Tüm Versiyonu Göster : Ramazan Bayraminiz Mubarek Olsun
M.Yasin Cakmak
22-10-06, 20:59
Bayraminiz mubarek olsun arkadaslar. Beraber nice bayramlara insallah.
herkezin bayramı mübarek olsun.
Marikinas2
22-10-06, 21:12
tühh bu topic'i ben açacaktım, neyse :). herkesin ramazan bayramı mübarek olsun...
Herkesin Şeker Bayramı kutlu olsun..
Herkesin Şeker Bayramı kutlu olsun.. :lol:
Neye güldün aslanım?şeker değil ramazan bayramı ramazan. :lol:
Bu bayram Şeker bayramı benim icin Abudullah.. Zaten son 5-6 seneye dek de hep Şeker bayramı olarak gecerdi; Türk kültürünün bir uzantısıydı bu tanımlama..Biz Ramazan sonrası bayramları şeker bayramı olarak bilirdik; ancak Arap kültürüne hayran insanlar olarak Ramazan bayramını kullanmanızda sakınca yok Abudullah benim icin..
Bu bayram benim icin Şeker bayramı, anladın mı Abudullah?
Rica ederim, iyi bayramlar tekrar..
Serkan1905
22-10-06, 21:45
Acayip bi milletiz.
Adam sagciysa, mübarek olsun der. Solcuysa, kutlu olsun der. Yok seker, yok ramazan :D
Ramazan Seker bayraminiz, mübarek ve kutlu olsun :D
Herkesin Şeker Bayramı kutlu olsun.. :lol:
Marikinas2
22-10-06, 21:50
Ramazan Seker bayraminiz, mübarek ve kutlu olsun :D
çok güzel bir çözüm yolu, tebrikler :)
Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun..
Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim..
Herkesin bayramı şeker tadında geçsin..Ben 3 senedir olduğu gibi bu bayram da çalışıyorum :agla:
bütün müslüman aleminin bayramı mübarek olsun.. Herşey dilediğiniz gibi olsun..
M.Yasin Cakmak
23-10-06, 00:57
Bayramlar ikiye ayrilir:
a-Dini Bayramlar
b-Milli Bayramlar
Dini bayramlara ornek olarak iki bayramimiz mevcuttur.
a-Ramazan Bayrami: Muslumanlarin RAMAZAN ayinda oruc tuttuktan sonra RAMAZAN aynin bitmesiyle birlikte kutladiklari bayramdir. Ne Turklukle, ne Araplikla, ne sekerle ne de baska birseyle alakasi yoktur. Ha isteyen Ramazan bayrami ile ayni gunde kendisine ayri bir bayram ilan edip kutlayabilir, kendisine kalmis. Adina da ister seker bayrami der ister karpuz. Fakat bu topikte bahsedilen bayram RAMAZAN ayi bitince kutlanan RAMAZAN bayramidir.
b-Kurban Bayrami:Muslumanlarin Allah'a bir 'kurban' kurban ettikleri bayramdir. Adi da o nedenle kurban bayramidir hatta ve hatta kimse su ana kadar bu da "Et" bayrami olsun deme zevzekligini gostermemistir. Ama kanimca o da yakindir.
Milli Bayramlarimiza ise 4 ornek verebiliriz:
a-19 Mayis Genclik ve Spor Bayrami: Islam dunyasi ile alakasi olmayan adi ustunde milli bir bayramdir. Bayrami Ulu Onder Ataturk ilan etmis ve genclige de itaf etmistir. Ben tutup hicbir insanin Genclik ve Spor bayramina ,ornek olsun diye soyluyorum, ulan bu bayram stadlarda kutlaniyor bende buna stad bayrami diyeyim dedigini duymadim cunku o genclik ve spor bayramidir.
b- 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami: Cumhuriyet'in ilanindan sonra kutlanan milli bayramdir. Ayni salak muhabbet bu bayram icin de tekrarlanabilir, uzatmiyorum.
c- 30 Agustos Zafer Bayrami: Bu bayram icin de hicbir akli evvel "Ulan 30 Agustos'ta cok sicak gecer bu da sicak hava bayrami olsun" dememistir. Zafer bayramidir.
d- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk bayrami
vs vs.
Leotheking
23-10-06, 01:04
Ramazan ayı icinde Oruc tutanlar için bu bayram Ramazan Bayramı'dır... Gerisine, özellikle son yıllarda ülkemizde, sadece TATİL'dir...
Oruç tutmuş olanların "Ramazan Bayramı" kutlu olsun...
Geri kalana da "İyi Tatiller".....
Ray52Lewis
23-10-06, 02:06
Bu bayram Şeker bayramı benim icin Abudullah.. Zaten son 5-6 seneye dek de hep Şeker bayramı olarak gecerdi; Türk kültürünün bir uzantısıydı bu tanımlama..Biz Ramazan sonrası bayramları şeker bayramı olarak bilirdik; ancak Arap kültürüne hayran insanlar olarak Ramazan bayramını kullanmanızda sakınca yok Abudullah benim icin..
3 kez üstüne basa basa yazilan Abudullah ne alaka peki?
"Arap kültürüne hayran olmak" ismi ile dalga gecilmesini beraberinde getirmiyor benim bildigim kadariyla...
Herkesin Seker bayrami kutlu olsun..
herkesin şeker bayramını kutlarım
Herkesin ramazan bayramını kutluyorum, hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Herkesin bayramini kutlarim..
Herkesin mübarek Ramazan Bayrami kutlu olsun daha nice bayramlara
Hepimizin ramazan bayramı kutlu mutlu mübarek olsun...
herkesin bayrami kutlu olsun :dirdir:
herkesin bayramı mübarek olsun..
ben de hepinizin bayramını kutluyorum.iyi bayramlar
Tüm forum üyelerinin bayramı kutlu olsun.
Namelessonegs
24-10-06, 02:40
Herkese iyi bayramlar :)
rybczynski
24-10-06, 14:08
Tüm müslümanların ramazan bayramını kutlarım, bu arada oruç bitti diye yemeği çok kaçırmayın sonra benim gibi hastalanmayın.
3 kez üstüne basa basa yazilan Abudullah ne alaka peki?
"Arap kültürüne hayran olmak" ismi ile dalga gecilmesini beraberinde getirmiyor benim bildigim kadariyla...
Özür dilerim; üst üste iki kez, alaylı gülüş yapınca dayanamadım, yine de bunu yapmamı gerektirmezdi elbette..Üzdüysem özür dilerim Abdullah..
yok.rica ederim.önemli değil.haaa şunuda söyleyim hem o gülüşleri alaylı gülüş olarak yapmadım şaka anlamında olsun diye,yani yanlış anlama.kötü birşey yaptıysam özür dilerim gian.
herkesin bayramı kutlu olsun
Ha bu arada Yasin için şu linki veriyorum herhalde bu kaynağa güvenir kendisi :
http://arsiv.zaman.com.tr/2001/12/15/cocuk/h1.htm
sahi mi acaba yazanlar yoksa milleti kafaya mı almışlar?
Biraz gec oldu ama hepinizin mubarek Ramazan Bayrami KUTLU OLSUN.
Len Yasin,Leo insan bi haber verir bayram diye de mi :karisik:
Leotheking
26-10-06, 21:05
Kardesim, Dingiltere de senin gibi deliye hergun bayram... :lol: :lol: :lol:
M.Yasin Cakmak
26-10-06, 22:13
Onder abi ulasamiyorum ki sana ozel mesajdan bir telefon atsana. Bendeki telefonu aramaya calistim bayramda ama dusmedi bir turlu.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to