Tüm Versiyonu Göster : Buffer overrun detected!!!
rybczynski
16-12-06, 01:54
Bugun bir bilardo oyunu yukledim(DDD Pool). Sorunsuz calistirdim ve sonra oyundan ciktim.Aksam uzeri oyunu tekrar calistirmayi denedigimde oyun acilisinda bu mesaj ciktı ve oyunu kapattı.O zamandan beri aynı hatayı vermeye devam edıyor. Bunun sebebi nedir sinirden isiricam bilgisayari...
http://img327.imageshack.us/img327/4746/hatafv6.jpg
Oyun orjinal mi ? yoksa bir yerden indirip patch mi kullandin ?
sanirim orjinal degil ve kullandigin patch sorun (Buffer overrun) yaratiyor.
Bir islem sonucu, kendisine ayrilmis bellegi asarsa bu tür hatalar cikiyor.
Örnek : iki sayiyi toplamak istiyorsun ve boyutlarini byte olarak belirliyorsun. Byte boyutu 0,1,...255 e kadar
sayi1 = 200
sayi2 = 300
toplama = ??
255i gectigi icin byte boyutuna sigmiyor ve toplama islemi yapilamiyor, aslinda yapiliyor ama soldaki byte sicriyor ve böylece baska bir islemin sonucunu da (soldaki byte) degistiriyor.
Anti virüs + anti spy + buna benzer programlari kapatip calistirmayi denedinmi ?
Kesin bir sey söylemek zor :( En kötü ihtimal patch la beraber bir virüs de yüklemis olabilirsin...........
rybczynski
17-12-06, 14:12
Allah razi olsun. Sorunu cozemedim fakat programin viruslu oldugunu anladim.Virus programi register keyi blacklisted oldugu icin sildim ve yaklasik 1haftadir bilgisayarda virus programi yok. Bir an evvel virus programi bulup yuklemem lazim.
Sana birde sunu sorayim o zaman hangi virus programini tavsiye edersin
Norton AV dan haric, her gün güncellenen bir AV kullanabilirsin.
Norton AV (Symantec) sisteme cok bulasiyor (tüm Symantec programlari gibi) o yüzden tavsiye etmem.
Ben Avira AntiVir (http://www.free-av.com/antivirus/allinonen.html) kullaniyorum, hem bedava, hem de her gün güncelleniyor, senin isine yararmi bilmem :)
Bu aralar nod 32 baya bi kullanılıyor.. Nod 32 iyi tavsiye ederim..
rybczynski
18-12-06, 10:57
Eyvallah arkadaslar, çok araştırdım antivirus meselesini. McAfee yukledım subscrıptıon meselesınden dolayı patladı. Sonra TrendMıcro PC-CILIN ve Bıtdefender arasında kaldım bunlardan birini yarin yukleyecem.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to