Tüm Versiyonu Göster : Bayan Basket ve Diğer Branşlar
Çok da hareketli bir konu olmayacaktır ama devre arasında özellikle bayan basket takımımıza büyük yatırım yaptık, orta sıraların biraz üstüne oynarken bir anda hedef büyütüp şampiyonluğu gözümüze kestirdik. Tabii bunda Galatasaray TV'nin kurulmasının etkisi büyük. Eskiden namağlup şampiyon olan bir takımımız vardı, umuyorum en kısa zamanda o günlere döneriz.
Diğer branşlar derken; şunu söylemem gerekiyor.
Şu son hafta bütün branşlarda kazanıp 9'da 9 yapmışız. O içler acısı halimizden sıyrıldık, yavaş yavaş güzel şeyler de olmuyor değil bazen. Yeterli mi, asla, ama iyiye gidiş var.
Özellikle bayan basket takımımız ikinci yarıda güzel sonuçlar alacaktır.
Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız oldukça iyi. Şampiyon olabilecek yegane takımlarımızdan biri. Yabancı oyuncumuz bile var :) Her maç fark atıp kazanıyorlar maçlarını.
Bayan basketbolda yabancıların hepsini değiştirdik. Ve öyle sıradan oyuncular almadık. WNBA'den oyuncular hepsi. Nikki Teasley ve Tangela Smith baya kariyerli oyuncular. Takım uyuum sorununu aştıktan sonra iyi sonuçlar almaya başlayacaktır. Bir final bekliyorum açıkcası yani umuyorum. Bu hafta Botaş ile kritik bir maçımız var. Bundan sonra en azından skorları takip etmenizi tavsiye ederim :), güzel sonuçlar alacaklardır.
Voleybol erkekler,voleybol bayanlar, su topu branşlarında fazla bilgim yok. Fakat sutopu takımımız her zamanki gibi iyi diye biliyorum.
Atahancım güzel başlık olmuş, tebrik ediyorum.
Yazık oldu
Şampiyonluk hedefiyle sezona başlayan Bayan Basketbol Takımı’na 2 hafta önce transfer edilen Amerikalı Chantelle Anderson ile yollar ayrıldı. Daha görev yaptığı ilk mücadelede, haftanın oyuncusu seçilen Anderson’un aşil tendonunun koptuğu ve sakatlığının çok ciddi olması nedeniyle sözleşmesinin feshedildiği bildirildi.
Destek bekliyor
1.98 boyundaki Amerikalı sporcunun hayli üzgün olduğu ve gerek Galatasaray Yönetimi’nden gerekse teknik kadro ve takım arkadaşlarından destek beklediği ifade edildi.
.Yalnız yeni gelen yabancı oyuncularımızdan Chantella Anderson sakatlanıp sezonu kapadı ki kendisi en verimli yabancımız olmuştu. İlk maçında haftanın oyuncusu seçilmişti TBBL'de. Çok üzücü bir haber oldu ve olası final iddiamız da kayboldu bence.
Diğer başlığa yazmıştım buraya da koyuyum. Çok yazık oldu çok. Ve oldukça üzüldüm :(
M.Yasin Cakmak
08-02-07, 22:03
Yazık oldu
1.98 boyundaki Amerikalı sporcunun hayli üzgün olduğu ve gerek Galatasaray Yönetimi’nden gerekse teknik kadro ve takım arkadaşlarından destek beklediği ifade edildi.
Canaydin yonetimden cok bekler. Ucak parasini verseler para kizin.
Federasyon Kupası'nda bugün Adalar'ı 11-4 yenen Sutopu takımımız şampiyon olmuş.
Heyooo tebrikler havuzun aslanları. Bu branşlarda yaşanan şampiyonluklar beni çok mutlu ediyor :)
Ligde ilk devreyi iyi yerde kapatmamışız aslında, ama devre arasının ne kadar yaradığını belirtmek için şunu söyleyeyim; bu 11-4 yendiğimiz Adalar lig lideri.. Ligde de şampiyonluk umuyoruz, her branşta olduğu gibi..
Bu arada Canaydın yönetimi ilk kez bu devre arasında düzgün bir iş yapıp amatör branşlara destek oldu ama bu sefer de futbol takımını unuttu :) Yine de tüm branşlarda güçlendik, tebrik ediyorum buradan yönetimi, kesin Adnan Polat'ın eseridir bunlar.
Galatasaray’lı Yüzücüler 27 Altın Madalya Kazandı
Bireysel Türkiye Yüzme Şampiyonası 10-11 Şubat tarihlerinde Marmaris’te yapıldı.
Bayanlarda 13-14, 15-16, 17 ve Erkeklerde 15-16, 17-18 ve 19 yaş gruplarında düzenlenen şampiyonaya 11 ilden 36 kulüp ve toplam 297 sporcu katıldı.
Galatasaray Yüzme Takımı’nın da 48 sporcu ile katıldığı bu şampiyona da sporcularımız 27 altın, 16 gümüş ve 18 bronz olmak üzere toplam 61 madalya kazandılar. Sporcularımızdan Burcu Dolunay ise 100 m. karışık yarışında 1,05,56 ile Türkiye rekoru kırdı.
Kaynak : Galatasaray.org
Yüzmede her zamanki halimiz aslında, ama her branştan iyi haberler geldikçe ben umutlanıyorum.
Ayrıca Fener'den kaptığımız Burcu Dolunay'ın Türkiye rekoru kırması da ayrı güzellik. Alex geliyor demiştik hatırlarsanız ahahah :lol:
bkz: http://www.galatasarayi.com/forum/viewtopic.php?t=5044&postdays=0&postorder=asc&start=0
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın mücadele edeceği, Avrupa'nın en önemli ikinci tekerlekli sandalye basketbol turnuvası André Vergauven Kupası grup elemeleri, 9-11 Mart tarihleri arasında Belçika'nın Liege şehrine bağlı, St. Vith kentinde yapılacak.
Süper Lig'de başarılı bir grafik çizen ekibimiz, bu turnuvada final grubuna kalabilmek için önemli bir viraj olan grup elemeleri için çalışmalarına hız verdi.
Bir yandan lig, bir yandan da turnuva hazırlıklarına devam eden Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 4-5 Mart tarihlerinde Süper Lig'de yapacakları iki maçın ardından, 8 Mart Perşembe günü Belçika'ya hareket edecek.
9-11 Mart tarihlerinde toplam 4 maç yapacak olan takımımız, grubunda Yunanistan'dan PASKA Athenes, Belçika'dan Roller Bulls St. Vith, Fransa'dan Toulouse ve Hollanda'dan SC Antilope takımlarıyla mücadele edecek. Tek maç üzerinden yapılacak olan grup elemeleri sonunda ilk iki sırayı paylaşan takımlar, final grubunda mücadeleye hak kazanacak.
Takımımızın André Vergauven Kupası grup elemeleri kapsamında St. Vith Sports Hall'da yapacağı maçların programı:
9 Mart 2007 Cuma
20:45 PASKA Athenes - Galatasaray
10 Mart Cumartesi
11:15 Galatasaray - Roller Bulls
15:45 Galatasaray - Toulouse
11 Mart 2007
09:00 Antilope - Galatasaray
Belçika ve civarında yaşayan tüm taraftarlarımızı, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nı bu maçlarda desteklemek için St. Vith Sports Hall'a çağırıyoruz...
--------------------------------------------------------------------------
Başarılar Tekerlekli Sandalye Basketbol takımımıza. Bu sene şampiyon olması en muhtemel takımımız, inşallah Avrupa'da da Galatasaray ismini,armasını en layığıyla temsil edeceklerdir ben inanıyorum.
Bayan Basketbol takımımız da toparladı gibi, son 3 yada 4 maçlarını kazandılar. iyi bir çıkış yakaladılar. Bu hafta bir üstteki rakibimizle maçımız var kazanırsak 5.sıraya çıkacaz. Hedef 3. olarak bitirebilmek.
TBBL All Star Maçı'nda 5 Galatasaraylı
Mersin'de 11 Mart günü yapılacak Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi (TBBL) All Star Maçı'nın kadroları belirlendi.
TBBL resmi internet sitesi kullanıcılarının oylarıyla şekillenen All Star kadrolarında, Galatasaray Bayan Basketbol Takımı'ndan dört oyuncunun yanı sıra Coach Ayhan Avcı da yer alacak.
Oylama sonucu "Oyun Kurucu Guard" mevkiinde oyuncularımız Loree Moore ile Nikki Teasley; "Uzun Forvet" mevkiinde ise Tangela Smith, TBBL All Star Maçı'nın yabancı oyuncular karmasına seçildi.
Bir diğer oyuncumuz Bengü Türk, "Şutör Guard" mevkiinde aldığı oylarla All Star Maçı'nın yerli oyuncular karmasında forma giyecek.
Oylama sonucunda ayrıca, Galatasaray Bayan Basketbol Takımı Coach'u Ayhan Avcı, All
Star Maçı'nda yerli oyuncular karmasının antrenörü olarak belirlendi.
Basketbolseverlerin yanı sıra oyuncular, antrenörler ve basın mensuplarının oylarıyla şekillenen Bayanlar All Star 2007 kadroları şöyle:
Türkler Karması: Bahar Çağlar (Ceyhan Belediyesi), Belgin Aktan (Çankaya Üniversitesi), Bengü Türk (Galatasaray), Birsel Vardarlı, Nevriye Yılmaz, Şaziye Karslı (Fenerbahçe), Esmeral Tunçluer, Yasemin Horasan (Beşiktaş Cola Turka), Esra Şencebe (TED Kayseri Koleji), Gülşah Akkaya, Şebnem Tümer (Mersin Büyükşehir Belediyesi), Nazife Durmuşcan (Botaş)
COACH: AYHAN AVCI - GALATASARAY
Yabancılar Karması: Allison Trap, Sheana Mosch (Botaş), Cappie Pondexter, Sutton Brown (Fenerbahçe), Marie Smith (Çankaya Üniversitesi), Brown Braxton, Stacey Lovelace (Beşiktaş Cola Turka), Kristen Mann (Mersin Büyükşehir Belediyesi), Loree Moore, Nikki Teasley, Tangela Smith (Galatasaray), Suzana Milonavonic (TED Kayseri Koleji)
COACH: ZAFER KALAYCIOĞLU - FENERBAHÇE
----------------------------------------------------------------------------
Seçilen oyuncularımıza tebrikler. Keşke 1-2 tane daha All-Star seviyesinde Türk oyuncusu çıkarabilsek o zaman daha iddialı bir takım oluruz sanki.
Bugün Tekerkeli Sandalye Basket takımımızın Adana Engelliler takımı ile maçına gittim. Mücadeleye hayran oldum. Az da olsa taraftarımız vardı. Bir grup maç boyu tezahürat yaptı. Eski yöneticilerden Bülent Tulun da gelmişti. Yeni yönetimden tabii ki kimse yoktu. 93-56 kazandık. İstanbul'daki tüm maçlara gitmeye karar verdim!
Fener'in bayan basket takımı Dicle Üni macında aynı anda sahada 4 yabancı oynattıgı icin hükmen maglup sayılmıs ve de 1 puanları da ayrıca silinmis :D
Dengeleri bozulmaya basladı iyice bunların :)
Bizim puhahaha başlığında painy_boy'da voleybol takımlarının 4 yabancı oynattığını yazmıştı.
Voleybol Bayanlar Birinci Ligi final grubunda oynanan Fenerbahçe-Dicle Üniversitesi maçında, Fenerbahçe'nin aynı anda 4 yabancı oyuncusunu birden oynattığı belirlenince, konuk ekip yetkilileri, Voleybol Federasyonu'na itirazda bulundu..
:D :D :D
Neyse önemli değil voleybol,basketbol sonuçta yapmışlar :) Hiç akıllanmaycaklar yahu, nedir bunlardaki yabancı hayranlığı anlamıyorum :)
Voleybol maçında olmuş olay...
Zaten basketbolda bunun cezası sadece coacha teknik fauldür, itiraz edip macı bile tekrarlatırlardı... :D
Tebrikler Aslanlar
http://www.galatasaray.org/amator_subeler/Tekerlekli_Sandalye_basketbolu/detay.asp?PID=2448&HID=1&haberID=298666
http://youtube.com/watch?v=oBqsvfMrZxs
Mükemmel bir video. O sporcuların sandalye üzerindeki çoşkusu izlemeye değer. Avrupa'da maç bitimi taraftar ile 3'lü çekiyorlar. Gözünüz dolarak izleyeceğinize garanti veriyorum.
http://youtube.com/watch?v=oBqsvfMrZxs
Mükemmel bir video. O sporcuların sandalye üzerindeki çoşkusu izlemeye değer. Avrupa'da maç bitimi taraftar ile 3'lü çekiyorlar. Gözünüz dolarak izleyeceğinize garanti veriyorum.
tek bir şey var söylenebilecek;
10. Hafta 25 Mart 2007
Galatasaray - Cadbury Kent Eng. Yıldızlar (Ahmet Cömert S.S.)
11. Hafta: 1 Nisan 2007
Antalya B.Ş.B. - Galatasaray (Antalya Atatürk S.S.)
12. Hafta: 08 Nisan 2007
Galatasaray - İzmir B.Ş.B. (Ahmet Cömert S.S.)
13. Hafta: 15 Nisan 2007
Kardemir Karabük - Galatasaray (Karabük Merkez S.S.)
14. Hafta: 21 Nisan 2007
Galatasaray - Lefkoşa Bld. S.K. (Ahmet Cömert S.S.)
15. Hafta: 29 Nisan 2007
Ordu Bed. Eng. - Galatasaray (Ordu Atatürk S.S.)
16. Hafta: 06 Mayıs 2007
Galatasaray - Beşiktaş (Ahmet Cömert S.S.)
17. Hafta: 13 Mayıs 2007
Galatasaray - Ankara Karagücü (Ahmet Cömert S.S.)
18. Hafta: 20 Mayıs 2007
Adana Engelliler S.K. - Galatasaray (Adana Yüreğir S.S.)
TBBL | Galatasaray: 67 - İstanbul Üniversitesi: 59 Kazanmışız
tebrikler
http://www.galatasaray.org/basketbol/bayan/detay.asp?PID=2475&HID=1&haberID=298742
Bayanlar Feneri yenmis..
Super haber, bir kac senedir her macı veriyorduk nerdeyse.. Eski günlere donmek güzel..
Tebrikler..
Yok Çağdaş Kayseri Ted'i yendi bayanlar, yanlışın var :)
Bu sevincini bozmak istemezdim ama öyle. Önümüzdeki 2 hafta Bjk ve Fener maçları var.
Tüh Zidane sana, yanılttın beni. Ne oyle Fener topigine yazıyorsun o zaman :)
Rezil olduk :)
Fener maçından önce Ted ile maçları var demiştim Fener başlığında , o yüzden takım ismi vermeden maçı kazandık dedim. O da yanıltmış galiba, pardon o bakımdan. Sevincinin boşa gitmesine üzüldüm :)
Darısı gerçekten Fener galibiyetine diyelim o zaman...
Su anda Fener ile oynuyoruz bayan baskette ve 20 sayıya yakın maglubuz..
Tebrikler..
Bu arada macı FB TVde yorumlayan Mehmet Baturalp'e yazıklar olsun diyorum. Tamamen Fener yorumcusu oalrak anlatıyor; bize Yunan takımı nasıl yorumlanırsa oyle yorumluyor; onlar, vs. gibi..
Yasından basından utan..
Bayan basketbol takımımız da derbi maçında Beşiktaş'ı yendiler 69-66.
İlk çeyrek fark 15 sayı filan olmuştu, geriye düşmüştük. Ben yine fark yeriz diyordum ama iyi çevirdiler maçı.
Tangela Smith iyi oyuncu oldukça beğendim. Loore Moore da iyi, çok mücadele ediyor yararlı bir yabancı. Fakat Nikki Teasley tutuk ve maç boyunca da az oynatıldı. Halbuki bunların içinde en kariyerlisi Nikki Teasley.
Şu sakatlanan oyuncumuz Chantella Anderson da olsaydı bir final oynayabilirdik belki. Çok büyük kayıp oldu bizim için... Şanşsızlık işte ne diyelim.
Galatasaray: 18 - Heybeliada: 9
Galatasaray Finale Çıktı
Deplasmanlı 1. Sutopu Ligi’nde Heybeliada’yı 18-9 yenen Galatasaray Sutopu Takımı, finale yükseldi.
Yarı finalin ilk iki maçında Heybeliada’yı 13-3 ve 22-6’lık skorlarla mağlup eden takımımız, bu akşam Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu’nda yapılan maçı da kazanarak seriyi 3-0’a getirdi ve finalde Adalar Su Sporları Kulübü’yle eşleşti.
Deplasmanlı 1. Lig’in şampiyonunu belirleyecek Galatasaray ile Adalar Su Sporları arasındaki final serisi, 4-8 Nisan 2007 tarihlerinde yapılacak.
Basketbolda Tadım Bayanlar Türkiye Kupası sekizli final maçlarının kura çekimi yapıldı.
03.04.2007
6-8 Nisan tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek olan Türkiye Kupası’nda ilk tur eşleşmeleri şöyle oluştu:
Migros Spor-Ceyhan Belediyesi,
Fenerbahçe-BOTAŞ Spor,
Beşiktaş Cola Turka-Kayseri TED Koleji,
Çankaya Üniversitesi-Galatasaray.
Bu karşılaşmaların ardından yarı final kuralarının çekileceği ve yarı final maçlarının 7 Nisan Cumartesi günü saat 15.30 ve 17.30’da oynanacağı bildirildi. Maçlar Sky Turk’ten naklen yayınlanacak.
Filede dramatik derbi
Voleybol Erkekler Birinci Ligi Klasman Grubu'nda ezeli rakipler Galatasaray ile Beşiktaş, yarın karşı karşıya gelecek. Burhan Felek Spor Salonu'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşma D Spor'dan naklen yayınlanacak.
Klasman Grubu'nda Galatasaray, yaptığı 12 maçta 22 puanla 4. sırada yer alırken, Beşiktaş ise 12 maçta 11 puanla 9. ve son sırada bulunuyor.
Beşiktaş açısından derbi maç, yenilmesi durumunda lige veda anlamı taşıyor. Siyah-beyazlılar, ezeli rakiplerine yarınki derbide yenilmesi durumunda, maçlarını tamamlamasına 3 maç kala, ligden düşmesi matematiksel olarak kesinleşecek.
Klasman Grubu'nun ilk yarısında yapılan maçı Galatasaray 3-1 kazanmıştı.
03.04.2007
Kaynak : AA
D Spor canlı veriyor. 2-2 yapmak üzereyiz, son seti alırsak Beşiktaş Erkek Voleybol Takımı küme düşecek, küçük çapta tarihi bir ana tanıklık edeceğim ben de burada :)
Bizim fair play'ci başkanımızın gönlü elvermemiş olabilir belki de ezeli rakibimiz düşmesin diye maçı kaybederiz belli mi olur?
Yok ben de düşündüm ama biz yenilsek de mucizelere kalacaktı iş, o yüzden yendik :)
Beşiktaş düştü..
Aslan Suat
04-04-07, 23:40
Filede Beşiktaş ligden düştü
hurriyet.com.tr
Voleybol Erkekler 1. Ligi'nde oynanan derbi maçta Galatasaray, ezeli rakibi Beşiktaş'ı 3-2 yendi. Bu sonuçla son sırada yer alan siyah-beyazlıların, bitime 3 maç kala ligden düştümesi kesinleşti.
Erkekler Birinci Voleybol Ligi Klasman Grubu'nda Galatasaray ile Beşiktaş, bu akşam karşı karşıya geldi. Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü ölüm-kalım maçında 2-2'lik eşitliği yakaladı. Tie-break setinde ezeli rakibine 15-13 yenilen Beşiktaş, 3 maç kala ligden düştü.
Aslında iki takımın durumuna göre 3-2 bile sürpriz denilebilir. Demek ki Bjk takımı iyi direndi. Geçmiş olsun ne diyelim, Allah bizim başımıza vermesin bir daha böyle durumlar.
Bizim erkek voleybolcular da sonradan açıldılar, klasman grubundalar 1.bitirince Avrupa'ya katılma hakkı mı ne doğuyormuş. Tam bilmiyorum statü nasıl ama son haftalar durmadan kazandıklarını biliyorum.
Öyle değil klasman 1. ile diğer grubun 4. 5. mi ne maç oynuyor ondan sonra Avrupa'ya katılma hakkı var :)
Amatör branşlardan 2 tane güzel haber var.
1.si sutopu takımımız şampiyonluğa gidiyor.
Galatasaray: 14 - Adalar Su Sporları: 12
Galatasaray, Deplasmanlı 1. Sutopu Ligi’nde şampiyonu belirleyecek final serisinin ikinci maçını da 14-12'lik skorla kazandı.
Dünkü ilk maçta da galip gelen takımımız, bu sonuçla seriyi 2-0'a getirdi.
Galatasaray, yarın saat 20:30'da, Ataköy Yüzme Havuzu'nda yapılacak üçüncü maçı da kazanırsa, Deplasmanlı 1. Lig'de şampiyonluğunu ilan edecek. Şampiyonluk maçımız, TRT 3'ten naklen yayınlanacak.
------------------------------------------------------------------------------
Yarından kastı bugün oluyor. Maç bugün 20.30'da. Trt 3 veriyor ama maalesef Erciyes maçı var. O maç olmasaydı izlerdik.
İkincisi ise yüzmeden, ki bu daha güzel bir haber. Hani Fenerbahçe 4 yabancı yüzücüyü sırf 100.yılda şampiyon olmak için prosedürü beklemeden bir şekilde Türk vatandaşı yapmıştı. İşte ona rağmen hala geçememişler bizi :)
-------------------------------------------------------------------------------
Kış Yüzme Şampiyonası | Galatasaray: 502 - Fenerbahçe: 473
Yılın en büyük kış sezonu yarışı olan Türkiye Kulüplerarası Kış Yüzme Şampiyonası'nın ilk gününe Galatasaray damgasını vurdu.
Galatasaray'ın İstanbul Burhan Felek Yüzme Havuzu'nun arkasındaki açık havuzu düzenleyerek ortaya çıkardığı 50 metrelik kapalı olimpik havuzda yapılan birinci gün müsabakalarında Galatasaray, şampiyon adaylarından Fenerbahçe ve İstanbul Enka Yüzme Takımları'na karşı net bir üstünlük sağladı.
Toplam puanlamada Galatasaray'ın ardından Fenerbahçe'nin ikinci, Enka Spor Kulübi ise üçüncü olduğu ilk gün yarışlarında Galatasaray’dan Emir Ali Başer de 200 m. erkekler serbest stilde 01.58.07’lik derecesiyle birinci oldu. Yarışlara değişik kategorilerde yarın (6 Nisan Cuma) devam edilecek.
8 Nisan Pazar gününe kadar sürecek olan Türkiye Kulüplerarası Kış Yüzme Şampiyonası’nın birinci gün müsabakalar sonunda, açık yaş - bayan ve erkek karışık, toplam puan durumu:
Galatasaray: 502
Fenerbahçe: 473
İstanbul Enka: 149
Fenerbahçe Yüzme Takımı'nın vatandaşlık için gerekli sürenin dolmasını beklemeden statüdeki boşluklardan faydalanarak kadrosuna kattığı 4 Ukraynalı yeni Türk vatandaşının da yer aldığı erkek kategorisindeki yarışlarında ise Galatasaray yine Fenerbahçe'ye karşı net bir üstünlük sağladı.
Şampiyonanın erkekler kategorisindeki birinci gün müsabakalarının toplam puan durumu ise:
Galatasaray: 285
Fenerbahçe: 227
İstanbul Enka: 67
-------------------------------------------------------------------
Tabi bu daha ilk gün sonuçları, pazar gününe kadar devam edecekmiş.
Tam haberi ekleyecekken, daha önce Zidane38 arkadasımızın haberi eklendiğini gördüm ve çok mutlu oldum. Son iki haftadır hem eziklerin yaptığı bu soytarılık ve buna seyirci kalan federasyon yetkililerinin aczi beni deli ediyor. Kardesim eger bosluk varsa bunu bir üst merciye götür. Niye adamların lehine peşkeş çekiyorsun. Her şeyi satılık sanan bu adamlara bazı şeylerin parayla olmadığını anlatmak lazım. Başımızdaki pısırık, öyle bir ölü toprağı serpilmiş sünepe gibi duruyor ki, biz delirdiğimizle kalıyoruz. Aynı buzdağları gibi eriyoruz. Damla damlaydı artık büyük parçalar da kopmaya başladı.
Türkiye kupasından elenmiş bayanlarımız. Yazık ya ne hallere düştük.
Galatasaray: 62 – Çankaya Üniversitesi: 71
http://www.galatasaray.org/images/yuzme/080407/080407_1b.jpg
2. olarak bitirmişiz turnuvayı...
1. kim bilmiyorum, heralde Fenerbahçe'dir.
TBBL | Play Off Programı Belli Oldu
http://www.galatasaray.org/basketbol/bayan/detay.asp?PID=2475&HID=1&haberID=299160
İlk maç Kayseri'de
Çarşamba günü maça gidiyorum ben, geleni bekleriz efendim :)
Çarşamba günü maça gidiyorum ben, geleni bekleriz efendim :)
Ordayımdır bekletmeyiz :)
Maça gittim. Tulkas da oradaydı, tanıştık beraber izledik :)
73-68 kaybettik maalesef.
İlk yarı çok kötü oynadık, özellikle ilk periyotta. Zaten Ted maça 13-0'lık bir seri ile başladı. Daha sonra ilk basket Tangela'dan geldi.
İlk periyodu da 19-8 geride bıraktık.
Yanlış hatırlamıyorsam ilk periyotun son 2-3 dakikasından itibaren alan savunması yapmaya başladık. Alana hücum etmekte zorlandılar. 2. periyodun başlarında da ön alanda baskı yaptık, bunda da bir kaç top kazandık. Hücumda da Tangela skor üretmeye başladık. Maçı biraz olsun dengeledik.
Skor 31-25 iken son top bizde idi. Kötü kullandık, kötü kullandığımız yetmiyor gibi bir de bomboş turnike yedik Esra'dan. 33-25 bitti ilk yarı.
Nikki Teasley ilk yarı çok kötüydü. Yani geçmişini okumasam,buradan duymasam sıradan bir yabancı sanacaktım. Çok çekingen gördüm onu, hiç Wnba'de oynamış bir yıldız havası yoktu maalesef. Fakat Loore çok beğendim. Çok mücadele ediyor, hücumda da iyi işler yapıyor. Bir de çok rahat oynuyor. Tangela ise hücumda müthiş, harikalar yaratıyor. Ama savunmada çok sert değil. Uzun oyuncu sıkıntısı çekiyoruz çok bariz olarak. 9 numaralı oyuncumuz Saynur, orada biraz boğuşuyor ama içeriden zorlanıyoruz. Ah Chantella diyenlere şimdi daha çok hak veriyorum, onu hiç izlemeden.
Bir de ilk yarı öyle basit atışları, turnikeleri kaçırdık ki anlatamam. Yani en az 8-10 tane basit pota altından atışları kaçırdık. Bunları atamazsak işimiz zor.
Neyse 2.yarıya geçiyim. Aslında cep telefonuma yazmıştım, skor skor ne olduğunu ama kaydedemedim O yüzden aklımda kalanları yazacağım.
İkinci yarıya yine alan savunması ile başladık fakat bu sefer Ted'in 12 numarası Louvrie ve dış oyuncuları üçlükleri soktular. Fark bir ara 14-15'e kadar çıktı.
Ama bu periyotta sonunda Nikki Teasley birşeyler yapmaya başladı, yanlış hatırlamıyorsam 3 tane üçlük attı ve bu periyotta maçtan kopmamızı engelledi. 49-44 de 3.çeyreğin skoru oldu.
Son periyot aslında iyi oynadık. Maçı geriden gelip dengeledik. Tangela,Loore ve Nikki ile etkili olduk. Son 2 dakikaya girerken Tangela ile 68-68'i yakaladık. Sonra onların hucumunda iki faul atışından yararlanıp 70-68 yaptılar. Bizim hucum sırasında galiba 30'lu saniye vardı. Fakat o hucumu berbat kullanınca maçı da kaybettik. Aslında topu Tangela'ya indirsek onların uzunları da 4'er faulü vardı. Ya basketi bulurdu, ya faul yaparlardı yada Tangela'ya gelen sıkıştırmada boş adamı bulabilirdi. Ama çok kötü kullandık. Sonra maç koptu.
68-68 yapmışken maçı kazanabilirdik, geriden gelmenin de moralini yaşıyorduk. Çok basit hatalarla kaybettik. (ilk eşitliği de 68-68'de yakaladık, hep gerideydik)
Ben takımımızın tekrar Kayseri'ye geleceğine inanıyorum, eğer iyi bir seyirci desteği olursa Ted'i İstanbul'da yeneriz. Burada da son maçta yenebiliriz eğer şu basit hataları ve boş turnikeleri kaçırmazsak.
Dediğim gibi Loore'u beğendim. Tangela hücumda çok çok iyi. Nikki bir periyot oynar gibi yaptı, onda da ne kadar etkili olabileceğini gördük. Keşke hep öyle oynasa. Türk oyuncularımızdan 10 numara Burcu'yu beğendim. Mücadelesi oldukça iyi, 1-2 tane de kritik üçlük gönderdi. 9 numara Saynur'u da hücumda pek etkin olmasa da beğendim. Onun dışında maalesef göze çarpan Türk oyuncumuz yoktu. Bir de yaşları çok mu küçük Türk oyuncularımızın? Çok küçük gözüktüler bana.
Bir de iki tane bayan yöneticimiz var. Bunlar kimler acaba? Birisi daha genç.
Ben de hemen bench arkasındayım. Oradaki taraftar ile sorun yaşadı bu bayanlarımız. Hatta genç olanı mola sırasında su attı bench arkasına. Ama bence haklıydılar. Ben bile dayanamadım, yeter artık diyecektim ama oldukça çirkeflerdi. Uğraşma dedim kendi kendime. Bizim benche ve özellikle bu genç bayan yöneticimize laf attılar, bu insanlarda bayan ve çocuklardan oluşuyor. Muhtemelen sporcu yakınları. Oldukça çirkef, şımarık insanlardı.
Resim de çekmeye çalıştım ama makinemin pili bitti çok çekemedim. Bir de polis vardı önümüzde çekmekte zorlandım. Ama çektiklerimden eklerim buraya.
Muhtemelen 3. maç için tekrar gelir takımımız diyip bitiriyim.
Zidane38 ben zaten seni tanıyordum :lol:
Maça gelince kaçırdıgımız rahat 10 dan fazla turnikenin yarısı sayı olsaydı turu kapmıştık ama olmadı maalesef :(
Skor 68-68 olunca şu maçı kazanırsak yanında soytarı kılıklı kadına kapak öyle degil böyle olur demek içimden geçiyordu ki yanlış hucum maçı bitirdi.
İstanbul da(Ahmet Cömetde 5000 kişiyle) :karisik: :lol: oynadıgımız için rahat yeneriz sanırım.
ALLAH o soytarı kılıklı çirkef kadının eşine yardım etsin.
Ayağa kalkmayan cimbomlu olsun dediklerinde Galatasarayın bir maçında bu kadar rahat ve içten bir şekilde oturacagım aklıma gelemezdi:)
Bu arada unuttuk maç öncesi takım kadroları açıklanırken Galatasaray'ın adı Fenerbehçe diye anons edildi.
Bu arada unuttuk maç öncesi takım kadroları açıklanırken Galatasaray'ın adı Fenerbehçe diye anons edildi.
Hay allah razı olsun, unutmuşm tamamen.
Terbiyesizlik yaptılar, bence kasıtlı yaptı anonsçu bozuntusu.
Takım kadrolarını açıklıyorum dedi.
Fenerbahçe 4 Nicole Teasley 5 Yasemen dedi devam ediyordu hala ama bizim Nikki bile şaşırdı ve çıkmadı. Teknik heyet ve yöneticilerde çıkartmadılar. Sonra Galatasaray 4 Nicole dedi Nikki çıktı sahaya.
TRT3 Canli yayınlıyor.
3.Periyot sonucu 50-44
Mac Sonucu 73-67 Kazandık seri devam ediyor. Zidane38 bir aksilik olmaza ben aynı yerde olurum :D
Kazandık ama zor oldu. Alpella maçı için gelenlerden bir kısmı ayrılınca tribünler coşkusunu biraz yitirmişti ama yine de kalanlar hiç susmadılar.
Son maç çok çok zor olacak. Umarım başarır kızlarımız.
Son maç gerçekten zor olacak. Bizimkilerin inanması lazım. Haydi aslanlar.
Turu geçen Fenerbahçe ile eşleşiyormuş.Maç salı günü 18:30 'da
TBBL Play Off | TED Kayseri Koleji: 84 - Galatasaray: 85
Galatasaray Yarı Finalde!
Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi (TBBL) play off çeyrek final üçüncü maçında TED Kayseri Koleji'ni 85-84 mağlup eden Galatasaray, yarı finale yükseldi.
Deplasmandaki ilk karşılaşmayı 73-68 kaybeden, İstanbul’daki ikinci maçı 73-67 kazanan takımımız, bugün Kayseri Atatürk Spor Salonu’nda yapılan son maçı da kazanarak seriyi 3-2'ye getirdi ve yarı finalist oldu.
Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, bu sonuçla gelecek hafta başlayacak yarı final serisinde Fenerbahçe ile eşleşti. Takımımız, rakibi karşısında normal sezondaki iki maçı da kaybettiği için seriye 1-0 geriden başlayacak.
Öte yandan TED Kayseri Koleji’yle yaptığımız maç, ikinci periyodun 4. dakikasında, ev sahibi taraftarın taşkınlığı nedeniyle durdu. Soyunma odasına giden takımımız, polisin güvenliği tekrar sağlaması üzerine salona döndü.
TED KAYSERİ KOLEJİ: 84 - GALATASARAY: 85
Salon: Kayseri Atatürk S. S.
Hakemler: Aytuğ Ekti, Murat Turan
TED Kayseri Koleji: Esra 31, Jennifer 9, Pelin 5, Hülya 11, Laurie 9, Le Coe 13, Milovanovic 6
Galatasaray: Nikki 19, Gülizar, Saynur 6, Burcu, Bengü 2, Loree 14, Tangela 22, Seda 1, Gülçin 7, Nihan 14
1. Periyot: 26-13
Devre: 39-35 (TED Kayseri Koleji lehine)
3. Periyot: 64-64
5 Faul: Saynur 37.56 (Galatasaray)
Bu turda boyle zorlanan, her maçta Fener'den fark yer..Hayırlısı olsun...
Ben gittim maça yine :) Maçla ilgili uzun uzun yazımı okuyan olursa gönderiyorum :) Maçta olaylar da çıktı, onu da bir başka uzun uzun yazımda anlatacam. Merak edenler okuyabilir :)
Maça kötü başlamadık. Karşılıklı basketlerle başladık. Tangela-Saynur-Nikki-Loore-Burcu beşi ile başladık. Yine alan savunması ile başladık.
Sonra hücumda bocalamaya başladık, Esra'nın da sutları girince fark açıldı. 19-10 oldu son 4 dakika kala. Daha sonra 11'de takıldık. Ribauntlarda sıkıntı yaşadık. 22-11'e geldi maç. Uzun bir süre 11'de takıldık. 26-13 ilk periyodun skoru oldu.
2.periyot adam adama ve ön alanda baskı yaparak başladık. İşte skor 31-20 ve 6.05 kala malum olaylar oldu ve maç durdu. Maç başladıktan sonra yine bocalamaya başladık, fark 13-14'lere kadar çıktı ama son 2 dakikayı harika oynadık özellikle Nihan. Bir tane kritik 3'lük, bir tane de yine böyle bir 2 sayısı oldu. O 2 dakikada iyi de savunma yaptık ve Loore'un son hücumda attığı 3'lükle 39-35 bitirdik devreyi. Yoksa işimiz çok zordu, o son 2 dakika bize maçı getirdi. Nihan'a tebrikler.
İkinci yarı bunun morali ile iyi oynamaya başladık. Bir de yabancı uzun oyuncuları 3'er faul alınca işimiz biraz daha kolaylaştı. Tangela nazar değmesin ne zaman sayıya ihtiyacımız olsa, içeriden sayıyı buldu. 3.periyotda 47-48 ile ilk kez öne geçtik.
Oyun karşılıklı basketlerle giderken, 51-52 önde iken yabancı oyuncuları Lavrie 2 tane üst üste 3'lük gönderdi. Bir anda 57-52 geri düştük. Sonra toparladık yine, Tangela da 3 faul alınca son 2dakikayı filan oynamadı. 3.periyodun son saniyesi Nihan'ın basketi ile 64-64 bitti.
4.peryoda fırtına gibi başladık :) Loore 2 tane top çalıp, bomboş turnike attı. Canavar gibi kız maşallah valla :) 64-70 yaptık skoru, o arada Saynur'un da basketi vardı.
Sonra tekrar yakaladılar bizi, 72-74 oldu. Daha sonra Nikki devreye girdi 72-78 yaptık.
Sonra bir anda saçmalamaya başladık, maçı kopartacakken basit hatalar yaptık. Önce 75-78 oldu, sonra Ayhan hoca teknik faul aldı. O hücumlarda bizi yakaladılar. Hatta 82-78 geriye düştük son 1 dakikada.
Bu son dakikaya yürek dayanmadı :) Öldük öldük dirildik. Skoru da heyacandan geçemedim kusura bakmayın, şaka gibi bir sona vesile oldum :)
82-78'den sonrasını net hatırlamıyorum :) Tek hatırladığım 82-82'ye getirdiğimiz, kimlerin basketi var onu da hatırlayamıyorum. Galiba Tangela attı. Onların hücumda biraz da şans yardımıyla sayıyı buldular 84-82.
16 saniye filan vardı, son top bizdeydi.
Ben heralde yine Tangela ile oynarız içeriden sayıyı bulur maç uzar diye düşünüyordum. Ama ya çok kötü kullandık ya da bilinçli olarak Burcu'ya çizdik oyunu bilmiyorum top sağ dipte Burcu ile buluştu. 3 saniye filan vardı, Burcu attı basketi biz de 84-85 kazandık.
Burcu maç boyunca çok az süre aldı Nihan iyi performans gösterince hiç sayısı yoktu, sadece 3 sayı attı onla da maçı kazandırdı :)
Nikki çok iyi oynadı nazar değmesin, top istedi sorumluluk aldı. Sayı attı, asist yaptı savunma yaptı. İSteyince oluyor valla, izlerken de keyif alıyorsun. Yine hataları oldu ama maça direkt olarak etki etti bu sefer.
Loore ilk devre bocaladı ama 2.yarı kendine geldi o da. 4-5 tane top çalması vardır kesin yine. Heryere katkı yapmaya devam etti, kritik sayılar da buldu.
Tangela'ya maşallah demek istiyorum sadece.
Türk oyuncularımzdan Nihan çok iyi oynadı. Maça döndüğümüz o 2 dakikada oldukça etkili oldu.
Saynur yine mücadelesini yaptı, maça da iyi başlamıştı ama faul problemine girdi.
Bengü,Gülçin,Gülizar,Seda hepsi süre aldı. Fena da oynamadılar. Gülçin de içeride iyi boğuştu. Çok kişi ile oynamamız bize maçı getiren faktördü zaten. Burcu çok az oynadı ama son saniye 3'lüğü ile maçı getirdi :)
Yav çok konuştum. Ben orada maç sonu bu kızlara destek veremedim, onları kutlayamadık cimbom diye haykıramadık içimde kaldı siz bunu yapın lütfen. Havalimanına gidebilen varsa da gitsin bence, bugün hakettiler sonuna kadar :)
Hepsini canı gönülden kutluyorum. Fener maçları zor ama elinden geleni yapacaktır kızlar.
Olaylarda şöyle oldu.
Geçen maç hani bizim benchi ve bayan yöneticilerimizi tahrik eden bir gruptan bahsetmiştim. Taraftarda değiller, sporcu yakınları bayan ve çocuklar. İlk maç Mihriban Yavuz o kadar laftan sonra su fırlatmıştı. Bugün biraz daha uzaktık yine bizim benchi ve bayan yöneticilerimizi tahrik etmişler ve Mihriban Yavuz onlara hoş olmayan bir söz söyledi. Sunu duydum ben; "Siz geçen maçtan akıllanmadınız,sizin agzınıza s...." Ama bunu söyleyene kadar yine aşırı derecede tahrik vardı. işte bu sözden sonra film koptu.
Bu laftan sonra bizim de bulunduğumuz tribünden laf atmaya başladılar, hakaretler, küfürler geldi. Hemen bizim bench'in arkasında oturan 2 yöneticimiz, birisi Ahmet Dedehayır ama diğerini tanıyamadım. Tanıyamadığım yöneticimiz bu sözlerden sonra dayanamadı, çıldırdı diyelim Arkada küfreden bir adamın üzerine yürümeye kalkıştı, polis engelledi. Sözlü olarak atıştılar. Arada polis olmasa girerlerdi birbirine.
Sonra takip edemedim durmadan olaylar büyüdü, bizim yöneticiler sahaya indiler filan derken pota arkasında taraftar grubu vardı Kayseri'nin, onlardan bir tanesi galiba bizim bu yöneticilerin üzerine yürümeye kalktı, sahaya girdi. Fakat herhangi bir müdahelesi olmadan polis engelledi. Diğerleri de sahaya inmeye kalktı ama polis müdahele etti. Orada hafif bir arbede yaşandı. Bizim kızlar ve teknik heyet bunların üzerine soyunma odasına kaçtılar. Oyunda devrenin bitmesine 6.05 kala durdu.
Sahaya giren 1 kişi oldu, onun da bizim kızlara müdahelesi olamadı.
Salon da boşaltılmadı. Ben boşaltılır diye bekliyordum çünkü baya baya saldırı niyeti vardı, sahaya inmeye kalktı o taraftar grubu.
İşte sonra o taraftar grubunu pota arkasından kaldırdılar. Salon boşaltılmadı hatta o taraftar grubu bile dışarı çıkartılmadı. Sadece pota arkasının yanında boş bir bölüm var, tribün değil oraya aldılar. Orada durup bağırmaya devam ettiler. Bence çıkarılmaları gerekirdi. Salon boşaltılması doğru olmayabilirdi ama o grubun kesinlikle dışarıya alınması gerekirdi.
Olaylar bunlar, maç sonu da bazı olaylar oldu galiba tam göremedik onu. Fiziki müdahele olmadı takımımıza ama polis araya girmese o sahaya atlayan insanın neler yapacağını düşünmek istemiyorum.
ALLAH o soytarı kılıklı çirkef kadının
Bu Hatun'un bize maç kazandıracağı hiç aklıma gelmezdi :lol: Benchin arkasındaki olaylar bu hatun'un tahrikleri ile başladı.Ortam tam sakinleşirken maçda başlamıştı. Tam bu sırada pota arkasında bulunan Kayseri taraftarlar grubu bagırmaya başladılar emniyet Cimbomu bize teslim et diyerek.Bunu duyan benchin arkasındaki yöneticimiz ayaga kalkarak gelinde alın gibisinden el kol haraketleri beraber bagırarak tepki gösterdi.(İlk hedefde oyuncularımıza saldırı olmadı)Taraftar grubundan bir kişi aniden fırlıyarak yönecilerimize dogru koşarak hamle yapmak istedi.Gelen bir kişiyi polis etkisiz hale getirirken peşlerinden gelenleri hem taraftar grubu liderleri hemde polis engelmeye çalıştı.Bu sırada cıkan arbede ve sahaya atılan yabancı maddeler yüzünden takım soyunma odasına girdiler.Taraftar grubu sakinleşince biz dışarı cıkartıklarını düşünüyorduk fakat 10 dk. geçmeden geri geldiler.Maçın 2.ci yarısında taraftar grubu takıma destek yerine cimbomla istanbulla ugraştı :D
Maça gelince zidane38 anlatmış eklenecek birşey yok.Oyunun duraklaması maçı bizim lehimize çevirdi.Özellikle Nihan'ı tebrik ediyorum maçın kırılma anlarında hep o vardı.Bu maçda içeriyi cok iyi kullandık.Tüm oyuncularımızın maç sonu sevinçlerini görmenizi isterdim. Hepsini kutluyorum bitime 4 saniye kala 3 lük atan burcu hanım'a teşekkürlerimi sunuyorum
Not olarak: Ayhan hoca teknik faulu neden aldıgına gelirsek.Benim gördügüm bizim oyuncularımıza moral vermek için alkışlıyordu.Hakemin teknik faul caldıgından bile sonradan haberi oldu.Keza hakemde alkış için faulu verdigini işaret etti.
Teşekkürler Aslanlar sagolun :buyuksun:
Şimdi Kanal D verdi olayları, Amerikalılarımız da baya baya tahrik etmiş taraftarı ve rakibi ama iyi çakmışız... :)
Ne tahriki yav yok öyle bir şey, sadece Nikki'nin birisiyle tartışması oldu o kadar onun dışında tahrik filan göremedim ben sahada.
Ali gördüğümü söylüyorum taraftara dönüp hareket yapmış maça ara verildiğinde Amerikalı bir oyuncumuz, onlar da kafasına pet şişeler yağdırmış...
Görüntüleri izliyenler son 3 lügü Nihan hanım atmış diyorlar.Kapak tam Kapak
Star geniş verdi görüntüleri, maç sonu sevinciymiş benim dediğim olay yalnız bayan menajerimiz galiba baya baya taraftarla tartışmış soytarı dediğiniz o mu? :)
Ya ben sana dedim, maç içinde öyle tahrik edecek bir olay olmadı diye :) O sevinçte tam önümüzde oldu, o şekilde sevinmeyi de hak ettiler bence.
Bizim manajere mi soytarı dedik? Anlamadım.
Ya Tulkas demiş ya o soytarı sayesinde kazandık diye onu sordum, görüntülerde ceketli bir kadın polisler tutmasa taraftarı dalıyordu da... :)
Yok yok yanlış anlamışsın, onu bizim benchin arkasında yer alan ve bizim bayan yöneticileri durmadan tahrik eden kadın(lar) için söyledi :)
Olayların asıl çıkış noktası onlar zaten.
Ya Tulkas demiş ya o soytarı sayesinde kazandık diye onu sordum, görüntülerde ceketli bir kadın polisler tutmasa taraftarı dalıyordu da... :)
Resimler'de görünen kişi Müge Erdem Bizim takımın menajeri. ;)
Soytarı dedigim kişi ilk maçda Ted sayı atıkça kapak kapak diye bağrıyordu.Ama artık soytarı degil hanım hanım bir hatun maçı onun sayesinde kazandık. :D
İlk maçda onun yanında oturduk.İkinci maçda kocasının yanındaydık.Sülale boyu ordaydılar sanki :)
Bu arada bugün Fenerbahçe ile kızlarımız play-off ilk maçını oynadılar.
Oldukça iyi bir mücadele sonunda 79-77 yenilmişiz :(
Çok üzüldüm skoru ve maçla ilgili yazılanları okuyunca, yazık olmuş.
Ama bu mücadelelerinden dolayı bayan takımımızı bir kez daha kutluyorum...
Son bölümün özellikle son dakikaları büyük bir çekişmeye sahne olurken, Galatasaray 39. dakikanın son saniyelerinde Burcu ile bulduğu 3 sayılık basketle 76-74 ile farkı 2 sayıya indirdi. Son saniyelerdeki hücum şanslarını top kayıplarıyla kötü değerlendiren Galatasaray karşısında Fenerbahçe, karşılaşmayı 79-77 kazanmasını bildi.
Galatasaray: Loree xx 17, Teasley xxx 22, Saynur xx 6, Gülçin xx 5, Tangela xxx 12, Nihan x 3, Bengü xx 7, Burcu xx 5, Gülizar x, Seda x
Ah ah çok yazık olmuş gerçekten.
Canları sagolsun.Ahmet cömertde kazanmak gerekiyor
52-77 yenilip elendik. Üstelik en iyi oyuncuları Pondexter oynamamış.
Maça giden taraftarların ıslık ve Özhan Canaydın istifa tezahüratları ile maç devam ederken salondan ayrıldığı söyleniyor.
Yazık olmuş, her alanda yeniliyoruz. Yenildiğimiz yetmiyor fark yiyoruz. Bu klubün bu hale gelmesinde katkısı olan herkese lanet olsun. Adnan Polat sahaya bıçağı atanı lanetliyordu, ben de taraftar olarak bu durumdan emeği olan herkesi lanetliyorum. Gidin artık, çekin şu elinizi klubümün üzerinden.
Saglık olsun :( :(
Yinede Teşekkürler Aslanlar
Hiç problem değil. Biraz daha genişlemiş olduk. Daha çok alırız biz. Sünger gibi kulüp, sünger gibi başkan, sünger gibi divan. Emer dururuz.
Star geniş verdi görüntüleri, maç sonu sevinciymiş benim dediğim olay yalnız bayan menajerimiz galiba baya baya taraftarla tartışmış soytarı dediğiniz o mu? :)
Goruntuleri nereden izliyebilirim ? Youtube'de bir video var'di ama silindi !
Fenerbahçe Bayanlar Voleybolda da şampiyonlugu Eczacıbası'na kaptırdı.. Böylece büyük yatırım yaptıkları Bayanlar Voleybol ve Erkekler Voleybol'da şampiyon olamamıs oldular..Darısı basketin basına..
Maalesef olmadı Gian. Bayan baskette şampiyon oldular. Ne kadar şereften haysiyetten yoksun da olsa başarılı bir başkanları var işte adamların.
Beşiktaş kendi elleriyle hediye etti şampiyonluğu. Hadi son dakikalara kadar boş döndükleri hücumları geçtim, 8 saniye kala yaptıkları hücumu lise takımı hatta ilkokul takımı yapmaz. Birde maçı BJK TV'den anlatan adam fenerli midir nedir ölü gibi maç anlattı yahu, fb tv'deki eleman kı.ını yırtıyordu.
Neyse 9 yıl üstüste şampiyon ve avrupa üçüncüsü olduktan sonra bizi bu hallere düşürenler utansın. Küme düşmemeye veya playoff oynamaya sevinir olduk.
Galatasaray Namağlup Şampiyon
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig'in son erteleme maçında karşılaştığı Beşiktaş'ı 77-49'luk net skorla geçerek, Süper Lig'in normal sezonunu namağlup şampiyon tamamladı.
Takımımızın, baştan sona önde götürdüğü maçın ilk periyodu 14-10 lehimize sonuçlandı. 2. periyotta, rakibine fazla sayı şansı bırakmayan ve 10 sayılık fark yaratan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, devreye 32-18 önde girdi.
Tucek, Ferit ve Özgür'ün etkili oyunuyla 3. periyotta 29-18'lik sonuç alan takımımız, son 10 dakikalık bölümde ise baskın oyununu sürdürerek karşılaşmadan 77-49 galip ayrıldı.
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, bu sonuçla Play-Off serisinde Beşiktaş'la karşılaşması durumunda seriye 1-0 önde başlayacak.
Galatasaraylı taraftarların desteğini alarak, sezonun son maçına çıkan takımımızdan Tucek, Ferit ve Özgür 19'ar sayı ile galibiyette büyük rol oynadı. Oyuncularımızdan Eyüp Atırcıoğlu ise geçirdiği operasyon nedeniyle kadroda bulunmadı.
Beşiktaş maçı sonrası sitemize bir açıklama yapan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Sedat İncesu, "Ligi namağlup bitirmek bizim için önemliydi. Geçtiğimiz sezonlarda şampiyon olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş'ı hem iç, hem de dış saha maçlarında farklı mağlup ettik. Aldığımız bu sonuçlarla, Play-Off eşleşmelerinde ve final müsabakalarında iki maç üst üste kendi evimizde oynama avantajını da elde etmiş olduk" dedi. Sezon başından bu yana gerek İstanbul'daki, gerekse deplasman maçlarında kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlara da teşekkür eden İncesu, "Taraftarlarımızı normal sezonda olduğu gibi, Play-Off serisinde de tribünde görmek ve şampiyonluk kupasını onlarla beraber kaldırmak istiyoruz" dedi.
Periyot skorları:
1. Periyot: 14-10
2. Periyot: 18-8
3. Periyot: 29-18
4. Periyot: 16-13
Periyot sonuçları:
1. Periyot: 14-10
Devre: 32-18
3. Periyot: 61-36
Sayı istatistikleri
Ali Asker 4
Ahmet 8
Tucek 19
Serdar 2
Şuayip -
Selim S. 4
Selim D. 2
Ferit 19
Özgür 19
--------------------------------
Arada izliyorum maçları, cidden müthiş bir takımımız var. Hepsini teker teker alınlarından öperim. Tebrikler!
G.Saray ortalığı fena karıştırdı
Voleybolda ekonomik kriz nedeniyle erkeklerde ezeli rakibi Fenerbahçe'nin gerisinde kalan, bayanlarda da ikinci lige düşen Galatasaray yeni bir hamle için kolları sıvadı. Sarı-kırmızılılar, ezeli rakibi Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 3 voleybolcusuyla anlaşınca ortalık karıştı Sarı-kırmızılılar önceki yıl Fenerbahçe'ye kaptırdığı eski kaptanı Can Ayvazoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iki millisi Ali Çayır ve Fatih ile el sıkıştı. Ancak, İstanbul Büyükşehirli oyuncuların kulüpleriyle daha 1 yıllık anlaşmalarının olması ortalığı karıştırdı.
'G.SARAY HAYAL GÖRÜYOR'
Galatasaray kanadı, 3 voleybolcu için "Yeni sezonda bizde oynayacaklar" derken, Fenerbahçeliler "Bonservis bedelini versinler, alsınlar" iddiasında. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yöneticileri de "Galatasaraylılar hayal görüyorlar" diyor. Bu arada sarı-kırmızı kulübün futbolda Süper Lig'e yükselen İstanbul Büyükşehir Belediye'ye, iki voleybolcu karşılığında futbolcu önerdiği de alınan bilgiler arasında. İstanbul Büyükşehir Belediye Antrenörü Nedim Özbey, daha birer yıllık mukaveleleri bulunan oyuncularının Milli Takım'da görev yapan eski G.Saray antrenörünce akıllarının çelindiğini iddia etti.
21.06.2007
Kaynak : Sabah
Tekerlekli Sandalye Basketbolunda ŞAMPİYONUZ: Galatasaray: 75 - Beşiktaş: 66
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, final serisinin ikinci maçında Beşiktaş'ı 75-66 mağlup ederek, seride durumu 3-0'a getirdi. Serinin ilk maçında da Beşiktaş'ı 57-48 mağlup eden takımımız 2006-2007 Tekerlekli Basketbol Ligi sezonunu şampiyon olarak kapattı.
Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada 500 kadar taraftarımız da 12 Aslan Yürekliye destek verdiler.
Takımımız sezon içinde oynadığı 18 karşılaşmada ve 4 play-off maçında yenilgi yüzü görmeyerek büyük bir başarı gösterdi.
2005 yılında kurulan Tekerlekli Basketbol Şubemiz geçtiğimiz sezon ikinci ligde mücadele etmiş, namağlup şekilde 1. lige yükselmişti. İki sezondur Türkiye liglerinde oynadıklar tüm maçlardan galibiyetle ayrılan 12 Aslan Yürekli sporcumuzu ve teknik ekibimiz kutluyor, bu şampiyonluklara yenilerini eklemelerini diliyoruz.
---------------------------------------------------------------
2 sezondur yenilgi yüzü görmüyorlarmış, daha ne olsun :)
Tebrikler engelsiz aslanlarımıza...
Paidar Demir'i Vefatının 1. Yılında Anıyoruz
2 Temmuz 2006 tarihinde bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan Türk ve Galatasaray voleybolunun unutulmaz ismi, büyük kaptan Paidar Demir'i vefatının birinci yılında anıyoruz.
Galatasarayımızın 25 yıl süre ile formasını taşıyan ve kaptanlık yapan, voleybolculuk yaşamında 150 defa milli olan Paidar Demir, Galatasaray takımı ile 3 defa Türkiye Ligi Şampiyonluğu yaşadı. Yine Galatasaray formasıyla Avrupa Konfederasyon Kupasında dördüncü oldu. Sporculuk hayatında hem kulüp hem de milli takımlarda pek çok başarıya imza atan Paidar Demir, aktif voleybol hayatını tamamladıktan sonra da Galatasaray A Erkek Takımı Menajerliği ile 2004 - 2005 yıllarında Voleybol A Erkek Milli Takım Menajerliği yaptı.
Paidar Demir'i saygı ve rahmetle anıyoruz.
Anısını her zaman yaşatacağız.
www.galatasaray.org
Galatasaray'da Cem Akdağ Dönemi Başlıyor
Galatasaray Bayan Basketbol Takımı Teknik Sorumluluğu görevine Cem Akdağ getirildi.
1999 senesinden bu yana A Milli Bayan Takım Antrenörlüğü görevini yapan ve birçok başarıya imza atmış olan Cem Akdağ, dün akşam saatlerinde Mecidiyeköy'deki kulüp binasında sözleşme imzaladı. Akdağ, önümüzdeki sezondan itibaren Galatasaray Bayan Basketbol Takımı Teknik Sorumlusu ve Baş Antrenörü olarak çalışmaya başlayacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Galatasaray Bayan Basketbol Bölümü Direktörü Mihriban Oğuz, şunları söyledi: “Üç sene oyunculuğunu yaptığım, dört sene boyunca milli takımlarda beraber çalıştığımız, Türkiye’nin en kariyerli antrenörü olan sayın Cem Akdağ’ın kulübümüze transferi en başta beni çok mutlu etti. Cem Akdağ, son üç senedir A milli takımımızda yeni bir sistemle büyük başarılar kazanmış, bu sene de Ümit Milliler’le Avrupa’da 4.’lük yaşamıştır.
Bu seneki Avrupa Şampiyonası’nda da Milli Takım'ımızın başarısı için elinden geleni yapacak olan Cem Akdağ, kulübümüz için büyük bir kazançtır. Takımımızın önceki senelerde elde ettiği başarılara tekrar kavuşması için Türkiye'nin en gözde antrenörü ile anlaşmış olmak, tek hedef olan şampiyonlukta takımımıza önemli bir avantaj sağlamıştır.”
Cem Akdağ basketbola Galatasaray küçük erkek takımında 1970 senesinde başladı, 1982 senesinde A Erkek Takımı’nda üç sene kaptanlık görevini yaptıktan sonra sakatlanarak basketbol yaşamını noktaladı. Yine Galatasaray’ın erkek takımlarında her kategoride görev yaparak çeşitli başarılara imza atmış olan Cem Akdağ, 17 senedir kulübümüz üyesidir.
http://www.galatasaray.org/images/basketbol/250707/250707_3b.jpg
Parma Maniac
25-07-07, 17:31
Gülşah Akkaya'yı da aldık..
Medya Bilgilendirme
Galatasaray Bayan Basketbol Takımı Antrenörü Cem Akdağ ve yeni transferlerimiz, 3 Ağustos 2007 Cuma günü yapılacak basın toplantısında medya mensuplarının karşısına çıkacaklar.
Saat 12:15’te, Mecidiyeköy’deki kulüp merkezimizin karşısındaki Cafe Crown çadırında yapılacak basın toplantısına, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Dedehayır’ın yanı sıra, takımımızın yeni antrenörü Cem Akdağ ile birlikte 5’i de A Milli Takım kadrosunda yer alan yeni transferlerimiz; Gülşah Akkaya, Işıl Alben, Esra Şencebe, Şebnem Kimyacıoğlu ve Didem Sarıca katılacak.
http://www.galatasaray.org/detay.asp?PID=1094&HID=1&haberID=300581
Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 2007-2008 sezonu fikstürü çekildi.
1. Hafta:
Fenerbahçe-Panküp TED Kayseri Koleji
İstanbul Üniversitesi-Ceyhan Belediyesi
Botaş-Beşiktaş Cola Turka
Burhaniye Belediyesi-Migros
Çankaya Üniversitesi-Galatasaray
Mersin Büyükşehir Belediyesi-Edremit Basketbol İhtisas
2. Hafta:
Beşiktaş Cola Turka-Çankaya Üniversitesi
Fenerbahçe-İstanbul Üniversitesi
Migros-Botaş
Ceyhan Belediyesi-Mersin Büyükşehir Belediyesi
Edremit Basketbol İhtisas-Burhaniye Belediyesi
Panküp TED Kayseri Koleji-Galatasaray
3. Hafta:
Galatasaray-Beşiktaş Cola Turka
İstanbul Üniversitesi-Panküp TED Kayseri Koleji
Botaş-Edremit Basketbol İhtisas
Burhaniye Belediyesi-Ceyhan Belediyesi
Çankaya Üniversitesi-Migros
Mersin Büyükşehir Belediyesi-Fenerbahçe
4. Hafta:
Fenerbahçe-Burhaniye Belediyesi
Migros-Galatasaray
İstanbul Üniversitesi-Mersin Büyükşehir Belediyesi
Ceyhan Belediyesi-Botaş
Edremit Basketbol İhtisas-Çankaya Üniversitesi
Panküp TED Kayseri Koleji-Beşiktaş Cola turka
5. Hafta:
Galatasaray-Edremit Basketbol İhtisas
Beşiktaş Cola Turka-Migros
Botaş-Fenerbahçe
Burhaniye Belediyesi-İstanbul Üniversitesi
Çankaya Üniversitesi-Ceyhan Belediyesi
Mersin Büyükşehir Belediyesi-Panküp TED Kayseri Koleji
6. Hafta:
Fenerbahçe-Çankaya Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi-Botaş
Ceyhan Belediyesi-Galatasaray
Edremit Basketbol İhtisas-Beşiktaş Cola Turka
Mersin Büyükşehir Belediyesi-Burhaniye Belediyesi
Panküp TED Kayseri Koleji-Migros
7. Hafta:
Galatasaray-Fenerbahçe
Beşiktaş Cola Turka-Ceyhan Belediyesi
Migros-Edremit Basketbol İhtisas
Botaş-Mersin Büyükşehir Belediyesi
Burhaniye Belediyesi-Panküp TED Kayseri Koleji
Çankaya Üniversitesi-İstanbul Üniversitesi
8. Hafta:
Fenerbahçe-Beşiktaş Cola Turka
İstanbul Üniversitesi-Galatasaray
Ceyhan Belediyesi-Migros
Burhaniye Belediyesi-Botaş
Mersin Büyükşehir Belediyesi-Çankaya Üniversitesi
Panküp TED Kayseri Koleji-Edremit Basketbol İhtisas
9. Hafta:
Galatasaray-Mersin Büyükşehir Belediyesi
Beşiktaş Cola Turka-İstanbul Üniversitesi
Migros-Fenerbahçe
Botaş-Panküp TED Kayseri Koleji
Edremit Basketbol İhtisas-Ceyhan Belediyesi
Çankaya Üniversitesi-Burhaniye Belediyesi
10. Hafta:
Fenerbahçe-Edremit Basketbol İhtisas
İstanbul Üniversitesi-Migros
Botaş-Çankaya Üniversitesi
Burhaniye Belediyesi-Galatasaray
Mersin Büyükşehir Belediyesi-Beşiktaş Cola Turka
Panküp TED Kayseri Koleji-Ceyhan Belediyesi
11. Hafta:
Galatasaray-Botaş
Beşiktaş Cola Turka-Burhaniye Belediyesi
Migros-Mersin Büyükşehir Belediyesi
Ceyhan Belediyesi-Fenerbahçe
Edremit Basketbol İhtisas-İstanbul Üniversitesi
Çankaya Üniversitesi-Panküp TED Kayseri Koleji [/b]
Bayan Basket'de 4 tane milli takım oyuncusu transfer ettik.
Onlarla ilgili haberi ve bilgilerini buraya gçecem.
Ayrıca anlaşmış olduğumuz yabancı oyuncuları da söylemişler. Bir tanesi Wnba All-Star'larından. Biri geçen sezon aldığımız ,çok iyi 2 maç oynayıp talihsiz şekilde sakatlanan Chantella Anderson.
Çok iyi kadro kuruyorlar. Erkek takımını bilmem ama bayan basketbolda şampiyonluğa oynayacağız...
Sezona şampiyonluk parolasıyla hazırlanan Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, yeni transferlerini bugün medya mensuplarına ve kamuoyuna tanıttı.
Mecidiyeköy’deki Cafe Crown çadırında düzenlenen imza törenine, aynı zamanda A Milli Takım’daki görevine devam eden yeni antrenörümüz Cem Akdağ’ın yanı sıra; 5’i de A Milli Takım’da forma giyen yeni transferlerimiz; Gülşah Akkaya, Işıl Alben, Şebnem Kimyacıoğlu, Didem Sarıca ve Esra Şencebe katıldı.
Tören öncesi yeni transferlerimizle tanışan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, bayan basketbol takımımıza yeni sezonda başarılar diledi.
Ardından imza töreninde bir konuşma yapan Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Dedehayır, yurt içinden yapılan transferlere ek olarak Macar oyuncu Petra Ujhelyi’yle; ayrıca WNBA’in zirvedeki takımı San Antonio Silver Stars’dan eski oyuncumuz Chantelle Anderson’ın yanı sıra Sophia Young ve Vickie Johnson’la anlaştıklarını açıkladı.
Ahmet Dedehayır, “Camiamıza ve taraftarımıza layık bir takım oluşturduğumuzu düşünüyorum.” diye konuştu.
Yeni antrenörümüz Cem Akdağ ise basketbola başladığı kulübe döndüğü için çok mutlu olduğunu ve Galatasaray’ı “Yenilmez Armada” günlerine döndürmeyi amaçladıklarını vurguladı. Ligde tecrübeli rakiplerimizin olduğunu hatırlatan Akdağ, yeni kurulan bir takım olmalarına rağmen kısa sürede uyum sürecini aşacaklarını ve daha önce hiçbir Türk takımının kazanamadığı FIBA Eurocup’ı da almak istediklerini açıkladı.
Akdağ, Ahmet Dedehayır’ın takıma gösterdiği maddi ve manevi ilgiye, Bayan Basketbol Bölümü Direktörü Mihriban Oğuz’un da böyle güçlü bir takımın kuruluşu için yaptığı çalışmalara teşekkür etti.
Şebnem Kimyacıoğlu ise Galatasaray’a geldiği için çok mutlu olduğunu ve şampiyonluk amacı için çok çalışacaklarını söyledi.
Son olarak söz alan Galatasaray Bayan Basketbol Bölümü Direktörü Mihriban Oğuz, bayan basketbolda geçen yıl başlattıkları hamlelere devam ettiklerini belirtti ve kendilerine büyük destek veren Başkan Özhan Canaydın ile Genel Sekreter Selçuk İren’e teşekkür etti.
Mihriban Oğuz, şampiyonluk yolunda taraftarımızın salonları doldurması gerektiğini de vurguladı ve herkesi basketbol kombine bileti almaya davet etti. Kombine kartlarla poz veren yeni transferlerimiz de yeni sezonda son derece keyifli geçecek maçlarda taraftarı salonda görmek istediklerini söylediler.
Gülşah Akkaya
Mevki: Forvet
Doğum Tarihi: 06.10.1977
Geldiği Takım: Mersin B.Ş.B.
Boyu: 1.81 m
Kilosu: 67 kg
İzmir doğumlu Gülşah Akkaya, TBBL’nin en deneyimli oyuncularından biri. Lynn Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan, kariyerinde yurt içi ve yurtdışında kazanılmış birçok kupa bulunan Akkaya, geçen sezon Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 23 maça çıktı; her maçta ortalama 30 dakika forma giydi. Toplam 369 sayı üreten Akkaya (ortalaması 16.5), TBBL’nin en skorer yerli oyuncusuydu. 50 kez milli oldu.
----------------------------------------------------------------------------
Işıl Alben
Mevki: Oyun Kurucu Guard
Doğum Tarihi: 22.02.1986
Geldiği Takım: Botaş
Boyu: 1.70 m
Kilosu: 60 kg
Geçen sezon, henüz 20 yaşında TBBL’nin en değerli oyuncusu seçilen Işıl Alben, İstanbul Üniversitesi’nde basketbol hayatına başladı. Başarılı oyun kurucu, geçen sezon TBBL’de 9 sayı – 3.6 ribaund - 4.6 asist – 2.8 top çalma ortalaması yakalarken üstün performansını FIBA Eurocup’a da yansıttı ve Avrupa maçlarında 7.5 sayı – 3 ribaund – 4.7 asist – 2.2 top çalmayla Botaş’a katkı yaptı. Genç oyuncu, bu maçlarda ortalama 26 dakika sahada kaldı. 100 kez milli
-----------------------------------------------------------------------------
Şebnem Kimyacıoğlu
Doğum Tarihi: 14.06.1983
Geldiği Takım: Beşiktaş Cola Turka
Boyu: 1.82 m
Kilosu: 76 kg
ABD’de doğan Şebnem Kimyacıoğlu, küçük yaşta başladığı basketbol yaşamına Stanford Üniversitesi formasıyla kolej liginde birçok başarı ekledi. Türkiye’de ise geçen sezon Beşiktaş Cola Turka formasıyla 29 maçta ortalama 22 dakika süre alan Kimyacıoğlu, 7.5 sayı – 3.2 ribaund – 1.2 asist ortalaması yakaladı. 58 kez milli oldu.
--------------------------------------------------------------------------
Didem Sarıca
Doğum Tarihi: 04.03.1977
Geldiği Takım: Tarsus Belediye
Boyu: 1.88 m
Kilosu: 76 kg
Basketbola üniversite yıllarında İzmir’de başlayan Didem Sarıca, kısa sürede yıldızlaştı ve Botaşspor formasıyla gerek Türkiye, gerekse Avrupa’da başarılar kazandı. Botaşspor ile Ronchetti Kupası’nda final tecrübesi yaşayan Sarıca, geçen sezon Tarsus Belediye’de oynadı; 22 maçta ortalama 26 dakika süre alırken 7.8 sayı – 4.5 ribaund ile takımının en istikrarlı isimlerindendi. Sarıca, Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği mezunu, 32 kez milli.
-----------------------------------------------------------------------------------
Esra Şencebe
Mevki: Oyun Kurucu Guard
Doğum Tarihi: 21.12.1981
Geldiği Takım: TED Kayseri Koleji
Boyu: 1.70 m
Kilosu: 62 kg
Geçen sezon TED Kayseri Koleji ile çok iyi bir sezon geçiren Esra Şencebe, 24 maçta ortalama 34 dakika süre aldı. Bu sürede 9.75 sayı – 3.7 ribaund ortalaması yakalayan Şencebe, maç başına 5.7 ile TBBL’nin en çok asist yapan ikinci oyuncusu oldu. Şencebe, 2.6 top çalma istatistiğiyle de savunmaya katkı yaptı. 7 kez milli formayı giydi.
http://www.galatasaray.org/images/basketbol/030807/030807_4b.jpg
http://www.galatasaray.org/images/basketbol/030807/030807_5b.jpg
Bunlar da yabancılarımızın Wnba Kariyerleri;
Sophia Young
http://www.wnba.com/playerfile/sophia_young/index.html?nav=page
İkinci sezonuymuş. All-Star olmuş. İstatistik sıralamalarında hep üst sıralarda yer alıyor.
----------------------------------------------------------
Vickie Johnson
http://www.wnba.com/playerfile/vickie_johnson/index.html?nav=page
10.sezonuymuş. Daha tecrübeli. 8 sayı 4 ribaunt 3,5 asist ortalaması var. Kariyer ortalaması daha iyi.
---------------------------------------------------------------------
Chantella Anderson
http://www.wnba.com/playerfile/chantelle_anderson/index.html?nav=page
İstatistiklerine bakıp aldanmamak gerekir. Geçen sezon 2 maç oynayıp sahanın en iyisi olmuştu.
Bir de bu 3'ü aynı takımdan.
Hayırlı olurlar umarım....
TBBL | Çankaya Üni.: 76 – Galatasaray: 85
Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, sezonun ilk maçında Ankara’da Çankaya Üniversitesi ile karşılaştı. Takımımız sahadan 85-76 galip ayrılarak sezona galibiyetle başladı. Işıl Alben ve Sophia Young attıkları 21’er sayı Galatasaray’ın en etkili isimleri oldular.
Hakemler: Tunçtan Durmuşcan, Bülent Kardaş
Galatasaray (85): Vickie Johnson (9), Gülşah Akkaya (1), Işıl Alben (21), Yasemen Saylar (2), Petra Ujhelyi (17), Şebnem Kimyacıoğlu (14), Sophia Young (21), Esra Şencebe
Çankaya Üni. (76): Ndeye Ndiaye (15), Tuğba Kılınç (2), Ebru Ünal (1), Filiz Yükrük (7), Natasha Brackett (14), Matalya Belvin (23), Ceyda İşbırakmaz (8), Belgin Onbaşı, Deniz Boz (6)
1.Periyot: 17-25
2.Periyot: 22-21
3.Periyot: 19-25
4.Periyot: 18-14
http://www.galatasaray.org/basketbol/bayan/detay.asp?PID=2475&HID=1&haberID=302114
Bayanlarımız bugün derbi maçta Bjk'ı 65-55 yendi.
Aslında çok daha farklı bitebilirdi ama 3.periyotda bir ara farkı çok indirdiler yoksa 10-20 sayı farklarla oynandı hep maç.
2. hafta Ted Kayseri maçı hariç yenilgisi yok takımın. Avrupa kupasında da iyi gidiyor takım.
Bu sene şampiyonluğun Fenerbahçe ile en büyük favorisiyiz.
İnşallah olacaz da tekrardan.
Bayanlarımız hafta içi Avrupa kupasını maçını kazanarak 3 de 3 yaptılar grupta.
Bugün de Migros'u 115-77 yani 38 farkla yenmişler. Kendilerine oha diyorum buradan :)
Neyse aynen devam, nazar değmesin.
Bir de erkek takımının maçlarında tezahürat yapan siyahi bayan basketçilerimiz var. Çok seviyorum onları. Bir kişi de olabilir aslında bunu yapan. Hatta bayan basketçilerimizden olduğundan da emin olduğum söylenemez.
Neyse, tebrik ediyorum bayan basketçileri, her iki cinsteki voleybolcuları, su topçularını, kürekçileri, engelli basketbol takımımızı ve bilimum Galatasaraylı'yı. Her ne anlama geliyorsa, Ampute Milli Takımı'nı da tebrik edeyim madem. Bu sene her şey güzel gidiyor.
Fiba Euro Cup da yarı finale kaldı bayan basketbol takımımız...
Fener ile oynuyor bayan basket takımımız.
Çok kötü başladığımız maçta son periyot çok iyi oynadık.
Ve Işıl'ın son 2 saniyedeki 3'lüğü ile 72-72 maçı uzatmaya götürdük.
FB TV'de yayınlanıyor maç.
Televizyonunuzu parçalamak istemiyorsanız sesini kısıp izleyin :) Ben öyle yapıyorum, Batur abi katil eder adamı yoksa.
Ohaaa yine inanılmaz bir şekilde uzatmaya götürdük.
Bu sefer Esra üçlüğü soktu.
Ama artık daha akıllı oynayıp şu maçı kazanmak gerek.
(allahım her yerde aynılar, yine hakem hakem hakem)
Maça gidecektim,
iyi ki gitmemişim.
Erkek basketbol takımı maçları ve Ümit Karan'ın golü sonrası kendimi tutamadığım maçlardan biri oldu.
Farklı mağlup girdiğimiz son anlarda mucize şekillerde maçı uzatmaya götürsek de kazanamadık.
Ama olsun, iyi mücadele ettik ve Fernerbahçe'den daha iyi olduğumuzu gördük/gösterdik bu akşam!
Pondexter serbest atışlarda ne kadar extra şekilde yüksek oranda attıysa,
Esra Şencebe de mücize atışları aynı oranda soktu.Ama aradaki fark şu ki, onlarda Pondexter'ı tutarsak onları durdururuz ama onların bizde durdurmak zorunda olduğu çok oyuncu var.
Neyse sonuçta şerefsiz spikerle şerefsiz olduğunu yıllar sonra farkettiğim Mehmet Baturalp ikilisini kanser ettik ya, bu maç için bu kadarı da yeter!
Bayan basket takımımız saat 20'de yani 15 dakika sonra Ayhan Sahenk Spor Salonunda Fiba Eurocup yarı final ilk maçında İtalyan ekiple oynayacaklar.
Karşılaşmayı GS TV'den canlı olarak izleyebilirsiniz.
Ayrı başlık açayım dedim ama bu ana kadar açmamışız. Finale kalırlarsa açayım dedim :)
Başarılar kızlarımıza.
Pazartesi günü ( perşembe yarı final maçımız var, pzt derbi oynuyoruz) 2 uzatmaya giden zor bir maç oynadılar. Sıkıntı yaratmaz inşallah.
Çok güzel ve de çekişmeli bir maç oldu dün.
İlk yarıyı geride kapadı takımımız.
3.çeyrekte çok iyi oynayarak farkı 10 sayının üzerine çıkardılar.
Ama İtalyanlar son çeyrekte oyunu dengelediler.
Son dakikaya 4 sayı önde girmiştik, o kısmı iyi oynayıp maçı 9 sayı farkla 64-55 kazandık.
9 sayı yeterli olur mu bilemem ama yine de denk iki takım arasında avantaj olur bize.
M.Yasin Cakmak
07-03-08, 19:34
Helal olsun kizlara.
Filede Derbi Zaferi
Galatasaray Erkek Voleybol Takımı, Teledünya Türkiye Kupası 2. etap karşılaşmasında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek kupadan eledi.
Derbi mücadelesine hızlı başlayan Galatasaray özellikle ortadan kullandığı hücumlarla rakibi karşısında ilk dakikaları önde geçti. Setin son puanlarında Fenerbahçe dengeyi sağlamaya çalışsada Galatasaray iyi başladığı ilk setin sonunuda iyi getirerek ilk seti 27-25 kazandı. İkinci sette fırtına gibi esen Galatasaray, kısa sürede farkı açtı ve bundan sonra rakibinin yanına yaklaşmasına izin vermedi. Ali Çayır'ın bitirici smaçlarıyla farkı arttıran Galatasaray bu seti de 25-15 gibi net bir sonuçla kazandı. Üçüncü sette iki takımda dengeli bir oyun ortaya koyarken Fenerbahçe oyuncu değişiklikleriyle maça tutunmaya çalıştı. Oyun setin sonlarına kadar dengede ilerlerken son sayılarda basit hatalar yapan Galatasaray, bu seti 25-21 kaybetti. Dördüncü sete üst üste bulduğu sayılarla yine hızlı bir giriş yapan Galatasaray, rakibinin servis ve manşet hatalarını da Ali Çayır, De La Fuante ve Turgay'la sayıya çevirerek karşılaşmada üstünlüğünü pekiştirdi. Setin ve karşılaşmanın sonlarını da kendinden emin bir oyunla getiren Galatasaray böylece seti 25-20 ve karşılaşmayı da 3-1 kazandı.
Galatasaray 3-1'lik derbi zaferiyle aynı zamanda rakibi Fenerbahçe'yi de Teledünya Türkiye Kupası'ndan elemiş oldu. Galatasaray bugün transfer ettiği ve libero mevkiinde oynayan Güray Şahin'e de karşılaşmada forma verdi.
Hadi bakalım inşallah başlangıç olur bizim için...
isin icinde kupa olunca baska olyor
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to