Tüm Versiyonu Göster : Ziko'nun tercumani
rybczynski
03-12-06, 01:51
Ben hayatimda bu kadar uyuz,ukala, kendini beğenmiş ve işgüzar bir insan görmedim. Bu herifi gördükten sonra arto bile bana daha az antipatik gelmeye başladı.
Az önce tvmakinası programında da bu adamın zico nun açıklamalarını nasıl kendi aklından uydurarak yorumladığıyla ilgili dalga geçtiler.Zico nun 2satırlık cümlelerini kendi üstün zekasıyla 5dakika uzatarak tercüme etmesi, o kasıntı duruşu, sanki dünyada portekizce yada ispanyolca konuşan tek insanmış havasında olması benı ayrıca delirtiyor.
Febe dende bir Allah ın kulu çıkıpta ulan sen bacak kadar boyunla hangi akıla hizmet hocanın söylemediği şeyleri söylüyorsun yada takımın hocasıymış gibi boyundan büyük işlere kalkışıyorsun demiyor.Aslında tam febe ye yakışan çehrede bir tip ama yinede bir yazayım dedim acaba sadece benmi uyuz oluyorum bu herife..
yok valla yanlız değilsin
ben bir yerde karşılaşsam da bir bahane bulup 2 tane yerleştirsem diye uzun zamandır düşünüyorum.
rybczynski
03-12-06, 02:02
Allah göstermesin yarın yenilirsek bu herifin konuşmalarını hiç çekemem kimdir neyin nesidir adı falan nedir bilsem bir organizasyon düşünücem. O kadar sardım bu herife :kirbac:
Serkan1905
03-12-06, 02:08
Epey genc duruyor.
Iyi de para aliyordur.
rybczynski
03-12-06, 02:20
Epey genc duruyor.
Iyi de para aliyordur.
Genç olması beni daha tahrik ediyor zaten hani koca adam olur yada nebileyim Erdal Keser gibi teknik heyetten olur da yorum yapar, o zaman çok da yadırgamam.Yaşına başına bakmadan yorum yapıyor ya o delirtiyor insanı.Birde artık son zamanlarda kameralar önünde daha sık göründükçe kendini iyiden iyiye artiz zannetmeye başladı.
Dediğin gibi nerden baksan temiz 5lira alıyodur ayda.Bizde uğraşıp duralım elin çinlileriyle 3-5kuruş kazanıcaz diye...
Bir dil bir isan,iki dil iki insan...
Sanırım Kezman'ın da tercümanı bu arkadaş,İngilizce de biliyor...
Tercüman olduğuna göre dile hakim olduğuna kanaat getirsek te,her söze "tabiki de" diyerek başlamasına son derece gıcığım...
:)
duncanferguson
03-12-06, 08:10
bu herif aynı şeyi alex in bir röpörtajında da yaptı adam resme iki cümle söylüyo bu bir başlıyo tercümeye beş dakikadan da fazla :D
rybczynski
03-12-06, 11:25
Bir dil bir isan,iki dil iki insan...
Sanırım Kezman'ın da tercümanı bu arkadaş,İngilizce de biliyor...
Tercüman olduğuna göre dile hakim olduğuna kanaat getirsek te,her söze "tabiki de" diyerek başlamasına son derece gıcığım...
:)
yok abi ben bu adamin dile hakim olduguna katiyen inanmiyorum.Bu adam soylenileni tercume etmiyorki kendi yorumlarini anlatiyor.Sorulan sorulari da az cok bilgisiyle tercume ediyorsa ediyor.Onun disinda bir numara yok
Namelessonegs
03-12-06, 11:36
Aynı zamanda tipine ve yapmacık hareketlerine de gıcık oluyorum..
Maçlarda sanki takımın hocası oymuş gibi davranmasına sinir oluyorum ah be bugün kilitlesek şu herifi de 50.000 eziği de ama nerde :karisik:
Ben de kılım ve ben de tabii de diye başlamasıyla tüyleri diken diken olma pozisyonuna geçiyorum :)
bir ara kil oluyorum topic'i vardi...
oraya degil buraya yaziyorum...
ben fevkalede kil oluyorum bu adama...
gece yatiyorum uykum geldi, tv ye sirtimi donmus sekilde uyumaya gectim...
zico bi seyler dedi ama max. 5 saniye filan...
abi bir basladi bu susmuyor -bne...
dondum tekrar tv ye ne oluyor diye...
herif hakkaten yaziyor aklindan bir seyler...
Mert Baydur
04-12-06, 12:00
Samet Güzel... Henüz 21 yaşında... FB Teknik Direktörü Zico’nun tercümanı... Yani Fenerbahçe’nin ağzı, dili, her şeyi...
O kendine güveniyor, herkes de ona! Öyle ki koskoca FB takımı ona emanet (İdmanda tek bir yanlış tercüme takımı mağlubiyete götürebilir!)
Samet Güzel, 1985 doğumlu... Lise eğitimden sonra öğrenci değişim programıyla Portekizce öğrenmek için Brezilya’ya gitti.
Ve bir yıl boyunca Brezilya’da yaşadı. Türkiye’ye döndüğünde FB TV’de işe başladı. Sonrasında Malatyaspor’daki Brezilyalılar’ın tercümanlığını yapmak için Malatya’ya gitti. Fakat kısa bir süre sonra F.Bahçe’ye tekrar çağrıldı. Takımla çıktığı ilk maç geçen sezon Denizli’de oynanan Türkiye Kupası maçı oldu! F.Bahçe macerası böylece başladı.
Alex ona “Sametinho” lakabını takmış. FB’deki görevini en iyi şekilde yaparken, okuluna devam etmek istiyor. (İstatistik okuyor) Gelecek planlarıyla ilgili ise “Hayatın nereye yönlendireceği belli olm0az ama banka sektörüne girebilirim ya da borsaya atılabilirim” diyor.
Zico’nun transfer edildiği duyulduğunda, ilk olarak neler hissettin?
Eski bir futbolcu ya da Zico’nun tanıdığı biri tercüman olabilirdi. Onun tercümanı olacağım gibi bir beklentiye girmedim. Fakat kendimi de hazırladım.
Zico’nun tercümanı olacağın nasıl kararlaştırıldı?
Zico sahada göreve başladığında biz Hollanda kampındaydık. Hocanın tercümanlığını yapacak olan tek kişi bendim. Hollanda kampında başladık. Zico’nun yardımcısı Edu ve kondisyoner Moraci Santana ile çalışma sistemi belirledik.
“Bu çocuk da kim?” demediler mi?
Demediler. Bana inanılmaz bir destek verdiler ve vermeye de devam ediyorlar.
Sen bu sorumluluktan korkmadın mı?
Hayır. Eğer işinizi düzgün ve içten yapıyorsanız, kendinize güveniyorsanız, korkmanıza ve çekinmenize gerek yok. İşimi düzgün ve kalpten yapıyorum.
Teknik konulara hakim misin?
Hiçbir zaman bu işte senelerce bulunmuş birisinin tecrübe ve bilgisine sahip olamam. Fakat kendimi bu konuda çok geliştirdim. Ayrıca her gün Zico ile futboldan konuşup, daha fazla bilgilenmeye, onun felsefesini tamamen kafama yerleştirmeye çalışıyorum. Bu iletişim için önemli.
ZİCO EN ÇOK TRAFİKTEN VE YAVAŞLIKTAN ŞİKAYETÇİ
Zico’ya gazeteleri okuyor musun? Veya beraber futbol programlarını seyrediyor musunuz?
Rakip maçları beraber izliyoruz. Futbol programlarını da beraber izlemiyoruz ama ben takip edip o haftaki basının nabzını, önemli noktaları Zico’ya aktarıyorum.
Bazı kesimler Zico’nun gönderilmesi taraftarıydı. Bunları da aktardın mı? Yerine Ersun Yanal’ın getirilmesi dahil...
Bunlardan hepsinden Zico’nun haberi vardı. Fakat o her zaman en önce kendine, yaptığı işe ve futbolculara inanıyor. Çizgisini hiçbir zaman bozmadı. Eleştiriler geldi ama o kendine ve takımına güveniyor.
Brezilyalılar, Zico da dahil Türkiye’de en çok neye şaşırıyor?
Zico, insanların çok ağır olduğundan şikayet ediyor. Kısa sürede halledilecekken süreyi uzattıklarını söylüyor. Mesela biri Zico’nun, evindeki problemi düzeltmeye geliyor. Normalde bu işi bir saatte bitirmesi gerekirken 3-4 saati bulunca Zico dayanamıyor. Trafikten de şikayetçi.
Özellikle yabancıların ağızında bakla ıslanmaz, içlerinden ne geliyorsa söyler. Ama tercümanlar bunu basından saklar...
Brezilyalılar çok açık sözlülerdir. Fakat röportajlarda beni zor duruma düşürecek cümleler kullanmazlar. Kulüp de şu ana kadar tercümeme karışmadı. Sadece ilginç bir olay FB TV’de Deivid ile canlı yayındayken başıma gelmişti. Röportajda FB TV spikeri Fatih Abi, “Deivid artık şeytanın bacağını kırdı diyebilir miyiz?” diye bir soru sordu. Ben de bunu bire bir tercüme edince, Deivid yüzüme bakıp “hiçbir şey anlamadım” dedi.
Hayatının yüzde kaçı onlarla geçiyor?
Yüzde 70’i... Yani neredeyse tamamına yakını diyebiliriz...
Galatasaray’a 3 atarız!
En çok anlaştığı futbolcular: Ümit, Mehmet Yozgatlı, Önder, Alex.
Unutamadığı maç: Geçen sene 4-0 lık G.S. maçı öncesi Alex ile konuşurken, ona sürekli gol atacağını ve tribünleri coşturacağını söylüyordum. Maçı kazanınca soyunma odasında bana formasını verdi.
Derbi ne olur?: 3-0 biz kazanırız.
Şu ana kadar Zico’ya sorulan en garip soru: Randers maçı sonrası basın toplantısında “Deivid, bugün gol attı ama benim dikkatimi en çok gördüğü gereksiz sarı kart çekti, siz bu duruma ne diyorsunuz?” diye bir soru gelmişti. Zico, “Benim de dikkatimi uzun bir aradan sonra Deivid’in golle buluşması çekti” diye cevap vermişti.
Kaynak: Vatan
Fatih Abi, “Deivid artık şeytanın bacağını kırdı diyebilir miyiz?” diye bir soru sordu. Ben de bunu bire bir tercüme edince, Deivid yüzüme bakıp “hiçbir şey anlamadım” dedi.
:koptum: :koptum:
Namelessonegs
04-12-06, 13:54
Fatih Abi, “Deivid artık şeytanın bacağını kırdı diyebilir miyiz?” diye bir soru sordu. Ben de bunu bire bir tercüme edince, Deivid yüzüme bakıp “hiçbir şey anlamadım” dedi.
huauahah moron iste :lol:
Hay öküz ya böyle tercüman mı olur? Deyim birebir çevrilir mi chicken translation beyinli.
rybczynski
04-12-06, 14:27
tencere yuvarlanmış, kapağını bulmuş
yada daha argo bir deyim varda yazmayım...
şöyle bi gökdelenin tepesine çıkıp sonra bütün hızımla atlayarak kafayla dalasım var bu ampül beyinli salağa...burada topiği görünce bi girip içimi boşaltıyım dedim...
:koptum: cidden koptum..
Bu topicten sonta bu hafta Ankaragücü maçında dikkat ettim ; tercüman gencimiz Ziconun saha içine müdahelelerini çevirirken aynı onun gibi saha kenarına gelip el kol haraketleri yapıyor ve bunları da jest ve mimiklerle süslüyordu...Daha sonra Zico sinirli bir şekilde kulübeye dönerken bu gencimiz de aynı sinirli surat ifadesiyle "cık cık cık" diyerek külübeye yöneliyordu...
Bayağı eğlenceli işler oluyor adı geçen camiada...
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to