PDA

Tüm Versiyonu Göster : Mehmet Topal Galatasaray'da!

osvaldo
31-08-06, 23:18
Ben son gün bir yerli transfer bekliyorum... Misal Cenk veya Servet :D

Mehmet Topal mıdır nedir onun için görüşüyormuşuz harıl harıl... Ben de son dk. bir Türk transfer bekliyorum.

osmanhy
01-09-06, 00:13
bende bu mehmet topali arastirdim, genc ve baya yetenekli....kacirmamak lazim ve bence en yararli transferimiz olur (hem kisa hemde uzun vadede)

Sheva
01-09-06, 00:15
topal'la topuz'u mu karıştıyorlar acaba dedim ama uğur'un transferinden böyle bir bağ kurulabilir gerçekten (zaten bir tek de ordan kurulabilir).. Bu arada bu Mehmet Topuz'u hala tam olarak çözemedim ben ya neyse, trabzon maçında da bizim maçta da çok kötüydü, fizik ve yetenek var ama kafayı hiç kullanmıyor..

scapula
01-09-06, 00:17
lig tv.de alt yazı geçti diyolar ultraslan forumda ama ben göremedim..
mehmet topal galatasaraydaymış...

Lioney
01-09-06, 00:59
Mehmet Topuz un neyine karar veremedin Doğanay çok merak ettin :)

Topuz Türkiye içinden yapılacak tartışmasız en iyi transfer. Bu yönetimde hayatta böyle bir transfer yapmaz.

Normalde seneye sözleşmesi bitiyor, düzgün bir yönetim bu sene gidip uygun bir meblaya çok rahat transfer ederdi ama, bizimkinlerin bunlar ile işi olmaz tabii.

Hafta sonu bir süre Çanakkale de idim, lakin tüm gayretime rağmen maça gidip izleyemedim, haliyle yorum yapmak zor, lakin kimle konuştu isim bir Mehmet bir de Selçuk diye diğer bir futbolcudan bahsedip durdular. Çok övdüler ama bilinmez kerameti. Gerçi İstanbul a gelip gidiyor Çanakkale, birinde muhakkak gidip izleriz alınmasa da.

rybczynski
01-09-06, 01:22
ya bu m.topal hakkında hiç istatistik falan yokmu?bulan varsa yada olursa koyuversin.Benim için inamotodan daha fazla heyecan veriyo nedense bu adamın transfer olasılığı

Sheva
01-09-06, 01:35
Hakkında bir tek şöyle bir bilgi var, bir de 2 kere ümit milli olduğu.. Bu arada cahilliğime verin, referans aldığımız Tunç Kayacı bu konularda muteber bir kişi midir?

Tunç Kayacı: Topal tam isabet

Yıllardır alt ligleri izlerim. Bir çok futbolcuyu bu sütunlarda vitrine çıkardık. Kimileri bizi mahcup etmedi, kimilerinde yanıldığımızı gördük. Herşeye rağmen yanılma payımızın az olması bizi sevindirdi. Galatasaray’da, sezon başından beri Saidou’nun yerine bir ön libero arayışı sürüyor. Bir çok yabancı futbolcunun adı dilden dile dolaşıyor. Ben de özel sohbetlerimde “Ya bu adamlar niye gözünü dışarı dikmiş, Dardanelspor’da Mehmet Topal diye bir oyuncu var. yeter de artar bile” serzenişinde bulunuyordum. Gerçekten bugün bana ‘2. liglerden ilk önereceğiniz futbolcu kim’ deseniz, Mehmet Topal’ı söylerdim. 1.87 boyunda, 1986 doğumlu, Dardanelspor’un Malatya Belediye’de oynarken keşfettiği bu genç, gerçekten herşeyiyle tam bir orta alan oyuncusu. İki ceza alanı içinde gidip gelebilen, çok sert şutları olan ve üstün fizik gücüyle Galatasaray için biçilmiş kaftan. Yönetim biraz kesenin ağzını açsın, verdiğini fazlasıyla katlayacaktır, söylemedi demeyin.

zidane38
01-09-06, 02:00
Hakkında bir tek şöyle bir bilgi var, bir de 2 kere ümit milli olduğu.. Bu arada cahilliğime verin, referans aldığımız Tunç Kayacı bu konularda muteber bir kişi midir?

Tunç Kayacı ben kendimi bildim bileli 2.Ligi izler. Özellikle A kategorisini yakından takip eder. Fanatik'de yazıyordu diye biliyorum.
Futbol bilgisi hakkında bir şey söyleyemem ama en azından o ligi yakından takip ettiğini biliyorum.

Sovereign
01-09-06, 02:22
Topal'ı bundan 1 veya 2 sene önce şans eseri bir maçta seyretmiştim.O vakitler 2.Ligi TRT yayınlıyordu.

Ligin son maçlarından biriydi.Amacı olmayan Çanakkale tamamen genç bir kadroyla çıkmıştı maça.

Hatırımda kalan tek şey Mehmet Topal'ın 30-35 metreden doksana çaktığı serbest vuruştur o maçtan.

Giga
01-09-06, 10:30
Ya ben yazdım kimse okumamış galiba Mehmet iyi bir futbolcu daha önce Kabzeyi, Mehmet Çoğumu,İlkemi,Fevziyi,Gökhan Zanı ben de dahil kimse bilmezken öven bir arkadaşım mutlaka alması lazım GSnin dedi ki kendisi Dardanel altyapısında antrenör şu an, aslında keşke alabilsek, Çannakkale benim memleket bilirim Dardaneli, Hasan Kabze ile barda muhabbet bile ettik hatta evlenmeden önce ama belirteyim içki içmez kendisi :)

gian
01-09-06, 11:27
AA gecmis haberi..Sanırım dogrudur artık..

Hayırlı olsun; ben cok sevindim..

Lig (B) 1. Grup takımlarından Dardanelspor'da forma giyen Mehmet Topal'ın Süper Lig takımlarından Galatasaray'a transfer olduğu bildirildi.

Kulüp genel müdürü Nahit Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece yapılan görüşmeler sonunda genç futbolcuları Mehmet Topal'ı Galatasaray'a verdiklerini söyledi.

Yetiştirdikleri bir futbolcunun Galatasaray gibi bir kulüpte futbol oynayacak olmasının kendilerini gururlandırdığını belirten Güzel, ''Mehmet, çok yetenekli bir oyuncu. Kendisinin Galatasaray'da başarılı olacağına inanıyorum'' dedi.

Kaynak AA

CaNKaGS
01-09-06, 11:33
Tanımıyorum ama dardanelde genç oyuncular çok yetenekli ve iyi hayırlı olur inşallah takımımıza. Ayrıca hangi mevkide oynadığını ve yaşını yurdunu bilenler yazarsa bilgilendirme açısından iyi olur. Yazan olursa şimdiden teşekkürler..

CaNKaGS
01-09-06, 11:36
Baktımda internette sadece yaşını öğrenebildim. 03.03.1986 (20) malatya doğumlu bir genç oyuncu..

gian
01-09-06, 11:45
http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/galatasaray/topal2108.jpg

http://www.canakkalespor.com/pictures/1152996805.jpg

http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/galatasaray/topal2208.jpg

CaNKaGS
01-09-06, 12:00
Bu dardanel de saç uzatma artık mecburiyet herhalde :D

MarMara
01-09-06, 12:00
dardanelden kötü futbolcu çıkmaz kolay kolay.hayırlı oldu.
umarım başarılı olur.

gian
01-09-06, 12:01
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_1404_MehmetTopal001.jpg

Onur1905
01-09-06, 12:02
Hayırlı olsun bakalım...

İnşallah denilen kadar iyi bir futbolcudur.

Giga
01-09-06, 12:05
İyidir iyi Dardanel altyapısı muazzam çalışıyor

Patriot
01-09-06, 13:18
ya milli formayla cekilen resme ve buruna bakacak olursak arkadas daha cok Karadeniz yoresinden geliyor gibi :D . Yani ne kadar Topal formasi satabiliriz orasi mechul.. merchandising yonu zayif olacak. Ama futbolu saglam olsun bana yeter insallah hayirli olur yoksa 2. lig B'den gelen bir adam icin 1 milyon dolar cok fazla para. Bkz. G.Saraydan ayrilan Volkan ve Yalcin icin biz tek kurus para alamadik... boylece Mehmet Guvenin fisi tamamen cekilmis oldu :uzgun2:

Parma Maniac
01-09-06, 13:39
walla yönetim iyi çalışıyor he :D

hiç izlemediğim, bilmediğim bir adam.. umarım vardır dendiği gibi.. bu da iyi çıkarsa yönetim Gerets'e 1 istedin 2 aldık be adam der vallahi :lol:

Kapi
01-09-06, 13:40
Hangi mevki'de oynuyor ?

karacaf
01-09-06, 13:43
genç ve yetenekli olduğu söyleniyor ama tabiiki izlemek lazım önce.Ne olursa olsun m.güven ile beraber kadroda tutulacak tır.genç oyuncular istanbul da biraz heyecan yapar ama bence fiyat kalite olarak iyi bir tercih.. tek derdim samuray ile iliç beraber oynarsa kevgir oluruz.. umarım mehmet topal defansif olarak iyidir..

01-09-06, 13:46
Parma şu Kabze'yi bir ara bakalım tanıyordur o kesin :)

rybczynski
01-09-06, 14:01
Mehmet Topal Galatasaray'da..
Galatasaray, teknik direktör Eric Gerets'in isteği olan ön libero transferinde, Japon İnamoto'nun yanısıra Çanakkale Dardanel'in başarılı oyuncusu Mehmet Topal'ı da transfer ederek kadrosunu takviye etti..

Transferin son gününde iki oyuncuyu birden renklerine bağlayan sarı kırmızılı yönetim böylece teknik direktör Eric Gerets ile aralarındaki soğukluğu giderdi.

Galatasaray, Mehmet Topal için Çanakkale Dardanel'e 1 milyon euro öderken, genç oyuncu ile de 5 yıllık sözleşme yapıldı.

www.ajansspor.com

rybczynski
01-09-06, 14:06
petrenin değişik bir versiyonudur m.topal, kendisi dmc oluyor.

MarMara
01-09-06, 14:13
fm de bktım sağ açık gözüküyor.

Giga
01-09-06, 14:17
Kendisi ön liberoda oynar ama sağ bek ve sağ açık da oynayabilirmiş

Parma Maniac
01-09-06, 14:32
Kendisi ön liberoda oynar ama sağ bek ve sağ açık da oynayabilirmiş Allah! :lol:

MarMara
01-09-06, 14:33
bir maç sağ bek oynasın bi maç ön libero o zaman,joker oyuncumuz olsun! :D

Giga
01-09-06, 14:37
Ehheee Ümit Davala ve Filipescu da her mevkide oynardı hatta İnönüde iki gol atmıştı Davala kupa finalinde, umarım Topal da bu tip bir oyuncu olur bizde

DeVe
01-09-06, 14:45
Neden resmi sitede haber gelmedi hala?

Namelessonegs
01-09-06, 15:07
Hayırlı ugurlu olsun..Ben cok sevindim..Umarım genc ve gelecek vaad eden bir yıldız adayı daha kazanmısızdır..Özellikle 'sag bek' dahi oynayabilmesi beni cok mutlu etti :)

Patriot
01-09-06, 15:10
Sag bek :usta:

Cem Bom
01-09-06, 15:11
Hayırlısı olsun.

Umarım savaşçı bir adamdır yoksa ikinci bir M.Güven'e gerek yok.

Görelim bakalım...

gian
01-09-06, 15:27
Mehmet Topal da İnamoto ile birlikte imzalamıs; hayırlı ugurlu olsun..

Simao
01-09-06, 15:30
Iyiki lig tv abonelligimi iptal ettim.

Bir saat fener´i konustular, Kayserispor´un Mendes diye bir futbolcuyla imza törenini gösterdiler, Inamoto´nun imza törenine canli baglanmadilar. :bagir:

Sovereign
01-09-06, 15:39
Kendisi ön liberoda oynar ama sağ bek ve sağ açık da oynayabilirmiş

Efane gibi adam desene... :)

Mert Baydur
01-09-06, 16:33
Umarım verimli bir oyuncu olur. Inamoto ve Mehmet eğer kaliteli çıkarlarsa, Inamoto ön libero, Mehmet de sağ bek oynar ve Okan Buruk & Cihan Haspolatlı'ya kulube görünür!

Giga
01-09-06, 16:33
Bakarsanız Cihan da her yerde oynayabiliyor Kocaelide forvet de oynadı bir maç hatta :lol:

DeVe
01-09-06, 16:53
Cümleten hayırlı olsun!

MarMara
01-09-06, 16:54
http://img233.imageshack.us/img233/5531/1ds9.jpg

M.Yasin Cakmak
01-09-06, 18:12
İyi çıkarsa İnamoto ile beraber on libero oynayabilir, böylece İnamoto'da rahat oynar. Ayhan ile Okan da yedek bekler.

Hayırlı olsun.

Carmelo
01-09-06, 18:49

Mehmet Topal mıdır nedir onun için görüşüyormuşuz harıl harıl... Ben de son dk. bir Türk transfer bekliyorum.

Yahu osvaldo abim senin gibi konusmasini yazmasini cizmesini bilen bir insan nasil olurda bize transfer olan yada buyuk ihtimal olacak birine mehmet topal midir nedir diye hitap ediyor sasirdim dogrusu.

scapula
01-09-06, 19:31
madem ki frikik atıyor, o zaman en hayırlı transfer bu oldu bizim için bu sene.. ilk 11de yer bulabilecek kadar iyidir umarım, ki serbest vuruş kazandığımızda sevinebilelim... ben de çok merak etmekteyim, acaba mehmet topal'la volkan - yalçın ikilisinden bir veya ikisini takas etmek isteseydik red mi ederlerdi? ha, volkan arıza çıkararırdı oraya gitmemek için haklı olarak, ama halledilebilirdi belki... 1 milyon fazla para hakikaten b kategorisi için..

Sheva
01-09-06, 19:49
1 milyon euro iyi para gerçekten ama yanılmıyorsam kabze'nin bonservisi de 1 milyon dolardı, şimdi düşününce iyi ki vermişiz o parayı diyorum.. Umarım mehmet için de aynı şeyleri söyleriz..

Bu transferde beni bir tek düşündüren dardanel başkanı niyazi önen'in 2 hafta önce yaptığı açıklamada, aziz yıldırım'a da önerdim bu futbolcuyu, öncelik onların demesi.. Çünkü bu adam hele bizim talip olacağımızı ve alacağımızı bile bile hayatta bırakmaz böyle genç bir oyuncuyu, dolayısıyla ya bazı tereddütleri vardı ya da o mevkiye hiç ihtiyaçları olmadığı için pas geçtiler..

Bu arada 20 yaşında çok genç bir oyuncu, bu anlamda yeni yetişen kuşakla da kaynaşacaktır.. Boyunun 1.87 olması da büyük avantaj (milli maçtaki resimde o kadar uzun gözükmüyor ama doğrudur heralde), orta sahada böyle bir oyuncuya çok ihtiyacımız vardı.. Mehmet Güven de 1.83 ve o fizik olarak da daha kuvvetli duruyor, M. Topal biraz daha zayıf gibi..

Bu transferle, orta saha için Ayhan, M. Güven, M. Topal, Inamoto ve Okan gibi 5 alternatifimiz oldu ki son derece yeterli bir rakam tabi.. Tercihlere gelirsek, ben Ayhan'ın bir süreliğine sorgusuz sualsiz başlamasından yanayım, yanına da Inamoto olabilir.. Ondan sonra genç oyuncuların form durumuna göre de gerekli değişiklikler yapılabilir, Okan ise yaşı itibariyle de son tercih olarak düşünülmeli bana göre..

gian
01-09-06, 21:35
Fener bizi kıskanıp Ümit Millileri toplamaya baslamıstı bir kac sene once..Ama onların topladıgı Servet, Kemal, Selcuk, Mahmut Hanefi gibi Umitler bekleneni veremedi..O yuzden bence yeniden ozlerine donduler; artık oyle pek genclere bakmazlar gibime geliyor..7 tane de yabancı ile oynayacaklar bu sene.. Kaleci haric 3 Türk oynayacak..Yani Topal'i alsalardı da, Kemal, Selcuk vs. oynayamazken Ona sıra gelmezdi diye dusunmuslerdir..

Mehmet'in boyu, İnamoto ile aynı duruyordu Tvden izledigim kadarıyla..Bana hic 187 gelmedi..

chivu
01-09-06, 23:34
Yukarıdaki resimde bir alın falan uzun... İnamoto 81 se o 87 varıdr

osvaldo
02-09-06, 00:21

Yahu osvaldo abim senin gibi konusmasini yazmasini cizmesini bilen bir insan nasil olurda bize transfer olan yada buyuk ihtimal olacak birine mehmet topal midir nedir diye hitap ediyor sasirdim dogrusu.

Adamı küçümsemek için söylemedim. Soyadını tam bilmiyordum o yüzden öyle söyledim... Yoksa İnamoto transferinden daha umut veren bir transfer olmuş.

rybczynski
02-09-06, 01:11
mehmet topal eğer çabuk adapte olur ve form tutarsa böyle bir kadro olabilir fakat türkiye için tek önliberolu sistemin daha uygun olacağını düşünüyorum.Birde ilic in yerinde hasan şaş oynarsa nasıl olur onuda çok sık düşünüyorum

------------Ümit Karan

Ayhan--------ilic----------arda

-------inamoto---m.topal-----

orhan--tomas---song---sabri

-------------mondragon

ÖNDER RB
02-09-06, 12:23
fiziği yerinde, ikinci ligi takip eden kime sorsam mükemmel dedi, sağ bek ve ön libero oynayabilmesi büyük avantaj, duran topları iyi kullanıyor, eh bu kadar olumlu yönden sonra hayırlı olsun diyelim artık.

bu arada anladım ki bu ilic ağzıyla kuş tutup ona japonca öğretse yine bu taraftara yaranamaz. adam takımın tartışmasız en iyi başlayanı, hala yerine hasanı oynatmaktan bahsediliyor.
kesinlikle deveye diken

tripotter
02-09-06, 12:37
Birkaç gündür foruma giremiyorum. O esnada transferleri bitirmişiz. Hayırlısı olsun demekten başka yapacak bişey yok.Umarım Mehmette eski takım arkadaşları gibi Galatasarayda başarılı olur geleceğin Galatasarayında Hasan Kabzeyle birlikte takımın değişmezi olur ve bize uzun yıllar hizmet eder..

ErlikHan
02-09-06, 12:38
Unutmayın Hasan Kabze ve Fevzi Elmas'ı da bu Çanakkale Dardenel'den almıştık, bundan hiçte zararlı çıkmadık... Dardanel'in tam bir oyuncu fabrikası oldu son yıllarda... Ben Mehmet Topal'ında başarılı olacağına canı gönülden inanıyor ve bu transferinde Galatasarayımıza hayırlı olmasını diliyorum...

rybczynski
02-09-06, 17:19
fiziği yerinde, ikinci ligi takip eden kime sorsam mükemmel dedi, sağ bek ve ön libero oynayabilmesi büyük avantaj, duran topları iyi kullanıyor, eh bu kadar olumlu yönden sonra hayırlı olsun diyelim artık.

bu arada anladım ki bu ilic ağzıyla kuş tutup ona japonca öğretse yine bu taraftara yaranamaz. adam takımın tartışmasız en iyi başlayanı, hala yerine hasanı oynatmaktan bahsediliyor.
kesinlikle deveye diken

bende ilic in şuana kadar Galatasaray ın en formda ve en iyi oyuncusu olduğunu biliyorum.Ben sadece Hasan Şaş ın forvet arkası mevkisinde nasıl performans gösterir, İlic e alternatif olabilirmi onu düşünüyorum(malüm başka oyun kurucumuz yok).İlicin yerine değil ilicin yerinde demem lazımdı. Fakat aksini düşünsem bile tepkini "deveye diken" gibi bir tarifle ifade etmemen lazım...

Sheva
02-09-06, 19:36
valla ilic'ten ben de çok memnunum ama 2 kişilik yer için hakan, necati, hasan kabze, ümit karan, ilic, hasan şaş ve hatta arda gibi 7 kişinin olduğu bir takımda, ilic'i yazıp da yanına kalan 6 oyuncudan birini seçecek kadar da iyi görmüyorum kendisini açıkçası, doğruya doğru.. Maça, rakibe ve form durumlarına göre Gerets bir rotasyon yapacak artık bu konuda..

yakup bayrak
02-09-06, 20:52
TERİM'İN GÖZDESİ TOPAL!..
G.Saray transferin son gününde iki futbolcu ile sözleşme imzalarken, Mehmet Topal, fiyatıyla Japon Inamoto’nun önüne geçti. 20 yaşındaki futbolcunun bonservisi için Çanakkale’ye 1 milyon Euro ödenirken, Inamoto için bu rakam 300 bin Euro’da kaldı. Topal ile 5 yıllık sözleşme imzalayan G.Saray, 27 yaşındaki Japon’la 1+1 yıllık anlaşmaya vardı. Bu süre içerisinde futbolculardan Mehmet Topal’a yılda 200 bin YTL garanti artı maç başına 4 bin YTL ödenecek. Bu rakam her yıl maç başında yüzde 50, garanti parada 25 bin YTL zam görecek. Inamoto’ya ise yılda 450 bin Euro ödenecek. Bu paranın 300 bini garanti geri kalanı maç başına olacak. Gerets’in 2001’de PSV’ye istediği fakat o zaman alamadığı Inamoto’nun peşini hiç bırakmayarak 2.5 ay önce ismini yönetime verdiği öğrenildi. Cimbom’da bir anda ön libero enflasyonu yaratan bu transferlerden hiç kuşkusuz en ilginçi Mehmet Topal’ın imzasıydı. Ç.Dardanel ile süren sıkı pazarlıklar sonucu 1 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek alınan Topal, kulübünde yılda 60 bin YTL kazanıyordu.

FATİH TERİM’İN GÖZDESİ
1.87 boyunda ve 20 yaşında olan Mehmet Topal sakin yapısı ve güçlü fiziğiyle dikkat çekerken, genç futbolcu için Milli Takım’ın hocası Fatih Terim’in “Ligde oynasın, Milli Takım’da forması hazır. Çok yetenekli ve iyi bir futbolcu” dediği öğrenildi. G.Saray Mehmet Topal’ı 6 aydır takip ediyordu. İki ayağını da kullanabilen, kafa toplarında zamanlama ustası olarak tanınan Topal’ın oyunu diklemesine oynaması en büyük avantajı. Üstün bir tekniği olmamasına rağmen basit ve ileri oynayarak bu eksiğini kapatıyor.

DARDANEL DÖRTLÜSÜ!
GERETS’İN şimdi orta alanı nasıl kuracağı merak konusu olurken, genç Mehmet Güven bu iki transferden en çok etkilenecek isim olarak öne çıkıyor. Orta alanın diğer iki adayı Ayhan ve Okan ise “Rekabet takıma güç getirir” diyor. Mehmet Topal’ın da gelmesiyle G.Saray’da Ç.Dardanel forması giymiş 4 futbolcu görev yapmaya başladı. Daha önce Tolga Seyhan, Fevzi ve Hasan Kabze de bu takımın formasını giymişti.

Kaynak:Vatan

u-A
02-09-06, 21:24
hayirli ugurlu olsun...insallah Kabze gibi yeteneklidir ve GS mize yararli olur ;) merak ettim acaba Dardanelde bütün oyuncularin Saclari uzun mu :karisik: :D

gian
05-09-06, 09:30
5 Moto = 1 Topal

Galatasaray'ın aynı gün transfer ettiği iki oyuncudan birinin Premier Lig kariyeri var, birinin Türk Telekom Lig A... Biri 65 kez A milli olmuş, diğeri 2 kez ümit, 3 kez de genç... Ama kariyersiz olan diğerinin tam 5 katına mâl oluyor. Bu işte bir terslik var

Çanakkalespor'dan Galatasaray'a gelen Mehmet Topal'ı bir kez izleyebildim, kesinlikle umut vaat eden bir ön libero. Üstelik görüşlerine çok itimat ettiğim Tunç Kayacı'nın oyuncuyla ilgili referansları da çok olumlu. Manisaspor 1 milyon doları gözden çıkarmış onun için, demek ki Ersun Hoca da onu beğeniyor. Sonuç olarak 1 milyon euroya Galatasaraylı oldu Mehmet Topal... Serkan'a ve Bülent Akın'a 7 milyon dolar ödeyen bir takımın Mehmet'e 1 milyon euro vermesine diyecek yok. Ama aynı gün imza attığı ve birlikte kamera karşısına geçtiği mevkidaşı Junichi Inamoto'nun bedeli 200 bin dolar olunca insan afallıyor. Biri 65 kez A Milli olmuş, Dünya Kupası görmüş, hatta kupada 2 gol atmış. Arsenal'e transfer yapmış, Fulham'da 41 maç oynamış. Diğeri amatör Malatya Belediyespor'dan 2. lig ekibi Çanakkale'ye gelmiş, 3 kez genç, 2 kez ümit milli olmuş. Ne bir Avrupa kupası maçı, ne de tek bir Süper Lig görüntüsü yok. Yetenekli olduğunu kabul ediyoruz evet, ama bu işte bir terslik yok mu? Inamoto'nun 200 bin dolar ettiği bir ortamda M.Topal 1 milyon euro olabilir mi?
Olamaz, olmamalı. Ne Serkan Aykut ve Bülent Akın 7 milyon ederler, ne de M.Topal 1 milyon... Bütün bu uçuk rakamların sebebi Süper Lig'deki yabancı sınırlaması... Inamoto'yla yabancı kontenjanını dolduran Galatasaray'ın bir sonraki transferi yerli olmak zorunda. Aynı problem Fenerbahçe'de de var, çok ciddi rakamlara transfer edilen Selçuk, Serkan, Kemal, Servet, Mahmut Hanefi'nin durumları ortada.
Peki çare ne? Hollanda'da Belçikalılar, Belçika'da Hollandalılar; Portekiz'de Brezilyalılar, İngiltere'de tüm ada ülkeleri vatandaşları, Fransa'da Türkler(!), Yunanistan'da Macarlar, Bulgarlar, Çekler, Ukraynalılar yabancı statüsünde sayılmıyorlar. Bir takım özgürlükler şart. Sınırlama yabancılara değil, yerlilere olmalı belki de... Almanya'daki, kadroda en az 12 yerli bulundurma şartı gibi... Portekiz'deki, AB statüsünde 7 oyuncu ilk 11'de bulundurma mecburiyeti gibi.
Yabancı oyuncu transferi serbest bırakıldığında ani bir yabancı akını olabilir ülkeye evet, kalitesizler de gelebilir hızla... Ama bütün değişimler böyledir, sancılı olur. Sonra talep ihtiyaç düzeyine iner. 2-3 senede standart yakalanır, ve hem genç-kaliteli-ucuz yabancılara kapı açılır, hem de Türk oyuncuların değeri hakkından yüksek olmaz.
Avrupa Birliği oyuncularına üç vakte kadar serbestiyet tanınacağı mâlum. Bu AB'ne üye olduktan sonra da olabilir, çok önce de. Fenerbahçe'nin transfer ettiği Edu ve Lugano'nun AB pasaportu olmasının bir avantaj olabileceğini yazmıştık daha önce. Beşiktaş'ta da Delgado ile Ricardinho İtalyan pasaportlu imiş. Her reformu Avrupa Birliği istedi diye yapacak değiliz, bazılarında da ihtiyacı önden görüp, gerekli düzenlemeyi yapmak lazım.
1 Topal, 1 buçuk Moto edebilir. 1 Topal, 2 veya en fazla 3 Moto da edebilir. Ama hiçbir şartta 1 Topal, 5 Moto etmez. Etmemeli...

Ugur Meleke'nin yazısı..

CaNKaGS
05-09-06, 09:35
Yabancı sınırlaması kaldırılmamalı....

Eğerki yabancı sınırı kalksa sen gidip mehmet topalımı alırsın yoksa gider yabancı mı alırsın..
Yabancı alırsın tabiki ondan sonra mehmet topallar ne olacak genç yetenekler dardanelde şeker de altayda çürüyecek. Niye olsun ki. Niye çürüsün ne güzel işte bir genç daha kattık milli takımımıza. Kötü mü oldu.

scapula
05-09-06, 10:13
yabancı sınırsız olmalı ama 6sı oynamalı bence süper ligde.. ben böyle düşünüyorum ki genç yıldızlar alabilelim. hatta doğru seçimlerle para da kazanıp mali durumumuzu bir nebze olsun düzeltebiliriz. avrupa'da daha başarılı oluruz. yabancılar konusundaki kıstasa ise karşıyım, milli olma vs gibi.

mehmet de tabii ki 5 inamoto etmez ama inamoto kadar umut veren bir transfer bence.

Sheva
05-09-06, 20:22
Ne kadar edecekti ki Inamoto, ingiliz 1. ligi'nde forma giyemeyen piyasası kalmamış bir oyuncu, bir nevi serbest bırakmış kulübü.. Uğur Meleke'nin saydığı kariyeri hatrına Inamoto'ya da 1 milyon euro veren bir kulüp çıkar mıydı, biraz zor herhalde öyle nostaljik bir kulübün çıkması..

Nitekim Avrupa'da öyle bütün oyuncuların 300-500 bin euro olma gibi bir durumu yok, işte talip olduğumuz bir diğer oyuncu Maniche 9 milyon euro'ya transfer oldu.. Bütçeniz hangisine yetiyorsa onu alırsınız, yoksa bunun 6 yabancıyla falan alakası yok..

Kaldı ki bir ülkenin genç yeteneği olarak lanse edilen futbolcular her zaman için yüksek ücrete transfer yaparlar, sonradan bu paranın karşılığını çıkarabilirler mi o ayrı bir konu.. Bu arada Mehmet'in sağ bek oynayabilme ihtimaline iyice ısındım, keşke hakikaten orada iyi oynayabilecek bir oyuncu olsa (çok fazla ihtimal vermiyorum gerçi, sonuçta asıl yeri orası değil)..

Giga
05-09-06, 21:00
Biz Mehmetin sağ bek oynayabilme ihtimalini seviyoruz :D

rybczynski
05-09-06, 21:33
Cihan da kocaeli den bize defansif orta saha olarak geldi sağbek olarak oynuyo şuan. bide mehmegt topal sağbek oynarmı diyonuz biz istersek mehmet topalı kaleci bile yapar kaleye sokarız.yok öyle ben şurda oynarım burda oynarım demek.Galatasaraya gelen her oyuncu her mevkide oynayabilmelidir kardeşim...:D