın potansiyeli olan bir takım şu ligde şampiyon olamaz mı?
Fenerbahçe ne planı yaptı ki?
Bir sene önce Aydın Örs vardı çok iyi olmayan bir kadro ile ertesi sene de açtılar paranın ağzını şampiyon oldular. Benim anlayışım bu kusura bakma :)
Bize de Vestel sponsorluğu filan deniyordu, olsa ben şampiyonluk için ümitlenirdim. Bu yani benim olay :)
Cüneyt'i her zmaan begenmisimdir. Bizde faydalı olur, Efes'de olamaz. İyi transfer.
Ray52Lewis
04-07-07, 01:42
Kötü haber...
Marcus Slaughter signed a two-year contract with the Miami Heat on Monday, the Riverside native said.
Slaughter, a 22-year-old forward, said he will begin playing for the Heat's summer league team in Orlando next week following a successful season spent in the Turkish Basketball League.
"It hasn't really hit me," Slaughter said by phone. "They want me to play defense and rebound. My goal is to play."
O dediğin de haklısın, doğru plan işi.
Ama biz T.Telekom değiliz ki.
Sen daha iyi bilirsin,bu işin içindesin. Belli bir miktar yatırımla Galatasaray gibi seyirci ve basın potansiyeli olan bir takım şu ligde şampiyon olamaz mı?
Fenerbahçe ne planı yaptı ki?
Bir sene önce Aydın Örs vardı çok iyi olmayan bir kadro ile ertesi sene de açtılar paranın ağzını şampiyon oldular. Benim anlayışım bu kusura bakma :)
Bize de Vestel sponsorluğu filan deniyordu, olsa ben şampiyonluk için ümitlenirdim. Bu yani benim olay :)
Ligdeki iyi yerli oyuncuların tamamı kontratlı. O yüzden çok zor Erdemi falan alarak şampiyon olmak. Ha ama, vardır 10-12 milyon dolar paran, getirirsin Ender-Serkan-Kaya-Hüseyin-Ersan beşlisini , yanına da 4 tane Eurleauge yabancısı getirirsin, olursun şampiyon. Ama adı geçen paralara şampiyon olmak mucize, final oynamak çok zor...
Artı plan prgram derken, öyle müthiş bir bütçen yoksa, kadrona yavaş yavaş ekleyeceksin adamları, her yeni gelen biraz yükseltecek,, bir yandan yukarıyı zorlayıp bir tartacaksın, bakalım federasyon naapıyor, hakemler ne durumda diye, şöyle bir yukarısı alışacak sana... Öyle 3-5 para koyarım üstüne de seyirci gidip bağırır diye olmuyor o işler... Çok doğru yabancılar seçilirse iyi bir takım olunur. Ama en azından bir dış savunmacı ve 2 go-to-guy şart takıma... Ben olsam go to guy haklarımı 2-3 ve 4 den yana kullanırdım, bir de pivot gelirdi çöpçülük yapıp ribaund çekecek , cüneyt-tufan-erdem falan fena takım olmuyor 4 iyi yabancıyla
Abicim b ırakın allahesen.. Cüneyt Erden kadar abartılan adam yoktur Türk liginde.. İstikrarlı şutu yoktur, savunması iyi değildir bu adam 12 sayı atsa ne olur atmasa ne olur? Bir maç 5/ 5 3 lük sokar diğer maş sıfır..
Eğer ilk 5 e koyacaksak gayet çapsız bir transfer. Zamanında bazı arkadaşlar "Kerem Tunçeri'ye 10 basar" falan diyordu Cüneyt için. Biz de gelsin büyük takımda oynasın bir görelim dedik. Ne oldu? Ülker Efes derken teker patladı. Kerem gitti Real'de oynadı. 2 tane 3 lük sallamakla olmuyor bu işler.
Cüneyt boş bir adam değil ama kafaya oynama iddiası olan (varsa eğer) bir takımın pg ı olamaz. Geçen seneki genç amerikalı guardımız Cüneyt'i 2 ye katlar bence.
Bence Cüneyt iyi transfer en azından Demirel'den iyidir, bizim guard da fena değildi ama çok istikrarsızdı o da. En azından Avrupa tecrübesi olan bir oyuncu ULEB'te işimizi görür.
Abi Ülkerde tekerin patladığı falan yok , tamam takımın en iyis değildi , ama şampiyon takımda ilk 5 çıktı , gayet de güzel katkı verdi. Ordan da zaten Ülkerde başarılı olduğu için Efes'e gitti. Diyosan ki Efes de teker patladı, bana Efes de patlamayan bir teker gösterir misin?
Cüneyt iyidir, yeterlidir...
Cüneyt Ülkerde gayet iyiydi bizde de iş yapar rahat rahat....
Tekrarlıyorum Cüneyt bizim icin cok iyi transferdir. Mitchell filan gibi güya gelecek vaadeden genc yabancılara para harcanacagına Cüneyt aynı katkıyı cok rahat verir. Ayrıca bu oyuncular taraftarla daha iyi oynarlar; o manada ben Cüneyt'in basarılı olacagını dusunuyorum..
Baska transfer dedikoduları yok mu bu arada? Bu sekilde ancak 5.6.'liga oynarız gibime geliyor..
Basketbolda Kombine Bilet Satışı Başlıyor!
Galatasaray Cafe Crown’ın 2007-2008 sezonunda yapacağı tüm iç saha maçlarını kapsayan kombine bilet, yarın (11 Temmuz Çarşamba) futbol kombineleriyle aynı anda satışa çıkıyor.
150, 175 ve 200 YTL değerindeki kombine biletler, yarından itibaren futbol kombinelerinin de satılacağı Ali Sami Yen Stadı VIP Salonu’nda taraftarımıza sunulacak.
Basketbol kombine kartı satın alanlar, Galatasaray Cafe Crown’ın sezon boyunca yapacağı Beko Basketbol Ligi ve ULEB Cup maçlarını tribünde izleyebilecek. Kart sahipleri ayrıca Cafe Crown’dan hediye paketi kazanacak.
Yarın (11 Temmuz 2007 Çarşamba) satışına başlanacak basketbol kombine kartları, eylül ayından itibaren sahiplerine dağıtılacak.
-----------------------------------------------------------------------------------
Hangi salonda oynayacağımızı da bir an öncec kesinleştirseler bari!
Tekrarlıyorum Cüneyt bizim icin cok iyi transferdir. Mitchell filan gibi güya gelecek vaadeden genc yabancılara para harcanacagına Cüneyt aynı katkıyı cok rahat verir. Ayrıca bu oyuncular taraftarla daha iyi oynarlar; o manada ben Cüneyt'in basarılı olacagını dusunuyorum..
Baska transfer dedikoduları yok mu bu arada? Bu sekilde ancak 5.6.'liga oynarız gibime geliyor..
Biribirinin alternatifi iki tane baya ciddi oyuncuyla ilgileniliyor. Ya hakikaten sağlam para var, ya da dostlar alışverişte görsün diye ilgileniyor gibi yapıyorlar...
150, 175 ve 200 YTL değerindeki kombine biletler, yarından itibaren futbol kombinelerinin de satılacağı Ali Sami Yen Stadı VIP Salonu’nda taraftarımıza sunulacak.
!
kombine olayında sapıtmış durumda bizimkiler
kardeşim evinde maksimum oynayacağın maç sayısı 20 iken kapıda bilet 5 milyona satılırken bu kombine fiyatlarını bir izah eden çıkar mı acaba?
samiyen kombinelerinin fiyatını o halde yapmışken, mesela ilk alan 1000-1500 kişiye kapalı kombinesine bir basket kombinesi hediye etsen de her maçı dolu oynama şansını yakalasan olmaz mıydı?
William Avery, Galatasaray Cafe Crown’da
Galatasaray Cafe Crown, yeni sezonun ilk yabancı oyuncu transferini yaptı ve ABD’li oyun kurucu William Avery’yi renklerine bağladı.
Şutör guard olarak da oynayabilen ABD’li William Avery, geçen sezon ALBA Berlin’de forma giyiyordu.
28 yaşındaki yeni transferimiz, ALBA Berlin formasıyla ULEB Cup’ta 15 sayı – 5 ribaund – 3.6 asist’lik ortalama yakalamıştı. Oyuncumuz, Alman Ligi’nde ise geçen sezon 32 maçta ortalama 26 dakika süre alırken 10.8 sayı - 3 ribaund – 3.7 asist’lik performans sergiledi.
Profesyonel basketbola NBA takımlarından Minnesota Timberwolves ile 1999’da başlayan William Avery, üç sezon kaldığı bu takımda fazla süre alamayınca Avrupa’ya açıldı. Avery, Yunanistan’ın Panionios, Ukrayna’nın Azovmash, İsrail’in Jerusalem ve Hap.T-A takımlarında da forma giydi.
William Avery
Mevki: Oyun Kurucu Guard
Doğum Tarihi: 8.8.1979
Geldiği Takım: ALBA Berlin
Kolej: Duke
Boyu: 1.88 m
Kilosu: 81 kg
hayırlısı
Parma Maniac
29-07-07, 14:38
Duke'te baya iyi oynuyodu Avery ama ondan sonrası tam bi hayal kırıklığı.. 1999 draftinde ilk tur 14. sıra çok iyi bir seçim gibi görünse de o draft hayli zayıf draft'lerden biriydi.. William Avery'den sonra seçilen bir tek Ron Artest var, bir de James Posey yanlış hatırlamıyorsam.. Matah bir olay değil yani Duke'te, Krzyzewski'nin top adamlarından olmuş biri olarak.. Geçen sene de Alba Berlin'deki istatistikleri çok sıradan.. İnşallah iyi olur.. İyi savunma yapıyordu 3-4 sene önce, o açıdan güzel..
Her sene neden yabancı oyuncularımızı degiştiriyoruz?Bir kez olsun kadromuzu korumuyoruz.İstikrar olmadan başarının gelmesi zor.
Avrupa ortalamaları iyi bir oyuncu William Avery.
İnşallah hayırlı olur camiamıza.
Hoşgeldin William Avery.
Kötü transfer değil bence. Solomon tarzı bir herif değil ama orta karar oynayan, oynatan Avrupa tecrübesi olan bir heriftir. Ağzımıza da yeter yüzmümüze de. Ben geçen seneki genç arap guardı (ismini unuttum) da beğeniyordum aslında.
2007/2008 Beko Basketbol Ligi 12 Ekim 2007 tarihinde başlıyor.Lig kuraları çekildi.
1. Hafta:
Galatasaray Cafe Crown - Bandırma Banvitspor
2. Hafta:
Antalya Büyükşehir Belediyesi - Galatasaray Cafe Crown
3. Hafta:
Galatasaray Cafe Crown - Alpella
4. Hafta:
Casa TED Ankara Kolejliler - Galatasaray Cafe Crown
5. Hafta:
Galatasaray Cafe Crown - Pınar Karşıyaka
6. Hafta:
Mersin Büyükşehir Belediyesi - Galatasaray Cafe Crown
7. Hafta:
Galatasaray Cafe Crown - Darüşşafaka
8. Hafta:
Beşiktaş Cola Turka - Galatasaray Cafe Crown
9. Hafta:
Antalya Kepez Belediyesi - Galatasaray Cafe Crown
10. Hafta:
Galatasaray Cafe Crown - Fenerbahçe Ülker
11. Hafta:
TTNET Beykoz - Galatasaray Cafe Crown
12. Hafta:
Galatasaray Cafe Crown - Türk Telekom
13. Hafta:
Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi - Galatasaray Cafe Crown
14. Hafta:
Galatasaray Cafe Crown - OYAK Renault
15. Hafta:
Efes Pilsen - Galatasaray Cafe Crown
Hüseyin Beşok, Galatasaray Cafe Crown'da
Yeni sezon öncesi önemli transferler yapan Galatasaray Cafe Crown, milli oyuncu Hüseyin Beşok ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
Center mevkiinde görev yapan Beşok, geçen sezon Polonya şampiyonu Prokom Trefl Sopot takımında forma giyiyordu. 2.12 metre boyundaki oyuncumuz, Polonya Ligi'nde 39 maçta ortalama 18 dakika süre alırken 9.5 sayı - 5.3 ribaund - 1.8 asist - 1 blok ortalaması tutturdu.
Hüseyin Beşok, 2005 - 2006 sezonunda ise Fransa şampiyonu Le Mans takımına özellikle final maçında büyük katkı yaparken, 20 dakikada 26 sayı - 3 ribaunt - 2 asistle yıldızlaştı. Beşok, aynı sezon ULEB Cup'ta 13.6 sayı - 7.2 ribaund - 2.4 asist ve 1.3 top çalma ile göz doldurdu.
Yurt dışı kariyerine 2001 yılında İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımında başlayan ve o günden beri birçok kupa kazanan milli oyuncu, Karşıyaka altyapısında yetişti. 19 yaşında Efes Pilsen'e transfer oldu, 1996'da Koraç Kupası'nı kazanan kadroda yer aldı.
Hüseyin Beşok
Mevki: Center
Doğum Tarihi: 2 Ağustos 1975
Geldiği Takım: Prokom Trefl Sopot (Polonya)
Boyu: 2.12 m
http://www.galatasaray.org/basketbol/detay.asp?PID=1053&HID=1&haberID=300945
Hayırlı olsun.
Güzel bir kadro kuruyoruz bu sene.Hüseyin çok yararlı olacaktır.Hayırlı olsun.
ismet-cüneyt-murat-tufan-erdem-cemal-fatih-hüseyin
8 tane orta ve üst sınıf türk oyuncu kadrosu oluşturabildik.
1 ve 4 numaraya yabancı transferlerimizde fena değil. kullanacağımız 2 yabancı hakkını iyi kullanabilirsek yıllardır hayal ettiğimiz galatasaray-fener finalini bu sene seyredebiliriz.
gelecek yabancılardan biri banko 3 numara olacak. ancak diğeri konusunda çok kritik bir karar vermek gerekiyor. ben 2 numarada tufan ve murata güvendiğimden 3-4 oynayabilecek atletik bir oyuncu isterdim.
fitch de kesin olarak gitmiş..
ismet-cüneyt-murat-tufan-erdem-cemal-fatih-hüseyin
8 tane orta ve üst sınıf türk oyuncu kadrosu oluşturabildik.
1 ve 4 numaraya yabancı transferlerimizde fena değil. kullanacağımız 2 yabancı hakkını iyi kullanabilirsek yıllardır hayal ettiğimiz galatasaray-fener finalini bu sene seyredebiliriz.
gelecek yabancılardan biri banko 3 numara olacak. ancak diğeri konusunda çok kritik bir karar vermek gerekiyor. ben 2 numarada tufan ve murata güvendiğimden 3-4 oynayabilecek atletik bir oyuncu isterdim.
Geçenlerde şube sorumlusu GSTV de konuşuyordu bir tane 3 bir tane de 4 numara alınacakmış. 4 numara olan eleman 4-5 arası oynayabilecekmiş. Sanırım isimler belliymiş ama henüz anlaşma noktasına gelinememiş.
mithat demirel kalacakmış, onun yerine ismet'i kiralık yollicaklarmış.
bir shooter bir de 4 numaraya ihtiyacımız var.. mümkünse uzunumuz atletik , şutorümüz de savunma yapmayı seven biri olsun.. fitch gibi pure shooter tadinda oyunun içine eden adam getirmesinler..
2 numara yetersiz gibi görünebilir aslında ama yakaliicağimiz savunma randımanına göre maçın belli bölümlerinde cüneyt-avery beraber oynayabilir sanıyorum... böyle aşılabilir o problem..
cüneyti az buçuk tanıyoruz da avery nasildir şutu nasildir hızlı mıdır güçlü müdür hiç bilemiyorum vallahi..
Brian Greene Galatasaray Cafe Crown’da
Galatasaray Cafe Crown, yeni sezonun üçüncü yabancı oyuncu transferini yaptı ve Brian Greene’yi renklerine bağladı.
Uzun forvet (4 numara) olarak görev yapan ABD’li Greene, geçen sezon Asvel forması giyiyordu. 27 yaşındaki oyuncumuz, Avrupa’da daha önce Polonya’nın WTK Anwil Belçika’nın Verviers-Pep takımlarının formasını giydi.
Brian Grene, Fransa Ligi’nde yarı finale yükselen takımıyla 28 maça çıktı, 14 sayı – 5 ribaund ortalamasıyla oynadı. Brian Grene FIBA Eurocup’ta ise bir maçta görev aldı ve bu maçta 24 sayı, 9 ribaund’luk performans sergiledi.
Uzun forvet konusundaki arayışlarını Brian Grene transferi ile sonlandıran Galatasaray kısa forvet transferi için çalışmalarına devam ediyor. Takımımız, daha önce de ABD’li William Avery ve Chaerles Gaines’i transfer etmişti.
Brian Greene
Mevki: Uzun Forvet
Doğum Tarihi: 30.08.1981
Geldiği Takım: Adecco Asvel Villeurbanne (Fransa)
Kolej: Colorado St.
Boyu: 2.04 m
Kilosu: 101 kg
Bilenler tanıyanlar okuyanlar arastiranlar?
Mithat Demirel İtalya'ya transfer olmuş.
Dee Brown Galatasaray'da
Galatasaray Cafe Crown, NBA takımlarından Utah Jazz'da forma giyen Dee Brown'u transfer etti.
Sarı kırmızılı takım, Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz'da forma giyen 23 yaşındaki gelecek vaadeden oyun kurucu Brown'u 1 milyon 100 bin dolara kadrosuna dahil ederek basketbol liginin bu sezonki en flaş transferlerinden birini gerçekleştirdi.
Illinois Üniversitesi mezunu Brown 2006 yılında Utah Jazz tarafından 2. tur 16. sırada draft edilmişti. 1.83 cm boyundaki genç basketbolcu geçen sezon Utah Jazz'da 9 dakika ortalamayla 1.9 sayı ve 1.7 asist istatistikleriyle oynamıştı.
En önemli özelliği surati ve isabetli 3 sayılık atışları olan Dee Brown özellikle top çalıp tek başına yaptığı hızlı hücumlarıyla tanınıyor.
Dee Brown, kendi resmi web sitesi olan www.deebrown11.com sitesinde blog sayfasında geçtiğimiz günlerde kendi imzasıyla yayınlanan yazısında Utah Jazz'dan kesinlikle ayrılacağını ve de gelecek sezon Türkiye'de oynayabileceğini belirtmişti.
24.09.2007
Kaynak : DHA
Bu haber doğruysa banada bu transferi gerçekleştirenleri kutlamak düşer.Dee Brown'un yolunun avrupaya düşeceğini düşünmezdim açıkcası.Avrupa ve Türk basketbolu açısından önemli bir transfer.
gokhancoban
24-09-07, 13:25
G.Saray Cafe Crown şampiyon!
Yeni sezon hazırlıklarını Sırbistan'ın Belgrat kentinde katıldığı turnuva ile sürdüren Galatasaray Cafe Crown Basketbol Takımı, Lasta Cup'ın son maçında Almanya ULEB takımlarından Alba Berlin ile karşılaştı.
Sezon öncesi yaptığı transferlerle dikkat çeken ve güçlü bir kadro oluşturarak lig öncesi rakiplerine gözdağı veren Galatasaray Cafe Crown Basketbol Takımı, Sırbistan'da katıldığı Lasta Cup'ın son maçında Alman ekibi Alba Berlin'i 79-78 yenerek turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.
Galatasaray'ın yeni transferi Hüseyin Beşok, Berlin ekibi karşısında oyunda kaldığı 31 dakikalık süre içerisinde 23 sayı atarak takımının en skorer ismi oldu.
Maçta 32 dakika süre alan guard William Avery ise eski takımı karşısında 14 sayıyla takımını galibiyete taşıyan isimler arasında yer aldı.
Galatasaray'da ayrıca Tufan Ersöz ve Charles Gaines maçı 10'ar sayıyla tamamlayarak skora katkı sağladılar.
Galatasaray Cafe Crown, turnuvanın ikinci gününde de Sırbistan'ın ULEB takımlarından FMP Zeleznik'i 83-77 mağlup etmişti. Galatasaray Cafe Crown, yurt dışı hazırlıklarını Lasta Cup Turnuvası ile tamamladı.
24.09.2007
Kaynak : İHA
------------------------------------------------------------
Güzel bir haber.
Alba neysede Zelezniki yenmemiz umut verici..
dee brown universitede harika bir oyuncudu. NCAAin en basarili oyuncusudu. NBAde pek tutturamadi cunku yanlis takima draft oldu. Eger Utah yerine bir lakerse gidebilseydi, avrupaya yollu dusmezdi. Neyse cok iyi oldu, hayirli olsun.
Bu adam oyun kurucu değil mi? 3 numara eksiği varken 1 oyun kurucu daha mı aldık? Bir d ebu adam için 1.1 milyon dolar ödediğimiz yazıyor. Hüseyin + De Brown =1.850 milyon ediyor. Dur bakalım paraları bol bulduk sağımıza solumuz sürüyorz. Hadi hayırlısı.
http://www.deebrown11.com/
bu herifi almisiz ortalama 9 dakika oynamis gectigimiz sezon istatistikleri pek parlak degil ama hos gorelim bakalim sonucta NBA tecrubesi olan bir eleman..
Gecen sene Golden State ile oynanan play-off serisi ilk macinda Mehmet bu elemanin ustune dusmustu ve adamin boynu esnemisti olumden donmustu o derece feciydi insanin tuyleri urperiyordu
Hatta youtube'dan aratin kesin vardir.
Oyununa gelirsek Sloan sagolsun fazla seyredemedik ama seyrettigimiz bolumlerde kendi istatistiklerine oynadigindan midir nedir, hep ucluk deniyen aldigi topu potaya sallayan bir arkadas kendisi
Willam Avery'nin de asist yonunun zayif ve tam oyun kurucu olmadigini dusunursek bu sene Cuneyt disinda elle tutulur bir oyun kurucumuz yok.
Ama bol bol 3 sokucagimiz bir takim olduk.Fitch le yasiyip oluyorduk bu senede 3'luklerle yasiyip olucez sanirim
Yine de hayirli olsun insallah basarili olur
Parma Maniac
24-09-07, 18:24
Türkiye'yi birbirine katar.. Avrupa çapında bir transfer.. Hayırlı olsun..
Dün Türkiye'ye geleceğini okuduğumda bize geleceğine ihtimal vermemiştim.
İzlemedim, bilmiyorum ama kariyerine ve geleceğine baktığımda Mahmud Abdul Rauf'dan sonra Türkiye'ye NBA'den gelen en flaş transfer diyebilirim.
okuyunca inanamadim gecen sene cok buyuk istatistigi yok ama play off maclarinda Mehmetin pozisyonunda sakatlanana kadar cok iyi maclar cikardi, hala ihtimal vermiyorum ama hakikaten almisiz herhalde insallah sene sonuna kadar elimizde tutmasini biliriz bu sene sampiyonluk umutlarim bu transfer ile iyice artti
Murat Murathanoğlu sevinmiştir bu işe...
(Illinois mezunu keza Dee Brown)
Üniversite kariyeri başarılı,NBA kariyeri ne yazık ki vasat altı.Ancak Deron Williams arkası oynamak da kolay değil.Bu arda Deron Williams da Illinois'dan takım arkadaşı Dee Brown'un.
Üniversitede SG oynardı genelde Williams'ın yanında.Williams takımdan ayrılınca PG pozisyonuna geçti,gayet başarılı da oldu.Utah'da da burada yedek olarak kullanıldı lakin süre almakta zorlandı Sloan'ın rotasyonunda.
bekleyip göreceğiz lakin verilen para bu ise biraz abartılı olmuş.
Kaan Kural'ın Vatan gazetesinde Dee Brown hakkında yaptığı yorum yazısı,
Transfer smacı
G.Saray, potada son bombayı NBA�den patlattı
Sadece �yabancı olsun da nasıl olursa olsun� demeyen ve doğru ismi bekleyen G.Saray Cafe Crown sabrının ödülünü Utah Jazz�ın oyun kurucu Dee Brown�la aldı.
Potada Türkiye Kupası elemeleriyle birlikte sezonun başlamasına 1 hafta kala G.Saray transfer bombasını patlattı. Uzun süredir yabancı arayışında olan G.Saray zaman daralmasına karşın paniğe kapılmayıp sabredince ödülü Utah Jazz�de Mehmet Okur�un takım arkadaşı olan Dee Brown oldu. İki sezon Utah forması giyen Brown�un sözleşmesi bu sezon sona ermişti ancak NBA�de oynamak istediği için yaz boyunca Olympiakos ve Tau Ceramica gibi takımların 1 milyon dolar civarındaki tekliflerini değerlendirmeyen Brown, NBA�de sezon öncesi kampların başlamasına 1 hafta kala takım bulamayınca bir anda tercihleri sınırlı kaldı. Yaklaşık 10 gündür Brown�la görüşmelerini sürdüren G.Saray önceki gün nihayet NBA hayallerini bir kenara bırakarak sarı-kırmızılıların teklifini kabul etti. Kendi internet sitesinde de transferi doğrulayan Brown �Çarşamba günü Türkiye�ye hareket edeceğim. NBA�de oynamayı çok istiyordum ama şartlar böyle gelişti. Açıkçası basketbol oynamayı çok seviyorum ve çok da iyi bir fırsat yakaladım. Bunu kendimi hem insan hem de basketbolcu olarak geliştirmek için çok önemli bir fırsat olarak görüyorum� açıklamasını yaptı.
WİLLİAMS�IN YEDEĞİYDİ
Dee Brown, Illinois Üniversitesi�nde çok başarılı bir kolej kariyerinin ardından 2006 yılında NBA�de Utah Jazz tarafından seçilmişti. Brown Illinois Üniversitesi�yle 2004-2005 sezonunu ilk sırada bitirmiş, NCAA turnuvasında ise finale kadar yükselmişti. Utah�da Deron Williams�ın arkasında kaldığı için fazla forma fırsatı bulamasa da oynadığı bölümlerde çok göz doldurmuş, geçen yıl play-off�da Williams faul problemine girdiğinde baskı altında çok başarılı bir performans sergilemişti.
Brown bir arada çok nadir bulunan basketbol özelliklerini tek başına bünyesinde bulunduran bir yıldız. Genelde siyahi oyun kurucular ya çok iyi atlet ve savunmacı olurlar ama şutları istikrarsızdır ya da tersi. Dee Brown hem çok iyi bir savunmacı, aynı zamanda da iyi bir şutör. Yetmezmiş gibi kolejde kendisine �tek kişilik fast break� lakabı takılacak kadar hızlı ve bitirici ama aynı zamanda gerçek oyun kurucu içgüdülerine sahip olduğu için kontrollü ve takımı oynatan bir isim.
OLYMPİAKOS�UN ELİNDEN
Aslında NBA�de pek çok takımda rahatlıkla forma giyebilecek bir isim ama zaman zaman NBA�in radarından böyle değerli oyuncular kaçabiliyor. Ama daha da önemlisi oyunu Avrupa basketboluna çok çok uygun. Zaten bu yüzden yaz boyunca Final Four için takım kuran Olympiakos peşinde koştu Brown�un. Ondan ümidi kesince ancak Sarunas Jasikevicius�a yöneldiler. Sarı-kırmızılılar bu defa turnayı gözünden vurdu...
Harbiden GS tarihinin en büyük transferidir. Sanırım en pahalı transferimiz de budur.
M.Yasin Cakmak
25-09-07, 15:04
İlginç hakikaten, bakalım tutabilecek miyiz?
gerçekten büyük transfer.. bu sene nooldu anlamak zor.. paraya kıyıyolar, dooru transfer politikası izliolar.. hadi hayırlısı..
Basketbol kombineleri 10 Ekim'de sona eriyormuş.
Derbi ve Uleb/Fiba cup maçlarının bilet fiyatları 15 Ytl olacakmış, normal maç biletleri ise 10 Ytl olacakmış.
Hadi İstanbul'daki arkadaşlar destek olalım basketbol takımlarımıza.
İlgili haber;
http://www.galatasaray.org/basketbol/detay.asp?PID=1053&HID=1&haberID=301373
Bu arada Murat Özyer Ntv'ye konuktu.
Sene başında aldığımız yabancılardan Briana Greene gönderilmiş. Sözleşmesi iptal edilmiş ama bizden haber bekliyormuş. Yeni yabancı alınamazsa tekrar kadroya dahil edilecekmiş. Valla ben anlamadım nasıl bir iş.
Neyse işin özü bir yabancı hakkımız daha var. Bunu da içeride kullanacaz dedi Murat Özyer.
Kaya Peker için uğraşmışız Hüseyin'i almadan önce. Ama Kaya'nın ücreti çok yüksek gelmiş. Hüseyin'i almışız. İkisini bir almak istemişiz. Şimdi yine uğraşılıyor havası sezdim ben.
Kaya + bir de skorer 3 numara yabancı alırsak şampiyonluk için ümitlenebilirim :)
Akşam SkyTurk'de Beykoz-GS maçı vardı.
2. çeyreğe bakabildim sadece ve Hüseyin Beşok'un oyununu bayağı geliştirdiğini gördüm.
Ama Murat Kaya'nın etkisizliği devam ediyordu. Erdem Türetken ise takımın en gayretli isimlerinden biriydi ve beğendim,kısa süre izlesem de.
10 sayı civarındaki farkı yavaş yavaş kapatıyorduk benim izlediğim bölümde ama maçı 87-61 gibi farklı bir skorla kaybetmişiz.
Dee Brown'ın da katılmasıyla beraber ofansif gücümüzü tamamlayacağız ve o zaman eksikleri konuşmak gerekir derim. İnlemeden, sanki Dee Brown'ı veya William Avery'i onlarca maçta izlemiş gibi yorum yapmak istemem.
Ama Daçka'dan hatırlayacağımız Clarence Gilbert bizim yabancıların yanında kalitesini belli ediyordu açıkçası. Gerçi uyum sorunu önemlidir ve o daha bir tecrübeli. Bizimkiler de zaman geçtikçe kendilerini bulacaklardır diye ümit ediyorum.
Parma Maniac
27-09-07, 19:37
Şu kadar söyleyeyim, bu takım eğer bu sene zirveyi hedefliyorsa(ki harcanan para baya yukarıları hedeflediğini gösteriyor)
1-Cüneyt Erden bu takımda 10-15 dakikadan fazlasını almayacak
2-Şutör, kaliteli bir 3 numara mutlaka gelecek.. (İyi savunmacı olmayabilir)
3-Charles Gaines eğer mümkünse gidecek, yerine Gaines gibi undersized olmayan kaliteli bir 4 numara gelecek..
4-Bunda emin değilim ama William Avery bence Dee Brown'ın partneri olabilecek bir oyuncu değil.. İkisi de PG ve eğer Dee Brown'ı tamamlayacak bir oyuncu istiyorsak bu oyuncu mutlaka şutör olmalı.. Avery şutör değil bu önemli bi dezavantaj.. Ama boş bulduğunu sokan bir 3 numara bulabilirsek Avery iş yapabilir çünkü savunması hayli iyi bi adam.. Dee Brown da mükemmel bir savunmacı olduğu için back court'ta gayet sağlam bir takım olabiliriz savunmada.. Avery de şutör olmamasına rağmen rahatlıkla 10 sayıyı bulabilecek bir oyuncu.. Yani kalabilir bence..
Dün Beykoz'dan fark yemiştik,
bu akşam da Beşiktaş'tan fark yedik.
İlk çeyreği 33-12 geri kapattık diyeyim,siz anlayın.
Elbette Dee Brown'ın gelmesi çok büyük artı olacak ama 3-4 numara oynayabilecek birinin alınması şart gibi gözüküyor. Umarım Burak Sezgin'i aramayız diyeyim hatta!
Bu arada maçın ilk çeyreğinde Cüneyt sakatlanmıştı ama ne durumunda olduğunu kaçırdım. Umarım ciddi değildir. Kim ne derse desin maçın skoruna etki edebilecek bir oyuncu ve ihtiyacımız var!
Dee Brown gelince PG oynayacakmış sanırım ve Avery de 2 numaraya kayacakmış ama tam tersi olursa, en azından Solomon-Mrsic ikilisi gibi neye ihtiyacımız varsa ona göre tercih yapılsa daha iyi olur bence.
Murat Kaya ile Cemal Nalga'nın da 2 sene önceki hallerini arattıklarını yineleyeyim! Gerçi Cemal yine birşeyler yapmaya çalıştı bugün de ama eskiden çok daha fazla şey yapabiliyordu. Özel çalıştırılmaları, hala da gelişme göstermiyorlarsa gönderilmeleri lazım artık bu ikisinin. Oysa ki gelmeden ligin en flaş 2 oyuncusuydu.
Avery gidiyor büyük ihtimal. Ligi birbirine katacak bir adamı çok zorladık ; olmadı... O herif gelseydi , dee ile beraber çok fantastik bir ikili olacaktı...
Tufan Ersöz'ün burnu kırılmış :(
Galatasaray'a bir ABD'li daha!..
Beko Basketbol Ligi'nde yeni sezona hazırlanan Galatasaray Cafe Crown, ABD'li oyuncu Chris Owens'ı transfer etti.
Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, geride kalan sezonu Almanya'nın Alba Berlin takımında geçiren Chris Owens'la anlaşmaya varıldığı kaydedildi.
Forvet mevkiinde görev yapan 2.04 metre boyunda ve 28 yaşındaki oyuncunun 2002 yılında NBA takımlarından Milwaukee Bucks tarafından draft edildiği, ardından da Memphis Grizzlies'a takas edildiği belirtildi.
Ayrıca, 1936 Berlin Olimpiyat Oyunları'nda dört altın madalya kazanan ünlü Amerikalı atlet Jesse Owens'ın yeğeni olduğuna da dikkat çekilen Chris Owens'ın bugün İstanbul'a geleceği ifade edildi.
01.10.2007
Kaynak : AA
Ray52Lewis
01-10-07, 15:34
Komple bir basketbolcu oldugu söyleniyor Owens´in, hayirlisi bakalim...
Son senedeki istatistikleri fena degil...
http://statistik.basketball-bundesliga.de/bbl/stats/player/index.php?team=413&saison=2006&spieler_id=5685
tufana geçmiş olsun.. yeni transfer de hayırlı olsun takıma..
Cok sacma bir takım kurduk gibime geliyor. Dee Brown iyi transfer de, o Avery Mavery izledim, cok hhikaye..
Takımda sutor yok, hala Owens gibi sutor olmayan adam alıyorlar. Muhtemelen Brown onderliginde fast-break takımı kurmaya calısacak ama basarılı olabilecegimizi hic sanmıyorum..
Brown ise acaip sempatik bir adam.. Surdan blogunu takip edebilirsiniz:
http://www.deebrown11.com/blog/
Gian'a katılıyorum, benim de endişelerim var.
Bir de şu olay canımı sıkıyor.
Takım kuruldu diyoruz yabancılar geliyor, kamplar yapılıyor. Sonra bir bakıyoruz onlar gönderiliyor, yerine başka yabancılar alınıyor.
Anlamıyorum bu işi.
Dee Brown transferi yüzünden galiba herşeyi baştan yapıyoruz.
İnşallah başarılı oluruz.
Bjk'a Türkiye Kupasında yenilmişiz.
Hazırlık maçında da yenilmiştik.
Umarım bir an önce düzelir işler.
Yoksa geçen seneki gibi 4.lük de hayal olur.
bu sefer de yerli oyuncu tercihlerimiz vasat üstü ama yabancı oyuncular gerekli düzeyde değil. bir türlü şu dengeyi oturtamıyoruz.
takıma hüseyin ve cüneyt gibi 2 önemli isim katmışsın, fatih tufan murat erdem gibi iyi hazırlanırlarsa çok iş yapabilecek oyuncuların var. ama sen daha yabancı oyuncu seçerken mevkii üzerinde bile çalışmamışsın ne gelirse bahtıma diye adam alıyorsun. gereen yollanıyor diyoruz tamam eksik 3 numara gelecek bakıyoruz owens geliyor oyun stili gaines ile aynı. neden alınmıştır kadroya nasıl bir derinlik sağlıyacaktır bilemiyorum. avery gibi kokmaz bulaşmaz bir adam neden tercih edilmiştir ayrı bir muamma.
dee-cüneyt-ismet
tufan-murat-xxxx
erdem-****
gaines-cemal
hüseyin-fatih
bu xxxx 2-3 numarayı oynayabilecek şut tehditi olan, **** de 3-4 numarayı oynayabilecek vasat üstü boylu bir avrupalı olabilirdi. rakibin size durumuna göre 3 numara tercihi bunlardan yapılırdı.
şu anda el yakan topları sahiplenebilecek bir oyuncumuz yok maalesef. dee çok hızlı ama dengesiz bir adam. oyak maçında alıp götürdüğü turnikelerin çoğunu absürt kullandı. şutu da vasatın üstünde gözükmedi. gerçi o salonda konsantre olması ne kadar mümkün o da ayrı konu. koca türkiyede kupa maçı oynatacak yer bulamamış beyzadeler okul salonu tadında bir yerde oynanıyor. saha çizgisiyle duvar arası yarım metre anasını satayım. neymiş basketbolu şehirlere yayacaklarmış. yayılmasını isteyen şehir salon yapsın önce.
Bu arada dün kupada Oyak Renault'u sidik zoruyla 64-63 geçtik. Bence hakemler son saniyede Oyak lehine bariz faulü es geçerek maçı bize verdiler.
Ben asıl sonunun teknik ekipte olduğunu düşünüyorum. Bu hocayla olmaz. Bu kadar para harcamışsın koçun 3. sınıf bir koç.
Ayrıca iddiası olan bir takımın guardları Avery ve Cüneyt olmamalı.
Dee-Cüneyt-İsmet
Tufan-Erdem
Avery-Murat
Gaines-Owens
Hüseyin-Fatih-Cemal
şeklinde oynuyoruz açıkçası her pozisyonda hemen hemen kısa kalıyoruz özellikle dışardaki oyuncularımız oldukça kısalar mevkileri için, koçumuzu da hesaba katarsak 5.lik mücadelesi veririz gibi gözüküyor...
o Avery Mavery izledim, cok hhikaye..
avery gibi kokmaz bulaşmaz bir adam neden tercih edilmiştir ayrı bir muamma.
Ayrıca iddiası olan bir takımın guardları Avery ve Cüneyt olmamalı.
William Avery ile yolları ayırmışız. AEK 'ya transfer olmuş hemen. İyi veya kötü diyecek kadar maçını izlememiştim, bu yüzden yorum yapmıyorum.
Parma Maniac
19-10-07, 03:10
Kesinlikle doğru parça değildi Dee'nin yanında 2 numara olmak için.. Şimdi 2 ve 3 numara alacağız sanırım.. Doğru adamları alırsak iddialı olabiliriz..
gsbasket'te okumuştum, basketboldan ilgilenen bir yöneticimiz Dee'yi gölgede bırakacak 1 ya da 2 kişi getirecez demiş :)
Bir tanesi kesin 3 numara olacak deniyor doğal olarak.
Ama bu Lincoln'ü bile gölgede bırakacak söylemlerini gördük, ona benzemez inşallah.
Birileri gelecek ama, o kesin.
Yalnız sorun şurada yine doğru düzgün bir transfer politikamızın olmadığı çok açık.
GSTV de basketbolla ilgilenen yöneticmiz 2 adet NBA kariyerli adam alacağımızı söyledi.
eğer gerçekten bu takıma 2 adet nba kariyerli iyi adam gelirse çok ama çok iş yapacağımıza eminim.
4 ve 5 sorunu yaşayacağımızı düşünmüyorum. bu bölgeyi tek yabancı ile geçiyoruz. 1-2-3 için elde tufan-cüneyt-murat ve erdem alternatiflerinden birinin yanına 2 yabancı konması ile sahada üst düzey bir takım seyredebiliriz.
Robert Hite, Galatasaray Cafe Crown’da
Galatasaray Cafe Crown geçtiğimiz sezon NBA takımlarından Miami Heat’de forma giyen Robert Hite’ı kadrosuna kattı.
1.88 m. boyundaki Robert Hite, guard ve skorer guard pozisyonlarında görev yapıyor. Bugün İstanbul’a gelen oyuncu, yarın takımla çalışmalara başlayacak.
Robert Hite, Miami Kolej’i mezunu. Miami Koleji’nde 4 sezon oynayan ve 109 maça çıkan Hite 14,2 sayı - 4,6 ribaund – 1,5 top çalma ve 1,5 asist ortalamaları ile oynadı. Oyuncu, Miami Üniversitesi’nde yüzde 38,4 üçlük isabeti ile oynayarak tüm zamanlar içinde en iyi üç sayılık atanlar listesine girdi.
2006-2007 sezonu NBA draftında, Miami Heat tarafından seçilen Robert Hite, ilk maçına 31 Ekim 2006’da Chicago Bulls karşısında çıktı. Geçtiğimiz sezon NBA’de toplam 12 maçta sahaya çıkan Robert Hite, 11,3 dakika ortalama ile sahada kaldı ve 4,3 sayı – 1,3 ribaund ve 0,7 asist ortalamaları ile oynadı. 3 Ocak 2007 tarihinde LA Clippers karşısında 16 sayı ile oynayan Hite, NBA kariyerindeki en yüksek sayıya ulaştı.
16 Ağustos 2007’de New Jersey Nets ile kontrat imzalayan Robert Hite, 6 hazırlık maçında forma giydi ve 5,3 sayı – 2,8 ribaund ortalamaları ile oynadı.
Robert Hite
Mevki: Guard / Skorer Guard
Doğum Tarihi: 12.01.1984
Geldiği Takım: New Jersey Nets (ABD-NBA)
Kolej: Miami
Boyu: 1.88 m
Kilosu: 83
gokhancoban
02-11-07, 14:34
Umarım takımımıza hayırlı olur.
Hite'ın oyun kurucu olarak oynadığı yazılmış. Bu durumda Dee 2 numaraya kayabilir.
Dee nin iyi bir oyun kurucu olduğunu düşünüyorum. Onu 2 numaraya çekerek verimini azaltma ihtimalimiz yüksek.
Burada kendisinden çok şüphe ettiğim Murat Özyer in de antrenörlük vasıflarını sınama şansımız olacak.
Aslında 2 numara pozisyonu için Gerald Edwin FITCH biçilmiş kaftan idi. Bu sezon Miami onunla yaz kampından sonra sözleşme yapmamıştı. Kendisi de boşta kalmamak için İspanya ya gitti diye biliyorum.
En azında şu adamı elimizde tutsak çok faydalı olurdu. Hem TBL hemde Galatasaray'ımızı tanıyan bir oyuncuydu.
Umarım bundan sonrası için sezonluk transferler yerine uzun süreli kadrolar kurmayı düşünürüz. Basketbolda başarılı olmanın temeli istikrar ve çok çalışmaktır, unutmamak lazım.(bkz. TBL de başarılı olan diğer takımlar.)
Bu arada geçtiğimiz sezon P.Karşıyaka da oynayan Marcus Slaughter'ın Miami de bu sezon öncesi maçlarında ortaya koyduğu performans takdire şayan durumda. Bu tip oyuncuları neden biz bulup alamıyoruz anlamıyorum. Belki de Baketbol şubesinde düzgün bir yönetici olmamasından kaynaklanıyordur.
Yöneticiliğin sadece "taraftardan nasıl daha çok para alırız" (bkz. Basketbol taraftar kombinesi)düşüncesinden fazlası olduğunu öğrenirsek çok iyi şeyler olucaktır.
Robert Hite ile ilgili ayrıntılı bilgiye alttaki linkten ulaşabilirsiniz.
Kolej de en iyi 3 lükçülerden biri olduğu yazıyor, fakat ben NBA deki maçlarda 1 tane bile 3 lük isabeti bulamadığını gördüm, keza 2 sayılık saha içi denemeleride oldukça kötü görünüyor istatistiklerde.
Üstelik oldukça fazla şut denemesimde bulunmasına rağmen bu düşük değerler göze çarpıyor.
Link:
http://www.nba.com/playerfile/robert_hite/index.html
Saygılarımla..
nba ile ncaa arasında 3lük çizgileri arasında neredeyse 1 metre fark var, ondan kaynaklanıyor olabilmesi çok mantıklı.. ncaadeki 3lük çizgisi avrupadakine yakın ayrıca onu da söyleyeyim =)
fast break takımı kurmaya çalışıyor murat özyer.. seyirci açısından zevkli olur ama bu sistemde oynayabilmek için geniş bi rotasyon gerekiyo. o rotasyonda da dış oyuncuların atılması gereken şutları kaçırmamaları gerekiyo ki şu an böyle bi durum kesinlikle söz konusu değil..
keşke daha iyi bir yerli rotasyonumuz olsaydı, yabancılardan verimi bi yere kadar alabiliyorsunuz, her sene başa oynayacak bir takım olabilmek için yerli oyuncular daha önemli.. özellikle 3 ve 4 pozisyonlarında çok eksiğiz..
Beko Basketbol Ligi takımlarından Efes Pilsen'de yetişen, ancak son dönemde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle lacivert-beyazlı takımdan ayrılma kararı alan Cenk Akyol, ligin bir diğer güçlü ekibi Galatasaray Cafe Crown ile anlaştı.
Cenk Akyol'un resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, bir süre önce Efes Pilsen Kulübü ile başka bir takıma kiralık olarak gitmek üzere anlaşan genç oyuncunun, bundan böyle Galatasaray Cafe Crown formayı giyeceği bildirildi.
Bu arada Galatasaray Cafe Crown, bugün akşam saatlerinde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde genç oyuncuyla sözleşme imzalayacak.
http://www.ajansspor.com/basketbol/tbl/h/20071205/cenkin_yolu_galatasarayla_kesisti.html
Hayırlısı olsun..Kiralık da olsa güzel transfer.
Öncelikle hayırlı olsun Cenk.
Açıkcası ben Cenk Akyol'u çok beğenmem. O hani kendisinden beklenen patlamayı da hala yapamadı. Umaırım biz de yapar.
Bence Tufan'ı yedeklemiş olduk :)
Şutör eksiğimizi bir nebze giderir umarım.
koyu fenerli miydi bu çocuk, yanlış mı hatırlıyorum?
koyu fenerli miydi bu çocuk, yanlış mı hatırlıyorum?
Fenerli mi degilmi bilemem ama geçen sezon Ülker - Efes maçından sonraki cümlesi güzeldi.
maç sonu cenkin röportajı çok iyiydi.
suratında sinsi bir gülümseme ile ''maçın gergin olması normal sonuçta bir derby maçı, efes ülker oynuyor'' dedi.
http://www.galatasarayi.com/forum/viewtopic.php?t=5026&postdays=0&postorder=asc&start=60
Bu takımı çok seviyorum.. Sanırım tüm camia da cok seviyor ki, Telekom macına 2 gün kala bilet aramama ragmen tükenmisti, gidemedim..
Her mac biri ön plana cıkıyor, bir maç Owens muhtesem, digerindde Hite katkı yapıyor, digerinde Cüneyt, bazen Gaines, bazen Hüseyin..
Hala şampiyonluk için çok kaliteli bir oyuncu daha gerek diye dusunuyorum (Hosley adı geciyormus mesela..) ama o zaman da acaba takımın bu dengesi bozulur mu diye de dusunmeden edemeiyor insan.. Hosley'nin alınması, bir yabancının süresinin azalması demek ve bu da rayında giden takım kimyasını bozabilir..
Şampiyonlugu kovalayacagımızı ama kücük farklarla kacıracagımızı dusunuyorum. Brown'ın takımı iyi oynatmasına ragmen, ornegin bir Play-off serisinde Solomon'ın gecen sene yaptgı bireysel sorumlulugu alıp macları tek basına götürme yetisinde olmadıgını görüyorum simdiye kadarki performansıyla ve bu da beni sampiyonluk yolunda düsündürtüyor..
Yine de sahaya yansıtttıkları ruhları icin her birine tesekkurler..
F.Ülker'in ufaklarına yenildik bugün. 81-78
Bu tarz maglubiyetler hiç güzel olmuyor.
Hüseyin'in eksikliğini çok hissediyoruz.
Bir tane daha 5 numara istiyor takım ama hiç hareket yok.
Galatasaray Cafe Crown (78)
Erdem Türetken 1(1 R)
Robert Hite 13 (4 R)
Charles Gaines 10 (10 R, 2 A)
Chris Owens 21 (4 R, 4 A)
Murat Kaya 19 (4 A, 1 R)
Fatih Solak 8 (5 R, 1 A)
Dee Brown 3 (4 R, 2 A)
Cüneyt Erden 3 (3 A, 1 R)
Alpella (81)
Marshall Strickland 20 (6 A, 2
Serkan İnan 11 (1 R)
Ogün Sevinç 6 (1 R, 1 A)
Zeki Gülay 0 (3 R, 2 A)
Hakan Özkan 8 (3 R, 1 A)
Serhat Çetin 21 (3 A, 2 R)
James Hughes 11 (11 R)
Can Özcan 4 (1 A)
Son 2 maçtır gelen yenilgiler hemde zayıf denebilecek takımlara karşı gerçekten çok can sıkıcı.Transfer döneminde kadroya takviye yapamamanın sıkıntılarını hele böyle çok sakatımız olduğu dönemde çok çekiyoruz.Sanıyorum Galatasaray yönetimi basketbol takımımızın bu kadar ileriye gidebileceğini öngermediği için veya kaynakları futbolcu transferlerine aktardığı için takviye yapma ihtiyacı duymadı.İnşallah sakatlar bir an önce düzelirde eski ritmimizi buluruz.
Marikinas2
30-01-08, 21:22
Britton Johnsen, Galatasaray Cafe Crown’da
Galatasaray Cafe Crown, Amerikalı oyuncu Britton Johnsen’i, renklerine bağladı. 8 Temmuz 1979 Salt Lake, Utah doğumlu Britton Johnsen kısa ve uzun forvet pozisyonlarında oynayabiliyor.
Britton Johnsen
2.08 m. boyundaki oyuncu, 2003 yılında Utah Koleji’nden mezun oldu. Britton Johnsen, 2003-2004 sezonunda önce NBA-Development (NBA Gelişim Ligi) takımlarından Fayetteville Patriots’un formasını giydi. Bu takımda oynadığı 34 maçta gösterdiği maç başına 31.1 dakika - 14.6 sayı - 5.9 ribaund ve 1.8 assist istatistikleri onu NBA’e taşıdı. İki sezon içinde Orlando Magic’te 20, Indiana Pacers’ta 6 maça çıktı. NBA’de toplam 26 maçta, 14.5 dakika - 2.1 sayı ve 2.1 ribaund ortalamaları ile oynadı. Britton Johnsen, 2004-2005 sezonunu CBA takımlarından Idoha Stampede’de tamamladı. Johnsen, 2005 yılında CBA All Star maçında da forma giydi.
Amerikalı oyuncu 2005 yılında ilk Avrupa tecrübesini yaşadı. 2005-2006 sezonuna İspanya’nın Etosa Alicante takımında başlayan Johnsen, 2006 yılının Mart ayında Panellinios Atina takımına transfer oldu. Alicante’de 9 maça çıktı ve 10.4 sayı - 3.8 ribaund ortalamaları ile oynadı. Ardından Yunanistan’a transfer olan oyuncu, Pannelinios takımında 8 maçta forma giydi ve 14.0 sayı – 7.0 ribaund ortalamalarını yakaladı
Britton Johnsen, geçtiğimiz sezon ise Fransa’nın Pau Orthez takımında forma giydi. Pau Orthez’le Eurolig’de 20 maçta forma giyen oyuncu, 11.1 sayı – 4.2 ribaund ve 1.1 asist ortalamaları ile oynadı. Fransa Ligi’nde ise 29 maçta forma giyen oyuncu 10.8 sayı - 5.7 ribaund ve 1.8 asist ortalamalarını yakaladı. Johnsen bu sezona ise NBA-Development Ligi takımlarından Utah Flash’da başladı. Bu sezon gelişim liginde 8 maçta forma giyen Johnsen, 29 dakika – 9.8 sayı – 5.8 ribaund ve 1.8 asist ortalamaları ile oynadı.
Doğum Tarihi: 08.07.1979
Pozisyon: Kısa – Uzun forvet
Geldiği Takım: Utah Flash (NBA Gelişim Ligi)
Kolej: Utah
Boyu: 2.08 m
Kilosu: 96 kg
Karşıyakaya yenildik 1 sayı farkla, son 10 saniyede 2 faulden birini kaçırdık sonra yeni abdli faul yaptı onlar ikisini de attı son hücumu Brown saçma sapan kullandı ve yenildik, çok yazık oldu...
Yazık olmayı bilemem maçı izleyemedim ama maçın 26. dakikasında Gaines'in sırtına yabancı madde isabet etmiş, o da tribüne atıp diskalifiye olmuş.
Daha sonra seyirciler sahaya ne bulduysa atmışlar. Ama salon boşaltılmamış.
Bizim salonda olsa bunlar seyirci hemen boşaltılırdı.
Bu arada şu an NTV SPOR'da Mersin BŞB maçımız var. Az önce başladı, izlemek isteyenlere duyrulur.
Sakat Dee Brown ve cezalı Gaines yok maçta.
(Gaines 2 maç ceza almış, Karşıyaka seyircisi sadece para cezası almış. Biz yapınca biliyorsunuz 3 maç sahamız kapatılıyor)
61-62 gerideyiz.
3 saniye var. Cüneyt 2 faul attı. 63-62 yaptı.
Şimdi de faul yaptı. İkisini atarsa kaybediyoruz...
Ohhh son atışı kaçırdı King.
Uzadı maç. 63-63.
Tufan oyuna girdi son 30 saniyede. Çok şükür ya.
Uzatmalarda 24 saniye var bu arada. 71- 68 öndeyiz.
Şimdi Hüseyin ile 72- 68 yaptık.
73 - 68 yendik Mersin BŞB'yi.
Zor oldu ama sonu güzel bitti.
Hüseyin, Hite iyi performans gösterdiler. Hüseyin çok önemli oyuncu.
Erdem Türetken: 5 sayı 1 ribaunt 1 asist
Robert Hite: 16 sayı 11 ribaunt 3 asist
Chris Owens: 17 sayı 9 ribaunt 1 asist
Murat Kaya 7 sayı 1 asist
Fatih Solak: 3 ribaunt
Hüseyin Beşok: 25 sayı 9 ribaunt 1 asist
Cüneyt Erden: 3 sayı 7 ribaunt 3 asist
Britton Johnsen: 1 asist
Bu arada bu yeni yabancı pek bir kötü. Hiç ışık yok, inşallah yanılırım.
Efenim bir canlı yayınımızın daha sonuna geldik, eğer takip eden varsa saygılar :)
Şu an NTV SPOR'da Darüşşafaka ile oynuyoruz.
Dee Brown, Tufan yok. Gaines cezalı.
11-0 gerideyiz. 5 dakika geçti daha sayı bulamadık.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to