Tüm Versiyonu Göster : Arama Motoru "Google"
Bengü Cakmak
08-11-04, 13:57
Bilemiyorum ama kesin adminler buna yönelik birseyler düsünmüslerdir. Gende sormak istedim.
En cok kullanilan arama motoru internette "Google" biligimiz üzre, bundan yola cikarak bence Google sayfasinda "Galatasaray" yazildigi zaman bizim forumumuz GalataSarayi ilk siralarda gözükmesi lazim.
Sizce? Bence cok güzel olur.
Omur The Little Big
08-11-04, 16:11
Google konusunda pek bilgim olduğunu söyleyemem Bengü.Sanırım Banu bizi bu konuda bilgilendirecektir.
M.Yasin Cakmak
08-11-04, 17:34
O zor bengü...kaç tane hit aldık ki ilk bizim forum gozuksün?
Bengü Cakmak
08-11-04, 17:36
O zor bengü...kaç tane hit aldık ki ilk bizim forum gozuksün?
hitle alakasi yok onun yasincim. Sanirim bir miktar para ödeyipte oluyor bu is. Arastirin bence bu konuyu. Ben öyle biliyorum ama hitle hic bir alakasi yok kesinlikle
Google icin para odememize gerek yok, kendisi tarayip buluyor.. Fakat yuksek siralarda yer almamiz icin bircok siteden buraya link almamiz gerekiyor (Google sayfa onemini boyle olcuyor) ve de sayfa ismi ve iceriginde cesitli keywordlerin kullanilmasi gerekiyor (Galatasaray, forum vs)
Google toolbar kullananlar oradaki PageRank'e dikkat etsin, o yukseldikce bizim de yukarilarda cikma sansimiz artiyor..
Bengü Cakmak
08-11-04, 17:53
Google icin para odememize gerek yok, kendisi tarayip buluyor.. Fakat yuksek siralarda yer almamiz icin bircok siteden buraya link almamiz gerekiyor (Google sayfa onemini boyle olcuyor) ve de sayfa ismi ve iceriginde cesitli keywordlerin kullanilmasi gerekiyor (Galatasaray, forum vs)
Google toolbar kullananlar oradaki PageRank'e dikkat etsin, o yukseldikce bizim de yukarilarda cikma sansimiz artiyor..
yani böyle bir sansimiz varmi? linkler falan yapilacakmi? yoksa bize göre deiglmi?
Bengue ilk basta tanidik sitelerle link alisverisi yaparak olabilir, mesela cimbomnet'le.. Ayrica bir de GS toplist vardi oralara da uye olmamiz iyi olur tabi.. Zaman icinde kisisel sayfalari olan uye arkadaslarimiz da buraya kendi sayfalarindan link verirse Google'daki siralamamiz giderek yukselecektir..
Bengü Cakmak
08-11-04, 18:13
aydinlattigin icin cok tesekkür ederim. Basarilar size hersey cok güzel zaten :)
mr google benim yakin arkadasimdir.severim keratayi..gugiboy derdim ona ufakken..askerligimizi de beraber yaptiydik.. soylerim en tepeden verir ne ugrasacaz link mink.
http://www.google.com/intl/en/ads/
bas bas paralari google'e :p
Parasiz bi yontemi daha var galiba.. Kuzene sorunca yazarim buraya..
Bengü Cakmak
08-11-04, 21:26
mr google benim yakin arkadasimdir.severim keratayi..gugiboy derdim ona ufakken..askerligimizi de beraber yaptiydik.. soylerim en tepeden verir ne ugrasacaz link mink.
bana bak kral :lol: dalga gecme benle :)
Cyba su an icin yanlis anlasilmalari duzeltmek icin kisaca yaziyorum, verdigin link Google ve araci sitelerine reklam vermek icindir.. Internette gormussunuzdur bircok sitede text-based Google reklami 'ads by Google' yazar..
Bunun Google'da arama sonuclari ile hicbir alakasi yoktur, arama sonuclari tamamen aranan keyword arti bir sitenin onemine gore olusturulur..
bende simdi fark ettim sagdaki reklamlar oldugunu bunun....
Olay aynen Doğanay'ın anlattığı gibi.. Google aslında şu anki algoritmasını gizli tutuyor. Doğanay'ın anlattığı Google'ın ilk başta çıktığı zamanki çalışma prensibiydi.. Bazı siteler kendilerini yüksek göstermek için bazı hilelere başvurmuşlardı o zaman. Misal A B'ye B C'ye C de A'ya link veriyordu. Bu tür dairesel döngüler page rank'inizin yüksek çıkmasını sağlıyordu.
Bunun dışında yapılan hilelerden biri de arama sözcükleri. Uyanık bazı kişiler "miserable failure" geçen sitelerle George W. Bush sayfalarına link vermişlerdi. Bunu google'da aradığınız zaman ilk hit Bush'un biyografisi çıkıyordu :wink: Daha sonra Google bunlara önlem aldı tabii ;)
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to