Tüm Versiyonu Göster : Amerika gerçeği
Komplo teorisi falan değil buyrun :
http://www.milliyet.com.tr/2006/09/28/son/resim/sonsiy12.jpg
Roma'daki NATO Savunma Koleji'nde Ortadoğu'daki son gelişmeler konusunda bir brifing veren ABD'li Albay'ın Türkiye'yi bölen haritayı kullanması, toplantıya katılan Türk subayların tepkisine neden oldu. Brifingdeki Türk subaylar topluca salonu terk edip durumu Ankara'ya bildirdi. Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, ABD Genelkurmay Başkanı Org. Pace'i arayarak olayı protesto etti.
Şerefsizler kendi aralarındaki tüm toplantı ve konferasnlarda hep buna benzer haritaları kullanıyorlar. Ondan sonrada elimizi açmış ABD, PKK'yla mücadele için bize destek verecek diye beyhude yardımlar bekliyoruz...
Cevabı Chavez versin:
http://video.google.com/videoplay?docid=-3392652783578267863
:)
Serkan1905
28-09-06, 18:05
Cevabı Chavez versin:
http://video.google.com/videoplay?docid=-3392652783578267863
:)
Showmen bu adam. Hic bir sekilde samimiyetine inanmiyorum.
Cikti Busha sarhos falan dedi. Sonra da "Petrol gönderdigimiz 18 eyaletin petrol fiyatlarini ucuzlatiyoruz" diyerek, kimin kime sarhos dedigini göstermis oldu.
showman gibi gözüküyor gerçekten, bu videoda söyledikleri de yoldan geçen adamın söyleyebileceği şeyler ve fakat onun tarzı böyle, daha evvel birkaç konuşmasını izlemiştim. entellektüel birikimi de olan, bilinçli bir adam Hugo Chavez. güney amerikada'ki sol dalagalanmalar da onunla birlikte iyice hareketlenmiştir.. iyi adamdır :)
evet, show da yapar, ama yapsın zaten, niye yapmasın.. biyerlerindeki kılları ağarmış kokuşmuş politikacıların çok affedersiniz bombok suratlarını görmektense, hayatı 'gerektiğinde' tiye alabilen, gerektiğinde güler yüz gösterebilen, halkının demeyeyim yönetiminin başında olduğu halkın göğsünü kabartabilen bir adam görmeyi tercih ederim. veya sinsi, patavatsız, yalancı, terbiyesiz politikacılar yerine yine Chavez'i seçerim. Chavez iyidir :)
Benim yıllar önce ingiltere'deki sınıfımdaki haritada da kürdistan vardı ve ayrı gösteriliyordu (birçok haritada da o bölge kürdistan olarak isimlendirilir de ayrı olmayabilir), ayrıca newsweek, the economist gibi uluslararası etkinliği olan dergilerde de her zaman Kürdistan olarak geçer o bölge..
Türk subayların katıldığı bir toplantıya bu haritayı getirmek eşekliktir ama bu konularda artık gözümüzü açıp yabancı ülkelerin bu konuya nasıl yaklaştığını net bir biçimde görmemiz gerekiyor.. İşin ilginci siyaset ve bürokrasiden de öte, komşusunu bilmeyen avrupa halkı nedense bu konuda çok hassastır ve günlük konuşmalarında o bölgeye muhakkak o isimle hitap ederler..
Kısacası bu habere çok da şaşırmadım ve maalesef bu konuda anlık çıkışlar dışında yapacak fazla birşeyimiz olduğunu sanmıyorum..
USAtaraftar
28-09-06, 22:33
Sheva ayni seyle ben de pekcok kez karsilastim. National Geographic'in 2002 yilinda butun dunyada dagittigi Dunya Haritasi'nda bile vardi gerisini siz dusunun. Cok sinirlerimi bozan bi durum oldugu icin cozumu gordugum yerde yirtarak cozme yolunu sectim.
M.Yasin Cakmak
28-09-06, 22:47
Amerika'nın orayı Kürdistan göstermesi o bölgeye Kürdistan yapmayacağı için istedikleri mastürbasyonu yapabilirler diyorum.
Bence bizde Amerikan haritası basıp teksas ve californiyayı meksika, alaskayı da rusya gösterelim. :)
Amerika'nın orayı Kürdistan göstermesi o bölgeye Kürdistan yapmayacağı için istedikleri mastürbasyonu yapabilirler diyorum.
Bence bizde Amerikan haritası basıp teksas ve californiyayı meksika, alaskayı da rusya gösterelim. :)
Olay bu kadar basit mi sence de? Resmen uzun yıllara dayanmıs bir plan, yavasca uygulanıyor.. 20 sene icerisinde hic tahmin dahi edemeeycegimiz gelismeler bekliyorum ben..Belki daha erken bile olur sandıgımdan..
Halklar arasında düsmanlasma tohumları atıldı bile coktan..Eskiden bu yoktu.. Simdi insanlar her Kürt'e, her Diyarbakırlıya PKKli gozuyle bakar oldu..Toplumda linç kültürü hakim olmaya basladı..Etkiye-tepki, tepkiye-etki..Bunlar daha da cogalacak.. Ve daha sadece baslangıc..
Biz ise sadece harita meselesi sanalım bunu..
M.Yasin Cakmak
28-09-06, 23:27
Yok canım harita meselesi değil bakma dalga geçtiğime...hepsi Amerika'nın beceremediği ve beceremeyeceği büyük orta doğu projesinin parçası. Ayrıca onların planı varsa bizim de vardır bir planımız...çok sıkılacak birşey yok yani.
Halklar arasındaki mevzuya gelince o durum yıllardır tırmanıyor ne yazık ki Osmanlı'nın son zamanı ve Cumhuriyet dönemi boyunca uygulanan asimilasyon çalışmasının sonucu. Amerika'nın payından çok bizim payımız var onda.
pek alakasi yok ama google.com gidip failure yazik ve I'm feeling lucky tusunu tiklayin karsiniza kim cikacak gorun
Pentagon'dan Genelkurmay'a harita özrü
ABD, Türkiye'nin 18 ilini Kürdistan sinirlarinda gösteren harita için
özür diledi
28.09.2006 18:43
Roma'daki NATO Savunma Koleji'nde, Amerikali bir Albay'in Türk
subaylar için verdigi seminerde, Türkiye'nin 18 ilini Kürdistan sinirlarinda
gösteren harita kullanmasi nedeniyle Pentagon'un Genelkurmay'dan özür
diledigi belirtildi. Ankara'nin tepkisine üzerine ABD'den "Haritalar
Amerikan Yönetimi'nin politikalarini yansitmiyor" yaniti geldi.
Brüksel'deki NATO karargahinda göreve baslamadan önce Italya'daki NATO
Koleji'nde egitim gören Türk subaylar ile Amerikali bir Albay arasinda
yasanan harita gerilimi için Washington'dan özür geldi. Olaya iliskin bilgi
veren diplomatik kaynaklar, gerilimin 15 Eylül tarihinde "Askeri
Teknolojiler" adli seminer sirasinda yasandigini belirtti. Semineri veren ve
Pentagon'da görevli oldugu belirtilen Amerikali Albay'in çantasinda
çikardigi ve Türkiye'nin bölünmüs olarak gösterildigi haritayi fark eden
Türk subaylarin tepki gösterdigi ve bir "Agiz dalasi" yasandigi kaydedildi.
Türk subaylarin tepkisi nedeniyle Amerikali subayin sunusuna devam etmedigi
belirtilirken devreye NATO Koleji'ne akredite Türk diplomatinin girdigi
ifade edildi. Türk diplomatin Amerikali Albay ile konustugu ancak
gerekçesini "Ikna edici bulmamasi" üzerine hem durumu Ankara'ya bildirdigi
hem de NATO Koleji Komutani Marc Van Keirsbilck nezdinde girisimde bulundugu
ögrenildi.
KOMUTAN'A TEPKI MEKTUBU
Belçikali Komutan'in akademik özgürlüge saygi duyduklarini ancak
özgürlügün sinirsiz olmadigini kabul ettigi belirtilirken, diplomatik
kaynaklar, Türkiye'nin Italya Büyükelçisi Ugur Ziyal'in de bir mektupla
Kolej Komutani'na tepkiyi ilettigini söyledi. Kaynaklar, ayni zamanda Ankara
ve Washington'da Amerikali yetkililer nezdinde girisim gerçeklestirildigini
kaydetti. Amerikan yetkililerin "Haritalarin bizimle hiçbir ilgisi yok,
Amerikan yönetiminin politikalarini yansitmiyorlar" yanitini verdigi ve ABD
Genelkurmay Baskani Peter Pace'in de, olayla ilgili olarak, Genelkurmay
Baskani Orgeneral Yasar Büyükanit'i arayarak özür diledigi belirtildi.
'GEREKÇE IKNA EDICI OLMAKTAN UZAK'
Albay'in neden söz konusu haritayi kullandigina iliskin ise Amerikan
yetkililerin, "Amerika'da her türlü senaryoya göre çalismalar yapiliyor.
Akademik çalismalar kapsaminda bunlar olabiliyor. Ancak tepkiyi anlayisla
karsiliyoruz" görüsünü aktardiklari ögrenildi.
ANKA
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=1494&cat=180&dt=2006/09/28
O failure değil miserable failure'du galiba :)
Yok canım harita meselesi değil bakma dalga geçtiğime...hepsi Amerika'nın beceremediği ve beceremeyeceği büyük orta doğu projesinin parçası. Ayrıca onların planı varsa bizim de vardır bir planımız...çok sıkılacak birşey yok yani.
.
Asla asla deme... O işler belli olmaz. Bazı olmaz denilen şeyleri oldurtmak yolunda hızla yol alıyorlar bazı konularda, tıpkı Türkiyede olduğu gibi...
Hükümeti yönetenler Amerikan güdümlü olduğu sürece, bu taktik ağır ağır işliyor malesef. Allah sonumuzu hayır etsin, vatandaşımız göz göre göre şerefsizlere oy verdiği sürece bizim değiştirebileceğimiz birşey yok.
M.Yasin Cakmak
29-09-06, 18:21
Türkiye'de olan şeyler için olmaz demek ülkenin temel yapısına aykırıydı Ünsalcım. Amerika'nın uğraştığı şey ise başlı başına bölgenin temel yapısına aykırı. Devam etsinler uğraşmaya.
Leotheking
29-09-06, 22:57
Biz de kendi haritamızı cizdik iste.. Gonderin gonderebildiginiz kadar herkese.... Propagandaysa propaganda, reklamsa reklam ;)
http://www.alizeshipping.com/images/harita.jpg
Leotheking
29-09-06, 23:01
http://www.alizeshipping.com/images/tapu.jpg
Türk halkı vatan ve millet duygusu gelişmiş bir halktır, bu duruma tepkisiz kalmaz, tepki gösterir ama doğru şekilde tepki gösteremez, dolaylı olarak haksız duruma düşer, sonra Allah ne verdiyse; cop da yer, biber gazına da maruz kalır, tazikli suya da...
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to