PDA

Tüm Versiyonu Göster : Misyoner yayınevine saldırı: 4 ölü

barT
18-04-07, 15:14
Malatya'da bir Zirve adlı yayın evine yönelik kimliği belirsiz kişilerce gerçekleştirilen saldırıda 3 kişi öldü.

Gelen ilk bilgilere göre yayınevi İncil ve Diriliş Gerçeği gibi Hıristiyan yayınları basıyordu.

Saldırıda ölen 4 kişiden Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in yayınevi çalışanı olduğu öğrenildi. Ölenlerden birinin pencereden atıldığı bildiriliyor.

İki de yaralı var.

Polis, saldırıyı gerçekleştireenleri yakalamak için operasyon başlattı. İlk etapta bilgilerine başvurulmak üzere 10 kişinin toplandığı öğrenildi

USAtaraftar
18-04-07, 15:35
Bu yaptiklarinin en cok kendilerine zarar verdiklerini acaba ne zaman gorecekler diye merak ediyorum.

M.Yasin Cakmak
18-04-07, 18:03
Dönemin hassaslığı itibariyle provokasyon olma ihtimali çol yüksek.

Giga
18-04-07, 18:11
Şu misyoner olayı da paranoya, sanki ha diyince din değiştirecek milet, bu paranoyadan prim yapmak isteyenlerin eseridir bu olay...

TuLKaS
18-04-07, 18:57
İnsan hayatının başkaları tarafından yok edilmesi ne acı.Ölenlerin yakınlarına Allah sabır versin.

osvaldo
18-04-07, 20:44
Başbakan çıkıp "provakasyon" der geçiştirir. Ne zaman böyle bir olay olsa "dış güçlerin oyunu" olur "provakasyon" olur ne hikmetse. Yoksa Türkiye'de böyle olayların gerçekleşme ihtimali sıfırdır. "Din elden gidiyor" deyip 38 kişiyi diri diri yakanlar da Yunan vatandaşıdır veyahut MOSSAD ajanıdır herhalde.

Sovereign
18-04-07, 23:41
Başlık da bir garip olmuş:"Misyoner Yayınevi"

Nereden biliyorsak ne olduğunu?

Kaldı ki olsa da boğaz kesilmesine neden midir?

osmanhy
18-04-07, 23:58
cok ayip bir sey, olmamali boyle seyler ama ne yazik ki bu dunyada bi suru deli vardir...her dine saygi duymaliyiz

chivu
19-04-07, 00:50
Kedidir kedi! Bizim çocuklar yapmaz öyle şey...

cozker
19-04-07, 09:01
İçişleri bakanı Abdulkadir Aksu olaya cok sert tepki gösterdi ve önemli açıklamalarda bulundu..

---------------------------
http://img124.imageshack.us/img124/5100/snapshot20070418192321pc9.jpg

İÇİŞLERİ BAKANI AKSU: NEFRETLE KINIYORUM
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Malatya’da yayınevindeki cinayet olayından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Bu vahşetin hedefi ne olursa olsun nefretle kınıyorum” dedi.
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu

Aksu, AK Parti MKYK toplantısının ardından Malatya’da yayinevindeki cinayetle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Bu olaydan büyük bir üzüntü duydum. Bu vahşetin hedefi ne olursa olsun nefretle kınıyorum” diyen Aksu, şöyle konuştu:

“Bu vahim olay birlik ve beraberliğimize, huzur, güven, istikrar ve hoşgörü ortamına vurulmak istenen bir darbedir. Bu eylemi gerçekleştirenleri bir kere daha huzurlarınızda nefretle lanetliyor, şiddetle kınıyorum. Herkes bilmelidir ki şiddetle, terörle bir yere varmak isteyenler hep hüsrana uğramıştır. Yine hüsrana uğrayacaktır.”

Kendilerini intikal eden bilgilere göre, olayın gelişimi hakkında bilgi veren Aksu, olayın bugün saat 13.20-13.30 civarında Malatya’da Zirve Yayınevi’nde meydana geldiğini söyledi. Güvenlik kuvvetlerinin anında olay yerine intikal ettiğini belirten Aksu, şunları kaydetti:

“4 zanlı suç aletleriyle olay yerinde yakalanmıştır. Bu arada kaçmak isteyen, balkondan atlayan ve bacağı kırılan bir kişinin de zanlılardan biri olduğu anlaşılmıştır. Bu kişinin tedavisi devam etmektedir. Ayrıca olay yerinde 2 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi de yaralı halde derhal hastaneye kaldırılmıştır. Bunlardan birisi de hayatını kaybetmiştir.”

Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyen Aksu, olay duyulur duyulmaz başta Malatya Valisi olmak üzere Cumhuriyet Başsavcısının olay yerine gittiğini kaydetti.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığını, olayın bütün yönleriyle araştırıldığını kaydeden Aksu, sorular üzerine, hazırlık soruşturmasının gizli olduğunu anımsatarak, daha fazla açıklama yapamayacağını söyledi.

Aksu, “Hem olayın selameti bakımından, sağlıklı, derinliğine bir araştırmanın yapılması bakımından bir takım şeyleri ben söyleyemeyeceğim. Öyle zannediyorum ki Cumhuriyet Başsavcısı kendi yetkisinde olan şeyleri açıklayabilir. Savcı soruşturuyor, ifadeleri alıyor” dedi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, bir soru üzerine, olayın zanlılarının pencereden atlayarak kaçmaya çalışanla birlikte 5 kişi olduğunu bildirdi.

chivu
19-04-07, 13:19
"Hedefi ne olursa olsun " ne demek be? Sen şimdi kınamış mı oldun? La havle!

osvaldo
19-04-07, 15:05

İşte ne kadar gizlemeye çalışsalar arada sırada kafalarındaki gerçek fikirleri ağzılarından kaçırdıkları cümlelerle belli ediyorlar. O cümlenin Türkçesi "Aslında hedef doğru da biraz abartmışsınız çocuklar" dır.

Tüm dinlerin özgürce yaşandığı ülke masalları tedavülden kalkmıştır artık sanırsam.Bırak dışarıdakileri biz bile inanmıyoruz bu masala. Bu ülkede müslümandan başkasının yaşam hakkı yok reel olarak. Yaşamaya çalışanlar da taciz, baskı ve saldırı tehlikesiyle karşı karşıya.

Yahudiye küfür ederiz, hristiyana gavur deriz, ermeniyi rum u kovalarız hatta gebertiriz.Sonra da "Türkiye'de tüm dinler özgürce yaşanıyor" masalları anlatırız utanmadan.

Bu arada olayı gerçekleştirenler üniversiteye hazırlanıyorlarmış ve dini sömürünün yapıldığı, gençlerin beyinlerinin yıkandığı tarz yurtlardan birinde kalıyorlarmış sanırım. Ama yok bunlar provakasyondur. Laiklerin hain oyunudur ya da 3 -5 çapulcnun kendi kendilerine yaptıkları basit bir eylemdir.

Giga
19-04-07, 15:27
Evet efendim dün bütün Avrupaya haber şöyle geçmiş;
Türkiye'de 3 kişinin İncil bastıkları için gırtlakları kesildi...
Hani kimse kimseye karışmazdı, herkes dinini özgürce yaşardı, İran olmaya doğru gidiyoruz...

Saunders
19-04-07, 16:09
http://www.milliyet.com.tr/2007/04/19/resim/ol154811.jpg

Ne kadar enteresan vatandaşlarımız var...

Sheva
19-04-07, 17:11

kullanmış bu lafı öyle mi, meclise girmek için 'ayı' olma koşulu mu var acaba hakikaten merak ediyotum..

Onur1905
19-04-07, 19:07
Zanlılar İhlas Vakfı'na ait yurtta kalıyormuş.

Pel şaşırtıcı bir haber değil haliyle.

sigara69
19-04-07, 22:03
Birsey diyecegim;

Ya tamam olay cok igrenc,yapilan olay cok kotu ve herkes zaten verilecek tum tepkileri vermis

Bende katiliyorum ancak;

Lutfen sunu ayiralim.Olay Hristiyan vatandaslara karsilik birsey degildir.Turkiye bu konuda gercekten cok bariscil ve cok eski yillardan beri bir cok kulturden insani hosgoru ile vataninda topraklarinda barindirmistir.

Bu olay resmen Muslumanliga hakarettir.Bunun AKP'si Hizbullah'i Fettullah'i Ulkucu'su yok.Bu olay Muslumanlik icin vahimdir.

Bir kac gundur Avrupa basinini gectim, kendi ulkemizde ki bir cok insani medyayi gordukce tuylerim diken diken oluyor.

Lutfen diyorum lutfen olay Hristiyan olduklari icin oldurulen bir basin evi calisanlari degildir.

Olay tamamen Misyonerlikle ilgilidir.

Misyonerlik bugun gercekten gozden kacan cok onemli bir sorundur.Kimse bana %99 su Musluman olan ulke geyigi yapmasin.Bugun doguda hergecen gun sayilari artan fakir insanlari can evinden vurarak Hristiyanlastirilma cabalari gittikce artmaktadir.

Ha ben demiyorum ki onlari asalim keselim.Hasaa aman yanlis anlamayin

Ancak bu artan Misyonerlik faaliyetleri ulkemiz adina dikkat edilmesi gereken bir olaydir.

Bugun Musluman olmak Camii'ye gitmek Namaz kilmak Oruc tutmak (eskiden kilmayanlar ve tutmayanlar inanilmaz tepki toplardi) inanilmaz tepki toplamaya toplum tarafindan hemen Seriatci AKP'ci Cumuhuriyet dusmani olarak gorulmeye basladi.Sunun bir ortasini bulamadik

60'larda Dusunce ozgurlugu,Basin hurlugu elden gidiyordu;80'lerde Din elden gidiyordu; 2000 lere geldik simdide Cumhuriyet elden gidiyor.

Ne oldu Menderes'i astik,Evren belasini basimiza sardik.

Simdilerde de Cumhuriyeti kurtarma gorevine Tuncay Ozkan ve Deniz Baykal'in tayfasi ustlenmis.

Neyse ustlensinler bakalim.Konumuz o degil zaten;

Son 2 gunde medyada ve forumlarda kaleme alinan ki benim mensubu oldugum partide de konusulan konular o kadar kotu ki.

Misyonerlik faaliyetlerini nerdeyse "over" hale gelicez.Ne oluyor yahu?

Olenler icin Allah rahmet eylesin tabii ki.Oldurenlerin agzina s.ciyim 5 para etmez insanlar ancak;

Lutfen olayi Hristiyanlar Turkiye'de yasayamaz rahat edemiyolar hurlukleri kisitlaniyor gibi sacma sapan sonuclar cikarmayalim

Misyonerlik ile Hristiyan vatandasini birbirine karistirmayalim

Son olarak;

O olen arkadaslari ise keske Valilik zamaninda tespit edip faaliyetlerine son verseydi.

Giga
19-04-07, 22:29
Paranoya gibi geliyor bana, herşey olur da misyonerler başarıya ulaşamaz bence, ayrıca madem özgür ülke, dinini yaymaya çalışmak doğal hakkı insanların, bence gerçek tehlike dindarlık kisvesi altında Türkiyeyi ılımlı İslam ülkesine çevirme çabalarıdır.

USAtaraftar
19-04-07, 22:32
Misyonerlik yasalarla yasaklanmis bir olay mi? Acikcasi mantikli olarak dusununce misyonerligin neden yasaklanabilecegini anlayamiyorum.

19-04-07, 22:34
Misyonerlik yeni başlamadı yalnız hep vardı, buradaki sorun misyonerliğe veya başka bir şeye yapılan bu hareketin neden son zamanlarda arttığı.
Ayrıca bu ülkede namaz kılmak, oruç tutmak tepki falan toplamıyor kesinlikle katılmıyorum. Ben de orucumu tutarım bir başkası da tutar, tam tersi devlet dairelerinde işler cuma saatlerine ve oruca göre ayarlanmaya başlandı tamamen kadrolaşma sayesinde.

USAtaraftar
19-04-07, 22:46
Misyonerlik yeni başlamadı yalnız hep vardı, buradaki sorun misyonerliğe veya başka bir şeye yapılan bu hareketin neden son zamanlarda arttığı.

Bugun bi salaklik yapip kendimi sakatlayinca butun gunumu evde oturup tv izleyerek gecirmek zorunda kaldim. Sabah ilk izledigim program Metin Senturk'un ve sarisin cirkin bi kadinin sundugu dandik bi programdi. Programda 10 senede 13 cocuk yapan, issiz, egitimsiz ustelik yaptigindan piskinlikle bahseden bi odun vardi. Adam utanmadan birde bana kaset yaparsaniz butun sorunlar cozulur meali seyler soyluyordu. Benim bu misyoner arkadaslardan tek istegim bu keresteleri hristiyan yapip alip memleketlerine goturmeleri.

Aslan Suat
19-04-07, 22:47
hayretler icinde su forumda olan bitene sasiriyorum, deve kuslari gibi kafalari kumlara gömekle bu isleri görmemizlikten gelinmemeli. Ne demek Misyonerlik yasakmi? Düsünüyorumda su Almanyada gidip ac ve fakir ailelere Kuran dagitip (ne kadar ac ve fakir bulursam artik) "dinlerini degistirmeleri taktirde, karinlari tok ve fakirlikten kurtulacaklar" diye 2 gün dolassam neler olur acaba.
Misyonerlik ayrica öyle kücümsenecek birsey degil arkadasimin babasi Endonezyada Misyoner ve nasil calistiklarin ögrenmis bulunmaktayim.
Simdi kimse Endonezya nere Türkiye nere demesin.

Ayrica madem bu kadar hosgörülüsünüz, dindar, dinci yada dingo Cumhurbaskani olacak diye agitlar yakarak konusma hakkiniz olmamali.

Ölenler icin üzüldüm, ama sefilikleri ve fakirlikleri kullanilarak kandirilan insanlar icin daha cok üzülüyorum (yok dinlerini degistiler diye degil, herkes kendi dinini degesebilir ona diyecegim yok).

19-04-07, 23:00
Ağıt falan yakmıyoruz Suat Almanya'dan farklı görünüyor herhalde buralar. Başımızdaki zihniyetin hoşgörüyle uzaktan yakından bir ilgisi yok o yüzden fazla emin konuşmasan iyi olur.

Giga
19-04-07, 23:05
Öncelikle kimse dindar diye suçlamıyor kimseyi, ya şu dindar-dinci ayrımını bir netleştirelim öncelikle; dini sömüren, oy avcılığı yapan, şeriat özlemi içinde yaşayan insanlar dinci olarak niteleniyor, kimse kimsenin dinini yaşayışına, orucuna, namazına karışmıyor, burda karşı çıkılan insanların yaşam tarzına empoze edilmeye çalışılması, devlet dairesi vs kamuda belli kuralar var ve o kurallar dine göre değiştiriliyorsa buna karşı çıkmak gerekir, öyle bir konuşuluyor ki sanki insanlara İslamı bırakın deniyor, misyonerlik olayına gelince herkes dinini yaymakta özgürdür bana göre...

Genco
19-04-07, 23:12
Birsey diyecegim;

Ya tamam olay cok igrenc,yapilan olay cok kotu ve herkes zaten verilecek tum tepkileri vermis

Bende katiliyorum ancak;

Lutfen sunu ayiralim.Olay Hristiyan vatandaslara karsilik birsey degildir.Turkiye bu konuda gercekten cok bariscil ve cok eski yillardan beri bir cok kulturden insani hosgoru ile vataninda topraklarinda barindirmistir.

Bu olay resmen Muslumanliga hakarettir.Bunun AKP'si Hizbullah'i Fettullah'i Ulkucu'su yok.Bu olay Muslumanlik icin vahimdir.

Bir kac gundur Avrupa basinini gectim, kendi ulkemizde ki bir cok insani medyayi gordukce tuylerim diken diken oluyor.

Lutfen diyorum lutfen olay Hristiyan olduklari icin oldurulen bir basin evi calisanlari degildir.

Olay tamamen Misyonerlikle ilgilidir.

Misyonerlik bugun gercekten gozden kacan cok onemli bir sorundur.Kimse bana %99 su Musluman olan ulke geyigi yapmasin.Bugun doguda hergecen gun sayilari artan fakir insanlari can evinden vurarak Hristiyanlastirilma cabalari gittikce artmaktadir.

Ha ben demiyorum ki onlari asalim keselim.Hasaa aman yanlis anlamayin

Ancak bu artan Misyonerlik faaliyetleri ulkemiz adina dikkat edilmesi gereken bir olaydir.

Bugun Musluman olmak Camii'ye gitmek Namaz kilmak Oruc tutmak (eskiden kilmayanlar ve tutmayanlar inanilmaz tepki toplardi) inanilmaz tepki toplamaya toplum tarafindan hemen Seriatci AKP'ci Cumuhuriyet dusmani olarak gorulmeye basladi.Sunun bir ortasini bulamadik

60'larda Dusunce ozgurlugu,Basin hurlugu elden gidiyordu;80'lerde Din elden gidiyordu; 2000 lere geldik simdide Cumhuriyet elden gidiyor.

Ne oldu Menderes'i astik,Evren belasini basimiza sardik.

Simdilerde de Cumhuriyeti kurtarma gorevine Tuncay Ozkan ve Deniz Baykal'in tayfasi ustlenmis.

Neyse ustlensinler bakalim.Konumuz o degil zaten;

Son 2 gunde medyada ve forumlarda kaleme alinan ki benim mensubu oldugum partide de konusulan konular o kadar kotu ki.

Misyonerlik faaliyetlerini nerdeyse "over" hale gelicez.Ne oluyor yahu?

Olenler icin Allah rahmet eylesin tabii ki.Oldurenlerin agzina s.ciyim 5 para etmez insanlar ancak;

Lutfen olayi Hristiyanlar Turkiye'de yasayamaz rahat edemiyolar hurlukleri kisitlaniyor gibi sacma sapan sonuclar cikarmayalim

Misyonerlik ile Hristiyan vatandasini birbirine karistirmayalim

Son olarak;

O olen arkadaslari ise keske Valilik zamaninda tespit edip faaliyetlerine son verseydi.

Ne masali abicim?.. Bir kere, ben misyonerligin neden kotu bir sey oldugunu anlayamiyorum.. Misyonerlik nedir, neden engellenmelidir?.. Benim anladigim kadari ile misyonerlik, hristiyanlik dinini yaymakla hukumlu kisiden ibarettir.. Turkiye'de laik ve demokratik bir ulke olduguna gore, misyonerligin yasak olmamasi gerekmektedir.. Zaten fikirleri ve hayat felsefesi Muslumanliga uymayan birisi, misyonere ihtiyac duymadan, kendisi dinini degistirmek isteyecektir.. Buna kimse engel olamaz, aynen, birinin bir diger insani hristiyan yapmak isteyecegi gibi.. Bu tamamen kisinin kendisine baglidir.. Hayir yani, senin masal olarak adlandirdigin, %99'u Musluman olan bir ulkenin, misyonerlik faaliyetleri ile yuzde kaci Hristiyan olabilir?.. Olsa bile kac yazar?.. Zaten para ile dinini satan biri Hristiyan olsa, Muslumanlik ve Turkiye ne kaybeder?.. Bu dine olan guvensizlik nedendir?..

Burada da genellikle Pazar gunleri yani cogu kisinin evde oldugu gunler, rastgele kapilarin zillerini calarak, cesitli misyonerler evleri dolasiyor, sorumlu olduklari din hakkinda bilgiler veriyorlar.. Daha 2-3 hafta evvel birisi benim kapima geldi, kibarca reddedip, kapiyi kapadim.. Ki Amerika Turkiye gibi %99'u belirli bir dine mensup olanlarin bir arada yasadigi bir ulke bile degil.. Ve gene Amerika'nin dunyaya yon verdigi gercegini goz onune alirsak, Amerika'daki misyonerligin, dunyanin herhangi bir yerindeki misyonerlerden daha fazla dikkati cekmesi gerekir.. Cunku burada ola ki, yogunluk belirli bir dine kayarsa, dunya bundan fena halde etkilenir.. Ama malasef, burada belirli bir dinin kesin ustunlugu olmamasina ragmen burada boyle misyonerlere yonelik bir katliam yasanmiyor ama durumlarin tam tersi olan Turkiye'de yasaniyor.. Madimak oteli katliamlari gibi, Dink gibi, sinangoglara atilan bombalar gibi, bu olay gibi.. Bunlarin nedenlerini herkes gibi sende, bende gayet iyi biliyoruz..

Ben resmen artik Turk olmaktan bu Amerika'da utaniyorum.. Ne zaman gazete acsam, ne zaman Turkiye'nin adi gecse, her ne hikmetse Turkler adina negativ bir olaydan bahseder oluyorlar.. Misal, bugun New York Times'da bu haberi okurken, Turk olmasam ve o haberi okusam, Turklerin Hitler'den farki olmadiklarini dusunurdum.. Dunya'da neden sevilmedigimiz bence ciripciplak bir bicimde ortada.. Bir de 'Turk'un Turk'den baska dostu yoktur' deriz.. Yok abicim yok, ben Alman olsam, Fransiz olsam, Amerikali olsam, Turklerle ayni tuvalete bile sicmam.. Bize yaptiklari az bile..

Bu arada, cesitli sebeplerden dolayi cogunlukla ermeni, yahudi veya hristiyan arkadaslarimin cok olmasindan dolayi, Turkiye'de ermenilerin, yahudilerin, hristiyanlarin da bir musluman gibi yasa(ya)madiklarini belirtmekte fayda var..

sigara69
19-04-07, 23:39
Once suna bir deginiyim kucuk olarak;

Ata(Bogazicili) biraz yanlis anlatmisim yaziyi kisa tutiyim derken.Tabii ki kimse Oruc tutuyor ve Namaz kiliyor diye tepki gormuyor.

Ancak son "meeting" den sonra oyle bir hale geldi ki AKP'ye oy vermek Camii'ye gitmek hemen seriatci rejimi tehdit eden kisiler olarak gorulmeye basladi.

Zamaninda her kirmizi giyineni ben komunistim diyeni PKK'li gormek Turkiye dusmani gormekti.

O zamanlar biz ulusalcilar cok aci cektik anlasilamadik her attigimiz adim yok edildi; simdi de Dinine bagli olanlar ayni kefeye konuluyor.Ister inanmayin ister inanin ancak bu ole.O kivama geldi.

Simdi tekrar basa donersek;

Bu dine olan guvensizlik nedendir?..

Bu Cumhuriyetin varligina olan guvensizlik nedir peki?

Tayyip'ten korkmayin o zaman bu kadar.

Demek ki neymis sen istedigin kadar guven seni yikmak isteyen bir cok guc kuvvet olucaktir.Guveniyorum diye onlem almamak ne ola ki?

Buna cevap verdikten hemen sonra;

Misyonerligi bu kadar hafife almaniza ise diyecek hicbirsey bulamiyorum.Fakir cahil insanlari kandirmak cok kolaydir.

Lafa bakin ya "dinini degistirecek insan zaten defolsun degistirsin bize bir yarari olmaz"

O zaman sizin mantiginizla;

AKP ye Seriatcilara oy vericek insan da, laiklige dusman olucak insanda defolsun gitsin.Laikligi Cumhuriyeti benimsemiyecekse defolsun gitsin geri kazanmaya ne fayda var degil mi? sizin mantiginiza gore...

Doguda ki fakir cahil insanlari bilgilendirmek yerine birakalim Misyonerlerin eline..

Doguda ki fakir insanlari kazanmak bilgilendirmek yerine yatirim yapmak yerine birakalim AKP'ye oy versinler

Degil mi?

Korkmayin canim Misyonerlikten ne olcak..Kapiyi suratlarina carparsiniz giderler onlar oyle nazik efendi adamlar..Dogunun o yoklugunda canlari sikildiklari icin ugrasiyolar zaten yapacak isleri yok bare kapi kapi gezelim demisler..Acmassaniz gideceklerdir Turkiye'den

Asil masali siz anlatiyorsunuz!!

Bu arada, cesitli sebeplerden dolayi cogunlukla ermeni, yahudi veya hristiyan arkadaslarimin cok olmasindan dolayi, Turkiye'de ermenilerin, yahudilerin, hristiyanlarin da bir musluman gibi yasa(ya)madiklarini belirtmekte fayda var..

Yasiyolar Genco yasiyolar merak etme sen..Hemde bizde benden senden cok daha rahat yasiyolar

Tam tersi yavas yavas biz kovuluyoruz burdan

Ornek mi?

TURK??? Telekom Turk mu?

TURK bankalar? o ne? Turk Banka mi kaldi abicim?

Masal paranoya tabii tabii

osvaldo
20-04-07, 00:23
Sapla saman karışmasın. Misyonerlik tartışması ayrı konudur. BUrada misyonerlik tartışmasına girilmesi bu aşağılık cinayete haklılık zemini aramak gibi algılanır. En azından ben öyle algılıyorum. Olay "haketti pezevenkler" moduna gelir o zaman.

Kardeşim bu ülkede kanun var polis var savcı var. Yasaksa cezasını onlar verir. Burada tartışılması gereken şey misyonerlik mi olmalı yoksa son zamanlarda organize şekilde "din elden gidiyor", "vatan elden gidiyor" diyerek yapılan ve toplumun hatta devletin bazı kesimlerince desteklendiği açık olan terör eylemleri mi olmalı?

Sigara benim çok gayrı müslim tanıdığım var. Eğer yaşamaktan kastın para pul kazanmaksa evet yaşıyorlar. Hepsinin parası pulu belki benden fazladır. Ama okulda bile "yahudi piçi-tohumu", "gavur", "kaifr" vs diye taciz edildiklerine tanık olmuşumdur. Askerde bizim birlikte bir Ermeni asıllı çocuk vardı adama it muamelesi yapılıyordu. Adam gelmiş vatandaşlık görevini yerine getiriyor ama gayrı müslim olduğu için ekstra muamele görüyordu.
Bir gayrımüslim olarak karakola falan düşmeye gör. Suçsuz olsan suçlu çıkarsın.

Türk toplumunun farklı dinlere mensup kişilere hoşgörülü davrandığına inanmıyorum. Ha onlar da müslümanlara hoşgörülü davranmıyor diyebilirsiniz. Doğrudur ama "biz çok hoşgörülüyüz" falan diye kendi kendimizi kandırmayalım.

chivu
20-04-07, 00:28
Güzel bi söz vardır, bir cümlede "ama " varsa ondan önceki kısmı unutun diye...

sigara69
20-04-07, 00:57
32.Gun'u seyretmenizi tavsiye ederim

Yuzsuzleri gorun

Sinan Aygun gibi bir adama benim ulkemde benim kanalimda "Cadi Avcisi" baslatiyorsunuz diyebiliyorlar

Musluman mahallesinde salyangoz satariz diyebiliyorlar

Bu kadar kustahlar

Ama lar la ugrasin siz

chivu
20-04-07, 01:03
32.Gun'u seyretmenizi tavsiye ederim

Yuzsuzleri gorun

Sinan Aygun gibi bir adama benim ulkemde benim kanalimda "Cadi Avcisi" baslatiyorsunuz diyebiliyorlar

Musluman mahallesinde salyangoz satariz diyebiliyorlar

Bu kadar kustahlar

Ama lar la ugrasin siz

Yarın keselim bi iki tane? Vay yüzsüzler!

sigara69
20-04-07, 01:12
Carpitmayalim simarmayalim

Fikriniz yoksa susun oturun

Sinan Aygun'un aciklamalarini dinleyin fikir sahibi olun

gian
20-04-07, 01:15
Konuyu kitliyorum; bu konuları maalesef adabıyla tartısamıyoruz. Ülke bölünüyor gittikce, bir de biz burda kendi aramızda bölünmeyelim.

Bu forumda ortak paydamız Galatasaray'dir; O'nun üzerine yorumlar yapalım.

Bundan sonra bu tarz konuların hepsi kitlenecektir; ne bizim başımızı belaya sokun, ne de kendi başınızı.