Tüm Versiyonu Göster : çok mutluyum
çok mutluyum. galatasaraylı olduğum için çok mutluyum.
dün son 15 dakika arife bağırdık. ''oooo arif haydi bastır arif ölümüne arif! arif gol gol gol!'' gibi gibi gibi..
yani iyi ki Galatasaraylıyım çünkü arif gibi bir oyuncu hala takımımızda ve hala ona değer veriliyor.Şimdi diyecek bazıları ''görün işte hala arif, o,bu ,şu takımda'' falan diye... hayır, hiç bir takımda yok bu! bir zamanlar beşiktaşta metin,ali,rıza bizde cüneyt,yusuf ve daha bi ton vardı senelerdir ayrılmadan hizmet edenler,sevilenler..ama bu zamanlarda artık bu neredeyse imkansız ama bizde var. alexler,carewler hepsi geçici ama arif bizim evladımız,abimiz o, senin benim gibi Galatasaraylı.hiç biri bir arif bir bülent ,tugay etmez.
Onun ilk maçını hatırlıyorum yamulmuyorsam zeytinburnu maçıydı. gencecik bir yüz.. ve şimdi hafiften yaşlı,olgun bir surat ama sevimli ve hala gülüyor canım benim!
bende biliyorum arif sıçıyor resmen sıçtı ama hepsine rağmen vefasızlığın coştuğu değişmez bir dönemde ona karşı olan sevgi,coşku beni nasıl mutlu etti anlatamam inanın delice mutluyum.
ağzımıza sağlık.
seni seviyorum Galatasaray!
Bana son yapılan tezahüratlar dalga gibi geldi ; "Arif nerede biz oradayız" filan gibi..Ama eger tamamen destek amacıyla yapılmıssa, guzel elbette..
Bu arada Arif tüm zamanların en cok forma giyen 3. futbolcusu yanılmıyorsam..Büyük Kaptan ve Cüneyt Kaptan'dan sonra..Yanılıyor da olabilirim..Bir bakmak lazım..
Arif'in Galatasaray'daki ilk macı ise bir Sarıyer macıydı..Bir de gol atmıstı o macta..Geldigi klup Zeytinburnuspor'dur..
Arif'le ilgili bir baska forumda Agustos ayında yazdıgım bir yazı:
Dünkü Fanatik Gazetesinde bir istatistik vardı; Galatasaray tarihinde en cok forma giyen futbolcuların listesini veren..
Bu istatistige göre;
1. Bülent Korkmaz 420 maç
2. Cüneyt Tanman 399 maç
3. Arif Erdem 338 maç
4. Fatih Terim 315 maç
5. Ugur Köken 295 maç
şeklinde sıralanıyordu..
Bu istatistige baktıgımda, ilk dikkatimi çeken 3. sıradaki isim oldu..13 yıldan beri Galatasaray forması giymesine karşın hala çoğu taraftarın ön yargıyla yaklastıgı, ismini ilk 11'de duydugunda tüylerinin diken diken oldugu ve bir cogunun sevmedigi bir isim: Arif Erdem..
Bülent Korkmaz ve Cüneyt Tanman gibi iki büyük efsanenin ardından Galatasaray tarihinin en çok forma giyen oyuncusu, kanımca kariyeri boyunca taraftarlardan ve medyadan hakettigi saygıyı hiç bir zaman görememistir..
1991 yılında yeniden yapılanmaya giden Galatasaray'a Mustafa Denizli tarafından Zeytinburnuspor'dan alınarak kazandırılmıştı Arif..Galatasaray'daki ilk maçı bir Sarıyer maçıydı ve ilk golünü de o macta atmıs ve 2-0'lık galibiyette baş rolü oynamıstı..
1992 yılında Arif'in ve Galatasaray'in 90lı yıllardaki başarılarının temel noktalarından biri gerçekleşti; Hakan Şükür transfer edildi..Ümit Milli takımda zaten birlikte oynayan bu iki isim artık senelerce Galatasaray'in ileri ikilisini oluşturacaklardı..Birbirleriyle inanılmaz uyumlu olan bu ikiliden Hakan Şükür'ün Hakan Şükür olmasını saglayan önemli isimlerden biridir Arif Erdem..Hakan'in bir çok golünde Arif'in direk pası ve ya yaptıgı çarpraz koşuların payı vardır..
1993 yılında Arif Erdem, Old Trafford'da Manchester'a attıgı muhtesem güzellikteki golle henüz 21 yasında Galatasaray'in unutulmazları arasına girmeye adım attı..Durum 2-0'ken ve Manchester daha bir kaç gol atar diye beklenirken, hiç umulmadık bir anda attıgı o muhtesem golle belki sadece maçı ve turu çevirmeyi degil, Galatasaray'in gelecek yıllarda iyice artacak Avrupa yürüyüşünün de mihenk taşlarından biri olmayı başarmıştı Arif..
Daha sonraki yıllarda genç Arif'i jokerlik günleri bekliyordu..Kadrosunda Hakan Şükür, Saffet Sancaklı, Kubilay Türkyılmaz gibi forvetleri bulunduran Galatasaray'da, Saftig Arif'i sonradan oyuna sürecegi gizli silahı olarak kullanmaya başlamıştı..Bu yıllar aynı zamanda Arif'in medyada yalan yere sürekli kendini yere atan, hakemleri kandırmaya calısan futbolcu olarak lanse edilmeye başlandıgı yıllardı..Dogrudur; Arif'in hakemleri kandırarak kazandırdıgı penaltılar vardır; lakin şu da bir gercektir ki, medyanın doldurusları sonrası, Arif'in gercekten düsürüldügü ve penaltının gercekten hakedildigi pozisyonlarda, Arif'in kötü ünü dolayısıyla çalınmayan düdükler bunlardan kat be kat fazladır..
Arif açısından çok da verimli geçmeyen Souness'li seneden sonra, Galatasaray'İn basında Fatih Terim vardır artık..Fatih Terim'li Galatasaray'da da, Arif takımın ilk 11'inin degismez adamı olamamıstır belki, ama her zaman tetikte bekleyen, ne zaman oyuna sürülse ve ya ne zaman ilk 11'de degerlendirilse, sanki her zaman ilk 11'de oynarmıs gibi reaksiyon veren bir oyuncu olmaya devam etmistir..
UEFA Kupasına giden süreçte Hakan Şükür'le her zaman oldugu gibi çok iyi bir ikili oluşturmayı başaran Arif'in özellikle Mallorca maçında attıgı gol çok kritiktir..
UEFA Kupası sonrası dönemde malum olaylar yasanır; nicelik olarak kücük, nitelik olarak büyük bir yaprak dökümü yasanır Galatasaray'da..Giden isimlerden biri de Arif Erdem'dir..Ne var ki çok da uzun sureli olmaz bu gidiş..Ve tekrar yuvasına döner..Ama belki bu dönüş, Galatasaray taraftarlarınca kendisiyle ilgili olarak hatırlanacak en kötü olayların baslangıcına vesile olur..O sezon kaçan 5. şampiyonlukta, Arif'in gelişi ile birlikte Jardel'e sırtını dönen "eskilerden" söz edilir Galatasaray'da bolca..Ve coguna göre bu kutuplasmanın organizatörü Arif'tir ve bu kutuplasmadır Galatasaray'i 5. kez üst üste şampiyonluktan uzaklaştıran..
O kötü senenin ardından Arif'i kariyerinin en parlak sezonu beklemektedir..Hep asist özelligiyle bilinen forvet türü olarak ün yapan Arif, o sezonun sonunda artık bir "Kral"'dir..21 golle Galatasaray'in şu an itibariyle son gol kralı olmayı başarmıştır..
Ondan sonraki sene yine tanıdık bir hoca beklemektedir Arif'i..Nitekim bu tanıdık hocayla sezona başlayısı da muhtesem olur..Yeni transfer Felipe ile çok iyi bir birliktelik yakalar ve daha ilk haftalarda 9 gole ulaşır..Ama sonra belki Fatih Terim'i de ikinci Galatasaray döneminde hüsrana götürecek olayların başlangıcı gerçekleşir ve bu iki futbolcu kendini bir anda yedek klubesinde bulurlar..Ve daha sonrası hem Arif icin hem de Galatasaray icin hüsranla dolu bir sezondur..
Ve gectigimiz yıl..Çoguna göre Arif yaşlanmıştır..Eski hızı kalmamıstır..Bütün duran toplara kendisi atmak üzere el koymaktadır..Takım içinde kutuplaşma yapmaktadır..Ve kulaktan kulaga dillenen bu rahatsızlıkların hocada yankı bulması..Kadro dışı kalış..13 senelik emegin bir süreligine göz ardı edilişi..
Daha sonra Hagi'nin gelişi ve tekrar takıma dönüş..Ve sezon öncesi kampında geçmiş seneye göre elde ettigi yüksek performans..
Arif'in kısa öyküsü budur..
Galatasaray tarihinin 338 maçla en çok forma giyen ücüncü oyuncusu, Şampiyonlar Liginde 51 maçla en çok forma giyen Türk futbolcusu, 16 golle tüm zamanların Avrupa'da en çok gol atmayı başarmış 3. Türk futbolcusu, Milli Takım tarihinin 60 maçla en çok forma giyen 10. oyuncusu, Milli Takımda bir maçta üç gol atmayı başarmış 9 oyuncudan biri, 104 golle 100'ler klubunun üyelerinden biri olarak Arif Erdem çoktan Galatasaray tarihinin efsane isimlerinden biri olmaya hak kazanmıstır kanımca...
Sözün özü; oyun stilini, kisiligini severiz, sevmeyiz..Gercek budur..Arif Erdem'e hakettigi gibi davranılmalı ve kötü oynadıgında dahi O'nun Galatasarayımızın tarihine imza atanlardan biri oldugu gercegi unutulmamalıdır..
Bu sene gerceklesecek olan yeniden dirilişte Arif Erdem'in de büyük payı olması dilegiyle..
Not: Diyebilirsiniz ki bu da nerden cıktı, zaten saygı duyuyoruz diye; ben de derim ki gecen senelerde tribünde ve forum ortamlarında gördüklerim kazın ayagının hic de öyle olmadıgını gösterdi bana..O yuzden bu istatistikle birlikte, boyle bir yazı yazmak istedim..
Çağdaş Arif'ten nefret etmiyoruz tabiiki ama Arif'in performansı eskisi gibi değil. Sene başında Antep yenilgisinde de oymamıştı sanırım kaçırdığı goller yüzünden yenilmiştik. Arif değişik bir oyuncu bazen ilginç goller atıyor bazen inanılmazları kaçırıyor. GS'de şu anki formuyla ancak 2. yedek olabilir diyorum.
Yok abi, bence kadroya bile girmesi zor, ama sadece yeterince saygı gostermiyoruz Arif'e..Bunu demek istiyorum..
Yok abi, bence kadroya bile girmesi zor, ama sadece yeterince saygı gostermiyoruz Arif'e..Bunu demek istiyorum..
anlatmak istediklerimden biride bu evet.
anlattığımmm
ahhhhhhhh ahhhhhhhhhh felipe tarzi bi futbolcu olacakti simdi takimimizda,o zaman cosardi yine arifim
biraz tuhaf olacak ama arifi ben henry´e benzetiyorum,yani topu alip direkt kaleye depar atmasi ,calimlari ,showlari vs
Arif'i ben o unutulmaz 3-3 lük maçdaki oynadığı futbol ile hatırlamak istiyorum hep...
Kübinin ilk golünde ara pasını o verdi ikincisinde şutu çekti direkte patladı kubi tamamladı ve attığı o hepimizin bildiği meşhur belkide yıllarca anlatılacak,hiç bir zaman unutulmayacak,schmiechel'i şakına çeviren gol...
Tüm gollerde o vardı belkide galatasarayı tek başına ş.ligine sokan adamdı...Belkide türk futbolunun önünü açan adamdı o...
Onu hep bu güzel anılarla hatırlamak için bence bu sene sonunda galatasarayı bırakmalı...
Onu hep bu güzel anılarla hatırlamak için bence bu sene sonunda galatasarayı bırakmalı...
-----------------------------------------------
dun hep bunu düşündüm uzulerek.
Bengü Cakmak
23-12-04, 19:27
Arifi bende cok severim... elestirenleride anlamam
bence arif Galatasaraya gelmiş geçmiş en yararlı futbolculardan biridir. hatırlayın son 30 dakikalara girilince herkes arifin girmesini 4 gözlen beklerdi. aynen bir joker gibi girer takımı kurtarır az ve öz...
machester maçıda unutulmayacaklardan biri...arif'in hayatı boyuncada unutamayacagı tek mac varsa manchester oldugunu dusunuyorum...
2 sene evvel numaralı onunden Samsun'a attigi golu unutmam.
Aynı golden bahsediyorsak, o golü Bursaspor'a atmıstı..
o göl bursa'ya idi, samsun'a deil
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to