Tüm Versiyonu Göster : Türkiye 0 Ukrayna 3
2006 Dünya Kupası Elemelerinde en kritik karşılaşmalardan biri 17 kasım Çarşamba günü Şükrü Saraçoğlu'nda..
Umarım kazanırız..
JackDaniels
08-11-04, 14:46
Türk Milli Takımı her şeyden önce gelir...
İnşallah kazanırız...
Ama Ersun'a uyuz oluyorum, o da ayrı mesele...Isırmak istiyorum onu :twisted:
Bengü Cakmak
08-11-04, 15:07
Insallah kazaniriz...
Son zamanlarda spor yazarlari Hakan Sükür konusunda Ersun hocaya hak vermeye basladilar. Ama ben hala ayni düsüncedeyim.
Rodop Star Sporda dün aksam söyle dedi: "Galatasarayi karistirmak isteyenler bunu Hakani Millit takima almamakla basardiler. Ersun hoca ve bazi dis etkenler Hakanin bunalima girmesine neden oldu."
Ben sonuna kadar katiliyorum buna. Cünkü Hakan Sükür cok iyi oldugu bir dönemde Milli Takima cagirilmamisdi. Suan elbette kötü bende Ersun hocanin yerinde olsaydim bugün Ukrayna maci icin kadroya almazdim.
Ama bu bambaska birsey Hakan iyiken oynatilmadi... ve buda Galatasarayin üzerinde oynanmak isteyen oyunlarin göstergesidir bence.
Ama dedigim gibi insallah Hakansiz Milli takimda bizi mahcup etmez
Shevchenko'nun formu beni korkutuyor acikcasi.. Bos gectigi mac yok su aralar.. Bizim savunmaninda oldum olasi bu tur oyuncular karsisinda tokezledigini dusunursek basimiza bela olacak gibi bu adam..
Ukrayna maci grubun kilit maclarindan biri olacak..
Bengü Cakmak
08-11-04, 16:07
Shevchenko'nun formu beni korkutuyor acikcasi.. Bos gectigi mac yok su aralar.. Bizim savunmaninda oldum olasi bu tur oyuncular karsisinda tokezledigini dusunursek basimiza bela olacak gibi bu adam..
abi shevchenko nerde Fatih nerde denirmi simdi denmezmi yok haksizsam söyleyin :)
Rahat yeneriz fark olur ben diyeyim size.Gozunuzde buyutmeyin fazlaca derim.
Sukru Saracoglu'nda ise ben maca giderim yahu.
Kac paraymis acep biletler.
Parma Maniac
08-11-04, 17:32
alırız büyük ihtimal.. bu heriflerden deplasmanda da puanı kopardık mı bileti cebimize koyarız..:)
Bengü Cakmak
08-11-04, 17:34
alırız büyük ihtimal.. bu heriflerden deplasmanda da puanı kopardık mı bileti cebimize koyarız..:)
... koyarizda ben ilerisi icin ümitli degilim acikcasi :( oynadigimiz futobl ortada :(
yenilecegiz... hemde farkla... hakansiz olmaz milli takim!
Parma Maniac
08-11-04, 17:51
... koyarizda ben ilerisi icin ümitli degilim acikcasi :( oynadigimiz futobl ortada :(nesi var ki futbolun Bengü.. Danimarka maçında oynadığımız futbolu hangi milli takım maçında gördün ki? bugüne kadar hangi maçta harika top oynamışız? unutmamak gerek ki elemelerin en zor grubunda oynuyoruz(bu benim şahsi fikrimdir) 2 tane çok zor deplasmanda kaybetmedik.. içerde bi puan kaybı var ama Ukrayna'dan alınacak beraberlikle hatta belki galibiyetle(deplasmanda) onu da yok ederiz kanımca.. iyi yoldayız.. Ersun Yanal küçük işlerle, hesaplarla uğraşıyor, kişilik olarak tartışılacak tipte bir insan ama teknik direktörlüğü gayet iyi..
Bengü Cakmak
08-11-04, 17:56
Ama Parma:
Olurmu dogru dürüst organize atagimiz yokki. Bu benim firkrim tabiki. Danimarka macindada cok cok iyi oyanamadikki biz. Forvetlerimiz etkisiz bu acikca göründü. Mesela bir Emre bana göre daha üstün bir performans sergilemeli. Ve Yildiraya ne oldu (bu konuda bir fikrim yok) bilmiyorum ama onun oynatilmasi gerekir.
Bir sürü o Milli takimda olmayi haketmeyen isimler var. Nihat mesela. Formsuz bence ve milli takimda oynamayi haketmiyor suan icin. Ama bir Tuncay hakediyor hemde 90dk.
yenilecegiz... hemde farkla... hakansiz olmaz milli takim!
Hakan'siz Galatasaray da oldu, Milli takim'da olur..
Hakan'in son 5 hafta ne yaptigini bi zahmet yazar misin?
adam milli takimin yüzünden bozuldu!! ersun yanal almadi milli takima.. adam bozuldu! gol atamiyor artik..
Kazanirsak guven gelir, yolumuz kisalir
berabere bitersek cok zorlaniriz
yenilirsek ortalik toz duman olur..
Fatih gununde olursa,Yildiray da top oynamayi unutmamissa kazaniriz gibi
adam milli takimin yüzünden bozuldu!! ersun yanal almadi milli takima.. adam bozuldu! gol atamiyor artik..
+1
:lol:
Hakanı gorusleri nedeniyle sevmememe ragmen Milli takım olayında desteklemiştim ama Ramazan doneminde Hakan Milli takımda oynaamsın ...
Adam ne zaman ters bişey olsa bunalıma giriyor, bi insan bu kadar zayıf olmamalı artık 35 yasına gelmiş ama çocuk gibi davranıyor ...
Hagi de yedeğe cekse Hakan'ı, Ümit Karan- Necati oynatsa lig de de rahatlarız , Milli Takımada Umit i kazandırmış oluruz ...
Ersun Yanal aciklamalarinda oructan filan bahsetmis,saskinlikla okudum.
Yok orucu futbolculara birakmislar,onlar karar verecekmis filan.
iyi de Ramazan-i serif bu Cumartesi bitiyor,mac haftaya Carsamba,oruc ne alaka ? :lol:
Omur The Little Big
09-11-04, 03:01
Ama Parma:
Ve Yildiraya ne oldu (bu konuda bir fikrim yok) bilmiyorum ama onun oynatilmasi gerekir.
Bengü Yıldıray Hertha Berlin'de de sene başından beri sakatlığından dolayı oynayamıyor.2 haftadır yeni yeni takıma koymaya başladı Falco Götz onu.(Böylelikle Falco'yu da anmış olduk.Ne günlerdi.)
Can CNN Turk akşam spor haberlerinde Reha Erus canlı bağlantıda Shevchenko'nun sakatlandığını ve iyileşme ihtimalinin bulunduğunu Ukrayna Federasyonun da Milan'dan onu çarşamba akşamı Brescia'ya karşı oynatmaması yolunda istekte bulunduğundan bahsetti.
2-0 alacagiz maci. allahin izniyle !
Biletler satisa cikmis.
Ben bugun alacagim gelmek isteyen arzu eden Maraton Alt alsın beraber izleyelim.
Maraton Alt:18.000.000
Maraton Ust ve Numarali : 10.000.000
Aciklar : 7.000.000
Ukranya macimizdan sonraki mac kimle ve ne zaman?
Milli Takımlarda 7 Galatasaraylı
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanan A Milli, Ümit Milli ve A2 Milli Takımları aday kadrolarında, Galatasaray'dan 7 futbolcu yer alıyor. A Milli Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal, 17 Kasım Çarşamba günü Ukrayna A Milli Takımı ile oynayacağımız 2006 Dünya Kupası grup eleme maçı aday kadrosuna Galatasaray’dan Bülent Korkmaz, Cihan Haspolatlı, Necati Ateş ve Hasan Şaş’ı aldı. Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Raşit Çetiner, Ümit Milli takım aday kadrosuna futbolcumuz Sabri Sarıoğlu’yu çağırırken, A2 Milli Takım aday kadrosuna da Galatasaray’dan Aykut Erçetin ve Orhan Ak davet edildi.
A Milli Takım aday kadrosunda yer alan futbolcular şöyle:
Galatasaray: Bülent Korkmaz, Cihan Haspolatlı, Necati Ateş, Hasan Şaş
Fenerbahçe: Rüştü Reçber, Volkan Demirel, Ümit Özat, Servet Çetin, Deniz Barış, Tuncay Şanlı
Trabzonspor: Tolga Seyhan, Hüseyin Cimşir, Gökdeniz Karadeniz, Fatih Tekke
Ç.Rizespor: Kürşat Duymuş
Beşiktaş: Okan Buruk, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman
Gençlerbirliği: Ömer Çatkıç
Inter: Emre Belözoğlu
Hertha Berlin: Yıldıray Baştürk
Real Sociedad: Nihat Kahveci
Kaiserslautern: Halil Altıntop
Schalke 04: Hamit Altıntop
8 Kasım günü saat 12.00’de İstanbul Polat Renaissance Oteli’nde Teknik Direktör Ersun Yanal’ın basın toplantısıyla başlayacak olan A Milli Takım kampına, yurt içinde forma giyen futbolcular aynı gün saat 13.00’te, yurt dışında oynayan futbolcular ise 15 Kasım günü katılacaklar.
Türkiye ile Ukrayna Milli Takımları arasında oynanacak 2006 Dünya Kupası Grup Eleme maçını Portekiz Federasyonu’ndan Lucilio Cardoso Cortez Batista yönetecek. Batista’nın yardımcılıklarını Jose Manuel Silva Cardinal ve Jose Maria Pinherio Devesa Neto yapacak.
Türkiye–Ukrayna A Milli maçının bilet fiyatları da belli oldu. Buna göre;
Maraton Alt 15 Milyon TL,
Maraton Üst 7,5 Milyon TL,
Numaralı Tribünü 7,5 Milyon TL,
Kale Arkası Tribünler 5 Milyon TL olarak belirlendi.
17 Kasım Çarşamba akşamı saat 20:00’de Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanacak karşılaşma Kanal D televizyonundan naklen yayınlanacak.
Ümit Milli Takım Aday Kadrosu Açıklandı
2006 Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası Eleme Grubu’nda 16 Kasım Salı günü İstanbul’da Ukrayna ile karşılaşacak Ümit Milli Takım aday kadrosu, Teknik Direktör Raşit Çetiner tarafından belirlendi. Futbolcumuz Sabri Sarıoğlu da Ümit Milli Takım aday kadrosunda yer aldı.
Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, 24 kişilik aday kadroda şu oyuncular bulunuyor:
Galatasaray: Sabri Sarıoğlu
Trabzonspor: Tayfun Cora, Tolga Zengin, Adem Koçak
Fenerbahçe: Mahmut Hanefi Erdoğdu, Semih Şentürk
Beşiktaş: İbrahim Akın
Malatyaspor: Bilal Kısa
Ç. Rizespor: Fahri Tatan
Samsunspor: Caner Altın
B.B.Ankaraspor: Muhammet Yoldaş
Gaziantepspor: Bekir İrtegün
Ankaragücü: Emre Güngör, Umut Bulut
Diyarbakırspor: Eser Yağmur
Kayserispor: Mehmet Topuz, Ali Turan
İstanbulspor: Serhat Akyüz
V. Manisaspor: Soner Sakarya
Elazığspor: Evren Avşar
Ç. Dardanelspor: Fevzi Elmas, Mehmet Çoğum
Bayern Münih: Serkan Atak
Bayer Leverkusen: Kenan Şahin
Ümit Milli Takım, 8 Kasım Pazartesi günü İstanbul Holiday Inn Marina Otel’de toplanacak. Milliler, Ukrayna maçı hazırlıklarına da aynı gün Bahçelievler Stadı'nda yapacağı antrenmanla başlayacak.
Ümit Milli Takımı’nın Ukrayna ile yapacağı maçı İrlanda Cumhuriyeti’nden Alan Kelly, Barry Macdonnell ve Claran Delaney hakem üçlüsü yönetecek.
16 Kasım Salı günü BJK İnönü Stadı’nda saat 20.00’da başlayacak karşılaşmanın bilet fiyatları da numaralı tribün 2 milyon, kale arkası 1 milyon lira olarak belirlendi.
Polonya Maçı A2 Milli Takım Aday Kadrosu Açıklandı
Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, Avusturya A2 Milli Takımı ile Future Cup kapsamında karşılaşacak olan A2 Milli takım aday kadrosunu açıkladı. Aday kadroda Galatasaray’dan Aykut Erçetin ve Orhan Ak da yer alıyor.
A2 Milli Takım Aday Kadrosunda yer alan futbolcular şöyle:
Galatasaray: Aykut Erçetin, Orhan Ak
Fenerbahçe: Selçuk Şahin, Mehmet Yozgatlı, Murat Hacıoğlu
Trabzonspor: Erdinç Yavuz, Mehmet Yılmaz
Çaykur Rizespor: Ersen Martin, Özgür Bayer, Serhat Gülpınar, Güven Varol
Gürol Azer, Koray Avcı
Beşiktaş: Fatih Sonkaya, Çağdaş Atan
B.B. Ankaraspor: Hüseyin Kartal
Gençlerbirliği: Uğur Boral
Ankaragücü: Adem Dursun
Kayserispor: Metin Aktaş
Kocaelispor: Hakan Arıkan
Bursaspor: Serdar Kulbilge
Heerenveen: Uğur Yıldırım
Kaiserslautern: Selim Teber
8 Kasım 2004 tarihinde saat 13.00’de İstanbul Holiday Inn Crown Plaza Oteli’nde kampa girecek olan A2 Milli Takımı, ilk antrenmanını aynı gün saat 16.00’da Atatürk Olimpiyat Stadı antrenman sahasında yapacak.
A2 Milli Takımımız 11 Kasım 2004 tarihinde saat 14.00’de Atatürk Olimpiyat Stadı’nda İstanbulspor ile bir hazırlık maçı yapacak.
Türkiye - Avusturya A2 Milli Maçı 16 Kasım 2004 tarihinde saat 18.00’de İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.
Bengü Cakmak
10-11-04, 15:44
Ya bir soru:
Yildiray neden yok yada yok oldu?
Bengücüm dikkatle bakarsan Yıldıray'in cagırıldıgını göreceksin..
Bengü Cakmak
10-11-04, 15:48
Bengücüm dikkatle bakarsan Yıldıray'in cagırıldıgını göreceksin..
evet sorun bendeymis :) ozaman ben memnunum kendi acimdan bu kadro iyi. Tabiki Hakanin olmasini isterdim.
Bu da Blokhin tarafindan aciklanan Ukrayna'nin kadrosu.. Bana kalirsa Shevchenko'yu ne yapar eder bu macta oynatirlar. Ciddi bir sakatligi oldugunu sanmiyorum.. Ayrica Shevchenko disinda Vorobei, Voronin gibi cok tehlikeli silahlara da sahipler..
---------------------------------------------------
11/8/2004 Blokhin names squad against Turkey
Ukraine coach Oleh Blokhin named the squad for the World Cup qualification match against Turkey in Istambul on Nov 17.
Goalkeepers: Olexandr Shovkovsky and Vitaliy Reva (both - Dynamo)
Defenders: Serhiy Fedorov, Andriy Nesmachny, Yuri Dmytrulin (all - Dynamo), Andriy Rusol, Serhiy Matiukhin, Olexandr Radchenko, Volodymyr Yezersky (all - Dnipro), Mykhailo Starostiak (Shynnik, Russia), Viacheslav Checher (Metalurh D)
Midfielders: Oleh Husiev, Ruslan Bidnenko, Andriy Husyn (all - Dynamo), Ruslan Rotan, Serhiy Nazarenko, Oleh Shelaiev (all - Dnipro), Serhiy Zakarliuka (Illichivets)
Forwards: Olexiy Belyk, Andriy Vorobei (both - Shakhtar), Oleh Venhlynsky (Dnipro), Andriy Shevchenko (AC Milan), Andriy Voronin (Bayer Leverkusen)
http://www.ukrainiansoccer.net/addins/StoriesDetail2.asp?HeadlinesTable_Action=Find('HD_ ID','19118')
Ray52Lewis
10-11-04, 16:36
Ukrayna maci cok zor gececek, kendi evimizde bu maci mutlaka almamiz gerekiyor, Shevchenko oynamazsa cok büyük bir avantaj olur bizim icin, cünkü bizim takimda onu tutabilecek bir oyuncu yok...
Bu aksamki Milan maci Sheva´nin durumu acisindan belirleyici olabilir...
Haydi Turkiye, bu maci sen alacaksin, inaniyoruz sana...1-0 olsun bizim olsun
not: serkan alinmadi cok ii oldu, umarim ilerde denizide almaz
Serkan'ın alınmaması Ersun Yanal'dan degil kart cezalısı olmasından kaynaklanıyor.
Ümit Milliler rahat kazandı: 4-1
2006 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda Litvanya ile yapacağı maç için kampta bulunan Ümit Milli Futbol Takımı, İkinci Lig (A) Kategorisi takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile oynadığı hazırlık maçını 4-1 kazandı.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
11 Kasım 2004— Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Raşit Çetiner, bu karşılaşmayla, oyuncularının maç eksiğini gidermeye çalıştıklarını belirterek, “Takımda Fahri, İbrahim ve Sabri’nin sakatlıkları var. Ancak bu oyuncular Ukrayna maçına kadar hazır olacak” dedi. Bu arada, maçı Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi de izledi.
ÜMİT MİLLİ TAKIM: 4 - İSTANBUL B.ŞEHİR BELEDİYESİ: 1
Stat: Bahçelievler
Hakemler: M. Fatih Gökçe xxx, Bülent Ademoğlu xxx, Mustafa İspiroğlu xxx
Ümit Milli Takım: Tolga xxx (Dk. 46 Fevzi xxx), Evren xx (Dk. 46 Adem xxx), Mehmet Çoğun xx (Dk. 46 Muhammed xxx), Serhat xx (Dk. 46 Emre xx), Ali xx (Dk. 46 Bekir xx), Mahmut Hanefi xxx, Tayfun xx (Dk. 46 Mehmet Topuz xx), Serkan xxx (Dk. 46 Soner xx), Kenan xxx (Dk. 46 Caner xx), Bilal xx (Dk. 46 Semih xx), Eser xx (Dk. 46 Umut xx)
İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Tolga xx (Dk. 46 İskender xx), Uğur x, Hakan x, Orhan x (Dk. 46 Özer xx), Mahmut xx, İlhan x, Recep x, Adem xx, Gökmen x, Fazlı xx (Dk. 34 Evren xx), Ünal x
Goller: Dk. 12 ve 44 Kenan, Dk. 29 Fazlı, Dk. 67 Adem, Dk. 86 Mahmut Hanefi
HAGI'nin ümitleri izlemesi güzel..Demekki genc yetenek avında..Hoş tespit etse de, alacak bir yönetimimiz yok o ayrı..
A 2 Milliler İstanbulspor’a yenildi
Future Cup Turnuvası kapsamında 16 Kasım Salı günü Avusturya ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdüren A 2 Milli Futbol Takımı, İstanbulspor ile oynadığı maçı 1-0 kaybetti.
İstanbul
AA
11 Kasım 2004— Maçın özellikle ilk yarısında oyunun hakimi görünen A 2 Milli Takımı, iki yarıda da birçok gol pozisyonu bulmasına rağmen son vuruşlarda etkili olamadı. İstanbulspor ise ikinci yarıdaki oyuncu değişiklikleriyle birlikte daha atak bir futbol sergiledi ve son ana kadar mücadeleyi bırakmadı. Sarı-siyahlı takım, Ahmet Dursun’un golüyle galibiyete ulaştı.
Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Süleyman Abay xx, Murat Şahin xx, Harun Taş xx
A 2 Milli Takımı: Aykut xx (Dk. 46 Hakan x), Gürol xx (Dk. 46 Özgür xx), Erdinç xx, Çağdaş xx, Adem xx (Dk. 46 Orhan x), Mehmet xx, Selçuk x, Serhat xx, Murat x (Dk. 4 Uğur x), Güven xx (Dk. 46 Hüseyin x), Ersen xx (Dk. 65 Musa xx)
İstanbulspor: Behram xxx (Dk. 46 Mehmet xx), Pinto xx (Dk. 46 Cem Can x), İlhan xx (Dk. 46 Yalçın xx), Deniz Uygar xx (Dk. 46 Saffet xx), Tahsin Fırat x (Dk. 46 Abdullah x), Ali x (Dk. 46 Faruk), Beyhan xx, Emre Hamzaoğlu xx (Dk. 46 Yordanov xx), Faruk xx (Dk. 27 Musa Kuş xx), Haim xx (Dk. 46 Ramadan x), Gökmen x (Dk. 46 Ahmet Dursun xx)
Gol: Dk. 87 Ahmet Dursun
Sarı kart: Dk. 76 Ramadan (İstanbulspor)
HAKEMDEN EROL TOK’A UYARI
Karşılaşmanın 27. dakikasında İstanbulspor Teknik Direktörü Erol Tok, Faruk’un yerine Musa Kuş’u oyuna alırken, ikinci yarıya başlarken Ali’nin yerine yine Faruk’a forma verdi.
Hakem Süleyman Abay, maçın 54. dakikasında Faruk’un oyunda olduğunu fark edince saha kenarına kadar gelerek Tok’a uyarıda bulundu. Bu gibi konularda ciddi davranılması gerektiğini belirten Abay, hazırlık maçı da olsa bu karşılaşmanın resmi özellik taşıdığını söyledi. Faruk ise oyunun kalan bölümünde forma giymeye devam etti.
Golü Aykut yememis en azından :)
Bakiniz rakibimizin forvetleri Shevchenko ve Voronin bu haftaki lig maclarinda takir takir gollerini atarken, bizim oyuncularimiz bir hafta boyunca neler yapmislar.. Haber sabah gazetesinden;
Mocamp bitti kamp başlıyor
Pazartesiden beri çalışan Milli Takım'da Emre, Yıldıray, Hamit, Halil ve Nihat, yarın idmanlara başlayabilecek.
Dünya Kupası elemelerinde Ukrayna maçının hazırlıklarını sürdüren Milli Takım'da asıl mesai yarın başlayacak. 5 Kasım'da açıklanan ve 24 futbolcudan oluşan aday kadro, 17 Kasım'da oynanacak maç için tam 9 gün önce, geçtiğimiz pazartesi günü kampa girdi. Ay-yıldız'ın kampının ilk dönemi, genelde 'sosyal' faaliyetlerle geçti. Milliler; yemek yediler, sinemaya gittiler, okullarda saha açtılar. Antrenmanlardaki taktik provalar ise hep eksik kaldı. Çünkü Milli Takımımız'ın Avrupa liglerinde top koşturan yıldız isimleri, bulundukları ülkelerin liglerinde 'tatil' olmadığı için kampa gelemedi. Bu nedenle Ay-yıldız, çarşamba günü oynayacağı maçın hazırlıklarına tamkadro başlamak için yarını bekledi.
4'ü dün oynadı
Milli Takım'ın lejyoner oyuncularından Nihat (Real Sociedad), Yıldıray (Hertha Berlin), Halil Altıntop (Kaiserslautern) ve Hamit Altıntop (Schalke) lig maçlarını dün oynadılar. Bu 4 oyuncunun en geç bu gece Türkiye'ye gelmeleri bekleniyor. İtalya'nın Inter takımında forma giyen Emre ise bugün Cagliari ile deplasmanda oynayacakları mücadelede oynadıktan sonra İstanbul'a gelecek. Böylece Milli Takım'ın aday kadroda bulunan 24 futbolcusu, yarın bir araya gelecek. Yıldıray, Emre, Nihat çok büyük olasılıkla ilk 11'de oynayacak. Hamit-Halil de bu konuda şanslı sayılabilecek isimler.
Ozellikle yazinin ilk bolumu durumu cok guzel ozetliyor.. Oyunculara 1 hafta tatil vermenin milli takima bir faydasi olmayacagi gibi, lig mucadelesine ne kadar sekte vurdugunu da soylemeye gerek yok sanirim.. Bu tip keyfi hareketlerle nereye varicaz bakalim..
Arkadaşlar herkes Scheva'dan çekiniyor ama bizim için tehlikeli bir isim daha va o da leverkusen'de oynayan Voronin.Gerçekten çok tehlikeli hücuma dönük bir ortasaha oyuncusu.10 numaralı formayı giyiyor.Gizli golcü.Dikkat etmek lazım.
Omur The Little Big
16-11-04, 15:25
Hasan Şaş Milli kadrodan çıkartıldı!
Türkiye'nin 2006 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Grup 5. maçında Çarşamba günü Ukrayna ile yapacağı maç öncesinde, sakatlığı süren Hasan Şaş, aday kadrodan çıkarıldı..
Menajer Can Çobanoğlu yaptığı açıklamada, Hasan'ın bugün İnternational Hospital'da bir kez daha MR'ını çektirdiklerini belirterek, ''MR sonucunda Hasan'ın sakatlığının devam ettiğini gördük ve aday kadrodan çıkardık'' dedi.
Hasan'ın adalesinde ufak bir sertlik olduğunu kaydeden Çobanoğlu, şu bilgiyi verdi:
''Hasan'ın sakatlığıyla ilgili raporlar daha önce de kulübüne gönderilmişti. Bugünkü MR sonuçlarıyla ilgili bilgi yazısını da kulüp doktorlarına gönderdik. Hasan'ın sakatlığı çok ciddi değil. Hafta sonu takımında oynayabilir. Biz riske etmemek için aday kadrodan çıkardık.''
Omur The Little Big
16-11-04, 16:07
Shevchenko İstanbul'da..
Ukrayna A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosuyla birlikte Türkiye'ye gelemeyen Andriy Shevchenko, geç de olsa İstanbul'a geldi.. Yıldız golcü hemen takımının kamp yaptığı otele gitti.
18. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Grup 5. maçında yarın Türkiye ile karşılaşacak Ukrayna'nın, Milan'da oynayan yıldızı, kafileden ayrı olarak Milano'dan geldiği Atatürk Havalimanı'nda konsolosluk görevlileri tarafından karşılandı.
Golcü futbolcu, havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlamazken, milli takımının kaldığı otele gitti.
Pazar günü NTV de Can Bartu "Shevchenko bir süperstar değil" buyurdu. Bunu en son başka bir FB li Ziya Şengül hazretleri Rooney için söylemişti hefi maçta 3 tane salladı. İnşallah Sheva da 3 tane sallamaz.
Can bartu ettiği lafın anlamsızlığını kavramış olacak ki "Çok yetenekli değil ama büyük meziyetleri var"(ne demekse) diyerek kıvırmaya çalıştı ama beceremedi. Can Bartu abim yetenek ile meziyet arasındaki farkı bi izah ederse sevinirim. :D
Ben Can Bartu'nun daha birini begendigini görmedim..
Hayatta en buyuk fantezilerimden biri bu adamların futbolunu gecmise dönüp görebilmektir :) Cunku inanılmaz ovuluyorlar;Can Bartu, Lefter, Metin Oktay, Şeref Görkey..Yani oyle futbolcuların bir daha gelmedigi soylenir hep..Acaba abartı mı gercek mi görmek isterdim..
Bu arada Can Bartu hem futbolcu hem basketbolcuymus..Hatta bir gün sabah futbol macına cıkmıs, gol atıp galip gelmelerini sağlamış..Aksam da basket macında yanılmıyorsam bize karsı 20 sayı atıp yine galibiye tasımıs..Komple sporcuymus yani Sinyor.. :)
Yahu su Shevchenko'yu ben begeniyorum ama bir turlu gozumde bir Adriano bir Henry gibi "yıldız" futbolcu olamadı.
Orhun dediginde haklisin, adam gecen hafta itibariyle italya liginde 163 macta 100 gole ulasti, gol sayisindan ote cogu sezon Milan'i tek basina sirtliyor ama hicbir zaman cok flas bir isim olmadi..
Bunun bence ilk nedeni oynadigi milli takimin, karsilastirdigin isimlerin takimlarina oranla basaridan cok uzak olmasi.. Ister istemez bu kariyerine eksi puan olarak yaziliyor..
Daha da onemlisi Shevchenko'nun bir veya birkac ozelligi ile one cikmayan komple bir futbolcu olmasi.. 3 sene kadar once okudugum bir yazida onun icin ne Crespo kadar hava hakimiyeti var, ne Inzaghi kadar hizli, ne de Vieri kadar etkili sutlari var ancak hepsinden iyi bir oyuncu deniliyordu (tabi bu ornekleri simdiki zamana uyarlamak lazim).. Yani tam olarak goze batan cok buyuk bir ozelligi yok ancak genel olarak bir forvet oyuncusunda olmasi gereken butun meziyetleri sahip.. Bir de ezbere degil dusunerek oynayan bir oyuncu..
Orhun dur bakalım Adriano daha 1-2 senedir piyasada.. Sheva yıllardır İtalya'da oynayan ve kendisini kanıtlamış bir futbolcu.. Doğanay'ın dediği gibi komple bir futbolcu , hem süratli hem etkili şutları var hem hava topları da o kadar kötü değil.. Ee daha ne isteriz bir golcüden zaten? Üstelik takip ettiğim kadarıyla kesinlikle egosu da fazla olmayan bir oyuncu üstelik çok da hırslı.. Çok dikkat etmemiz lazım bu futbolcuya yarın..
Ata abi inanırmısın ben Voronin'den daha cok korkuyorum.
Sheva'nın hicbir sey yapamayacagini dusunuyorum.
Bunun dışında Doganay abinin de dedigi gibi Sheva'nın yıldız bir isim olamaması milli takımdan kaynaklanıyor.
Sheva yıldız bir isim sadece fazla medyatik değil. Yoksa Owen'dan Trezeguet'den çok daha iyi bir oyuncu.. Hiçbir şey inşallah yapamaz ama bana da tam tersi Servet'i dağıtır gibi geliyor.
Ukrayna'yi insallah yeneriz. gucumuz var bunun icin.
Ancak benim kafamdaki skor haftalardir Ukrayna lehine 2-0..
Insallah yanilirim
A 2 Milliler Avusturya’yı rahat geçti
Future Cup Futbol Turnuvası kapsamında yapılan maçta, Türkiye (A) 2 Milli Takımı, Avusturya’yı 3-1 yenerek, grupta puanını 6’ya çıkardı. Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki maçı, ücretsiz olmasına rağmen sadece 300 kişi izledi.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
16 Kasım 2004— Millileri galibiyete taşıyan goller 41. dakikada Mehmet, 45. dakikada Güven ve 48. dakikada Ersen Martin’den geldi. Avusturya’nın tek golünü ise 64. dakikada Mair kaydetti.
TÜRKİYE (A) 2 MİLLİ: 3 - AVUSTURYA (A) 2 MİLLİ: 1
Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Sergey Tsaregradskiy xxx, Ruslan Duzmambetov xxx, Oleg Sokolov xxx (Kazakistan)
Türkiye (A) 2: Metin xx (Dk. 46 Aykut x), Gürol xxx (Dk. 60 Özgür x), Erdinç xx (Dk. 46 Orhan x), Çağdaş xxx, Adem xx, Mehmet xxx (Dk. 77 Hüseyin x), Selçuk xx (Dk. 60 Serhat x), Koray xxx, Murat xx (Dk. 46 Uğur xx), Ersen Martin xxx, Güven xxx
Avusturya (A) 2: Payer x, İbertsberger x, Berger x, Pircher x, Katzer x (Dk. 60 Mörz x), Scharner x (Dk. 71 Yüksel x), Garics xx, Kovacevic xx, Dollinger x (Dk. 64 Samuel x), Linz x (Dk. 46 Pichlmann x), Wallner x (Dk. 46 Mair xx)
Goller: Dk. 41 Mehmet, Dk. 45 Güven, Dk. 48 Ersen Martin, Dk. 64 Mair Sarı Kartlar: Dk. 15 Pircher (Avusturya), Dk. 31 Gürol, Dk. 63 Orhan (Türkiye)
İLK YARI
Future Cup Futbol Turnuvası kapsamında yapılan maçta Türkiye (A) 2 Milli Takımı, Avusturya önünde ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.
2. dakikada Güven’in soldan çizgiye kadar inip yaptığı ortasında Ersen Martin’in vuruşunda kaleci Payer, topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.
21. dakikada Mehmet’in ceza sahası dışından sert vuruşunda top yandan az farkla auta gitti.
27. dakikada Selçuk’un ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Mehmet’in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Payer’de kaldı.
39. dakikada Mehmet, ceza sahası içinde topu yanında bulunan Ersen Martin’e çıkardı, bu futbolcunun vuruşunda kaleci tehlikeyi yumruklarıyla uzaklaştırdı. 41. dakikada Gürol’un ara pasıyla ceza sahasına soldan giren Mehmet, kalecinin sağından topu filelere gönderdi: 1-0
45. dakikada kaleci Payer’in yumrukladığı topu ceza sahasının hemen dışında önünde bulan Güven, sert vurdu, savunmaya çarpan top filelere gitti: 2-0 Maçın ilk yarısı Türkiye (A) 2 Milli Takımı’nın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.
İKİNCİ YARI
48. dakikada Gürol’un soldan ceza sahasına gönderdiği topla buluşan Ersen Martin, şık bir hareketle rakibinden sıyrılıp, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-0
64. dakikada ceza sahası içinde müsait pozisyondaki Mair, topu kaleci Aykut’un sağından ağlara bıraktı: 3-1
75. dakikada Koray’ın aşırtma pasıyla ceza sahasına giren Ersen Martin’in vuruşunda top, az farkla yandan auta gitti.
88. dakikada Orhan’ın sağdan ortasında Ersen Martin topu kontrol edip yanındaki Koray’a bıraktı. Bu futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe çarpıp sahaya döndü.
Kalan sürede başka gol olmayınca karşılaşma A 2 Milli Takımımızın 3-1’lik galibiyetiyle sona erdi.
MAÇA İLGİ YOKTU
Future Cup Futbol Turnuvası kapsamında oynanan Türkiye-Avusturya (A) 2 milli maçına sporseverler ilgi göstermedi.
80 bin kişi kapasiteli Atatürk Olimpiyat Stadı’nda sağanak yağış altında oynanan karşılamada, tribünde yaklaşık 300 izleyici yer aldı.
Taraftarları stada getirmek için Taksim, Gaziosmanpaşa ve Bakırköy’den İETT otobüs seferleri düzenlendi. Taraftarlar, karşılaşmayı ücretsiz izlerken, buna rağmen tribünler boş kaldı. Karşılaşmayla birlikte stadın yeni yapılan skorbordu da hizmete girdi. Ayrıca, Galatasaray Kulübü’nün yaptırdığı rüzgar panellerinin ön bölümü de açılarak, rüzgarın etkisi az da olsa engellendi. Maçı, Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal da izledi.
Ümitler, İbrahim'le yeşerdi..
Türkiye Ümit Milli Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde karşılaşığı Ukrayna Ümit Milli Takımı'nı İbrahim Akın'ın attığı tek golle 1-0 yenmeyi bildi..
NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR..
Türkiye ile Ukrayna ümit milli futbol takımları arasında oynanan Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçını, yaklaşık 5 bin sporsever izledi.
BJK İnönü Stadı'nda yapılan karşılaşmada, kale arkası tribünler tamamen boş kalırken, müsabakada kapalı ve numaralı tribünlerde yaklaşık 5 bin taraftar milli takıma destek verdi.
Karşılaşmanın şifresiz olarak televizyondan naklen yayınlanması ve İstanbul'daki sağanak yağış, biletlerin 1 ve 2 milyon lira olmasına rağmen taraftarların karşılaşmaya olan ilgisini azalttı.
Maç öncesinde Bayhan Gürhan ile Emrah Keskin, sporseverlere konser verdi.
Müsabakayı izleyenler arasında Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, Arnavutluk Teknik Direktörü Hans Peter Briegel, Fenerbahçe Antrenörü Roland Koch, Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Kıvanç Oktay, Gençlerbirliği Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav da yer aldı.
Maçı yaklaşık 80 kişilik Ukraynalı taraftar grubu da izledi. Karşılaşma öncesinde Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcularından merhum Şeref Görkey'in anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
-TÜRKİYE: 1 - UKRAYNA: 0-
Stat: BJK İnönü
Hakemler: Alan Kelly xxx, Barry Mcdonnell xxx, Ciaran Delaney xxx (İrlanda Cumhuriyeti)
Türkiye: Fevzi xx, Mehmet Topuz xxx (Dk. 89 Ali ?), Bekir xx, Muhammed Hanifi xx, Mahmut Hanefi xx, Fahri xxx, Sabri xx (Dk. 67 Umut x), Mehmet Çoğum xx, Adem xxx, Semih xxx, İbrahim xxx (Dk. 67 Tayfun x)
Ukrayna: Shyryayev xx, Ishchenko xx, Yatsenko xx, Chygrynskyy x, Romanchuk xx, Samborskyy xx, Cheberyachkox x (Dk. 46 Rozhok x), Aliyev xxx, Pukanych x (Dk. 63 Gladkiyy x), Vorobey xx (Dk. 75 Sytnyk x), Milevskyy xx
Gol: Dk. 25 İbrahim
.: İLK YARI :.
Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası 2. Eleme Grubu 5. maçında Türkiye, Ukrayna karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.
Karşılaşmanın ilk yarısında grup lideri rakibi karşısında daha etkili bir oyun ortaya koyan Türkiye, 25. dakikada İbrahim'in attığı golle devreyi önde kapamayı bildi.
2. dakikada sağdan Mehmet Topuz'un ceza sahasına gönderdiği topa Ukrayna savunması ayak koydu. Savunmadan seken meşin yuvarlakla ceza yayı üzerinde buluşan İbrahim'in sert vuruşunda top, yandan auta çıktı.
3. dakikada kaleyi karşıdan gören pozisyonda, yaklaşık 25 metreden Adem'in sert şutunda top, üst direğe çarparak auta gitti.
16. dakikada soldan İbrahim'in kullandığı serbest vuruşta, topa müdahale etmek için kalesini terk eden Shyryayev, meşin yuvarlağı yumruklamak isterken sakatlık geçirdi. Kalecinin yerde kaldığı pozisyonda, Mehmet Topuz'un boş kaleye ceza alanı dışından vuruşunda, top farklı biçimde üstten dışarı çıktı.
25. dakikada ceza alanının sağında Semih'in pasıyla topla buluşan İbrahim, meşin yuvarlığı uzak direk dibinden filelere göndererek Türkiye'yi 1-0 öne geçiren golü attı.
39. dakikada soldan Semih'in ortasına ceza alanı içinde İbrahim'in kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.
Kalan dakikalarda sonuç değişmedi ve ilk yarı Türkiye'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
.: İKİNCİ YARI :.
Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası 2. Eleme Grubu 5. maçında Türkiye, grup lideri Ukrayna'yı 1-0 yenerek puanını 8'e çıkardı.
Türkiye, bu yarıda daha temkinli bir oyun sergilerken, oyunu iyi kontrol etti ve ilk yarıda attığı tek golle maçtan galip ayrılmayı bildi.
47. dakikada Chygrynskyy'in sol çaprazdan kaleciye pasında top kaleciyi geçerek filelere yöneldi. Kaleci Shyryayev hızlı bir şekilde geri koşarak, meşin yuvarlağı ayağıyla kornere attı.
53. dakikada Mehmet Topuz'un uzun pasıyla kendi yarı alanından topla çıkarak, sağdan ceza alanına kadar giren Sabri'nin sert vuruşunda, top üst direğe çarparak auta gitti.
68. dakikada Aliyev'in hafif sağ çapraztan kullandığı serbest atışta, top yandan auta çıktı.
88. dakikada ani gelişen Türkiye atağında, Semih'in ceza alanı dışından zor pozisyonda vuruşu autla sonuçlandı.
89. dakikada Aliyev'in kullandığı serbest vuruşta, kaleci Fevzi topu yumruklarıyla kornere çeldi.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Türkiye, Ukrayna'yı ilk yarıda attığı golle 1-0 yendi.
Ümit milliler, gruptaki 5. maçları sonunda 8 puanla 3. sırada yer aldı. Gürcistan'ı 4-2 yenen Danimarka 10 puanla grup liderliğine yükselirken, Ukrayna 9 puanla 2. sıraya geriledi.
Ümit Milli maçta Çarşı hic durmadan BJK lehine tezahürat yaptı; cogunukla Fenere olmak üzere bize de küfür etti..Macın uzatma dakikalarında millet ıslıklarken Ukrayna'nın ataklarını, en azından o zaman katılmalarını bekledim ama onlar yine OOOO İbrahim Akın tezahüratı yapıyorlardı..
Ümitlerden İbrahim Akın haricinde bir tane alalım denebilecek adam yok..Belki kaleci Fevzi Elmas..Cok begeniyorumm O'nu, ama Aykut varken O'na da gerek yok..Bir de Rasit nasıl bu Semih'e tahammül ediyor kac mactır anlayabilmis degilim..
Serkan1905
16-11-04, 23:28
Futbol güzel. Oyuncular cok kaliteli. Yani bir saymaya baslasak: Necati, Tuncay, Nihat, Emre, Yildiray, Hamit, gökdeniz... onlarda bir schevchenko, o kadar.
bu maci alacagiz insaallah...
Umit milli takimin hali icler acisi gercekten.. Bu aksamki mactan sonra bana oyle geliyor ki Hakan Sukur efsanesi daha en az 10 sene devam eder, cunku ne yazik ki bu ulkeden forvet cikmiyor.. Semih'in hali ortada bir ara Huseyin vardi ki o bence Semih'ten de kotu.. Umut girdi sonradan (Ankaragucunde oynayan?), dilerim Rasit hoca buyuk takimda oynayan oyunculari kayirmiyordur.. Bilemiyorum ama Umut heralde bu Semih'ten kotu olamaz..
Tribunler ise sikintidan ne yapacagini sasirdi ve ozellikle ikinci yari besiktas tezahuratlariyla gecti.. Ayip diyesim geliyor ama hic olmazsa ses oldu, besiktasa da bagirmasalar uyuycaklardi oynanan oyun yuzunden..
Ben karşı takımdan daha çok oyuncu beğendim.Örneğin Vorobey ve Aliyev.Ayrıca 10 numaraları da iyi bir oyuncu.
10 numaraları Milevsky'yi ben de cok begendim..Ayagına cok haki, cok teknik bir oyuncu..Gelecegi parlak..
Semih denen kazma adam bu ülkenin geleceğiyse aynen Sheva'nın dediği gibi vay bizim halimize.Umut bence(her ne kadar eski formundan uzaksa da) bu takımın banko adamı olmalıdır.Samsun'lu Caner vardı,acep onun yaşı mı tutmuyor Ümit'ler için?
Ray52Lewis
17-11-04, 16:09
Bugün maci almak istiyorsak en az iki gol atmamiz gerekecek, bundan hic süphem yok, tüm defansimiz Shevchenko´ya yüklense bile onun yaninda su anda cok formda olan Voronin oynayacak, orta sahalari da fena degil, kesin bir gol bulacaklar gibime geliyor, Shevchenko böyle bir defansi affetmez...
Insallah yinede kazanan biz oluruz...
türkiye 0-2 ukrayna
ersun yanal balonu bu macta patliyo
SuperCimBom
17-11-04, 21:09
bu maci alsakda INSALLAH yanal EN KISA ZAMANDA BASIMIZDAN GIDER!!!
REZILLIK!!!! BU HERIFI BU TAKIMA GETIRENDE,TUTANDA REZIL....!!!!
GETIR IYI BIR YUNAN TDyi BUNDAN IYIDIR ALLAHIN FEBELISI!! ... VAR SANKI SERVETTE,FATIH TEKKEDE!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
3 sene kadar once okudugum bir yazida onun icin ne Crespo kadar hava hakimiyeti var, ne Inzaghi kadar hizli, ne de Vieri kadar etkili sutlari var ancak hepsinden iyi bir oyuncu deniliyordu (tabi bu ornekleri simdiki zamana uyarlamak lazim).. Yani tam olarak goze batan cok buyuk bir ozelligi yok ancak genel olarak bir forvet oyuncusunda olmasi gereken butun meziyetleri sahip.. Bir de ezbere degil dusunerek oynayan bir oyuncu..
Bir özelligini daha izliyoruz bu gece.. Mükemmel uzun ve derinlemesine pasları.. Sanki cok iyi bir oyun kurucu gibi cok isabetli paslar atabiliyor. Hakikaten kusursuz bir oyuncu ve Voronin'le cok iyi bir ikili olusturuyorlar..
"Shevchenko kim" diye bagiran Hincal'inda futboldan ne kadar anladigini herkes görmüstür sanırım!
Bu arada Avrupa'da güclü takımlar önünde rezil olan Servet, Deniz gibi oyuncuları inatla oynatan Ersun Yanal'a da yazıklar olsun.. Hava topları dısında hicbir özelligi olmayan Servet'i bugün kontratak oynayacak olan Ukrayna forvetlerinin önüne atmak nasıl bir mantıktır? Daha sahaya cıkarken rezil olacagı belliydi. Bir teknik adam nasıl göremez bunu anlasılır gibi degil. Cok yazık oluyor kendi evimizde oynanacak bir dünya kupasına katılamayacagız bu gidisle :(.
Parma Maniac
17-11-04, 21:21
yazık..
Bu arada Danimarka deplasmanda 2-1 öne gecti, bari o mac berabere falan bitse..
bye bye germany... hedef 2008 avrupa sampiyonasi ...
ersun sagolsun :evil:
Georgien - Dänemark 2:2
fenERSUN .... tuncay son haftalarda ne .. yemiste 25. dakikada kurtarici olarak koyuyorsun, necatinin halen ne isi var yedeklerde? tuncay balonu kendisini emre sandi herhalde her hareketi top kaybi....
helesükür necati girmis, almanya macini seyrederken kacirdim....
bu maci bu ugursuz stada alanin aklina .....
tuncay ne ise yarar, söyleyebilen varmi? tek olumlu hareketi yok....
necati gol atti ama 1 metre kadar ofsaytti ve sayilmadi :/
fatih tekke, tuncay sanli, gökdeniz, hüseyin cimsir, ümit özat, deniz boris, servet cetin 1 varlik göstermedi.... emre ve sonradan giren necati ve yildiray döktürüyo... fenERSUN :twisted: :twisted: :twisted:
Maci izleyemiyorum ama galiba Emre dokturuyomus ?
Parma Maniac
17-11-04, 22:17
Maci izleyemiyorum ama galiba Emre dokturuyomus ?walla mükemmel oynadı.. topu her alışında rakibini geçti, oyunu açmaya çalıştı.. harikaydı gerçekten ama yetmiyor ki tek kişi..
az icin 4-0 yapacakti shevchenko, 50 metreden attigi top ile...
Emre bugun mukemmel futbol oynadi. Sahanin en iyi 3 oyuncusundan biriydi bence.. Bu arada 3 oldu. Tribunler Ersun istifa diye bagiriyor. Kim ne derse desin koskoca Turk milli takiminin kendi evinde 3-0 yenilmeye hakki yoktur. Ersun Yanal bunun hesabini vermek zorunda.
rezalet bitti, olan yine biz gurbetcilere olacak, yarin dinle bakalim serefsizleri....
bu arada: KONUSMA ILKER YASiN, SUS 2 REKAAT BE!
Ata abi inanırmısın ben Voronin'den daha cok korkuyorum.
Sheva'nın hicbir sey yapamayacagini dusunuyorum.
Bunun dışında Doganay abinin de dedigi gibi Sheva'nın yıldız bir isim olamaması milli takımdan kaynaklanıyor.
Hakikaten hiçbir şey yapamadı Orhun sadece tek başına takım olduğunu ispatladı.
Ben bu maç için yorum yapmak istemiyorum böyle kötü bir kadro sürülmez Yanal'ın yalan bir TD olduğunu bir kez daha gördüm.. 1 haftadır yiyip içip Gora'ya giden futbolculara da sevgilerimi yolluyorum
SuperCimBom
17-11-04, 22:25
rezalet bitti, olan yine biz gurbetcilere olacak, yarin dinle bakalim serefsizleri....
bu arada: KONUSMA ILKER YASiN, SUS 2 REKAAT BE!
AYNEN!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
HEMEN STADDAN ISTIFASINI VERSIN ! :evil: :evil:
avrupada 3 maçta 13 gol yemiş defansı (ve kaleciyi) oynatırsan 3 gol yemen çok çok normal!
aynen gslee..
biraz delikanlilik varsa istifa eder
Turkiye Dunya 3. oldugunda da soylemistim simdi gene soyluyorum Turkiye'den bi seyolmaz..
Kisa ve öz..
Onu neden oynatiyo bunu neden oynatiyor demek kolay.. Siz kimi oynatirdiniz ? Herkesin diline pelesenk olmus gidiyor "Neden Umit Ozat oynadi, neden Deniz oynadi?" falan filan.. Kim var ki oynayacak ? Pires, Nedved, Vieira var da Ersun Yanal mi oynatmiyor?
unutmadan deniz-servet ikilisinden yeni bir uche-högh mü yaratılmaya çalışılıyor?
eger öyleyse kusura bakmasınlarda malum ikili diğerinin yan sanayiisi bile olamaz :roll:
Turkiye Dunya 3. oldugunda da soylemistim simdi gene soyluyorum Turkiye'den bi bok olmaz..
Kisa ve öz..
Onu neden oynatiyo bunu neden oynatiyor demek kolay.. Siz kimi oynatirdiniz ? Herkesin diline pelesenk olmus gidiyor "Neden Umit Ozat oynadi, neden Deniz oynadi?" falan filan.. Kim var ki oynayacak ? Pires, Nedved, Vieira var da Ersun Yanal mi oynatmiyor?
en azından sol ayağıyla topa vurabilecek (ümit gibi dürtmeyecek) onlarca oyuncu var!
A2 milli takıma bir bak istersen!
Genco sağ bekte Cihan veya Ali Güneş sol bekte de H.Ünsal çok rahat oynar bence..
Ayrıca kaç maçtır hiçbir şey yapmayan Nihat'ın yerine Necati veya Tuncay ile de başlayabilirdik.
M.Yasin Cakmak
17-11-04, 22:45
Eğer bu ülkede bu defanstan daha iyi defans çıkmıyorsa ben 70 milyon nüfusumuz olduğuna inanmam Ceyhun.
Çıkarabilecek en kötü savunma.
Turkiye Dunya 3. oldugunda da soylemistim simdi gene soyluyorum Turkiye'den bi bok olmaz..
Kisa ve öz..
Volkan/Aykut
Fatih Sonkaya - Bülent Korkmaz - Ibrahim Toraman - Hakan Ünsal
Ali Günes - Yildiray - Emre - Ibrahim Akin
Necati - Ümit Karan/Tuncay
Bundan önce Ersun Yanal Ersun Yanal diyenler artık Ersun Yanal'ın ne olduğunu gördü sanırım.Bu adam milli takım yönetecek adam mı ya?Evet bugüne kadar bazı takımlarda iyi bi yönetim gösterdi sandık ama düşünecek olursak daha önceki TD si olduğu takımlardaki oyuncular ya yükselme hırsı içinde yada GS,Fb,BBK gibi büyük takımlardan düşüşe geçmiş oyuncuların yeniden yükselme hırsı ile mücadale eden oyunculardan oluşuyordu.GS,Fb,BBK gibi takımlarda asker olmaz herkes komutandır.İşte böyle bir takımı yönetebiliyorsan ben sana TD derim.Sen tut zoru başarıp böyle komutanlardan oluşan bir takımı idare edeme beceriksiz piyade.
Okan ve Deniz'e 90 dakika sabretti adam helal olsun ne diyeyim bi Emre vardı biraz iş yapan geri kalanlarımız sağolsun ortada kuyu var yandan geç oynadı.Emre gibi performansı yüksek bi oyuncunun pili bitmek üzereyken Yıldıray'ı sahaya aldı.Zamanında alınsa çok değişik şeyler olabilirdi.
PS:Neyse ya acaip sinirliyim zaten futboldan da anlamam iyisimi ben gidip bi kaç kutu sakinleştirici alayım.
Aslan Suat
17-11-04, 22:53
ya bu Nihat kim ya allah askina. bu ne böyle ya, ne rezillik bu. adam kendini gercekten bi bok zanediyor, herhalde Ronaldo ile ayni sayida gol atti diye star oldu. her serbest vurusun basina kaleye sut atilmazki. 30-40 metre tanimiyor rastgele cekiyor, sifira yakin pozisyonlardada serbest vuruslari kaleye sut olarak kulaniyor. takim nedir bilmiyor herif (aslinda küfürleri sayiyorum ama buraya yazamiyorum), kendine oynuyor, hele ilk pozisyonda bos olan Fatihe pas vermemesi tam aptalik.
FAtih Nihat 2 lisinin ne kadar bomba olduğunu bir kez daha gördük. Tamam Nihat büyük topçu ama Milli takıma ne verdi şimdiye kadar? İlk dakikada sıfırdan kaleye vuran laubali herifin bir daha bu takımda yeri olmamalı.
Fatih'i izmir dönemlerinden bilirim. Biraz marke et biraz kapan adam hiçbir halt yapamaz. Kazma dediğimiz Hakan Şükür'ün ne derece önemli olduğunu herkes bir kez daha görmüştür umarım. Atılan tek bir hava topuna kafa vuramadı FAtih. 90 dk boyunca saklambaç oynadı. Milli takım forması bu kadar ucuz olmamalı.
Genco sağ bekte Cihan veya Ali Güneş sol bekte de H.Ünsal çok rahat oynar bence..
Ayrıca kaç maçtır hiçbir şey yapmayan Nihat'ın yerine Necati veya Tuncay ile de başlayabilirdik.
Ata dalga mi geciyosun Allahini seversen..
Cihanmis, Ali Gunesmis, Unsalmis.. Bunlarin oynayanlardan ne farki var ki ? Simdi tek tek maclarindaki performanslarini irdelemeyelim istersen cunku konu cok uzayacak.. Hepsi ayni kardesim.. 70 milyonluk Turkiye adam gibi sag ve sol bek yetistiremiyor bu kadar basittir bu olay..
Kac mactir hicbir sey yapmayan Nihat'in yerine kac mactir ne yaptiklari belli olmayan Tuncay ve Necati ile baslasak da ne olurdu ki ?
Danimarka macinda da hemen hemen bu futbolcular oynamisti ama o zaman forumda methiyeler duzulmustu. Ayni futbolcular bu skoru alinca tu kaka oluyor.. Skor yazarligindan baska birsey degil yani..
Turkiye'nin kapasitesi bu kadar.
Kisa ve öz..
Volkan/Aykut
Fatih Sonkaya - Bülent Korkmaz - Ibrahim Toraman - Hakan Ünsal
Ali Günes - Yildiray - Emre - Ibrahim Akin
Necati - Ümit Karan/Tuncay
Bu kadro ile ciktin diyelim ve 5 tane yedin.
Kendi takimlarinda oynayamayan Volkan/Aykut, Bulent, Yildiray, Umit Karan icin medyaya ne diyebilirsin hic dusundun mu ?
Adami linc ederler.. Ertesi gun de milli takimi yonetmek yerine FM'de bi takim alir onu yonetirsin.
Eğer bu ülkede bu defanstan daha iyi defans çıkmıyorsa ben 70 milyon nüfusumuz olduğuna inanmam Ceyhun.
70 milyon nufuslu bir ulke oldugumuza inan ama ne kadar egitimden geri kaldigimizi da bil..
Bu isler nufusla da olmuyor iste.. O zaman Cin'in her dunya kupasini almasi lazim..
Kendi takimlarinda oynayamayan Volkan/Aykut, Bulent, Yildiray, Umit Karan icin medyaya ne diyebilirsin hic dusundun mu ?
bunlar icin ne dediysen aynisini onlar icinde diyeceksin, sýkýyorsa tabi... ah ah, fatih hoca olacakti takimin basinda...
(dikkat biraz)
Ata dalga mi geciyosun Allahini seversen..
Cihanmis, Ali Gunesmis, Unsalmis.. Bunlarin oynayanlardan ne farki var ki ? Simdi tek tek maclarindaki performanslarini irdelemeyelim istersen cunku konu cok uzayacak.. Hepsi ayni kardesim.. 70 milyonluk Turkiye adam gibi sag ve sol bek yetistiremiyor bu kadar basittir bu olay..
Cok fazla alternatif olmadigina katiliyorum ama hala formda bir Alpay var Japon liginde. Bu Servet ve Deniz'den kotu olabilecegini akliniz aliyor mu? Tabii Japon liginden oyuncu oynatilmaz diye bir kanun yoksa!
Birde kim ne derse desin Hakan Unsal cok buyuk bir tecrubedir (ve bu sene form durumu hic fena degil). Milli takimlari biraz irdelerseniz goruceksiniz ki genellikle savunma hatlarini 30 civari yas veya daha ustu tecrubeli oyuncularindan olustururlar. Savunma hattinda tecrubeye buyuk onem verirler. Cunku savunma hata yapmadigi muddetce her maci kazanabilirsiniz. Hatayida acemilerin tecrubelilerden fazla yapma ihtimali cok daha fazladir..
Aslan Suat
17-11-04, 23:16
70 milyon nufuslu bir ulke oldugumuza inan ama ne kadar egitimden geri kaldigimizi da bil..
Bu isler nufusla da olmuyor iste.. O zaman Cin'in her dunya kupasini almasi lazim..
senin mantigina görede Brezilya, Arjantin ve Uruguay gibi ülkeler Dünya Sampiyonu olmamasi gerikiyordu. egitimde bu 3 ülke bizdende geri.
Bu takımın Ersun Hoca ile finallere gitmesi imkansız. Bence yarın işine son verilmeli. Finallere taşıyacak hazırda tek isim var o da Terim. Her ne kadar 2 senelik performansını beğenmesek te takımı toparlayacak tecrübeye ve karizmaya sahip bir hoca. Levent Bıçakçı'nın yterinde olsam yarın ersunu yollar Terim i başa geçiririm.
Cok fazla alternatif olmadigina katiliyorum ama hala formda bir Alpay var Japon liginde. Bu Servet ve Deniz'den kotu olabilecegini akliniz aliyor mu? Tabii Japon liginden oyuncu oynatilmaz diye bir kanun yoksa!
Birde kim ne derse desin Hakan Unsal cok buyuk bir tecrubedir (ve bu sene form durumu hic fena degil). Milli takimlari biraz irdelerseniz goruceksiniz ki genellikle savunma hatlarini 30 civari yas veya daha ustu tecrubeli oyuncularindan olustururlar. Savunma hattinda tecrubeye buyuk onem verirler. Cunku savunma hata yapmadigi muddetce her maci kazanabilirsiniz. Hatayida acemilerin tecrubelilerden fazla yapma ihtimali cok daha fazladir..
Olmaz cozker olmaz.. Senol Gunes'i elestirmelerinden biri de o sebep yuzundendi. Ama noldu? 2006'ya Alpay'la mi Hakan'la mi gideceksin diyip onu da bezdirdiler.. Ki haksiz da sayilmazlar..
Simdi Hakan'i, Alpay'i, Bulent'i, Unsal'i koyup 2006 Almanya'ya gittik.. Bu 35'liklerle turnuvada ne yapabiliriz ?
senin mantigina görede Brezilya, Arjantin ve Uruguay gibi ülkeler Dünya Sampiyonu olmamasi gerikiyordu. egitimde bu 3 ülke bizdende geri.
:mrgreen:
Egitimden derken herhalde Milli Egitim bakanliginin acizliginden bahsetmek istemedim. Futboldaki egitimdi oradan kastim..
Bak 10 milyon bile olmayan Hollanda'ya.. Dunya futboluna nasil damgalarini vurmuslar bir de 70 milyonluk Turkiye'ye bak..
Futbolcuyu yetistiremiyoruz, egitemiyoruz.
imparator gelecek, dertler bitecek
Ha bir de belirtmeden gecemeyecegim.
Sakin ola ki Ersun Yanal'i savundugumu dusunmeyin. Ben futbolumuzun acizliginden bahsetmek istedigimden dolayi bunlari soyluyorum..
M.Yasin Cakmak
17-11-04, 23:28
Oynatan oynatıyor Ceyhun, bence abartıyorsun.
Bu adamları seçersen sonuç böyle olur,normaldir.
Olmaz cozker olmaz.. Senol Gunes'i elestirmelerinden biri de o sebep yuzundendi. Ama noldu? 2006'ya Alpay'la mi Hakan'la mi gideceksin diyip onu da bezdirdiler.. Ki haksiz da sayilmazlar..
Simdi Hakan'i, Alpay'i, Bulent'i, Unsal'i koyup 2006 Almanya'ya gittik.. Bu 35'liklerle turnuvada ne yapabiliriz ?
Eskilere umut baglamak kotu olsa da, hakikaten yeniler de pek umut vermiyor.
Del Bosque bile Cagdas, Toraman gibi genc defans oyunculari varken Mustafa Dogan'a, Emre Asik'a falan sans vermeye basladi. Yeni oyuncular ne yazik ki su an pek iyi degiller, iyi olup olamayacaklari da mechul.
Yillardir Emre Belozoglu disinda adam gibi genc bir ortasaha oyuncusu cikmadi. Sabri'den umitliydim ama o da gelisme gosteremiyor.
Yeni neslin en iyi oyunculari Ibrahim Akin ve Tuncay, onlar da forvet. Defans ne olacak? Kaleci nereden yetisecek? Fenerli Volkan geliyordu guya, Rustu'yu koydular onune. Onun hali de ortada.
Tugay'in yerine koyacak kim var? Yani oyle bir durumdayiz ki, iki ucu seyli degnek.
Gokdeniz'i ne kadar elestirsek de, alternatifi yok. Keza Nihat'da oyle. Kotu de oynasa milli takimdan kesilmesi zor bir oyuncu. Su duruma gore Hakan Sukur'un de oynamasi gerekebilir ama 33-34 yasinda oyunculardan nereye kadar faydalanabiliriz bilemiyorum. Simdi gruptan cikmamizi saglasalar, 2006'da oynamalari imkansiz, o zamana kadar yeni takimin iskeletini nasil olusturacagiz?
Gonul isterdi ki Servet, Deniz falan boyle kotu olmasin. Belki bu hatalari yapa yapa yapmamayi ogrenirler.
Tamamda bunlari birer birer elemine edeceksin. Hepsini ayni anda silip yerine caylaklari koyuncada savunman boyle kevgire donuyor. Bu arada yukarda saymayi unuttum ama Emre Asik'ta alternatifler arasinda iyi bir tercih olabilir..
Ayrica herkes Fatih Terim diyip duruyor ama Rasit Cetiner'e de cok ayip oluyor. Yillardir umit milli takimda basaridan basariya kosuyor, kendi yetistirdigi bir jenerasyon var. Bence Senol Gunes'ten sonra o hakediyordu A milli takimin basina gecmeyi. Devamli umit milli takim basinda kalir ve yukseltilmezse onunda sevki kirilir yakinda..
Aslan Suat
17-11-04, 23:43
onuda ekleyeceksin sevgili Genco, öyle yazmissinki aynen benim anladigim gibi anlasiliyor :D
ama futbol egitimi dedinde, Ukraynanin futbol egitimi bizden dahami iyi, yada Avrupa Sampiyonu olmus Yunanistanin, yada Portekiz.
Oynatan oynatıyor Ceyhun, bence abartıyorsun.
Bu adamları seçersen sonuç böyle olur,normaldir.
Abartiyorum Yasin..
Sen olsan kimi cikarirdin ilk 11'de soyle bakalim bugunku kadrodan ne kadar farkli olacak gorelim..
luteum'a katiliyorun zaten benim soylediklerime paralel seyler soylemis..
cozker abi bizden birsey olmaz bu kadar diyorum ben.. Diyelim ki tecrubelilerle Dunya kupasina katildik.. O turnuvada 35'lik adamlari oynatirsan seni maymuna cevirirler eger oynatmayip genclerle cikarsan gene maymuna cevirirler cunku gencler ilk tecrubelerini dunya kupasinda oynayarak edinecekler bu da abest olur..
En mantiklisi yavas yavas tecrubelileri kadro birakarak genclere daha cok onem verip oyle dunya kupasina katilmak.. Genclerle de oynayinca bu tip sorunlar oluyor iste 3 tane salliyolar yerimize oturuyoruz.
Koskoca Turkiye'de adam gibi sag ve sol bek yok ya.. Boyle sey olur mu Allah askina?
Aslan Suat: Gorunuse gore daha iyi.. Ukranya bugun buraya gelip sansa almadi 3 puani.. Catir catir oynayip bizi rezil ederek aldilar.. Unutma ki ilk yari biri bos kaleye ve ikinci yarida 3-0 oldukdan sonra bir tane daha kacirdilar.. Normalde 5-0 biterdi bu mac yani..
Aklima simdi geldi.. Lucescu simdi kis kis guluyodur.. Adamla Ukranya ligine gitti baska takim almadi diye dalga gecmistik..
Turkiye Dunya 3. oldugunda da soylemistim simdi gene soyluyorum Turkiye'den bi seyolmaz..
Kisa ve öz..
sevgili genco
kim oytnayacak demişsin bu tartışılabilir ancak kimin oynamayacağını söyliyeyim. 3 avrupa kupası maçında 10 tanesi bariz defans hatalarından 13 gol yiyen bir savunma oynamayacak. görünen köy klavuz istemiyor. biraz yetenekli olan ve bu savunmanın üstüne giden forvetlerin bu herifleri nasıl kevgire çevirdikleri ortadayken bu adamlarla milli takım kurmanın nedeni ancak bazı kişisel çıkarlar olabilir başka mantıklı açıklaması yok.
Genco ben bizdeki sağ bek sol bekler çok iyi demedim ama elinde daha iyisi varken Ümit ve Deniz'i oynatmanın hiçbir manası yok.. Yoksa ben de her zaman Türkiye'de defans oyuncusu yetişmediğini söyleyenlerdenim.. Ama yetişmiyor diye de zorlama bek oyuncularını oynatmanın hiçbir anlamı yok..
sevgili genco
kim oytnayacak demişsin bu tartışılabilir ancak kimin oynamayacağını söyliyeyim. 3 avrupa kupası maçında 10 tanesi bariz defans hatalarından 13 gol yiyen bir savunma oynamayacak. görünen köy klavuz istemiyor. biraz yetenekli olan ve bu savunmanın üstüne giden forvetlerin bu herifleri nasıl kevgire çevirdikleri ortadayken bu adamlarla milli takım kurmanın nedeni ancak bazı kişisel çıkarlar olabilir başka mantıklı açıklaması yok.
Baggio abim,
Bende diyorum ki Turkiye ligindeki diger oyuncularda bugun oynayanlarin ayarinda yani aralarinda cok buyuk fark yok ve bahsettigin defans Turkiye liginde en az gol yiyen defans onu da belirteyim..
Ben bu defans kurgusu dogrudur demiyorum ellimizde daha iyi olmadigi soyluyorum..
Eger bugunku oyunculardan daha iyi oyuncular varsa soyleyin bizde harbiden bunu niye oynatmadi diye tartisalim..
Mesela, Kimi koysaydi sol bek'e ? Ibrahim Uzulmez'i mi yoksa Hakan Unsal'i mi ?
Genco ben bizdeki sağ bek sol bekler çok iyi demedim ama elinde daha iyisi varken Ümit ve Deniz'i oynatmanın hiçbir manası yok.. Yoksa ben de her zaman Türkiye'de defans oyuncusu yetişmediğini söyleyenlerdenim.. Ama yetişmiyor diye de zorlama bek oyuncularını oynatmanın hiçbir anlamı yok..
Ata dedigim gibi.. Yok abi daha iyisi yok..
Ben Hakan Unsal'in Deniz'den daha iyi olduguna katilmiyorum.. Zorlama bek oynatmanin hicbir anlami yok diyorsun ama Cihan'i oynatabilirdi diyosun. Pardon ama Cihan'in asil yeri sag bek mi ? Yani Cihan zorlama bek kategorisine girmiyor mu ?
biraz yetenekli olan ve bu savunmanın üstüne giden forvetlerin bu herifleri nasıl kevgire çevirdikleri ortadayken bu adamlarla milli takım kurmanın nedeni ancak bazı kişisel çıkarlar olabilir başka mantıklı açıklaması yok.
Kisa ve öz..
sevgili genco
kim oytnayacak demişsin bu tartışılabilir ancak kimin oynamayacağını söyliyeyim. 3 avrupa kupası maçında 10 tanesi bariz defans hatalarından 13 gol yiyen bir savunma oynamayacak. görünen köy klavuz istemiyor.
eğer sen hala bu adamları oynatıyorsan bana kimse kişisel çıkarların için takım kurmadığını anlatmasın.
benim için milli takımda yaşlı ya da genç oyuncu kavramı yoktur iyi ve formda oyuncu kavramı vardır.örneğin bülent galatasarayda geçen sene ki futbolunu oynuyorsa milli takıma alacaksın kardeşim. 2006 da oynamaz diye düşünemezsin. ilk işimiz oraya katılmak. oyuncu yetiştireceğiz diye milli takıma servet gibi adamları doldurursak böyle onların oynayacağı turnuvaya da katılamayız. milli takım oyuncu yetiştirme platformu değildir hazır oyuncuyu oynatırsın.
bu kadar konuştun kadron nasıl olurdu diyorsan bana göre şu anki form durumuna göre
Rüştü
Cihan(Ali Güneş)-Tolga-Emre Aşık-Hakan Ünsal
Gökdeniz-Yıldıray-Ümit Özat(İbrahim Akın)-Emre
Necati-Fatih
Kontrollü ya da saldıran oyun anlayışına göre Cihan - Ali Güneş ve Ümit - İbrahim tercihlerini yapardım.
Not: PARDON İLK MESAJ GİTMEDİ SANDIM TEKRARLAR İÇİN KUSURA BAKMAYIN
Rüştü
Cihan(Ali Güneş)-Tolga-Emre Aşık-Hakan Ünsal
Gökdeniz-Yıldıray-Ümit Özat(İbrahim Akın)-Emre
Necati-Fatih
Bu kadro ile de ayni skor olurdu bence.. Cihan'in veya Hakan Unsal'in Deniz ile Umit Ozat'dan bu farki kapayacak kadar farki olmadigini dusunuyorum.. 13 gol yiyen savunmayi koymamissin ama 13 gol yiyen Rustu'yu de kaleye koymussun masallah.
Necati'nin form grafigi ortada.. Son haftalarda ne yaptigini bi izah edebilir misin ? Yildiray sakatliktan yeni kurtuldu daha mac eksigi ve dolayisiyla kondusyon eksigi mevcut.. Ali Gunes'in son Konya macinda ve Cihan'in Diyarbakir macinda yaptiklarini anlayabilen varsa beri gelsin. 2-3 mac iyi oynayarak Milli takima secilebiliyorsa bir oyuncu o zaman Ibrahim Akin'i koyabiliriz vb..
Boyle uzar gider bu liste..
Ata abi laf etmis bir sayfada ancak ben Sheva'yı gene begenmedim.Bence bugunku oyunun yıldızı her ne kadar 2 gol atmasina karsin Shevchenko degil Emre Belozoglu'dur.Bunun dışında Ersun Yanal cikarilabilecek en kotu kadroyu cikarmistir fakat elinde de bu kadrodan cok daha iyi olabilecek bir kadro yoktur.
Bunun disinda maca Yildiray Tuncay ve Necati ile baslasa en azindan simdiden daha iyi olacakti.Ayrica savunma hattini Tolga Seyhan ve Servet Cetin'den kurmasi ayri bir intihardi.Sonucta Sheva Servet'i her yakaladiginda gececekti , ancak bu kadar cabuk olmasini kimse beklemiyordu.
Birazda Ukrayna ; Turkiye'nin hic bir zaman yapamadigi "makina sistemini" Ukrayna'lılar çok iyi yapıyor.Her korner attigimizda donen toplar surekli tehlike oldu.3 topla kontratağa çıkabilen bir takımdı Ukrayna.Yenilmiyecek bir takım degil elbette ancak yabana atılacak bir takım da degilmis.Bende sanmıyordum bu kadar iyi cikabileceklerini.
Sonucta 3 gollu bir yenilgi aldik ancak hersey bitmis degil.Ancak bu yenilgiden ders almazsak ve cag disi kalmis bir sistemle 4 forvet bir orta saha bir ön libero ile oynarsan yenilmeye mahkumsundur.Umarim bir daha ki maca boyle hatalar yapmaz Ersun Yanal..
Ersun Yanal'i tebrik ediyorum..Herhalde Daum bile şu defansla çıkmazdı bu maça..
Sonra Nihat'i tebrik ediyorum..Futbol hayatında topu topu bir sene top oynadın Sociedad'da ikinci senende..Yine eskisi gibi yatıyorsun..Bir de ukala olmussun ki sorma..Kucuk dagları sen yarattın sanki..Poponu cevirip Tekke'yi görsen 1-0 one gecebilirdik..Yazık..Kume dusmeye oynayan takımın forveti seni..
Sonra Deniz denen adamın degil milli takım Fenerbahce, ikinci Ligde zirveye oynayan bir takımda bile oynamaması gerektigini düsünüyorum..
Sonra oyuna hababam forvet koyarak hucumda daha etkin olunabilecegini sanan zihniyeti alkıslıyorum..
Sonra Huseyin gibi düz topcuyu, cok buyuk futbolcu ilan eden anlayısı kınıyorum..
Sonra Hakan Şükür gibi oynadıgında hic bir sey yapmasa dahi takıma bir isim bir agırlık kazandıran oyuncuyu takımdan silmeyi alkıslıyorum..Unutmayın bugun biz Ukrayna'da Sheva var diyorsak, kabullenseniz de kabullenmeseniz de, kuralar cekildiginde Ukrayna'da da, Türkiye'de Hakan Şükür var, kimle tutsak diyorlardı..
Yazık..Almanya'da olamazsak, cidden yazık..Henüz 7 mac var..Hic bir sey bitmedi..Ama bu zihbiyetle, bu federasyonla ve Fener agırlıklı takımla, bu iş cidden zor..
Parma Maniac
18-11-04, 00:56
Genco %100 farklı olurdu defans kurgusu farklı çıksaydı.. Türkiye'de en az gol yiyen demişsin ama Türkiye'de yapılanlar artık pek geçerlilik taşımıyor.. Türkiye'de biz onlardan çok gol yedik ama iddia ediyorum bizim takım CLde onların grubunda olsaydı hayatta bu kadar çok gol yemezdi.. tecrübe var çünkü.. hem oyuncu tecrübesi, hem de takım tecrübesi.. Ersun Yanal Galatasaray düşmanlığının bokunu çıkardı artık.. her türlü Galatasaray'dan 2-3 oyuncu oynamalı milli takımda.. kaçarı yok yani bunun.. bu tip maçlarda oynayabilecek tecrübe sadece bizimn oyuncularda var çünkü.. Hakan Sukur'u Aziz Yıldırım'ın lafıyla kestiği ortada Ersun'un.. Ata Aksu bile inkar edemiyor şahit olduğu konuşmayı.. e Galatasaraylı oyuncu da yok kadroda.. nasıl olacak bu iş.. Hakan Ünsal en azından takıma seçilmeyi haketmiyor mu yahu nasıl iş anlamadım ben DEniz Barış denen kazmaoğlu kazmanın oynadığı milli takımda.. Ersun Fenerbahçe'ye oynasın bakalım, gün gelecek kendini bitirecek bu kafayla, bi bakmış Azize de sırt dönmüş ona..
Parma Maniac
18-11-04, 00:58
Sonra Nihat'i tebrik ediyorum..Futbol hayatında topu topu bir sene top oynadın Sociedad'da ikinci senende..Yine eskisi gibi yatıyorsun..Bir de ukala olmussun ki sorma..Kucuk dagları sen yarattın sanki..Poponu cevirip Tekke'yi görsen 1-0 one gecebilirdik..Yazık..Kume dusmeye oynayan takımın forveti seni..
gian Gürcistan maçında oynamadı diye ortalığı yıkan, car car konuşan da bu ukala Nihat.. ama takımdan kesilen benzer gerekçeyle Sukur.. ahh ahhhh..
soru cevap yazayım;
soru:Türkiye'nin kadrosu aslında iyi değil midir?
cevap:Avrupa şampiyonu olan Yunanistan'ın kadrosu çok daha mı iyidir.Bizi net bir şekilde yenen Ukrayna'dan 1-2 oyuncu dışında söyleyebileceğiniz isim var mıdır?Emre Belözoğlu'nu Milan+Man Utd+Arsenal isterken bu oyuncu İnter'de oynuyordur.Nihat+Yıldıray her zaman gözde oyunculardır.örnekleri çoğaltabilirken bir de oynamayanları hatırlatmak isterim(kadroya giremeyenler).
Tugay milli takımı bırakmış ama halen Blackburn'de takım kaptanı.
Türkiye'nin en yeteneklisi denilen Sergen'in bugüne kadar milli takıma faydası olmamıştır.
Tümer,Hasan Şaş,Hakan Şükür,Ergün,İlhan Mansız,Ümit Karan,Muzzy İzzet vs.
kadroya giremeyen isimlere bakmak bile kadronun kaliteli olduğunun kanıtıdır.
haa,bu isimleri küçümsemek ise Türk olmanın gerektirdiğinden başka bir şey değildir yoksa ben tarafsız bir futbolsever olarak futbolun içinde bu isimlerin önemli yer tuttuğunu düşünüyorum.
soru:Türkiye liginin kalitesizliği ortaya çıkmış mıdır?
cevap:oynadığımız rakiplerin liglerini düşünmek yeterli sanırım.
soru:gençleştirmeye devam etmeli miyiz?
cevap:Dünya kupasına katılamadıktan sonra gençleştirme falan kalmaz.Önemli olan dünya kupasına katılmaktır.zaten katıldığımız takdirde 37-38'lik oyuncularla dahi katılsak Türk futbolunun birkaç senesi daha kurtulur bence,katılamamaya göre en azından.
soru:Geride kalan 5 maçtan 6 puan alınmasının sorumlusu kim?
cevap:Ersun Yanal
soru:Kalan 7 maçtan 21 puan alınabilir mi?
cevap:kendine güvenen ve doğruları yapan bir teknik direktörle çok kolay.Bir tek Ukrayna deplasmanı var zorlu sonuçta.diğer maçlar kendi evimizde.devam edecekse cesur olmalı Ersun Yanal ve madem sistemde ısrar edecek(ki yanlış) sistemine uygun adamlar seçmeli.
soru:Hakan Şükür olsa farklı mı olurdu?
cevap:halamın sakalı olsa...
soru:bundan sonraki maçlar için H.Ş. düşünülmeli mi?
cevap:Hakan kendisine güvenen insanlarla başarılı olur.Eğer Ersun Yanal devam edecekse Hakan Şükür konusunda geri adım atmamalı(attığı adım yanlıştı ama neyse).ama başka bir teknik direktör gelirse oynatmasa bile bu formu sürdüğü sürece H.Ş'ü kadroya almalı.
soru:H.Ş. olmayacaksa alternatifi Fatih Tekke mi olmalı?
cevap:sonuçta yerden ve havadan etkili olan bir oyuncu ve ısrar edilmeli.ama alternatifleri de çok güçlü bence.isimleri geçmiyor ama İlhan Mansız sakatlıktan düzgün dönerse tam bu sisteme göre bir oyuncu bence.Ayrıcana ismi hiç geçmeyen(aralığa kadar sakat olan) Ömer Rıza da milli takımda oynama hakkı kazanarak en önemli alternatiflerden biri konumuna geldi bence!Ümit Karan'ı saymıyorum bile.
Team MP W D L GF GA Pts
Ukraine 5 3 2 0 9 3 11
Denmark 4 1 3 0 6 4 6
Turkey 5 1 3 1 6 5 6
Albania 4 2 0 2 3 5 6
Greece 4 1 2 1 5 4 5
Georgia 4 1 2 1 5 5 5
Kazakhstan 4 0 0 4 2 10
daha hic bisey kaybedilmis degil...2.lik sansimiz devam ediyor...ukrayna 1. olur
herseyi gectim sen danimarka deplasmanıyla ukrayna kendi evinde aynı defans taktigi ve adamlarıyla oynıycan.. rakibin kontraatak yapıcagını bilmeyen yok gitmis 4 tane agır adamı dizmiş..bu iyi şu iyi tartışmasına gerek bile yok.. hakan ünsalın ölüsü ki şu anda ölüsünde iyi durumda sol bekte şu anda oynar.. ve ya herhangi bir hızlı adam..
hüseyin şimsir apayrı bir konu zaten bu kadar etkisiz bir adam olurmu hakkında yorum bile yapılmıyor bu kadar görünmez bu kadar silik oynamış..emre son bir kaç yılın en iyi futbolunu oynasa ne olur ki tek basına olduktan sonra..
nihatın kendini begenmisliginide bu macta farketmemişsinizdir heralde adamın senelerdir gelen gol sevincinden tut her mactaki oyunu kabus gibi..
şu türkiye futbolu zayıf laflarıda bu maç için denmez en azından. bencede ligde çok kalitesiz bir futbol var ama rakipte ukrayna yani bizden beter ligleri var 2 takımlı..bu kadar da aşaglamıyalım kendimizi ama çok ta büyük görmemek lazım mactan önceki halimiz gibi..
bir de milli takımdaki sorunların nedenlerinden biride lokomotif takım eksikliği yada şöylede denebilir lokomotif takımın yetersizliği.. zamanında gs ligdeki futbol kalitesinide yükseltti bunu bir çok yerli oyuncusuyla milli takıma yansıttı.. ama fener için ligdeki kaliteyi yukselltti diyemiyorum sadece bu kotu ligde idare ediyorlar..ligde en az gol yiyen defans cl de en cok yiyebiliyor..
son olarak ta insanın mactan sonra "10 gun boyunca buna mı hazırlandınız" diyesi geliyor..olan gecen haftaki lig maclarına oldu..
Omur The Little Big
18-11-04, 10:32
Şu an ki milli takım antrenörünü rakibe göre sistem prensibinden haberi yok herhalde.Savunması uzun boylu adamlardan oluşan bir takıma karşı Fatih'le hücum edip üstüne üstlük yan topları ceza sahasına şişirerek maçı baştan kaybettik.Servet denen kazmayı da ilk 11'de başlatmak maçın içine tuz-biber ekti zaten.
Eleştrilerin çoğunun odak noktası defans.Kendi tkımlarında ne yaptıkları belli olan kazmaların dün akşam da görük hallerini.Ancak ne acıdır ki hep umut vaad ediyor dediğimiz genç defans oyuncuları hiç de beklenen düzeye gelemediler.Toroman,Çağdaş,Servet hatta Suat Usta.Bjk gençleri kesti Emre-Mustafa oynuyor.Biz de göbekte iki yabancı.Genel olarak bakıldığında da vasat oyuncular mevcut defanslarda.Bazı arkdaşların tecrübe yorumuna katılıyorum.Japonya'da çok iyi oynadığı yazılıp çizilen Alpay'ın unutlmasını ben de anlamıyorum.Alpay şu oynuclar arasında en iyisi.
Kanat oyuncusu ise ayrı dert.Ligde iyi bir performans sergiliyor olabilir ama önemi yükek maçlarda ne yapacağı hala meçhul Cihan'ın.Sol kanatta ise Hakan Ünsal'ın her halükarda Deniz'den daha yararlı olacağı kesin.Diğer yönlerle de bakılrısa Türkiye'de kaliteli kanat oyuncuları mevcut.Ali tandoğan,Timuçin ilk aklma gelenler.Belki sol kanat eksikliğinden bahsedebilir.
Sanırım bazı futbolcular hala Hakan'ın milli takımda olduğunu zannediyorlar.Bu kadar çok orta,Hakan oynarken bile yapılmıyordu.Tabii kısa forvatlerle tek top bile alamadık.Nihat gerçekten uyuyor iki senedir.Tekke-Gökdeniz ikiisi de milli takımda "takımın en önemli oyuncuları" sıfatına sahip olmadığı için tutuklar.İstenilen gibi değiller.
Emre büyüledi,müthiş oynadı.
Şansımız bitmiş değil.Evimizdeki maçları kötü değerlendirdik ama bu grubun puan barajı alçak olacak.O yüzden şansımız devam ediyor.
CL'de gol yeme rekoru kıran fener defansıyla maça çıkarsak olacağı bu.Nihat formsuz bu sene,niye ilk 11'de oynatılıyor anlamıyorum.Emre sahanın en iyisiydi dün.Gökdeniz ve Fatih de etkili olamadılar.Tuncay da kötüydü.Hakan Şükür'ün ölüsü bu takımda oynar.Ersun sistem deyip duruyordu gördük sistemini.Ümit Özat'tan ve Deniz Barış'dan sağ bek sol bek olmaz.İnşallah istifa eder ve fenere gidip orayı da batırır Ersun Yalan.Bu arada 2006'ya gitme şansımız da kalmadı artık hepimize geçmiş olsun. :evil:
M.Yasin Cakmak
18-11-04, 14:02
Ceyhuncum bende herkesin söylediğini söyleyeceğim. Sola Hakan sağa Cihan çok farklı olurdu.
Servet kazmasından ben artık bıktım. Emre ya da İbrahim Toraman ya da Tolga ve hatta Alpay ve Bülent dahi olabilir orda.
Bu adamlar sen ne dersen de şu defanstan farklı olurdu.
Defanstan defanstan bahsettik sürekli de bu havadan oynama alışkanlığı ne olacak.
Sahada Emre, Gokdeniz, Nihat, Yıldıray ve Tekke var ön tarafta. Bütün toplar havadan. Ağır ve uzun adamlara karşı hele bir de uzunun yoksa (kanayan yara Şükür) yerden oynayacaksın.
Ersun'un milli takım hocası olacak kapasitesi yok, hemen bırakmalı.
Her pası rakibe atan,ayağındaki topları kaptıran,kademeyi kaybeden,hücuma gidemeyen Deniz'in yerine Hakan Ünsal tek bacağı olmadan bile oynar.Varsın yaşı 35 olsun.Bu adamlarla Dünya Kupası'nda rezil oluruz demişsiniz ama eğer bu adamlarla oynamaya devam edersek zaten o kupada olamayacağız.
Maçla ilgili birkaç gözlemim var:
1-11 maçtır sistem,sistem diye inliyor Ersun Bey.Nedir bu sistem?Çözebilen ya da uygulamasını görebilen var mı?
2-Hakan Şükür'ü sisteme uymuyor diye takıma almadı.Eyvallah.Peki be Ersun Hoca diyelim ki sistemin o maçta işe yaramıyor.Ya da maç öyle bir hale geldi ki Hakan Şükür(Ya da onun tarzında bir futbolcu)'e ihtiyaç var.(Bkz:Dün akşamki maç)Peki yedek klübende böyle bir adam var mı?Hayır.Peki sen nasıl bir TD'sün ki maç içinde gelişebilecek olaylardan bu kadar uzak ve bihabersin?
3-Ukrayna'nın nasıl ve kimlerle oynayacağını sokaktaki çocuk bile bilirken nasıl oluyor da 4'lü defansta ağır vasıta sınıfından 4 adamla oynayabiliyorsun?Üstelik defansın ortasına Sheva rezil etsin diye özellikle Tolga ile Servet'i koyuyorsun.O zaman İ.Toraman nerde ve ne zaman oynayacak?
4-Bek olmaktan başka herşeye benzeyen iki adamı bek yapıyorsun.Mevkisi bek olan iki adamı yedeğe bile almıyorsun.(İ.Üzülmez ve Cihan)Maç içinde herhangi bir sakatlık veya değişiklik gerekse ne yapacaksın?Nitekim Servet'in çıkışından sonra gözlerime inanamadığım birşey oldu ve Okan bir müddet sağbek oynadı.
5-Bir oyuncu değişikliğiyle sahadaki 4 kişinin yerini değiştirmeyi beceriyorusn.Takım içi dengelerle bu kadar oynanmaz.Sonra futbolcu aptala döner.
6-Forvet hattın fiziki mücadeleden bi haber ve hava topu alamayan adamlardan kurulu.Bu durumda iç saha maçlarında gol atman da mucizelere bağlı.
7-Arnavutluk maçı sonucu kovulursun.Şimdiden söylüyorum bu anlayışla Arnavutluk bizi Ukrayna'dan daha beter yapar...
Genco %100 farklı olurdu defans kurgusu farklı çıksaydı.. Türkiye'de en az gol yiyen demişsin ama Türkiye'de yapılanlar artık pek geçerlilik taşımıyor.. Türkiye'de biz onlardan çok gol yedik ama iddia ediyorum bizim takım CLde onların grubunda olsaydı hayatta bu kadar çok gol yemezdi.. tecrübe var çünkü.. hem oyuncu tecrübesi, hem de takım tecrübesi.. Ersun Yanal Galatasaray düşmanlığının bokunu çıkardı artık.. her türlü Galatasaray'dan 2-3 oyuncu oynamalı milli takımda.. kaçarı yok yani bunun.. bu tip maçlarda oynayabilecek tecrübe sadece bizimn oyuncularda var çünkü.. Hakan Sukur'u Aziz Yıldırım'ın lafıyla kestiği ortada Ersun'un.. Ata Aksu bile inkar edemiyor şahit olduğu konuşmayı.. e Galatasaraylı oyuncu da yok kadroda.. nasıl olacak bu iş.. Hakan Ünsal en azından takıma seçilmeyi haketmiyor mu yahu nasıl iş anlamadım ben DEniz Barış denen kazmaoğlu kazmanın oynadığı milli takımda.. Ersun Fenerbahçe'ye oynasın bakalım, gün gelecek kendini bitirecek bu kafayla, bi bakmış Azize de sırt dönmüş ona..
Cok sisiriyosunuz abi olaylari.. Ben Azize'nin direktifiyle mi kesiliyo GS'li oyuncular onu bilemem benim anlamadigim olay sanki yedek kulubemizde Cannavaro ile Thuram var da Ersun Yanal Deniz'le Umit'i oynatiyo.. Cok asiri tepki vermissiniz.. Cihan ile Hakan Unsal'in Deniz'le Umit'ten farki sizin dediginiz kadar yok.
Onlarda olsa bu skoru alsak eminim ki o zaman neden Danimarka macindaki kadroyu bozdu? Danimarka'yi Danimarka'da ezmistik.. Umit ve Deniz nerede diyecektiniz?
Ha Danimarka demisken, Danimarka macinda da ayni oyuncular oynadi. O zaman forumda methiyeler duzerken simdi niye bu kadar yeriyosunuz onu da anlamak guc..
Aslan Suat
18-11-04, 19:23
Bu kadar çok orta,Hakan oynarken bile yapılmıyordu.
baska ne denilirki.
bir iki haftadir uye olmama ragmen ilk mesajimi ancak simdi atabiliyorum.
hos geldin diyen, demeyen herkese hos bulduk.
nereden bakilirsa bakilsin turkiye adina kotu bir karsilasma idi.
kimseye suc bulmak istemiyorum, ama ersun yanal'in hatali oyun anlayisina da bir iki laf etmeden gecemeyecegim. ukrayna'nin turkiye'de kontraatak tarzini benimseyeceginin sanirim ersun yanal disinda hepimiz farkindaydik. adamlar geldiler, oynamak istedikleri gibi oynadilar, 3 puani 3 golle alip donduler. macin hakki bu mudur, bilemiyorum. cok daha degisik olabilirdi skor, gene de biz ukrayna'ya galibiyet sansini kendi ellerimizle verdik.
ersun yanal'a oyun duzeni hakkinda cok buyuk suclamalarda bulunmak istemiyorum dedigim gibi, bu adamin oyun anlayisi bu. ersun yanal milli takimin basina gectiginde cogu insan bu yuzden biraz teredutluydu. turkiye ersun yanal'in bu maclarda bu sekilde oynatacagini bile bile koydu onu milli takimin basina, simdi kalkipta neden bu kadar hucuma agirlik verdin demeye hakkimiz yok sanirim. elestirilecek birisi varsa o da ersun yanal'i milli takimin basina getirenlerdir. yanlis anlasilmasin, ben ersun yanal tercihi kotu bir tercihti demiyorum. elestirilecek varsa bu ersun yanal degildir diyorum, cunku adamin ne oldugu ortada.
oyuncu secimlerine laf soylemek cok dogru olmaz. cikan ilk 11 de benim de degistirmek istedigim adamlar olabilir, ancak eger ersun yanal kendi oyununu oynatacaksa karar verecek olan da odur. ha yedekte thuram olur (genco'ya katildigimi belirteyim burada) o zaman elestirilmesini anlarim, ama adamin yaptigi vasat bir suru adam arasindan kendi oyununa uygun olanlari surmek olunca oyuncu secimi konusunda elestirilmesi komik geliyor bana.
yok bulent oynasaydi, yok emre olsaydi, yok i. toraman olsaydi demeyi anlamiyorum, olsaydi ne olacagini bilmemize imkan yok. bos yere tartismaya da gerek yok.
Oyuncularin ise bir kismi elestirilmeyi hak ediyorlar. Deniz belki yetenekleri ile degil de, kotu tezahurat altinda ezilmesi ile bana 11 de oynamak icin daha cok vakti oldugunu gosterdi. Servet kotu gunundeydi, ancak abartili elestirilmesine gerek yok. karsisindaki adam sheva olunca, yetenekleri de gorduklerimizle sinirli olunca kotu bir gununde bu sekilde oynamasi normal. defansimiz hakikaten icler acisi. genco'nun da dedigi gibi 70 milyonluk ulke elle sayilacak kadar kaliteli defans oyuncusu uretemiyor iste. bunun en buyuk sebebi gene soylendigi gibi egitim. futbolcularimizda buyuk bir fundemental eksikligi var. adam forvet ya da orta saha olunca bu goze cok batmiyor, zira yetenekleri ile bu eksikliklerini tamamen olmasa da kapatabiliyorlar. ancak defans oyuncusu icin fundemental olmazsa olmazlardan. bir defans oyuncusu nerede duracagini bilmeli, tandemi surdurebilmeli vs. egitim az olunca, egitimin en gerekli oldugu yer boyle siritiyor iste. bunun kisa vadede cozumu nedir bilemiyorum, belki biz de devsirme oyuncu kullanmaya baslamaliyiz. uzun vadede yapilacak belli, yapan cikar mi iste onu hic bilmiyorum.
biraz da olumlu dusunelim. milli takim bir degisim surecinde, ersun yanal ama dogru ama yanlis bir milli takim ekolu yaratmaya calisiyor. uzun yillardir eksikligini duydugumuz bir sey ekol eksikligi. bir ekolunuz olmayinca oyun gelen adamlara gore cok buyuk degisiklikler gosteriyor. ekolu olan bir takimin ise kim oynarsa oynasin aldigi sonuclar cok degismiyor.
gozden kacan bir sey, her takimin bu degisim asamasinda bazi zorluklar yasayacagi ve bazi kotu maglubiyetler alabilecegi. cogu insan milli takim yeniden yapilansin ama biz de bu arada maglubiyet almayalim isteginde , ama bunun gerceklerden ne kadar uzak oldugunun farkinda degiller. boyle bir istek cok romantik kaliyor bana gore.
bana kalirsa danimarka macinda ne olabileceginin sinyalini verdi, sadece bu mac bile ersun yanal'a biraz daha kredi taninmasini gerektirir bence. her mac danimarka karsisindaki oyunu ortaya koyan bir milli takimi kim istemez ki. tabii ki bu gecis doneminde her macin boyle olmasini bekleyemeyiz. zaman taninirsa ersun yanal'in bu ekolu oturtabilecegi ihtimaline inaniyorum ben.
dourden hosgeldin
ersun yanal ancak calistirdigi takim oyunculariyla uzun sureli calisma imkani buldugu takdirde basarili olabilecek bir adam
milli takimda ise en fazla 10 gun beraber oldugu adamlara felsefesini asilama imkani yok
o yuzden istersen 10 yil zaman ver yine de ersun yanal istedigi futbolu oynatamaz.
ha yedekte thuram olur (genco'ya katildigimi belirteyim burada) o zaman elestirilmesini anlarim, ama adamin yaptigi vasat bir suru adam arasindan kendi oyununa uygun olanlari surmek olunca oyuncu secimi konusunda elestirilmesi komik geliyor bana.
ibrahim üzülmez+cihan haspolatlı yedek klübesinde bile değildi.
yedek klübesi ise,
volkan,necati,tuncay,yıldıray,hamit,halil ve bir kişi daha(sanırım i.toraman)
istediğin oyuncuyu kadroya alma lüksün varken benzer özellikteki 5 hücum ağırlıklı oyuncuyu alırsan kadronun güçsüzlüğünden şikayet edemezsin.
nihat,gökdeniz,emre,okan,f.tekke gibi hücum oyuncuların varken(grupta hiçbir takımda bu kadar kaliteli oyuncu bir arada değil)
bunların özelliklerine yakın 5 tane daha kaliteli hücum oyuncusunu kadroya alıp,
aksayan defans ve orta saha için hemen hemen hiç alternatif kadroya almazsan bu kadro fakirliği değil,teknik direktör yanlışlığıdır.
madem hücum gücümüz bu kadar yüksek,
ben olsam en az 4 savunma ve orta saha oyuncusunu kadroya alırım.
bunu yapmayan teknik direktörü de eleştiririm!
Tuncay,Yıldıray ve Necati gibi avrupanın en iyi klüplerinde ilk 11'de forma giyebilecek oyuncular maça sonradan dahil oluyorsa,
o takımın kadrosunun zengin olmadığını kimse söylemesin lütfen!
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to