PDA

Tüm Versiyonu Göster : Cem Adrian

Ibrahim
22-12-06, 03:08
Böyle bir ses 1000 yılda bir gelir demiş bir uzman...

Şu saatte inanılmaz etkiledi beni...

İzleyin görün.

http://www.youtube.com/watch?v=dN27HKTShvw

scapula
22-12-06, 09:07
değişik bir ses hakikaten.. vokal ne zaman bitecek, söylemeye ne zaman başlayacak derken bir baktım kendi söylüyormuş. az bulunur bir ses yani.. ama tipine - hareketlerine kıl oldum dinleyemem ben bunu :) halbuki kendi tarında başarılı bir çalışma. kaliteli birini benziyor bu adam..

tripotter
23-12-06, 18:18
yaa ilk albümü çıktığında da feci sükse yapmıştı adamın tipini gördüm o an soğudum feci...bi insan kendini kıl göstermek için bu kadar kasar mı yahu...ancak yine de geçen sene babilondaki konseri görsel açıdan iğrenç olsa da duysal açıdan iyi bir konserdi:)

Ibrahim
26-12-06, 00:52
makina daki performansını gören varmı bari :) mest etti aslanım benim :) bu çocuk dünya yıldızı olacak olmalı...

zidane38
26-12-06, 01:44
makina daki performansını gören varmı bari :) mest etti aslanım benim :) bu çocuk dünya yıldızı olacak olmalı...
Ah abi ben yazacaktım unuttum.

İlk kez dinledim adamı ve çok beğendim. Makina stüdyosunu ilk kez bir şarkı söylenirken bu kadar sessiz gördüm. Çıt çıkmadı , nefes dahi alınmadı :)

Valla etkileyici adam.

Cem Bom
26-12-06, 10:34
yağmur şarkısını öneririm. harikulade.

nefertiti
26-12-06, 14:02
Ben CD sini aldım olaganüstü yaaa...Kafa dinlemeye bire bir ....

Tommiks
26-12-06, 14:36
Adamın erkek olup sesinin kız sesi olması haricinde hiç bir özelliği yok.
O sese sahip bir ton kadın sanatçı var.Dediğim gibi özünde erkek, görünüşte yumuşak, sestede kadın sesi olunca ilginç olmuş o kadar.
Yalnız analarda erkek evlat doğurdum diye sevinir ya.Yazık.

zidane38
26-12-06, 15:58
Adamın erkek olup sesinin kız sesi olması haricinde hiç bir özelliği yok.
O sese sahip bir ton kadın sanatçı var.Dediğim gibi özünde erkek, görünüşte yumuşak, sestede kadın sesi olunca ilginç olmuş o kadar.
Yalnız analarda erkek evlat doğurdum diye sevinir ya.Yazık.
Allah allah ne alakası var ya, adam kadın sesi çıkarıyor diye erkekliğimi kayboluyor. Onun annesi de eminim oğluyla gurur duyuyordur hiç merak etme sen. Uğraş bakalım o sesleri çıkarabilecen mi sen?

Saunders
26-12-06, 16:08
Sesi beni rahatısz ediyor açıkcası...

Giga
26-12-06, 16:54
Vay be adamın dünya çapında sesi var, erkekliğini tartışıyor bazıları da pes :)

ÖNDER RB
26-12-06, 17:39
eşimin tepkisi çok iyiydi.

sesi duyunca hadım mı lan bu herif dedi.

tabi arkadan açıklamasını yaptı. eski zamanda sesi güzel çocukları ergenliğe ulaşmadan, erkeklik hormonu sesi bozmasın diye hadım ederlermiş bu da ya öyleymiş ya da çift cinsiyetliymiş.

ben bilmem tıp bilir :)

Ibrahim
31-12-06, 00:37
iyi bunu düşünen insanlar için Elton John da sanatçı değil.!!!!

saçma sapan düşünceler bunlar külahıma anlatın.

cem adrian gelecekte dünya müzisyenleri arasına girecektir.ve dünyada ezici bir çoğunluk cinseyetiyle değil sanatıyla ilgilenecektir.

ÖNDER RB
02-01-07, 17:37
getir külahını anlatayım o zaman.

bu ses normal erkek sesi değil. hormonlarla alakalı bir sorunu var. hormonal bozukluğa sebep olabilecek bir kaç olasılık yukarıda saydıklarım.

bu ses için varsa daha mantıklı açıklamaların buyrun bekleriz

bu arada ses benim zevkime hitap eden bir ses değil kesinlikle beğenene de saygı duyarım.

duncanferguson
02-01-07, 23:07
getir külahını anlatayım o zaman.

bu ses normal erkek sesi değil. hormonlarla alakalı bir sorunu var. hormonal bozukluğa sebep olabilecek bir kaç olasılık yukarıda saydıklarım.

bu ses için varsa daha mantıklı açıklamaların buyrun bekleriz

bu arada ses benim zevkime hitap eden bir ses değil kesinlikle beğenene de saygı duyarım.

Aynen katılıyorum :D

İlaveten bu arkadaşı beğenmedim ben.Bu arkadaşımız bence Björk den ve onun şarkılarından biraz fazla etkilenmiş :D bende Björk e taparcasına severim ancak hiç böyle aktrasyonlara girmiyorum dimi ama ayıp :D :lol:

UmBeRtO GS
03-01-07, 05:26
Tartışmada yararlı olacak birkaç bilgi vermek istedim.

İsmini hayatımda ilk defa duymama rağmen internette birkaç araştırma yaptım ve şu bilgileri buldum. Bu adam o şarkıda kadın vokal gibi söylemiş.

Can Dündar
Gaipten bir ses

Önceki gece bir ses duydum; daha önce duyduğum hiçbir sese benzemiyordu.
Daha doğrusu daha önce duyduğum tüm sesler o seste buluşmuş gibiydi.
Baştan anlatmalıyım:
2 ay önceydi.
İstanbul'da Fazıl Say'a bir arkadaşı "Şunu bir dinle" diye bir CD verdi.
Edirneli, 24 yaşında bir müzisyenin tanıtım amacıyla yaptığı bir kayıttı bu... Bir süre yerel radyolarda DJ'lik yapmış, bir yıl önce de İstanbul'a gelmişti. Bir yandan deneysel müzik çalışmaları yaparken, öte yandan Etiler'de bir kahvede fal bakarak hayatını kazanıyordu.
Fazıl Say, sesi dinleyince irkildi.
Daha önce hiç böyle bir şey duymamıştı.
Kah kendi bestelerini, kah bildik şarkıları söyleyen bu genç adam, peş peşe bas, bariton, tenor, alto, soprano, koloratür soprano sesleri çıkarabiliyordu.
Yani "tek başına çok sesli koro"ydu.
7 oktav genişliğinde bir sese sahipti.
Hem Louis Armstrong hem Elvis Presley gibi okuyabiliyor; pop, caz, klasik, her telden ve makamdan söyleyebiliyordu.
Klarnet sesini de, trombonu da, sivrisinek vızıltısını da taklit edebiliyordu.
O gece uyuyamadı Fazıl Say...
Sabah CD'deki sesin sahibiyle tanıştı. Uzun boylu, yakışıklı, rahat tavırlı bir gençti bu...
Ona, gırtlağındaki materyalin farkında olup olmadığını sordu.
"Farkındayım" dedi genç kayıtsızca...
Ama nota bilmiyordu ve müzisyen olmaya pek niyeti yoktu.
Fazıl ona bu sesle müzik eğitimi alırsa 1 yıl içinde bir dünya starı olabileceğini söyledi. Ve kendisini bu dönem ders vermeye başladığı Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'ne davet etti.
Mucize ses, kısa süre sonra Ankara'daydı.
Orada kendisini ses uzmanı, Bilkent Senfoni'nin şefi İbrahim Yazıcı dinledi ve hemen Fazıl'ı arayıp şu yorumu yaptı:
"Böyle bir ses, dünyaya bin yılda bir gelebilir."
Gencin gırtlağı muayene edildiğinde bir mucizeyle karşı karşıya olduklarına iyice emin oldular:
Ses telleri normal bir insanınkinin 3 katı uzunluğundaydı.
Önceki gece Fazıl Say'ın davetiyle Bilkent'e, o mucize sesi dinlemeye gittim.
Konserde "Fazıl'ın harika çocuklar"ı birer birer sahne alıp umut ateşleri yaktılar.
Ve en son Cem Adrian davet edildi sahneye...
Siyahlar giyinmiş orkestra üyelerinin arasından bordo bir gömlek ve koyu renk kotla geçti. Ayağındaki sabo, pantolonunun paçalarını eziyordu.
Fazıl piyanoda yerini aldı, o mikrofona geçti ve kendi bestelediği bir şarkıyı söylemeye başladı.
Tizden okurken, aniden kalınlaşıyor, ağzını açtıkça sesler alfabesinin bütün harfleri, ses tellerine konmuş kuşlar gibi rahat, coşkuyla ve zorlanmadan uçuşuyordu.
Konserini bitirdiğinde aynı rahat ifadeyle "Ben, sadece şarkı söylemek için doğduğumu düşünüyordum" dedi.
"Mucizelere ve meleklere" inanıyordu. "Fazıl meleği"yle tanışması, onun mucizesiydi.
Fazıl cevaben şöyle dedi:
"Yıllar sonra bir gün 'Cem'in ilk konserinde biz de vardık' diyeceksiniz keyifle..."
Cem Adrian ismini hafızanıza yazın. Yakında çok sık duyacaksınız.

Tartışmaya gelince şarkıları bana hitap etmiyor, ama güzel bir sesi olduğu aşikar..

gian
03-01-07, 12:54
Kaancim yemisim Cem Adrian'i, sen nerelerdesin yahu? :)

UmBeRtO GS
03-01-07, 14:58
Paris'e bilgisayarımı götürmedim o yüzden uzun zaman foruma giremedim. Şimdi tatil için İstanbul'dayım, haftaya Paris'e (bilgisayarımla :D) döneceğim ve tekrar foruma yazmaya başlayacağım :)

gian
03-01-07, 17:05
Sevindim Kaancım, ozledik seni :)

Crohn
03-01-07, 21:21
Bence mühtiş bir ses var çocukta.Helal olsun..

Yolu açık olsun..

Parma Maniac
03-01-07, 21:34
iyi bunu düşünen insanlar için Elton John da sanatçı değil.!!!!

saçma sapan düşünceler bunlar külahıma anlatın.

cem adrian gelecekte dünya müzisyenleri arasına girecektir.ve dünyada ezici bir çoğunluk cinseyetiyle değil sanatıyla ilgilenecektir.külahına anlattırmadan önce bi dikkatli oku olayın cinsiyetle ne alakası var..

orda bahsedilen hadım edilme işi yeni çağda çok yetenekli seslere yapılan bir işlem.. buna uğrayan çocuklar castrato adını alır ve gerçekten o muazzam seslerini korumayı başarabilirlerdi.. tamamen sesi ergenliğin verdiği zararlardan korumak için yapılan bir işlem.. kişide büyük psikolojik sorunlara yol açtığı bir gerçek ama sanatsal yönden muazzam seslerin de ortaya çıkmasını sağladığı da ayrı bir gerçek.. gelmiş geçmiş en büyük ses denilen Farinelli de bir castrato'dur..

Cem Adrian'la bunun bir alakası yok ama yine de insanın aklına geliyor tabi.. bence matah bir olayı yok.. Türkiye için çok yetenekli olduğu doğrudur ama o ses rengiyle dünyada çok iyi yerlere gelmesine imkan ve ihtimal dahi vermiyorum.. Cem Adrian'dan ses aralığı olarak da, renk olarak da çok daha üstün insanların çoğunun ismini duymamışsınızdır daha, o kadar kolay değil yani bu işte dünya çapında olmak.. sesini beğenmiyorum ama oktavı gerçekten geniş..

Ibrahim
04-01-07, 00:16
Bir insanın kadın sesi çıkarması direkt hormon bozuklugunamı bağlanmalı?

Bir insanda bu yetenek olamazmı ?

Ayrıca eğer böyle birşey ispatlanırsa saygıyla eğilirim önünüzde yiğidin hakkını yiğide veririm.

http://www.youtube.com/watch?v=m7jNQJQXc0k&mode=related&search=

Alın size makinadaki performansı.

Ayrıca Aşk Bu Gece Şehri Terketti şarkısını bi dinleyin..şarkıda çıkan her ses kendisine aittir.Nasıl bi yetenek oldugunu anlarsınız umarım.

Serkan1905
04-01-07, 00:45
Bir insanın kadın sesi çıkarması direkt hormon bozuklugunamı bağlanmalı?

Bir insanda bu yetenek olamazmı ?

Ayrıca eğer böyle birşey ispatlanırsa saygıyla eğilirim önünüzde yiğidin hakkını yiğide veririm.

http://www.youtube.com/watch?v=m7jNQJQXc0k&mode=related&search=

Alın size makinadaki performansı.

Ayrıca Aşk Bu Gece Şehri Terketti şarkısını bi dinleyin..şarkıda çıkan her ses kendisine aittir.Nasıl bi yetenek oldugunu anlarsınız umarım.

Begenmekle begenmemenin arasinda kaldim. Ilginc. Tek rahatsiz oldugum, american nigga style hareketler vs. Yagmur yerine, "yaaaammuur" gibi.

Ilginc bir ses.

M.Yasin Cakmak
04-01-07, 05:33
Adam'in sesi sadece ince degil. Kalindan inceye tum sesleri cikartabiliyor. Bu da biyolojik olarak ses tellerinin uzunluguyla alakali.

Gönül sarayım
04-01-07, 15:03
Ben de az önce dinledim. Ayrıca yotube de ki bir kaç diğer şarkıda da dinledim. Sadece ince sesi değil çok daha kalın sesleri de çıkarabiliyor. Bence de bu onun tarzı ve yeteneği ile alakalı... Sesi çok güzel, yalnız ben tarzına tam alışık değilim. Yaptığı müziğin bütünüyle sevmem için kulağımın alışması lazım.

Parma Maniac
04-01-07, 17:53
oktavının geniş olması yetenekle alakalı değil pek, yani tabi oktav da geliştirilebilir çalışmayla ama bu çaptaki genişlikler Allah vergisi.. ama işte oktavın genişliği yetmiyor mükemmel ses için, ses renginden tut tekniğe kadar birçok şey var değerlendirilmesi gereken.. Cem Adrian'sa maalesef muazzam oktavı dışında geri kalan konularda çok gerilerde..

Ibrahim
04-01-07, 23:31
Bu daha başlangıc.Suan eğitim alıyor zaten kendisi.İlerisi için umutluyum ben.

Gönül sarayım
05-01-07, 15:17
Parma müzik konusunda uzman olduğun belli... Senin yorumlarına güveniyorum.