Tüm Versiyonu Göster : Parcali Formamizi Geri Istiyoruz..!
Kac senedir abuk sabuk formalar ile oynuyoruz. Yok gri'ymis, yok maviymis vb.. Klasik parcali formamizi geri istiyoruz.!
http://www.cimbom.org/football/Images/Players/hagi.jpeg
M.Yasin Cakmak
20-12-04, 20:30
Ben bu seneki formamızdan gayet memnunum :) sana inat :)
Benim en sevdigim klasik cubuklu formamiz.
http://www.ntvmsnbc.com/news/161671.jpg
parçalı dediğin budur!gerisi faso fiso..nede yakışmış songumuza şu forma..
Bu kadar zormudur ya şu tarz forma yapmak.
Bizim klasik çubuklu formamız olmadı ki, bizim klasik formamız Metin Oktay'ın da giydiği parçalı formadır. Bu arada şu yukarıdaki eski formadan bende var o zaman için çok güzel bir formaydı
o formadan bende de mevcut.
bizim gelmiş geçmiş en güzel formalarımızdan biri.
ama songun üstündeki tarihin en güzel formalarından biri
USAtaraftar
20-12-04, 23:53
Cubuklu forma kadar adi bir forma tasarimi yok. Hadi 1900ler basinda kolay diye yapilirmis da simdi neyin nesi...
Bizim klasik formamiz parcali formamizdir.. Cubuklu forma Fenerbahce'nin, duz renk forma da Besiktas'in klasik formalaridir..
Ben hic Milan, Barcelona, Celtic, Juventus vb. gibi buyuk takimlarin klasik formalarini degistirdigine sahit olmadim. Ama malasef biz degistirdik.. Lens gibi Fransa'nin kalburustu bir takim su yukaridaki formayi dizayn edebiliyorsa, Galatasaray'in hayli hayli etmesi gerek..
Klasik veya degil sizin aksine ben cubuklu formamizi seviyorum itirazi olan???
M.Yasin Cakmak
21-12-04, 02:14
Bir de bu formanın klasik olduğuna kim karar veriyor. Ya bu kişisel birşey değil mi sonuçta?
100 yaşlı Galatasaray Kongre Üyesi toplandı ve parçalı formamızın klasik seçilmesine karar verdi. Yakında Nostalji 1 forma kasedi de çıkarılması karara eklendi.?!?
Elbette yok, renkler ve zevkler tartısılmaz klişesi tam da bu durumlar icin gecerli..
Ne var ki, bir klubun asli forması olur, o forma onun bayragıdır..
Onun yanında da taraftarlar icin ve ya deplasman maclarında ve ya bazı ic saha maclarında giyilecek diger dizaynlar olur..
Her sene bir klasik parcalı cıkmak zorundadır..
Yanında da cubuklu olur, gider onu alır Jordan ve Onun gibi cubukluyu sevenler..
Ama parcalı zaruridir..Ayrıca klasik olmalıdır..Oyle ortasından siyah bugulu biseler gecmemelidir..
Hah iste boyle yazilir,helal Gian :buyuksun:
Parma Maniac
21-12-04, 02:22
kesinlikle öyle Genco her takımın bi forması var ve o değişmiyor.. Ajax'ın 3 parçası, Milan, Barca ve Juve'nin çubukluları, Real Madrid'in düz beyazı, Man UTD'ın kırmızı üst, beyaz şortu, Arsenal'in düz kırmızı, kollar beyazı, Liverpool'un düz kırmızısı, Chelsea'nin düz mavisi, Newcastle'ın çubuklusu, Leverkusen'in çubuklusu, Bayern'in düz kırmızısı, Depor'un çubuklusu vs. vs. vs.
bizim de tek formamız olmalı artık.. hayır karar versinler bi şeye, öyle tanınalım artık.. nasıl olursa olsun, bi formamız olsun ve her sene bulunsun o forma.. Lens'in formaya ben de hastayım.. ve ne yazık ki Nike farkı o.. Umbro gibi dandik firmalar ancak bu kadarını yapar.. gerçi iyi bi marka zannederdim ben bunları.. değilmiş onu anladım..
Nasılki klüpler sürekli amblem değiştirmiyolar,forma da böyle bişey olmalı aslında.Takımın adı geçtiğinde,amblemiyle beraber insanın gözünün önüne gelmeli.Değişiklik olur da,bukadar mı olur...
valla bizim ablem bile değişti forma değiştirmişiz çokmu?
Parma Maniac
21-12-04, 16:59
valla bizim ablem bile değişti forma değiştirmişiz çokmu?aslında noktayı koymuşsun.. ne denir ki bunun üstüne.. :kizgin:
Ayrica, konu basligindaki resimdeki gibi (Hagi'nin uzerindeki forma) Logomuz daha buyuk olmali!
Dikkat ederseniz, bu yilki formalarimizda logomuz cok daha kucuk, ve Umbro logonun kalitesini giderek kotulestirdi. Eskiden sadece bir yuzeyde orme, bir yonde yapiliyordu, simdi ise logonun background'i (turkcesi?) ile logo (G ve S harfleri ve 1905 yazisi) ayri ormelerle yapilmis, yani masraftan kacinilmis.
Ayrica, neden artik formanin uzerinde ay-yildiz yok? Sanirim bunun sampiyon olup olmamakla bir ilgisi var, fakat hatirladigim kadariyla sampiyon oldugumuz yildan sonra dahi ay-yildiz yoktu.
Forma kalitesi cok cok kotu olmasa da, bir standart forma (parcali), ve en fazla 2 tane her sezon degisen forma yapilmali.
Avrupa'da herkes formamizi gorunce tanimali. Buna "Brand Recognition" (turkcesi?) denir.
Ayni ManU, Barca, Milan, Juve, RM etc. gibi takimlarin formalari icin yukarida yazilanlar gibi.
Bir de bu formanın klasik olduğuna kim karar veriyor. Ya bu kişisel birşey değil mi sonuçta?
100 yaşlı Galatasaray Kongre Üyesi toplandı ve parçalı formamızın klasik seçilmesine karar verdi. Yakında Nostalji 1 forma kasedi de çıkarılması karara eklendi.?!?
Ulan bir kere de muhalefet olma be, bak Parma'yla bile mutabakata vardik :)
Chelsea, Manchester, Juventus, Milan, Deportivo, Arsenal, Celtic, Dortmund, Bayern gibi takimlarda da genel kurul toplanip forma dizaynlarinin klasik forma secilmesine karar vermiyor ama herkes belirli bir dizaynin o kulubun klasik formasi oldugunu biliyor.. Mesela Celtic denildiginde enine dogru yesil-beyaz cizgili forma oldugunu herkes bilir..
O yuzden bizimde parcali formamizin klasik forma olmasi gerekir ama aciz yonetimimizin birsey yapacagi yok tabii ki..
abi bunu sırf bu yönetime bağlamak doğru değl...
Bundan önce terim döneminde forma dizaynlarını fatih terim beğeniyodu..Şu olsun bu olsun.Yani dizayn tamamen fatih hocanın görüşleri sonucu oluyodu...
Ulan bir kere de muhalefet olma be, bak Parma'yla bile mutabakata vardik :)
Chelsea, Manchester, Juventus, Milan, Deportivo, Arsenal, Celtic, Dortmund, Bayern gibi takimlarda da genel kurul toplanip forma dizaynlarinin klasik forma secilmesine karar vermiyor ama herkes belirli bir dizaynin o kulubun klasik formasi oldugunu biliyor.. Mesela Celtic denildiginde enine dogru yesil-beyaz cizgili forma oldugunu herkes bilir..
O yuzden bizimde parcali formamizin klasik forma olmasi gerekir ama aciz yonetimimizin birsey yapacagi yok tabii ki..
Sadece yonetim kurulu oturup bu islere karar vermez. Bir seyin 'klasik'lesmesi icin, cogunlugun arasinda bir taninirlik, bir samimiyetin olmasi gerekir. Ayni Genco'nun ornegindeki gibi. Herkes o formayi gorunce o takimi, o takimi gorunce o formayi hatirlar.
Alin size klasik: Bursaspor, bir aralar Ajax'in formasinin yesil beyazini giyiyordu.
Simdi herkes bunu anladi, degil mi? Ajax'in formasi klasiktir, ve baska takim onu baska renkle giyse dahi, ona bir cagrisim yapar.
Klasik budur.
bu konuda en çok serzenişte bulunanlardan biriyim ama senelerdir forumlarda,tribünlerde yakınılıyor ama adam gibi bir tane klasik forma yapmıyorlar. Artık bıktım ben çünkü böylesi hassas bir konuda katı bir şekilde(normal olarak) tavrını koyması gereken yönetimin, dehşete düşürür şekildeki ilgisizliği bitirdi beni.
yani onlar bile birşeyler yapmıyorsa bi taraflarına takmıyorsa ne desek faydasız. yazıklar olsun.
ayrıca taraftarı takımına bağlamanın yollarından biridir klasik forma.
ama bize bak sanki moda editörleri bu işin başında da ''bu sene çubuklu,bu sene düz,bu sene gri,bu sene pastel renkler moda'' diyip bizi her sene şekillendiriyolar gibi.
mart ayındamı ne adidasa geçicekmişiz..sezon ortasındamı olacak bilmiyorumki? ama inşallah hiç olmazsa 100.yıl için yaparlar bir tanede alıyım saklıyım göçene dek.
Şu klasik forma deyimini birde görüntülü olarak anlatalım..
http://www.badgedirect.nl/isroot/shop247v2/producten/fan/atleticomadrid/2214002514_groot.gif
http://www.atleticozone.com/photos/0304/presentation_players/nano.jpg
Yukardaki forma Atletico Madrid'in formasıdır ve ben kendimi bildim bileli çubuklu kırmızı beyaz forma ve altta mavi şort giyerler.. Hatta tesadüfen TV'de Atletico'nun 30 sene önceki nostaljik bir macına rastlasam yine aynı formayı görmek mümkün..
http://www.stadiumguide.com/vicentecalderon1.jpg
Bu da Atletico Madrid'in meshur Vicente Calderon stadı.. Görüldügü gibi stadın üst tribünleri kırmızı-beyaz cubuklu, alt tribün ise mavi renge boyanmıs.. Adamlar stadyumlarının renklerini bile formalarıyla özdeslestirmisler.
Bizimde klasik formamız sarı-kırmızı parcalı formadır. Ve bence dünyanın en güzel formalarından biridir. Ama ne hikmetse beni ve benim gibi binlerce insanı Galatasaray'a aşık eden bu formayı yıllardır giymiyoruz. Nicin bizde Avrupa'daki köklü takımlar gibi klasik formamıza sahip cıkmıyoruz? Niye bizim yöneticilerimiz bu konuya gereken degeri vermiyor, anlasılır gibi degil!
Saygilar,
Can bu stadın yeni hali mi çok küçük bir yeri kapalı gerisi açık hep.
Bildigim kadariyla stadin son hali boyle Ata.. Eger yenilenmis olsaydi stadiumguide'da mutlaka olurdu bir resmi..
100 yil icin hazirlanan formalardan 1 tanesi belki parcali olacak,bekliyelim biraz daha
Her sene tartışıyoruz bu forma mevzuunu.Taraftarı sallayan da yok.Her sezon abuk sabuk dizaynları yutturuyorlar bize.
biz burada ne istiyoruz diyorsak canaydin amca yapmiyor nede olsa taraftar bozuntusuyuz biz
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to