Tüm Versiyonu Göster : Mersin BB 64 Galatasaray 73
Derbi ve TV'den yayınlanan maçları ayrı topikte tartısma ilkemize binaen, bu haftaki macımızın topigini acıyorum..
Pazar günü saat 14'de naklen NTV'de olacak bu mac..
Ligin en yaşlı takımlarından biri Mersin ile en genç takımlarından Galatasaray'ın mücadelesi olacak.
Kazanırsak önümüzdeki hafta Telekom maçında belki de liderlik mücadelesine çıkacağız ve daha önemlisi taraftarlar da salona gelmeye,hem de deplasmanda başlayacaklardır!
Seri yakalamak,ritim bulmak ve sonucunda taraftarın ilgisini çekmek açısından önemli ve şu ana kadar oynadığımız en zorlu maç!
başladı, hadi bakalım hayırlısı..
Mersin BB: 5
Fitch: 7
ama çok egoist hakikaten, böyle de olmaz.
Fitch arkadaşımız topla vedalaşmayı öğrenebilse daha faydalı olacak...
Her aldığı topu potaya atmak zorunda hissediyor kendisini sanırım..
16-15 öndeyiz ilk çeyrekte
Fitch 10 sayıyla oynuyor ama bu kadar da tek başına oynayan bir adam görmedim daha önce. Abartıyor.
Yahu bosverin, ben bayılıyorum vallahi Fitch'e..Yeteneksizlere o kadar alısmısız ki, benim icimi acıyor.. Biz Jardel'i de kosmuyor diye tu kaka edip kullanamamıs bir takımın taraftarıyız gerci, Fitch'i de yok eder göndeririz :)
Bu arada iyi oynamıyoruz bugun, onu da belirteyim..
orası öyle Gian. ben de keyif alıyorum seyretmekten.
bu arada 7 sayı oldu fark, devreye bir 10 sayı farkla önde girebiliriz.
3:22 kala 32-24 ondeyiz..Bu ceyrekte McGowan'in ciddi katkısı oldu..Fitch ise pas vereyim derken bir kac top kaybı yaptı; bu adamdan pas istemeyin iste, kendisi atsın :)
Aha Mitchell attı ve 34-24 oldu..
Çağdaş,bu bir takım oyunu,sokakta birebir tek pota maçı değil ki.
Ne farkı var bu şekilde Fitch'in,Ceyhun'dan?Her yetenekli olan bu şekilde oynamayı kendine hak görürse nasıl olacak bu işler?
Kimse top kullanmasın demiyor ama bazen takım arkadaşlarıyla beraber oynadğını hatırlasın.
son saniye üçlüğü geldi Mersin'den 39-32 önde kapattık ilk devreyi..
Abi o kadar da vahim bir tablo yok bence..Gerektiginde cok da güzel goruyor arkadaslarını.. Basket yapabilecegine inandırgı pozisyonlarda da kendi kullanıyor; skorer de bu demektir zaten..O zaman skorer olamaz ki.. Alismisiz dedigim gibi ikinci sınıf skorerlere :) Adamın kapasitesi var ve yapıyor kardesim :) Bu arada ribaundlara da ciddi katkısı var, saymadım ama 5 tane almıstır en az..
Son saniyede aptal bir üclük yedik..39-32 bitti devre..
Yok abicim,skorer bu değil...
Bu tamamen "egoizmin" son perdesi.Skor yapmak topa yapışıp,bırakmamak demek değildir ki.Bu takıma bu sene iyi de yatırım yapılarak,yetenekli oyuncular alındı.Hiçbirisi figüranlık yapmak isemeyeceklerdir ilerleyen zamanda.Böyle olursa sen soktun,sen çıkar mantalitesi baş göstermeye başlar ki,çok sakattır bu.
Seti,takımı boşverip 1'e 5 oynamak caiz değildir bence.Bu sebeple birsürü de to kaybetti malesef Fitch.
Farka rağmen, Merin in daha etkili savunma yaptığını söyleyebilirim ilk yarı için kendi adıma. Böyle de olması lazım zaten, iki takımın güç farkını düşünürsek. Biz kötü savunma yapıyoruz diye söylemiyorum ama bu Murat Hoca savunması değil bence. Yani rahat ve çok sert olmayan bir savunma yapıyoruz.
Hakemler de genel olarak Mersin in sert savunmasına izin veriyor ama bunu eleştirmek için söylemiyorum. Nihayetinde biz de aynı sertliği göstersek ve bize izin vermeseler eleştirirdim tabii. Bir bakıma iyi oluyor tabii. Sonuçta Efes ile Fener ile oynarken daha sert savunmalara ve daha zor hakem yönetimlerine kalacağız bana göre.
İçerde büyük bir üstünlüğümüz var Mersin karşısında hali ile. Bunu hücumda çok iyi kullandığımız söylenemez yaptığımız hücum tercihleri itibari ile lakin ribauntlarda haliyle bu üstünlüğümüz kendiliğinden oluşuyor.
İçeride 4-5 olarak Burak-Holman ikilisi ve daha sonra McGowav-Fatih ikilisini kullandık. Burak ve McGowan da hücumda dış şutlarda benzer başarı gösterirken, Fatih içirde sayı üretmek konusunda daha göze battı Holman a göre. Nihayetinde McGowan-Fatih ikilisi daha başarılı idi kanımca. İki ikilide savunma ve ribauntta başırılı idi kanımca.
Aslında fark açılmaya başladıktan sonra, bana göre şu ana kadar maçın bizim adımıza en iyi oyuncusu olan Mitchell top kullansa idi(Fitch yerine) daha iyi olabilir, içeriye daha çok top indirebilirdik gibime geliyor.
Mitchell ve Fitch ile sonlarda kaçırdığımız fauller ve son saniye üçlüğü olmasa idi, sanırım ilk devre oyunu kopartabilirdik.
Sanıyorum, biraz daha sert bir savunma ile bu çeyrek farkı açabiliriz ama dediğim gibi kötü değil ama rahat bir oyun anlayışımız var. Haliyle böyle bir oyun her sonuca açık oluyor. Gerçi Murat Hoca, kenarda disiplinsiz davranışlara hemen tepki koymuyor değil ama :)
Seyircinin de çok iyi olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Bu takımı böyle bir seyirciyi, sayısının da artaraktan fazlası ile hakediyor.
Birde kenardan gelen kısaların savunma dışında, hücuma biraz daha katkıları olursa skor olarak, biraz daha rahatlayabiliriz gibime geliyor.
McGowan iyi oynuyor ama 5 oldu elinden kaçırıyor topu.
3. çeyrek sonucu: 59-46 öndeyiz
61-46 oldu.. Fitch ilk 3 ceyregi 25 sayı ile kapadı ve bence gayet de iyi oynuyor; bulmusuz bunamayalım :)
Yalnız Murat Kaya Tufan'in yerine biraz daha süre alabilir gibime geliyor..
Evet, farkı biraz daha açtık. Bu çeyreğin ikinci yarısında tekrar Burak-Holman ikilisi ile devam ettik ve dinlenmiş bu ikili ile pota altı hakimiyetimiz devam etti. Özellikle Burak skor olarak değil ama mücadele ve ribaunt olrak önemli bir katkı yaptı.
Fitch de bizim dırdırlarımızı duymuş olacak ki :) İçeriye güzel drivelar bitiminde iyi toplar indirdi. Özellikle dip çizgiden gelip Holman a yaptığı asist çok güzeldi.
Son perioda yine biraz gayri ciddi başladık ve Murat Hoca hemen mola aldı. Fark şu an 11 sayı ve top kullanacağız.
Fitch böyle oynarsa çok zarar verir...
Nitekim veriyor da şekilde görüldüğü üzere..
Tmam abi o zaman neydi o Boddicker'in oldugu sene olan skorer O'nu getirelim geri :) Oyle cok agresif olmaz, geldi mi atar filan..Sorumluluk almaz..Bize oyle skorer yakısır :)
Vallaha yakışır...
Keşke Jacobson şu kadroda olsa...
Bu arada şunu tekrar edeyim;agresiflik ve topa yapışmak arasında derin bir çizgi var...
:)
Egemen yeni gelmiş bir oyuncunun genel olarak hücuma katkısı bu şekilde olur kanımca. Yani bu konuda eleştirmek için biraz erken bence. Takım ile bütünleştikçe, takım oyununa katkısı farklılaşabilir gibime geliyor. Tabii bu sadece tahmin.
Tabii, Fitch e karşın kenardan gelen kısalarında hücuma katkısı olması lazım, onu bu şekilde kullanmak zorunda kalmamak için. Biraz önce Tufan ın basketi dışında kenardan böyle bir katkı gelmiyor açıkçası. Haliyle sanki bu oyun anlayışı bizim için kaçınılmaz oluyor gibi.
Bu arada son perioda hayli kötü başladık.
Simdi Jacobson'i severdim aslında, ama cok gamsız bir adamdı be kardesim..Geldi mi atardı,ama bizim ihtiyacımız olan liderlik bence..Ve bu Fitch'de fazlasıyla var.. Oyun sıkıstıgında oyuncular ver Fitch'e, yaz deftere seklinde düsünsünler, ne güzel iste :)
Ote yandan fark 7'ye indi ve daha da inebilir gibi gozukuyor..
Yok Serkan bunun alışmayla alakası yok,bence tamamen oyuncunun karakteriyle ilgili..
Fitch yetenekli oyuncu ama tek başına oynamıyor ki.Topu PG'a vermekten bile imtina ediyor adam.Hücumu çok zorluyor,devamlı birebir oynuyor.Üstelik pota altında fizik olarak ezici üstünlüğümüze rağmen,devamlı oyunu kendi üzerinden,üstelik de devamlı topla oynayarak arıyor.Bu şekilde çok da yorulup,top kaybediyor.
Böyle oynayacaksa,çok zorlanırız.O kadarını söyleyeyim.
maç dengelendi... 64-62.. aman!
2 ye indi fark
nerden nereye getrdiler maçı be
Maç sakata geldi, bitirelim önce sağ salim şu maçı sonra devam edlim :)
Tırstım yahu, ama ama diyeyim.
8-0lık seriden sonra 2 sayı bulduk 66-62... aman bu maçı vermeyelim buradan...
ya olacak iş değil bomboş kaldı adam attı 66-64
top Mersin'de. iyi savunma yapalım...
Mitchell pis blok yedi Jaja'dan.
Maç sakata geldi, bitirelim önce sağ salim şu maçı sonra devam edlim :)
Tırstım yahu, ama ama diyeyim.
Scholes selam soledi sana :)
Daha o tarafa hiç dönmedim totem yapıyorum, şu amçı alalımda United 5 atsın :)
bu hücumdan boş dönsünler alırız....
döndüler...
son dakika 4 sayı öndeyiz...
alıcaz..
yarım dakika 4 sayı...hücumdayken topsuz alanda boş bir faul yaptık Hollman'la sanırım...
alıyoruz diyebiliriz maçı.... Johnson blok yedi Fitch'ten!..
Yani Fitch daha ne yapsın bilmiyorum..27 sayı, sanırım 10 ribaundu buldu...En kritik hucumda muthis savunma yaptı...
Fitch Fitch Fitch Fitch!
Abi bu kaptan Burak ı döverim ben :)
Resmen gelsinler faul yapsınlar diye bekledi, çıkarsana topu elinde yahu, geçen her saniye altın.
Neyse ikisini de attı eheheh :)
Fitch in istatistik üçlüğü ile maçı bitirdik ohhhh :)
73-64
Fitch son saniyedeki üçlüğüyle 30 sayı 12 ribaunda ulaştı, kritik bir anda blok, iyi savunma da cabası...ama biraz daha çok oynamalı takımla...
Hehehehehehehehe....iSTE SKORER RUHU! Son saniyede caktı üclügü! :) Bayılırım boyle adamlara..Buldun mu öldüreceksin! :)
Fitch Fitch Fitcih!
30 sayı 12 ribaund..
Son saniye terbiyesizliği işte...
Zihniyetin göstergesi..
Son saniye terbiyesizliği işte...
Zihniyetin göstergesi..
Ya de git Allahasen :D
Başka bir amacı var mı Çağdaş o üçlüğün?
Tamamen kendi istatistiği için attı..
Böyle son şutlar,gerek yoksa atılmaz basket maçlarında.Zaten millet bırakmıştı...
Abi o kadar da değil ya, taktın adama... Uzaktan attı zaten.
Abicim kendi istatistigi tamam da, aynı zamanda takımın da istatistigi..Belki bu üclükle Fenerin ustunde olacagız bu hafta ve ya ne bilim atıyorum olur ya Mersin'le sene sonu isimiz aradaki farklara filan kalacak vs.
Galatasaray'in tüm branslarından en büyük eksikligi budur bence..Yani rakibi buldu mu, farkı atabilecekken, agirdan alır bir anda oyunu, normal skorla bitirir vs. Ornegin Fener bizi kötü buldu mu 6 atar, biz kötü bulduk mu 2 tane atar sonra ne gerek var gibi rölantiye alırız..
Kıl olurum bu duruma.. O yuzden bu tarz atma imkanın varsa atabilecegin, her sayının, her golün atılması taraftarıyım..
Pek centilmen bir adam olmadıgımı biliyorsunuz su oyunlarda :D
Pota altına top indirmiyoruz.Fitch topla gereğinden çok fazla oynuyor ve zorluyor.Bu sebeple ne diğer dış oyuncular,ne de pota altı yeterince topla buluşabiliyor.Takımın şu haliyle,geçen seneki Halil Üner'in,Dixon'lı takımının halinden pek bir farkı yok hücum anlayışı olarak.Sadece daha yetenekli ve savunma yapan bir takımız.
Fitch'in daha az topla oynadığı,uzun oyuncuların daha çok maça katılmasını sağlayacak,Mitchell'ı oyuna dahil edecek birşeyler yapılmalı mutlaka.
Edit:Bu hafta puan tablosunun üstünde olsak ne olacak ki?Madalya mı takacaklar?:)
Genel averajdan ziyade ikili averaja bakılıyor bu tip durumlarda.Mersin'le de,FB ile de bu tür bir duruma gelmemiz de çok zor.Ve eminim ki Fich'in aklının ucundan bile geçmemiştir bu durum..:)
Zor anlarda sorumluluk alan oyuncuları, başabaş giden son dakikalarda maç kazanmayı özlemişiz
Hımm nerde kalmıştık :)
İki durum söz konusu, birincisi dediğim gibi(üstelik bende bu konuda Fitch eleştirdim yukardaki yazılarımda yani bu eleştiriye katılıyorum) daha erken genel bir kanıya varmak için. Murat Hoca gibi Türkiye nin en iyi koçu kenarda iken, Fitch in oyun anlayışının daha değişeceğini düşünüyorum ben. Savunmaya olan inadıda en büyük güvencim.
İkinci durum ise maalesef bir skorere kalmamak için ya içeriyi çok iyi kullanmak ya da kenardan gelen kısaların skor katkısı gerekir. Hatta zorluk derecesi yüksek maçlarda ikisi birden gerekir. Açıkçası şu ana kadar Tufan da Murat da böyle bir katkı yapamıyor. Dışarıya tek katkımız 4. numaralarımızın attığı üçlükler hatta :) Haliyle skor yapan bir adam da lazım. Ne tekim Fithc dışarda iken veya top kullanmaz iken açıkçası hem yukarda saydığım oyuncular uygun poziyonları kaçırdı hem de rahat hücum setleri çıkaramadık.
Buda zamanla geliştireceğimiz ve daha iyi olacağımız bir konu ama, yani karamsar olacak bir tablo yok. Şayet ki kenardan gelen Tufan ve Murat biraz skor katkısı yapsalardı, Fitch bu kadar zorlamazdı bence, zaten gerek kalmazdı.
Önümüzdeki 3-4 maç sonra zaten herşey şekillenir.
Kanımca şu an en büyük sorunumuz takım disiplini, maalesef Murat Hoca nın takımı için söylemek bana ağır gelsede, inanılmaz bir rahatlık ile oynuyoruz maçları. Daha ciddi, daha konsatre olmamız lazım. Şu maçı bizim kalitemizde bir takım 15 sayı farktan sonra buraya getirmez ki daha maçın ortalarında bu rahat oyunun başımıza dert açabileceği belli idi ve bunu kendimce vurgulamıştım.
Yeni kurulan bir takım için her galibiyet altındır diyeyim en son olarak. Ve Liverpool maçına döneyim yavaş yavaş :)
Parma Maniac
22-10-06, 16:18
Başka bir amacı var mı Çağdaş o üçlüğün?
Tamamen kendi istatistiği için attı..
Böyle son şutlar,gerek yoksa atılmaz basket maçlarında.Zaten millet bırakmıştı...var tabi, -7.5'tan handikap oynadım Galatasaray'a.. beni kurtarmak için attı.. :lol:
yalnız ben daha ilk maçında söylemiştim geçen hafta bu adam takımın bütün çarklarını bozacak diye.. bugün de çok zırvaladı hakikaten.. Fitch gelene kadar acayip oynayan Mitchell Fitch'in gelişiyle iyice sıradan bir oyuncu haline büründü.. içerdeki oyuncularımız da aynı şekilde.. kesinlikle daha fazla paylaşması lazım topu..
yalnız rebolara girmesi ve savunmacı yapısı da acayip avantaj böyle skorer bir oyuncu için.. acayip çabalıyor savunmada..
Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Cafe Crawn, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 73-64 mağlup etti.
Müsabakaya her iki takım da tutuk ve temkinli başladı. Hücumda etkili olamayan ve sayı üretmekte zorlanan her iki takım, savunma ağırlı bir oyunu tercih edince ilk 5 dakika 7-7 berabere tamamladı.
Cim Bom, ilerleyen dakikalarda oyuna ağırlığını hissettirerek, ilk periyodu 25-16 kazanırken, ikinci periyotta tamamen oyuna ağırlığını koydu. Sarı-kırmızılı ekip, günün skorer oyuncusu Fıtch'ın başarılı oyunu ve isabetli sayıları ile devreyi 39-32 tamamlamasını bildi.
Galatasaray Cafe Crown, üçüncü periyotu 59-46 önde geçtikten sonra maçtan da 73-64 galip ayrıldı.
Salon: Edip Buran
Hakemler: Engin Kenarman , Can Atasüren , Zafer Yılmaz
Mersin Büyükşehir Belediyesi: Erdal 2, Umut 7, Nedim 1, Wilson 17, Engin 9, Johnson 13, Reha 3, Ümit 8, Richards 4,
Galatasaray Cafe Crown: Megamen 11, Mitchell 12, Mehmet 3, Fıtch 30, Fatih 4, Mithat 3, Holman 3, Burak 7
1. Periyot: 16-25
Devre: 32-39
3. Periyot: 46-59
Kaynak: AA
Megamen 11
Bu kim?
Yeni bir süper kahraman mı transfer ettik?
:D
bilmem ona ben de şaşırdım sonradan.bu kaynaklardan yararlanmamak gerekir değilmi.hepsi yalan.
Allahım!!!!
Senaryo:
Haber yapım aşamasında iki kişi görev yapıyordur, biri söylüyor diğeri yazıyordur...
Muhabir 1: McGowan
Muhabir 2: (kendi kendine) Hmm... Megamen...
der ve haberi yazmaya başlar..
Öldürürler adamı bunlar ya... Megamen'miş!!!
Gönül sarayım
24-10-06, 15:34
Maçı kardeşimin iddaa kuponlarını takip ettiği zamanların dışında izleyebildim. :( Maça ne zaman yalvara yakara dönsem Fıtchin topu potaya sokarken görüyordum. Sonra 15 sayı farkla öndeyken tekrar Bülent beyin iddaa takibine geçildi. Neyse sonra geri döndüğümüzde fark 2 ye düşmüştü. Nasıl oldu anlayamadım. Yüzüm asıldı birden! benzim attı. Ancak bu seneki en iyi transferimiz Murat hocaya güvenim tamdı. Geçen senelerde hep bir endişe vardı farkta yapsak güvenemiyorduk. Bu seneki en büyük artımız bu bence hocaya güveniyoruz. Ne yapıp edip bu maçı alacak taktiği verir diyoruz. Ayrıca oyuncularımız hem genç hem çok kaliteli üstelik Fıtch gibi maçın kritik anlarında sorumluluk alabilen çok özgüvenli bir oyuncumuzda var. Ben bu Fitche bayılıyorum. Onun fanları arasına beni ilk sırada koyabilirsiniz.
İzmire takımımız geldiğinde maça gidip kendime bir ziyafette çekmeyi düşünüyorum. Neyse bu kadar geyik muhabbeti yeter. Son olarak Fatih Solak uzun isabetli bir de üstelik sert hızlı topları atabilmeyi öğrenmiş. Bu da çok önemli bir avantaj hızla ileriye çıkarken... MacGowan savunmada daha iyi yerleşmeye başlamış.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to