PDA

Tüm Versiyonu Göster : Işte Fener'i böyle devirdik!

LuisFigo
14-12-04, 16:19
Tüm G.Saraylıların, takımlarıyla gurur duymasını sağlayan zaferin perde arkasında Hagi var

Galatasaray-Fenerbahçe maçı sonrası herkesin üzerinde birleştiği bir tek şey vardı, o da Cimbom’un galibiyeti sonuna kadar hakettiği idi. Gerçekten de sarı kırmızılı takım, belki de son yılların en güzel futbolunu oynayarak, ezeli rakibini alt etti. Tüm Galatasaraylılar’ın, takımlarıyla gurur duymasını sağlayan bu zaferin mimarı hiç şüphe yok ki, Gheorghe Hagi idi.

Rumen teknik direktör, futbolcularını Fenerbahçe derbisi için özel olarak hazırladı. Bunca yıllık futbol geçmişinde edindiği bütün bilgi ve deneyimi oyuncularına aktardı. Antrenmanlardan önce yaptığı bütün toplantılarda futbolcularına, ‘Herkes kendini bu maça hazırlasın. Sakın ola ki, kimse (ben nasıl olsa oynamayacağım) diye bir düşünceye kapılmasın. Kim iyi çalışırsa, o oynayacak’ dedi. İlk 2 gün futbolcularına fizik kondisyon ağırlıklı idmanlar yaptıran Hagi, haftanın son 3 gününde Florya Metin Oktay Tesisleri’nin kapılarını kapatıp, Fenerbahçe maçının taktiğini ezberletti. Oyuncularına, ezeli rakiplerinin bütün zaaflarını ayrıntılarıyla anlattı. Adeta beyinlerini yıkadı.

Sonunda maç günü geldi çattı. Galatasaraylı futbolcular, karşılaşmadan 1.5 saat önce Ali Sami Yen Stadı’na geldi. Hagi, oyuncularını 45 dakika önce sahaya göndererek ısınmalarını istedi. Maça 20 dakika kala bütün futbolcular ısınmalarını bitirip soyunma odasına döndü. Artık geri sayım başlamıştı. Herkes sessizce oturuyordu. Bu sessizliği bozan Hagi oldu. Rumen teknik direktör, odada bulunan masör, malzemeci ve idarecilere dönerek, ‘Lütfen, beni 10 dakika futbolcularımla yalnız bırakın. Onlarla özel olarak konuşmak istiyorum’ dedi. Hagi’nin dediği yapıldı ve genç çalıştırıcı, futbolcularıyla baş başa kaldı.

Gheorghe Hagi, maç konuşmasına, ‘Ben bu forma altında böyle maçları çok yaşadım. Bu yüzden heyecanınızı biliyorum. Ben size güveniyorum ve sizin de bana güvenmenizi istiyorum’ diyerek başladı. Ardından, kendilerine 90 dakika sonunda zaferi getirecek şu ateşli konuşmayı yaptı:

‘Heyecan yok, hırs var. Oyundan kopmak yok, kazanmak var. Herkes dilediği gibi oynayacak. Kimseye markaj yapmayacağız. Buna Alex de dahil. Herkes önüne kim gelirse onu tutacak. Özel bir markaj yok, onlar sizi marke etsin. Tomas, sen Nobre’yi iyi tanıyorsun. Song sana ait. Onu sen yönlendireceksin. Birbirinizin boşluklarını kapatacaksınız. Hakan Şükür sizin liderinizdir. Oyun içinde onu dinleyin. Hadi göreyim sizi. ÇIKIN, ALIN, GELİN.’

http://www.webaslan.com/haberler/11821

Tark1905
14-12-04, 17:22
Cok gaz bir yazi :)

Tam bir ezigin isi olmali... Bir maclik galibiyetlere onem veren bir takim gibi yazilip cizilmis.

Ozellikle bu bolum cok komik:
Rumen teknik direktör... bunca yıllık futbol geçmişinde edindiği bütün bilgi ve deneyimi oyuncularına aktardı (Oha yani)

Sanan da CL finalinde RM'yi evire cevire yendik sanacak.

Komedi.

Iyi iste, lideri yendik, ve 2 puan daha yaklastik. Aferin. Haftaya bir beraber ya da maglubiyetle tum bu forumu bu hafta dolduran topic'lerin bir anlami kalmaz. Artik o mac gecti. Onumuze bakalim.

Necati ve Hasan Sas'a gecmis olsun. Yine de onlar oyundan ciktikan sonra yerlerine giren arkadaslara da tesekkurler.

Artik takim olduk.

M.Yasin Cakmak
14-12-04, 17:43
Galatasaray için Fenerbahçe maçlarının önemi bu kadar olmamalı, olamaz.

Kendinizi Fenerli profiline sokmayın!

cozker
14-12-04, 17:57
Galatasaray için Fenerbahçe maçlarının önemi bu kadar olmamalı, olamaz.

Kendinizi Fenerli profiline sokmayın!

Yasin, camiamizin böyle bir galibiyete cok ihtiyaci vardi. 2-3 yildir bu tarz onemli maclarda parlak basarilar kazanamadik. Son 2 yila baktigimizda bir Juventus maci var, baska yok..
Ayrica skordan cok oynadigimiz olumlu futbol, Fenerbahce gibi bu sene cok formda bir takimi ezmemizden dolayidir bu mutluluk.. Ben kendimi bildim bileli Fenerbahce'nin bizi futbol olarak bu derece ezdigi bir mac hatirlamiyorum. Belki fii tarihinde 5 cektikleri maclar sayilabilir, onun disinda son 10 yildir bizim onlari futbol olarak ezdigimiz 2 mac varken onlarin bize karsi futbol olarak bu denli ustun oynadiklari maclar yok..

NEŞE
14-12-04, 18:00
ya çocuk coşmuş galibiyet aşkından yazmış,niye hevesini kırıyosunuz bee.güzel yazmış güzel.ben beğendim.bunun eziklikle ne ilgisi var Hagi ye olan sempatisini abartmış okadar.

USAtaraftar
14-12-04, 19:31
Hayda rinna
rinna rinna
rinanaaaayyyy

Dıkşın dıkşın savulun köpek dölleri

Tark1905
14-12-04, 19:31
ya çocuk coşmuş galibiyet aşkından yazmış,niye hevesini kırıyosunuz bee.güzel yazmış güzel.ben beğendim.bunun eziklikle ne ilgisi var Hagi ye olan sempatisini abartmış okadar.

Nese, bu yazi, yukarida Luis Figo'nun da linkini verdigi, ne idugu belirsiz kimseler tarafindan (www.galatasaray.com) adini almis insanlarin yaptiklari siteden alintidir.

14-12-04, 19:59
Onlar da gazeteden almışlar zaten :)
Neyse bence de önemli bir maçtı önemli olmasının nedeni FB Maçı olması değil lidere yaklaşmamız ve uzun zamandır stresi yüksek olan bir maçı kazanmamızdı.

Saunders
14-12-04, 20:29
Bu galibiyeti bir "zafer" olarak nitelendirmek bence çok yanlış...

gian
14-12-04, 22:00
Ne diye niteleyecegiz peki?

Ben anlamıyorum, Fenerbahce bizi yendi mi dunyalar ayaga kalkıyor, biz yendik mi sevinmeye utanıyoruz..

Feneri eze eze, evire cevire yendik..Ben de deliler gibi seviniyorum..

Rahat olalım biraz, kasmayalım..

Not: Kimseye kisisel degil bu sozlerim, medyasıyla, taraftarıyla boyle bir snobluk var bizde..Yani feneri yendik, ne onemi var canım gibisinden..Oyle degil iste, bal gibi onemli kardesim..Fenere koyması kadar guzeli yok..

NEŞE
14-12-04, 23:33
linke dikkat etmedim ama ben genel olarak yazılan yazı için söyledim zaten.reklamın iyisi-kötüsü olmaz,Cim-bom un reklamı olmuş işte.sen coştun mu ölçülü olursun,öbürü abartır.sövmemişki,mübalağ yapmış okadar.ne var bunda yani?

USAtaraftar
15-12-04, 00:57

Ben anlamıyorum, Fenerbahce bizi yendi mi dunyalar ayaga kalkıyor, biz yendik mi sevinmeye utanıyoruz..

Not: Kimseye kisisel degil bu sozlerim, medyasıyla, taraftarıyla boyle bir snobluk var bizde..Yani feneri yendik, ne onemi var canım gibisinden..Oyle degil iste, bal gibi onemli kardesim..Fenere koyması kadar guzeli yok..

Sampiyonlar Ligi maclarinin hicbirini Fener maclarina degismem. Elim ayagim buz kesiyor ŞL maclarimizdan once. Hele o Real ile oynadigimiz Sampiyonlar Ligi ceyrek final maclarinda heyecandan bayilacagim sanmistim bi ara.

Bengü Cakmak
15-12-04, 01:02
valla elestirmenizi anlayamadim nitekim mactan sonra deliler gibi eglence düzenleyen (yemek,icki,dans) bizat galatasaray kulübüydü. Okadar önemli olmasa bunu neden yapalim? Biri bana aciklasin ozaman? Biz her lig macindan sonra : baskanimizi alip bir clubde egleniyoruz yoksa?

LuisFigo
15-12-04, 04:59
valla elestirmenizi anlayamadim nitekim mactan sonra deliler gibi eglence düzenleyen (yemek,icki,dans) bizat galatasaray kulübüydü. Okadar önemli olmasa bunu neden yapalim? Biri bana aciklasin ozaman? Biz her lig macindan sonra : baskanimizi alip bir clubde egleniyoruz yoksa?
:okey: masalarda dansözler oynyuodu valla,baskaninda kafasi biraz güzeldi ;)

fener galibiyeti bir real madrid galibiyetinden daha önemlidir...

ha unutmadan söyliyeyim... mactan sonra türkiyenin 4 bir yaninda insanlar sokaga dökülmüs ;) önemli bi mac olmasa ,o kadar sevinilmezdi herhalde

Saunders
15-12-04, 14:37

Tabiki önemli bir galibiyet kimse önemsiz demediki...

Ama feneri yenince zafer mi elde etmiş oluyoruz.Bence hayır...

Zafer,leeds cehenneminden çıkmaktır benim için yada real'i super arsenali de uefa finalinde yenmektir....

Fener galibiyetine "zafer" demek "zafer" kelimesini ayağa düşürmektir...

gian
15-12-04, 17:13
Senin 10 misli para harcamıs, tüm zamanların en cok puan toplama rekorunu kırmıs, taraftarıyla camiasıyla kasım kasım kasılarak kendilerini ollmadıkları yerde goren bu adileri boylesine ezmek, pacavra etmek bence zaferdir..Cunku neyin ne oldugunu gostermistir bu galibiyet bir kez daha..Ayrıca sampiyonluk yolunda kilometre tasıdır..

ÖNDER RB
15-12-04, 17:19
valla bütün hedefim feneri yenmek değil ama fenere koyunca ayrı bir zevk alıyorum o hazzı başka hatun veremiyor.