PDA

Tüm Versiyonu Göster : Forumda Nicklerle/İsimlerle konusmak..

gian
09-02-07, 11:09
Arkadaslar, uzun forum hayatım boyunca son sene haric genelde dikkat ettigim bir kural vardı. Gercek hayatta tanıdıgım dostalrım dahi olsa, insanlara isimleriyle degil nickleriyle hitap etmek gibi. Cunku birincisi burası herkese acık bir yer ve kimse bir nickin sahibinin adını bilip, bu adam kime hitap ediyor diye bilmek zorunda degildi. İkincisi ise, bizatihi adamın kendisi, adının desifre olmasını istemiyor olabilirdi.

Ancak son senede, genel yapıya ben de uyup, isimlerle hitap etmeye basladım. Ancak goruyorum ki, bu durum, forumun daha kapalı bir "community" olmasına yol acıyor. Yani disaridan misafir olarak okuyup, potansiyel üye olacak bir kisi, bu yapıdan uzak duruyor olabilir. (Bunun cektigini de iddia edenler olabilecektir..)

Bu konuda sizin gorusleriniz nelerdir? Eger benzer dusunuyorsak, bunu kural haline getirmek isterim. Yok genel dusunce tarzı buna karsıysa, ben sadece kendim olarak bu kurala uyacagımı ve ismiyle hitap etmediklerimin alınmamasını rica ederim.

Berfu
09-02-07, 11:12
Bana isimlede nicklede hitap etseniz farketmez :) fikrime gelincede isimle hitap etmek bence daha güzel.

Saunders
09-02-07, 11:36
Gian her sey için kural koyulucaksa bu forumun çekiciligini azaltır ve sizlerın işini dahada zorlaştırır…Her dakika birilerını uyurmak hem admınler ıcın hemde uyarı alan yazarlar için pek sevımlı olmasa gerek...

Sonuçta burası biraz rahatladıgımız stres den uzaklaştıgımız bir yer kimse böle gördüğü bir yerde demoklesın kılıcını her dakıka üzerinde hissetmek ıstemez yada tedirgin bir şekilde yazmak istemez...

Sonuç olarak;
“Hitap” olayı insanların kişisel takdırıne bırakılmalı kanımca…

:)

09-02-07, 11:38
Valla benim uzun nicki kimse yazmak istemez herhalde 3 harf varken :D

zidane38
09-02-07, 11:53
Ben katılıyorum, kural olarak konmasında ise çekimserim :) Her ikisine de hayır demem. Yalnız uygulaması biraz zor olur gibi.

Bazen birisine hitap edeceğim zaman nicki ile mi hitap ediyim ismi ile mi kararsız kalıyorum. Nicki ile hitap etsem ismini bildiğim için yanlış anlar mı diye çekiniyorum :) İsmi ile hitap etmek istediğimde ama herkes ismini bilmiyor, simdi kime seslendiğimi anlayamayacaklar diyorum ve tanışmayıp da ismini bildiğim kişilerin ismini söylememi istemiyorlardır belki diye çekiniyorum ayrıca :)

minevraqs
09-02-07, 11:59
tabiki prensip geregi belli kurallar cercevesinde herkes istedigi kisiye istedigi sekilde hitap edebilir..

ama suna katılmıyorum, isimle hitap etmek üye olmak isteyen misafirleri olumsuz etkilemez, cünkü isimle hitap etmek boyle daha bir samimiyetin göstergesidir aslında, forumu daha bir albenili kılar..

zaten en direk tanıyıp tanımamaya bakar bu, mesela birbirini to dan beri belki de daha da öncesinde tanıyan bir suru kisi vardır elbet, kesin bir bilgim yok bu konuda, cunku ben de nacizane yeni sayılırım neyse.. ama en iyisi soyle olabilir, ismini bilen ismiyle, bilmeyen nickiyle hitap etsin elbette zaman icinde cesitli olaylar(bir mac, toplantı vsvsvs..) vesilesiyle isimleri bilinmeyenler de tanınır..

bu benim icin de hic farketmez, samimi oldugum birkac arkadas var burda onlar ismimi bildikleri icin ismimle hitap ederler, tanımayanlar o an nickimle hitap ederler, bu o kadar da onemli degil benim icin :)

Bengü Cakmak
09-02-07, 12:55
bencede gereksiz bir konu

banane kim nasıl hitap ederse ettsin pek umrumda degil
acıkcası.

gian sarkı soylemek lazım :)

Giga
09-02-07, 12:57
O zaman nick veya ismin birini parantez içinde yazın, zor gelmezse tabi misal Ali(zidane 38), Giga(Can) gibi :)

Berk
09-02-07, 16:48
Herkes beyfendi hanfendi diye hitap etsin oldu olacak =))

Ya sokakta herkese adıyla mı hitap ediyorsunuz sanki ? Burası bi de net ortamı yani. Herkes nası istiyosa öyle yapsın işte..

scapula
09-02-07, 17:05
Farketmez bence.

Ama Gian'ın (;)) söylediği şeyde de gerçeklik payı var, dışarıdan takip edenlerin veya yeni gelenlerin kendisini daha dışarıda hissetmesi konusundan bahsediyorum. Kendi başımdan geçen bir olayla açıklayayım, forumda ilk yazdığım günlerde KORNification'la tartışmıştım, herkes 'Aman Muhittin, sakin Muhittin!' deyince uyuz olmuştum, hatta Sheva'ya arkadaşını koruyorsun tarzı bir şey söylemiştim :lol: Ama zamanla bunun bu forumun samimi ortamından kaynaklandığını anlıyorsun tabii. Yine de böyle bir durum var diyebiliriz, kişiden kişiye göre değişir tabii, tek ortak nokta kısa bir sürede bunun forumun genel yapısından kaynaklandığını herkesin anlayacak olması ama o baştaki kısa süreç de önemli..

En olmadı -çok da gerekli olduğunu düşünmüyorum ama- şu isim altı yazıları UmbertoGS'ninki gibi iki satır yaparız, sakınca görmeyen üst tarafa ismini yazar, yazmayana kullanıcı adıyla hitap edilir, foruma yabancı olanlar için de problem ortadan kalkar.. Çok gerekli mi? Hayır, ancak böyle bir problem olduğu konusunda fikir birliğine varırsak yapılır. Yeni gelen üyelere bir sormak lazım ;)

rybczynski
10-02-07, 01:06
Valla bende ilk zamanlarimda forumdaki arkadaslrin birbirlerine isimleriyle hitab etmelerinden dolayi bir sogukluk duymustum.Sonra bu duruma alistim.Hatta insanlarinda bana ismimle hitab edebilmesi icin nick altina ismimi bile yazdirdim desifre olmak gibi bir kaygim yok.
Madem bizlerin goruslerini soruyosun ozaman soyleyim; evet bu disardan uye olmayi dusunenleri forumdan uzaklastirabilir.

CaNKaGS
10-02-07, 01:36
Bencede yeni kayıt olan bir kişinin yada kayıt olacak bir kişinin fikrini değiştirebilir. Ama zamanla insan alışıyor. Gian arkadaşım sende öyle bir soru sordunki bence ikiside doğru. Yani isimle hitap etmek dışarıdan gelecek birisi için düşüncesini değiştirebilir ama bu da kural olarak getirilmemeli.. Yinede tartışmakta fayda var..

tripotter
10-02-07, 21:31
Gianın söyledikleri mantık olarak aslında sonuna kadar doğru...ancak bu forumda dostluk ve paylaşım birçok foruma kıyasla çok daha yüksek...bence isimlerle hitap edilmesindeki birinci neden bu...şimdi mesela ben can(giga) la sabaha kadar msn de sohbet ediyim sonra foruma gelip canın yazdığı birşeye cevap verirken sevgili giga diye başlıyım cümleye....bu bana çok garip geliyo...ama tabiki genel görüşe uymak boynumuzun borcu...eğer bir karar alınıp bu kurala dönüştürülecekse her zamnki gibi uymaya gayret edeceğim...

ÖNDER RB
11-02-07, 01:49
buyrun biz de nickleri isimlere dönüştürelim böylece sorun otomatik olarak ortadan kalkar.

isteyen soyadını da kullansın isteyen sadece isimle üye olsun.

ya da nick altlarına isimleri yazalım (yine soyadını isteğe bağlı bırakarak) bu da soruna çözüm oluşturabilir.

CaNKaGS
12-02-07, 00:34
Güzel bir düşünce sonuçta ismimizi saklayacak halimiz yok :D

Galathian
12-02-07, 18:27
İlginç ve doğru bir nokta yakalamışsın Gian. Ve nicklerin isimlere çevrilmesi fikri de mantıklı bana göre.

M.Yasin Cakmak
12-02-07, 18:28
Nickler sabit kalsa da nick altı isim olabilir.

ÖNDER RB
12-02-07, 20:43
yazın benim nick altına ÖNDER diye o zaman

zidane38
12-02-07, 21:17
Benim zaten nick altı ismim var :)
Bence de bunu uygulamaya geçirebiliriz.

12-02-07, 22:04
Evet ama bize çok iş düşecek :D

gian
12-02-07, 22:44
Arkadaslar acık soyleyeyim; boyle bir sey yapmaya vaktimiz yok. Zaten asiri yogunluk icinde 3-4 kisi bir seyler yapmaya calısıyoruz, bu tarz kozmetikle ugrasamayız maalesef :)

Nicklerin de isme dönüsmesi de olmaz; forumumuzun formati o degil.

Benim soyledigim baska bir seydi; yankı bulmadı, ancak ben soyledigim gibi davranacagım en azından..

12-02-07, 23:00
Ehehe siee başlarım Bogazicili'ne :D

CaNKaGS
12-02-07, 23:58
Zorunluluk olmadan isteyen kişiler nicklerinin altına isimlerini yazmasını isteyebilir mesela. İsteyenlere yaparsanız fazlada iş düşmez gibi siz daha iyi bilirsiniz tabi bu işleri size karışmak istemem ama böyle bir düşünceyle arkadaşlara yardımımız olacaksa nickimin altına 'CaNeR' yazılmasını talep ediyorum. teşekkürler..