PDA

Tüm Versiyonu Göster : Sağır Oda

tripotter
18-09-06, 19:13
Evet bu akşam merakla beklenen sağır oda sonunda başlıyor. Dizinin konsept danışmanı (Türkçesi dizinin MİT ajanı) Soner Yalçın, yönetmen Serdar Akar...Aşşağı yukarı kamera arkası grubu Kurtlar vadisiyle aynı ama kamera önünde kimler var onu çok net bilemiyorum. Sadece Mahir abinin (Günşiray) bu dizide oynadığını öğrendim ama rolünü bilmiyorum. Mahir abiyi tanıyan ve oyunculuğunu çok beğenen biri olarak kendisine bu dizide başarılar diliyorum. Umarım kurtlar vadisinin gölgesinde kalmaz ve uzun bir aradan sonra bana yeniden bir Türk dizisi izlettirirler...

gian
18-09-06, 19:51
Hangi kanal ve saat kaçta?

Giga
18-09-06, 19:55
Kanal D saat 20.15

Giga
18-09-06, 21:47
İlk bölüm gayet iyiydi gerçek olaylarla alakası yoktur dendi gene klasik ama bariz yıllar önce İstanbulda yapılan Hizbullah baskını ve Uzanların şantaj yapması konu edildi ilk bölüm

tripotter
18-09-06, 22:10
Evet ilk bölümü bende çok beğendim. Emek verilmiş ve para harcanmış.Ufak tefek ayrıntıları bir tarafa bırakırsak başarılı bir iş çıkarmışlar. Mahir abim de koskoca girayhan kırımlı olmuş :D

giganın da söylediği gibi bahsi geçen ailenin uzan ailesi olduğunu anlamak çok güç olmadı ve yine giganın dediği gibi süreç, meşhur hücreevi baskınları sürecinden başlatılmış. Kurtlar vadisin de olduğu gibi bu dizide de devlet adına çalışan çeşitli gizli örgütler mevcut ve genel olarak olaylar Türkiye-ABD-İsrail üçgeni çevresinde dolaşacak gibi görünüyor.

İlk bölüm itibariyle kanal d de reklamı abartmadı ve dizi boyunca sadece 2 reklam kuşağı verdi. O da zaten hakkı :) Umarım sonraki haftalarda da böyle devam eder. 2. bölümü merakla bekliyorum...

18-09-06, 22:33
Ben kaçırdım ya :( Tekrarını verirler inşallah.

chivu
19-09-06, 00:33
İlk bölüm pek parlak değildi baskın falan... Ama Vadinin ilk halini düşünürsek umut veriyor tabi...

Parma Maniac
19-09-06, 02:20
15 dk izledim, inanılmaz leş bi Kurtlar Vadisi klonu.. onun kadar ilgi göreceğini tahmin ediyorum..

tripotter
19-09-06, 03:45
15 dk izledim, inanılmaz leş bi Kurtlar Vadisi klonu.. onun kadar ilgi göreceğini tahmin ediyorum..

zaten kurtlar vadisinin boşluğunu doldurmak adına böyle bir projeye girişildiği çok belli ancak genel konsept dışında bir klonluk çıkaramadım ben ilk bölümden. Müzik, jenerik ve teknik ayrıntılar her ne kadar kurtlar vadisini anımsatsa da konu, senaryo ve oyuncular çok farklı ve anladığım kadarıyla bu sefer gerçeğe biraz daha bağlı kalınacak. Yani kurtlar vadisi bir yerden sonra Türkiye'nin gerçeklerinden uzaklaşıp daha gerçeküstü bir anlatımla olayı bir kahramanlık hikayesine ve milliyetçilik şovenizmine dökmüştü ama bu dizi de böyle bir ortamı doğuracak herhangi bir done gözüme çarpmadı benim...

Haa bu dizi dışında Kod adı gibi bikaç dizi daha var ki onlar tam bir klon. Herkes türkiyenin derin gündemini yapıcaz diye ortaya çıkıyor ama projenin arkasındaki isimler kalite farkını başta ortaya koyuyor zaten...

DeVe
19-09-06, 11:47
Reklam vermeye değer mi sizce :)

DeVe
19-09-06, 11:49
Reklam vermeye değer mi sizce? :)

Ne yapalım iş saatleri ve eve bağımlı olmama gibi nedenlerden herhangi bir diziye saramıyorum, bari işin ticari boyutuyla ilgilenelim. Efektif bir dizi olabilir mi, sponsor bulmuşlar mı, kimdir?

Parma Maniac
19-09-06, 13:27

zaten kurtlar vadisinin boşluğunu doldurmak adına böyle bir projeye girişildiği çok belli ancak genel konsept dışında bir klonluk çıkaramadım ben ilk bölümden. Müzik, jenerik ve teknik ayrıntılar her ne kadar kurtlar vadisini anımsatsa da konu, senaryo ve oyuncular çok farklı ve anladığım kadarıyla bu sefer gerçeğe biraz daha bağlı kalınacak. Yani kurtlar vadisi bir yerden sonra Türkiye'nin gerçeklerinden uzaklaşıp daha gerçeküstü bir anlatımla olayı bir kahramanlık hikayesine ve milliyetçilik şovenizmine dökmüştü ama bu dizi de böyle bir ortamı doğuracak herhangi bir done gözüme çarpmadı benim...

Haa bu dizi dışında Kod adı gibi bikaç dizi daha var ki onlar tam bir klon. Herkes türkiyenin derin gündemini yapıcaz diye ortaya çıkıyor ama projenin arkasındaki isimler kalite farkını başta ortaya koyuyor zaten...aman leş bir Kurtlar Vadisi klonu derken Kurtlar Vadisi'ni övmeye çalışmıyorum yanlış anlaşılmasın.. o dizi de inanılmaz komik bir yapımdır, ne oyunculuk, ne senaryo.. leş yapımın leş klonları yani.. 1-2 sene gider böyle, sonra maymun iştahlı halkımız bundan da bıkar, yenileri çıkar..

19-09-06, 13:49
Ne oyunculuk derken? Tamam Polat Abdülhey falan yalan da bir Zafer Ergin, Bir Atilla Olgaç, rahmetli Baykal Saran, bir Oktay Kaynarca için ne oyunculuk dersen buna katılmam mümkün değil. Hepsi tiyatro geçmişi olan son derece usta oyuncular ve diziyi dizi yapan da bunlardı. Senaryo için bir şey demiyorum sonlara doğru bayağı bir saçmaladılar ama ilk başlardaki senaryo da bence gayet iyiydi özellikle Osman Sınav döneminde.

Giga
19-09-06, 15:19
Osman Sınav zamanı çok iyiydi ama sonra olayın Çakıcı-Çatlı tanışması vs gibi gerçeklerden esinlenmesi üzerine baya sert tepkiler gelmişti zaten birden Oktay Kaynarca diziden ayrıldı senaryo değişti Osman Sınav da bıraktı ve dizi birden Şazmaz ailesinin oyuncağı oldu maalesef

Lioney
19-09-06, 15:40
Şimdik 'Kurtlar Vadisi' hakkında yorum yapmayacağım, zaten bilen arkadaşlar biliyor :) Hem bu kadar beğeneni olan bir diziye laf söylersek topla-tüfekler kovalanabiliriz ehehe :)

De bu Serdar Akar, - Yeni Sinemacılar - içinde iken çok tuttuğum, işlerini çok beğendiğim bir adamdı, sonra sanıyorum siyasi sebeplere de bağlı olarak dağıldılar. O gün bu gündür doğru düzgün bir işini görmediğimi belirtmek isterim. Bu kadar iyi bir sinemacının, paranın esiri olup silinmesi yazık oluyor. Söyle bir bakıyorum da ''Gemide', 'Laleli de bir Azize', 'Dar Alanda Kısa Paslaşmalar' gibi harika yapıtlara imza atan bir adamdan, piyasa sinemacılığına, yazık.

Berk
19-09-06, 15:56
benden duymuş olmayın ama 24 de çok pis bir kurtlar vadisi klonudur :bagir:

ayrıca serdar akarın elinden boş iş çıkmaz. tamam konsept olarak geniş kitleleri hedeflediği için biraz genel gelebilir ama kendisinin eserlerini hiç izlemeden "leş" tanımlaması yapmak yazık..

gemide filmi süperdir ayrıca Lioney de belirtmiş .. kendisi hakkında kuşkuları olanlar o filmi izlesin.. senaryo,kurgu , dialoglar gibi konularda ne kadar yaratıcı olabildiğini görsünler derim..

tripotter
19-09-06, 18:41
Şimdik 'Kurtlar Vadisi' hakkında yorum yapmayacağım, zaten bilen arkadaşlar biliyor :) Hem bu kadar beğeneni olan bir diziye laf söylersek topla-tüfekler kovalanabiliriz ehehe :)

De bu Serdar Akar, - Yeni Sinemacılar - içinde iken çok tuttuğum, işlerini çok beğendiğim bir adamdı, sonra sanıyorum siyasi sebeplere de bağlı olarak dağıldılar. O gün bu gündür doğru düzgün bir işini görmediğimi belirtmek isterim. Bu kadar iyi bir sinemacının, paranın esiri olup silinmesi yazık oluyor. Söyle bir bakıyorum da ''Gemide', 'Laleli de bir Azize', 'Dar Alanda Kısa Paslaşmalar' gibi harika yapıtlara imza atan bir adamdan, piyasa sinemacılığına, yazık.

Laleli'de bir Azize her ne kadar Gemide'nin devam filmi gibi görünse de yönetmeni Serdar Akar değil Kudret sabancı'dır ama serdar akar da yazar kadrosu içerisinde bu projeye destek vermiştir. Bu ufak yanlış dışındaki söylediklerine ben de katılıyorum. Kurtlar vadisi, sağır oda tarzı diziler serdar akarın değil osman sınavın uzmanlık alanıdır. Zaten kurtlar vadisinde bu fark ayna gibi belli olmuştur.

Serdar Akarın ise uzmanlık alanı bana sorarsanız çok az bütçeyle çok basit konulardan ve mekanlardan harikalar yaratacak filmler ortaya çıkarmasıdır. Gemide, eğer bir fransız ya da Alman filmi falan olsaydı inanın bütün dünyaya pazarlanırdı. Çok özgün bir senaryoya sahip, Türk sinemasının kült filmlerinden biridir bana göre...

Namelessonegs
19-09-06, 18:47
Ne oyunculuk derken? Tamam Polat Abdülhey falan yalan da bir Zafer Ergin, Bir Atilla Olgaç, rahmetli Baykal Saran, bir Oktay Kaynarca için ne oyunculuk dersen buna katılmam mümkün değil. Hepsi tiyatro geçmişi olan son derece usta oyuncular ve diziyi dizi yapan da bunlardı. Senaryo için bir şey demiyorum sonlara doğru bayağı bir saçmaladılar ama ilk başlardaki senaryo da bence gayet iyiydi özellikle Osman Sınav döneminde.

Sonuna kadar katılıyorum Ata..Zaten Zafer Ergin akrabam olur,laf soyletmem :lol: ...Baykal saran da komsumuzdu Allah rahmet eylesin..Bence Türkiye'nin gelmis gecmis en basarılı yapıtlarından biriydi, begenmeyenler de olsa, karalamak hakları oldugunu dusunmuyorum..

Parma Maniac
19-09-06, 21:18
walla evet, özellikle dizinin baronlar mıdır her neyse o topluluktaki adamlar deneyimli tiyatrocular içinden seçilmiş, onu kabul etmemek olmaz.. ama sadece o gruptaki insanlarla koskoca dizinin iyi oyuncularla dolu olduğunu söylemek bence doğru değil..

bi kere dizinin başrol oyuncusu olan kütüğü hiç saymıyorum, paralı oyunculuk kursuna gitse piyes oynatmazlar ona, benim Türk gençliğimin idolü oldu o kütüklükle.. ama başroldeki diğer elemanlar da yetenek fukarası.. Seray Sever'inden tut o şaşkın bakışlı yardımcıya kadar.. İpek Tenolcay'lar falan da vardı sanıyorum bi ara.. bu arada Oktay Kaynarca bence oyuncu falan değildir.. Zaten Çakır rolüne büründükten sonra adamın gerçek hayattaki tavırları değişti yahu, adam Çakır karakteri diziden çıktıktan sonra 2-3 ay agalar gibi dolaştı etrafta.. oynadığı rolden bu kadar etkilenen bi adam zaten oyuncu falan olamaz..

bu arada senaryoyla hikayenin gelişimini karıştırmayın.. senaryo dizinin içindeki repliklerdir.. hikayenin iyi başlayıp sonra saçmalaması tamamen bağımsız senaryodan.. ben ilk 3-4 bölümünü izledim, senaryo namına hiçbir şey yoktu dizide..

sonuç olarak ciddi anlamda çok kötü bir dizi.. Türkiye'nin gerçekleri bunlar diyerek izleyen kesime bir şey demek istemiyorum, izleyebilirler.. ama o dizinin kaliteli, iyi bir yapım olduğunu kimsenin iddia edebileceğini sanmıyorum.. bu furyayı başlatan Deli Yürek vardı mesela.. onu daha çok izledim bundan.. birçok açıdan bu diziden çok daha iyi bir yapımdı bir Osman Sınav ürünü olarak, onu da ekleyeyim..

duncanferguson
19-09-06, 22:36
walla evet, özellikle dizinin baronlar mıdır her neyse o topluluktaki adamlar deneyimli tiyatrocular içinden seçilmiş, onu kabul etmemek olmaz.. ama sadece o gruptaki insanlarla koskoca dizinin iyi oyuncularla dolu olduğunu söylemek bence doğru değil..

bi kere dizinin başrol oyuncusu olan kütüğü hiç saymıyorum, paralı oyunculuk kursuna gitse piyes oynatmazlar ona, benim Türk gençliğimin idolü oldu o kütüklükle.. ama başroldeki diğer elemanlar da yetenek fukarası.. Seray Sever'inden tut o şaşkın bakışlı yardımcıya kadar.. İpek Tenolcay'lar falan da vardı sanıyorum bi ara.. bu arada Oktay Kaynarca bence oyuncu falan değildir.. Zaten Çakır rolüne büründükten sonra adamın gerçek hayattaki tavırları değişti yahu, adam Çakır karakteri diziden çıktıktan sonra 2-3 ay agalar gibi dolaştı etrafta.. oynadığı rolden bu kadar etkilenen bi adam zaten oyuncu falan olamaz..

bu arada senaryoyla hikayenin gelişimini karıştırmayın.. senaryo dizinin içindeki repliklerdir.. hikayenin iyi başlayıp sonra saçmalaması tamamen bağımsız senaryodan.. ben ilk 3-4 bölümünü izledim, senaryo namına hiçbir şey yoktu dizide..

sonuç olarak ciddi anlamda çok kötü bir dizi.. Türkiye'nin gerçekleri bunlar diyerek izleyen kesime bir şey demek istemiyorum, izleyebilirler.. ama o dizinin kaliteli, iyi bir yapım olduğunu kimsenin iddia edebileceğini sanmıyorum.. bu furyayı başlatan Deli Yürek vardı mesela.. onu daha çok izledim bundan.. birçok açıdan bu diziden çok daha iyi bir yapımdı bir Osman Sınav ürünü olarak, onu da ekleyeyim..

Kelimesi kelimesine katılıyorum özellikle oktay kaynarca ile ilgili bölüme :okey:

Sheva
19-09-06, 23:39
Birkaç düzeltme yapmakta fayda var.. Öncelikle Oktay Kaynarca diziden sonra 2-3 ay boyunca Çakır gibi dolaşmadı, halen öyle dolaşıyor (ki 3 seneyi geçti herhalde).. Büyük ihtimalle, bu kadar olmasa da diziden önce de benzer bir şekilde dolaşıyordu, İstanbul'da birinin adamıysanız (sevdiği, saydığı anlamında adamı) aynen öyle gezersiniz, Oktay Kaynarca da öyle gezen yüzlerce insandan biriydi.. O yüzden onun hal ve tavrını diziye bağlamak tamamen yanlış, bir oyuncu bu gibi hareketler içine girer mi, girmeli mi o ayrı bir konu ama dediğim gibi durum dizi ile tamamen alakasız..

İkinci olarak, kurtlar vadisi aslanbey'in öldüğü bölüme kadar (sanırım show'da yayınlanan son senenin ilk bölümüydü, 65-70. bölüm olmalı), son derece gerçekçi ve Türkiye'nin belli bir kesmini yansıtan bir diziydi.. Bu gibi şeylere ilgisi olmayanların ilgisini çekmeyebilir, izlemeyebilir ama benim de yolda görsem dönüp bakmayacağım bir adam için böyle bir kurguyu, böyle bir gerçek olaylar silsilesini harcamak da bir o kadar yanlıştır.. Bilemiyorum kurtlar vadisi'ni polat için izleyen var mıydı ancak kendi adıma konuşmak gerekirse sadece anlatılan olaylar ve gerçek hayattaki paralellikleri için izledim.. Size pek çok kişi polat-yüzüğü-takım elbisesi vs için izledi gibi gelebilir ama onun da ne kadar doğru olduğunu polat bir daha dizi çekmeye cesaret edebilirse o zaman görürüz.. Ha ben bir adama takar bütün olayları ve geri kalan ne varsa çöpe atarım diyorsanız o ayrı bir mesele ama dediğim gibi kişilere takılmadan olay bazında izleyen herkes için gayet keyifli bir diziydi (şahsım adına spesifik olarak söylemek gerekirse aslanbey ölene ve tapınak şövalyeleri vs gibi gereksizlikler çıkana kadar)..

Parma Maniac
20-09-06, 00:05
önce Oktay Kaynarca'yla gireyim konuya, Oktay Kaynarca "Gençler" dizisiyle birlikte çok küçükken dikkatimi çekmiş son derece sempatik ve şirin bulduğum bir oyuncuydu, o zamanlar tiyatroda da ağırlığı vardı.. öyle ağa gibi hareketlerini ben bu diziye kadar da hiç görmedim.. sadece o 1-2 yıl içinde, özellikle dediğim gibi rolü bıraktıktan 2-3 ay sonrasına kadar sürdü benim görebildiğim kadarıyla.. zamanla o artist tavırları gitti, şimdi yine gayet normal, eskiye yakın görüyorum.. (hala izlerini taşıdığı da bir gerçek) özellikle TGRT'de sunduğu yarışma programını izleyip o eski sempatik Oktay Kaynarca'yı gördükçe de seviniyorum..

diziye gelince, dediğim gibi Türkiye gerçeğidir, günümüzün saptamasıdır diyerek diziyi izleyenlere bir şey demediğimi belirtmiştim sadece.. ama bu amaçla izleyenlere de şunu diyebilirim ki Türkiye'nin bazı gerçeklerini öğrenmek için bu tip gudik dizilere gerek yoktur, çok önemli yazarlar çok önemli kitaplar yazıyorlar, onlar okunarak da bazı gerçekler çok daha detaylı, gerçekçi, birinci ağızdan ve belgelere dayanarak öğrenilebilir..

Ben bir dizi/film izlerken iyi yönetim, senaryo, hikaye ve oyunculuk beklerim.. bunlardaki iyi sıfatının bırakın içini doldurmayı, i'sini bile beceremeyen bu tip yapımları izlemiyorum.. Kurtlar Vadisi'ne tek saydırmam bu nedenledir.. Bazı gerçekleri biz beyazcama yansıtıyoruz, insanları bilgilendiriyoruz derse mesela yapımcısı bir şey demem.. Ama bir diziden beklenmesi gerekenin ilk olarak yukarda saydığım nitelikler olduğu için de tamamen balon olarak adlandırmakta da hiçbir sakınca görmüyorum diziyi..

şöyle bir avantajı olabilir, dersiniz ki herkes kitap okumaz, bazı kesimlere ulaşmanın tek yolu televizyondur ve bu gerçekleri ancak bu tip dizilerle ulaştırabiliriz insanlara.. bi yere kadar doğru olabilir.. ama benim bazı ideolojileri savunan kendinibilmez bir kısım gençliğimin de bu avantajı tamamen dezavantaja çeviren, hikayeyle, konuyla ilgisi olmadan tamamen o külhanbeyi tavırları, mafyacılığı, silahları bir tabu olarak görüp karakter değiştirmesi de bu son yazdığım paragrafın da aslında bir geçerliliği olmadığını gösteriyor.. o nedenle bu açıdan da ben başarılı bulmuyorum diziyi.. yine de bu gruba girmeyen, kültürlü, kendini bilen insanların bu amaçla diziyi izlemesi tek avantajdır belki.. ama o da %1 ya da %2'yi geçer mi orası muamma..

M.Yasin Cakmak
20-09-06, 00:48
Emre hoşgörüne sığınarak eşek hoşaftan ne anlar diyorum :)

Lioney
20-09-06, 01:15
Valla aleyhimde delil olarak kullanılmasın ama bu dizi hoşaf ise benimde insan olmadığım kesin yani, artık eşşek mi oluruz ya da hayvanlar aleminden cüssemize uygun hangisi oluruz, genetik bilimci arkadaşımız daha iyi etüt eder :)

Sırf sizin yüzünde iki kere izlemeye çalıştım, lakin tüm gayretlerime rağmen sonunu getiremedim. Hele o ormanda bir çatışma sahnesi vardı ki, yahu bu kadar da kötü bir çekim, bu kadar da kötü mizansenler, olacak iş değil.

Velhasıl beğeni meselesi tabii. Çok da tartışılacak bir şey değil.

Bu arada Oktay abimiz Çakıcının kankası idi sanıyorum. Hatta basından takip edebildiğim kadarı ile dizide canlandırdığı karakterde Çakıcı oluyormuş, yine hatta Çakıcı kızınca, bunu öldürüp diziden çıkarmışlarmış da mışmış.

Çok merak ediyorum, bu kadar temposuz bir diziyi nasıl sabırla izliyordunuz. Neyse bir şey soracağım, tür olarak Kurtlar Vadisi nin sınıfı nedir? Yani maceramı(bu tempo ile macera olamaz bence de), drammı vs.

Not: Sevgili tripotter, Laleli de bir Azize nin yönetmenin o olmadığını ve seneryosunda görev aldığını biliyorum ki aslında bu sebeple, o yazıda yönetmen kelimesini kullanmadan 'sinemacı' diyerek bahsettim Serdar Akar dan.

tripotter
20-09-06, 01:53
Yahu bu kurtlar vadisi ne vadiyse sağır oda topiği bile daha ilk bölümden kurtlar vadisine döndü bi anda :lol:

Bu arada oktay kaynarca konusuna da müsade ederseniz bir girip çıkmak istiyorum. Tamamen bir izleyici olarak, yani oktay kaynarcayı tanıyıp bilmeyen biri olarak, ben de kendisinin bu diziden sonra kendine yeni bir imaj çizdiğini düşünüyorum. Bundan evvelki film ve dizilerinde (örneğin yengeç sepeti, bayanlar baylar v.b) ve o dönemlerde herhangi bir programa falan çıktığında hiç böyle ceket içine gömleği çekip ve bir düğmesini açıp milliyetçi demeçler verdiğini hatırlamıyorum. Lakin bu diziden ayrıldıktan sonra ve malumunuz "çakır kitlesi" ülkemizde fırtına gibi esmeye başladıktan sonra Oktay kaynarcanın objektif tarzı bir kaç haber programında siyasi içerikli sohbetlerin içine girmesini de tesadüf olarak görmüyorum kendi adıma...

Bir de kurtlar vadisinin her bölümünü büyük bir keyifle seyretmiş olmama rağmen tıpkı parmanın dediği gibi bu dizinin hem çekim hem senaryo içi diyaloglar hem de oyunculuk (bir kısım) açısından rezilleri oynadığını düşünüyorum. Ancak Türkiye'de sinema alanında yapılabilecek her türlü projeden de kesinlikle teknik anlamda hiçbir şey beklemiyorum. Öyle ki, hepimiz bir yandan CNBC-E'deki dizileri ya da Hollywood yapımı filmleri takip ettiğimiz taktirde hiçbir zaman Türk yapımlarından haklı olarak tatmin olmayacağız. Çünkü bu işin %80'i teknolojik gelişimle doğru orantılıdır o da bizde henüz bulunmamaktadır malesef.

O nedenle bir Türk dizisini teknolojik imkansızlıklarından ötürü eleştirmeyi doğru bulmuyorum. Ha sahne gereği bir çatışma falan olması gerekiyosa en fazla bu kadarını yapabiliyorlar, belki üstüne bir de araba patlatırlar hepsi o... Türk yapımlarını eleştirirken senaryo, yönetim ve oyunculuk daha ön planda değerlendirilmelidir. Kurtlar vadisi, oyunculuk açısından büyük bir çelişki yaşamıştır profesyonellerle odunları bir araya getirerek. Ancak aile şirketidir malumunuz ve adamlar parayı pasıp kendi kardeşini de oynatır, kuzenini de... Dizinin senaryosu bence diğer özelliklerine nazaran en iyi tarafıdır. Genel senaryo tekniklerine büyük ölçüde uyulmuş ve profesyonel ellerden çıktığı bellidir. Senaryo yazılırken atıyorum 10 bölüm sonrası da düşünülmüş, birçok konuda titizlikle çalışılmıştır. Ancak diyaloglar yavan ve mantıktan yoksundur çoğu zaman. O da zaten ülkemiz sinemasının genel bir sorunudur. Diyaloglar üzerinde fazla durulmaz. Her yapımda benzer olaylar neredeyse birbirinin aynısı diyaloglarla yansıtılır.

Bu dizinin saygı duyduğum tarafı, sürekli çalıp çırpmaya alıştığımız bir ortamda büyük çoğunlukta kendi konusunu, kendi karakterlerini ve kendi müziğini yaratabilme başarısı göstermiş olmasıdır. Mafya, diğer dizilerdeki gibi amerikan mafyası gibi verilmemiştir. Tipler bariz Türktür:) ayrıca müzikler dizinin atmosferine çok uygundur. Dizi de sık sık tasavvuf ve geleneksel türk kültürüne yönelik hikaye ve deyimler senaryoya aktarılmıştır. Bunlar özgün ve güzel şeylerdir.

Son olarak Lioney, sanırım ben yanlış anlamışım orada yazdığını.O nedenle özür dilerim...

duncanferguson
20-09-06, 22:00
önce Oktay Kaynarca'yla gireyim konuya, Oktay Kaynarca "Gençler" dizisiyle birlikte çok küçükken dikkatimi çekmiş son derece sempatik ve şirin bulduğum bir oyuncuydu, o zamanlar tiyatroda da ağırlığı vardı.. öyle ağa gibi hareketlerini ben bu diziye kadar da hiç görmedim.. sadece o 1-2 yıl içinde, özellikle dediğim gibi rolü bıraktıktan 2-3 ay sonrasına kadar sürdü benim görebildiğim kadarıyla.. zamanla o artist tavırları gitti, şimdi yine gayet normal, eskiye yakın görüyorum.. (hala izlerini taşıdığı da bir gerçek) özellikle TGRT'de sunduğu yarışma programını izleyip o eski sempatik Oktay Kaynarca'yı gördükçe de seviniyorum..

diziye gelince, dediğim gibi Türkiye gerçeğidir, günümüzün saptamasıdır diyerek diziyi izleyenlere bir şey demediğimi belirtmiştim sadece.. ama bu amaçla izleyenlere de şunu diyebilirim ki Türkiye'nin bazı gerçeklerini öğrenmek için bu tip gudik dizilere gerek yoktur, çok önemli yazarlar çok önemli kitaplar yazıyorlar, onlar okunarak da bazı gerçekler çok daha detaylı, gerçekçi, birinci ağızdan ve belgelere dayanarak öğrenilebilir..

Ben bir dizi/film izlerken iyi yönetim, senaryo, hikaye ve oyunculuk beklerim.. bunlardaki iyi sıfatının bırakın içini doldurmayı, i'sini bile beceremeyen bu tip yapımları izlemiyorum.. Kurtlar Vadisi'ne tek saydırmam bu nedenledir.. Bazı gerçekleri biz beyazcama yansıtıyoruz, insanları bilgilendiriyoruz derse mesela yapımcısı bir şey demem.. Ama bir diziden beklenmesi gerekenin ilk olarak yukarda saydığım nitelikler olduğu için de tamamen balon olarak adlandırmakta da hiçbir sakınca görmüyorum diziyi..

şöyle bir avantajı olabilir, dersiniz ki herkes kitap okumaz, bazı kesimlere ulaşmanın tek yolu televizyondur ve bu gerçekleri ancak bu tip dizilerle ulaştırabiliriz insanlara.. bi yere kadar doğru olabilir.. ama benim bazı ideolojileri savunan kendinibilmez bir kısım gençliğimin de bu avantajı tamamen dezavantaja çeviren, hikayeyle, konuyla ilgisi olmadan tamamen o külhanbeyi tavırları, mafyacılığı, silahları bir tabu olarak görüp karakter değiştirmesi de bu son yazdığım paragrafın da aslında bir geçerliliği olmadığını gösteriyor.. o nedenle bu açıdan da ben başarılı bulmuyorum diziyi.. yine de bu gruba girmeyen, kültürlü, kendini bilen insanların bu amaçla diziyi izlemesi tek avantajdır belki.. ama o da %1 ya da %2'yi geçer mi orası muamma..

Sana katılmaktan nefret ediyorum ama gene katılıyorum valla :D :D o gençler dizisini bende hatırlıyorum sanırım oktay doktor rolündeydi bende zaten kurtlar vadisinde o ilk izlediğimde baya bir hayal kırıklığına uğraşmıştım aslında onuda suçlamamak lazım bu ülkede çizgilerinizden ödün vermedikçe para kazanamıyorsunuz malesef

CaNKaGS
21-09-06, 10:23
Bir sürü örneği var en yakın zamandan bahsedelim. Mahsun o eski arabesk kafasına gitse kasedi ne kadar satardı. O eski görüntüsünü sildi yeniden bir mahsun yaptı barlarda bila çalıyor şarkısı :D

Giga
21-09-06, 10:49
Sağır Oda ve Kurtlar Vadisi ile Mahsun alakası nedir?

CaNKaGS
21-09-06, 10:51
yok ya oktayın ne kadar değişik rolde oynadığını söylüyordu bende para kazanmak için bazı özelliklerinden ödün vermek zorundasın diye mahsunu örnek olarak gösterdim. Oktay kynarca için sölemişti arkadaş bende bir örnek olarak gösterdim.
Belki topici konusundan bir anda fırladık ama kusura bakma..

Giga
21-09-06, 11:17
Yok canım ne kusuru :) Kurtlar Vadisinin eleştirilecek çok yönü var özellikle Osman Sınav bıraktıktan sonra ama benim açımdan kült dizi mertebesine ulaşmıştır

Saunders
21-09-06, 11:27
Çekim teknıklerı,çatışma sahnelerını vs bir kenara bırakın(gayet kotulerdı evet)

Gelmiş geçmiş,en baba hikayesi olan ve mılyonları bu derece ekrana baglayan bir dizi yapılmamıştır türkiye topraklarında...Reytıngler,sinema seyirci rekoru her sey ortadadır...

Ha tabı 7/24 cnbce izleyen insanlar begenmıyecektır kurtlar vadısını,burun kıvırcaklardır normaldir...Çünkü onlara göre Kv izleyen kro dur,kaka dır,dombilidir,taocudur :)

Entel olmakda zor iş dir aslında..Herkesın ak dedigine kara dicen gayet zordur evet ;)

duncanferguson
21-09-06, 15:37
Her beğenilen "iyidir katiletidir " diye bir kural yok ki,hele ki bizim ülkemizde..

Necati ŞAŞMAZ gibi birine gerçekten "oyuncu aktör" diyen varsa zaten benim söyleyecek sözüm yok :)))
Doğrudur Kurtlar Vadisi bu ülke gençliğine,sinemamaza,çok ama çok önemli değerler kazandırdı :))) (sinemanın böyle bir miysonu olmadığını düşünenlerden olmama rağmen ) bir zamanlar deli yürek izleyip yazın ortasında paltoyla dolaşan manyaklarımız varken şimdi yaz kış takım elbise giyip güzel ense traşlarını bizlere sunan yiğitlerimiz oldu :D :D :D

Onur1905
21-09-06, 15:40
Kurtlar Vadisi şu ülkede TV için yapılmış en orjinal üç yapımdan biridir bence.

Diğerleri de Çemberimde Gül Oya ve Kaygısızlar.

Bunlar dışında bütün diziler salya sümük abuk sabuk aşk dizileri.Çalıntı sitcomlar zaten yerlerde.

Sağır Oda KV'nin yerini dolduramaz.Onun popülerliğine ve yarattığı etkiye de erişemez.

Lioney
21-09-06, 16:54
Valla entel dantelliği bilemem de, kamerası elinde bir kameramana nerden çekim yapacağını söylemekten aciz adamlara, 'biz bunları beceremiyoruz zaten', 'bunları beklememek gerek' diyerek paye vermek doğru bir iş değil kanımca.

Teknik kısmı dışında, bir yolun iki tarafında dizilmiş arabaların açılan kapılarının arkasına veya bagajlarının arkasına saklanmış adamların birbirlerine ateş ettiği bir sahneyi hangi zeka sahibi arkadaş kurgulamış o da ayrı bir konu :)

Hiçbir felsefesi ve manası olmayan, insanların mütemadiye birbirlerine bir bölüm boyunca ateş ettiği garip bir sahnenin sonunda nereye vardığı anlaşılmayan geyiğine niye gerek duyulur hadi duyuldu, bu tür bir çatışma sahnesinin adam gibi çekilmesi için ne kadar maliyet gerekeceği sanılıyor o da ayrı bir konu. Heat de soygun sonrası çatışma sahnesinin maliyetinin hiç de fazla olduğunu düşünmüyorum doğrusu. Lakin yapılan kurgulama, iş de olan profesyonellik, seçilen silahlar, polis ve hırsızların hareket teknikleri maliyetten çok özen ve zeka gerektiriyor diye düşünüyorum. Yoksa bomboş bir kaportanın silahla dağıtılmasının maliyeti bir şey tutmaz kanımca.

Söyle düşünmek daha doğru, madem becermeyeceksin, öyle bir sahne kurgulama, koyma. Ama adamlar ne verirsek gider mantığında olduğu için, yiyen yiyor işte. Afiyet olsun.

Barmenlik yaptığı bir dönem işte hem okuyoruz hem çalışıyor hesabı; gece yarısına yaklaşırken, çalınacak müzikleri seçme gayretinde iken, patron gelip, ne uğraşıyorsun yahu, bu saaten sonra tencere-tava çalsak gider zaten derdi. Bu da o hesap olsa gerek.

İkinci izlemeye çalıştığım bölümde Oktay Kaynarca olduğunu tahmin ettiğim bir adamın tüm bölüm boyunca ameliyat masasında yattığı ve başında doktor diye tahmin ettiğim bir grup insanın ellerinde bir takım tamirat edevatları ile, atölyeye benzer bir odada yaptıkları tamirat idi. Sonradan duyduğuma göre o ameliyat sahnesi bir kaç bölüm daha sörmüş galiba :) Yalnız çok sürükleyici idi, bir heyacan bir tempo ahh ahh.

Sanki Asmalı Konak diziside hayli salladı Türkiye yi diye düşünüyorum. O diziyi de bir türlü izlemeyi beceremedim. Sonra Aliye de bayağı bir salladı Türkiye yi, onu da entel bünyem kaldıramadı.

Çok dizi izleyen bir adam olarak Türkiye de dizi yapmaya soyunmuş yönetmenlerimize nacizane tavsiyem, dizilerine biraz tempo katmaları. Özellikle ekşın-edvencır türlerinde ise. Ve çekemeyecekleri beceremeyecekleri sahnelere soyunmamaları. Akıllı bir adam bir hadiseyi sunmanını bir çok yolu olduğunu bilir bakınız 'Rezavuar Köpekleri'. Gerçi herifler ne yapsak yediriyoruz zaten mantığında oldukları için bu tür dertleri olduğunu sanmıyorum(Bilerek örnekleri filmelerden verdim, zira dizilerden verince senin dizin - benim dizim gibi garip bir geyik ortaya çıkıyor ve bu da önyargı oluşturuyor zira)

Bir de bir dizinin konusunun iyi olması, senaryosunun iyi olduğunu göstermez. Dolayısı ile KV senaryosu içinde izlediğim iki bölüm için pek hoş şeyler söyleyemeyeceğim. Gerçi zaten bir saat içinde yapılan konuşmalar 10 dakikayı geçiyormudur o da tartışılır zaten. Ben izlediğim bölümlerde mütemadiyen ameliyat olan bir adamı çekip durdular pek bir konuşma yoktu, diğerinde de devamlı garip bir tartışma vardı, işte arabaların yan camlarının falan kırıldığı. Sanki o bölümlerin replikleri bir 10 dakikada falan yazılmıştır gibi geldi bana.

Yalnız bu KV nin çok iyi bir yanı vardı, perşembe günleri tüm elemanlarım diziyi izlemek için erkenden işlerini bitirirdi ve ben de onları postalayıp erkenden eve kaçardım :) Keşke hergün olsaydı.

Neyse bu işler derin konu, insana sevdiği dünyanın en güzeli gibi gözükürmüş. Lakin aynı kişilerin ya bu Prison Break de saçmalamaya başladı, bu 24 de şöyle oldu, bu Lost da böyle oldu demeleri hoş oluyor :) Sempati duyarak okuyorum.

Böyle narin bir konuda bu kadar laf ettiğim için kendimi kınıyorum ayrıca.

Bu kadar laf ettikten sonra, tüm dırdırlarıma rağmen, bu kadar değişik karakterde ve zevkde adamın beğendiği bir dizinin muhakkak başarılı bir dizi olduğunu söylemek isterim herşeye rağmen. Nihayetinde her zaman söylüyorum bu iş beğenme işi. Birinin sevmediği bir şarkıyı bir başkası çok sever mesela bu da o hesap. O yüzden çok da tartışılacak bir konu değil teknik eleştirler hariç. Benim açımdan tek olumlu olabilecek tarafı ise - burada söylendiği üzere - bilgim olduğundan değil, ilk defa böyle bir işe kalkılması ve bu tür için Türkiye de bir öncü olması sadece. Herşey bir yerden başlamalı nihayetinde.

Bu arada şahsi kanaatim olarak Türkiye de yapılmış en iyi dramanın - Sultan Makamı - olduğunu söylemek isterim. Hele piiz masasında çevrilen edebiyatların tadı hala damağımdadır. Ona yaklaşan Yedi Tepe İstanbuldur - diye düşünmekteyim. En iyi komedi dizilerininde de - Yedi Numara - ve - Tatlı Hayat(Jefferson Ailesinin bir klonu sayılır gerçi) - olduğunu düşünüyorum. Son dönemlerde Avrupa Yakasını da izlerken hayli eğlenmiştim açıkçası. Bir de hergün sabahları 10 da verilen Çemberimde Gül Oya - yı da Ali çok övdüğü için takip ediyorum. Sonlara doğru biraz dağıldığını düşünsem de beğenimi kazandı.

Lioney
21-09-06, 16:55
Çift dalmışız :)

Sheva
21-09-06, 21:35
tekrar ediyim; kurtlar vadisi'ni çekimleriyle, sinema tekniğiyle vs eleştirmek, cm oynarken bir kızın başınıza gelip 'ne anlıyorsun o yazılardan, sen mi oynuyorsun sanki maçı' demesinden farklı değildir.. Detaylara takılmadan içeriğe ve verilmek istenen mesaja bakarsanız, daha doyurucu sonuçlara ulaşmak mümkün olur.. Kaldı ki KV ne bir aksiyon dizisiydi, ne de aksiyon sahnelerini çok iyi yansıtma gibi bir derdi veya iddiası vardı, izleyenlerin bütün ağırlığı hikaye üzerineydi.. Hikaye de bu konuya ilgisi olanlar açısından son derece sürükleyiciydi, ilgisi olmayanların niye bu kadar ilgisini çektiğini ise şahsen ben anlayabilmiş değilim :)

Giga
21-09-06, 21:55
Kurtlar Vadisi,Süper Baba, İkinci Bahar,Avrupa Yakası, Kaygısızlar bunlar top 5dir benim için ama 24, Nip Tuck, Prison Break, CSI , Scrubs ı da deli gibi takip ederim şimdi okuduklarımdan sanki 24 izleyen Kurtlar Vadisini nasıl beğenir ya da tam tersi bir durum ortaya çıkıyor ki tamamen karşısındayım bu görüşün

zidane38
21-09-06, 23:22
Bir de hergün sabahları 10 da verilen Çemberimde Gül Oya - yı da Ali çok övdüğü için takip ediyorum. Sonlara doğru biraz dağıldığını düşünsem de beğenimi kazandı.

Kurtlar Vadisi şu ülkede TV için yapılmış en orjinal üç yapımdan biridir bence.

Diğerleri de Çemberimde Gül Oya ve Kaygısızlar.

Ohhh be yalnız olmadığımı biliyordum :)
Benim için en iyi yapımdır Çemberimde Gül Oya. Her sabah 2.defa izlemek için uyandım saat 10'da :) Bu diziden sonra artık dizi de izlemiyorum :)
Senaryo ve yönetmeni Çağan Irmak idi zaten. Benim için son dönemin en başarılı yönetmenidir kendisi onu da belirtiyim.

Ha ben bu diziyi bu kadar sevdim beğendim ama başkası hiç sevmemiş olabilir saygı duyarım. Neyse konumuz KV ve Sağır Oda, ona dönelim :)
KV'ni Kanal D'ye geçene kadar izledim bu arada.

Yedii Numara da benim en çok beğenmiş olduğum 2. dizidir onu da belirtiyim :)
Konu ile çok alakasız yazdım kusura bakmayın :)

tripotter
22-09-06, 00:05
İkinci baharı unutmayalım beyler, emeğe saygı... :D

gian
24-09-06, 00:42
Su anda tekrarı yayınlanıyor dizinin KanalD'de..Ben yine izlemiyorum, ruh halim musait degil, maglubiyetten sonra :)

chivu
25-09-06, 21:46
Beyler dizinin başrol oyuncusu genç, bir dönem starda insanların 30 milyar kazanmak için acıklı hikayeler anlattığı yarışmayı sunan adam mıdır? Değilse o adamın adı nedir?

tripotter
25-09-06, 22:17
Dizinin 2. bölümü de az evvel bitti...Bu bölümde olayın biraz daha derinine inmişler ve biraz emanet gibi dursa da araya üniversite sahneleri sıkıştırarak altının hanedan aynasının hikayesini ve değerini anlatmaya çalışmışlar...

Bölümde şu mafya benzeri adamların sıra gecesi sahneleri çok yapmacık ve gereksizdi...Bu adamlar hayatlarında hiç mi sıra gecesi görmemişler merak ettim doğrusu...

Bu arada aynı mafya adamın telefonda Girayhan Kırımlıyı arayarak "Holdinginizdeki çimento, tekstil, turizm v.b işleriniz iyi gitmiyormuki, bir de bankacılık sektörüne giriyorsunuz" sözleriyle bu ailenin Uzan ailesi olduğu neredeyse kesinleşmiş oldu...

ARdaQue
25-09-06, 23:45
Birkac saat önce dizinin 2. bölümü de sona erdi.

Kurtlar Vadisi ilk etapta küçük çapta mafya çatışmalarıyla başlayıp son bölümlere doğru gizemli ve düşündürücü konulara girmişti; burada ise o tarz konulara daha ilk başta girdiler.

Konsept Danışmanı Soner YALCIN dizinin geleceğinin oldugunun da kanıtıdır.

İlk 2 bölüm sonunda olaylar az cok ortada olmasına ragmen ben bircok detayı henüz çözebilmiş değilim.

Hayalet sıfatlı adam kimler için calısıyor; iki taraflı calısan bir adam mıdır ? Amacı nedir?

Postahane den aldıgı cep telefonuna karsılık posta kutusuna koydugu kırmızı kutunun icinde hanedan aynası varsa ki öyle oldugu görülüyor; Kırım Ailesinin adamı konumundaki eleman hala neyi arıyor ? Pek tabi ki bu elemanın yanındakiler kimlerdir?

İlk etapta aklıma gelenler böyle

Ayrıca Sagır Oda' dan sonra yine Kanal D de "Kod Adı" vardı ve o da şimdi bitti. Bugün 4. bölümüydü. İlk bölümü ve geçen haftanınkini kaçırdıgım icin olaylar biraz havada kaldı ama bu dizi de izlemeye deger diyorum. Özellikle Sedat ALADAG denen yeni eleman yürüyüp gidebilir. Dizide kendi sesini kullanıyormus ve bence ses tonu bir oyuncu icin fazlasıyla etkileyici. Playback yapan tipsiz Polat 'dan sonra bu eleman iyi işler yapabilir.

26-09-06, 09:02
GÖz göre göre kaçırdım dün haftasonu tekrarını izleyeceğiz artık.

Giga
26-09-06, 10:55
Eleman hala arıyor çünkü kutudaki sahte çıktı

ARdaQue
26-09-06, 12:34

Eee peki son sahnelere dogru Lala' nın keşiş kıyafetiyle mahsen gibi bir yere inip hanedan aynasını sandıga koyması ne alaka ?

tripotter
26-09-06, 15:42

Eee peki son sahnelere dogru Lala' nın keşiş kıyafetiyle mahsen gibi bir yere inip hanedan aynasını sandıga koyması ne alaka ?

O bence bir flashback...Üniversitedeki hoca hanedan aynasının gizemini ve tarihini anlattıktan sonra o aynanın Kırımlıların eve ilk girişini gösteren bir sahne gibi geldi bana..Ancak tabi nasıl geldi, kim getirdi, neden lala gibi sorular bir müddet daha gizemini sürdürür..

Giga
26-09-06, 17:22
Tabii şu da var baba emanetin Morise gittiğini biliyordu ve adamı aracılığıyla alacaktı ama oğlu Moriste zannediyor hala ve o da elemana talimat verdi işler iyice karışacak

ARdaQue
03-10-06, 11:23
SAGIR ODA bölümlerini nereden indiriyorsunuz ? www.sagiroda.net a girdim bakıyorum ama herhangi bir download secenegi göremedim.

Dün geceki bölümü izleyemedim de :)

03-10-06, 11:39
Herhalde Emule'de vardır Arda ben izledim dünkü bölümü gene bir sürü soruyla bitirdiler diziyi. Ama bana çok ağır ilerliyor gibi geliyor.

Giga
03-10-06, 11:49
Tekrarı yayınlanır mutlaka Kanal D haftasonu geceyarısı veriyor tekrarları

Mert Baydur
03-10-06, 11:53
İzlemedim ama bayağı tutmuşa benziyor.

ARdaQue
03-10-06, 12:29
Hmm yani normal bir web sitesinde bulunabilecek bir sey degil Sagır Oda bölümleri ...

Emule kullanmıyorum ama LimeWire da aratayım bakalım ...

Giga
12-10-06, 00:03
Acı Hayat da gelince baya dibe vurmuş izlenme oranları umarım toparlanır

tripotter
12-10-06, 00:51
Acı Hayat da gelince baya dibe vurmuş izlenme oranları umarım toparlanır

kurtlar vadisinin asarım keserim tarafını salyalar akıtarak seyreden yeni yetme liselilere bi numara büyük geldi bu dizi anlaşılan. Reytinglerin düşme nedenini ona bağlıyorum ben... Yoksa konu olarak bence kurtlardan daha sürükleyici ve daha gerçekçi...Ayrıca oyunculukta daha iyi tabii...Ha kendine göre eksikleri de var ama türk dizilerini seyrederken bazı şeyleri unutmak ya da aramamak gerekiyor...

Giga
12-10-06, 01:06
pazar akşamına alınmış yayından kalkmadan son deneme perşembeye alsalar daha iyydi güçlü bir rakip yok perşembe

tripotter
12-10-06, 01:11
pazar akşamına alınmış yayından kalkmadan son deneme perşembeye alsalar daha iyydi güçlü bir rakip yok perşembe

eğer hedef kitlesini erkek izleyiciler üzerine kumuşlarsa pazar akşamı spor programlarından önce yayınlamaları fena bir politika değil...

Giga
12-10-06, 18:26
Saat 22.00 a konmuş tripotter tam maçların bittiği programların başladığı saatler :(

tripotter
13-10-06, 00:30
Saat 22.00 a konmuş tripotter tam maçların bittiği programların başladığı saatler :(

Valla ne yapmak istediklerini ben çözemedim.Önceden o saatte tekrarını verirlerdi. Şimdi yeni bölüm veriyolar. Demekki bütçeden kısıp orta ayar bi dizi şekli verecekler. Ya da yayından kaldırırlar...

tripotter
13-10-06, 00:32
'SAĞIR ODA'DA REVİZYON!

Sağır Oda bundan sonra Pazartesi yerine Pazar geceleri 20.00'de yayınlanacak. Dizinin son bölümü total izleyici grubunda 13'üncü olmuştu. Pazartesi geceleri Kanal D'de derin ilişkileri anlatan Kod Adı dizisi ise eski saatinde ve 22.00'de yayınlanmaya devam edecek.

Bu haberi de bi haber sitesinden aldım GİGA. Burada saat 20.00 de yayınlanacak diyor. Sanırım senin kaynak saati karıştırmış...

M.Yasin Cakmak
13-10-06, 00:34
Bitmistir dizi, hayirli olsun. Basroldeki lavukta Necati Sasmaz'a saydirmaya devam etsin.

13-10-06, 09:15
Nasıl Pazar 20.00 ya. O kadar da iyi başlamıştı dizi.

tripotter
13-10-06, 14:51
Nasıl Pazar 20.00 ya. O kadar da iyi başlamıştı dizi.

Az evvel kanal d'de reklamını seyrettim. Pzar 22.00 yazıyor yani GİGA'nın söylediği doğruymuş. Ata dizi bize göre iyi başlamış olabilir ama daha önce de yazdığım gibi asarım, keserim, racon kesmem kafa keserim gibi sahneler olmadığı için lise öğrencilerinin kendilerini örnek! alabilecek karakterler yok bu dizi de. Bence konusu çok enteresan ve çok enteresan yerlere gitmeye aday bir dizi ama malesef Türkiye'de yayınlandığı için bu gidişle şansı fazla yok. daha fazla seyredilmesi için kalitesini düşürmesi gerekiyo malesef...

Giga
13-10-06, 15:20
Yani şu aptal AH Polis Olsam ilk beşe girerken bu dizi pazar akşamına sürüldü az izlendiği için
:( evet hatalar, saçmalıklar var ama düzgün bir yapım gitgide de hatalar azalacaktır sabredilirse

Giga
15-10-06, 11:59
Bu akşam ne olacak bakalım merakla bekliyorum hem dizide hem ratinglerde

15-10-06, 22:24
Pazar 22.30 dizi yeni başlıyor.

Giga
15-10-06, 23:56
yav acaip bitti bölüm ya :(

16-10-06, 11:27
Sonunu izleyemedim ben anlatsana biraz.

Giga
16-10-06, 15:52
Zırhlı aracı bastılar kız ve elemanı vurdular ama tuzak kurarken kızın arabasına çarptılar yani Duruşah Kırımlıya

16-10-06, 16:16
Orasını izledim ya oradan sonra hemen bitti mi?

Giga
16-10-06, 18:07
Öyle bitti Ata

Fearless
25-10-06, 11:38
dizi bu hafta ramazan bayramı dolayısıyla verilmedi yeni bölümü pazar günü saat 22.00 da kanal d de olacak

Fearless
25-10-06, 11:40
sağır odanın forumuda baya güzel derin devletle ilgili baya konu var

www.sagiroda.net

http://www.sonsayfa.com/images/news/sagiroda.jpg

Giga
25-10-06, 12:36
Yönetmen değişmiş bu arada

Giga
13-11-06, 00:27
13 bölümde bitecek diye duydum yazık oldu

Giga