Tüm Versiyonu Göster : Aralıkta Askerim
Namelessonegs
01-11-06, 13:08
Arkadaslar Aralık doneminde askerlik yapan arkadasların ve diger donemlerde de vatani gorevini yerine getiren arkadasların da uyarılarını ve askerlikte yasadıkları bazı tecrubelerini burada paylasmasını istiyorum..Ne yapılır, ne yapılmaz etc..? :)
Biraz endiseliyim cunku 1 ay sonra yayıla yayıla yatan,Hasan Sas'a Cihan'a sallayan ben, din iman bilmeden kosacam,donucam,vatani gorev yapıcam kimbilir nerelerde.. :)
Namelessonegs
01-11-06, 13:08
Arkadaslar Aralık doneminde askerlik yapan arkadasların ve diger donemlerde de vatani gorevini yerine getiren arkadasların da uyarılarını ve askerlikte yasadıkları bazı tecrubelerini burada paylasmasını istiyorum..Ne yapılır, ne yapılmaz etc..? :)
Biraz endiseliyim cunku 1 ay sonra yayıla yayıla yatan,Hasan Sas'a Cihan'a sallayan ben, din iman bilmeden kosacam,donucam,vatani gorev yapıcam kimbilir nerelerde.. :)
:lol: kısa dönem yapcan herhall. çabuk geçer anlamassın bile askerlik nasıl geçti nasıl bitti... Hayırlısı ile git hayırlısı ile gel...
:lol: kısa dönem yapcan herhall. çabuk geçer anlamassın bile askerlik nasıl geçti nasıl bitti... Hayırlısı ile git hayırlısı ile gel...
hayırlısıyla teskereni alır gelirsin inşallah..
hayırlısıyla teskereni alır gelirsin inşallah..
Mert Baydur
01-11-06, 16:57
Bende Aralıkta gitmiştim. Gidilebilinecek en iyi kısa dönem sezonu bence Aralık. Yaz sıcaklarını çekmeyeceksin ya da yazın seyahate çıkan arkadaşlarını kıskanmayacaksın. Umarım iyi bir yere çıkarsın.
Mert Baydur
01-11-06, 16:57
Bende Aralıkta gitmiştim. Gidilebilinecek en iyi kısa dönem sezonu bence Aralık. Yaz sıcaklarını çekmeyeceksin ya da yazın seyahate çıkan arkadaşlarını kıskanmayacaksın. Umarım iyi bir yere çıkarsın.
En Büyük Asker Bizim Asker!
Engincim; inşallah, nereyi istersen oraya çıkarsın, herşey gönlünce olsun, hayırlısıyla teskereni al, gel..
En Büyük Asker Bizim Asker!
Engincim; inşallah, nereyi istersen oraya çıkarsın, herşey gönlünce olsun, hayırlısıyla teskereni al, gel..
Namelessonegs
01-11-06, 18:20
İnsallah cok tesekkur ederim herkese...Biraz yusuf durumları mevcut haliyle ama insallah alısırız :)
Namelessonegs
01-11-06, 18:20
İnsallah cok tesekkur ederim herkese...Biraz yusuf durumları mevcut haliyle ama insallah alısırız :)
Engin ben de aralıkta gitmek istiyorum ama daha başvurmadım. Çünkü daha okuldan çıkış belgemi almadım.(İnsan 6 senede mezun olunca oluyo böyle şeyler:) Şöyle 1 hafta sonra falan başvursam beni de Aralıkta askere alırlar mı acaba? Sen ne zaman başvurmuştun? Süreç nasıl işledi? Bir bir anlatırsan çok sevinirim. Bu arada şimdiden hayırlı teskereler... :karisik: (asker selamı olarak bitek bu smileri bulabildim idare et:)
Engin ben de aralıkta gitmek istiyorum ama daha başvurmadım. Çünkü daha okuldan çıkış belgemi almadım.(İnsan 6 senede mezun olunca oluyo böyle şeyler:) Şöyle 1 hafta sonra falan başvursam beni de Aralıkta askere alırlar mı acaba? Sen ne zaman başvurmuştun? Süreç nasıl işledi? Bir bir anlatırsan çok sevinirim. Bu arada şimdiden hayırlı teskereler... :karisik: (asker selamı olarak bitek bu smileri bulabildim idare et:)
duncanferguson
01-11-06, 19:29
hayırlı teskereler şu okul bitsin bizde düşecez o yollara
duncanferguson
01-11-06, 19:29
hayırlı teskereler şu okul bitsin bizde düşecez o yollara
Namelessonegs
01-11-06, 19:53
Yeniden sagolun..Tripotter(hocam kusura bakma ismini hic belirtmedin o yuzden bole hitap etmek durumunda kaldım :) ),belgelerini toparlıyosun..4 tane diploma fotokopisi,yabancı dil sınavı varsa onun fotokopileri,fotograf etc..sonra bunları götürüyosun,onaylatıyosun ve randevu sırası bekliyosun..O randevuda sana sınava giris belgesi mi ne veriyolarmıs..Aralık'ın ilk 3 günü sınav sonra 12 Aralıkta da birlige teslim..İstersen 118'den bir numarasını al ASAL'ın,oradan sorustur heralde daha net cevap vereceklerdir.. :)
Namelessonegs
01-11-06, 19:53
Yeniden sagolun..Tripotter(hocam kusura bakma ismini hic belirtmedin o yuzden bole hitap etmek durumunda kaldım :) ),belgelerini toparlıyosun..4 tane diploma fotokopisi,yabancı dil sınavı varsa onun fotokopileri,fotograf etc..sonra bunları götürüyosun,onaylatıyosun ve randevu sırası bekliyosun..O randevuda sana sınava giris belgesi mi ne veriyolarmıs..Aralık'ın ilk 3 günü sınav sonra 12 Aralıkta da birlige teslim..İstersen 118'den bir numarasını al ASAL'ın,oradan sorustur heralde daha net cevap vereceklerdir.. :)
Öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu arada adım Necip... Belgeleri toparlaması iş değil de, okuldan geçici mezuniyet belgesi almayı bekliyorum. Onu aldığım gibi gidicem askerlik şubesine...Umarım geç kalmamışımdır...İşin ilginç yanı 12 Aralık benim yaşgünüm...Şahane bi doğum günü partisi olacak benim için :lol:
Öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu arada adım Necip... Belgeleri toparlaması iş değil de, okuldan geçici mezuniyet belgesi almayı bekliyorum. Onu aldığım gibi gidicem askerlik şubesine...Umarım geç kalmamışımdır...İşin ilginç yanı 12 Aralık benim yaşgünüm...Şahane bi doğum günü partisi olacak benim için :lol:
Olm Engin iyi anladık gidiyorsun kaçıncı topic bu hayret birşey :)
Bu arada Necip benim ismimden sonra seninki de öğrenildi gizemin kalmadı benden söylemesi :)
Bu arada Necip benim ismimden sonra seninki de öğrenildi gizemin kalmadı benden söylemesi :)
rybczynski
02-11-06, 00:22
Bende aralıktan bir sonraki evre gidicem Allah nasip kısmet ederse.Üniversiteden mezun olduğun bölüm ve kütüğünün kayıtlı olduğu yer askerliği yapacağın bölümü tayin ediyor ve bu konuyla ilgili bilgilerim var...
Birde kısa dönem yapmak istiyor ve uzun dönem süpriziyle karşılaşmak istemiyorsan sana özelden 1-2 tavsive verebilirim.
rybczynski
02-11-06, 00:22
Bende aralıktan bir sonraki evre gidicem Allah nasip kısmet ederse.Üniversiteden mezun olduğun bölüm ve kütüğünün kayıtlı olduğu yer askerliği yapacağın bölümü tayin ediyor ve bu konuyla ilgili bilgilerim var...
Birde kısa dönem yapmak istiyor ve uzun dönem süpriziyle karşılaşmak istemiyorsan sana özelden 1-2 tavsive verebilirim.
Evet Can öyle oldu. :) Ama olsun boşver...Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu şu günlerde belki de böylesi daha iyi...Sonuçta burası benim için sadece bir forum değil...Sizler de sadece renkdaşım değil sanal alemde dostlarımsınız. En azından ben kendi adıma öyle düşünüyorum...Umarım diğer dargın arkadaşlar da biran evvel aralarındaki sorunları çözüp foruma geri dönerler ve kaldığımız yerden sarı-kırmızı aşkımızı yazmaya devam ederiz... :)
Evet Can öyle oldu. :) Ama olsun boşver...Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu şu günlerde belki de böylesi daha iyi...Sonuçta burası benim için sadece bir forum değil...Sizler de sadece renkdaşım değil sanal alemde dostlarımsınız. En azından ben kendi adıma öyle düşünüyorum...Umarım diğer dargın arkadaşlar da biran evvel aralarındaki sorunları çözüp foruma geri dönerler ve kaldığımız yerden sarı-kırmızı aşkımızı yazmaya devam ederiz... :)
Serkan1905
02-11-06, 00:25
Hayirli teskereler. Allah sag salim gidip dönmeyi nasip etsin.
Nasil yaptiyam, bu askerlik isinden pis yirttim. Dünyanin hic bir ülkesinde askerlik gibin bi derdim kalmadi :D Anlasilan askerliksiz bir ömür nasip oldu bize.
Serkan1905
02-11-06, 00:25
Nasil yaptiyam, bu askerlik isinden pis yirttim. Dünyanin hic bir ülkesinde askerlik gibin bi derdim kalmadi :D Anlasilan askerliksiz bir ömür nasip oldu bize.
Valla her türlü tavsiyeye ihtiyacım var verirsen çok memnun olurum. Aralıkta gitmeyi çok istiyorum ama sanırım okuldan kağıtları almam falan uzayacak iş ve geç kalıcam.
Valla her türlü tavsiyeye ihtiyacım var verirsen çok memnun olurum. Aralıkta gitmeyi çok istiyorum ama sanırım okuldan kağıtları almam falan uzayacak iş ve geç kalıcam.
Aynen ben de senin gibi düşünüyorum :)
Namelessonegs
02-11-06, 00:49
Ben de sizler gibi dusunuyorum eheh..Yanlız sen ismin duyuldu gizem gitti diyorsun ama dusun ben ''nameless'' yani ''isimsiz'' olarak ismimle biliniyorum haha :lol:
Namelessonegs
02-11-06, 00:49
Ben de sizler gibi dusunuyorum eheh..Yanlız sen ismin duyuldu gizem gitti diyorsun ama dusun ben ''nameless'' yani ''isimsiz'' olarak ismimle biliniyorum haha :lol:
Namelessonegs
02-11-06, 00:51
İnşallah toparlarsın Necipcim..İsimi ogrendik iyi oldu ehhe..Nisana kalmak butun yazı heba etmek cok kotu haliyle..Benden TOEFL belgesi de istediler ve umarım uzun donem olmaz cunku hala master planlarım var :(
Namelessonegs
02-11-06, 00:51
İnşallah toparlarsın Necipcim..İsimi ogrendik iyi oldu ehhe..Nisana kalmak butun yazı heba etmek cok kotu haliyle..Benden TOEFL belgesi de istediler ve umarım uzun donem olmaz cunku hala master planlarım var :(
Namelessonegs
02-11-06, 00:52
Cok tesekkur ederim..Sanslısın cok sanslı :) Cunku hayata dair hicbirseyi plana sokamadım istedigim:(
Namelessonegs
02-11-06, 00:52
Cok tesekkur ederim..Sanslısın cok sanslı :) Cunku hayata dair hicbirseyi plana sokamadım istedigim:(
Askerlikten hep nefret etmisimdir neyse ben 3 hafta ile yirtacam, sana kolay gelsin Engin az buz bir zamanda degil 6 ay, insallah iyi bir yere cikarsin ayrica bir derdin olursa kesin mesaj at bana inan cok yardimci olurum
Askerlikten hep nefret etmisimdir neyse ben 3 hafta ile yirtacam, sana kolay gelsin Engin az buz bir zamanda degil 6 ay, insallah iyi bir yere cikarsin ayrica bir derdin olursa kesin mesaj at bana inan cok yardimci olurum
Neymiş o tavsiye sınava son günde gir, soruları çözme türünden efsaneler mi :)
Engin güle güle git güzel bir şekilde yapar gelirsin askerliği , disiplinli olduktan sonra hiç sıkıntı yaşamazsın.
Neymiş o tavsiye sınava son günde gir, soruları çözme türünden efsaneler mi :)
Engin güle güle git güzel bir şekilde yapar gelirsin askerliği , disiplinli olduktan sonra hiç sıkıntı yaşamazsın.
Namelessonegs
02-11-06, 17:10
Sagol tyisik ve Ata..İnsallah iyi gecer dedigin gibi..Cok sacma bi soru ama askere elektronik hicbirsey sokulmuyor di mi? Diskman,walkman fln? :D
Namelessonegs
02-11-06, 17:10
Sagol tyisik ve Ata..İnsallah iyi gecer dedigin gibi..Cok sacma bi soru ama askere elektronik hicbirsey sokulmuyor di mi? Diskman,walkman fln? :D
Yassah kardeşim,yassahhh...
Dicital kol saati serbest ama...
:D
Yassah kardeşim,yassahhh...
Dicital kol saati serbest ama...
:D
Sokarsın ama yakalanırsan öperler benden söylemesi :) Biraz da gideceğin birliğe ve komutanına bağlı o sıkılık işte.
Sokarsın ama yakalanırsan öperler benden söylemesi :) Biraz da gideceğin birliğe ve komutanına bağlı o sıkılık işte.
Açıkçası ben radyosu olmayan er görmedim.
Şöyle ufacık,kulaklıklı olanları var ya.Bir şekilde ediniliyor bunlar.
Cep telefonun sürüsüne bereket.Özellikle idari binalarda görevli olanlarda.
(Posta,şoför,yazıcı vesaire...)
Tabi yakalanmamak kaydıyla...:)
Açıkçası ben radyosu olmayan er görmedim.
Şöyle ufacık,kulaklıklı olanları var ya.Bir şekilde ediniliyor bunlar.
Cep telefonun sürüsüne bereket.Özellikle idari binalarda görevli olanlarda.
(Posta,şoför,yazıcı vesaire...)
Tabi yakalanmamak kaydıyla...:)
Vayyyy kardesim askere gidiyorsun ha, hadi bakalım hayırlı tezkereler olsun simdiden. Sen git gel de seneye aralıkta da ben gideyim :)
Vayyyy kardesim askere gidiyorsun ha, hadi bakalım hayırlı tezkereler olsun simdiden. Sen git gel de seneye aralıkta da ben gideyim :)
cesur_korkmaz
02-11-06, 22:30
Hayirli tezkereler Nameless. Insallah rahat bir askerlik yaparsin. Bitince ya da askerdeyken anilarini foruma yazarsin artik. :)
cesur_korkmaz
02-11-06, 22:30
Hayirli tezkereler Nameless. Insallah rahat bir askerlik yaparsin. Bitince ya da askerdeyken anilarini foruma yazarsin artik. :)
Namelessonegs
02-11-06, 22:31
haha gidiyoruz valla hayırlısıyla Alicim:)
Cok tesekkur ederim
O zaman ben mp3 player gotureyim ya,kibrit kutusu kadar ama calınmama riski de bizim su kadroyla Sampiyonlar Sampiyonu olmamız gibi :lol:
Namelessonegs
02-11-06, 22:31
haha gidiyoruz valla hayırlısıyla Alicim:)
Cok tesekkur ederim
O zaman ben mp3 player gotureyim ya,kibrit kutusu kadar ama calınmama riski de bizim su kadroyla Sampiyonlar Sampiyonu olmamız gibi :lol:
Namelessonegs
02-11-06, 22:32
Cok tesekkur ederim cesur korkmaz..İnsallah guzel bir askerlik gecer de anıları burada dile getiririm :)
Ha birde sınavda uzun donem istemiyosan dil sorularını yanlıs yap olayı nedir? :) (Can bak aklıma soktun simdi yahu :D )
Namelessonegs
02-11-06, 22:32
Cok tesekkur ederim cesur korkmaz..İnsallah guzel bir askerlik gecer de anıları burada dile getiririm :)
Ha birde sınavda uzun donem istemiyosan dil sorularını yanlıs yap olayı nedir? :) (Can bak aklıma soktun simdi yahu :D )
Abicim,o sınavın bir haltı belirlediği yok...
İster soruları doğru yapmaya çalış,istersen de yanlış yapmaya...
Her iki durumda da da aynı sonucu alan birsürü adam mevcut.:)
Bu arada dil sınavı var mı yahu?Bildiğiniz psikolojik test ve zeka sorularından oluşuyor benim bildiğim sınav.ÖSS gibi birşey değil yani...:D
Abicim,o sınavın bir haltı belirlediği yok...
İster soruları doğru yapmaya çalış,istersen de yanlış yapmaya...
Her iki durumda da da aynı sonucu alan birsürü adam mevcut.:)
Bu arada dil sınavı var mı yahu?Bildiğiniz psikolojik test ve zeka sorularından oluşuyor benim bildiğim sınav.ÖSS gibi birşey değil yani...:D
Engin seni iyi yemişler abicim ne dil sınavı :) Dil sınavı falan yok uyduruk bir test var matematik soruları falan hikaye yeni tam formalite.
Engin seni iyi yemişler abicim ne dil sınavı :) Dil sınavı falan yok uyduruk bir test var matematik soruları falan hikaye yeni tam formalite.
Askere gitmeden böylesin sen,gidip geldikten sonra 2 ay yanına yaklaşmam :)
Askere gitmeden böylesin sen,gidip geldikten sonra 2 ay yanına yaklaşmam :)
Abicim ne kafalaması bana da bi ark söyledi ne bilim aaaaaa :)
Abicim ne kafalaması bana da bi ark söyledi ne bilim aaaaaa :)
Namelessonegs
02-11-06, 22:48
Askere gitmeden böylesin sen,gidip geldikten sonra 2 ay yanına yaklaşmam :),
hahahahahahahah :lol: :lol:
Ne var olm?Sonra denizliye gelicem ziyarete :)
Vallaha Ata,herkes oyle goz korkutuyor ki,bir kisi de rahatlamadı yahu:)
Egemen valla ben de oyle biliyodum ama bu Can yok mu ah bu Can :artist: :lol:
Namelessonegs
02-11-06, 22:48
Askere gitmeden böylesin sen,gidip geldikten sonra 2 ay yanına yaklaşmam :),
hahahahahahahah :lol: :lol:
Ne var olm?Sonra denizliye gelicem ziyarete :)
Vallaha Ata,herkes oyle goz korkutuyor ki,bir kisi de rahatlamadı yahu:)
Egemen valla ben de oyle biliyodum ama bu Can yok mu ah bu Can :artist: :lol:
Ne yaptım yav ben tiyo verdik sana daha ne olsun :) :)
Ne yaptım yav ben tiyo verdik sana daha ne olsun :) :)
Namelessonegs
02-11-06, 23:11
haha sagol kardesim takılıyoruz ya :D
Namelessonegs
02-11-06, 23:11
haha sagol kardesim takılıyoruz ya :D
Tertip ben de aralıkta askerim, inşallah aynı yere düşeriz... Son birşey daha söylemek istiyorum Kızları da alın askere :)
Tertip ben de aralıkta askerim, inşallah aynı yere düşeriz... Son birşey daha söylemek istiyorum Kızları da alın askere :)
Mert Baydur
03-11-06, 18:16
Kızlardan uzak olmuyorsun. Yaptığın yere göre bir sürü kadın devlet memuru ile olabilliyorsun.
Ama katanalar orası ayrı.
Mert Baydur
03-11-06, 18:16
Kızlardan uzak olmuyorsun. Yaptığın yere göre bir sürü kadın devlet memuru ile olabilliyorsun.
Ama katanalar orası ayrı.
Eheh Mert tıfıl gibiymişsin burada :)
Eheh Mert tıfıl gibiymişsin burada :)
ne diyelim hayırlı teskereler
ne diyelim hayırlı teskereler
Namelessonegs
04-11-06, 00:05
Cok tesekkurler arkadaslar yeniden ve
Mert nerde bizde o sans..:)
Treflex,tertip insallah,sana da hayırlı teskereler :)
Namelessonegs
04-11-06, 00:05
Cok tesekkurler arkadaslar yeniden ve
Mert nerde bizde o sans..:)
Treflex,tertip insallah,sana da hayırlı teskereler :)
aralığın 15 inde benim de kardeşim asker olucak inşallah
Mert Baydur
04-11-06, 22:53
Uzun dönem mi gidecek?
Kısa dönemler 12'sinde teslim olacak da.
Mert Baydur
04-11-06, 22:53
Uzun dönem mi gidecek?
Kısa dönemler 12'sinde teslim olacak da.
kısa dönem değil malesef.kardeşim lisede terk etti okulu.kısmet..
kısa dönem değil malesef.kardeşim lisede terk etti okulu.kısmet..
Öncelikle hayırlı tezkereler...
1- Sigara içiyosan eğer 2 paket taşı.Biri senin her zaman içtiğinden biride mümkünse en dandik sigara olsun :)
2- Askerde para hariç çalma diye birşey yoktur yer değiştirme vardır.O yüzden botun yada terliğin vs malzemen çalınırsa dert etme elbet temin edebilirsin :) tabi baskasının botunu giyip mantar olayına katlanmak istiyosan dene :)
3- Acemi birliğinde değilde usta birliğinde radyo kullanabilirsin ama gittiğin yere göre değişir durum.
4- Kısa dönem gidiceksen eğer çavuş olacağın için devriye çavuşluğu canını sıkabilir ama sen mümkün oldugunca pc den anlarım vs gibi seylerle yazıcı olmaya bak :)
5- Arkadaslarını genelde istanbullulardan secmeni tavsiye ederim çünkü daha çok eğlenebilirsin ama herkese güvenme ;)
6- Poşet lafına şimdiden alış çok duyucaksın bunu :lol: :lol: :lol:
7- Her ne kadar kısa dönem askerler sevilmeselerde şafak 99 denildiğinde ıslanmaktan kurtulamazlar.Sanırım senin şafak olayı şubat sonuna felan gelicek gittiğin yere göre dikkatli ol zatürre olabilirsin :):)
8- Telefonda komutan gibi konuşup şaka yapanlar olabilir.Sen yinede dikkatli ol.Bi keresinde arkadas gercekten şaka yapıyolar sanıp yarbaya ağır konuştu sopayı yedi tabi :lol: :lol: :lol:
9- Çarşıya çıktığında paranın nasıl gittiğini anlamıyorsun valla.Dikkatli ol.Özellikle askeri eşya satan dükkanlarda güzel kızlar olur maksat abaza kalmış askerlerden daha iyi faydalanmaktır :) oralara girme derim çünkü kızlar her türlü kandırabiliyolar :)
10- Ayak kokusu, uykuda horuldama , sabah wc lerde iğrenc görüntülere kendini hazırlamanı tavsiye ederim( ağır oldu ama napalım gerc ek bu) :)
aklıma gelenler bunlar.
Öncelikle hayırlı tezkereler...
1- Sigara içiyosan eğer 2 paket taşı.Biri senin her zaman içtiğinden biride mümkünse en dandik sigara olsun :)
2- Askerde para hariç çalma diye birşey yoktur yer değiştirme vardır.O yüzden botun yada terliğin vs malzemen çalınırsa dert etme elbet temin edebilirsin :) tabi baskasının botunu giyip mantar olayına katlanmak istiyosan dene :)
3- Acemi birliğinde değilde usta birliğinde radyo kullanabilirsin ama gittiğin yere göre değişir durum.
4- Kısa dönem gidiceksen eğer çavuş olacağın için devriye çavuşluğu canını sıkabilir ama sen mümkün oldugunca pc den anlarım vs gibi seylerle yazıcı olmaya bak :)
5- Arkadaslarını genelde istanbullulardan secmeni tavsiye ederim çünkü daha çok eğlenebilirsin ama herkese güvenme ;)
6- Poşet lafına şimdiden alış çok duyucaksın bunu :lol: :lol: :lol:
7- Her ne kadar kısa dönem askerler sevilmeselerde şafak 99 denildiğinde ıslanmaktan kurtulamazlar.Sanırım senin şafak olayı şubat sonuna felan gelicek gittiğin yere göre dikkatli ol zatürre olabilirsin :):)
8- Telefonda komutan gibi konuşup şaka yapanlar olabilir.Sen yinede dikkatli ol.Bi keresinde arkadas gercekten şaka yapıyolar sanıp yarbaya ağır konuştu sopayı yedi tabi :lol: :lol: :lol:
9- Çarşıya çıktığında paranın nasıl gittiğini anlamıyorsun valla.Dikkatli ol.Özellikle askeri eşya satan dükkanlarda güzel kızlar olur maksat abaza kalmış askerlerden daha iyi faydalanmaktır :) oralara girme derim çünkü kızlar her türlü kandırabiliyolar :)
10- Ayak kokusu, uykuda horuldama , sabah wc lerde iğrenc görüntülere kendini hazırlamanı tavsiye ederim( ağır oldu ama napalım gerc ek bu) :)
aklıma gelenler bunlar.
1- Yanına mutlaka ateş düşürücü al (yasaktır sakla)
2- cep telefonu sokacaksan mümkün olduğunca küçük, eski bir model olsun (siemens a 52 gibi)
nizamiyeden girerken donunun içine sok, (don slip olsun :) ) genişce bir boyun cüzdanı al ve telefonunu bu cüzdanın içinde taşı. ilk günlerde kimseye telefonun olduğunu söyleme. ilk günler telefonla pek konuşma. geceleri yorganı üstüne cek ve konuşmak yerine mesaj at. askerliğin boyunca komutanlar telefon yakalatmanın 23-30 gün arası ceza getireceğini, o yüzden telefonu olanların teslim etmesini ister. buna kanma. kolay kolay telefon yüzünden askerliğin uzamaz. en fazla el koyarlar, bir ara carsıya cıkarken komutana rica edip alırsın.
3- yanına 250-500 kontörlük ankesörlü telefon kartı al. (kışlanın kantininde bir olur, bir olmaz, yedekte mutlaka bulundur) yol yordam öğrenene kadar cep tel. yerine ankesörlü telefonla konuş.
4- askerde verilecek postalı 1 numara büyük al. Postallar bir iki gün sonra büyük ihtimalle ayağına vuracaktır. (büyük almış olsan bile...) bu durumda kullanmak üzere yanına vatka al. botların vurması hali 1 hafta kadar zorluk yaratır, sonra ayak derin sertleşir ve alışırsın. YAnına iki çift yün ayakkabı tabanlığı (keçe) al.
5- ilk hafta içinde (muhtemelen 2. ya da 3. gün) size yürümeyi öğretecekler! (rap rap) bu eğitim sırasında eğitim çavuşları sürekli ayagınızı kuvvetlice, ses çıkacak sekilde yere vurmanızı söyleyeceklerdir. bunu sakın yapma. vuruyormuş gibi yap. sonra ayakların şişer ya da nasır yapar ve 7-8 gün boyunca büyük sıkıntı çekersin, derdini de kimseye anlatamazsın.
6- Acemi birliğindeyken eğitim cavuşlarına komutanım deme. sözlerini dinle ama sunu unutma ki sen kısa dönem olarak onların üstüsün. (kısa dönemsen tabii...)
7- Botunun içine siyah keçeli kalemle adını yaz. (yazabildiğin her yerine birkac defa)
8- yün içlik al. yeşil ya da beyaz (üst ve alt) sana 1 takım verecekler, bu yedek olsun.
9- Yeşil renk (haki renk) kalın yün bir kazak al. kamuflajın içine giyersin. (askeri kantinde bunlardan satılır ama yeterince kalın olmaz, sen kalınını al) çok işine yarayacaktır.
10- soguk algınlığından korunmak için vitamin götür (yasaktır sakla) ilk günler her gün mutlaka her gün al bu vitaminlerden.
11- yeşil kar maskesi al. eğitim ya da iştima sırasında giymeye pek izin vermezler ama cebinde taşır, aralarda üşüyünce giyersin.
12- yemek yerken kirli tabakları kafana takma. bir şey olmaz. yemeği beğenmesen de ye. kantindeki abur cubura güvenme.
13- Aileni ilk aradığında onlara çok iyi olduğunu söyle. kendini kötü hissediyor olsan da bunu onlara hissettirme. kafa denği arkadasların olduğunu süper muhabbet döndüğünü falan anlat. sakın ağlayıp sızlanma. üzülmesinler yazık.
14- kalın pijamalar al.
15- pijamadan ayrı, kışlık kalın esofman takımı al. çok kaliteli olmasın, calınabilir. eşofmana acemi birliğinde pek ihtiyacın olmaz ama usta birliğinde büyük ihtimalle lazım olacaktır.
16- 2-3 çift uzun siyah yün çorap al. kantinde olur ama olmaya da bilir.
17- çok fazla sivil kıyafet götürme. üstündekiler yeter.
18- kendini oldukca kötü tuvaletlere hazırla.
19- tuvalet kağıdı götür. ihtiyacın olacak.
20- antibakteriyel sabun al.
21- eğer kısa dönemsen aklında olsun, sen yedek subay statüsündesin ve öyle büyük bir suç işlemedikçe ceza meza veremezler. hakkında tutanak falan tutulsa da çok korkma. hiçbir şey olmaz. en fazla komutandan fırca yersin o kadar. özellikle kısa dönem askerlerin mahkeme kararı olmadan askerliğinin uzaması söz konusu değildir. hiçbir komutan, albay vs. dahi kendi kafasına göre senin askerliğini uzatamaz. bunlardan korkma ama asi de olma, komutanların sözünü dinle, saygı göster ya da gösterir gibi yap.
22- Eger kısa dönemsen şunu unutma: Uzun dönem bir er, çavuş, uzman çavuş ya da astsubay sana hiçbir sekilde vuramaz. subaylar da vuramaz ama önceki saydıklarım senin astın olduğu için onlar asla vuramaz. eğer böyle bir sey olursa bulunduğun tabur komutanlığına yazılı dilekçeyle sikayetini yap. eger 30 gün içinde dilekcen işleme konmazsa genelkurmaya yazmaya bile hakkın var. Adamı direk mahkemeye götürürsün ve tefe koyup çalarsın. benim bulunduğum bölükte bir kıdemli astsubay başçavuş 3 sene evvel bir kısa dönem askere tokat attığı için 3 yıldır ugrasıp duruyordu askeri mahkemelerde. alacağı ceza kadar, durum siciline işlenecek diye de ödü kopuyordu lavuğun.
Bunu subaylar (tegmen, yüzbaşı) için de yapabilirsin ama orada durum biraz daha karışık tabi. Yine de onların da yusuf yusuf edecegine emin olabilirsin. Mahkemeden hepsi korkar cünkü işin ucunda temiz sicile düsebilecek bir gölge vardır.
23- Aramak isteyebileceğin insanların telefon numaralarını küçük bir deftere yazmayı unutma.
24- Güçlü ol. Bitecek hepsi.
1- Yanına mutlaka ateş düşürücü al (yasaktır sakla)
2- cep telefonu sokacaksan mümkün olduğunca küçük, eski bir model olsun (siemens a 52 gibi)
nizamiyeden girerken donunun içine sok, (don slip olsun :) ) genişce bir boyun cüzdanı al ve telefonunu bu cüzdanın içinde taşı. ilk günlerde kimseye telefonun olduğunu söyleme. ilk günler telefonla pek konuşma. geceleri yorganı üstüne cek ve konuşmak yerine mesaj at. askerliğin boyunca komutanlar telefon yakalatmanın 23-30 gün arası ceza getireceğini, o yüzden telefonu olanların teslim etmesini ister. buna kanma. kolay kolay telefon yüzünden askerliğin uzamaz. en fazla el koyarlar, bir ara carsıya cıkarken komutana rica edip alırsın.
3- yanına 250-500 kontörlük ankesörlü telefon kartı al. (kışlanın kantininde bir olur, bir olmaz, yedekte mutlaka bulundur) yol yordam öğrenene kadar cep tel. yerine ankesörlü telefonla konuş.
4- askerde verilecek postalı 1 numara büyük al. Postallar bir iki gün sonra büyük ihtimalle ayağına vuracaktır. (büyük almış olsan bile...) bu durumda kullanmak üzere yanına vatka al. botların vurması hali 1 hafta kadar zorluk yaratır, sonra ayak derin sertleşir ve alışırsın. YAnına iki çift yün ayakkabı tabanlığı (keçe) al.
5- ilk hafta içinde (muhtemelen 2. ya da 3. gün) size yürümeyi öğretecekler! (rap rap) bu eğitim sırasında eğitim çavuşları sürekli ayagınızı kuvvetlice, ses çıkacak sekilde yere vurmanızı söyleyeceklerdir. bunu sakın yapma. vuruyormuş gibi yap. sonra ayakların şişer ya da nasır yapar ve 7-8 gün boyunca büyük sıkıntı çekersin, derdini de kimseye anlatamazsın.
6- Acemi birliğindeyken eğitim cavuşlarına komutanım deme. sözlerini dinle ama sunu unutma ki sen kısa dönem olarak onların üstüsün. (kısa dönemsen tabii...)
7- Botunun içine siyah keçeli kalemle adını yaz. (yazabildiğin her yerine birkac defa)
8- yün içlik al. yeşil ya da beyaz (üst ve alt) sana 1 takım verecekler, bu yedek olsun.
9- Yeşil renk (haki renk) kalın yün bir kazak al. kamuflajın içine giyersin. (askeri kantinde bunlardan satılır ama yeterince kalın olmaz, sen kalınını al) çok işine yarayacaktır.
10- soguk algınlığından korunmak için vitamin götür (yasaktır sakla) ilk günler her gün mutlaka her gün al bu vitaminlerden.
11- yeşil kar maskesi al. eğitim ya da iştima sırasında giymeye pek izin vermezler ama cebinde taşır, aralarda üşüyünce giyersin.
12- yemek yerken kirli tabakları kafana takma. bir şey olmaz. yemeği beğenmesen de ye. kantindeki abur cubura güvenme.
13- Aileni ilk aradığında onlara çok iyi olduğunu söyle. kendini kötü hissediyor olsan da bunu onlara hissettirme. kafa denği arkadasların olduğunu süper muhabbet döndüğünü falan anlat. sakın ağlayıp sızlanma. üzülmesinler yazık.
14- kalın pijamalar al.
15- pijamadan ayrı, kışlık kalın esofman takımı al. çok kaliteli olmasın, calınabilir. eşofmana acemi birliğinde pek ihtiyacın olmaz ama usta birliğinde büyük ihtimalle lazım olacaktır.
16- 2-3 çift uzun siyah yün çorap al. kantinde olur ama olmaya da bilir.
17- çok fazla sivil kıyafet götürme. üstündekiler yeter.
18- kendini oldukca kötü tuvaletlere hazırla.
19- tuvalet kağıdı götür. ihtiyacın olacak.
20- antibakteriyel sabun al.
21- eğer kısa dönemsen aklında olsun, sen yedek subay statüsündesin ve öyle büyük bir suç işlemedikçe ceza meza veremezler. hakkında tutanak falan tutulsa da çok korkma. hiçbir şey olmaz. en fazla komutandan fırca yersin o kadar. özellikle kısa dönem askerlerin mahkeme kararı olmadan askerliğinin uzaması söz konusu değildir. hiçbir komutan, albay vs. dahi kendi kafasına göre senin askerliğini uzatamaz. bunlardan korkma ama asi de olma, komutanların sözünü dinle, saygı göster ya da gösterir gibi yap.
22- Eger kısa dönemsen şunu unutma: Uzun dönem bir er, çavuş, uzman çavuş ya da astsubay sana hiçbir sekilde vuramaz. subaylar da vuramaz ama önceki saydıklarım senin astın olduğu için onlar asla vuramaz. eğer böyle bir sey olursa bulunduğun tabur komutanlığına yazılı dilekçeyle sikayetini yap. eger 30 gün içinde dilekcen işleme konmazsa genelkurmaya yazmaya bile hakkın var. Adamı direk mahkemeye götürürsün ve tefe koyup çalarsın. benim bulunduğum bölükte bir kıdemli astsubay başçavuş 3 sene evvel bir kısa dönem askere tokat attığı için 3 yıldır ugrasıp duruyordu askeri mahkemelerde. alacağı ceza kadar, durum siciline işlenecek diye de ödü kopuyordu lavuğun.
Bunu subaylar (tegmen, yüzbaşı) için de yapabilirsin ama orada durum biraz daha karışık tabi. Yine de onların da yusuf yusuf edecegine emin olabilirsin. Mahkemeden hepsi korkar cünkü işin ucunda temiz sicile düsebilecek bir gölge vardır.
23- Aramak isteyebileceğin insanların telefon numaralarını küçük bir deftere yazmayı unutma.
24- Güçlü ol. Bitecek hepsi.
Ya bir şey sorabilir miyim. Ben saçlarım için düzenli olarak ilaç kullanıyorum, o da mı yasak??? Mert abi resim için teşekkürler biraz moral oldu :):)
Ya bir şey sorabilir miyim. Ben saçlarım için düzenli olarak ilaç kullanıyorum, o da mı yasak??? Mert abi resim için teşekkürler biraz moral oldu :):)
Girişte haber verirsen düzenli olarak kullanman gerektiğini yasak değil.
Girişte haber verirsen düzenli olarak kullanman gerektiğini yasak değil.
Namelessonegs
05-11-06, 18:29
Arkadaslar cok tesekkur ederim, özellikle UyussBoy ve Cembom verdiginiz tavsiyeler icin cok memnun oldum,kesinlikle işe yarayacaktır..
Namelessonegs
05-11-06, 18:29
Arkadaslar cok tesekkur ederim, özellikle UyussBoy ve Cembom verdiginiz tavsiyeler icin cok memnun oldum,kesinlikle işe yarayacaktır..
Yani kullanılması zorunlu olan ilaçlar için sanırım rapor gibi bişi isteniyor.Ama seninki çok önemli değil yani hayati önem taşıyan bişi olmadığı için rapora gerek kalacağını sanmıyorum...
Names.. Valla askerlik uzun olur kısa olur güzeldir aslında.İçindeyken çok dertlenirsin ama gercekten anıları yıllar geçsede unutulmaz.
Ben gazinodaydım ve suan işyerindeki yemekleri yerken hep gazinoda yediğim yemekler aklıma gelir ve özlerim :)
İnşallah sağlıklı,dertsiz tasasız güzel bi askerliğin olur.Hayırlı tezkereler şimdiden.
Şu ankesörlü tlf olayına dikkat et yerine göre bazen abartabiliyor insan.Ben acemiliğimde 28 günde 8 tane 100 lük kart bitirdim paso evi arıyodum :)
Bak anlatmaya baslayınca gerisi geliyor tutamıyor insan :lol: :lol: :lol:
İstiklal savaşından güzel bi anektod bu arada askerlikle ilgili...
Komutan yeni gelen erlere içtima alır.Bi erin saçlarının kınalı oldugunu görür ve sorar:
- Evladım saçlarına kim kına yaktı?
- Anacıgım yaktı komutanım.
- Neden yaktı peki?
- Bilmiyorum komutanım.
- İyi o zaman anacıgına mektup yaz komutanım böle böle soruyor de.
- Emredersiniz komutanım.
Aradan biraz zaman gecer ve mektubun cevabı gelir:
- Sevgili kuzucugum yavrucugum.Bizim adetlerimizde 3 şey için kına yakılır.
1- Kurbanlık koyuna yakılır Allaha kurban olsun diye.
2- Gelinlik kıza kına yakılır kocasına kurban olsun diye.
3- ASKERE GİDEN ERKEĞE YAKILIR VATANINA KURBAN OLSUN DİYE.
İşte böyle... :agla: :agla: :agla:
Yani kullanılması zorunlu olan ilaçlar için sanırım rapor gibi bişi isteniyor.Ama seninki çok önemli değil yani hayati önem taşıyan bişi olmadığı için rapora gerek kalacağını sanmıyorum...
Names.. Valla askerlik uzun olur kısa olur güzeldir aslında.İçindeyken çok dertlenirsin ama gercekten anıları yıllar geçsede unutulmaz.
Ben gazinodaydım ve suan işyerindeki yemekleri yerken hep gazinoda yediğim yemekler aklıma gelir ve özlerim :)
İnşallah sağlıklı,dertsiz tasasız güzel bi askerliğin olur.Hayırlı tezkereler şimdiden.
Şu ankesörlü tlf olayına dikkat et yerine göre bazen abartabiliyor insan.Ben acemiliğimde 28 günde 8 tane 100 lük kart bitirdim paso evi arıyodum :)
Bak anlatmaya baslayınca gerisi geliyor tutamıyor insan :lol: :lol: :lol:
İstiklal savaşından güzel bi anektod bu arada askerlikle ilgili...
Komutan yeni gelen erlere içtima alır.Bi erin saçlarının kınalı oldugunu görür ve sorar:
- Evladım saçlarına kim kına yaktı?
- Anacıgım yaktı komutanım.
- Neden yaktı peki?
- Bilmiyorum komutanım.
- İyi o zaman anacıgına mektup yaz komutanım böle böle soruyor de.
- Emredersiniz komutanım.
Aradan biraz zaman gecer ve mektubun cevabı gelir:
- Sevgili kuzucugum yavrucugum.Bizim adetlerimizde 3 şey için kına yakılır.
1- Kurbanlık koyuna yakılır Allaha kurban olsun diye.
2- Gelinlik kıza kına yakılır kocasına kurban olsun diye.
3- ASKERE GİDEN ERKEĞE YAKILIR VATANINA KURBAN OLSUN DİYE.
İşte böyle... :agla: :agla: :agla:
Mert Baydur
08-11-06, 10:59
Bende part time registrar's office gibi bir yerde çalışıyordum. Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nda okuyacak liseli gençlerin sınav giriş işlemlerini yapıyorduk.
Part time de sinemada. Sinemadan bir fotoğraf koyayım.
Mert Baydur
08-11-06, 10:59
Bende part time registrar's office gibi bir yerde çalışıyordum. Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nda okuyacak liseli gençlerin sınav giriş işlemlerini yapıyorduk.
Part time de sinemada. Sinemadan bir fotoğraf koyayım.
Mert Baydur
08-11-06, 11:04
Yasak olacağını sanmıyorum.
Koyduğum fotoğraftaki devlet memurları bombaydı.
Bir tanesi bir binbaşının karısıydı. Saat 2'den sonra tüm kadınlar işi bırakırdı, bizim görev yerindeki üsteğmen ses çıkaramazdı. Kadınlar fal falan bakarlardı, çay saati yaparlardı. Bize de yarardı. :lol:
Haftada maksimum 1 öğün karavanadan yerdim. Her yemeği dışarıdan söylerdik. Erzurum Cağ Kebabı yapan yer de, börekçi de, tavuk şiş yapan yer de, kebapçı da, köfteci de, ev yemekleri yapan yerler de vardı Yalova'da. Hepsinden telefonla sipariş getirirdik. Pek çok kısa dönem kilo alıp döndü askerden. Ben almamak için akşam yemekleri yemiyordum çünkü sonuçta kahvaltılar da simit/poğaça/açma/cappucino ile geçiyordu. (Cappucino ve benzeri 3'ü 1 arada türü kahve çeşitlerini her haftasonu evciyken Makro'dan alıp geliyordum) :lol:
Mert Baydur
08-11-06, 11:04
Bir tanesi bir binbaşının karısıydı. Saat 2'den sonra tüm kadınlar işi bırakırdı, bizim görev yerindeki üsteğmen ses çıkaramazdı. Kadınlar fal falan bakarlardı, çay saati yaparlardı. Bize de yarardı. :lol:
Haftada maksimum 1 öğün karavanadan yerdim. Her yemeği dışarıdan söylerdik. Erzurum Cağ Kebabı yapan yer de, börekçi de, tavuk şiş yapan yer de, kebapçı da, köfteci de, ev yemekleri yapan yerler de vardı Yalova'da. Hepsinden telefonla sipariş getirirdik. Pek çok kısa dönem kilo alıp döndü askerden. Ben almamak için akşam yemekleri yemiyordum çünkü sonuçta kahvaltılar da simit/poğaça/açma/cappucino ile geçiyordu. (Cappucino ve benzeri 3'ü 1 arada türü kahve çeşitlerini her haftasonu evciyken Makro'dan alıp geliyordum) :lol:
Ohh valla ne güzel annatıyosun anılarım depreşiyo özlüyorum ya :agla: :agla:
Ohh valla ne güzel annatıyosun anılarım depreşiyo özlüyorum ya :agla: :agla:
Engin güle güle git, güle güle gel.. İnsallah güzel gecer arkadaslıgın..
Ben masterdan sonra doktoraya da basladım; bir 4 sene daha gitmeyecegim bu iş temposu artı hala ogrenci olmaya dayanmaya devam edebilirsem :)
Engin güle güle git, güle güle gel.. İnsallah güzel gecer arkadaslıgın..
Ben masterdan sonra doktoraya da basladım; bir 4 sene daha gitmeyecegim bu iş temposu artı hala ogrenci olmaya dayanmaya devam edebilirsem :)
Aynen valla ocakta master başlıyor bir 28i bulur onu da bitirmem sonra doktora vsvsvsvs :)
Aynen valla ocakta master başlıyor bir 28i bulur onu da bitirmem sonra doktora vsvsvsvs :)
teyyareci wehbi
12-11-06, 02:10
bi tüyo da benden (daha önce verilmiş te olabilir, verildiyse kusuruma bakmayın).... eline bi kağıt al arazi ol, seni kim çevirirse bi üst rütbeli subay veya astsubayın seni çağırdığını söyle... tutup ta hesap soramazlar üstlerine.. :)
ve şimdiden askerliğini yapacak tüm arkadaşlara hayırlı teskereler dilerim... inşallah bi an önce aramıza dönersiniz..
teyyareci wehbi
12-11-06, 02:10
bi tüyo da benden (daha önce verilmiş te olabilir, verildiyse kusuruma bakmayın).... eline bi kağıt al arazi ol, seni kim çevirirse bi üst rütbeli subay veya astsubayın seni çağırdığını söyle... tutup ta hesap soramazlar üstlerine.. :)
ve şimdiden askerliğini yapacak tüm arkadaşlara hayırlı teskereler dilerim... inşallah bi an önce aramıza dönersiniz..
Namelessonegs
12-11-06, 03:59
Cok tesekkur ederim Cagdas ve foruma yeni katılan arkadasımız Vehbi sanırım:)
Umarım iyi gecer gercekten,dualarınızı esirgemeyin :)
Ben de master yapayım fln diye dusunuyordum fakat sonra master yapan arkadaslarımın durumları gordum,bitirenlerde 28-29 yasında olunca iyice gitmek istemiyorsun fln diyince en iyisi gidelim dedik:)
Kader,kısmet :)
Vehbi,bu arada arazi olma olayını her zaman yapamazsın heralde,adamın ümügünü sıkarlar orda :D
Namelessonegs
12-11-06, 03:59
Cok tesekkur ederim Cagdas ve foruma yeni katılan arkadasımız Vehbi sanırım:)
Umarım iyi gecer gercekten,dualarınızı esirgemeyin :)
Ben de master yapayım fln diye dusunuyordum fakat sonra master yapan arkadaslarımın durumları gordum,bitirenlerde 28-29 yasında olunca iyice gitmek istemiyorsun fln diyince en iyisi gidelim dedik:)
Kader,kısmet :)
Vehbi,bu arada arazi olma olayını her zaman yapamazsın heralde,adamın ümügünü sıkarlar orda :D
valla ben anlamam askerlikten falan, tüyoları vermişler zaten :)
ama zaman iyiden iyiye yaklaşıyor, 15 gün sonra askerdesin, uğurlasaydık forum olarak :) şahsen tanımadığım için Tomas askere gidecekmiş gibi geliyor bana o ad ayrı bir durum :) şaka bir yana, hakikaten çabucak geçer tezkereyi alır dönersin inşallah, sıkılmazsın etmezsin, düzgün insanlar olur.. oradan da fırsatını bulup foruma uğrarsın zaten, özletmezsin!
şimdiden hayırlı tezkereler :)
valla ben anlamam askerlikten falan, tüyoları vermişler zaten :)
ama zaman iyiden iyiye yaklaşıyor, 15 gün sonra askerdesin, uğurlasaydık forum olarak :) şahsen tanımadığım için Tomas askere gidecekmiş gibi geliyor bana o ad ayrı bir durum :) şaka bir yana, hakikaten çabucak geçer tezkereyi alır dönersin inşallah, sıkılmazsın etmezsin, düzgün insanlar olur.. oradan da fırsatını bulup foruma uğrarsın zaten, özletmezsin!
şimdiden hayırlı tezkereler :)
Namelessonegs
12-11-06, 23:44
Çok sagolasın scapula,insallah fırsat bulursam oralardan da zaman buldukca yazmaya calısırım..Umarım macları izleme fırsatım olur..3 senedir bir tane mac kacırmadım,bir tane dahi kacırmak istemiyorum.. :)
Namelessonegs
12-11-06, 23:44
Çok sagolasın scapula,insallah fırsat bulursam oralardan da zaman buldukca yazmaya calısırım..Umarım macları izleme fırsatım olur..3 senedir bir tane mac kacırmadım,bir tane dahi kacırmak istemiyorum.. :)
Engin hala gitmedin mi sen git de post sayısında geçeyim seni eehehhe :)
Engin hala gitmedin mi sen git de post sayısında geçeyim seni eehehhe :)
Engin giderse Galatasaray'ın durumunun daha iyi olacağını düşünüyorum :D
Engin giderse Galatasaray'ın durumunun daha iyi olacağını düşünüyorum :D
Ben şahsen gitmesinden yana değilim. Takıma pozitif etki veriyor. Bence kalmalı.. :D
Ben şahsen gitmesinden yana değilim. Takıma pozitif etki veriyor. Bence kalmalı.. :D
Engin gidince ankara geceleri bana kalacak gitsene olm sen bir ay erkenden ehehe :)
Engin gidince ankara geceleri bana kalacak gitsene olm sen bir ay erkenden ehehe :)
Namelessonegs
16-11-06, 17:04
haha Ali ve Can bittiniz olm siz :lol:
Ne cok arkadan hancerleyen insan varmısta,haberimiz yokmus :)
Olm Ankara geceleri zaten hep senin yahu,Antalya geceleri haric ben senin onune cıkmam :lol:
Sagolasın cankags'cim,tesekkur ederim :D
Namelessonegs
16-11-06, 17:04
haha Ali ve Can bittiniz olm siz :lol:
Ne cok arkadan hancerleyen insan varmısta,haberimiz yokmus :)
Olm Ankara geceleri zaten hep senin yahu,Antalya geceleri haric ben senin onune cıkmam :lol:
Sagolasın cankags'cim,tesekkur ederim :D
duncanferguson
16-11-06, 20:17
6- Poşet lafına şimdiden alış çok duyucaksın bunu
günlerdir bu maddeyi düşünüyorum acaba kasdedilen şey ne :D :D :D aklıma birşey geliyor ama sonra kendi kendime oğlum çok fesatsın sen ya diyorum :D :D gözünüzü sevim biri açıklasın şunu :D
duncanferguson
16-11-06, 20:17
günlerdir bu maddeyi düşünüyorum acaba kasdedilen şey ne :D :D :D aklıma birşey geliyor ama sonra kendi kendime oğlum çok fesatsın sen ya diyorum :D :D gözünüzü sevim biri açıklasın şunu :D
Bana aktarılan kadarıyla kısa donemlere poşet denmesının sebebi;
Bir eğitim sırasında yerler cok camur mus,butun kısa donemler botları kirlenmesin diye poşet bağlamışlar botlara...
O gunden bu gunede kısa donemler "poşet"olarak kalmış...
Ne kadar dogru bılemıcem... :)
Bu arada güle güle git güle güle gel Namelessonegs ;)
Bir eğitim sırasında yerler cok camur mus,butun kısa donemler botları kirlenmesin diye poşet bağlamışlar botlara...
Namelessonegs
17-11-06, 16:30
Sagolasın Saunders ;)
Namelessonegs
17-11-06, 16:30
Sagolasın Saunders ;)
Doğrudur herhalde herkesin bildiği bu...
Benim bildiğim
Uzun---çuval
Kısa---poşet
Yani öyle bi espri işte :)
Aralıkta askere gidecek biri olarak
Askere gidecek tüm arkadaşlara hayırlısıyla gidip gelmelerini dilerim
Yardımcı olması amacıyla
http://www.kayihanzeybek.com/deneme_askerin_listesi.htm
Mert Baydur
24-11-06, 09:10
Bence kısa dönem ve uzun dönemlerin anlaşamaması veya içli dışlı olup olmadığı yapılan yerle alakalı. Benim usta birliğimde çoğu uzun dönem ve kısa dönem pek diyalog halinde değildik. Kısa dönemler kendi aramızda takılırdık, 1-2 tane de meslek yüksek okulu mezunu uzun dönem vardı bizle muhabbeti olan. Onun dışında ne bize laf sokmaları vardı ne de bizim onları ezmemiz. Ayrı dünyalarda takılırdık. Zaten kısa dönem olduğumuzdan görev yerlerimiz ve yaptığımız işlerde farklıydı. Uzun dönemler yemekhanede yemek yapardı veya çaycılık türü işler yapardı, kısa dönemler daha idari nosyonlu işler yapardı.
Yardımcı olması amacıyla
http://www.kayihanzeybek.com/deneme_askerin_listesi.htm
Çok sağol...Aralık'ta askere gidecek benim de çok işime yarayacak bu site ;)
Askere gitmeden Fenerbahçe maçına gitmek istiyordum ama basket maçı kısmet olmayacak sanırım.Futbol maçına da param yetmeyecek(ki zaten aynı gün sınava gireceğimden yetişememe ihtimalim var ve bu yüzden bilet almadım).
Ama 18-19-20 Mayıs haftası askerlik bitecek sanırım ve o tarihlerde Sami Yen'de Fenerbahçe maçı olacak!
Askere gitmeden kombineyi 350 YTL'ye satmayı planlıyordum aslında ama sırf o maça gidebilmek için (paraya da ihtiyacım olmasına rağmen) vazgeçeceğim gibi.
En çok anısı olanlar her zaman dövizli askerlik yapanlardır. Kısa ama dolu dolu yaşıyorlar askerliği. Adam bir ay askerlik yapar sanırsın asker doğmuş.
:lol: :koptum:
Namelessonegs
24-11-06, 15:44
haha ona ben de cok guldum :lol:
Bu arada Hagi 5+5 cok tesekkurler,gercekten yardımcı olacak..
Can bu arada cok sevindim Fener macının askerlikten sonrası olacagına,ben lig bitince terhis olacagız sanıyordum :D
Mert Baydur
24-11-06, 16:11
haha ona ben de cok guldum :lol:
Bu arada Hagi 5+5 cok tesekkurler,gercekten yardımcı olacak..
Can bu arada cok sevindim Fener macının askerlikten sonrası olacagına,ben lig bitince terhis olacagız sanıyordum :D
Ben 17 Mayıs'ta teskere aldığımda 2 hafta falan kalmıştı sanırım ligin bitimine.
Biri de Saraçoğlu'nda FB maçıydı! :bagir:
ardaisfuture
24-11-06, 17:01
Ben Aralık 2004 de gittim(301 K.D.) ilk akşam kayıt filan işleri sonra cumburlop tabura sonrada kot kazak palto gazinoda maç seyrettik dev ekranda, hemde Galatasaray-Fenerbahce derbisiydi. Süper başlangıç olmuştu!! Askere gitcek arkadaşlara sabır ve sağlık diliyorum... Kimseyle dalaşmazsanız(uzun dönemlerden bahsediyorum) bir sorun çıkmadan gider gelirsiniz..Uzunlar genelde cok saygılı idi bana karşı( 30 yasında askere gidersen olacagı bu:) adamların nerdeyse babası yasındaydım!) hicbir sorun yasamadım... Hayırlı teskereler poşetler!
Benim askerlik yaptığım yerde "poşet" yerine "pilli" kullanılırdı kısa dönemler için.
Uzun dönemler "şarjlı",kısa dönemler "pilli".
Pilli çavuş Egemen.
:)
Git artık lan meşgul etme forumu...
Namelessonegs
25-11-06, 05:14
Begenmezsen bakmazsın canım zorla mı...
Mert Baydur
25-11-06, 08:47
Ben Aralık 2004 de gittim(301 K.D.) ilk akşam kayıt filan işleri sonra cumburlop tabura
Tabur lafindan kastin denizcilerin kullandigi ictima kelimesi yerine gecen tabursa, ayni donemde (301) denizci olarak askerlik yaptik demektir. Acemi birligi neresi? Iskenderun mu? (Iskenderun'sa ben acemi birliginde ordaydim ve hicbirimiz mac seyredemedik :karisik: )
ardaisfuture
25-11-06, 09:44
Hayır Mert Baydur ben topçu taburunu kastetmiştim. Ben Çanakkale Geliboludaydım.
Begenmezsen bakmazsın canım zorla mı...Oha alınmış adam,git 3 numaraya vurdur lan sen saçını ne konuşuyosun :lol:
Şaka yapıyoruz olm allah allah :)
Namelessonegs
27-11-06, 06:20
Begenmezsen bakmazsın canım zorla mı...Oha alınmış adam,git 3 numaraya vurdur lan sen saçını ne konuşuyosun :lol:
Şaka yapıyoruz olm allah allah :)
ahah yok lan alınmadım valla,senin tarzın cevap veriyim dedim :D
Olm seni tanımıyormuyum,anladım saka oldugunu tabi ;)
Mert Baydur
27-11-06, 10:20
Şaka maka az kaldı sınava. :(
Namelessonegs
27-11-06, 13:25
Sorma yaa 1 hafta bisey kaldı :(
Bişey kalmamış namelessong. Hayırlı teskereler. Neyse fener maçından sonra gidiyorsun inşallah fener maçında burada tekrar yanımızda olacaksın...
Mert Baydur
27-11-06, 13:38
En büyük yalandır şimdiden askerliği düşünme lafları.
Ben Aralık'ta gideceğimi Eylül'de öğrenmiştim ve her boş anımda canımı sıkmıştım askerliğe dair. Nereye giderim ne görev verirler vs vs diye.
Ama şu var ki 12 Aralık'ta kum saati geriye dönecek ve bir şekilde teskere edinilecek. Ha zor ha kolay. Ama hayatından askerlik denen can sıkıntısını atmaya başlamış olacaksın. Mühim olan o.
Mert o can sıkıntısı değil yalnız vatani bir görev.
Mert Baydur
27-11-06, 14:57
Mert o can sıkıntısı değil yalnız vatani bir görev.
O bakış açısı Ata.
Gerekliliğini ya da gereksizliğini burda tartışmayacağım. Bende de olumlu iz bıraktı askerlik, hala TSK ile ilgili haberleri ve gelişmeleri ayrı gözle takip ediyorum, içimde yer edindi. Ama insanın iş kariyerini bir rayına sokmak için askerliği halletmek zorunda olmak bir can sıkıntısı yaratıyor askerlik öncesi, yalan değil.
Evlenmek de güçleşiyor iyi bir kariyer kurmak da. Bir an evvel aradan çıkarmak gerek bence.
O konuda haklı olabilirsin ama sonuçta bu görevi yaparken şehit olanlar da var. O yüzden bu konuda biraz daha hassas olmak lazım diye düşünüyorum.
Namelessonegs
28-11-06, 08:05
Bişey kalmamış namelessong. Hayırlı teskereler. Neyse fener maçından sonra gidiyorsun inşallah fener maçında burada tekrar yanımızda olacaksın...
Cok tesekkur ederim..
İnşallah abicim,Fener macını gitmeden izlemekte guzel :)
Umarım guzel bir hediye verirler bana..
İnşallah güzel bir hediye verirler hepimize....
Benim doğumgünüm 13 aralık.. Askerdeki ilk gecemde doğumgünümü kutlayacağım.. Yani sizin anlayacağınız benim doğduğum gün asker olduğum gündür!! :):)
Engin Abi pek bir hevesli de erken gitti herhalde; ne foruma uğruyor ne msn'e giriyor :D
Mert Baydur
29-11-06, 13:39
http://people.freenet.de/nasilgitmemeli/
Çok gereksiz ve boş bir site. Bu tip insanların aldığı nefes bile ziyan.
Mert Baydur
29-11-06, 13:46
Çok gereksiz ve boş bir site. Bu tip insanların aldığı nefes bile ziyan.
Adam epey kasmış. :lol:
Ben su anda Yurticinde d. secenegini uygulamakta olup, doktoraya baslamıs durumdayım.. :)
Genc arkadaslara tavsiyem, lisansi bitirir bitirmez gitmeleri askere. Bugunku aklım olsa, direk giderdim. Ancak bir kez bu yola girdiniz mi de, gitmiyorsunuz iste..
Ben su anda Yurticinde d. secenegini uygulamakta olup, doktoraya baslamıs durumdayım.. :)
Genc arkadaslara tavsiyem, lisansi bitirir bitirmez gitmeleri askere. Bugunku aklım olsa, direk giderdim. Ancak bir kez bu yola girdiniz mi de, gitmiyorsunuz iste..
valla ben çok istedim ama tek ders sınavını ekim sonuna kitliyince daha yeni mezuniyet belgemi alabildim...o yüzden aralık kaçtı...artık bahar mahar demiycez nisanda gidecez başka çaresi yok...hem soğukta kıçımız donacağına çiçek böcek der geçiririz 6 ayı :) (züğürt tesellisi bu da, keşke yetişseydi de aralığa kıçımın donmasına razıydım ben :) )
Bu yedek subay sınav olayına hıkaye dıyolar arkadaşlar...
Tamamen okudugun bolume gore uzun donem kısa donem ayarlaması yapıyorlarmış...
Muhendislik,mimarlık gibi bolumlerı bitirenler direk uzun dönem işletme,iktisat vb gibi bolumlerı bitirenler kısa donem yapıyorlarmış %90...
Yakında aof işletme bitirecem bende...Uzun donem gitmek istemıyorum acıkcası umarım kısa donem yaparız :)
Mert Baydur
30-11-06, 09:39
Tamamen okudugun bolume gore uzun donem kısa donem ayarlaması yapıyorlarmış...
Muhendislik,mimarlık gibi bolumlerı bitirenler direk uzun dönem işletme,iktisat vb gibi bolumlerı bitirenler kısa donem yapıyorlarmış %90...
Özellikle bilgisayar mühendisiysen ve TSK'nın o anda bilgisayar mühendisi bir asteğmene ihtiyacı varsa hiç affetmiyorlar anında 12 ay yapıyorsun. Başta MEBS diye bir yerde acemi birliği yapıyorsun İstanbul'da. Arkasından dağıtımın oluyor. Ata daha iyi bilir tabi, burdan her kuvvete dağıtılabiliyor musun yoksa KKK'ına mı bağlı oluyorsun bilemeyeceğim.
Kısa dönem olma ihtimalin mühendis değilsen epey yüksek. Gerçi benim kuzenin makina mühendisi, üzerine MBA yaptı ve Erzurum'da kısa dönem yaptı.
Mert ne MEBS'i :) Orası Ankara'da bir kere. Mamak'ta yani. Ama artık meslek kurasına tabii olanlar 18 gün Küçükyalı Levazım'da yapıyorlar acemiliği.
Gökhan yalnız AOF mezunlarını genelde uzun dönem asteğmen takım komutanı olarak yaptırıyorlar haberin olsun ;)
Mert Baydur
30-11-06, 11:48
Mert ne MEBS'i :) Orası Ankara'da bir kere. Mamak'ta yani. Ama artık meslek kurasına tabii olanlar 18 gün Küçükyalı Levazım'da yapıyorlar acemiliği.
Gökhan yalnız AOF mezunlarını genelde uzun dönem asteğmen takım komutanı olarak yaptırıyorlar haberin olsun ;)
18 gün süper acemilik ya...
Ben Küçükyalı'dakinin adını MEBS sanıyordum. :lol:
Orda alınan eğitim ikmal türü asteğmen olacaklara verilen eğitim mi?
Açık Öğretim Fakültesi demek sanırım AOF. Ne bölümü olduğu önemli değil mi Açık Öğretim mezununun takım komutanı olabilmesi için? Bizim acemi birliğinde (İskenderun) bir sürü Açık Öğretim mezunu vardı mesela kısa dönem.
Normalde levazımcı okuluymuş ama artık sadece temel eğitim veriliyor.
AOF'lerde kısa dönem var ama bölüme pek bakmıyorlar zaten AOF'ta sözel bölümler var bildiğim kadarıyla. Orada artık şansa kalıyor kısa/uzun olayı :)
Mert Baydur
30-11-06, 12:05
Normalde levazımcı okuluymuş ama artık sadece temel eğitim veriliyor.
AOF'lerde kısa dönem var ama bölüme pek bakmıyorlar zaten AOF'ta sözel bölümler var bildiğim kadarıyla. Orada artık şansa kalıyor kısa/uzun olayı :)
Bir de 313. dönem sınava gireceklere şunu söyleyip rahatlatmak gerek sanırım.
Bizim bir Emre Asteğmen vardı. (Hatta fotoğrafını da koyayım)
Adam Ankara'da topçu asteğmen olarak acemi eğitimi almıştı ama dağıtımında deniz asteğmen olmuştu bizim Yalova'da. Yani asteğmenlerde galiba acemi birliği yaptığın yerin hangi kuvvet komutanlığına bağlı olduğunun önemi olmuyor usta birliğinde hangi kuvvete bağlı görev yapacağına dair.
Açıkçası ondan tırsıyorum bende bir kaç aof mezunu arkadaşım uzun donem yaptı...
Neyse yapılacak pek bir şey yok...Uzun dönem,kısa dönem her türlü uni. mezunu olmanın rahatlıgını yasıcaz gidenlerden dinlediğim kadarıyla :)
Mert sen de fırsattan istifade bütün askerlik anılarını paylaştın :):):)
Aslında bir topicte askerlik anıları diye açsak herkes askerlik anılarını yazsa güzel olmazmı?*
Mert Baydur
30-11-06, 13:50
Mert sen de fırsattan istifade bütün askerlik anılarını paylaştın :):):)
Valla bir sürü fotoğraf koydum gitmeyenler gözünde canlandırsınlar diye. :)
Bu gün itibarı ile resmen TSK'nın bir askeriyim. Bu başlık altında bize destek sağlayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.. (Mert özellikle sana) :):):)
Bugün değil yarın itibariyle öylesin :)
Mert o arkadaş meslekçi olmasın? Yoksa acemiliği topçu yapıp denizci olması biraz zor :)
Bu gün itibarıyla askerim.. 30 Kasım tarihinde askerliğim başladı.. Kızdırmayın beni askerim kardeşim.. :):)
Mert Baydur
30-11-06, 17:09
Yoksa acemiliği topçu yapıp denizci olması biraz zor :)
Topçu değil ya tankçı pardon, daha da beter! :lol:
Açıkçası neye göre uzun veya kısa dönem ayrımı yapıldığını pek bilmiyorum.Çok rivayet mevcut bu hususta.Her çeşit mezun,her iki durumda da askerliğini yapabilmekte şu zamana kadar edindiğim izlenimlere göre.
Sanırım en bariz etken o devrede TSK'nin ne tür personele ihtiyacı olduğuyla alakalı.Yoksa mühendis,ekonomist pek farketmiyor.Tabi tankçı,topçu asteğmen yapacakların çoğunluğu makine mühendisi oluyor,orası bir gerçek.
Bu konuda kaderi belli olanlar doktorlar ve diş hekimleri.
Resmi olarak yaklaşık 4 saat sonra askerliğim başlıyor ama gayrı resmi olarak ben de bugün asker oldum :)
Yaklaşık 8 sene sonra ilk defa saçımı toplayamıyorum.
Bu arada sınava pazar günü gireceğim ve kısa dönem istiyordum ama duyduğuma göre uzun dönemler 2 milyara yakın maaş alıyorlarmış?
Ben 1 küsur milyar sanıyordum ama 2 milyar söz konusu ise,
yani yarın öbür gün işe girip de kazanamayacağım parayı askerde kazanabileceksem uzun döneme soğuk bakmam!
Gerçi her ne kadar hava,deniz,hava savunma,vs. başa yazdıysam da,
makina mühendisi olarak son tercihim olan tankçı olacağım ve dolayısıyla uzun dönem olacağım gibi.
Hadi hayırlısı artık...
Resmi olarak yaklaşık 4 saat sonra askerliğim başlıyor ama gayrı resmi olarak ben de bugün asker oldum :)
Yaklaşık 8 sene sonra ilk defa saçımı toplayamıyorum.
Bu arada sınava pazar günü gireceğim ve kısa dönem istiyordum ama duyduğuma göre uzun dönemler 2 milyara yakın maaş alıyorlarmış?
Ben 1 küsur milyar sanıyordum ama 2 milyar söz konusu ise,
yani yarın öbür gün işe girip de kazanamayacağım parayı askerde kazanabileceksem uzun döneme soğuk bakmam!
Gerçi her ne kadar hava,deniz,hava savunma,vs. başa yazdıysam da,
makina mühendisi olarak son tercihim olan tankçı olacağım ve dolayısıyla uzun dönem olacağım gibi.
Hadi hayırlısı artık...
Jandarmalar yaklasık 1.300 YTL alıyor , 2.000 alanı da ne duydum ne gördüm .. :karisik:
Doğu hizmeti yapanlar fazla alıyorlar.
Jandarmalar 1.350'ye yakın alıyor tazminatları oldukları için doğu hizmettekiler de jandarma olduğu için bu böyle. Onun dışında asteğmen maaşı 1040 gibi bir şey.
Gerçi her ne kadar hava,deniz,hava savunma,vs. başa yazdıysam da
Hava savunma mı? :D
Hiç tavsiye etmem,bildiğin topçudur bu vatandaşlar.Uçaksavar,stinger vs.
Eğitimi ağırdır,tatbikatı,intikali çoktur.
Ben de Diyarbakır'a gideken seviniyordum,sonrası hüsran oldu tabi.
rybczynski
01-12-06, 00:12
Engin bu topici açtı sonra yokoldu piyasadan,bende askere erken gitti falan sandım.Meğerse adam bütün gün netten fm oynuyormuş :D
Gitmedi bi türlü hasretle bekliyoruz gitmesini :D
Namelessonegs
01-12-06, 05:36
Hehe gidecegim az kaldı Can,kına yakarsın :lol:
Attıgım post sayımda bile gözün var,sen ne bicim arkadassın :lol:
Ben de bu baslıga destek veren tum arkadaslara tesekkur ederim, benimle beraber tertip olacak arkadaslara da hayırlı teskereler simdiden :)
Hadi yolun açık olsun kardeşim aralık geldi sana yol gözüktü. Vatani görevini en iyi şekilde yapıp yine aramızda olacaksın inşallah..
Hadi olm gitsene sen ya :)
daha kocaaaaa 12 günün var. keyfini çıkar.
O zaman geri sayım başlasın :D belki moralini bozar ama ben seviniyorum sonuçta vatani görevini yapmaya gidiyorsun..
12
Mert Baydur
01-12-06, 22:30
O zaman geri sayım başlasın :D belki moralini bozar ama ben seviniyorum sonuçta vatani görevini yapmaya gidiyorsun..
12
12 gunun kaldi mi daha ic karartici yoksa safak 168 demek mi? :)
Namelessonegs
02-12-06, 01:32
haha Mert sanırım o dedigin daha dogru ama su anda hala rahatım..pazar gunu anlayacagım hanyayı konyayı.. :)
Bu arada sınava giren arkadaslar,biraz biseyler anlatsınlar,Can mesela :)
Kacta gidelim sabah,işlemler neler vs..?
Mert Baydur
02-12-06, 10:39
haha Mert sanırım o dedigin daha dogru ama su anda hala rahatım..pazar gunu anlayacagım hanyayı konyayı.. :)
Bu arada sınava giren arkadaslar,biraz biseyler anlatsınlar,Can mesela :)
Kacta gidelim sabah,işlemler neler vs..?
Erkenden git derim.
Erkenden dediysem 5te falan, ciddiyim erken git yer tut.
Rahatta park edersin araban varsa,
Ben 6:30 da mi ne gitmistim 13:00 gibi cikip, depresyonla kendimi Tuzla'dan Bagdat Caddesi'ndeki Polonez'e atip icmistim.
Namelessonegs
02-12-06, 11:58
Evet,herkes en azından saat 5.30'da sınav yerinin oralarda ol diyorlar,heralde kasıcaz :(
Telefon sokmak serbest mi peki?orada birine teslim edebiliyoruz sanırım?
Mert Baydur
02-12-06, 12:25
Telefon sokmak serbest mi peki?orada birine teslim edebiliyoruz sanırım?
Ben Tuzla'ya direkt götürmemiştim arabada bırakmıştım risk almamak için. İçeride birisini arayasım gelmemişti 2 arkadaşımla beraber gittiğimizden. Ama sen tek gideceksen, onca saat bayabilirsin sanırım. İçeri sokuyorlar mı emin değilim.
İçeriye cep telefonu sokamıyorsunuz.
Kapıda teslim edip,çıkarken alırsınız.
Namelessonegs
02-12-06, 18:06
İceride bekleme krizine giricez desene yahu..Arkadasla gidemedigim icin farklı yerleri yazdık onla konusmadan..Ben sabahın koru gitmistim..Neyse napalım bekleriz..Simdi mp3player fln da sokamıyoruzdur kesin iceri..öyle duvarlara bak bak dur:)
Mert Baydur
03-12-06, 01:03
İceride bekleme krizine giricez desene yahu..Arkadasla gidemedigim icin farklı yerleri yazdık onla konusmadan..Ben sabahın koru gitmistim..Neyse napalım bekleriz..Simdi mp3player fln da sokamıyoruzdur kesin iceri..öyle duvarlara bak bak dur:)
Ortada duvar var mi bilmiyorum. Biz Tuzla'da epey bahcelik yerlerdeydik. Alandan alana kumelendik durduk. Pek tek duze yerlerde degildik, bir tek tribunlerde oturdugumuzda baymistik ama epey kaliteli kantini vardi asteg ogrencilerine ozel, er/erbas donemimize pek uyarlamasi olmadi o cappucino makinalarinin. :lol:
askerlik işlemlerimi bugün bitirmiş durumdayım
ankaranın daha sıkı olacağı varsayımıyla
samsunda 7 saat sürdü benim işim
inşallah seninki kısa sürer
7saatin 5.5 saati sadece bekliyorsun
telefon konusunda da burası çok serbestti
hiç kapatmadım, hatta beklerken paso konuştum
ne diyim, Allah sabır versin kardeş ;)
Namelessonegs
03-12-06, 11:33
hehe sagolasın hagi 5+5..Bende saat 4.30'da kalktım, 5.15 gibi sabah birlige gittim ve işim tam 10.30'da bitti,sınav da dahil:..Gercekten cok buyuk eziyet..Benim okul ingilizce dil egitim verdigi icin TOEFL belgesini de gostermek durumunda kaldım ama acıkcası kısa donem istiyorum..Orada herkes ohoo TOEFL belgesi seni uzun donem yapar dediler ama benim Washington'dan gelen, Turkceyi bile unutmus olan arkadasım kısa dönem yaptı bitirdi,Amerikaya gitti simdi..Hayırlısı olsun..
Mert Baydur
03-12-06, 11:57
Orada herkes ohoo TOEFL belgesi seni uzun donem yapar dediler ama benim Washington'dan gelen, Turkceyi bile unutmus olan arkadasım kısa dönem yaptı bitirdi,Amerikaya gitti simdi..Hayırlısı olsun..
Alakası yok ABD'de okumanın kısa dönem veya uzun dönem olmakla. Bende ABD'de okudum ve kısa dönem yaptım pek çok kişi gibi.
Sonuçlar 8'inde mi açıklanacak?
Namelessonegs
03-12-06, 12:02
8-9-10 gibi acıklanır dediler..Valla Mert herkes gozumu korkutmaya basladı,üniversiten ingilizce egitim vermis,TOEFL belgeni de göstermis,bundan dolayı sen kesin uzun oldun fln fistan..
Alakası yok Engin merak etme TOEFL falan bunlarla ilgisi yok emin olabilirsin.
Namelessonegs
03-12-06, 13:11
oh valla icimi rahatlattın Ata ya..TOEFL belgesini goren,yandım olm sen yandın demeye basladı,tüm moralim bozuldu :(
Mert Baydur
07-12-06, 15:32
Sayfa açılmıyor service unavailable diyerek.
Sonuçlar mı yükleniyor ne? :karisik:
engin yandın sen kesin uzun dönemsin..ALLAH sabır versin ama çabuk geçer merak etme. Ama dediğim gibi kesin uzunsun sen :D
rybczynski
07-12-06, 16:59
Daha dün akşam arkadaşlarla bunun muhabettini yaptık. Benim bir arkadaşın arkadaşı,acemiliğin bitmesine yakın yapılan iştimanın sonunda askerlere içlerinde ingilizce bilenlerin bir adım öne çıkmasını istemişler 10-15kişi öne çıkmış daha sonra içlerinde toefl belgesine sahip olduğu öğrenilen 2asker gorevlerinin geri kalanını Afganistan da sürdürmüşler. Tabi o zamanlar savaş vardı afganistanda daha tehlikeliydi yani.Şimdi afganistan hawai gibi olmuş diyolar Engin yani korkulcak bişi yok.
Mert Baydur
07-12-06, 17:23
Daha dün akşam arkadaşlarla bunun muhabettini yaptık. Benim bir arkadaşın arkadaşı,acemiliğin bitmesine yakın yapılan iştimanın sonunda askerlere içlerinde ingilizce bilenlerin bir adım öne çıkmasını istemişler 10-15kişi öne çıkmış daha sonra içlerinde toefl belgesine sahip olduğu öğrenilen 2asker gorevlerinin geri kalanını Afganistan da sürdürmüşler. Tabi o zamanlar savaş vardı afganistanda daha tehlikeliydi yani.Şimdi afganistan hawai gibi olmuş diyolar Engin yani korkulcak bişi yok.
Muhtemelen ASAF askeriydi o Ankara'da.
Benimde arkadaşım Ankara'dan öyle Afganistan'a gitti.
Şimdi sanırım gidilen yer Lübnan'dır.
Askere gidecek tüm arkadaşlar, kendi adıma özür diliyorum iyi dileklerimizi sunamadık, moral veremedik malum bilgisayarın durumu, iş güç derken forumdan uzun kaldık vs vs.. Ama gerek de yok aslanlar gibi gider gelirsiniz evelallah, biraz gün sayarsınız o kadar :)
Evet son durum nedir, yerler belli oldu mu veya ne zaman oluyor :)
ya service unavaible yazısından nefret eder oldum
açıklandı mı acaba?
yakını filan öğrenen var mı arkadaşlar?
Bugün belli olur muhtemelen.
Namelessonegs
08-12-06, 09:38
Sayfa görüntülenemiyor...Bu arada benim TOEFL puanı düsük zaten,iyi olan degil bu,o yuzden biraz daha rahat olmaya calısıyorum,kader-kısmet tabi.
Namelessonegs
08-12-06, 09:43
Buna ek olarak İngilize bilmekle Afganistana gidilseydi, Liseyi ve Üniversiteyi Amerikada okumus,bıraktım TOEFL'ı,hayatımda gormedigim belgelere sahip bir arkadasım,Kıbrısta 6 ay yaptı..Sehir efsaneleri de cok maalesef etrafta..
Benim de Belçika'da NATO bünyesinde askerlik yapmış olan arkadaşım var.İki sene önce Almanya'dayken hafta sonu için yanına gitmiştim.Brüksel'in 1 saat uzaklığında Mons diye bir şehirde yer alıyor.
Amsterdam'a ve Paris'e 3-4 saat uzaklıkta.Boş günlerinde oraya gidiyorlardı. :)
Kendisi 15 ay yapmıştı askerilği.Zannediyorum sadece 15 ay yapanlar seçiliyor bu tür yurt dışı görevler için.
Mert Baydur
08-12-06, 13:18
Kendisi 15 ay yapmıştı askerilği.Zannediyorum sadece 15 ay yapanlar seçiliyor bu tür yurt dışı görevler için.
Kısa dönem çıkması zor evet. Ya asteğmen ya uzun dönem olmak gerek.
Benim berberim Diyarbakır'da havacı yaptı 18 ay, geçici görevle 2 ayını Milano'da geçirdi.
Napoli'de de sağlam bir deniz üssümüz var.
Resmi olmayan sonuçlara göre,
2 önceki dönem kuzenimin askerliğini yaptığı İzmir'de Denizci olmuşum yine onun gibi :)
İşin ilginci,o kazandığında yaptığım araştırmaya göre torpillilerin yeriymiş güya ama ikimiz de hiçbir torpil olmadan oraya atandık.
Zaten ağabeyimin Şırnak'a gönderilmesi yüzünden bu kuraya sevinemedim bile :(
Bu arada şöyle bir durum var;
sınav cevapları kesinlikle kaale alınmıyor,bundan emin oldum!
Ama İzmir'e de 1 yanlış,3 boş neticeyle yollandığımı belirteyim yol göstermesi açısından ;)
not:Sınav neticesi elbette belli olmuyor ama sınav o kadar basitti ki başka yanlışım olsa bilirdim :)
Hatta o yanlışı da bilerek yaptım :)
Mert Baydur
08-12-06, 15:23
Resmi olmayan sonuçlara göre,
2 önceki dönem kuzenimin askerliğini yaptığı İzmir'de Denizci olmuşum yine onun gibi :)
İşin ilginci,o kazandığında yaptığım araştırmaya göre torpillilerin yeriymiş güya ama ikimiz de hiçbir torpil olmadan oraya atandık.
Zaten ağabeyimin Şırnak'a gönderilmesi yüzünden bu kuraya sevinemedim bile :(
Bu arada şöyle bir durum var;
sınav cevapları kesinlikle kaale alınmıyor,bundan emin oldum!
Ama İzmir'e de 1 yanlış,3 boş neticeyle yollandığımı belirteyim yol göstermesi açısından ;)
not:Sınav neticesi elbette belli olmuyor ama sınav o kadar basitti ki başka yanlışım olsa bilirdim :)
Hatta o yanlışı da bilerek yaptım :)
İzmir'de Foça'da Deniz Amfibi Taburu var ve orası 3-4 sene önce sanıyorum Şırnak'a asker gönderiyordu. Artık göndermiyor ama denizci olarak yapabileceğin en kısmetsiz askerlik Foça'daki amfibi yeridir. SAT & SAS muhabbeti resmen. Marmara Bölgesi'nde o kadar kebap yerler var ki.
Namelessonegs
08-12-06, 16:59
Arkadaslar, İskenderun Mekanize Piyade Tugayı cıktı..Mertcim genis bir bilgilendirme rica ediyorum senden ki sanırım sende İskenderundaydın :)
Tum arkadaslara hayırlı tezkereler..
ardaisfuture
08-12-06, 17:03
arkadaslar her türlü yolu denedik kuzeniminkini ögrenemedik.ulasma imkanı olan varsa aday nosu 95223
bakabilip ogrenirseniz sevinirim.sabahtan beri bekliyoruz internet basında:(
ardaisfuture
08-12-06, 17:03
bu arada yeri belli olan arkadaslara hayırlı teskereler.
duncanferguson
08-12-06, 17:07
ooo name hayırlı uğurlu olsun iskenderun benim memleketim yaa gözün aydın
İskenderun u şöyle anlatim sana eğer izmir i biliyorsun iskenderun izmir in küçüğü minyatürü gibi birşey:)) sonracım ordaki halkın dil yapısı inan bu taraflara oranla çok farklı ilk başlarda bu seni baya bir güldürebilir,:)) genel anlamıyla sakin ama bir okadarda çağdaş bir yerdir iskenderun,yakın mesafede Antakyada,Arsuzda çok güzel turistlik gezilecek yerler var (hoş sen askere gidiyon ama :))) şehir itibarı ile memleketimin sıkıcı bir yer olmadığını düşünüyorum ama tabi sizlere nasıl gelir bilemem:))
İskenderun çok sıcak olur,bence kışın gitmen çok isabetli olmuş,kolay kolay üşüyeceğini sanmıyorum,bunun dışında kafada takılan bir şey olursa yaz elimizden gelen birşey olursa hallederiz
duncanferguson
08-12-06, 17:07
ooo name hayırlı uğurlu olsun iskenderun benim memleketim yaa gözün aydın
İskenderun u şöyle anlatim sana eğer izmir i biliyorsun iskenderun izmir in küçüğü minyatürü gibi birşey:)) sonracım ordaki halkın dil yapısı inan bu taraflara oranla çok farklı ilk başlarda bu seni baya bir güldürebilir,:)) genel anlamıyla sakin ama bir okadarda çağdaş bir yerdir iskenderun,yakın mesafede Antakyada,Arsuzda çok güzel turistlik gezilecek yerler var (hoş sen askere gidiyon ama :))) şehir itibarı ile memleketimin sıkıcı bir yer olmadığını düşünüyorum ama tabi sizlere nasıl gelir bilemem:))
İskenderun çok sıcak olur,bence kışın gitmen çok isabetli olmuş,kolay kolay üşüyeceğini sanmıyorum,bunun dışında kafada takılan bir şey olursa yaz elimizden gelen birşey olursa hallederiz
Herkese hayırlı olsunç
Hayırlı teskereler.
Arkadaşlar uzun mu kısa mı çıktı yazsaydınız ya.
Namelessonegs
08-12-06, 17:30
Cok tesekkurler arkadaslar, ve cok sagol duncan:)
İskenderun hakkında hep guzel seyler duydum ama bir kere gittim,onda da cok kucuktum hatırlamıyorum ama en azından bu kara kışta,sıcak gececek olması cok guzel..
Ata, forumdaki ve cevremdeki bircok arkadasın dusundugunun aksine (TOEFL belgesiyle alakalı)kısa dönem oldu :)
hayırlı teskereler Engin'ciğim.
Cok tesekkurler arkadaslar, ve cok sagol duncan:)
İskenderun hakkında hep guzel seyler duydum ama bir kere gittim,onda da cok kucuktum hatırlamıyorum ama en azından bu kara kışta,sıcak gececek olması cok guzel..
Ata, forumdaki ve cevremdeki bircok arkadasın dusundugunun aksine (TOEFL belgesiyle alakalı)kısa dönem oldu :)
Hayırlı olsun Namelessonegs. Soğuk derdin pek olmayacak en azından.
Şimdiden hayırlı tezkereler.
ardaisfuture
08-12-06, 17:48
nihayet bizde ögrendik kuzenimi. Yedeksubay cıktı, Dağ Komando Okul K.lığı Eğirdir/ISPARTA
Namelessonegs ve Savatage hayırlı olsun...
bana da 19'UNCU P. TUG. K.LIĞI EDREMİT / BALIKESİR KISA DÖNEM çıktı
piyade er olduk yani
hayırlısıyla gidip geliriz inşallah :)
edit: edremit piy. tugay k.lığı hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi istememe gerek yoktur heralde, bilen zaten görür görmez birşeyler söyler, boşuna edit yaptım galiba :)
Herkese güsel yerler çıkmış balıkesir-edremit de iyidir hayırlı olsun herkese
Herkese şehir olarak güzel yerler çıkmış ama sonuçta askerlik. Herkese hayırlı teskereler...
Namelessonegs
09-12-06, 04:26
Sagolun,varolun dostlar:)
ardaisfuture
09-12-06, 09:11
Namelessonegs oncelikle hayırlı teskereler. İskenderun cok kıyak yerdir,rahat rahat bitirirsin askerligini. Ben Adana da yasıyorum, birseye ihtiyacın olursa mutlaka ama mutlaka haberim olsun yardımcı olmak isterim. Sanırım Adanaya ucakla geleceksin, ondan sonra otobusle İskenderun yaklasık arabayla 1 saat civarı, otobüsle 1,5 saat filan sürüyor. Gerekirse haber ver seni karsılar otogara bırakırım. Telefonum 322-3632828 istedigin zaman arayabilirsin. Diger arkadaslarada saglıkla gidip saglıkla donmelerini temenni ederim.
Mert Baydur
09-12-06, 10:33
Arkadaslar, İskenderun Mekanize Piyade Tugayı cıktı..Mertcim genis bir bilgilendirme rica ediyorum senden ki sanırım sende İskenderundaydın :)
Tum arkadaslara hayırlı tezkereler..
Abi hayırlısı olsun. İskenderun'da 21 gün kaldım acemi birliğim için. Acemi birliğinde olduğumdan sokağını hiç göremedim açıkçası nerdeyse. Ben Deniz Er Eğitim Alayı'ndaydım dağ başında bir yerde. Sağlam rüzgarı vardı, ama şehrin içi çok daha ılıman bir iklim oluyormuş. Adana üzerinden gideceksin havayoluyla gideceksen.
Benden sana tavsiye Engin gittiğin yerde o TOEFL belgesinden bahset , mutlaka işine yarayacaktır.
Herkes sağlıkla gidip dönsün.
Not:Engin,mutlaka size iletirler zaten,Turizm Jandarması veya Sahil Güvenlik için iyi seviyede İngilizce bilenler aranır.
Bunun dışında fazla şey bilmek,öne çıkmak çoğu zaman beyinde patlar.Tecrübelerle sabittir... :)
arkadaşlar piyade erlik konusunda beni bilgilendirir misiniz?
çok sıkı eğitimleri varmış diye duydum
bu sadece acemilikte mi geçerli yoksa usta birliğinde de mi öyle olacak?
benimkisi Piyade Tugay Komutanlığı bir de piyade EĞİTİM tugay komutanlığı var
ne fark var hangisi iyidir?
bir de bilgisayar ingilizce ve ehliyeti (ki e sınıfı ehliyetim var) ne derce söyliyeyim?
yardımcı olursanız sevinirim...
Serkan1905
09-12-06, 15:10
Gidecek tüm arkadaslara hayirli teskereler diliyorum.
Insaallah saglikli ve mutlu bir sekilde gider gelirsiniz.
Namelessonegs
09-12-06, 15:58
Namelessonegs oncelikle hayırlı teskereler. İskenderun cok kıyak yerdir,rahat rahat bitirirsin askerligini. Ben Adana da yasıyorum, birseye ihtiyacın olursa mutlaka ama mutlaka haberim olsun yardımcı olmak isterim. Sanırım Adanaya ucakla geleceksin, ondan sonra otobusle İskenderun yaklasık arabayla 1 saat civarı, otobüsle 1,5 saat filan sürüyor. Gerekirse haber ver seni karsılar otogara bırakırım. Telefonum 322-3632828 istedigin zaman arayabilirsin. Diger arkadaslarada saglıkla gidip saglıkla donmelerini temenni ederim.
Cok tesekkur ederim arkadasım fakat otobusle gidecekmisiz,bilet almıs peder İskenderuna..
Benden sana tavsiye Engin gittiğin yerde o TOEFL belgesinden bahset , mutlaka işine yarayacaktır.
Valla abi soyleyecegim artık,sonucta onemli birsey..Bu arada Egemen maalesef ben piyade oldugum icin,turizm jandarması fln yapmazlar beni heralde..
Namelessonegs
09-12-06, 16:02
Piyade Mekanize Birlik eri oldum ben de..Tugay komutanlıgı benimkisi..Acıkcası zor bir egitimi varmıs(cok kosarsınız) diyorlar ama sonrası heralde kısa dönem oldugun icin kastırmazlar diyolar..Daha detaylı bilgisi olan varsa,ben de merakla dinlerim:)
Şükrü Gencer GÜDÜK
İl Jandarma Komutanlığı BARTIN
Kısa Dönem
Bu da benim gideceğim yer..
Mert Baydur
09-12-06, 16:49
Cok tesekkur ederim arkadasım fakat otobusle gidecekmisiz,bilet almıs peder İskenderuna..
Valla abi soyleyecegim artık,sonucta onemli birsey..Bu arada Egemen maalesef ben piyade oldugum icin,turizm jandarması fln yapmazlar beni heralde..
Turizm jandarmasi olamazsin cunku jandarma sinifinda bir er degilsin ancak TOEFL belgenden dolayi birilerine Ingilizce dersi vermen olasi.
Namelessonegs
09-12-06, 17:14
Turizm jandarmasi olamazsin cunku jandarma sinifinda bir er degilsin ancak TOEFL belgenden dolayi birilerine Ingilizce dersi vermen olasi.
Veririz Mert,canları sagolsun ya:)
jandarmasi olamazsin cunku jandarma sinifinda bir er degilsin ancak TOEFL belgenden dolayi birilerine Ingilizce dersi vermen olasi.
Benim olduğum Hava savunma sınıfından olabiliyorsan diğerlerinden de olursun.Sonuçta mühim olan dili ne kadar bildiğin.
Yazıyla her askeri birime bildirilir ve uygun personelin kaydı istenir.İlla en baştan bu sınıfa ait olman gerekmiyor.
Mert Baydur
09-12-06, 19:45
jandarmasi olamazsin cunku jandarma sinifinda bir er degilsin ancak TOEFL belgenden dolayi birilerine Ingilizce dersi vermen olasi.
Benim olduğum Hava savunma sınıfından olabiliyorsan diğerlerinden de olursun.Sonuçta mühim olan dili ne kadar bildiğin.
Yazıyla her askeri birime bildirilir ve uygun personelin kaydı istenir.İlla en baştan bu sınıfa ait olman gerekmiyor.
Benim bildigim turizm jandarmasi sinavina (Ankara'da oluyor) jandarma sinifindaki erler katilabiliyor ama hakli olabilirsin.
rybczynski
10-12-06, 02:43
Hayirli teskereler arkadaslar, hadi hayırlısı çok sevindim ya.Allah gönlünüze göre verdi.Bundan iyisi olamazdı herhalde.Hayırlı uğurlu olsun :)
Namelessonegs
10-12-06, 04:29
CEMGEMİNİ 6 AY ISKENDERUNA GİDİYOR... haydin hayırlısı devrem baltam torpilini yerim senin balta :)
torpilsiz morpilsiz kısa donem iskenderuna cıktık yer hakkında bilgisi olan varsa detay gecerse sevinirim...
PİYADE ER mısım...
tum devrelerime de hayırlı teskereler...
bugun 8. gunu de cizdik.. kaldı 172:alkis3
Arkadaslar,bu renkdasımız da aynı yere cıkmıs benimlen fakat sanırım 2003 yılında gidip gelmis..İnternetten aratınca bir eski forum cıktı ve Mert'in,Serkan agabeyin de yazılarını gordum..Kendisiyle irtibatta olan var mı acaba halen?Aklımda sorular var soracagım,aynı birlige gidiyorum bende:)
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to